Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Vestvolden og Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Vestvolden og Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet"

Transkript

1 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 8. maj 2008

2

3 3 Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen på strækningerne Ny Ellebjerg Station-. Det er udarbejdet i efteråret 2007/foråret 2008 af Atkins/COWI som en del af Trafikstyrelsens København- Ringsted projekt. Fagnotatet udgør sammen med en række øvrige fagnotater det samlede, tekniske grundlag for projektet, og dette er samtidig udgangspunkt for indholdet i projektets høringsudgave af miljøredegørelsen. Fagnotatet er også tilgængeligt på Trafikstyrelsens hjemmeside. Jan Schneider-Tilli, projektleder.

4

5 5 Indhold Indhold Indledning 5 Ikke-teknisk resumé 5 Ny Ellebjerg Station til Vestvolden Vestvolden til Baldersbrønde 5 5 Metode for undersøgelserne 5 Byggelinjer 5 Permanente ekspropriationer i grundløsningen 5 Vestvolden 5 5 Permanente ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup 5 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen 5 Vestvolden 5 5 Midlertidige ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup 5 Servitutter 5 Øvrige forhold 5 0-alternativet 5 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne 5 Referencer 5 Bilag 5

6

7 7 Indledning Indledning I forbindelse med anlæg af 5. sporsløsningen langs dele af den eksisterende jernbane mellem København og Ringsted er det nødvendigt at ekspropriere arealer fra nogle ejendomme for at give plads til det nye anlæg. I dette notat er arealerhvervelser på delstrækningen fra Ny Ellebjerg Station til Vestvolden samt fra Vestvolden til Baldersbrønde behandlet. Der er foretaget en visuel besigtigelse af de arealer, der berøres af det nye jernbaneanlæg. Ejendomme, som er nødvendigt at totalekspropriere, har vægtet højest i besigtigelsen. Notatet er udarbejdet i perioden februar-maj 2008 og indgår som baggrundsmateriale for miljøredegørelserne. Arealerhvervelserne er beskrevet med udgangspunkt i grundløsningen og i retningen af stigende stationering fra Ny Ellebjerg til Hedehusene. De arealmæssige indgreb, der vedrører løsningsmulighederne, er beskrevet som ændringer i forhold til grundløsningen. Der er ikke udarbejdet tilhørende arealplaner for løsningsmulighederne. For hele grundløsningen er der udarbejdet 8 arealplaner, som viser omfanget af ekspropriationerne. Alle arealplaner er udarbejdet i måleforholdet 1: Der er en stationering for Godsbanen (Gb) og en stationering for Københavns Hovedbane (Kh). I notatet vil det blive specificeret, hvilken stationering der bliver henvist til. Banedanmarks grundkort samt matrikelkortet er benyttet som tegningsgrundlag. Grundkortet er blevet sammenholdt med ortofoto samt en besigtigelse i marken. Uoverensstemmelser mellem disse har dannet grundlag for en opdatering af grundkortet.

8

9 9 Ikke-teknisk resumé Ikke-teknisk resumé Kapacitetsudvidelsen af et 5. hovedspor mellem Ny Ellebjerg Station og Baldersbrønde kræver på flere delstræk ekspropriation fra naboarealer. Noget af arealbehovet til 5. sporet kan dog en del steder anlægges på Banedanmarks eget areal, som bl.a. udgøres af fredskov og ejendomme, der er udlejet til beboelse. De steder, hvor Banedanmarks eget areal ikke er tilstrækkeligt, er det nødvendigt at ekspropriere fra naboejendomme. Naboejendommene er ejendomme med private helårsboliger, kolonihavelodder, ejendomme til erhverv, fredede ejendomme, kommunale og statslige arealer. De kommunale og statslige arealer er hovedsageligt kommunale og statslige veje. Ejendommene ligger alle i byzone på nær arealerne omkring Vestvolden og arealerne vest for Høje Taastrup Station, som er i landzone. Ny Ellebjerg Station til Vestvolden Grundløsningen: Der totaleksproprieres 3 ejendomme. Immerkær 48, 2650 Hvidovre Oliversvej nr. 20B, 2605 Brøndby Rolandsvej 19, 2605 Brøndby Derudover rives to boliger ned, der ligger på Banedanmarks eget areal. Oliversvej 8, 2605 Brøndby Oliversvej 10B, 2605 Brøndby Der eksproprieres permanent arealstriber på mellem 1-11 meter fra Hvidovrevej til Motorring 3. Der etableres arbejdsveje på mellem 3-10 meters bredde syd for det nye baneanlæg langs yderkanten af det nye skråningsanlæg mellem Hvidovrevej og Motorring 3. Tre fredede arealer bliver berørt ved Vestvolden. Arealerhvervelse begrænses til skråningsfod. Der inddrages 8000 m 2 fredskov fra Banedanmarks eget areal. Løsningsmulighed Overdækning af banearealet Rødovre-Brøndbyøster Overdækningen ved Brøndbyøster bliver først behandlet i forbindelse med detailfasen. Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup 5. spor med fleksibel sporbenyttelse bliver behandlet på et senere tidspunkt. Vestvolden til Baldersbrønde Grundløsningen: Der totaleksproprieres en ejendom. Mølleager 126, 2640 Hedehusene Øst for Tåstrup Hovedgade berøres i Grøndals Vænge Haveforening af det nye baneanlæg ved at få inddraget det meste af kolonihaveforeningens areal. Heraf skal 13 havelodsbygninger enten flyttes eller rives ned. Der eksproprieres permanent arealstriber på mellem 1-35 meter mellem Motorring 3 og Solhøjvej.

10 10 Ikke-teknisk resumé Der etableres arbejdsveje på mellem 3-10 meters bredde langs yderkanten af det nye skråningsanlæg mellem Motorring 3 og Solhøjvej. Tre fredede arealer bliver berørt ved Vestvolden. Ligesom Store Vejle Ådalen bliver berørt af ekspropriationer og midlertidige ekspropriationer. Der inddrages m 2 fredskov fra hovedsageligt Banedanmarks eget areal. Løsningsmulighed Station til fjerntog på Glostrup Station En station for fjerntog i Glostrup bliver først behandlet i detailfasen. Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup 5. spor med fleksibel sporbenyttelse bliver behandlet på et senere tidspunkt.

11 11 Metode for undersøgelserne Metode for undersøgelserne De indledende undersøgelser til brug for vurdering af arealerhvervelser har omfattet en gennemgang af projektgrundlaget herunder matrikelkort, tekniske grundkort og ortofotos. Detaljeringsgraden i kortene er gennemgået. Der har i hele undersøgelsesperioden været afholdt jævnlige koordineringsmøder mellem fagprojektlederne for arealforhold for de enkelte delprojekter (A2, A1, C5, CR) for at skabe sammenhæng i arealplaner, vurderinger og tekniske baggrundsnotater. Med baggrund i den endelige linjeføring er der udarbejdet arealarbejdsplaner, hvor linjeføringen, fremtidige skråningspartier og brokonstruktionernes udstrækning samt erstatningsanlæg er tegnet ind. Der er dog ikke taget højde for arealer til sikringsbygninger samt vejadgang til disse. Der er afholdt møde med spor- og anlægsfaggrupperne. På disse møder er der modtaget oplysninger om arealer til brug for arbejdspladser og arbejdsveje. Med baggrund i arealarbejdsplanerne og oplysningerne om arbejdspladser og arbejdsveje er der foretaget en besigtigelse i marken, hvor de berørte arealer er undersøgt. Forholdene i marken er sammenholdt med forholdene på de tekniske kort og ortofoto. Besigtigelsen, ejendomsoplysningerne, ortofotos, matrikelkort, web-martriklen samt OIS-data har efterfølgende ligget til grund for optegning af arealplaner. Nærværende fagnotat, der er til brug for miljøredegørelsen, er afslutningsvis blevet udarbejdet på arealplanernes grundlag samt optegningerne på arealplanerne. Der har under hele undersøgelsen været en løbende korrespondance med projektteamet for at sikre, at alle projektændringer og tilføjelser er indarbejdet.

12

13 13 Byggelinjer Byggelinjer Der er ingen relevante byggelinjer til hinder for anlæg af det nye 5. hovedspor.

14

15 15 Permanente ekspropriationer i grundløsningen Permanente ekspropriationer i grundløsningen Etableringen af et 5. spor kræver permanente ekspropriationer af naboarealer. Baneanlægget udgør ud over selve sporet, støjskærme, skråninger samt diverse sikringsbygninger. Den typiske ekspropriation af naboejendomme er ekspropriation af en arealstribe på mellem 1 og 8 meter i bredden parallelt med Banedanmarks areal. Dette kapitel er delt op i to afsnit og omhandler kun permanente ekspropriationer. Det første afsnit beskriver ekspropriationerne fra Ny Ellebjerg Station til Vestvolden, mens det andet afsnit beskriver ekspropriationerne fra Vestvolden til Baldersbrønde. Vestvolden Dette afsnit er delt op i to underafsnit. Et afsnit der beskriver de permanente ekspropriationer fra Ny Ellebjerg Station til Brøndbyøstervej, og et afsnit der beskriver de permanente ekspropriationer fra Brøndbyøstervej til Vestvolden. Der henvises til arealplan 1 og 2. Fra st. Kh til Kh Ud for ejendommen på Kløverprisvej nr. 10A, 10B og 10C skal det eksisterende skråningsanlæg ændres fra st. Kh til st. Kh Ejendommen får derfor eksproprieret en arealstribe på 4 meter i bredden. Arealet bliver i dag brugt til opmagasinering af byggematerialer og til en container. /ref. 1/ Ved ejendommen på Immerkær 42 bliver der eksproprieret en arealstribe på mellem 2 og 5 meters bredde. Ejendommen bliver benyttet til erhverv, og arealet der eksproprieres, er i dag et græsareal. /ref. 1/ Immerkær 44, 46, 50, 52 og 54 får eksproprieret en arealstribe på op til 4 meter i bredden. Ejendommene bliver alle benyttet til erhverv. Arealstriben på Immerkær 44, 46 og 54 kommer i konflikt med garager, der rives ned, og parkeringsarealer, der inddrages. Immerkær 50 får eksproprieret en del af sit parkeringsareal. Ingen af ejendommene har umiddelbart mulighed for at etablere parkeringspladser andre steder på grundene. Det vurderes dog, at virksomhederne kan opretholdes med færre parkeringspladser. Immerkær 52 har en række containere stående op mod det nordlige skel. De skal flyttes. /ref. 1/ Immerkær 48 er et autoværksted, hvor reservedele bliver opbevaret på den nordlige del af grunden. Der er ligeledes biler, der parkeres på den nordlige del af grunden. Nærmeste bygningshjørne på hovedbygningen ligger 6 meter fra det projekterede 5. spor. Ejendommen, der er på 1177m 2, vurderes ikke at kunne udnyttes tilstrækkeligt, efter det nye jernbaneanlæg er etableret, og skal derfor totaleksproprieres. Resterne fra Immerkær 48 kan evt. omlægges til naboejendommene. /ref. 1/ /ref. 2/ Immerkær 56, der er en børnehave, får eksproprieret en arealstribe på 3 meter. Et stort legehus/opbevaringshus skal rives ned. Matrikel 7000AK, som udgør vejarealet i og omkring Immerkær, afgiver en 2 meter bred arealstribe omkring gangtunnellen ved Rødovre Station. /ref. 2/ Fra st. Kh Kh For at give plads til 5. sporet og samtidig bevare Banestien er det nødvendigt at forlægge Banestien ca. 5 meter mod syd. Der skal derfor eksproprieres en arealstribe af naboejendommene til brug for den nye banesti. I anlægsperioden vil det eksproprierede areal blive brugt som arbejdsvej. Banestien vil dog være arbejdsfri zone omkring UF i st. Kh , så stibrugere får mulighed for at krydse sporanlægget i anlægsperioden.

16 16 Permanente ekspropriationer i grundløsningen Under og omkring Brøndbyøstervej i st. kh bliver der eksproprieret en smal arealstribe på 5 meter. Oliversvej nr. 8, 10A og 10B ejes alle af DSB-ejendomme. De bliver lejet ud til beboelse. Ejendommene 8 og 10B rives ned for at give plads til den forlagte banesti samt til stitunnellen under Brøndbyøstervej. Arealstriben, der bliver inddraget til stianlægget, er på 4 meter. Nummer 10A bevares. /ref. 1/ Oliversvej nr. 18, 22, 24, 26 samt Rolandsvej nr. 18 er beboelse og får eksproprieret en arealstribe på 4 meter af baghaven. Oliversvej nr. 26 får desuden eksproprieret et træskur mod nordligt skel. Rolandsvej nr. 18 får eksproprieret en kombineret garage i træ og mursten samt et træskur. /ref. 1/ Oliversvej nr. 20B /ref. 1/ /ref. 2/ og Rolandsvej nr. 19 skal begge eksproprieres som følge af forlægningen af Banestien. /ref. 1/ /ref. 2/ Horsedammen 36 og 38, der bliver benyttet af forskellige kommunale institutioner, får eksproprieret en arealstribe på 3 meter af deres baghave. /ref. 1/ Horsedammen 40 får eksproprieret et lille areal af det nordøstlige hjørne. En container i hjørnet forventes ikke at blive berørt af ekspropriationen. /ref. 1/ Horsedammen 42, Nørregårdskolen, får i den vestlige ende eksproprieret en arealstribe på 4,5 meter. Arealstriben er smallere i den østlige ende, da den eksisterende sti bevares omkring stitunnellen i st. Kh Det eksproprierede areal er i dag græs- og skovareal. /ref. 1/ Horsedammen 50 er fredet. Her vil en arealstribe på 4,5 meter blive eksproprieret. Omkring bygningen, der er bevaringsværdig, indsnævres stien således, at det nye skel falder sammen med gavlen på bygningen. Ejendommen ligger i landzone. /ref. 1/ /ref. 2/ /ref. 3/ /ref. 4/ Horsedammen 52 er ligeledes fredet. På den nordlige del af ejendommen er der en skråning, som så vidt muligt skal bevares. Det forventes, at der kan opnås en tilladelse fra fredningsnævnet. Ejendommen ligger i landzone. /ref. 1/ /ref. 4/ Fra Voldgaden eksproprieres en arealstribe på 4,5 meter i den nordlige ende til brug for det nye stianlæg. Vestvolden, der ejes af Skov- og Naturstyrelsen, får inddraget en arealstribe på 4,5 meter til den nye banesti. I st. Kh banestien kan flyttes tættere på. Der skal inddrages en arealstribe på 3 meter til dette. Vestvolden er fredet, og indgreb i det fredede område herunder f.eks. rydning af beplantning og omlægning af stien kræver tilladelse fra fredningsmyndighederne. /ref. 1/ /ref. 4/ Dette afsnit er delt op i fem underafsnit. Et afsnit der beskriver de permanente ekspropriationer fra Vestvolden til Østbrovej, et afsnit fra Østbrovej til Vognporten vest for Albertslund Varmeværk, et afsnit fra Vognporten til Holbækmotorvejen, et afsnit fra Holbækmotorvejen til Hveen Boulevard og et afsnit fra Hveen Boulevard til Baldersbrønde. Der henvises til arealplan 2-8. Fra st. Kh Kh I st. Kh Kh eksproprieres der et areal på op til 4,5 meter. Fra st. Kh til eksproprieres der en arealstribe på op til 2,5 meter. Det nye skel kommer til at ligge mellem postsporet og det nye 5. spor. Fra st. Kh Kh Det nye 5. spor bliver anlagt i eksisterende tracé fra st. Kh til st. Kh Fra st. Kh medfører det nye baneanlæg, at rangersporerne syd for det nye 5. spor skal flyttes. Der bliver etableret en afgrening fra 5. sporet til

17 17 Permanente ekspropriationer i grundløsningen rangerområdet i st. Kh Dette medfører, at nogle mindre arealer skal eksproprieres. Banemarksvej 32 får permanent eksproprieret et areal på m 2. /ref. 1/ Fra st. Kh til st. Kh inddrages 5 meter af fredskoven til baneanlægget. Fredskoven er beliggende på Banedanmarks ejendom. I dialog med statskovsdistriktet skal der findes et nyt areal til fredskov. Omkring Vallensbæk Torvevej eksproprieres en arealstribe på 9 meter til brug for det nye broanlæg. Fra varmeværket i Albertslund eksproprieres en arealstribe på 3 meter. Det har betydning for garagen, der står i det nordøstlige hjørne, som derfor skal rives ned. Fra st. Kh Kh Fra Vognporten ved Albertslundcentret eksproprieres permanent en arealstribe på 2,5 meter. Det medfører, at cykelrampen fra Vognporten til Albertslundcentret skal forlægges mod syd. Det medfører desuden, at et areal til cykelparkering skal reduceres i størrelse, og stianlægget, der ligger langs den nuværende støjmur, skal forlægges mod syd. Vest for Vognporten bliver 10 meter af den nordlige del af støjvolden eksproprieret. Syd for Vridsløsevej eksproprieres en arealstribe på 8 meter til det nye brofag. I Store Vejle ådalen eksproprieres en arealstribe på 4 meter mellem st. Kh til Kh Området er et rekreativt areal. Fra st. Kh Kh Ved Holbækmotorvejen eksproprieres der 3 meter til broudvidelsen. I st. Kh vest for Holbækmotorvejen eksproprieres der 3 meter til en udvidelse af stitunnellen. /ref. 3/ Fra st. Kh Kh Kraghavevej 6 er ejet af Region Hovedstaden og har tidligere indeholdt en landbrugsejendom. Bygningerne på ejendommen er revet ned, og arealet ventes udnyttet som landbrugsjord eller industriområde. Der skal eksproprieres en arealstribe op til 35 meter i bredden på Kraghavevej 6 for at give plads til anlæg af flyoveren. Arealstriben kommer til at strække sig fra st. Kh til Kh og udgør ca m 2. \ref. 1\ Fra Ejendommen beliggende på matrikel 8c eksproprieres en arealstribe på 260 meter i længden og 20 meter i bredden. Arealet skal bruges til anlæg af Flyoveren. Arealet strækker sig fra st. Kh Kh Mølleager 126 er en landbrugsejendom på m 2. Ejendommen totaleksproprieres, da anlægget af flyoveren vil blive placeret mindre end 4 meter fra nærmeste bygningshjørne. Flyoveren vil desuden blive anbragt et par meter over terræn ved bygningen. Det vurderes, at bygningen ikke kan udnyttes til beboelse efter anlæg af det nye 5. spor. 500 m 2 af ejendommen vil i anlægsfasen blive benyttet som arbejdspladsareal til arbejdet med den nordlige del af flyoveren. \ref. 1\ \ref. 2\ Fra st. Kh til Kh inddrages der en arealstribe på 20 meter i bredden til den nordlige del af flyoveren. Arealet ligger i dag på Banedanmarks eget areal og er fredskovsnoteret.

18

19 19 Permanente ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup Permanente ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup Øst for Køgevej kan anlægget hovedsageligt placeres inden for Banedanmarks eget areal samt det areal Banedanmark lejer ud til Kolonihaveforeningen Grøndalsvænge Haveforening. Der skal dog eksproprieres en arealstribe på en meters bredde fra km 16,960 til 17,057. Arealerne er kolonihavelodder, og der rives yderligere 6 bygninger ned i forhold til grundløsningen. Fra km 18,050 til 19,200 etableres der et overhalingsspor. Sporet kan placeres inden for Banedanmarks eget areal bortset fra km 18,740 til 19,150. På denne strækning, der ejes af Høje Tåstrup Kommune og BG Bank, eksproprieres der en arealstribe på op til 15 meter i bredden. Arealet benyttes i dag som norddelen af en støjvold. Der vil blive etableret støttemur, plantestensmur eller terrænregulering således, at støjvoldens toppunkt bevares efter anlægsfasen. Flyoveren ved Baldersbrønde Flyoveren i mellem Høje Tåstrup og Baldersbrønde etableres ikke. Der er altså ingen ekspropriationer på denne strækning.

20

21 21 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen Etableringen af det nye 5. spor medfører, at der til arbejdsveje og arbejdspladsarealer midlertidigt eksproprieres arealer fra naboejendomme til jernbanen. Til arbejdsvej eksproprieres en arealstribe varierer fra 3-10 meter i bredden. Dette kapitel er delt op i to afsnit og omhandler de midlertidige ekspropriationer. Det første afsnit beskriver ekspropriationerne fra Ny Ellebjerg Station til Vestvolden, mens det andet afsnit beskriver ekspropriationerne fra Vestvolden til Baldersbrønde. Vestvolden Dette afsnit er delt op i to underafsnit. Et afsnit der beskriver de midlertidige ekspropriationer fra Ny Ellebjerg Station til Brøndbyøstervej, og et afsnit der beskriver de midlertidige ekspropriationer fra Brøndbyøstervej til Vestvolden. Der henvises til arealplan 1 og 2. Fra st. Kh til st. Kh Ved ejendommen på Kløverprisvej nr. 10A, 10B og 10C skal en arealstribe på 3 meter midlertidigt eksproprieres fra det nye skråningsanlæg således, at der kan etableres en arbejdsvej fra skåningsanlægget til husfacaden. Vest for huset udvides den midlertidige ekspropriation til en 8 meter bred arealstribe. Området bliver i dag benyttet som intern vej og opmagasinering. \ref. 1\ Fra Immerkær 42 eksproprieres midlertidigt et areal til en arbejdsvej på 8 meter i bredden til lastbiltrafik i begge retninger. Fra st. Kh reduceres arbejdsvejen til 3 meters bredde, således at arealerhvervelserne fra naboejendommene minimeres. På græsarealet i den østlige ende skal der afstås et arbejdspladsareal på m 2. Fra arbejdspladsarealet etableres en 6 meter bred adgangsvej ud til Immerkærvej. Adgangsvejen deles med beboerne på Immerkær 42. \ref. 1\ Fra Immerkær 44, 46, 50, 52 og 54 eksproprieres midlertidigt en arealstribe på 3 meter i bredden til arbejdsvej. Ejendommene bliver alle benyttet til erhverv. Arealstriben på Immerkær 44, 46 og 54 kommer i konflikt med garager, der rives ned, og parkeringsarealer, der inddrages. Immerkær 50 får eksproprieret en del af sit parkeringsareal. Ingen af ejendommene har umiddelbart mulighed for at etablere parkeringspladser andet sted på grundene. Det vurderes dog, at virksomhederne kan opretholdes med færre parkeringspladser. Immerkær 52 har en række containere stående op mod det nordlige skel, som skal flyttes. \ref. 1\ Fra Immerkær 56, der er en børnehave, eksproprieres der midlertidigt et areal til en 3 meter bed arbejdsvej. Børnehaven benytter en del af naboarealet, matrikel 7000AK. \ref. 1\ \ref. 3\ Der skal midlertidigt anvendes et areal på 500 m 2 af vejmatr. 7000AK, Immerkær, øst for gangtunnellen til Rødovre Station. Arealet skal dels anvendes til en 3 meter bred arbejdsvej dels til en 10 meter bred ind- og udkørsel samt til en arbejdsplads på 150 m 2. En stor del af dette areal er i dag cykelparkering. Der skal derfor findes et erstatningsareal til en midlertidig cykelparkering. Vest for gangtunnellen bliver der etableret en 10 meter bred ind- og udkørsel. Parallelt med sportracéet etableres en fem meter bred arbejdsvej, hvoraf 1 meter ligger på banens areal, og de resterende 4 meter ligger på matrikel 7000AK. Øst for Immerkærbroen etableres en 10 meter bred udkørsel. Øst for denne udkørsel eksproprieres der midlertidigt et arbejdspladsareal på 500 m 2, som skal benyttes i forbindelse med ombygningen af OF over Avedøre Havnevej. \ref. 3\

22 22 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen Syd for dette arbejdspladsareal etableres endnu et arbejdspladsareal på 3500 m 2 til brug for jordarbejderne. Området bliver i dag benyttet til lastbilparkering. \ref. 3\ Gilllesager 201 og 260 får midlertidigt eksproprieret et grønt areal således, at der kan etableres en 10 meter bred arbejdsvej fra Avedøre Havnevej frem til stitunnellen på Brøndbyøster Station i st. Kh Bredden af arealstriben, der bliver midlertidigt eksproprieret fra ejendommene Gillesager 201 og Gillesager 260, varierer fra 10 meter til 6 meter alt efter, hvor meget af Banedanmarks eget areal, der kan benyttes til arbejdsvej. Ind- og udkørslen til arbejdsvejen etableres i krydset mellem Gillesager og Immerkær. Arealet er i dag et rekreativt område. \ref. 1\ Fra st. Kh frem til stitunnellen i st. Kh etableres der en 10 meter bred arbejdsvej på Banedanmarks eget areal. Arealet er noteret som fredskov og kan ikke opretholde sin fredskovsnotering. Der skal derfor i samarbejde med Statsskovsdistriktet udpeges erstatningsarealer til fredsskov. I st. Kh etableres en 10 meter bred ind- og udkørsel over matrikel 5N. Der etableres ligeledes et arbejdspladsareal på 300 m 2 til arbejdet med stitunnellen. I st. Kh etableres en 10 meter bred ind- og udkørsel fra Brøndbyøster Torv. Mod øst etableres en 10 meter bred arbejdsvej hen til gangtunnellen ved Brøndbyøster Station. Mod vest etableres en 4 meter bred arealstribe, som skal bruges til arbejdsvej frem til Brøndbyøstervej. Omkring Brøndbyøstervej bliver et areal på 200 m 2 midlertidigt eksproprieret til arbejdspladsareal til brug for den nye stitunnel. Fra kilometer I anlægsperioden bruges den fremtidige banesti som arbejdsvej. Det er nødvendigt midlertidigt at ekspropriere en arealstribe fra naboejendommene fra Brøndbyøstervej til Horsedammen 36 og 38, som skal benyttes som midlertidig Banesti. Arealstriben berører følgende ejendomme: Oliversvej nr. 8, 10B, 18, 22, 24, 26, Rolandsvej nr. 18 samt Horsedammen 36 og 38. \ref. 1\ Fra Oliversvej nr. 8 skal et areal på 1000 m 2 bruges til arbejdspladsareal for stitunnellen under Brøndbyøstervej. \ref. 1\ Horsedammen 36 og 38 får midlertidigt eksproprieret et parkeringsareal på 200 m 2 til arbejdspladsareal for gangtunnellen i st. Kh Mellem Horsedammen 38 og 40 kan der etableres en 4 meter bred midlertidig sti. Stien forlægges til et forløb om Horsedammen 40 således, at stibrugerne kan komme til stitunnellen. \ref. 1\ Af Voldgaden anvendes midlertidigt en arealstribe på 2 meter mod øst således, at Voldgaden dels kan benyttes som dobbeltsporet arbejdsvej samtidig med, at der kan etableres en separat sti i anlægsperioden. Der skal midlertidigt anvendes 120 m 2 af Vestvolden til vendeplads i st. Kh Dette afsnit er delt op i fem underafsnit. Et afsnit der beskriver de midlertidige ekspropriationer fra Vestvolden til Østbrovej, et afsnit fra Østbrovej til Vognporten vest for Albertslund Varmeværk, et afsnit fra Vognporten til Holbækmotorvejen, et afsnit fra Holbækmotorvejen til Hveen Boulevard og et afsnit fra Hveen Boulevard til Baldersbrønde. Der henvises til arealplan 2-8. Fra st. Kh Kh Der anvendes midlertidigt et areal på 120 m 2 af Vestvolden til vendeplads i st. Kh I st. Kh Kh inddrages arealet mellem jernbaneanlægget og Banestien. Arealet bliver benyttet til en 10 meter bred arbejdsvej og et 700 m 2 stort

23 23 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen arbejdspladsareal til OF over Motorringvejen. Fra Vibenholms Allé etableres der en 10 meter bred ind- og udkørsel til arbejdsarealet. Fra st. Kh benyttes postsporets tracé som arbejdsvej frem til km. st. Kh Sporet ind til Priorparken benyttes ligeledes til arbejdsvej. Fra st. Kh Kh Fra st. Kh udlægges en meter bred arbejdsvej, der placeres på Danisco A/S, Selmer Service A/S ejendomme samt banens eget areal. \ref. 1\ Fra Banemarksvej 32 etableres en 10 meter bred arbejdsvej og et arbejdspladsareal på 750 m 2 til udbygningen af det ekstra fag i flyoveren i st. Kh \ref. 1\ \ref. 2\ Der sikres vejadgang til arbejdsarealet ved at etablere en midlertidig ind- og udkørsel på Banemarksvej nr. 40. Ind- og udkørslen skal benyttes sammen med trafik til Banemarksvej 40. \ref. 1\ Fra st. Kh etableres en 10 meter bred arbejdsvej over banens areal til Vallensbæk Torvevej i st. Kh Halvdelen af dette areal er i dag fredskov. Øst for Vallensbæk Torvevej etableres der et 600 m 2 stort arbejdsareal til brug for broombygningen. Fra st. Kh etableres der et m 2 stort arbejdspladsareal på Banedanmarks areal. Fra Vallensbæk Torvevej og til varmeværket i Albertslund km etableres der en arbejdsvej på 4 meter ud til støjmuren også på Banedanmarks areal. Varmeværkets interne vej bliver i anlægsperioden benyttet som udkørsel. Dvs. at den interne vej vil blive benyttet af værkets normale brugere samt af anlægsfolk. Fra st. Kh Den nordlige del af Vognporten ved Albertslundcentret bliver midlertidigt eksproprieret. Vejen skal dog stadig kunne benyttes af den daglige trafik, som bl.a. tæller vareindlevering til Albertslundcentret. Trafikken forventes derfor at kunne reguleres med trafiklys eller lignende. Der etableres en midlertidig arbejdsvej ind igennem Liljens Kvarter. Arbejdsvejen placeres på tværs af stianlægget og støjvolden i st. Kh Arbejdsvejen skal i anlægsperioden benyttes af vejens øvrige brugere. Der etableres en midlertidig arbejdsvej af Klokkens Kvarter. Arbejdsvejen placeres på tværs af stianlægget og støjvolden i st Arbejdsvejen skal i anlægsperioden benyttes af vejens øvrige brugere. Det store græsareal i st. Kh skal benyttes som arbejdspladsareal, hvor bl.a. jordomlæsninger skal finde sted. Det forventes, at der kommer forholdsvis meget trafik fra arbejdskøretøjer ned af Klokkens Kvarter. \ref. 3\ Både Liljens Kvarter og Klokkens Kvarter er et område med tæt, lav bebyggelse og børneinstitutioner. Der etableres en midlertidig arbejdsvej fra Kongholmens Allé og op til baneanlægget i Arbejdsvejen kan anlægges i den eksisterende Vridsløse sti, så Vridsløse stien skal midlertidigt forlægges mod vest. Fra st. Kh til Kh etableres der midlertidigt et arbejdspladsareal på m 2. Langs hele baneanlægget i Store Vejle Ådalen etableres en 10 meter bred arbejdsvej. Øst for Holbækmotorvejen etableres der et vendeareal. De steder, hvor stien benyttes til arbejdsvej eller arbejdspladsareal, flyttes Taastrup stien således, at der langs med den 10 meter brede arbejdsvej placeres en 3 meter bred rabat og derpå en 4 meter bred sti.

24 24 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen Fra st. Kh Kh I st. Kh vest for Holbækmotorvejen eksproprieres der midlertidigt til en arbejdsvej øst for stien. Mellem Holbækmotorvejen og stitunnellen etableres der et arbejdspladsareal. Der eksproprieres midlertidigt et arbejdsareal på 500 m 2 på parkeringsarealet på ejendommen parkvej Arealet på 500 m 2 skal fungere som arbejdsplads for henholdsvis overførsel over Holbækmotorvejen og underførsel af stitunnellen. \ref. 1\ Fra st. Kh til Parkstien i st. Kh anlægges en 4 meter bred arbejdsvej parallelt med den nye skråningsfod. Arbejdsvejen anlægges på Banedanmarks areal. Der etableres adgangsvej til offentlig vej ved skæring af eksisterende skråningsanlæg i st. Kh og via parkeringsareal til Mølleholmen. Et 5 meter bredt bælte af parkeringsarealet skal midlertidigt eksproprieres. Ved Parkstien drejer arbejdsvejen op til den eksisterende grusvej, som er adgangsvej til kolonihaverne. Grusvejen benyttes i anlægsperioden både som adgang til kolonihaverne og til arbejdskørsel. Fra Parkstien til Taastrup Hovedgade i st. Kh etableres en 4 meter bred arbejdsvej parallelt med den nye skråningsfod. Arbejdsvejen anlægges på Banedanmarks areal. Vest for Parkstien forbindes arbejdsvejen igen med grusvejen, der er adgangsvej til kolonihaverne. Grusvejen forstærkes og benyttes i anlægsperioden både som adgang til kolonihaverne og til arbejdskørsel. I st. Kh etableres en 5 meter bred adgangsvej fra Marievej til arbejdsvejen. Arealet skal midlertidig eksproprieres. Arbejdskøretøjerne kan således køre rundt om kolonihaverne og retur til Marievej. Fra Marievej knyttes til Taastrup Hovedgade via Axeltorv. Mellem adgangsvejen fra Marievej og Taastrup Hovedgade etableres der til brug for udvidelse af broen over Taastrup Hovedgade et arbejdspladsareal på Banedanmarks areal. Udvidelse af dæmningen og etablering af den 4 meter brede arbejdsvej medfører, at hele kolonihaveforeningen bliver berørt. I evt. forberedelse af en anlægslov vil der i samarbejde med foreningen blive udarbejdet en særskilt rapport om projektet. Fra st. Kh Kh Der etableres en flyover fra st. Kh til Kh Parallelt med flyoverens skråningsfod etableres en midlertidig arbejdsvej på 10 meter. Da anlægget omkring flyoveren ligger på både nord- og sydsiden af den eksisterende bane, er det nødvendigt at anlægge en midlertidig arbejdsvej både nord og syd for den eksisterende bane, ligesom det er nødvendigt at reservere areal til en arbejdsplads både nord og syd for banen. Syd for banen skabes forbindelse til offentlig vej ved midlertidigt at inddrage og forstærke Kraghavevej, så den opnår en bredde på 10 meter. Fra st. Kh Kh etableres arbejdsvejen i eksisterende rangerspor. Arbejdsvejen løber hen over Kraghavevej 6, der derfor får midlertidigt eksproprieret en arealstribe på 10 meter i bredden. I st. Kh etableres et 200 m 2 stort vendepladsareal. \ref. 1\ Syd for banen i st. Kh etableres midlertidigt et m 2 stort arbejdspladsareal. Arbejdspladsarealet er dels til brug for flyoveren og dels til jordarbejderne. Arbejdsarealet vil blive placeret på Kraghavevej 6 og 8. Nord for baneanlægget skabes adgang til offentlig vej ved midlertidigt at ekspropriere og forstærke Mølleagervej således, at den opnår en bredde på 10 meter. \ref. 1\ Der eksproprieres midlertidigt en arealstribe på 10 meter over matrikel 8c til arbejdsvej. I st. Kh etableres desuden et 200 m 2 vendeareal for arbejdskøretøjerne.

25 25 Midlertidige ekspropriationer i forbindelse med grundløsningen Fra st. Kh til Kh anlægges en 10 meter bred arbejdsplads nord for flyoveren. Arbejdsvejen ender i st. Kh , hvor der er etableres en vendeplads. Arbejdsvejen etableres på Banedanmarks areal, der i dag er fredskovsnoteret.

26

27 27 Midlertidige ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup Midlertidige ekspropriationer for Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup Der etableres en fire meter bred midlertidig arbejdsvej. Frem til km 16,870 etableres arbejdsvejen på Banedanmarks eget areal. Fra km 16,870 til 17,057 etableres arbejdsvejen på kolonihaveejernes havelodder. Fra km 17,057 til 17,325 etableres arbejdsvejen på Banedanmarks eget areal. Fra km 18,140 til 18,740 etableres der en 4-5 meter bred arbejdsvej. Arbejdsvejen ligger hovedsageligt på Banedanmarks eget areal, men fra km 18,415 til 18,665 eksproprieres der midlertidigt en arealstribe på op til fire meter i bredden fra Rugvænget 44, 50, 52 og 54. Fra km 18,760 til 19,175 etableres der en fire meter bred arbejdsvej på støjvolden, der tilhører Høje Tåstrup Kommune og BG Bank. Der inddrages midlertidigt to græsarealer på BG Banks ejendom til arbejdspladsareal. Det vil hovedsageligt blive brugt til omlæsning af jorden fra støjvolden. Flyoveren ved Baldersbrønde Flyoveren i mellem Høje Tåstrup og Baldersbrønde etableres ikke. Der er altså ingen ekspropriationer på denne strækning.

28

29 29 Servitutter Servitutter Naboejendomme til alle elektrificerede jernbanestrækninger får pålagt en servitut vedrørende eldrift. Servitutten medfører nogle begrænsninger i ejerens ret til at råde over sin ejendom i forbindelse med beplantning ud mod banen, bebyggelse og lignende. Disse begrænsninger er nødvendige af sikkerhedsmæssige grunde. Eldriftservitutten pålægges normalt som et bælte langs skellet ind mod jernbanen og er typisk ikke pålagt hele ejendommen. Generelt har eldriftservitutten følgende ordlyd: Installationer, indretninger, bevoksning mv. må ikke forefindes på ejendommen, inden for de nedenfor angivne vandrette afstande fra nærmeste spormidte. Inden for 19 m: Tråde, hørende til elektriske hegn i større højde end 2 m over terræn og trådformede antenner eller grene der er nærmere spændningsførende dele af køreledningsanlægget end 3 m, eller som frembyder særlig risiko for ved væltning eller nedfald at beskadige dele af anlægget. Inden for 14 m: Flagstænger og brønde til vandforsyning. Inden for 10 m: Tilskuerpladser, oplagspladser, bygninger, maskiner/arbejdskørertøjer højere end 2 m, stakke, stilladser, stiger og høje genstande samt genstande og indretninger der på tilsvarende måde kan frembyde gene for baneanlægget. Afstandskravene i eldriftservitutten kan dog reduceres på strækninger med store skråningsanlæg. Eldriftservitutten skal pålægges alle naboejendomme til det nye jernbaneanlæg. De ejendomme, der allerede har pålagt en eldriftservitut, skal have ændret servitutten, således at der tages hensyn til det nye 5. spors beliggenhed. Servitutterne pålægges ved ekspropriation og er et indgreb, der berettiger til erstatning, fordi det indskrænker ejerens rådighed over sin ejendom. Ejeren af ejendommen får udbetalt et beløb i erstatning, og Banedanmark afholder som bygherre for anlægget alle omkostninger ved tinglysning. Der udbetales ligeledes erstatning, hvor servitutterne medfører beskæring af træer, flytning af udhuse, plankeværk og flagstænger.

30

31 31 Øvrige forhold Øvrige forhold Det bliver nødvendigt at inddrage arealer, der er fredskovsnoterede. Ved inddragelse af fredskovsnoterede arealer, som er større end m 2, gælder, at ejeren af det fredskovsnoterede areal er forpligtet til at rejse ny fredskov på et andet areal, som er ca. 1-2 gange større end det inddragede areal.

32

33 33 0-alternativet 0-alternativet I 0-alternativet bygges der ikke et 5. hovedspor, og alternativet medfører således ingen arealindgreb.

34

35 35 Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Oversigt over eventuelle mangler ved undersøgelserne Der er ikke taget højde for arealer til støjskærmenes rømningskanaler, til sikringsbygninger samt vejadgang til disse. Arealforholdene ved Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup er ikke behandlet. Fjerntogsperronen i Glostrup behandles i detailfasen. Ligesom overdækningen ved Brøndbyøster ikke behandles før detailfasen. Løsningsmulighed Fleksibel sporanvendelse Hvidovre-Høje Taastrup behandles senere. Der er ikke forhandlet med Fredningsnævnet om flytning af Banestien op til skråningsfoden på Horsedammen 52, og hvor stort et areal det helt præcist bliver nødvendigt at anvende til den nye placering af stien. Det er ikke undersøgt, om der skal udarbejdes arealplaner for løsningsmulighederne. I givet fald skal der udarbejdes i alt 7 arealplaner for løsningsmulighederne. Omkring støjvolden i Albertslund er det ikke endeligt afklaret, om støjvolden skal fjernes og genetableres senere.

36

37 37 Referencer Referencer /ref. 1/ Den Offentlige Informationsserver (OIS), Erhvervs- og Byggestyrelsen ( /ref. 2/ WEB-matriklen, Kort- og Matrikelstyrelsen ( /ref. 3/ Google maps, Google ( /ref. 4/ Danmarks miljøportal, Partnerskab mellem Miljøministeriet, KL, Danske regioner & Den Digitale Taskforce (

38

39 39 Bilag Bilag Følgende arealplaner vedlægges notatet: TAE_C5_P_013 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_014 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_015 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_016 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_017 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_018 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_019 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen) TAE_C5_P_020 (Ny Ellebjerg Hedehusene Grundløsningen)

40 5. sporsløsningen Udgiver: Trafikstyrelsen Rådgiver: Atkins/COWI A/S

41 Trafikstyrelsen Adelgade 13 DK-1304 København K. København-Ringsted projektet

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 28. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg i Roskilde.

Læs mere

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen

Arealbehov. -Fagnotat, juni 2011. Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Arealbehov -Fagnotat, juni 2011 Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Kapacitetsudvidelse på Øresundsbanen Juni 2011 ISBN 978-87-7126-029-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø

Læs mere

Arealbehov Havbogårdsvej-Salbyvej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Havbogårdsvej-Salbyvej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 4. juli 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Havbogårdsvej og Salbyvej. Det er

Læs mere

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved

Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Udbygning af Ringsted-Femern Banen Ekspropriationsmøde i Næstved Ringsted-Femern Banen 3.maj 2018 1 Dagsorden 1. Velkommen 2. Generelt om Ringsted-Femern Banen 3. Arealerhvervelse 4. Eldrift og beplantning

Læs mere

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn

Arealbehov. Fagnotat, marts 2015. Ny bane til Aalborg Lufthavn Arealbehov Fagnotat, marts 2015 Ny bane til Aalborg Lufthavn Godkendt dato Godkendt af 23.02.2015 APO, Rambøll Senest revideret dato Senest revideret af 20.02.2015 Villy K. Fink, LE34 Arealbehov Fagnotat

Læs mere

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet

Kolonihaverapport Nybygningsløsningen. September 2009. København-Ringsted projektet Kolonihaverapport Nybygningsløsningen September 2009 København-Ringsted projektet 3 Nybygningsløsningen Baggrund Baggrund Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger

Læs mere

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Trafikale gener i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 30. maj 2008 3 Trafikale gener i anlægsfasen Havnevej Forord Forord Dette fagnotat omhandler trafikale gener i anlægsfasen

Læs mere

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Ny Ellebjerg Station- Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord

Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Besigtigelsesforretning Offentligt møde - Næstved Nord Ringsted-Femern Banen 30.10.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Areal- og Rettighedserhvervelse v/ Landinspektørerne

Læs mere

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet

Arealbehov Nybygningsløsningen. Baldersbæk-Havbogårdsvej. København-Ringsted projektet Arealbehov Baldersbæk-Havbogårdsvej København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for mellem Baldersbæk og Havbogårdsvej. Det er udarbejdet

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Arealbehov Ny Ellebjerg Station- Avedøre Havnevej. Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Arealbehov Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 17. august 2009 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen på strækningen Ny Ellebjerg Station -.

Læs mere

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej

Arealbehov Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Arealbehov Nybygningsløsningen 29. august 2008 København-Ringsted projektet 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov for Nybygningsløsningen mellem Ny Ellebjerg Station og Avedøre.

Læs mere

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station

Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Besigtigelsesforretning Offentligt møde Glumsø Station Ringsted-Femern Banen 08.11.2018 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projekt v/ Anlægschef Pernille Palstrøm 2. Glumsø Station og Areal- og Rettighedserhvervelse

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Arealbehov. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Arealbehov - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Ny version fra den 15.december 2014. Fejl på side 30 om H/F Gasværksarbejdernes er rettet. Arealbehov Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbane anlæg

Arealbehov. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbane anlæg Arealbehov - Fagnotat Femern bælt - danske jernbane anlæg 3 Arealbehov Forord Forord Dette fagnotat omhandler arealbehov i projekt Femern Bælt danske jernbanelandanlæg for strækningen Orehoved Holeby.

Læs mere

Arealbehov. -Fagnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg

Arealbehov. -Fagnotat, Orehoved - Holeby. Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Arealbehov -Fagnotat, Orehoved - Holeby Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Femern Bælt danske jernbanelandanlæg Februar 2011 ISBN 978-87-90682-95-8 Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København

Læs mere

Besigtigelsesforretning Vordingborg Nord

Besigtigelsesforretning Vordingborg Nord Besigtigelsesforretning Vordingborg Nord Ringsted-Femern Banen 28.09.2017 1 Dagsorden 1. Ringsted Femern Projektet og anlægsarbejder på delstrækningen Vordingborg Nord v/ Anlægschef Klaus S. Jørgensen

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Ingeniør Stine Kirkeskov

Læs mere

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006

Nyt spor øst for Ringsted. - Kolonihaverapporten. Maj 2006 f Nyt spor øst for Ringsted - Kolonihaverapporten Maj 2006 Nyt spor øst for Ringsted Indhold Indhold Baggrund 5 Arealforhold 9 Haveforeningen Virkelyst 13 Haveforeningen Kildebo 17 Fælles forhold 21 Baggrundsmaterialer

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Projektassistent Birgitte

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Projektassistent Birgitte

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde Miljøredegørelse hæfte 2. København-Ringsted projektet. September 2009.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde Miljøredegørelse hæfte 2. København-Ringsted projektet. September 2009. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde og vendesporsanlæg i Roskilde September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Vendesporsanlægget

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Landinspektør Anja Holmgaard Graversen ahg@vd.dk Projektassistent Birgitte

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat, februar Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens

Arealbehov. - Fagnotat, februar Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens Arealbehov - Fagnotat, februar 2012 Udbygning og modernisering Vamdrup - Vojens Udgivet: Reversionsdato: Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Februar 2012 28. september 2011 Rikke Ramsgaard Hald, Atkins

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde 17. juni 2008 København-Ringsted projektet 3 Affald og materialeforbrug, Indhold Indhold

Læs mere

Arealbehov og el-driftsservitut. Fagnotat. Køge Nord - Næstved

Arealbehov og el-driftsservitut. Fagnotat. Køge Nord - Næstved Arealbehov og el-driftsservitut Fagnotat Køge Nord - Næstved Godkendt dato Godkendt af 12.02.2014 Peter Falk Larsen Senest revideret dato Senest revideret af 26.02.2014 Mette Daugaard Petersen Arealbehov

Læs mere

Anlægsbeskrivelse Ny Ellebjerg Station- Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Anlægsbeskrivelse Ny Ellebjerg Station- Vestvolden-Baldersbrønde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Anlægsbeskrivelse Ny Ellebjerg Station- Vestvolden- 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 6. maj 2008 3 AnlægsbeskrivelseAnlægsbeskrivelse Forord Forord Dette Fagnotat omhandler anlægsbeskrivelsen

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Ingeniør Michael Kudsk mlk@niras.dk Miljø Charlotte Møller chm@niras.dk

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Kværkeby-Ringsted Station Miljøredegørelse 10 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde

Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde Affald og materialeforbrug, Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde Kværkeby-Ringsted Station Vendesporsanlæg i Roskilde København-Ringsted projektet 17. juni 2008 3 Affald og materialeforbrug, Forord Forord

Læs mere

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Ny Bane ved Aalborg Lufthavn. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Program for dagen Formiddag Velkomst og fælles gennemgang af projektet Spørgsmål og svar Ejendomsvis/personlig gennemgang af projektet Eftermiddag Besigtigelse af projektet

Læs mere

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600

Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 Arealfortegnelse nr. 31 Vallensbæk og Høje-Taastrup Kommuner Stationering 8.900 11.600 2 Banedanmark Den nye bane København- Ringsted Arealfortegnelse nr. 31 Maj 2014 Løbenumre 081, 083-087, 090-091, 100-101,

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Ingeniør Michael Kudsk mlk@niras.dk Miljø Charlotte Møller chm@niras.dk

Læs mere

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen

Elektrificering Aarhus - Lindholm. Besigtigelsesforretning. Velkommen Besigtigelsesforretning Velkommen Hvem er vi: Projektleder Ditte Holst Nielsen dhsn@bane.dk Landinspektør Kenneth Vittrup kenvi@vd.dk Ingeniør Else-Marie Hjerrild Lorenzen Else-marie.lorenzen @atkinsglobal.com

Læs mere

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen

2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser. Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser Den nye bane København Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen 2 STORE ANLÆGSPROJEKTER - De trafikale konsekvenser MANGE BLIVER PÅVIRKET

Læs mere

Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj og vibrationer i anlægsfasen Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj og vibrationer i anlægsfasen 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet Maj 2009 3 Støj og vibrationer i anlægsfasen Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj og vibrationer i anlægsfasen for

Læs mere

Arealforhold. - Fagnotat, februar 2013. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Arealforhold. - Fagnotat, februar 2013. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Arealforhold - Fagnotat, februar 2013 Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Godkendt dato Godkendt af 28.02.2013 Ole Kien, Rambøll Senest revideret dato Senest revideret af 26.02.2013 Birgitte Sandgaard Christensen,

Læs mere

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT

AKTUELT TINGLYST DOKUMENT AKTUELT TINGLYST DOKUMENT DOKUMENT: Dato/løbenummer: 19.08.2015-1006638561 TINGLYSNINGSDATO: 19.08.2015 09:04:44 EJENDOM: Adresse: Adresse: Dyrehavevej 5A 0018h 0018g 0018d Slotsalleen 10C 0018m Adresse:

Læs mere

Elektrificering og ekspropriation

Elektrificering og ekspropriation Elektrificering og ekspropriation Hvad betyder det for dig som nabo til jernbanen? Elektrificering og ekspropriation hvad betyder det for dig? Banedanmark er i gang med at elektrificere store dele af det

Læs mere

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen

Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Arealforhold og ekspropriationer København-Ringsted Banen Indhold Indledning 3 Den nye bane 4 Arealerne til den nye bane 5 Sådan er reglerne 6 Sådan foregår det 7 Ekspropriationer 9 Øvrige forhold 12 Klagemuligheder

Læs mere

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Støj 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Støj København-Ringsted projektet 21. september 2008 3 Støj Forord Forord Dette fagnotat omhandler støj for på strækningerne Ny Ellebjerg Station-Baldersbrønde, Kværkeby-Ringsted Station og et vendesporsanlæg

Læs mere

Jernbanen og arealforhold

Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold Jernbanen og arealforhold ISBN 978-87-90682-91-0 Layout: Banedanmark Foto: Peter Thornvig Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.banedanmark.dk Jernbanen

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 9. juni 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for 5. sporsløsningen

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 176 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 176 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 176 Offentligt NOTAT København-Ringsted-projektet gennem Hvidovre. Dato: 17.01.2010 Løsningsmuligheden Smallere motorvej i Hvidovre. Fra: Thyge Lauritsen Til:

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. Avedøre Havnevej-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse 6 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede strækninger i Danmark og dermed en central del

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Skørping 17.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Skørping den 17.09.2013

Læs mere

Elektrificering og opgradering Aarhus H-Lindholm

Elektrificering og opgradering Aarhus H-Lindholm Arealforhold Fagnotat vedr. hastighedsopgradering Aarhus-Hobro Elektrificering og opgradering Aarhus H-Lindholm Godkendt dato Godkendt af 29-09-2016 Ole Riger-Kusk Senest revideret dato Senest revideret

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Haslev den 11. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej

Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej Foreløbigt notat vedrørende placering af Bedstedvej The New Line Copenhagen Ringsted Alignment and Railway Technology 23. september 2013 Alignment and Railway Technology (ART-contract) Page 1 of 15 Foreløbigt

Læs mere

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014

Elektrificering Køge Nord - Næstved. Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Elektrificering Køge Nord - Næstved Borgermøde i Køge den 12. marts 2014 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projekterne og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Arealforhold. Fagnotat vedrørende Aarhus H. Elektrificering og opgradering Aarhus H

Arealforhold. Fagnotat vedrørende Aarhus H. Elektrificering og opgradering Aarhus H Arealforhold Fagnotat vedrørende Aarhus H Elektrificering og opgradering Aarhus H Godkendt dato Godkendt af 29.09.2016 Charlotte Møller Senest revideret dato Senest revideret af 19.08.2016 Jeppe Dahl-Nielsen

Læs mere

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM

Ansøgning om statslige projekter på jernbane og VVM Ansøgning Oplysninger om ansøger Hvem indsender ansøgningen? Ansøger Rådgiver på vegne af ansøger Ansøger Indtast CVR-nummeret på den virksomhed, som du ansøger på vegne af. Oplysninger om virksomheden

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager

Arealbehov. - Fagnotat. Ny bane Hovedgård - Hasselager Arealbehov - Fagnotat Ny bane Hovedgård - Hasselager Revideringsdato Resume af Ændringer Udført Kontrolleret Godkendt ændringer markeret 28.11.2017 Endelig Nej PMB ACD/JBN JBN Arealbehov Banedanmark Anlægsudvikling

Læs mere

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Visuelle forhold Vendesporsanlæg i Roskilde 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Visuelle forhold 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet September 2008 3 Visuelle forhold Forord Forord Dette fagnotat omhandler visuelle forhold for 5. sporsløsningen i forbindelse med et vendesporsanlæg

Læs mere

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Udførelsesplanlægning Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 26. august 2009 3 Udførelsesplanlægning Indhold Forord Dette notat omhandler udførelsesplanlægning for Nybygningsløsningen. Det er

Læs mere

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet

Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Ringsted Nybygningsløsningen. 30. september København-Ringsted projektet Vibrationer Ny Ellebjerg Station via Køge til Nybygningsløsningen 30. september 2008 København- projektet 3 Vibrationer Forord Forord Dette fagnotat omhandler vibrationer for Nybygningsløsningen på strækningen

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Ansøgning om midlertidig dispensation fra lokalplan nr 76, Vinge C til anlæg af en midlertidig arbejdsplads

Ansøgning om midlertidig dispensation fra lokalplan nr 76, Vinge C til anlæg af en midlertidig arbejdsplads 32 - Ansøgning Bilag 1 - ansøgning - Dispensation midlertidig arbejdsplads Frederikssund Kommune Kongensgade 18 3550 Slangerup Dato 11. april 2019 Sagsnr. 05.01.00-G01-4-19 Ansøgning om midlertidig dispensation

Læs mere

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge.

Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Miljøredegørelse hæfte 3. København-Ringsted projektet. September Roskilde. København. Køge. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor Eksisterende bane 0 Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj September 2009 København-Ringsted projektet Ny Ellebjerg Station-Baldersbæk, Ishøj Forord Forord Jernbanen

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Svenstrup 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Planforhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Planforhold - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Planforhold Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-238-4 Planforhold Indhold Side 1 Forord

Læs mere

Aftale mellem Albertslund Kommune og Banedanmark

Aftale mellem Albertslund Kommune og Banedanmark Aftale på ekspropriationsvilkår mellem Banedanmark og om erstatning for arealer mv. på matr. nr. 84c Vallensbæk By, Vallensbæk og 120 Taastrup-Valby By, Taastrup Nykirke, lb. nr. 434 og 437 i forbindelse

Læs mere

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet.

Roskilde. København. Køge. Ringsted. København-Ringsted projektet Miljøredegørelse 1 høringsudgave. København-Ringsted projektet. Roskilde København Køge Ringsted København-Ringsted projektet September 2008 København-Ringsted projektet København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og Holeby

Læs mere

Sagsnr p

Sagsnr p Vingeshus Aps Vinkelvej 16 3600 Frederikssund Dato 11. april 2019 Sagsnr. 02.34.00-p19-323-19 BYGGESAG Naboorienteing Vi har modtaget en ansøgning om dispensation fra lokalplanen for Vinge C til at lave

Læs mere

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted.

Høringssvar København-Ringsted projektet Valby Lokaludvalg har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. Trafikstyrelsen Adelgade 13 1304 København K Høringssvar København-Ringsted projektet har modtaget Trafikstyrelsens Miljøredegørelse for København-Ringsted. har behandlet høringssvaret på lokaludvalgets

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Cykelsti Bælum Terndrup

Cykelsti Bælum Terndrup Notat Center Plan Byg og Vej Journalnr: 05.00.00-P20-20-18 Ref.: Asger Rahbek Hansen Dato: 07-01-2019 Cykelsti Bælum Terndrup Med baggrund i budgetaftale 2018-21 er mulighederne for at etablere cykelsti

Læs mere

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Lokalplan 175

Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Lokalplan 175 Guldborgsund Kommune 03.11.14 Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F. Lokalplan 175 Ifølge oplægget til planlægning af et nyt område til offentlige formål fra marts md., fremsætter Guldborgsund Kommune

Læs mere

Miljøvurdering- Ændring af vejforløb og konsekvenser for naturinteresser

Miljøvurdering- Ændring af vejforløb og konsekvenser for naturinteresser Rapport Miljøvurdering- Ændring af vejforløb og konsekvenser for naturinteresser Modtager: Attention: Kopi til: Sag: Udarbejdet af: Kvalitetssikring Femern A/S Henrik Bay, Femern A/S Anders Bjørnshave,

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring

Indholdsfortegnelse. Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede. Faxe Kommune. 1 Baggrund. 2 Forslagene til vejføring Faxe Kommune Vurdering af løsningsforslag for ny adgangsvej til Eco Park, Rønnede COWI A/S Jens Chr S 8000 Aarhu Telefon 87 Telefax 87 wwwcowid Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Forslagene til vejføring

Læs mere

Notat. Klient: Vejdirektoratet. Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4

Notat. Klient: Vejdirektoratet. Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4 Notat November 2011 Ejlskov A/S Graham Bells Vej 23A 8200 Århus N Danmark www.ejlskov.com Sag: 11080 phk@ejlskov.com Tel: 87310063 Klient: Vejdirektoratet Projekt: 0410 Udvidelse af Motorring 4 Opgave:

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Vestvolden Vestvolden-Baldersbrønde. 5. sporsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser 5. sporsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station- Vestvolden Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø. Version: 1.0

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø.  Version: 1.0 Tender Package 3 - Scope of Work Scope of Work Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted Version: 1.0 Scope of Work Indhold Side 1 Indledning 4 2

Læs mere

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti.

I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni om ekspropriation til etablering af en sti. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. februar 2013 12/10831 EKSPROPRIATION TIL ETABLERING AF STI I brev af 24. september har klager klaget over Kommunens beslutning af 27. juni 2012 1 om ekspropriation

Læs mere

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane

Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Ekspropriation af Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane Hovedstadens Letbane vil strække sig over 27 km fra Lyngby til Ishøj og er planlagt til at åbne i 2021. Den vil køre på tværs af S-togsnettet

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. januar 2013 12/04047 EKSPROPRIATION AF DEL AF EJENDOM Vejdirektoratet har behandlet din klage af 12. april 2012 på vegne af klager over Kommunens ekspropriationsbeslutning

Læs mere

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511-2014 Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511 Dato: September 2014 Oplag: 50 Tryk: Vejdirektoratet Grundkort: Copyright Geodatastyrelsen

Læs mere

Bestemmelserne gælder for Metros stationering , banens venstre side (østsiden).

Bestemmelserne gælder for Metros stationering , banens venstre side (østsiden). Servitut om Af hensyn til beskyttelse af Metro (Østamagerbanen), anlagt i henhold til lov nr. 477 af 24. juni 1992 om Ørestaden m.v. med efterfølgende ændringer (i det følgende kaldet Metro), pålægges

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V

Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks København V MS-X-He-a-2-Gen-0188/SHO Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Postboks 348 1503 København V Indsendt på Københavns Kommunes høringsportal (http://www.blivhoert.kk.dk/hoering/apollovej-iii-lokalplanforslag)

Læs mere

Elektromagnetisme. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov

Elektromagnetisme. - Fagnotat. Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Elektromagnetisme - Fagnotat Elektrificering Esbjerg-Lunderskov Godkendt dato Godkendt af 28.02.2013 Ole Kien Senest revideret dato Senest revideret af 28.02.2013 Jens Pedersen Elektromagnetisme Banedanmark

Læs mere

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København.

Havbogårdsvej, Solrød-Salbyvej, Ejby Miljøredegørelse 8 høringsudgave. København-Ringsted projektet. September 2008. Roskilde. København. Roskilde København Køge Ringsted Nyt spor, grundløsning Eksisterende jernbane 0 September 2008 København-Ringsted projektet Forord Forord Jernbanen mellem København og Ringsted er en af de mest benyttede

Læs mere

Visuelle forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg

Visuelle forhold. - Fagnotat. Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Visuelle forhold - Fagnotat Niveaufri udfletning ved Ny Ellebjerg Visuelle forhold Banedanmark Anlægsudvikling Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk ISBN: 978-87-7126-247-6 Visuelle forhold Indhold

Læs mere

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI

SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Til Allerød Kommune Dokumenttype Notat Dato August, 2012 SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI SANDHOLMGÅRDSVEJ NY STI Revision Dato 2012-08-16 Udarbejdet af Jan Villumsen Kontrolleret af cw Godkendt af Beskrivelse

Læs mere

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune

Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Sagsnr: 12/23574 Dato: 16. august 2013 Notat: Samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune Baggrund Nærværende samarbejdsaftale mellem Banedanmark og Vejen Kommune er udarbejdet på baggrund af

Læs mere

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser

Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Vi arbejder for bedre trafikforbindelser Anlæg af Den nye bane København-Ringsted over Køge Udbygning af Køge Bugt Motorvejen mellem Greve Syd og Solrød Syd Mosede Landevej Greve Karlslunde Centervej 29

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi

faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi greve kommune holbæk kommune høje-taastrup kommune ishøj kommune lejre kommune odsherred kommune roskilde kommune solrød kommune vallensbæk kommune faktaark om kapacitet og samfundsøkonomi Jernbanekapaciteten

Læs mere

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder.

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. BILAG 2 Dato: 21-04-2016 Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. De er prioriterede i 3 grupper. Gruppe 1 er projekter der anbefales udført

Læs mere

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT

OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT BANEBRANCHENS KONFERENCE 2011 OPGRADERING AF SYDBANEN ET VIGTIGT LED I FEMERN FORBINDELSEN JERNBANELANDANLÆG NORD, RINGSTED - OREHOVED DIREKTØR TONNI CHRISTIANSEN RAMBØLL BANE AFDELINGSLEDER HELLE MATHIASSEN

Læs mere

Arealbehov. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbaneanlæg

Arealbehov. - Fagnotat. Femern bælt - danske jernbaneanlæg Arealbehov - Fagnotat Femern bælt - danske jernbaneanlæg 2 Disposition for Anlægsbeskrivelse Forord Forord Dette fagnotat omhandler Arealbehov i projekt Femern Bælt danske jernbanelandanlæg for strækningen

Læs mere

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd

Resumé. Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal Trekroner Syd Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. LED Dir. tlf. 46 31 35 06 gunillasr@roskilde.dk Behandling af bemærkning og indsigelser til lokalplan 580 for erhvervsareal

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet

Kulturhistoriske interesser Ny Ellebjerg Station-Avedøre Havnevej Nybygningsløsningen. København-Ringsted projektet Kulturhistoriske interesser Nybygningsløsningen København-Ringsted projektet 29. august 2008 3 Kulturhistoriske interesser Forord Forord Dette fagnotat omhandler kulturhistoriske interesser for Nybygningsløsningen

Læs mere

Planforhold. Fagnotat vedrørende Aarhus H. Elektrificering og opgradering Aarhus H - Lindholm

Planforhold. Fagnotat vedrørende Aarhus H. Elektrificering og opgradering Aarhus H - Lindholm Planforhold Fagnotat vedrørende Aarhus H Elektrificering og opgradering Aarhus H - Lindholm Godkendt dato Godkendt af 29.09.2016 Charlotte Møller Senest revideret dato Senest revideret af 23.08.2016 Simon

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted

Informationsmøde den 10. oktober 2012. Den nye bane København-Ringsted Informationsmøde den 10. oktober 2012 Den nye bane København-Ringsted Program 19.00-19.15 Velkomst 19.15-20.15 Præsentation af projektet 20.15-21.00 Spørgehjørner Trafikomlægninger Ledningsomlægninger

Læs mere