Referat af HB-møde den 13. juni 2009, Rømersgade 5

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af HB-møde den 13. juni 2009, Rømersgade 5"

Transkript

1 Referat af HB-møde den 13. juni 2009, Rømersgade 5 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller (til og med pkt. 7 b: Meddelelser fra redaktionen, kl. 12,40), Flemming Møller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen (til og med pkt. 14) og Søren Løkkegård (fra ca. 10,30 p. g. a. togforsinkelse) Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør), Christina Klein (administrationssekretær) og Bo Houman (administrationschef) de 2 sidstnævnte forlod mødet kl. ca. 13,00 efter pkt. 7. Referent: Per Christiansen Afbud: Bjarne Johansson 1. Valg af dirigenter Claus og Poul 2. Godkendelse af dagsorden Der indsættes et ekstra pkt.: 10 a: Sikkerhed, tryghed, flere cyklister Derefter godkendt 3. Besøg af Jane Lund Henriksen Kan vi bruge Friluftsrådet bedre? Bilagt fremsendt Jane redegjorde for den organisatoriske opbygning og Friluftsrådets arbejde. Undervejs kom forskellige indlæg, hvoraf skal fremhæves: Jens Loft redegjorde for Cyklistforbundets mangesidede indsats for rekreativ cykling. Cykling er en ideel form for friluftsliv, hvor vi bør gøre meget mere både i forhold til danskerne selv og turister. De offentlige penge bliver ikke altid fordelt i forhold til samfundsnytten, og der blev efterlyst nogle gode veje rundt i systemerne, der kan give os mulighed for at forstærke cykelområdet, hvor der er et stort potentiale. Jane mente, at Kommunernes Landsforening kan være en stærk samarbejdspartner Kirsten Marager (DCF-aktiv i Thisted afd.) sidder i bestyrelsen for Nationalpark Thy Jane opfordrede til at vi holder øje med de næste nationalparker, og evt. søger indflydelse på udviklingen af disse, herunder cykeladgangen. Det bør overvejes, om der kan findes penge til en sekretariatsmedarbejder, som kan have rekreativ cykling som sit primære område. 4. Godkendelse af referat fra sidste møde Bilagt fremsendt Deltagernes møde- og afgangstid bør fremgå af referatet. Derefter godkendt

2 5. Opfølgningspunkter gennemgås 1. Notat vedr. Cykelvenlig Færdselslov prioriteres højt, da det også står på trafikudvalgets opfølgningsliste. er sendt, på dagsordenen under pkt DCFs aktiviteter på klimatopmødet tages op på næste møde på dagsordenen under pkt. 12 Fra opfølgningsliste: Brug af kort fra Kort og Matrikelstyrelsen Vi skal have forhåndstilladelse i Kort- og Matrikel-styrelsen. Der er nye gode samarbejdsmuligheder i Syddansk Turisme, da de har skiftet direktør Hverveudvalg Holder møde inden landsmødet Adfærdskampagne: Sponsorer søges Relevante nøgletal: Der arbejdes videre i sekr. 6. Orientering fra direktøren Nye ansættelser i sekretariatet: Bo Houman (administrationschef), Christina Klein (administrationssekretær) og Christina Rydahl (regnskabschef) Michael Hammel er vendt hjem efter ca. tre mdr. orlov Det nye administrationsteam er gået i gang med at rydde op i regnskabet og regner med at have overblik over økonomien ultimo august. Tilskud til afdelinger og udvalg mm: Budgettet er rummeligt nok, til at der kan bevilges, men proceduren er lidt forsinket. Administrationen har bevilget ad hoc. Ansøgere kan godt få a conto udbetalinger Hvidovre afd + Brøndby rep. er slået sammen til en afdeling: Hvidovre-Brøndby Efter Michaels orlov skal der udarbejdes en samlet IT-strategi. Ønsker vedr. afdelinger sendes til Christina Klein. Det vanskeligste punkt er passeret, men der er stadig nogle bakker Lotte Ruby vender tilbage fra barselsorlov til oktober Søren spurgte om web-butikken nu er på plads. Den kører og ser ud til at give ordre på flere varer pr. køb. Men mangler stadig nogle detaljer. Bemærkninger vedr. Web-butik sendes til Allan. 7. Øvrige meddelelser a. Fra landsformanden Hjemmesiden Landet Rundt: Claus gennemgik hjemmesiden.

3 Jette ville gerne vide hvem der kan redigere og hvilke rettigheder der er. Hvis flere har adgang, kan flere være med til at redigere. Finn mente, at der under: Forbundet rundt i Cyklister evt. kan henvises til Landet Rundt Spejlgruppen Det er glædeligt, at der ikke har været højresvingsulykker med dødelig udgang de seneste 10 måneder. Hvorfor ikke, når der var 11 i 2008?? Har gennem Spejlgruppen fået til opgave at undersøge, om medieomtale og politiindsats har haft denne effekt. Har mailet efter oplysninger ved politi, Rådet for større Færdselssikkerhed, aviser og Vejdirektoratet, men har kun fået foreløbigt svar fra VD. Walther gjorde opmærksom på at medieoplysninger evt. kan findes på info-media. Medlemsstatistikken I foråret så det galt ud i Kbh. omegn, mens der var fremgang i mindre kommuner i Jylland. Nu er indmeldelserne på vej. Tidspunktet for indbetalinger bør rykkes. Ålborg-cykelvælgermøde Opfordring til at rejse cyklistproblemer på vælgermøder i andre kommuner i god tid Rådet for Større Færdselssikkerhed Vi er noget uenige om cyklistkampagnerne de næste 3 år, hvor cykelkampagnegruppen, som vi desværre ingen indflydelse har på, foreslår 5 % færre ulykker ud fra 2008-ulykkestallene, mens vi mener, at vi sagtens i år kan når en reducering på 50 % færre dræbte cyklister ud fra de samme tal. Møde med danske cykelhandlere Planen om at alle nye cykler forsynes med en brochure om adfærd er modtaget positivt Udviklingssamtale med direktøren Årets cyklist kåret Connie Hedegaard blev kåret til årets cyklist af en gruppe cykelhandlere (Cykelstyrken), Claus deltog og havde lejlighed til at småsnakke cykling med ministeren. I eventen: From Kyoto to Copenhagen, 9. etape cykler Connie Hedegaard sammen med bl.a. den japanske ambassadør i Danmark og den danske ambassadør i Japan på hele turen, for at markere det som optakt til klimatopmødet. Walther gjorde opmærksom på, at allerede for ca. 20 år siden var den unge konservative politiker, Connie Hedegaard både ivrig cyklist og optaget af cyklistvilkår. Fællesmøde for vejcentrene Claus havde siddet sammen med formanden for Dansk Fodgænger Forbund. De var enige om, at de motorkørendes fart skal ned i byerne. Skadestuedata Der sker alt for lidt, hvilket er frustrerende. Man kan ikke finde ud af, hvilket ministerium der skal betale for skadestueindberetningerne.

4 Cykler med bus Claus foreslog, at man kunne få DTU til at undersøge problemet og anvise en løsning. Cyklermed-bus på Bornholm er vist nok opgivet. Ha det godt DR laver TV-program om børns cykling til skole eller manglende lyst / frygt for at cykle til skole. DCF kan tilbyde assistance. Hjelmtvang Opfølgning: Debatten om hjelmtvang sættes på som pkt. på næste møde b. Fra redaktionen Der er redaktionsmøde på mandag. På sidste redaktionsmøde havde Rikke forslag om at ændre på indhold og layout. Bl. a. er lederen flyttet fra side 2, hvilket der dog ikke var helt enighed om. Redaktionen har ændret evalueringsproceduren. På mandag sættes Michael i gang med en status opgørelse, og oplæg til procedure for intern debat. Michael har planer, som han vil drøfte konkret med Bo. Flemming spurgte om, der er målbare resultater af Michaels initiativer især vedr. brug af RSSfeeds Walther gjorde opmærksom på at Google wave er en ny mulighed. c. Fra andre Claus Steffen Hansen 27/6/ Slettet: Finn oplyste at hans ændrede arbejdsforhold ingen indvirkning får på hans engagement i DCF Flemming fortalte om Cykelpakker i Kbh.: De tidligere varslede indskrænkninger i cykelbevillinger er blevet delvis trukket tilbage Walther havde været til sommermøde i Vejregelområdet i to dage med en forholdsvis tynd dagsorden. Der var bl. a. drøftet en ny organisering af Vejregelområdet. Vejregelarbejdet bliver klemt sammen og tingene skal kunne betale sig. Jette oplyste at der ikke er kommet ny afd. på Frederiksberg. Udskudt til efter sommerferien. Søren havde været til møde i Herberger langs Hærvejen, som har en god økonomi og penge i overskud, som skal bruges til et ekstra herberg ved Kongeåen. Søren havde forsket i kommunernes Trafiksikkerhedsplaner: 1/3 har sikkerhedsplaner, 1/3 er i gang. Ca ¼ har stiplaner og/eller cykelhandlingsplaner. Søren ser gerne link på hjemmesiden til disse planer. Der kan lægges link på Cykelviden eller på Landet Rundt Søren spurgte om vi havde eneret på navnet: Cyklistforbundet, hvilket blev bekræftet. Poul berettede fra Friluftsrådets generalforsamling. Indledningen gik fint. Landbrugsrådet var imod udvidede adgangsforhold, blev støttet af jægerne. Det kostede jægerne en bestyrelsespost. Fritidsbrugere: adgangsvilkår bør udvides, å-bræmmer, private skove m. v. Dette medførte en større meningsudveksling om landbrugets vilkår i 21. årh.

5 8. Cykelpuljens indvirkning på DCF Bilagt fremsendt. Oplæg og gennemgang ved Jens Loft. Efter 7 magre år kan vi se frem til en bedring, hvor cykelpuljen sammen med en række andre faktorer gør cyklerne til en vindersag. Fra at være noget man tog som en selvfølge og ikke ofrede stor opmærksomhed i trafikplanlægningen, skal cykling og kollektiv transport tages alvorligt. Det skal gøres meget mere attraktivt at vælge cyklen som transportmiddel, hvis vi skal genvinde det vi har tabt som følge af en ensidig satsning på bilisme. Udfordringen er, at megen viden er gået tabt eller er blevet spredt siden 2001, hvor trafikpuljerne blev afskaffet. Heldigvis har vi i DCF holdt stædigt fast i, at cyklerne skal være en naturlig del af danskernes dagligdag, og det er lykkedes enkelte ildsjæle i enkelte forvaltninger at holde udviklingen i gang lokalt. Udnævnelsen af Århus i 2007 og København i 2008 til cykelbyer har givet en betydelig effekt i de to byer. DCF har en opgave med at organisere og understøtte den lokale forankring og borgerinddragelse. Der, hvor tingene rykker, må lokalafdelingerne rustes til at påvirke udviklingen, så indsatsen bedst muligt kommer de cyklende borgere til gode. Det betyder, at nogle afdelinger f.eks. Frederiksberg må fornyes, og andre steder vil det være nødvendigt at etablere nye afdelinger. Der bliver brug for, at lokale ildsjæle med tyngden af DCFs navn og support gives indflydelse på udvikling af cykelbyen. På spørgsmål fra Søren oplyste Jens, at DCF sammen med FDM og flere andre transportorganisationer skulle rådgive om fremtidige kriterier for cykelpuljen ud fra erfaringerne det første år. Sammensætningen var blevet lidt biltung, og der var desværre ikke repræsentation af sundheds- og klimasiden. Walther mener at man skal bestræbe sig på at finde store solide modtagere som cykelbyer. Cyklepuljen bør handle mere om cykling end om trafiksikkerhed. Claus gjorde opmærksom på, at før 2001 var der frugtbare konferencer om, hvad trafikpuljepenge var brugt til. Derfor er det vigtigt med de årlige cykelkonferencer, der kan videregive erfaringer fra brugen af cykelmilliarden. Jens Loft oplyste, at DCF hjælper VD med at få det bedst mulige program for den årlige cykelkonference. Jette syntes, at var fint at kunne godtgøre synlighed og resultater. Flemming mente, at kommunerne skal vide, at der findes den pulje. Flemming spurgte til RfSFs adfærds- cyklistkampagne, men vi hører ikke meget om det Derefter en længere drøftelse om adfærdskampagner og deres virkning. Opfølgning HB skal følge udviklingen vedr. cykelpuljen tæt, og have det som status-punkt fremover. 9. Økonomi hvad skal vi bruge sidste års fine resultat til?

6 Bilagt fremsendt Der kan ikke siges noget definitivt om økonomien for 2009 og det forventede regnskab for dette år (se under direktørens orientering). Efter sommerferien ved vi noget mere. Der har været en stigning på 15 % i deltagerantallet til VCTA, hvilket bidrager positivt. Omvendt har der været ekstraordinære udgifter som følge af de administrative vanskeligheder i første halvår af Regnskab 2008 Overskuddet er ,- kr., hvilket som forventet er mindre end Egenkapitalen øges med godt til kr. De ,- kr. anvendes til en udviklingspulje. HB mente, at timingen er god for at udvide aktiviteterne, selvom der vil være en risiko forbundet hermed, da DCFs aktiviteter i meget vidt omfang beror på tidsbegrænsede sponsorater og projekter, hvilket vanskeliggør langsigtet planlægning.. Udviklingsplanerne ligger endnu ikke fast, men følgende udvidelser er afhængig af finansiering på vej: - Videreudvikling af vore succesfulde kampagneaktiviteter, herunder VCTA og ABC - Videreførelse af pilotprojekt om cykelvenlig arbejdsplads, herunder udvikling af samarbejde med virksomheder og arbejdspladser - Eventuel ændring af medlemsblad til et egentligt magasin, som distribueres bredere med deraf følgende øgede annonceindtægter; udvikling af elektronisk nyhedsbrev - Forprojekt om nationale cykelruter samt udvikling af rekreativ cykling (se også - pkt.. 3 på dagsordenen) - Projekt om tryg og sikker skolevej i samarbejde med TrygFonden og Syddansk Universitet - Projekt Dansk Cykelkultur 2.0 med ny samarbejdspartner til afløsning af Coca-cola - Medlemshvervning og kontakt til/udvikling af DCFs afdelinger - Udvikling og gennemførelse af en sammenhængende IT- og webstrategi for DCF - Udvikling af forretningsaktiviteter - Kampagne for god cyklistadfærd - For at løfte de ny opgaver vil det formentlig være nødvendigt - efter sommerferien - at ansætte 3-5 ny medarbejdere. Det vil ikke være muligt at presse flere medarbejdere ind i Rømersgade 5, og vi er derfor nu nødt til at finde et supplerende kontorareal meget gerne i Rømersgade 7, hvor vi har været før. Dette vil kræve engangsudgifter til indretning og etablering af nye arbejdspladser. Beslutning: Der afsættes 1,5 mill til udviklingspuljen, mens resten af overskuddet tilføres egenkapitalen. Efter diverse spørgsmål, svar og rettelser blev revisionsprotokollat og Årsrapport underskrevet. Jens Loft Rasmussen 26/6/ Slettet: Jens Loft Rasmussen 6/7/ Formateret: Punktopstilling Claus Steffen Hansen 27/6/ Slettet:... [1] 10. Supplerende bemærkninger til Cyklistvenlig Færdselslov Bilag fremsendt

7 Claus gennemgik de vigtigste punkter. Ser gerne der bliver nedsat en ministeriel arbejdsgruppe, som DCF gerne deltager i. Jens Loft vil gerne have tilføjet områder, som cyklende og gående kan dele på en hensigtsmæssig måde (Shared space). Henvendelse til justitsministeren om dette og om et møde med ministeren. Gerne politiet med i en positiv udvikling, da de af natur er konservative. Der skal skrives et pænt brev, og der kan måske berammes et møde i efteråret. Jette er i tvivl om, hvorvidt det er en god idé at tillade højresving for rødt Jens Kristoffer er enig vedr. højresving. Shared Space har været praktiseret i Ribe med 20 km/t Flemming gjorde opmærksom på, at det cyklende politi i Kbh ikke tager sig af færdselsforseelser, det er narkopoliti. Ser gerne cyklende færdselspoliti. Jette spurgte til lastbilers lovbefalede orienteringsstop: Hvad skal det være godt for, hvis spejlene er forkert indstillede? Claus svarede, at det var anbefalet af havarikommissionen for vejtrafikulykker, og der skal være spejle, der gør, at blinde vinkler ikke findes. Nye kampagner kalder stoppet for Dobbelttjek. Flemming priste det konvekse frontspejl, som gør at chaufføren kan se hele forpartiet af bilen Claus, Jens Loft og Roger C deltager i mødet. Walther har ikke noget imod at blive inviteret med til næste møde. 10 a: Sikkerhed, tryghed, flere cyklister Jens Loft Rasmussen 26/6/ Slettet: Claus viste på skærm, fotofartfælder (Stærekasser). Amu-kurser med kurser for 5. klasse om lastbiler. Claus mener, at det i højere grad vil få børnene til at stille cyklen, og at vi derfor ikke kan gå ind for disse kurser. Walther mener, at effekten er, at man flytter de voksnes ansvar over på børnenes skuldre, men det har intet med færdselssikkerhed at gøre Jens Kristoffer mener, at det har megen karakter af underholdningsindslag, men ikke den større effekt på sikkerheden. Hver ulykke er en for meget:bilag med indsatsområder, der vedrører cyklister - hentet fra Færdselssikkerhedskommissionens 100 forslag, omdelt. Kan ses på Landet Rundt. 11. Internationalt samarbejde Claus Steffen Hansen 27/6/ Slettet: Bilagt fremsendt Walther og Jens Loft har været til ECF-møde i Bruxelles. Det væsentlige er at få forbedret ECFs økonomi, så medlemsstaternes bidrag blev sat op. Tyrkisk organisation optaget i ECF. ECF har fået egne lokaler med ca. 5 medarbejdere, tæt på Europaparlamentet og blevet synlige i EU. Der er valgt en kompetent formand, tyskeren Manfred Neun Ved Velo-citykonferencen havde Danmark stor bevågenhed.

8 Walther havde bemærket, at der var mange deltagere fra ikke-nordlige lande. Både Bordeaux og Sevilla fremhæves som byer med gode cykelinitiativer. 12. DCF s aktiviteter under klimatopmødet Bilagt fremsendt From Kyoto to Copenhagen 9. etape: gennemføres med 7 aktive fra Københavnsafdelingen som co-pilots og desuden er der politieskorte. Udover de i bilaget nævnte arrangementer er flere i tankerne, hvis der kan findes sponsorer. Der skal overvejes forskellige idéer og deres hensigtsmæssighed 13. Landsmøde 2009 Claus mente, at vi skal fejre, at cyklismen endelig får del i milliarderne, så vi på landsmødet kan nyde cykellivet og bruge søndag morgen til en længere cykeltur til Fanø (et par timer). Vi kan evt. bruge lørdag eftermiddag til workshops og cyklistsnak med hinanden i stedet for en foredragsholder. Fredag aften endnu ikke fastlagt. Poul Nyrup stadig et emne. Poul oplyste at Vandrehjemsforeningen har holdt møde på vandrehjemmet i Esbjerg, og at de nye faciliteter er lækre. Flemming mente, at vi burde afse lidt tid til at se, hvordan milliarderne udmøntes. Søren ser gerne vi bruger min. 1 time på gruppearbejde. Flemming mente vedr. hvervning, at emnet bør holdes varmt. Walther mente, at det måtte være nemmere for sekretariatet end for afdelingerne at finde ud af, hvor vi har fået penge til milliarderne. Flemming mente, at afdelingerne skal gøres opmærksomme på, at de skal være proaktive og melde til kommunerne inden 17. august. Lise vil gerne arrangere en workshop til efteråret for afdelinger om, hvordan man kan få indflydelse på det lokale politiske arbejde i kommunerne (dog ikke på landsmødet) Claus foreslog, at HB skal på studietur i udlandet i 2010, men hvorhen? Flemming foreslår Norge Jens Loft mener, at en anden mulighed er England. Formand og den nye direktør for det norske cyklistforbund vil gerne inviteres til landsmødet Opfølgning: Den norske formand og direktør inviteres til landsmødet. De bør have lejlighed til komme med indlæg. 14. Eventuelt Poul vil gerne have en afdeling: Fakse-Stevns. Beder om hjælp fra sekretariatet til henvendelse til medlemmerne. Jette ville gerne vide hvordan det går med Cykelturistugen i Roskilde?

9 Claus roser den gode stemning i sekretariatet, som han har oplevet ved at deltage i personalefrokost. VCTA folk synes at man får en yderst professionel og venlig behandling. Søren havde hørt at Barfoed vil åbne en persontransportens tænketank hvad er det? Jens Loft svarede at det skal være en parallel til godstransportens tænketank. Vi er inviteret. Det er en stor organisation. Møde 16. juni. Forum for ide-, viden- og erfaringsudveksling. Bæredygtig persontransport. Jens deltager. 15. Opfølgningspunkter fra dette møde 1. Debatten om hjelmtvang sættes på som pkt. på næste møde FU 2. HB skal følge udviklingen vedr. cykelpuljen tæt, og have det som status-punkt fremover FU+sekr 3. Den norske formand og direktør inviteres til landsmødet. De bør have lejlighed til komme med indlæg. FU/Landsformanden? 16. Evaluering af mødet Flemming syntes, at det var godt at kunne sparke ud til flere sider og dejligt at møde to af de nye ansatte Jens Kristoffer fandt mødet godt og tilsluttede sig Flemmings synspunkter Walter var enig, og mente at Poul havde været en god, effektiv dirigent Jens Loft syntes at mødet med Jane havde givet en rigtig god drøftelse, og at man burde overveje at invitere andre vigtige gæster til HB-møder Søren (der var forsinket under Janes indlæg) havde først fundet debatten lidt forvirrende, men efterhånden godt. Han håber de nye medarbejdere vil falde godt til Jette syntes at punktet med Jane tog lidt lang tid. Vi fik gode råd. God idé at invitere samarbejdspartnere, gerne struktureret og tidsrammer. Ellers udmærket møde Per konstaterede at selvom der var mange sidespor, var refereringen nem. Claus havde glædet sig til at komme til HB møde, og det havde været en fornøjelse Finn og Poul havde forladt mødet inden evalueringen.

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006

Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 05-2006 Referat af HB-møde den 7. oktober 2006 Tilstede fra HB: Annie Hammershøi, Claus Hansen, Gerhard Gliese, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Benedicte Leyssac og Bjarne

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/6 31. maj 2012 csh Dagsorden møde nr. 3/2012 Referat af HB-møde 03/2012 den 31. maj 2012 på Oslo-færgen I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 16. august 2008

Referat af HB-møde den 16. august 2008 04-2008 Referat af HB-møde den 16. august 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Søren Løkkegaard, Walther Knudsen Afbud: Anders Hybholt

Læs mere

Referat af HB-møde den 15. marts 2008

Referat af HB-møde den 15. marts 2008 02-2008 Referat af HB-møde den 15. marts 2008 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen, Søren Løkkegaard, Walther

Læs mere

Referat af HB-møde den 24. marts 2007

Referat af HB-møde den 24. marts 2007 02-2007 Referat af HB-møde den 24. marts 2007 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Bent Jensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Poul Petersen Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af HB-møde den 28. marts

Referat af HB-møde den 28. marts 02-2009 Referat af HB-møde den 28. marts Tilstede fra HB: Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen og Søren Løkkegaard Fra sekretariatet: Jens Loft

Læs mere

Referat af HB-møde den 9. april 2005

Referat af HB-møde den 9. april 2005 Referat af HB-møde den 9. april 2005 Til stede Fra HB: Annie Hammershøi, Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Gerhard Gliese. Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Per Christiansen, Poul Petersen. Sabine

Læs mere

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Referat af HB- møde nr. 4/2010 den 21. august 2010 i Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White,

Læs mere

Referat af HB-møde i Viborg den august 2007

Referat af HB-møde i Viborg den august 2007 04-2007 Referat af HB-møde i Viborg den 18.-19. august 2007 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen (Pkt. 1 til 11, samt 13. og 14.), Bent Jensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens

Læs mere

Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7 Referat af HB- møde nr. 3/2010 den 19. juni i Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp) til kl. 16,00), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike

Læs mere

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7

05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 05-2010 Referat af HB-møde den 4. december 2010, Rømersgade 5-7 Tilstede fra HB: Annabel Voller, Annette Pax Koertz, Bjarne Brændeskov (suppl), Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche,

Læs mere

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Bo Houmann (administrationschef)

Fra sekretariatet: Jens Loft Rasmussen (direktør) og Bo Houmann (administrationschef) Referat af HB- møde 2/2010 den 10. april 2010. Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Mike White, Poul Petersen (supp) og Søren Løkkegård.

Læs mere

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen

Annabel Voller, Annette (Pax) (suppleant,) Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Mike White (fra pkt. 4) og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 18. august 2012 csh Dagsorden møde nr. 4/2012 Referat af HB-møde 04/2012 den 28. august 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7.

Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7. 01-2010 Referat af HB-møde den 30. januar 2010, Rømersgade 7. Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White, Søren

Læs mere

Referat af HB-møde den januar 2008

Referat af HB-møde den januar 2008 01-2008 Referat af HB-møde den 19.-20. januar 2008 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg

Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg 01-2009 Referat af HB-møde den 31. januar og 1. februar 2009 i Esbjerg Tilstede fra HB: Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen, Søren

Læs mere

Referat af HB- møde 5. februar 2011

Referat af HB- møde 5. februar 2011 17-02- 2011/tjj Referat af HB- møde 5. februar 2011 I mødet deltog: Anette Pax Koertz, Claus Steffen Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette Gotsche, Mike White, Poul Petersen (suppl.) og Walther

Læs mere

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts

Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Notat 24-06-2014 HB-møde jam Referat møde i hovedbestyrelsen den 22. marts Deltagere: Jette Gotsche, Annabel Voller, Birgitte Rønning, Mike Hedlund-White, Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Rudi Tobisch og

Læs mere

Referat af HB-møde den januar 2007

Referat af HB-møde den januar 2007 01-2007 Referat af HB-møde den 20.-21. januar 2007 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Poul Petersen Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN 24. marts 2012 Referat af møde nr. 2/2012 Side 1/9 csh Referat af HB- møde 02/2012 den 24. marts 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade

Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade HOVEDBESTYRELSEN Side 1/8 28. januar 2012 csh Dagsorden møde nr. 1/2012 Referat af HB- møde 01/2012 den 28. januar 2012 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Anette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen,

Læs mere

Referat af HB-møde den 20. august 2005

Referat af HB-møde den 20. august 2005 Referat af HB-møde den 20. august 2005 Til stede Fra HB: Annie Hammershøi, Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Gerhard Gliese, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Per Christiansen, Poul Petersen,

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar 2015. I mødet deltog:

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar 2015. I mødet deltog: Civilafdelingen Dato: 4. maj 2015 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jacob Guldborg Rasmussen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 1564797 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 77. møde den 2. februar

Læs mere

Referat af HB-møde den 11. marts 2006

Referat af HB-møde den 11. marts 2006 02-2006 Referat af HB-møde den 11. marts 2006 Tilstede Fra HB: Annie Hammershøi, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Gerhard Gliese, Jørgen Hansen, Kurt Hansen, Poul Petersen, Benedicte Leyssac,

Læs mere

Referat af HB-møde den 10. november 2007

Referat af HB-møde den 10. november 2007 05-2007 Referat af HB-møde den 10. november 2007 Tilstede fra HB: Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens Kristoffer Jensen, Jette Gotsche, Jørgen Hansen, Poul Petersen (fra kl. 13). Fra sekretariatet:

Læs mere

Referat af HB-møde den 11. november 2006

Referat af HB-møde den 11. november 2006 06-2006 Referat af HB-møde den 11. november 2006 Tilstede fra HB: Anders Hybholt Sørensen, Claus Hansen, Gerhard Gliese, Finn Ivo Heller, Jens Kristoffer Jensen, Jørgen Hansen, Poul Petersen (fra kl. 11).

Læs mere

Referat af HB- møde den 9. april 2011 i Rømersgade 5-7

Referat af HB- møde den 9. april 2011 i Rømersgade 5-7 Ref. nr. 022011/Per Christiansen Referat af HBmøde den 9. april 2011 i Rømersgade 57 Tilstede fra HB: Annette Pax Koertz, Bjarne Brændeskov (suppl.), Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens Kvorning, Jette

Læs mere

Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde

Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde HOVEDBESTYRELSE 26. marts 2013 Referat Side 1/77 jam Referat af HB-møde 02/2013 den 23.-24. 24. marts 2013 i Roskilde På mødet deltog: Annette (Pax) Koertz, Jette Gotsche,, Claus Steffen Hansen, Henrik

Læs mere

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Dags dato: 08. 06. 2016. Skrevet af: Lars Til: Afd. bestyrelsen Referat, afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Onsdag den 8. juni 2016 fra 9.00 15.30. Morgenmad fra 8.30 og frokost fra 12.00. Tilstede:

Læs mere

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216

Dagsorden Referat. Dato: 22. januar Tid: Kl Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Dagsorden Referat Dato: 22. januar 2013 Tid: Kl. 13-15 Sted: IDA mødecenter, lokale 216 Afbud: Jens Chr. Birch deltager under behandling af punkt 1. Afbud fra Carsten Sand Nielsen og Lars Møller. Punkter:

Læs mere

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent).

Fra sekretariatet: Klaus Bondam (direktør), Jakob Schiøtt Stenbæk Madsen (referent). Bilag 1 Notat 15. juli 2015 Referat HB jam Pkt. 3 Referat af Hovedbestyrelsesmøde lørdag d. 20. juni 2015 Til stede fra hovedbestyrelsen (HB): Jette Gotsche, Birgitte Rønning, Mike Hedlund- White, Claus

Læs mere

1. Baggrund I Aftale om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009 anføres bl.a. følgende:

1. Baggrund I Aftale om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009 anføres bl.a. følgende: NOTAT VEJDIREKTORATET DOK 24 Dato 1. maj 2009 Dok.id J. nr. 101-93 Udmøntning af pulje til mere cykeltrafik 1. Baggrund I Aftale om en grøn transportpolitik af 29. januar 2009 anføres bl.a. følgende: Parterne

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 KARENS MINDE KULTURHUSFORENING Wagnersvej 19 2450 København SV Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2016 Deltagere: Dorthe, Ann, Rie, Steen E., Harry, Inger, Steen K, Marianne, Gunilla og Flemming.

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016.

BESTYRELSENS BERETNING FOR 2016. Referat af generalforsamling tirsdag d. 8. marts 2017 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre

Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre Bestyrelsens 8. møde Torsdag d. 10. november 2016 kl. 16:30 senest 18:30 Sted: Fasaneriet, Ledreborg Palace Golf, Skottehusvej 12, 4320 Lejre R E F E R A T 8.1 Godkendelse af dagsordenen 8.2 Nationalparkplanen

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Valg af ordstyrer og referent 13. april 2013 Referat Mike White ordstyrer og Jørgen Østeraa referent. Bestyrelsens årsberetning Mike aflagde mundtlig

Læs mere

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse

Bilag 1. Punkter til beslutning/godkendelse Bilag 1 Notat 20. august 2016 HB-møde tbs Pkt. 3. Referat af hovedbestyrelsesmøde den 20. august 2016 Mødet foregik i Aarhus-afdelingens lokaler. Forud for den formelle dagsorden fortalte formand for Aarhus

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV)

CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV) CISV Fyn, bestyrelsesmøde onsdag d. 27. november kl.19.30, hos Cecilie (Bindekildevej 89, 5250 Odense SV) Forslag de unge sætter sig med Christina og planlægger aktiviteter, mens de gamle tager alt det

Læs mere

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret.

Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Parcelforeningen TOFTHOLM Ordinær generalforsamling afholdt onsdag den 20. marts 2019 kl. 19.00 i kulturhuset Skovlunde Syd-centeret. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning 3. Fremlæggelse af regnskab

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas Sandberg, Katrine Nyland Sørensen, Marianne van Toornburg og Jesper Bay. 1. marts 2013 Statens Kunstråds Musikudvalg Møde nr. 23 Mødedato: 11. marts 2013 Tidspunkt: kl. 10.00 14.00 Sted: Lokale 8, stueetagen REFERAT Til stede fra udvalget: Erik Bach, Edna Rasmussen, Thomas

Læs mere

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område

Redegørelse om behovet for en mere cyklistvenlig færdselslov inden for Justitsministeriets område Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 457 Offentligt Folketinget Trafikudvalget Christiansborg 1240 København K Civil- og Politiafdelingen Dato: 8. september 2010 Kontor: Færdsels- og våbenkontoret

Læs mere

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune.

Jkf Faaborg-Midtfyn kommune. Referat JKF møde d. 29. august 2012. Sted: Flemmings Fiskehytte Horne Strandvej. Tilstede: Ejgil Jensen (EJ), Peter Reitz (PR), Jerrik Andersen (JA), Jesper Langfeldt (JL), Flemming Sørensen (FS) og Jens

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Kommune

Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Kommune Til medlemmer i foreningen Borgerhjemmet i Gentofte Ordrup Jagtvej 65-81 2920 Charlottenlund København den 1. juni 2006 Journal nr. 703 jbh. Referat fra den ordinære generalforsamling 2006 i Foreningen

Læs mere

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt.

Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard Nielsen og Per Stig Andersen. Herudover var fremmødt Flemming Hedegaard Petersen og Henning Schmidt. Referat af generalforsamling mandag d. 9. marts 2015 kl. 1700 i Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afviklet hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen. Fremmødt var fra bestyrelsen Claus Søndergaard

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Referat af HB-møde den 21. november 2009, Rømersgade 7

Referat af HB-møde den 21. november 2009, Rømersgade 7 05-2009 Referat af HB-møde den 21. november 2009, Rømersgade 7 Tilstede fra HB: Bjarne Brændeskov (supp), Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Mike White, Poul

Læs mere

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl Sted: Frichsparken, Lokale 1.

DAGSORDEN og REFERAT. til. Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl Sted: Frichsparken, Lokale 1. Side 1 af 5 DAGSORDEN og REFERAT til Ældrerådets 14. ordinære møde den tirsdag den 21. august 2018 kl. 09.00-13.00 Sted: Frichsparken, Lokale 1.86 Afbud fra: Birthe, Mogens og Carl Aksel og Stinne. Kl.

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober I mødet deltog:

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober I mødet deltog: Dato J. nr. 6. oktober 2017 2015-4065 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 85. møde fredag den 6. oktober 2017 I mødet deltog: MF Kim Christiansen MF Lennart Damsbo-Andersen MF Mette Abildgaard

Læs mere

Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014

Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014 Notat 8. februar 2014 HB-møde jam/kb Referat Møde i hovedbestyrelsen 8. februar 2014 Deltagere: Jette Gotsche, Annabel Voller, Birgitte Rønning, Mike Hedlund-White, Henrik Eriksen, Jens Kvorning, Bjarne

Læs mere

Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Per Påskesen (PP), forbundsrådgiver, Dansk Metal

Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole Per Påskesen (PP), forbundsrådgiver, Dansk Metal Mødefora Bestyrelsesmøde nr. 42 i Astra Tid 9. september 2019 Sted Dampfærgevej 27-29, 2100 Kbh Ø, kl. 13 til 15.30 Deltagere Erik Knudsen (EK), formand, Rektor UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling

Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling Generalforsamling i Cyklistforbundets Aalborg-afdeling 3. maj 2014 Referat Der var ca. 10 deltagere til generalforsamlingen, incl. bestyrelse og Cyklistforbundets direktør. Valg af ordstyrer og referent

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen

2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde og Toke Nielsen. 3 Valg af referent Beslutning Kim Madsen og Pernille Knudsen Dagsorden, 3F Ungdomsudvalg d. 5. september 2015 Punkt Hvem har stillet punktet Type 1 Velkomst Orientering/gennemgang af dagsordenen Referat Praktiske oplysninger 2 Valg af ordstyrer Beslutning Lars Bonde

Læs mere

Referat af HB- møde 20. august 2011 i Rømersgade 7

Referat af HB- møde 20. august 2011 i Rømersgade 7 30082011/pccshjlr HBmøde nr. 04/2011 Referat af HBmøde 20. august 2011 i Rømersgade 7 I mødet deltog: Annabel Voller, Bjarne Brændeskov (suppl.), Claus Steffen Hansen, Finn Ivo Heller, Mike White, Poul

Læs mere

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde.

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Referat af 20. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 11. februar 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012

Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november 2012 Civilafdelingen Dato: 7. december 2012 Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: Jørgen Jørgensen Sagsnr.: 2011-820-0002 Dok.: 599459 Beslutningsreferat af Færdselssikkerhedskommissionens 71. møde den 5. november

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby

Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl ca Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby Referat fra bestyrelsesmøde i LAG Fanø-Varde tirsdag den 13. marts 2018 kl. 18.30 ca. 20.00 Restaurant Ambassaden, Hovedgaden 57, Nordby (Bemærk besøg i Nyttehaven inden bestyrelsesmødet færge fra Esbjerg

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 29. april 2014 Tid: Kl. 15.00-17.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-04 Afbud: Henrik Kolind Carsten Sand Nielsen Søren S. Steensen Lars

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3).

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3). Lokalt Beskæftigelsesråd (LBR) DAGSORDEN Møde nr. : 04/2008 Sted : Mødelokale 2 Dato : 16. april 2008 Start kl. : 12.00 Slut kl. : 14.00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen, DA Tom Levi Larsen,

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 7. september 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 31. august 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2.

Læs mere

REFERAT AF HBM 1/2015 DEN 17. JANUAR PÅ SEKRETARIATET

REFERAT AF HBM 1/2015 DEN 17. JANUAR PÅ SEKRETARIATET REFERAT AF HBM 1/2015 DEN 17. JANUAR PÅ SEKRETARIATET TIL STEDE Nina Monrad Boel Minna Højland (via Skype) Lars Normann Jørgensen Mads Hyuk Jørgensen Jakob Silas Lund (via Skype) Fatima Madsen Kristoffer

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Helle Øst Udviklingsråd

Helle Øst Udviklingsråd Referat smødet Dato: 30. januar 2012 kl. 19.00 Sted: Fåborg, Fåborghus Deltagere: Troels Sandager, Jesper Christiansen, Connie Ibsen, Birthe Skovbjerg Jens Peter Christensen, Lars Bo Niels Jørgen Nielsen,

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 21. MAJ 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 21. MAJ 2014 Tilstede: Afbud: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Niels Skov Nielsen Troels Munthe Kim S. Jensen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John Jensen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 26. marts 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen Michael Dam Kirsa Ahlebæk Karen Bladt Nils Pedersen Klaus

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund

Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund Referat af hovedbestyrelsesmøde i Dansk Døve-Idrætsforbund Dato: Lørdag den 17. juni 2017 kl. 9.00 15.00 Sted: Deltagere: Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby Hovedbestyrelsen: Claus Jul Larsen

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015

Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Referat af Generalforsamling i Realskolens Venner tirsdag den 1. september 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning ved Anne Wolthers. 3. Fremlæggelse af regnskab ved Erik Grave. 4.

Læs mere

Referat af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2019.

Referat af hovedbestyrelsesmøde afholdt den 28. marts 2019. Politiets Sprogforbund, H.C. Andersens Boulevard 38, 3. th. 1553 København V. Telefon 45 15 20 88. Telefax 33 14 81 15. E-mail: mail@politiets-sprogforbund.dk * www.politiets-sprogforbund.dk Den 29. marts

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012

Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Referat fra HSU møde den 19. marts 2012 Tid: kl. 14.00-16.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MKO Lars Vesløv LV Signe Saabye Ottosen SSO Henrik Kofoed Svendsen HAKS

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jette Gejl Kristensen (formand), Lise Harlev (næstformand), Anna Krogh, Mads Gamdrup, Jesper Elg. 5. april 2013 Jour.nr.: Statens Kunstråds Internationale Billedkunstudvalg Møde nr. 19 Mødedato: 11. 12.03.2013 Tidspunkt: 11.03.2013: kl. 10 16 12.03.2013: kl. 09 16 Sted: Lokale 6 REFERAT Til stede fra

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet:

Referat HB-mødet den 5. maj i Huset. Deltagere på mødet: 168/19 den 17-5-19 Referat HB-mødet den 5. maj i Huset Deltagere på mødet: Annette Lunau landsformand og mødeleder Linda Lundh landsnæstformand Christian Ravn kredsformand kreds 1 Gitte D. Christensen

Læs mere

Referat af HB-møde den 22. august 2009, Rømersgade 5

Referat af HB-møde den 22. august 2009, Rømersgade 5 04-2009 Referat af HB-møde den 22. august 2009, Rømersgade 5 17-08-2009/csh Tilstede fra HB: Bjarne Johansson, Claus Hansen, Finn Ivo Heller, Flemming Møller, Jens K. Jensen, Jette Gotsche, Poul Petersen

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i Dansk Vandrelaug Esbjerg den 24/ kl. 19.

Referat fra ordinær generalforsamling i Dansk Vandrelaug Esbjerg den 24/ kl. 19. Referat fra ordinær generalforsamling i Dansk Vandrelaug Esbjerg den 24/2 2016 kl. 19. Antal mødedeltagere inkl. bestyrelsen: 65 Landsformand Steen Kobberø-Hansen deltog i generalforsamlingen. Dagsorden:

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018

REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 2018 VEJFORENINGEN FOR POPPEL ALLE OG BAKKEVEJ Afholdt mandag den 16. april 2018, kl. 20-22, Hareskov Bibliotek. Referent: Peter Viuf Bestyrelsen repræsenteret: Til stede:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Torsdag den 13. marts 2014 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Afbud fra Tom Allan For mødet var fastsat følgende dagsorden:

Læs mere

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet

Dagsorden Trafiksikkerhedsrådet Dagsorden : Tirsdag den 20. september 2016 Mødetidspunkt: Kl. 13:00 Mødested: Prøvestensvej 52, Helsingør Bemærkninger: Mødelokale 3 Medlemmer: Johannes Hecht-Nielsen (Formand) Bente Marker (Center for

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune.

Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. Punkt 12. Cykelhandlingsplan 2013 for Aalborg Kommune. 2013-3793. Teknik- og Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget godkender Cykelhandlingsplan 2013, der afløser Cykelstihandlingsplan

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling E/F / A/B Ålholmhus Ejd.nr.: 585 Dato: 19. November 2010 Referat af ordinær generalforsamling År 2010 dato 10. November 2010, kl. 19.30, A/B Ålholmhus, afholdtes ordinær generalforsamling i Ålholm Kirke,

Læs mere

Referat SeniorRådsmøde nr. 225

Referat SeniorRådsmøde nr. 225 Referat SeniorRådsmøde nr. 225 Dato: 18. maj 2017 Kl: 13-16 Sted: Kommunalbestyrelsens mødesal Dagsorden omdelt: 11. maj 2017 Referat udsendt: 22. maj 2017 Medlemmer: Preben Riel, Jann Larsen, Daisy Filipsen,

Læs mere

I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen, Mike White og Walther Knudsen

I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen, Mike White og Walther Knudsen HOVEDBESTYRELSE referat Side 1/7 tjj/jlr Referat af HB-møde 01/2013 den 26. januar 2013 i Rømersgade I mødet deltog: Annabel Voller, Annette (Pax) Koertz, Claus Steffen Hansen, Jette Gotsche, Henrik Eriksen,

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 11. december 2012 Tid: Kl. 13-15 Sted: KL-huset, lokale S-06 Afbud: Niels Højberg, Jann Hansen, Nich Bendtsen Punkter: 0. Meddelelser... 2 1. Hans Berthelsen, direktør

Læs mere

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligforeningen i København Administrator: Almenbo a.m.b.a. 12. maj 2015 Referat af ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligforeningen i København Mødedato og Tirsdag den 28. april 2015

Læs mere

Grøn transport i NRGi

Grøn transport i NRGi Grøn transport i NRGi Mobilitetsplan for NRGi Dusager Udarbejdet af VEKSØ Mobility og NRGi i februar 2012 I NRGi leverer vi hver dag bæredygtige løsninger til vores kunder, og vi arbejder naturligvis også

Læs mere