REFERAT. Møde den: 19. juni, kl Bygning SNUK-båndmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Møde den: 19. juni, kl Bygning SNUK-båndmøde"

Transkript

1 Møde den: 19. juni, kl Bygning SNUK-båndmøde REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Theresa Albøge Laursen (TAL), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum (TAB). Inge Molt Jepsen deltog på vegne af Merethe Haugaard. Afbud: Jacob Buch (JB) og Merethe Haugaard (MH) Gæster: Louise Hauptmann fra Driftsekretariatet, Lone Urbak fra Optag og Kim Nørskov fra Studiesystemer. 1. Godkendelse af dagsorden Ingen tilføjelser. 2. Drøftelsespunkter 2.1 Diverse emner til drøftelse vedr. Fremdriftsreformen v/louise Hauptmann. Lone Urbak deltog ved de to første punkter. Afskaffelse af supplering, herunder afskaffelse af tompladsordning. Louise berettede, at afskaffelse af supplering har et større omfang end først antaget, hvilket AU og øvrige universiteter er blevet opmærksomme på via styrelsens brev til CBS. I den forbindelse er Danske Universiteter i gang med at udforme en indsigelse til Styrelsen for Videregående Uddannelse. Umiddelbart skønnes det ikke, at der bliver ændret på fortolkningen af de nye regler. Dato: 30. juni 2014 Sagsnr.: Ref: TAB Side 1/6 Hvordan tompladsordningen som middel til opkvalificering til optagelse på en kandidatuddannelse konkret skal udfases kommer på mødet i Uddannelsesbåndet onsdag den 25. juni, hvor prodekaner orienteres om problematikken. På dagens SNUK-båndmøde blev det drøftet hvordan vi håndterer de studerende, der allerede er i gang med tomplads, har fået tilsagn om tomplads eller har planer om at gøre brug af tomplads som middel til opkvalificering til optagelse på en kandidatuddannelse. Lone Urbak, Jette Loll Pedersen og Louise Hauptman har på forhånd drøftet, hvordan problemstillingen gribes an. De foreslår, at det nuværende optag køres videre som normalt, ligesom vinteroptaget køres normalt. Fra og med næste sommer vil de nye regler træde i kraft, dvs. at der kun vil blive lagt vægt på bachelorgraden, herunder også professionsbachelorer, i forbindelse med optagelse på en kandidatuddannelse. MVUer er undtaget herfra og vi kan fortsætte praksis her som normalt. De nye regler gælder i øvrigt både danske og udenlandske studerende. Aarhus Universitet Tlf.: Fax:

2 Optag foreslår at alle, der har fået afslag på en kandidatuddannelse i år samt alle, der har fået forhåndsgodkendelse fra Optag og eller et hovedområde, informeres om de nye regler via et brev. I brevet skal der stå, at pr sommeroptaget 2015 vil der kun blive lagt vægt på bachelorgraden, bortset fra MVUer. Brevet sendes ud medio august. Derudover skal diverse hjemmesider, hvor der står noget specifikt om adgangskrav, opdateres med de nye regler, herunder studieguiden og diverse studieportaler. Udsendelse af brev samt opdatering af diverse hjemmesider afventer dog Uddannelsesbåndets behandling af problemstillingen samt endelig tilbagemelding fra styrelsen. Der opfordres i øvrigt til, at alle, herunder også de faglige miljøer, er tilbageholdende i forhold til de studerende, indtil problemstillingen er færdigbehandlet. Side 2/6 SNUK-båndet tilsluttede sig Optags forslag til håndtering af problemstillingen. Der blev spurgt til studieordninger og behov for opdatering heraf i forbindelse med de nye regler. Lone gav til kende, at studieordninger først skal opdateres til foråret, da de nye regler først vil gælde for næste sommeroptag. Der blev også spurgt til om man kan kræve, at ansøgere, der optages på baggrund af en MVU, også gennemfører en supplerende uddannelsesaktivitet på højest 15 ECTS-point efter optagelse på en kandidatuddannelse. Louise undersøger nærmere og vender tilbage. Lone informerede desuden om, at Optag pt har en standardformulering, som de sender ved spørgsmål til emnet sender ud til studerende, indtil der er taget endeligt stilling til håndtering af problematikken. Denne videresender hun til alle SNUK-båndets medlemmer til videre brug på hovedområderne. Merit ved studieskift - opfølgning. Standardbrev ved tvangsmerit. Louise havde ikke et forslag til standardbrev med, men havde overvejet indholdet og havde nogle spørgsmål til SNUK-båndet. I forhold til standardbrev ved godkendelse af merit blev det drøftet, hvorvidt der skal lægges op til, at den studerende kan klage. Det er jo normalt positivt at få en godkendelse på noget, man har søgt om, men det kan ved tvangsmerit tolkes anderledes af den studerende. Der var enighed om, at der ikke skal kunne klages, kun retlig. Der vedlægges derfor ikke klagevejledning. I forhold til standardbrev ved afslag på merit vil der blive givet en kort begrundelse og der vil blive vedlagt klagevejledning. Louise laver udkast til de to forskellige breve og sender disse til kommentering i SNUK-båndet.

3 Ansøgning om tvangsmerit Det blev drøftet hvorvidt de studerende skal søge tvangsmerit via blanketløsningen i mit.au.dk eller eksempelvis via mail. Ulempen ved at søge via mit.au.dk er, at udefrakommende studerende først har adgang til mit.au.dk og dermed de elektroniske blanketter efter de er blevet indskrevet. Dette kan være en udfordring, da nogle studerende først indskrives i august, og der på enkelte uddannelser kan være nogle fag på 1. semester, som den studerende eventuelt ikke skal tage. Dette kan have betydning eksempelvis på uddannelser, hvor der allerede fra 1. semester skal vælges blandt forskellige fag, og der i den sammenhæng kan være pladsbegrænsning. Dette gør sig eksempelvis gældende for statskundskab, økonomi og jura ved BSS. Der var enighed om, at de studerende fortsat skal søge merit via mit.au.dk. Lone laver udkast til brev, der sendes til alle, der er tilbudt optagelse eller betinget optagelse på nuværende tidspunkt. De øvrige får tilsendt brevet efterhånden som de tilbydes optagelse. De studerende indskrives løbende og i forhold til deadlines, der er meldt ud til UVA/EKA båndet tidligere i forbindelse med afklaring om betinget indskrivning. Når de studerende er indskrevet (ordinært eller betinget), kan de administrative centre løbende udsøge dem i de lister, de kan trække i STADS. Side 3/6 Afslutningsvist tilføjede Lone, at der desværre havde været noget sager, hvor studienævn havde givet dispensation til noget, som egentlig ligger under Optags kompetencer. Dette kan give nogle trælse sager. Derfor en lille reminder om, at det er vigtigt, at dispensationssager behandles det rette sted. Udkast til skriv om dispensationer / usædvanlige forhold. Videre proces. Louise fortalte indledningsvist, at dokumentet kun er et udkast, hvortil hun ønsker kommentarer. Hun understregede, at det vigtigste var, at det endelige dokument blev af en sådan karakter, at det var en hjælp til dem, der i sidste ende skal bruge det. Det skal ikke være noget, der er pålagt af administrationen, men skal ses som en hjælp til dem, der behandler dispensationssager. BM gav udtryk for, at det var velskrevet og ramte plet. Hun tilføjede, at det udtrykker præcist det, vi tænker, og er en enorm støtte. KTP og SRJ var enige. Der var generelt enighed om, at det ikke bar karakter af et udkast, men et færdigt skriv. SNUK-båndet drøftede hvorvidt dokumentet også kan udbygges til at dække ekstra eksamensforsøg, delegation og kandidatspecialer. Det blev konkluderet, at det kun skal dække dispensation for tilmeldingskravet, idet der er risiko for at dokumentet bliver for langt, hvis det skal dække flere områder, og derved mistes overblikket. Louise foreslog i øvrigt en uddybning af punktet (bullet på side 2) omkring udenlandsophold. Umiddelbart var der ikke tilslutning til at røre ved punktet. I stedet blev det foreslået, at eventuel uddybning kunne ske i selve teksten. Det blev også foreslået at tilføje, hvad der ikke giver dispensation, eksempelvis børnepasning,

4 som betragtes som orlov og ikke usædvanlige forhold. Der var dog ikke stemning for at inkludere alle forhold, men kun de usædvanlige. Louise udsender udkast til alle inden sommerferien, så alle medlemmer af SNUK-båndet og studienævn kan kommentere på dokumentet. Side 4/6 Forslag til to nye standardtekster i EDDI. Merit og fleksibilitet og til- og afmelding til fag og prøver. 1) merit og fleksibilitet Udkast godkendt. 2) til- og afmelding til fag og prøver Louise gav udtryk for, at hun var i tvivl om hvordan teksten skulle kunne dække både nye og eksisterende studerende. SNUK-båndet var enige om, at de ønsker en tekst, som henvender sig til begge grupper af studerende. Der skal stå i teksten, hvad der gælder for optagne før og efter Nye studerende skal have en ny tekst og de nuværende studerende skal have den eksisterende tekst. Alle tekster gennemgås i øvrigt i forhold til konsekvensrettelser. Der blev spurgt til hvornår teksterne lægges i EDDI og hvorvidt der skal genpubliceres. Thomas Vestergaard har opgaven med at lægge tekster ind i EDDI. Når han fører han dem ind, giver han besked. 3. Opfølgningspunkter 3.1 Opdatering af afgørelsesbreve til forhåndsgodkendelse v/mh og KTP Punktet flyttes til næste møde. Det blev aftalt med Louise Hauptman, at hun kigger bilagene igennem og kommenterer. 4. Til orientering 4.1 Det tværgående bånd for uddannelse Der er møde onsdag den 25. juni. Dagsorden fremsendes, når den foreligger. 4.2 Dialogforum 4.3 UVA/EKA båndet 4.4 VEST båndet 4.5 Nyt fra UJS 4.6 Nyt fra EDDI-teamet. Kim Nørskov deltog i mødet og gav en kort status. Kim henviste til mailen af 2. juni, hvor han giver status og udbeder svar på diverse spørgsmål. På mødet fortalte han indledningsvist, at leveranceplanen revideres løbende. Flere faktorer har spændt ben for overholdelse af udmeldte leverancedatoer, herunder udskiftning af resurser hos AU IT, fejl i EDDI under forårets arbejde med studieordninger mm.

5 Desuden viste Kim en graf fra et såkaldt sprint, dvs. et 3-ugers udviklingsforløb, hvor det er tydeligt, at estimaterne ikke nås. Der arbejdes i projektet med at bruges disse opfølgninger på estimater til at gøre estimater mere præcise og finde årsager. En af årsagerne har eksempelvis været, at den eksisterende kode ikke kan genbruges, og at der må kodes fra bunden. Et andet problem er manglende tid afsat til at rette fejl i testforløbet. Kim konkluderede, at vi skal være bedre til at lægge tilbageløb ind i estimaterne, så de bliver mere realistiske. Side 5/6 I forhold til arbejdet med regler på baggrund af krav udformet af Orla Hoppe og den tidligere EDDI arkitektgruppe, så er vi næsten i mål. Derudover nævnte Kim, at en del fejl i EDDI, herunder diverse fejl i foråret, ikke kan fanges ved manuel test. Derfor vil udviklerne gerne lave en indsats i forhold til automatisk test. Kim spurgte, om SNUK-båndet kan tilslutte sig, at der bruges tid herpå. Det blev der nikket til. Der har i øvrigt været en række fejl i forhold til aktivitetsgruppekoder. Thomas Vestergaard har testet forskellige situationer og identificeret problemets omfang. Næste skridt bliver at se på, hvordan problemet løses. Næste leverance fokuserer på Studieordningsadministration, hvortil der påbegyndes indsamling af ønsker umiddelbart efter sommerferien. Kim forventer at afholde en workshop i uge Derudover kunne Kim melde, at der fremadrettet vil være mere fokus på styregruppe og økonomi. Styregruppen skal på plads, og økonomi skal deles i drift og udvikling. Mere herom senere. SNUK-båndet tilkendegav, at de er meget tilfredse med arbejdet omkring EDDI, og har fuld tillid til projektet, uanset skrid i tidsplan osv. 5. Fremdriftsreformen MH orienterer om "studieordninger og fremdriftsreformen". Flyttes til næste møde. Nyt siden sidst 6. Pipeline Censorindberetninger v/ktp og SRJ (august) Captia - opfølgning (30/6 eller august) Indikator-modellem v/gitte Stavad Andersen og Hanne Kaargard Thomsen Emnemanchet vedr. gæstefag (fra blanketgruppen) Blanketløsningen - opsamling (august) Gennemgang af SNUK og UVA/EKA emnelisten i Sharepoint

6 7. Eventuelt Side 6/6 8. Næste møde Mandag den 30. juni, kl (sidste møde inden sommerferien).

Referat. Møde den: 22. september, kl Bygning SNUK-båndmøde

Referat. Møde den: 22. september, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 22. september, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Merethe Haugaard (MH)

Læs mere

De øvrige hovedområder (BSS, ST og IHA) skal give Kim en melding senest fredag den 10. oktober, hvis de ikke kan tilslutte sig det nye design.

De øvrige hovedområder (BSS, ST og IHA) skal give Kim en melding senest fredag den 10. oktober, hvis de ikke kan tilslutte sig det nye design. Møde den: 6. oktober, kl.10-11.30 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ) og Tina Andreasen Bjerrum (TAB). Sarah Barfoed (SB) deltog i stedet for

Læs mere

Referat. Møde den: 30. juni, kl Bygning SNUK-båndmøde

Referat. Møde den: 30. juni, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 30. juni, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum (TAB). Afbud: Jacob Buch

Læs mere

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK

REFERAT. Møde den: 13.januar 2014, kl Bygn SNUK Møde den: 13.januar 2014, kl.12.30-14.30 Bygn. 1443-313 SNUK REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum

Læs mere

REFERAT. Møde den: 24. april, kl Bygning SNUK-båndmøde

REFERAT. Møde den: 24. april, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 24. april, kl.13-15 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Merethe Haugaard (MH)

Læs mere

REFERAT. Møde den: 7. april, kl Bygning SNUK-båndmøde

REFERAT. Møde den: 7. april, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 7. april, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum (TAB). Afbud: Sissel Rendrup

Læs mere

Referat. Møde den: 8. september, kl Bygning SNUK-båndmøde

Referat. Møde den: 8. september, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 8. september, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen

Læs mere

Referat. Møde den: 15. december, kl Bygning SNUK-båndmøde

Referat. Møde den: 15. december, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 15. december, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Bente Mattsson (BM), Merethe Haugaard (MH) og Tina Andreasen Bjerrum (TAB).

Læs mere

REFERAT. Møde den: 27.januar 2014, kl Bygn SNUK

REFERAT. Møde den: 27.januar 2014, kl Bygn SNUK Møde den: 27.januar 2014, kl.10-12 Bygn. 1443-413 SNUK REFERAT Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Merethe Haugaard (MH) og Tina

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Mødet blev kortet ned til 1½ time, og enkelte punkter er derfor skubbet til næste møde.

1. Godkendelse af dagsorden Mødet blev kortet ned til 1½ time, og enkelte punkter er derfor skubbet til næste møde. Møde den: 17. februar 2014, kl.12.30-14-30 Bygn. 1443-313 SNUK Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Theresa Albøge Laursen

Læs mere

Det blev aftalt, at emnet tages op igen på næste SNUK-båndmøde. Marianne Toftegaard Hansen inviteres med for at drøfte emnet.

Det blev aftalt, at emnet tages op igen på næste SNUK-båndmøde. Marianne Toftegaard Hansen inviteres med for at drøfte emnet. Møde den: 13. januar, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Bente Mattson (BM), Theresa Albøge Laursen

Læs mere

Referat. Møde den: 27. januar 2015, kl Bygning SNUK-båndmøde

Referat. Møde den: 27. januar 2015, kl Bygning SNUK-båndmøde Møde den: 27. januar 2015, kl.10-12 Bygning 1443-413 SNUK-båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Jacob Buch (JB), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), og Tina Andreasen Bjerrum (TAB). Inge

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Under eventuelt vil HSS kort drøfte møder efter sommerferien. Dagsordenen blev derefter godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Under eventuelt vil HSS kort drøfte møder efter sommerferien. Dagsordenen blev derefter godkendt. Møde den: 2. juni 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Søren Anker Andersen (SAA), Mariann Holmslykke

Læs mere

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa.

1. Endelig udgave af fælles overblik over udveksling af informationer mellem UVA/EKA og Optagelsen - placeret på O-drevet, v/saa. Møde d. 3. februar 2016 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Søren Anker Andersen (SAA), Terkel Rørkjær Sigh

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. januar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. januar Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 6. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter

1. Godkendelse af dagsorden 2. Drøftelsespunkter 3. Opfølgningspunkter Møde den: 7. oktober 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8

Orientering fra Møde i kommunikationsgruppen den 21/8 Fællesmøde med SNUK og UVAEKA den 25/8 Lokale: 1443-413 Faste deltagere: Eva Kvistgaard Arent (ST) Michael Mejlgaard Udby (BSS), Anne Christine Teglborg (FS), Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR - ordfører) og Esben Højbjerre Larsen

Læs mere

- Emnemanchet ' Analyse af muligheden for at benytte AUID som studienummer' v/helle Steffensen behandles d. 6. jan 2014

- Emnemanchet ' Analyse af muligheden for at benytte AUID som studienummer' v/helle Steffensen behandles d. 6. jan 2014 Møde den: 16. dec. 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

Afbud: Bente Mattsson (BM), Jacob Buch (JB), Theresa Albøge Laursen (TAL) og Gitte Stavad Andersen (GSA)

Afbud: Bente Mattsson (BM), Jacob Buch (JB), Theresa Albøge Laursen (TAL) og Gitte Stavad Andersen (GSA) Møde den: 25. august 2014, kl.12.30-14.00 Bygning 1443-440 Fælles båndmøde Referat Deltagere: Klaus Tolstrup Petersen (KTP), Sissel Rendrup Johansen (SRJ), Merethe Haugaard (MH), Mette Dremstrup (MD),

Læs mere

Status på digital eksamen. Opfølgning på møde d. 28. januar samt dialog om øvrige aktiviteter.

Status på digital eksamen. Opfølgning på møde d. 28. januar samt dialog om øvrige aktiviteter. Møde den: 3. februar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

- Orientering af status på planlægningssystem efter møde i Chefkredsen /SBM.

- Orientering af status på planlægningssystem efter møde i Chefkredsen /SBM. Møde den: 25. november 3013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS)

Læs mere

Husk at sætte BAN på cc. ved mailkommunikation så BAN kan følge med i fremdriften på de enkelte handlingspunkter og om nødvendigt være behjælpelig.

Husk at sætte BAN på cc. ved mailkommunikation så BAN kan følge med i fremdriften på de enkelte handlingspunkter og om nødvendigt være behjælpelig. Møde d. 9. september 2015, kl. 10.00 12.00 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Jens Gerner-Smidt (JGS), Mariann Holmslykke (MAR), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG),

Læs mere

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023

SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) : /023 SNUK-Bånd (SNUK-Båndmøde) 25-06-2019 10:15 1445-017/023 Mødeindhold Punkt 1: Godkende dagsorden 1 Punkt 2: Nyt fra Bente Lynge Hannestad (10 minutter) 1 Punkt 3: Maksimal studietid ved bortvisninger v.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 31. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 31. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 31. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM),, Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen

Læs mere

Status omkring gæstefagsrammer v/saa SAAs skema for anvendelse af gæstefagsrammer, inkl. endelig praksisafklaring.

Status omkring gæstefagsrammer v/saa SAAs skema for anvendelse af gæstefagsrammer, inkl. endelig praksisafklaring. Møde d. 6. maj 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Søren

Læs mere

Emnemanchet 'Fjernundervisning' v/pernille Lemming. Her ville jeg invitere Pernille til at komme og præsentere fra kl

Emnemanchet 'Fjernundervisning' v/pernille Lemming. Her ville jeg invitere Pernille til at komme og præsentere fra kl Møde den: 13. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 9.dec Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 9.dec Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 9.dec. 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),,

Læs mere

1. Kommende design-reviews på Studerendes Rammer (Ejvin + BAN) 2. Indstilling til eksamenshåndtering (SBM)

1. Kommende design-reviews på Studerendes Rammer (Ejvin + BAN) 2. Indstilling til eksamenshåndtering (SBM) Møde den: 9. september 2013 Tandlægehøjskolen, bygn. 1611, lokale 121B UVA/EKA-båndet REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ),

Læs mere

REFERAT. Møde den: 18. november 2013, kl Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

REFERAT. Møde den: 18. november 2013, kl Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 18. november 2013, kl. 09.00 11.00 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 2. december Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 2. december Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 2. december 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS),

Læs mere

2. Opfølgningspunkter

2. Opfølgningspunkter Møde den: 24. september 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Mette Dremstrup (MD), Sarah Barfoed (SB), Solveig Sannem (SOS), Søren

Læs mere

1. Opfølgning på sidste møde (BAN) 2. Sharepointliste til opgaveoverblik en første præsentation (BAN)

1. Opfølgning på sidste møde (BAN) 2. Sharepointliste til opgaveoverblik en første præsentation (BAN) Møde den: 2. september 2013 1443/340 UVA/EKA-båndet REFERAT Til stede: Sarah B. MacIntyre (SBM), Solveig Sannem (SOS), Mariann Holmslykke (MAR), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen (SRJ) Fraværende:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. april Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 28. april Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 28. april 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. maj Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. maj Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 19. maj 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA),

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden HSS ville gerne have en dialog om mulighed for møde samme dag for alle bånd. Dette tages op under eventuelt.

1. Godkendelse af dagsorden HSS ville gerne have en dialog om mulighed for møde samme dag for alle bånd. Dette tages op under eventuelt. Møde den: 8. oktober 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Mette Dremstrup (MD), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA) Helle S. Steffensen (HSS).

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk.

Har du spørgsmål til reformen kan du enten kontakte en studievejleder eller sende en mail til fremdriftsreformen@sdu.dk. Studiefremdriftsreformen på SDU I begyndelsen af 2013 præsenterede regeringen den nye SU-reform: Bedre igennem uddannelserne Reform af SU-systemet. Reformen blev senere på foråret 2013 vedtaget af folketinget,

Læs mere

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner

Lovtidende A. Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner Lovtidende A Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner I medfør af 1, stk. 1 og 4, i lov om adgangsregulering ved videregående uddannelser,

Læs mere

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent).

Uddannelsesrådgivere Anette Gjelstrup Johannsen og Jeppe Norskov Stokholm (referent). Møde den: 28. august 2014, 8.30-10. Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Mette Vinther Skriver, Niels Trolle Andersen, Helle Terkildsen Maindal,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 21. marts 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Opfølgning på referat og godkendelse af dagsorden 2. Planlægning: Samarbejde mellem UVA/EKA, afdelingsledere,

Læs mere

Digital eksamen - drøftelse af implementering ud fra fastsatte kriterier (30 min)

Digital eksamen - drøftelse af implementering ud fra fastsatte kriterier (30 min) Møde den: 27. januar 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Sissel Johansen

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) Version / dato: 9. oktober 2013 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1, i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Som foreslået i følg til nærværende dagsorden besluttede båndet at henlægge opfølgning på lynpejlingen for indeværende.

Som foreslået i følg til nærværende dagsorden besluttede båndet at henlægge opfølgning på lynpejlingen for indeværende. Møde d. 21. oktober 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sissel Johansen

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 7. september 2017, kl Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS Møde den: 7. september 2017, kl 9.15-12.00 Fuglesangs Allé 4, bygning 2630, lokale K101 Ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

- Indstilling til eksamenshåndtering v/sbm.

- Indstilling til eksamenshåndtering v/sbm. Møde den: 23. september 2013 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA-båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen

Læs mere

Praksis for håndtering af gæstefag skal gendrøftes i båndet ultimo januar 2016.

Praksis for håndtering af gæstefag skal gendrøftes i båndet ultimo januar 2016. Møde d. 3. juni 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sarah Barfoed (SB),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse.

skal fremgå af uddannelsens studieordning. Stk. 2. Uddannelsesinstitutionen fastsætter adgangskrav til den enkelte kandidatuddannelse. BEK nr 254 af 13/03/2015 Udskriftsdato: 23. september 2019 Ministerium: Uddannelses- og Forskningsministeriet Journalnummer: Uddannelses- og Forskningsmin., Styrelsen for Videregående Uddannelser, j.nr.

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 3. marts Arts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde den: 3. marts 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Sarah B. MacIntyre (SBM), Søren Anker Andersen (SAA), Theresa Albøge

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) J.nr.: 11-111205 Dok.nr.: 2101728 Udkast til Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1 i lov nr. 319 af 16. maj 1990 om adgangsregulering

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 5. november 2014 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 3014 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen)

Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) 5. februar 2015 Styrelsen for Videregående Uddannelser, j. 14/023209 Bekendtgørelse om adgang til kandidatuddannelser ved universiteterne (kandidatadgangsbekendtgørelsen) I medfør af 1, stk. 1 og 4, i

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Dagsorden. Møde den: 29. marts 2017, kl Fredrik Nielsens Vej 4, Mødelokale 2.3 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum

Dagsorden. Møde den: 29. marts 2017, kl Fredrik Nielsens Vej 4, Mødelokale 2.3 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum SCHOOL OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 29. marts 2017, kl 8.15-15.00 Fredrik Nielsens Vej 4, Mødelokale 2.3 Seminar i Aarhus BSS Uddannelsesforum Dagsorden Deltagere: Medlemmer

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014

Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 STUDIENÆVN FOR ØKONOMI 12. september 2014 11. november 2014 pkt. 10 Referat af møde i Studienævn for Økonomi den 9. september 2014 Tilstedeværende: Lone Grønbæk Kronbak, Christian Kronborg, Bjarne Toft,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30.

AARHUS UNIVERSITET. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Referat af møde nr. 5 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Tid: torsdag den 23. juni 2016, kl. 13:00 til 14:30. Sted: 1325 240 (Bartholins Allé) Dagsorden: 1) Meddelelser 2) Årlig status for ITKO 3) Omprøve

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Referat fra halvdagsseminar d. 3. oktober 2016 er blevet skriftligt godkendt ved rundsending uden kommentarer.

Referat fra halvdagsseminar d. 3. oktober 2016 er blevet skriftligt godkendt ved rundsending uden kommentarer. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 21. november 2016 kl. 10.15-12.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Erik

Læs mere

Opdateret bilag om PWC revisionsprotokollat med statuskommentarer er udsendt pr. 11.08.2015.

Opdateret bilag om PWC revisionsprotokollat med statuskommentarer er udsendt pr. 11.08.2015. Møde d. 12. august 2015, kl. 10.00 12.00 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Pia Behrens Gammelgaard (PBG),

Læs mere

Indmeldelse af punkter skal så vidt det er muligt ske i form af en kort tekst, hvor emne og formål står klart beskrevet.

Indmeldelse af punkter skal så vidt det er muligt ske i form af en kort tekst, hvor emne og formål står klart beskrevet. Møde den: 13.01.2015 1520-732 (Hos Eva) VEST båndmøde REFERAT Faste deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (UDD), Jesper Sølund Hansen (AR), Eva Kvistgaard Arent (ST), Michael Mejlgaard

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Referat af det konstituerende møde i områdestudienævnet Tirsdag den 18. februar kl , lokale 021/023, Bygn

Referat af det konstituerende møde i områdestudienævnet Tirsdag den 18. februar kl , lokale 021/023, Bygn Referat af det konstituerende møde i områdestudienævnet Tirsdag den 18. februar kl. 14.00-16.00, lokale 021/023, Bygn. 1431 Til stede: Gitte Sommer Harrits, Charlotte Christiansen, Helle Spindler, Kirsten

Læs mere

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen.

Dekanen har foreslået, at uddannelsesledere bliver sektionsledere. Pia Bramming informerer UFU, når der er nyt i sagen. Møde den: 13 november 2013 kl. 12-16. ekstra tid pga. undervisningsplaner Lok. B101a i Emdrup og lok. 2113-252 på Trøjborg Møde i Uddannelsesfagudvalget for Bacheloruddannelsen i Uddannelsesvidenskab REFERAT

Læs mere

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet.

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet. Side 1/5 Mødedato: 8. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Jensa Ottosdottir, Uwe

Læs mere

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101.

Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Referat af ordinært møde i Aarhus BSS Uddannelsesforum mandag den 19. december 2016 kl. 08.15-10.00 Fuglesangs Alle 4, 2630-K101. Tilstedeværende: Anne Skorkjær Binderkrantz; Charlotte Christiansen, Hanne

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden SOS ønskede, at der kom et punkt på dagsorden ved nye regulativer for censorafregning. Punktet behandles under punkt 6.

1. Godkendelse af dagsorden SOS ønskede, at der kom et punkt på dagsorden ved nye regulativer for censorafregning. Punktet behandles under punkt 6. Møde den: 5. november 2014 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA), Helle S. Steffensen (HSS)

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud).

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Bente Martinsen (afbud), lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud) og studerende Ina Holden (afbud). Møde den: 22. april, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, studerende

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247

Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn. Tid: 5. oktober 2016, kl Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Referat af 7. møde i Det Juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2016, kl. 10-11 Sted: Juridisk Institut, bygning 1410, lokale 247 Det Juridiske Fagstudienævn Til stede Professor Jørgen Albæk Jensen (studieleder

Læs mere

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth

Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen (uddannelsesleder Sygepleje), Kirsten Beedholm, Michael Væth Møde den: 27. oktober 2015, kl. 8.15-10.15 Aarhus 1633. Værkstedet Emdrup indgang B8, lokale B274 REFERAT Møde i Studienævnet for Sundhedsvidenskab Deltagere VIP: Cecilia Ramlau-Hansen, Kirsten Frederiksen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 14. januar 2015 1443-340 Arts Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Til stede: Pia Behrens Gammelgaard (PBG), Sissel Johansen (SRJ), Solveig Sannem (SOS), Søren Anker Andersen (SAA) Mariann Holmslykke

Læs mere

REFERAT. 2. Opfølgning på grønne handlingspunkter fra sidste referat (5 min) Sikring af at opgaver holdes i spil/ikke bliver glemt, v/ban

REFERAT. 2. Opfølgning på grønne handlingspunkter fra sidste referat (5 min) Sikring af at opgaver holdes i spil/ikke bliver glemt, v/ban Møde d. 9. oktober 2015, kl. 12.30 14.30 1445-025 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Søren Anker Andersen (SAA), Terkel

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe

AARHUS UNIVERSITET. 1. MoveON status fra projekt- og styregruppe Deltagere: Mette Glerup Thomsen, Rikke Korgaard Præstegaard, Jesper Sølund Hansen, Katrine Breum Rosenbeck, Rikke Nielsen Gæst: Mette Brandenborg fra INT-bånd-møde d. 3. juni 2019 1. MoveON status fra

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

REFERAT. 2. Opfølgningspunkter (20 min) Møde d. 25. marts Videolink UVA/EKA båndmøde

REFERAT. 2. Opfølgningspunkter (20 min) Møde d. 25. marts Videolink UVA/EKA båndmøde Møde d. 25. marts 2015 1443-340 Videolink UVA/EKA båndmøde REFERAT Deltagere: Mariann Holmslykke (MAR), Mette Dremstrup (MD), Mette Qvist Jensen (MQJ), Sarah Barfoed (SB), Sissel Johansen (SRJ), Søren

Læs mere

Version 2 af Fremdriftskalenderen, tilrettet med de indkomne feedbacks fra før jul

Version 2 af Fremdriftskalenderen, tilrettet med de indkomne feedbacks fra før jul Referat fra fælles ba ndmøde Tidspunkt: 13.01.2014, kl. 10.00 11.15 Sted: Lokale 1443-340 Arts Videolink Indbudte deltagere: Anne Christine Teglborg, Lisette Prins, Eva Kvistgaard Arent, Lone Wraa, Jesper

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 25. april 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Transformation af profilfagene på Arts (drøftelsespunkt) kl. 9.05

Læs mere

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP

21. oktober 2015 Ref.: crc J.nr.: 9/15. Til stede: Martin Knakkergaard (MK) Mads Walther Hansen (MWH) Ole Izard Høyer, observatør, VIP I N S T I T U T F O R K O M M U N I K A T I O N S T U D I E N Æ V N E T F O R M U S IK M U S I K K E N S H U S M U S I K K E N S P L A D S 1 9 0 0 0 A A L B O R G H T T P : / / W W W. M U S I K. A A U.

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer.

Referat fra studienævnsmøde den 3. september blev godkendt uden yderligere kommentarer. HD studienævnsmøde den 2. december 2015 kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1325, lokale 312 Til stede: Jan Laursen, Finn Schøler, Søren Erik Nielsen Afbud fra: René Franz Henschel, Karsten Bay Referent: Rita

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES EXECUTIVE

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES EXECUTIVE Masterstudienævn Aarhus Universitet, Business and Social Sciences Referat af møde nr. 2 i Masterstudienævnet Tid: 25. april 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: R117 Til stede: Seniorforsker Mads Peter Sørensen,

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: kl : b (Hos Lisette) VEST båndmøde Møde den: 17.03.2015 kl. 11.00-12:30 1611-121b (Hos Lisette) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Anne Christine Teglborg (AU UDD.), Eva Kvistgaard Arent (ST), Michael Mejlgaard Udby (BSS

Læs mere

Referat: Båndmøde VEST kl

Referat: Båndmøde VEST kl : Båndmøde VEST 8.10.13 kl. 10.00-12.00 Sted : 1611-121b Deltagere: Lisette, Eva og Jesper (referent) Referent: Jesper Dagsorden: Punkt 1 Orientering/drøftelse: Fremdriftsreformen. Se bilag Hvordan griber

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager

Indhold AARHUS UNIVERSITET. Modtager(e): SNUK. Principper for journalisering af studentersager Modtager(e): SNUK Notat Principper for journalisering af studentersager Indhold Formål 2 Hvem journaliserer? 2 Hvad journaliseres? 2 Enkeltsagsprincippet 2 Principper for fordeling af sager 3 Videndeling

Læs mere

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102

Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj Bygning 2630, lokale K102 Referat fra mødet i HD Studienævnet Tirsdag den 15. maj 11.00 13.00 Bygning 2630, lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Søren Erik Nielsen, studienævnsmedlemmer René Franz Henschel, Finn Schøler og

Læs mere

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00

Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Referat af Studienævnsmøde Onsdag 17. september 2014 kl. 10.00 Deltagere: Peder Madsen Rene Nejst Mouritzen Nicole Scott Brown Pia Stampe Kenneth Schultz Hanne Larsen Afbud: Steen Scheuer Jette Risom Niels

Læs mere

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008

Referat af møde i. Studienævn for Jura den 28. august 2008 Referat af møde i STUDIENÆVN FOR JURA 2. september 2008 Studienævn for Jura den 28. august 2008 Tilstede: Nina Dietz Legind, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Per Nilsén, Kent Raun Moritzen, Regitze

Læs mere