Bemærkninger i forbindelse med forslag kommuneplantillæg nr. 11 og forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bemærkninger i forbindelse med forslag kommuneplantillæg nr. 11 og forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital"

Transkript

1 Bemærkninger i forbindelse med forslag kommuneplantillæg nr. 11 og forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital Forslagene har været i høring fra den 16. juni 2013 til den 23. august 2013 Sag.nr. 13/ / /14225 Ved høringsfristens udløb var der indkommet 32 indsigelser/bemærkninger til forslagene. Indsigelserne kan i helhed ses i sagens bilag samlet indsigelser Dato Senest 8. august 2014 Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger 1. Seniorrådet har ingen bemærkninger til forslaget. Ingen bemærkninger. Seniorrådet v/ Preben Thorvig Ydergrænsen DONG Energy Sales & Distribution A/S Teknikerbyen Virum Att. Torben Nissen DONG oplyser, at der indenfor området er placeret flere 10 kv kabeanlæg og transformerstationer. Der bør derfor indhentes ledningsoplysninger inden eventuelle arbejder begynder. DONGs bemærkninger sendes videre til hospitalet. 3. Linda Bolinder Platanhaven 6 Gør på det kraftigste indsigelse mod lokalplanforslaget på grund af den øgede trafik, med mindre Sportsvejs lukkes udfor nr. 83, så der ikke længere vil være muligt at køre fra Sportsvej ud på Trippendalsvej. Hvis dette sker, har indsigeren ikke nogen indsigelse mod byggeriet og åbningen af Kindebjergvej. Det reviderede lokalplanforslag åbner mulighed for nødudkørsel til Sportsvej, hvis trafikken på Nordre Ringvej bryder sammen i forbindelse med uheld eller lignende. Det forventes kun at være få gange om året, hvor denne adgang vil være åben. 4. Jens Christian Ravn Platanhaven 117 Indsigeren forslår at omlægge busrute 141 via Stadionvej Herstedøstervej - Trippendalsvej Indsigeren protesterer imod den nye vej langs Region Hovedstadens Psykiatriske Center østlige skel, da det vil give meget støj, mere forurening og belaste hele området meget. Henvendelsen omkring omlægning af busrute 141 sendes videre til Center for Miljø og Teknik. I det reviderede lokalplanforslag flyttes del af den supplerende vejadgang længere ind på Psykiatrisk Center, så vejen får udkørsel ved Kennedy Centeret, se det reviderede lokalplanforslags bilag 3.

2 I henhold det reviderede forslag skal der opsættes støjskærme på den vestlige side af vejen. Albertslund har Kommune betinget sig at der skal være adgangs begrænsning på vejen i form af bom, så det er muligt at styre antallet af biler der kommer ind og ud. Derudover har Albertslund Kommune stillet krav om at der skal være venstre svin forbudt ved udkørslen til Gl. Landevej. Det vil sige at det fra Glostrup Hospital kun er lovlig at køre ad Gl. Landevej til Nordre Ringvej. 5. Karin Marinelli og Henrik Mortensen Hasselhaven Annette Holst og Alex Hansen Kvædehaven 125 Indsigerne er bekymret over, at der åbnes mulighed for en supplerende vejadgang over Region Hovedstadens Psykiatriske Center og en reservevej til og fra Sportsvej. Det vil belaste beboerne med mere trafik, støj og forurening. Der er rigeligt med tung trafik på Herstedøstervej og Gl. Landevej samt støj fra GP Metal A/S trods støjdæmpende foranstaltninger. Indsigeren finder det ikke rimeligt at Glostrup Kommune vil belaste Gl. Landevej med mere trafik med støj og forurening til følge, hvis man åbner for en ny tilkørsel til over Psykiatriske Center til Glostrup Hospital. Det fremgår af støjberegningerne i miljøvurderingen, at boligerne i Platanhaven ikke vil blive påvirket af støjen fra den supplerende vejadgang til Gl. Landevej. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4. GP Metal ligger i Albertslund Kommune og klage over støj fra virksomheden skal rettes til Albertslund Kommune. Se bemærkninger til indsigelse 3 og Hanne M. Nielsen Kvædehaven Bente og Henning Christensen Kvædehaven 86 Gennemkørsel med lastbiler er netop blevet forbudt på Gl. Landevej for at mindske trafik, støj og forurening for dem der bor ud til vejen. Indsiger finder det forskrækkende og uønskeligt at der påtænkes en ny vej fra Glostrup Hospital over Psykiatriske Center til Gl. Landevej. Der er mange tomme parkeringspladser på hospitalet i weekenden. Måske kunne arbejdsfordelingen ændres, så ville parkeringsproblemet mindskes. Indsigerne finder at lokalplanen vil medvirke til øget trafik på Gl. Landevej med uacceptabelt mere støj og forurening til følge. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4. Bemærkningen omkring ændring af arbejdstider sendes videre til Glostrup Hospital. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4.

3 9. Grf. Hersted Øster Villaby v/ Henning Lindhardt Kvædehaven Svend Erik Stadgaard Kvædehaven 84 Det vil føre til en værdiforringelse af deres bolig, som de ikke vil accepterer. Lokalplanen vil også medføre øget trafik i krydset Gl. Landevej og Herstedøstervej, hvor der i dag er mange krydsende skolebørn. Grundejerforeningen gør indsigelse mod lokalplanen og den trafikmængde den nye vej vil medføre. Det vil give store gener i form af trafikstøj og forurening for beboerne på Platanhaven, der ligger op til den planlagte vej, samt en forøget trafikmængde på Gl. Landevej og Herstedøstervej og det vil genere andre af grundejerforeningens medlemmer. Grundejerforeningen er ligeledes bekymret for de mange skolebørn og institutionsbørn, der skal krydse krydset Gl. Landevej og Herstedøstervej. Grundejerforeningen er endvidere bekymret for at kraftig regn vil give problemer i betragtning af den store niveauforskel, der er mellem arealerne i Glostrup Kommune og arealerne i Albertslund kommune langs den planlagte vej. Grundejerforeningen forventer at værdien af ejendommene vil falde og det vil de ikke acceptere. Indsiger gør indsigelse mod den planlagte tilkørselsvej til Gl. Landevej på grund af de forøgede støjgene som beboerne langs Gl. Landevej og Platanhaven vil blive belastet med. Det er ikke et logisk og harmonisk element i den fremlagte lokalplan. Lovgivningsmæssigt betragtes lokalplaner og lokalplanlægning som erstatningsfri regulering, med mindre ganske særlige omstændigheder gør sig gældende. Det gør det ikke her. Albertslund Kommune har stillet krav om, at vestresving skal være forbudt fra den supplerende adgangsvej ud til Gl. Landevej. Trafikken væk fra lokalplanområdet vil derfor ikke medvirke til øget trafik i krydset Gl. Landevej og Herstedøstervej. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4 Se bemærkning til sidste del af indsigelse 8. For at undgå dette problem har Center for Miljø og Teknik tilføjet et punkt i det reviderede lokalplanforslag der skal sikres at regnvand bliver på egen grund og ikke løber ind på nabogrunde. Lovgivningsmæssigt betragtes lokalplaner og lokalplanlægning som erstatningsfri regulering, med mindre ganske særlige omstændigheder gør sig gældende. Det gør det ikke her. Se bemærkninger til indsigelse 3, 4 og 8.

4 11. Bente Sejer Platanhaven Haveforeningen Hersted Gl. Landevej v/ Bent Christensen Glentevej 35, 2. th 13. Ulla og Niels Pilgaard Platanhaven 95 Gl. Landevej er i øjeblikket ikke af en standard, der er egnet til det ekstra trafikpres. Indsigeren protesterer kraftigt mod lokalplanforslaget. Den tunge trafik på Gl. Landevej er endelig blevet forbudt og den planlagte vej vil medføre mange biler forbi indsigerens hus på Platanhaven. Det vil forringe beboernes livskvalitet med støj, forurening, gearer op og ned i mange af døgnets timer. Haveforeningen gør indsigelse mod den påtænkte vej. Vejen vil være til gene for den østlige del af haveforeningen. Særligt vil flytningen af indkørslen være uhensigtsmæssig. Haveforeningen råder over 25 parkeringspladser, men da der er 50 haveejere, parkeres der ofte udenfor for indkørslen. Haveforeningen er også bekymret for at besøgende til det Psykiatriske Center vil benytte haveforeningens få parkeringspladser. Haveforeningen vil gerne beholde den nuværende adgangsvej eller i hvert fald en stor del af den. Skulle indkørslen blive flyttet betragter haveforeningen det som en selvfølge at Glostrup Kommune betaler for flytning af indkørslen herunder gitterporten og at kommunen sørger for at der er parkeringspladser udenfor haveforeningen. Indsigerne finder at den påtænkte vej langs Platanhaven miljømæssigt (støj- og luftforurening) vil belaste beboerne i Albertslund kommune både dem der bor langs Platanhaven og dem der bor langs og tæt på Gl. Landevej. Derudover vil den belaste et En lastbils belastning på en vej svarer til personbiler. Den supplerende vejadgang vil primært blive brugt af personbiler og med den beregnende trafikmængde fra Glostrup Hospital vurderer rådgiverne ikke at der er den store bekymring for Gl. Landevej. Se bemærkninger til indsigelse 3, 4 og sidste del af indsigelse 8. Se bemærkning til indsigelse 4. I det reviderede lokalplanforslag flyttes udkørslen fra den supplerede vejadgang længere mod øst og berør derved ikke længere indkørslen til haveforeningen. Der forbliver som den er i dag og dermed ændres der heller ikke på parkeringsforholdene. Det reviderede lokalplanforslag stiller krav om at der skal opsættes støjskærme langs den vestlige side af den supplerede vejadgang og dermed også ved de haver der vender ud til vejen. Se bemærkning til indsigelse 4.

5 14. Erik Tranbjerg-Hansen Platanhaven Jan Haladyn Platanhaven 116 eksisterende fredeligt hospitalsområde på psykiatriske Center Gl. Landevej er allerede meget trafikalt belastet og der er indført trafikmæssige restriktioner, så tunge køretøjer ikke må benytte vejen til gennemkørsel. Indsiger spørger til om adgangen fra Ringvejen kombineret med en reserveadgang fra Sportsvej ikke vil være tilstrækkelig som vejadgang. Indsiger er overbevist om at den øgede trafik på Gl. Landevej vil påføre beboerne i kvarteret en hel uacceptabel støj- og miljøbelastning. Der er ingen gennemkørende motortrafik i kvarteret og adgangen til kvarteret sker fra Trippendalsvej. Kvarterets særpræg skal ikke ofres af bekvemmelighedsgrunde. De eksisterende veje skal bære trafikken til hospitalet. Indsigeren bor ud til Gl. Landevej og finder at der i dag er et højt bilstøjsniveau som er meget generende specielt om eftermiddagen. Den påtænkte vej vil øge trafik intensiteten på Gl. Landvej og vil øge støjniveauet endnu mere. Herudover vil der også komme øget støj fra ambulancer. Gang- og cykelstierne langs Gl. Landevej benyttes meget. Et evt. lyskryds ved den påtænkte aflastningsvej vil give trafikkaos og yderligere luftforurening. Der har tidligere været en dødsulykke i Det kommende kryds ved Nordre Ringvej og den nye Kindebjergvej kan dimensioneres til at klare trafikken til og fra Hospitalet. Men det vurderes at der vil opstå problemer med køer på Ringvejen og på hospitalet i spidsbelastningstidspunkterne om morgnen og eftermiddagen. Dette kombineret med at den kommende letbane langs Ring 3 skal have fortrinsret til kørsel på Ringvejen. Det vil nedsætte fremkommeligheden på Ringvejen og skabe problemer i krydset Ringvejen og Hovedvejen. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4. Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4, samt miljøvurderingen i det reviderede lokalplansforslag bilag 6. Der er ikke planer om at etablere et lyskryds ved udkørslen til den supplerende vejadgang til Gl. Landevej. I forbindelse med den nye udkørsel til Gl. Landevej vil der

6 16. Peter Mortensen Platanhaven Vagn og Vibeke Abrahamsen Platanhaven Birgitte og Bjarne Højgaard Kvædehaven 155 det pågældende sted. Huse ud til Gl. Landevej bliver allerede i dag forulempet af den voksende støj fra industriområderne på Naverland. Indsigerne finder at Sportsvej og Kindebjergvej er de oplagte indfaldsveje til hospitalet og at der skal satses mere på den kollektive trafik til hospitalet. Hvis lokalplanen gennemføres vil værdien af de mange boliger der ligger ud til Gl. Landevej og den påtænkte vej blive reduceret og beboerne vil rejse krav om kompensation. Indsigelsen er enslydende med indsigelse 21 og indsigelse 28. Indsigerne finder at lokalplanen vil belaste beboerne der bor langs Gl. Landvej med mere trafik, støj og forurening, samt medvirke til en forringelse af huspriserne. Indsigerne har følgende bemærkninger til den planlagte vej til Gl. Landevej: Lokalplanen angiver at den planlagte vej vil blive brugt af personale. Denne antagelse er ikke tilstrækkelig belyst og det er forventeligt at patienter og besøgende vil benytte Gl. Landevej som tilførselsvej og at der derfor vil være trafik i weekenden og aftentimerne. Hvis der forventes trafik på den planlagte vej i morgen og eftermiddagstiden, vil der opstå farlige og problematiske trafiksituationer ved krydset med GL. Landevej, da der her der flest cyklister og forgængere på vejen. blive sikret tilstrækkeligt oversigtsarealer og overkørsler for både cyklister og billister. Industriområdet Naverland ligger i Albertslund Kommune og problemer omkring støj fra området skal rettes til Albertslund Kommune. Der vil blive anlagt et en letbanestation umiddelbart syd for den nye indkørsel til hospitalet. Lovgivningsmæssigt betragtes lokalplaner og lokalplanlægning som erstatningsfri regulering, med mindre ganske særlige omstændigheder gør sig gældende. Det forhold er ikke gældende her. Se bemærkninger til indsigelse 28. Se bemærkning til indsigelse 3, 4 og sidste del af af indsigelse 9. Den supplerende vejadgang vil blive reguleret med bom, således det kun er personale og lignende der kan få kort til bommen. Max. 20 % af trafikken til og fra hospitalet må bruge denne vej. Hvis der er flere der bruger vejen vil der kunne inddrages kort. I forbindelse med den nye udkørsel til Gl. Landevej vil der blive sikret tilstrækkeligt oversigtsarealer for både cyklister og billister.

7 19. Anne Meta Petersen Platanhaven Jan og Lone Hansen Platanhaven Tue Johannesen Platanhaven Bo Norman Jensen og Lene Karen Bagh Stjernevangen 5 Lokalplanen tager ikke stilling til trafiksituationen i krydset Gl. Landevej og Herstedøstervej hvor mange børn krydser vejen. Lokalplanforslaget belyser ikke forøgelsen af trafikstøjen på Gl. Landevej. Flere boliger på Gl. Landevej ligger tættere end 22,5 meter. Støjen vil ikke kun være i spidsbelastnings-perioderne. Øget støjpåvirkning vil påvirke huspriserne. Øget trafikintensitet på Gl. Landvej vil medføre øget forurening for bebyggelserne i området. Indsigerne finder det unødvendigt at belaste nært liggende boligområder med yderligere trafik, når en udkørsel fra Kindebjergvej kan bære hospitalets trafik. Indsigeren er bekymret for den øgede trafik og heraf ekstra støjgener og forurening som den planlagte vej til Glostrup Hospital vil medføre for beboerne langs Gl. Landevej. Indsigeren opfordrer Glostrup Kommune til at finde alternative løsninger eller at der opføres støjskærm mod de berørte bebyggelser. Indsigerne protesterer mod yderligere trafik med mere støj og forurening på Gl. Landevej. Der bør i det mindste opsættes støjskærm eller lukke Gl. Landvej på Albertslundsiden, så trafikken tvinges ad Fabriksparken der er bygget til en sådan trafik. Indsigelsen er enslydende med indsigelse 16 og indsigelse 28. Indsigerne bor på Stjernevangen. Børn på Stjernevangen er tilknyttet Vestervangsskolen. Indsigeren er bekymret for om skolevejen som går gennem hospitalsområdet fortsat vil være sikker. Indsigeren forslår at der stilles krav i lokalplanen om Se bemærkning til indsigelse 8. Trafik og støjforhold er nærmere beskrevet i miljøvurderingen i det reviderede lokalplanforslags bilag 6. Albertslund Kommune har stillet som krav at der skal være venstre sving forbudt ved udkørsel ti Gl. Landevej. Det vil sige at trafikken fra Glostrup Hospital ikke vil belaste boligområderne i Albertslund Kommune. Se bemærkning til sidste del af indsigelse 13. Se bemærkninger til indsigelse 3, 4 og 8. Albertslund Kommune har stillet krav om at der opstilles støjskærme på den vestlige side af den supplerende vejadgang. Se bemærkninger til indsigelse 3,4 og 8. Se bemærkninger til indsigelse 28. Lokalplanen åbner mulighed for en dobbelt rettet cykelsti langs den supplerende vejadgang over psykiatrisk center. Dette vil medvirke til sikre en sikker skolevej til Vestervangsskolen.

8 23. Fin og Didde Wegener Haveforeningen Hersted Have Hans og Maiken Thamdrup Stjernevangen Glostup 25. Hanne Graakjær Platanhaven 94 at der skal være en sikker skolevej fra Stjernevangen til Vestervangskolen. Indsigerne finder at den påtænkte vej vil være til stor gene for beboerne i Platanhaven og i Haveforeningen Hersted. Det betyder øget støj og forurening, at den grønne kile med træer og buske samt græsplæne forsvinder, at området vil skifte karakter fra roligt til støjende. Der kan forventes en værdiforringelse af boligen som indsigerne ikke kan accepterer. Det bedste valg vil være alternativ 2, hvor Kindebjergvej bliver omlagt og udkørsel forsat vil være til Ndr. Ringvej. Indsigerne finder ikke at Gl. Landevej er gearet til en øget trafik belastning fordi, - der i myldretid er kø, - der ofte er sammenstød med cyklister og bilister i lyskrydset ud fra Stjernevangen - det miljømæssigt vil øge støj og bilosen, - der på Stjernevangen bor flere børnefamilier der benytter cykelstierne over hospitalet til og fra skole, - omlægning af Gl. Landevej vil medføre flere trafikuheld og låse beboerne på Stjernevangen mere fast i ind- og udkørsels situationer. Indsigerne finder at en reservevej til Sportsvej vil være en hensigtsmæssig løsning. Indsigerne vil ikke acceptere, at der bliver anlagt en vej så tæt på deres bolig. Det vil forringe deres livskvalitet og prisen på deres hus. Der bør findes en Se bemærkninger til indsigelse 3 og 4. Det er der fremstår som grønt område langs vejen til Haveforeningen Hersted og Platanhaven er i lokalplan GL84 for amtssygehuset i Glostrup, psykiatriske afdelinger, fra juni 1998, udlagt som en mindre sti og byggeri i 1-2. Se bemærkning til sidste del af indsigelse 9. Se bemærkning til indsigelse 13. Se bemærkning til indsigelse 3 og 4 samt indsigelse 22. En supplerende vejadgang til Sportsvej har været undersøgt men er fravalgt, da Albertslund Kommune har stillet krav om der skulle være højresving forbudt mod Trippendalsvej. Det forventes samtidig at Stadionvej vil blive lukket ved Ndr. Ringvej i forbindelse med letbanen, vil der være kun få udkørselsmuligheder til overordnede veje. Se svar til indsigelse 3, 4 samt sidste punkt i indsigelse 9.

9 anden løsning, der genere knap så mange mennesker. 26. Bjarne Ostenfeldt Platanhaven 72 Denne indsigelse indeholder 18 separate indsigelser fra samme indsiger. Indsigerne bemærker at de synes at indsigelsesfristen er for kort når høringen udsendes i sommerferie perioden. 1. Indsigerne påpeger at der er uoverensstemmelser mellem det antal af ansatte der fremgår af Kommuneplan 2009 og det antal der fremgår af Årsberetningen 2011/2012 fra Region Hovedstanden. Beslutningensgrundlaget for en ny vej til hospitalet bør derfor revurderes. 2. Indsigeren mener at der med baggrund i den store udbygning af hospitalet, ny vejadgang og letbane bør foretages en VVM vurdering af projektet som helhed. Det reviderede lokalplanforslag sendes i 8 ugers høring og her vil der være mulighed for at komme med bemærkninger til det reviderede forslag. 1. Det fremgår af Kommuneplan , at der er ca ansatte på hospitalet. På Glostrup Hospitals hjemmeside fremgår det at der er ansatte. Tallet ændret i Forslag til Kommuneplan Udvidelsen af Glostrup Hospital er ikke VVM-pligtig i henhold til bekendtgørelse om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM), kopi af VVM-screeningen vedlagt. Anlæggelsen af en letbane er derimod VVM-pligtig i henhold til samme bekendtgørelse. VVM-undersøgelsen for Letbanen er i gangsat og forventes udsendt i høring i efteråret Indsiger gør ligeledes opmærksom på at der ødelægges et grønt område. Klager ønsker oplyst procedure for klage. Det er der fremstår som grønt område langs kommunegrænsen til Haveforeningen Hersted og Platanhaven er i lokalplan GL84 for amtssygehuset i Glostrup, psykiatriske afdelinger, fra juni 1998, udlagt som dels sti og dels byggeri i 1-2 etager. Klagevejledning er oplyst indsiger i august Indsigeren mener at lokalplanens og miljøvurderings trafiktal er for sjuskedes til at retfærdiggøre yderligere reduktion af de grønne områder. Lokalplanen bør derfor afvises. 3. I forbindelse med den høring af det reviderede lokalplanforslag er der udarbejdet en ny miljøvurdering, se lokalplanens bilag Indsigeren mener at afgræsningen af den supplerende 4. Lokalplanens afgrænsning er ændret i det reviderede

10 vejadgang er upræcis og lokalplanen derfor bør forkastes. 5. Indsigeren mener at den supplerende vejadgang vil blive brugt til tung lastbiltrafik og lokalplanforslaget derfor bør afvises. lokalplanforslag og fremgår af lokalplanens bilag Den supplerende vejadgang kan blive brugt til tung trafik, men de funktioner der medfører tung ligger ved hovedindgangen. Det vil derfor være oplagt at bruge hovedindgangen. Derudover vil der blive etableret en bom ved den supplerende vejadgang, der kræver adgang med kort. Derved kan det styres hvem der kører ind den vej. 6. Indsigeren finder det groft manipulerende at trafikmængden er steget fra 12,5 % i lokalplan GL18.3 for Parkeringshus på Glostrup Hospital fra 2012 til 45 % i forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital fra Lokalplanforslaget bør derfor tilbagevises. 7. Indsigeren beder om udsættelse af høringsfristen på mindst en måned, da lokalplanforslaget er blevet fremlagt i sommerferieperioden og det derfor ikke har været muligt at få tid til at behandle de oplysninger som indsigere har fået i forbindelse med aktindsigt. Lokalplanforslaget bør derfor tilbagevises og klagemuligheder bør oplyses. 8. Indsigeren mener ikke at Gl. Landevej er funderet til den nuværende funktion og at Regionen derfor skal betale for at vejen gøres up to date og at der ligges 6. I forbindelse med udarbejdelse af forslag til lokalplan GL18.3 i foråret 2012 forventede hospitalet, at det skulle udbygges med m 2 til et nyt neurohabiliteringscenter. I den efterfølgende masterplan for sygehuset er udbygningsplanerne for hospitalet blevet udvidet. Det reviderede lokalplanforslag åbner mulighed for at der kan bygges op til m 2. Dette medfører den større trafikmængde. 7. Ansøger har bedt om udsættelse af høringsfristen. Sagen er blevet behandlet i Glostrup Kommune, der har valgt at fastholde høringsfristen. Dette er meddelt indsigeren inden udløb af høringsfristen. Klagevejledning er samtidig oplyst indsiger. Ved høringsfristens udløb var der indkommet 32 indsigelser til lokalplanforslaget. Indsigelserne har ført til en række ændringer og det reviderede lokalplanforslag vil blive sendt i 8 ugers høring i efteråret Gl. Landevej er i Kommuneplan for Albertslund Kommune udlagt til en sekundær trafikvej. Det betyder vejen er udpeget til at klare en mere og tungere trafik end

11 lyddæmpende asfalt. Lokalplanen bør derfor vises og indsiger forventer at Albertslund Kommune gøre det samme. 9. Indsigeren oplyser at Platanvej ligger på Frederiksberg, men at Platanhaven ligger i Albertslund Kommune. Indsigeren mener at det er krav at Region Hovedstaden betaler for opbrydning af vejen og nye kloaksystem ved Platanhaven, hvis den supplerende vej anlægges. Indsigeren afviser lokalplanen og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 10. Indsigeren har observeret parkede biler og kørsel på Glostrup Hospital og fundet at der står en del tomme parkeringspladser. Indsiger anbefaler at det oprindelige projekt med reservevej til Sportsvej bibeholdes. Indsigeren afviser klart lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 11. Indsigeren finder det underligt at reserve udkørslen til Sportsvej lige pludseligt bliver afvist og at det i stedet skal gå udover 12 parcelhusgrunde i Platanhaven. Sportsvej er konstrueret til tung kørsel og det er Gl. Landevej ikke. Indsigeren afviser derfor lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. en almindelig boligvej. 9. I det reviderede lokalplanforslag er den supplerende vejadgang blevet flyttet mod øst til Kennedy Centeret og vil derfor ikke længere ligge op af vejen til kolonihaverne ved Platanhaven. 10. Glostrup Hospital har fået udarbejdet en parkeringsredegørelse, der viser at der i dagtimerne er mangel på parkeringspladser på hospitalets område. Glostrup Kommune har derfor stillet krav om at der skal opføres et parkeringshus før udvidelsen af hospitalet kan påbegyndes, så der er tilstrækkeligt med parkeringspladser på hospitalet. 11. Det reviderede lokalplanforslag åbner ligesom det oprindelige lokalplanforslag mulighed for nødudkørsel til Sportsvej, mens vejen over psykiatrisk center er en supplerende vejadgang. Sportsvej er i kommunal fordelingsvej beliggende i Glostrup Kommune. Gl. Landevej er en sekundær trafikvej beliggende i Albertslund Kommune. Sekundære trafikveje er beregnet til overordnet trafik. Udkørsel fra boligområderne i Sportsvejskvarteret og Hersted Villaby sker til Sportsvej/Trippendalsvej. Gl. Landevej har ingen udkørsel fra boligområder på den pågældende strækning. Stadionvej påtænkes, i forbindelse med etableringen af letbanen langs Ring 3 lukket ved Ndr. Ringvej Det vil sige at

12 en større del af trafikken skal køre gennem boligområderne i Glostrup Kommune inden de kommer ud på det overordnede vejnet. 12. Indsigeren finder det betænkeligt at niveauet falder fra den supplerende vejadgang til parcelhusene på Platanhaven. Det vil betyde at regnvand vil løbe ned i parcelhusene. Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 13. Indsigeren bemærker at udbygningen af Glostrup Hospital styres af konsulenter. Har konsulenterne overtaget styringen af kommunerens administration. Hvordan kan det være at Herlev Hospital der har flere ansatte kan klare sig med en ind- og udkørsel, som er lig med den eksisterende indkørsel ved Glostrup Hospital. Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 14. Indsigeren finder ikke at Albertslunds Kommunes krav til miljøvurderingen er blevet behandlet på seriøs vis og at den nuværende miljøvurdering og forslag til lokalplan bør trækkes tilbage. Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. Indsigeren udbeder sig klagemuligheder. 15. Indsigeren bemærker at ændringen af tilkørselsforholdene vil betyde en omvej for de ansatte på 2,8 12. Se bemærkning til indsigelse Glostrup Hospital har hyret konsulenter til at hjælpe med udbygningen af hospitalet. Disse konsulenter hjælper med at skaffe de oplysninger, som Glostrup Kommune har bedt Glostrup Hospital om at fremskaffe til bruge for udarbejdelse af lokalplanforslaget. Der er i dag store trafikale problemer med ind- og udkørsel til Herlev Hospital i spidsbelastningstidspunkterne om morgen og eftermiddagen. 14. Der er på baggrund af ændringerne i lokalplanen udarbejdet en ny miljøvurdering til det reviderede lokalplanforslag. Miljøvurderingen fremgår af lokalplanens bilag 6. Klagevejledning er oplyst indsiger. 15. Indsigeren har ret i at det vil betyde en omvej for nogen, mens for andre vil det betyde en kortere vej. Billisteren

13 km per dag og 560 km pr år. Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 16. Indsiger fremsender et referat fra et møde mellem Glostrup Hospital og Albertslund Kommune om behandling af ansøgning om overkørsel til Gl. Landevej i Albertslund Kommune og ønsker en seriøs behandling af disse spørgsmål i Glostrup Kommune. Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 17. Indsigeren finder Via Trafiks og Rambølls trafikanalyser for misvisende, da der er stor forskel i trafiktallene. Hvordan kan det være? Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. 18. Indsiger har haft en samtale med Kristian Fevejle Andersen fra Region Hovedstaden og en rådgivende arkitekt tilknyttet Hospitalet omkring den supplerende vejadgang til Gl. Landevej. Indsigeren oplyser at Hospitalet er mest interesseret i en reservevej ved Sportsvej som kan bruges når der er ulykker på Ring 3. Denne løsning har Glostrup Kommune ikke kunne accepteret. Den supplerende vejgang til Gl. Landvej er meget dyr. Indsigeren fremfører at det fremgik af samtalen at Glostrup Kommune ønsker at reducere trafikken på benytter den vej der er kortest eller hurtigst. Problemet er hvis der ikke etableres en supplerende vejadgang, så vil krydset Nordre Ringvej og den nye Kindebjergvej blive så belastet, at der vil blive kø for at komme ud og ind af hospitalsområdet, da Letbanen vil have fortrinsret. 16. Albertslund Kommune har stillet en række krav til den supplerende vejadgang, se bemærkninger til indsigelse Via Trafik og Rambøll bruger forskellige trafikmodeller til at udregne deres trafiktal på. I forbindelse med den fornyede høring af lokalplanforslaget har Via Trafik udarbejdet nye trafiktal. Disse er sammen med andre oplysninger blevet indarbejdet i miljøvurderingen, der fremgår af det reviderede lokalplans bilag Der er det reviderede lokalplanforslag åbnet mulighed for en nødvej til Sportsvej, der kan åbnes for i forbindelse med uheld eller lignende på Nordre Ringvej. Albertslund Kommune har som betingelse stillet krav om at der skal være højresving forbud ved supplerende vejadgang til Sportsvej. Se endvidere bemærkninger til indsigelse 26 - henvendelse 11. Det er Glostrup Hospital, der ønsker en supplerende vejadgang, så der ikke opstår trafikproblemer i krydset Kindebjergvej og Ndr. Ringvej. Glostrup Kommune udarbejdet i foråret 2013 et forslag til lokalplan GL18.1 der ikke indeholdt en supplerende vejadgang over psykiatrisk

14 Ring 3 ved Glostrup Hospital, hvorfor man ønsker en ny vej til personale mv, men dermed sendes trafikken gennem de omkringliggende boligkvarterer. Indsigeren ønsker at Glostrup Kommune informerer offentligheden omkring hvorfor Glostrup Kommune ønsker at reducerer trafikken på Ring 3, når der nu er forsvundet biler fra området ved Glostrup Hospital. hospital, men Glostrup Hospital trak lokalplanforslaget tilbage, da de ønskede en supplerende vejadgang til hospitalet. Trafikmålinger der er fortaget i 2012 viser større tal end målinger der er udført efterfølgende. Det skyldes, at Motorring 3 i 2012 var under ombygning og flere billister derfor valgte at bruge Ringvejen i stedet for Motorring Ib Dramshøj Vestergårdsvej tv Har kolonihave i Haveforeningen Hersted Indsigeren vil derfor klart afvise lokalplanforslaget og forventer at Albertslund Kommune gør det samme. Indsigeren mener ikke at Ramblaen er gearet til tung Hovedadgangen til hospitalet vil ske fra Nordre Ring ad den trafik og frygter at den planlagte vej over psykiatriske nye Kindebjergvej. Vejen vil blive dimensioneret til tung Center vil blive brugt til tung trafik til hospitalet og det trafik. er indsigeren ikke interesseret i da han har en kolonihave i Haveforeningen Hersted. Det er ikke Se i øvrigt bemærkning til indsigelse 26 henvendelse 5. gavnligt for miljøet, at den tunge trafik til hospitalet skal over Gl. Landevej. 28. Steffen c. Rasmussen Platanhaven 68 Underskriftsindsamling med 184 underskifter fra beboere i Hersted Villaby Som ansat på Hospitalet har indsigeren konstateret at trafikflowet på Ringvejen stopper ved overgangen ved Vestervej. Indsigelse gående på, at den planlagte vej til Gl. Landevej er unødvendig, da trafikken på Ndr. Ringvej i de seneste år er steget langt mindre end forventet. Trafikanalysen viser, at der kan opnås tilfredsstillende til- og frakørsel ved indkørsel fra Ndr. Ringvej, en reservevej til Sportsvej og ved at forbedre den offentlige transport til og fra området. Den supplerende vejadgang over psykiatriske center vil snarer være en general motiverende faktor til at Trafikken på Nordre Ringvej er ikke steget så meget som forventet, men trafikberegninger med de reviderede tal viser fortsat at der vil opstå problemer med ind- og udkørsel til hospitalet i spidsbelastningstidspunkterne om morgnen og aftenen. Det vil betyde trafikkøer på Ndr. Landvej og på den nye Kindebjergvej. En supplerende vejadgang til Sportsvej har været undersøgt men fravalgt, da Albertslund Kommune har stillet krav om der skulle være højresving forbudt mod Trippendalsvej. Da Stadionvej vil blive lukket ved Ndr. Ringvej i forbindelse med letbanen, vil trafikken derfor skulle gennem lange omveje på boligveje for at komme ud på det overordnede vejnet. Albertslund Kommune har som betingelse for udkørsel til Gl. Landvej stillet krav om at der skal opsættes bom med

15 øge biltrafikken til hospitalsområdet og dermed belaste adskillige veje i området. Specielt vil krydset mellem Herstedøstervej og Gl. Landevej blive belastet. Her er der i dag meget trafik med bløde trafikanter. Indsigerne mener generelt ikke at man skal gøre lokaltrafik med bil mere attraktiv. adgangskontrol på den supplerende vej og at der skal være venstresving forbudt ved udkørsel til Gl. Landvej. Derved kan antallet af biler til og fra hospitalet styres og på grund af venstre sving forbud vil krydset Herstedøstervej og Gl. Landevej ikke vil blive belastet af trafik fra Glostrup Hospital. Der er i dag flere busser der stopper ved Glostrup Hospital. Den kommende letbane langs Ring 3 vil få et stop ved indgangen til hospitalet. Letbanen vil have forbindelse til S- togsnettet ved bl.a. Glostrup Station og Herlev Station. Se endvidere svar til indsigelse 3 og 4 samt sidste punkt i indsigelse 9. Trafikbelastningen på Gl. Landevej vil være væsentlig højere end det der er opgjort i Masterplanen og der vil være potentielt flere uheld med bløde trafikanter på Gl. Landevej. Trafikstigningen vil genere boligerne på nordsiden af Herstedøster Villaby. Albertslund Kommune har gennem flere år arbejdet for at dæmpe den nuværende trafikbelastning på Gl. Landevej. Indsigerne mener at optionen for en aflastningsvej via Gl. Landevej skal fjernes og at Albertslund Kommune skal afslå en tilkørsel til Gl. Landevej. 29. Kirsten Aabye Sørensen Platanhaven 106 Hvis forslaget gennemføres med støtte fra Albertslund Kommune vil indsigerne kræve kompensation for værdiforringelse af deres ejendomme. Indsigelsen indeholder 2 bilag, hvor indsigerne i bilag 1 beskriver de nye trafikmønstre og i bilag 2 de nye støjforhold. Indsigeren mener at den planlagte vej vil virke forstyrrende for bebyggelsen ved Platanhaven, da mange huse i bebyggelsen har placeret værelser ud til den nye vej. Se bemærkning til indsigelse 9. Se svar til indsigelse 3 og 4.

16 30. Albertslund Kommune Nordmarks Allé Albertslund Indsigeren frygter at den planlagte vej vil tiltrække racerkører. Den planlagte vej bør placeres så langt fra eksisterende beboelse som muligt, f.eks. ved Kennedy Centeret. Denne løsning vil tage hensyn til beboerne i Hersted Villaby og Haveforeningen Hersted og vejen vil ikke være attraktiv for racerkører. Albertslund Kommune komme med en indsigelse iht. Planlovens 29b da den nye vej har væsentlig betydning for borgere i Albertslund Kommune. Albertslund Kommune vurderer at sagen ikke er tilstrækkelig belyst og at alternative løsninger ikke er belyst. Indsigelsen betyder at lokalplanen først kan vedtages når der er opnået enighed mellem parterne. Der vil blive opsat bom på den supplerende vejadgang så kun medarbejdere og lignede få adgang. Det vil hindre uvedkommende trafik på vejen. Udkørslen til den supplerende vejadgang er i det reviderede lokalplanforslag blevet flyttet Kennedy Centeret. Albertslund Kommune, Glostrup Kommune og Glostrup Hospital har gennem det seneste år arbejdet på at finde en løsning. Albertslund Kommune har den 13. maj 2014 besluttet at accepterer den supplerende vejadgang over psykiatrisk center via Kennedy Centerets parkeringsplads til Gl. Landvej under forudsætning af: - at tilslutningen fra start forsynes med støjskærm (mod bebyggelsen mod vest), og - bomanlæg for personale, så mængden af trafik reguleres. Albertslund Kommune anbefaler: - at der ligeledes etableres vejadgang fra hospitalet fra Sportsvej, - at de interne stiforbindelser på hospitalet område tydeliggøres og gøres sammenhængende med det omkringliggende stinet, så det er attraktivt at benytte for både fodgængere og cyklister. - at der etableres venstresving forbudt ved udkørslen fra hospitalet til Gl. Landevej, og - at der etableres højresving forbudt ved udkørslen fra Hospitalet til Sportsvej. En supplerende vejadgang til Sportsvej har været undersøgt men fravalgt af Glostrup Kommune, da Albertslund Kommune har stillet krav om der skulle være højresving forbudt mod Trippendalsvej. Dette begrundes med at

17 31. Friluftsrådet v/ Michael Jespersen Scandiagade København SV 32. Glostrup Hospital Driftsafdelingen v/ Morten Christiansson Ndr. Ringvej Friluftsrådet kommer med indsigelse til kommuneplantillægget og lokalplanforslaget gående på at Glostrup Kommune i miljøscreeningen af kommuneplantillægget ikke har taget stilling til hvilken betydning det har for befolkningen at dele af parken nedlæggelse til fordel for byggeri. Friluftsrådet finder at der et stort friluftsliv i området omkring Glostrup Hospital og Sportsvej og at dette område stort set forsvinder med kommuneplantillægget og lokalplanforslaget. Friluftsområdet ser gerne at det grønne område langs Sportsvej erstattes med et tilsvarende område i Glostrup Kommune. Friluftsrådet finder også at der skal være mere attraktive stiforbindelser til hospitalets område. Glostrup Hospital har følgende bemærkninger til lokalplanforslaget: Aktiviteterne på hospitalet udvides i de kommende år markant og der er behov for en supplerende ind og udkørsel til hospitalet. Hospitalet arbejder med en løsning der minimer de gener som vejen påfører naboerne. Glostrup Hospital har udarbejdet en oversigt over hvilke stendiger de ønsker nedtaget, reetableret og bevaret. Kortbilaget fremgår af bilag. Stadionvej i forbindelse med letbanen vil blive lukket ved Ndr. Ringvej og derfor kun vil være udkørselsmuligheder til det overordnede vejnet via boligvejene Springholm, Sportsvej eller Herstedøstervej. I forbindelse med høring af det reviderede lokalplanforslag er der blevet udarbejdet en ny miljøvurdering, se det reviderede lokalplanforslag bilag 6. Der er indarbejdet nye trafiktal og et nyt afsnit om grønne områder. Lokalplanforslaget åbner mulighed for at dele af parken vil kunne bebygges. Stor del af parken bibeholdes som park. Hospitalet arbejder med at gøre de grønne arealer nær det nye neurorehabiliteringshus mere attraktive og anvendelig for patienterne. Se i bemærkninger til indsigelse 26 henvendelse 2. Glostrup Kommune er fuldt udbygget og der er ikke arealer der kan udlægges til nye grønne områder. Stiforbindelserne til og fra lokalplan området fremgår det reviderede lokalplans bilag 4. Det reviderede lokalplanforslag fastholder en supplerende vejadgang over psykiatrisk center til Gl. Landevej samt en nødvej til Sportsvej. Den supplerende vejadgang er flyttet længere mod vest for at imødekommende indsigelserne fra beboere i Platanhaven i Albertslund Kommune. Glostrup Hospital er kendetegnet ved at være afgrænset af stendiger. I det reviderede lokalplanforslag er der udover bestemmelserne i punkt 8.3 også indarbejdet et kortbilag - bilag 5, der udpeger hvilke stendiger der skal bevares. Glostrup Hospital ønsker at fremtidssikre et stigende behov for parkeringsarealer og ønsker derfor mulighed Hospitalets ønske om parkeringspladser langs Kindebjergvej er indarbejdet i det reviderede lokalplanforslag.

18 for at udlægge en række p-pladser i forlængelse af Kindebjergvej mod Sportsvej. Derudover har hospitalet et par forståelsesmæssige bemærkninger til forslaget omkring klimasikring. Glostrup Hospital finder at kommunegrænsen skal indtegnes på bilag 6 for at præciserer vejens forløb. Som opfølgning på Glostrup Kommunes brev af 1. juli 2013 bekræfter Glostrup Hospital at hospitalet afholder følgeomkostningerne ved omlægning af tilkørselsforholdene i henhold til Kommunalbestyrelsens bemærkninger i forbindelse med vedtagelse af lokalplanforslaget. Der er i det reviderede lokalplanforslag indarbejdet et nyt afsnit om klimatilpasning i henhold til Forslag til Kommuneplan Bilag 6 er udgået i det reviderede forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital. Der er udarbejdet en forhandlingsaftale med Glostrup Hospital om afholdelse af omkostningerne i forbindelse med omlægning af Kindebjergvej. Dette fremgår af teksten i det reviderede lokalplanforslag.

Ved høringsfristens udløb var der indkommet 6 høringssvar til de reviderede forslag. Indsigelserne kan i helhed ses i sagens bilag samlet indsigelser

Ved høringsfristens udløb var der indkommet 6 høringssvar til de reviderede forslag. Indsigelserne kan i helhed ses i sagens bilag samlet indsigelser Bemærkninger i forbindelse med revideret forslag kommuneplantillæg nr. 11 og revideret forslag til lokalplan GL18.1 for Glostrup Hospital De reviderede forslagene har været i høring fra den 29. oktober

Læs mere

Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital

Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital Høringssvar Reviderede forslag til Kommuneplantillæg nr. 11 Kommuneplan 2009 2013 Lokalplan GL18.1 Glostrup Hospital Center for Miljø og Teknik Januar 2015 Susanne Nørgaard Fra: Alex Hansen

Læs mere

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3

Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 , Bemærkninger i forbindelse med fornyet forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Alleé3 Debatoplægget har været i høring fra den 15. maj 2018 til den 29. maj 2018 Ved høringsfristens

Læs mere

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11

REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 REVIDERET FORSLAG oktober 2014 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 TILLÆG NR. 11 Udskrift fra Glostrup Kommunes hjemmeside - www.glostrup.dk/aktuelt/hoeringer/lokalplanforslag Revideret forslag til

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg

Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Bilag 1: Høringssvar Forudgående offentlighed Forslag til lokalplan nr. 372 for et institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg Der har været gennemført forudgående offentlig høring fra den 13.08.09 til

Læs mere

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup

Indsiger Resumé af indsigelse Administrationens bemærkninger Peter Sindt Tofteaasen Glostrup Bemærkninger i forbindelse med høring af Forslag til lokalplan HL4.1 Børneinstitution på Skovsletten Forslaget har været fremlagt i høring fra den 4. november 2015 til den 6. januar 2016 Ved høringsfristens

Læs mere

FORSLAG juni 2013 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN GO5 GB24 BAKKEN GO6 GB5 GB26 GB7 GB3 GB8 GC2 TILLÆG NR. 11

FORSLAG juni 2013 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN GO5 GB24 BAKKEN GO6 GB5 GB26 GB7 GB3 GB8 GC2 TILLÆG NR. 11 POPPELVEJ SKOLEVEJ FORSLAG juni 2013 GLOSTRUP KOMMUNE KOMMUNEPLAN 2009-2021 GO5 KINDEBJERGVEJ PILEVEJ SPORTSVEJ GB24 BAKKEN HASSELVEJ ELMEVEJ SOLVANGSVEJ GO6 GB5 LEDDET EGEVEJ GB26 STUBBEN DIGET NORDRE

Læs mere

Viborg, den 14. marts Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg.

Viborg, den 14. marts Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg. Nr. 1 Viborg, den 14. marts 2010 Viborg kommune Teknik- og Miljø Plan Sct. Mogens Gade 3 8800 Viborg Indsigelse til lokalplanforslag nr. 372, Institutionsområde ved Lupinmarken i Viborg. Som ejer af ejendommen

Læs mere

Hvidbog over indsigelser lokalplan 612

Hvidbog over indsigelser lokalplan 612 Hvidbog over indsigelser lokalplan 612 Forslag til lokalplan 612 for et område til blandet bolig og erhverv ved Bryghusvej i Svendborg har været offentliggjort i 8 uger med frist den 04-03-2016. Der er

Læs mere

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14

Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Høringssvar: Center for Miljø og Teknik September 2017 - Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Susanne Nørgaard Fra: Anlæg Sendt: 28. juni 2017 10:00 Til: Susanne Nørgaard Emne: VS: Ang.:

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan

Indsendt af: Indsigelse Forvaltningens vurdering Ændringsforslag til lokalplan Hvidbog med indkomne bemærkninger til forslag til lokalplan 13.6 og forslag til kommuneplantillæg 8 - Blokland Kommunen har modtaget i alt 8 høringssvar. Denne hvidbog indeholder samtlige høringssvar,

Læs mere

Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen

Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen Supplerende høring vedr. Lokalplan 27-005 Indsigelser/ bemærkninger Nr. Indsiger Kommentarer fra forvaltningen 1 Kenneth Klausen, Multebærvej 2, 9440 Niels Jørgen Nielsen, Multebærvej 6, 9440 (ændringer

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg

Sammenfattende miljøredegørelse. til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Sammenfattende miljøredegørelse til lokalplan nr. 399A for et område til detailhandel ved Gl. Århusvej i Viborg Indhold I forbindelse med Byrådets endelige vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 399A

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Bemærkninger Oplever megen trafik på Liseborgvej til og fra Liseborg Høje og Liseborg Bakke.

Bemærkninger Oplever megen trafik på Liseborgvej til og fra Liseborg Høje og Liseborg Bakke. Bilag nr. 2 - Indkomne indsigelser Resumé samt selve indsigelserne på de følgende sider. Hvem 1 Torben Fisker Liseborgvej 122 2 Egeborg A/S (ejerforening på Liseborg Have) 3 Jette Thybo og Peter Nybo Liseborgvej

Læs mere

Godkendelse af Opsamling på fordebat. Udvidelse af FC Beton i Drastrup

Godkendelse af Opsamling på fordebat. Udvidelse af FC Beton i Drastrup Punkt 8. Godkendelse af Opsamling på fordebat. Udvidelse af FC Beton i Drastrup 2015-057704 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at der udarbejdes forslag til

Læs mere

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig

Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 20. januar 2015 Lokalplan 992, Boliger Onsholtgårdsvej - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 992, Område syd for

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR BOLIGER VED STATIONSVEJ I HJALLESE

HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR BOLIGER VED STATIONSVEJ I HJALLESE HVIDBOG LOKALPLANFORSLAG NR. 5-784 BOLIGER VED STATIONSVEJ I HJALLESE Introduktion For at skabe overblik over høringssvarene til det offentligt fremlagte lokalplanforslag nr. 5-784 Boliger ved Stationsvej

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Bilag 3, Lokalplan nr. 987, Dagligvarebutik ved Stavneagervej og Toftegårdsvej,

Bilag 3, Lokalplan nr. 987, Dagligvarebutik ved Stavneagervej og Toftegårdsvej, Bilag 3, Lokalplan nr. 987, Dagligvarebutik ved Stavneagervej og Toftegårdsvej, Skæring. Bemærkninger og indsigelser indkommet under den offentlige høring Høringsperioden om ændringer af kommuneplanrammerne

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 28. Juni 2012 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 28. Juni 2012 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Vedtagelse af Lokalplan 921 for dagligvarebutik i Viby 1. Resume Lokalplanen

Læs mere

Sag nr. 14/88777 Indsigelsesnotat vedrørende høring om Solgårdsvejs lukning

Sag nr. 14/88777 Indsigelsesnotat vedrørende høring om Solgårdsvejs lukning Sag nr. 14/88777 Indsigelsesnotat vedrørende høring om Solgårdsvejs lukning Der var ved indsigelsesfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser: 1. Familien Vetter Poulsen, Solgårdsvej 26,

Læs mere

Planlægning og Byggeri Bilag 2 Kalkværksvej Århus C. Indsigelse imod lokalplan 782 Tilst den 19. oktober 2009

Planlægning og Byggeri Bilag 2 Kalkværksvej Århus C. Indsigelse imod lokalplan 782 Tilst den 19. oktober 2009 Planlægning og Byggeri Bilag 2 Kalkværksvej 10 8100 Århus C Indsigelse imod lokalplan 782 Tilst den 19. oktober 2009 Dette er en indsigelse imod lokalplan 782 fra Vejforeningen Tilst Parkvej. Vi ønsker

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Kommunalbestyrelsen ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 20-12-2011 Dato: 21-11-2011 Sag nr.: KB 202 (ØU 253) (TMU 99) Sagsbehandler: Anne-Mette Volmer Sørensen Kompetence:

Læs mere

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området

Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Udvikling af Grundet Skovby og konsekvenser for Grundet området Grundet Skovby Grundet Grundet Skovby nyt område i Vejle nord Positivt samspil med nærliggende områder Når vi lytter.. Grundet Skovby skal

Læs mere

Bemærkninger i forbindelse med forhøring af ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholmsvej og Hovedvejen

Bemærkninger i forbindelse med forhøring af ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholmsvej og Hovedvejen Bemærkninger i forbindelse med forhøring af ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholmsvej og Hovedvejen Forhøring Ændret anvendelse af erhvervs- og centerområdet omkring Tavleholsvej

Læs mere

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse)

Godkendelse af Lokalplan Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) Punkt 22. Godkendelse af Lokalplan 10-1-112 Boliger, Lundevej, Nibe (2. forelæggelse) 2017-026379 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 10-1-112 endeligt uden ændringer. Mariann

Læs mere

Sammenfattende miljøredegørelse

Sammenfattende miljøredegørelse 19. marts 2012 Sammenfattende miljøredegørelse Lokalplan 33-002 for Boligområde mellem golfbanen og Sensommervej i Resenbro I forbindelse med den endelige vedtagelse af lokalplan 33-002 for boligområde

Læs mere

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2

Lokalplanforslag Indkomne indsigelser Bilag 2 Lokalplanforslag 19.04. Indkomne indsigelser Bilag 2 Holbæk Kommune Planafdelingen J.nr. 11 / 83563 Den 6. maj 2013 Forslag til Lokalplan 19.04 Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsperioden

Læs mere

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT

Side 1 af 10. Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til Lokalplan nr , Fasanvej. Maj 2017 HØRINGSNOTAT Side 1 af 10 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Forslag til Tillæg nr. 1 til nr. 317.3, Fasanvej HØRINGSNOTAT Maj 2017 Forslag til Tillæg nr. 1 til 317.3, Fasanvej har været fremlagt i offentlig

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen

Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens kommentarer Ændringsforslag 1 John Kristensen, Grundejerforeningen Notatark Sagsnr. 01.02.00-P16-4-17 Sagsbehandler By & Landskab 4.7.2018 Notat over bemærkninger lokalplan 1117 for boligområde ved Thyras Vænge i Lindved. Nr. Navn, Adresse Bemærkningens resumé Administrationens

Læs mere

Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg

Klage over manglende VVM ifm. med Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til kommuneplantilllæg København d. 28. september, 2014 Byens Udvikling Njalsgade 13 Postboks 348 1503 København V Klage over manglende VVM ifm. med "Forslag til tillæg nr. 4 til lokalplan nr. 432 Carlsberg II med forslag til

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL.

NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Erhvervs- og Borgerservice Plan og Ejendomsudvikling Dato: 16.04.2013 Sags nr.: 12/34166 Sagsbehandler: Jens Østergaard Larsen NOTAT VEDR. FORSLAG TIL DAGLIGVAREBUTIK PÅ EJENDOMMEN BREDGADE 6 M.FL. Firmaet

Læs mere

Hvidbog - behandling af høringssvar

Hvidbog - behandling af høringssvar BILAG 2 / kommuneplantillæg nr. 003 og lokalplanforslag nr. 039 for et institutionsområde ved Haugemøllevej, Slangerup, Frederikssund Kommune. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar

Læs mere

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet Forslag til Lokalplan 76 Boliger ved Torpet Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil Der er modtaget 3 skriftlige høringssvar. Resumeer af det indkomne

Læs mere

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup

Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Lokalplan nr. 049 og Kommuneplantillæg 011 for erhvervsområde ved Københavnsvej i Slangerup Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning 1. Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur

Læs mere

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD

BILAG 1 BYP 4. december Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 21.B1.1 for et boligområde ved Nørrevang i Sunds INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra Nørrevang 35 Indsigelse fra Nørrevang 37 Indsigelse fra Præstegårdvej 14 Indsigelse fra Præstegårdvej 16 Indsigelse fra Præstegårdvej

Læs mere

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape

Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Vejdirektoratet Vejplan- og miljøafdelingen Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K Høringssvar vedrørende Skovvejen's 2. etape Placering af motorvejen Motorvejen går tværs igennem vores lokalområde

Læs mere

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse).

Kommuneplantillæg for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan , Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). Punkt 4. Kommuneplantillæg 6.013 for boliger ved Griegsvej i Frejlev og Lokalplan 6-3- 103, Boliger, Griegsvej, Frejlev (2. forelæggelse). 2010-47938. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN

Dagsordenpunkt. Sagsbehandler: Dr Sags-ID: EMN Dagsordenpunkt Endelig vedtagelse af hovedforslag som linjeføring samt tillæg nr. 19 med tilhørende VVM-redegørelse til Kommuneplan 2017-2028 og lokalplan 10-026 for Drewsensvejs forlængelse mod vest Sagsbehandler:

Læs mere

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg

Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 435 for et boligområde ved Søndersøvej i Viborg Forslag til lokalplan nr. 435 har været i offentlig høring fra den 8. maj til

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune

Indstilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 2. maj Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 2. maj 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 785, Blandet bolig- og erhvervsområde

Læs mere

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017

Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Bilag - Høringssvar Center for Miljø og Teknik - September 2017 Forslag til - Lokalplan HL21 - Ældrecenter Dalvangen - Kommuneplantillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Glostrup, den 12. august 2017 Forslag

Læs mere

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar.

I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. Høringssvar Høringsnotat vedrørende lokalplan 095 og kommuneplantillæg nr. 10. I høringsperioden fra 27. juni 2018 til 04. september 2018 er der indkommet 5 høringssvar. 1. Til Næstved Kommune Miljøstyrelsen

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

Køge Kommune Torvet Køge Byg og Miljø Køge den 2. januar 2015

Køge Kommune Torvet Køge Byg og Miljø Køge den 2. januar 2015 Køge Kommune Torvet 1 4600 Køge Byg og Miljø Køge den 2. januar 2015 Vedr. Druestrupvej 12, 4632 Bjæverskov Ridebane I landzonetilladelse dateret 25. April 2006 fra Skovbo Kommune er der bl.a. meddelt

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg

Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsnotat vedrørende forslag til lokalplan 2017-2 Boliger på P.U. Bruuns Vej, Faaborg Høringsperiode: 16. maj 18. juli 2017 Sag nr. 01.02.05-P16-4-17 Der er indkommet 4 høringssvar i den offentlige

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ

MILJØRAPPORT HILLERØD KOMMUNE. LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 MILJØVURDERING AF BY OG MILJØ MILJØRAPPORT MILJØVURDERING AF LOKALPLAN NR 448 for Milnersvej 43 og 45 i Hillerød TILLÆG NR. 12 TIL KOMMUNEPLAN 2017 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Lov om Miljøvurdering Lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej

Kommuneplantillæg 2/ For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Kommuneplantillæg 2/2017 - For forlængelse af Firskovvej Baggrund Det er forudsat i lovbemærkningerne til lov nr. 765 af 26/02/14 om anlæg af letbane

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Indsigelse mod lokalplan

Indsigelse mod lokalplan Indsigelse mod lokalplan 11-727. Odense d. 17/6-2013 På vegne af Grundejerforeningen Anderuplunden (84 husstande), beboere fra Anderupvænget og samtlige beboere på Anderupvej vest for Otterupvejen, vil

Læs mere

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format.

Der fremkom 39 bemærkninger i høringsperioden, herunder et skyggestudie i form af en animation/filmklip i mp4-format. Bilag 5 Forslag til besvarelse af indkomne bemærkninger og idéer i den forudgående offentlig høring, vedr. ny boligbebyggelse på Trøjborgvej 72-74 I perioden fra den 19. februar til den 11. marts 2016

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene.

I det følgende gives et resumé af disse høringssvar, lige som administrationen knytter sine bemærkninger til indholdet i høringssvarene. Hvidbog om indkomne høringssvar til forslag til Tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2016, nyt rammeområde 1A6 ved Landlystvej NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Leder af Plan: Henrik Nielsen Sagsnr.:

Læs mere

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1

Høringssvar til Lokalplan fuld ordlyd/anonymiseret. Høringssvar nr. 1. Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Høringssvar nr. 1 Indsigelse mod parkeringsplacering i Lokalplan 134 1 Vi (..) vil gerne gøre indsigelse mod parkeringsplaceringen ud for vores grund. Vi har herunder vedhæftet billede af billaget fra

Læs mere

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen

Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer af lokalplanen 1 Februar 2017 Oversigt over høringssvar til Lokalplan 44 Boliger ved Kongeskrænten og kommuneplantillæg 8 Høringssvar nr. Afsender: Navn og adresse Væsentligste indhold Administrationens bemærkninger

Læs mere

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer

Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer Teknisk Forvaltning, den 07.12.2015 Forhøring til forestående planlægning for området ved Rødovre Station - oversigt over indkomne høringssvar og Teknisk Forvaltnings kommentarer 1 07.11.2015 Janni Grønbæk

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest.

DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest De indkomne bemærkninger til debatoplæg for DNV-Gødstrup - Det nye hospital i vest. BILAG 3 Debat DNV - 1 - Viborg Stiftsøvrighed Side 1 af 3 VIBORG STIFTSØVRIGHED

Læs mere

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014 Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre 9. november 2014 Rødovre Boligselskab, afdeling 15 v/ Susanne Mørck Voigt Næsbyvej 19, 3.tv. 2610 Rødovre Forslag / bemærkninger til

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. Evt. ændringsforslag i indsigelsen. enkelte punkter i indsigelsen

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. Evt. ændringsforslag i indsigelsen. enkelte punkter i indsigelsen Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer Hvem har fremsendt Kort resume af indsigelsen, hvor af det Her skriver vi vores bemærkninger til de Evt. ændringsforslag i indsigelsen

Læs mere

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13

Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. marts 2015 Mulighed for at kunne omdanne erhvervsbygninger til boliger ved Børglumvej 9-13 Aarhus Kommune planlægger at give mulighed for at omdanne erhvervsbygningerne

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 22. april Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 22. april 2013 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan nr. 924 Boligområde ved Nedergårdsvej i Gl. Skejby. Tillæg nr. 51 til Kommuneplan 2009. Aarhus

Læs mere

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET

HVAD ER EN HVIDBOG PLANFORSLAGET INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har borgerne mulighed for at fremsende bemærkninger til indholdet. Det sker i høringsperioden, der finder sted, når lokalplanforslaget

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022, Ungdomsboliger og erhverv på Børglumvej i Vejlby samt tillæg nr. 68 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 19. oktober 2015 Lokalplan 1022, Boliger og erhverv på Børglumvej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 1022,

Læs mere

Forslag til opgradering af Langmarksvej

Forslag til opgradering af Langmarksvej Forslag til opgradering af Langmarksvej Forord Horsens vokser år for år, og det betyder flere biler på vores veje. For at vejnettet ikke skal sande til, vedtog Horsens Byråd i 2017 en ambitiøs trafikplan,

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Side 1 af 6 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Bilag 1 Forslag til lokalplan 206.2

Side 1 af 6 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team Plan og Byg Bilag 1 Forslag til lokalplan 206.2 Side 1 af 6 Solrød Kommune Teknik og Miljø Team og Byg Bilag 1 Forslag til lokalplan 206.2 HØRINGSNOTAT Dato: 20. juli 2018 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede på møde den 12. marts 2018 at Forslag

Læs mere

Glostrup Hospital. Lokalplan for Glostrup Hospital Adgangsveje. Indholdsfortegnelse. Notat 27. marts 2014 uvh/ms

Glostrup Hospital. Lokalplan for Glostrup Hospital Adgangsveje. Indholdsfortegnelse. Notat 27. marts 2014 uvh/ms Lokalplan for Glostrup Hospital Notat 27. marts 2014 uvh/ms Indholdsfortegnelse Lokalplan for Glostrup Hospital... 1... 1 1 Indledning... 2 2 Scenarier for vejadgange... 3 3 Trafikmængder... 6 3.1 Eksisterende

Læs mere

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P

Resumenotat. Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd P Side 1/9 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 208124 Brevid. 1555753 Ref. HABR Dir. tlf. hannebb@roskilde.dk NOTAT: behandling af høringssvar til forslag til lokalplan 591 for butiks- og erhvervsområde

Læs mere

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025

NOTAT. Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Til: Høringsnotat om Lokalplan 323.5, Erhverv, sports- og kulturfaciliteter på Lerbækvej med Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2013-2025 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget

Læs mere

ROSKILDE Indsigelser og kommentarer til lokalplanforslag 645

ROSKILDE Indsigelser og kommentarer til lokalplanforslag 645 7 LOKALPLANOMRÅDET Området er ikke vejbetjent i dag, men kan nås fra parkeringspladsen ved Bauhaus. Dette er ikke korrekt, da den offentlige vej nord om BAUHAUS (Industrivejs forlængelse) kan betjene området

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion

Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Lokalplan 1062 for et multihus på Lellinge Stadion Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Ønsker at stiforbindelsen langs østsiden af området fastholdes, da den udgør en vigtig skolesti mellem Stenløse og de nord for liggende områder.

Ønsker at stiforbindelsen langs østsiden af området fastholdes, da den udgør en vigtig skolesti mellem Stenløse og de nord for liggende områder. Lokalplan nr. 8 Maglevad fjernvarmecentral Oversigt over høringssvar samt planafdelingens bemærkninger og indstilling Høringssvar nr. Afsender indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændring af

Læs mere

Planforslagene har været i offentlig høring fra den 10. maj til den 4. juli 2012.

Planforslagene har været i offentlig høring fra den 10. maj til den 4. juli 2012. Bilag nr. 3: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 370 for et bolig- og centerområde ved Havrevænget i Frederiks samt forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplan 2009-2021 for Viborg

Læs mere

Notatark. Administrationens kommentarer til bemærkningerne til forslag til lokalplan 1081

Notatark. Administrationens kommentarer til bemærkningerne til forslag til lokalplan 1081 Notatark Sagsnr. 01.02.05-P16-8-13 Sagsbehandler Christina Duedal Nielsen 22.9.2014 kommentarer til bemærkningerne til forslag til lokalplan 1081 Nr. Navn Resumé 1 Jørgen Broch, Peter Holstvej 9, a) Forslaget

Læs mere

Referat af borgermøde om lokalplan nr og på Veste Skole 23. maj 2007

Referat af borgermøde om lokalplan nr og på Veste Skole 23. maj 2007 Referat af borgermøde om lokalplan nr. 002.4004 og 002.406 på Veste Skole 23. maj 2007 Referat af spørgsmål fra borgere og svar hertil. Carsten Berg: Hvorfor er pressen ikke informeret om borgermødet?

Læs mere

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst

Resumé. Behandling af høringssvar. NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge Øst Teknik og Miljø Plan og Byggesag Plan og Udvikling Sagsnr. 187314 Brevid. 1209004 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Behandling af indsigelser og bemærkninger lp 570 for boliger i Vindinge

Læs mere

Ved høringsfristens udløb var der indkommet ti skriftlige høringssvar med bemærkninger og ændringsforslag til planforslaget.

Ved høringsfristens udløb var der indkommet ti skriftlige høringssvar med bemærkninger og ændringsforslag til planforslaget. Høringsnotat TEKNIK OG MILJØ Sagsnr.: 01.02.05-P00-20-17 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget besluttede på møde den 10. december 2018 at Forslag til lokalplan 411.2 Birkevænget og Fredensbovej med tilhørende

Læs mere

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117.

Hedensted Kommune Niels Espes Vej Hedensted. Lindved, den 10. juni Ændringsforslag til lokalplan 1117. Hedensted Kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Lindved, den 10. juni 2018. Ændringsforslag til lokalplan 1117. Efter vi har modtaget høringsbrev med forslag om udvidelse af Thyras Vænge i Lindved,

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2016 Forhøring Ændret anvendelse af en del af Ejby Mosevej 175 Kommunalbestyrelsen ønsker at afhænde den sydlige halvdel af matr. nr. 9b Ejby By, Ejby Mosevej 175, da der

Læs mere

Udvikling af boligområde i Stjær

Udvikling af boligområde i Stjær Til Byrådet og Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Høringssvar til lokalplan nr. 1120 - Boligområde ved Stjærvej i Stjær Hermed følger Grundejerforeningen Granatvængets høringssvar til nævnte

Læs mere

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039

Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Maj 2015 Oversigt over høringssvar til lokalplan 34 Boliger ved Flodvej Jr. Nr. Ac 14/13039 Høringssvar fra: Indsigelser: Administrationens bemærkninger Forslag til ændringer i lokalplan 1. Susanne Pedersen

Læs mere

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø

Dato 20. november Nr. INDSIGELSER MOD KPT. NR /9651-xx v./ Cecilie Bülow Møller Miljøstyrelsen Haraldsgade København Ø INDSIGELSER I FORBINDELSE MED: Kommuneplantillæg Høring Kpt. nr. 8 til Kommuneplan 2013-25 Lokalplan Høring Lokalplan GL80.5 for etageboliger og offentlige formål på hjørnet af Sydvestvej og Kildevældets

Læs mere

Administrationens respons på høringssvar

Administrationens respons på høringssvar BALLERUP KOMMUNE Dato: 15. april 2016 Sagsid: 01.02.05-A50-4-15 Administrationens respons på høringssvar I forbindelse med den offentlige høring er der indkommet 20 høringssvar, som fordeler sig på følgende

Læs mere

BILAG 1 BYP 11. august indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 61.B6.3 for boligområdet Vesterdamsvænget i Lind INDHOLD

BILAG 1 BYP 11. august indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 61.B6.3 for boligområdet Vesterdamsvænget i Lind INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Vesterdamsvænget Indsigelse fra beboer på Vesterdamsvænget Indsigelse fra beboere på Vesterlindvej Bemærkning fra Herning

Læs mere

Viborg kommune. Att.: Teknisk Udvalg. Direktør Kåre Jørgensen. Frederiks den 28.marts 2012

Viborg kommune. Att.: Teknisk Udvalg. Direktør Kåre Jørgensen. Frederiks den 28.marts 2012 Viborg kommune. Att.: Teknisk Udvalg. Direktør Kåre Jørgensen. Frederiks den 28.marts 2012 BEMÆRKNINGER TIL DET REVIDEREDE LOKALPLAN FORSLAG NR. 370. VEDR. BOLIGOMRÅDET MELLEM BYG/RISVÆNGET OG JERNBANEGADE

Læs mere

Resumenotat. Holstebro Byråd

Resumenotat. Holstebro Byråd Side 1/6 Til: Sagsnr.: Vedr.: Holstebro Byråd 01.02.05-P16-4-17 Dato: 24-05-2018 Resumenotat Kommentering af høringssvar - kommuneplantillæg nr. 24 til Kommuneplan 2013 og lokalplan nr. 1137 for et boligområde

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

København, den 22. februar Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bygninger Njalsgade 13 Postboks København V

København, den 22. februar Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bygninger Njalsgade 13 Postboks København V København, den 22. februar 2017 Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bygninger Njalsgade 13 Postboks 416 1504 København V Att.: Laila Saabye samt Torben Kjærgaard Høj Indsendt via den digitale høringsportal

Læs mere

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet.

Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Bilag 3: Uddybende notat om evt. ny vej fra Viborgvej til Søftenvej. Side 1 af 5 Problemstilling / baggrund Der er i dag et stort trafikalt pres på vejene omkring Tilst/Kasted og i Skejbyområdet. Trafikken

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten

Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Høringssvar: Forslag til lokalplan HL4.1 - Børneinstitution på Skovesletten Center for Miljø og Teknik Februar 2016 Susanne Nørgaard Fra: Center for Miljø og Teknik Sendt: 11. november 2015 11:37 Til:

Læs mere