Bilag 2 Regnskabsbemærkninger 4 cifre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 2 Regnskabsbemærkninger 4 cifre"

Transkript

1 Bilag 2 Regnskabsbemærkninger 4 cifre

2 Bevilling Kommunalbestyrelsen ,1 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Med et samlet forbrug på nær 100 procent vurderer sekretariatet, at der har været en hensigtsmæssig overensstemmelse mellem budgettering og forbrug. Dog skal det bemærkes, at det har været nødvendigt at søge en tillægs på kr., idet der i den oprindelige budgettering ikke er taget højde for vederlag til suppleanter i forbindelse med barsel, tabt arbejdsfortjeneste m.m. Borgmestersekretariatet har gennemgået hver underkonto og analyseret, hvilke udgifter der afholdes over kontiene, og hvilke faktorer der påvirker disse udgifter, herunder handlemuligheder for at stoppe/håndtere merforbrug. Derudover har sekretariatet arbejdet for, at erfaringerne fra regnskabsåret 2014 afspejles i budgettet for 2015, hvor flere underkonti gerne skulle have et forbrug på 100 procent i stedet for over- og mindreforbrug. Derudover skulle behovet for at søge ekstraer været reduceret.

3 10-02 Bygdebestyrelser ,5 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Kontoen kommer ud af 2014 med et overforbrug på ca kr. Overforbruget skyldes, at der i det oprindelige budget har været afsat for få midler til bygdebestyrelsernes vederlag, tabt arbejdsfortjeneste samt rejseaktivitet. Den ansøgte tillægs på kr. har ikke været tilstrækkelig til at dække differencen mellem de oprindelige budgetterede midler og det reelle behov. Borgmestersekretariatet har gennemgået hver underkonto og analyseret, hvilke udgifter der afholdes over konti, og hvilke faktorer der påvirker disse udgifter, herunder handlemuligheder for at stoppe/håndtere merforbrug. Derudover har sekretariatet arbejdet for, at erfaringerne fra regnskabsåret 2014 afspejles i budgettet for 2015, således at de ansatte midler til bygdebestyrelsens vederlag og tabt arbejdsfortjeneste stemmer overens med forbruget for Endvidere arbejdes for at reducere bygdebestyrelsernes rejseaktivitet i 2015.

4 10-03 Kommissioner, råd og nævn Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Det meget begrænsede forbrug på konto skyldes, at midlerne var tiltænkt lokaludvalg. Disse oprettes imidlertid først i 2015, hvorfor der kun har været særdeles begrænset aktivitet på kontoen, og midlerne er derfor tilbageført til kommunekassen ved omplaceringer. Ingen kommentarer, jf. ovenstående afsnit.

5 10-11 Valg Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Kontoen anvendes til afvikling af valg til Inatsisartut, kommunalbestyrelsen, bygdebestyrelser, folketing og meningsråd, der i henhold til gældende lovgivning påhviler kommunerne. Ved planmæssig afvikling af valgene ville der ikke have været valg til Inatsisartut, kommunalbestyrelsen, bygdebestyrelser, folketing eller meningsråd i 2014, hvorfor der ikke var afsat midler i budgettet. Merforbruget på kr. skyldes derfor den uforudsete udskrivelse af valg til Inatsisartut. Da stillingen som jurist i borgmestersekretariatet var vakant, var det endvidere nødvendigt at tilkøbe ekstra eksternt juridisk bistand. Afvikling af valg sker ikke hvert år, hvorfor det ikke kan betegnes som en driftsopgave. Endvidere varierer omfanget og dermed omkostningerne fra gang til gang, f.eks. er et Inatsisartutvalg mere omfangsrigt end et folketingsvalg. Borgmestersekretariatet har derfor vurderet, at der ikke er grundlag for at analysere afviklingen af valg med henblik på reduktion af omkostningerne. I stedet er sekretariatet ved at undersøge, om det budgetmæssigt er mest hensigtsmæssigt at afsætte midler i de år, hvor der forventes valg, eller at søge en særskilt tillægs ved udskrivelse af valg.

6 10-16 Udgifter til øvrige folkevalgte ,6 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet I 2014 var der et mindre forbrug på kr. Forklaringen på dette mindre forbrug skyldes hovedsageligt, at udgifterne til gaver samt politikernes aviser har været lavere end budgetteret. Det er meget svært at forudsige, hvordan kontoen udvikler sig over året, da den afhænger meget af det politiske aktivitetsniveau. Borgmestersekretariatet har gennemgået hver underkonto og analyseret, hvilke udgifter der afholdes over konti, og hvilke faktorer der påvirker disse udgifter, herunder handlemuligheder for at bremse/håndtere merforbrug. Derudover har sekretariatet arbejdet for, at erfaringerne fra regnskabsåret 2014 afspejles i budgettet for 2015, hvor flere underkonti gerne skulle have et forbrug på 100 procent i stedet for over- og mindreforbrug.

7 11-00 Den kommunale ,2 forvaltning Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Alle Konto kommer samlede ud af 2014 med et lille merforbrug på kr. Dette svare til en overskridelse på 0,2. Der er i løbet af året tilført flere midler til området i form af tillægser. Resultatet for 2014 viser at de estimerede skøn bag disse tillægser har været troværdi og nødvendige for at kunne holde budgettet. I 2014 har der været arbejdet meget med at optimere og effektivisere de forskellige afdelinger. Der er foretaget flere analyser under området, som har haft til formål at finde ud af om tingene kunne gøre smartere samt om de forskellige funktioner fysiske placering var optimalt i forholdt til det arbejde der skulle udføres. I forbindelse med tilpasningsrunden i efteråret blev der set meget på, hvor der var mulighed for at tilpasse administration. Den fulde effekt af tilpasningerne kommer først i løbet af 1. kvartal Effektiviserings og optimeringsarbejdet vil forsætte i Der vil blive implementeret flere tiltage, der skal gøre det muligt at forbedre den måde, hvorpå afdelingerne arbejder med deres økonomistyring.

8 11-01 Administrationsbygnin ger ,3 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Administrationsbygninger kommer ud af 2014 med et merforbrug på 453 t.kr. Merforbruget skyldes hovedsagelig at man alligevel ikke har afviklet Industrivej 2 så hurtigt som det ellers var planlagt. Det resterende merforbrug skyldes at der har været nogle mindre overskridelser på nogle af de andre byggerninger indenfor vand, el og varme. Der vil i løbet af 2015 blive arbejdet med oprettelse af Facility management, som blev vedtaget i forbindelse med budget 2015.

9 12-01 Kantinedrift ,4 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Kantinedriften i Tasiilaq har givet et merforbrug, mens kantinedriften i Nuuk har givet et mindreforbrug. Det samledes merbrug skyldes således kantinedriften i Tasiilaq. Merforbruget i Tasiilaq skyldes en kombination af markant flere udgifter til timelønnede end budgetteret samt færre indtægter end budgetteret pga. lukning af kantinen i 4. kvartal Området kommer ud af 2014 med et merforbrug på 34 t.kr. Som et led i budgetprocessen indgik en revurdering af kommunens kantiner, og det blev besluttet at lukke kantinen i Tasiilaq. Hvad angår kantinen i Nuuk, blev det besluttet at halvere udgifterne til forpagtningstilskuddet. Den eksisterende forpagtningsaftale udløb ultimo 2014, men den blev forlænget, dog blev forpagtningstilskuddet nedsat, til ultimo maj Herefter skal kantinen renoveres og er derfor lukket i løbet af sommeren. I første halvdel af 2015 skal det afklares, hvad der fremadrettet skal ske med kantinedriften i Nuuk. Det er endvidere besluttet, at en for kontoområde 12 pr. 1. januar 2015 overdrages fra Borgmestersekretariatet til Økonomi- og Personaleservice.

10 13-01 Fælles IT-virksomhed ,3 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Fælles It-virksomhed kommer ud at 2014 med et relativt stort merforbrug på ca. 6,9 mio. kr. hvilket svarer til en overskridelse på 53. Overforbruget kommer selvom tidligere IT-ledelser har meddelt at der var styr på økonomien og at der kunne spares væsentlige beløb if. Med TB 1 og TB 2/2014. Dette har efterfølgende vist sig ikke at være tilfældet. Adskillige projekter der ikke har været budgetteret er fakturaerne reelt først fremkommet til bogholderiet efter TB2, bl.a. projektet omkring boardpack til kommunalbestyrelsen der beløbsmæssigt løber op i over 1,2. mio. kr. Grundlæggende skyldes overforbruget manglende overblik og fejlkonteringer, som desværre først blev opdateret ultimo Endvidere har der i løbet af året være foretaget nogle yderst uhensigtsmæssige køb, der har resulteret i yderligere omkostninger på området. Outsourcing IT afdelingen har i 2014 haft primært fokus på at holde IT Drift kørende, da Outsourcing af IT Driften har været et projekt for det meste af året. Projektet har krævet en stor indsats fra de fleste af IT Medarbejderne, samt eksterne konsulenter, for at sikre at man entrerede med den rigtige leverandør, ud fra de korrekte forudsætninger. Pr. December 2014 overtog den valgte leverandør (Comby) IT drift og support. AX2012 (ERP Projekt) Det indledende arbejde med at forberede Kommuneqarfik Sermersooq til den kommende nye fællesoffentlige ERP løsning har også været i fokus i 2014, hvor det primære arbejde har været at få etableret det nødvendige forberedende proces arbejde og den indledende planlægning af systemarktitekturen. Citrix På østkysten har der pågået en opgradering af Citrix netværk for at få en decentral installation op at køre med henblik på stabilitet, drift og hastighed. Boardpack Et af de store projekter for 2014 har også været implementering af et elektronisk dagsordenssystem, med tilhørende mobile enheder. Systemet er nu kørende og forventes at blive bredt ud til en større gruppe brugere i Der har budgetmæssigt været afsat relativ små midler til projektet alligevel er der uden direktionens kendskab forbrugt over 1,2 mio. kr. på projektet Webtas Nye terminaler til tidsregistrering, har været undervejs i 2014, og forventes færdig udrullet 1/ Byrådssal En del af udstyret til afholdelse af møder i byrådssalen har løbende krævet særlig fokus, da det ofte har fejlet. Der har derfor pågået en fejlretning og udskiftning af dette system der først i februar 2015 forventes færdigt.

11 Video konference I 2014 har IT haft fokus på at ensrette systemerne til videokonferencer. Der afventer en endelig konfigurering og estimering af hvilke systemer man bør tage i anvendelse, førend der kan udrulles en samlet løsning til hele kommunen.

12 13-02 Teletjenester ,7 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale 2014 kommer ud med et mindreforbrug på området. Det lavere forbrug skyldes at der i efteråret har der været en ihærdig indsats vedr. oprydning af Internet forbindelser i kommunen, samt bedre brug af interne forbindelser, hvilke har resulteret i en væsentligt mindre Internet forbrug end budgetteret. På mange af de resterende konti er der et merforbrug. Fastnet forbruget, har grundet bl.a manglende optimering af Iserfik anvendelse været højere end forventet. Der er i 2014 etableret flere Lanlink og MPLS forbindelser end oprindeligt estimeret bl.a. grundet etablering af flere Citrix forbindelser samt yderligere forbindelser til håndtering af bla. Webtas projektet Der er i løbet af året arbejdet på at gennemgå kommunes mobilabonnementer samt internetforbindelse, for at sikre at de medarbejdere som havde disse ydelser til rådighed også havde den nødvendig tilladelse mv. Der er arbejdet meget med at optimere den daglige drift af området. Dette arbejdet vil foresætte i 2015.

13 18-02 Forsikring og vagtværn ,4 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Konto 1802 kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på 1 mio. kr. Den største årsag til mindreforbrug skyldes, at der i 2014 er blevet udbetalt 870 t.kr. i erstatninger. Denne indtægt var der ikke budgetteret med Præmien bliver betalt helårligt. En gang årligt sker der reguleringer hvor der bliver fremsendt en ny liste til forsikringsselskabet over den samlede portefølje (bygninger, løsøre og motorkøretøjer). Det bliver arbejdet på, at flere forvaltninger vil få fast sæde på rådhuset og dermed færre bygninger/lokaler at forsikre. I 2015 påbegyndes også et arbejde med at få udarbejdet en i egentlige risikovurderinger af kommunes. Dette forventes i gang sat når indkøbskoordinatoren er på plads.

14 , Rabatter ved storkøb/kasserabat Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Kontoen viser en mindre indtægt på 100 t.kr. Hvilket tyder på der ikke har været handlet for det beløb, som man havde regnet med i forbindelse med udarbejdelse af budget Kontoen viser de indtægter som kommunen modtager som følge af forskellige årsbonusser der opnås på baggrund af købssummen i det pågældende år hos vores leverandører. Der skal i gangsættes et mere systematisk arbejde i 2015 når indkøbsafdelingen er på plads.

15 18-04 Kommune-, by- og ,1 lokalplansudgifter Udvalg Udvalget for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø holdes budgettet, men der kan konstateres et merforbrug på enkelte underkonti. Opmærksomhed skal især henføres til at arbejdet med Planstrategien blev dyrere end forventet, hvorfor konsulentkontoen udviser et merforbrug. Merforbruget opvejes af et mindreforbrug på flere af de øvrige konti, hvor konceptudviklingen af Nuuk som hovedstad først sent på året blev igangsat, og hvor en relativt beskeden byggeaktivitet medførte en opbremsning af indkøb af b-nr. skilte. Meget af arbejdet i Afdelingen for By og Boligudvikling har i 2014 været præget af konsolidering og genopbygning, med et øget fokus på rettidig udarbejdelse af kommuneplantillæg, samt arbejdet med at udfærdige den 2. generation af planstrategi. Begge hovedindsatser er nået, ligesom arbejdet med at udfærdige en arkitekturpolitik og en hovedstadsstrategi for kommunen er påbegyndt.

16 , Kontingenter og tilskud m.v. Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Udgiften til kontingentet til KANUKOKA har været lavere end budgetteret, mens udgifterne til boligforeningen Tuujuk har været højere end budgetteret. Disse to faktorer har samlet udlignet hinanden og skabt overensstemmelse mellem forbrug og. Området kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på 23 t.kr. Borgmestersekretariatet har gennemgået hver underkonto og analyseret, hvilke udgifter der afholdes over konti, og hvilke faktorer der påvirker disse udgifter. Derudover har sekretariatet arbejdet for, at erfaringerne fra regnskabsåret 2014 afspejles i budgettet for 2015, hvor flere underkonti gerne skulle have et forbrug på 100 procent i stedet for over- og mindreforbrug.

17 , Overenskomstrelaterede afgifter Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Kontoen kommer ud af 2014 med et lille mindreforbrug på 45 t. kr. Dette indikerer at budget 2014 over den forventede totale lønsum svare nogenlunde overens med det den rent faktisk var i Arbejdsmarkedsafgiften er lovfastsat til 0,9 pct. af lønsummen. Udgiften vil derfor variere med kommunens lønudgift.

18 18-20 Dispositionsbeløb til bygdebestyrelser ,4 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Borgmestersekretariatet Bygdebestyrelserne har gennem en årrække forbrugt færre midler, end de har til deres disposition. Mindreforbruget er derfor i tråd med tidligere års forbrug. Endvidere har bygdebestyrelserne mulighed for at overføre ubrugte midler til det efterfølgende år, hvorfor der ikke er et tidsmæssigt incitament til at anvende hele en i indeværende år. Området kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på 432 t.kr. Borgmestersekretariatet har undersøgt på mulighederne for at opnå en besparelses på kontoområde for 2015 og overslagsårerne samt effektivisering af proceduren i forbindelse med Økonomiudvalgets godkendelse af udmøntningen af dispositionsbeløbene. I forbindelse med budgetprocessen blev det besluttet at reducere en fra og med Hvad angår proceduren i forbindelse af udmøntningen af dispositionsbeløbene, er antallet af sagsfremstillinger reducereret fra fire (én pr. bygdebestyrelse) til en eller to samlede sagsfremstillinger, og der sker en højere inddragelse af relevante fagforvaltninger end tidligere.

19 18-83 Dispositionskonti ,9 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Konto 1883 kommer ud af 2014 med mindreforbrug på 600 t.kr. De væsentlige årsager til mindreforbruget er at Økonomiudvalget har brugt færre penge end budgetteret og der er ikke købt det knust og udsmykning, som var påtænkt i 2104 Borgmesteren disponerer frit over midlerne indenfor kommunalfuldmagten At der er midler til rådighed for borgmesteren og økonomiudvalget, som de kan disponere over til udvalgte aktiviteter eller arrangementer.

20 20-01 Veje, broer og trapper ,3 Udvalg Udvalg for anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på t. kr. Mindreforbruget er fremkommet ved besparelser på asfaltbelægninger i Paamiut. Det har været vurderet at der ikke har været det forventede behov for renoveringsarbejder af disse. Ligeledes har der været betydelige besparelse på reparations og vedligeholdelsesarbejder på vej og sti nettet i Nuuk. Det opnåede resultat er ikke nødvendigvis et udtryk for forventningerne de kommende år. I forbindelse med kommunens sparerunder blev der fokuseret på at tage ansvar for hver krone. Det betød at tidligere års automatismer blev revurderet med besparelser til følge. Besparelserne kan medføre et efterfølgende øget behov.

21 20-02 Anlæg, lejepladse, ,5 mindesmærker og vejbelysning m.v. Udvalg Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindre merforbrug på 53.t.kr. Kontoen dækker udgifter til mindre anlægsarbejder og nyanskaffelser samt til drift af vejanlæg, parker mm. Det kan konstateres et markant højere elforbrug på vejbelysning og signalanlæg i Paamiut, Qeqertarsuatsiaat og Nuuk, mens Elforbruget til vejbelysning i Tasiilaq er under budgettet. Ligeledes har reparation og vedligeholdelsesomkostningerne til vejbelysning været højere end forventet. At overforbruget ikke har været højere end det faktiske, skyldes tilbageholdenhed med hensyn til nyanskaffelser de mindre vedligeholdelses arbejder. Resultatet er tilfredsstillende. Forvaltningen finder det dog nødvendigt, at kuglegrave trepartsaftalen med selvstyret og Nukissiorfiit, idet den nuværende aftalen ikke giver forvaltningen mulighed for at kontrollere eller på anden måde gøre indsigelser i forhold til de ydelser som præsteres.

22 20-05 Kirkegårde ,3 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget er fremkommet ved besparelser på vedligeholdelsesomkostninger i Paamiut og Nuuk. Det opnåede resultat er ikke nødvendigvis et udtryk for forventningerne de kommende år. I forbindelse med kommunens sparerunder blev der fokuseret på at tage ansvar for hver krone. Det betød at tidligere års automatismer blev revurderet med besparelser til følge. Besparelserne kan medføre et efterfølgende øget behov.

23 20-10 Drift af kloak ,8 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på 775t. kr. I Tasiilaq er der sparet kr på fremmede arbejder som følge af at materialegården selv forestår reparationer og vedligehold af kloaknettet. I Paamiut har der været en besparelse på ca kr. på vedligeholdelsesarbejder. Mens der i Nuuk er opnået en mindre besparelse på vedligehold på ca kr. Yderligere er der sparet kr. på fællesanskaffelser til reservepumper mv. I forbindelse med kommunens sparerunder blev der fokuseret på at tage ansvar for hver krone. Det betød at tidligere års automatismer blev revurderet med besparelser til følge. Besparelserne kan medføre et efterfølgende øget behov.

24 21-01 Snerydning ,8 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et merforbrug på t.kr. Merforbruget er et udtryk for de reelle omkostninger forbundet med dette område. Således kan det konstateres at snerydningsbudgettet er underbudgetteret i Nuuk med ca. kr I Tasiilaq med ca kr. I Ittoqqoortormiit med ca kr. og i Kulusuk med ca Der opereres med faste kontrakter inden for snerydningsområdet, som bevirker at kommunen betaler snerydningsentreprenørerne det samme beløb uanset snemængderne. Dog er der flere områder som ikke er dækket af de indgåede kontrakter og som derfor kræver ekstraordinære midler i forhold til budgetrammen. Byudviklingen i Nuuk er ligeledes en faktor idet budgetterne kun fremskrives med pristalsreguleringen uanset vejnettet udvides og dermed afkræver større omkostninger. Merforbruget er forventeligt set i forhold til budgettet. Snerydningsbudgetterne er på flere lokaliteter ikke i overensstemmelse med den indgåede kontrakt og derfor vil der også frem ad rette opstå et merforbrug, med mindre budgetterne tilrettes. I Tasiilaq kan det konstateres at budgettet er sat lavere end beløbene på de indgåede aftaler, trods det forhold at aftalerne har været gældende i flere år. I Ittorqoortormiit er der ingen afstemning af ydelser, budget og kontrakter overhovedet og I Nuuk er forøgelsen af vejnettet ikke tilgodeset i de udarbejdede budgetter. Der findes på nuværende tidspunkt ingen valide data som fastslår om snemængderne har været større eller mindre en tidligere år.

25 21-02 Renholdelse ,6 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindre merforbrug på 216 t.kr. Merforbruget er fremkommet som følge af en øgede udgifter til renholdelse af bygderne ved Tasiilaq Der har været afholdt forår og efterårsindsamlinger af affald i byer og bygder. Ligeledes fungerer der storskraldsordninger i byerne Paamiut, Nuuk og Tasiilaq. Den øgede indsats og derved det højere forbrug i bygderne, har været ukoordineret og uden reel virkning. Der skal fremadrettet væsentlig mere energi og planlægning af indsatsområdet, såfremt arbejdet skal have en mærkbar effekt.

26 22-02 Hundehold og ,2 skadedyrsbekæmpelse Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på 384t.kr. Mindreforbruget skyldes primært at der i Nuuk, i lange perioder ikke har været ansat en hundefanger, og derved har der ikke været afholdt løn udgifter på området. Kortlægning incl. kvalitetssikring af husdyrområdet er gennemført, dog mangler kvalitetssikring i Ittoqqortoormiit stadig. Procedurer for vacciner og aflivninger er gennemført. Hundeskyderordninger for slædehundedistrikterne er fuldt implementeret. Hundefangerordningerne for de vestgrønlandske byer og bygder i kommunen er nu også implementeret.

27 22-03 Fiskeri og Jagt ,7 Udvalg Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på 53t. kr. Besparelsen er fremkommet grundet manglende regnskabsmæssige aktiviteter for Paamiut. Mulige aktiviteter var vedligeholdelse af fangsthytter og opfiskning af tabte fiskegarn. Forvaltningen har driftet en kran og nogle bortskaffelsesmuligheder for affald for fangerne i Nuuk. I kommunens øvrige byer og bygder er tilsvarende støtteordninger finansieret fra de kommunale entreprenørvirksomheder (konto 27-01) eller kommunale havneanlæg (konto 68-01).

28 23-01 Servicehuse, ,3 badeanstalter og Vaskerier Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et mindreforbrug på 182t.kr. Forvaltningen har opretholdt samme brugerniveau som i de tidligere år for alle borgene i kommunen. Besparelsen er et udtryk for generelt færre reparationsomkostninger end forventet. Forvaltningen har centraliseret indkøbspolitikken i Tasiilaq samt været kritisk i forhold til reparationer af det maskinelle udstyr. Specielt den centraliserede indkøbspolitik har bidraget til besparelserne.

29 23-02 Øvrige servicefaciliteter ,2 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et merforbrug på 721 t.kr. I Nuuk er der forbrugt ca kr. mere en budgetteret på fællesværkstedet. Merforbruget er fremkommet som følge af at forvaltningen har udlånt bådværkstedets store hal vederlagsfrit til NAPP (fangerforening). Således har dette resulteret i manglende indtægter på udlejning samt markant højere driftsomkostninger. Yderligere er der tilkommet et vodbinderi i Nuuk. Driftsomkostningerne for dette afregnes på denne konto uden at der er taget højde for disse. I bygderne er der budgetteret med lejeindtægter for kommunens bådværksted, der er dog i praksis ikke opkrævet leje for brug af faciliteterne. Den manglende leje udgør godt kr. Resultatet er klart utilfredsstillende. Forvaltningen har løbende afholdt møder med brugergrupper for at finde nye og mere tidssvarende løsninger. Beklageligvis har disse møder endnu ikke båret frugt idet tidligere indgåede mere lukrative aftaler for brugerne, forhindre en nødvendig fremdrift omkring nye aftaler. Selvom vodbinderiet har stået færdig siden august, er der stadig ingen afklaring omkring den fremtidige brug. I bygderne opkræves der ikke brugerbetaling for leje af kommunens værksteder. Der findes ingen klare beslutninger om konsekvenserne af dette, hvorfor der ikke sker yderligere på området. Det skal bemærkes at den manglende brugerbetaling er en procedure som er videreført fra tidligere år.

30 23-07 Torvesalgsboder ,5 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et merforbrug på 425t.kr. Merforbruget kan henføres til brættet i Nuuk. Der er udbetalt ca kr. mere i løn end budgetteret. Det øvrige merforbrug er forårsaget af fremmede tjenesteydelser. Indtægterne til brættet har været som forventet. Resultatet er klart utilfredsstillende. Forvaltningen har gennemført en arbejdstilpasning, således merforbruget på lønkontoen stoppes. Forvaltningen har igangsat revisionsarbejdet af brættets regnskaber for årene Udgifterne til dette afspejler overforbruget på fremmede tjenesteydelser. Forvaltningen arbejder på yderligere skærpede regnskabsprocedurer, idet vi er blevet bekendt med at den nuværende procedure ikke er retvisende. Der arbejdes stadig på en mere tidssvarende brætstrategi. Dette arbejde pågår stadig.

31 23-10 Gæstehuse og ,1 fangsthytter Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Kontoen viser en indtægt på kr. mod et budgetteret forbrug på kr. De væsentlige højere lejeindtægter skyldes en langtidsleje af faciliteter i Ivigtut som ikke var budgetteret samt lejeindtægter for fiskehytter i Paamiut. Øvrige udlejningsfaciliteter er der ikke opkrævet leje for eller lejeindtægten er meget lavere end det budgetteret. Der har ikke været fokus på området. Der er formentlig også tvivlsomt om de fremsendte regninger bliver betalt. Der forventes ikke samme høje indtægtsniveau i 2015.

32 24-00 Udlejning af erhvervsejendomme ,7 Udvalg Udvalget for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø På Erhvervsejendomme er der en merindtægt på 8 t. kr. Kontoen er dermed i balance. Dette dækker dog over nogle variationer affødt af en merindtægt på grund af lejeindtægt fra administrationsbygningen B-3259 Imaneq 24 der beløber sig til 328 t. kr. og en periodiseringsfejl vedrørende øvrige lejemål der beløber sig til mindreindtægt på 237 t.kr. Der har været brugt betydelige kræfter på at inddrive forfaldne lejer, samt udsætte lejere der ikke har kunnet indfri forfaldne restancer. Dette arbejde forventes at forsætte i og være tilendebragt i løbet af Der arbejdes sideløbende hermed på at forankre administrationen af lejemål mere entydigt.

33 25-01 Brandvæsen ,7 Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Konto kommer ud af 2014 med et merforbrug på ca. kr. 74 t.kr. Merforbruget skyldes at der i 2014 er investeret en del i nye udstyr. Det har både været en opgradering af eksisterende udstyr samt indkøb af udstyr. Merforbruget opvejes dog med at indtægterne for Tasiilaq og Nuuk, har været langt højere end budgetteret. Udskrivning af regninger er blevet systematiseret mere i forhold til tidligere år på følgende områder: - Afholdelse af kurser i elementær brandbekæmpelse og førstehjælp for institutioner, uddannelsesinstitutioner, private og offentlige virksomheder. - Afholdelse af kurser i samarbejde med Brandskolen. - Opkrævning af gebyrer i forbindelse med udrykning til blinde alarmer fra lovpligtige automatiske brandmeldeanlæg fra anlægsejeren til dækning af udgifter i forbindelse med udrykningen. - Opkrævning af tilslutningsafgift for ABA-anlæg (automatiske brandmeldeanlæg). - Opkrævning af årlig afgift på ABA-anlæg Der er i 2015 ikke garanti for at indtægterne bliver lige så gode som i år 2014 eftersom behovet for afholdelse af kurser kan varierer fra år til år. De samme gælder for gebyrerne på blinde og falske alarmer. Det der ligger nogenlunde fast er opkrævning på den årlige afgift på ABA-anlæg. Beredskabschefen og samtlige Viceberedskabschefer ude på kysten har fået instruks om at udarbejde ønskelister og handlingsplaner for beredskabet, således vi kan tilpasse økonomien og få indkøbt de forskellige udstyr og brandmateriel, der er brug for. Det samme gælder for planlægning af kurser og uddannelse for hele beredskabet, således vi kan få nedbragt det kæmpe efterslæb vi har i de øvrige byer og bygder udenfor Nuuk. Gennemsnitsancienniteten ude på kysten er meget lav i de øvrige byer og bygder pga. den store udskiftning af brandkorpset. Der sker desværre en del udskiftning af brandfolkene i bygder af forskellige årsager, så der er en del efterslæb på grunduddannelse, funktionsuddannelse og kurser i førstehjælp. Der er i år planlagt flere kurser indenfor Grundkursus Brand I og II, Merit/funktionsuddannelse og holdlederuddannelser. Målet er at få uddannet beredskabspersonalet, opgraderet brandmateriel samt udstyr.

34 Regnskab Afvigelse Forbrug i Kommunal ,3 entreprenørvirksomhed Udvalg Udvalg Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et merforbrug på t. kr. Forskellen på budgettet og det realiserede forbrug fremkomme alene fra Nuuk Kommunale entreprenørviksomhed og er et udtryk for en ændret praksis i udgift/indtægts fordelingen mellem Materialegården og Asfaltværket. Den nye fordelingspraksis giver et mere korrekt billede af det som foregår og helheden skal vurderes i sammenhæng konto (asfaltværket). Den samlede mindre indtjening opvejes til fulde af den højere indtjening på asfaltværket. Resultatet er tilfredsstillende. Kommunens Entreprenørforretninger udfører en lang række borgerrelaterede opgaver, herunder snerydning, renholdelse, pasning af kirkegårde, hundetilsyn mv. Kommunens Entreprenørforretninger tæller i alt ca. 100 ansatte fordelt i byer og bygder. Forvaltningen har igangsat en større indsats omkring fastholdelse og skoling samt udvikling af medarbejder kompetencer. Arbejdet pågår stadig.

35 27-20 Asfaltværker Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er en realiseret merindtægt på kr mio. kr. i for holdt til budgettet for 2014 Forskellen på budgettet og det realiserede fremkomme alene fra asfaltværket i Nuuk og er et udtryk for en ændret praksis i udgift/indtægts fordelingen mellem Materialegården og Asfaltværket. Den nye fordelingspraksis giver et mere korrekt billede af det som foregår og helheden skal vurderes i sammenhæng konto (Kommunal entreprenørforretning). Resultatet er tilfredsstillende. Der er forbrugt ca arbejdstimer til alle asfaltarbejder i 2014

36 27-21 Tværgående ,7 konsulentydelser Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er et merforbrug på 102 t. kr., hvilket fortrinsvist fremkommer som følge af øgede udgifter til rejseaktiviteter, ligesom forvaltningen har måttet allokere flere midler til brugen af eksterne konsulenter herunder advokatbistand. Oprydningen og konsolideringen af forvaltningens delområder har medført øgede udgifter til konsulenter primært i form af advokatbistand.

37 27-99 Øvrige tekniske ,2 virksomheder Udvalg Udvalg for Anlæg og Miljø Forvaltning Anlæg og Miljø Der er en merindtægt på kr. Den højere indtægt fremkommer som en kombination af flere udlejninger af container opbevaringspladser og færre udgifter til håndtering. Forvaltningen har i løbet af året skærpet tilsynet med containerpladsen samt gennemgået egne til og afmeldingsprocesser.

38 34-00 Fællesudgifter på beskæftigelsesområdet ,4 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Generel overholdelse af budget i De nedenstående indsatser har blandt andet bevirket at budgettet er overholdt i Man har lavet en indsats indenfor brugerne af Piorsaaviit som er overgået til uddannelsesstøtte i sted for løn (S.I.K s mindstetakst).

39 Kommunal aktiveringsprojekter Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltningen har i 2014 lagt op til lukning af de igangværende projekter, hvilket har været muligt i indeværende regnskabsår. Ingen kommentar.

40 34-02 Beskæftigelsesfremme nde foranstaltninger Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltningen har i 2014 lagt op til lukning af de igangværende projekter, hvilket har været muligt i indeværende regnskabsår. Ingen kommentar.

41 34-50 Tilskud til private projekter bl.a. Fangstrejser Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der har været lille overforbrug på 31 t.kr. Ingen kommentar.

42 35-01 Arbejdsprøvning ,0 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Arbejdsprøvning foretaget mest fra Piareersarfiit, hvorfor forbruget er lavere. Aktivt samarbejde mellem arbejdsmarkedskontoret og Piareersarfiit.

43 35-02 Erhvervsmodnende og afklarende aktiviteter KS ,7 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv I henhold til forordning skal borgere kunne tilbydes afklarende aktiviteter. Ej bevilget midler, men behovet har været der. Ved brug af Pireersarfiit og private aktører har man lavet afklaringskurser for ledige.

44 35-03 Virksomhedsrevalideri ng ,3 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der er et væsentligt lavere antal borgere i revalidering, hvilket er medført markant lavere forbrug på kontoen. I 2015 er der indgået aftale med Grønlands Arbejdsgiverforening om nye revalideringspladser. Man er begyndt og får flere pladser til revalidenderne.

45 35-04 Uddannelse KS Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der var ikke afsat midler til kursusudgifter, men forbrugt 227 t.kr. på kursusophold for ledige i henhold deres handlingsplan på Råstofskolen. Deltagerne på kurset har fået faglige kompetencer og derved kommet tættere på arbejdsmarkedet, med større mulighed for selvforsørgelse.

46 35-05 Fleksjob KS Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der har været brug for flexjob ordningen jrf. Revalideringsforordningen. Man har forsøgt og finde flere flexjobs via samarbejde med de lokale virksomheder.

47 , Kommunalt erhvervsengagement Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Dækker servicebidrag til Kommuneqarfik Sermersooq Erhvervsråd. Ingen kommentar. Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv

48 37-02 Turismeudvikling ,1 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dækker servicebidrag til Destination East Greenland. Ingen kommentar.

49 38-00 Fællesudgifter Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Ingen bemærkninger. Ingen bemærkninger.

50 38-01 Piareersarfiit ,7 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Generelt budget overholdelse. Kommunen har opnået en del ekstra elev kvote er til Piareersarfiit og piorsaaviit.

51 38-02 Arbejdsmarkedsydelse r Takstmæssig Hjælp ,0 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Generelt budget overholdelse under forudsætning af den tildelte tillægs, på baggrund af øget arbejdsløshed. Øget fokus på de ledige, samt øget handlingsplans arbejde på de ledige.

52 38-04 Decentral Pædagoguddannelse ,5 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der har i 2014 været et væsentlig mindre forbrug, dette skyldes at der kun er 13 kommunalansatte. Inden bemærkninger.

53 40-01 Fripladser på daginstitutionsområdet ,5 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Fripladser på daginstitutionsområdet kommer ud af 2014 med et merforbrug på kr. Merforbruget skyldes flere anbringelser uden for hjemmet end hjemgivelser af børn i løbet af Kontoen har sammenhæng med forbruget under konto 41, og da afdækningen af hele området ikke er færdig, har dette gjort at det har været svært at nedbringe forbruget. De nødvendige udviklingsplaner for konto 41 er sat i værk i løbet af første kvartal 2015, og disse planer vil have virkning for kontoen også. I de sidste 6 måneder i 2014 har forvaltningen foretaget en afdækning af hele konto 41 området, og afdækningen vil fortsætte i de 2 første kvartaler i Da hele området har sammenhæng med de foranstaltninger der foretages for børn og unge, vil forklaringerne på indsatser og resultatet være ens for de fleste. I henhold til Udviklingsplanen for familieområdet har der i det første kvartal i 2015 besat 4 vakante socialrådgiverstillinger, hvor området samtidigt fik opnormeret med yderligere 3 socialrådgiverstillinger. Der er endvidere oprettet en enhed der hedder Udvikling af efterværn med henblik på effektivisering af den forebyggende del af foranstaltningen for hjemmeboende børn.

54 41-00 Fælles indsats på børne- og Ungeområdet ,9 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Fælles indsats på børne- og ungeområdet. Kontoen kommer ud af 2014 med et merforbrug på 24 t.kr. Merforbruget skyldes ultimo udgifter i 2013 blev bogført under primo 2014 for grund af sent modtagelse af fakturaer. Bevillingerne på kr. er et politisk ønske om at der foretages en analyse af muligheden for etablering af en idrætsefterskole i Kommuneqarfik Sermersooq. Beløbet på kr. blev i december 2014 udbetalt til en ny oprettet forening Sportskole i Nuuk, som skal foretage analyse af projektet. Formålet med den nye oprettede forening Sportskole i Nuuk var, at de i samarbejde med Kommuneqarfik Sermersooq skulle udarbejde projektbeskrivelse hvor de pædagogiske og sportslige indhold indgik. Men i løbet af den første kvartal i 2015, blev der oplyst fra foreningen at, på grund af uenigheder om rammer og vilkår for samarbejde mellem foreningen og den forventede projektmedarbejder, opløses foreningen og at erne tilbagebetales til kommunen. Der er den 13. marts 2015 tilbagebetalt i alt ,34 kr. til kommunens bankkonto. Foreningen havde indtil d.d. betalt en enkelt faktura til Thomas Mogensen for indledende arbejde og møder vedrørende projektet, herunder drøftelse af forudsætninger for bruget m.v. Forvaltningen har aftalt med den oprindelige projektmedarbejder, at der oprettes en ny forening, som skal varetage opgaven med at udarbejde en projektbeskrivelse.

55 41-01 Hjælpeforanstaltninger ,1 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Hjælpeforanstaltninger for hjemmeboende børn. Kontoen kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på kr. Mindreforbruget skyldes foranstaltninger for hjemmeboende børn med henblik på forebyggende arbejde har været nedprioriteret på grund af manglende ressourcer. De nødvendige foranstaltninger er sat i værk udefra Udviklingsplanen for familieområdet, og derved vil aktiviteten for området højnes. Men effekten af de tiltag der er sat i værk vil først slå igennem i sidste del af året 2015 og hele I de sidste 6 måneder i 2014 har forvaltningen foretaget en afdækning af hele konto 41 området, og afdækningen vil fortsætte i de 2 første kvartaler i Da hele området har sammenhæng med de foranstaltninger der foretages for børn og unge, vil forklaringerne på indsatser og resultatet være ens for de fleste. I henhold til Udviklingsplanen for familieområdet har der i det første kvartal i 2015 besat 4 vakante socialrådgiverstillinger, hvor området samtidigt fik opnormeret med yderligere 3 socialrådgiverstillinger. Der er endvidere oprettet en enhed der hedder Udvikling af efterværn med henblik på effektivisering af den forebyggende del af foranstaltningen for hjemmeboende børn.

56 41-02 Kontaktpersoner og personlig rådgiver ,2 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Kontaktpersoner og personlig rådgivere - Plejefamilier Kontoen kommer ud af 2014 med et merforbrug på mio. kr. Merforbruget skyldes stigning af antallet i anbringelser af børn og unge udenfor hjemmene samt flere og flere får forlængere børneforsorg efter de fyldte 18 år. De nødvendige foranstaltninger er sat i værk udefra Udviklingsplanen for familieområdet, og derved vil aktiviteten for området højnes. Men effekten af de tiltag der er sat i værk vil først slå igennem i sidste del af året 2015 og hele I de sidste 6 måneder i 2014 har forvaltningen foretaget en afdækning af hele konto 41 området, og afdækningen vil fortsætte i de 2 første kvartaler i Da hele området har sammenhæng med de foranstaltninger der foretages for børn og unge, vil forklaringerne på indsatser og resultatet være ens for de fleste. I henhold til Udviklingsplanen for familieområdet har der i det første kvartal i 2015 besat 4 vakante socialrådgiverstillinger, hvor området samtidigt fik opnormeret med yderligere 3 socialrådgiverstillinger. Der er endvidere oprettet en enhed der hedder Udvikling af efterværn med henblik på effektivisering af den forebyggende del af foranstaltningen for hjemmeboende børn. Forvaltningen satser på at udvikle professionelle plejefamilier, for at undgå dyre anbringelser i private- og selvstyre ejede døgninstitutioner.

57 Regnskab Afvigelse Forbrug i Døgninstitutionsophold ,3 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Døgninstitutionsophold Kontoen kommer ud af 2014 med et merforbrug på 16,328 mio. kr. Merforbruget skyldes stigning af antallet i anbringelser af børn og unge udenfor hjemmene samt flere og flere får forlængere børneforsorg efter de fyldte 18 år. Manglende afdækning af området og styreredskaber har gjort det vanskeligt at indhente et eksakt billede af sagsstammen og dermed et eksakt billede af forventet forbrug. Anbringelserne til de private og selvstyre ejede døgninstitutioner. De nødvendige foranstaltninger og tilpasninger er sat i værk udefra Udviklingsplanen for familieområdet, og derved vil aktiviteten for området højnes. Men effekten af de tiltag der er sat i værk vil først slå igennem i sidste del af året 2015 og hele I de sidste 6 måneder i 2014 har forvaltningen foretaget en afdækning af hele konto 41 området, og afdækningen vil fortsætte i de 2 første kvartaler i Da hele området har sammenhæng med de foranstaltninger der foretages for børn og unge, vil forklaringerne på indsatser og resultatet være ens for de fleste. I henhold til Udviklingsplanen for familieområdet har der i det første kvartal i 2015 besat 4 vakante socialrådgiverstillinger, hvor området samtidigt fik opnormeret med yderligere 3 socialrådgiverstillinger. Der er endvidere oprettet en enhed der hedder Udvikling af efterværn med henblik på effektivisering af den forebyggende del af foranstaltningen for hjemmeboende børn. Forvaltningen satser på at udvikle professionelle plejefamilier, for at undgå dyre anbringelser i private- og selvstyre ejede døgninstitutioner. Forvaltningen har endvidere oprettet et særligt projekt, hvor der arbejdes med en hel familie og dermed forebygge for at undgå anbringelser af børn uden for deres hjem.

58 41-05 Sundhed og forebyggelse ,6 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Fælles Service 4105 kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på 118 t.kr. Dette skyldes, bl.a. at man har flyttet Sundhed & Forebyggelseskonsulenternes kontor fra eksternt lejemål til Rådhuset, hvilket har givet nogen besparelser. I perioder har der været enkelte stillinger, der har stået ubesat, hvilket i væsentlig grad har været med til at bidrage til Mindreforbruget har budt på organisationsændringer, herunder en sammenlægning med fritidsafdelingen. Afdelingen Sundhed, Forebyggelse og Fritid har ved sammenlægningen af de to afdelinger og ved sparerunden, ændret på organisationens opbygning. Afdelingen har formået at sætte fokus på sundhedsfaglige områder i 2014, både i fællesskab og fordelt på hver underafdeling. forebyggelsesdag, idrætsdag er to eksempler på gode aktiviteter rettet mod og i samarbejde med borgerne. Afdelingen har desuden taget initiativ til at tage imod en revilident og en praktikant, hvilket er med til at udvikle og uddanne

59 41-06 Familiebehandling ,0 Udvalg Udvalget for Børn, Familie og Skole Forvaltning Børn, Familie og Skole Konto Familiebehandling Kontoen kommer ud af 2014 med et mindreforbrug på i alt mio.kr. Mindre forbruget skyldes at området har fået flere refusioner end beregnet, samt vakante stillinger ikke er blevet genbesat, hvor de har forsøgt at klare den samme byrde med færre personer. En af grundene er også, at vi har ansøgt Selvstyret om 50 tilskud til alle lønninger under Børne- og Familiecentre i Kommuneqarfik Sermersooq, som udløst et tilskud/refusion på i alt mio. kr. De nødvendige foranstaltninger og tilpasninger er sat i værk udefra Udviklingsplanen for familieområdet, og derved vil aktiviteten for området højnes. Men effekten af de tiltag der er sat i værk vil først slå igennem i sidste del af året 2015 og hele Selvom vakante stillinger ikke blev genbesat i 2014, er det lykkedes med at have det samme antal borgere igennem familiebehandlingen. Dette er sket blandt andet ved at omlægge strukturen og opgaverne i området. Der er et stort fokus på familiebehandlingen, forebyggelse af anbringelser, relationsarbejdet, styrkelse af forældrerollerne så forældrene bliver i stand til at yde den nødvendig omsorg for deres børn. I de sidste 6 måneder i 2014 har forvaltningen foretaget en afdækning af hele området, og afdækningen vil fortsætte i de 2 første kvartaler i Der er i gangsat 5 projekter i foranstaltningsområdet, I henhold til Udviklingsplanen for familieområdet. De 5 projekter er: 1. Udvikling af Professionelle plejefamilier. 2. Udvikling af Efterværn. 3. Mere tidlig indsats( puste liv i indholdet fra det oprindelige familiernes hus). 4. Projekt 3 familier fra Itt. 5. Familierådslagning. Forvaltningen arbejder på at projekterne vil udvikle sig til at være alternativer til dyre og mange gange dårlige anbringelser og give familier og børn den støtte de har brug for, så det bliver muligt for dem at blive sammen.

60 43-01 Førtidspension tildelt før 1/ Lov ,9 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Underbudgetteret grundet fejlskøn af antallet af pensioner tilkendt før 1/ I 2015 vil man rette op på budgettet. Lovpligtig ydelse, inden tilgang til denne ydelse.

61 43-02 Førtidspension tildelt efter 1/ Lov ,1 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Der har været mindre forbrug grundet der har været øget fokus på tiltag af inden tildeling.. Kommunens indsats har resulteret i en begrænset tilgang til førtidspension, samt det skyldes, at man har arbejdet mere med arbejdsprøvning, flexsjob m.m.

62 44-01 Underholdsbidrag ydet som forskud ,0 Udvalg Økonomiudvalget Forvaltning Økonomi og Personale Konto 4401 kom ud af 2014 med et merforbrug på 1,4 mio. kr. Der arbejdes med at få en bedre debitor indkrævning og derigennem sikre at kommunen for flere penge hjem. Dette skal på sigt gøre at budgettet kan overholdes. At sikre modtageren af ydelsen får det som de efter loven er berettiget til selvom den oprindelige bidragsyder ikke overholder sin forpligtigelse over for modtageren. Der skal undersøges hvor mange aktive sager, der er under området. Aktiviteten forventes uændret, men det kan hurtig ændre sig, hvis den økonomiske situation bliver forværret.

63 45-01 Offentlig hjælp - Skattepligtig Kap.3 7, Kap.5 13, Kap ,3 Udvalg Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Forvaltning Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv I 2014 er der sket en forøgelse af tilgange af nye ledige fra andre kommuner og Danmark. Det har bevirket at det har været nødvendigt at tilføre yderligere midler til området. Tilføringen har været tilstrækkelig, hvilket ses på i et forbrugs procent på næsten 100 Forbruget afspejles af indsatsen på arbejdsmarkedsområdet. Kommunen vil i 2015 forøge indsatsen på gennemgang af sager, med henblik på kvalitetssikre udbetalinger af offentlig hjælp.

Bilag 3 Bevillingsoversigt 4 cifre

Bilag 3 Bevillingsoversigt 4 cifre Bilag 3 Bevillingsoversigt 4 cifre Bevillingsområder Sum af Oprindeligt budget Ajourført budget Bogført Forbrugsp rocent 1001 - Kommunalbestyrelsen 5.849.000 6.373.000 6.315.297 99,09% 1002 - Bygdebestyrelser

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Forvaltning

Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Forvaltning Kommuneqarfik Sermersooq Økonomisk Forvaltning Budget 2013-2016 Bevillingsoversigt vedr. driftsbudgettet Det fremgår af Styrelseslovens 44, at de poster på årsbudgettet, Kommunalbestyrelsen har taget stilling

Læs mere

Bilag 1 Regnskabsbemærkninger 2 cifre

Bilag 1 Regnskabsbemærkninger 2 cifre Bilag 1 Regnskabsbemærkninger 2 cifre 10 - Udgifter til folkevalgt R2013 B2014 AB2014 R2014 B2015 1001 - Kommunalbestyrelsen 6.839.686 5.849.000 6.373.000 6.315.297 6.409.000 1002 - Bygdebestyrelser 2.482.924

Læs mere

06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015

06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015 2015no Forside 6. Sager til Kommunalbestyrelsen 06A Halvårsregnskab inklusiv status på mulighedskataloget 2015 Til beslutning J.nr. 06.03.01 Økonomi og Personaleservice direktør Lars Møller Sørensen /

Læs mere

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden

Udvalget for Anlægs- og Miljø. Dagsorden Anlægs- og Miljøudvalget Forside 110 Udvalget for Anlægs- og Miljø Dagsorden Møde mandag den 5. maj 2014, kl. 10.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Uju

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat

Udvalg for Anlæg og Miljø. Referat Forside 332 Referat Møde tirsdag den 15. december 2015 kl. 14.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale i Rådhuset Medlemmer Mille Søvndal Pedersen (IA) Justus Hansen (D) pr. telefon Tim Serritzlev

Læs mere

Familieudvalgets ordinære møde 08/2014, den10. september 2014, referat

Familieudvalgets ordinære møde 08/2014, den10. september 2014, referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Månedsrapport ultimo august 2014 i Sisimiut. Punkt 03 Eventuelt. 1 Mødet startet kl. 13.05 Deltagere: Atassut Mette-Sofie Lerch

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden. 7. Ekstraordinære udvalgsmøde

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden. 7. Ekstraordinære udvalgsmøde Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden 7. Ekstraordinære udvalgsmøde Mandag den 10. august 2015 kl. 08.15 Mødelokale 1, Rådhuset Udvalgsmedlemmer: Malene Lynge (IA), formand Storm

Læs mere

Budget for 2018 Kommune Kujalleq

Budget for 2018 Kommune Kujalleq Fra billede budg/397 Den Kl. 11:29:07 Antal sider 7 Kriterier: Niveau Regnskab Budgetår Sprog Specifikation Udvalg Sted Fagkode Standardkonti Medtag konti Netto/Brutto Medtag regnskab Tema Projekt Formål

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat

Familieudvalgets ekstraordinære møde 01/2016, den 26. maj 2016 Referat Oversigt åbent møde: Punkt 01 Godkendelse af dagsorden. Økonomisager Punkt 02 Forslag til budgetomplaceringer på konto 41 børn- og unge området i Sisimiut Punkt 03 Forslag til budgetomplaceringer på konto

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Status på økonomi og handleplan

Status på økonomi og handleplan Status på økonomi og handleplan Børn og familie August 2015 Tofteskovvej 4 7130 Juelsminde T: 79755000 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Udvikling i økonomien... 3 Udvikling i niveauet for anbringelser...

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018

Dagsorden for Kommunalbestyrelsens ekstraordinære møde EX02/2018 den 20. december 2018 Mødet afholdes via videokonference og starter kl. 08.30 Deltagere: Atassut Karl Davidsen Anna Karen Hoffmann Emilie Olsen Inuit Ataqatigiit Juliane Enoksen, Sofie Dorthe Olsen Erneeraq Poulsen Partii Naleraq

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 2 Socialudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 1,6 mio. kr. før politiske omplaceringer. Efter

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse

I alt mindreudgift Sektor 02 Teknik og Anlæg Bygningsvedligeholdelse 1 Bilag til Direktionens besparelsen Sektor: Konto Korrigeret Forventet merforbrug + Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Kontonr. budget 211 regnskab 211 Mindreforbrug - Sektor 2 Teknik og Anlæg

Læs mere

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole

Kommuneqarfik Sermersooq. Reduktionskatalog. Udvalget for Børn, Familier og Skole Kommuneqarfik Sermersooq Reduktionskatalog Udvalget for Børn, Familier og Skole 1 Indholdsfortegnelse 1 BESPARELSER KONTO 41 BØRN OG UNGE... FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 2 BESPARELSER KONTO 50 - DAGINSTITUTIONER..

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr.

Budgetopfølgning 30. september Ved budgetopfølgningen pr blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr. opfølgning 30. september tet indenfor består af følgende: Jobcenter Aktivering Ved opfølgningen pr. 30.06. blev der givet en tillægsbevilling på i alt kr. 8,3 mio. kr., total 30-09- Oprindeligt Tillægsbevilling

Læs mere

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018

Notat. Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 Notat Modtager(e): Økonomiudvalget cc: Forventet regnskab for Familieafsnittet 2018 1. Økonomiske udfordringer i Familieafsnittet Familieafsnittet er økonomisk udfordret med et stort merforbrug som har

Læs mere

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt

Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt Udmøntning 10 mio. kr. reduktioner (0,5%) - Samlet oversigt I hele 1.000 kr. - 2016 priser 2016 2017 2018 2019 Udvalget for Økonomi, Planlægning og Udvikling 1 Ledelsessekretariatet - Rammebesparelse -53-53

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe Hallerne FH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0

Samlede afvigelser. Dagtilbud Dagplejen drift (er indberettet i 2010-budgettet) Fripladser i Dagplejen 0 Fripladser i Daginstitutioner 0 Udvalget for Børn og Familie Afvigelse 1. kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Familie Plejefamilier og opholdssteder m.v. for børn og unge Forebyggende foranstaltninger

Læs mere

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014

Økonomivurdering. 3. kvartal 2014 Økonomivurdering 3. kvartal 2014 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afv. ØKV3 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Arbejdsmarked 140,8 138,6 137,8 136,7-4,1 UU-vejledning

Læs mere

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik

Opfølgning på Budget Pr. 31. maj Udvalget for Miljø og Teknik Regnskab Opfølgning på Budget 2010 Pr. 31. maj 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Indholdsfortegnelse 1 Opsamling... 3 2 Veje, grønne områder og miljø... 3 3 Kommunale ejendomme... 7 2 1 Opsamling 1.1 Budgetramme

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Qaasuitsup Kommunia. Budget 2011 Budgettal på Hovedområder

Qaasuitsup Kommunia. Budget 2011 Budgettal på Hovedområder Qaasuitsup Kommunia Budget 2011 Budgettal på Hovedområder Qaasuitsup Kommunia Noah Mølgårdip Aqq. 9 Postboks 1023, 3952 Ilulissat - Telefon: (+299) 94 78 00 - Fax: (+299) 70 11 77 - E-mail: qaasuitsup@qaasuitsup.gl

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 9 Økonomisk oversigt Serviceudgifter Erhverv 3,4 2,3 3,8 3,7-0,1 Borgerservice 28,7 29,4 29,5 29,5 0,0 Sekretariat 5,5 5,2 6,0 6,0 0,0 Jobcenter 34,6 25,1 26,2 26,4 0,2 Overførselsindkomster

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne HH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn

Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Notat Sagsnr.: /04323 Dato: 8. februar 2012 Titel: Indberetning vedr. det specialiserede socialområde - 4. kvartal - Familie og Børn Sagsbehandler: Martin Langbjerg-Andersen Økonomikonsulent I henhold

Læs mere

Aftalebilag. driftstilskud og resultatmål. for Job, Vejlednings- og. Opkvalificeringscentre. Kommuneqarfik Sermersooq

Aftalebilag. driftstilskud og resultatmål. for Job, Vejlednings- og. Opkvalificeringscentre. Kommuneqarfik Sermersooq Aftalebilag om driftstilskud og resultatmål for Job, Vejlednings- og Opkvalificeringscentre i Kommuneqarfik Sermersooq 2016 Departement for Erhverv, Arbejdsmarked og Handel, 2015 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2018 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer. Derud over er der under

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat

Økonomiudvalget. Referat 2015no Forside Referat Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Peter Davidsen (S) Ane Egede Mathæussen (S) Per Berthelsen

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 - side 1 Afsnit 8 - side 2 Nr. Fagudvalg Bevillingsområde 2018 2019 2020 2021 500 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarked Arbejdsmarked - hverdagseffektivisering

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB

ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB 1 23. Miljøministeriet ERKLÆRING OM MILJØMINISTERIETS REGNSKAB Miljøministeriets regnskab er rigtigt. ANDRE VÆSENTLIGE REVISIONSBEMÆRKNINGER Rigsrevisionen tog forbehold for Naturstyrelsens regnskab for

Læs mere

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden

Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv. Dagsorden Forside Udvalg for Velfærd, Arbejdsmarked og Erhverv Dagsorden Mandag 7. april 2014, kl.14.00 Mødelokale 3, Rådhuset Medlemmer Malene Lynge (IA), formand Iddimanngiiu Bianco (IA) Storm Ludvigsen (IA) Ane

Læs mere

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter.

kr. grundet mindreforbrug på 0-6 års området centrale budgetposter. NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 4. økonomiske redegørelse 2016, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 30. september 2016 på Børneudvalgets

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning

Korrigeret budget. Serviceudgifter Ungdommens Uddannelsesvejledning NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 2. november -026793-10 4. Økonomisk Redegørelse. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.716.000 1.714.000 1.639.409 74.591 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme: ARBEJDSMARKED Dato: 28. juni 2019 Tlf. dir.: 41750258 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Jakob Holtoug Bjældager Sagsid: 00.30.14-G01-3-19 Bilagsnotat vedrørende anden budgetopfølgning 2019 for bevillingsramme:

Læs mere

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager

Forventet forbrug i 2018 pr i priser budget. Budget. Prognose for 2018 pr Helårssager Familieområdet Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 15,3 mio. kr. på serviceudgifterne, hvilket er 5,5 mio. kr. større end det realiserede merforbrug i 217. I forhold til opfølgningen pr. 31.

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat

Bemærkninger til regnskab 2017 Politikområde Tværgående Puljer. Overordnet regnskabsresultat Bemærkninger til regnskab Politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks. lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

BØU kr kr kr kr.

BØU kr kr kr kr. Budget 2012-15 Besparelsesforslag: Kommissoriumnummer (indeholder udvalgsforkortelse og fortløbende numre, hvis flere forskellige forslag angiv A, B, C mv.) Brugerbetaling Betaling af udgifter i forbindelse

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Bilag til budgetopfølgningen ultimo december 2013 for børne- og ungdomsudvalget Samlet oversigt Korrigeret Forventet Afvigelse* budget regnskab (Mio. kr.) Drift ekskl. overførte midler 667,4 663,0-4,4

Læs mere

BØRNE- og SKOLEUDVALGET

BØRNE- og SKOLEUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31.3. Furesagnr. 190--6498 Budgetopfølgning I pr.: 31. marts Bilag 2 Dato: 27. april s pr. 31.3. Børn og unge med særlige behov Familierådgivningen - opgørelsen vedfører kun den

Læs mere

Gennemgang af 2003 budget for fællesfonden

Gennemgang af 2003 budget for fællesfonden Bilag 7 - Side 1 af 1 Gennemgang af budget for fællesfonden 15. august KM-projektgruppe J.nr. 0044-1 1. Budgetopfølgningen maj Finansministeriets budgettekniske gennemgang er blandt andet udarbejdet på

Læs mere

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag

24. september 2014. ---------- Budgetoverslag ----------- Budgetforslag Resultatbudget 2015-2018 - Inkl.ændringsforslag og tekniske ændringer Budgetområder mio. kr. Regnskab Forventet regnskab Budgetforslag 24. september 2014 Netto-mio. kr. 2013 2014 2015 2016 2017 2018 Det

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D

Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D Budgetkontrol pr. 1. juli 2014 (for 2014, 2015 og 2016) D. 26.06.2014 Politikområde: 02 Politikere 1) Ændringer i budgettet DRIFT i 1.000 kr. - = mindreudgift og + = merudgift Merudgift til aflønning af

Læs mere

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.

Resultat på drift. Skoler. Foreløbigt regnskab 2014 Børne-, Unge- og Familieudvalget Skoler. Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19. Resultat på drift Skoler (tal i 1.000 kr.) Note Opr. Budget Korr. budget Regnskab 2014 Mer- /mindre forbrug (i f.t. korr. budget) Samlet resultat: 373.608 387.677 368.540-19.137 Budgetramme 1 373.608 387.677

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. november 2018

Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Budgetkontrol pr. 1. november 2018 Politikområde Børn og Unge i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 30/9 Forventet regnskab Afvigelse i 2018 Aktivitetsområder Anbringelser 114.523 94.507 129.000 14.477

Læs mere

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik

Politisk økonomirapportering. Udvalget for Miljø og Teknik Politisk økonomirapportering 2010 Udvalget for Miljø og Teknik Til og med maj måned Regnskab 1. juni 2010 Forbrug og budget For hele udvalget er forbrugsprocenten ultimo maj måned 2010 på 49,4%. Ultimo

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring

Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Velfærd 30. maj 2018 Sags id: 18/8368 Oversigt over bilag Notat: Merforbrug inden for Uddannelse, børn og familie i forhold til befordring Notat: Underskud i forbindelse med lukning af skolerne i Dreslette

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning.

Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Dato 12. september 2014 Lb.nr. 118340-14 Sagsnr. 14-2023 Ref. Jette Poulsen Notat vedr. budgetopfølgning pr. 3l. august 2014 Udvalget for Børn og Undervisning. Skoleområdet: Folkeskoleområdet/SFO-området:

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013*

Mer-/ mindrefor brug Budgetområdet i alt- drift 461.393 294 5.757 467.444 455.118 12.326. Overførsel fra 2013* Regnskab Beskæftigelsesudvalget har ansvaret for alle tilbud og ydelser inden for det beskæftigelsesrettede område. Formålet er at give borgere uden uddannelse, arbejde og borgere med nedsat arbejdsevne

Læs mere

Regnskabsbemærkninger

Regnskabsbemærkninger Regnskabsbemærkninger Udvalget for familie og institutioner Udvalget for familie og institutioner har i 2018 en samlet bevilling til drift på netto 660,5 mio. kr., hvortil der er givet tillægsbevillinger

Læs mere

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat.

Budgetrevision II. Økonomiudvalg og Byråd April, Grafisk oversigt over forventet regnskabsresultat. Budgetrevision II Økonomiudvalg og Byråd April, 2013 Der forventes et merforbrug på driften på 19,3 mio. kr. Heraf vil ca. 10 mio. kr. få varig effekt på 2014-2017. Resten af merforbruget vedrører engangsudgifter

Læs mere

Økonomiudvalget. Dagsorden

Økonomiudvalget. Dagsorden 2015no Forside Dagsorden Torsdag den 12. november 2015 kl. 13.00 Medlemmer Asii Chemnitz Narup (IA) Malene Lynge (IA) Mille Søvndahl Pedersen (IA) Justus Hansen (D) Martha Abelsen (S) Ane Egede Mathæussen

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHS KOMMNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. marts 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 89402385

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016

Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Dato 11-08-2016 j./sagsnr. 28.00.00-Ø00-3-16 Månedlig budgetopfølgning i Center for Børn & Undervisning pr. 31. juli 2016 Notat udarbejdet af: Henrik Brink-Olesen Generelt om budgettildelingen på området

Læs mere

Handicapcenter København

Handicapcenter København KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk 3. Opfølgning SOF risikoområder 2010 11-n002 JEAN

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet

Opvækst- og uddannelsesudvalget: Familieområdet Budget- og styringsprincipper Hovedområde i 1.000 kr. udgift indtægt Netto 05.28.20 Plejefamilier og opholdssteder mv. for børn og unge 58.623-12.053 46.570 05.28.21 Forebyggende foranstaltninger for børn

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Halvårsstatus for fællesfondens økonomi 2003

Halvårsstatus for fællesfondens økonomi 2003 Bilag 8 - Side 1 af 1 3. september KM-projektgruppe Halvårsstatus for fællesfondens økonomi 1. Indledning Finansministeriets projektgruppe har gennemført en budgetteknisk gennemgang og budgetopfølgning

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011

GRØNLANDS SELVSTYRE DE GRØNLANDSKE KOMMUNERS LANDSFORENING AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011 AFTALE OM BLOKTILSKUD TIL KOMMUNERNE FOR BUDGETÅRET 2011 Bloktilskuddet til kommunerne i 2011 bliver på 741.037.000 kr. Bloktilskuddet bliver derved 48,3 mio. kr. mindre end i 2010. Det fremgår af bilag

Læs mere

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift

CBU-overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Børn & Læringsudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste

Læs mere

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019.

2. budgetopfølgning for budget 2019 d Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. 2. budgetopfølgning for budget 2019 d. 2.8.2019 Baggrundsnotat vedr. 2. budgetopfølgning 2019. Resumé 2. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. halvår 2019 samt de

Læs mere