Resultater i Roskilde opfølgning 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultater i Roskilde opfølgning 2013"

Transkript

1 Resultater i Roskilde opfølgning 2013 Den 29. August 2013 Brev-id: JALC Resultater i Roskilde er kommunens samlede liste over de resultater, vi opnår med vores indsats indenfor serviceområderne. Nedenfor er i indsat en oversigt over de nuværende resultatkrav. Af oversigten fremgår: - mål- og resultatkrav på de enkelte udvalgsområder - deres aktuelle status - en vurdering af resultatet (status-farve) Vurdering af resultatet sker med et trafiklyssignal. Hvis status er markeret med gul eller rød i farveindikatoren, fremgår det, hvilken indsats der er igangsat for at forberede resultaterne. Kommunens resultat vurderes med et "lyssignal": Rød betyder: at resultatet klart ikke er tilfredsstillende ift. de opstillede mål og resultatkrav. betyder: at der ikke er sket en positiv udvikling siden sidste måling, og at resultatet er under ønsket niveau. betyder: at der er sket en positiv udvikling siden sidste måling, og at resultatet er på ønsket niveau betyder: at resultatet er klart tilfredsstillende. Rød benyttes kun, når der er målt flere gange og udviklingen går markant i forkert retning.

2 Skole- og Børneudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status Farve Indsats for at forbedre resultatet Ventetid til dagtilbudsplads. Borgere i Roskilde Kommune skal tilbydes plads indenfor eget distrikt eller nabodistriktet indenfor garantidatoen. Resultatkravet er 100%. Forældretilfredshed i dagtilbud. 92% af forældre til børn i dagtilbud i Roskilde Kommune skal være tilfredse eller meget tilfredse med deres barns trivsel. 90% af forældrene skal være tilfredse eller meget tilfredse med deres dialog og samarbejde med dagtilbuddets personale. Seneste måling er for 1. kvartal 2013, hvor 100% har fået tilbudt plads indenfor garantiperioden og at 99% af tildelingerne er sket indenfor pasningsdistriktet eller nabodistriktet. Næste måling gennemføres i 3. kvartal Seneste måling er fra forældretilfredshedsundersøgelse i 2010, hvor der var 90,6% s tilfredshed med barns trivsel og 84,1% s tilfredshed med dialog og samarbejde mellem forældre og personale. Undersøgelsen gennemføres igen i Ledelsen sikrer at der på alle dagtilbudsområder er igangsat lokale initiativer med henblik på at inddrage forældrene i samarbejdet. Der er herudover etableret kurser på dagtilbudsområdet med fokus på forældresamarbejde. Andel sikre læsere i folkeskolen. Andelen af sikre læsere på 1. klassetrin skal i skoleåret 2012/13 udgøre mindst 85%. Andelen af sikre læsere på 3. klassetrin skal som minimum fastholdes på samme niveau som målingen i 2008/2009, dvs. 92 %. Andelen af sikre læsere på 6. og 8. klassetrin skal i skoleåret 2012/13 udgøre mindst 80%. I målingerne gennemført i skoleåret 2011/12 er andelen af sikre læsere flg.: 1. klassetrin: 84%, 3. klassetrin: 87%, 6. klassetrin: Litterær 22%, faglig 13%, 8. klassetrin: Litterær 44%, faglig 35%. I forbindelse med udarbejdelse af Roskilde Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 opdateres resultaterne for dette skoleår september Næste opdatering for skoleåret 2013/14 sker i september SBU har maj 2012 vedtaget en læsehandleplan, som blandt andet indeholder efteruddannelse af lærere i faglig læsning i matematik og historie. Udvalget har siden hen bedt om udarbejdelse af særlige indsatser med henblik på læsning på mellemtrin og overbygning. Forvaltningen anbefaler følgende konkrete tiltag på skolerne - ledelsen sikrer, at der i alle fag er valgt konkrete evidensbaserede metoder til faglig læsning fx læseteknologien CD Ord - der etableres vejlederteams i læsning med skolens læsevejleder, og fx IT vejleder, to-sprogsvejleder og skolebibliotekar på alle skolerne. Disse teams skal understøtte valg af evidensbaserede metoder - kompetenceudvikling af lærere i alle fag i faglig læsning, evt som aktionslæring.

3 Afgangskarakterer i 9. klasse. Roskilde Kommune skal stræbe efter det højest mulige resultat ved afgangsprøverne. Det kommunale gennemsnit set i forhold til landsgennemsnittet, dvs. forskellen, skal fastholdes eller øges i forhold til resultatet i Kommunen ligger over gennemsnittet. De enkelte resultater fremgår af kommunens hjemmeside. I forbindelse med udarbejdelse af Roskilde Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 opdateres resultaterne for dette skoleår september Næste opdatering for skoleåret 2013/14 sker i september I forbindelse med de enkelte skolers kvalitetsrapporter afholdes der årligt dialogmøder, sidst afholdt april 2013, mellem repræsentanter for forvaltning og skolernes ledelser. På disse møder gennemgås og drøftes skolens afgangskarakterer med særligt fokus på skolens udfordringer, og der aftales, hvad den enkelte skole skal iværksætte det kommende skoleår. Det kan fx være et generelt fokus hos skolens medarbejdere på forbedring af resultaterne eller det kan være på udvalgte fag. På møderne drøftes ligeledes skolens øvrige resultater. Endvidere forventes det at indsatsen vedrørende faglig læsning vil have en positiv virkning på afgangsprøveresultaterne. Forældretilfredshed med folkeskolen. Mindst 80 % af forældrene skal give udtryk for en generel tilfredshed med folkeskolen. Ved en måling i 2011 via Partnerskabet om Folkeskolen blev der målt en tilfredshedsprocent på 66 i Roskilde, mens gennemsnittet for partnerskabskommunerne var 64%. Næste måling er endnu ikke fastsat. Partnerskabet om Folkeskolen er ophørt og det er derfor ikke muligt i det regi at fortsætte forældretilfredshedsundersøgelsen. I den nye skolereform indgår en række indsatser for at styrke forældresamarbejdet, indsatser som også vil blive implementeret i Roskilde. På nuværende tidspunkt er der nedsat en taskforce, som har til opgave at forberede implementering af de enkelte områder i skolereformen. Trivsel i folkeskolen. Mindst 85 % af eleverne skal i 2011 give udtryk for, at de er glade for at gå i skole. I 2010 er 93 % af børnene i 4-10 klasse helt enige eller lidt enige i udsagnet: Jeg kan godt lide at gå i skole. I 2012 er 92 % af alle børn i skolen helt enige eller lidt enige i udsagnet: Jeg kan godt lide at gå i skole. Gennemførelse af planlagte undervisningstimer. Andel af aflyste timer i procent af planlagte timer skal nedbringes til under 1%. I skoleåret 2011/12 var aflysningsprocenten 1,0% ligesom året før.

4 Andel af klasser, der undervises af linjefagslærere i faget. I skoleåret 2011/12 skal andelen af klasser, der undervises af liniefagsuddannede lærere eller lærere med tilsvarende kompetencer være på niveau med landsgennemsnittet i 2008/09, som var 85% I skoleåret 2011/12 var andelen 73%. Det er et fald på 3 procentpoint fra 2010/11. I forbindelse med udarbejdelse af Roskilde Kommunes kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 opdateres resultaterne for dette skoleår september Næste opdatering for skoleåret 2013/14 sker i september I forbindelse med de enkelte skolers kvalitetsrapporter afholdes der årligt dialogmøder, sidst afholdt april 2013, mellem repræsentanter for forvaltning og skolernes ledelser. På disse møder gennemgås og drøftes skolens andel af klasser, der undervises af linjefagslærere i faget. Skolens muligheder for forbedring af andelen gennemgås. I forbindelse med indførelse af skolereformen er der nationalt vedtaget, at eleverne i 2020 skal undervises af lærere med linjefagsuddannelse. Forvaltningen ser pt på mulighederne for efteruddannelse af kommunens lærere. Elevfravær. Elevfraværet skal nedbringes til højst 4,5 %. I skoleåret 2011/12 var elevfraværet 5%. Det er på samme niveau som skoleåret 2010/2011.

5 Kultur- og Idrætsudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status farve Indsats for at forbedre resultatet Tilfredshed med kultur- og idrætstilbud. Borgernes opfattelse af kommunens service skal ved måling primo 2011 være mindst 80% tilfredshed for kulturtilbud og mindst 80% tilfredshed for idrætstilbud. Ved måling ultimo 2012 var tilfredsheden 63% med kulturtilbud og 52% med idrætstilbud. Det er en forbedring ift. måling ultimo Der måles igen ultimo Kommunen har svært ved at direkte at ændre på kulturog idrætstilbudene, da disse for de flestes vedkommende udbydes af selvejende institutioner, foreninger mv. Men kommunen kan forbedre synligheden af kultur- og idrætstilbudende. Forvaltningen arbejder således bl.a. med at forbedre formidlingen af kultur- og idrætstilbudene. I 2012 er der f.eks. lanceret en fast kulturside i Roskilde Avis, som synliggør kulturtilbudene. Desuden er der lavet en ny smartphone-baseret app., Roskilde LIVE, som kan benyttes af både borgere og turister. Besøg på Roskilde Bibliotekerne. Når der måles i 2012 skal 70% af borgerne i Roskilde Kommune besøge Roskilde Bibliotekerne fysisk og 50% af borgerne besøge bibliotekerne digitalt mindst 1 gang om året. I 2010 besøgte 69% biblioteket fysisk og 47% besøgte biblioteket digitalt. Der måles igen i 2014 Bla. med henblik på at forbedre resultatet har bibliotekerne i 2013 udført en modernisering og nyindretning af lokalerne, der skaber bedre rum til de over 250 årlige arrangementer og kurser. Der etableres en café, en studiezone og forbedrede rammer til børn og unge, som alle har været efterspurgt af borgerne.

6 Beskæftigelses- og integrationsudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status Farve Indsats for at forbedre resultatet Andel unge, der gennemfører en ungdomsuddannelse. Det er på landsplan et mål, at mindst 95 % af alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse i Dette ambitiøse mål er en del af "Velfærdsaftalen" fra I Roskilde Kommune er det målet, at Roskilde Kommune resultatmæssigt placerer sig indenfor den bedste fjerdedel af landets kommuner m.h.t. fremdriften mod målet om, at i 2015 gennemfører 95 % af alle unge en ungdomsuddannelse. 94 % af de unge, der afsluttede 9. klasse i 2011, er i gang med at færdiggøre en ungdomsuddannelse. Roskilde Kommune placerer sig i den bedste fjerdedel af kommunerne, og der er tale om en stigning i fht. tallet for årgangen året tidligere (92 %). Andel voksne selvforsørgere. Mindst 85% af Roskilde kommunes borgere i aldersgruppen år skal være selvforsørgende. (Dvs. ikke modtage kontanthjælp, a- dagpenge, førtidspension, sygedagpenge eller være ansat i fleksjob). Ved måling i juni 2013 var 86,6% selvforsørgere, mens procenten var 86,3% i juni Andel borgere, der har modtaget kommunal forsørgelse, som ikke vender tilbage til jobcenteret indenfor ét år. Andelen af selvforsørgende 52 uger efter modtagelse af ydelsen skal være på mindst 50 % for modtagere af a- dagpenge og mindst 40 % for arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere. Ved opgørelse i 2013 af de som var ledige i 1. kvartal 2012, var selvforsørgelsesgraden 55,7% for arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere året efter, og 58,5 % for forsikrede ledige. Andel borgere, som er på sygedagpenge i mere end 52 uger. Andel af sygedagpengesager over 52 uger skal være under 15% af det samlede antal sager. Ved opgørelsen i maj 2013 var andelen 16 %. Det er en stigning fra maj 2012, hvor andelen var 13,9 % Rød Stigningen i antallet af langvarige sygedagpengesager skyldes reformen af førtidspension- og fleksjobområdet, der trådte i kraft pr. 1. januar 2013.

7 Ældre- og Omsorgsudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status Farve Indsats for at forbedre resultatet Sagsbehandlingstid for ansøgning om personlig og praktisk hjælp. 100% af borgere, der ansøger om personlig og praktisk hjælp får en afgørelse inden 2 uger fra modtagelse af ansøgning. Målet er opnået de seneste to år, dvs. både i 2011 og 2012 Gennemsnitlig ventetid på en plejebolig. Den gennemsnitlige ventetid for borgere, der er visiteret til en plejebolig skal ligge indenfor 2 måneder. Ventetiden var gennemsnitligt 14. dage. i 1. kvartal 2013, hvilket er en forbedring i forhold til tidligere år. Brugertilfredshed med personlig pleje og praktisk hjælp. 95 % af de borgere, der får personlig pleje eller praktisk hjælp, skal være tilfredse eller meget tilfredse med den service de modtager. Fra måling i 2009 til måling i 2011 har tilfredshedsprocenterne udviklet sig således: Praktisk hjælp: fra 92,2% til 94,9%, Personlig hjælp: fra 95,3% til 96,5%, Maden: fra 92,2% til 95,7% Andel +75-årige, der er selvhjulpne. At andelen skal være stigende igennem årene og i 2015 være mindst 70%. Der er sket en stigning i andelen af +75 årige, der er selvhjulpne. I 2011 var 65,6% selvhjulpne, og i 2012 var andelen steget til 66,2 %. Andel uanmeldte tilsyn på plejecentre uden alvorlige bemærkninger. 100% af de uanmeldte tilsyn på de 10 kommunale og de 2 private plejecentre skal ligge uden for kategorien "flere væsentlige bemærkninger". For 2012 var 100% af tilsynene på plejecentrene i Roskilde Kommune udenfor kategorien Flere væsentlige bemærkninger -

8 Forebyggelses- og Socialudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status farve Indsats for at forbedre resultatet Tidlig indsats for unge under 18, der begår kriminalitet første gang. Senest 14 dage efter henvendelse fra politiet tilbydes familien et forebyggende besøg. Andelen af familier der modtager forbyggende besøg skal være mindst 80 % og andelen af unge, der begår gentagelseskriminalitet, skal være højst 30%. I 2012 har 70% af familierne med unge, der er sigtet for kriminalitet første gang, taget imod tilbuddet om en forebyggende samtale. 28% af de unge der begik kriminalitet første gang i 2010 har begået gentagelseskriminalitet i Andel børn og unge, der er overvægtige. Der skal hvert år kunne ses et fald på minimum 2% i andelen af børn og unge, der er overvægtige. I skoleåret 2012/13 var andelen af overvægtige børn i 0. Klasse 10,6 %, hvilket er et fald på 0,6 procentpoint ift. skoleåret før. Sundhedsplejerskerne screener hele barndommen igennem alle børn for overvægtsproblematikker. Hvis et barn (0-16år) har risiko for udvikling af overvægt tilbyder Sundhedscenter og Sundhedsplejen Familien på Vægten. Formålet er at vejlede og støtte børnefamilierne til en sundere livsstil og dermed begrænse overvægt blandt børnene og deres familier. Derudover afholdes temaaftener målrettet familier, hvor børnene har begyndende overvægt eller overvægt. Fra november 2013 udvides med tilbud om Familieforberedelse til alle kommende forældre. Hensigten er af familierne får sunde vaner fra starten. Den Åbne anonyme rådgivning. Forældre og unge, der har brug for anonym rådgivning, skal opleve at de modtager råd og vejledning, som hjælper dem på rette vej. Tilfredsheden med tilbuddet skal være mindst 80%. I 2012 var der 143 i Børne- og Familiecenter og 150 henvendelser i rådgivningen i Unge- og Familiecenter. Tilfredsheden med rådgivningen i Børne- og Familiecenter var 100% og 100% følte sig hjulpet på rette vej. 100% var tilfredse eller meget tilfredse med rådgivningen i Unge- og Familiecenter og 100% følte sig hjulpet på rette vej.

9 Overholdelse af behandlingsgaranti på 14 dage på alkoholmisbrugsområdet. Mindst 50% af borgerne, der har gennemført stofbehandling, vil være stoffri ved endt behandling. 70% af borgerne, som har været i alkoholbehandling, skal vurdere, at udbyttet af behandlingen svarer til deres oprindelige mål for at indgå i behandlingen. For alle borgere, der ønsker behandling for alkoholmisbrug, iværksættes behandlingen senest 14 dage efter, at borgeren har henvendt sig til kommunen med ønske om at komme i behandling. Af de 31 borgere som har været i stofbehandling i 2012 er 16 stoffrie pr Det svarer til 52 %. Ventetiden på alkoholbehandling er nedbragt således at behandlingsgarantien på 14 dage overholdes. Sundhedsindikatorer. "KRAM" faktorerne skal vise en fremgang ved sundhedsprofil 2014 i forhold til sundhedsprofil andel af voksne med risikabel alkoholadfærd skal falde til 20 %, - andelen af voksne, der ryger skal falde til 14%, - andelen med svær overvægt skal falde til 7% og - andelen af voksne, der er fysisk inaktive skal falde til 28% Den seneste sundhedsprofil for 2010 viste for borgere i Roskilde Kommune: andel af voksne med risikabel alkoholadfærd 11,2 %, - andelen af voksne, der ryger 17%, - andelen med svær overvægt 42,1% og - andelen af voksne, der er fysisk inaktive 42%. Tallene opdateres med sundhedsprofilen for 2014.

10 Teknik- og Miljøudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status farve Indsats for at forbedre resultatet Affald som indsamles hos private borgere. At affaldsmængderne falder 5 % årligt, at andelen til deponering fastholdes på 3 % eller derunder, at andelen til genanvendelse/genbrug øges med 5 %-point årligt. Fra 2010 til 2011 er andelen til deponering faldet fra 3 % til 2,4 % og andelen til genanvendelse er øget fra 45 % til 49,7 %. Pga. ændrede regler og justeringer i opgørelsesmetode er opgjorte affaldsmængder ikke sammenlignelige fra 2010 til Der foreligger endnu ikke data for Kvaliteten af kommunens drikkevand. Målingerne må ikke overskride de udmeldte grænseværdier, eksempelvis: Kimtal ved 22 : 50 pr. ml, Coliforme bakterier: mindre end 1 pr. 100 ml, Nitrat: 50 mg/l, Nitrit: 0,1 mg/l. Måling i 2013 viser, at de udmeldte grænseværdier fortsat langt fra overskrides på både Hornsherred Vandværk, Haraldsborg Vandværk og Ågerup Vandværk. Kvaliteten af det rensede spildevand. Målingerne må ikke overskride de fastlagte kravværdier. Måling i 2013 viser, at de fastlagte kravværdier ikke overskrides på Roskilde Forsynings 5 renseanlæg Fjordvandskvalitet Badevand. Det er målet, at badevandet alle ni målesteder i Roskilde Fjord skal være godt eller udmærket. Målinger i 2012 viser, at kvaliteten er god eller udmærket på 5 af 8 målesteder, og i 2011 blev målt kvaliteten god eller udmærket på 6 ud af 9 målesteder. Der er altså fortsat 3 målinger, som ikke opfylder kravet. Manglende opfyldelse af målet betyder, at der vil finde en øget overvågning sted ved at tage flere prøver af badevandet i sæsonen. Med klimaændringerne vil vi oftere opleve perioder med ekstremt kraftig nedbør. Kommunerne står derfor overfor meget store udfordringer til hvordan de ekstremt store vandmasser kan håndteres, så generne begrænses mest muligt. I Roskilde Kommune er der i 2013 besluttet en vandog klimatilpasningsstrategi, der på sigt skal være med til at begrænse problemerne med badevandskvaliteten. Kvaliteten af de kommunale veje. Andelen af veje i lav standard nedbringes over en 10-årig periode til maksimalt 25 km veje i kommunen, eller ca. 5 % af vejene. I 2013 udgør andelen af veje med lav standard 10 % (45 km.). Det er en forbedring siden 2012, hvor 11 %, svarende til 51 km. var veje med lav standard.

11 Trafiksikkerhed. Antallet af uheld på kommunevejene i 2012 skal resultere i maksimalt: 1-2 dræbte personer, alvorligt tilskadekomne personer, 7-8 lettere tilskadekomne personer. I 2012 blev 0 dræbt, der var 18 alvorligt tilskadekomne, og 8 let tilskadekomne. CO2 belastning fra kommunale bygninger og kommunen som virksomhed. CO2-udledningen fra kommunen som virksomhed skal reduceres med 2 % årligt. Den procentvise ændring i den samlede CO2-udledning fra kommunen som helhed var et fald på 4,1 % fra 2011 til Dermed er udviklingen vendt. I perioden 2007 til 2012 er det samlede fald nemlig kun på i alt 3,5 %. Miljøtilsyn. Føre samlet tilsyn på 100 % af listevirksomhederne hvert 3. år, på 100 % af branche- og bilag 1-virksomheder hvert 4. år samt 100 % af de erhvervsmæssige husdyrbrug (ikke godkendelsespligtige) minimum hvert 6. år. Mål om antal gennemførte tilsyn er opfyldt, og der er i 2012 sket en mindre stigning i antallet af henstillinger og indskærpelser set i forhold til Der er hverken i 2011 eller 2012 indgivet politianmeldelser. Sagsbehandlingstider på byggesager. At sagsbehandlingstiden i 2012 fastholdes på højst 8 uger for store byggesager og målsættes til 4 uger for mindre byggesager. Der er aktuelt en længere ventetid på sagsbehandling af byggesager end det besluttede mål. Der er gennemført LEAN og iværksat en række indsatser med henblik på at forkorte sagsbehandlingstiden

12 Økonomiudvalgets område Måltema og Resultatkrav Aktuel status (se mere på Status farve Indsats for at forbedre resultatet Generel tilfredshed med kommunens service. Borgernes opfattelse af kommunens service skal ved måling i 2011 vise et gennemsnit på mindst 3,7 point og i øvrigt vise en stigende tendens, så der opnås 4,0 point i Niveauet er steget fra 3,44 i gennemsnit i 2010 til 3,63 point i gennemsnit i Kommunen arbejder løbende på at forberede serviceoplevelsen, bl.a. gennem projekter med nye former for borgerinddragelse og med øget fokus på selvbetjeningsmuligheder, som gør adgangen til kommunen uafhængig af åbningstider. Kommunens likviditet. Kommunen skal have en likviditet på minimum 300 mio. kr. opgjort efter kassekreditreglen. Kommunens likviditet er styrket fra 2011 til 2012, og likviditeten efter kassekreditreglen har siden februar 2012 været over 300 mio. kr. Kommunens langfristede gæld. Kommunen sigter mod at nedbringe kommunens nettogæld, så de årlige udgifter til renter og afdrag reduceres og kommunens økonomiske sårbarhed på den måde mindskes. Princippet om gældsnedbringelse skal dog kunne afviges i enkeltår. Roskilde Kommune havde ved udgangen af 2011 en gæld på 1.262,8 mio. kr. Ved udgangen af 2012 var gælden 1.283,8 mio. kr. Rød Det indgår i overvejelserne i forbindelse med den årlige budgetlægning at sikre en holdbar gældsudvikling. Antal retssager heraf vundne. Kommunen vinder alle retssager. I 2011 var der én sag, nemlig en miljøsag, som blev vundet af kommunen. I 2012 har der ikke været sager. Antal tilsynssager, heraf medhold til kommunen. At kommunen får medhold i alle sager, som indbringes for Tilsynet. Kommunen har ikke tabt en tilsynssag siden Der er pt. én verserende sag. Antal sager i udvalgte ankeinstanser, heraf medhold. At kommunen får medhold i mindst 90% af de sager, der føres frem til afgørelse i anke/klageinstanserne, dvs. at andelen hvor borgeren får medhold ikke bør overstige 10% af de indbragte sager. Medhold til borgere i 2012 i % af sager, der ikke verserer længere. Vidtgående specialundervisning: 0%. Beskæftigelsesankenævnet: 11 %. Det sociale Nævn: 3 %. Naturklagenævn, planlov: 11%. Statsforvaltningen, byggelov: 0%. Naturklagenævn, miljøbsk.lov: 0%. Naturklagenævn, naturbesk.lov: 0%. Naturklagenævn, råstoflov: 0%. Naturklagenævn, vejlovene: 50%. Vandløbslove: 0%.

13 Medarbejdertilfredshed. Medarbejdertilfredsheden for kommunen som helhed ved målingen ultimo 2011 skal være på 5.1 point (ud af 6 mulige). Trivsel var på 5,0 ved målingen ultimo 2011 (ligesom ved sidste trivselsundersøgelse) og derfor lige under målsætningen på de 5,1. Næste måling ultimo Sygefravær. Det gennemsnitlige sygefravær i Roskilde Kommune skal vise faldende tendens. Sygefraværet var på 5,0 % i 2012 mod 5,1 % i Sygefraværet er faldet hvert år siden Personaleomsætning. Roskilde Kommunes personaleomsætning skal fastholdes på under 15%. Personaleomsætningen var på 13,4 pct. i 2012 mod 13,8 %. i 2011 Antal deltagere ved undersøgelse i borgerpanelet. Panelet skal brutto bestå af mindst deltagere og besvarelser i de konkrete undersøgelser skal som minimum have en deltagelse på 800 personer fra panelet. I juli 2012 havde panelet knap medlemmer, mens antallet af deltagere i undersøgelserne har ligget på ca. 600 ved de seneste undersøgelser. Opdateres september 2013 Igennem årene er der sket en ekstra markedsføring af borgerpanelet for at opnå et større antal besvarelser. Samtidig er de passive medlemmer udeladt af panelet. Der er - med ringe held - markedsført specielt overfor gruppen af unge. Desuden er der udsendt breve til borgere, hvilket har givet en del nye medlemmer uden, at dette dog har opvejet frafaldet. Der skal i den kommende byrådsperiode tages stilling til borgerpanelets videre anvendelse. Tilfredshed med information om det kommunalpolitiske arbejde. Andelen af borgere, som kan finde information om det kommunalpolitiske arbejde skal være mindst 5 gange højre end de, der ikke kan finde information. Ved den seneste måling, der var i 2008 svarede 50% at de kunne finde tilstrækkelig information, mens 10% svarede nej. Opdateres september Indikatoren måler ikke præcist, da der spørges til muligheden for at finde information og ikke om tilfredsheden med informationen. Næste undersøgelse suppleres med også at spørge om tilfredshed. Udrykning for brand og ambulancetjenesten. Brandtjenesten: 97 % af udrykningerne skal responstiden være mindre end 10 minutter i Roskilde By. 97 % af udrykningerne skal responstiden være mindre end 15 minutter i øvrige områder. Ambulancetjenesten: 30% af udrykningerne skal responstiden være mindre end 5 minutter. 70% af udrykningerne skal responstiden være mindre end 10 minutter. 90% af udrykningerne skal responstiden være mindre end 15 minutter. 99% af udrykningerne skal responstiden være mindre end 20 minutter. Brandtjenesten. I 1. kvartal 2013 havde 100 % af udrykningerne i Roskilde By inkl. en samlet udrykningstid på under 10 min., og 100 % af udrykningerne i Roskilde by inkl. Lejre og Viby en udrykningstid på under 15 min. På station Jyllinge er den gennemsnitlige responstid 6 min og 49 sek. Ambulancetjenesten. Fra februar til maj i 2013 er tallene således: I 39% af udrykningerne var responstiden mindre end 5 minutter. I 77% af udrykningerne var responstiden mindre end 10 minutter. I 96% af udrykningerne var responstiden mindre end 15 minutter. Alle udrykninger var mindre end 20 minutter.

14 Ventetid på telefonkontakt. Den gennemsnitlige ventetid for at tale med en person i Borgerservice skal være under 2 minutter. 90% af alle opkald til direkte numre skal besvares. Den gennemsnitlige ventetid ved opkald til borgerservice er i 2. Kvartal 2013 målt til 1 min. og 53 sek. Der er ikke siden 2010 foretaget målinger af antal direkte opkald, der bliver besvaret. På daværende tidspunkt blev 86 % besvaret. For så vidt angår ventetid på telefoner til Borgerservice overholdes det fastsatte servicemål på en gennemsnitlig ventetid på under to minutter. Isoleret set er målopfyldelsen derfor grøn på dette punkt. Årsagen til at målområdet er gult er, at det kun er 86% af alle opkald til direkte numre, der bliver besvaret (målt tilbage i 2010), hvor det fastsatte mål er 90%. Borgerservice forventer, at der med oprettelsen af et tværgående callcenter i slutningen af året sker en forbedring på begge områder. Callcentret bliver bemandet af et team på medarbejdere, så det sikres at der konstant er en tilstrækkelig bemanding på de indgående telefoner. Bemandingen vil i løbet af dagen og ugen kunne skaleres op og ned, så der eksempelvis i spidsbelastningsperioderne omkring frokosttid ikke opstår længere ventetid end de ønskede 2 minutter. I forbindelse med etableringen af callcentret vil der også blive set på, hvordan telefonerne besvares i direktørområderne, herunder om man lever op til retningslinjerne i kommunens telefonpolitik. Ventetid til personlig betjening i Borgerservice. Den gennemsnitlige ventetid skal være på under 10 minutter. Den gennemsnitlige ventetid i 3. Kvartal 2012 var 15 min. Det er et fald i forhold til 1. Kvartal og 2. Kvartal % ventede i 3. Kvartal under 10 min. mod kun 26 % i 2. Kvartal og 21 % i 1. Kvartal. I 3. Kvartal 2012 ventede 38 % mere end 20 min. Ventetiden på de personlige henvendelser har borgerservice igennem en periode haft vanskeligt ved at opgøre præcist på grund af en fejl i det gamle nummersystem. Med ibrugtagningen af et nyt nummersystem pr. d. 1. august 2013 er mulighederne for at trække præcise statistikker forbedret væsentligt. Årsagen til at ventetiden i 2012 var længere end de ønskede ti minutter var på den ene side, at ekspeditionerne af borgerne af forskellige årsager er blevet længere. De 3 primære årsager er 1) at der anvendes ekstra tid på at undervise borgerne i de digitale løsninger,2) at gruppen af borgere, der ønsker personlig betjening, er blevet relativt tungere, og endelig 3) at borgerne henvender sig med problemstillinger, der går på tværs af fag- og myndighedsområder (Skat, Udbetaling Danmark), som før lå helt i kommunalt regi. Sidstnævnte søges imødegået ved at Borgerservice fra 1. september 2013 etablerer en borgervejledningsfunktion, hvor det bliver muligt at bestille tid hos en borgerrådgiver. Borgernes vurdering af Borgerservice. At mindst 90 % af borgerne er tilfredse eller meget tilfredse med den personlige betjening. Fra august 2013 måles på ugebasis, og i august 2013 er 88 % tilfredse eller meget tilfredse, mens 12 % er mindre tilfredse eller ikke tilfredse, med den service de fik i borgerservice. Målingen bygger på et relativt spinkelt datagrundlag, da det er den første, der er foretaget på denne måde. Der vil løbende blive foretaget nye målinger og udviklingen vil blive fulgt nøje.

15 Brug af digitale selvbetjeningsløsninger. 30% benytter flytteløsningen. 95% bestiller EU-sygesikringskort. 30% bestiller sundhedskort (lægeskift eller tabt). 50% ansøger om fortsat udbetaling af underholdsbidrag. 50% af kommunens borgere har digital signatur. I marts 2013 er status: Flytteløsningen bliver brugt at 91,1%. EU-sygesikringskort bliver bestilt af 85,4 %. Sundhedskort bestilles af 76,8 %. 70 % af kommunens borgere er på Digital signatur/nemid. Udbetaling af underholdsbidrag er overgået til Udbetaling Danmark, og Roskilde Kommune har derfor ingen data for det. Hjemmesidens score i Bedst På Nettet. At kommunens hjemmeside placerer sig blandt de 10 bedste kommunale hjemmesider. I både 2010 og 2011 fik kommunen en placering som nr. ét i kategorien kommuner og regioner. Konkurrencen om bedst på nettet eksisterer ikke længere.

16

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2621468 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2017 4. august 2017 Forvaltningens forslag til Resultater i

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2381287 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2016 9. august 2016 Forvaltningens forslag til resultater i

Læs mere

Hvis status er markeret med gul eller rød i farveindikatoren, fremgår det kort, hvilken indsats der er igangsat for at forberede resultaterne.

Hvis status er markeret med gul eller rød i farveindikatoren, fremgår det kort, hvilken indsats der er igangsat for at forberede resultaterne. Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2012 Den 20. august 2012 Brevid: 1515476 CJUS Efter lovgivningen skal byrådet årligt senest ifm. budgetvedtagelsen vedtage en opfølgningsredegørelse for

Læs mere

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015

NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 2180686 Ref. JALC Dir. tlf. 4631 3068 jantg@roskilde.dk NOTAT: Forslag til Resultater i Roskilde 2015 28. august 2015 Forvaltningens forslag til resultater i

Læs mere

Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: Annebj

Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: Annebj Byrådets Kvalitetskontrakt opfølgningsredegørelse 2011 Den 30. maj 2011 Brevid: 1258676 Annebj Efter lovgivningen skal byrådet årligt senest ifm. budgetvedtagelsen vedtage en opfølgningsredegørelse for

Læs mere

Forslag til Byrådets Kvalitetskontrakt til politisk behandling

Forslag til Byrådets Kvalitetskontrakt til politisk behandling HR og Organisation Brevid. 967291 Afsnit: Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Forslag til Byrådets Kvalitetskontrakt 2010-2013 - til politisk behandling 12. april 2010 Dette er (forslag

Læs mere

Likviditeten er 252,2 mio. kr. ultimo 2018, derfor rød status farve.

Likviditeten er 252,2 mio. kr. ultimo 2018, derfor rød status farve. Forslag til politisk behandling af Resultater i Roskilde 2019 Resultaterne publiceres på http://roskilde.dk/kommunen/oekonomi-og-resultater/maal-og-resultater Økonomiudvalget Kommunen skal have en likviditet

Læs mere

Resultaterne publiceres på hjemmesiden

Resultaterne publiceres på hjemmesiden Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 239364 Brevid. 3235843 Ref. BTL Dir. tlf. briantl@roskilde.dk NOTAT: Notat vedr. Resultater i Roskilde 2019 7. august 2019 Baggrund og formål Resultater i Roskilde giver et

Læs mere

Resultater i Roskilde 2014

Resultater i Roskilde 2014 Resultater i Roskilde 2014 Forvaltningens samlede forslag til mål og resultatkrav 20. maj 2014 Fics-brev-ID xxxx Økonomiudvalget 1 Kommunens likviditet Kommunen skal have en likviditet på minimum 300 mio.

Læs mere

Forslag til supplerende mål til Roskilde Byråds Kvalitetskontrakt

Forslag til supplerende mål til Roskilde Byråds Kvalitetskontrakt Forslag til supplerende mål til Roskilde Byråds Kvalitetskontrakt Anj, den 24. november 2010 Fics brevid: 1136240 Indhold 1. Forældretilfredshed i dagtilbud... 2 2. Andel sikre læsere i folkeskolen...

Læs mere

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående 1 of 6 Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående Mål: Sygefraværet i Syddjurs Kommune skal være lavere end landsgennemsnittet. Bevilling: Tværgående Mål: Tilflytningen til Syddjurs Kommune skal være stigende.

Læs mere

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående Mål: I 2016 er målsætningen at have et sygefravær på niveau med landsgennemsnittet. I 2017 er målet et sygefravær i Syddjurs Kommune, der er blandt den laveste 1/3

Læs mere

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående 1 of 8 Økonomiudvalget Bevilling: Tværgående Mål: Vi vil i 2017 have et sygefravær i Syddjurs Kommune, der er blandt den laveste 1/3 blandt landets kommuner. Status: Der pågår fortsat datavalidering. Grafen

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Oktober 2015, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere

Mindst 30 pct. af alle. være i offentlige eller private virksomheder. I 2006 var den virksomhedsrettede. aktiveringer for kontanthjælpsmodtagere GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat BIU: Bilag c Budgetkontrol 3. kvartal 2008 (resultatkrav) NOTAT Dato: 11. november 2008 Af: Af: Claus Bager Jensen Tværgående målsætning

Læs mere

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: /508 Tommy Sauer Pedersen Økonomisk Sekretariat

Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: /508 Tommy Sauer Pedersen Økonomisk Sekretariat Dato: Sagsnummer: Sagsbehandler: Afdeling: 14-02-2017 17/508 Tommy Sauer Pedersen Økonomisk Sekretariat Notat Ajourføring af ikke-finansielle mål I dette notat følges der op på ikke-finansielle mål og

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

Statusredegørelsen for folkeskolens udvikling

Statusredegørelsen for folkeskolens udvikling Statusredegørelsen for folkeskolens udvikling For skoleåret 2016/2017 Statusredegørelsen for folkeskolens udvikling For skoleåret 2016/2017 Layout: Presse- og Kommunikationssekretariatet, Undervisningsministeriet

Læs mere

Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: I 2016 er målsætningen at have et sygefravær på niveau med landsgennemsnittet. I 2017 er målet et sygefravær i Syddjurs Kommune, der er blandt den laveste 1/3

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Strategiske mål i koncernrapportering pr. 31. marts Bevilling: Tværgående - folketal Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående - folketal Mål: Vi vil opnå et folketal på 45.000 i 2022. 2 Bevilling. Tværgående klima Mål: CO2-udledning fra kommunens bygninger skal falde over tid. Målet opgøres

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. april Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. april Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2017, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

KVALITETSRAPPORT

KVALITETSRAPPORT KVALITETSRAPPORT 2013-2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Hovedkonklusioner 3. Sammenfattende helhedsvurdering 4. Mål og resultatmål 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Januar 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland En væsentlig del af det samlede antal fuldtidspersoner på kommunal forsørgelse

Læs mere

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014

DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014 DECENTRALISERING AF SPECIALUNDERVISNINGEN HELÅRSEVALUERING 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE RESUME... 1 BAGGRUND... 1 ANTAL ELEVER I SÆRLIGE TILBUD... 2 ELEVERNES FAGLIGE NIVEAU... 2 TRIVSEL OG TILFREDSHED...

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring Levende by i vækst Flere virksomheder Antallet af virksomheder i Gladsaxe med over en ansat 1.425 1.439 1.454 1.468 Ingen ændring skal stige. I 2012 var der 1.408 virksomheder. Flere arbejdspladser Antallet

Læs mere

Levende by i vækst Effektmål

Levende by i vækst Effektmål Levende by i vækst Flere virksomheder Antallet af virksomheder i 1.425 1.439 1.454 1.468 Gladsaxe over en ansat skal stige. I 2012 var der 1.408. Flere arbejdspladser Antallet af arbejdspladser i Gladsaxe

Læs mere

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1

Kvalitetsrapport 2016/17. marts 2018 stevns kommune 1 Kvalitetsrapport 2016/17 marts 2018 stevns kommune 1 Baggrund for kvalitetsrapporten Der er formuleret tre overordnede nationale mål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige,

Læs mere

Kvalitetskontrakt 2011 Favrskov Kommune

Kvalitetskontrakt 2011 Favrskov Kommune Kvalitetskontrakt 2011 Favrskov Kommune Forord Kvalitetskontrakten synliggør kommunens service Du sidder nu med Favrskov Kommunes første kvalitetskontrakt. Meningen med kvalitetskontrakten er at give borgerne

Læs mere

Børn, Familie og Ungeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Børn, Familie og Ungeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Børn, Familie og Ungeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Børn, Familie og Ungeudvalget...3 BFU MÅL 1 - Øge fagligheden...3 BFU MÅL 2 Reducere betydningen af social baggrund...3

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2013 1 Indhold 1.0 Indledning... 3 1.1 Resumé... 3 2.0 Resultatoversigt... 5 2.1 Ministerens mål... 5 2.1.1 Unge i uddannelse... 5 2.1.2 Tilgang til førtidspension... 5

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. september Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 30. september Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2018, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2016, data fra jobindsats.dk Aalborg Kommunes andel af forsikrede ledige i Nordjylland Beskæftigelsestilskuddet beregnes på baggrund af udviklingen i Aalborgs andel

Læs mere

Status på resultatmål i Børne- og Ungepolitikken (pr. 1. januar 2019)

Status på resultatmål i Børne- og Ungepolitikken (pr. 1. januar 2019) Status på resultatmål i Børne- og Ungepolitikken 2016-2019 (pr. 1. januar 2019) SPROGLIG UDVIKLING Alle børn sprogvurderes i 3 års alderen og i 0. klasse. Kvalitetsrapport 2017-2018 - Dagtilbudsområdet

Læs mere

Bilag 3 Sigtelinjer for Sundhedspolitik

Bilag 3 Sigtelinjer for Sundhedspolitik Bilag 3 Sigtelinjer for Sundhedspolitik 2019-2022 1 MÅL Alle skal have adgang til at bruge byens rum og faciliteter til motion, leg, rekreation og dyrkelse af fællesskaber DE ENKETE SIGTELINJER 1.1: Andelen,

Læs mere

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Styringsinformation 15.08.2013/PITHOM Gladsaxe Kommune Målopfølgning Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Juni 2013 Rapporten giver en status på ministermål, supplerende mål i Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 31. juli Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget. Syddjurs Kommune Ikke-finansielle mål i koncernrapportering pr. 31. juli Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2017, der er i den laveste 1/4 blandt landets kommuner. Det svarer til en fraværsprocent på cirka 4 opgjort i det

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler. Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3 a. Kommunalbestyrelsens sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Børn og unge i Frederikssund Kommune. Målsætninger

Børn og unge i Frederikssund Kommune. Målsætninger Børn og unge i Frederikssund Kommune Målsætninger 2014-2017 BAGGRUND I august 2013 vedtog Frederikssund Kommune en ny Børne- og ungepolitik: http://www.frederikssund.dk/generelle-kommuneoplysninger/om-kommunen/politikker/boerne-

Læs mere

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr.

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. i ESDH: 18/10876 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Økonomiudvalget I denne sag orienteres Økonomiudvalget om

Læs mere

30 % 25 % ,8 % Førtidspensionister i job Er ikke opnået %

30 % 25 % ,8 % Førtidspensionister i job Er ikke opnået % Resultatopfølgning BP20 til udvalgsmøde 26. januar 2014 I BeskæftigelsesPlan 20 er opstillet 4 ministermål og 3 lokale mål. Status for de enkelte mål er gengivet nedenfor. Målene er opgjort så aktuelt

Læs mere

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport

Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 1 Under udarbejdelse. Endelig version udsendes 8. januar 2016 Kvalitetsrapport - Folkeskoler Skoleåret 2015/16 Samlet kommunerapport 2 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning...3 2. Sammenfattende helhedsvurdering...3

Læs mere

Nedenstående er eksempler på, hvordan et realistisk og ambitiøst mål kunne se ud for hvert af de forslag til mål, som findes i grundlagspapiret.

Nedenstående er eksempler på, hvordan et realistisk og ambitiøst mål kunne se ud for hvert af de forslag til mål, som findes i grundlagspapiret. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Resultater NOTAT Til Socialudvalget Bilag 1 Eksempler på målsætninger Nedenstående er eksempler på, hvordan et realistisk og ambitiøst mål kunne se ud

Læs mere

Skolepolitikken i Hillerød Kommune

Skolepolitikken i Hillerød Kommune Skolepolitikken i Hillerød Kommune 1. Indledning Vi vil videre Med vedtagelse af læringsreformen i Hillerød Kommune står folkeskolerne overfor en række nye udfordringer fra august 2014. Det er derfor besluttet

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. November 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune November 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det

Læs mere

Trivselsundersøgelse

Trivselsundersøgelse Trivselsundersøgelse Kommunerapport April 2010 Netop at tage fat i trivselsarbejdet er et kodeord. For hvis undersøgelsen står alene og ikke bliver fulgt op på, er den stort set værdiløs. Derfor er der

Læs mere

INDLEDNING... 3 HOVEDKONKLUSIONER... 4 ØVRIGE INDIKATORER... 7 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 8 ANBEFALINGER... 9

INDLEDNING... 3 HOVEDKONKLUSIONER... 4 ØVRIGE INDIKATORER... 7 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 8 ANBEFALINGER... 9 2 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLD INDLEDNING... 3 HOVEDKONKLUSIONER... 4 ALLE ELEVER SKAL BLIVE SÅ DYGTIGE SOM DE KAN... 4 FOLKESKOLEN SKAL MINDSKE BETYDNINGEN AF SOCIAL BAGGRUND I FAGLIGE RESULTATER... 5

Læs mere

Mål i Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie

Mål i Budget 2016 / Opfølgning Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie Mål i Budget 2016 / Opfølgning 2016 Serviceområde 10 Dagtilbud for børn Serviceområde 12 Folke- og ungdomsskoler Serviceområde 16 Børn og familie Serviceområde 10 Dagtilbud for børn, 12 Folke- og ungdomsskoler

Læs mere

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper.

Den samlede udvikling dækker dog over store forskydninger mellem de forskellige målgrupper. Vordingborg Vordingborg 30. april 2014 Resultatrevision 2013 for Jobcenter Vordingborg 1. Generelle betragtninger Jobcenter Vordingborg har i 2013 haft fokus på at stabilere indsatsen og fastholde resultaterne

Læs mere

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet

NOTAT. Antal sygedagpengemodtagere - helårspersoner. Udvikling på sygedagpengeområdet NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og Analyse Udvikling på sygedagpengeområdet Rådhus Torvet 1 4600 Udvikling i antal sygedagpengemodtagere Sygedagpengeområdet er ikke

Læs mere

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Serviceområde: Borgerservice Fokusområde: Ny forbedret hjemmeside Bedre hjemmeside bør give færre telefoniske henvendelser Mål Antallet af opkald til omstillingen skal falde 5 % pr.

Læs mere

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune

Resultatrevision 2013. Svendborg Kommune Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Resultatoversigten... 4 2.1. Ministermål... 4 2.1.1. Flere unge skal have en uddannelse.... 4 2.1.2. Bedre og mere helhedsorienteret hjælp til

Læs mere

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016

Nøgletal. Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune. August 2016 Nøgletal Beskæftigelses- og socialområdet Roskilde Kommune August 2016 Kilde: Alle data på beskæftigelsesområdet er hentet på Styrelsen for arbejdsmarked og rekrutterings Jobindsats.dk. Data for det specialiserede

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Aulum-Hodsager skole 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...5 Resultat

Læs mere

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport Notat Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 5. januar 2010 Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Søren Brommann

Læs mere

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016

Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Kvalitetsrapport Samsø Skole 2016 Samsø Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Resultatrevision for 2010

Resultatrevision for 2010 Resultatrevision for 2010 7. april 2011 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2010. Resultatrevisionen består af tre dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale og scorecard på ministermål. Resultaterne

Læs mere

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben

1. & 2. kvt. Socialcentret Centerstaben Center for Familie, Social & Beskæftigelse 6. april 2016 Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2016 1. kvartal 1 Samarbejdsmodellen fra projekt Godt videre skal udbredes til også at omfatte arbejdet med alle

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012 Kontrolgruppen Årsberetning 2012 Indhold: 1. Sager behandlet i kontrolgruppen, afgørelser samt klager over afgørelser. 2. Økonomisk opgørelse over kontrolgruppens arbejde. 3. Redegørelse om vurderingen

Læs mere

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet

Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Effektstyring på arbejdsmarkedsområdet Kvartalsvis opfølgning på investering i selvforsørgelse Resultatrapport 3/2014 Indledende kommentarer Hermed følger den tredje resultatrapport for effektstyring på

Læs mere

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport 2.0 Skoleåret 2013/14 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Sammenfattende helhedsvurdering... 3 2.1. Opsamling på eventuelle handlingsplaner... 3 3. Mål og resultatmål... 4 3.1. Nationalt fastsatte

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Bilag 2: Justerede og nye effektmål Målsætning 1: Levende by i vækst Effektmål 2015 Resultat Begrundelse for ændring

Bilag 2: Justerede og nye effektmål Målsætning 1: Levende by i vækst Effektmål 2015 Resultat Begrundelse for ændring Bilag 2: Justerede og nye effektmål 2016 Justeringer, nye effektmål samt indikatorer for årene 2016-2018 er angivet med fed. Målsætning 1: Levende by i vækst Flere virksomheder Antallet af virksomheder

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet. Marts 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om statsamternes produktivitet og effektivitet Marts 2010 RIGSREVISORS FORTSATTE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om statsamternes produktivitet og

Læs mere

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød

Resultatrevision for året Jobcenter Allerød Resultatrevision for året 2010 Jobcenter Allerød April 2011 Resultatrevision 2010 for jobcenter Allerød Formålet med resultatrevisionen er at understøtte beskæftigelsesindsatsen i jobcenter Allerød. Resultatrevisionen

Læs mere

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan

Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, de kan Strategi for folkeskoleområdet i Aabenraa Kommune 2015-2020 Børn og Skole, Skole og Undervisning Marts 2015 Indhold 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen

Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen Aalborg Kommunes mål i erhvervsservicen Efter to år med Nye ambitioner vedr. Erhvervsservice er det tid at gøre status. Målene i aftalen er ikke længere nye, men fortsat ambitiøse og aktuelle. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Aftale for Torstorp skole

Aftale for Torstorp skole Aftale for Torstorp skole Aftale mellem Centerchef Holger Olsen og Institutions- og Skolecenter Aftaleperiode: 1. januar 2008 til 31. december 2009. Skoleleder Peter Vig Jensen Torstorp skole Økonomistyring

Læs mere

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret

Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret Roskilde Kommunes kvalitetsrapport nøgletal for skoleåret 10 11 Hvad viser kvalitetsrapportens nøgletal kort fortalt Roskilde Kommune har benyttet sig af udfordringsretten i forhold til toårige kvalitetsrapporter.

Læs mere

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Statsrevisorerne 2008-09 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat nr. 3 af 19. november 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 December 2012

Læs mere

Resultatrevision. Jobcenter Skive

Resultatrevision. Jobcenter Skive Resultatrevision Jobcenter Skive 2012 1 Indhold 1.0 Indledning...3 1.1 Resumé...3 2.0 Scorecard...4 3.0 Resultatoversigt...5 3.1 Ministerens mål...5 3.1.1 Arbejdskraftreserven...5 3.1.2 Permanente forsørgelsesordninger...6

Læs mere

Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående

Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Økonomiudvalget 1 Bevilling: Tværgående Mål: Målet er et sygefravær i Syddjurs Kommune i 2017, der er i den laveste 1/3 blandt landets kommuner. Status: Det vil kræve et markant fald i sygefraværet, hvis

Læs mere

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Budget og Styring 10.02.2016/SIMJAC Gladsaxe Kommune Målopfølgning Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 4. Kvartal 2015 Rapporten giver en status på udmøntningen af ministermålene i

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013

Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013 Aftale mellem Byrådet og Direktionen for 2013 Direktionen er forpligtet til at arbejde målrettet på at efterleve og opfylde aftalens indhold, herunder nedenstående politiske mål. Indsatsområder og politiske

Læs mere

Udviklingsaftale Skole og dagtilbud

Udviklingsaftale Skole og dagtilbud Udviklingsaftale 2017 Skole og dagtilbud 1 Aftalens periode: 01. januar 2017 31. december 2017 Aftaleparter Direktionen og chefen for skoler og dagtilbud Aftalens grundlag: Værdigrundlag Direktionens Strategiplan

Læs mere

Læringsinformation PKØ Januar 2018

Læringsinformation PKØ Januar 2018 1 Læringsinformation PKØ Januar 2018 2 Befolkningsudvikling MÅL Flere indbyggere i Hedensted kommune Antal indbyggere i Hedensted kommune 46.800 46.600 46.652 Indekseret udvikling i antal indbyggere 46.400

Læs mere

Kvalitetsrapport Lynghøjskolen

Kvalitetsrapport Lynghøjskolen Kvalitetsrapport 2015-2016 - Lynghøjskolen Skolelederen skal på baggrund af rådata, som vil indgå i den kommunale kvalitetsrapport besvare nedenstående spørgsmål og sende sine svar til skolens udviklingskonsulent.

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Styringsinformation 09.07.2013/PITHOM Gladsaxe Kommune Målopfølgning Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Maj 2013 Rapporten giver en status på ministermål, supplerende mål i Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Børne og Skoleudvalget mål for 2018

Børne og Skoleudvalget mål for 2018 Børne og Skoleudvalget mål for 2018 BSU-01 Langsigtet mål Børn, unge og familiers vanskeligheder afhjælpes så tidligt som muligt, således at, højst 9 % af de bornholmske børn i alderen 0-18 år har en myndighedssag

Læs mere

For de KPI er, hvor Koncernservice ikke opfylder målet, eller hvor der forekommer en særlig udvikling, gives en kort forklaring.

For de KPI er, hvor Koncernservice ikke opfylder målet, eller hvor der forekommer en særlig udvikling, gives en kort forklaring. KØBENHAVNS KOMMUNE Koncernservice Ledelsessekretariatet NOTAT Koncernservices virksomhedskontrakt KPI er Status august 2014 på Koncernservices KPI er Økonomiudvalget modtager to gange årligt en status

Læs mere

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer.

Planens overordnede indhold er drøftet med de relevante faglige organisationer. Forbedring af resultater i folkeskolen DATO 25. juni 2018 Indledning På Børn- og Familieudvalgsmødet den 7. februar 2018 blev det besluttet, at administrationen skulle udarbejde en samlet og flerårig plan

Læs mere

NY CHANCE TIL ALLE HALTER

NY CHANCE TIL ALLE HALTER 16. april 2008 af Jes Vilhelmsen direkte tlf. 33557721 Resumé: NY CHANCE TIL ALLE HALTER Vurderet ud fra regeringens egne målsætninger halter NY CHANCE TIL ALLE, og værst ser det ud med hensyn til målet

Læs mere

Resultatrevision for 2008

Resultatrevision for 2008 Resultatrevision for 2008 Notatet redegør for Resultatrevisionen for 2008. Resultatrevisionen består af fire dele, resultatoversigten, besparelsespotentiale, scorecard på ministermål og scorecard på rettidighed.

Læs mere

1. Indledning Hovedresultater Metode Samlet tilfredshed Undervisning Den pædagogiske indsats...

1. Indledning Hovedresultater Metode Samlet tilfredshed Undervisning Den pædagogiske indsats... Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hovedresultater... 3 3. Metode... 4 4. Samlet tilfredshed... 6 5. Undervisning... 8 6. Den pædagogiske indsats... 10 7. Samarbejdet mellem skole og hjem... 16

Læs mere

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked

Årsberetning For området. Job og Arbejdsmarked Årsberetning 2010 For området Arbejdsmarked 1. Chefens årsberetning Budget 2010 Området havde ved starten af 2010 et udtalt behov for at få skabt overblik og fælles forståelse for budget 2010. Første halvår

Læs mere

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Målopfølgning. Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GLADSAXE KOMMUNE Økonomi og Styring 18.10.2016/SIMJAC Gladsaxe Kommune Målopfølgning Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 3. Kvartal 2016 Målopfølgningen giver en status på udmøntningen af målene i

Læs mere

Resultatrapport 2/2015

Resultatrapport 2/2015 November 2015 Resultatrapport 2/2015 Halvårlig opfølgning på ungeindsatsen Hermed følger nummer to af de halvårlige resultatrapporter for kommunens ungeindsats for året 2015. Resultatrapporterne bliver

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17

KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 KVALITETSRAPPORT FOR Hedehusene Skole 2016/17 HØJE TAASTRUP KOMMUNE Indholdsfortegnelse FORORD... 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN... 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 4 RESULTATER... 5 Bliver alle så dygtige,

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt

Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt Retsudvalget (2. samling) REU alm. del - Bilag 340 Offentligt O PF ØLGNING SRAPPORT NR. 2 1/7 Den 19. september 2006 afgav jeg min endelige rapport om min inspektion den 24. oktober 2005 af Udlændingestyrelsen

Læs mere

Vestervangsskolen Aftalemål 2017

Vestervangsskolen Aftalemål 2017 Vestervangsskolen Aftalemål 2017 November 2016 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål med

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020

BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020 BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅLSKEMA FOR BUDGET 2020 Udvikling, april 2018, revideret i 2019 1 MÅL FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Langsigtede mål Oversigt over udvalgets langsigtede mål 1. BSU vil i samarbejde

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning

Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/2014 forslag til opbygning Baggrund Siden 2006 har det været lovpligtigt at udarbejde kvalitetsrapporter en gang om året. Rapporten er en del af Kommunalbestyrelsens

Læs mere

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18

Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT 1. november 2018 Faglige resultater for folkeskolen i København og øvrige resultater i tilknytning hertil skoleåret 2017/18 BUU

Læs mere

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Kommuneforlaget A/S 1. udgave, 1. oplag 2009 Publikationen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion: Lone Kjær Knudsen Design:

Læs mere