Bilag 4 - Dokumentation. Bilag 4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag 4 - Dokumentation. Bilag 4"

Transkript

1 Bilag 4

2 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formål og indhold Generelle dokumentationskrav Dokumentationstyper Dokumentation for rammer omkring samarbejdet Samarbejdshåndbog Teststrategi Sikkerhed samt processer Projektdokumentation Overblik over Leveringsaftalens indhold Tids- og aktivitetsplan Krav og Acceptkriterier Løsningsbeskrivelser Statusrapport Risikolog Hovedtestplan Testniveauplan Teststatusrapport Testniveaurapport Testafslutningsrapport Testspecifikationer Leverancedokument Godkendelsesblanket Dokumentation for support og vedligehold Incidents, Problems, Service Requests, og øvrige aktiviteter HotFix Leverancedokument Service Level Agreement rapport på support og vedligehold Systembeskrivelse Tilpasninger til systemets funktionalitet Grænseflader Informationsmodel Ændringsdokumentation Brugerdokumentation Teknisk dokumentation Systemadministrationsmanual Installationsvejledning Certificering af 3. partsprodukter Proces for udarbejdelse og godkendelse af dokumentation... 16

3 3 1. FORMÅL OG INDHOLD Dette bilag beskriver krav og forventninger, til den dokumentation, som skal leveres i forbindelse med support, vedligeholdelse og videreudvikling af Cosmic systemet. Formålet med nærværende bilag er at beskrive hvilken dokumentation, som Leverandøren leverer, hvilken dokumentation Kundens forventes at levere, på overordnet niveau at beskrive det forventede indhold i dokumentationen samt at beskrive, hvornår eller i hvilk e sammenhænge den givne dokumentation leveres. Nærværende bilag beskriver dokumentationsindhold på et overordnet niveau. Den endel i- ge detaljerede specifikation af krav til dokumentindhold samt til proces for udarbejdelse, vedligeholdelse og godkendelse aftales mellem Kunden og Leverandøren i implementeringsfasen efter kontraktindgåelse, jf. bilag 1 Aftaleimplementering. 2. GENERELLE DOKUMENTATIONSKRAV Indholdet i de forskellige dokumentationstyper fastlægges som beskrevet i aftaleimpl e- menteringsperioden, jf. bilag 1 Aftaleimplementering. Udarbejdelse af dokumentation skal herefter efterleve de opstillede krav hertil. Alle dokumentationstyper, der kræver Kundens godkendelse, er angivet i nærværende bilag. Kunden har altid mulighed for at kommentere på fremsendt dokumentation. Kunden godkender dokumentstrukturen i forbindelse med aftaleimplementeringsfasen, og der vil herefter være følgende generelle godkendelseskriterier for dokumentation: Dokumentationen følger den dokumentstruktur, som Kunden har godkendt. Indholdet i dokumentet svarer til de angivne overskrifter i dokumentstrukturen og beskrivelse af indhold angivet i nærværende kontraktbilag. Dokumentationen opdateres løbende og ved ændringer gennem de faste ydelser og godkendes efter ovenstående godkendelseskriterier. Den samlede dokumentation skal til enhver tid være tilgængelig for Kunden i et dokumentationsbibliotek via. en online løsning. Dokumentationen skal være tilgængelig i et tidssvarende, rediger -, søg og læsbart elektronisk format. Leverandøren skal udarbejde og vedligeholde et grafisk overblik samt en liste over den samlede dokumentation for systemet. Formatet herfor aftales i Aftaleimplementeringen.

4 4 Leverandøren skal sikre, at al Dokumentation leveres på dansk. Tekniske specifikati oner af generel karakter, kan dog efter særskilt aftale være på engelsk. Kunden kan anmode om en fuld opdatering af dokumentationen med 1 måneds varsel, men i øvrigt er det Leverandørens ansvar løbende at holde dokumentationen opdateret. Såfremt Regionen kræver dette på anden måde end igennem de aftalte løbende levera n- cer, er det imod særskilt betaling. Med løbende leverancer menes her re leases, hvor der med leverance af releases leveres brugerdokumentation, onlinehjælp, releasenotes m.m. Eventuelle forhold i dokumentationen, som kan kategoriseres som værende af særlig fo r- trolighed eller kommerciel værdi for Leverandøren, skal uden beregning fjernes fra d o- kumentationen af Leverandøren på Kundens foranledning. Leverandøren skal løbende tilse, at dokumentationen er på et niveau, således at en potentiel ny leverandør kan overtage ydelserne for Support og Vedligehold på lige fod med Leverandøren. Dette inkluderer al teknisk dokumentation fra Underleverandør, herunder dokumentation for konfiguration, parameter opsætning og løbende vedligehold af syst e- met ift. Releases, Feature Packs, Service Packs og Hot Fixes. Selve kildekoden og brug s- ret til løsningen er ikke inkluderet heri. Det påhviler leverandøren at levere og opdatere systemdokumentationen for de dele af systemet, som ligger uden for standardsystemet d.v.s de tilpasninger samt den funktionalitet, som Leverandøren har udarbejdet således at en potentiel ny leverandør kan ove r- tage support og vedligehold. Denne systemdokumentation skal som minimum indeholde det i punkt anførte dokumentation, dokumenteret kildekode samt øvrig intern d o- kumentation. Dokumentationen af de dele af systemet, som ligger uden for standardsystemet, skal v æ- re rettet mod videreudvikling og drift, således at tekniske forhold, der har effekt herpå, dokumenteres. Dette værende for videreudvikling f.eks. funktionalitet, grænseflader og datamodel, samt for driftsafviklingen; kildekode på server, datab ase, klient og 3. partsmoduler. Det skal som en del af Aftaleimplementeringen fastlægg es, hvad denne systemdokumentation præcist indeholder, herunder hvilke dele af der er omfattet af ovenstående.

5 5 3. DOKUMENTATIONSTYPER Leverandøren har det fulde ansvar for udarbejdelse, opdatering samt vedligehold af d o- kumentationen. Denne dokumentation deler sig i følgende kategorier: Dokumentation for rammer omkring samarbejdet Projektdokumentation Dokumentation for support og vedligehold Brugerdokumentation Teknisk dokumentation <Leverandøren udarbejder, som en del af Aftaleimplementeringen, en grafisk i llustration over typen af dokumentation ift. ydelserne> I afsnittene nedenfor specificeres det, hvad det nærmere indhold i disse dokumentation s- kategorier er. 3.1 Dokumentation for rammer omkring samarbejdet Dokumentation for rammer omkring samarbejdet omfatter følgende dokumenter; Samarbejdshåndbog Teststrategi Samarbejdshåndbog Samarbejdshåndbogen beskriver forhold i det daglige samarbejde mellem Kunden og L e- verandøren omkring Support, Vedligeholdelse og Funktionelle Ændringer. Samarbejd s- håndbogen ændrer ikke på Kontrakten og dens krav men er en beskrivelse af, hvorledes disse udmøntes i det daglige samarbejde. Samarbejdshåndbogen skal afspejle den sa m- arbejdsorganisation, som er beskrevet i bilag 8 Samarbejdsorganisation. Samarbejdshåndbogen beskriver samarbejde i relation til følgende emner: Bemanding i forhold til roller og samarbejdsfora o Samarbejdsfora o Kundens roller o Leverandørens roller o Kontaktoplysninger o Bemanding af samarbejdsfora o Eskalering

6 6 Rapportering; Oversigt over rapporter og beskrivelse af rapporters indhold Support o o Kontaktinformation Beskrivelse af Henvendelser, Incident Management, Problem Management og Brugeradministration Vedligeholdelse og funktionelle ændringer o Dokumentation o o Ændringshåndtering Skabeloner Procedure for aflevering og godkendelse af dokumentation Leverandøren skal i kontraktimplementeringsperioden, jf. bilag 1 Aftaleimplementering, udarbejde en Samarbejdshåndbog, der på et operationelt niveau beskriver snitfladerne i det daglige samarbejde mellem Leverandøren og Kunden. En beskrivelse af hvem, der gør hvad hvornår omkring Support, Vedligeholdelse og Funktionelle Ændringer. Samarbejd s- håndbogen skal ikke beskrive arbejdsgange internt hos Kunden eller internt hos Levera n- døren. Ændringer i samarbejdshåndbogen skal godkendes af såvel Kunden som Leverandøren jf. bilag 7 Ændringshåndtering. Leverandøren er dokumentansvarlig og skal opdatere samarbejdshåndbogen ved godkendte ændringer. Leverandøren er ansvarlig for, at samarbejdshåndbogen er tilgængelig for alle involver e- de parter Teststrategi Leverandøren og Kunden vedligeholder i fællesskab en teststrategi, der beskriver, hvo r- dan samarbejdet omkring testen foregår. Teststrategien vil være et dynamisk dokument, der løbende udbygges og justeres efter aftale mellem Kunden og Leverandøren. Indholdet i teststrategien skal dog til enhver tid efterleve kontraktens krav. Kunden er dokumentansvarlig for udarbejdelse og løbende vedligeholdelse af teststrat e- gien. Ændringer i teststrategien skal godkendes af Leverandøren.

7 7 For beskrivelse af indholdet i Teststrategien henvises til bilag 10 Test og Kvalitetssikring Sikkerhed samt processer Leverandøren skal, jf. de angivne politikker og processer i bilag 2 Kundens it miljø, l ø- bende dokumentere overholdelse af disse ift. aftalens yde lser. 3.2 Projektdokumentation Projektdokumentation omfatter den dokumentation, der leveres i rammerne af Leveringsaftale jf. bilag 13 forstået som forløbet fra aftaleindgåelse til release af en eller flere s y- stemændringer i et test- eller produktionsmiljø. Projektdokumentation omfatter nedenstående dokumentationstyper: Overblik over leverancens indhold Tids- og aktivitetsplan Krav og acceptkriterier Løsningsbeskrivelse Statusrapport (månedlig) Risikolog Hovedtestplan Testniveauplan Teststatusrapport Testafslutningsrapport Testspecifikationer Leverancedokument Godkendelsesblanket Nedenfor beskrives det nærmere indhold i hvert af ovenstående dokumentationstyper Overblik over Leveringsaftalens indhold Til hver Leveringsaftale leveres en oversigt over indhold. Oversigten kan leveres i forske l- ligt format, men leveres typisk i form af et filter i sagsstyringsværktøjet indeholdende alle de sager, der i et samarbejde mellem Kunden og Leverandøren er udvalgt til at skulle medtages i en given leverance. Overblik over leverancens indhold leveres ved projektopstart og vedligeholdes løbende i projektforløbet.

8 Tids- og aktivitetsplan Til hver leverance leveres en tids- og aktivitetsplan. Planen indeholder angivelse af de aktiviteter, som skal udføres i projektforløbet med angivelse af tidsangivelse for aktivit e- tens udførelse og med angivelse af milepæle for afslutning af væsentlige aktiviteter. Tids - og aktivitetsplanen dokumenteres i Ms-Project (med mindre andet aftales) og leveres i Ms-Project- og/eller i pdf-format. Tids- og aktivitetsplanen leveres ved projektopstart og vedligeholdes løbende i projektfo r- løbet Krav og Acceptkriterier Til hvert Leveringsaftale udarbejder og leverer Kunden krav og acceptkriterer. Leverance af krav og acceptkriterier er forudsætningen for, at Leverandøren kan påbegynde uda r- bejdelse af løsningsbeskrivelse på den pågældende Leveringsaftaleændringsanmodning. Krav skal opfylde følgende kriterier: Krav skal angives på punktform med ét krav pr. punkt. Krav skal være fyldestgørende Krav skal være realistiske/realiserbare Krav skal ikke tage afsæt i løsningsdesign Acceptkriterier skal opfylde følgende kriterier: Alle krav skal dækkes at mindst ét acceptkriterie Det skal være angivet hvilket krav, det givne acceptkritere er relateret til Acceptkriterierne skal være testbare Kunden er ansvarlig for udarbejdelse af krav og acceptkriterier dækkende ændringsønsker stillet af Kunden. Leverandøren har ansvar for formulering af krav og acceptkriterer dækkende ændringer forårsaget af tekniske ændringer, versionsopgradeling af Cosmic applikationen eller tilsvarende udefra kommende krav om ændringer. Krav og acceptkriterier dokumenteres i vedhæftet særskilt dokument på de pågældende sager i sagsstyringsværktøjet.

9 9 Krav og acceptkriterier formuleret af Kunden sendes til godkendelse hos Leverandøren. Krav og acceptkriterier formuleret af Leverandøren sendes til godkendelse hos Kunden. Milepæle for leverance af krav og acceptkriterier samt for godkendelse heraf vil fremgå af tids- og aktivitetsplanen for leverancen Løsningsbeskrivelser På alle Leveringsaftaler udarbejder Leverandøren en Løsningsbeskrivelse. Løsningsbeskrivelsen udarbejdes med udgangspunkt i de af Kunden definerede krav og acceptkriterier og beskriver: anbefaling på hvorvidt udviklingsopgaven, såfremt der er tale en sådanne, bør løses inden for core i standardsystemet eller som en tilpasning udarbejdet specifikt til Kunden. Dette bør baseres på forventet levetid, behov ift. time-to-market samt udviklingsomkostninger design på den foreslåede løsning anbefaling ift. idriftsættelsestidspunkt jf. releaseplan samt estimat. Løsningsbeskrivelsen vil være en detaljeret specifikation af systemændringen herunder af designet i den foreslåede løsning. Løsningsbeskrivelsen dokumenteres i et vedhæftet dokument i sagsstyringsværktøjet og sendes til Kundens godkendelse. Milepæle for leverance af løsnings beskrivelse samt for Kundens godkendelse heraf vil fremgå af tids- og aktivitetsplanen for det givne projekt. Løsningsbeskrivelsen vedhæftes sagen i sagsstyringsværktøjet. Det bemærkes, at ved opdatering af en løsningsbeskrivelsen tilføjes løsningsbeskrivelsen til sagen i en ny version. Den oprindelige version af løsningsbeskrivelsen vil af hensyn til konfigurationsstyring ikke blive fjernet fra sagen. Der henvises i øvrigt til Bilag 7 Ændringshåndtering - Template Statusrapport Statusrapport leveres månedligt i projektforløbet fra projektopstart og i ndtil projektafslutning. Statusrapporten indeholder som udgangspunkt følgende emner: Ledelsessammendrag med angivelse af status på aftalegrundlag samt status på planer og aktiviteter

10 10 Kontraktstatus og ændringsanmodninger Økonomisk status Risikolog Status på tidsplan Organisationsmæssig status Status på kvalitetsaktiviteter Aktiviteter Risikolog Leverandøren vedligeholder en risikolog, der løbende deles med Kunden og som danner basis for Kundens og Leverandøren fælles stillingtagen til mitigerende aktiviteter Hovedtestplan For beskrivelse af Hovedtestplanen henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Testniveauplan For beskrivelse af Testniveauplanen henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Teststatusrapport For beskrivelse af Teststatusrapport henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Testniveaurapport For beskrivelse af Testniveaurapport henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Testafslutningsrapport For beskrivelse af Testafslutningsrapport henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Testspecifikationer For beskrivelse af Testspecifikationer henvises til Bilag 10 Test og Kvalitetssikring Leverancedokument Leverancedokumentet er en dokumentation af, hvad der er aftalt mellem Kunden og Leverandøren om, hvad der leveres i en given version af COSMIC med tilhørende integrationer.

11 11 Indholdet i leverancedokumentet er hentet som udtræk fra sagsstyringsværktøjet via filteret for den givne leverance. Indholdet i leverandedokumentet vil omfatte Nyheder, Ændringsanmodninger og Fejlrettelser, der er medtaget i leverancen. Desuden vil Leverancedokumentet angive krav til ændring i konfigurationer i systemet. Nyheder er ændringer i standardmodulet, som releases ifm. opgradering til nyere version af standardmodulet. Leveringsaftaler håndterer ændringsanmodninger bestilt af Kunden. Fejlrettelser er rettelse af fejl, der har været identificeret i produktion og som det i samråd mellem Kunden og Leverandøren er besluttet at rette i forbindelse med leverancen. Leverancedokumentet sendes til Kunden i en foreløbig version i opstarten af forløbet omkring Leveringsaftalen. Den endelige version af Leverancedokumentet leveres efter Lev e- randørens udvikling og test er gennemført da Leverandøren først på dette tidspunkt har de endelige detaljer omkring konfigurationer til rådighed. Såfremt der kommer ny leverance på samme version opdateres leverancedokumentet med de ændringer, der er sket siden sidste leverance. Dette fortsætter indtil en version insta l- leres og tages i anvendelse i driften Godkendelsesblanket Godkendelsesblanket for en leverance har til formål at fastholde en fælles forståelse af, hvilken leverance der er gennemført og som kan godkendes eventuel med udeståede, som fastholdes i aftalte handlingsplaner for løsning. 3.3 Dokumentation for support og vedligehold I forbindelse med den løbende support og vedligeholdelse leveres der følgende dokume n- tation: Dokumentation på Incidents, Problems, Service Requests, Løsningsdatabase og øvrige aktiviteter HotFix Leverancedokument Service Level Agreement rapport på support og vedligehold Systembeskrivelse Tilpasninger til systemets funktionalitet Grænseflader Informationsmodel

12 12 Ændringsdokumentation Incidents, Problems, Service Requests, og øvrige aktiviteter For Incidents, Problems, Service Requests og øvrige aktiviteter registreres som minimum følgende oplysninger i den tilknyttede sag i sagsbehandlingssystemet: Komponentnavn Kategorisering Incidenttitel Unikt ID Dato og tidspunkt for oprettelse Arbejdslog (løbende status) Dato og tidspunkt for afslutning Beskrivelse af Incidentet Anmelder Kontaktperson Prioritet Løsningsbeskrivelse, når Incident er løst. Oplysningerne dokumenteres og vedligeholdes jf. bilag 3 i en Løsningsdatabase HotFix Leverancedokument For beskrivelse af ydelsen HotFix henvises til Bilag 3 Ydelsesspecifikation. Efter leverance af hotfix es leveres et HotFix Leverancedokument. HotFix Leverancedok u- mentet indeholder som minimum følgende oplysninger: Systemversion, som hotfix en er indeholdt i Leverancedato Kontaktperson hos Leverandøren Kontaktperson hos Kunden Navn på den person, der har bestilt hotfix en Navn på den person, der har godkendt hotfix en. Tidsplan Installationsvejledning Beskrivelse af hotfixens indhold Beskrivelse af den gennemførte test på hotfixen. HotFix Leverancedokumentet leveres senest på dagen for idriftsættelse af hotfix et.

13 Service Level Agreement rapport på support og vedligehold. Service Level Agreement rapporten (SLA-rapport) besvarer de i kontrakten definerede Servicemål, jf. bilag 5, til service og vedligehold. For beskrivelse af rapportering henvises til bilag 5 Servicemål Systembeskrivelse Systemdokumentationen opdateres løbende og ved ændringer gennem de faste ydelser og godkendes efter aftalte godkendelseskriterier. Det påhviler Leverandøren at levere og opdatere den tekniske dokumentation fra Unde r- leverandør ifm. Leveringsaftale 1 for opgradering til R8.x, herunder også al dokumentat i- on, som Leverandøren måtte have udarbejdet som en del af Leveringsaftalen og opgrad e- ringen til den nye version. Det påhviler endvidere Leverandøren at levere og opdatere systemdokumentationen for de dele af systemet, som efter opgraderingen ligger uden for standardsystemet d.v.s de tilpasninger samt den funktionalitet, som Leverandøren har udarbejde t. Denne systemdokumentation, skal som minimum indeholde dokumentation for hver tilpasning, beskrivelse af funktionalitet, testdokumentation, grænseflader, logisk datamodel samt detaildok u- mentation for design og virkemåde. Det skal som en del af Aftaleimplementeringen fastlægges hvad denne systemdokument a- tion præcist indeholder Tilpasninger til systemets funktionalitet Leverandøren skal løbende opdatere listen over tilpasninger til systemets funktionalitet, jf. bilag 12 Oversigt over tidligere indgåede aftaler om systemets funktionalitet. Leverandøren skal sikre at listen er dækkende, ligesom sporbarhed ift. tilpasninger som er udgået, herunder hvornår, hvorfor og hvordan funktionaliteten evt. er dækket Grænseflader Leverandøren skal løbende sikre dokumentation for systemets interne såvel som eksterne grænseflader, som inkluderer følgende: Beskrivelse af grænseflade, herunder formål Angivelse af ind- og uddata

14 14 Kommunikationsmetode Volumen og tidsmæssige forhold Eventuelle logiske afhængigheder Eventuelle sæsonudsving Leverandøren skal vedligeholde en overblikstegning over alle systemets grænseflader i et læsbart format. Leverandøren skal endvidere vedligeholde en liste over alle systemets grænseflader, som inkluderer: Navn på grænseflade Grænsefladetype Formål (kort) Kommunikationsmetode Leverandøren skal vedligehold en log, der løbende dokumenter grænsefladernes anve n- delse. Denne log skal inkludere: Antal servicekald pr. grænseflade, Størrelse på den enkelte forespørgsel pr. grænseflade, herunder gennemsnitlig størrelse Størrelse på det enkelte svar pr. grænseflade, herunde gennemsnitlig størrelse på det enkelte svar Antal fejlkald pr. grænseflade Informationsmodel Leverandøren skal udarbejde og vedligeholde en informationsmodel for systemet efter afslutning af Leveringsaftale 1, som indeholder en overordnet informationsmodel på begrebsniveau Ændringsdokumentation Leverandøren skal vedligeholde en ændringslog for samtlige ændringer, der inkluderer: Område/modul Kategorisering Navn på ændring Unikt ændrings-id Dato for anmodning Dato for afslutning Beskrivelse af ændringen, herunder årsag

15 15 Ændringsanmoder Kontaktpersoner hos Kunden og Leverandøren Prioritet Arbejdslog, som løbende opdateres Løsningsbeskrivelse Status vedr. Kundens godkendelse af ændringen 3.4 Brugerdokumentation Der leveres onlinehjælp for Cosmic standardsystemet på dansk. Ved tilkøb af nye moduler leveres en brugerintroduktion af det nye modul på engelsk. Leverandøren skal levere brugerdokumentation på dansk på overordnet niveau for nye moduler samt service packs og releases. Leverancen af brugerdokumentation vil være oversættelser af den brugerdokumentation, der lever es fra Underleverendøren samt brugerdokumentation for Leverandørens tilpasninger. 3.5 Teknisk dokumentation Systemadministrationsmanual Underleverandøren udarbejder systemadministrationsmanualer ifm. nye releases. Denne dokumentation udarbejdes på engelsk. Når dokumentationen foreligger fra Underleverandøren leveres denne dokumentation videre til Kunden Installationsvejledning Underleverandøren leverer teknisk installationsvejledning, som Leverandøren anvender i installationssammenhæng. Leverandøren leverer en installationsvejledning til COSMIC klienten. Denne beskriver, hvordan klienten leveres til Kunden samt hvordan klienten installeres hos Kunden Certificering af 3. partsprodukter Underleverandørern vedligeholder en liste over certificerede 3. partsprodukter, som su p- porteres i Cosmic.

16 16 4. PROCES FOR UDARBEJDELSE OG GODKENDELSE AF DOKUMENTATION Nærværende afsnit beskriver proces og ansvar i forbindelse med detaljeret fastlæggelse af indhold i de forskellige dokumentationstyper herunder for udarbejdelse af dokumentskabeloner samt for godkendelse af samme. Det detaljerede indhold i de enkelte typer af dokumentation, herunder udarbejdelse af skabeloner for dokumentationen fastlægges i samarbejde mellem Kunden og Leverandøren under aftaleimplementeringsperioden. De i figur 1 og tabel 1 indeholdte aktiviteter for udarbejdelse af dokumentation skal indarbejdes i tidsplanen for kontraktimplementeringsperioden. Krav- Afklaring FÆLLES LEVERANDØR Udkast til dokumentstruktur Godkendelse af dokumentstruktur KUNDE LEVERANDØR Udarbejdelse af dokumentindhold Afprøv- ning/- godkendelse KUNDE Udarbejdelse af dokumentation Figur 1 Proces for udarbejdelse af Projektdokumentation Aktivitet Ansvar Kravsafklaring Udkast til dokumentstruktur Godkendelse af dokumentstruktur Udarbejdelse af dokumentindhold Afprøvning og godkendelse Fælles Kunde og Leverandør Leverandør* Kunde* Leverandør* Kunde Tabel 1 Ansvar for aktiviteter i forbindelse med udarbejdelse af Projek t- dokumentation. * Det bemærkes jf. Bilag 10 Test og Kvalitetssikring, at Kunden er dokumentansvarlig for teststrategien og det vil således være Kunden, der udarbejder udkast til dette dokument, som herefter godkendes af Leverandøren, hvorefter Kunden vil stå for udarbejdelse af dokumentindhold.

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative. Bilag 9 Dokumentation Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 9 Dokumentation 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/8 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 1 Definitioner 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 8 Test 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav (MK).

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 9 Dokumentation 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet. Bilag 12 - Ændringshåndtering Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 12 - Ændringshåndtering 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

BILAG 7. Dokumentation

BILAG 7. Dokumentation BILAG 7 Vejledning til tilbudsgiver Bilaget indeholder Kundens mindstekrav til. 2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 2. somfanget... 4 2.1 Proces for udarbejdelse og godkendelse af... 4 2.2 Generelle

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 1 Definitioner 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/11 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Bilag D Kundens medvirken Leveringsaftale 1 vedr. R8.x

Bilag D Kundens medvirken Leveringsaftale 1 vedr. R8.x Bilag D Kundens medvirken Leveringsaftale 1 vedr. R8.x 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formål og indhold... 3 1.1 Kundens medvirken i forbindelse med Leveranceaftale 1.... 3 1.1.1 Kundens medvirken

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 12 Change Management 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/16 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Bilag 0 Definitioner

Bilag 0 Definitioner Bilag 0 Definitioner 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formål og indhold... 3 2. Definitioner... 3 Bilag 0 1. FORMÅL OG INDHOLD 1.1 Dette bilag indeholder definitioner til brug for fortolkning

Læs mere

BILAG 5.D DOKUMENTATION

BILAG 5.D DOKUMENTATION BILAG 5.D DOKUMENTATION INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...4 2. Kundens krav til Leverancedokumentation...4 Side 2 of 10 Instruktion til besvarelse af bilaget: Teksten i denne instruktion er ikke en del

Læs mere

Bilag 11 Ændringshåndtering

Bilag 11 Ændringshåndtering Bilag 11 Ændringshåndtering Version 1.0 04-07-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 TYPER AF ÆNDRINGER... 3 4 GENERELT... 3 5 ATP S FREMSÆTTELSE AF ÆNDRINGSANMODNINGER...

Læs mere

EU-udbud af WAN infrastruktur. Bilag 10 - Ændringshåndtering

EU-udbud af WAN infrastruktur. Bilag 10 - Ændringshåndtering EU-udbud af WAN infrastruktur Bilag 10 - Ændringshåndtering INDHOLD 1. FORMÅL... 3 2. GENERELT OM EGENTLIGE ÆNDRINGER... 3 3. KUNDENS ÆNDRINGSANMODNING... 3 4. LEVERANDØRENS ÆNDRINGSANMODNING... 4 5. MINDSTEINDHOLD

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER

OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER OPTION TIL RM OG RN BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS DEFINITIONER INSTRUKTION TIL LEVERANDØR VED UDNYTTELSE AF OPTIONEN: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Læs mere

Automation Projektledelse Networking GAPP. GAPP kravspecifikation

Automation Projektledelse Networking GAPP. GAPP kravspecifikation GAPP GAPP kravspecifikation Kravspecifikation - formål Kategorisere, vurdere og samle krav i logisk og funktionelle grupper for at: Øge overblikket Undgå overlappende og modstridende krav Skærpe de enkelte

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 5 Servicemål 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/10 [Vejledning til tilbudsgiver:

Læs mere

Bilag 1 Aftaleimplementering

Bilag 1 Aftaleimplementering Bilag 1 Aftaleimplementering 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. RAMMEKONTRAKTENS FASER OG VÆSENTLIGE MILEPÆLE... 3 1.1 Tidsplan for Aftaleimplementeringsfasen... 4 1.2 Samarbejdsorganisation for

Læs mere

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringshåndtering... 4 3. Kundens Ændringsanmodning... 4 4. Leverandørens Ændringsanmodning... 4 5. Mindsteindhold

Læs mere

Bilag 13 Procedure for bestilling af Opgaver og indgåelse af Leveringsaftaler

Bilag 13 Procedure for bestilling af Opgaver og indgåelse af Leveringsaftaler Bilag 13 Procedure for bestilling af Opgaver og indgåelse af Leveringsaftaler 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formål og indhold... 3 1.1 Generelle vilkår for Opgaver og Leveringsaftaler... 3

Læs mere

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING

BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING BILAG 6 ÆNDRINGSHÅNDTERING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringer... 4 2.1 Kundens ændringsanmodning... 4 2.2 Leverandørens ændringsanmodning... 4 2.3 Mindsteindhold for et løsningsforslag...

Læs mere

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0

Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Bilag 1 Tidsplan Version 0.9 05-05-2014 0 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 2.1 ETAPER I UDVIKLINGSPROJEKTET... 3 2.1.1 ETAPE I - AFKLARING... 3 2.1.2 ETAPE II ANALYSE, DESIGN,

Læs mere

Bilag 10. Afprøvning

Bilag 10. Afprøvning Bilag 10 Afprøvning 2 Vejledning til tilbudsgiver Dette bilag beskriver, hvordan Leverancer og videreudviklingsydelser skal afprøves af Kunden i samarbejde med Leverandøren. Bilaget gælder kun for større

Læs mere

Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt

Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt CURS (II) udbud Udbud nr. 2017/S 053-098025 EU-udbud af Cisco UCC i Region Syddanmark Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt Kontraktbilag 04 Transitionsprojekt Side 1/6 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED

Læs mere

Indholdsfortegnelse Afprøvning af Leverancen Fællesregler for afprøvning Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Installationsprøve Delleveranceprøve

Indholdsfortegnelse Afprøvning af Leverancen Fællesregler for afprøvning Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Installationsprøve Delleveranceprøve Bilag 11 Prøver Indholdsfortegnelse 1. Afprøvning af Leverancen 3 2. Fællesregler for afprøvning 3 2.1 Prøvens gennemførelse 3 2.2 Prøveplan 3 2.3 Rapportering 4 2.4 Godkendelse af en prøve 4 2.5 Leverandørens

Læs mere

Bilag 9. Ændringshåndtering. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 9. Ændringshåndtering. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 9 Ændringshåndtering Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med dette Bilag

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 5 Servicemål 12.05.2016 Version 1.0 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget er i sin helhed at betragte som et mindstekrav

Læs mere

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til Leverandørens drift-, support og vedligeholdelsesydelser.

Læs mere

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af videreudvikling af porteføljestyringssystem, annonceret via udbud.dk d. 8. oktober 2014.

Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af videreudvikling af porteføljestyringssystem, annonceret via udbud.dk d. 8. oktober 2014. Spørgsmål og svar Besvarelse af spørgsmål til udbudsmateriale om levering af videreudvikling af porteføljestyringssystem, annonceret via udbud.dk d. 8. oktober 2014. Spg. 1 Bilag 3: Bilag 3 skal i flg.

Læs mere

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Teksten i denne instruktion er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. BILAG 10 PRØVER Indholdsfortegnelse 1. Prøver... 4 2. Fælles regler for afprøvning... 4 2.1 Afklaringsproces og udarbejdelse af test cases... 4 2.2 Beskrivelse af afklaringsproces og udarbejdelse af test

Læs mere

Kontraktbilag 05 - Prøver og Dokumentation

Kontraktbilag 05 - Prøver og Dokumentation Udbud nr. 2016/S 199-358626 EU-udbud af Cisco UCC i Region Syddanmark Kontraktbilag 05 - Prøver og Dokumentation Kontraktbilag 05 Prøver og Dokumentation Side 1/6 Indholdsfortegnelse 1. OVERTAGELSESPRØVEN...3

Læs mere

Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt

Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt Udbud nr. 2016/S 199-358626 EU-udbud af Cisco UCC i Region Syddanmark Kontraktbilag 04 - Transitionsprojekt Kontraktbilag 04 Transitionsprojekt Side 1/6 Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TRANSITIONSPROJEKTET...3

Læs mere

Bilag 15 Leverandørkoordinering

Bilag 15 Leverandørkoordinering Bilag 15 Leverandørkoordinering Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 LEVERANDØRENS ANSVAR... 4 4 LEVERANDØRENS KOORDINERINGS- OG SAMARBEJDSFORPLIGTELSE...

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING

OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING OPTION TIL RM OG RN BILAG 8 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS ÆNDRINGSHÅNDTERING INSTRUKTION TIL LEVERANDØREN VED UDNYTTELSE AF OPTION: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Bilag 14 Ændringshåndtering

Bilag 14 Ændringshåndtering Bilag 14 Ændringshåndtering 1 [INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet med Bilag 14 er at

Læs mere

BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER

BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER BILAG 0 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM DEFINITIONER 1 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag: Formålet

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Moderniseringsstyrelsen lokale datavarehus LDV Indhold 1. DEFINITIONER... 2 2. BAGGRUND OG FORMÅL... 2 3. MODERNISERINGSSTYRELSENS YDELSER... 3 4. INSTITUTIONENS

Læs mere

Bilag 8 - Samarbejdsorganisation. Bilag 8 - Samarbejdsorganisation

Bilag 8 - Samarbejdsorganisation. Bilag 8 - Samarbejdsorganisation 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Formål og indhold... 3 2. Samarbejdsorganisationen... 3 3. Samarbejdsfora... 3 3.1 Strategisk niveau... 4 3.1.1 Samarbejdsforum... 4 3.2 Taktisk niveau... 5 3.2.1

Læs mere

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af løn- og personalesystem

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af løn- og personalesystem Bilag 1: Tidsplan Udbud af løn- og personalesystem Indhold Bilag 1 Tidsplan... 3 1.1 Indledning... 3 1.2 Den overordnede tidsplan... 3 1.3 Krav til detaljeret tidsplan... 5 Side 2 af 6 Bilag 1 Tidsplan

Læs mere

BILAG 1: TIDSPLAN DUBU 3.0. Version 0.5

BILAG 1: TIDSPLAN DUBU 3.0. Version 0.5 BILAG 1: TIDSPLAN Version 0.5 18-11-2016 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER Nærværende Bilag indeholder tidsplanen for gennemførelse af Projektet. Nærværende Bilag skal udfyldes af Tilbudsgiveren, jf. nedenstående

Læs mere

Bilag 100. Bilagsoversigt. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 100. Bilagsoversigt. Udbud af Medical Device Information Collection 100 soversigt Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med : Formålet med dette er at beskrive MDIC

Læs mere

Bilag 7: Aftale om drift

Bilag 7: Aftale om drift Bilag 7: Aftale om drift Udbud af telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Aftale om drift mellem REGION SYDDANMARK (i det følgende kaldet Kunden ) og 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer)

Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Klik her for at angive tekst. Bilag 4: Udkast til kommunal drejebog for Serviceplatformen (Hører til dagsordenspunkt 9: Krav og vejledninger til kommunernes kravspecifikationer) Krav og vejledning til

Læs mere

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative

Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Support af tilskuds- og kontroladministrative Kontrakt om Drift, Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af tilskuds- og kontroladministrative systemer m.fl. Bilag 13 Vederlag 16. marts 2018 Version 1.0 Side 1/9 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget

Læs mere

STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE

STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE Kontrakt om udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem [ ] (i det følgende kaldet Kunden) og [ ] (i det følgende

Læs mere

Bilag 4: Dokumentation

Bilag 4: Dokumentation Bilag 4: Dokumentation Udbud af løn- og personalesystem Side 1 Indhold bilag 4 Bilag 4 Dokumentation... 3 4.1 Indledning... 3 4.2 Overordnede dokumentationskrav... 3 4.3 Dokumentation af leverance... 3

Læs mere

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen Bilag 0 Definitioner Indhold 1. Definitioner... 3 Bilag 0: Definitioner Side 1 af 9 Vejledning til Leverandøren: Leverandøren må ikke tilføje eller ændre noget i bilaget. Bilag 0: Definitioner Side 2 af

Læs mere

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV

Leverings- og vedligeholdelsesvilkår. for. Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Leverings- og vedligeholdelsesvilkår for Økonomistyrelsen lokale datavarehus ØS LDV Økonomistyrelsen Landgreven 4, postboks 2193 DK-1017 København K (i det følgende benævnt Økonomistyrelsen) 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16 Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 16 Dato 21. december 2018 Sagsbehandler Per Krogsgaard Mail pkro@vd.dk Telefon 244 3359 Dokument 18/10743-9 Side 1/13 Til de bydende på Udbud af s IT-drift Herved

Læs mere

BILAG 6 TEST OG PRØVER

BILAG 6 TEST OG PRØVER BILAG 6 TEST OG PRØVER Vers. 2.0 3.09.2013 (Bilaget ligger på http://silkeborgkommune.dk/erhverv/udbud/varer-og-tjenesteydelser i pdfformat og word-format.) Skal ikke udfyldes af Tilbudsgiver. Bilaget

Læs mere

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014

BILAG 1: TIDSPLAN BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 BILAG 1: TIDSPLAN 21. februar 2014 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER Nærværende bilag indeholder tidsplanen for Systemet. Tilbudsgivers eventuelle forbehold til bilag 8 anføres i forbeholdslisten og skrives

Læs mere

BILAG 7 PRØVER. Udvikling af en hjemmeside til borgerforslag samt hosting og vedligeholdelse

BILAG 7 PRØVER. Udvikling af en hjemmeside til borgerforslag samt hosting og vedligeholdelse BILAG 7 PRØVER Vejledning: I dette bilag fastsættes kundens krav til afprøvning af leverancen og af evt. indfriede optioner. Leverandøren udarbejder på baggrund af kundens krav en overordnet plan for prøverne.

Læs mere

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift)

BILAG 10. Modelbilag til driftsaftale Om IT infrastruktur services (IT drift) BILAG 10 Modelbilag til driftsaftale 2017 Om IT infrastruktur services (IT drift) Side 2 1 VEJLEDNING 1.1 Dette afsnit er blot en vejledning til udfyldelse af bilaget og skal slettes inden Kontrakten underskrives.

Læs mere

Bilag 10 Test og kvalitetssikring. Bilag 10 Test og kvalitetssikring

Bilag 10 Test og kvalitetssikring. Bilag 10 Test og kvalitetssikring 1 Bilag 10 Test og kvalitetssikring 2 I N D H O L D S F O R T E G N E L S E 1. Indledning... 3 2. Formål med test og kvalitetssikring... 3 3. Teststrategi... 3 3.1 Testforløb... 4 3.2 Testniveauer og Testtyper...

Læs mere

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan

Udbud af RIPA - Syd. Bilag 1 - Tidsplan Udbud af RIPA - Syd til Bilag 1 - Tidsplan Bilag 1 Tidsplan Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse: 1. INDLEDNING...4 2. FRIST FOR BEVILLINGSMÆSSIG HJEMMEL...4 3. FERIE UGER...4 4. OVERORDNET FASEOPDEDLING...5

Læs mere

Bilag 9 ATP s medvirken

Bilag 9 ATP s medvirken Bilag 9 ATP s medvirken Version 0.8 26-06-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 3 2 INDLEDNING... 4 3 RAMMER FOR MEDVIRKEN... 5 3.1 ATP S PROJEKTORGANISATION... 5 3.1.1 LEVERANCESPOR: LØSNINGSUDVIKLING...

Læs mere

Konsulentydelser til implementering af ITSM KONTRAKTBILAG 7 SPECIFIKATION AF SUPPORT OG VEDLIGEHOLDELSE. Side 1 af 6

Konsulentydelser til implementering af ITSM KONTRAKTBILAG 7 SPECIFIKATION AF SUPPORT OG VEDLIGEHOLDELSE. Side 1 af 6 Konsulentydelser til implementering af ITSM KONTRAKTBILAG 7 SPECIFIKATION AF SUPPORT OG VEDLIGEHOLDELSE Side 1 af 6 Konsulentydelser til implementering af ITSM VEJLEDNING Leverandøren kan supplere bilaget

Læs mere

Bilag 10. Samarbejdsorganisation. Udbud af Medical Device Information Collection

Bilag 10. Samarbejdsorganisation. Udbud af Medical Device Information Collection Bilag 10 Samarbejdsorganisation Udbud af INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse. Formål med Bilag: Formålet med dette

Læs mere

Bilag 14 Prøver INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER:

Bilag 14 Prøver INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Bilag 14 Prøver INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Bilag 14 skal udfyldes af tilbudsgiver som del af tilbuddet. Udfyldelse skal ske i overensstemmelse med nedenstående retningslinjer. 2 14. INDLEDNING... 3

Læs mere

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests

Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver og tests Underbilag 14 C: Afprøvningsforskrifter til prøver tests Udbud om levering, installation, implementering, support, drift vedligehold af Borgeradministrativt System (BAS) Indhold underbilag 14 C Afprøvningsforskrifter

Læs mere

Bilag 7: Aftale om drift

Bilag 7: Aftale om drift Bilag 7: Aftale om drift Udbud af E-rekrutteringssystem Aftale om drift mellem REGION SYDDANMARK (i det følgende kaldet Kunden ) og Bilag 7 Aftale om drift 3 7.1 Indledning

Læs mere

Informations- og spørgemøde d. 26. maj

Informations- og spørgemøde d. 26. maj Informations- og spørgemøde d. 26. maj EU-udbud 2014/S 096-167854 Kontrakt om levering, drift, vedligehold og support af infrastruktur service (»Infrastructure as a Service«)(IaaS)) til servere og storage

Læs mere

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Punkt 1 med underpunkter indarbejdes i samarbejdsbilaget, mens punkt 2 indarbejdes i bilag 1 (tidsplanen) og 3 samt 4 med underpunkter

Læs mere

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet

Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Kontrakt om Videreudvikling, Vedligeholdelse og Support af IMK2- systemet Bilag 13 Vederlag 08.06.2016 Version 1.1 [Vejledning til tilbudsgiver: Bilaget udgør i sin helhed mindstekrav, jf. udbudsbetingelsernes

Læs mere

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af E-rekrutteringssystem

Bilag 1: Tidsplan. Udbud af E-rekrutteringssystem Bilag 1: Tidsplan Udbud af E-rekrutteringssystem Indhold Bilag 1 Tidsplan...3 1.1 Indledning...3 1.2 Den overordnede tidsplan...3 1.3 Krav til detaljeret tidsplan...5 Side 2 af 6 Bilag 1 Tidsplan Det overordnede

Læs mere

WAN udbud Kontraktbilag 5 Tidsplan og implementering. Læsø Kommune

WAN udbud Kontraktbilag 5 Tidsplan og implementering. Læsø Kommune Kontraktbilag 5 Tidsplan og implementering Læsø Kommune Version 1.0 Dato 23.06.2016 Indholdsfortegnelse 1. Vejledning til udfyldelse af Kontraktbilag 5... 3 2. Leverandørens svar på krav vedr. Tidsplan

Læs mere

BILAG 7 SAMARBEJDSORGANISATION

BILAG 7 SAMARBEJDSORGANISATION BILAG 7 SAMARBEJDSORGANISATION INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 5 2. Kontraktansvarlig... 5 3. Styregruppe... 5 3.1 Styregruppens etablering... 5 3.2 Styregruppens ansvar... 5 3.3 Møder i styregruppen...

Læs mere

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser

Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser Kontraktbilag 7 Drift-, support og vedligeholdelsesydelser [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette kontraktbilag indeholder VHK s krav til Leverandørens drift-, support og

Læs mere

UDKAST K03 KONTRAKT. 7. november 2012 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE

UDKAST K03 KONTRAKT. 7. november 2012 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE 7. november 2012 UDKAST K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE KONTRAKT om udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem [.] (i det følgende kaldet Kunden)

Læs mere

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 13. Ophørsbistand. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 13 Ophørsbistand Side 1/7 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive

Læs mere

BILAG 9 SAMARBEJDSORGANISATION

BILAG 9 SAMARBEJDSORGANISATION BILAG 9 SAMARBEJDSORGANISATION BILAG 9: Samarbejdsorganisation INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse heraf. Formål med bilag:

Læs mere

BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN

BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN BILAG 5.A BESKRIVELSE AF METODE FOR AFKLARINGSFASEN INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Afklaringsfasen generelt... 4 3. Fremgangsmåde... 4 4. Afklaringsfasen mere detaljeret...5 5. Detaljeret beskrivelse

Læs mere

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4

Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Sagsnr. 1-23-4-82-2-14 Spørgsmål og svar Udbud af IT Service Management System 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-4 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Vi det være tilladeligt at udarbejde

Læs mere

Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering. Bilag 6 - Servicemål

Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering. Bilag 6 - Servicemål Udbud af Telemedicinsk løsning til hjemmemonitorering Bilag 6 - Servicemål 2 Indholdsfortegnelse 6.1 Indledning 3 6.2 Systemets normale driftstid 3 6.3 Reaktionstider 3 6.3.1 Kategorisering af overskridelse

Læs mere

Bilag 1. Tidsplan. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling

Bilag 1. Tidsplan. Til Kontrakt. Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 1 Tidsplan Til Kontrakt OM Den Nationale Henvisningsformidling Bilag 1 Tidsplan Side 1/10 INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Kontrakt K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE. udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem

Kontrakt K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE. udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE Kontrakt om udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem [ ] (i det følgende kaldet Kunden) og [ ] (i det følgende

Læs mere

Koncessionskontrakt vedr. ekspeditionen af pas, kørekort og øvrige borgerserviceopgaver. Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Koncessionskontrakt vedr. ekspeditionen af pas, kørekort og øvrige borgerserviceopgaver. Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen vedr. ekspeditionen af pas, kørekort og øvrige borgerserviceopgaver. Københavns Kommune Bilag 11 Prøver Bilag 11 1 1 INDHOLD 1 Afprøvning af systemet... 3 1.1 Prøveplaner, underbilag 12a.... 3 2 Fællesregler

Læs mere

EU-udbud af WAN infrastruktur. Bilag 7 - Samarbejdsorganisation

EU-udbud af WAN infrastruktur. Bilag 7 - Samarbejdsorganisation EU-udbud af WAN infrastruktur Bilag 7 - Samarbejdsorganisation INDHOLD 1. FORMÅL MED NÆRVÆRENDE BILAG... 3 2. KRAV TIL SAMARBEJDSORGANISATION... 3 2.1 Projektgruppe... 3 2.1.1 Leverandørens deltagelse

Læs mere

Procedure for systemtest

Procedure for systemtest LANDBRUGS- OG FISKERISTYRELSEN Procedure for systemtest Retningslinjer for hvordan test udføres i LFST Kontrakt om Testressourcer Underbilag 1c 23. oktober 2017 Version 1.0 En beskrivelse af hvordan test

Læs mere

Kontrakt K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE. udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem

Kontrakt K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE. udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem J.nr.: 460694 HOL/MTG/mw K03 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVA- RENDE IT-PROJEKT BASERET PÅ EN AGIL METODE Kontrakt om udvikling og levering af en it-leverance til [ ] mellem [ ] (i det følgende kaldet Kunden)

Læs mere

OPTION TIL RM OG RN BILAG 12 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PRØVER

OPTION TIL RM OG RN BILAG 12 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PRØVER OPTION TIL RM OG RN BILAG 12 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS PRØVER INSTRUKTION TIL LEVERANDØR VED UDNYTTELSE AF OPTIONEN: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved kontraktindgåelse.

Læs mere

Prøverne gennemføres som henholdsvis en Idriftsættelsesprøve, en Driftovertagelsesprøve og en. Prøve Delprøve Delprøve

Prøverne gennemføres som henholdsvis en Idriftsættelsesprøve, en Driftovertagelsesprøve og en. Prøve Delprøve Delprøve Bilag 12 Afprøvning Side 1 af 9 Bilag 12 Afprøvning I forbindelse med etablering af EPJ skal der gennemføres kvalitetsstyringsaktiviteter jf. bilag 10, herunder afprøvning og evaluering af den samlede

Læs mere

Bilag 6: Servicemål. Udbud af E-rekrutteringssystem. Side 1 af 9

Bilag 6: Servicemål. Udbud af E-rekrutteringssystem. Side 1 af 9 Bilag 6: Servicemål Udbud af E-rekrutteringssystem Side 1 af 9 Indhold Bilag 6 Servicemål 3 6.1 Indledning 3 6.2 Systemets normale driftstid 3 6.3 Svartider 3 6.3.1 Krav til svartider 3 6.3.2 Måling af

Læs mere

K02 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT. Kontrakt. levering, [drift] og vedligeholdelse af et it-system til [ ] mellem

K02 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT. Kontrakt. levering, [drift] og vedligeholdelse af et it-system til [ ] mellem J.nr. 46-0360 SOF/MLB/mar/mw Udkast af 7. september 2007 K02 STANDARDKONTRAKT FOR LÆNGEREVARENDE IT-PROJEKT Kontrakt om levering, [drift] og vedligeholdelse af et it-system til [ ] mellem (i det følgende

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer.

Udbuddet gennemføres som et samlet udbud af kommunens økonomi- samt løn- og personalesystemer. NOTAT Projekt Til Fra Udbud af økonomi- samt løn- og personalesystem Offentliggørelse på hjemmesiden Furesø Kommune 1. Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål Svar Dato 1. Med henvisning til igangværende udbud

Læs mere

Hovedtidsplan og betalingsplan

Hovedtidsplan og betalingsplan SORØD KOMMUNE ESDH Hovedtidsplan og betalingsplan Bilag 1 April 2007 SORØD KOMMUNE Vejledning Hovedtidsplan everandøren skal kvalificere hovedtidsplanen inden for de angivne tidsmæssige rammer ved at indføje

Læs mere

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål

Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål Bilag 5 Drift, hosting, vedligeholdelse, support og servicemål 1. Drift Leverandøren skal levere driftsafvikling af webstatistikløsningen (systemet) i produktionsmiljøet, herunder sikre korrekt eksekvering

Læs mere

Kontraktbilag 8 Prøver

Kontraktbilag 8 Prøver Kontraktbilag 8 Prøver [Vejledning til Leverandør i forbindelse med afgivelse af tilbud Dette kontraktbilag indeholder VHK s krav til Leverandørens prøver. Leverandøren skal ikke udfylde kontraktbilaget.

Læs mere

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0

Au Aarhus Universitet. Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Aarhus Universitet AU STADS Organisatorisk Implementering og Forankring PID Version 1.0 Version Dato Version Udarbejdet af Godkendt af Beskrivelse 06-10-2009 0.1 GST Første udkast 19-10-2009 0.2 GST Kommentarer

Læs mere

Klik her for at angive tekst.

Klik her for at angive tekst. 30. april 2013 Klik her for at angive tekst. NOTAT Klik her for at angive tekst. Bilag 16: Anvenderkrav til Støttesystemet Ydelsesindeks version 1.0 (Bilag til dagsordenspunkt 8, Kommunale anvenderkrav

Læs mere

Bilag 6: Servicemål. Udbud af løn- og personalesystem. Side 1 af 9

Bilag 6: Servicemål. Udbud af løn- og personalesystem. Side 1 af 9 Bilag 6: Servicemål Udbud af løn- og personalesystem Side 1 af 9 Indhold Bilag 6 Servicemål... 3 6.1 Indledning... 3 6.2 Systemets normale driftstid... 3 6.3 Svartider... 3 6.3.1 Krav til svartider...

Læs mere

BILAG 9 KUNDENS BETALINGER

BILAG 9 KUNDENS BETALINGER BILAG 9 KUNDENS BETALINGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Generelt om vederlag... 5 2. Prismodeller... 5 3. Anvendte prismodeller for Leverancer og Ydelser omfattet af Kontrakten... 6 4. Leverancevederlag... 6

Læs mere

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN)

BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) BILAG 20 TIL KONTRAKT OM EPJ/PAS OPTION TIL REGION MIDTJYLLAND (RM) OG REGION NORDJYLLAND (RN) INSTRUKTION TIL TILBUDSGIVER: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved

Læs mere

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen. I systemdokumentationen (Systemsystemmanual

Domstolsstyrelsen. Genudbud af e-tl. Spørgsmål / Svar i forbindelse med tilbudsfasen. I systemdokumentationen (Systemsystemmanual Pulje 8, 14. august 2014. Domstolsstyrelsen 1 Bilag 12, Mindstekrav 20 I systemdokumentationen (Systemsystemmanual Version 1.5, 06.09.2011) skriver Domstolsstyrelsen i afsnit 5.1 Miljøer, at I kopierer

Læs mere

Bilag 5A Standardserviceydelser

Bilag 5A Standardserviceydelser Bilag 5A Standardserviceydelser Version 1.0 04-07-2014 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 STANDARDSERVICEYDELSER... 4 3.1 BESTILLING AF STANDARDSERVICEYDELSER... 4 3.2 TILFØJELSE

Læs mere

Bilag 8 omfatter ikke alle Kundens krav. Nogle af Kundens krav er medtaget i andre Bilag for at have en naturlig sammenhæng til konteksten.

Bilag 8 omfatter ikke alle Kundens krav. Nogle af Kundens krav er medtaget i andre Bilag for at have en naturlig sammenhæng til konteksten. Prøver Bilag 8 Vejledning til tilbudsgiver i forbindelse med udarbejdelse af tilbud Dette bilag indeholder Kundens krav til prøver. Hele Bilag 8, Prøver, udgør Mindstekrav (MK), der forudsættes opfyldt

Læs mere

Driftsleverandørens Driftsprøve. beskrivelse af formål og proces

Driftsleverandørens Driftsprøve. beskrivelse af formål og proces Driftsleverandørens Driftsprøve beskrivelse af formål og proces 16. april 2015 Den samlede dokumentation består af følgende dokumenter: Dokument Version Driftsdokumentation v 1.8 Dokumentationen vedligeholdes

Læs mere

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 3

Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 3 Rettelsesblad/ Supplerende meddelelse nr. 3 Dato 18. september 2018 Sagsbehandler Per Krogsgaard Mail pkro@vd.dk Telefon 4272 3359 Dokument 18/10740-4 Side 1/9 Til de bydende på Udbud af s IT-drift Herved

Læs mere

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Spørgsmål og svar II Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Spørgsmål 1 Henvisning: Bilag 3 kravspecifikation

Læs mere