Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen"

Transkript

1 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr. budgetopfølgningen. Overordnet konklusion på budgetopfølgningen Med udgangspunkt i baselinen pr. ultimo august 2015 forventes der et merforbrug på 3 mio. kr. (inkl. det overførte merforbrug fra tidligere år). Korr. Budget 2015 Baseline pr. 31/ Afvigelse pr. 31/ Afvigelse pr. 30/ Udvikling siden 30/ på afvigelse Aktivitetsstyret del Øvrig del Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Note: Den markante ændring på afvigelserne fra 30/4-15 til 31/8-15 skyldes et omfordeling af budgettet. Som en konsekvens er statsrefusionerne nu indeholdt i de aktivitetsstyrede udgifter mens at alle de løbende budgetændringer beskrevet i bilag 1 er indeholdt i den øvrige del. Afvigelsen i forhold til det korrigerede budget er således steget med 3,5 mio. kr. i forhold til baselinen pr. ultimo april De 2 mio. kr. af denne stigning vedrører tilbagebetalingen af sundhedsudgifter på Sølund, hvor med den 1. budgetopfølgning 2015 blev tildelt en budgetudvidelse på 2,3 mio. kr., men hvor man først efter budgetopfølgningen ultimo april 2015 blev opmærksom på, at de 2 mio. kr. skal tilbagebetales til andre kommuner. Baselinen ultimo april 2015 burde således have været forringet med de 2 mio. kr., hvis man havde været opmærksom på denne tilbagebetaling på et tidligere tidspunkt. Udviklingen af afvigelsen i perioden beskrives nærmere i bilag 1, men skyldes overordnet set følgende ændringer: Siden sidste baseline Udvikling Udvikling på det aktivitetstyrede område Udvikling på de øvrige omkostninger Udvikling på statsrefusionen Ændringer i alt Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt.

2 Konklusion Handicapbevillingen er betydelig udfordret i Der arbejdes derfor fortsat med at finde yderligere effektiviseringstiltag, som kan reducere det forventede resultat. Puljen til aktivitetsstigninger tilsiger, at den forventede budgetoverskridelse burde have været mindre. Når dette ikke er tilfældet skyldes det primært, at det ikke har været muligt at realisere hele det forudsatte effektiviseringsbeløb. 2 Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udvikling siden budgetopfølgningen pr. 30. april Bilag 2: Hvordan ser budget 2015 ud?... 6 Bilag 3: Hvordan ser baselinen pr. ultimo august 2015 ud?... 9 Bilag 4: Hvilke udfordringer står handicapbevillingen overfor? Bilag 5: Hvilken nettotilgang må forventes? Bilag 6: Ledelsesinformation Bilag 7: Tiltag til opnåelse af balance Bilag 8: Samlet resultat for handicapbevillingen... 19

3 Bilag 1: Udvikling siden budgetopfølgningen pr. 30. april 2015 Baseline pr. 30. april 2015 viste en positiv afvigelse på kr. i forhold til det korrigerede budget. Baseline pr. 31. august viser dog en negativ afvigelse med et forventet merforbrug på 3 mio. kr. Den store udvikling i merforbruget skyldes først og fremmest en tilbagebetaling af sundhedsudgifter til andre kommuner for 2 mio. kr. Udviklingen siden sidste budgetopfølgning skyldes følgende ændringer i baselinen: 3 Udvikling siden budgetopfølgning pr. 30. april 2015 Baseline pr. 30. april Aktuel Baseline pr. 31. august Diff. i baseline ml. april og august Siden sidste baseline Udvikling Udvikling på det aktivitetstyrede område Ændret udgift på nuværende indskrivninger Tilgang af nye borgere Forlængelser at tidligere afsluttede indsatser Ændrede omkostninger på BPA området Mindre ændringer på > kr. (takstreguleringer) Ændret forventet tilgang Tilpasset baseline for Specialundervisningen Tilpasset baseline for STU området Overgang til rammebudget for bostøtteindsatsen hos Socialpsykiatrien Ændret disponering af borgere (håndtering af aflønning m.v.) Afgang af borgere Udvikling på de øvrige omkostninger Tilbagebetaling af sundhedsudgifter vedr. Sølund Tilpasset baseline for hjælpemiddelområdet Tilpasset baseline vedr. udgifter for færdigbehandlede psykiatriske patienter Udvikling på statsrefusionen Ændringer i alt Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt.

4 4 Hvad viser tabellen? En gennemgang af udviklingen på baseline fra ultimo april 2015 til ultimo august 2015 viser, at merforbruget først og fremmest skyldes viderebetalingen af sundhedsudgifterne til andre kommuner. Handicapbevillingen bliver desuden presset af, at tilgangen af borgere i perioden langt overskrider afgangen rent økonomisk. Der har desuden været en øget udgift til de kendte aktiviteter i perioden. Disse økonomiske merudgifter er dog til dels blevet opvejet af ændrede disponeringer samt tilpasning i baselinen andre steder på handicapbevillingen. I det nedenstående forklares de enkelte udviklingstyper yderligere. Ændret pris på nuværende indskrivninger Dette beløb dækker ændrede udgifter på indsatserne for allerede kendte borgere. Udgifterne til disse indsatser bliver ændret hvis borgerne overgår til andre tilbud, der er behov for tillægsydelser eller hvis der er ændringer i den takst som betales i forhold til borgernes indsatser. Tilgang af borgere Dette beløb dækker udgifter til nye indsatser som der ikke var kendskab til ved den seneste baseline. Der kan her være tale om borgere som bliver tilkendt førtidspension og derved overgår fra Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed, allerede kendte borgere som bevilliges en ny indsats eller nye borgere som bevilliges en indsats for første gang. Forlængelse af tidligere afsluttede indsatser Dette beløb dækker forlængelser på indsatser som blev vurderet til at være afsluttet i den seneste baseline. Der er her primært tale om bostøtteindsatser, som bevilliges for en begrænset periode på typisk 6 måneder, som efterfølgende er blevet forlænget. Ændrede omkostninger på BPA området Dette beløb dækker udgifter på BPA området som afholdes pr. regning ud over borgernes faste tilskudsbevilling. Sådanne udgifter kan være udgifter til ekstra hjælp på grund af sygdom og barsel. Beløbet indeholder desuden faktureringer vedrørende tidligere regnskabsår som fx afslutning og afregning for årsregnskaber. Mindre ændringer på > kr. Dette beløb dækker mindre ændringer i baselinen på under kr. pr. indsats. Beløbet dækker i 2015 især takstreguleringer, hvor både Region Midtjylland og flere af Skanderborg Kommunes omegnskommuner har reguleret deres takster midt på året. Disse takstændringer er foretaget ud fra anbefalinger fra KL og fra DASSOS s forretningsudvalg baseret på ændrede lønforudsætninger i Ændret forventet tilgang Dette beløb dækker indsatser som var forventet at blive igangsat hos Fagsekretariatet Ældre & Handicap, men som nu er fjernet fra disponeringerne. Den aktuelle sag vedrør en borger som i stedet er tilgået Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed.

5 5 Tilpasset baseline for specialundervisningen Dette beløb dækker en nedjustering af det forventede årsresultat på specialundervisningen grundet mindre forbrug på området i Tilpasset baseline for STU området Dette beløb dækker en nedjustering af det forventede årsresultat på STU området. Nedskrivningen skyldes, at den forventede tilgang på området i skoleåret pr. august 2015 ikke har været så højt som forventet. Overgang til rammebudget for bostøtteindsatsen hos Socialpsykiatrien Dette beløb dækker differencen imellem den forventede årsudgift for bostøtteindsatsen hos Socialpsykiatrien pr. ultimo april 2015 og udgiften til det faste rammebudget som er aftalt for disse borgere fra august 2015 imellem Socialpsykiatrien og. Ændret disponering af borgere Dette beløb dækker ændrede forventninger til de ikke-takststyrede indsatser hos Fagsekretariatet Ældre & Handicap i Der er her tale om indsatser med støttefamilier, aflastning, kontaktpersoner og akut aflastning. I baselinen pr. 30. april 2015 er det forventede forbrug blevet vurderet ud fra forbruget i 2014, mens at det i baselinen pr. 31. august er tilpasset ud fra det kendte forbrug i Afgang af borgere Dette beløb dækker afsluttede indsatser hos. Viderefakturering af sundhedsudgifter vedr. Sølund Dette beløb dækker viderebetalinger at de sundhedsudgifter vedr. Sølund, som Fagsekretariatet Ældre & Handicap var tildelt budget til i baselinen pr. 30. april Fagsekretariatet Ældre & Handicap blev først efterfølgende oplyst at en del af disse refunderede sundhedsudgifter skulle viderefaktureres til andre kommuner, hvorfor denne udgift kommer som en merudgift nu. Tilpasset baseline for hjælpemiddelområdet Dette beløb dækker en justering af det forventede årsresultat på hjælpemiddelområdet. De ændrede forventninger til området skyldes en kombination af en opnået kørselsbesparelse, en ekstra fakturering vedrørende 2014 samt en ændret forventning til udgifterne på området. Tilpasset baseline for udgifterne til de færdigbehandlede psykiatriske patienter Dette beløb dækker en nedjustering af det forventede årsresultat til de færdigbehandlede psykiatriske patienter. De forventede udgifter er her helt fjernet, da der ikke har været udgifter på området siden april 2014, hvor Skanderborg Kommune igangsatte en brobyggerordning til at understøtte udskrivningerne for de psykiatriske patienter. Dette betyder, at eventuelle kommende udgifter på området i 2015 vil fremgå som en direkte merudgift. Tilpasset baseline for Statsrefusionerne Dette beløb dækker de forventede indtægter i form af statsrefusioner. Den øgede forventning vedr. statsrefusionerne er en direkte konsekvens af de stigninger der er sket på det aktivitetsstyrede område.

6 6 Bilag 2: Hvordan ser budget 2015 ud? Oprindeligt budget Budgetændringer Effektiviseringskrav vedr. Socialpsykiatrien Regulering af budget til Beskæftigelse & Sundhed (B&S) Lukning af Sundhedscaféen Overflytning af indtægtsbudget vedr. SDE-refusioner til B&S Tilbagebetaling af sundhedsudgifter vedr. Sølund Overførsel fra Nedsættelse af lønfremskrivning til 1,4 pct Overført budget vedr. Socialpsykiatrien ( 85) Overført budget vedr. Socialpsykiatrien ( 99) Korrektion af overhead vedr. Socialpsykiatrien Budget - Effekter af Lov og Cirkulæreprogrammet Korrigeret budget Note: Alle beløb er i 2015 p/l-niveau. Et positivt tal er udtryk for en budgettildeling, mens et negativt tal er udtryk for en budgetreduktion. Note 1: Forventes korrigeret i forbindelse med 3. budgetopfølgning Fra oprindelig til korrigeret budget Det oprindelige Budget 2015 på samlet 224,6 mio. kr. er i 2015 blevet reguleret med i alt 3,8 mio. kr. Dette giver et korrigeret budget på samlet 228,4 mio. kr. for De budgetmæssige reguleringer fremgår af ovenstående tabel og er kort beskrevet i det følgende. Nedjustering af effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien I løbet af 2014 er der blevet overflyttet en del borgere og personaler fra Socialpsykiatrien til Kompetencecentret under Beskæftigelse & Sundhed. Afklaringen heraf er først sket medio 2014, hvilket har vanskeliggjort udmøntningen af det samlede effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. Som konsekvens heraf er dette reduceret med samlet 1 mio. kr. Regulering af budget til Beskæftigelse & Sundhed Som led i projekt Sammenhængende forløb for borgere år blev der i pr. 1. januar 2014 overflyttet 218 sager (= unikke CPR-numre) og dertilhørende budget fra Fagsekretariatet Ældre & Handicap til Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed. Sagerne blev på daværende tidspunkt opgjort til en helårsudgift på 52,2 mio. kr. i Allerede dengang blev det aftalt, at der med budgetopfølgningen ultimo august 2014 skulle foretages en revurdering på CPR-niveau af det overflyttede budgets størrelse. Dette har resulteret i, at der tilbageføres 3,7 mio. kr. fra Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed til Fagsekretariatet Ældre & Handicap.

7 Lukning af Sundhedscaféen har fra og med 2012 medfinansieret tilbuddet Sundhedscaféen, som er organiseret under Socialpsykiatrien, via en budgettildeling på kr. om året. Idet der ikke længere er tilstrækkelig efterspørgsel efter Sundhedscaféens tilbud, lukkes denne, og budgetbeløbet på kr. tilbageføres til fra og med Overflytning af indtægtsbudget vedr. SDE-refusioner til Beskæftigelse & Sundhed Som led i projekt Sammenhængende forløb for borgere år er der overflyttet en andel af statsrefusionsbudgettet for Særligt Dyre Enkeltsager (SDE) fra til Fagsekretariatet Beskæftigelse & Sundhed, svarende til samlet kr. Indtægtsbudgettet vil således blive reduceret med dette beløb. Tilbageførsel af sundhedsudgifter Som en del af en samlet tilbagebetaling af sundhedsudgifter til kommuner som har borgere på Sølund, så er s budget blevet tilbageført 2,3 mio. kr. i De 2 mio. kr. at disse skal efterfølgende viderefaktureres til andre kommuner. Den reelle budtilførsel er således kun på kr. Overført merforbrug fra tidligere år Merforbruget fra 2014 var på kr. som nu er blevet overført til 2015 driften. Nedsættelse af lønfremskrivning til 1,4 pct. DASSOS s Forretningsudvalg besluttede på møde den 25. februar 2015 at anbefale kommuner og region, at taksterne for 2015 nedsættes grundet de ændres lønfremskrivninger for Anbefalingen følger dermed KL s anbefaling. KL s lønskøn for 2014 til 2015 er nedsat fra 2,00 % til 1,38 % efter indgåelse af nye overenskomster. Skanderborg Kommune har generelt brugt KL s skøn for fremskrivninger. Derfor er alle løndele inkl. i takster for 2015 beregnet 0,62 % for højt. For at leve op til anbefalinger både fra KL og fra DASSOS s forretningsudvalg beregner Skanderborg Kommune nye takster for 2015 svarende til fremskrivning af lønninger med 1,38 % i stedet for de med budgettet godkendte fremskrivninger på 2,00 %. Som en konsekvens at dette reduceres budgettet med kr. i Overført budget vedr. Socialpsykiatrien Der er lavet aftale om at flytter kr. til driften af bofællesskabet Vestervang hos Socialpsykiatrien samt kr. vedr. 99 indsatsen hos Socialpsykiatrien i alt kr. Korrektion af overhead vedr. Socialpsykiatrien Det er besluttet, at der fra 2015 ikke længere skal ske månedlige omposteringer af overhead mellem takstindtægtsbevillingen og overheadindtægtsbudgetterne vedr. bostøtteområdet under Socialpsykiatrien. Derfor bliver der ifm. 2. budgetopfølgning flyttes kr. fra Fagsekretariatet Ældre & Handicap til Økonomistaben. 7

8 Effekt af Regeringens Lov og Cirkulæreprogram 2016 De danske kommuner bliver kompenseret for loven vedr. afskaffelse af servicebetalingen for ophold i botilbud mv.. Bloktilskuddet er her blevet nedjusteret på grund af et generelt faldende niveau for området. Den samlede effekt for er her kr. fra år

9 Bilag 3: Hvordan ser baselinen pr. ultimo august 2015 ud? Baselinen pr. ultimo august 2015 er beregnet med udgangspunkt i den kendte aktivitet pr. 31. august Hvordan er baselinen blevet vurderet? Vurderingen af baselinen er delt op i to dele: 1. Den aktivitetsstyrede del af bevillingen 2. Den øvrige del af bevillingen Den aktivitetsstyrede del af bevillingen består af følgende: Døgntilbud ( 85, 107 og 108) Dagtilbud ( 103 og 104) Bostøtte ( 85) Borgerstyret Personlig Assistance (BPA 96) Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Kontaktperson- og ledsagerordninger Sociale formål ( 100) Statsrefusioner Den øvrige del af bevillingen består af følgende: Specialpædagogisk bistand Hjælpemidler Øvrige områder (kommunal tandpleje, busdrift, plejevederlag, udgifter til færdigbehandlede patienter samt øvrige restudgifter). Den aktivitetsstyrede del af bevillingen er blevet gennemgået på CPR-niveau. Det betyder konkret, at udgifterne til hver enkelt kendt borger pr. 31. august 2015 på denne del af bevillingen er blevet vurderet. Den øvrige del af bevillingen er blevet gennemgået på et mere generelt niveau. Det betyder konkret, at udgifterne for 2012, 2013 og 2014 er blevet gennemgået på dels posteringsniveau og dels lidt mere overordnet niveau. Med udgangspunkt i denne gennemgang samt i en vurdering af øvrige kendte forhold som indvirker på udgifterne, er den forventede udgift for 2015 blevet estimeret. Hvad viser gennemgangen? Gennemgangen af bevillingen viser, at baselinen pr. ultimo august 2015 er på samlet 231,4 mio. kr. fordelt på følgende måde: 9 Korr. Budget 2015 Baseline pr. 31/ Afvigelse pr. 31/ Aktivitetsstyret del Øvrig del Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt.

10 Det betyder, at der med udgangspunkt i den kendte aktivitet pr. 31. august 2015 forventes en nettoudgift på den aktivitetsstyrede del af bevillingen på 192,9 mio. kr., mens der for den resterende del af bevillingen forventes nettoudgifter for samlet 38,5 mio. kr. Merforbruget på den aktivitetsstyrede del kan forklares med en nettotilgang af borgere på handicapbevillingen. Desuden er udgiften til de nuværende borgere på bevillingen steget, hvilket dog til dels modvirkes af tilpasninger på baselinen og andre ændrede disponeringer. Gennemsnitsprisen på borgerne på bevillingen er således som helhed er dog stort set uændret. Desuden vurderes indtægterne fra statsrefusionen ikke at nå op på det budgetterede niveau, selv om størrelsen på de modtagne statsrefusioner skal ses i sammenhæng med antallet af borgere hos samt tyngden af disse. Mindreforbruget på den øvrige del er sammensat som følger: 10 Budget 2015 Baseline pr. 31/ Afvigelse pr. 31/ Specialpædagogisk bistand Hjælpemidler Øvrige områder Note: Den markante afvigelse på de øvrige områder skyldes at alle de løbende budgetændringer beskrevet i bilag 1 er indeholdt i denne post. Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Mindreforbruget hos de øvrige områder skyldes primært de i bilag 2 beskrevne budgetændringer som primært rammer de øvrige områder. Det korrigerede budget for 2015 er på 228,4 mio. kr., hvilket betyder at der i forhold til den aktuelle baseline pr. ultimo maj 2015 forventes et merforbrug på 3 mio. kr.

11 11 Bilag 4: Hvilke udfordringer står handicapbevillingen overfor? På handicapbevillingen udgøres den primære udfordring af fortsatte effektiviseringskrav. Fortsatte effektiviseringskrav I budgetforliget for 2013, 2014 og 2015 er der forudsat effektivisering med 8,3 mio. kr. i 2015, akkumulerende til 12,5 mio. kr. i 2016 og årene frem. En forholdsmæssig andel af effektiviseringskravet, svarende til 1,6 mio. kr. i 2015 og 2,4 mio. kr. i 2016 og årene frem er overført til Beskæftigelse & Sundhed sammen med overflyttelsen af 218 konkrete CPR-numre. Dermed er det tilbageværende effektiviseringskrav til handicapbevillingen 6,7 mio. kr. i 2015 og 10,1 mio. kr. i 2016 og frem. Handicapområdet er desuden pålagt ½ pct. effektivisering fra og med 2017 med effekt på 1,1 mio. kr. i 2017 stigende til 2,2 mio.kr. i I det følgende gives en kort status vedr. udmøntningen af effektiviseringerne: Status? Forudsatte effektiviseringer Konkrete effektiviseringstiltag: Tilbageførsel af sparet husleje Udmøntet - Effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien Udmøntet - Effektiviseringskrav til Bostederne Udmøntet - Effektivisering vedr. metodecentret Udmøntet - Nedlæggelse af tilskud til sundhedscaféen Udmøntet - Reducering af abonnement med IKH Udmøntet - Revisitering af 85 bostøtte (Socialpsykiatrien) Udmøntet - Revisitering af 100 merudgiftsydelser Udmøntet - Udrulning af ½ pct. effektiviseringskrav til de udførende enheder på handicapområdet Ej Udmøntet - Hjemtagelse af borgere fra Høskovs aktivitetstilbud Ej Udmøntet - Takstreduktion af borgere fra Høskovs aktivitetstilbud Ej Udmøntet - Reducering af abonnement med CSH Ej Udmøntet Forskellen mellem forudsatte- og igangsatte effektiviseringer Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Note: Alle beløb er i 2015 p/l-niveau. Note: De ikke udmøntede effektiviseringstiltag er ikke inkluderet i den aktuelle baseline. Effekten af disse vil således have en positiv effekt på bundlinjen. Bundlinjen i tabellen viser det beløb, der pt. mangler at blive udmøntet effektiviseringer for. Det bør desuden nævnes, at enkelte af de konkrete effektiviseringsforslag endnu mangler at blive udmøntet før effektiviseringen kan realiseres.

12 12 Herunder beskrives de enkelte effektiviseringsforslag nærmere: Tilbageførsel af sparet husleje Kjærsholm er i forbindelse med budget 2015 blevet tilført 4,7 mio. kr. til rammebudget for Rehabiliteringscenter Skanderborg (specialiseret bostøtte). I udmøntningen er den oprindelige ramme reduceret med kr., som følge af sparet husleje. Effektiviseringskrav til Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien er oprindelig efter aftale med kontraktholderen blevet pålagt et effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. i 2014 og årene frem. I forhold til handicapbevillingen er udmøntningen sket med budgetopfølgning ultimo april 2014, hvor kravet efter aftale med kontraktholderen systemmæssigt er flyttet fra handicapbevillingen til Socialpsykiatriens budget. Siden budgetopfølgningen ultimo april 2014 er der blevet overflyttet en del borgere og personaler fra Socialpsykiatrien til Kompetencecentret under Beskæftigelse & Sundhed. Afklaringen heraf er først sket medio 2014, hvilket har vanskeliggjort udmøntningen af det samlede effektiviseringskrav på 1,75 mio. kr. Som konsekvens heraf er dette blevet reduceret med samlet 1 mio. kr., så der resterer et resteffektiviseringskrav på 0,77 mio. kr. i 2015 priser. Effektiviseringskrav til Bostederne Bostederne er blevet pålagt et effektiviseringskrav på 1 mio. kr. I forhold til handicapbevillingen er udmøntningen sket ved en revisitering af borgerne. Udtrædelse af metodecentret Skanderborg Kommune har siden opstarten i 2010 deltaget i Center for metodeudvikling på det specialiserede socialområde og har i den forbindelse bidraget med i årligt kr. til finansiering af Metodecentret. Det er besluttet, at Skanderborg Kommune udtræder af Metodecenteret ved udgangen af 2014, idet der ikke er efterspørgsel efter Metodecenterets tilbud fra kommunens tilbud på det specialiserede socialområde og de relevante fagsekretariater. I 2015 forventes således en effektivisering på kr. Direktionen har endvidere besluttet, at de kr. i 2015 medgår til implementering af Skanderborg Kommunes socialpolitik og fra 2016 fuldt ud medgår til finansiering af effektiviseringsudfordringen på handicapområdet. Fagsekretariatet foreslår i forlængelse heraf, at pengene indtil videre går til udmøntning af effektiviseringerne alene. Lukning af sundhedscaféen har fra og med 2012 medfinansieret tilbuddet Sundhedscaféen, som er organiseret under Socialpsykiatrien, via en budgettildeling på kr. om året. Idet der ikke længere er tilstrækkelig efterspørgsel efter Sundhedscaféens tilbud, lukkes denne, og budgetbeløbet tilbageføres til fra og med 2015, svarende til en effektivisering på kr. i Reduktion af abonnementet med IKH har indgået ny abonnementsaftale med Institut for Kommunikation og Handicap (IKH) gældende fra og med Den nye aftale ligger økonomisk på et lavere niveau end de tidligere aftaler som følge af, at vi i samarbejde med bl.a. hjerneskadekonsulenten

13 fremover skaber mere sammenhængende forløb. Rent økonomisk betyder den nye abonnementsaftale en mindreudgift på kr. i 2015 voksende til kr. i 2016 og frem. Revisitering af 85 bostøtten (Socialpsykiatrien) har i 2015 gennemført en revisitering af 85 bostøtten vedr. Socialpsykiatrien. Baggrunden herfor er primært en oplevelse af, at visitationerne/taksterne er forholdsvis stabile selvom netop socialpsykiatriområdet er kendetegnet ved forholdsvis store udsving i borgernes behov. Revisiteringen har indtil nu betydet et mindreforbrug på kr. i 2015 og frem. Der forventes ikke en forøget årseffekt i 2016 og frem. Revisitering af 100 merudgiftsydelser har i 2015 gennemført en revisitering af 100 merudgiftsydelserne. Revisiteringen har indtil nu betydet et mindreforbrug på kr. i 2015 og frem. Der forventes ikke en forøget årseffekt i 2016 og frem. Udrulning af ½ pct. effektiviseringskrav til de udførende enheder på handicapområdet I forbindelse med Budget 2015 besluttede Byrådet, at der i perioden 2015 til 2018 skal gennemføres effektiviseringer svarende til ½ pct. pr. år på alle kommunens enheder. Handicapområdet er i første omgang blevet friholdt for denne effektiviseringstrappe, idet man i forvejen var pålagt betydelige effektiviseringskrav (de 4, 8 og 12 mio. kr.). foreslår derfor som led i udmøntningen heraf, at effektiviseringskravet udrulles til de udførende enheder på handicapområdet. Dette vil reducere tilbuddenes budgetter med samlet godt 1,6 mio.kr., mens de centrale overheadindtægter reduceres med kr. Hjemtagelse af borgere fra Høskovens aktivitetstilbud Høskoven er et regionalt tilbud til hjerneskadede beliggende i Århus. Der er i dag en række Skanderborg-borgere, som kun bruger Høskovens dagsaktivitetstilbud og ikke deres botilbud. Det er s vurdering, at man i regi af Aktivitet & Træning på ældreområdet ville kunne lave et tilsvarende eller bedre dagtilbud til en lavere pris. Den angivne økonomiske effekt på kr. er udtryk for forskellen mellem det, der i dag betales til Høskoven (fratrukket den forventede takstreduktion) og de ekstra ressourcer, som Aktivitet og Træning forventeligt ville skulle tilføres for at kunne løse opgaven. Takstreduktion for borgere fra Høskovens aktivitetstilbud Frem mod en hjemtagelse af borgere fra Høskovens aktivitetstilbud har det været muligt for Fagsekretariatet Ældre & Handicap at forhandle sig til takstreduktion på 30 % af den samlede opholdstakst fra oktober 2015 og frem. Reducering af abonnement med CSH skal medio 2015 forhandle en ny abonnementsaftale med Center for Syn og Hjælpemidler Aarhus (CSH) gældende fra og med Det er forventningen, at den nye aftale vil ligge på et økonomisk lavere niveau end den nuværende aftale som følge af, at Skanderborg Kommune laver en mere effektiv visitering med et sammenhængende borgerforløb for øje. Rent økonomisk er der forudsat en mindreudgift på kr. fra 2016 og frem. 13

14 Yderligere effektiviseringer Der arbejdes pt. på en mere helhedsorienteret visitationsform. Der forventes en positiv effekt af denne ændring ikke kun for borgeren, men også økonomisk. Idet der på nuværende tidspunkt er betydelig usikkerhed i forhold til den økonomiske effekt, er en sådan ikke indregnet pt. 14

15 Bilag 5: Hvilken nettotilgang må forventes? Vurderingen af den forventede nettotilgang er behæftet med stor usikkerhed, idet en enkelt sag kan flytte markant på udgiftsniveauet. I forbindelse med gennemgangen af handicapbevillingen er følgende blevet vurderet særligt: Overgangssager fra børn- og ungeområdet Forventet tilgang til STU-uddannelsen Økonomiske konsekvenser af refusionssager Status i forhold til puljen vedr. aktivitetsstigninger Overgangssager fra Børn & Unge Fagsekretariatet Børn & Unge forsyner regelmæssigt med oplysninger om hvilke kendte overgangssager, der er på vej over til handicapområdet (vurderet med udgangspunkt i borgerens alder og Børn & Unges kendskab til borgeren). Endvidere afholdes der kvartalsvise koordinationsmøder på sagsbehandlerniveau mellem Børn & Unge, Ældre & Handicap samt Beskæftigelse og Sundhed. Endvidere afholdes der 17½ års møder mellem sagsbehandlerne fra børn- og ungeområdet og sagsbehandlerne fra handicapområdet, hvilken er med til at validere de fremsendte oplysninger. Udgifterne til de kendte borgere som overgår fra Børn & Unge er medregnet i baselinen, så der forventes derfor som udgangspunkt ikke yderligere belastning på bevillingen i Tilgang til STU-uddannelsen Der er disponeret med en tilgang på STU området på 0,3 mio. kr. fra 2016 og frem, svarende til en tilgang på ca. 2 årsværk. Denne tilgang er indeholdt i den aktuelle baseline. Økonomiske konsekvenser af refusionssager Skanderborg Kommune er i øjeblikket involveret i nogle sager, hvor der er uenighed med en anden kommune om refusionsforpligtelsen. Sager i retssystemet Der verserer stadig to refusionssager med Aarhus Kommune til en samlet værdi på 4,3 mio. kr. vedrørende en periode i Ankesystemet har her givet Skanderborg Kommune medhold, men Aarhus Kommune har ikke accepteret disse afgørelser og i den forbindelse udtaget stævning mod Skanderborg Kommune, for at få omstødt ankesystemets afgørelser. Juridisk afdeling har vurderet de to sager i flere omgange og er her nået frem til, at Skanderborg Kommune står med en god sag. Skulle sagerne (mod forventning) tabes vil det belaste handicapbevillingen med en engangsudgift på samlet 4,3 mio. kr. + eventuelle sagsomkostninger. Skanderborg Kommune er desuden involveret i to refusionssager med Silkeborg Kommune til en samlet værdi af 4 mio. kr. vedrørende perioden 2011 til Den økonomiske konsekvens af disse sager er dog stigende med tiden, da borgerne stadig er anbragt på botilbud i Skanderborg Kommune uden at Silkeborg Kommune betaler for den fulde ydelse. Sagen vedrører afregning af tillægsydelser for to borgere bosiddende på henholdsvis Sølund og Bavnebjerg. 15

16 Skanderborg Kommune har fremsendt en stævning i sagen. Så frem at sagerne bliver tabt, så vil dette have afsmittende økonomisk effekt på driften - både i forhold til afregningerne fra 2011 til nu, men også de fremtidige afregninger at tillægsydelserne for de to borgere. Disse udgifter er ikke indregnet i den aktuelle baseline. Status i forhold til puljen vedr. aktivitetsstigninger I forbindelse med budgetforliget for 2013 blev der bl.a. tilført en pulje på 5 mio. kr. årligt til og med 2016, som skal finansiere øgede udgifter som konsekvens af aktivitetsstigninger. En forholdsmæssig andel af puljen, svarende til 2 mio. kr. i 2015 og 2,9 mio. kr. i 2016 og årene frem er overført til Beskæftigelse & Sundhed sammen med overflyttelsen af 218 konkrete CPRnumre. Dermed er den tilbageværende pulje til aktivitetsstigninger på handicapbevillingen 8,6 mio. kr. i 2015 og 12,8 mio. kr. i 2016 og frem Med i baseline? Pulje til aktivitetsstigninger Faktisk/reel aktivitetsudvikling * Ja Yderligere forventet overgang fra Børn & Unge Ja Forventet tilgang på STU området Ja Note: Et positivt tal er udtryk for et merforbrug/mindreindtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. Note: Akkumuleret siden 1/1-14 og korrigeret for de ekstraordinære engangsindtægter vedrørende tidligere år som er tilbageført driften i 2014 som en konsekvens af 2 afsluttede refusionssager. Tilsammen betyder det, at der pt. forventes en økonomisk effekt af aktivitetsstigninger som er mindre end den afsatte pulje hertil.

17 17 Bilag 6: Ledelsesinformation Foranstaltningstype Antal årsværk 2015 pr. 31/5-15 Disponeret udgift 2015 pr. 31/5-15 Gns.udgift/borger 2015 pr. 31/5-15 STU BPA bostøtte/bofællesskaber døgn midlertidige botilbud længerevarende botilbud beskyttet beskæftigelse aktivitets- og samværstilbud I alt foranstaltninger Note: Den samlede udgift for de aktivitetsstyrende tilbud i denne tabel afviger fra resultatet for de aktivitetsstyrede tilbud i tabellerne på side 1 og 4 her i notatet. Dette skyldes, at den ovenstående tabel ikke inkluderer 100 merudgifter, kontaktperson & ledsagerordninger samt den forventede tilgang på STU området. 100 merudgifter samt kontaktperson & ledsagerordningerne er udeladt, da de vil give et skævt billede af gennemsnitsudgiften på aktivitetsudgifterne, da disse områder har mange borgere med en lav udgift. Hvad viser ledelsesinformationen? En sammenholdning af baselinen pr. ultimo august 2015 og baselinen pr. ultimo januar 2015 viser, at der er sket en udvikling i antallet af årsværk som administreres under handicapbevillingen. Gennemsnitsprisen på disse er dog stort set uændret.

18 Bilag 7: Tiltag til opnåelse af balance Budgetopfølgningen ultimo august 2015 viser et forventet merforbrug på 3 mio. kr. Den primære årsag til merforbruget er, at budgettet er reduceret som følge af effektiviseringskrav, som endnu ikke er udmøntet fuldt ud. Således mangler der at blive udmøntet 3,3 mio. kr. i 2015, voksende til 5,8 mio. kr. i Med henblik på at udmønte de resterende effektiviseringskrav nedsættes der en taskforce bestående af repræsentanter fra og kontraktholdere på handicapog socialpsykiatriområdet. Taskforcens opgave er, at komme med forslag til yderligere effektiviseringer. I den forbindelse vil taskforcen gennemgå KORA-rapporten Inspiration til effektiviseringer 2015 Forslag til økonomiske effektiviseringer fra de kommunale administrationer fra juni 2015 med henblik på at vurdere om der er forslag heri, som vil kunne bruges i Skanderborg Kommune. 18

19 19 Bilag 8: Samlet resultat for handicapbevillingen Nedenstående tabel viser Fagsekretariatets og kontraktholdernes forventninger til det samlede regnskabsresultat i 2015 i forbindelse med budgetopfølgningen pr. ultimo august Fagsekretariat/kontraktholdere Forventet forbrug hele året 2015** Korrigeret budget 2015 Afvigelse* Overførsel fra 2014*** Afvigelse uden overførsel Fagsekretariatet Ældre og handicap Socialpsykiatrien Landsbyen Sølund Bavnebjerg bo- og aktivitetscenter Bostederne Skanderborg Det samlede resultat *Et positivt tal på afvigelsen er udtryk for et merforbrug/mindre indtægt, mens et negativt tal er udtryk for et mindreforbrug/merindtægt. **Resultaterne er opgjort pr. 31/ og stammer fra kontraktholdernes indberetninger til Mit Forventede Regnskab. *** Et positivt tal er udtryk for et overført merforbrug fra 2014, mens et negativt tal er et udtryk for et overført mindrebrug.

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Sag 15 / 49273 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar 2016

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar 2016 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen pr. ultimo januar Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. handicapbevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE SOCIAL OG HANDICAP BUDGETOPFØLGNING 31. AUGUST 2011 Guldborgsund kommune September 2011 Indledning Budgetopfølgningen pr. 31/8-2011 omhandler væsentlige udviklingstendenser

Læs mere

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april.

Forventningen til regnskabet for 2016 ultimo august er i øvrigt på samme niveau som forventningen ved opfølgningen ultimo april. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo august 2016 et merforbrug på 1,3 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo april 2015 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo april 2016 et merforbrug på 1,2 mio. kr. Heri indgår

Læs mere

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov

Notat. Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud til voksne med særlige behov ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 17. marts 2015 Tlf. dir.: 4477 3497 E-mail: fci@balk.dk Kontakt: Funda Kitir Notat Bilagsnotat vedrørende Social og Sundhedsudvalget budgetopfølgning for budgetramme 50.54 tilbud

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen pr. ultimo januar 2016 Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række

Læs mere

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar

Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar Status og handleplan vedr. tiltag inden for området Borgere med fysiske og psykiske handicap pr. februar 2017 Budget & Analyse Staben Økonomi, Innovation & IT Februar 2017 1. Indledning Området Borgere

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap

Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap NOTAT NOTAT Kortlægning af den økonomiske udvikling på voksenhandicap 2014-2018 Budgettet på voksenhandicap er opdelt i serviceudgifter og den centrale refusionsordning. Serviceudgifter er overordnet set

Læs mere

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen

Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen 1 Budgetopfølgningsnotat vedr. ældrebevillingen Opbygning af notatet Notatet er bygget op omkring en forside med en kortfattet konklusion samt en række bilag, som uddyber en række forskellige forhold vedr.

Læs mere

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017

Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet. 1. Aftaledelen af ældreområdet. Bilag til sag om 2. budgetopfølgning 2017 Budgetopfølgning ultimo april 2017: Ældreområdet 1. Aftaledelen af ældreområdet Aftaledelen af ældreområdet kommer ud med et forventet merforbrug på 9,6 mio. kr. i 2017. Herudover kommer 3,8 mio. kr. i

Læs mere

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene.

Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. 1 of 9 Status for tekniske korrektioner til budget 2015 og overslagsårene. Indhold X. Udvalget for sundhed, ældre og social.... 2 X.X Sundhedsområdet... 2 X.X.X Demografipulje på sundhedsområdet... 2 X.X.X

Læs mere

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016.

1. Baggrund og sammenfatning Forvaltningen har konstateret, at der må forventes et væsentligt merforbrug på voksensocialområdet i 2016. Social - og Arbejdsmarkedssekretariat Sagsnr. 270448 Brevid. 2292006 Ref. HLLA Dir. tlf. 4631 6973 hannell@roskilde.dk NOTAT: Budgetudfordring på voksensocialområdet i 2016 17. marts 2016 1. Baggrund og

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 8 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. april 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges opfølgning pr. 30. april 2015

Læs mere

Afvigelse ift. korrigeret budget

Afvigelse ift. korrigeret budget Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo august 2014 1. Sammenfatning Tabel 1.1.: Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra 2014 til 2015 (1.000 kr.) Årets

Læs mere

Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt

Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Bilag 9: Omflytninger mellem bevillinger uden kassemæssig effekt Nedenstående tabel er en oversigt over omflytninger mellem bevillinger, der falder uden for reglerne om administrative omflytninger. Omflytningerne

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo april 2015 1. Sammenfatning Årets resultat udviser pr. ultimo april 2015 et mindreforbrug på 0,6 mio. kr. Årets resultat er med udgangspunkt

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Socialområdets samlede i 2016 forventes at vise et underskud på 17,1 mio. kr., der dog kan reduceres til godt 5 mio. kr. ved de foreslåede omplaceringer af på knap 12 mio. kr. fra

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014.

Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for Dvs. der er ikke medtaget overførsel fra 2014. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2015 1. Sammenfatning Der er i nærværende budgetopfølgning udelukkende taget udgangspunkt i årets resultat for 2015. Dvs. der

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj 2019 Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Vision for Beskæftigelse og Sundhed Veteranpolitik Sundhedspolitik Borgere i Skanderborg

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug februar 1. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.615

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 10 21. maj 2014 Notat til opfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed Budgetopfølgning pr. 30. april 2014 Voksen-/Handicapområdet Social og voksen / handicap I det følgende fremlægges opfølgning

Læs mere

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder

NOTAT. Udgiftspres på de specialiserede socialområder NOTAT 29. august 2016 Udgiftspres på de specialiserede socialområder Dette notat beskriver det forventede udgiftspres, som kan konstateres på de specialiserede socialområder i forhold til budget 2017.

Læs mere

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap 1. Indledning Socialudvalget vedtog på udvalgsmødet den 5. april 2018, at administrationen skal beskrive en proces, der

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December

Forventet regnskab løbende priser. Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober November December Fokuspunkter (i 1.000 kr.) Forventet regnskab Korrigeret Oprindeligt Afvigelse til korr. Overført merforbrug fra regnskab 2018-37.796 37.796 Hjælpemidler 31.078 25.480 25.480 5.598 Visiterede timer i hjemmeplejen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og udgiftsneutrale tillægsbevillinger 2014 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Budgetopfølgning I pr. 31. marts Oversigt over omplaceringer og "udgiftsneutrale" tillægsbevillinger 2014 Hele 1.000 kr. Område/ funktion Aktivitetsområde / omkostningssted

Læs mere

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3f - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien.

Meraktivitet udover baseline og op til sygehusenes andel af den statslige meraktivitetspulje afregnes til 70 % af DRG/DAGS-værdien. Bilag 1 Økonomisk vurdering på det efterspørgselsstyrede område I det følgende gives en status på budgetvurderingen på det efterspørgselsstyrede område. Det omhandler følgende områder: Meraktivitet på

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 5 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 19. august 2015 Budgetopfølgning pr. 31. juli 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler

Korrigeret budget incl. Oprindeligt budget. overførsler Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget incl. overførsler Oprindeligt budget Budget

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Tabel 1 SÆH udvalget Vedtaget Budget Overførsel fra 2017 til Ompl. + Till.bev. Korrigeret budget i mio. kr. Regnskab Afvigelse korrigeret budget (+)=merforbrug (-)=min.forbrug

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Udvalg: Socialudvalget

Udvalg: Socialudvalget Udvalg: Socialudvalget Budgetopfølgningen pr. 30. september 2014 følger tendensen fra tidligere opfølgninger i 2014. Der er et for det specialiserede socialområde samlet set (børn og voksne) forventning

Læs mere

Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet

Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet Lovgivning Hjemmel for afgørelser og indsatser findes i: Serviceloven Sundhedsloven Almenboligloven Trafikselskabsloven Specialundervisningsloven Lov

Læs mere

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018

Månedsrapportering pr. 28. februar 2018 Månedsrapportering pr. 28. februar 22. marts Specialundervisning Konklusion I forventes der pt. et merforbrug på 8,0 mio. kr. i Den primære årsag hertil er større aktivitet end grundlaget tillader. Det

Læs mere

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige

Fokus i 1. budgetopfølgning er derfor på at korrigere budgettet for budgetfejl, ny lovgivning, væsentlige 1. budgetopfølgning for budget 2019 d. 29.4.2019 Baggrundsnotat vedr. 1. budgetopfølgning 2019. Resumé 1. budgetopfølgning baserer sig på det faktiske driftsforbrug ved udgangen af 1. kvartal 2019 samt

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2015 Budgetkontrol pr. 1. oktober 7. SUNDHED I 1.000 kr. Afvigelse: - = mindreudgift eller merindtægt og += merudgift eller mindreindtægt FORKLARINGER TIL AFVIGELSER Oprindeligt Korrigeret Forbrug Forventet

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 217 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 28-217 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres.

Notat. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde. Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under pres. Vedrørende udfordringer på det specialiserede voksenområde Dato: 24.05.2018 Center for Børn og Voksne Stabsteam horsholm.dk Myndighedsbudgettet på det specialiserede område for voksne er konstant under

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 1 of 6 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Social, Ældre og Sundhed 21. maj 2015 Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 for voksen- og handicapområdet I det følgende fremlægges budgetopfølgning pr.

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET Version BILAG 1 '+ = merforbrug el. mindreindtægter /- = mindre forbrug el. merindtægter Oversigt over Nr. Forslag Budget 2015 Budget 2016 Budget 2017 Budget 2018 1 Hjemmepleje - demografi -1.605 180-945 4.573

Læs mere

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering for 3. kvartal 2017 for Sundhedsudvalget Side 1 af 8 Pleje og Omsorg Ifølge denne økonomivurdering forventer vi et samlet et merforbrug på 2,0 mio. kr. i forhold til det korrigerede budget

Læs mere

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet.

Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet og 13,6 mio. kr. på politikområdet Voksenspecialområdet. Socialudvalget -2019 Vurdering Holder det korrigerede budget? Nej der forventes et merforbrug på 24,2 mio. kr. før omplaceringer. Merforbruget fordeler sig med 10,6 mio. kr. på politikområdet Børnespecialområdet

Læs mere

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer. SOCIAL OG SUNDHED Dato: 7. juni 2019 Tlf. dir.: 4477 6252 E-mail: vla@balk.dk Kontakt: Vivi Lauritsen Den økonomiske handlingsplan for det specialiserede voksenområde - status på økonomi og initiativer.

Læs mere

Nøgletal. Handicap og Psykiatri

Nøgletal. Handicap og Psykiatri Nøgletal Handicap og Psykiatri Juni 2018 Udvikling i udgifter vedr. køb af pladser, Handicap og Psykiatri Nøgletal (KPI) fra 2008-2018 Formål Formål med notatet er at give et indblik i Handicap og Psykiatris

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter

Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Servicerammeneutral skema Bilag 3g - Socialudvalget, serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Korr. Budget Forbrug april 2. FR Afvigelse Socialudvalget (inkl. modposter andre udvalg) U 525.565 175.039

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Køb botilbud gennemsnitsudgifter og helårspersoner 162,0 80,0 75,0 70,

Køb botilbud gennemsnitsudgifter og helårspersoner 162,0 80,0 75,0 70, Ledelsesinformation ultimo oktober 217 Egne tilbud, køb og salg Botilbud 15, 17 og 18 Årets priser Årets priser Årets priser 215 153,4 522.317 56.121 215 156,2 668.64 647.349 215 77,4 657.941 637.54 216

Læs mere

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr.

Socialudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 4. Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Socialudvalget -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? Der er et merforbrug på 6,1 mio. kr. Merforbruget dækker over et merforbrug på voksenspecial på 6,9 mio. kr. og et mindreforbrug på børnespecialområdet

Læs mere

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap

Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap Punkt 6. Godkendelse: Budgetfordeling 2016 sektor tilbud for mennesker med handicap 2015-061565 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til at budgetfordeling 2016 for sektor Tilbud for mennesker med

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr.

Der blev ved budgetforliget for 2013 vedtaget en besparelse vedr. børn og unge med handicap på 0,45 mio. kr. Vedrørende: Udgifterne på socialområdet 2011-2014 Sagsnavn: Udgiftsudviklingen på socialområdet 2011-2014 Sagsnummer: 00.30.00-G01-1-14 Skrevet af: Mette Holst-Langberg Forvaltning: Social og Arbejdsmarked

Læs mere

Regnskab Regnskab 2017

Regnskab Regnskab 2017 Politikområdet dækker over tilbud til borgere med psykiske handicaps og sindslidelser. Da forskellige målgrupper har brug for forskellige tilbud, grupperer indsatsområderne sig forskellig. Gruppen til

Læs mere

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien

Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Konsekvenser af inddragelse af overførte midler 2014 til 2015 til understøttelse af udviklingsstrategien Herunder følger en oversigt over fag- og stabschefernes forslag til reduktion af tidligere ansøgte

Læs mere

Tillægs bevilling. Korrigeret budget

Tillægs bevilling. Korrigeret budget Social og psykiatri 1.000 kr., - for indtægt Vedtaget budget Tillægs bevilling Korrigeret budget Regnskab Afvigelse i kr. Afvigelse i % Social og psykiatri - drift 134.324 5.236 139.560 135.790-3.770-2,70

Læs mere

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud

Udviklingen i antal cpr. på dag- og døgntilbud SOLRØD KOMMUNE JOB- OG SOCIALCENTERET NOTAT Emne: Til: Analyse - Politikområde 14, det specialiserede voksenområde Social-, Sundheds- og fritidsudvalget Dato: 28. april 2016 Sagsbeh.: Charlotte B. Olsen

Læs mere

FORVENTET REGNSKAB-2019

FORVENTET REGNSKAB-2019 LEDELSESINFORMATION VOKSENOMRÅDET APRIL FORVENTET REGNSKAB VOKSENOMRÅDET Ledelsesinformationens formål er at skabe overblik over udviklingen i prisen på og antallet af de mest udgiftstunge foranstaltninger

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud

Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud Opgørelse af Skanderborg Kommunes brug af psykiatritilbud pr. marts 2017 1. Formål og afgrænsning Formålet med nærværende opgørelse er at tilvejebringe et overblik over antal og udgifter vedrørende borgere

Læs mere

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Socialudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger Afvigelse efter TB 700 Integrationsindsats

Læs mere

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

4. Økonomisk Redegørelse 2018 Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 4. Økonomisk Redegørelse Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Generelt for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Social- og Arbejdsmarkedsudvalget forventer mindreforbrug på 4,588 mio. kr. Det dækker over merforbrug

Læs mere

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget

NOTAT. 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget NOTAT Dato Børne- og Uddannelsesforvaltningen BUF-Sekretariat 3. økonomiske redegørelse, Børneudvalget Børne- og Uddannelsesforvaltningen har foretaget budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 på Børneudvalgets

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge

Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Udvalget Læring & Trivsel for Børn og Unge Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer,

Læs mere

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret.

Halvårsregnskabet er opfølgningsmæssigt anderledes end alle øvrige budgetopfølgninger i løbet af budgetåret. Halvårsregnskab, Holbæk Kommune Økonomi & effekt Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketingen vedtog i februar

Læs mere

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde

Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Notat Sagsnr.: 2011/04323 Dato: 23. januar 2012 Sag: 2011 - Indberetning til Økonomi- og Indenrigsministeriet vedr. det specialiserede socialområde Sagsbehandler: Hanne Astrid Jørgensen Økonomi og analysekonsulent

Læs mere

Økonomirapportering 310810

Økonomirapportering 310810 0025 Faste ejendomme U 8.112 8.112 4.500 8.112 I -5.486-5.486-5.486 0462 Sundhedsudgifter m.v U 162.838 1.118 163.956 90.224 179.426 15.470 Merudgifter på 15,5 mio. kr. på medfinansiering af sundhedsudgifterne.

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Ældre i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/5 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Ældrerådet 251 0 251 0 2 Tomgangsleje 3.498

Læs mere

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri

Budget Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Budget 2018-2021 Budgetbeskrivelse Handicap og psykiatri Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Handicap og Psykiatri hører under Udvalget for Ældre og Handicappede og har et samlet budget

Læs mere

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet.

2.1. Myndighedsområdet I dette afsnit følger bemærkninger vedr. de ydelser, der bevilges gennem myndighedsområdet. Børn og unge med særlige behov (aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2016 1. Sammenfatning Det forventede regnskab for 2016 udviser pr. ultimo januar 2016 et mindreforbrug på 1,9 mio. kr. Heri

Læs mere

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5

Udvalget for Voksne. Økonomi- og aktivitetsopfølgning August Samlet overblik på politikområde 7, 8 og 9. Side 1 af 5 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning 2014 Den forventede reduktion af driftsudgifterne er medvirkende til, at det samlede regnskabsresultat, som viser et forventet underskud på ca. 14 mio.

Læs mere