Ishøj Kommune Trafikhandlingsplan. Debatoplæg. Juli 2004 VIA TRAFIK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ishøj Kommune Trafikhandlingsplan. Debatoplæg. Juli 2004 VIA TRAFIK"

Transkript

1 1 Ishøj Kommune Trafikhandlingsplan Debatoplæg VIA TRAFIK Juli

2 Indholdsfortegnelse. Indledning Formål 3. Borgerinddragelse....3 Tidsplan.. 1. Trafikal struktur. 5. Trafikale forhold. 5.1 Tryghed... Trafiksikkerhed. 9.3 Stier og forhold for cyklister og fodgængere.. 1. Lokalvejsområder 18.5 Tilgængelighed 19. Kollektiv Trafik..7 Trafikstøj & -miljø.8 Visuelt miljø. 3.9 Bil- og lastbiltrafikken.

3 3. Indledning Siden erne har Ishøj Kommune lagt vægt på at skabe trafiksikre og gode vejog stiforbindelser for kommunens borgere. I takt med udbygningen af kommunens boligområder blev der således anlagt et system af veje, som lå i passende afstand fra boliger og andre trafikfølsomme områder, og separate stier, der sikrede at de bløde trafikanter kunne færdes trygt og sikkert mellem kommunens boligområder, butikker, institutioner mv. Inden for de sidste år har den generelle trafikstigning imidlertid medført, at stadig flere borgere generes af trafikken, bla. i form af støj og barrierer. Samtidig bliver stinettet i dag mere benyttet af knallerttrafik med høj fart, hvilket skaber utryghed og farlige situationer. Derfor er Ishøj kommune nu gået i gang med at udarbejde en trafikhandlingsplan, hvilket igennem flere år har været et ønske blandt kommunens borgere og politikere..1. Formål Formål med trafikhandlingsplanen er at: skabe overblik over de trafikale forhold på de kommunale veje og stier fastlægge hvordan specielt de lette trafikanters tryghed kan øges prioritere trafikale problemstillinger vedr. trafikafvikling, trafikmiljø mv fastlægge et ambitionsniveau, hvor trafikplanen kan være realiserbar indenfor en årrække, og give borgerne bedre mulighed for indsigt i kommunens arbejde omkring de trafikale forhold Kommunen har valgt at vægte borgernes oplevelse af de trafikale problemer højt, og har derfor gennemført en spørgeskemaanalyse i forhold til en række lokale repræsentanter. Dette debatoplæg beskriver de problemer, der er fremkommet fra repræsentanterne: skoler, institutioner, ældreråd, nærpoliti og beboer - samt grundejerforeninger m.fl., og er således et resultat af en række borgeres oplevelse af de trafikale problemer, men kan ikke betragtes som et fuldstændigt billede. Derfor lægges oplægget nu ud til debat, hvor alle borgere har mulighed for at komme med bemærkninger og forslag. Hensigten med oplægget er efterfølgende at udarbejde en trafikplan, der kan danne grundlag for den fremtidige vurdering og prioritering af trafikale opgaver. Vi håber, at vore borgere vil deltage aktivt i debatten! Mød os også på

4 . Borgerinddragelse BORGERMØDE Om trafikken i Ishøj kommune afholdes d. 1. juni kl i byrådssalen, Rådhuset Her vil de trafikale problemer blive præsenteret og debatteret. Kommunens borgere får lejlighed til at stille spørgsmål og komme med forslag til trafikplanen i forhold til politikere og teknikere. HØRINGSPERIODE 1. juni -. juli Spørgsmål og kommentarer kan sendes til: Ishøj Kommune Teknik & Miljø Rådhuset Store Torv 35 Ishøj Kommentarer Borgernes kommentarer vil indgå i det videre arbejde med trafikhandlingsplanen. Lokale repræsentanter Kommunen har en liste over repræsentanter for beboer- og grundejer-foreninger samt skoler, institutioner og bylaug, og er behjælpelig, hvis du ønsker at viderebringe dine kommentarer via en af de lokale repræsentanter..3 Tidsplan Trafikhandlingsplanarbejdet inddelt i 3 faser Tidsplan 1. Indsamlingsfase vedr. trafikale problemer marts april. Debatfase maj-juni 3. Planfase, trafikplan juli-august Indsamlingsfasen omfatter interview og kortlægning af udvalgte trafikale data. Under nuværende debatfase drøftes problemer, ønsker til prioritering samt indsatsområder. I planfasen udarbejdes selve trafikplanen med målsætninger, forslag til projekter og overordnet prioritering.

5 5 1. Trafikal struktur Ishøj Kommunes trafikale struktur er karakteriseret ved at omfatte motorveje, der gennemskærer kommunen som en pil mod spidsen mod syd. Midt i dette skæringspunkt er kommunens industriområde godt placeret. En -sporet trafikvej på tværs af kommunen skaber vejforbindelse mod Høje- Taastrup. Trafikvejen bringer trafikken ud til motorvejene og mod øst til Ishøj Strandvej, der løber langs kysten til Vallensbæk og videre mod nord samt til Køge mod syd. Centrum af Ishøj er rammet ind af disse trafikveje samt jernbanen med forbindelse til Hundige og København m.v. Ud over den tætte bystruktur omkring det stationsnære Ishøj Bycenter, er der en lang række rekreative og grønne områder samt strand og havn mod øst. Vest for motorvejsstrukturen ligger de små populære landsbyer som perler på en snor ud mod vest. Skolerne ligger primært i centrum af Ishøj. Dog er Ishøj Skole beliggende i Ishøj Landsby. Ishøj er danmarksberømt for sit planlagte separate stisystem, der er unikt. På dette færdes fodgængere, cykler og knallerter integreret, hvilket giver mange fordele men også nogle trafikale problemer i form af utryghed og uheldsrisiko. Det separate stisystem omfatter i øvrigt ikke f.eks. landsbyerne og de ældre boligområder, hvor der mangler foranstaltninger for de lette trafikanter herunder skolebørn.. Trafikale problemer Bil- og lastbiltrafikken har generelt gode vilkår i Ishøj, hvor der ikke er registreret fremkommelighedsproblemer, bortset fra motorvejsnettet; herunder ved op- og nedkørslerne i myldretiden 1. Til gengæld giver dette gener for beboere i form af f.eks. trafikstøj. Det separate stisystem har betydet et generelt lavt uheldsantal her er der f.eks. kun 1 dræbt på 5 år. Dog viser interviewanalysen, at stisystemet rummer mange problemer. Efterfølgende er de trafikale problemer i Ishøj beskrevet som de er fremkommet gennem interview med skoler, institutionerne, ældreråd, politi og lokale repræsentanter for boligområder/landsbyer. Dette er suppleret med resumé af problemområder som er afdækket gennem en teknisk kortlægning af de trafikale forhold i kommunen. Interviewanalysen har givet følgende prioritering af trafikale problemer i Ishøj: 1 Nærmere beskrevet under afsnit om bil- og lastbilstrafikken.

6 1. Tryghed. Trafiksikkerhed 3. Generelle forhold for cyklister/fodgængere. Lokalvejsområder 5. Tilgængelighed. Kollektiv trafik 7. Trafikstøj 8. Miljøforhold 9. Visuelt miljø 1. Bil- og lastbiltrafikken De emner, som prioriteres højest er således tryghed, trafiksikkerhed, stier og lokalvejsområder, der hver har fået tildelt mellem points. Emnerne tilgængelighed, trafikstøj og kollektiv trafik har i størrelsesordenen points. Miljøforhold, visuelt miljø og bil-/lastbilstrafikken har fået laveste pointtal; nemlig Debatoplægget er opbygget efter denne prioritering. De stedfæstede problemfelter, der er fremkommet ved interviewene er indtegnet på kortbilag og er delvist medtaget i teksten under de 1 trafikale emner, der er behandlet..1 Tryghed Trafikal tryghed kan beskrives som den oplevede risiko ved at færdes på veje og stier m.v. Den er af betydning for menneskers ønske, vilje og muligheder for at færdes på egen hånd. Trafikal utryghed kan indskrænke f.eks. børn og færdselsbesværende bevægelsesfrihed og mobilitet i nærmiljøet. Stor tryghed kan derimod fastholde eller øge lyst og mulighed til fysisk udfoldelse og transport på cykel og som fodgænger, hvilket i det store perspektiv gavner folkesundheden og velfærd. Emnerne tryghed og trafiksikkerhed kan ikke helt adskilles. Se derfor også afsnit 3. Trafiksikkerhed Hvilke steder giver efter din mening utryghed for trafikanter/beboere? Vejkryds Vejstrækninger Stikrydsninger Busterminal Stistrækninger Skoler Parkeringspladser Tunneller Broer Pladser Andet, angiv: Centerområdet Figur 1: Interviewanalyse Problemsteder med utryghed.

7 7 Hovedparten af de interviewede har angivet, at utryghed er det største trafikale problem i Ishøj Kommune. Det er især vej- og stikrydsninger der giver utryghed, men også vej- og stistrækninger mellem Ishøj og landsbyerne samt i lokalvejsområderne rangerer højt på listen. Trafik omkring skoler samt tunnellerne giver også anledning til utryghed. Høj hastighed og knallerttrafik topper som hovedårsagerne til utryghed. Sammenblanding af trafik samt relativt store trafikmængder giver også utryghed. Dårlige oversigtsforhold betyder naturligvis usikre trafikale beslutninger, og medfører ligeledes utryghed. Nogle gange kan oversigtsforhold etableres for næsten ingen penge. Dette er f.eks. tilfældet, de steder hvor det skyldes høje hække eller skilte m.m. Utryghed opleves til gengæld ikke forbundet med færdsel ved centerområdet, pladser og broer. De adspurgte har angivet en række konkrete steder med utryg færdsel:.1.1 Stier Ishøjstien Banestien Skyttestien Jægerstien Lundestien i Strandgårdsparken Tranegildestien Sti gennem Strandgårdsskolen Tunneller Det angives bl.a. at mange knallerter kører med høj hastighed, og at der ofte er - på hver knallert, og at knallerttrafikken medfører, at især mindre børn på cykel føler utryghed. Mere synligt politi samt fartdæmpning på stierne er nævnt som mulige virkemidler til at mindske utrygheden som følge af knallertkørsel. Borgerrepræsentanter henstiller således til, at tryghedsskabende foranstaltninger prioriteres højt af politikerne, og at de i trafikplanarbejdet melder klart ud med løsningsforslag, til at komme knallertproblemerne til livs; samt gennemfører drøftelser med politiet om mulige foranstaltninger. Der er fremkommet forslag fra borgerrepræsentant om knallertforbud, hvilket i givet fald skulle udføres som forsøg. Der er også fremkommet spørgsmål om, hvorvidt der kan anlægges chikaner for nedsættelse af knallerters hastighed, men at dette skal afvejes i forhold til investering og afledt chikane af øvrige trafikanter som cyklister og fodgængere m.v. Der er iøvrigt fremkommet ønsker om øget kontrol med knallerters lovlighed og hastighed m.v. og evt. anvendelse af nye metoder hvad angår politiet. Øde strækninger, dårlige oversigtsforhold og manglende belysning medvirker også til utrygheden.

8 8 Konkret for Strandgårdskolen, er stien gennem hele skolen et problem. Cykling er ikke tilladt i dagtimerne, men forbudet overholdes ikke, og der er særligt mange omkring mødetid kl. 8, og enkelte cyklende i løbet af skoledagen. Strandgårdsskolen foreslår bedre skiltning, etablering af bomme el. anden foranstaltning, og/eller der evt. helt forbydes cykling. Utrygheden på stier og tunneler skyldes også overfald og vold. Det beskrives også, at gæster til Arken "terroriseres" af knallertkørsel på den anviste vej mellem Arken og stationen. Veje og kryds I interviewskemaerne har repræsentanterne også konkret fremhævet en række veje og kryds, der er forbundet med utryghed. Torslundevej Skovvej Solvej Ishøj Centrum Vejlebrovej Ishøj Boulevard Ishøj Søvej Strandvangen Ishøj Parkvej og krydset ved Ishøj Søpark + udkørsel fra Pilegårds Vænge Retlinede veje i Tranegilde Krydset Tåstrup Valbyvej/Ishøj Stationsvej Krydset Køgevej/Hveen Boulevard Krydset Tranegilde Strandvej/Ishøjvej Krydset Ishøj Søvej/Ishøj Boulevard Krydset Ishøj Stationsvej/Vejlebrovej (mgl. fodgængerovergang) Ishøj Stationsvej (mere generelt) - især ved kryds Høj hastighed og meget trafik giver utryghed, og for det sidst nævnte kryds angives øget trafik, tung trafik og lange lige strækninger som problemet. I det sidste tilfælde er høj hastighed anført som problem. Problemet i Torslunde er af særlig betydning, idet et stort antal skolebørn er henvist til at benytte vejen, idet der ikke findes cykelsti. M.h.t. Ishøj Boulevard, Ishøj Søvej og Ishøj Parkvej giver lange lige strækninger samt at de benyttes som smutveje, problemer. Dette medrører høj hastighed og uvedkommende gennemfartstrafik. Endvidere benyttes krydset Ishøj Søvej/Ishøj Boulevard som vendeplads for tunge køretøjer. I krydset er der desuden mange, der svinger til de modkørendes vognbane, når de svinger fra Ishøj Søvej til venstre ad Ishøj Boulevard. Transittrafik (uvedkommende) på Ishøj Parkvej mod Hundige angives at være stærkt øget; og det foreslås, at hastighedsgrænsen nedsættes fra 7 til 5 km/t, og at vejen er oplagt for politiets gennemførelse af hastighedskontrol. Oversigtsforhold ved udkørsel fra Pilegårds Vænge til Ishøj Parkvej bør undersøges nærmere, da der er tendenser til at trafikanterne er næsten ude på Ishøj Parkvej inden de stopper.

9 9 På Vejlebrovej er det manglende udsyn ved udkørsel fra grusbanen til Vejlebrovej 99 samt stiudkørsel overfor nr. 99 der medfører problemer (hækken er for høj). Desuden mangler belysning ved Vejlebrovej Beboerne i Strandområdet oplever øget trafik på en række veje, bl.a. Strandvangen og Pileskovvej, efter etablering af bump på Tranegilde Strandvej. På denne baggrund ønsker beboerne fartdæmpning på nogle af de øvrige veje..1.3 Skoleveje Vibeholmskolen og Vibeholms Vænge samt Strandgårdskolen Manglende stier i og til landsbyer (f.eks. Torslunde Torslundevej) Skolebørnene færdes på Vejlebrovej, Gildbrovej, Vejledalen og Vibeholmsvænge frem for at benytte de separate stier, som findes parallelt med vejene. Dette giver især problemer i krydset Vejlebrovej/Gildbrovej. Skolen nævner bl.a. manglende cykelsti på Vibeholms Vænge som et problem - samt meget trafik og høj hastighed ved skolerne i forbindelse med forældrekørsel ved mødetid. Problemer med manglende stier til landsbyerne giver utryghed (se nærmere i de følgende afsnit om trafiksikkerhed og forhold for cyklister og fodgængere)..1. Kollektiv Trafik S-togsstationen nævnes som utryg (især efter mørkets frembrud). Trafiksikkerhed Trafiksikkerhed er af afgørende betydning. Ud over tab af menneskeliv og velfærd, medfører uheld med personskader store udgifter for kommunen. Hver personskade koster i gennemsnit 5. kr. i offentlige udgifter til behandling og pleje samt tab af arbejdsevne. Heraf betaler kommunen mindst 1. kr. Ved at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken, kan kommunen spare ressourcer og øge borgernes livskvalitet. Dette kan ske gennem en målrettet indsats. Hastighed er et særdeles vigtigt element i forhold til trafiksikkerheden. Selv små reduktioner i hastigheden kan medføre, at eventuelle uheld er af langt mindre alvorsgrad. Hastighedskortlægning viser, at der køres med for høj hastighed i specielt Torslunde, Ishøj Landsby og nogle af vejene i Strandområdet, hvor der er foretaget en række målinger. Industriområdet udviser en ekstrem forskel mellem hastighedsbegrænsning og reel hastighed. Her er der således en ringe overensstemmelse mellem vejenes udformning og hastighedsklassifikation. Trafiksikkerheden vurderes også ud fra uheldsanalyser, og kommunen har derfor gennemført en statistisk bearbejdning af uheldsdata.

10 1..1. Uheld I perioden er der på samtlige veje (incl. Stats-og Amtsveje) i Ishøj Kommune sket uheld. Heraf 95 personskadeuheld og 9 materielskadeuheld. De øvrige er ekstrauheld (under 1. kr.). Uheldene har medført 5 dræbte, 77 alvorligt tilskadekomne og lettere tilskadekomne (ikke korrigeret) % af personskadeuheldene hhv. materielskadeuheldene er sket på de kommunale veje. Uheld på kommunale veje i Ishøj Kommune personskade materielskade Figur : Uhelds fordeling over 5-årsperiode På de kommunale veje, er der i 5-årsperioden sket 119 uheld svarende til uheld om året. 3 % af uheldene har været med personskader. Antal tilskadekomne på det kommunale vejnet Dræbte Alvorligt tilskadekomne (korrigeret) Let tilskadekomne (korrigeret) Figur 3: Tilskadekomst. Antallet af tilskadekomne på det kommunale vejnet har været 5. Heraf 3 alvorligt tilskadekomne.

11 11 Fordeling på kryds- og strækningsuheld kommunale veje % 8% % % strækningsuheld krydsuheld % % Personskadeuheld Materielskadeuheld Figur : Kryds- og strækningsuheld. Der er sket lige mange kryds- og strækningsuheld ( hhv. 59 uheld). Størsteparten af uheldene med personskader er dog sket på strækninger, mens omkring % af uheldene med materielskade er sket i kryds. Tilskadekomst i kryds og på strækninger - kommunale veje Dræbte Alvorligt tilskadekomne (korrigeret) Let tilskadekomne (korrigeret) Kryds Strækning Figur 5: Tilskadekomst i kryds- og på strækninger. Det fremgår, at langt størsteparten af de alvorligt tilskadekomne har været impliceret i et strækningsuheld, mens der er nogenlunde lige mange let tilskadekomne i kryds- og strækninger. En analyse af hoveduheldssituationer viser, at 1/ af samtlige uheld sker med krydsende færdsel uden svingning, og at 1 % er eneuheld, mens 11 % er uheld med fodgænger. Hvis personskadeuheldene alene betragtes, er langt størsteparten af uheldene sket ved en situation med trafik af fodgænger (3 % af personskadeuheldene) og 13 % er eneuheld. 11 % kan beskrives som en uheldssituation med ligeudkørende på samme vej og med modsat kurs og svingning. Lige så stor en andel udgør uheldssituationen med krydsende trafikanter uden svingning.

12 1 Sprituheld på kommunale veje Hele amtet ift. Ishøj Kommune 1% 8% % % % % hele amtet Ishøj Ikke-sprit Sprit Figur : Sprituheld -. På de kommunale veje i hele amtets kommune, har der i gennemsnit være en andel af uheld med spiritus på 7 %, mens der i Ishøj er tale om en høj andel på 33 %. Tilskadekomnes fordeling på køn (dræbte, alvorligt- & let tilskadekomne) på kommunale veje Kvinde Mand Figur 7: Tilskadekomst og fordeling på køn. Langt de fleste tilskadekomne er mænd. Således har 75-8 % af de tilskadekomne været mænd, bortset fra i år, hvor hovedparten var kvinder. Tilskadekomne fordelt på aldersgrupper på kommunale veje over 75 Figur 8: Tilskadekomst og fordeling på alder.

13 13 Aldersgrupperne 5-5 og -17-årige udgør størsteparten af tilskadekomne. Som det fremgår, er der dog stor variation over 5-årsperioden. Tilskadekomne fordelt på trafikantkategorier - kommunale veje Knallert 18% Bilist 38% Fodgænger 3% Cyklist 1% Figur 9: Tilskadekomst og fordeling på trafikantkategorier. Den procentuelle fordeling af antal tilskadekomne, viser at knallerter, cyklister og fodgængere hver står for ca. 1/5 og bilisterne for /5. Antal tilskadekomne personer Bilist Trafikantkategori for tilskadekomne på de kommunale veje Cyklist Fodgænger Knallert Let tilskadekomne (korrigeret) Alvorligt tilskadekomne (korrigeret) Figur 1: Tilskadekomstgrad og fordeling på trafikantkategorier. Flest tilskadekomne er bilister, men blandt cyklister, fodgængere og knallertkørere er en stor andel med alvorlig tilskadekomst.

14 1 Tilskadekomne på knallert på de kommunale veje Antal tilskadekomne personer Let tilskadekomne (korrigeret) Alvorligt tilskadekomne (korrigeret) Figur 11: Tilskadekomne på knallert. Der er ikke noget entydigt billede af udviklingen af knallertuheld, der er af størrelsesordenen 1- tilskadekomne pr. år. Antallet af tilskadekomne på knallert er relativt stort med i alt 1 tilskadekomne. Ca. 3/ med alvorlig tilskadekomst. Ud af et samlet antal tilskadekomne på 55 udgør knallertkørere ca. 1/5. Hvad siger borgerne? I interviewundersøgelsen, er der spurgt til, hvor borgerne oplever uheldsrisiko Hvilke steder mener du, giver anledning til uheld eller risiko for uheld? Vejkryds Vejstrækninger Stikrydsninger Stistrækninger Busterminal Parkeringspladser Skoler Tunneller Broer Pladser Centerområdet Andet, angiv: Figur 1: Interviewanalyse steder med uheldsrisiko.

15 15 Trafiksikkerheden i vejkryds opleves som det største problem. Ved stikrydsninger, skolerne og på sti- og vejstrækninger opleves også betydelige trafiksikkerhedsproblemer. Institutionerne påpeger, at Gildbrostien og Vibeholmskolens parkeringsplads udgør trafiksikkerhedsmæssige problemer, og skolerne tilføjer de manglende cykelstier i Torslunde og Ishøj Landsby. I Torslunde opleves det, at skolebørnenes trafiksikkerhed er i fare i ikkebymæssig bebyggelse på den åbne vejstrækning, hvor der køres med høj hastighed. Ønsker at der etableres trafiksikker skolevej. Strandgårdskolen oplyser, at Vejleåparken giver sikkerhedsmæssige problemer i samfærdslen mellem fodgængere og cyklister (se tillige problem med cykling gennem skolens område under afsnit.1.1.om utryghed). Stikrydsningen Banestien/Tranegildestien og Banestien ved stationen (overgangen) opleves at være forbundet med uheldsrisiko. Uheldsrisiko ved vandrehjemmet på Ishøj Strandvej (hegn) er også fremhævet. Ishøj Stationsvej/Ishøj Strandvej samt ved Tåstrup Valbyvej krydset angives af borgerrepræsentanter som trafiksikkerhedsmæssigt farlige kryds. I krydset Tåstrup Valbyvej/Ishøj Stationsvej opleves problemer med rødkørsel af trafikanter på Ishøj Stationsvej. Borgerrepræsentanter angiver, at etablering af rundkørsel muligvis kunne være en løsning. På Tåstrup Valbyvej er der problemer med hastighed og uvedkommende gennemkørsel. Hvad angår strækningen nord for Ishøj Stationsvej, foreslår beboerne afmærkning med dobbelt midterstribe samt nedsættelse af nuværende hastighed (er i dag 7 km/t). På Ishøj Stationsvej i krydset Køgevej/Hveen Boulevard er lysreguleringen begyndt at volde problemer, efter at skift til grønt for fodgængere i fodgængerfeltet forudsætter aktivering. Borgerrepræsentant foreslår, at reguleringssystemet ændres tilbage, eller at der etableres en nedtællingsfunktion, således at bilisterne kan nå at reagere. Ishøj Parkvejs indsnævring fra til spor opfattes af nogle borgere som trafiksikkerhedsmæssig farlig. Der foreslås chikaner. Der er også bragt forslag om ombygning af Ishøj Parkvej til spor. En grundejerforening mener, at det bør vurderes, om der kan/skal etableres afkørsel fra motorvej direkte til Ishøj Stationsvej. Det anføres af Grundejerforeningen Strandgårdsparken, at ombygning fra til spor vil afstresse trafikafviklingen i forhold til Godsvej, der udgør forlængelsen af Ishøj Parkvej. Hermed anfører foreningen, at usikkerhed ved den nuværende indsnævring fjernes, at hastigheden nedsættes, og at mængden af tung og støjende trafik nedbringes.

16 1 Nærpolitiet oplyser, at der er problemer med fodgængerovergang på Ishøj Centervej ud for Bilkaindgang (Lille Torv). Foreslår km/t hastighedsbegrænsning. Der mangler advarselstavle på Vejlebrovej (Skole-tavle). Nærpolitiet foreslår videre km/t på Vejlebrovej ved Teknisk Skole samt på Gildbrovej ved Gildbroskolen. I tunnellerne under Ishøj Strandvej ligger ristene under niveau, hvilket gør det usikkert for cyklister at passere. Manglende overholdelse af elementære færdselsregler på stierne er af flere angivet som årsag til utryghed/manglende trafiksikkerhed på stisystemet (se i øvrigt afsnit 3.3. vedrørende cykel- og fodgængerforhold). Det anføres også, at kun få anvender cykelhjelm, hvilket øger risiko for alvorligere uheld. Krydset Ishøj Stationsvej/Vildtbanevej påtænkes af amtet ombygget af trafiksikkerhedsmæssige årsager. Derud over har amtet følgende lysregulerede kryds i kikkerten: Ishøj Stationsvej/ Vejlebrovej Ishøj Stationsvej/ Industribuen Ishøj Stationsvej/ Tåstrup Valbyvej Ishøj Stationsvej/ Køgevej Derimod er krydset Ishøj Stationsvej/Ishøj Strandvej ikke medtaget. Dette står i kontrast til, at krydset lokalt opleves som problematisk. En sammenligning mellem skoleveje uden stier og de 19 ikke-sikrede stikrydsninger sammenholdt med borgernes angivelse af manglende trafiksikkerhed viser mange sammenfald. Trafiksikre stier og sikrede stikrydsninger medvirker til at skoleelever selv kan transportere sig på cykel til skole. Dette kan samtidig reducere et større eller mindre trafikalt kaos omkring skolerne ved mødetid..3 Stier forhold for cyklister og fodgænger Hovedstinettet skal forbinde de enkelte bydele og bysamfund indbyrdes, og skabe forbindelse til de omkringliggende kommuner. Desuden skal hovedstinettet give adgang til de større offentlige institutioner og til stationen m.m. ligesom der skal tilstræbes at skabe sikre stikrydsninger og cykelparkering. Hvad siger borgerne? Langt hovedparten af de interviewede fortæller, at det er manglende overholdelse af færdselsregler på stierne, knallerter med høj hastighed, der udgør hovedproblemerne i stisystemet.

17 17 Manglende cykelparkering (herunder aflåst) og manglende sikring af stikrydsninger giver også problemer, fortæller de adspurgte repræsentanter. Generelle forhold for cyklister og fodgængere - Hvilke problemer/mangler finder du væsentlige i Ishøj Kommune? Andet, angiv: For få anvender cyklen Mgl. overhold. færdselsregler Belysning Belægning Information Trapper/ramper Placering af cykel-p Mgl. aflåst cykel-p Uoverdækk. cykel p-pladser Mgl. cykel-parkering Mgl. sikre stikrydsninger Mgl. stier Figur 13: Interviewanalyse steder med uheldsrisiko Cykelparkeringsproblemet er præciseret til det stationsnære område. Der mangler stier i f.eks. Torslunde. Her er der blot et fortov, som iøvrigt er i dårlig stand. Torslunde Bylaug har angivet, at Torslunde er den bydel i kommunen med flest børn. Disse er henvist til at benytte Torslundevej. Ishøj Bygade er uden cykelsti, hvilket for skolerne er et problem i forhold til selvtransport og i forbindelse med ture. Stisystems forbindelse i yderkanten kunne være bedre. F.eks. til Albertslund og Taastrup. Det er forbundet med omvejskørsel at komme til City på cykel fra Ishøj. Asfalt er ødelagt (p.g.a. trærødder) på cykelsti mellem strandområde og Arken og Havnen udgør også et problem. Tilsvarende er der dårlig og beskadiget belægning i Strandgårdsparken. Ørnekærs Vænge har problemer med dårligt fortov (belægning?) på delstrækninger. Skiltningen nævnes af flere, at være et problem. F.eks. manglende skiltning for retning mod Ishøj Landsby m.v., hvor cyklister nemt farer vild.

18 18 På Vejlebrovej foreslås fodgængerfelt overfor stationen. På sti syd om Vejlebroskolen, cykler mange for tæt på skolen. Foreslås at der byttes om på gang- og cykelsti. Flere steder i stisystemet er der desuden dårlige oversigtsforhold og store omveje.. Lokalvejsområder Lokalvejsområder omfatter typisk boligområder, men er i dette også anvendt for lokalveje omkring skoler og institutioner. Her er det ofte hastighed, trafikmængder og støjniveau samt veje og stiers udformning og anvendelse der har betydning. Allerede i afsnittet om tryghed og sikkerhed, er der nævnt en række trafikale problemer som omfatter lokalområderne. Lokalvejsområder/skole/inst. - Hvilke problemer finder du væsentlige i det lokalområde du repræsenterer? Høj hastighed Uvedkommende/gennemkørende trafik For meget trafik Manglende/Uhensigtsmæssig parkeringsanlæg Parkerede køretøjer der hindrer lette trafikanters udsyn Adgangsforhold eller oversigtsforhold Figur 1: Interviewanalyse Problemer i lokalvejsområder. Sammenblanding af trafikanter Information Belægninger Belysning Andet, angiv Interviewene viser at høj hastighed og uvedkommende, gennemkørende trafik udgør de største problemer i lokalområder. Sammenblanding af trafikantgrupper medvirker også til et dårligt trafikmiljø i lokalområder.

19 19 Der findes flere metoder til reduktion af hastigheden. En af disse er naturligvis hastighedsdæmpende foranstaltninger i form af chikaner, hvorefter der kan indføres hastighedszone i boligområder til f.eks. km/t. Vejlukninger og andre virkemidler kan også tages i anvendelse. Nogle borgere har foreslået gennemkørselsforbud for køretøjer, der vejer mere end 3,5 t..5 Tilgængelighed Tilgængelighed er afgørende for at en række borgere kan færdes på egen hånd. I særlig grad gælder dette færdselsbesværede og handicappede samt andre trafiksvage som f.eks. børn. Tilgængelighed - Hvor er der problemer med tilgængeligheden i Ishøj Kommune? Ved erhvervsområder Ved butiksområde (Ishøj Bycenter) Ved boligområder Andet, angiv: Ved grønne/rekreative områder Ved offentlige kontorer/funktioner Ved institutioner/skoler Figur 15: Interviewanalyse Problemer med tilgængelighed. Interviewanalysen viser, at problemer med tilgængeligheden primært opleves ved skoler, institutioner, boligområder og Bycentret. En del har også angivet adgangen til offentlige kontorer som problematisk.

20 Tilgængelighed - Hvilke forhold skal forbedres for at sikre tilgængelighed? Andet, angiv Afmærkning Beplantning Toiletter Belysning Belægning Information Hvilemuligheder Busstoppesteder Indretn./plac. p-pladser (inval... Udformning af fortove/stier Overgange/krydsningsmulig... Trapper/problematiske ramper Vanskelige adgangsforhold Figur 1: Interviewanalyse Forbedringsbehov i forhold til tilgængelighed. De interviewede har peget på barrierer som manglende information, hindrende beplantning, manglende invalide- og alm. parkeringspladser samt problemer ved fortove og stier. Manglende busstoppesteder giver lange gangafstande. Modsat giver høj tilgængelighed mulighed for at benytte den almindelige kollektive trafik i stedet for f.eks. bekostelig handicap-, læge- og sygehuskørsel. Hvilesteder og tilgængelige toiletter er også opført som væsentlige barrierer ift. tilgængeligheden. Følgende konkrete problemer er beskrevet af ældreråd og grundejerforeninger: Manglende servicebusser for kørestolsbrugere Indgang til S-tog (forbedres formentlig ved ombygningen) Kørestolslift mangler ved Egely Vejlebroskolen beskriver afsætningsmuligheder som problematiske Hvilemuligheder mangler. F.eks. bænke, som ikke kan bruges til mere "permanent" ophold På Vildtbanevej er stoppested svært tilgængeligt for handicappede Ishøj Bycenter er svært at finde for fremmede i bil og på cykel.. Kollektiv Trafik Ishøj Kommune har en centralt beliggende S-togsstation ved bycentret, hvor også busterminalen er beliggende. Overvejelser om letbane kan også få betydning for den kollektive trafik i Ishøj på sigt.

21 1 I interviewanalysen er der fremkommet en række problemer omkring den kollektive trafik. Det drejer sig primært om manglende busbetjening og koordinering mellem bus og tog samt de fysiske forhold ved stationen; herunder cykelparkeringsforhold. Kollektiv trafik - Hvilke problemer finder du væsentlige i Ishøj? Andet, angiv: Manglende stationsnære cykel... Manglende stationsnære p-pla... Belysning Information Siddemulighed i bus Skifteafstande Ventefaciliteter ved busstoppes... Ventefaciliteter stationen Manglende stoppesteder Koordinering mellem bus/bus el... Manglede betjening med busruter Figur 17: Interviewanalyse Problemer med kollektiv Trafik. Desuden nævnes problemer som: De lokale ruter - uhensigtsmæssigt tilrettelagt Ikke-stoppende/gennemkørende kollektiv trafik Landsbyer (Torslunde) finder ikke busbetjeningen tilfredsstillende for børn der skal hjem fra fritidsaktiviteter i den bymæssige del af Ishøj. Busser er koordineret med de langsomtkørende A-tog i stedet for de hurtigtkørende E-tog Der er for lidt plads på stationen (overdækket/venterum) og på busterminalen ved f.eks. S-busserne At der ikke er opsat erstatningscykelparkering ved stationen under ombygningen Læskur ved Tranegilde Strandvej ligger for langt fra stoppested (bus 11 mod Kbh./stop ) Manglende aflåselige cykelparkeringspladser ved stationen Manglende belysning ved Åparken Manglende betjening af bus 17 til Åparken Manglende stoppested ved Granlunden eller Ishøj Søvej på rute S. Manglende stoppested for rute S, så Torsbo og Vestervang kan betjenes i aftentimerne og hele weekenden. Række af fliser ønskes fra stoppested til Ørnekærs- & Vibeholm Vænge Busservice i yderområderne udgør en vigtig livsnerve for unge og ældre, især når stisystemet opleves som utrygt at benytte. Grundejerforening henstiller til, at der trods nedskæringer i HUR søges bevaret så god busservice som muligt, og at der også søges kreative løsninger. Nogle stoppesteder

22 kunne f.eks. betjenes i aftentimer og weekender, hvor der er tid som følge af færre stop i industrikvarter. Der er fremkommet forslag om at erstatte busdrift med teletaxa samt cykelsti i Torslunde..7 Trafikstøj og - miljø Trafikstøj kan skyldes faktorer som store trafikmængder, tunge køretøjer og høj hastighed m.m., og kan ved større gener betyde et nedsat eller forringet udendørsliv eller gener indendørs i boliger m.v. Trafikstøj - Hvillke forhold giver støjproblemer? Andet, angiv: Særlige foranstaltninger Knallerter Tog Tunge køretøjer/lastbiler Støj specielt forårsaget af busser Lokale problemer Generelt i Kommunen Figur 18: Interviewanalyse Problemer med trafikstøj. I Ishøj angiver borgerne, at knallerter og tunge køretøjer - herunder busser - udgør de største trafikstøjproblemer. Toget og motorvejene giver også støjgener. Det er karakteristisk, at knallerttrafikken ikke alene forårsager utryghed, men også opleves som det væsentligste støjproblem. Det oplyses konkret, at: Der mangler støjvolde langs motorvej i retning mod Vallensbæk. Ishøj Skole og Ørnekærs Vænge samt Tranegilde og Ishøj Landsby oplever støjgener fra motorvej. Ishøj Strandvej har støjgener primært af busser og tunge køretøjer. Den eksisterende støjvold mellem de parallelle veje Jægerbuen og Ishøj Strandvej er med tiden blevet lavere og dermed mindre effektiv. Knallerter på Jægerstien - og generelt på stisystemet - er en betydelig årsag til støjgener. Vibeholmskolen har støjproblemer. Dette påvirker hele bebyggelsen (3 m. støjvold oven på eksisterende foreslås). Torslundevej generet pga. høj hastighed og tunge køretøjer. Ishøj Søvej Ishøj Boulevard samt Ishøj Parkvej er støjbelastet pga. høj hastighed, tung trafik og gennemkørende busser. Belægning måtte gerne være støjdæmpende. Også miljøproblemer som energiforbrug og rystelser fremgik af spørgeskemaet.

23 3 Miljøproblemer - Hvillke miljøproblemer er væsentlige? Rystelser/vibrationer i bygninger Energiforbrug og CO-udslip Figur 19: Interviewanalyse Miljøproblemer. Mens støj har fået godt points som betydeligt miljøproblem, er der 17 som angiver energiforbrug som væsentligt problem..8 Visuelt miljø Det visuelle miljø har betydning i forhold til trivsel og æstetik i både landskab og nærmiljø. Et velfungerende visuelt miljø kan oftest indtænkes ved indretning af veje, stier og byrum. De interviewede i Ishøj Kommune finder, at lokalområder, belægninger og beplantning menes at have størst behov for forbedringer. Udstyr, belysning og pladser/byrum vægtes også højt. Visuelt miljø - På hvillke områder, er et bedre visuelt miljø tiltrængt? Andet, angiv: Belysning Belægning Udstyr Beplantning Lokalområder Pladser/byrum Figur : Interviewanalyse Problemer med det visuelle miljø.

24 Der nævnes bl.a. Bedre visuelt miljø tiltrængt omkring Ishøj Landsby Banestien langs banelinien Renholdelse af arealer Fortovene i Torslunde Beplantning og belysning i boligområde Problemer med alm. pasning og vedligehold af grønne arealer/anlæg (flere gartnere?) Belægning.9 Bil- & lastbiltrafikken Vejene skaber forbindelse til omkringliggende byer, bydele, boliger landsbysamfund og arbejdspladser samt servicefunktioner. Faktorer som fremkommelighed, oversigtsforhold og parkeringsmuligheder kan have betydning for vejnettets funktionalitet. Bil- og lastbilstrafikken - hvilke problemer er der for bilister? Mgl. p-pladser andre steder Mgl. p-pladser ved Bycentret Dårlige oversigtsforhold Problematiske kryds Omvejskørsel Kødannelser Ringe fremkommelig - bilister Andet, angiv: For lav hastighedsgrænse For høj hastighed Belysning Belægning Information Uhensigtsm.parkering (tung ktj) Figur 1: Interviewanalyse Problemer ved bil- og lastbilstrafikken. Det fremgår af interviewundersøgelsen, at bl.a. fremkommelighed, information, belægning og omvejskørsel ikke opleves som problematisk i Ishøj Kommune. Hastigheden opleves at være for høj, og der er uhensigtsmæssig parkering og problematiske kryds. Desuden nævnes begrænsede parkeringsmuligheder ved Bycentret som et problem. Vejlebroskolen har generelt problemer med afsætningsforhold.

25 5 Problemer er koncentreret ved parkeringsplads, rundkørsel og idrætshaller omkring skolens mødetid kl , hvor forældrene i bil afleverer børn med og uden cykler. Skolen foreslår bedre gangforhold fra p-plads (ved hallerne) til skolen samt etablering af afsætningsp-plads i grøn rabat ved skolens parkeringsplads. Vejlebroskolen oplyser endvidere, at afhentning af affaldscontainere har uheldigt sammenfald med mødetid. Der omtales i øvrigt fremkommelighedsproblemer på Ishøj Stationsvej ved motorvejsop- og nedkørslerne i myldretiden. Få lastvogne kan f.eks. forårsage lang kø fra Vejleåvej og op over Motorring ved nedkørsel til motorvejen, idet venstresvingsbanen er relativ kort. Dette medfører tilbagestuvning også ved opkørsel fra motorvejen til Ishøj Stationsvej, hvilket medfører trafiksikkerhedsmæssig risiko for hamonikasammenstød. Under vejarbejdet var der etableret vognbaneskift over en strækning på 3- m samtidig med at hastigheden var tvunget ned med hastighedsbegrænsning og inddragelse af den ene vognbane. Dette gav en glidende trafikafvikling samt hensynsfuldhed mellem trafikanterne. Grundejerforening foreslår derfor at dette system gøres til genstand for nærmere studier.

Gener ved et separat stisystem i Ishøj Kommune & trafikplan med høj grad af borgerinddragelse

Gener ved et separat stisystem i Ishøj Kommune & trafikplan med høj grad af borgerinddragelse Forfatter E-mail Webside Emne Trafikplanlægger Janne Tinghuus, Via Trafik jt@viatrafik.dk www.viatrafik.dk Trafikplan med borgerinddragelse/separat stisystem Artikel Gener ved et separat stisystem i Ishøj

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Fokuspunkter 2005 Visioner & målsætninger - samt operationelle mål

Fokuspunkter 2005 Visioner & målsætninger - samt operationelle mål 1 Ishøj Kommune Trafikhandlingsplan Fokuspunkter 2005 Visioner & målsætninger - samt operationelle mål VIA TRAFIK November 2004 2 0. Forord De første frø til arbejdet med at udvikle en trafikhandlingsplan,

Læs mere

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024

Stevns Kommune. Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Stevns Kommune Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 Forord Trafiksikkerhedsplan 2012-2024 for Stevns Kommunes sætter særligt fokus på trafiksikkerheden, og giver borgerne mulighed for at få indflydelse på og

Læs mere

Uheldsstatistik

Uheldsstatistik Uheldsstatistik 12 1 Herunder ses en uddybende uheldsstatistik for de politiregistrerede uheld i Ikast-Brande Kommune i perioden fra 1-1-12 til 31-12-1. Der er medtaget uheld på alle offentlige veje, både

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Trafiksikkerhedsprojekter 2015

Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Trafiksikkerhedsprojekter 2015 Vej og park har i nærværende notat nærmere beskrevet projekterne til forbedring af trafikforholdene på de kommunale veje. Der er medtaget projekter fra Vej- og Trafikplan

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling

Bornholms Regionskommune Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling Campus Bornholm & Åvangsskolen Trafikal vurdering sammendrag og anbefaling NOTAT/Styregruppe November 2017 1 Baggrund De videregående uddannelser på Bornholm har hidtil været fordelt på flere adresser

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

AALBORG ØST. Trafik & Miljø

AALBORG ØST. Trafik & Miljø AALBORG ØST Trafik & Miljø AALBORG KOMMUNE April 2002 Udgivet af: Aalborg Kommune Trafik & Veje Rådgiver: Nordlandsvej 60, 8240 Risskov, Telefon 8210 5100 - Fa 8210 5155 Forord I et moderne samfund er

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2011

Trafiksikkerhedsplan 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Juni 2011 Trafiksikkerhedsplan 2011 Egedal Kommune Rådhustorvet 2 3660 Stenløse Tlf.: 72 59 60 00 E-mail: kommune@egekom.dk Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 8. juli

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole

Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Skolevejsanalyse 2013 Bording Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016. side 1 TRAFIKSIKKERHEDSPLAN Vordingborg Kommune 2013-2016 side 1 Vordingborg Kommune - Trafi ksikkerhedsplan Trafi ksikkerhedsplan 2013-2016 Vordingborg Kommune Vej- og Trafi ksekretariatet Mønsvej 130 4760 Vordingborg

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ

UDKAST. Dragør Kommune. Trafiksikker i Dragør Borgerundersøgelse 2015 NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ UDKAST Dragør Kommune Trafiksikker i Dragør NOTAT 14. april 2016 JKD/CJ INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Resume... 3 3. Analyse... 4 Respondenter... 4 Bopæl... 4 Alders- og kønsfordeling... 4

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

Uheldsrapport Rebild Kommune

Uheldsrapport Rebild Kommune Uheldsrapport Rebild Kommune For perioden 2011 2015 December 2016 [Skriv her] Rebild Kommune 1 Uheldsanalyse [Skriv her] Rebild Kommune 2 Uheldsanalyse Uheldsrapporten skal anvendes til at få kendskab

Læs mere

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller:

Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af to tidligere debatterede løsningsmodeller: Bilag 1: Svar fra interessenterne (beboere, grundejere og virksomheder på Nyvej ved Herstedlund skole). Interessenterne er den 27. juni i mail fra forvaltningen blevet bedt om at forholde sig til en af

Læs mere

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590

Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober J.nr. 14/7590 Bemærkninger til: Forslag til Vej- og Trafikplan, dateret 30. oktober 2014 J.nr. 14/7590 Forslaget har været i offentlig høring fra den 12. november 2014 til den 7. januar 2015 Den 8. januar 2015 var der

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde.

Mødereferat. Udvidelse af Lågegyde. Mødereferat Sted: Hørsholm Rådhus Dato: 4. februar 2010 Deltagere: Repræsentanter fra grundejerforeningerne omkring Lågegyde Politi Movia Dansk Cyklistforbund Repræsentanter fra Grønt Råd Viatrafik Repræsentanter

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Skolevejsanalyse 2013 Ejstrupholm Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO

UDKAST. Vordingborg Kommune. Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat. NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO UDKAST Vordingborg Kommune Busomlægning Chr. Richardtsvej Notat NOTAT 22. september 2013 TFK/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Buslinjer... 4 2.2 Trafikafvikling

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole

Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Skolevejsanalyse 2013 Blåhøj Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger.

Vi vil skabe løsninger gennem en god og reel inddragelse af borgerne i tilvejebringelse af disse løsninger. Trafikpolitik 2016 Skanderborg Kommune er en bosætningskommune i vækst med mange unge familier og meget pendling ind og ud af kommunen. Kommunens indbyggere bor i fire centerbyer og en hovedby samt i en

Læs mere

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune

Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune Overblik over det samlede uheldsbillede for Aarhus kommune 2013-2017 Baggrund I denne rapport undersøges uheldsbilledet for hele Aarhus kommune i perioden fra 2013-2017. Data er på baggrund af politiregistrerede

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken

Virum Bymidte, Helhedsplan. Trafikken Virum Bymidte, Helhedsplan Trafikken Trafikken generelt Der er i myldretiderne bilkø gennem Virum ad Frederiksdalsvej. Der er brug for både at fjerne uvedkommende, gennemkørende trafik og at få trafikken

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 04 Uheldsanalyse 04 Indledning Hvert trafikuheld medfører et økonomisk og socialt tab for samfundet og påvirker de involverede parter. Rudersdal Kommune arbejder derfor målrettet for at minimere

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen

Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen Skolevejsanalyse 2013 Præstelundskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund

Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Skolevejsanalyse 2013 Friskolen i Thorlund Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse. NOTAT 22. februar 2013 IF/sts UDKAST Køge Kommune Trafik- og miljøplan Skolevejsundersøgelse NOTAT 22. februar 2013 IF/sts Indholdsfortegnelse 1 Skolevejsundersøgelse... 2 1.1 Besvarelse af spørgeskemaet... 3 1.2 Transport... 5 1.2.1

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade.

Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. Løsningsforslag 1 Strandgade - Forsætninger med indsnævring til 1 kørespor samt nedlægning af parkeringsplads for enden af Strandgade. En forsætning med indsnævring fremkommer ved 2 på hinanden følgende

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Nordre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik

Side 1. Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik Side 1 Mobilitet, trafiksikkerhed og kollektiv trafik SKANDERBORG KOMMUNES TRAFIKPOLITIK 2016 Trafikpolitik 2016 // Skanderborg Kommune Side 3 Indledning Skanderborg Kommune har vokseværk. Især flytter

Læs mere

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune

Trafiksikkerhed. og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Trafiksikkerhed og borgerinddragelse i Tølløse Kommune Af Ole Johansen, Tølløse Kommune olj@tollose.dk Morten Klintø Hansen, Cowi A/S mkh@cowi.dk Tølløse Kommune har tilsluttet sig Færdselssikkerhedskommissionens

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

Mobilitetsudfordringer

Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Mobilitetsudfordringer Veje Stier Kollektiv trafik 13. december 2017 Lystrup-Elsted-Elev-Nye Fællesråd 2 Mobilitetsudfordringer Veje Sønderskovvej Høvej Lystrupvej Møgelgårdsvej

Læs mere

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport

Horsens Kommune. Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole. januar Tillægsrapport Horsens Kommune Skolevejsanalyse for Brædstrup Skole Tillægsrapport januar 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING 5 2 RESULTATER 6 2.1 Transportmiddel til og fra skole 6 2.2 Transportvaner 9 2.3 Elevernes

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Projektet Svendborg trafiksikkerhedsby

Projektet Svendborg trafiksikkerhedsby Projektet Svendborg trafiksikkerhedsby Mål: At opnå et sikkert og trygt trafikmiljø for alle grupper af trafikanter, især med fokus på fodgængere, cyklister og knallertkørere, Midler: Sikre, at skolevejene

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2016 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-04-25 Til Fra Peter Sandell Anders Kusk og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af uheldsanalyse

Læs mere

Hastighedsplan. Baggrundsrapport 4. Hillerød Kommune Kortlægning Uheldsanalyse. August 2004 VIA TRAFIK

Hastighedsplan. Baggrundsrapport 4. Hillerød Kommune Kortlægning Uheldsanalyse. August 2004 VIA TRAFIK Hastighedsplan Baggrundsrapport 4 Hillerød Kommune Kortlægning Uheldsanalyse VIA TRAFIK August 24 Kortlægningen er foretaget i 23 2. Indholdsfortegnelse:. Indholdsfortegnelse:...2 1. Baggrund og formål...3

Læs mere

Trafikstrategi for Nr. Herlev

Trafikstrategi for Nr. Herlev Trafikstrategi for Nr. Herlev Beskrivelse af problemer Forslag til ændringer/forbedringer Ophævelsen af 40 km/t zonen ved indkørslen til Strædet er et eksempel på uheldig skilteplacering Udarbejdet i marts

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole

Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Skolevejsanalyse 2013 Uhre Friskole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering

Bilag 7 - Landsbykoncept. Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Bilag 7 - Landsbykoncept Mindre landsbyer - koncept for trafiksanering Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 Trafikale funktionskrav Vejen gennem landsbyen skal både betjene gennemkørende -og

Læs mere

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013

Cykelregnskab 2012 Solrød Kommune kommune - februar 2013 TEKNIK OG MILJØ Cykelregnskab 01 Solrød Kommune kommune - februar 013 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 3 Datagrundlag... 3 Vilkår for cykeltrafikken... 4 3.1 Cykelstier... 4 3. Cykelparkering... 5 4 Cyklisters

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt

A11 A16 A17 A18. Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt A11 Farlig vejkryds, hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt Hvor den krydsende trafik har ubetinget vigepligt. Tavlen opstilles hvor vejens forløb har betydning for nedsættelse af hastigheden.

Læs mere

Trafikpolitik Tofthøjskolen

Trafikpolitik Tofthøjskolen Trafikpolitik Tofthøjskolen Indholdsfortegnelse Tofthøjskolen Side Forord 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 10 Rollemodel.. 11 Samarbejde

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning

NOTAT. 1. Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune Uheldsudvikling i forhold til målsætning NOTAT Projekt Opdatering af uheldsanalyse for Syddjurs Kommune 2015 Kunde Syddjurs Kommune Notat nr. 01 Dato 2015-04-23 Til Fra Peter Sandell Brian Jeppesen og Maria Krogh-Mayntzhusen 1. Opdatering af

Læs mere

Evaluering af hastighedsplan i åbent land

Evaluering af hastighedsplan i åbent land Evaluering af hastighedsplan i åbent land Erfaringer fra Trafikpuljeprojekt i Karlebo Kommune 1 1 Hvem taler? Trafikingeniør i mere end 10 år og Trafiksikkerhedsrevisor Ulrik V. Hansen uvh@viatrafik.dk

Læs mere

Uheld. Uheldsanalyse

Uheld. Uheldsanalyse Uheld 2015 Uheldsanalyse 2015 Indledning Rudersdal kommune arbejder målrettet og systematisk med at minimere antallet af trafikulykker og personskader i trafikken. Dette gøres både ved forebyggelse gennem

Læs mere

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014

Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej Rødovre 9. november 2014 Rødovre Kommunalbestyrelse Rådhuset Rødovre Parkvej 150 2610 Rødovre 9. november 2014 Rødovre Boligselskab, afdeling 15 v/ Susanne Mørck Voigt Næsbyvej 19, 3.tv. 2610 Rødovre Forslag / bemærkninger til

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan for København

Trafiksikkerhedsplan for København Trafiksikkerhedsplan for København af ingeniør Caroline Eiler Gotved og sektionsleder Claus Rosenkilde Vej & Park, Københavns Kommune Kort sammenfatning Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns

Læs mere

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR

Furesø Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. Farum bymidteanalyse Strategi. NOTAT 20. juni 2011 RAR Farum bymidteanalyse Strategi NOTAT 20. juni 2011 RAR 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 1.1 Strategi... 2 1.1.1 Vejklassificering... 3 2 Frederiksborgvej... 4 2.1 Tværsnit af Frederiksborgvej...

Læs mere

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade.

Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler parkeret langs Bygade og der er kun ét fortov langs Bygade. Tørring Elevtal: ca. 450. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 12 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Manglende cykelstier på Kirkevej og Bygade. Biler

Læs mere

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google

Brådalvej. Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse. Trafiksikkerhedsrevision Trin 1. google Brådalvej Cykelstiprojekt, Nøvling - Visse Trafiksikkerhedsrevision Trin 1 google Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 19.02.2014 Version: 01 Projekt nr.: 6011-006 MOE A/S Åboulevarden 22 DK-8000 Aarhus

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for Trafiksikkerhed, frigivelse af anlægsmidler, og indeholder 6 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og vejstrækninger

Læs mere

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008.

Revisionen er udført i overensstemmelse med procedurerne i Vejdirektoratets håndbog i Trafiksikkerhedsrevision og inspektion, 2008. Notat NIRAS A/S Sortemosevej 2 DK-3450 Allerød Ishøj Kommune MODULVOGNTOG Telefon 4810 4200 Fax 4810 4300 E-mail niras@niras.dk CVR-nr. 37295728 Tilsluttet F.R.I Trafiksikkerhedsrevision 29. maj 2009 1.

Læs mere

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder.

BILAG 2. Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder. Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. BILAG 2 Dato: 21-04-2016 Bruttoliste over forslag til anlægsarbejder Bruttolisten indeholder alle kendte ønsker om anlægsarbejder. De er prioriterede i 3 grupper. Gruppe 1 er projekter der anbefales udført

Læs mere

Hornbæk Skole og SFO er

Hornbæk Skole og SFO er Trafikpolitik for Hornbæk Skole og SFO er Det er smart at være sikker 1 Mål for trafikpolitikken Det er trafikpolitikkens mål er at skabe sikre og trygge rammer for skolevejene i Hornbæk ved: At så mange

Læs mere

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget. Maj 2014 Ishøj Kommune Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj plan-byg-miljo@ishoj.dk Høringssvar til Forslag til Kommuneplan 2014, Ishøj Kommune Efter opfordring fra borgmesteren fremsendes bemærkninger til forslaget.

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER

aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken KYSTVEJSSTRÆKNINGEN EUROPAHUSET AARHUS Å Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER Å-UDLØB MULTIMEDIEHUSET EUROPAHUSET AARHUS Å PAKHUS OPHOLDSNIVEAUER TOLDBODEN KYSTVEJSSTRÆKNINGEN AARHUS DOMKIRKE OPHOLDSNIVEAUER OPHOLDSNIVEAUER aarhus' nye havnefront - ændringer i trafikken kystvejsstrækningen

Læs mere

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar

På vej til skole. Sikker skolevej et fælles ansvar På vej til skole Sikker skolevej et fælles ansvar Ny skolevej Sikker skolevej og sunde børn færre bilister - flere børn der cykler eller går Færre og færre børn går eller cykler til skole. Flere og flere

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere