Boliger uden bopælspligt i København, Odense og Aarhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Boliger uden bopælspligt i København, Odense og Aarhus"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax info@tbst.dk tbst.dk Notat Boliger uden i København, Odense og Aarhus Nærværende notat er hovedsageligt baseret på BBR-registeret primo januar 1990 til primo januar 2017 og CPR-registeret primo januar Der er dermed anvendt nyere tal end i første version af delanalysen Delresultater fra analyse om, som er oversendt til Transport-, Bygnings- og Boligudvalget d. 26. april Opdateringen har betydet, at der i analysen er registreret flere boliger uden. Tilvæksten af boliger skyldes, at der i 2016 er blevet færdiggjort et meget stort antal boliger. 1 I tilgift til opdateringen af tabellerne med BBR og CPR 2017 er der i nærværende notat indsat nye typer tabeller baseret på lokalplanoplysninger fra Plansystem DK, ejerskabsoplysninger fra ESR og bolighandelsoplysninger fra SVUR. 1.1 Boliger uden, definition I det følgende er en bolig uden defineret som en bolig, hvortil der aldrig har været tilmeldt en folkeregisteradresse. 1 Notatet er udbygget på flere måder. Det har betydning for, hvor lang tid de nyopførte boliger (eller ombyggede erhvervsboliger) har stået tomme, at der i tabel 2 korrigeres for at en boligs ibrugtagelse ikke kan ligge tidligere end bygningens ibrugtagelse. Siden 2010 optræder en del boliger i BBR før bygningen, hvori boligerne befinder sig, er færdigkonstrueret; det skyldes formentlig at projektsalg, det vil sige udbud og salg af boliger i projektfasen, er blevet mere almindeligt i de senere år. Notatet er tilføjet tabeller over, hvem der står som ejere af boligerne uden, og tabeller der illustrerer boligernes relative pris. Side 1 (26)

2 1.2 Hvilke boliger indgår i analysen Analysen tager udgangspunkt i boliger, hvor kravet om helårsbeboelse er entydigt relevant. Defineret i BBR betyder det som følger: o o o o Boliger benyttet til helårsbeboelse dvs. ikke til fritidsformål såsom sommerhuse og kolonihavehuse. Egentlige boliger, dvs. boliger med eget køkken. Ovenstående afgrænsning udelukker enkeltværelser såsom klubværelser og enkeltværelser i en- og tofamilieshuse. Disse er ikke omfattet af boligreguleringlovens 48. Opgørelserne af omfanget af boliger uden i dette notat stemmer nogenlunde overens med opgørelsen af omfanget af boliger uden i Københavns Kommune, som Københavns Kommune offentliggjorde i januar Omfanget af boliger uden Omfanget af boliger uden Tabel 1a-1c viser antallet af boliger uden i henh. København, Odense og Aarhus. Der er relativt få boliger uden : I Københavns Kommune er der ca boliger, hvilket svarer til under 1 procent af alle boliger. I Odense og Aarhus er der henholdsvis 246 og 544 boliger uden. Københavns Kommune har i januar 2017 oplyst, at der er ca. 800 boliger, hvor der ikke er pligt til helårsbeboelse da de er godkendt af kommunen til brug som gæste- eller fe- 2 De mindre afvigelser i opgørelserne består af forskelle i opgørelsestidspunktet og små forskelle i afgrænsningen af den boligmasse, hvori der udsøges boliger uden ved sammenkobling med CPR. Københavns Kommunes opgørelse (offentliggjort i januar 2017) fandt boliger (de ca ) baseret op en afgrænsning af boligmassen på boliger i alt (jf. notat fra Københavns Kommune per 28. september 2016). Københavns Kommune har oplyst, at en opgørelse foretaget 11. maj 2017 fandt boliger uden, hvor afgrænsningen af boligmassen giver i alt boliger i Københavns Kommune, mens de finder boliger uden i en mere snæver afgrænsning af boligmassen. Side 2 (26)

3 rieboliger, ambassadeboliger, pendlerboliger eller som boliger for folketingsmedlemmer med fast bopæl uden for hovedstadsregionen. Der er imidlertid ikke klart hvor mange af disse, der ikke tidligere har haft tilmeldt en folkeregisteradresse; det kan således ikke afgøres i hvilken kolonne af Tabel 1a, disse befinder sig. Der blev færdiggjort mange nye boliger i Det er baggrunden for, at der er relativt mange tomme boliger i Knap halvdelen af boliger uden forekommer i relativt gamle bygninger (opført før 1986). Tabel 1a. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på bygningens ibrugtagelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) Bygningens ibrugtagelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Københavns kommune Før ,5% ,3% ,1% ,9% ,6% ,3% ,6% ,4% ,1% ,8% ,5% I alt ,9% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Side 3 (26)

4 Tabel 1b. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på bygningens ibrugtagelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) Bygningens ibrugtagelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Odense kommune Før ,2% ,1% ,2% ,1% ,1% ,4% ,3% ,7% ,7% ,6% ,1% I alt ,3% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Side 4 (26)

5 Tabel 1c. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på bygningens ibrugtagelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) Bygningens ibrugtagelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Aarhus kommune Før ,2% ,1% ,0% ,1% ,2% ,2% ,3% ,3% ,3% ,3% ,8% I alt ,4% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Boliger uden i nyopførte og gamle bygninger Tabel 2a-2c viser boligbestanden efter boligens opførelselsår, hvorimod Tabel 1a-1c er opgjort efter bygningens opførelsesår. Boligens opførelsesår identificeres som året for boligens første optræden i BBR, når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. Hvis boligens første optræden i BBR ligger før bygningens opførelsesår, sættes boligens opførelsesår lig med bygningens. En væsentlig andel af boliger uden består af konverterede boliger, altså nye boliger i gamle bygninger, sandsynligvis erhvervslejemål. Ca. halvdelen af boligerne i Københavns Kommune, der primo januar 2017 var uden, er opført inden for de seneste tre år. Side 5 (26)

6 Tabel 2a. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på boligens opførelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) boligens opførelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Københavns kommune Før ,1% ,2% ,1% ,9% ,2% ,1% ,8% ,4% ,4% ,9% ,1% I alt ,9% Anm: dataudtræk BBR primo januar og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boligens opførelsesår er defineret som boligens første optræden i et BBRår (BBR ), når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. For boliger, hvis første optræden ligger forud for 1990, sættes boligens opførelsesår lig bygningens ibrugtagelsesår. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Side 6 (26)

7 Tabel 2b. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på boligens opførelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) boligens opførelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Odense kommune Før ,0% ,1% ,0% ,2% ,2% ,2% ,4% ,6% ,7% ,4% ,4% I alt ,3% Anm: dataudtræk BBR primo januar og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boligens opførelsesår er defineret som boligens første optræden i et BBRår (BBR ), når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. For boliger, hvis første optræden ligger forud for 1990, sættes boligens opførelsesår lig bygningens ibrugtagelsesår. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Side 7 (26)

8 Tabel 2c. Bestanden af egentlige boliger i danske storbyer i 2017 (primo januar) fordelt på boligens opførelsesår og status for beboelse (antal boliger og procent af total) boligens opførelsesår I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Aarhus kommune Før ,0% ,0% ,0% ,1% ,2% ,9% ,4% ,2% ,9% ,5% ,4% I alt ,4% Anm: dataudtræk BBR primo januar og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boligens opførelsesår er defineret som boligens første optræden i et BBRår (BBR ), når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. For boliger, hvis første optræden ligger forud for 1990, sættes boligens opførelsesår lig bygningens ibrugtagelsesår. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Ibrugtagelse af nye boliger Som det fremgår af Tabel 2a-2c, er de fleste boliger uden opført inden for de sidste 3 år. Dette tyder på, at en stor del af boliger uden er korttidsledige, og kan forventes at blive taget i brug inden for få år. Tabel 3 viser tempoet for ibrugtagelsen af nye boliger i Københavns Kommune fra 2007 til Nye boliger er opgjort på samme måde som i Tabel 2a-2c, dvs. som boligens fremfor bygningens første optræden i BBR, når boligens Side 8 (26)

9 første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. Tabel 3 viser, at kun en ganske lille andel af nye boliger forbliver tomme over en længere periode. Der er eksempelvis under 1 procent af alle boliger opført i år 2007, som står ledige i Tabel 3 viser også den gennemsnitlige ibrugtagelsesgrad for boliger opført fra 2007 til 2016 opgjort efter antallet af år, der er forløbet siden boligens opførelse. Samlet set sandsynliggør Tabel 3, at de mange (over halvdelen af samtlige) boliger uden, som er opført inden for de sidste 3 år, vil blive taget i brug over de kommende år. Det betyder, at puljen af langtigsledige boliger uden sandsynligvis er ganske lille. (Der vil selvfølgelig altid være en til- og frastrømning af nye boliger, som efterhånden bliver taget i brug). Tabel 3. Ibrugtagelsen af nye boliger , andel i % Københavns Kommune Ibrugtaget, år Opført, år % 86% 92% 94% 96% 97% 98% 98% 99% 99% % 88% 94% 96% 97% 98% 98% 99% 99% % 92% 95% 97% 98% 98% 99% 99% % 80% 84% 92% 95% 96% 97% % 90% 93% 94% 95% 96% % 89% 93% 95% 96% % 84% 94% 96% % 89% 96% % 87% % I alt, Ibrugtaget år 1 -- år 10 år 1 år 2 år 3 år 4 år 5 år 6 år 7 år 8 år 9 år 10 I alt, opført år 1 72% 85% 91% 94% 96% 97% 97% 98% 99% 99% Side 9 (26)

10 Anm: dataudtræk BBR primo januar og CPR primo januar Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boligens opførelsesår er defineret som boligens første optræden i et BBRår (BBR ), når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. For boliger, hvis første optræden ligger forud for 1990, sættes boligens opførelsesår lig bygningens ibrugtagelsesår. En bolig er defineret som ibrugtaget, når første tilmelding til folkeregisteret er forekommet. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR 1.4 Bopælspligt i københavnske lokalplaner Figur 1 viser Københavnske lokalplaner, som var i kraft ultimo marts Lokalplaner er opdelt efter krav til helårsbeboelser, hvor røde områder indikerer lokalplaner med krav til helårsbeboelser og blå indikerer lokalplaner uden krav til helårsbeboelse. Ikke alle lokalplaner indeholder krav om helårsbeboelser. En relativt stor del af disse lokalplaner regulerer områder uden nogen boligenheder. Side 10 (26)

11 Figur 1: Lokalplaner i Københavns Kommune: udlagt til helårsbeboelse (rød) eller ej helårsbeboelse (blå) Anm.: Dataudtræk Plansystem DK ultimo marts Lokalplaners egenskaber er identificeret ultimo marts Vi viser egentlige lokalplaner (plantype 20.1), som var i kraft ultimo marts Evt. krav til helårsbeboelse fremgår af planteksten. Figuren skelner mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse planer, som kan have ændrede krav til helårsbeboelse. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelse pba. Plansystem DK og Kortforsyningen Københavns Kommune begynder at stille krav til helårsbeboelse (primært) fra år Tabel 4 viser, at knap en 1/3 (32 pct.) af alle lokalplaner og tillæg til lokalplaner, som var i kraft ultimo marts 2017, indeholder krav til helårsbeboelse. Størstedelen af nye lokalplaner fra år 2000 og frem indeholder krav til helårsbeboelse. Side 11 (26)

12 Tabel 4. Københavnske lokalplaner og lokalplantillæg med og uden krav til helårsbeboelse efter lokalplanens vedtagelses- og aflysningsår. Lokalplaner og tillæg i kraft Krav til helårsbeboelse Nye lokalplaner og tillæg Krav til helårsbeboelse I alt I alt andel, % Tilgang heraf andel, % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % % Anm: Dataudtræk Plansystem DK ultimo marts Tabellen er afgrænset til egentlige lokalplaner og lokalplantillæg (plantype 20.1), dvs. alle lokalplaner fratrukket byplanvedtægter (plantype 20.2), som var i kraft ultimo marts 2017; lokalplanernes egenskaber er kategoriseret ud fra planteksten på samme tidspunkt. Krav til helårsbeboelse indføres i mange tilfælde til delområder af en eksisterende lokalplaner og dækker ofte lige så store områder; i denne opgørelse skelnes derfor ikke mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse. Det samlede antal lokalplaner og lokalplantillæg i kraft opgøres som det kumulerede antal vedtagne planer fratrukket aflyste planer. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. Plansystem DK Tabel 5 viser fordelingen af boliger efter lokalplanernes karakteristika: 12 procent af alle boliger i København har lokalplaner med krav om helårsbeboelse, 23 procent har lokalplaner uden krav om helårsbeboelse og 65 procent af boligerne ligger i områder helt uden lokalplan. Det er således langt fra alle boliger, der er omfattet af lokalplaner med krav til helårsbeboelse. Boliger uden er i relativ høj grad omfattet af lokalplaner med krav til helårsbeboelse (46 procent i forhold til 12 procent for alle boliger). 54 procent af boligerne (der, jf. tabel 2, er relativt nyopførte) ligger i områder, hvor der enten ikke er lokalplan (28 pct.) eller er lokalplan uden krav om helårsbeboelse. Side 12 (26)

13 En grafisk identifikation af Tabel 5, ved sammenstilling af Figur 1 og 2 kan findes i Appendiks. Tabel 5. Fordelingen af Københavnske boliger efter lokalplaners karakteristika I alt Tomme antal fordeling antal fordeling antal fordeling Lokalplan uden krav % % % Lokalplan med krav % % % Ingen lokalplan % % % I alt % % % Anm: Dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; Plansystem DK ultimo marts Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Evt. krav til helårsbeboelse fremgår af planteksten. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR, OIS og Plansystem DK Tabel 6 viser fordelingen af boliger uden i Københavns Kommune efter lokalplanernes egenskaber og boligens opførelsesår. Tabellen viser, at blandt de boliger uden, som er underlagt en lokalplan med krav til helårsbeboelse, er 72 procent opført inden for de sidste 3 år. På baggrund af Tabel 3 (ibrugtagelse af nye boliger) ovenfor, kan det forventes at størstedelen af boligerne opført indenfor de sidste 3 år, i alt 857, vil blive ibrugtaget inden for en kort årrække. Side 13 (26)

14 Tabel 6. Fordelingen af boliger uden i København 2017 (primo januar) fordelt på boligens opførelsesår og lokalplanstatus (antal boliger og procent af det samlede antal boliger med den givne lokalplansstatus) Fordeling af boliger uden boligens opførelsesår Lokalplan uden krav Lokalplan med krav Ingen lokalplan antal andel antal andel antal andel Københavns kommune Før % 16 1% 81 11% % 0 0% 5 1% % 0 0% 3 0% % 7 1% 14 2% % 56 5% 99 14% % % % % 16 1% 17 2% % 14 1% 41 6% % 74 6% 41 6% % % % % % 47 7% I alt % % % Anm: Dataudtræk BBR primo januar , CPR primo januar 2017 og Plansystem DK ultimo marts Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boligens opførelsesår er defineret som boligens første optræden i et BBR-år (BBR ), når boligens første optræden forekommer efter bygningens ibrugtagelsesår. For boliger, hvis første optræden ligger forud for 1990, sættes boligens opførelsesår lig bygningens ibrugtagelsesår. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Lokalplaners egenskaber er identificeret ultimo marts Vi medregner egentlige lokalplaner (plantype 20.1), som var i kraft ultimo marts Evt. krav til helårsbeboelse fremgår af planteksten. Figuren skelner mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse planer, som kan have ændrede krav til helårsbeboelse. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og Plansystem DK Figur 2 viser den geografiske fordeling af boliger uden, og Tabel 7 opgør boligerne efter postområder. Side 14 (26)

15 Figur 2: Boliger uden i Københavns Kommune Anm.: Dataudtræk BBR og CPR primo januar Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Figuren udelader 5 boliger, hvortil det ikke har været muligt at koble geografiske koordinater. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og Kortforsyningen Tabel 7 viser, at koncentrationen af boliger uden er højest i København K, S og SV. Side 15 (26)

16 Tabel 7. Bestanden af alle boliger i København i 2017 fordelt på postzoner (antal boliger og procent af total) postområder I alt Beboet Tomme Fordeling af tomme boliger i 2017 Tidligere beboet Københavns kommune K ,6% V ,8% Ø ,7% N ,1% S ,2% NV ,3% SV ,1% Øvrige ,3% I alt ,9% Anm: Dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR og CPR Side 16 (26)

17 1.5 Benyttelsen af boliger uden Ejerskab Tabel 8a. Ejers bopæl/hovedsæde for boliger uden Fordeling af tomme boliger i 2017 Ejers bopæl I alt Beboet Københavns kommune Tomme Tidligere beboet antal % Region Hovedstaden ,7% Andre regioner, i alt ,2% - Region Midtjylland ,9% - Region Nordjylland ,5% - Region Sjælland ,1% - Region Syddanmark ,0% Udland, i alt ,0% - Grønland ,1% - Udland, i øvrigt ,1% Uoplyste ,1% I alt ,9% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017, ESR maj 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og ESR Tabel 8a viser fordelingen af boliger i Københavns Kommune efter ejers bopæl (privatpersoner) eller virksomhedsadresse Det fremgår, at knap (71 pct.) af boligerne uden har ejere hjemmehørende i Region Hovedstaden. Knap 400 (15 pct.) har ejere bosat i andre regioner, og godt 300 ejere (12,5 pct.) af boliger uden er hjemmehørende i udlandet. Et flertal af boliger uden har ejere bosat i Københavns Kommune. Men målt i forhold alle boliger i Københavns kommune er andelen af ejere bosat i Københavns Kommune lav i boliger uden. Side 17 (26)

18 landske ejere og ejere bosat i andre regioner ejer i højere grad boliger uden end almindelige boliger. Over 10 procent af samtlige boliger ejet af privatpersoner eller virksomheder bosat i udlandet er boliger uden. Tabel 8b. Ejers bopæl/hovedsæde for boliger uden Fordeling af tomme boliger i 2017 Ejers bopæl I alt Beboet Odense kommune Tomme Tidligere beboet antal % Region Syddanmark ,2% Andre regioner, i alt ,0% - Region Hovedstaden ,2% - Region Midtjylland ,4% - Region Nordjylland ,0% - Region Sjælland ,3% Udland, i alt ,7% - Grønland ,0% - Udland, i øvrigt ,1% Uoplyste ,4% I alt ,3% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017, ESR maj 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og ESR Tabel 8c. Ejers bopæl/hovedsæde for boliger uden Fordeling af tomme boliger i 2017 Ejers bopæl I alt Beboet Tomme Tidligere beboet antal % Aarhus kommune Region Midtjylland ,2% Andre regioner, i alt ,2% - Region Hovedstaden ,8% Side 18 (26)

19 - Region Nordjylland ,0% - Region Sjælland ,0% - Region Syddanmark ,4% Udland, i alt ,6% - Grønland ,0% - Udland, i øvrigt ,2% Uoplyste ,4% I alt ,4% Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017, ESR maj 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og ESR Tabel 9. Ejers bopæl/hovedsæde for boliger uden efter ejerskabsforhold Ejerforhold Ejers bopæl privat- private øvrige I alt personer virksomheder ejerformer København Region Hovedstaden Andre regioner, i alt Region Midtjylland Region Nordjylland Region Sjælland Region Syddanmark Udland, i alt Grønland Udland, i øvrigt Uoplyste I alt Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017, ESR maj 2017; Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Øvrige ejerforhold består primært af ejerforeninger, andre foreninger, legater og institutioner. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og ESR Tabel 9 viser boliger uden i Københavns Kommune fordelt efter ejers bopæl (privatpersoner og I/S) eller hovedsæde (virksomheder) og boligernes ejerforhold. Side 19 (26)

20 Størstedelen af de ejere af boliger uden, som er bosat i Københavns Kommune, er private virksomheder. De fleste boliger uden, som er ejet af øvrige i Region Hovedstaden, er boliger, som er ejet af ejerforeninger, andre foreninger, legater og institutioner. Af de boliger uden, der ejers af privatpersoner, har ca. 1/3 bopæl i Københavns Kommune, ca. 1/3 i andre danske regioner og ca. 1/3 uden for Danmark. Tabel 10. Ejers bopæl/hovedsæde for boliger uden efter lokalplanegenskaber Fordeling af boliger uden i 2017 Ejers bopæl Lokalplan uden krav Lokalplan med krav Ingen lokalplan antal andel antal andel antal andel Københavns kommune Region Hovedstaden % % % Andre regioner, i alt % 112 9% 87 12% - Region Midtjylland 95 14% 43 4% 39 5% - Region Nordjylland 17 2% 12 1% 8 1% - Region Sjælland 29 4% 21 2% 7 1% - Region Syddanmark 54 8% 36 3% 33 5% Udland, i alt % % 64 9% - Grønland 5 1% 1 0% 0 0% - Udland, i øvrigt % % 64 9% Uoplyste 5 1% 1 0% 3 0% I alt % % % Anm: Dataudtræk BBR primo januar , CPR primo januar 2017, Plansystem DK ultimo marts 2017, ESR ultimo maj Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Tabellen er afgrænset til egentlige lokalplaner og lokalplantillæg (plantype 20.1), dvs. alle lokalplaner fratrukket byplanvedtægter (plantype 20.2), som var i kraft ultimo marts 2017; lokalplanernes egenskaber er kategoriseret ud fra planteksten på samme tidspunkt. Krav til helårsbeboelse indføres i mange tilfælde til delområder af en eksisterende lokalplaner og dækker ofte lige så store områder; i denne opgørelse skelnes derfor ikke mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR, Plansystem DK og ESR. Side 20 (26)

21 Tabel 10 viser boliger uden fordelt efter ejers bopæl og egenskaberne for den lokalplan (om nogen) boligen er underlagt. Tabel 11. Ejerformer for boliger uden efter lokalplanegenskaber Fordeling af boliger uden i 2017 Ejerformer Lokalplan uden krav Lokalplan med krav Ingen lokalplan antal andel antal andel antal andel Københavns kommune privatpersoner % % % private virksomheder % % % øvrige ejerformer % % % I alt % % % Anm: Dataudtræk BBR primo januar , CPR primo januar 2017, Plansystem DK ultimo marts 2017, ESR ultimo maj Boligmasse afgrænset til boliger a) benyttet til helårsbeboel-se og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Tabellen er afgrænset til egentlige lokalplaner og lokalplantillæg (plantype 20.1), dvs. alle lokalplaner fratrukket byplanvedtægter (plantype 20.2), som var i kraft ultimo marts 2017; lokalplanernes egenskaber er kategoriseret ud fra planteksten på samme tidspunkt. Krav til helårsbeboelse indføres i mange tilfælde til delområder af en eksisterende lokalplaner og dækker ofte lige så store områder; i denne opgørelse skelnes derfor ikke mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR, Plansystem DK og ESR. Tabel 11 viser boliger uden fordelt efter ejerform og egenskaberne for den lokalplan (om nogen) boligen er underlagt. Af de 462 boliger uden, som er underlagt en lokalplan med krav til helårsbeboelse og som hverken er ejet af privatpersoner eller virksomheder, er ca. ¾ ejet af ejerforeninger. 1.6 Håndhævelse af Salgspriser og offentlige vurderinger Kommunerne kan ifølge Boligreguleringsloven håndhæve et krav om ved at anvise lejere til tomme boliger. Hvis de tomme boliger imidlertid er dyre/har en høj husleje, vil det i praksis være vanskeligt for kommunerne at Side 21 (26)

22 anvise lejere til den tomme bolig og dermed vanskeligt at håndhæve en. Figur 7 viser fordelingen af købspriser for boliger med (rød)/uden (blå) i Københavns Kommune. Figur 7a viser, at boliger uden er koncentreret omkring væsentligt højere kvadratmeterpriser sammenlignet med boliger med. Figur 7b viser fordelingen af et konjunkturjusteret indeks for kvadratmeterpriser: En kvadratmeterpris i fx år 2007 er indekseret ift. median-kvadratmeterprisen (indeks 100) for alle boliger handlet i En kvadratmeterpris i år 2011 er tilsvarende indekseret ift. niveauet for handelspriserne i Indekseringen tager højde for forskelle i handelsfrekvensen for boliger med og uden ; boliger uden har været handlet relativt hyppigere i de senere år, hvor kvadratmeterprisen for boliger i København generelt har været stigende. Figur 7b viser imidlertid, at prisforskellen mellem boliger med/uden skyldes, at boliger uden reelt er væsentligt dyrere end boliger uden. Figur 7a: Fordelingen af kvmpriser i 2015-priser i København Figur 7b: Indeks 100= årets medianpris per kvm Anm.: Dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; SVUR medio maj Figur 7a er trunkeret ved kr. per m2 ; Figur 7b er trunkeret ved indeks 300. Boligmasse afgrænset som boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Bolighandler er afgrænset til handler af enkelte boliger til forskel fra fx hele bygninger med flere boliger. Figuren til venstre viser fordelingen af kvm-priser i 2015-priser blandt de afgrænsede boliger og handler. Figuren til højre kontrollerer for forskellig handelsfrekvens over tid blandt boliger med/uden, ved -- for hvert år -- at indeksere boligens kvm-pris ift. median-kvm-prisen for boliger handlet i et givent år. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR, SVUR og Danmarks Statistik. Side 22 (26)

23 Tabel 12 viser den numeriske prisfordeling for boliger med/uden i Københavns Kommune. Tabel 12 repræsenterer altså de samme prisfordeling, som er illustreret i Figur 7. Af de ca boliger uden i Københavns Kommune er ca registreret som solgt i SVUR, som indeholder bolighandler siden For de ca boliger uden, som har været handlet, er der observeret ca bolighandler; nogle boliger uden har altså været handlet flere gange. Første del af Tabel 12 viser den gennemsnitlige kvadratmeterpris samt 1. til 3. kvartil af fordelingen af kvadratmeterpriserne. Medianen er den midterste kvadratmeterpris i en rangorden af kvadratmeterpriserne. Tilsvarende er 1. kvartil den højeste kvadratmeterpris blandt den laveste fjerdel af kvadratmeterpriserne, og 3. kvartil er den laveste kvadratmeterpris blandt blandt højeste fjerdedel af kvadratmeterpriserne. Tabel 12 viser, at både den gennemsnitlige kvadratmeterpris og medianen for boliger uden er knap dobbelt så høj som prisen for boliger med. Anden del af Tabel 12 viser fordelingen af det konjunkturjusterede kvadratmeterprisindeks, som er beskrevet ovenfor ifm. Figur 7. Det fremgår af Tabel 12, at kvadratmeterprisindekset er væsentlig højere for boliger uden sammenlignet med boliger med. Forskellen er imidlertid mindre, end det der fremgår af den simple sammenligning af ikke-indekserede kvadratmeterpriser, idet boliger uden fortrinsvis er handlet i senere år, hvor kvadrameterprisen har været relativt høj. Side 23 (26)

24 Tabel 12. Fordelingen af kvadrameterpriser i København i 2017 (primo januar) Salgspriser Antal boliger, '000 Prisfordeling alle solgte handler gns. 1. kvartil median 3. kvartil m 2 -priser, '000, 2015-priser Bopælspligt 293,6 62,4 159,6 26,1 12,2 20,6 28,8 uden 2,6 1,0 1,5 41,5 29,4 35,8 43,4 alle 296,2 63,5 161,0 26,3 12,3 20,7 29,0 Indeks (årets median-m 2 -pris=100) 293,6 62,4 159,3 120,5 83,9 99,8 117,5 uden 2,6 1,0 1,5 154,5 110,2 130,5 155,9 alle 296,2 63,5 160,8 120,8 84,0 100,0 117,8 Anm: dataudtræk BBR og CPR primo januar 2017; SVUR medio maj 2017; Boligmasse afgrænset som boliger a) benyttet til helårsbeboelse og b) egentlige boligenheder med eget køkken. Bolighandler er afgrænset til handler af enkelte boliger til forskel til fx hele bygninger med flere boliger. Prisfordeling beskrives ved simple gennemsnit samt kvartiler; 1. kvartil viser den højeste m 2 -pris blandt den laveste fjerdedel af alle m 2 -priser, median viser den midterste m2-pris og 3. kvartil viser den lavest m2-pris blandt højeste fjerdedel af alle m 2 -priser. Det første sæt beregninger beskriver den ubetingede fordeling af kvm-priser blandt de afgrænsede boliger og handler. Det andet sæt kontrollerer for forskellig handelsfrekvens over tid blandt boliger med/uden, ved -- for hvert år -- at indeksere boligens kvm-pris ift. median-kvm-prisen for boliger i et givent år. x Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR og SVUR Side 24 (26)

25 Appendiks 1: Supplerende resultater Figuren sammenstiller hovedtekstens Figur 1 og 2 og er således den grafiske repræsentation af resultaterne i Tabel 5, der viser fordelingen af boliger uden efter egenskaberne ved lokalplaner og lokalplantillæg i Københavns Kommune. Appendiksfigur 1: Lokalplaner og Boliger uden i Københavns Kommune Anm.: Dataudtræk BBR og CPR primo januar Boliger uden er identificeret som boliger, hvortil der aldrig i CPR har været registreret en folkeregistertilmelding. Figuren udelader 5 boliger, hvortil det ikke har været muligt at koble geografiske koordinater. Lokalplaners egenskaber er identificeret ultimo marts Vi viser egentlige lokalplaner (plantype 20.1), som var i kraft ultimo marts Evt. krav til helårsbeboelse fremgår af planteksten. Figuren skelner mellem egentlige lokalplaner og tillæg til disse planer, som kan have ændrede krav til helårsbeboelse. Kilde: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen pba. BBR, CPR, Plansystem DK og rtforsyningen Side 25 (26)

26 Side 26 (26)

NOTAT. Analyse af bopælspligt

NOTAT. Analyse af bopælspligt NOTAT Dato J. nr. 11. juni 2017 2017-1875 Analyse af bopælspligt Transport-, bygnings- og boligministeren igangsatte i februar 2017 en analyse af boliger uden bopælspligt i de tre største byer i Danmark.

Læs mere

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2018 januar 2019

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2018 januar 2019 TEMASTATISTIK 219:3 Ledige boliger i den almene boligsektor januar 218 januar 219 I januar 219 er der 1.745 boliger i den almene boligsektor, hvilket er 282 boliger flere end i januar 218. Ledighedsprocenten

Læs mere

Boligmarkedet 1. kvartal 2015

Boligmarkedet 1. kvartal 2015 Notat 16. september Boligmarkedet 1. kvartal Tal for handler, udbudte boliger og handler er offentliggjort frem til første kvartal, mens liggetiderne for de udbudte boliger er offentliggjort frem til juli.

Læs mere

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2017 januar 2018

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2017 januar 2018 TEMASTATISTIK 218:2 Ledige boliger i den almene boligsektor januar 217 januar 218 I januar 218 er der 1.463 boliger i den almene boligsektor, hvilket er 174 boliger færre end i januar 217. Ledighedsprocenten

Læs mere

De almene boligafdelingers

De almene boligafdelingers TEMASTATISTIK 01: De almene boligafdelingers udgifter til særlige aktiviteter 01 I 01 har ud af almene boligafdelinger udgifter til særlige aktiviteter. Den gennemsnitlige udgift til særlige aktiviteter

Læs mere

De ældres boligforhold 2018

De ældres boligforhold 2018 ÆLDRE I TAL 2018 De ældres boligforhold 2018 Ældre Sagen November 2018 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik,

Læs mere

Til ØU. Orientering om status på det københavnske boligmarked

Til ØU. Orientering om status på det københavnske boligmarked Direktionssekretariatet Økonomiforvaltningen Til ØU Orientering om status på det københavnske boligmarked Resumé På ØU-budgetseminaret den 12. september var der generel efterspørgsel efter ØKF s vurdering

Læs mere

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2016 januar 2017

Ledige boliger i den almene boligsektor januar 2016 januar 2017 TEMASTATISTIK 217:2 Ledige boliger i den almene boligsektor januar 216 januar 217 I januar 217 er der 1.637 boliger i den almene boligsektor. Siden januar 216 er antallet af boliger steget med 69 boliger,

Læs mere

KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008. 1. halvår 2011. Tal og analyse

KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008. 1. halvår 2011. Tal og analyse KORONARARTERIOGRAFI OG CT-SCANNING AF HJERTET 2008 1. halvår 2011 2012 Tal og analyse Koronararteriografi og CT-scanning af hjertet 2008-1. halvår 2011 Statens Serum Institut og Sundhedsstyrelsen, 2012.

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2009 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK FORORD Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2008 og budgettal for.

Læs mere

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015

Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 TEMASTATISTIK 2015:5 Udgifter til varme, vand og el i den almene boligsektor i 2015 De almene boliger i Region Sjælland har i gennemsnit de højeste udgifter til varme, vand og el, viser en ny opgørelse

Læs mere

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter

De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter TEMASTATISTIK 2017:3 De almene boligafdelingers vedligeholdelsesudgifter Udgifterne til vedligeholdelse i den almene boligsektor er i 2015 på 137 kr. pr. m 2. I perioden 2011-2015 er udgifterne steget

Læs mere

De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017

De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017 TEMASTATISTIK 2018:9 De almene boligafdelingers nettokapitaludgifter og finansiering i 2017 I 2017 er de gennemsnitlige nettokapitaludgifter 219 kr. pr. m 2 i den almene sektor. Nettokapitaludgifterne

Læs mere

Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik

Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik Kalaallit Nunaanni Naatsorsueqqissaartarfik Opgørelser fra Grønlands Statistik 1999:1 BOLIGER Tilgangen af boliger 1994-1998, Boligbestanden pr. 1. 1.1999 og Beregning af boligbehov Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger

Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger TEMASTATISTIK 2017:4 Vedligeholdelsesudgifternes fordeling i almene boligafdelinger 2013-15 I 2015 er mere end halvdelen af den almene boligsektors vedligeholdelsesudgifter tekniske installationer og bolig-/

Læs mere

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder

Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat BO401-0123 01-10-2018 Nærmere belysning af genhusning af beboere i de 16 hårde ghettoområder Fraflytningen

Læs mere

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne

Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne P R E S S E M E D D E L E L S E Stigende antal bolighandler primært i landdistrikterne I 77 kommuner er antallet af handler steget i 3. kvartal 2015 sammenlignet med samme periode sidste år. I to kommuner

Læs mere

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor

Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 28-02-2018 Monitorering af udgiftsudvikling i den almene boligsektor Formål I aftalen om effektivisering

Læs mere

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14

Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 TEMASTATISTIK 2016:4 Forsikringsudgifter i den almene boligsektor 2010-14 De almene boligafdelinger havde i gennemsnit forsikringsudgifter for 1.087 kr. pr. lejemålsenhed i 2014. Det er 23 % mere end i

Læs mere

Stigende indkomstforskelle i København

Stigende indkomstforskelle i København Stigende indkomstforskelle i København Indkomstforskellen mellem de forskellige bydele i København og Frederiksberg er vokset. De højeste indkomster er på Frederiksberg, mens de laveste indkomster er på

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. Marts Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. Marts Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,347 1.8 % -5.2 % Hovedstaden 5,165 2.9 % -7.1 % Midtjylland 9,333 1.0 % -4.0 % Nordjylland 5,490 1.1 % -2.9 % Sjælland 6,336 2.6 % -4.4 % Syddanmark 10,023

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. Juli Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. Juli Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 37,188-1.7 % 1.2 % Hovedstaden 5,619-4.2 % 6.9 % Midtjylland 9,526-1.3 % 3.5 % Nordjylland 5,518-1.9 % 0.3 % Sjælland 6,755-1.3 % 1.7 % Syddanmark 9,770-0.8

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. April Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. April Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 35,724 0.5 % -4.4 % Hovedstaden 5,506 0.6 % 0.6 % Midtjylland 9,173 0.5 % -3.8 % Nordjylland 5,218 1.1 % -5.4 % Sjælland 6,355 1.9 % -3.9 % Syddanmark 9,472-0.9

Læs mere

August 2018 Boliger udbudt Salgspriser, kr. pr m2

August 2018 Boliger udbudt Salgspriser, kr. pr m2 Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,914-1.2 % 0.7 % Hovedstaden 5,527-2.8 % 3.1 % Midtjylland 9,526-0.3 % 3.8 % Nordjylland 5,551 0.5 % 2.2 % Sjælland 6,691-1.4 % 0.1 % Syddanmark 9,619-2.0

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². November Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². November Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,112-2.4 % 3.2 % Hovedstaden 5,349-2.8 % 5.4 % Midtjylland 9,338-2.8 % 6.1 % Nordjylland 5,517-1.2 % 8.2 % Sjælland 6,489-2.6 % 4.2 % Syddanmark 9,419-2.2

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 34,881-1.6 % 3.4 % Hovedstaden 5,116 3.1 % 4.9 % Midtjylland 8,989-3.3 % 5.7 % Nordjylland 5,352-2.2 % 8.3 % Sjælland 6,303-1.6 % 4.7 % Syddanmark 9,121-2.1

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Oktober Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Oktober Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,769-0.5 % 2.3 % Hovedstaden 5,434-1.9 % 3.4 % Midtjylland 9,557 0.0 % 5.8 % Nordjylland 5,554 0.4 % 6.1 % Sjælland 6,636-0.9 % 2.4 % Syddanmark 9,588-0.5

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. December Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. December Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 34,299-3.5 % -4.8 % Hovedstaden 4,831-4.8 % -4.0 % Midtjylland 8,883-3.0 % -3.4 % Nordjylland 5,113-2.8 % -5.2 % Sjælland 6,023-3.4 % -4.9 % Syddanmark 9,449-3.8

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 34,642-0.6 % 3.4 % Hovedstaden 5,171 0.3 % 1.3 % Midtjylland 8,925 0.1 % 6.9 % Nordjylland 5,350-1.2 % 11.5 % Sjælland 6,187-1.1 % 3.0 % Syddanmark 9,009-0.9

Læs mere

Januar 2019 Genereret Boliger udbudt Salgspriser, kr. pr m²

Januar 2019 Genereret Boliger udbudt Salgspriser, kr. pr m² Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 34,503-1.6 % 3.9 % Hovedstaden 5,088-1.1 % 2.1 % Midtjylland 8,883-1.8 % 7.2 % Nordjylland 5,294-1.6 % 9.7 % Sjælland 6,225-1.8 % 5.6 % Syddanmark 9,013-1.4

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 35,614 2.3 % 2.6 % Hovedstaden 5,381 3.0 % -1.6 % Midtjylland 9,158 2.4 % 6.6 % Nordjylland 5,489 3.1 % 11.4 % Sjælland 6,364 1.9 % 2.1 % Syddanmark 9,222

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 38,293-0.7 % 5.1 % Hovedstaden 6,005-1.7 % 7.2 % Midtjylland 9,778-0.5 % 4.2 % Nordjylland 5,762-0.2 % 8.9 % Sjælland 6,802-1.4 % 3.2 % Syddanmark 9,946-0.1

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m². Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Fritidshuse. Fritidshuse. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 38,069-0.7 % 2.1 % Hovedstaden 5,883-2.2 % 3.2 % Midtjylland 9,657-1.4 % 1.2 % Nordjylland 5,759 0.0 % 3.9 % Sjælland 6,881 0.5 % 2.1 % Syddanmark 9,889-0.5

Læs mere

For yderligere oplysninger, kontakt Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør via el. tlf. (+45)

For yderligere oplysninger, kontakt Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør via el. tlf. (+45) Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 37,212-2.6 % 1.1 % Hovedstaden 5,634-4.8 % 2.4 % Midtjylland 9,323-3.8 % -1.5 % Nordjylland 5,776 0.1 % 6.3 % Sjælland 6,710-2.8 % 0.5 % Syddanmark 9,769-1.4

Læs mere

For yderligere oplysninger, kontakt Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør via el. tlf. (+45)

For yderligere oplysninger, kontakt Birgit C. Daetz, kommunikationsdirektør via el. tlf. (+45) Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,757-1.5 % 0.9 % Hovedstaden 5,505-1.9 % 2.9 % Midtjylland 9,274-1.0 % -1.9 % Nordjylland 5,707-1.5 % 4.4 % Sjælland 6,621-2.0 % 0.4 % Syddanmark 9,650-1.5

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. September Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. September Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 36,769-0.9 % 0.5 % Hovedstaden 5,478-2.2 % 2.4 % Midtjylland 9,503-0.5 % 2.9 % Nordjylland 5,519-0.7 % 2.6 % Sjælland 6,672-0.7 % 1.0 % Syddanmark 9,597-0.8

Læs mere

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende:

En sammenligning af patienter, der har fået foretaget en knæoperation, viser følgende: N O T A T Benchmarking af behandlingspraksis for knæoperationer Regionerne har præsenteret en markant ny dagsorden for sundhedsvæsenet med fokus på kvalitet frem for kvantitet. Benchmarking er et redskab

Læs mere

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor

A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor TEMASTATISTIK 2018:7 A- og B-vedligeholdelsesordninger i den almene boligsektor 2012-16 I ca. 85 % af de almene boligafdelinger anvendes A-vedligeholdelsesordningen. I disse er de gennemsnitlige udgifter

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2014 STATISTIK - og udgiftsstatistik 2014 - og udgiftsstatistik 2014 Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for 2014 samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal

Læs mere

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK

Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK Appendiks 2 KORTLÆGNING AF SOCIALØKONOMISKE VIRKSOMHEDER I DANMARK September 2013 Indholdsfortegnelse Introduktion 3 Identifikation af socialøkonomiske virksomheder 3 Forskellige typer af socialøkonomiske

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016

FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 FRAVÆRSSTATISTIK FOR KOMMUNER OG REGIONER 2016 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og omfatter kun månedslønnet ansat personale. Statistikken er baseret på sammenkøring

Læs mere

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015

STATISTIK. Husleje- og udgiftsstatistik 2015 STATISTIK - og udgiftsstatistik - og udgiftsstatistik Forord Denne publikation indeholder en huslejestatistik baseret på budgettal for samt udgiftsstatistikker baseret på hhv. regnskabstal for 2014 og

Læs mere

Hund og kat i den almene boligsektor 2016

Hund og kat i den almene boligsektor 2016 TEMASTATISTIK 2016:9 i den almene 2016 I 2016 er det tilladt at holde hund og/eller kat i 60 % af de almene boliger med en centralt registreret husdyrorden. Der er flest tilladelser til at holde hund og/eller

Læs mere

Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning

Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning Kathrine Lange, Seniorchefkonsulent kala@di.dk, 6136 5157 APRIL 18 Ejerledede og familieejede en ejerform med stor betydning Ejerledede og familieejede er antalsmæssigt helt dominerende i dansk erhvervsliv

Læs mere

Forskel i hvornår man får barn nummer

Forskel i hvornår man får barn nummer Forskel i hvornår man får barn nummer to Af Nadja Christine Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 10 Formålet med dette analysenotat er at belyse, hvornår kvinder får barn nummer 2 set i forhold til

Læs mere

Børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse. Oktober 2017

Børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse. Oktober 2017 Børn af efterkommere med ikke-vestlig oprindelse Oktober 2017 Hvem af børn af efterkommere? Børn af efterkommere er børn, som er : 1. Født i Danmark 2. Har forældre, hvoraf mindst én er efterkommer 3.

Læs mere

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år

Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år Fordobling af børn, der har været fattige i mindst 5 år I 2011 var der over 56.000 børn, som var étårs-fattige. Ser man på gruppen af børn, som har været fattige i mindst 5 år, så er denne gruppe mere

Læs mere

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse

Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Gennemgang af danskernes deltagelse i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltager i voksen- og efteruddannelse Hver femte dansker deltog i i et voksen- eller efteruddannelsesforløb. Den største

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 Til DANSKE ARK Dokumenttype Rapport Dato Februar 2014 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2013 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2013 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 3 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

Analyse af nystartende elever og omgængere i grundskolens børnehaveklasse. Baseret på data for skoleåret 2010/11

Analyse af nystartende elever og omgængere i grundskolens børnehaveklasse. Baseret på data for skoleåret 2010/11 Analyse af nystartende elever og omgængere i grundskolens børnehaveklasse Baseret på data for skoleåret 2010/11 Analyse af nystartende elever og omgængere i grundskolens børnehaveklasse Baseret på data

Læs mere

Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010

Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010 P R E S S E M E D D E L E L S E Boligmarkedsstatistikken 3. kvartal 2010 På landsplan var den gennemsnitlige kvadratmeterpris for parcel- og rækkehuse 11.989 kr. i 3. kvartal 2010, hvilket er -0, 4 pct.

Læs mere

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008

STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK 2008 STATISTIK HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK INDHOLD FORORD...2 DATAGRUNDLAG...3 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK...5 DEL 1. HUSLEJEN...7 DEL 2. DE ALMENE BOLIGAFDELINGERS UDGIFTER - BUDGET... 24 DEL 3. DE ALMENE

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 Til Danske Ark Dokumenttype Rapport Dato Januar 2013 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2012 LØN- OG PERSONALESTATISTIKKEN 2012 INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og uddannelsesretning

Læs mere

BOLIGER OG BYGGERI, M.M.

BOLIGER OG BYGGERI, M.M. BOLIGER OG BYGGERI, M.M. I Odense Kommune findes der godt 9.00 boliger. Knap / af boligerne er parcelhuse, mens ca. procent er flerfamiliehuse og ca. procent er række, kæde eller dobbelthuse. Lidt over

Læs mere

Boliger. Tilgangen af boliger , bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger 2004:1

Boliger. Tilgangen af boliger , bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger 2004:1 Boliger 2004:1 Tilgangen af boliger 1999-2003, bestanden af boliger pr. 1. januar 2004 samt det beregnede behov for boliger Flere nye boliger i 2003 end i 2002 Tilgangen af boliger i 2003 Perioden 1999-2003

Læs mere

Udlejningssituationen i den almene boligsektor

Udlejningssituationen i den almene boligsektor TEMASTATISTIK :4 Udlejningssituationen i den almene boligsektor 2005- Indenfor de seneste par år har de almene boligorganisationer oplevet en forbedring i udlejningssituationen. Der er dog endnu et stykke

Læs mere

I mere end halvdelen af kommunerne har ældre ikke et alternativ til kommunale plejeboliger

I mere end halvdelen af kommunerne har ældre ikke et alternativ til kommunale plejeboliger Peter Beyer Østergaard, konsulent pebo@di.dk, 6013 4708 MARTS 2019 I mere end halvdelen af kommunerne har ældre ikke et alternativ til kommunale plejeboliger I over halvdelen af landets kommuner har de

Læs mere

Kvartalsstatistik nr. 1 2014

Kvartalsstatistik nr. 1 2014 nr. 1 2014 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

P R E S S E M E D D E L E L S E

P R E S S E M E D D E L E L S E P R E S S E M E D D E L E L S E 19. juni 2013 Boligmarkedsstatistikken, 1. kvartal 2013 Kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse var i gennemsnit 10.936 kr. i 1. kvartal 2013. Det er 0,1 pct. højere

Læs mere

De ældres boligforhold 2017

De ældres boligforhold 2017 ÆLDRE I TAL 2017 De ældres boligforhold 2017 Ældre Sagen December 2017/April 2018 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks

Læs mere

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 9 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 9 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 4. KVARTAL 215 Sammenfatning For første gang ser Boligøkonomisk

Læs mere

Flytninger i barndommen

Flytninger i barndommen Flytninger i barndommen Af Nadja Christine Hedegaard Andersen, NCA@kl.dk Side 1 af 18 Formålet med dette analysenotat er at belyse, hvilke børn, der især flytter i barndommen. Dette gøres ved at se på

Læs mere

Kilde: CSC Scandihealth

Kilde: CSC Scandihealth Månedsstatistik for depression og angst juli 2017 Regionernes Lønnings- og Takstnævn og Dansk Psykolog Forening har aftalt, at udviklingen inden for depressions- og angstordningerne skal følges månedsvist.

Læs mere

Analyse 3. februar 2014

Analyse 3. februar 2014 3. februar 2014 Hvor bor de økonomisk fattige? Af Kristian Thor Jakobsen I 2013 fremlagde et ekspertudvalg deres bud på en officiel fattigdomsgrænse i Danmark. I dette notat ses på, hvordan fattige personer

Læs mere

De ældres boligforhold 2015

De ældres boligforhold 2015 ÆLDRE I TAL 2015 De ældres boligforhold 2015 Ældre Sagen Januar 2016 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør

FORORD. København, 18. maj Anne Lind Madsen Direktør FORORD Arbejdsskadestyrelsens kontor for private erstatningssager kommer hvert år med vejledende udtalelser om især mén og erhvervsevnetab. Udtalelserne bliver brugt i private erstatningssager, altså sager

Læs mere

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019

Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende. Marts 2019 Psykiatriske sengedage efter endt behandling er faldende Marts 19 1. Resumé Analysens formål er at belyse omfanget og varigheden af psykiatriske indlæggelser, hvor patienter fortsat er indlagt efter endt

Læs mere

homes ejerlejlighedsprisindeks

homes ejerlejlighedsprisindeks 4 Investeringsanalyse generelle markedsforhold 14. december 2018 homes ejerlejlighedsprisindeks Lejlighedspriser faldt i København men steg andre steder homes ejerlejlighedsprisindeks steg 0,5 procent

Læs mere

Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening

Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening Pressemeddelelse fra Realkreditrådet, Finansrådet, Realkreditforeningen, Dansk Ejendomsmæglerforening 21. juni 2012 Boligmarkedsstatistikken 1. kvartal 2012 Kvadratmeterprisen for parcel- og rækkehuse

Læs mere

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015

FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 FRAVÆRSSTATISTIKKEN 2015 Statistikken beskriver fraværet på det kommunale henholdsvis regionale område og muliggør i et vist omfang benchmarking kommuner og regioner imellem. Statistikken omfatter månedslønnet

Læs mere

Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012

Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012 P R E S S E M E D D E L E L S E 17. september 2012 Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2012 På landsplan var den gennemsnitlige pris 11.057 kr. pr. kvadratmeter for parcel- og rækkehuse i 2. kvartal 2012,

Læs mere

De ældres boligforhold 2016

De ældres boligforhold 2016 ÆLDRE I TAL 2016 De ældres boligforhold 2016 Ældre Sagen Februar 2017 Ældre Sagen udarbejder en række analyser om ældre med hovedvægt på en talmæssig dokumentation. Hovedkilden er Danmarks Statistik, enten

Læs mere

Jobfremgang på tværs af landet

Jobfremgang på tværs af landet 1K 2008 2K 2008 3K 2008 4K 2008 1K 2009 2K 2009 3K 2009 4K 2009 1K 2010 2K 2010 3K 2010 4K 2010 1K 2011 2K 2011 3K 2011 4K 2011 1K 2012 2K 2012 3K 2012 4K 2012 1K 2013 2K 2013 3K 2013 4K 2013 1K 2014 2K

Læs mere

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER

ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER ANALYSE RENHOLDELSESUDGIFTER I DE ALMENE AFDELINGER FORORD Landsbyggefonden kan hermed præsentere resultaterne af fondens analyse af renholdelsesudgifterne i de almene afdelinger. Analysen er udtryk for,

Læs mere

Husleje- og udgiftsstatistik 2006

Husleje- og udgiftsstatistik 2006 LANDSBYGGEFONDEN April 2009 Husleje- og udgiftsstatistik 2006 Indhold Forord...... 2 Datagrundlag... 3 Husleje og udgiftsstatistik 2006... 5 Del 1. Huslejen 2006... 7 Del 2. De almene boligafdelingers

Læs mere

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN

LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN Til DANSK INDUSTRI Dokumenttype Rapport Dato Februar 2016 LØN- OG PERSONALE- STATISTIKKEN 2015 ARKITEKTBRANCHEN ARKITEKTBRANCHEN INDHOLD 1. Indledning 1 2. De deltagende medarbejdere 2 3. Månedsløn og

Læs mere

Lav løn blandt midlertidig udenlandsk arbejdskraft

Lav løn blandt midlertidig udenlandsk arbejdskraft Lav løn blandt midlertidig udenlandsk arbejdskraft Der findes få arbejdende fattige blandt fuldtidsbeskæftigede lønmodtagere, som permanent er bosat i Danmark. Blandt personer, som er midlertidigt i Danmark,

Læs mere

HVEM ER EUD ELEVERNE?

HVEM ER EUD ELEVERNE? HVEM ER EUD ELEVERNE? Tabelsamling år 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 INTRODUKTION... 2 1.2 TOTAL... 3 1.3 KØN... 3 1.4 GRUNDSKOLE... 4 1.6 REGION (BOPÆL)... 6 1.7 KARAKTERER... 8 1.8 FORÆLDRES UDDANNELSE...

Læs mere

BOLIG&TAL 8 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1

BOLIG&TAL 8 BOLIGØKONOMISK VIDENCENTER. Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 8 VIDENCENTER Et nyhedsbrev, der præsenterer tendenser, de seneste tal og oversigter om boligmarkedet 1 BOLIGPRISERNE I 3. KVARTAL 215 Boligøkonomisk Videncenter offentliggør for

Læs mere

Konkursanalyse Rekordmange konkurser i 2016

Konkursanalyse Rekordmange konkurser i 2016 1979 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 Rekordmange

Læs mere

Gæld i almene boliger

Gæld i almene boliger 15. maj 29 Specialkonsulen Mie Dalskov Direkte tlf.: 33 55 77 2 Mobil tlf.: 42 42 9 18 Gæld i almene boliger Analysen viser, at gæld ikke er mere udbredt blandt beboere i almene boliger end hos resten

Læs mere

Mange unge har ikke afsluttet folkeskolen

Mange unge har ikke afsluttet folkeskolen Mange unge har ikke afsluttet folkeskolen Hver. ung uden ungdomsuddannelse har ikke fuldført. klasse, og det er seks gange flere end blandt de unge, der har fået en ungdomsuddannelse. Derudover har mere

Læs mere

homes ejerlejlighedsprisindeks

homes ejerlejlighedsprisindeks Investeringsanalyse generelle markedsforhold 13. februar 2018 Lejlighedspriserne faldt i januar faldt 0,7 procent fra december til januar (sæsonkorrigeret) når man måler prisudviklingen som et tremåneders

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 346 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 346 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 15-16 EFK Alm.del Bilag 346 Offentligt Notat om energiforbedringer i yderområder Kontor/afdeling Center for Erhverv og Energieffektivitet Dato 21. juni 16 J nr. 16-787

Læs mere

Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse.

Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse. Tabel 1: Priser, første udbudspris og nedtagningspris for parcel- og rækkehuse. Salgspris (kvm.pris) Kvartals Års København by 21.289 21.684 22.892 22.712 23.464 3,3 10,2 Københavns omegn 19.883 20.699

Læs mere

Almene boliger i Danmark

Almene boliger i Danmark Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget 2015-16 UUI Alm.del Bilag 144 Offentligt Velfærdspolitisk Analyse Almene boliger i Danmark Almene boliger er udbredte i hele landet, og på landsplan bor 17 pct.

Læs mere

18. oktober H C:\Documents and Settings\hsn\Skrivebord\Hvidbog pdf\pensionsindbetalinger.doc VLRQ

18. oktober H C:\Documents and Settings\hsn\Skrivebord\Hvidbog pdf\pensionsindbetalinger.doc VLRQ 18. oktober 2007! " # %$&'&(())** 3(16,216,1'%(7$/,1*(5 5HVXPp 3HUVRQHUPHOOHPnULQGEHWDOHULJHQQHPVQLWSURFHQWDIEUXWWRLQG NRPVWHQSnSHQVLRQVRSVSDULQJHU'HWWHJHQQHPVQLWG NNHURYHUHQVWRU YDULDWLRQDIK QJLJDIHWQLVNKHUNRPVWLQGNRPVWRJVRFLRJUXSSH'HUHU

Læs mere

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år.

August Fritidshuse blev udbudt til gennemsnitlige kvadratmeterpriser, som lå på samme niveau som på samme tid sidste. år. August 2008 Fortsat stigende boligudbud 64.697 boliger var til salg på internettet ved udgangen af august 2008, hvilket var ca. 20 procent flere end på samme tidspunkt sidste år. Udbuddet fordelte sig

Læs mere

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. November 2013. Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder.

Boliger udbudt. Salgspriser, kr. pr m2. November 2013. Villa og rækkehuse. Villa og rækkehuse. Ejerlejligheder. Ejerlejligheder. Boliger udbudt Udbudt Antal boliger Hele landet 42,421-0.9 % 0.9 % Hovedstaden 6,090-2.0 % -4.5 % Midtjylland 10,817-0.7 % 2.0 % Nordjylland 6,396-0.3 % 3.4 % Sjælland 7,552-1.6 % -3.8 % Syddanmark 11,565-0.4

Læs mere

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller.

På side 1-3 ses nærmere på, hvilke delsegmenter af boligmarkedet som udvikler sig særlig interessant og de væsentligste rå tal vises i tabeller. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 12 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 1. KVARTAL 217 Opdatering af BVC-indeks - 1. kvartal 217 I denne 12. udgave af Bolig&Tal fokuseres der på prisudviklingen den seneste tid. De store

Læs mere

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for notatet. 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT HJØRRING KOMMUNE UNGDOMSBOLIGANALYSE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund for notatet 1 2 Metode til kortlægning af ungdomsboliger

Læs mere

Tilgangen af boliger og boligbestand Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen

Tilgangen af boliger og boligbestand Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen Boliger 2006:1 Tilgangen af boliger og boligbestand 2005 Flest nye boliger finansieres med 10/40/50 1 -ordningen 192 nye boliger flest i storbyerne Der var en tilgang på 192 boliger sidste år. Af disse

Læs mere

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016

Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016 Pressemeddelelse fra Dansk Ejendomsmæglerforening, Realkreditforeningen, Finansrådet, Realkreditrådet. 20. september 2016 Boligmarkedsstatistikken 2. kvartal 2016 Den gennemsnitlige pris for parcel- og

Læs mere

HVEM ER EUD ELEVERNE?

HVEM ER EUD ELEVERNE? HVEM ER EUD ELEVERNE? Tabelsamling år 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.1 INTRODUKTION... 2 1.2 TOTAL... 3 1.3 KØN... 3 1.4 GRUNDSKOLE... 4 1.5 REGION (BOPÆL)... 6 1.6 KARAKTERER... 8 1.7 FORÆLDRES UDDANNELSE...

Læs mere

homes ejerlejlighedsprisindeks

homes ejerlejlighedsprisindeks Investeringsanalyse generelle markedsforhold 16. maj 2018 Lejlighedspriserne steg i april steg 2,1 procent fra marts til april (sæsonkorrigeret) når man måler prisudviklingen som et tremåneders glidende

Læs mere

Profilmodel 2014 på kommuneniveau fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau

Profilmodel 2014 på kommuneniveau fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2014 på kommuneniveau fremskrivning af en ungdomsårgangs uddannelsesniveau Profilmodel 2014 er en fremskrivning af, hvordan en niende klasse årgang vil uddanne sig i løbet af 25 år. I dette

Læs mere

Orientering til Økonomiudvalget vedr. Status på København januar 2017

Orientering til Økonomiudvalget vedr. Status på København januar 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering til Økonomiudvalget vedr. Status på København januar 2017 Til brug ved budgetseminaret januar 2017 udleveres

Læs mere

Personaleomsætning september

Personaleomsætning september Personaleomsætning september 2015-2016 Personaleomsætningsstatistikken findes i to udgaver. Den ene er tilgængelig for alle på KRLs hjemmeside, den anden er kun tilgængelig for kommuner og regioner med

Læs mere

EJENDOMSFORENINGEN DANMARKS MARKEDSSTATISTIK TOMGANG

EJENDOMSFORENINGEN DANMARKS MARKEDSSTATISTIK TOMGANG EJENDOMSFORENINGEN DANMARKS MARKEDSSTATISTIK TOMGANG FOR DET PROFESSIONELLE INVESTERINGSEJENDOMSMARKED I DANMARK WEBRAPPORT på knap 10 procent I denne første udgivelse af Ejendomsforeningen Danmarks markedsstatistik

Læs mere

På side 2-3 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder.

På side 2-3 ses på de generelle tendenser på alle boligmarkedets forskellige delmarkeder. BOLIGØKONOMISK BOLIG&TAL 14 VIDENCENTER BOLIGPRISERNE 3. KVARTAL 217 I denne 14. udgave af Bolig&Tal ses på prisudviklingen i 3. kvartal 217. De voldsomme stigningstakter i de senere år synes at være løjet

Læs mere