Kommunikationsstrategi DMRU. 1. Indledning Behov for en øget kommunikationsindsats

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommunikationsstrategi DMRU. 1. Indledning Behov for en øget kommunikationsindsats"

Transkript

1 Kommunikationsstrategi DMRU 1. Indledning 1.1. Behov for en øget kommunikationsindsats Et af DMRU s hovedformål er at fremme forståelsen og respekten omkring kirkeligt udviklingsarbejde. DMRU må blive mere tydelige og synlige for at fastholde og styrke sin rolle som troværdig og kompetent aktør i bistandsmiljøet. Dertil er der behov for en øget indsats på kommunikationsområdet og en systematisering af erfaringsopsamling og vidensdeling. Det er i korte træk bevæggrunden for arbejdet med denne kommunikationsstrategi. DMRU har tidligere gennemført forskellige indsatser, hvor der er benyttet ekstern ekspertise, f.eks. ved oplysningskampagner, udarbejdelse af avisartikler, brochurer m.m., men der har hidtil ikke været en egentlig samlet strategisk informationsindsats. Som paraplyorganisation repræsenterer DMRU 31 forskellige medlemsorganisationer og deres respektive samarbejdspartnere. Det giver en stor styrke og giver en vægtig røst og et godt potentiale for videns- og ressourcedeling. Samtidigt er rollen som paraply en kommunikationsmæssig udfordring, fordi arbejdsdelingen mellem DMRU og medlemsorganisationerne på kommunikationsområdet ikke altid er klokkeklar, og feltet af medlems- og partnerorganisationer er meget bredt. Som paraply skal DMR-U tale på fællesskabets vegne og ikke skygge for medlemsorganisationernes eget kommunikationsarbejde. Samtidig er medielandskabet stærkt konkurrencepræget og det gør det endnu sværere at trænge igennem med de begrænsede ressourcer som DMRU har til formålet Baggrunden for arbejdet med en kommunikationsstrategi Baggrunden for arbejdet med DMRU s kommunikationsstrategi er dels et arbejdspapir til bestyrelsen fra 2011: Informations-, formidlings- og kommunikationsopgaver i DMR-U, dels Kapacitetsundersøgelsen fra 2013, som indeholder en række anbefalinger, der indirekte berører arbejdet med udformningen af en kommunikationsstrategi. Til yderligere baggrund er brugt et notat fra Uffe Torms og Jonas Adelin Jørgensens samtaler med medlemmerne i Efterfølgende samtaler med Jonas om erfaringerne med dette, samt samarbejde med journalist Morten Bonde, er også indgået i overvejelserne. Til baggrund ligger også et arbejde med kortlægning af målgrupper, undersøgelse af MO ernes kommunikationsaktivitet samt en erfaringsudveksling med DMRU s søsterorganisationer i Norge og Sverige, Digni og SMR.

2 Nedenstående strategi inkluderer ikke GTS. n anderledes, og en sammenblanding vil være uheldig. Der er dog netop afsluttet et review af GTS oplysningsarbejde og det er muligt, at visse oplysningsopgaver kan være kombinerede DMRU/GTS opgaver. 2. Hvad er DMRU? (Identitet) Dansk Missionsråd Udviklingsafdeling er en paraplyorganisation for danske kirker og kirkelige organisationer, der samarbejder om udviklingsarbejde i syd. DMRU forvalter på vegne af Danida en minipulje af danske bistandskroner, hvorigennem medlemsorganisationerne og deres partnere kan søge støtte til sociale og humanitære udviklingsprojekter. DMRU s formål er at støtte og udruste medlemsorganisationerne og deres kirkelige samarbejdspartnere i udviklingslandene i det diakonale arbejde for at styrke det enkelte menneskes rettigheder og muligheder for at påvirke sit eget liv og det samfund, det lever i. DMRU s formål og værdigrundlag er beskrevet i Fælles værdigrundlag for DMR-DMRU og Vedtægter for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling fra I DMRU s arbejdsplan for vil DMRU s vision, identitet og mandat blive beskrevet, herunder: DMRU s udviklingsforståelse og mandat DMRU s roller DMRU s hovedopgaver DMRU s ressourcer Den endelige kommunikationsstrategi afventer derfor en endelig formulering af disse. 3. Formålet med kommunikationsstrategien Kommunikationsstrategien skal understøtte DMRU s formål og opgaver. Kommunikationsopgaven relaterer sig til alle DMRU s opgaver: I rollen som Puljeforvalter : Projektkonsulent: vil DMRU: kommunikere klart og konsistent om retningslinjer, strategier, vurderingskriterier, resultater medvirke til udviklingen af gode projekter Kapacitetsopbygger: støtte og styrke MOers og Sydpartneres kompetencer til at udføre kirkeligt udviklingsarbejde Mødested: facilitere erfaringsudveksling. Give rum for erfaringsudveksling / dialog / engagement med og for MO/SP

3 Videncenter: Talerør: synliggøre og profilere DMRU som et center for viden og læring om kirkeligt udviklingsarbejde indsamle og formidle erfaringer fra MO projekter og partnere. Også formidle rapporter, erfaringer, materiale fra andre aktører rejse sager i offentlighed af relevans for MO og partnere. Påvirke beslutningstagere for at fremme MO interesser. Repræsentere MO ift myndigheder og samarbejdspartnere. 4. rne Det ligger i DMRU s mandat og opgaver at de vigtigste målgrupper for DMRU s kommunikation er medlemsorganisationerne og deres partnere i Syd. Det er vigtigt at kvaliteten af kommunikationen med disse målgrupper er høj, hvis DMRU s opgave som forvalter, konsulent, kapacitetsopbygger mv. skal lykkes. Samtidigt er det klart, at DMRU, især i rollen som talerør, har en vigtig opgave mht ekstern kommunikation. De primære målgrupper for DMRU s kommunikation, som for vores egen overskueligheds skyld er opdelt i interne og eksterne målgrupper, er således: Interne målgrupper: 1. Medlemsorganisationer og Sydpartnere Denne gruppe består af kontaktpersoner og samarbejdspartnere fra medlemsorganisationerne og deres sydpartnere. Deres interesse er at blive holdt ajour med informationer omkring projektarbejde og kapacitetsopbygning, netværk og videndeling. 2. DMRU s bestyrelse og ansatte Bestyrelse og ansatte har brug for at blive holdt orienteret og opdateret omkring arbejdet og om beslutninger, ændringer m.m., der vedrører arbejdsforhold. Eksterne målgrupper: 1. Kirkefolket og medlemsorganisationernes bagland Interessenter fra kirkelige miljøer og fra medlemsorganisationernes eget bagland, som har et vist kendskab til og en interesse for kirkeligt udviklingsarbejde. 2. Danida, UM, politikere, forskningsmiljøet DMRU s samarbejdspartnere omkring udviklingsarbejde med en faglig indsigt og viden på området, med interesse for faglig sparring og videndeling. 3. Den danske offentlighed, pressen Almindelige danskere, der er samfundsengagerede og interesserede i dansk bistand uden særligt kendskab til eller forståelse for kirkeligt udviklingsarbejde.

4 4. Øvrige samarbejdspartnere Andre puljeorganisationer (DUF, DH, CISU etc.), kirkelige organisationer (f.eks. Danske Kirkers Råd, Det Mellemkirkelige Råd) og nordiske søsterorganisationer (SMR, Digni) med interesse for erfaringsudveksling og koordinering af fælles indsatser. De konkrete budskaber og medier for hver målgruppe er udfoldet i bilag Kommunikationsmål Mål for intern kommunikationen Internt i DMRU skal kommunikationen medvirke til : 1. At støtte og styrke MO ers og Sydpartneres kompetencer til at udføre kirkeligt udviklingsarbejde 2. At synliggøre og profilere DMRU som et center for viden og læring om kirkeligt udviklingsarbejde Give rum for erfaringsudveksling / dialog / engagement med og for MO/SP Mål for ekstern kommunikation: Eksternt i DMRU skal kommunikationen medvirke til : At skabe forståelse og respekt for et helhedsorienteret, kirkeligt udviklingsarbejde, og udøve fortalervirksomhed i forbindelse med MO eres fælles mærkesager. At synliggøre og profilere DMRU som et center for viden og læring om kirkeligt udviklingsarbejde, og dermed som en relevant samarbejdspartner. Dernæst har kommunikationen til formål: At påvirke holdninger og tilskynde til engagement for at fastholde og styrke den folkelige forankring af dansk udviklingsbistand i medlemsorganisationernes bagland og de kirkelige og folkelige kredse, de har kontakt til. At udbrede kendskabet til og forståelsen for det danske udviklingssamarbejde og udviklingslandenes udfordringer blandt danskerne bredt. 1 1 Dette er DMRU forpligtet på ift Generelle principper for støtte til udviklingsaktiviteter gennem danske civilsamfundsorganisationer. I disse retningslinjer står bl.a. om Oplysning i Danmark for projektmidler (PPO eller PRO?? midler) : Formålet hermed er at fastholde og udbygge befolkningens forståelse for Danmarks deltagelse i det internationale udviklingsarbejde og mere specifikt styrke dialogen med udviklingslandene, at skabe debat, bevidsthed om og forståelse for udviklingslandenes problemer og udfordringer, samt hvordan disse opleves af befolkningen i udviklingslandene. Disse oplysningsaktiviteter kan enten være en del af det enkelte projekt, en særskilt oplysningsbevilling, eller DMRU kan selv stå for et oplysningsarbejde der går på tværs af projekterne. I den årlige konsultation med Udenrigsministeriet skal DMRU, ligesom de andre puljeorganisationer, redegøre for hvilke oplysningsaktiviteter der er udført under puljeordningen.

5 6. Hvad vil vi sige? (Budskaber) De konkrete budskaber målrettes med forskelligt fokus til den eller de målgrupper, vi henvender os til. Det er forsøgt synliggjort i bilag 1 (hvem siger vi hvad til hvornår) kædet sammen med hvilket kommunikationsmål, det har med at gøre Årlige temaer Det foreslås at DMRU s bestyrelse hvert år i november i samarbejde med sekretariatet beslutter et strategisk fokusområde for DMRU s kommunikation for det kommende år. Valget af et konkret tema vil gøre det langt lettere at målrette årets kommunikationsindsats og forhindre, at man løber hid og did efter enhver vind der rører sig. Det valgte tema skal være relevant for de fleste af DMRU s medlemsorganisationer og deres partnere. Temaet skal også spille sammen med og føde ind i DMRU s arbejde med at udvikle rollerne som videncenter og talerør. 7. Hvordan vil vi sige det? (Kommunikationsværdier) Følgende værdier skal kendetegne den måde, DMRU kommunikerer på : Respekt DMRU s kommunikation skal være præget af ligeværdighed og respekt. Vi undgår forsimplede budskaber og fortæller om virkeligheden på en afbalanceret måde. Vi vil lade vores Syd-partnere selv komme til orde som handlekraftige individer. Åbenhed DMRU s kommunikation skal være tydelig, synlig og tilgængelig. Det skal altid være tydeligt at se, hvem der er afsender, og det skal være let at finde den ønskede information. Vores sprogbrug er tilpasset den enkelte målgruppes informationsniveau, og vi tilstræber en ensartet brug af udtryk og fagtermer. Vores kommunikation skal være transparent, så fremgangsmetoder og processer i forvaltningen bliver så gennemskuelige, som muligt. Troværdighed DMRU s kommunikation skal være ansvarlig, ærlig og troværdig. Vi fortæller om såvel det, der går godt, som det, der er svært. Vi anser det for vigtigt med rettidig information. Det er af afgørende betydning, at vores målgrupper føler sig velinformerede. 8. Ressourcer til kommunikationsarbejdet DMRU har meget begrænsede ressourcer til kommunikationsarbejde. Der har hidtil ikke været ansat en fast medarbejder til at varetage dette. De til oplysningsarbejde afsatte fælles puljemidler har været anvendt på at købe ekstern hjælp til konkrete kampagner.

6 Når det er sagt, har DMRU naturligvis adgang til en lang række ressourcer, først og fremmest i form af egne medarbejdere. DMRU s konsulenter udgør en stor ressource for viden, som dog pga travlhed og manglende prioritering kun vanskeligt kan gøres operationaliserbar for en kommunikationsindsats. DMRU har også en vigtig ressource i sine medlemsorganisationer og disses syd-partnere, som alle ligger inde med stor viden og erfaring om deres arbejdsområder. En anden vigtig ressource er DMRU s bestyrelsesmedlemmer. Desuden har DMRU et stort netværk at trække på, både inden for det kirkelige miljø og de øvrige NGO miljø. DMRU kan også trække på sine nordiske søsterorganisationer og deres erfaringer fx på feltet Religion og Udvikling. Udfordringerne er at det er vanskeligt at engagere medlemmerne til en fælles kommunikationsindsats, og at det er meget svært og ressourcekrævende at trænge igennem tidens meget dynamiske og konkurrenceprægede medielandskab. 9. Langsigtede indsatser Skal DMRU s kommunikationsplan lykkes, kræver det nogle forudsætninger, der ikke lader sig opfylde på kort sigt. I det følgende vil vi derfor operere med nogle mere langsigtede og strategiske indsatser, nogle indsatser på kortere sigt, og nogle tilbagevendende, faste opgaver. Der arbejdes sideløbende med en arbejdsplan for DMRU s rolle som Videncenter og Talerør. Et oplæg skal være klar til generalforsamlingen april 2014, og en konkret plan skal vedtages af bestyrelsen i efteråret Disse roller er naturligvis snævert forbundne med kommunikationsstrategien. Kapacitetsundersøgelsen fremhæver at der er klart en række potentialer for at DMRU klarere kunne skabe synlighed og placere medlemmerne og den fælles dagsorden på udviklingslandkortet i Danmark. Det kræver dog, at grundlaget er i orden så talerørsfunktionen bygger på fakta og viden, og ikke kun holdninger, og så en fortalervirksomhed bliver evidens-baseret og systematisk. Talerøret skal derfor understøttes af Videncenteret. Videncenter-funktionen inden for DMRU er et nyt koncept, som virkelig kunne gøre en forskel for konsolideringen af DMRU og medlemsorganisationerne som udviklingsaktører, der gør en forskel. Oplagte områder for videncenter-funktionen at tage op kunne være: Dokumentation af resultater og udviklingseffekt af trosbaserede organisationer. Evaluering og dokumentation af de kirkelige organisationers tillægsværdi. Udvikling af den rettighedsbaserede tilgang inden for det kirkelige miljø. Udvikling og udmøntning af temaet Religion og Udvikling og trosbaserede organisationers rolle i udviklingsarbejdet (jf. ovenfor), og gerne i et bredere samarbejde med ligesindede (f.eks. Folkekirkens Nødhjælp, Caritas, ADRA samt udvalgte muslimske netværk). Professionalisering af DMRU s og medlemsorganisationernes oplysningsarbejde i Danmark.

7 Hvad der her står om Talerørsrollen, gælder lige så meget kommunikationsindsatsen som sådan. For at DMRU s kommunikationsarbejde kan have tyngde og kvalitet, skal den viden og læring, inklusiv de best practices, gode historier og billeder, som findes hos konsulenter, medlemsorganisationer og syd-partnere, indfanges og opsamles på en hensigtsmæssig måde. Det har ikke været muligt inden for den tidsramme der blev givet for formuleringen af kommunikationsstrategien at udforme en konkret plan for hvorledes dette kan ske, men det er altså et mål for 2014 at formulere en plan for arbejdet med videnscenteret, der også vil komme kommunikationsarbejdet til gode. Andre mere langsigtede mål til styrkelse af kommunikationsindsatsen er at : Styrke og udbygge DMRU s netværk i det kirkelige landskab med henblik på udforskning af eventuelle fælles indsatser Styrke det fælles arbejde om kommunikation med DMR og klargøre arbejdsdeling. Opbygge DMRU s kapacitet til at styrke Syd-partneres kommunikation og fortalervirksomhed. 10. Særlige indsatser i 2014 De følgende punkter er forslag til særlige indsatsområder for DMRU's kommunikation i Udfoldelse af årets tema For 2014 foreslår sekretariatet at følgende tema vælges: Hvordan arbejder kirkelige organisationer med rettigheder?. Temaet er aktuelt og relevant for medlemmernes arbejde. I forbindelse med kommunikationsarbejdet med dette tema vil DMRU opsamle og opbygge viden, som også vil styrke Talerøret fx medvirke til at modsige den fordom, at kirkelige organisationer har problemer med menneskerettighederne. Årets tema vil være tema for artikler på DMRU s hjemmeside, en særlig kampagne (evt. brochure), artikler i andre medier mv. Temaet skal helst passe med det tema der belyses på Folkemødet (i 2014 Religionsfrihed, så det passer godt) og på Kirkedage, når de afholdes. Ideelt set skal temaet kunne belyses ud fra DMRU s projektportefølje! Det kan også overvejes, om der bør være en sammenhæng mellem kommunikationstemaet og det tema som vælges for den afsluttende projektrapportering til bestyrelsen. Bestyrelsen bestemmer årets tema ud fra et konkret og begrundet forslag fra sekretariatet Kortlægning af MO'ernes kommunikationsbehov Det foreslås at lave en kortlægning af medlemsorganisationernes kommunikationspotentiale og deres behov og forventninger til, hvordan de i samarbejde med DMR-U s sekretariat kan løfte det fælles kommunikationsarbejde. Dette kan gøres ved at udsende spørgeskemaer, evt. til en udvalgt gruppe af mellemstore MO er. Der kan med fordel drages nytte af erfaringer fra SMR, der netop har startet et projekt for bedre at synliggøre MO-resultater. Formålet med dette arbejde skal være at finde metoder, der skal gøre det lettere at komme ud med de gode historier, der tilsammen gerne skulle give et mere struktureret billede af "merværdien" ved kirkeligt udviklingsarbejde.

8 10.3 Grafisk profil Der vedtages et nyt logo og grafisk profil for DMRU for at sikre et ensartet og gennemgående udtryk på hjemmeside, nyhedsbreve, mails, breve og øvrigt udsendt kommunikationsmateriale. Et foreløbigt udkast blev præsenteret på bestyrelsesmødet 10/12. Den videre udvikling og arbejdet hermed fortsættes i det på mødet nedsatte udvalg Hjemmeside - udarbejdelse og implementering af ny struktur Der udarbejdes en ny, revideret hjemmeside med fokus på MO/SP behov for information. Her påtænkes bl.a. en introduktion /miniguide til politikker og retningslinier samt en enkel vejledning til ansøgningsproceduren. Link til DMRU s nye projektdatabase. Desuden overvejes, hvordan hjemmesiden kan skabe forum/mødested for erfaringsudveksling Nyhedsbreve Der udarbejdes en ny skabelon til nyhedsbreve. Der aftales faste udsendelsestidspunkter. Herudover udsendes "når der er noget. Det foreslås, at der bliver indsamlet mailadresser på personer fra MO erne, som formodes at have særlig interesse i et bestemt emne, sådan at nyhederne kan målrettes disse. Sideløbende med arbejdet omkring hjemmesiden udvikles et system omkring udsendelse af elektronisk nyhedsbrev, som man kan tilmelde sig via hjemmesiden. 11. Faste, løbende kommunikationsopgaver Herunder er angivet tovholder og ansvarsområder for øvrige kommunikationsopgaver på DMRU s sekretariat: 11.1 Lars Udsholt, sekretariatsleder: Lobbyisme og repræsentation af fælles MO-mærkesager over for UM/politikere m.m. Indlæg i offentlige debatter i spørgsmål omkring religion og udvikling. DMRU s talsmand ved pressekontakt. Fokus på potentiale til nyheder til hjemmesiden i samarbejde med kommunikationsmedarbejderen. Nyhedsbrev sendes ud med jævne mellemrum i samarbejde med kommunikationsmedarbejderen. (herunder udsendelse af sekretariatets rejseplan for at holde MO ere og andre interesserede opdateret.) 11.2 Konsulenterne: Det er vigtigt her at fastslå, at DMRU s konsulenter spiller en essentiel rolle for kommunikationsarbejdet i form af vidensdeling, rapportering fra besøgsrejser, synliggørelse af projektresultater og nytteværdien af arbejdet.

9 Samtidig er det vigtigt at erkende, at der i det daglige arbejde næppe bliver tid/plads til også at have særligt fokus på kommunikationsarbejdet. Derfor vurderes, at der er behov for en kommunikationsmedarbejder, der har særligt fokus på dette, som kan opsamle og indhente nødvendig viden i samarbejde med konsulenterne. Herunder er dog nævnt nogle få idéer til, hvordan konsulenterne kan tænke kommunikationsaspektet ind i det arbejde, de gør i forvejen: Give idéer til gode historier/best practices som et fast punkt på afdelingsmødet. Give idéer til gode historier/best practices i en fælles logbog, som oprettes i den fælles dropbox. Give idéer til gode historier/best practices i forbindelse med afrapporteringen af projekter. Uploade + organisere fotos fra rejser i dropbox med kort beskrivelse af motiv og dato. Gensidig inspiration evt. på faglig dag eller afdelingsmøde omkring foto/interviews fra rejser. Udvikle metoder til, hvordan man kan bruge MO ere som ressourcer til at indhente gode historier/best practices (kunne være tilføjelse til ansøgningsskemaerne, hvor man beder MO'erne give en kort beskrivelse af projektet + uploade et foto i ansøgningsskemaerne. Evt. indarbejde en kommunikationsplan for hvert projekt i samarbejde med MO erne) Kommunikationsmedarbejderen: Opfange gode historier/best practices samt nyheder fra afdelingsmøder. Vedligeholde og videreudvikle hjemmeside, opdateres med nyheder, fotos m.m. herunder også genbrug /link til nyheder fra MO ernes hjemmesider. Udfoldelse af årets tema: Research og skrivning af historier til hjemmesiden, udarbejdelse af artikler og brochurer, planlægning af evt. kampagne. Redaktion af nyhedsbreve. Udsendelse af pressemeddelelser. Pressekontakt som stedfortræder for sekretariatslederen. Research og skrivning af artikler til Verdens Bedste Nyheder i samarbejde med MO erne. Diverse kommunikationsmateriale ( pixiudgaver af retningslinier m.m.) til MO og SP forfattes i samarbejde med konsulenterne og layoutes. Rådgivning/sparring med DMRU s konsulenter omkring interviews/fotos fra projektrejser og sammen med dem forberede fotos og interviews forud for besøgsrejser (brug evt. inspiration fra SMR kommunikationstips til konsulenter på rejser). Rådgivning/sparring med MO omkring artikler/kommunikationsmaterialer. Planlægning af PR til årets Folkemøde. Planlægning af PR til evt. deltagelse på Kirkedage (hvert tredje år). Opsamling og videreudvikling af kommunikationsstrategien herunder kortlægning af MO eres og andre målgruppers informationsbehov. Medvirke til den videre udvikling af DMRU s rolle som videncenter/talerør.

10 12. Fra strategi til handling Kommunikationsplan for 2014 Ny hjemmeside Hjemmeside udvikles, designes og implementeres (se detailplan) Engelsksproget hjemmeside (overordnet kort version af den danske udvidet visitkort) udarbejdes og implementeres Hvornår? Forår 2014 Primære: MO erne og deres bagland Sekundære: Den danske offentlighed Den engelsksprogede version: SP erne + andre internationale kontakter Forudsætninger for analyse: Hvad forventer MO erne at finde på hjemmesiden? at det lykkes Struktur udarbejdes i samarbejde med konsulenter (hvad er der behov for at kommunikere ud?) Oversættelse af tekster (eng da / da eng) Kursus/instruktion i teknisk opdatering Kommunikationsmedarbejderen tovholder Konsulenter bidrager med tekster LNN opdaterer Min kr. (design og implementering) Hovedprioritet i perioden jan-maj (KBR) med input fra konsulenterne. Derefter kommer tid til løbende opdatering. Hvornår? Forudsætninger for at det lykkes Nyhedsbrev Skabelon for nyhedsbrev udarbejdes ud fra ny grafisk profil Der lægges en plan for et fast antal årlige udgivelser samt for indhold (ud fra kalender og planlagte aktiviteter) herudover ad hoc Det første ultimo januar med præsentation af ny grafisk profil MO ere og ansatte Kan målrettes enkelte grupper, som formodes at have særlig interesse i et bestemt emne Udsendelsestidspunkter bør ligge fast og skal overholdes resterende information sendes, når der er noget. Der bør arbejdes på et elektronisk nyhedsbrev, som man kan tilmelde sig via hjemmesiden LU skriver Kommunikationsmedarbejderen tovholder og udsender Ingen eksterne udgifter Løbende udarbejdelse Kampagne

11 Hvornår? Forudsætninger for at det lykkes Kampagne på hjemmesiden: Løbende artikler omkring årets tema evt. event med underskriftindsamlinger eller andre lignende initiativer Brochure: Hvordan arbejder kirkelige organisationer med rettigheder? Efterår 2014 efter rapport om rettighedsbaseret arbejde Kirkefolket, den danske offentlighed, pressen Der skal udvikles et godt system til at finde gode historier/best practices (jf. pkt7.6) Der skal udarbejdes et enkelt fotoarkiv - evt. emnebaseret, gøre det lettere at uploade/finde fotos Kommunikationsmedarbejderen tovholder Kan outsources kr. 80 timer Folkemøde DMR-U deltager sammen med DMR omkring planlægning af to debatter i teltet om religionsfrihed/-forfølgelse på Folkemødet Lobbyisme i forbindelse hermed. Hvornår? Planlægning forår 2014 deltagelse på Folkemødet juni 2014 Politikere, pressen, den danske offentlighed Forudsætninger for Planlægningsmøder med DMR og andre org. at det lykkes Aftaler med relevante politikere omkring deltagelse Mette Schmidt/planlægningsgruppen kr. 60 timer Hvornår? Forudsætninger for at det lykkes Verdens bedste nyheder Indsamling af aktuelle artikler om MO ers arbejde, der belyser 2015 målene Redigeres og indsendes, så de når at komme med i VBN-avisen, der omdeles Artikler indsendes i god tid inden VBN-avisen trykkes (primo juni) Event på hjemmesiden i ugen op til fredag den 12.september 2014 Den danske offentlighed, pressen Der skal udvikles et godt system til at finde gode historier/best practices (jf. pkt7.6) Aktivt opsøgende arbejde i forhold til MO erne Kommunikationsmedarbejderen tovholder MO er og konsulenter medspillere Ingen eksterne udgifter 30 timer

12 Hvornår? Forudsætninger for at det lykkes Pixibøger Udgivelse af to nye Pixibøger (forenklede udgaver af DMR-U strategier) Både på dansk og engelsk. Dansk udgave i elektronisk form engelsk udgave også på tryk. Lægges på hjemmesiden og trykkes og sendes til relevante MO/SP En udgives i foråret 2014 og en udgives i efteråret 2014 alt efter, hvilke strategier, det omhandler MO/SP Prioritering og afklaring af hovedpunkter i strategierne Konsulenterne udvælger og prioriterer Kommunikationsmedarbejderen tovholder Kan outsources kr. 80 timer Kommunikationsplan 2015 Udarbejdelse af ny kommunikationsplan for 2015 (evt. længere frem). Hvornår? Nyt årligt tema for 2015 indstilles til beslutning i bestyrelsen sep.-okt Kommunikationsplan udarbejdes nov De enkelte indsatser målrettet en bestemt målgruppe. Evt. fokus på en ny målgruppe (kunne være børn/unge gennem Skoletjenesten) Forudsætninger for Stillingtagen til/evt. beslutning omkring nogle af de langsigtede indsatser, som er at det lykkes nævnt i pkt. 9. Evt. målgruppeanalyse/kortlægning af MO eres og andre målgruppers informationsbehov Kommunikationsmedarbejderen/MSC Ingen eksterne udgifter 50 timer (+ ekstra tid til målgruppeanalyse)

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION

ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION GOD KOMMUNIKATION KØBENHAVNS KOMMUNE 3 GOD KOMMUNIKATION ET FÆLLES UDGANGSPUNKT FOR KOMMUNIKATION Kommunikation er en nødvendig del af arbejdet for alle, der arbejder i Københavns Kommune uanset om du

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Introduktion. DMRUs strategi

Introduktion. DMRUs strategi Introduktion På generalforsamlingen 2013 blev det vedtaget, at bestyrelsen i lige år skal fremlægge forslag til en 2-årig arbejdsplan. Formålet med en arbejdsplan er at give medlemsorganisationerne bedre

Læs mere

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik

Ballerup Kommunes kommunikationspolitik Ballerup Kommunes kommunikationspolitik 1. Et fælles udgangspunkt for kommunikation Denne kommunikationspolitik sætter den overordnede ramme om kommunikation i Ballerup Kommune og opstiller mål for, hvad

Læs mere

Generalforsamling 2012

Generalforsamling 2012 Til dagsordenens punkt 4 Forslag til politisk ramme og prioriteringer for Projektrådgivningens Bestyrelse 2012-13 (Vedtages af Projektrådgivningens Generalforsamling 28. april 2012) Forslagsstiller: Bestyrelsen

Læs mere

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013

Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne 5, stk. 3) 1) Valg af dirigent. 2) Godkendelse af dagsorden. 3) Godkendelse af årsberetning 2013 Referat af generalforsamling i Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU) mandag den 28. april 2014 kl. 16.15-21.00 på Vejle Center Hotel, Villy Sørensens Plads 3, Vejle Endelig dagsorden (jvf. vedtægterne

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune

Kommunikationsstrategi 2011-2014. UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Kommunikationsstrategi 2011-2014 UngSlagelse Ungdomsskolen i Slagelse Kommune Indledning UngSlagelse har længe haft et ønske om flere brugere. Èn af de udfordringer som UngSlagelses står overfor er, et

Læs mere

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU

Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU Bestyrelsens forslag til Arbejdsplan for DMRU 2014-16 Baggrund og forløb På generalforsamlingen 2013 besluttedes vedtægtsændringer, hvorefter generalforsamlingen fremover i lige år behandler forslag til

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud Januar2014 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi

Randersgades Skole 1 Kommunikationsstrategi Randersgades Skole Integreret kommunikationsstrategi 2015-2016 Randersgades Skole 1 Introduktion Randersgades Skoles (RG) integreret kommunikationsstrategi er en overordnet guideline, der angiver de strategiske

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland

Informations- og kommunikationsstrategi for. Fødevareplatform Region Sjælland Informations- og kommunikationsstrategi for Fødevareplatformens mål er at sikre en koordinering mellem relevante aktører og videninstitutioner samt at fungere som katalysator og inspirator indenfor fødevareområdet

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Januar 2009 Hillerød Hospital Kommunikationsenheden Kommunikationspolitik Kommunikationsenheden Hillerød Hospital Kommunikationspolitik for Hillerød Hospital Indhold 1. Formål...

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

Kommunikationsplan. Smil(e)-projektet 2011-2013

Kommunikationsplan. Smil(e)-projektet 2011-2013 Kommunikationsplan Smil(e)-projektet 2011-2013 Revideret 13. juli 2011 1 Kommunikationsplan Smil(e) Skandinaviska Metoder för Innovativt Lärande (Europa) Baggrund Smil(e) er et Interreg IV A finansieret

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde

IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG. Mere samarbejde IF/MI HANDLINGSPLAN FOR LOKALE UDDANNELSESUDVALG Mere samarbejde 2011-2013 IF/MI handlingsplan for lokale uddannelsesudvalg 2011-2013 Handlingsplanens formål og målsætninger Den fælles IF/MI LUU-handlingsplan

Læs mere

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017

Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Værktøjer til kommunikation af mærkesager ved kommunalvalg 2017 Skarp og målrettet kommunikation af en sag Når I har overvejet, hvilke sager der kan være interessante for jer at skabe debat om i forbindelse

Læs mere

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009

Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Intern kommunikation i Faxe Kommune - et oplæg til dialog Indhold: Udgangspunkt og definition Status og udfordringer Løsning og fremtid Åbne spørgsmål Kommunikation & Kvalitet, august 2009 Del 1: Udgangspunkt

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK FORORD Det er afgørende, at såvel ledelse som medarbejdere altid er opmærksomme på, hvordan vi kommunikerer godt, både internt og eksternt. Ved hjælp af en god dialog og en åben,

Læs mere

Kommunikations- politik. December 2017

Kommunikations- politik. December 2017 Kommunikations- politik December 2017 Indhold En kommunikationspolitik for alle Fem principper for god kommunikation Målgrupper Kommunikationskanaler Det daglige kommunikationsansvar Ekstern kommunikation

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Strategi for kommunikation om EPJ

Strategi for kommunikation om EPJ Regionshuset Viborg Koncern Kommunikation Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kommunikation@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk Strategi for kommunikation om EPJ I løbet af 2010

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Pressen og medierne er vigtige for os. Det er her, meget af den daglige dialog og debat i forhold til borgere, virksomheder og øvrige interessenter foregår. Samtidig er pressen med

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune

KOMMUNIKATIONSPOLITIK. for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune KOMMUNIKATIONSPOLITIK for Jammerbugt Kommune Vi kommunikerer hele tiden med kolleger, borgere, virksomheder, samarbejdspartnere og mange andre. Det sker via

Læs mere

Kommunikationspolitikken GPS

Kommunikationspolitikken GPS Kommunikationspolitikken GPS Sådan kommunikerer vi godt og bedst i Silkeborg Kommune Kommunikationspolitikken GPS hvad er det? Kommunikationspolitikken GPS God Praksis i Silkeborg er grundlaget for, at

Læs mere

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag

1.0 Kommunikationsstrategiens formål og grundlag UDKAST Indhold 1. Formål og grundlag 2. Platform 3. Mål 4. Målgrupper 5. Kommunikationsprincipper 6. Budskaber 7. Kanaler 8. Governance 9. Prioriterede indsatser 2 1.0 Kommunikationsstrategiens formål

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen - Referat

Møde i kommunikationsgruppen - Referat Møde i kommunikationsgruppen - Referat 08-08-2016 Dagsordenspunkter 1. Nyt fra sekretariatet 2. Evaluering 2015-2016 3. Kommunikationsstrategi og budget 2017-2018 4. Samarbejdsplatform til BRN 5. Årligt

Læs mere

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012

Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Status for Kommunikationspolitikkens udmøntning i 2011 og handleplan for 2012 Behov for kommunikationsrådgivning Styrkelse af rådgivningsfunktionen i Kommunikationscentret Kommunikationsanalysen viser,

Læs mere

Formidlingsstrategi, version 1

Formidlingsstrategi, version 1 Nordplus Adult development project, August 2009 June 2011 NOVA Nordic Tools for Learning Validation HJV / 04.03.2011 Formidlingsstrategi, version 1 I. Overblik formidlingsstrategi 1. Mål at gøre opmærksom

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Frivillig initiativ på civilsamfundsområdet. o o VOLONTØR I VERDEN

Frivillig initiativ på civilsamfundsområdet. o o VOLONTØR I VERDEN Frivillig initiativ på civilsamfundsområdet o o VOLONTØR I VERDEN Introduktion På Finansloven 2015 er der afsat 20 mio. kr. under finanslovslinjen strategiske initiativer til, at danske organisationer,

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik Denne politik udgør fundamentet for al kommunikation, og suppleres med en strategi, der inddeles i intern og ekstern kommunikation. Desuden findes der en række konkrete arbejdsredskaber.

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

Viva Danmark. Strategi 2013-16

Viva Danmark. Strategi 2013-16 Viva Danmark Strategi 2013-16 Mission Vi ønsker at forbedre udsatte børn og unges vilkår, så de får en tryg og sund opvækst med muligheder for at skabe deres egen fremtid. Vision Vi drømmer om en bevægelse

Læs mere

Anneks 1 Terms of Reference

Anneks 1 Terms of Reference Anneks 1 Terms of Reference 1. Baggrund Udenrigsministeriet afsætter hvert år midler til oplysning om forholdene i udviklingslandene og om den danske deltagelse i udviklingssamarbejdet. Midlerne anvendes

Læs mere

Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015

Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015 Kommunikations- Politik i Egedal Kommune Revideret 2015 2 Indholdsfortegnelse 1. DEN KOMMUNIKERENDE ORGANISATION 3 2. VERDEN OMKRING OS 4 3. SYV FOKUSOMRÅDER FOR GOD KOMMUNIKATION FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE MAJ 2008 FORORD Kommunikationen har betydning for, hvordan borgere og virksomheder opfatter os, og hvordan kommende og nuværende medarbejdere ser på kommunen som

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik

Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Procesplan for udarbejdelse af cykelpolitik Om procesplanen Denne procesplan er udarbejdet til deltagende kommuner i projektet Cykler uden Grænser. Den er udarbejdet i samarbejde med de 6 deltagende kommuner,

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik BORNHOLMS VÆKSTFORUM Ullasvej 23 3700 Rønne Tlf.: 5692 0000 Fax: 5692 0001 E-mail: regionaludvikling@brk.dk Kommunikationspolitik Bornholms Vækstforum Vedtaget den 4. april 2011 Indledning Vækstforum er

Læs mere

Den fælles kommunikationsstrategi... 2. Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier... 3. Kommunikationsstrategiens fem kriterier...

Den fælles kommunikationsstrategi... 2. Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier... 3. Kommunikationsstrategiens fem kriterier... Kommunikation Den fælles kommunikationsstrategi......................................... 2 Åbenhed og dialog kommunikationsstrategiens værdier..................... 3 Kommunikationsstrategiens fem kriterier....................................

Læs mere

Målet med indsatsområderne i 2019

Målet med indsatsområderne i 2019 Titel på projekt Har projektet nået sine mål i oprindelig projektbeskrivelse, eller er der noget, der mangler (begrund evt. hvis mål ikke længere er relevante/ aktuelle, men at potentialer peger i en anden

Læs mere

Udkast #3.0 til CISUs strategi

Udkast #3.0 til CISUs strategi 1. CISUs strategi har flere formål: Udkast #3.0 til CISUs strategi 2018-21 Denne strategi bygger bro fra CISUs vedtægter, vision og mission til arbejdet i CISUs bestyrelse og sekretariat og dermed til

Læs mere

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013

Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 1 Årsmøde i Genbrug til Syd 2.-3. november 2013 Tema om status og planer efter DMR-U s overtagelse af GTS i 2013 Oplæg v. Anne Charlton Christensen (ACC), Fuldmægtig i Udenrigsministeriets kontor for Humanitær

Læs mere

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015

DMRU læringsreview om rettigheder. Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 DMRU læringsreview om rettigheder Birgitte Stieper DMRU seminar om det diakonale rettighedsarbejde Vejle, den 29. april 2015 Baggrund og formål 2012 ny udviklingspolitik: Retten til et bedre liv. Fokus

Læs mere

Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien

Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien Udenrigsudvalget 2009-10 URU alm. del Bilag 60 Offentligt Danida UDENRIGSMINISTERIET DAC sektor: 150 Tematisk evaluering af danske NGO ers støtte til civilsamfund i Ghana og Etiopien evalueringresumé 2009.07

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden" (Udkast til UM )

Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje Volontør i Verden (Udkast til UM ) Retningslinjer for tilskud fra CISUs pulje "Volontør i Verden" (Udkast til UM 7.4.15.) Indhold 1. Volontør i Verdens formål 2. Hvad kan man søge støtte til? 3. Hvem kan sendes ud? 4. Hvem kan søge om støtte?

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KOMMUNIKATIONSPOLITIK KOMMUNIKATIONSPOLITIK www.nordfynskommune.dk Østergade 23 DK-5400 Bogense Tel.: 64 82 82 82 Fax: 64 82 80 99 KOMMUNIKATIONSPOLITIK et fælles grundlag for god kommunikation Kommunikationspolitikken skal

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS

Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS Kommunikationsplan hvordan? - en guide til en god kommunikationsplan i KMS Kommunikationsplan hvorfor? Alle større oplæg til projekter, beslutninger og initiativer i KMS skal ledsages af en kommunikationsplan.

Læs mere

GLOBALT FOKUS. Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer PULJE PRAXIS #1. Model: To be to do to relate

GLOBALT FOKUS. Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer PULJE PRAXIS #1. Model: To be to do to relate GLOBALT FOKUS - Folkelige organisationers udviklingssamarbejde Pulje til støtte af kapacitetsudviklingsinitiativer PULJE PRAXIS #1 Model: To be to do to relate Pulje Praxis er en række korte dokumenter,

Læs mere

Hærens Kommunikationspolitik

Hærens Kommunikationspolitik 2014-2017 Hærens Kommunikationspolitik Hærens Kommunikationspolitik 2014-2017 Vi er imødekomne og offensive Vi udtaler os, hvor det er relevant Vi afstemmer vores budskaber, inden vi udtaler os officielt

Læs mere

Fødevareministeriets kommunikationspolitik

Fødevareministeriets kommunikationspolitik Fødevareministeriets kommunikationspolitik 2 Fødevareministeriets kommunikationspolitik Indhold Indledning... 5 Formål... 6 Målsætninger... 7 Principper for god kommunikation... 8 Målgrupper... 9 Roller

Læs mere

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18

Udkast: Projektoplæg vedrørende visionsproces for Aalborg Kommune MAR18 #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Borgmesterkontoret Sagsnr./Dok.nr. 2018-004065 / 2018-004065-32 Borgmesterens Forvaltning Boulevarden 13 9000 Aalborg Init.: LBS 22-03-2018

Læs mere

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud

KLIKOVANDs kommunikationsstrategi. forberedt på skybrud s kommunikationsstrategi forberedt på skybrud November 2012 Indhold Hvad går KLIKOVAND ud på?... 3 Målsætninger for kommunikationen... 3 Hvad vil vi sige?... 4 Hvem vil vi sige det til? (Målgrupperne)...

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Udvikling & Kommunikation Godkendt af byrådet august 2010 Kommunikationspolitik Aabenraa Kommune er en stor arbejdsplads, hvor alle medarbejdere kommunikerer

Læs mere

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer. Fondenes Videnscenter

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer. Fondenes Videnscenter JOB-/ROLLEBESKRIVELSE Senior Konsulent med ansvar for analyser, monitorering og tilhørende database/it-systemer Fondenes Videnscenter Funktion: Placering: Refererer til: Senior konsulent med ansvar for

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Kommunikationschef. Fondenes Videnscenter

JOB-/ROLLEBESKRIVELSE. Kommunikationschef. Fondenes Videnscenter JOB-/ROLLEBESKRIVELSE Kommunikationschef Fondenes Videnscenter Funktion: Placering: Refererer til: Kommunikationschef, Fondenes Videnscenter VILLUM FONDEN, Tobaksvejen 10, 2860 Søborg/København Sekretariatschefen

Læs mere

for god kommunikation

for god kommunikation for god kommunikation KOMMUNIKAT I O N Kodeks for god kommunikation i Fredensborg Kommune Formål Den offentlige kommunikation har udviklet sig betydeligt de seneste år i takt med forståelsen af, at en

Læs mere

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018 nye opgaver -ny strategi 6 revideret december 2018 1 02 Videnscenter Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, er et nationalt videnscenter under Undervisningsministeriet. Centret har fokus på den nationale

Læs mere

Indsamling og dokumentation af viden

Indsamling og dokumentation af viden 1 Indsamling og dokumentation af viden Fonden skal opsamle og systematisere tilgængelig viden og målrettet formidle den videre til måltidsproducenter etc. Viden kan bestå i forskningsresultater, opskrifter,

Læs mere

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015

KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 KOMMUNIKATIONS- STRATEGI 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 3 HVORFOR KOMMUNIKERER VI?... 3 DET STRATEGISKE FUNDAMENT... 3 Fremtidsdrøm... 3 DNA... 4 INDSATSOMRÅDER... 4 Strategi 2015... 4 Kommunikationssituation...

Læs mere

Kommunikationsstrategien skal sikre sammenhæng mellem det, vi siger og det, vi gør.

Kommunikationsstrategien skal sikre sammenhæng mellem det, vi siger og det, vi gør. Kommunikationsstrategien skal sikre sammenhæng mellem det, vi siger og det, vi gør. Job & Aktivitetscenter Hørkær 1 September 2017 Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi på Job & Aktivitetscenter

Læs mere

Manual til gruppearbejde

Manual til gruppearbejde Manual til gruppearbejde Personalepolitisk arbejdskonference 26. marts 2007 1 Personalepolitisk arbejdskonference Gruppearbejde 1 A: Region Midtjyllands værdier Forslaget til Ledelses og Styringsgrundlaget

Læs mere

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb

Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Kommunikationsstrategi for Regionernes Fælles Indkøb Indhold 3 Formål 5 Ansvarsfordeling og samarbejdsflader 6 Interessenter 8 Mål for kommunikationen 10 Kanaler 11 Handlingsplan og evaluering Kommunikationsstrategi

Læs mere

STRATEGI FOR MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMED- LEMMER.

STRATEGI FOR MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMED- LEMMER. STRATEGI FOR MEDARBEJDERVALGTE BESTYRELSESMED- LEMMER. OKTOBER 2011 INDLEDNING Bestyrelsernes rolle og ansvar bliver mere og mere tydelig i den finansielle sektor. Det seneste årti har medført en betydelig

Læs mere

Kommunikationspolitik 2014

Kommunikationspolitik 2014 Kommunikationspolitik 2014 Vedtaget af Greve Byråd 25. august 2014 Indholdsfortegnelse Forord Afgrænsning Proces Værdier i kommunikation Intern kommunikation Kommunikation med borgere, virksomheder og

Læs mere

Webstrategi 2013-2015

Webstrategi 2013-2015 Webstrategi 2013-2015 Strategi for udvikling af DKFs website udarbejdet med bidrag fra DKFs webudvalg og webredaktion December 2012 1 www.kommunikationsforening.dk Udgangspunkt Webstrategien sætter retning

Læs mere

Bueskydning Danmarks kommunikationsstrategi

Bueskydning Danmarks kommunikationsstrategi Bueskydning Danmarks kommunikationsstrategi 2016-2017 1 INDHOLD 1. Indledning 2. Målsætning 3. Hvem er Bueskydning Danmark 4. Målgrupper 5. Bueskydning Danmarks kommunikationskanaler 5.1 Hjemmeside 5.2

Læs mere

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune

Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune Kommunikationspolitik for Aabenraa Kommune God kommunikation er en væsentlig forudsætning for, at vi lykkes med vores kerneopgaver. Denne kommunikationspolitik er værdibaseret og giver os et fælles grundlag

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK OG KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR THURØ SEJLKLUB

KOMMUNIKATIONSPOLITIK OG KOMMUNIKATIONSSTRATEGI FOR THURØ SEJLKLUB Klubbens hjemmeside er en af klubbens officielle ansigter udadtil. På hjemmesiden skal gamle såvel som nye medlemmer kunne finde relevant og opdateret information. Afdelingerne er ansvarlige for at deres

Læs mere

Intern kommunikationsstrategi

Intern kommunikationsstrategi gladsaxe.dk Intern kommunikationsstrategi Intern kommunikationsstrategi Hvorfor skal vi have en intern kommunikationsstrategi? Gladsaxe Kommune ønsker at styrke den interne kommunikation fordi: God intern

Læs mere

Handleplan for kommunikationsindsatsen

Handleplan for kommunikationsindsatsen Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Handleplan for kommunikationsindsatsen 2019-2022 Følgende er en handleplan for kommunikationsindsatsen i KLAR Forsyning, der dækker perioden 2019 til og

Læs mere

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik

Kommunikation og Borgerinddragelse. Politik Kommunikation og Borgerinddragelse Politik Kommunikation på baggrund af vision og strategi Ringsted Kommunes kommunikations- og borgerinddragelsespolitik understøtter Byrådets vision for Ringsted Kommune

Læs mere

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads

Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads Delprojekt: Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads 1. Baggrund Delprojektet Branding af den attraktive kommunale arbejdsplads udspringer af det oprindelige projekt 11 om attraktive arbejdspladser.

Læs mere

Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U

Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U Værdigrundlag for Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling, DMR-U 1. Hvem er DMR-U? Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling er en paraplyorganisation for kristne organisationer, der samarbejder om udviklingsarbejde

Læs mere

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2016 Implementering af Turismestrategi 2015-17 1 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og potentialer

Læs mere

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse

Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Undervisningsplan klinisk undervisning modul 12 Innovativ og iværksættende professionsudøvelse Forudsætninger for at deltage i klinisk undervisning modul 12 At den studerende har bestået ekstern og intern

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

Forslag til kommunikationspolitik for dannelsen af Viborg Storkommune, gældende fra 1. januar 31. december 2006

Forslag til kommunikationspolitik for dannelsen af Viborg Storkommune, gældende fra 1. januar 31. december 2006 Forslag til kommunikationspolitik for dannelsen af Viborg Storkommune, gældende fra 1. januar 31. december 2006 Denne kommunikationspolitik er en revideret udgave af den kommunikationspolitik, der er godkendt

Læs mere

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune

Møde i kommunikationsgruppen. Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Møde i kommunikationsgruppen Den 26. november 2015 Jammerbugt Kommune Dagsordenspunkter 1. Orientering siden sidst bordet rundt 2. Godkendelse af mødeplan for 2016 + årshjul 3. Opsamling på opstartsseminar

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT

EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT EFTERÅR 2016 NATURPARK PARTNERPROGRAM UDVIKLINGSPROJEKT AFRAPPORTERING VEDRØRENDE NATURPARKPARTNERSKABSPROCESSEN TIL FRILUFTSRÅDET INDLEDNING Naturpark Vesterhavet er beliggende i et helt særligt landskab

Læs mere

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019

SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 SYNLIGHED PÅ VESTERBRO KOMMUNIKATION OG DIALOG VESTERBRO LOKALUDVALGS KOMMUNIKATIONSSTRATEGI 2019 FORMÅL Formålet med kommunikationsstrategien er at understøtte Vesterbro Lokaludvalgs arbejde, og fungere

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Kommunikationspolitik Varde Kommune 2009

Kommunikationspolitik Varde Kommune 2009 Kommunikationspolitik Varde Kommune 2009 Indholdsfortegnelse Kommunikationspolitik for Varde Kommune...2 I kontakt med pressen...3 I kontakt med borgerne m.fl...4 I kontakt med kollegaerne...5 Vejledninger

Læs mere