Blanketvisning og projektfaktura ERFA seminar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Blanketvisning og projektfaktura ERFA seminar"

Transkript

1 Blanketvisning og projektfaktura ERFA seminar v/ Nilas Jensen & Carl-Erik Anthonsen

2 Indhold Emnet er betjening, konsistens, og ny fleksibilitet. Nærmere bestemt: samspil mellem dataindhold i EDI-filen, og hvad der vises i aedisaml, hhv. returneres Kreditering via en import eller klon -facilitet Gennemgang via eksempler, og klip fra to nye produktbeskrivelser der foreligger. Eksemplerne tager udgangspunkt i frynsegoder eller bonusfunktioner

3 Agenda Projektfakura Tips om navigering Kreditering, kloning, mere frihed til ad hoc -fakturing Blanketvisning Fra flere EDI-filer Hukommelsen i aedisaml ( de tre kolonner ) Bemærkningsfelter har ikke plads Igangværende research (aktuelle spm under afdækning) Elektronisk faktura, UBL, transforms, viewers (Og Style sheets) Ny filstruktur for EDI, udviklet i det frie marked Opdatering af aelin (installatørkartotek) fra aedisaml Vilde gæt om 2015 (Dansk Energi vs. SonWin)

4 approjekt, tips om navigering Navigering: Fremsøgning Forrige, næste, etc. Udefra apsog approjekt edilist aedisaml indefra i approjekt: Der er tre søgefelter:

5 approjekt, tips om navigering Søgning der lykkes giver altid et søgeresultat som der kan bladres i Virkemåde i dag Tryk sidste på en tom skærm: søgeres. er nu alle projekter, stiller sig på højeste projektnr Indtast flere felter, og tryk søg: Alle betingelser skal være opfyldt for at søgning lykkes Søgeres. er projekter der opfylder instnr og ref.nr i det omfang de er udfyldt Retur i projektnr: indlæser projekt, og søgeres. er nu alle projekter Retur i instnr uden ændring: indlæser aktuel søgning Retur i ændret instnr: ny søgning ud fra instnr alene, på tværs af projektnr og referencenr: hvis projektnr udfyldt bliver første viste projekt inden for søgningen det pågældende projekt hvis det opfylder kriterierne, ellers det højeste projektnr der gør

6 approjekt, tips om navigering Eksempel i dag, fortsat 1: slet referencenr og tryk F4 Søgeresultat er nu alle projekter med pågældende instnr 2: bladr inden for installationen, fx til referencenr I : som ikke var det ref.nr vi viste oprindeligt.

7 approjekt, tips om navigering Virkemåde i morgen Som et frynsegode i forbindelse med de tiltag vi kommer til senere i præsentationen, ensrettes virkemåden af Retur i et søgefelt: (det andet var ikke rigtig til at huske)-: Retur i projektnr: indlæser projekt, og navigerer nu i alle projekter Retur i instnr: ny søgning ud fra fra instnr alene, på tværs af projektnr og referencenr Retur i referencenr: ny søgning ud fra fra referencenr alene, på tværs af projektnr (referencenr er pr definition tilknyttet ét instnr) Helt generelt: hvis projektnr udfyldt bliver første viste projekt inden for søgningen det pågældende projekt hvis det opfylder kriterierne, ellers det højeste projektnr der gør

8 approjekt, approforma Tip om approforma Selv om funktionen kun kaldes fra approjekt:. Er det alligevel et særskilt skærmbillede, som man skal have rettigheder til, dvs. de samme brugere/grupper der har rettigheder til approjekt.

9 De tre kolonner i aedisaml Blanket, Redigering og SonWin

10 Men bemærkningsfelter Men bemærkningsfelter har ikke plads til at vise de tre kolonner Virkemåden i dag er forskellig fra felt til felt, dog generelt sådan at indtastede værdier i SonWin vises på bekostning af oprindelig bemærkning, og udfyldt bemærkning vises på bekostning af tomt felt (Og begge dele giver jo mening) Derimod er det vanskeligt at gennemskue om, og hvad, der bliver sendt retur til installatøren. Der er mange af dem: Stamdatafaneblad

11 Bemærkningsfelter, fortsat Inst.adresse-faneblad Måler-faneblad

12 Bemærkningsfelter, fortsat Installationsfaneblad (kategori-bemærkning) Og til sidst: Teknikfanebladet:

13 Bemærkninger, fortsat Der kan også være en bemærkning tilknyttet en anvendelse, men den lever sit eget liv, kommer vi ikke ind på Og endelig har vi på første faneblad: Hvor der kan oprettes workflow -bemærkninger, en linje ad gangen (de udveksles ikke med

14 SonWin-kolonnen, lagring SonWin -kolonnen i højre side får normalt sine værdier fra de sædvanlige SonWin-tabeller, hvor man vil kunne se de samme data: ainst akunde aforb audeb tinst tskil aelin (installørregisteri Men derudover er der data der kun findes i blanketten, i en arbejdstabel, fx vedr. ønsket måler Samt alle de bemærkningsfelter vi nu har kigget på

15 Data retur til install. Kommunikationen med sker med EDI, foregår for det meste bag kulisserne De beskeder der sendes fra netselskabet til installatøren er stort set alle bare statusændringer, evt. med en dato. Med en enkelt, og væsentlig, undtagelse: Erstatning_af_Tilmelding Som indeholder alle de samme data som blev modtaget ved Tilmelding, med de tilføjelsere og modifikationen som sagsbehandleren har lagret. Data i denne returbesked kommer fra SonWin-tabellerne samt den arbejdstabel der blev omtalt for lidt siden. (Data går altså ikke direkte fra skærmbilledet og ned i EDI-beskeden) aedisaml er indrettet sådan, at når man vælger at sende en Anvisning, så lægger den både en Erstatning_af_Tilmelding og en Anvisning i kø i EDI-systemet.

16 Beskedtyper og indhold (fortsat, ang. Anvisning) Hvis overførslen af Erstatning_af_Tilmelding gik godt, så sender EDIhåndteringen hos SonWin automatisk anvisningen så snart kvittering er modtaget. Omvendt, hvis første besked fx bliver afvist af Dansk Energi i den anden ende, så vil man i aedilist kunne se fejlmeddelelsen tilknyttet beskedtypen Erstatning_af_Tilmelding. Og det har man måske studset over, fordi man ikke lige var klar over at man havde sendt sådan én. En konsekvens af alt dette er at rettelser man foretager i systemet, samt i arbejdstabellen, fx bemærkningsfelter, ikke sendes retur til installatøren undtagen ved Anvisning eller at man eksplicit vælger at sende Erstatning_af_Tilmelding Men derfor kan man jo godt udnytte fx bemærkningsfelterne til egne notater, til støtte for sagsbehandlingen.

17 Intern blanket Man kan benytte aedisaml/aedilist/approjekt til intern sagsbehandling der ikke udveksles med Dansk Energi, ved at vælge intern blanket: Her får man adgang til samme funktionalitet som normalt, inkl. fx bemærkningsfelter der lagres i aedisamls arbejdstabel helt som ellers. En påtænkt lempelse af approjekt, som vi kommer til, skulle gøre at man mere strømlinet vil kunne tilknytte ad hoc -fakturaer til interne blanketter, der hvor det vil være relevant.

18 Aedisaml, vise data fra flere filer Blanketsiden i venstre side i aedisaml er ikke lagret i databasen, men læses og genfortolkes fra den fysiske EDI-fil når den skal bruges. Den besked der vises vil i de fleste tilfælde være den originale tilmelding, fordi det er den der indeholder data der er værd at kigge på. Men der findes også andre beskedtyper med en smule data: Færdigmelding har disse: Tilmelding_Færdigmelding har det samme plus installationsadresse, samt tilmeldingsbemærkningen på første faneblad.

19 Aedisaml, vise data fra flere filer Og endelig har Klar_til_måler en dato, og er fornyligt udvidet med et bemærkningsfelt. (Som SonWin ikke kan vise endnu) Der er lavet produktbeskrivelsen på en udvidelse af aedisaml, således at den kan læse data fra flere forskellige filer, når en blanket indlæses, og holde styr på hvad der er hvad, ud fra beskedtyperne. Som det sås, er det stærkt begrænset hvor meget data fra de andre beskedtyper fylder, så på den måde kan man altid de få fulde data fra originaltilmeldingen til rådighed i blanketkolonnen. Elementer i tilbuddet gennemgås på de følgende plancher...

20 Fanebladet inst.adresse Fremover: Nederst på fanebladet vises data fra klarmelding, dvs. enten beskedtype Klar til måler eller beskedtype Færdigmelding Overskriften for rammen ændres til at afspejle beskedtypen. Felterne er fælles, men for Klar_til_måler bliver så kun Dato og Bemærkninger udfyldt. Ejerlav og Matrikelnr tilføjes til Redigering og SonWin-kolonnen. De aktuelle værdier fra SonWin sendes retur til Installatøren i det omfang det allerede er understøttet i EDI-interfacet.

21 Fanebladet inst.adresse Historik vises i det tomme område, i stedet for som pop-up (kommer ikke til at se helt ud som vist i figuren)

22 Kunde og betaler Ved elektronisk faktura tilføjes valg af Format: Samt flueben: der som udgangspunkt vil være udfyldt hvis Off. EAN-nr er udfyldt, men det vil være muligt at registrere EAN-nr uden nødvendigvis at slå Elektronisk faktura til, dvs. på samme måde som i audeb.

23 Måler-fanebladet Tilslutningsfeltet skal vise eksisterende værdi fra amal når måler er oprettet, også for NRGi, der tidligere har haft en undtagelse her. Bemærkningsfeltet ændres så det fungerer ligesom de øvrige bemærkningsfelter, beskrevet på næste planche. Hermed bliver der mulighed for at tilføje en bemærkning eller et svar som Installatøren kan se i forbindelse med anvisningen Ved indtastning af fabriknr for ny måler hentes type automatisk fra målerlageret (fjernaflæste målertyper har forret hvis fabriknr ikke er entydigt). For eksisterende måler vises afregnart(er) i et nyt ikke-redigérbart felt. Dvs. man vil kunne se om der er to tælleværker på måleren.

24 Bemærkningsfelter Helt generelt: Der er dårligt plads til at vise disse felter i de tre normale kolonner der bruges for de øvrige oplysninger: Blanket, Redigering og SonWin. I stedet tilrettes disse felter nu til at følge en fælles model for redigering: Hvis der er indtastet en tekst der afviger fra det oprindeligt modtagne, vises feltet med den sædvanlige gule farve, der markerer at der er difference. Dobbeltklik i feltet skifter mellem at vise Blanket, hhv. Redigeret værdi, hhv. Gemt værdi, dog således at tomme værdier og identiske værdier overspringes.

25 Teknik-faneblad Styring af sammenhæng mellem afregnart og afastafr defineres i bchec (Gennemgås fra produktbeskrivelsen hvis tid og interesse, er lidt langhåret) (da blanketten i sin tid blev udviklet, blev afastafr, som dengang hed aampafr, ikke brugt til så meget, så som regel fik man fat i den relevante max-amp-post fra tabellen, når aedisaml bare hentede den nyeste post, som den gør.

26 Approjekt, Erfa-tilbud Der foreligger en produktbeskrivelse af nyt erfa-projekt. Overordetn: Rettelse af fejlfakturering gøres nemmere, og udligning af saldo betalt via rykker automatiseres. Det sker ved en udvidelse af approjekt med muligheden for at kopiere / importere fakturalinjer og tilhørsforhold mellem samlefaktura og underliggende projekter. Som sidegevinst kan funktionaliteten bruges til at kopiere en kompleks faktura til et nyt projekt, som udgangspunkt for tilretning, eller kopiere fakturalinjer negativt til nyt sagsnummer, mhp. at udskrive en kreditnota der er enslydende med den oprindelige faktura. Herudover: girokortet på rafr110 tilpasses individuelt, således at indbetalinger styres ind på sagen under det relevante projekt, i stedet for at lande i akont.

27 Approjekt, import Knap på tilbudsfanen skifter funktion: Tryk på knappen Importer åbner fire felter for indtastning: 1. Projektnr (kan være tomt for at angive aktuelt projekt) 2. Sagsnr 3. Negativmærke (flueben) 4. Projektreferencer (flueben)

28 Approjekt, kreditering For at danne fakturalinjer for en kreditnota der er et spejlbillede af en oprindelig faktura der ønskes krediteret, vælges: Projektnr tomt Sagsnr for den oprindelige faktura Negativmærke, flueben sat. Kreditering af Hovedfaktura, se følgende

29 Lidt om samlefaktura X

30 Tilknytning til hovedfaktura de indgående installationer er knyttet til enm hovedfaktura via deres fakturaprojekt der igen har udfyldt Ref. -projektnr: og har typen Fælles faktura.

31 Nytænkning af ref.projektnr Ved hver indlæsning af en hovedfaktura, så længe den ikke er sat til udskrift (fakturering) gennemløbes alle projekter med Ref. der peger på det aktuelle For at kunne klone et hovedprojekt, fx med henblik på kreditnota, skal en af følgende tre muligheder implementeres 1. Projektlinjerne låses ved fakturering (hvad der jo under alle omstændigheder er fornuftigt) og den ny kreditnota hugger alle underprojekterne, ved at opdatere pegepinden ( Ref. ) 2. Låses som ovenfor, men under-fak-projekterne afskaffes helt (der er ikke noget indhold i dem, eller bruger man statusfeltet?) og referencen anbringes i stedet på opgaveprojektet. 3. Referencen anbringes i en ny tabel (2 og 3 kræver mere udvikling)

32 Kopiering af samle/hovedfak. Tryk på knappen Importer åbner fire felter for indtastning: 1. Projektnr -- udfyldes med oprindeligt hovedprojektnr 2. Sagsnr 3. Negativmærke (flueben) sættes hvis kreditnota skal udskrives 4. Projektreferencer (flueben) -- sættes

33 Lempelser i approjekt El-installatør kræves ikke i hver tilbudslinje Hvis ingen tilbudslinjer har El-installatør, udelades teksten Tilmelding modtaget fra xx fra fakturahovedet. Manuel postering på kontoudtog tillades generelt, fx for at udligne en saldo i tilfælde hvor det ikke er nødvendigt at fremsende en egentlig kreditnota. Der kan ændres i samme post sålænge den ikke er overført til finans..

34 Elektronisk faktura, UBL E

35 UBL, fortsat x Emnet er betjening, konsistens, og ny fleksibilitet. Nærmere bestemt: samspil mellem dataindhold i EDI-filen, og hvad der vises i aedisaml, hhv. returneres Kreditering via en import eller klon -facilitet Gennemgang via eksempler, og klip fra to nye produktbeskrivelser der foreligger.

36 Diverse Ny filstruktur for EDI, udviklet i det frie marked Opdatering af aelin (installatørkartotek) fra aedisaml

37 Blanket Spørgsmål og kommentarer

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36

18/11 2010 Version 2.0 Side 1 af 36 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2015 til beregning af efterregulering 2015 og driftstilskud 2016 Indhold Fil-indberetning... 3 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

CapLegal Bogholderi BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK

CapLegal Bogholderi BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK CapLegal Bogholderi Indhold Indledning... 3 Rollecenter...3 Udskriv/udskrifter...6 Finans-/kassekladde... 7 Bogføring sagskladde (sagsomkostninger)...8 Bogføringsskabelonkode...9 Anvendelse af bogføringsskabelonkoder...

Læs mere

Skolepenge og Indbetalinger

Skolepenge og Indbetalinger Skolepenge og Indbetalinger Afstemning af abonnementskørsel... 3 Abonnementskørsel... 5 Fil til PBS og/eller faktura sendes med posten.... 7 Basisløsning:... 7 Totalløsning fil til PBS... 9 Afsendelse

Læs mere

Hånd@ Finansbilag til ØS

Hånd@ Finansbilag til ØS Hånd@ Finansbilag til ØS Indledning... 3 Gebyr... 3 Gebyrskema... 5 Finansbilag... 7 Finansjournal... 10 Økonomisystemet... 15 Økonomisystemet detaljeret vedr. dommerafregning... 16 Side 2 af 19 Indledning

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende EG Retail - www.eg.dk/retail Minimanual SVANEN Grundlæggende Indholdsfortegnelse 1 Opret en vare... 3 2 Overfør data til kassen... 4 3 Udskriv etiketter... 5 4 Udskriv skilte... 6 5 Elektronisk post og

Læs mere

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold

Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Vejledning til indberetning af elever på frie grundskoler pr. 5. september 2013 til beregning af efterregulering 2013 og driftstilskud 2014 Indhold Fil-indberetning... 2 Opbygning af oplysningsskemaet...

Læs mere

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering

Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering Ø90 Online - sådan - Kasseregistrering DLBR Ø90 Online Kasseregistrering Her beskrives hvordan du anvender kasseregistrering og de tilknyttede faciliteter til din løbende bogføring i Ø90 Online. Redigeret

Læs mere

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse

Abonnementsstyring. Start af Stellar Abonnement. Indledende tekst. Indholdsfortegnelse Abonnementsstyring Indledende tekst Indholdsfortegnelse Start af Stellar Abonnement... 1 Kom godt i gang med abonnement... 2 Vare/Ydelser i Stellar Office Pro... 2 Abonnements oversigt... 2 Fanebladet

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Brugervejledning. Elektronisk fakturering til det offentlige

EG Retail - www.eg.dk/retail. Brugervejledning. Elektronisk fakturering til det offentlige EG Retail - www.eg.dk/retail Brugervejledning Elektronisk fakturering til det offentlige Elektronisk fakturering Brugervejledning Alle rettigheder til programmet ejes af EG A/S, telefon 7015 3003. EG forbeholder

Læs mere

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås:

Denne manual vil gennemgå de opgaver som en fakturamanager skal udføre i IndFak. I flg. pkt. gennemgås: 1. s arbejdsopgaver I IndFak er det din opgave som fakturamanager, at have overblikket over alle indkomne fakturaer. En fakturamanager kan vha. søgefunktionen se status for, fakturaer, kreditnotaer, kontoudtog

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet AARHUS UNIVERSITET Bestiller. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner

MENU. Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på. Forespørgselsrutiner MENU LOG PÅ? FINANS? DEBITOR? KREDITOR? BILAG? REVISOR UDSKRIFTER KONTOUDTOG RENTER RYKKER AUT.BETALING PERIODISK Det er de initialer du er logget på med, der bestemmer hvilken printer du udskriver på.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7

Indholdsfortegnelse. Login 1. Glemt password 2. Ændre personlige oplysninger 2. Min side 3. Global meldingsboks 5. Administrerede sager 7 Klient Indholdsfortegnelse Login 1 Glemt password 2 Ændre personlige oplysninger 2 Min side 3 Global meldingsboks 5 Administrerede sager 7 Sagsoversigt 9 Oversigt sager 11 Statistik sager 12 Beskeder 14

Læs mere

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op.

Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Bankafstemning Der findes i Axapta en ret fleksibel afstemningsfunktion. For at kunne anvende den skal den først aktiveres og så skal der også lige sættes lidt op. Aktivering af bankafstemning For at aktivere

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet.

Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Bilagskladde Bilagskladder kaldes ved at vælge menupunktet Regnskab -> Kladde eller klikke på favoritikonet Bilagskladder på Winfinans skrivebordet. Navigering i kladder flytter fra felt til felt.

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Mamut Stellar Banking

Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking Mamut Stellar Banking understøtter betalinger på en overskuelig måde, og det er muligt at fratrække evt kreditnotaer fra en Saldobetaling før den gennemføres. Dermed får man automatisk

Læs mere

Elektronisk fakturering til det offentlige

Elektronisk fakturering til det offentlige IT Gruppen AS T +45 7015 3003 www.itgruppenas.dk Tækkemandsvej 1 4300 Holbæk F +45 7015 4004 Højvangen 4 8660 Skanderborg F +45 7010 4004 Lautrupvang 12 2750 Ballerup F +45 7023 3004 CVR 2571 0940 Danske

Læs mere

Indhold. Indledning. Kreditering af regningsinformation

Indhold. Indledning. Kreditering af regningsinformation Indhold Indledning... 1 Kreditering af komplet regning... 2 Kreditering af linje... 5 Kreditering af vilkårligt beløb... 7 Alternativ rabat på næste regning... 10 Indledning Vejledningen beskriver kreditering

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN Et godt tip Tryk på F11 for at få ansøgningssystemet til at fylde hele skærmen. FANEBLADENE Den side, du starter på, når du er logget ind på Ansøgningsportalen,

Læs mere

KAPITEL 5: DEBITORSTYRING

KAPITEL 5: DEBITORSTYRING Kapitel 5: Debitorstyring KAPITEL 5: DEBITORSTYRING Målsætning Indledning Målsætningen med dette kapitel er at: Gennemgå fanebladet Betaling på debitorkortet. Forklare indbetalingskladden, der benyttes

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

NYT I SONWIN RELEASE NOTES. SONLINC A/S Copyright 2016 PRINCE2 is a registered Trade Mark of the Cabinet Office

NYT I SONWIN RELEASE NOTES. SONLINC A/S Copyright 2016 PRINCE2 is a registered Trade Mark of the Cabinet Office RELEASE NOTES NYT I SONWIN 2016.07 1/8 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Forord 2 Debitorstyring og Kundeservice 3 Det Frie Marked 3.1 Danmark - SonWin Market Server 3.2 Danmark - SonWin Billing 3.3 Nordisk marked

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.3 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

Selene brugervejledning

Selene brugervejledning Selene brugervejledning F2 : Åbner en oversigt med data for det aktive felt. F3: Gemmer data i det aktive vindue Salgsordre : Bruges til oprettelse af Ordre/Arbejdskort/Fakrura Debitor: Debitorregister,

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer.

Rekvirent manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. manual Bemærk: kreditnotaer behandles på samme måde som fakturaer. Indholdsfortegnelse: 1. Log ind... 3 1.1 Glemt adgangskode?... 4 2. Dashboard = Forsiden... 6 3. Hovedmenu... 7 4. Faktura til varemodtagelse...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Statens Administration

Pensioneringsprocessen/Statens Administration PENSAB Pensioneringsprocessen/Statens Administration Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 5 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag...

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet på en fri grundskole 5. september 2016 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 2 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 3 Godkendelse

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

SIMU-Post Afsend elektronisk faktura

SIMU-Post Afsend elektronisk faktura Indhold Afsend elektronisk faktura... 1 Uoverensstemmelse imellem Elektronisk faktura og økonomifaktura.... 2 Kreditnota i forbindelse med returvarer fra kunder... 3 Kunden returnerer varerne, modtagelse

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER Åbn CM og vælg funktioner, indstillinger Fanebladet: generelt Fanebladet: søgning Fanebladet: filer Fanebladet: notificer Fanebladet: visning Fanebladet: påmindelse Fanebladet:

Læs mere

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1

e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 e-konto manual 01.08.2011 e-konto manual Side 1 Indhold 1. Overordnet beskrivelse... 3 2. Login... 3 3. Se og ret kundeoplysninger... 4 4. Rediger kontaktoplysninger... 6 5. Skift adgangskode... 7 6. BroBizz-oversigt...

Læs mere

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner

Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Mini-vejledning til edoc4 med grundlæggende funktioner Denne vejledning indeholder en kort præsentation af portalen i edoc version 4.1 og præsenterer de mest anvendte funktioner og arbejdsgange inkl. søgninger.

Læs mere

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt.

Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges opgavetitler for. Det er tvungent at udfylde dette felt. Fremsøg opgavetitler Vælg menuen eksamen og opgavetitler Skærmbilledet RE107 søg/opret opgavetitel pr. eksamensaktivitet åbner Udfyld feltet eksamensaktivitet med fagkoden for det fag der skal fremsøges

Læs mere

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020

Vejledning til brug for indberetning af elever fra efterskoler, frie fagskoler pr. 5. september 2019 til kommunale bidrag for 2020 Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR-nr.: 29634750 4. september 2019 Sagsnr.:19/12606 Vejledning

Læs mere

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019

Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Vejledning til kommunerne om kontrol af elever indskrevet pa en fri grundskole 5. september 2019 Indholdsfortegnelse Log på systemet... 3 Navigation mellem skærmbilleder og på skærmbillede... 4 Godkendelse

Læs mere

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf:

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: 46761892 1 Indholdsfortegnelse Afstemning af abonnementskørsel... Abonnementskørsel... 6 Fil til Nets... 8 Afsendelse af fil til Nets...

Læs mere

TOLERANCE KUNDESTYRING

TOLERANCE KUNDESTYRING TOLERANCE KUNDESTYRING Dansk brugervejledning 1 Indholdsfortegnelse: Indledning... 3 1. Kunde... 4 2. Kunde-bil... 5 3. Arbejdssag... 6 4. Tilbud... 7 5. Faktura... 8 6. Historik / medarbejder... 9 7.

Læs mere

Vejledning til Tælleplansmodul

Vejledning til Tælleplansmodul Vejledning til Tælleplansmodul Hvad er en tælleplan, og hvad bruger man den til? En tælleplan er basalt set en samling af snit, som man vil tælle på i et givet år. Tælleplaner kan være organiseret forskelligt

Læs mere

Minuba - C5 Integration Manual

Minuba - C5 Integration Manual Minuba - C5 Integration Manual INDHOLD Ordliste... 1 1 Opsætning i Minuba.... 2 1.1 Oversigt over indstillinger... 2 2 API og filstuktur... 3 2.1 Filstuktur... 3 3 Opsætning i C5... 4 3.1 System opsætning...

Læs mere

Indlæsning af indbetalinger via FI-adviseringer.

Indlæsning af indbetalinger via FI-adviseringer. . Det er muligt at indlæse indbetalinger fra kunder, som anvender indbetalingskort, direkte ind i en debitorbetalingskladde i Axapta. Det kræver, at du fra banken får en fil i standard PBSformat med indbetalingerne

Læs mere

Funktionsmanual for FINANS

Funktionsmanual for FINANS Funktionsmanual for FINANS Denne manual er lavet med udgangspunkt i EazyProjects standardflow for finans, dette kan naturligvis afvige alt efter hvordan man benytter EazyProjects funktioner. FAKTURERING...

Læs mere

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut

Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler. Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut Brugervejledning EDI systemet for pensionsoverførsler Pensionsoverførsler mellem et pensionsselskab og et pengeinstitut 1. november 2015 Brugervejledning til brugere af EDI-systemet for pensionsoverførsler

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Oprettelse af udbud til de videregående uddannelser Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

Winfi nans for menighedsråd. Debitorvejledning

Winfi nans for menighedsråd. Debitorvejledning Winfi nans for menighedsråd Debitorvejledning Indholdsfortegnelse Debitorer oprettes 3 Bogføring vedrørende debitorer 5 Bogføring af fakturadata 6 Bogføring af indbetalinger 9 Betalingsbetingelser 11 Hvem

Læs mere

Opsætning på kreditor

Opsætning på kreditor Opsætning på kreditor For at overførsel af betalinger kan foretages til dit homebanking, kræver det noget opsætning på dine leverandører. Opsætningen foretages på fanebladet Betaling på kreditoren. I feltet

Læs mere

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE

KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 17. december 2015 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD ET KONTRAKTARBEJDE ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk EAN

Læs mere

Vejledning til oprettelse af fritekstfakturaer, mv.

Vejledning til oprettelse af fritekstfakturaer, mv. Opret debitor/kunde - Der skal ALTID oprettes en ny debitor/kunde for hver faktura, du skal lave. Medmindre du skal lave en intern faktura - se vejledning vedr. interne fakturaer Sådan gør du: Når du skal

Læs mere

For at gøre det lettere at sende tilbud, har du mulighed for at oprette e-mail skabeloner.

For at gøre det lettere at sende tilbud, har du mulighed for at oprette e-mail skabeloner. 4. INDSTILLINGER Fanen Indstillinger giver adgang til systemindstillingerne. Som regel skal de kun sættes op én gang for alle, og helst af en person med ansvar for systemopsætningen. Under systemindstillingerne

Læs mere

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark

Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Pensioneringsprocessen/Udbetaling Danmark Indhold 1. Overblik over den samlede proces... 2 2. Tildel pensionssag... 3 2.1 Søg i listen [Pensionssager]... 4 2.2 Tildel sag... 5 2.3 Afgiv sag... 5 3. Gennemgå

Læs mere

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser

ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser ANSØGNINGSVEJLEDNING TIL ANSØGNINGSPORTALEN, Deltidsuddannelser Vær opmærksom på at vælge den danske version af login siden, så du benytter Ansøgningsportalen på dansk! Et godt tip Tryk på F11 for at få

Læs mere

Vejledning til Debitor Light.

Vejledning til Debitor Light. Vejledning til Debitor Light. Benyttes til oprettelse af fakturaer samt oprettelse/ændring af debitorer. Indholdsfortegnelse Ansvarsområde i ØSS.... 2 Fremsøgning af en eksisterende debitor 3 Oprettelse

Læs mere

Vejledning og kommentarer til opdatering

Vejledning og kommentarer til opdatering Vejledning og kommentarer til opdatering Udgave: SummaSummarum 4 Version: 4.20 Frigivelse: 3. december 2012 Nyhederne i SummaSummarum 4.20 SummaSummarum 4.20 indeholder flere nye forbedringer og muligheder

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv

Brugervejledning e-arkiv. Arbejde med e-arkiv Brugervejledning e-arkiv Arbejde med e-arkiv Indhold 1. Tilføje (uploade) dokumenter/bilag til arkivet 2. Lægge dokumenter/bilag på plads i arkivet (tilføje tags) 3. Arbejde med dokumenter/bilag i arkivet

Læs mere

Oprettelse af faktura/ordre

Oprettelse af faktura/ordre It-solutions Oprettelse af faktura/ordre Når du vil oprette en ordre til en kontaktperson, skal der først oprettes en debitor. I feltet Debitorkonto kan du se, om den pågældende debitor allerede er oprettet.

Læs mere

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING

KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 8. april 2016 Version 1.2 JobManager supporten Jobmanager@vd.dk 7244 7300 KLARMELD EKSTRAARBEJDE TIL AFREGNING ENTREPRENØR Guldalderen 12 2640 Hedehusene vd@vd.dk

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering Indholdsfortegnelse Opsætning 3 Debitoropsætning 4 Opsætning af afsendelsesmodulet. 6 Check af anden opsætning. 11 Elektronisk fakturering. 13 Opsætning

Læs mere

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs

Vejledning til. DUI-LEG og VIRKEs Vejledning til DUI-LEG og VIRKEs Medlemssystem version 1.0 Opdateret 1. november 2009 Indholdsfortegnelse Sådan får du en kode til systemet...3 Sådan logger du ind på systemet...3 Forsiden og ændring af

Læs mere

Kom godt igang med Inventar registrering

Kom godt igang med Inventar registrering Kom godt igang med Inventar registrering (InventoryDB) (Med stregkodesupport) programmet fra PetriSoft Introduktion... 1 Inventar registrering... 2 Værktøjsudleje... 3 Service database til reperationer

Læs mere

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011

Økonomi Programopdatering version DSM 2009 Efterår 2011 Følgende er en oversigt over de ændringer indenfor området Økonomi, som programopdateringen omfatter. Vær opmærksom på at denne beskrivelse kun omfatter en del af den samlede programopdatering, idet der

Læs mere

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3

HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 HJÆLP TIL IGANGSÆTNING AF WINKOMPAS 3 1. Opstart af WinKompas 3 Når WinKompas 3 er startet op, vil der fremkomme et skærmbillede, hvor du skal indtaste følgende oplysninger for at få adgang til programmet:

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Udarbejdelse af fælles opsætninger

Udarbejdelse af fælles opsætninger VIGTIGT Denne vejledning er KUN aktuel for den bruger, som er ansvarlig superbruger på Næsgaard Markkort ADVICER. Vejledningen omhandler funktionerne til anvendelse af fælles opsætninger for alle brugere

Læs mere

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3

Fakturamanager Guide. eprocurement. 1. Søgning blandt fakturaer 2. 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 Fakturamanager Guide eprocurement 1. Søgning blandt fakturaer 2 2. Faktura uden e-ordre modtaget 3 3. Behandling af Ufuldstændige læs-ind fakturaer 5 4. Ny faktura (fra papir til elektronisk faktira) 11

Læs mere

HåndOffice Foreningsopgaver

HåndOffice Foreningsopgaver HåndOffice Foreningsopgaver Foreningsopgaver... 3 Rediger opgave... 6 Udskriv PDF og Excel... 12 Min side Foreningsopgaver... 16 Håndbold app.... 18 Side 2 af 20 Foreningsopgaver Oprettelse af aktiviteter

Læs mere

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering Indholdsfortegnelse Opsætning 3 Debitoropsætning 4 Opsætning af afsendelsesmodulet 6 Check af anden opsætning 11 Elektronisk fakturering 13 Opsætning

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5

De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 De vigtigste funktionstaster Microsoft Dynamics C5 Her kan du få hjælp til, hvordan du nemmere kan arbejde i C5 2012. Genvej Funktion Betydning F1 Hjælp Kalder hjælp frem. Hjælpen tager automatisk udgangspunkt

Læs mere

CapLegal Afregning BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK

CapLegal Afregning BRANCHEINDSIGT I SYSTEM CAPTO.DK CapLegal Afregning Indholdsfortegnelse Afregning sag... 3 Afregning af sag med afregningskladde... 3 Salærfordeling... 5 Fast salærfordeling opsat på sagen... 6 Salærfordeling i forhold til tidsposter...

Læs mere

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser

Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Brug af Brobygning.NET for ungdomsuddannelser Indhold Indledning... 2 Kom godt i gang... 3 Holdlisten... 6 Skriv i kontaktbogen... 9 Udskriv fra holdlisten... 10 Tilmeldingslisten... 10 Opret fravær på

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Nyhedsoversigt OptikIT V40

Nyhedsoversigt OptikIT V40 Nyhedsoversigt OptikIT V40 Betalingsservice Automatisk afsendelse. UDARBEJDET AF THOMAS KETELSEN Den nye version kan hentes på vores hjemmeside www.optikit.dk OptikIT Version 40 er nu klar til download.

Læs mere

INDLEDNING 2. Design og layout 3

INDLEDNING 2. Design og layout 3 INDLEDNING 2 Design og layout 3 Skyd genvej... 3 Omdøb skabelonsamling 4 Omdøb brevskabelon 5 Layout 6 Indsæt/Redigér logo 6 Indsæt/Redigér tekst 8 Redigér kolonner 11 Ved vejs ende... 14 Tips & Tricks...

Læs mere

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort

Kort til Husdyrgodkendelse / Excel data og Næsgaard Markkort Kort til og Næsgaard Markkort Kun i ADVICER Dette afsnit er kun relevant hvis du arbejder med AD- VICER udgaven af Næsgaard Markkort (rådgiverudgaven). Funktionen findes IKKE i PLUS og OPTI udgaven af

Læs mere

Disponent Godkend faktura

Disponent Godkend faktura Disponent Godkend faktura V.0.9 1. Login... 3 1.1 Personlige forside... 3 2. Godkend en faktura... 4 2.1 Gennemgå faktura... 4 2.1.1 Faktura hoved... 5 2.1.2 Fakturalinjer... 6 2.1.3 Forsendelses muligheder...

Læs mere

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler

Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Vejledning om aktivitetsindberetning for efterskoler og frie fagskoler Indhold Log på indberetningsportalen... 2 Navigationsknapper... 3 Udfyldelse af skemaet... 4 Indlæs en fil... 4 Gem... 5 Indtastning

Læs mere

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 INTEGRATION OVERSIGT (STANDARD OPSÆTNING) Her er en kort gennemgang af integrationens workflow ved en standard opsætning: Funktion Fra Til Info Eksport

Læs mere

EasyKiosk Administration

EasyKiosk Administration 1 EasyKiosk Administration 2 Indhold Kom godt i gang:... 3 Oprettelse af konto:... 3 Oprettelse af varegrupper:... 4 Oprettelse af Varer:... 5 Bogføring:... 6 Kontoudtog... 10 3 Kom godt i gang: I det

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

FIK-koder på fakturaer

FIK-koder på fakturaer Side 1 af 9 FIK-koder på fakturaer Det er i ectrl muligt at indsætte en FIK-kode på fakturaen. FIK står for Fælles Indbetalings Kort, men i dag benyttes FIK i stigende grad udelukkende som en indbetalingskode,

Læs mere

NemHandel menuen 14.1

NemHandel menuen 14.1 NemHandel menuen 14.1 14. NEMHANDEL Nemhandel er standard for fakturering af elektroniske fakturaer til EAN-kunder. Nemhandel er obligatorisk til offentlige kunder. Med Rambøll Nemhandel kan du foretage

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere.

Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere. Flere ejere Der er mulighed for på maskiner at tilknytte flere ejere. Den debitor, som er angivet på maskinkortet betragtes som primær ejer, øvrige som sekundære. Det er altid den primære ejer som udskrives

Læs mere

Løsning Klient opsæt til applikationerne 1121 til 1129, er nu oprettet og medsendes herved.

Løsning Klient opsæt til applikationerne 1121 til 1129, er nu oprettet og medsendes herved. 1121 Vedligehold dimension 1 konto B 00072965 Messagemember ikke tilrettet i sprog til panel og faner Klient opsæt til applikationerne 1121 til 1129, er nu oprettet og medsendes herved. 1211 Flere bilagsregistrering

Læs mere

Brugerguide til 3M Online Center

Brugerguide til 3M Online Center Brugerguide til 3M Online Center 1 3M 2015. All Rights Reserved. Brugerguide til 3M Online Center Ordreplacering...3 1. Bestil nu...4 2. Hurtig ordre...5 3. Upload ordrefil...6 4. Indkøbslister / Mine

Læs mere

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN

Vejledning i brug af KLUBPORTALEN Vejledning i brug af KLUBPORTALEN 11-09-2009 Side 1 af 14 Indholdsfortegnelse: Log-in...3 Kontaktpersoner...3 Ændring af kontaktperson...4 Oprettelse af ny kontaktperson...5 Licenser...6 Eksisterende licenser...6

Læs mere

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse:

AU Økonomi og Bygninger Økonomisekretariatet Indkøber. Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse: 1 Varekøb... 3 1.1 Varesøgning... 3 1.1.1 Feltet Varesøgning... 3 1.1.2 Søgning i favoritlister... 3 1.1.3 Filtrering... 4 1.1.4 Generelt om søgning... 4 1.2 Bestilling af varer -

Læs mere

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online Vejledning om Automatisk Bankkontoafstemning i Navision Stat via API eller Business Online Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvordan kontoafstemning... 3 3. Bestillinger... 3 3.1 Bestilling via

Læs mere

Smart-ebizz Manual til Bookinsystem Indholdsfortegnelse Kom hurtigt i gang med dit booking system:... 3 Overblikket over dit bookingsystem... 4 Hovedside... 4 Kunder... 4 Opret ny Kunde... 4 Vagtplaner...

Læs mere

Indledning. Adgang til systemet

Indledning. Adgang til systemet Indledning For at komme i gang med GIAS modulet i programmet skal kirkegården være knyttet sammen med provstiet, således at de varer, der er valgt fra provstiet, vises på kirkegården. Kontakt Skovbo Data

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere