Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opus Journal. Personoplysninger. Forløbsoplysninger. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Udlandsadresse. Visning af kontakter"

Transkript

1 Nr. 1 Juni 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik og OPUS Diabetes, version 5.2. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte din konsulent hos CSC Scandihealth. Vær opmærksom på, at nyhedsbrevet indeholder nye funktionaliteter, der kræver selvstændig aftale før ibrugtagning. Det står anført under beskrivelse af funktionaliteten, hvis denne er en tilkøbsmulighed. Opus Journal Personoplysninger Udlandsadresse. Når en patient er udvandret, overføres oplysninger fra PAS til blokken Adresse svarende til en overførsel af en almindelig adresse. Oplysninger om udlandsadresse hentes dermed også ind i modtagerfeltet på Brev. Forløbsoplysninger Visning af kontakter På Forløbsoplysninger er sortering af kontakter ændret, således at den aktuelle og nyeste kontakt er placeret øverst, idet placeringen bestemmes af kontaktens fradato/tid. Denne sortering er omvendt i forhold til tidligere. Den ændrede visning af kontakterne gælder for såvel tidligere som nye kontakter.

2 SIDE 2 AF 9 Sletning af kontakter Hvis kontakter slettes, fjernes de permanent fra Forløbsoplysninger, uafhængigt af om kontakten slettes via snitfladen fra PAS eller manuelt i journalen. Tidligere blev kontakten stående på Forløbsoplysninger med et vandmærke Kontakten er slettet. Hvis den nyeste og eneste kontakt slettes i et forløb, markeres forløbet som slettet på Forløbsoversigten, og selve forløbet placeres som i dag i mappen Makuleret. Der vil ske en oprydning, således at alle eksisterende slettede kontakter fjernes fra Forløbsoplysninger. Brev Modtagerfelt Hvis patienten er registreret som død eller udvandret, bliver brugeren fremover advaret med én af følgende to tekster, når patienten indsættes som modtager af Brev : "Patienten er registreret som død. Ønsker du at fortsætte med at indsætte patienten som modtager?" eller "Patienten er registreret som udvandret. Ønsker du at fortsætte med at indsætte patienten som modtager?" Medicinmodul Visning af blokke på Medicinordination På Medicinordination er sortering af doseringsblokke ændret, så den aktuelle og nyeste doseringsblok placeres øverst. Rækkefølgen bestemmes af doseringsblokkens fradato/tid. Denne sortering er omvendt i forhold til tidligere. Denne ændring medfører, at menupunkterne Tilføj doseringsblok og Kopier doseringsblok fremover udelukkende kan vælges på den øverste og nyeste doseringsblok. Hvis bruger ændrer i fra- og tildato eller sletter en doseringsblok, medfører dette en automatisk ændring af fra- og tildato i de foregående og efterfølgende doseringsblokke, således at der ikke dannes "huller" i doseringsblokkene. Den ændrede visning af blokkene på Medicinordination gælder for såvel tidligere som nye blokke. Seponering af flere medicinordinationer samtidigt Når bruger vælger menupunktet Sep. i et kontinuationsnotat, vises der en liste over alle godkendte medicinordinationer. Brugeren kan herefter markere en eller flere medicinordinationer og derved seponere et antal medicinordinationer på én gang. Seponering af de valgte medicinordinationer sker med en automatisk udfyldning af aktuel dato/tid og brugerens signatur. Bruger forbliver i notatet.

3 SIDE 3 AF 9 Recept Oprettelse og print af recept Det er muligt at danne og udskrive recepter fra OPUS Journal. Recepten er bygget op af en administrativ del og en ordinationsdel og indeholder en række valglister, hvor data dels kommer fra lokale redigerbare klassifikationer og dels fra klassifikationer fra Lægemiddelstyrelsen. Følgende klassifikationer udfyldes med data fra Lægemiddelstyrelsen: Doseringstekst: Indhold i valgliste findes ud fra LMS25 og LMS26 i medicindatabasen og i den lokalt redigerbare valgliste Recept Doseringstekst Begrundelse: Indhold i valgliste findes ud fra det aktuelle præparat i LMS27 og LMS28 i medicindatabasen og i den lokalt redigerbare valgliste Recept - Begrundelse Følgende klassifikationer er derudover lokalt redigerbare via Rediger Små Klassifikationer: Apotek, modtager: Indhold i valgliste Recept Apotek lokationnr. Afsender lokation: Indhold i valgliste Recept Afsender lokationnr. Adresse, udsteder: Indhold i valgliste Recept Adresse Postnummer, udsteder: Indhold i valgliste Recept Postnummer Telefonnr., udsteder: Indhold i valgliste Recept TelefonNr. Denne funktionalitet er en tilkøbsmulighed. Elektronisk recept Recepten kan sendes elektronisk direkte til det valgte apotek. Der bliver dannet en EDIFACT-besked baseret på Den gode Recept (Lægemiddelstyrelsens anbefalinger og EDIFACT Facitliste for MEDPRE, Recept, version LMS016, Brvtype PRE01 d ). Recept-modtager, dvs. apoteket, validerer recepten og sender evt. en fejlbesked tilbage, og denne kvittering vil blive liggende i 2 døgn efter den dag, recepten blev sendt. Hvis der er en fejl i den elektroniske forsendelse af recepten, bliver afvisningsteksten fra kvitteringen vist i Kvitteringsbakken. Denne funktionalitet er en tilkøbsmulighed.

4 SIDE 4 AF 9 Forløbsoplysninger Automatisk videreførelse af kontaktlæge Når der oprettes en ny kontakt på Forløbsoplysninger, kopieres oplysningen om Kontaktlæge fra den forrige kontaktblok automatisk til den nye kontaktblok. Dette sker uafhængigt af, om den nye kontaktblok er oprettet manuelt eller via snitfladen til PAS. Hvis der er registreret oplysninger om to kontaktlæger, kopieres begge fra den forrige kontaktblok til den nye kontaktblok. Oplysningerne kan efterfølgende ændres, hvis den automatisk kopierede kontaktlæge ikke længere er patientens kontaktlæge. Genvejstast F8 Funktionaliteten i genvejstasten F8 er udvidet, således at det er muligt at godkende følgende ark vha. tasten F8: Brev Epikrise Sygeplejerapport Medicinkort Enkelt svar (egne) Røntgenbeskrivelse Forløbskoder (F8 svarer til menupunktet Godkend Forløbskoder ) Forløbskoder Kopiering af en rekvisition Det er muligt at kopiere en allerede oprettet rekvisition på Forløbskoder. Ved kopiering sker der en kopiering af alle tilhørende data på Forløbskoder, dvs. alle ydelseskoder inden for den valgte rekvisition. Felterne Fradato/tid og Tildato/tid er blanke i den kopierede rekvisition. Alle de ydelseskoder, som rekvisitionen består af, vil blive kopieret. Det vil sige alle ydelseskoder fra rækken med X i feltet Rekv. indtil næste række med X i feltet Rekv. eller næste række med en diagnose.

5 SIDE 5 AF 9 Ved kopiering af rekvisitionen valideres koderne ikke f.eks. om der er registreret flere koder som vigtigste operation, eller om der er flere primær operationer på rekvisitionen. Valideringen vil som vanligt blive foretaget ved godkendelsen af Forløbskoder. Den kopierede rekvisition bliver placeret nederst på Forløbskoder dvs. før den tomme række. For at bladre hurtigt til den kopierede rekvisition kan brugeren taste Ctrl+End (det er en standard bladringsfunktion i Windows). Epikrise Automatisk medtagning af Epikrise ved ved generering Når en epikrise genereres, bliver brugeren, der er anført i feltet Epikrise ved automatisk medtaget i epikriseteksten. Funktionaliteten bag menupunktet Generér epikrise på Epikrise er dermed udvidet, idet der automatisk tilføjes en linie nederst i den genererede tekst med teksten EPIKRISE VED: brugernavn i epikriseteksten. Brugerne skal således ikke længere selv anføre navn på den epikriseansvarlige i den genererede tekst. Opgave Udarbejderens arbejdsliste For at en bruger lettere skal kunne finde frem til en opgave, som brugeren var i færd med at udfylde, men ikke blev færdig med, placeres opgaven herefter på brugerens arbejdsliste. Når en opgave oprettes, placeres opgaven således på udarbejderens arbejdsliste med status Under udarbejdelse. Personoplysninger Automatisk makulering af journaler uden forløb En gang om ugen foretages der en automatisk oprydning af journaler på ikke-aktive patienter i OPUS Diabetes. Journaler, der har eksisteret i mindst 8 dage, uden at der er registreret et forløb, makuleres og vises ikke i oversigten over makulerede journaler. Denne funktionalitet er en tilkøbsmulighed.

6 SIDE 6 AF 9 Arbejdslister EDI-svar på arbejdslister Alle EDI-svar (Dvs. alle svar via snitfladerne: Røntgen, Laboratorie og Patologi) bliver placeret på rekvirenternes arbejdslister efter følgende kriterier: EDI-svaret placeres på rekvirerende afdelings arbejdsliste. EDI-svaret placeres på rekvirerende afsnits arbejdsliste. EDI-svar placeres derudover på arbejdslisterne for en evt. kontaktlæge og/eller kontaktgruppe, hvis disse på rekvisitionstidspunktet er registreret på en åben kontakt på en afdeling med samme behandlingsansvar som rekvirerende afdeling. Ovenstående gælder også for Enkeltsvar (egne), hvor den rekvirerende afdeling enten indtastes direkte eller udledes fra den indtastede PAG eller afsnit. Håndteringen af EDI-svar efter ovenstående kriterier er implementeret for kunder i Vejle Amt. For øvrige kunder er der ingen ændring i funktionaliteten, men denne kan tilkøbes. Forløbsoversigt Visning af sygehus Forløbsoversigten opsummerer oplysninger fra patientens forløb, men når der er flere sygehuse med afdelinger og afsnit, der navngivningsmæssigt ligger tæt op ad hinanden, bliver det svært at bevare overblikket over, hvorvidt det er et forløb på det ene eller det andet sygehus, afdeling eller afsnit. Oversigten er ændret til at vise "<afdelingskode>, <afsnitsnavn>, <sygehusnavn>". For eksempel "03.0, Barsel Afdeling, HORSENS SYGEHUS". Oplysningerne hentes som i dag fra den aktuelle kontakt på det pågældende forløb. Ovenstående funktionalitet gælder udelukkende for Vejle amt. Standardtekster Standardtekster i notater Muligheden for at oprette standarder er udvidet, således at der også kan oprettes standardtekster, der bliver tilgængelige i feltet Tekst ved at højreklikke og vælge Standardtekst på følgende notater:

7 SIDE 7 AF 9 Notat Udvidet notat Indgreb Behandlingsplan Operationstilmelding Præoperativt tilsyn Ordinationsnotat Lægenotat Sygeplejenotat Standardteksterne oprettes ved hjælp af værktøjet Dokumentsamlinger, hvor der er blevet oprettet en ny Dokumenttype med navnet Notat standardtekst. Den samme liste over oprettede standardtekster vil være tilgængelig fra alle ovenfor anførte notater. OPUS Obstetrik Akupunktur Registrering af akupunktur Den stigende anvendelse af akupunktur har givet et behov for at kunne registrere dette i forbindelse med fødsler. Partogrammet er derfor blevet udvidet med denne mulighed. Når der registreres akupunktur på Partogram-grafen, vises denne registrering som en grøn linie på kurven. Flerfoldsfødsler Angivelse af forskellige tidspunkter for hvert enkelt barn i en fødsel I forbindelse med flerfoldsfødsler er det muligt at angive separate tidspunkter for vandafgang og presseveer for det enkelte barn i fødslen. Enkelt født/flerfødt Hvis der fejlagtigt oprettes flere børn på en mor, end moderen faktisk har født i samme fødsel, og de fejloprettede børnejournaler efterfølgende makuleres, opdateres det obligatoriske felt Enkeltfødt/Flerfødt på Fødselsanmeldelsen svarende til det antal børn, moderen har født.

8 SIDE 8 AF 9 Der bliver derved automatisk angivet det korrekte indhold i feltet Enkeltfødt/Flerfødt ud fra antallet af børn i fødslen. Der bliver ikke rettet op på eksisterende Fødselsanmeldelser. Standardtekster Muligheden for at oprette standarder er udvidet, således at der også kan oprettes standardtekster, der bliver tilgængelige i feltet Tekst ved at højreklikke og vælge Standardtekst på følgende obstetriske notater: 1. Svangreundersøgelse Svangrekontrol Indlæggelse (fødsel) Udskrivelse (fødsel) Partogramnotat Gennemgang barn Dødfødsel Standardteksterne oprettes ved hjælp af værktøjet Dokumentsamlinger, hvor der er blevet oprettet en ny Dokumenttype med navnet Notat standardtekst. Den samme liste over oprettede standardtekster vil være tilgængelig fra alle ovenfor anførte notater. Genvejstast F8 Funktionaliteten i genvejstasten F8 er udvidet, således at det er muligt at godkende følgende obstetriske ark vha. tasten F8: Obstetrisk epikrise Obstetrisk epikrise (dødfødt) Fødselsanmeldelse Fødselsanmeldelse II Diagnoser og indgreb barn Diagnoser og indgreb moder

9 SIDE 9 AF 9 OPUS Diabetes EyeCare IV Der er sket en opdatering af snitfladen, således at blokken Nethinde er ændret på Øjenundersøgelse, EyeCare for at afspejle de data, som udveksles mellem EyeCare IV og OPUS Journal. Eksisterende ark ændres ikke med mindre, der igen sendes data fra EyeCare IV. I så fald vil det eksisterende ark automatisk blive makuleret, og der vil blive oprettet et ark med det nye layout, som indeholder de eksisterende ( kolonne 6 er konverteret efter Winddatas anvisning) og gensendte data. Midlertidig adresse og telefonnr. For Opus Diabetes bliver en midlertidig adresse, som er registreret i OPUS Patientforløb, overført til OPUS Journal. Midlertidig adresse vises i blokken Midlertidig adresse på Personoplysning og afspejler oplysninger om midlertidig adresse i OPUS Patientforløb for det seneste overførte forløb. Ved overførsel af personoplysninger fra OPUS Patientforløb til OPUS Journal må telefonnummer (privat) aldrig opdateres, idet OPUS Journal er master for dette felt, og oplysninger om telefonnr. skal således anføres direkte i OPUS Journal. Genvejstast til Planlægning Der er etableret en genvejstast til arket Planlægning, idet dette kan findes frem via genvejstasten Ctrl + F10. Standardtekster Det er muligt at tilgå standardtekster i feltet Tekst ved at højreklikke i feltet og vælge Standardtekst på følgende diabetesspecifikke notater: Diætistnotat Besøgsnotat Hjemmebesøgsnotat Standardteksterne oprettes ved hjælp af værktøjet Dokumentsamlinger, hvor der er blevet oprettet en ny Dokumenttype med navnet Notat standardtekst. Den samme liste over oprettede standardtekster vil være tilgængelig fra alle ovenfor anførte notater.

Ændringer i OPUS Journal version 4.5

Ændringer i OPUS Journal version 4.5 Nr. 10 oktober 2003 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Journal version 4.5 i forhold til 4.4 Vi udsender hermed nyhedsbrev nummer 10, der omhandler

Læs mere

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark

NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. OPUS Journal. Ændring i den blå bjælke. Ændringen vil gælde for både eksisterende og nye ark Nr. 4 december 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 4 2005, der omhandler

Læs mere

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept

Opus Journal. Strukturreform. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Personoplysninger. Recept Nr. 2 December 2006 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 2 i 2006, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik

Læs mere

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi

OPUS Journal. Kontinuation. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL. Filtrering af notater. Samspil med Anæstesi Nr. 1 marts 2007 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Ændringer i OPUS Journal Ændringer i OPUS Obstetrik Ændringer i OPUS Diabetes Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 1 i 2007, der omhandler

Læs mere

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Anæstesi. Arbejdsliste. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 1 februar 2004 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed Nyhedsbrev nr. 1 i 2004, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik,

Læs mere

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL

OPUS Journal. Indgrebsnotat. I dette nyhedsbrev NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL Nr. 3 maj 2005 NYHEDER OG ÆNDRINGER I OPUS JOURNAL I dette nyhedsbrev Journal Obstetrik Diabetes Pædiatri Vi udsender hermed nyhedsbrev nr. 3, der omhandler ændringer i OPUS Journal, OPUS Obstetrik, OPUS

Læs mere

Medicinskema og Recepter

Medicinskema og Recepter Kom godt i gang med: Medicinskema og Recepter EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23

Læs mere

FMK opgradering. Messedag 7.nov

FMK opgradering. Messedag 7.nov Messedag 7.nov 2013 www.regionmidtjylland.dk Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har fremlagt en ny forpligtende plan for ibrugtagning og fuld anvendelse af FMK. For regioner og praksislæger skal dette

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2 2010-12-17 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Breve Fraser Makroer m.m.

Breve Fraser Makroer m.m. Koncern IT Anvendelse og udvikling Breve Fraser Makroer m.m. Oprettelse af brevprofiler (margintekst) 2 Anvendelse af brevmodul 4 Funktionsfelter i notatmodulet 6 Fremhævet tekst i notater 8 Standardtekster

Læs mere

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA.

OPUS Arbejdsplads. Knappen Godkend er fjernet i den nye løsning. KMD-profilen GODE_KORRESP_AUTO_GODKEND skal sættes til JA. - GS!ÅBEN INDHOLD OPUS Arbejdsplads Afhængighed mellem korrespondancebrevet og kuverten Modul til nyfødte Omvisitere henvisning med bilag til eksterne sygehuse Validering af oprettelse af A-kontakt Indberetning

Læs mere

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide

Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Diagnose- og Procedure Registrerings kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende emner Emne Side Generelt Cosmic kontakt / LPR kontakt 2 SKS SKS browser 3 SKS koder nye 3 Stamafdeling og lokalitet

Læs mere

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4.

Kommunikation Breve. Dokumenttype Manual. Fagområde/Emne alle Udgiver SP, Læring og uddannelsesudvikling. Sidst ændret Version 4. Kommunikation Breve Breve og attester... 2 Aktiviteten Kommunikation... 3 Find aktiviteten Kommunikation i et ambulant besøg... 3 Find aktiviteten Kommunikation når patienten er indlagt... 4 Opret en behandlingskontakt

Læs mere

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6

Det Fælles Medicinkort. Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Det Fælles Medicinkort Godkendelseskriterier for version 1.2.6 2012-07-01 Det Fælles Medicinkort - Godkendelseskriterier for version 1.2.6 Formål Dette dokument beskriver de kriterier, et system skal overholde,

Læs mere

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold

Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve. Indhold Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Indhold Hvorledes laves et start/slut (epikrise) brev?... 1 Hvorledes rettes skabelonen?... 1 Ændring af andre skabeloner (breve)... 3 Hvordan kan man finde

Læs mere

Brugervejledning. til. CR Udvalg

Brugervejledning. til. CR Udvalg Brugervejledning til CR Udvalg Indholdsfortegnelse Afsnit 1 (Forord) Side Forord 1 Hovedmenuen 2 Generelle forhold i CR Udvalg 4 Aktiv periode 7 Afsnit 2 (Systemtilpasning) Side Databasestier 1 Postnumre

Læs mere

KMA-oplysninger. 1 Introduktion

KMA-oplysninger. 1 Introduktion KMA-oplysninger MADS MENU: KODER SYSTEMET KMA-OPLYSNINGER (E.1.1.) Revideret 07-02-2011 1 Introduktion I programmet KMA-oplysninger sættes en række grundlæggende indstillinger for MADS i afdelingen, fx

Læs mere

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation

Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Løsningsbeskrivelse til bestilling af SMS-notifikation Version 1.0, jnr.: 1084-V0667-11 Løsningsbeskrivelse Side 1 af 22 Indholdsfortegnelse 1. Manuel bestilling af SMS-notifikation... 3 1.1 Løsningens

Læs mere

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK

Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Brug af det Fælles Medicinkort, FMK Indhold Kort om FMK... 2 Log på FMK... 4 Hent Medicinkort... 5 Opret recept - Læge... 7 Opret recept Sekretær... 9 Lægens godkendelse af recepter... 10 Opret faste ordinationer

Læs mere

MedWin laboratorieskema

MedWin laboratorieskema MedWin laboratorieskema EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

FMK begreber & Quickguide

FMK begreber & Quickguide FMK begreber & Quickguide Medicinkortet i XMO v8.22 Quickguide til Medicinkort i XMO v8.22 Version 1.2 Ændring i vejledning fra version 1.1 til 1.2 Tilføjelse til side 14. Rød markering af præparater.

Læs mere

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013

Releasenote til Jobcenter Planner il Superbrugere. 4. februar 2013 Releasenote til Jobcenter Planner Vejledning t pr. il Superbrugere 4. februar 2013 i HP Helpdesk Version: 1.0 Oprettet af Kirsten Vestergaard Oprettet den 1. februar 2013 Godkendt af Pia Poulsen Godkendt

Læs mere

Brugervejledning AmbuFlex

Brugervejledning AmbuFlex Brugervejledning AmbuFlex En online ambulant patientjournal Understøtter fleksible patientforløb Følger patienten over sektorgrænser Integrerer patientrapporterede helbredsdata Online visning af patient-registerdata

Læs mere

Kunder. 1 Introduktion

Kunder. 1 Introduktion Kunder ADMINISTRATION KUNDEKARTOTEK KUNDER (F.2.1.) Revideret 09-12-2010 1 Introduktion I programmet Kunder (afdelinger og læger mv.) oprettes eller rettes oplysninger på kunder i kundekartoteket. Her

Læs mere

Tips og ideer til Web-Labka september 2009

Tips og ideer til Web-Labka september 2009 Tips og ideer til Web-Labka september 2009 Via Laboratorievejledning kan dette dokument samt tidligere Tips og ideer til Web-Labka findes. Med virkning fra 2/9-09 kommer der en opdateret version af LABKA

Læs mere

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Sådan ses et modtaget korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO I ÆSKULAP ses al ind- og udgående Edifact på Kommunikations-skærmbilledet.

Læs mere

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web

Prøveeksempler 2012. ClinicCare. Web ClinicCare Web Prøveeksempler 2012 Hvem er ClinicCare? ClinicCare udvikles af firmaet Novolog, som siden 1995 har udviklet systemer til sundhedssektoren. Over 900 klinikker anvender idag ClinicCare. Det

Læs mere

Det er den fane som kan ses i ovenstående vindue. Denne fane indeholder grundlæggende oplysninger om den unge, så som:

Det er den fane som kan ses i ovenstående vindue. Denne fane indeholder grundlæggende oplysninger om den unge, så som: Stamkort I UVvej har hver enkelt unge/elev deres eget stamkort. Stamkortet indeholder alle oplysninger i programmet om den unge. Stamkortet åbnes ved at dobbeltklikke på en ung, på forsiden af UVvej. Stamkortet

Læs mere

WebReq integration. Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger...3 Kald af WebReq fra MedWin...

WebReq integration. Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger...3 Kald af WebReq fra MedWin... WebReq integration Indhold Indhold...1 Opsætning af WebReq...1 Yderligere opsætning...2 Avancerede indstillinger....3 Kald af WebReq fra...4 Opsætning af WebReq Følgende filer skal forefindes i det dataområde

Læs mere

Vejledning til Planmodul i FLEX

Vejledning til Planmodul i FLEX Vejledning til Planmodul i FLEX Planlægningsmodulet i FLEX er udformet for at give planlæggeren mulighed for at lave fagfordeling på hold samt ressourcestyre medarbejdernes arbejdstid. Alle stamdata hentes

Læs mere

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC

Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Brugervejledning til Kørebog for Pocket PC Denne vejledning beskriver kort anvendelsen af Kørebog for Pocket PC version 3.0 Programmet giver mulighed for registrering af den daglige kørsel. Registreringen

Læs mere

Brugervejledning Digital Post

Brugervejledning Digital Post Brugervejledning Digital Post 1. Forsiden Forsiden af Digital Post er det centrale billede i systemet. Her listes brevene efterhånden som de modtages. De fleste relevante oplysninger vises her. 1.2. Kolonner

Læs mere

Top 3 over nye funktioner i denne opdatering

Top 3 over nye funktioner i denne opdatering 1 Opdateringsvejledning TDjournal / TDadmin version 1,12 Top 3 over nye funktioner i denne opdatering 1. Det fælles medicinkort (FMK) Som det første tandlægesystem i Danmark, har TDjournal fået implementeret

Læs mere

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag

Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 55 Valg af valgfag Den 7. oktober 2011

Læs mere

01.03.2013. ectrl Fritekstfaktura

01.03.2013. ectrl Fritekstfaktura 01.03.2013 ectrl Fritekstfaktura Indholdsfortegnelse 1. Oprettelse af fritekstfaktura 3 2. Standardtekster 4 3. Udvidet fritekstfaktura 6 Udvidede funktioner på fakturahovedet 6 Linjeskabelon (udvidet

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [Admin] i denne SMS database. Administrator 3 Opret Admin setup 4 Oversigten: Alle Brugerprofiler

Læs mere

CaseFlow Releasenote april 2015

CaseFlow Releasenote april 2015 CaseFlow Releasenote april 2015 Generelle funktioner Kalender Skift til næste periode i kalenderen Sammenkædning af besøg Fakturering af SMS-påmindelser Medicin Egne præparater Fejlbesked ved print Tekstrettelse

Læs mere

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9

Kom godt i gang... 2 Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Opret ny medicin... 9 FMK vejledning 1. Kom godt i gang... 2 2. Introduktion til den nye FMK- fane... 3 Rettigheder i FMK... 4 Genvejstaster... 4 Højrekliksmenuer... 5 Præparatvælgeren... 7 3. Opret ny medicin... 9 Dosering...

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

NOVAX manual Indhold

NOVAX manual Indhold Indhold Journalen... 3 Notater... 3 e-boks... 3 Emner til korrespondancebrev... 3 Notat med frase... 3 Visning af slettemarkerede notater... 4 Tilføj/Fjern vedhæftning fra et notat... 5 DDV... 6 FMK...

Læs mere

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning...

Balancepåtegning... 2. Udskriv balancepåtegning... 2. Kopier balancepåtegning... 2. Opret balance påtegning... 2. Ændre balancepåtegning... Indhold Balancepåtegning... 2 Udskriv balancepåtegning... 2 Kopier balancepåtegning... 2 Opret balance påtegning... 2 Ændre balancepåtegning... 3 Slet balancepåtegning... 3 Udvidet balancepåtegning...

Læs mere

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World.

Arkiv i SIMU World. Arkivet ligger i SIMU World, og gør det muligt at arkivere jeres sager direkte i SIMU World. Indhold Hvad er Arkivet?... 2 Arkiv er elektronisk, og ligger nederst i hver menu... 3 Arkivgrupper... 3 Oprette hovedmapper under de enkelte faner... 5 Oprette sagsmapper under hovedmapper... 6 Arkivering

Læs mere

Henvisninger. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

Henvisninger. Kom godt i gang med: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Kom godt i gang med: Henvisninger EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96 23 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring

3.84.102. MedWin programopdatering: EG Data Inform A/S. Lautrupvang 12 2750 Ballerup. Dusager 4 8200 Aarhus N. Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring MedWin programopdatering: 3.84.10 EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 800 Aarhus N Lautrupvang 1 750 Ballerup Telefon: 96 3 51 00 Telefon Service Desk: 96 3 51 11 - www.egdatainform.dk

Læs mere

ClinicCare læge - skærmbilleder

ClinicCare læge - skærmbilleder ClinicCare læge - skærmbilleder Udgave 15. dec 2015 Dataene er lagret på en central sikret SQL-database, hvilket betyder, at det eneste man skal installere på PC en er en klient (tager 2 minutter), hvorefter

Læs mere

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning

Elektronisk spørgeskema 2009. Vejledning Elektronisk spørgeskema 2009 Vejledning Indberetning på Elektronisk spørgeskema for 2009 Introduktion Elektronisk spørgeskema 2009 (ESP 2009) giver Dem mulighed for at lette arbejdet i forbindelse med

Læs mere

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning.

Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Guide: Start- & Slutbreve og modtagelse af breve Udgave mar 2009 Bemærk det sidste kapitel Modtagelse af et brev, som bl.a.. bruges når du skal modtage og indlæse en henvisning. Indholdsfortegnelse Hvorledes

Læs mere

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem

LabTilbagesvar. XMO. Introduktion til brug: Overordnet set kan en rekvisition har følgende farvekoder: Rød: Fejl eller andet problem Baggrund for funktionen: Lab tilbage svar er en funktion, som sikrer, at prøver kan spores hele vejen i processen fra bestilling, til afgivelse af svar til patienten. Det kan bruges på mange niveauer,

Læs mere

Versionsbrev LUDUS Web version Den 22. april 2009 J.nr.: 4004-V

Versionsbrev LUDUS Web version Den 22. april 2009 J.nr.: 4004-V Versionsbrev LUDUS Web version 2.8.1 J.nr.: 4004-V0645-09 CSC Scandihealth A/S, P. O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, Fax +45 3614 7324, www.scandihealth.dk, CVR nr. 25 46 93 64 1.

Læs mere

Svarbreve og Korrespondance

Svarbreve og Korrespondance Kom godt i gang med: Svarbreve og Korrespondance EG Data Inform A/S Albert Ginges Vej 10 9800 Hjørring Dusager 4 8200 Aarhus N Lautrupvang 12 2750 Ballerup Telefon: 96 23 51 00 Telefon Service Desk: 96

Læs mere

Tabulex TEA-Privat Venteliste

Tabulex TEA-Privat Venteliste Tabulex TEA-Privat Venteliste Introduktion På ventelisten har du et overblik over potentielle, kommende elever. Med få tast er eleven på ventelisten til det ønskede skoleår med egne oplysninger samt forældreoplysninger.

Læs mere

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS

Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Kliniske arbejdsgange i Region Syddanmark understøttet af nuværende EPJ/PAS Nedenstående er en oplistning af emner med tilhørende aktiviteter, der understøttes af den nuværende EPJ/PAS løsning i Region

Læs mere

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 66 LUDUS Web Undervisningsbeskrivelser

Læs mere

Lectio. SMS-service vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.

Lectio. SMS-service vejledning. MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00. E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom. Lectio SMS-service vejledning 1992-2010 MaCom A/S MaCom A/S Vesterbrogade 48, 1. 1620 København V Telefon: 33 79 79 00 Telefax: 33 79 79 84 E-mail: mail@macom.dk Internet: www.macom.dk Baggrund Vejledning

Læs mere

Releasenote november 2014

Releasenote november 2014 Releasenote november 2014 Generelle funktioner Leverandørfelt påkrævet på ydelser Linjeskift i datavisninger Printknap Filtre på indsatskataloget MedCom Autosignatur på medcom Indlæggelsesrapport Kalender

Læs mere

Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS Web

Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS Web LUDUS Helpdesk T +45 3614 7070 sc-ludus@dxc.com CSC Scandihealth A/S - en del af DXC Technology P.O. Pedersens Vej 2 8200 Aarhus N T +45 3614 4000 Tips & Tricks nr. 76 Eksamensdatabasen LUDUS og LUDUS

Læs mere

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3

Resumé... 2 Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Indholdsfortegnelse 1. Resumé... 2 2. Fælles Medicin Kort (FMK)... 3 Validering af felter... 3 Vis effektueringer og recepter... 4 Sidste recept kolonnen... 4 Klausuleret tilskud... 5 Ændring af behandlingsstart

Læs mere

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter

INDHOLD OPUS ARBEJDSPLADS OG OPUS NOTAT PRODUKTER - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS Beskyttede patienter - GS!ÅBEN DEN 17. MARTS 2014 INDHOLD OPUS Arbejdsplads Beskyttede patienter Sende henvisninger /behandlingsanmodning er til sygehuse Registrer eksterne ydelser for ECPR-nr. Ekstern rekvirering på ECPR-nr.

Læs mere

Vejledning til brug af Foreningsportalen

Vejledning til brug af Foreningsportalen Børne- og Kulturforvaltningen Kultur- og Fritidsafdelingen Vejledning til brug af Foreningsportalen Foreningsportalen kan benyttes af både borgere og foreninger til søgning af foreningsoplysninger. Som

Læs mere

Ændringer i kommunikationsbakken

Ændringer i kommunikationsbakken Laboratorietilbagesvar I forbindelse med indførslen er tilbagesvar fra laboratorierne er der sket en række ændringer i kommunikationsbakken og i minimodulet Laboratoriesvar (indenfor sidste måned) som

Læs mere

I 2012 blev ClinicCare certificeret i brugen af ICPC-2-DK hos DAK-E. I forbindelse med indførelsen af pakkeforløb, er diagnosedelen blevet ændret.

I 2012 blev ClinicCare certificeret i brugen af ICPC-2-DK hos DAK-E. I forbindelse med indførelsen af pakkeforløb, er diagnosedelen blevet ændret. Guide: Anvendelse af diagnosekoder i ClinicCare Windows Version marts 2017 I 2012 blev ClinicCare certificeret i brugen af ICPC-2-DK hos DAK-E. I forbindelse med indførelsen af pakkeforløb, er diagnosedelen

Læs mere

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2

NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 NR. 76 LUDUS OG LUDUS WEB VERSION 2 DEN 28. JUNI 2012 INDHOLD Brugernavn og adgangskode til Eksamensdatabasen Opsætning af kørsel Hvornår indberettes der til EXDB Offentliggørelse af karakterer Beskeder

Læs mere

Laboratoriesvarportalen

Laboratoriesvarportalen Laboratoriesvarportalen Brugermanual 2017 Indhold 1. Hvad er Laboratoriesvarportalen en kort beskrivelse... 2 1.1 Få adgang til Laboratoriesvarportalen... 3 2. Vælg ønskede svarlaboratorier... 4 3. Gennemgang

Læs mere

FÆLLESINDHOLD 2011 ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB ÆNDRINGER I RELATION TIL FÆLLESINDHOLD 2011

FÆLLESINDHOLD 2011 ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB ÆNDRINGER I RELATION TIL FÆLLESINDHOLD 2011 ÆNDRINGER I RELATION TIL FÆLLESINDHOLD 2011 FÆLLESINDHOLD 2011 ÆNDRINGER I GS, GS!ÅBEN, OPUS PATIENT OG OPUS PATIENTFORLØB J.nr.: 4000-V1248-10 Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse 1. Skaderegistrering ny kontaktårsagskode...3

Læs mere

MDS koder. Oprette eller passivere landsdækkende koder for Undersøgelser

MDS koder. Oprette eller passivere landsdækkende koder for Undersøgelser MDS koder MADS ONLINE MANUAL: - Revideret 07-02-07 - SIDE 1 Introduktion I programmet MDS Koder gives et overblik over de landsdækkende kodesæt og promptsæt. Der er mulighed for at oprette undersøgelsesgrupper

Læs mere

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag

NR. 55 LUDUS. Valg af valgfag DEN 7. OKTOBER 2011 LUDUS. Tilpas valgfag NR. 55 LUDUS DEN 7. OKTOBER 2011 INDHOLD LUDUS Tilpas valgfag Om valgfag i øvrigt Tilpas studieretning Fag i studieretningen Valgfag til studieretningen Fag til fravælgelse af valgfag Kopier studieretning

Læs mere

Sådan kommer du i gang

Sådan kommer du i gang Sådan kommer du i gang 1. Åbn Internet Explorer 2. Skriv følgende adresse i adresselinjen: http://rudersdal.emshost.dk 3. Tryk på ENTER-tasten 4. Tilføj adressen til dine foretrukne hjemmesider: 1 Log

Læs mere

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende

EG Retail - www.eg.dk/retail. Minimanual. SVANEN Grundlæggende EG Retail - www.eg.dk/retail Minimanual SVANEN Grundlæggende Indholdsfortegnelse 1 Opret en vare... 3 2 Overfør data til kassen... 4 3 Udskriv etiketter... 5 4 Udskriv skilte... 6 5 Elektronisk post og

Læs mere

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER

STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER STANDARD SYSTEMINDSTILLINGER Åbn CM og vælg funktioner, indstillinger Fanebladet: generelt Fanebladet: søgning Fanebladet: filer Fanebladet: notificer Fanebladet: visning Fanebladet: påmindelse Fanebladet:

Læs mere

NOVAX manual Indholdsfortegnelse

NOVAX manual Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Blanketter... 2 Oversigt over blanketterne... 2 Status... 3 Besvarelse af en FP-attest... 3 Afvisning af en FP-attestanmodning... 5 Besvarelse af en LÆ-attest... 6 Vedhæft fra journalen...

Læs mere

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde:

Muligheden for generering af bogmærkedokumenter i Word slås til på denne måde: GENERERING AF WORD-DOKUMENTER I MILJØMODULER Ved behandlingen af miljøsager i GeoEnviron kan I lave dokumenter (til enkeltpersoner), der skrives i Word med udvalgte data fra GeoEnviron. Disse data bliver

Læs mere

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel

Vejledning og beskrivelse til kørselsappen Min Kørsel Kort beskrivelse Det er muligt via en ios, Android eller Windows baseret app, for medarbejderen at foretage indberetning af egen kørsel. Kørsel kan registreres direkte fra medarbejderens smartphone eller

Læs mere

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt

RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt RKI modul til Advo+ Brugervejledning til Indberetning Søgning Data & kreditvagt AdvoForum A/S RKI indberetning...3 Indledning...3 Opsætning...3 Aktiviteter...6 Part kort...6 Klient kort...7 Sagskort...8

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Release note februar 2015

Release note februar 2015 Release note februar 2015 Generelle funktioner Datafletning af ydelser med frekvens hver Inaktive ægtefæller nu aktiveret til forebyggende hjemmebesøg Medcom Print af udskrivningsrapporten Medicin Dosering

Læs mere

Brugervejledning Digital Post for administratorer

Brugervejledning Digital Post for administratorer Brugervejledning Digital Post for administratorer 1. Login Login til administrationsmodulet i Digital Post sker via Admin -knappen på forsiden. I login-billedet tastes det opgivne brugernavn og adgangskode

Læs mere

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes.

Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Brugervejledning til SMS-database i Lotus Notes. Denne brugervejledning er skrevet til personer, som har rollen [User] i denne SMS database. Åbn database 3 Oversigten: Mine SMS 4 Opret SMS 5 Oversigten:

Læs mere

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO.

FMK v Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK i XMO. FMK v.1.4.4 Guide Dette er en guide med korte beskrivelser og forklaringer til FMK 1.4.4 i XMO. Der findes i øjeblikket fire versioner af FMK i drift, version 1.4.0 1.4.2 og 1.4.4 som den nyeste. Seneste

Læs mere

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital

A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital A. Patoweb. Patologisk Institut, Aalborg Universitetshospital Formål Brugervejledning til Patoweb Definition af begreber Patoweb er et netbaseret modul til elektronisk rekvirering samt opslag af svar på

Læs mere

Indholdsfortegnelse. CSC VITAE Suite TM

Indholdsfortegnelse. CSC VITAE Suite TM Indholdsfortegnelse Forløbsmodul... 3 Huskeseddel: Forløbsoversigt... 4 Se aktive forløb... 4 Åbne aktivt forløb... 4 Opret forløb... 4 Vælg forløbstype... 4 Indkomne beskeder uden forløb... 4 Tilknyt

Læs mere

EG Clinea Version 16.1

EG Clinea Version 16.1 EG Clinea Version 16.1 side 1 af 14 Indledning Clinea 16.1 indeholder en række nye funktioner og et nyt modul. Vi kan eksempelvis introducere et INR modul til registrering af koagulationsværdier. Vi præsenterer

Læs mere

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland

JTAnno. Annoncestyring. til. Microsoft Business Solutions C5 JTA DATA. Jylland nno Annoncestyring til Microsoft Business Solutions C5 -Data nno vers. 1.2.1 til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 1. Introduktion til nno nno til Microsoft Business Solutions C5 vers. 3 er et ekstra

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Åbningsbilledet Forsiden på ILS Online Bestilling Afsendte bestillinger 7. 5.

Indholdsfortegnelse. 1. Åbningsbilledet Forsiden på ILS Online Bestilling Afsendte bestillinger 7. 5. Form 04-91-01 04-92-01 Indkøbsservice - Vejledning/Instruktion Navn Vejledning til ILS online, praktiserende læger Udarbejdet af Lena Rachlitz Gældende fra 10. januar 2018 Godkendt af Erstatter Vejledning

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.28.0. Den 8. august 2012. J.nr. 4004-V1046-12 Versionsbrev LUDUS Web version 2.28.0 Den 8. august 2012 J.nr. 4004-V1046-12 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/ludus, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Releasenote September 2014

Releasenote September 2014 Releasenote September 2014 Generelle funktioner Inaktive rullemenuer vises nu som inaktive Aktivitetslisten Visninger baseret på bestillinger Oprydning af Medcom visninger Skemastatus i aktivitetslistens

Læs mere

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.1. Den 16. august 2011. J.nr. 4004-V1166-11

Versionsbrev. LUDUS Web version 2.22.1. Den 16. august 2011. J.nr. 4004-V1166-11 Versionsbrev LUDUS Web version 2.22.1 Den 16. august 2011 J.nr. 4004-V1166-11 CSC Scandihealth A/S, P.O. Pedersens Vej 2, DK-8200 Århus N Tlf. +45 3614 4000, fax +45 3614 7324, www.csc.com/sundhed, sc-ludus@csc.com

Læs mere

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest

Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Problem-knuser til MIDT-EPJ Hospitalsenheden Vest Ortopædkirurgisk Afdeling, Hospitalsenhed Vest Side 1 af 28 Indholdsfortegnelse Hvornår bruges Afslut, Overflyt samt Skift opholdsadresse...3 Akut indlæggelse

Læs mere

Integrationsinformationer skal nu udfyldes som nedenstående.

Integrationsinformationer skal nu udfyldes som nedenstående. Udtræk af debitorer til kreditvagten hos RKI I systemet kan der laves udtræk af debitorer til overvågning i eget system. Herfra kan der dannes filer til overførsel til kreditvagten hos RKI. Opsætning af

Læs mere

Undersøgelsessvar-funktionen... 2

Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående... 5 Gul status... 5 Grøn status... 6 Blå status...

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar

NOVAX Lægesystem. Manglende undersøgelsessvar NOVAX Lægesystem Manglende undersøgelsessvar Indholdsfortegnelse Undersøgelsessvar-funktionen... 2 Fanen Manglende undersøgelsessvar... 2 Oversigten... 3 Bestilling af laboratorieprøver... 4 Udestående...

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Diginor Brugervejledning

Diginor Brugervejledning Diginor Brugervejledning Opret Kunde: Vælg punktet Kunder, Herefter fremkommer billedet til højre. I vindue 1 vil vi få en liste over vores kunder. I vindue 2 vil vi se en liste over kundens biler. 1 kunde

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37

FMK... 2 Receptfornyelser fra hjemmeplejen Godkendelse af FMK kommunikation Konfiguring af journalen... 37 Indholdsfortegnelse FMK... 2 Præparatvælgeren... 3 Undgå dobbeltordinationer på FMK... 4 Knapper i FMK... 4 Opret ny medicin uden genudlevering... 5 Opret ny medicin med genudlevering... 8 Opret ny medicin

Læs mere