Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11"

Transkript

1 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/ Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med Den gode skole i Silkeborg. Skolens vurdering af kvaliteten i arbejdet er udtrykt i udfyldelsen af et antal dialogspind, omfattende Silkeborg Kommunes skolepolitik, og i skolens vurdering af arbejdet på en række andre områder. Silkeborg Byråd har det politiske ansvar for kommunens folkeskoler, og skolens kvalitetsrapport er et vigtigt redskab for Byrådet i varetagelsen af sit lovpligtige tilsyn. Silkeborg Byråd vægter kvalitet og dialog højt. Kvalitetsrapporten og dens Dialogspind er et væsentligt udgangspunkt for dialogen mellem Børne- og Ungeudvalget, Skoleafdelingen og skolerne om skoleudvikling på kommunens skoler og i skolevæsenet. Kvalitetsrapporten danner baggrund for udvikling på skoleområdet. Samtlige oplysninger om skolen findes på hjemmesiden, Væsentligt for udvikling i 00/ Skoleåret 0/ har været præget af de kommunale reduktioner, der har været nødvendige for at skabe balance for det samlede skolevæsen. Distriktsskolen har været særligt ramt, men vi er samtidig så heldige, at der har været en markant fremgang for vores specialafdelinger. Skolen i Nørskovlund er blevet inklusionscenter og centerklasserne har fået flere opgaver fra PPR. Samlet set har det betydet en mindre udvidelse, og vi har kunnet tilpasse skoletilbuddet til reduktionerne i både 0/ og til /. Mange fokusområder har præget udviklingen af skolens samlede profil og kvalitet. Nogle er blevet afrundet i 0/ og andre er igangsat og fortsætter ind i skoleåret /. Implementeringsfasen af LP-modellen over år er afsluttet i 0/. Næste skoleår fortsætter arbejdet med et Drengeprojekt (se punkt )

2 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/ Undersøgelsen af arbejdsmiljøet i 09/0 gav anledning til særlige tiltag for medarbejdere i specialafdelingerne. Undersøgelse viste, at det var mere psykisk belastende at arbejde i en specialafdeling end i en distriktsskole, og belastningsgraden var også større end sammenlignet med det øvrige arbejdsmarked. Efterfølgende har vi gennemgået vores handleplaner og udarbejdet en ny voldspolitik samt deltaget i en undersøgelse hvor referencen er andre specialafdelinger. Denne undersøgelse følges op i efteråret 0. Herudover har følgende tiltag præget skoleåret: Implementering af vores Sundhedsvision, etablering af nye legepladser både på Skolen i Nørskovlund og på distriktsskolen, faciliteter til udeskole (se punkt ), udvikling af undervisningsforløb med smartboards, den nye specialstruktur(se punkt ), Trivselspolitik (se punkt ), integration mellem specialafdelinger og distriktsskolen samt ny overgang mellem børnehave-skole/sfo. Børnene mødte ind, ikke bare til et nyt skoleår, men også til helt nye legepladser!. Fremtidig udvikling Som nævnt under punkt er flere tiltag fra 0/ klar til implementering eller videreudvikling i -. Det er især drengeprojekt, udeskole, den nye specialstruktur og trivselspolitik, der får særlig betydning for skolens profil og den samlede kvalitet. Alle indsatser er indbyrdes forbundet og kan samles i overskriften inklusion. Drengeprojektet etableres i samarbejde med PPR og 7 skoler i Silkeborg og Billund kommune, udeskolen er færdigbygget med plads til en hel distriktsskoleklasse, og centerklasserne vil bruge faciliteterne fast gennem skoleåret. Trivselspolitikken er godkendt og skal implementeres, og samtidig er vi en del af det fælles kompetenceløft både via PD-moduler og kursusforløb men også når tankerne bag den nye specialstruktur føres ud i livet. Med specialafdelinger centerklasserne og Skolen i Nørskovlund ser vi os som centrale aktører i udviklingen af rejseholdsaktivitet og satellitklasser. Yderligere fokusområder der bør nævner er interne kursusforløb i innovation og supervision.

3 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/. Samlet vurdering Skoleåret 0/ har været udfordrende for Ans Skole, og det har det været for de fleste af kommunens skoler. De rammer vi driver skole under strammer til, men alligevel er den samlede vurdering, at det har været et godt år. Vi har udviklet os på de fleste dialogspind men mest på sammenhæng, rummelighed og udvikling af faglighed og indsatsen gennem året bliver ført videre ind i skoleåret /, hvor fokusområderne kommer i naturlig forlængelse under overskriften Inklusion.. Skolens værdigrundlag og pædagogiske grundlag Se vælg Folkeskoler, vælg Sammenlign Folkeskoler. Skriv skolens navn i feltet Andet, søg (der kan søges på adresse). Markér skolen og klik Vælg. Klik på Sammenlign. Hvo intet vover.. Udskolingen træner Pakur med bygningsmassen som redskab 5. Skolens rammebetingelser (fælleskommunalt bilag) Silkeborg Kommune har fået dispensation (via udfordringsretten), så den enkelte skole ikke særskilt præsenterer rammebetingelser. Skolelederen kommenterer her rammebetingelserne, som er bilag til den kommunale kvalitetsrapport, se på under Skole og uddannelse > Folkeskole. Igen i år er vores undervisningsprocent faldet en smule fra,5 % til, %, men som tidligere år skyldes faldet vores specialtilbud. PPR bruger vores tilbud i større omfang end tidligere, og den tillid er vi selvfølgelig glade for, men det giver de små tal. Ser vi kun på distriktsskolen, har vi på alle årgange fornuftige klassestørrelser.

4 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/ Fakta: Planlagte undervisningstimetal I 00 blev det fastlagt, at timetallet fremover skulle opgøres på en ny måde, og der blev indført minimumstimetal for enkelte fag og fagblokke (humanistiske fag, naturfag og praktisk/musiske fag). Det blev her fastlagt at følge elevernes timetal over flere år og dermed beregne minimumstimetallene over en treårs periode. UNI C Statistik & Analyse har hvert år indsamlet planlagte timetal pr. 5. september. Se statistikken på vælg Silkeborg Kommune. 6. Skolens Dialogspind - pædagogiske processer Ans Skole har valgt at arbejde med to kvalitetsspind Læsning og et spind vi selv har udviklet. Spindet omhandler Centerklassen, der et af Silkeborg Kommunes tilbud til elever med indlæringsvanskeligheder. Spind om læsning: Vi arbejdede frem til dette års start meget med vores læseindsats, da vores læsevejleder gik på pension og opgaven blev givet videre. I den proces blev indsatsen i indskolingen vurderet til meget god, hvilket vores læseresultater også viser, men vi skulle optimere vores indsats omkring faglig læsning. Resultatet blev, at vi i dette efterår har sendt en lærer på læsevejlederuddannelsen med særlig fokus på de ældste elever. Spind om Centerklassen: Da Silkeborg Kommune introducerede arbejdet med kvalitetspind, fandt vi det vanskeligt at passe Centerklassens arbejde og elever ind i de gængse spind. Selve metoden med udarbejdelse af pinde, repræsenterende områder, samt den progressive niveausætning for hver pind, forekom som en anvendelig og overskuelig metode til målsætning og evaluering af de kerneområder Centerklassens arbejde er centret omkring. På flere møder fælles for pædagoger og lærere udarbejdes derfor et spind alene for Centerklassen i Ans. De pædagogiske og fagdidaktiske diskussioner og overvejelser som var forbundet med udarbejdelsen af spindet, trækker stadig tråde i hverdagen. Efterfølgende er spindet evalueret og målsat hvert år. Vi oplever nu, år senere, at vi er ved at nå niveau 5 på flere områder. I det kommende skoleår vil vi derfor udarbejde nye mål for de enkelte pinde. Forældresamarbejdet: Hvert år afholdes et foredrag med eksterne oplægsholdere om et emne af almen interesse for forældre til elever med vanskeligheder. I samarbejde med Skolen i Nørskovlund har vi tilbudt forældrene et foredrag om seksualitet og unge med handicap, og derudover afholdt et foredrag om medicin. Faglig undervisning: I og med, at vi ønsker en stor del af eleverne integreret i en eller anden form i den almene undervisning, har vi haft stor fokus på den faglige undervisning. Det er lykkes os at løfte kvaliteten af undervisningen, og de fleste af vores afgangselever tager dele afgangsprøven og klarer sig godt. Resultaterne af de nationale test viser, at Centerklassens elever for en stor dels vedkommende ligger i midten eller over midten i de fleste fag. Specialpædagogik: Personalet er gennem de sidste år blevet efteruddannet, og har dermed opnået mere specifik

5 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/ viden om elevernes kognitive vanskeligheder, og hvordan disse takles pædagogisk. Personalet er blevet organiseret i større teams og deres samarbejdstid struktureret. Arbejdet i storteams er blevet understøttet af LP-arbejdet, uddannelse samt øget supervision, observation og konsultation fra PPR. Fritidstilbuddet: Gennem de senest år er det specialpædagogiske fritidstilbud blevet delt i en SFO for 0.. klasse, en Klub for. 0. klasse samt en månedlig klubaften for klasse. Opdelingen i enheder har givet mulighed for bedre at tilrettelægge pædagogik og aktiviteter aldersvarende. Antallet af elever der benytter de specialpædagogiske fritidstilbud er nu på elever. Pædagogerne er blevet fast tilknyttet til en klasse, hvor de deltager i undervisningen. Dette har givet større sammenhæng i elevernes dag, givet bedre mulighed for at lave sammenhængende tiltag og bedre samarbejdsmulighed for personalet. Hverken personale eller elever oplever længere dagen om opsplittet. Der er udarbejdet retningslinjer for samarbejdet, således både lærere og pædagoger ved, hvad deres opgave er i undervisningssituationer. Socialtræning: Personalet er blevet uddannet i metoder til konflikthåndtering og benytter denne viden i arbejdet med eleverne. En væsentlig del af vores undervisning er centeret omkring elevernes sociale og personlige udvikling. Inklusion: Gennem det sidste år er arbejdet med at inkludere centerklassens elever i distriktsskolen intensiveret. Der er udarbejdet retningslinjer for samarbejdet med distriktsskolen, og / af eleverne deltager nu i en eller anden grad af inklusion i distriktsskolen, ligesom elever i vanskeligheder kan deltage i Centerklassens undervisnings- eller fritidstilbud i perioder. Skolebestyrelsens principper findes på skolens hjemmeside: Koncentration om opgaverne også om den helt perfekt ristede skumfidus :-) 7. Skolens resultater Skolens læseresultater fremgår af det fælleskommunale bilag. Man skal aldrig være tilfreds med et resultat, det kan altid gøres bedre, men årets læseresultater giver ikke anledning til bekymring. Begge årgange placerer sig pænt, og den særlige indsats enkelte elever giver anledning til er iværksat via årets læsekonferencer.

6 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 00/ Link til offentlig statistik om eleverne i folkeskolen: og frie skoler/elever.aspx. Her findes Elevtal, Karakterer, Undervisningstimer, Tosprogede, Vidtgående specialundervisning, Tilmelding til Ungdomsuddannelserne og Alder for skolestart. Links til selve tallene er til højre på skærmbilledet, søg gerne via (Region Midtjylland >) Silkeborg Kommune > Skole. Karakterer for Folkeskolens Afgangsprøve 0 kan findes på 8. Skolebestyrelsens anbefalinger iht. årsberetning Følg dette link for at se skolebestyrelsens årsberetning for 00. Skolebestyrelsen ved Ans Skole anbefaler at Byrådet: Sætter fokus å at øge undervisningstimetallet. De seneste års besparelser har gjort at skolebestyrelsen sammen med personale og skoleledelse har været nødsaget til, at skære i normalundervisningen så vi nu er nede på minimumstimetallet i næsten alle fag. Det er vores holdning, at undervisning er vores kerneydelse, og derfor skal ligge over minimum. Bidrager til at Ans Skole fortsat kan bevare sin nuværende rummelighed og mangfoldighed. Det håber vi sker ved at Centerklasseafdelingen bliver Insklusionscenter for børn med svære specifikke indlæringsvanskeligheder. Lige som Skolen i Nørskovlund er det for børn med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Med sammenhold, opfindsomhed og smil kommer man bare langt! 9. Skolelederens anbefalinger Vi er meget tilfredse med kompetenceløftet. Evnen til at inkludere flere elever i distriktsskolen har været et indsatsområde i flere år på Ans Skole, og vi har gode erfaringer med inklusion fra vores specialafdelinger til distriktsskolen. Men vi er meget bekymrede for den centralistiske tankegang, der ligger bag mange nye tiltag. Fælles ejendomsdrift og indkøbsaftaler er teoretiske tiltag, der ikke tager afsæt i virkeligheden på en skole. Samling af specialtilbud i inklusionscentre er som udgangspunkt en god ide, men vi skal være opmærksomme på, at vi i opbygningen af en ny struktur ikke ødelægger nogle pædagogiske miljøer, der er bygget op gennem mange år og som løser opgaven meget professionelt. Disse tilbud er meget givende for distriktsskolerne, og det vil være meget uheldigt for det samlede skolevæsen, hvis alle specialtilbuddene samles i Silkeborg.

7 Dialogspind En dynamisk, dialogbaseret evalueringsmodel til sikring af sammenhæng og kvalitet i udarbejdelsen af Silkeborg Kommunale Skolevæsens kvalitetsrapport Det fælles mål for skolens medarbejdere og ledelse er at sikre kvaliteten! Kvalitetsrapporten angiver status og giver retning i forhold til værdierne i Den gode skole, som er beskrevet i Den sammenhængende Børne- og Ungepolitik samt Skolepolitikken. Kvalitetsrapporten bygger på dokumentation, som synliggøres i dialogspindene. Dialogspindene bygger på selvevaluering på skolen. Evalueringsmodellen, der er illustreret nedenfor, kan anvendes. Dialogspindene danner baggrund for samtale, refleksion og kommunikation i skolen om skolen. På det formelle niveau foregår dialogen mellem skolen og det politiske niveau i samtalen med Skoleafdelingen om institutionsaftalen (ud fra Silkeborg Byråds bevillingsmål), der normalt indgås for det kommende år i december. To Dialogspind, det politisk udvalgte Læsning og skolens eget udvalgte udfyldes således: En indgående undersøgelse og vurdering af, hvordan det står til indenfor det udvalgte fokusområde. Den bygger på analyser og dokumenterbare data, der viser, hvordan vi ved det. Undersøgelsen involverer ledelse, medarbejdere, fagudvalg, elever og forældre (skolebestyrelse). Interessen er her, udover at finde frem til skolens status på området, også at udpege fremtidige forbedringsmuligheder. Hvad vil vi gøre ved det? Opfølgning foregår i forbindelse med indgåelse af institutionsaftalen. Øvrige Dialogspind udfyldes efter eget valg, evt. således. En generel og overordnet vurdering af, hvordan det står til på skolen indenfor de kommunale fokusområder. Denne foretages af skolens ledelse i samarbejde med udvalgte medarbejdere og bygger på dokumentation ( hvordan ved vi det? ). Denne form for selvevaluering kan foregå på alle fokusområder. Eventuelle ændringer skal være synlige, med ændret farve/skrift. Dialogspindene skaber dialog på alle niveauer: Den enkelte medarbejder i eget team Teamets egen status og målsætninger: Hvor er vi - og hvad vil vi fokusere på? Mellem teams - og på hele skolen Mellem skolen og skolebestyrelsen Mellem skolen og Skoleafdelingen Giver grundlag for videndeling i skolevæsenet. Evaluering i praksis Omdrejningspunktet er at samle de gode kræfter til en kritisk analyse af organisationens egen praksis. De fem faser i evalueringen er: Dialogspindene synliggør via progressionstrin* i de enkelte kategorier: Skolens vurdering af, hvor vigtigt fokusomr ådets kvalitetskategori er for skolen Skolens vurdering af, hvordan status er Anvender skolen ikke progressionen, så kan skolen vælge at anføre summen af opfyldte niveauer i kvalitetskategorierne (har man f.eks. niveau og = ). I dette tilfælde skal der skrives baggrund i feltet "Vurderingerne bygger på" i arket for det enkelte dialogspind. Alternativt ændres der på progressionen, men tydeligt markeret. * Progression kan ses som en kvalitetstrappe, hvor trappens nederste trin skal være nået, inden man kan gå videre til trin osv. Trin er højeste kvalitetsniveau. Evalueringsmodellen er resultatet af et udviklingsarbejde, som er gennemført i Silkeborg Kommunale Skolevæsen i perioden marts 007-april 00.

8 Læsning - skolepolitikkens fokusområde (obligatorisk, med særligt fokus på mellemtrin og udskoling): Gode læsefærdigheder er en væsentlig forudsætning for, at alle elever kan få optimalt udbytte af undervisningen. Læsning skal læres, udvikles og vedligeholdes gennem hele skoleforløbet. Derfor skal skolen: arbejde systematisk med udvikling af metoder, som giver alle elever mulighed for at hæve eget læseniveau udvikle redskaber til dokumentation af alle elevers læseniveau Dokumentation af elevers læseniveau Kvalitetskategorier Status: Gør vi det? Hvor vigtigt er det for os? Elevernes læseniveau dokumenteres ved hjælp af summative standardiserede tests Dokumentation læseniveau Elevernes læseniveau dokumenteres gennem anvendelse af summative og formative evalueringsformer Metodeudvikling Elevernes læseniveau dokumenteres og synliggøres i elevplanen Stimulerende læsemiljø Alle evalueringer anvendes efter faglige drøftelser mellem lærere og læsevejleder i en fremadrettet indsats Strategier for læsning Udvikling Metoder indenfor læsning Dokumentation læseniveau Hvor vigtigt er det for os? Status: Gør vi det? Den enkelte lærer vælger læsemetoder for eleverne Teamets lærere inddrages i drøftelser om metodevalg Læsevejlederen medvirker som faglig inspirator i drøftelser om valg af læsemetoder Læsevejlederen fungerer som metoderådgiver for alle skolens lærere indenfor læsning i alle skolens Udvikling Metodeudvikling Stimulerende læsemiljø Alle elever har adgang til en vifte af hjælpemidler i forbindelse med læsning Lærerteamet og teamet fra pædagogisk læringscenter sikrer eleverne nyeste viden om nye materialer og søgemuligheder Skolens fysiske rum giver mulighed for ro og plads for børnenes individuelle læsning 0 Skolens pædagogiske læringscenter har rum og muligheder for understøttelse af elevernes læsning Strategier for læsning for elever Alle elever læser dagligt Eleverne anvender forskellige teknikker og strategier, når de læser Skolen har en læsepolitik, der beskriver indsatsen for læsning i hele skoleforløbet og i alle fag Eleverne anvender læsestrategier og arbejder systematisk med læsning i alle fag ud fra den formulerede læsepolitik Strategier for læsning Vurderingerne bygger på: Skolens læsevejledere har i foråret 00 gennemgået skolens læsepolitik i forbindelse med overdragelse af opgave ved pensionering af skolens mangeårige læsevejleder. Vurdering er foretaget af: Stimulerende læsemiljø Læsevejleder, afdelingsteam og skoleledelse Udvikling af elevers læseniveau Eleverne har individuelle og differentierede læsematerialer Elevernes arbejde med læsning er disponeret ud fra deres læseudviklingsstandpunkt Eleverne arbejder hjemme og på skolen med udgangspunkt i en formuleret målsætning, og elevernes læseniveau evalueres Elevernes læsestandpunkt drøftes som fast punkt på teammøder, og der træffes beslutninger om fortsat indsats i samarbejde med læsevejlederen

9 Centerklasserne i Ans. Skole-hjem samarbejdet Kvalitetskategorier Status: Gør vi det? Hvor vigtigt er det for os?. Udvidet forældresamarbejde med gensidig anvendelse af kontaktbog samt tæt elektronisk/telefonisk kontakt.. Skole-hjem samarbejdet 5 5. Elevplaner med vægt på både socialfunktion og på faglighed danner rammen for årlig revisitation.. Faglig undervisning 5 5. Udvidede forældresamtaler, hvor gensidige forventninger afklares.. Specialpædagogik 5 5. Årligt forældremøde med inspiration og mulighed for forældre-forældre udveksling.. Fritidstilbuddet 5 5. Forældrekurser og/eller foredrag. 5. Socialtræning 5. Faglig undervisning 6. Inklusion. Der udarbejdes en emne- og aktivitetskalender, der gør det ud for klassens årsplan.. Undervisningen tager sit udgangspunkt i en individuelt planlagt og metodisk differentieret. forberedelse/tilrettelæggelse, der tilgodeser den enkeltes behov og potentialer. Hvor vigtigt er det for os? Status: Gør vi det?. Skole-hjem samarbejdet 5. Der veksles mellem en stramt struktureret, forudsigelig og rutinepræget faglig undervisning og et musisk/kreativt undervisningsgrundlag med afsæt i praktiske/konkrete færdigheder.. For at sikre den faglige kontinuitet og udvikling testes eleverne henover skoleåret, så der kan skabes dokumentation omkring den enkeltes individuelle standpunkter i fagene. 5. Den faglige undervisning evalueres og tilpasses løbende af klassens lærere. 6. Inklusion. Faglig undervisning. Specialpædagogik. Hverdagen er struktureret og forudsigeligt indrettet for den enkelte elev.. Personalet har en anerkendende tilgang til elevernes personlighed og vanskeligheder.. Personalet har en specialviden om elevernes problematikker.. De fysiske rammer er indrettet med særlig hensyntagen til elevernes handicap. 5. Der arbejdes med socialtræning og psykoedukation, så eleverne lærer at mestre dagligdagen 0 og får forståelse for deres situation og handicap.. Fritidstilbuddet. Der arbejdes struktureret på at styrke barnets sociale kompetancer til bl.a. at indgå i 'frie' situationer, samt lære og forstå sociale spilleregler. 5. Socialtræning. Specialpædagogik. Barnet undervises i almene færdigheder i at agere i det offentlige rum. Med udgangspunkt i det enkelte barn arbejdes målrettet med at udvikle & støtte barnets kreative evner & indfald.. Der arbejdes struktureret med at styrke barnets vej mod selvstrukturering, dvs barnet lærers hensigtsmæssige mestringsstrategier. 5. Barnets omverdensbevisthed styrkes.. Fritidstilbuddet 5. Socialtræning. Socialfag sættes på skemaet med lektion om ugen.. Der udarbejdes en social læreplan for hver elev.. Eleverne trænes i at deltage i fælles aktiviteter samt i regler for optræden i det offentlige rum. Der arbejdes målrettet med dygtiggørelse i fx konflikthåndtering bl.a. vha. kognitive metoder. Vurderingerne bygger på: Medarbejdernes og ledelsens vurdering af, hvordan den daglige praksis har udviklet sig gennem det sidste år. Spindet er hvert år blevet evalueret på et afdlingsmøde, hvor også målene for det kommende år er blevet fastsat. 5. Der afholdes regelmæssige individuelle elevsamtaler. 6. Inklusion. Deltagelse i/med distriktsskolens frikvarterer, morgensang, temauger o.lign.. Skriftlige retningslinjer for inklusion i distriktsskolens klasser - og evt. omvendt integration Vurdering er foretaget af: Medarbejderene i Centerklassen i Ans. / af eleverne i en eller anden grad af aktiv inklusion i distriktsskolen inkl. fritidsdelen. Reglmæssigt samarbejde og videndeling mellem personalegrupper i C-kl og distr.skolen 5. Forpligtende dagligt samarbejde mellem Centerklassens og distriktsskolens klasser

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Sejs Skole, skoleåret 9/ Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Sejs Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør

Læs mere

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Dette er Fårvang Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Frisholm Skole, skoleåret 9/ Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Frisholm Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad

Læs mere

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Voel Skole, skoleåret 9/ Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Voel Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør

Læs mere

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Dybkærskolen, skoleåret 00/ Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Vestre skoles Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Vestre skoles Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Vestre Skole, skoleåret 9/ Vestre skoles Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Vestre skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen

Læs mere

Ans Skole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09

Ans Skole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 2008/09 : Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dette er Ans Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad

Læs mere

Kjellerup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Kjellerup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Kjellerup Skole, skoleåret 0/ Kjellerup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Ans Skole, skoleåret 0/ Ans Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af,

Læs mere

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Buskelundskolen, skoleåret 00/ Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Sejs Skole, skoleåret 0/ Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Det fælles mål for skolens medarbejdere og ledelse er at sikre kvaliteten!

Det fælles mål for skolens medarbejdere og ledelse er at sikre kvaliteten! Dialogspind En dynamisk, dialogbaseret evalueringsmodel til sikring af sammenhæng og kvalitet i udarbejdelsen af Silkeborg Kommunale Skolevæsens kvalitetsrapport Det fælles mål for skolens medarbejdere

Læs mere

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Voel Skole, skoleåret 0/ Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Gødvadskolen, skoleåret 0/ Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Gjessø Skole, skoleåret 2010/11 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08

Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Dette er Gjessø Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08. Her præsenteres skolens vurdering af en række data, der beskriver væsentlige forhold på

Læs mere

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Virklund Skole, skoleåret 0/ Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Ulvedalskolens bilag Dialogspind

Ulvedalskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for Ulvedalskolen, skoleåret 9/ Ulvedalskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Ulvedalskolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Balleskolens bilag Dialogspind

Balleskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for Balleskolen, skoleåret 9/ Balleskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Balleskolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dette er Balleskolens kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Sejs Skoles bilag Dialogspind

Sejs Skoles bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for Sejs Skole, skoleåret 8/9 Sejs Skoles bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for skoleåret 8/9 Dette er Sejs Skoles vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver Den

Læs mere

Kvalitetsrapport for Bryrup Skole, skoleåret 2011/12. Bryrup Skole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Kvalitetsrapport for Bryrup Skole, skoleåret 2011/12. Bryrup Skole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Bryrup Skole, skoleåret 0/ Bryrup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Fårvang Skole, skoleåret 0/ Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med

Læs mere

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Skægkærskolen, skoleåret 0/ Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet

Læs mere

GJERN SKOLE Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

GJERN SKOLE Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Gjern Skole skoleåret / Nysgerrige sammen GJERN SKOLE Kvalitetsrapport for skoleåret / Skolens kvalitetsrapport for skoleåret / omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med gældende

Læs mere

Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Gødvadskolen, skoleåret 0/ Gødvadskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Dialogspindene udarbejdes på to forskellige niveauer:

Dialogspindene udarbejdes på to forskellige niveauer: Dialogspind En dynamisk, dialogbaseret evalueringsmodel til sikring af sammenhæng og kvalitet i udarbejdelsen af Silkeborg Kommunale Skolevæsens kvalitetsrapport Det fælles mål for skolens medarbejdere

Læs mere

Virklund Skoles bilag Dialogspind

Virklund Skoles bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for Virklund Skole, skoleåret 8/9 Virklund Skoles bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for skoleåret 8/9 Dette er Virklund Skoles vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der

Læs mere

Gødvadskolens bilag Dialogspind

Gødvadskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for Gødvadskolen, skoleåret 9/ Gødvadskolens bilag Dialogspind Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Gødvadskolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Voel Skole, skoleåret 0/ Voel Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Balleskolen, skoleåret 0/ Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Vinderslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Vinderslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Vinderslev Skole, skoleåret / Vinderslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret / Skolens kvalitetsrapport for skoleåret / omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Virklund Skole, skoleåret 00/ Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Sjørslev Skole, skoleåret 0/ Trivselsarrangement for hele skolen august 0 Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings-

Læs mere

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Virklund Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med gældende

Læs mere

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport Fårvang Skole, skoleåret 0/ Fårvang Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 : Kvalitetsrapport for Buskelundskolen, skoleåret 9/ Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Buskelundskolens kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af,

Læs mere

Vestre skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Vestre skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Vestre skole, skoleåret 0/ Vestre skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Langsøskolen, skoleåret 00/ Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Dette er Gjessø Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder, der beskriver

Læs mere

Dybkær Specialskole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09

Dybkær Specialskole. Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dybkær Specialskole Kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09 Dette er Dybkær Specialskoles kvalitetsrapport for skoleåret 2008/09. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen gør på de ti fokusområder,

Læs mere

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Frisholm Skole, skoleåret 0/ Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Bryrup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Bryrup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Bryrup Skole, skoleåret 0/ Bryrup Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Dybkærskolen, skoleåret 0/ Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12

Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2011/12 Kvalitetsrapport for Funder og Kragelund Skoler, skoleåret 0/ Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel

Læs mere

Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Funder og Kragelund Skoler, skoleåret 0/ Funder og Kragelund Skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel

Læs mere

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Kvalitetsrapport for Sjørslev Skole, skoleåret 007/08 Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 007/08 Dette er Sjørslev Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 007/08. Her præsenteres skolens vurdering

Læs mere

BRYRUP SKOLE KVALITETSRAPPORT FOR SKOLEÅRET 2012/13

BRYRUP SKOLE KVALITETSRAPPORT FOR SKOLEÅRET 2012/13 Kvalitetsrapport for Bryrup Skole - 0/ BRYRUP SKOLE KVALITETSRAPPORT FOR SKOLEÅRET 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af,

Læs mere

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016

Handleplan for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 for styrkelse af elevernes læsekompetencer i Roskilde Kommunes folkeskoler 2012-2016 Indhold: Indledning side 3 Tiltag - og handleplaner side 4 Evaluering side 8 Arbejdsgruppen: Vagn F. Hansen, Pædagogisk

Læs mere

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Balleskolen, skoleåret 00/ Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 00/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 00/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Sejs Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med

Læs mere

Skolens handleplan for sprog og læsning

Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens handleplan for sprog og læsning Indhold Skolens handleplan for sprog- og læsning..... 3 Inspiration til skolens handleplan for sprog og læsning.... 7 2 Skolens handleplan for sprog og læsning Skolens

Læs mere

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Gjessø Skole, skoleåret 0/ Gjessø Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Skægkærskolen skoleåret 0/ Skægkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Sorring Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Sorring Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Sorring skole, skoleåret 9/ Sorring Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Sorring Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad skolen

Læs mere

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder

Skolepolitik : Rejsen mod nye højder Skolepolitik 2013-2017: Rejsen mod nye højder Folkeskolen er for alle. Det er ikke bare en konstatering, men en ambitiøs målsætning, som folkeskolerne i Nyborg Kommune hver eneste dag har til opgave at

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Buskelundskolen, skoleåret 0/ Buskelundskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag

Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal. Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold fra Trivselscenter Ulvedal Et af Silkeborg Kommunes specialpædagogiske tiltag Rejsehold er etableret er som som led led i Silkeborg i Kommunes specialstruktur og tilknyttet specialstruktur. et

Læs mere

Udviklingsplan for Skarrild Skole

Udviklingsplan for Skarrild Skole Udviklingsplan for Skarrild Skole 2013-2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Timring Læringscenter KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Timring Læringscenter 1 Indholdsfortegnelse 1 TIMRING LÆRINGSCENTER 3 2 RAMMEBETINGELSER 4

Læs mere

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12

Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Evaluering af skolens samlede undervisning skoleåret 2011-12 Indhold 1. Evalueringsformer der benyttes på skolen 2. Evaluering af den samlede undervisning i skoleåret 3. Plan for opfølgning på evalueringen

Læs mere

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider

Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Beskrivelse af specialklasser på skolernes hjemmesider Tema Organisering Grundoplysninger I skoleåret 2012-13 har vi på Viby Skole fem specialklasser. 3 klasser for elever med specifikke vanskeligheder

Læs mere

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN

Resultatkontrakt for RASMUS RASK-SKOLEN Resultatkontrakt 2010-11 for RASMUS RASK-SKOLEN Odense Kommune - Forvaltning dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Rasmus Rask-skolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Balleskolen, skoleåret 0/ Balleskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Funder og Kragelund skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13

Funder og Kragelund skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Kvalitetsrapport for Funder og Kragelund Skoler, skoleåret 0/ Funder og Kragelund skoler Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel

Læs mere

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11

Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2010/11 Kvalitetsrapport for Sjørslev Skole, skoleåret /. Sjørslev Skole Kvalitetsrapport for skoleåret / Skolens kvalitetsrapport for skoleåret / omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering

Læs mere

Dybkærskolen. Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08

Dybkærskolen. Kvalitetsrapport for skoleåret 2007/08 Dybkærskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 007/08 Dette er Dybkærskolens kvalitetsrapport for skoleåret 007/08. Her præsenteres skolens vurdering af en række data, der beskriver væsentlige forhold på

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Herningsholmskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Herningsholmskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 {%computation text(668235/3/163809833)%} 3 2 RAMMEBETINGELSER

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014

Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Aftale mellem Varde Byråd og Lykkesgårdskolen 2014 Varde Kommunes overordnede vision Varde Kommune skal opleves som et sted: - med et hav af muligheder og plads til fyrtårne - hvor det gode liv kan leves

Læs mere

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010

Målet: at udgiften til de specialpædagogiske tilbud falder at antallet af børn i specialpædagogiske tilbud falder i forhold til niveauet i 2010 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog undervisning i et specialiseret tilbud.

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7 Aftale 2012-14 mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN Side 1 af 7 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen

KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013. Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013. Engbjergskolen KVALITETSRAPPORT SKOLEOMRÅDET 2012/2013 Herning Kommune, Center for Børn og Læring KVALITETSRAPPORT 2012/2013 Engbjergskolen 1 Indholdsfortegnelse 1 ENGBJERGSKOLEN 3 2 RAMMEBETINGELSER 4 2.1 Skolevæsnets

Læs mere

Skolestrategi juni 2014

Skolestrategi juni 2014 Børne- og Kulturforvaltningen Næstved Kommune Skolestrategi 2011 - juni 2014 Indledning Skolestrategien skal tydeliggøre sammenhæng, helhed og retning for skolevæsenets udvikling i Næstved kommune frem

Læs mere

Forord. Læsevejledning

Forord. Læsevejledning Forord Folkeskolen er en kommunal kerneopgave og Middelfart Kommune har ambitioner for sit skolevæsen. Middelfart Kommunes skolepolitik bygger på et ønske om en folkeskole, der har en fælles retning -

Læs mere

Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Langsøskolen

Kvalitetsrapport for skoleåret 2012/13 Langsøskolen Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Langsøskolen Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens vurdering af, hvordan skolen har arbejdet med Silkeborg

Læs mere

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år

Læsning sprog leg læring. Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Læsning sprog leg læring Læsepolitik i Københavns Kommune 0 18 år Indledning Københavns Kommune har med det brede forlig Faglighed for Alle skabt grundlag for en styrket indsats på blandt andet læseområdet.

Læs mere

Kvalitetsrapport for Hvinningdalskolen, skoleåret 2013/14 HVINNINGDALSKOLEN. Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14

Kvalitetsrapport for Hvinningdalskolen, skoleåret 2013/14 HVINNINGDALSKOLEN. Kvalitetsrapport for skoleåret 2013/14 Kvalitetsrapport for Hvinningdalskolen, skoleåret 0/ HVINNINGDALSKOLEN Kvalitetsrapport for skoleåret 0/ Skolens kvalitetsrapport for skoleåret 0/ omfatter undervisnings- og fritidsdel og udtrykker skolens

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole

Kvalitetsrapport 2009. Andkær skole Vejle Kommunale Skolevæsen Kvalitetsrapport 2009 Skolerapport fra Andkær skole ved Helle Lauritsen Indledende bemærkninger. Kære skoleleder Hermed præsenteres kvalitetsrapporten for 2009-2010. Vi har i

Læs mere

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION

KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN DEN KORTE VERSION KVALITETSRAPPORT FOR GULDBORGSUND KOMMUNES SKOLEVÆSEN 2012 DEN KORTE VERSION Forord Den årlige kvalitetsrapport skal ifølge Bekendtgørelsen styrke kommunalbestyrelsens mulighed for at varetage sit ansvar

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre

Læs mere

Resultatkontrakt for Tingkærskolen

Resultatkontrakt for Tingkærskolen Ting Resultatkontrakt 2010-12 for Tingkærskolen Odense Kommune Børn- og Ungeforvaltningen dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Tingkærskolen er indgået mellem Jørgen Schaldemose

Læs mere

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen

Mange veje. mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen Mange veje mod en stærk evalueringskultur i folkeskolen NR. 3 OKTOBER 08 Katja Munch Thorsen Områdechef, Danmarks evalueringsinstitut (EVA). En systematisk og stærk evalueringskultur i folkeskolen er blevet

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Partnerskab om Folkeskolen 2009 DETALJERET RAPPORT 1. Svaroversigt Kommune - uden forældre 4 Kommune - med forældre 29 Skole - med rapport

Læs mere

Greve Kommunes skolepolitik

Greve Kommunes skolepolitik Greve Kommunes skolepolitik Tillæg gældende for 2017-2018 Fem fokusområder Trivsel og sundhed Digital skole 1:1-skolen Vedtaget af Greve Kommunes Byråd 5. september 2016. 1 Forord Denne udgave af skolepolitikken

Læs mere

Kvalitetsrapport 2010/2011. Favrdalskolen Haderslev Kommune

Kvalitetsrapport 2010/2011. Favrdalskolen Haderslev Kommune Kvalitetsrapport 2010/2011 Favrdalskolen Haderslev Kommune 1 1. Resumé med konklusioner 2. Tal og tabeller Skolen Indholdsfortegnelse Hvor mange klassetrin har skolen. Hvilke klassetrin - antal spor pr.

Læs mere

Resultatkontrakt for Næsby Skole

Resultatkontrakt for Næsby Skole Resultatkontrakt 2011-12 for Næsby Skole Odense Kommune - BUF - Skoleafdelingen 17.05.2011 dato 1. Kontraktens afgrænsning og formål Denne resultatkontrakt for Næsby - skole er indgået mellem Skoleafdelingen

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014

Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 Aftale mellem Randers Byråd og Vestervangsskolen 2012 & 2014 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke

Kvalitetsredegørelse Distriktsskole Ølstykke Kvalitetsredegørelse 2016 Distriktsskole Ølstykke 1 Indledning Center for Skole og Dagtilbud (CSD) har besluttet, at skolerne hvert år skal udfærdige en kvalitetsredegørelse på baggrund af det statistiske

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen.

Ringe Kost- og Realskole har i mere end 60 år tilbudt skolegang og undervisning som står mål med hvad der normalt forventes i folkeskolen. Evaluering af skolens samlede undervisning for Ringe Kost- og Realskole, Afdeling Kostskolen. Baggrund: I henhold til Lov om frie grundskoler 1 b. stk. 3, skal frie grundskoler regelmæssigt foretage en

Læs mere

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen

PARTNERSKAB om Folkeskolen. Partnerskab om Folkeskolen. Statusanalyse. Espergærdeskolen PARTNERSKAB om Folkeskolen Partnerskab om Folkeskolen Statusanalyse Espergærdeskolen DETALJERET RAPPORT 2009 sammenlignet med 2007 1. Svaroversigt Skole - med rapport 1 Forældre 17 Lærer 22 Elev 85 1 2.

Læs mere

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler

Statusanalysen. Syvstjerneskolen 2011. DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler Statusanalysen Syvstjerneskolen 2011 DETALJERET SKOLERAPPORT Sammenligning med kommunens skoler 1. Svaroversigt Skole 1 Lærer 43 Forældre 48 Elev 185 1 2. Elevernes svar 9a: Jeg er glad for at gå i skole

Læs mere