Norddjurs Kommunes fælles drejebog for implementering af organisationsændring/flytning af medarbejder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Norddjurs Kommunes fælles drejebog for implementering af organisationsændring/flytning af medarbejder."

Transkript

1 Norddjurs Kommunes fælles drejebog for implementering af organisationsændring/flytning af medarbejder. Økonomisk sekretariat og It- og digitaliseringsafdelingen har med direktionens godkendelse, nedsat en arbejdsgruppe for organisationsændringer også kaldet, som har udarbejdet denne drejebog som hjælpeværktøj til lederen til hjælp med den systemmæssige organisationsændring. Arbejdsgruppen s sammensætning. er en koordinerende gruppe med repræsentanter fra Økonomisk sekretariat og It- og digitaliseringsafdelingen. Arbejdsgruppen varetager også kontakten til andre interessenter fx vedr. Acadre, Opus Fakturaadministration m.m. Denne gruppe vil, i ledelse og repræsentanter for den afdeling, hvor implementering af organisationsændringen skal foregå, være omdrejningspunktet for den konkrete organisationsændring. Hvornår skal lederen bruge denne guide? Du skal bruge denne guide som hjælp, til de opgaver der skal løses i forbindelse med: Oprettelse af en ny institution, afdeling eller opdeling af afdelingen i flere teams udfyld skema Nedlæggelse af eksisterende institutioner, afdelinger eller teams udfyld skema Flytning af medarbejder udfyld skema Ændringer af eksisterende navne og adresser på institution, afdeling eller team (skriv og oplys ændringerne). For, at den administrative implementeringen af organisationsændringen kan lykkes, er det vigtigt, at der er tid til at løse opgaven. Som udgangspunkt skal have minimum 2 måneder for at sikre, at alt falder korrekt på plads, evt. mere, hvis der skal ske ændringer i KMD Vagtplan. Ved mindre organisationsændringer kan det gøres hurtigere. Hvem har initiativpligten? Det er altid lederen for det pågældende område, der skal sørge for, at guiden bliver taget i brug ved organisationsændring/flytning af medarbejder, samt tager kontakt til Det er vigtigt, at lederen informerer om og inddrager medarbejderne i egen afdeling i organisationsændringen. Inddrag gerne superbrugere i fagsystemerne, administrative medarbejdere, vagtplanlæggeren o.s.v. Sådan bruger du drejebogen Med denne drejebog får du inspiration til, hvordan du kan planlægge den bedste implementering af en forestående organisationsændring. Drejebogen behandler de administrative opgaver der følger i kølvandet på en organisationsændring. Den omhandler primært opgaver, der sikrer, at medarbejderen får sin løn, at økonomien konteres korrekt og at medarbejderen har adgang/rigtige rettigheder i systemerne.

2 Fra idé til ny organisering Selve det at indføre en ny organisering er et indviklet projekt, der kræver fokus på mange forskellige delprojekter. Den sammensatte arbejdsopgave, og den videre proces, vil ofte nødvendiggøre, at der etableres en form for projektorganisering, der står for gennemførelsen af selve organisationsændringen. Projektorganiseringen skal sikre den bedste proces fra drøftelse til implementering af ændringen. står for projektorganiseringen og hjælper under hele processen. Der vil være en del tekniske og systemmæssige opgaver, der skal løses inden implementeringen af organisationsændringen er faldet på plads. Håndteringen af de tekniske og systemmæssige opgaver sikrer, at implementeringen rent teknisk (løn, systemadgang mv.) bliver en god oplevelse. Hvilke opgaver er der ved indførelse af organisationsændring/flytning af medarbejder? Chefen/lederen tager kontakt til Når der er taget beslutning om iværksættelse af en organisationsændring, kontaktes for implementering af organisationsændringer. vil sørge for projektstyring af forløbet. Hvordan ser det nuværende organisationsdiagram ud Der startes med et organisationsdiagram (skema) over den nuværende afdeling/område der skal ske ændring på. vil guide og hjælpe ledelsen af afdelingen til udarbejdelse af et overblik af det nuværende organisationsdiagram (plus et skema med autorisationer). Det endelige organisationsdiagram er det vigtigste arbejdsredskab. Efterfølgende udarbejdes et endeligt organisationsdiagram (en videreførelsen af skemaet) helt ned på kontering + et skema med medarbejdernes autorisationer m.m. Dette er det væsentligste fundament for at opnå den bedste håndtering af de tekniske og systemmæssige opgaver, der er i forbindelse med en organisationsændring. Dette vil ske i. For at kan løse de tekniske og systemmæssige opgaver, der er i forbindelse med en organisationsændring, er der behov for at det endelige organisationsdiagram og skemaet med autorisationer, lederroller m.m. er klar, før selve opgaven kan løses. Det efterfølgende diagram viser alle arbejdsprocesserne hvad der skal gøres, hvem der er ansvarlig, hvornår det skal ske og hvad der konkret skal ske.

3 1 Der tages en beslutning om organisationsændring/nyoprettelse af ny institution/afdeling Direktør, leder og kommunalbestyrelse /udvalg Fordi det er politisk vedtaget eller ledelsesmæssigt besluttet Alle involverede skal orienteres i så god tid, at nedenstående plan kan følges Lederen skal kontakte med henblik på at etablere en arbejdsgruppe med repræsentanter fra egen organisation. Den administrative organisationsændring skal ske i 2 Det nye organisationsdiagram skal tegnes Direktør, leder og kommunalbestyrelse /udvalg Arbejdsredskab til organisationsændrin gen Hurtigst muligt 3 Der skal udarbejdes nye budgetter og bevillinger Direktør, leder og kommunalbestyrelse Sikre at der er budgetmæssig dækning til organisationsændrin gen/flytte budget Skal ske inden de systemtekniske ændringer iværksættes, da evt. budgetudvidelse, tillægsbevillinger m.m. skal være på plads inden Såfremt der ikke er budgetmæssig dækning skal dette sikres 4 Der skal udarbejdes en ny organisationsplan helt ned på leder og medarbejder niveau skemaet (link) anvendes. Udfyldelse/kontrol af autorisationer og adgange til it-systemerne (se skema). Lederen/nøglepersoner på området i Skal anvendes som arbejdsredskab for de systemtekniske ændringer der skal foretages Dato fastsættes i Udfyld/kontroller alle de oplysninger, der er oplistet i skemaet. Skemaet sendes retur af den autorisationsansvarlige, Skemaet udarbejdes evt. via interview af. udfylder alle de kendte informationer, som kan udtrækkes fra it-systemerne.

4 5 Der skal eventuelt indgås/ændres nye forhåndsaftaler, lokalaftaler, kutymer og MED struktur Lederen Skal der ske tilretninger Hurtigst muligt efter organisationsændrin gen træder Sikre at medarbejderne har samme rettigheder og forpligtelser. Sikre korrekt MED struktur. 6 Oprettelse og nedlæggelse af nye enheder eller ændringer i LOS. P. nr., adresse og EAN nr. (og evt. branchekode) LOS skal stemme med organisationsplanen P. nr. er hæftet op på adressen mht. skat, refusion mm. Undersøge om der skal oprettes nye P. nr. og evt. EAN nr.(oprettes/ændres i ) HUSK besked til IT inden ændringen foretages KSP CICS. Hvis kaldenavn lang ændres huske også at ændre det i KMD Vagtplan. 7 Evt. oprettelse af nye pspelementer/omkostningssteder i Opus Økonomi. Tilknytning til LOS. Lederen på området i Sikre korrekt kontering af personalet og i forhold til LOS Lønafdelingen skal tjekke om der skal ændres i konteringen i lønsystemer via det udfyldte skema. 8 Oprette stillinger Placering af medarbejdere på stillinger for at sikre korrekt kontering og rapportering skal sikre at de rette stillinger er oprettet samt at konteringen er korrekt. Tildeling af faktura modtager/godkender. Hat på leder. Husk grønne stillinger. HR-stedfortræder relationer. 9 Flytning af medarbejderne i lønsystemet. Vær obs på, at der ikke kan flyttes mellem udvalg uden politisk godkendelse Sikre rigtig kontering og fraværsrapporter indplacerer medarbejderne jfr. skema, der er udarbejdet af leder og nøglemedarbejdere, evt. i

5 10 Opbygning og tilretning af kontering i lønsystemet (profitcentre og omkostningssteder) Omkostningsfordeling Sikre at rapporterne bliver rigtige Oplysningerne kommer fra skema xxxx 11 Oprette tilsvarende enhed i KMD Vagtplan, samt tilknytte stillingsregister For at vagtplan kan levere data til lønsystemet I så god tid, at vagtplanerne kan udrulles mindst 4 uger frem i tiden 12 Lave planer i KMD Vagtplan systemet Decentrale brugere af KMD Vagtplan For at der kan udbetales arbejdsbestemte tillæg Umiddelbart efter at har oprettet den nye enhed i KMD Vagtplan I så god tid, at vagtplanerne kan udrulles mindst 4 uger frem i tiden 13 Oprettelse af skabeloner til engangsydelser For at der kan indberettes engangsydelser Fra ikrafttrædelse dato for ny enhed Der skal oprettes nye skabeloner til engangsydelser 14 Flytning af IT brugere I henhold til skema Aktuel leder i Sikre at medarbejderen står korrekt IT-mæssigt Leder/autorisationsansvarlig (udfylder skema) 15 Anvendes der Opus Fakturaadministration? Aktuel leder i For at få adgang til at kunne skrive faktura og fakturaen bogføres korrekt i økonomisystemet Autorisere medarbejdere til aftalekonti/aftaleindhold og evt. oprette aftalekonti/aftaleindhold 16 Bliver medarbejderen flyttet til et andet hieraki i forhold til Acadre? Sikre at medarbejderen tilgår Acadre i det rigtige hierarki Adviser direktionssekretariatet om ændringer vedr. Acadre

6 17 Tilretning af hjemmesiden visitkort, brevpapir, signatur m.m. Aftaleholder For at sikre korrekte data på hjemmeside og borgerservice (omstilling m.m.) Aftaleholder kontakter It- og digitaliseringsafdelingen, Borgerservice for at få opdateret oplysninger i telefonsystemet (grupper m.m.) 18 Tilretning af printeropsætning For at sikre at der udskrives på den rette printer 19 Første lønkørsel efter organisations ændringen Aftaleholder Ændringen skal falde på plads Kan gøres efter lønkørsel. Sker via ledelsestilsynet Ifølge skema Sikre at alle ændringer jfr. ovenstående er indberettet korrekt.

Drejebog for administrative opgaver ved organisationsændringer

Drejebog for administrative opgaver ved organisationsændringer Drejebog for administrative opgaver ved organisationsændringer Sag 13-15072; dokument 160375-13; revideret 4. februar 2014 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 1 1 FORMÅL MED DREJEBOGEN 2 1.1 Fra idé

Læs mere

Kvalitetskontrol af indberetning til lønsystemet decentrale enheder

Kvalitetskontrol af indberetning til lønsystemet decentrale enheder Kvalitetskontrol af indberetning til lønsystemet decentrale enheder Generelt Om indberetningsmateriale Alle indberetninger skal ske på grundlag af attesteret indberetningsmateriale. Indberetningsmaterialet

Læs mere

Projekt administrativ forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009

Projekt administrativ forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009 forenkling - status på de 62 delprojekter, maj 2009 Samarbejde og rollefordeling Organisering Kommunikation & information Nr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Udarbejdelse af arbejdsgangsbeskrivelser (1) Tydeliggørelse

Læs mere

Oversigt over de 62 forenklingsforslag i projekt administrativ forenkling samt status for gennemførelse pr. februar 2010

Oversigt over de 62 forenklingsforslag i projekt administrativ forenkling samt status for gennemførelse pr. februar 2010 Oversigt over de 62 forenklingsforslag i projekt administrativ forenkling samt status for gennemførelse pr. februar 2010 Emne Nr Forslag Samarbejde og rollefordeling Organ i- sering Kommunikation & information

Læs mere

KMD Opus Rollebaseret Indgang

KMD Opus Rollebaseret Indgang Januar 2013 KMD Opus Rollebaseret Indgang Minivejledning - løn Version 2.2 1 Indhold Forord... 3 01. Mine medarbejdere -> Medarbejderprofil Teamoversigten... 4 02. Mine medarbejdere -> Oversigt... 4 03.

Læs mere

Når du har importeret går du ind i den orange boks i decentral lønstyring og klikker på økonomisk oversigt. Så kommer følgende billede frem.

Når du har importeret går du ind i den orange boks i decentral lønstyring og klikker på økonomisk oversigt. Så kommer følgende billede frem. Brugervejledning decentral lønstyring: Beregning af anslået lønforbrug: I programmet kan du, når du står i den orange boks økonomi få beregnet et anslået lønforbrug for resten af året. Du skal være opmærksom

Læs mere

Digitalisering af bogføring

Digitalisering af bogføring Digitalisering af bogføring Baggrund Nordfyns Kommune har digitaliseret bogføringen gennem brug af automatisk bogføring (betalingsplaner), hvor det blev vurderet, at der var digitaliseringsgevinster. Kommunen

Læs mere

Retningslinier for bogføring (betaling og bestilling)

Retningslinier for bogføring (betaling og bestilling) 1 It-systemerne 1.1 Generelt Kommunens regnskabsbilag behandles som hovedregel i WebBetaling. I WebBestilling foretages registreringer vedrørende kommunens elektroniske indkøb og den tilsvarende elektroniske

Læs mere

Økonomisk ledelsestilsyn. Bilag 4 til kasse og regnskabsregulativ

Økonomisk ledelsestilsyn. Bilag 4 til kasse og regnskabsregulativ Økonomisk ledelsestilsyn Bilag 4 til kasse og regnskabsregulativ Udarbejdet oktober 2016 Gennemførelsen af det økonomiske ledelsestilsyn er henlagt til den budgetansvarlige leder. Den budgetansvarlige

Læs mere

Sådan gør du som leder i Randers kommune

Sådan gør du som leder i Randers kommune Randers kommune personaleafdelingen Sådan gør du som leder i Randers kommune Indberetning til lønsystemet Version 1.1 Dato 04.01.2007 1 Indholdsfortegnelse: Side 1: Side 2: Side 3: Forside Indholdsfortegnelse

Læs mere

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Standardvilkår beskriver gældende regler og praksis i forbindelse med administration af tilsagn fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse. Standardvilkår: Støtte til Sporskifte (februar 2015) 1. Indledning Sekretariatet for Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse (herefter blot sekretariatet) fastsætter standardvilkår for tilsagn fra fonden,

Læs mere

Principper for budgetansvar og økonomisk ledelsestilsyn for Lemvig Kommune

Principper for budgetansvar og økonomisk ledelsestilsyn for Lemvig Kommune Principper for budgetansvar og økonomisk ledelsestilsyn for Lemvig Kommune 1. Indledning Lemvig Kommunes anvender mål- og rammestyring, som overordnet styreform suppleret med Dialog og Aftale. Aftalerne

Læs mere

Bilag 4 Status på ændret IT-organisation - Tids- og procesplan til behandling på MED-udvalgsmøde den 6. november 2012

Bilag 4 Status på ændret IT-organisation - Tids- og procesplan til behandling på MED-udvalgsmøde den 6. november 2012 Område: Human Resources Afdeling: HR Jura Journal nr.: 12/9630 Dato: 8. november 2012 - endelig Udarbejdet af: Eva Bjerg Adeler E-mail: Eva.Bjerg.Adeler@regionsyddanmark.dk Telefon: 76631720 Bilag 4 Status

Læs mere

1 af 28. Velkommen til spørgeskemaet. 2 af 28. Hvilket forvaltningsområde hører din aftaleenhed under? * Sundhed og Ældre. Social og Arbejdsmarked

1 af 28. Velkommen til spørgeskemaet. 2 af 28. Hvilket forvaltningsområde hører din aftaleenhed under? * Sundhed og Ældre. Social og Arbejdsmarked 1 af 28. Velkommen til spørgeskemaet. I det følgende vil du blive stillet en række spørgsmål om, hvordan du oplever en række administrative arbejdsopgaver primært inden for økonomi - og personaleområdet.

Læs mere

Rettet 9. september 2005

Rettet 9. september 2005 1. Indledning Dette supplement er udarbejdet som et bilag til PV6 Overgang til drift og har til formål at konkretisere og beskrive de forhold, som en institution skal være opmærksom på ved tilpasning af

Læs mere

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA).

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Procesområde Overordnet beskrivelse til anvendelse af RPA Potentiale ved effektivisering 1 Samlet CKB Fritid og CPM Vand

Læs mere

Til skoleledelse og dagtilbudsleder. Dato: 27. januar 2015. Administrative fællesskaber mellem skole og dagtilbud

Til skoleledelse og dagtilbudsleder. Dato: 27. januar 2015. Administrative fællesskaber mellem skole og dagtilbud Til skoleledelse og dagtilbudsleder Dato: 27. januar 2015 Administrative fællesskaber mellem skole og dagtilbud Som bekendt har byrådet besluttet, at der som en del af Børn og Unges effektiviseringsforslag

Læs mere

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU)

Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) Handleplan og prioriterede indsatsområder på baggrund af BDO s anbefalinger Center for Unge (CFU) 1. Indledning På baggrund af budgetstyringsanalysen og de heraf afstedkomne anbefalinger fra BDO, er følgende

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Bilag: Ny udvikling på bilag

Bilag: Ny udvikling på bilag Bilag: Ny udvikling på bilag Indhold Kommentar / Historik sektionen... 3 Nye visningsmuligheder... 3 Bilagsindbakke og FBL1N og ZMIR6... 4 Nye regler for forfaldssymbolerne... 4 Udgiftsbilag... 5 Justering

Læs mere

KMD Opus Vejledning Randers Kommune.

KMD Opus Vejledning Randers Kommune. KMD Opus Vejledning Randers Kommune. Midlertidige arbejdsgange vedrørende bilagsflow i overgangsfasen Formål: Det er besluttet, at bilagsbehandlingen i regnskab 2008 skal færdiggøres i Webbetaling, mens

Læs mere

Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.)

Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.) Løninformation nr. 5 af 7. marts 2014 (LG 04/14, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 04/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 13. marts 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen. KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015

Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen. KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015 Gevinster og potentialer ved fuld implementering af VUM og vejen derhen KLs Handicap- og psykiatrikonference 18. november 2015 Disposition Gevinster ved en fuld implementering af VUM VUM implementeringsbarometer

Læs mere

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar

Bilag 4.4. Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om. budgetansvar Bilag 4.4 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet om budgetansvar 1. Indledning Ledende medarbejdere i Aabenraa Kommune, der har fået tildelt konkret forvaltning af og ansvar for en del af kommunens budget,

Læs mere

Eksternt salg af medarbejder ydelser. Grunduddannelserne

Eksternt salg af medarbejder ydelser. Grunduddannelserne Grunduddannelserne Marts/ 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Definition - eksternt salg af medarbejderydelse... 3 3. Godkendelse... 3 4. Skabeloner... 3 4.1 Aftalegrundlag... 3 4.2 Fakturagrundlaget...

Læs mere

Vejledning om ledelsestilsyn

Vejledning om ledelsestilsyn Vejledning om ledelsestilsyn Opdateret 22. august 2017 Denne vejledning skal hjælpe dig som leder med at varetage det obligatoriske økonomiske ledelsestilsyn. Efter en kort indledning nedenfor følger tre

Læs mere

Bilag: Beskrivelse af forretningsgange og kontroller for Lønsystemet

Bilag: Beskrivelse af forretningsgange og kontroller for Lønsystemet Bilag: Beskrivelse af forretningsgange og kontroller for Lønsystemet 1. Beskrivelse Kommunedataløn har til formål at lette beregningen og udbetalingen af lønninger og tjenestemandspensioner til kommunes

Læs mere

VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN

VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN VEDTÆGT FOR GENTOFTE KOMMUNES LYSTBÅDEHAVNE, SKOVSHOVED HAVN OG HELLERUP LYSTBÅDEHAVN november 2003 1. Formål. Stk. 1. Vedtægtens formål er at sikre, at der er en bestyrelse, der ved selvforvaltning har

Læs mere

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA).

Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Processer med potentiale til automatisering med Robotics Process Automation (RPA). Procesområde Overordnet beskrivelse til anvendelse af RPA Potentiale ved effektivisering 1 Samlet CKB Fritid og CPM Vand

Læs mere

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB

SAMMENLÆGNING DET FÆLLES BEREDSKAB Velkommen til nyhedsbrev nr. 2 om det fælles forberedelsesarbejde. Siden første nyhedsbrev udkom, har arbejdsgrupperne arbejdet på højtryk, ligesom der har været afholdt møde i den Administrative Forberedelsesgruppe

Læs mere

Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.)

Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.) Løninformation nr. 17 af 9. september 2014 (LG 10/14, 1.) Side 1 af 6 Løninformation om lønkørsel for LG 10/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 15. september 2014. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129

Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg. Flytning uden samtykke SEL 129 Projektbeskrivelse af Frikommuneforsøg Flytning uden samtykke SEL 129 Baggrund Borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelses livsvilkår forandrer sig i løbet af deres liv. Deres funktionsnedsættelse

Læs mere

Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling.

Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling. Bilag 10 Generelle regler for bogføring af regnskabsbilag Elektronisk fakturering: 1. Anvendelsesområde Modtagelse af elektroniske regninger håndteres i systemet KMD Webbetaling. En regning defineres som

Læs mere

Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN

Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN Fredensborg Kommune VI BYGGER FREMTIDEN Den 20. februar 2017 tænker vi, at integrationen til KMD Opus skal sættes op. Vi skriver derfor til KMD og spørger - - - Hva koster det. Skidt med listepriser. Hvad

Læs mere

BAUNHØJ MØLLE Drifts- og samarbejdsaftale

BAUNHØJ MØLLE Drifts- og samarbejdsaftale BAUNHØJ MØLLE Drifts- og samarbejdsaftale Kultur- og udviklingsafdelingen Journalnr.:09-2656 1. Parter og omfang Som led i samarbejdet mellem udviklingsforvaltningen i Norddjurs Kommune og Baunhøj Mølle

Læs mere

Vejledning til elektronisk anvisning med supplerende ledelsestilsyn

Vejledning til elektronisk anvisning med supplerende ledelsestilsyn Vejledning til elektronisk anvisning med supplerende ledelsestilsyn 1. Indledning... 3 1.1. Rapporten dannes det tager kun et øjeblik.... 4 2. Budgetopfølgning og integreret anvisning... 5 3. Supplerende

Læs mere

Struer Kommune Udvikling af organisationen

Struer Kommune Udvikling af organisationen Projektbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 1 2. Formål med opgaven... 2 3. Indhold af projektet... 2 4. Organisering af opgaven... 3 5. Resultat af projektet... 4 6. Tidsplan... 4 BILAG 1...

Læs mere

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen.

Notatet indeholder ikke en gennemgang af reformens indhold, idet der henvises til Aftaleteksten samt materialer fra KL vedr. opgaven i kommunen. Version: 20. august 2013 Indledning I foråret 2013 indgik Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative en aftale vedr. en reform af folkeskolerne i Danmark. Reformen medfører, at folkeskolen fra

Læs mere

Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.)

Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.) Løninformation nr. 25 af 6. december 2013 (LG 01/14, 1.) Side 1 af 8 Løninformation om lønkørsel for LG 01/14, 1. lønkørsel. Løn er til disposition d. 12. december 2013. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune

Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune Digitaliseringsstrategi for Norddjurs Kommune 2016-2020 1 1. Indledning Danmark fik sin første digitaliseringsstrategi for den offentlige sektor i 2001. Staten, regionerne og kommunerne har siden i fællesskab

Læs mere

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.)

Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Løninformation nr. 14 af 22. juni 2015 (LG 07/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 07/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 30. juni 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Daginstitution Personale Institutionernes Daglige Administration

Daginstitution Personale Institutionernes Daglige Administration Daginstitution Personale Institutionernes Daglige Administration Indholdsfortegnelse Institutionens stamdata... 3 Bruger... 3 Opret personale... 3 Personaleliste... 4 Normperiode, stillingskategorier og

Læs mere

SPOR 2: STØTTESYSTEMER

SPOR 2: STØTTESYSTEMER SPOR 2: STØTTESYSTEMER Organisering, opgaver og kompetencer V/ Peter Hansen KOMBIT Kommunedage 1.-3. juni 2015 Indhold i sporet I dette spor ser vi nærmere på kommunernes organisering af støttesystemerne,

Læs mere

Tids- og procesplan for organisationsændringen i Børn og Unge pr. 1. 8. 2015

Tids- og procesplan for organisationsændringen i Børn og Unge pr. 1. 8. 2015 Tids- og procesplan for organisationsændringen i Børn og Unge pr. 1. 8. 2015 Sidst redigeret af Lotte den 28.4, kl. 15 (arb.gr. 4 og sagsgange arb.gr. 5) Gruppe 1: Mødestruktur herunder faglige netværksorganiseringer

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler.

Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Afrapportering fra arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler. Indstilling til styregruppen for grundaftaler Arbejdsgruppen for behandlingsredskaber og hjælpemidler indstiller til styregruppen

Læs mere

Baggrund D. 6. december 2016 blev ØU senest forelagt den kvartalsvise status for de tre såkaldte gates for store aktuelle systemimplementeringer:

Baggrund D. 6. december 2016 blev ØU senest forelagt den kvartalsvise status for de tre såkaldte gates for store aktuelle systemimplementeringer: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til Økonomiudvalget (ØU) Gates afrapportering kvartalsvis status på store systemimplementeringer pr. april 2017 Baggrund D. 6. december 2016

Læs mere

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Kasse- og regnskabsregulativ Bilag vedr.: Budgetansvar og økonomisk ledelsestilsyn Forslag Senest ajourført 6. december 2006 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING...3 2. BUDGETANSVAR...3

Læs mere

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet.

Selvevaluering. Selvevalueringen er et led i Task Forcens screening og analyse af kommunens organisering og sagsbehandling på børne- og ungeområdet. Selvevaluering Som grundlag for samarbejdet mellem kommunen og Social- og Integrationsministeriets Task Force på børne- og ungeområdet, vil vi bede jer beskrive og vurdere jeres praksis på børne- og ungeområdet

Læs mere

SFO/Klub Personale Institutionernes Daglige Administration

SFO/Klub Personale Institutionernes Daglige Administration SFO/Klub Personale Institutionernes Daglige Administration Indholdsfortegnelse Institutionens stamdata... 3 Bruger... 3 Opret personale... 4 Personaleliste... 4 Normperiode, stillingskategorier og stillingsbetegnelser...

Læs mere

KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG LØN

KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG LØN KMD OPUS ROLLEBASERET INDGANG LØN At give det fornødne kendskab til de decentrale løn- og personaleopgaver i Mit Personale KMD Opus Rollebaseret Indgang, således at I selvstændigt kan anvende de funktionaliteter

Læs mere

Norddjurs Kommunes administrative organisation. I hele Norddjurs Kommune er der ved udgangen af 2015 3200,6 fuldtidsansatte.

Norddjurs Kommunes administrative organisation. I hele Norddjurs Kommune er der ved udgangen af 2015 3200,6 fuldtidsansatte. Notat Dato: 31-03-2016 Journalnr.: 15/19526 Norddjurs Kommunes administrative organisation I hele Norddjurs Kommune er der ved udgangen af 2015 3200,6 fuldtidsansatte. Den centrale stabsfunktion betjener

Læs mere

Forslag til organisationsændring i høring

Forslag til organisationsændring i høring Forslag til organisationsændring i høring Byrådet besluttede i sit møde d. 15. juni d.å. at forvaltningen skulle arbejde videre med forslag til ændring af den administrative organisering. I forlængelse

Læs mere

Håndtering af varsler og alarmer

Håndtering af varsler og alarmer Instruks nr. 1 Håndtering af varsler og alarmer Opgave: Iværksættelse af informationer til relevante chefer og nøglepersoner hurtigst muligt efter at varslet / alarmen er modtaget. Modtagelsen af et varsel

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 22. april 2015 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Camilla

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2

Indholdsfortegnelse. Side 2 Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Forretningsgangsbeskrivelse... 4 1.1. Formål... 4 1.2. Kompetenceplan... 4 2. IT hjælpeværktøjer... 5 2.1. Hjælpeværktøjer - Aftaleenheder... 5 2.2. Hjælpeværktøjer - Personaleafdelingen...

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling

AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling ! AS-IS BRUGERREJSE // Bent - Personligt tillæg til tandbehandling PROCES FØR UNDER SITUATION / HANDLING Bent er folkepensionist og bor alene med sine to døtre på 12 og 15 år. Han har ikke det store økonomiske

Læs mere

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre

Tilsynspolitik Gældende fra 1. januar 2017 Acadre Tilsynspolitik 2017 Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2017 Acadre I det

Læs mere

Web governance model for SSI

Web governance model for SSI Web governance model for SSI Oplæg til web kommunikationsgruppen December 2008 1 Indledning... 3 Afgrænsning... 3 Roller og ansvar... 4 Webredaktøren... 4 Forfattere... 5 Overordnet ansvarlig... 5 Webredaktører

Læs mere

Lønområdet tast kun én gang

Lønområdet tast kun én gang Lønområdet tast kun én gang Skal I i udbud med jeres lønsystem? Kig på jeres arbejdsgange og hent gevinsten hjem Arbejdsgangsbanken og KLK En genvej til effektivisering på lønområdet En undersøgelse fra

Læs mere

Handleplan på baggrund af revisionens anbefalinger

Handleplan på baggrund af revisionens anbefalinger Delopgave 1: Vurdering af de enkelte afdelingers procedure for regnskabsføring, økonomiopfølgning, ledelse og tilsyn, målsætninger samt produktivitet og effektivitet 1 Det anbefales, at der løbende foretages

Læs mere

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden

AFTALE. vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden PLO Hovedstaden 26. okt. 2012 AFTALE vedr. konsulentordningen for almen praksis i Region Hovedstaden 1 1 Aftalens parter Denne aftale er indgået mellem PLO-Hovedstaden og Region Hovedstaden. Aftalen vedrører

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2015 Acadre 14/16713 I

Læs mere

Forslag om fremtidig personale og økonomistyring. Indhold. Forslag november 2012. Ledernes personale- og økonomistyring Projekt Ny Koncernløsning

Forslag om fremtidig personale og økonomistyring. Indhold. Forslag november 2012. Ledernes personale- og økonomistyring Projekt Ny Koncernløsning Forslag om fremtidig personale og økonomistyring Forslag november 2012 Indhold Indledning... 2 Vedrørende 1. udfordring fælles rapporter... 3 Vedrørende 2. udfordring overblik over refusioner... 4 Vedrørende

Læs mere

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4

Indledning...3. Lovgrundlag...3. Definition på frivilligt socialt arbejde...3. Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Social og Sundhed Frivillighedspolitik for Assens Kommune Indledning...3 Lovgrundlag...3 Definition på frivilligt socialt arbejde...3 Målgrupper i det frivillige sociale arbejde...4 Eksempler på frivillighedsarbejde:...4

Læs mere

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07)

Direktionen. Referat for møde den 19. juni Tidspunkt: kl. 09:00 Strategisk Fokus (1.Ø.07) Direktionen Referat for møde den 19. juni 2018 Tidspunkt: kl. 09:00 Sted: Strategisk Fokus (1.Ø.07) Deltagere Lisbeth Binderup Frederik Gammelgaard Lone Rasmussen Bemærkninger Indholdsfortegnelse 169.

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted

KANUKOKA s vedtægter. Navn, formål og hjemsted Udkast til nye vedtægter (Grundlag: Delegeretforsamlingen nedlægges. Bestyrelsen er herefter KANUKOKA s højeste myndighed. Bestyrelsen består af en fast fuldtidsformand samt borgmestre og 1. viceborgmestre/lederen

Læs mere

Fælles Med Administrationen. Referat

Fælles Med Administrationen. Referat Fælles Med Administrationen Referat Mødedato: Tirsdag den 24-02-2009 Starttidspunkt for møde: 14:00 Mødelokale: Mødelokale 1 Deltagere: Jørgen Christiansen, Kristen Ditlevsen, Hanne Andersson, Niels Peter

Læs mere

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - Vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse [Revideret januar 2019] Indholdsfortegnelse 1. Økonomisk støtte til lokalbestyrelsen... 2 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen...

Læs mere

ANALYSE AF KONSEKVENSER VED EVENTUELLE KOMMUNEDELINGER KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ QAASUITSUP KOMMUNIA

ANALYSE AF KONSEKVENSER VED EVENTUELLE KOMMUNEDELINGER KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ QAASUITSUP KOMMUNIA ANALYSE AF KONSEKVENSER VED EVENTUELLE KOMMUNEDELINGER KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ QAASUITSUP KOMMUNIA 4. Juni 2015 BAGGRUND FOR ANALYSEN Den politiske koordinationsgruppe har på mødet 11. februar 2015 besluttet

Læs mere

Centre/afdelinger i Hvidovre Kommune der har kontorelever

Centre/afdelinger i Hvidovre Kommune der har kontorelever Centre/afdelinger i Hvidovre Kommune der har kontorelever Center for Trafik og Ejendomme Vej og Park Som elev i Vej og Park kommer du til at have følgende opgaver: Betal regninger i OPUS Færdiggør kontrakter

Læs mere

Møde: Kickoff 1 og 2. Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Kunde: KOMBIT

Møde: Kickoff 1 og 2. Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem. Kunde: KOMBIT Møde: Kickoff 1 og 2 Projekt: KY Kommunernes Ydelsessystem Kunde: KOMBIT Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Møde: Kickoff 1... 4 2.1 Ydelsesbeskrivelse for kickoff 1: Opstart af organisatorisk implementering...

Læs mere

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet

Ledere i Region Midtjylland. Delegerings- og kompetencefordelingsregler på løn- og personaleområdet Ledere i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern HR, Løn og Personale Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Dato: 8.12.2010 Delegerings- og kompetencefordelingsregler

Læs mere

Lederansættelser i Region Syddanmark

Lederansættelser i Region Syddanmark Lederansættelser i Region Syddanmark Indledning Proceduren er udarbejdet med henblik på at sikre en god og kompetent proces for lederansættelser. Der foreslås medarbejderinddragelse som en del af bedømmelsesudvalget,

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Konteringsvejledning AAU

Konteringsvejledning AAU 1. Kontostreng Konteringsvejledning AAU AAU s kontostreng består af 30 cifre fordelt på 7 segmenter. Segmenterne er karakteriseret ved, at disse indeholder oplysninger, som fungerer uafhængigt af hinanden.

Læs mere

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.)

Løninformation nr. 18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Løninformation nr.18 af 20. august 2015 (LG 09/15, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 09/15, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 31. august 2015. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser

Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser Revisionsberetninger til årsregnskab 2012, revisionens bemærkninger med besvarelser 2. Revisionsbemærkninger til årsregnskabet 2.1 Generelle bemærkninger Revisionen har ikke givet anledning til generelle

Læs mere

ROLLEFORDELING FOR DAGSORDENPRODUK- TION ROLLEFORDELING FOR PRODUKTION AF DAGSORDENER TIL BYRÅDET, ØKONOMIUDVALGET OG DE STÅENDE UDVALG

ROLLEFORDELING FOR DAGSORDENPRODUK- TION ROLLEFORDELING FOR PRODUKTION AF DAGSORDENER TIL BYRÅDET, ØKONOMIUDVALGET OG DE STÅENDE UDVALG ROLLEFORDELING FOR DAGSORDENPRODUK- TION ROLLEFORDELING FOR PRODUKTION AF DAGSORDENER TIL BYRÅDET, ØKONOMIUDVALGET OG DE STÅENDE UDVALG GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2014 SIDE 2/6 ROLLEFORDELING FOR DAGSORDENSPRODUKTION

Læs mere

KMD E-rekruttering. Vejledning Børn og Unge. Februar 2015 Maria Luisa Galán van Binsbergen

KMD E-rekruttering. Vejledning Børn og Unge. Februar 2015 Maria Luisa Galán van Binsbergen KMD E-rekruttering Vejledning Børn og Unge Februar 2015 Maria Luisa Galán van Binsbergen 1 Opret ansættelsesudvalgsmedlemmer Der er to type oprettelser, afhængig af hvilken tilknytning ansættelsesudvalgsmedlemmerne

Læs mere

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti

Ungdomspræst- og Skole-Kirke-samarbejde Vejle Provsti Vedtægt For samarbejde mellem menighedsråd i medfør af menighedsrådslovens kapitel 8 42a (lovbekendtgørelse nr. 9 af 03.01.2007) om Ungdomspræst- & Kirke-skole-samarbejde i Undertegnede menighedsråd i,

Læs mere

Den administrative håndtering af lokal løndannelse:

Den administrative håndtering af lokal løndannelse: VEJLEDNING LOKAL LØNDANNELSE I SKANDERBORG KOMMUNE PRINCIPPER OG PRAKSIS INDLEDNING Vejledningen indeholder både principper og den praktiske og administrative håndtering af lokal løndannelse. Vejledning

Læs mere

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085

Tilsynspolitik. Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 Tilsynspolitik Retningslinjer for tilsyn med levering af personlig og praktisk hjælp m.v. til borgere i eget hjem efter reglerne om frit valg af leverandør Gældende fra 1. januar 2016 Acadre 15/18085 I

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Økonomisk styring og ledelsestilsyn i Norddjurs Kommune

Økonomisk styring og ledelsestilsyn i Norddjurs Kommune Økonomisk styring og ledelsestilsyn i Norddjurs Kommune I henhold til regelsæt Principper for økonomistyring skal der etableres rutiner for økonomistyring og ledelsestilsyn i Norddjurs Kommune og alle

Læs mere

alh@langelandkommune.dk Oplæg til midlertidig organisering af arbejdet vedr. nyt museum Langeland indtil ophør af samdriftsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Overgangsperioden. 1 Udgangspunktet Udgangspunktet

Læs mere

SAMMENLÆGNING - HOVEDSTADENS BEREDSKAB

SAMMENLÆGNING - HOVEDSTADENS BEREDSKAB Velkommen til nyhedsbrev nr. 7 Kære alle Som det fremgik af procesplanen for organiseringen i nyhedsbrev nr. 6 er vi nået til afslutningen på fase 2, hvor der har været interessetilkendegivelser på de

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION ØKONOMI OG LØN VEJLEDNING Kravspecifikationen af de udbudte løn- og økonomisystemer udgøres af: Bilag 1 kravspecifikation A (fælles) Bilag 1 kravspecifikation B (løn) Bilag 1

Læs mere

Når en medarbejder skal på barsel

Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på barsel Når en medarbejder skal på graviditets-, barsels- eller forældreorlov, er der en række oplysninger du som arbejdsgiver skal huske og en række oplysninger du kan give videre

Læs mere

KMD Opus Økonomi Forhandling Lønsimulering Version 3.0

KMD Opus Økonomi Forhandling Lønsimulering Version 3.0 KMD Opus Økonomi Forhandling Lønsimulering Version 3.0 1 Introduktion...3 1.1 Formål... 3 1.2 Adgang til løsning... 3 2 Her finder du Lønsimulering...4

Læs mere

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf

Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Vejledning Institutionens indberetning af fravær og egenkontrol heraf Statsinstitutioner og selvejende institutioner, hvor staten dækker halvdelen af driftsudgifterne eller mere, har pligt til at indberette

Læs mere

Vejledning. Vejledning Trio Dannelse og indberetning af månedsløn

Vejledning. Vejledning Trio Dannelse og indberetning af månedsløn Vejledning Trio Dannelse og indberetning af månedsløn Indholdsfortegnelse Lønoverførsel... 3 Lønkoder... 3 Grænser for uv-tillæg/overtid... 4 Afregning af løn... 4 Dannelse af månedsløn/faste tillæg...

Læs mere

Center for ophold, botilbud, familiepleje

Center for ophold, botilbud, familiepleje Center for ophold, botilbud, familiepleje Formålet med Faaborg-Midtfyn Kommunes aftalestyring er, at Kommunalbestyrelsen og de enkelte fagudvalg udstikker og godkender centrale mål for drift og udvikling

Læs mere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere

Indhold 1. Introduktion Hovedmenu Brugere Oprettelse af brugere enkeltvis Oprettelse af flere brugere Superbrugerguide Indhold 1. Introduktion... 1 1.1 Hovedmenu... 2 2. Brugere... 3 2.1 Oprettelse af brugere enkeltvis... 3 2.2 Oprettelse af flere brugere... 3 2.3 Sletning og suspendering af brugere...

Læs mere

Den centrale stab organisering, indsatser og proces

Den centrale stab organisering, indsatser og proces 06-05-2015 Arne Kristensen Direkte: 7257 7008 Mail: akr@jammerbugt.dk Den centrale stab organisering, indsatser og proces Baggrund Direktionen har med Økonomiudvalgets godkendelse besluttet at ændre den

Læs mere

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.)

Løninformation nr. 24 af 20. december 2017 (LG 01/18, 2.) Løninformation nr. 24 af 20. dec. 2017 (LG 01/18, 2.) Side 1 af 5 Løninformation om lønkørsel for LG 01/18, 2. lønkørsel. Løn er til disposition d. 29. december 2017. Løninformation er Moderniseringsstyrelsens

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

STØTTESYSTEMER. STS Organisering i kommunerne. V/ Peter Hansen implementeringskonsulent på STS

STØTTESYSTEMER. STS Organisering i kommunerne. V/ Peter Hansen implementeringskonsulent på STS STØTTESYSTEMER STS Organisering i kommunerne V/ Peter Hansen implementeringskonsulent på STS Hvem er jeg? Seniorkonsulent/Implementering af Støttesystemerne 4 måneder i KOMBIT 14 år i en kommune Dagsorden

Læs mere