Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60"

Transkript

1 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

2 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

3 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

4 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

5 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

6 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

7 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

8 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

9 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

10 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

11 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

12 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

13 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

14 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

15 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

16 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

17 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

18 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

19 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

20 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

21 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

22 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

23 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

24 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

25 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

26 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

27 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

28 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

29 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

30 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

31 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

32 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

33 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

34 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

35 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

36 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

37 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

38 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

39 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

40 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

41 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

42 Høringssvar 1a: Hanne Jørgensen, Nørregade 60

43 Høringssvar 1b: Advokat Søren H. Mørup på vegne af Hanne Jørgensen, Nørregade 60 Skanderborg Kommune Staben for Kultur, Borgere & Planlægning Adelgade Skanderborg, Aarhus, d. 19. maj 2015 Vedr. forslag til lokalplan nr Nørregade Jeg skal på vegne af ejerne af Nørregade 60 fremkomme med nogle bemærkninger til lokalplanforslaget. Som bekendt kommer forslaget for sent set i forhold til ejendommen Nørregade 62, som mine klienter er nabo til. Der burde i sin tid ikke være givet tilladelse til nedrivning, men i stedet være nedlagt forbud med henblik på vedtagelse af en bevarende lokalplan. Selvom det er for sent at ændre på dette forhold, er det så meget desto vigtigere, at det foreliggende forslag til lokalplan ikke gør ond værre set med naboernes øjne. Det er åbenbart, at der tidligere er foregået en omgåelse af byggelovens 10 A, stk. 1. Denne bestemmelse har følgende ordlyd: Når der opføres mere end eet enfamilieshus til helårsbeboelse på en ejendom, skal bebyggelsen opføres og anbringes således, at hver boligenhed med tilhørende grundareal kan udstykkes til en selvstændig ejendom med lovlig vejadgang. Mulighed for udstykning som nævnt i 1. pkt. skal også foreligge, når der ved til eller ombygning eller andre forandringer af et bestående enfamiliehus sker en opdeling af huset i flere enfamiliehuse. Det hus, der aktuelt ligger på Nørregade 62, blev opført som en tilbygning til det oprindelige hus. Det eksisterende hus har imidlertid ikke karakter af en tilbygning, men er et selvstændigt enfamilieshus, hvilket kun understreges af, at det var helt uproblematisk at nedrive og således undvære det oprindelige hus. Den stedfundne omgåelse af byggelovens 10 A bør føre til, at lokalplanen udformes, så det ikke er muligt at gentage denne form for omgåelse ved at søge om tilladelse til at lave tilbygninger af denne karakter til det eksisterende hus på ejendommen Nørregade 62 (der så vidt ses er den eneste ejendom, hvor lokalplanforslaget muliggør dette). Man kunne få den tanke, at lokalplanen skal muliggøre byggeri på Nørregade 62 for at udfylde det hul, der er opstået, men kommunen bør ikke planlægge på en måde, der lægger op til (endnu) en overtrædelse af byggelovens 10 A. Tværtimod bør kommunen ved sin planlægning tilstræbe at modvirke dette. Også selvom kommunen nu fortryder, at den i sin tid har givet de forskellige tilladelser til ejeren af Nørregade 62, som har skabt problemet.

44 Høringssvar 1b: Advokat Søren H. Mørup på vegne af Hanne Jørgensen, Nørregade 60 Dette er baggrunden for følgende ændringsforslag: Nørregade 62 ligger i lokalplanforslagets område C, jf. bilag 2. Efter 3 må der etableres åben lav og etageboliger. De nærmere bestemmelser om bebyggelsens omfang og placering i dette delområde er Efter 5.7 må ny åben lav bebyggelse kun opføres i en etage (med udnyttelig tagetage) med en bebyggelsesprocent på højst 30, mens ny etageboligbebyggelse efter 5.8 må opføres i 2 etager (med udnyttelig tagetage) med en bebyggelsesprocent på højst 60. Bestemmelsen er uklart formuleret. Det er således ikke fuldstændig klart, om man kan opføre begge former for bebyggelse på en og samme ejendom (om end de forskellige bestemmelser om bebyggelsesprocenter for så vidt forudsætter, at dette ikke er muligt, idet der ikke er taget højde for en kombination af de to bebyggelsesformer). Da uklare bestemmelser i praksis kan give anledning til betydelige problemer efterfølgende, bør de selvsagt præciseres. Som følge heraf foreslås det, at der indsættes et nyt pkt. i 3, således at det til den eksisterende tekst om Delområde C tilføjes: Der må på en og samme ejendom kun opføres enten åben lav bebyggelse eller etageboligbebyggelse. En sådan bestemmelse vil så vidt jeg kan vurdere kunne forhindre, at der opføres endnu et enfamiliehus på ejendommen Nørregade 62, idet den eksisterende åben lave bolig vil efter min vurdering blive i mere end en etage. Som supplement bør man endvidere tilpasse bebyggelsesprocenten i 5.7 for åben lav bebyggelse, således at den nedsættes fra 30 til 20, som bedre afspejler den aktuelle bebyggelsesprocent i hovedparten af område C. Det vil også modvirke, at der opføres et nyt selvstændigt enfamiliehus i form af endnu en villa. Endelig bør det overvejes, om ikke man med fordel i 3 kunne bestemme, at ny etagebebyggelse i område C alene må opføres, hvor der i forvejen er etagebebyggelse på ejendommen, og at ny åben lav bebyggelse kun må opføres, hvor der i forvejen er åben lav bebyggelse på ejendommen. Det vil medvirke til at bevare det nuværende præg og modvirke, at der området får et mere rodet præg. ooo Det bemærkes i øvrigt uafhængigt af 10 A problemstillingen, at bestemmelsen i 5.12, som bestemmer, at der må bygges så tæt på skel som 1,5 m, og som således fraviger bygningsreglements almindelige regel om, at afstanden normalt skal være mindst 2,5 m, ikke harmonerer med, at det i redegørelsen s. 10 (4. afsnit) anføres, at mellemrummene mellem husene skal holdes fri for hegn, der skærmer udsigten til søen (jf. 7.2). Hvis hensynet til at sikre udsigten til søen er vigtigt, er det vanskeligt at forstå, at man på den ene side vil fravige hegnslovens regler for at sikre udsynet vertikalt, men samtidig fraviger byggelovgivningen,

45 Høringssvar 1b: Advokat Søren H. Mørup på vegne af Hanne Jørgensen, Nørregade 60 hvorved man væsentligt begrænser udsynet horisontalt. Det foreslås, at 5.12 og 7.2 ændres, således at der står 2,5 m i stedet for 1,5 m. Det bemærkes desuden, at bestemmelsen i bygningsreglementet om, at afstand til skel normalt skal være 2,5 m, varetager dels et brandhensyn, dels et nabohensyn. Det er meget svært at se, at der er noget, der taler for at nedprioritere disse hensyn i det foreliggende tilfælde. Tværtimod har kommunen al mulig grund til at tage særligt hensyn til mine klienters interesser, henset til det forløb, der har været forbundet med byggeri på Nørregade 62. Med venlig hilsen Søren H. Mørup Advokat, professor, dr.jur.

46 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Lokalplan Nørregade idag Indsigelse Forslag Type af mursten gule el. røde Type af tagsten Mange typer af murværk på Nørregade Se foto i bilag En række af de huse som har andre typer af murværk herunder pudset facade kan ikke ifølge lokalplan genopføres med samme udtryk efter en brand eller lign. Formuleringer ændret til: Tilbyning eller nybygning skal opføres i samme materialer som det eksisterende på addressen. Moderne typer af mursten kan være svære at bestemme farven på. Vi vil have vanskeligt ved at skabe sammenhæng med vores nuværende hus. De fleste huse på Nørregade kan ikke leve op til denne regel i lokalplanen. Det er særdeles vanskeligt at regulere udtryk på huse ved en sådan regel. Vinduer med 3 sprosser Meget få huse på Nørregade kan leve op til denne regel på alle vinduer se foto i bilag At formuleringen slettes eller ændres til Det bør tilstæbes at tilbygning eller nybygning har samme type af vinduer som det eksisternde på adressen. Lokalplan Nørregade idag Indsigelse Forslag Afstand til skel 1 ½ m indenfor område c Indenfor område c er størstedelen af huse, garage, tilbygninger bygget helt ud til skel. De fleste boliger på Nørregade i område c, kan i dag ikke leve op til denne regel i lokalplanen. Ved brand eller lign. er det ifølge lokalplanen ikke muligt at genopføre en tilsvarende bygning som den som der var. Regel slettes Det giver ikke øget udsyn til søen at indføre en sådan regel. Udsyn vil ofte være spærret af plantevækst og lign. Det meste trafik på Nørregade område c foregår i bil med næsen forhåbentligt rettet mod forruden og ikke rettet mod mindre huller mellem bygningerne på Nørregade.

47 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Lokalplan Nørregade idag Indsigelse Forslag Taghældning Afstand til Nørregade max. 3 m Nørregades start fra Skanderborgvej er domineret af huse og garager med fladt tag. Huse på Nørregade ligger med en afstand fra 0 m til 4,5 m fra skel. Nørregade skal ses som en hel gade, og ikke kun fra nummer 66. Det er kun i Skanderborgs Kommunes planafdeling at Nørregade starter ved nummer 66. Huse bør ikke tvinges til at blive placeret tættere på Nørregade end de er i dag. At formulering vedr. taghældning tilføjes ensidig taghældning eller 5.10 slettes helt. At formuleringen ændres til: Forhuse til beboelse må ikke opføres længere fra Nørregade end de er i dag, dog maximalt 4,5 m. målt fra vejskel mod Nørregade. Ikke røde og gule mursten, men mange forskellig typer murværk

48 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Ikke røde og gule mursten, men mange forskellig typer murværk Ikke røde og gule mursten, men mange forskellig typer murværk

49 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Ikke røde og gule mursten, men mange forskellig typer murværk Murstensfarven sikrer ikke et bestemt udtryk på huse

50 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Huse har ikke vinduer med sprosser i min. 3 fag Huse har ikke vinduer med sprosser i min. 3 fag

51 Høringssvar 2: Per Michael Olsen, Nørregade nr. 62 Huse har ikke vinduer med sprosser i min. 3 fag Dette hus har vinduer med sprosser med minimum 3 fag.

52 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12 Ole Danielsen har meddelt at han ønsker at brevet skal behandles som en indsigelse til lokalplanen

53 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

54 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

55 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

56 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

57 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

58 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

59 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

60 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

61 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

62 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

63 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

64 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

65 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

66 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

67 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

68 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

69 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

70 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

71 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

72 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

73 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

74 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

75 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

76 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

77 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

78 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

79 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

80 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

81 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

82 Høringssvar 3: H. O. Danielsen, Banegårdsvej 12

83 Høringssvar 4: Hanne og Espen Leth-Espensen, Nørredgade 64

84 Høringssvar 4: Hanne og Espen Leth-Espensen, Nørredgade 64

85 Høringssvar 4: Hanne og Espen Leth-Espensen, Nørredgade 64

86 Høringssvar 4: Hanne og Espen Leth-Espensen, Nørredgade 64

Der var ved høringsfristens udløb indkommet følgende høringssvar til lokalplanforslaget:

Der var ved høringsfristens udløb indkommet følgende høringssvar til lokalplanforslaget: Høringsnotat vedrørende forslag til Lokalplan nr. 1095 - Nørregade Der var ved høringsfristens udløb indkommet følgende høringssvar til lokalplanforslaget: 1 Hanne Jørgensen, Nørregade 60, 8660 Skanderborg

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN

GRUNDEJERFORENINGEN BAKKETOPPEN BESTYRELSEN Kommunalbestyrelsen 14. marts 2013 Høringssvar vedrørende forslag til lokalplan 242 for Bakketoppen Grundejerforeningen Bakketoppen holdt den 7. marts 2013 ekstraordinær generalforsamling for at drøfte

Læs mere

Vivi Maagaard Fra: Helle Bay Sendt: 15. september 2015 07:48 Til: Vivi Maagaard Emne: VS: Indsigelser mv. til forslag til lokalplan nr. 1091 - Vessøvejs forlængelse SUPPLERENDE HØRING Vedhæftede filer:

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 13. maj 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en tilbygning og foretage

Læs mere

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15

HØRINGSNOTAT. LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19. Side 1/15 HØRINGSNOTAT LOKALPLANFORSLAG NR. 438 For Åmosevej 19 Side 1/15 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar og forslag samt By og Miljøs vurdering Kopi

Læs mere

Indstilling. Orientering om afgørelser i oktober kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 7. september 2007.

Indstilling. Orientering om afgørelser i oktober kvartal 2006. Til Århus Byråd. Teknik og Miljø. Den 7. september 2007. Indstilling Til Århus Byråd Teknik og Miljø Den 7. september 2007 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Frederiks Allé 28-36, Århus C, indretning af lejligheder i tagetage. Frederiks

Læs mere

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet

Forslag til Lokalplan 2.76 Boliger ved Torpet Forslag til Lokalplan 76 Boliger ved Torpet Oversigt over forslag og bemærkninger fra høringsfase samt administrationens indstilling hertil Der er modtaget 3 skriftlige høringssvar. Resumeer af det indkomne

Læs mere

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade

Gråsten Kommune. Lokalplan nr. 32. Boligformål, Skolegade Gråsten Kommune Lokalplan nr. 32 Boligformål, Skolegade Vedtaget: 27.09.1990 REDEGØRELSE Gråsten kommune er tildelt en kvote på 20 almennyttige boliger. Byrådet er sammen med Gråsten Andelsboligforening

Læs mere

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse.

Ansøgeren sendte herefter et revideret projekt. Det nye forslag er mere på linje med andre ansøgninger om dobbelthuse. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 17-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 11 Knuthenborgvej 11 Teknik- og Miljøudvalget har den 27. marts 2017 besluttet, at der skulle

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Som det fremgår af vedlagte brev, har vi i dag skrevet til de berørte parter og givet dem mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger.

Som det fremgår af vedlagte brev, har vi i dag skrevet til de berørte parter og givet dem mulighed for at komme med eventuelle bemærkninger. BILAG 1 Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Oliver Alexander Brennecke Grundahl Niels Hemmingsens Gade 4, 2. 1153 København K Orientering Kære Oliver Alexander Brennecke Grundahl Vi har modtaget

Læs mere

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål

Indstilling. Thunøgade 14, Aarhus C - opførelse af boligbyggeri. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. 4. Relationer til mål Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 23. november 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at opføre en fritliggende

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere Ask Højskole. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2008 Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 807. Boliger ved tidligere

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr

Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne. Sagsnr NOTAT Bilag 5 - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Forvaltningen har modtaget to indsigelser mod byggeprojektet på Knuthenborgvej 11 fra henholdsvis naboerne og lokaludvalget. På baggrund af

Læs mere

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia

Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d Sag: Dalegade Fredericia Fredericia kommune Gothersgade 7000 Fredericia Att: Helle Aare / Pernille Øster Fredericia, d. 03.12.18 Sag: Dalegade 34 7000 Fredericia Generelt til indsigelserne: Min eneste interesse er at skabe et

Læs mere

Fogh-Andersen advokatfirma aps

Fogh-Andersen advokatfirma aps H A S T E R Sendt pr. mail til: post@frederikshavn.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Att.: Samtlige medlemmer af Økonomiudvalget-tillige sendt direkte til disse Dato: 18. marts

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer 1. Henrik Sørensen, Moshusevej 20 Anmodning om at søge strandbeskyttelseslinjen ophævet for hele lokalplanområdet. Ved nr. 20 og 22 er en del af loddet pålagt strandbeskyttelse. Det er uhensigtsmæssigt

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2018 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/19087

Læs mere

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan

Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan Bemærkninger og ændringsforslag til Forslag til Lokalplan 19-014 Nr. Dato Fra Bemærkning Kommentarer Ændringer i lokalplan 1 3/7-18 Lise Lybæk og Michael Knudsen 1) Ønsker at deres ejendom ikke medtages

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

Indsigelsesskema lokalplan 2010-02 Sommerhusområde ved Dyreborg

Indsigelsesskema lokalplan 2010-02 Sommerhusområde ved Dyreborg Indsigelsesskema lokalplan 2010-02 Sommerhusområde ved Dyreborg Indsigelser til forslag til lokalplan nr. 2010-02 Sommerhusområde ved Dyreborg Sag nr. 01.02.05-P16-11 Høringsperiode: 20. september 2011

Læs mere

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger

Lokalplan Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger HVIDBOG Lokalplan 2019 06 Vestervangsparken, Asnæs, Tæt-lav boliger Odsherred kommune har modtaget 6 høringssvar rettidigt. Et høringssvar nr. 4 er underskrevet af 12 beboere, fordelt på 6 ejendomme. Et

Læs mere

Rammeområde Nrl.B.2 Boligområde Nr. Lyndelse FORSLAG

Rammeområde Nrl.B.2 Boligområde Nr. Lyndelse FORSLAG Tillæg nr. 11 til kommuneplan 2009 Rammeområde Nrl.B.2 Boligområde Nr. Lyndelse FORSLAG Offentlighedsperiode Forslag til tillæg nr. 11 til Kommuneplan 2009 er i offentlig høring fra den 19.06.2012 til

Læs mere

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter

LOKALPLAN 81. Pileparken ll Mørkhøj kvarter LOKALPLAN 81 Pileparken ll Mørkhøj kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1992 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der gennemføres

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 39. for et område ved Kinovej i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 39 for et område ved Kinovej i Vamdrup R E D E G Ø R E L S E VAMDRUP KOMMUNE Del af centerområde ved Kinovej Beliggende: 2 Lokalplanen omfatter et område på 403 m, beliggende

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 03-11-2016 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med en besigtigelse af Mosehøjvej 9A, hvor vi mødes kl. 17.00. Der er således modtaget en

Læs mere

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan

Naboer og andre interessenter. Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan Naboer og andre interessenter Lokalplan 14.8 Boligbebyggelse ved Robinievej med tilhørende tillæg nr. 1 til kommuneplan 2013-2025 Kommunalbestyrelsen har på deres møde den 10. marts 2015 endeligt vedtaget

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Notat - Vurdering af indsigelser

Notat - Vurdering af indsigelser Notat - Vurdering af indsigelser Laulundgade 3, 7400 - Opførelse af etageboliger Adresse: Laulundgade 3, 7400 Herning Dato: 16-05-2018 Sagsnr: 02.34.02-P19-107-18 Sagsbehandler: Sussi Munch Jensen Projektet

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Hidtil lovlig anvendelse kan fortsætte Efter byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 51.BL1.1 for Gødstrup By

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 51.BL1.1 for Gødstrup By INDHOLD Indsigelsesnotat o Indsigelse om mulighed for byggeri i skel o Indsigelse om bevaringsværdier o Indsigelse om materialekrav i delområder o Indsigelse om stiforbindelse Bilag indsigelserne samlet

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Parcelhusområde Højer Vest. Vedtaget:

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Parcelhusområde Højer Vest. Vedtaget: HØJER KOMMUNE Lokalplan 01.13.06 Parcelhusområde Højer Vest Vedtaget: 08.03.1993 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail: raadhuset@hoejer.dk

Læs mere

Hej Annemarie. Høringssvar fra Birgitta Madsen: Trafikmængden Bygaden:

Hej Annemarie. Høringssvar fra Birgitta Madsen: Trafikmængden Bygaden: Hej Annemarie Jeg har modtaget vedhæftede høringssvar og skal herved fremsende mine kommentarer til de enkelte modtagne svar som følger, idet nedenstående er fremsendt på vegne ejeren af Bygaden 28, Gårdhave

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133

AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen beliggende Torslundevej 133 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 19. december 2012 J.nr.: NMK-33-00697 Ref.: MJE AFGØRELSE i sag om bebyggelse, som Ishøj Kommune har tilladt opført på ejendommen

Læs mere

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C

århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C århus kommune. Magistratens 2. Afdeling Stadsarkitektens Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C Side 1 Til Århus Byråd via Magistraten Den J.nr. Ref.: Tlf.nr. INDSTILLING 26. maj 2004 Steen Nielsen 8940 2647 Endelig

Læs mere

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel

Helhedsvurdering pga. mere end et enfamiliehus på en parcel, jf. deklaration af , samt mere end 12 m udhusbebyggelse ved skel TR Boligbyg ApS Rådyrvej 49 8722 Hedensted Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Kirsten Olsen Dir: +4579755685 Mob: e-mail: Kirsten.Olsen @Hedensted.dk Sagsnr. 02.34.00-P19-3-18 23.8.2018 Helhedsvurdering

Læs mere

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE

BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE BETALINGSVEDTÆGT FOR BYGGESAGSBEHANDLING I FREDERICIA KOMMUNE Gyldig fra 1. november 2011 1 Indhold A. Generelt B. Kategori 1 Simple konstuktioner C. Kategori 2 Enfamiliehuse, rækkehuse og sommerhuse D.

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 20-09-2017 08:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 20-09-2017 08:00 1 (Åben) Meddelelser fra formanden

Læs mere

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage).

Det ansøgte dobbelthus har 1 etage med udnyttet tagetage (1 ½ etage). KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 20-11-2017 Sagsnr. 2017-0355010 Bilag 8 Koreavej 8 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 23. august 2017 modtaget en ansøgning om

Læs mere

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra:

Ved høringsfristens udløb d. 17. august 2016, havde Teknik & Miljø modtaget 2 høringssvar fra: Plan og By Sagbehandler: Jens Nedergaard Sagsnr. 01.02.05-P16-12-16 Dato: 4.8.2016 Notat om høringssvar Forslag til lokalplan 2016-18, Boliger, Egebjerg Bakke, Etape 3 Ved høringsfristens udløb d. 17.

Læs mere

Indsigelse til lokalplan nr. 54.BL1.1

Indsigelse til lokalplan nr. 54.BL1.1 Herning Byråd Rådhuset 7400 Herning Mail : bek@herning.dk Gødstrup den 04-02-18 Indsigelse til lokalplan nr. 54.BL1.1 Landskab og natur side 5 i lokalplan 54.BL1.1 For at sikre og bibeholde Herning Kommunes

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund s. 2 Lokalplanændring s. 2 Lokalplanens formål s. 3 Lokalplanens indhold s. 3 Lokalplanens forhold til s. 4 anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger

Læs mere

Lokalplan nr. 265 samt Tillæg nr. 81 til Kommuneplan 1997, tidligere Ringkøbing Kommune

Lokalplan nr. 265 samt Tillæg nr. 81 til Kommuneplan 1997, tidligere Ringkøbing Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Peder Ostersen Direkte telefon 99 74 10 79 E-post planlagning@rksk.dk Dato 30. november 2009 Sagsnummer 2009032800A Lokalplan

Læs mere

Overblik. NOTAT: Høringsnotat

Overblik. NOTAT: Høringsnotat Plan og Udvikling Sagsnr. 313638 Brevid. 3257726 Ref. AV Dir. tlf. 46 31 35 41 adamv@roskilde.dk NOTAT: Høringsnotat 2. september 2019 Overblik Lokalplan 685 for Hørhusene og tillæg 18 til Kommuneplan

Læs mere

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27

AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation fra områdets lokalplan til at opføre et sommerhus på 40 m 2 på ejendommen Rosendalvænget 27 Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 08. juli 2015 J.nr.: NMK-33-02901 KlageID: 63500 og 66444 Ref.: SSC/LOBOR AFGØRELSE i sag om Faxe Kommunes dispensation

Læs mere

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

HØRINGSNOTAT januar LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 HØRINGSNOTAT januar 2017 LOKALPLANFORSLAG NR. 421 For etageboliger ved Slangerupgade SAMT KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 1 INDHOLD Samlet indstilling Oversigt over indkomne høringssvar og forslag Resumé af høringssvar

Læs mere

Lokalplan 1078 for boliger i Lellinge. Indsigelser og ændringsforslag

Lokalplan 1078 for boliger i Lellinge. Indsigelser og ændringsforslag Lokalplan 1078 for boliger i Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte indsigelse.

Læs mere

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018

NOTAT. Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 NOTAT HVIDOVRE KOMMUNE Center for Plan og Miljø Byplanlægger: Christian Jacob Brammann Sagsnr.: 17/30181 Ændringsforslag til Lokalplan 141, hvidbog over partshøring i marts 2018 Dato: 20-03-2018/cjb I

Læs mere

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04.

BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE. Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan Endeligt godkendt den 25. juni 2012 Offentliggjort den 04. Skjoldborgalle Ingemannsvej Hyvildvej Carit Etlarsvej 0 25 50 75 100 Meters Målestok 1:2.000 ved print i A4 BOLIGER, HYVILDVEJ, BRANDE Tillæg nr. 31 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endeligt godkendt

Læs mere

TAARBÆK BORGERFORENING

TAARBÆK BORGERFORENING Taarbæk, den 4. september Planklagenævnet Vedr.: Klage ID 190212 Med mail af 22.08. fra Nævnenes hus modtog vi Lyngby-Taarbæk Kommune s (LTK) udtalelse af 18.08. til Planklagenævnet vedrørende ovennævnte

Læs mere

Gundsø byråd har d vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt.

Gundsø byråd har d vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt. LOKALPLAN NR. 1.40 1D2 Institutionsområde ved Baunehøj skolen Gundsø byråd har d. 1 0. 0 9. 1 9 9 7 vedtaget denne lokalplan for området omkring Baunehøj skolen i Jyllinge endeligt. Formålet med lokalplanen

Læs mere

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26.

Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et dobbelthus på adressen Nebraskavej 26. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 04-09-2017 Bilag 9 Nebraskavej 26 Teknik- og Miljøforvaltningen har den 20. februar 2017 modtaget en ansøgning om opførelse af et

Læs mere

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6

1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt /bilag 2 og 6 Rettelse af pkt /bilag 2 og 6 Ændringsforslag til Lokalplanforslag 244 for / Fornyet høring fra 8. december- 5. januar 2019 1. Gavle tilbygning mod vest Nuværende pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Rettelse af pkt. 6.2.1/bilag 2 og 6 Enderækkehuse

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender

nr. Afsender Hovedindhold Bemærkninger 1 Indsender Lokalplan 230 Boliger ved Søbjergvej Haralsted Sø. Indsigelser og ændringsforslag Dette er et kort sammendrag af hovedindholdet i de indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 Enfamiliehuse, række- og kædehuse Tilbygninger til eksisterende huse Udestuer, herunder overdækkede terrasser der lukkes Ombygninger med udvidelse af etagearealet Ændret anvendelse

Læs mere

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. Evt. ændringsforslag i indsigelsen. enkelte punkter i indsigelsen

Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer. Evt. ændringsforslag i indsigelsen. enkelte punkter i indsigelsen Høringssvar Indsigelse og bemærkninger Forvaltningens bemærkninger Ændringer Hvem har fremsendt Kort resume af indsigelsen, hvor af det Her skriver vi vores bemærkninger til de Evt. ændringsforslag i indsigelsen

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar

Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar Lokalplan nr. 017 for Frederikssund Bymidte. Hvidbog - behandling af høringssvar Afsender Resumé af høringssvar Kommentarer Forslag til beslutning Frederikssund Historiske Forening Finder opførelse af

Læs mere

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 4. Forvaltningens bemærkninger til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af 21 boliger på Rådmandsgade 53A, 2200 København N,

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole

Greve Kommune. Lokalplan nr Forslag. Tune Skole. Lægehus ved Tune Skole Greve Kommune Forslag Lokalplan nr.15.17 Tune Skole Lægehus ved Tune Skole Forslag til lokalplan er udarbejdet af Center for Teknik & Miljø, Greve Kommune. Forslaget er vedtaget af Greve Byråd den 27.

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

Dagsorden til møde i Byplanudvalget

Dagsorden til møde i Byplanudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Byplanudvalget Mødetidspunkt 07-04-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Byplanudvalget 07-04-2016 17:00 1 (Åben) Lokalplan 376 for Hellerupvej

Læs mere

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning

LOKALPLAN NR. 182. For et område ved Petersborgvej. Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning LOKALPLAN NR. 182 For et område ved Petersborgvej Hillerød Kommune - Teknisk Forvaltning GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød kommune har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde lokalplan

Læs mere

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020

Tillæg nr. 78 til Herning Kommuneplan 2009-2020 Forslag til Tillæg nr. 78 til Rammeområde 21.S4 Sommerhusområde ved Sunds Sø Fremlægges fra xx. måned 201x til xx. måned 201x (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg er en del af

Læs mere

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE

LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE LOKALPLAN NR. 54 FOR ET BOLIGOMRÅDE I HVIDE SANDE i henhold til lov om planlægning (lov nr. 383 af 14. juni 1993) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 stk. l nævnte område. HOLMSLAND KOMMUNE

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede

FORSLAG. Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede FORSLAG Tillæg nr. 2 til Lokalplan nr. 103 Område til boligformål på Stolpegården i Strøby Egede Hvad er en lokalplan? En lokalplan kan siges at være en lokal lov. En lokalplan fastsætter, hvordan der

Læs mere

LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING

LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING LOKALPLAN 09-009 BOLIGOMRÅDE, KONG HANS GADE AALBORG KOMMUNE MAGISTRATENS 2. AFDELING INDHOLDSFORTEGNELSE --------.------------.----------- ---- REDEGØRELSE Lokalplanens baggrund og område Lokalplanens

Læs mere

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3

Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Byggesagsnr.: 20154860 Helhedsvurdering, jf. BR10 kap. 2.3 Adresse: Bebyggelsens art og omfang: Tilbygning til etageboligbebyggelse Første ansøgning: 15-10-2015 Fyldestgørende ansøgning: 02-09-2015 Partshøring:

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger

Indsigelser og bemærkninger 1 Grundejerforeningen Vidnæsdal. 2 Holte Grundejerforening 3 Trørød grundejerforening 4 Svend Peteren Broberg, Kong Valdemars Vej 15 Grundejerforeningen har drøftet forslag til Arkitekturog Bevaringspolitik

Læs mere

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan

INDSIGELSESDOKUMENT. Lokalplan nr. 11.C34.1 for Centerområde ved Møllegade, Danasvej og Møl- Kommuneplantillæg nr 55 til Herning Kommuneplan INDHOLD Høringssvar af den 28. marts 2019 fra Norconsult- Skovhus Arkitekter på vegne af bygherre Resume af det indkomne ændringsforslag Forvaltningens kommentarer INDSIGELSESDOKUMENT Lokalplan nr. 11.C34.1

Læs mere

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på.

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. De overordnede regler er beskrevet i Ballerup kommunes LOKALPLAN NR: 059, der gælder

Læs mere

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup

VAMDRUP KOMMUNE. Lokalplan nr. 40. for et område ved Søndergade i Vamdrup VAMDRUP KOMMUNE Lokalplan nr. 40 for et område ved Søndergade i Vamdrup Redegørelse Vamdrup Kommune Del af centerområde Beliggende: Lokalplanen omfatter et område på 2300 m 2, beliggende ved Søndergade

Læs mere

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde

Behandling af høringssvar og emner fra borgermøde Teknik og Miljø Plan og Byggesag Planafsnittet Sagsnr. 86665 Brevid. 1072876 Ref. SOAN Dir. tlf. 46 31 35 06 soerena@roskilde.dk NOTAT: Behandling af bemærkninger og indsigelser til lokalplan 596 for boliger

Læs mere

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune

LOKALPLAN 167. For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel. Lyngby-Taarbæk Kommune LOKALPLAN 167 For ældreboliger ved Geels Plads i Virum bydel Lyngby-Taarbæk Kommune Indholdsfortegnelse Baggrunden for lokalplanen..............................................................................................................................

Læs mere

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse

Vedr. Spørgsmål om niveauplan i byggetilladelse Esbjerg Kommune Torvegade 74 6700 Esbjerg Att.: Ole Eriksen Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-10891 - 13 jfl@energiogmiljo.dk

Læs mere

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge

LOKALPLAN Brugsen i Herfølge LOKALPLAN 5-13.1 Brugsen i Herfølge KØGE KOMMUNE 1990 LOKALPLAN 5-13.1 BRUGSEN I HERFØLGE INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse side Lokalplanens baggrund 3 - formål - - indhold 3 Forhold til ekst. planer 4

Læs mere

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø

LOKALPLAN NR. 078 # # Februar Indsigelsesfrist xx. xxxxxx Rønne. Nexø LOKALPLAN NR. 078 Indsigelsesfrist xx. xxxxxx 2014 Rønne # # # Nexø Bevarende lokalplan for sammenhængende dobbelt-og rækkehusbebyggelser i Rønne og Nexø Februar 2014 Indsigelser og ændringsforslag Lokalplanforslaget

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten)

r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten) r r begrænset a Ja ej- a olins a a s(højsletten) -sl Indholdsfortegnelse Lokalplanens baggrund, ^,,,,, I Lokalplanens indhold,,,,, I Lokalplanens retsvirkninger,,,,,,, 2 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

LOKALPLAN NR. 8. Herlev kommune.

LOKALPLAN NR. 8. Herlev kommune. LOKALPLAN NR. 8 i Herlev kommune. Lokalplanens indhold. Lokalplan nr. 8 vedrører kædehusbebyggelsen ved Havlykkevej og Stokkemarkevej. Udover at fastlægge, at området kun må anvendes til boligformål, og

Læs mere

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS.

MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. FU~ I{ LS. i~ MRP1REEP WDMMU~E L ORRLPLAN FU~ I{ LS. otm4ifz lite boli~o?wtilvel 39dg~zi~HtWIi4LLL hj, MaPIaI~eI~konintww1. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE side I Hvad er en lokaiplan : I Lokaiplanens område 2 Lokalpianens

Læs mere

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Indledning: Afdeling Byg oplever ofte i kontakten med sommerhusejere, der i en eller anden anledning har et ærinde hos bygningsmyndigheden, at der findes vidt

Læs mere

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre.

For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre. For et område nord for Nyborgvej 2-24 til bolig-og erhvervsfor-mål og til institution for ældre Hvad er en lokalplan? En lokalplan er en plan, hvori byrådet kan fastsætte bindende bestemmelser for et område,

Læs mere

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger.

Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik på at opføre helårsboliger. NOTAT Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Planafdelingen Ansøgninger om udstykning i landzone forår 2017 Forvaltningen har gennem det seneste halve år modtaget otte ansøgninger om udstykninger med henblik

Læs mere

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator

1 Bygningens størrelse. Der klages over bebyggelsen voluminøse karakter, at bygningen har 3 etager og parkeringskælder og elevator Skema over indsigelser og bemærkninger Nr. Indsigelserne kort refereret Ansøgers kommentar til indsigelser. By- og Miljøområdet har følgende bemærkninger til indsigelserne 1 Bygningens størrelse Der klages

Læs mere

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag, samt nedrivningstilladelser med bevaringsværdi 4, som er behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 1.+2. kvartal 2017 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 17/1013

Læs mere

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ

NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ NR. 052 FOR ET OMRÅDE TIL BOLIGFORMÅL M.V. VED BANEGARDSVEJ - RYVEJ SKANDERBORG KOMMUNE 1987 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund l l Beskrivelse af lokalplanens

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Juridisk-Teknisk Kontor. Rådhuset. 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd 4. april 2005 via Magistraten J.nr. JTK/04/00762 Den Ref.: Tlf.nr. hj/ar 8940 2519

Læs mere

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22

Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22 Teknik og Miljø Notat vedrørende indsigelser til forslag til lokalplan 36-007 Julsøvej i Sejs-Svejbæk og kommuneplantillæg 22 Nr. Afsender Resume og hovedindhold af indsigelser samt bemærkninger hertil

Læs mere

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE

I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE I N D HOLD SF0 R TEGN ELSE Side REDEGØRELSE Lokalpianens område Lokalpianens formål Lokalpianens indhold Forholdet til Øvrig planlægning m.m Lokalpianforslagets retsvirkninger Lokalpianens retsvirkninger

Læs mere