SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING"

Transkript

1 SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER Få overblik og spar tid med disse 5 unikke tips til effektiv planlægning

2 INTRODUKTION Har din organisation eller institution også oplevet, hvor udfordrende det kan være at skabe overblik over årets mange aktiviteter, møder og deadlines? For rigtig mange koster planlægningen meget tid og mange kræfter, og det er ikke så sært, når man ser på, hvor dynamiske alle arbejdspladser er i dag. Derudover stilles der højere krav til produktivitet og samarbejde på tværs af afdelinger, hvilket gør arbejdet mere komplekst. Heldigvis kan nye digitale løsninger og smarte fremgangsmåder hjælpe med at effektivisere planlægningsarbejdet. Her har vi samlet 4 tips, som sammen er opskriften på, hvordan du får det fulde overblik og sparer tid. I skolen: I uddannelsesinstitutioner stilles der i dag høje krav til det tætte samarbejde på tværs af lærere og ledere. Planlægningen af møder, eksamener og aktiviteter bliver heller ikke mindre udfordrende af de høje krav til fleksibilitet og til det at undgå spidsbelastning. Om det er planlægning af møder eller af selve undervisningen, er der meget at tage højde for, så hverdagen fungerer optimalt. I virksomheden: I en virksomhedskontekst lægges der vægt på, at årsplanen afspejler ændringer på markederne. Miljøerne forandrer sig med lynets hast, og det er derfor vigtigt, at der ikke tages udgangspunkt i antagelser taget tidligere på året. Der er desuden behov for værktøjer, som kan hjælpe til tættere samarbejde og koordinering mellem afdelinger og interessenter. I organisationer og foreninger: Til trods for at der er kommet meget opmærksomhed på digitaliseringens indflydelse på driften, er der fortsat mange organisationer, som ikke udnytter teknologiens mange muligheder til at effektivisere det daglige arbejde. Samtidigt er der meget fokus på gennemsigtighed, som skal gøre, at alle medarbejdere og medlemmer har overblik over årsplanlægningen og den strategiske udvikling. SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER Få overblik og spar tid med disse 5 unikke tips til effektiv planlægning

3 En udgivelse af Plandisc August 2018 Plandisc s 5 tips til hvordan din organisation eller institution får overblik og sparer tid med effektiv planlægning. TIP 1) BENYT ET OVERSKUELIGT FORMAT - side 5 TIP 2) HOLD ALTID ÅRSPLANEN UP TO DATE - side 8 TIP 4) INVOLVÉR MEDARBEJDERE OG INTERESSENTER - side 10 TIP 5) DET ER DETALJERNE, DER TÆLLER - side 15 TIP 3) SYNLIGGØR DIN PLAN FOR TEAMET ELLER HELE ORGANISATIONEN - side 9 BONUS TIP! AUTOMATISERING - side 15 GRAFIKER: Daniel Holm TEKSTFORFATTER: Rasmus Helbo Laursen

4 SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER FAKTA I en undersøgelse fra 2017 udarbejdet af revisionsfirmaet PwC, mener størstedelen af bestyrelser i organisationer, at den hurtige teknologiske udvikling er det aspekt, der vil have størst indflydelse på virksomhederne i nærmeste fremtid. Dog har mange organisationer fortsat ikke gjort alvor ud af snakken om digitale investeringer til effektivisering. Research fra Harvard Business School viser at 95 procent af den globale arbejdsstyrke ikke forstår deres organisations strategi. Løsningen på dette menes at være en større involvering af de ansatte i årsplanlægningen. Det indebærer både, at de løbende udviklingsprocesser synliggøres for de ansatte, og at de har mere indflydelse på planlægningen. Selvom der er kommet mere opmærksomhed på fordelene ved involveringen i det arbejde, der bliver udført på ledelsesniveau, formår størstedelen af organisationer ikke at formidle vigtige målsætninger ud til alle medarbejdere. 4

5 5 TIP 1) BENYT ET OVERSKUELIGT FORMAT TIP 1) BENYT ET OVERSKUELIGT FORMAT Hvad end du ønsker at lave en marketingplan, skabe et overblik over organisationens aktiviteter eller over begivenheder på skolen, bør det sættes op i et overskueligt format. I alle tilfælde arbejdes der hen imod overordnede målsætninger, og det er derfor en nødvendighed, at der skabes overblik over forbindelserne mellem aktiviteterne. Her vil den rette digitale løsning være din redning. I et årshjul sættes aktiviteter og opgaver ind i en overskuelig kontekst, som nemt kan overskues i ét helhedsbillede. Her er det nemlig nemt at arbejde i flere niveauer i de såkaldte aktivitetsringe, som eksempelvis kan være bestemte i forhold til en specifik afdeling, et team eller arbejdsområde. Alt efter hvilket formål årshjulet tjener, kan det indstilles til at vise ugeniveau eller dagsniveau. Med det rette værktøj kan årshjulets visuelle udtryk tilpasses til det specifikke behov, og der kan benyttes skabeloner, som er specifikke til brug i marketingafdelingen, bestyrelsen eller skolen eksempelvis. Et digitalt årshjul giver det fulde overblik i én og samme visning.

6 SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER 6

7 7 ET INTERAKTIVT PLANLÆGNINGSVÆRKTØJ ER VEJEN ET INTERAKTIVT PLANLÆGNINGSVÆRKTØJ ER VEJEN FREM Deloittes undersøgelse fra 2015 om digitalt lederskab viser, at næsten 90% af direktører på globalt plan forventer at deres industri i høj grad vil blive påvirket af digitale trends. Samtidig mener kun 44%, at deres organisationer forbereder sig tilstrækkeligt til ændringerne.

8 TIP 2) HOLD ALTID ÅRSPLANEN UP TO DATE 8 TIP 2) HOLD ALTID ÅRSPLANEN UP TO DATE Din organisation er helt sikkert forberedt på den digitale fremtid. Nye digitale muligheder giver nemlig unikke muligheder for at understøtte værdiskabelsen. Et godt eksempel er muligheden for nem og hurtig redigering i årsplanen. Det statiske årshjul, som mange organisationer og institutioner benytter som planlægningsværktøj, gør det svært at imødekomme de dynamiske miljøer, der arbejdes i. Den mere traditionelle årsplanlægning tager afsæt i antagelser taget tidligt på året og det gør, at planen hen ad vejen bliver uaktuel, fordi den ikke lever op til aktuelle interne og eksterne forhold. Det taler for en fornyet og smart fremgangsmåde. Der er meget tid og mange kræfter at sparer på, at bruge en løsning, hvor planen hurtigt at opdateres. Med et interaktivt årshjul, er det nemt og hurtigt at lave ændringer i planerne og lave en hensigtsmæssig struktur over aktiviteterne. Når planen tilmed er gemt online, er den nem at tilgå, og der bliver der hverken brugt unødigt plads på computeren eller opbevaring af papirer. Tildel opgaver løbende For at undgå, at der er tvivl om, hvem der står for hvad i årshjulet, er det en stor fordel at bruge et værktøj, hvor det er muligt at sende notifikationer til den ansvarlige for en specifik opgave. I Plandisc er det nemt og hurtigt at sørge for, at der bliver givet besked om de enkelte handlinger, der skal til for at få målsætningerne. Notifikationerne kan indstilles til at blive sendt på specifikke tidspunkter alt efter, hvordan det passer den pågældende person bedst. I forhold til at effektivisere arbejdsgangen og involvere hele organisationen i eksekveringen er strategien er denne funktion særdeles brugbar.

9 9 SYNLIGGØR DIN PLAN FOR TEAMET ELLER HELE ORGANISATIONEN TIP 3) SYNLIGGØR DIN PLAN FOR TEAMET ELLER HELE ORGANISATIONEN Et andet must i forhold til den digitale løsning er, at der er lagt op til nem og hurtig deling mellem de personer, som det er relevant for. Med et interaktivt årshjul kan det både foregå ved at indlejre årsplanen på organisationens eller institutionens intranet og blot ved deling af koden til årshjulet Indlejring af årshjul Både organisationer og institutioner kan få stor gavn af at indlejre deres nye smarte digitale årshjul på deres intranet eller site. På den måde kan alle de involverede når som helst og hvor som helst tilgå planen. På den måde er det interaktive årshjul er et glimrende værktøj til at holde hele organisationen opdateret med vigtige arrangementer og strategiske udspil. Uddannelsesinstitutionen kan eksempelvis have stor glæde af synliggørelsen på den måde, at elever og forældre nemt kan få overblik over vigtige aktiviteter og tværfaglige temauger eller lignende. I tilfælde, hvor bestemte personer ikke har adgang til organisationens intranet eller site, kan den unikke kode, som er tilknyttet til årshjulet, benyttes. Det kunne eksempelvis være en fordel at kommunikere et årshjul ud til bestemte interessenter, som ikke har direkte adgang til organisationens intranet.

10 TIP 4) INVOLVÈR MEDARBEJDER & INTERESSENTER 10 TIP 4) INVOLVÈR MEDARBEJDERE & INTERESSENTER Et andet område, hvor en digital løsning er vejen frem, er i forhold til at involvere hele organisationen i selve planlægningen, koordineringen og eksekveringen af strategier. Som tidligere nævnt er der 95% af den globale arbejdsstyrke ikke forstår deres organisations strategi. Harvards anbefalinger er ikke kun et øget fokus på bedre kommunikation af planlægningen på ledelsesniveau men også, at hele organisationen bliver involveret i selve planlægningen af, hvordan strategien bliver eksekveret. Når ledelsen i eksempelvis en organisation sørger for, at de enkelte afdelinger planlægger året både individuelt og i samarbejde med de andre afdelinger, opnås den største synergi i organisationen.

11 11 SÅDAN MESTRER DU PLANLÆGNING PÅ 15 MINUTTER OPNÅ BREDERE FORSTÅELSE FOR ORGANISATIONENS STRATEGI Harvard anbefaler, at ledelsen benytter digitale værktøjer til at kommunikere til organisationen, hvordan strategier løbende eksekveres.

12 DELING AF AKTIVITETSRING 12 DELING AF AKTIVITETSRING Med et interaktivt årshjul fra Plandisc er det endda muligt at synkronisere årsplanen på den måde, at hver afdelings aktiviteter fremgår af det samme årshjul. Dette kan blandt andet gøres ved at dele aktivitetsringe således, at en afdeling kan få indsigt i en anden afdelings planlagte aktiviteter. Det sker ved at inkorporere ringen i eget hjul, hvilket gør, at der planlægges hensigtsmæssigt på tværs af afdelingerne og samarbejdet kan fremmes. I organisationen Har marketing og salg eksempelvis hver deres aktivitetsring i et årshjul, kan det sammenlignes om aktiviteterne falder hensigtsmæssigt i forhold til hinanden, og om planen kan koordineres og effektiviseres yderligere. Eksempelvis kan planlægningen koordineres på den måde at Marketingafdelingens planlagte kampagner visualiseres i årshjulet på en måde så salgsafdelingen kan justere deres salgsaktiviteter i deres egen ring i samme årshjul. Marketing afdelingen vil desuden kunne samarbejde med andre interne interessenter ved at dele specifikke aktivitetsringe og på den måde inddrage dem i fremtidige marketingkampagner. Læs mere om deling af aktivitetsringe i årshjulet i marketingøjemed og læs om, hvordan Skousen eksempelvis har fremmet det interne samarbejde med denne funktion på denne side.

13 13 DELING AF AKTIVITETSRING I skolen Et andet eksempel, hvor brugen af denne delingsfunktion er værdifuld, er i forhold til planlægningsarbejdet i skolen. Her er det nemlig udfordrende for skolens lærere og ledere at skabe et fælles overblik over alle aktiviteter, så der kan koordineres og skabes indsigt for alle de involverede. De forskellige teams såsom den overordnede ledelse, indskolingen og udskolingen kan få mere ud af deres planlægning, når de benytter en digital løsning, hvor de kan dele hver deres ringe i et samlet årshjul. I bestyrelsen I bestyrelsen er tæt samarbejde ligeledes en forudsætning for værdiskabelse. Eksempelvis i foreningen eller virksomheden kan samarbejdet mellem medlemmer af bestyrelsen, ejere og direktion fremmes ved at dele aktivitetsringe mellem hinanden angående kerneopgaver, strategisk udvikling osv. På den måde er det interaktive årshjul nyttigt i forhold til at skabe dynamik og sikre, at ansvar ikke overlapper uhensigtsmæssigt. Deling af årshjul Et andet område, hvor organisationer og institutioner kan udnytte digitale muligheder for planlægning, er i forhold samarbejde ved deling af hele årshjulet. Denne funktion er værdifuld på den måde, at den muliggør tæt samarbejde om årsplanlægningen mellem brugere af softwaren. Plandisc tilbyder denne unikke måde at koordinere aktiviteter i fællesskab og har udviklet den specifikt til at dække organisationers og institutioners behov for tæt samarbejde. I en afdeling, hvor der skal udarbejdes en plan i fællesskab, er delingen af årshjulet et nyttigt redskab. Det er den på den måde, at alle medarbejderne nemt kan gå ind og tilføje aktiviteter til den fælles plan. Derved får alle indflydelse på planlægningen, og årets gang kommer til at forløbe hensigtsmæssigt for den enkelte. Få det fulde overblik ved at dele aktivitetsringe mellem forskellige afdelinger eller teams. SALG DESIGN HELE ORGANISATION MARKETING ØKONOMI

14 UDTALELSER 14 Dennis Kronborg Blogger & kurusholder Chanette Bak Brand Coordinator, Skousen DK Et unikt overblik over årets vigtigste begivenheder er et must når du skal planlægge årets marketing, PR og salgsmæssige aktiviteter. Jeg anbefaler altid årshjulet. Mulighederne er mange med et årshjul, og det bedste af det hele er at der findes et online værktøj kaldet Plandisc, som du kan benytte. Trods vores korte bekendtskab med Plandisc, har vi allerede haft stor gavn af værktøjet i vores brandteam samt hos vores interne stakeholdere. Værktøjet bidrager i høj grad til at vi kan informere og inddrage relevante stakeholders i vores fremtidige marketingkampagner og -aktiviteter. Særligt funktionen med at kunne tilpasse årshjulet (deling af kalenderringe) til forskellige stakeholders har været gavnligt for os. Henrik Nielsen CEO, ASNET Board Louise Jørgensen Brand Manager, WhiteAway Planlægnings- og visualiseringsværktøjet fra Plandisc er det bedste jeg har set. Det kan helt sikkert styrke værdiskabelsen i bestyrelsen. Jo mere man arbejder med værktøjet, opdager man de mange muligheder såsom link til virksomhedens andre planlægningsopgaver ledermøder, projekter m.m. Plandisc giver os mulighed for at optimere både vores kortsigtede og langsigtede planlægning og er med til at sikre større synkronisering på tværs af organisationen

15 15 TIP 5) DET ER DETALJERNE, DER TÆLLER TIP 5) DET ER DETALJERNE, DER TÆLLER Som tidligere nævnt er et årshjul den ideelle platform til at skabe et unikt overblik over årets aktiviteter. I den forbindelse bør det blive nævnt, at du med et digitalt årshjul, kan tilføje alle de vigtige beskrivelser og filer, som du har behov for. I det interaktive årshjul fra Plandisc er det mulighed for at arbejde i en ekstra dimension, idet du kan klikke dig ind på hver enkelt aktivitet og tilføje detaljerede beskrivelser. Det kan eksempelvis være værdifuldt, hvis du vil tilføje et referat fra et møde, eller et skema over underaktiviteter til en begivenhed, som strækker sig over flere dage. Vedhæft filer En anden ideel mulig for at optimere årsplanen kan ske ved at vedhæfte filer til din plandisc. På den måde kan der tilføjes omfattende materiale til årshjulet. Det kunne eksempelvis være relaterede rapporter, en action plan, eksamensbeskrivelser eller hvad der ellers måtte være relevant i netop dit tilfælde. BONUS TIP! AUTOMATISERING Et sidste tip, som bestemt er værd at skrive bag øret, går på, at der kan spares en hel del tid ved at automatisere processer. Det kunne eksempelvis ske ved at s til kunder eller marketingkampagner sættes op til at blive sendt ud automatisk. Et andet eksempel er at bruge værktøjer til at sætte påmindelser til at blive sendt ud til folk forud for aktiviteter.

16 Vi i Plandisc ønsker dig held og lykke med planlægningen fremover. Har du spørgsmål eller kommentarer til denne e-bog, er du mere end velkommen til at kontakte os på info@plandisc.com Besøg os på

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Den bedste løsning er den som bliver anvendt

Den bedste løsning er den som bliver anvendt Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt har

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

InfoGalleri i detaljer

InfoGalleri i detaljer InfoGalleri i detaljer InfoGalleri er et digitalt formidlingsværktøj, der hjælper dig til at kommunikere bedre med dine brugere ved brug af storskærme. Ved hjælp af vores brugervenlige redaktionsværktøj,

Læs mere

KOMPETENCER TIL ET DIGITAL ARBEJDSLIV

KOMPETENCER TIL ET DIGITAL ARBEJDSLIV KOMPETENCER TIL ET DIGITAL ARBEJDSLIV INDHOLD 1. Introduktion 2. Hvorfor fokus på digitale kompetencer? 3. Formålet med kataloget 4. Hvordan er kataloget blevet til? 5. Hvad er kompetencer til et digitalt

Læs mere

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER

HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER HØST ALLE FORDELENE MED DIGITALE VÆRKTØJER En bog til håndværkeren der er klar til at tage det digitale skridt og dermed optimere sin dagligdag. Koster det at skippe digitaliseringen? Flere og flere virksomheder

Læs mere

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier

KOMMUNIKATIONSSTRATEGI. Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Analyse af organisationers udvikling og anvendelse af kommunikationstrategier Februar 2014 INDHOLD KONKLUSION............................................ 3 OM ANALYSEN...........................................

Læs mere

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011

KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015. Januar 2011 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGI 2011 2015 Januar 2011 Indhold 1 INDLEDNING 2 STRATEGIGRUNDLAGET 2.1 DET STRATEGISKE GRUNDLAG FOR KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN 3 VISION - 2015 4 KANAL- OG DIGITALISERINGSSTRATEGIEN

Læs mere

MoMo giver tid til læring og trivsel

MoMo giver tid til læring og trivsel 2 TID TIL LÆRING OG TRIVSEL MoMo giver tid til læring og trivsel SYSTEMATIC VIL GØRE EN FORSKEL Derfor er MoMo en helt ny og visionær læringsplatform. Med MoMo opfylder vi ikke kun de forventelige krav,

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria

Social Media Strategi Muligheder og udfordringer. November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Social Media Strategi Muligheder og udfordringer November 2011 Trine-Maria Kristensen www.linkedin.com/in/trinemaria Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Weblog: Hovedet

Læs mere

Din digitale samarbejdsplatform

Din digitale samarbejdsplatform Din digitale samarbejdsplatform Log på En digital løsning, der hjælper dig med at optimere din virksomhed Ét sted til kommunikation, dokumentation og finansiel indsigt DeloitteDirect er en digital samarbejdsplatform

Læs mere

BLACK FRIDAY 2018 MIKKEL SØNDERGAARD MËRK DESIGN OG INNOVATION. En nem og hurtig guide til dig som er webshopejer

BLACK FRIDAY 2018 MIKKEL SØNDERGAARD MËRK DESIGN OG INNOVATION. En nem og hurtig guide til dig som er webshopejer BLACK FRIDAY 2018 MIKKEL SØNDERGAARD MËRK DESIGN OG INNOVATION En nem og hurtig guide til dig som er webshopejer BLACK FRIDAY 2018 MËRK DESIGN OG INNOVATION Lille ekstra tip! Hvis du ikke har, så få allerede

Læs mere

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI

OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI OPGAVEUDVALG FOR DIGITALISERING OG TEKNOLOGI VIDEN PEJLEMÆRKER POLITISK MODEL Indholdsfortegnelse 1. Hvorfor opgaveudvalg for digitalisering og teknologi side 3 2. Digitalisering i DIS-modellen (digitalisering,

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte forældre 18. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte forældre og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM

5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM 5 veje til at booste dit salg med Microsoft CRM Ved du nok om dine kunder? Microsoft CRM fortæller dig alle hemmelighederne I IT Relation Front-data tilpasser og skræddersyer vi Microsoft CRM systemer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune

Indholdsfortegnelse. Service- og kanalstrategi for Brøndby Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2 2. Definition og afgrænsning 3 3. Borgere og virksomheders brug af kommunikationskanaler 4 4. Hvad er strategien, og hvad betyder det for borgere og virksomheder? 5

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse

Indhold Login Beskeder Grupper Kalender Notifikationer Sikre filer Diverse Medarbejder FAQ Indhold Login... 3 + Hvor logger jeg ind på Aula?... 3 + Hvad, hvis jeg både er lærer og forælder til et barn?... 3 Beskeder... 3 + Hvor ser jeg sendte beskeder?... 3 + Hvordan tilføjer

Læs mere

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAexecution

Det bedste værktøj. er det der bliver brugt. RISMAexecution Det bedste værktøj er det der bliver brugt RISMAexecution RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt

Læs mere

Velkommen til kursus i Alia

Velkommen til kursus i Alia - og om hvordan man får velforberedte pårørende 25. september 2009 Side 1 ud af 25 Velkommen til kursus i Alia - Sådan får du velforberedte pårørende og sparer tid med en Alia hjemmeside - og om hvordan

Læs mere

Automatisk marketing for webshop-ejeren

Automatisk  marketing for webshop-ejeren Automatisk e-mail marketing for webshop-ejeren - sådan kommer du i gang Casper Ackermann Automatisk e-mail marketing for webshop-ejeren Der er rigtig mange penge at hente i e-mail marketing for en webshop.

Læs mere

Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål

Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål Guide til årsplanlægning med forenklede Fælles Mål Årsplanen er et redskab til at skabe overblik over, hvilke kompetence-, færdigheds- og vidensmål forenklede Fælles Mål for det enkelte fag, der inddrages

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Den bedste løsning er den som bliver anvendt

Den bedste løsning er den som bliver anvendt Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden. Samtidigt har

Læs mere

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi

Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi Ikast-Brande Kommune Vision for digitalisering og velfærdsteknologi 2016-2020 Godkendt af byrådet den 13.03.2017 Indhold Indledning... 3 Vision... 3 Strategiske fokuspunkter Digital kultur, kompetence

Læs mere

PARADOKSLEDELSE VOL. 2

PARADOKSLEDELSE VOL. 2 NY UDDANNELSE PARADOKSLEDELSE VOL. 2 HVORDAN DU KAN BRUGE PARADOKSLEDELSE I DET STRATEGISKE OG PERSONLIGE LEDERSKAB Clavis ApS Klostergade 60 8000 Århus C Tlf.: 2426 1611 Kontakt@clavis.dk 2 www.clavis.dk

Læs mere

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017.

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. Telia Erhverv har sammen med Dansk Industri spurgt 500 virksomheder i forskellige brancher om, hvordan det går med at bruge nye, digitale værktøjer til

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for det kommende lærerteam og forældre til 0. klasse. Klik

Læs mere

Tax Risk and Opportunity Manager Arbejd smartere, hurtigere og innovativt og reducer skatterisici. Tax

Tax Risk and Opportunity Manager Arbejd smartere, hurtigere og innovativt og reducer skatterisici. Tax trom Tax Risk and Opportunity Manager Arbejd smartere, hurtigere og innovativt og reducer skatterisici Tax Hvorfor TROM og Deloitte? I en verden med stadig større fokus på skatter og afgifter ønsker virksomheder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål

Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016. Formål Digitaliseringsstrategi for Folkeskolerne i Lejre Kommune 2013-2016 Formål Digitaliseringsstrategiens formål er at beskrive sammenhængen mellem teknik og læring, mellem digitale læremidler og læringsformer

Læs mere

Den bedste løsning. er den som bliver anvendt. RISMAexecution

Den bedste løsning. er den som bliver anvendt. RISMAexecution Den bedste løsning er den som bliver anvendt RISMAexecution RISMA Vi er dedikeret til din succes Pålidelig rettidig information spiller en nøglerolle for succes i dagens omskiftelige forretningsverden.

Læs mere

Ledelsesroller i Byens TMF

Ledelsesroller i Byens TMF Ledelsesroller i Byens TMF Med Byens TMF sætter vi yderligere fokus på at imødekomme Byens Behov og fremtidssikre TMF. Vi gør det ud fra følgende fire pejlemærker: Byens behov, Tværgående samarbejde, Mere

Læs mere

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering

ProspectFinder. Intelligent B2B leadgenerering ProspectFinder Intelligent B2B leadgenerering 2 Kundernes købsproces har ændret sig Det kræver en ny proces for virksomheders leadgenerering IDENTIFICERING Det bliver stadig vigtigere aktivt at identificere

Læs mere

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft Project 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Værktøjslinjen Hurtig adgang Tilpasse dette område så dine

Læs mere

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38

Brugermanual. Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Brugermanual Byggeweb Capture Entreprenør 7.38 Indholdsfortegnelse Byggeweb Capture... 5 Indledning... 5 Hvad er Byggeweb Capture... 5 Principper... 6 Opbygning... 7 Projektinfo - Entreprenør... 7 Opsummering

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016

PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 PLAN OG UDVIKLING GIS-STRATEGI 2012-2016 Indhold 1 INDLEDNING 3 2 STRATEGIGRUNDLAGET OG HANDLINGSPLAN 5 3 VISION 6 4 PEJLEMÆRKER OG PRINCIPPER 8 4.1 TEKNOLOGI 8 4.1.1 Principper 8 4.2 KOMMUNIKATION 9 4.2.1

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPortal er den enkle, webbaserede indgangsvinkel til ProMark både når det drejer sig om registrering af egen tid og opgaver, information og udførelse af konkrete arbejdsopgaver. kører i en webbrowser og kan også

Læs mere

BYFORNYELSE. IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse

BYFORNYELSE. IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse BYFORNYELSE IT i byfornyelsen elektronisk borgerinddragelse Socialministeriet 2007 Udarbejdet af Laura Larvig Andersen og Jonas Bjørn Whitehorn, Kvarterløft Nørrebro Park, Københavns Kommune Omslagsfoto

Læs mere

Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring?

Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring? Hvordan skaber vi organisationer, der mestrer forandring? Programoversigt 15:00 Velkomst Baggrund og ambitioner Fire markante ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer To kritiske stemmer på traditionel

Læs mere

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab

Tjekliste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab liste med 13 anbefalinger til strategisk lederskab En vindervirksomhed er en virksomhed, der igennem sit strategiarbejde og handlekraftig eksekvering af sin Vinderstrategi sikrer sig som morgendagens vinder,

Læs mere

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE

KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE KOMMUNIKATIONSPOLITIK FOR BRØNDBY KOMMUNE MAJ 2008 FORORD Kommunikationen har betydning for, hvordan borgere og virksomheder opfatter os, og hvordan kommende og nuværende medarbejdere ser på kommunen som

Læs mere

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune

Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune Principper for digitalisering og ny teknologi i Brønderslev Kommune v. 1.0 22032017 Godkendt i Økonomiudvalget Dette dokument beskriver Brønderslev kommunes 5 overordnede digitaliseringsprincipper: 1.

Læs mere

Vores arbejdsmetoder

Vores arbejdsmetoder Vores arbejdsmetoder Vores forretningsprincipper og Vores værdier udgør sammen kernen i vores virksomhed. I Vores arbejdsmåde beskrives det, hvordan vi omsætter vores ressourcer til resultater. Vi vil

Læs mere

Ledelsesroller i Byens TMF

Ledelsesroller i Byens TMF Ledelsesroller i Byens TMF Med Byens TMF sætter vi yderligere fokus på at imødekomme Byens Behov og fremtidssikre TMF. Vi gør det ud fra følgende fire pejlemærker: Byens behov, Tværgående samarbejde, Mere

Læs mere

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger

Open Call. Sprint:Digital søger designpartnere til at facilitere designsprints. digitale løsninger Open Call søger designpartnere til at facilitere designsprints med fokus på digitale løsninger Open call Vil I hjælpe med at ruste danske virksomheder til en digital fremtid? Og har I erfaring med at facilitere

Læs mere

Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet

Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet Læringsplatform og elevens plan - En del af skole/hjem samarbejdet Indhold Læringsplatform og elevens plan i Ikast-Brande kommune... 2 Læringsplatformen MOMO... 2 Elevens plan:... 2 Elevplanen er et fælles

Læs mere

Trend & Expert Reports: Online Series 2017

Trend & Expert Reports: Online Series 2017 ½ Trend & Expert Reports: Online Series 2017 Interactive Content Læs alt om hvad Interactive Content er, hvordan det giver marketing og salg helt nye muligheder for at skabe leads, kvalificere dem og lukke

Læs mere

F remtidens Digital Post

F remtidens Digital Post F remtidens Digital Post Kommunale input til videreudvikling af Digital Post Anvendelse af Digital Post er en central del af udviklingen af den offentlige service. Derfor er det vigtigt, at kravene til

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov

Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODTOG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER DANSKE ERHVERVSSKOLER OG -GYMNASIER KORT OG GODT Om erhvervsskolers arbejde med fremtidens kompetencebehov 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering)

KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) KL S LEDERTRÆF 2013 Strategisk relationel ledelse (workshop/boglancering) Programoversigt 10:50 Velkomst Baggrund og ambitioner Fire markante ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer To kritiske

Læs mere

BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE

BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE BOARD OFFICE BESTYRELSESPORTAL DER BOOSTER BESTYRELSENS ARBEJDE Giv din bestyrelse et digitalt løft OM BOARD OFFICE Med bestyrelsesportalen BOARD OFFICE kan I administrere og planlægge bestyrelsesarbejdet,

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel

Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse. Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse Kommunikation i praksis Digital markedsføring E-handel Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt at kigge nærmere på vores 6 ugers uddannelsesforløb.

Læs mere

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis

Fagbeskrivelse. 6 ugers selvvalgt uddannelse. E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Fagbeskrivelse 6 ugers selvvalgt uddannelse E-handel Digital markedsføring Online kommunikation Strategisk kommunikation Kommunikation i praksis Velkommen til vores program for 2014! Tak fordi du har valgt

Læs mere

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler.

Give mulighed for, at børn kan lære mere lystbetonet med afsæt i hver sine særlige interesser. Det kan ske via nye digitale læringsmidler. DIREKTIONENS STAB IT og Digitalisering Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Digitaliseringsstrategi 2017 2020 Poul.veno@herning.dk www.herning.dk Kontaktperson: Poul Venø Dato: 10. august 2017

Læs mere

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid

Salgslederuddannelse. Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau. 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid 2 dage i Kolding 4 dage i Madrid Salgslederuddannelse Styrk dine kompetencer som salgsleder på strategisk niveau IE Business School er ranket blandt top 5 over Europas bedste Business Schools af Financial

Læs mere

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør

SuperOffice. Europas ledende CRM software leverandør SuperOffice Europas ledende CRM software leverandør Velkommen til SuperOffice webinar 6. november 17 Vi venter på, at klokken bliver 13:00 Husk at aktivere lyden - med "Select Audio" kan du vælge: "Call

Læs mere

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015

#DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 #DitmerTalks #Digitaliseringsmessen2015 I løbet af Digitaliseringsmessen 2015 holder Ditmer seks oplæg under navnet #DitmerTalks Du er hermed inviteret :) #DitmerTalks Vi har inviteret en række skarpe

Læs mere

Altid med, altid opdateret

Altid med, altid opdateret MIT BDO BDO Online Sikker og nem login Mit BDO benytter NemID til login. Det betyder, at du ikke får endnu et brugernavn og en adgangskode at holde styr på. Hold dig opdateret Download vores App Mit BDO

Læs mere

EazyProject Ressourcestyring

EazyProject Ressourcestyring EazyProject Ressourcestyring Mobil WebApp Med EazyProjects mobile WebApp har du de vigtigste informationer, samlet i lommeformat. Direkte fra din smartphone får du hurtigt adgang til: Kalenderen - der

Læs mere

imo-learn MOVED BY LEARNING

imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn MOVED BY LEARNING Lær inkorporeret læring at kende, lær imo-learn at kende imo-learn MOVED BY LEARNING imo-learn omdefinerer den måde, vi lærer på, og sikrer en revolutionerende ny læringsoplevelse.

Læs mere

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC

PROMARK WORKFORCE MANAGEMENT ProPC er den mobile arbejdsplads en Windowsbaseret terminal til alle typer registreringer via PC eller tablet både i virksomheden og på farten. Imponerende stærk offline-funktionalitet. WINDOWSBASERET TERMINAL

Læs mere

Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog.

Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog. Målgrupper..4 Værdiord.6 Brandplatform..8 Kommunikationsprincipper..12 Kommunikationspolitik.13 Ressourcer..14 Arbejdsgange...15 Handlingskatalog.16 Kontakt..18 2 Denne kommunikationshåndbog er lavet på

Læs mere

Nye digitale muligheder og trends

Nye digitale muligheder og trends Nye digitale muligheder og trends Skanderborg 15. September 2015 Velkomst hvem er vi? Thomas Fisker Nielsen (find mig på LinkedIN) Adjunkt på University College Nordjylland Underviser i Google Analytics,

Læs mere

Digitalisering og Forandringsledelse

Digitalisering og Forandringsledelse Digitalisering og Forandringsledelse PETER KALUM SCHOU AARHUS UNIVERSITET Hvem er jeg: Ph.d. fra Copenhagen Business School Forsker i entreprenørskab, innovation og digitalisering. Postdoc ved Aarhus Universitet,

Læs mere

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT

KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Ledelsesgrundlag KURS KOORDINERING ENGAGEMENT Udgivet af: Faxe Kommune 2013 Redaktion: Center for Udvikling Layout: Rune Brandt Hermannsson Foto: Colourbox.com, Faxe Kommune Tryk: HellasGrafisk www.faxekommune.dk

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015

Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Resultatlønskontrakt for Direktøren på Handelsfagskolen 2015 Bestyrelsen har med virkning pr. 1. januar 2015 indgået en 1-årig resultatlønskontrakt med direktør Pia Agerbæk Marlo på Handelsfagskolen med

Læs mere

Digitaliseringsstrategi

Digitaliseringsstrategi gladsaxe.dk Digitaliseringsstrategi 2015-2018 Gladsaxe Kommune er med stor fart i gang med at forandre og effektivisere opgaveløsningen og skabe mere velfærd for borgerne ved at udnytte mulighederne gennem

Læs mere

virtuelle platforme Working Virtual 2015

virtuelle platforme Working Virtual 2015 virtuelle platforme Working Virtual 2015 Program Hvad gør de andre virksomheder? VS14 analyse Hvad kan du og din virksomhed gøre? Virtuelle møder og alternativerne Fakta om virtuelle møder og potentialer

Læs mere

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING

BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING BUSINESS CASE OG GEVINSTREALISERING Business casen er rygraden i ethvert forretningsprojekt. Om det handler om at købe et nyt IT system, en virksomhed eller om at outsource dele af sin IT-drift, ja, så

Læs mere

Vedligehold på farten

Vedligehold på farten Vedligehold på farten Spar tid og penge med cloud-baseret vedligehold En af de største fordele ved INEXTIA er brugervenlighed, nem adgang og enkelthed. Du undgår indviklede installationer, backup rutiner

Læs mere

Canon Business Services

Canon Business Services Canon Business Services "Transforming your business" Canon Business Services I et landskab, hvor kundeadfærden hele tiden ændrer sig, ændrer det også den måde, virksomheder arbejder på, samt hvordan de

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø)

Opgavesedler til pædagogisk personale med tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø) Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse

Workshops til Vækst. - Modul 3: Eksternt fokus. Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst - Modul 3: Eksternt fokus Indholdsfortegnelse Workshops til Vækst... 1 Eksternt fokus... 2 Praktiske forberedelser... 3 Mentale modeller... 5 Indbydelse... 6 Program... 7 Opsamling

Læs mere

BØRNEMØDER. n INTRODUKTION. Eksemplet er beskrevet på baggrund af erfaringer fra AKT-vejleder Pernille Schlosser på Skolen ved Søerne i København.

BØRNEMØDER. n INTRODUKTION. Eksemplet er beskrevet på baggrund af erfaringer fra AKT-vejleder Pernille Schlosser på Skolen ved Søerne i København. BØRNEMØDER DCUM anbefaler børnemøder, fordi de er med til at sikre plads og rum til en fælles inklusionsindsats over for udfordrede børn. Skolen ved Søerne bruger børnemøder i arbejdet med inklusion. Det

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen

Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer. Børne- og skoleforvaltningen Digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstrategi med forklaringer 2012 2015 Børne- og skoleforvaltningen Udarbejdet januar/februar 2012 Bjørn Stålgren, Gitte Petersen og Lene Juel Petersen Vedtaget april

Læs mere

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9

Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Velkommen til den nye og forbedrede Dynamicweb 9 Effektive kundeoplevelser på tværs af alle kanaler med én integreret platform. Én platform dækker (alle) dine digitale behov Med Dynamicweb 9 får du adgang

Læs mere

Derfor bør du have en strategi

Derfor bør du have en strategi Derfor bør du have en strategi Strategi handler grundlæggende om at afklare, hvordan virksomheden kommer op på næste niveau. Og om, hvordan den kan skabe yderligere værdi for kunderne og for virksomheden

Læs mere

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN

VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VÆRDIGHED MED TEKNOLOGI OG DIGITALISERING SENIOR- OG SOCIALFORVALTNINGEN VISION: VI VIL HAVE TEKNOLOGI OG DIGITALISERING TIL AT SKABE SELVVÆRD OG SAMMENHÆNG FOR MENNESKER Teknologi og digitale løsninger

Læs mere

Eventstrategi. for Furesø Kommune

Eventstrategi. for Furesø Kommune Eventstrategi for Furesø Kommune 1 INDHOLD BAGGRUND 3 STRATEGI 4 Strategimål 1: Events skal skabe lokal merværdi i Furesø Kommune Strategimål 2: Events i Furesø Kommune skal være af høj standard Strategimål

Læs mere

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog

Firmaprofil. Etableret 2011. OffentligPrivatDialog gik live primo 2012. Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog DIGITAL DIALOG Firmaprofil Etableret 2011 OffentligPrivatDialog gik live primo 2012 Første og førende indenfor OPS management systemer og OP-Dialog Vinder af IKA s Dialogpris 2014 nomineret og kåret af

Læs mere

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod

Starthjælp. til e-bogs- og bogprojekter via mybod Starthjælp til e-bogs- og bogprojekter via mybod mybod starthjælp Velkommen til mybod! Med din registrering har du fået adgang til alle vigtige funktioner og værktøjer, som du skal bruge for selv at udgive

Læs mere

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang?

Agenda. Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? Agenda Kort præsentation Introduktion til Robotic Process Automation (RPA) Demo Hvordan understøtter det forretningen? Hvordan kommer man i gang? INDLEDNING En stor del af de adm. og finansielle processer

Læs mere

Velkommen til visuel demo på SOSWEB

Velkommen til visuel demo på SOSWEB Velkommen til visuel demo på SOSWEB SOSWEB er en web- baseret totalløsning til styring af alle de aktiviteter, som nutidens virksomheder skal håndtere indenfor miljø- og sikkerhed. Både når det gælder

Læs mere

Digitaliseringsstrategi 2011-2014

Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Digitaliseringsstrategi 2011-2014 Indholdsfortegnelse: Hørsholm Kommune vil være en digital kommune...3 Hvor skal vi hen...3 Mål for digitalisering...5 Strategiske spor...6 A. Alle ledere og medarbejdere

Læs mere

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017

Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering af understøttende undervisning Skoleudvalget, 17. januar 2017 Evaluering i Aalborg Kommune Evaluering er fremadrettet og lærende Evaluering er et værktøj til at give indsigt og viden, der bidrager

Læs mere

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse

Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse Fredensborg Kommunes styringsfilosofi Central styring decentral ledelse April 2013 1 Sammenhæng og enkelhed Denne pjece beskriver Fredensborg Kommunes styringsfilosofi. Styringsfilosofien bygger princippet

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

SKAB ET BEDRE ARBEJDSGRUNDLAG FOR DIN BESTYRELSE MED BOARD OFFICE BOARD

SKAB ET BEDRE ARBEJDSGRUNDLAG FOR DIN BESTYRELSE MED BOARD OFFICE BOARD SKAB ET BEDRE ARBEJDSGRUNDLAG FOR DIN BESTYRELSE MED BOARD BOARD BESTYRELSESPORTAL Digitaliser bestyrelsens arbejde BESTYRELSESPORTAL MED TYDELIGE FORDELE Med BOARD forenkles udarbejdelsen og distributionen

Læs mere

> Et unikt medieoverblik

> Et unikt medieoverblik > Et unikt medieoverblik Optimalt medieoverblik Unikke søgemuligheder Ny medieportal for online planlægning Unikke eksponeringsmuligheder Search, medieinfo & kreativitet Markedsinformationen i dag FDIM/

Læs mere