Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto"

Transkript

1 1 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Faste ejendomme, beboelse Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende boligarealerne på kommunens plejeboliger, som ikke er opført efter ældreboliglovgivningen: - Fjordvang Plejecenter, Oxendalen, Mariager Desuden omfatter funktionen udgifter og indtægter vedrørende kommune pensionistboliger: - Vinkelvej i Hadsund - Elmevej i Assens Udgifter vedrørende servicearealerne på kommunens plejecentre mv. er registreret på funktion Udgifter til renter og afdrag på lån i ældreboligerne er registreret på hovedkonto 7 og 8. Budgettet for 2012 var for plejeboligerne lagt med baggrund i udgifterne i 2010, og for pensionistboligerne lagt med baggrund i udgifterne før kommunesammenlægningen i Der er endnu ikke udarbejdet egentlige vedligeholdelsesplaner for boligerne, som kan danne grundlag for beregning af huslejeandel til hensættelser. Der er derfor sket huslejeregulering fra 1. januar 2010 på baggrund af et skøn. I forhold til budgettet er der en merudgift på netto kr. Budget- og regnskabstal for de enkelte ældreboliger kan opgøres således: (netto i mio. kr.) Opr. budget Korr. Budget Regnskab Fjordvang Plejecenter, Oxendalen -0,4-0,4-0,3 Vinkelvej, Hadsund -0,2-0,2-0,2 Elmevej, Assens -0,1-0,1-0,0 Lejetab i alt 0,0 0,0 0,0 I alt - netto -0,6-0,6-0,5

2 2 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Andre faste ejendomme Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende kommunens leje af lokaler Brogade 3 i Hobro. Lokalerne benyttes til administration af en del af aktiviteterne i ældreplejen (udegrupperne i Hobro og sygeplejen) samt på sundhedsområdet (Sund By og træningsterapeuter). Der var i budgettet afsat beløb til huslejen samt beløb til rengøring, vedligehold samt el, vand og varme. Udgifterne på kr. i alt er ved årsafslutningen fordelt på brugerne efter fordelingsnøgle. Budgettet på kr. er ligeledes fordelt efter samme nøgle. Der er derfor i regnskabet ingen udgift registreret her. Der har været merudgifter til rengøring, el og renovation.

3 3 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes udgifter til medfinansiering af borgernes benyttelse af sygehus- og sygesikringsydelser. Grundlaget for budgettet er det af KL udmeldte forventede forbrug i 2012 til aktivitetsbestemt medfinansiering. Der skete en markant omlægning af medfinansieringen fra 2011 til Et fast grundbidrag, der til og med 2011 blev konteret på finanskontiene og dermed ikke var en del af driften, blev overført til aktivitetsbestemt medfinansiering, og driftsudgifterne steg dermed med ca. 48 mio. kr. Stigningen skete på set somatiske område, hvor %-delen som kommunerne medfinansierer steg fra 30 til 34 % samtidig med at de maximale beløb, der kunne opkræves pr. behandling blev ca. tredoblet. Der var stor usikkerhed vedr. udgifterne i 2012 pga. ovennævnte finansieringsomlægning. I løbet af året blev budgettet reduceret med ca. 2,8 mio. kr., men de to sidste måneders regninger blev højere end forventet, så udgifterne blev kr. højere end det korrigerede budget. Der sker også en forskydning af udgifterne på funktionen. Udgifterne til ambulant behandling stiger konstant, mens den stationære behandling med indlæggelse er faldende. Nedenfor ses de forventede udgifter i 2012 sammenlignet med de faktiske udgifter i 2011 og Oprindelig forventet og faktisk andel af finansiering af: Regnskab 2011 Opr. budget 2012 Regnskab 2012 Stationær somatik Ambulant somatik Stationær psykiatri Ambulant psykiatri Sygesikringsydelser Genoptræning under indlæggelse Udgifterne til den samlede aktivitetsbestemte medfinansiering er ca. 2,3 mio.kr. mindre end oprindeligt forventet, men der sker forskydninger mellem de enkelte typer medfinansiering. Udgifterne til ambulant somatisk behandling vokser kraftigt i forhold til udgifterne til behandling under indlæggelse.

4 4 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre Serviceudgifter Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Udgifter Indtægter Netto Området består dels af kommunal genoptræning ved ansatte terapeuter og dels af specialiseret, ambulant genoptræning, som udføres i regionalt regi, men finansieres fuldt ud af kommunen. Endelig kan genoptræning foregå hos private terapeuter eller i andre kommuners tilbud. Fra 2011 føres endvidere på funktionen Projekt Hverdagsrehabilitering. Fra 2013 overføres dette atter til hjemmeplejen. Lønninger og øvrige udgifter til 13 ergo- og fysioterapeuter, der arbejder med genoptræning føres på denne funktion, mens den vedligeholdende træning på dag-/aktivitetscentre bibeholdes i ældreområdets regi. Til genoptræning var der i alt afsat kr. Til den kommunale del var der afsat kr. Dette er inklusiv betaling for brug af andre kommuners og private tilbud. Til den specialiserede ambulante behandling blev der afsat kr. Endelig blev der afsat i alt kr. til transport til genoptræning. Til Projekt Hverdagsrehabilitering var der afsat kr. Der budgetteres ikke med indtægter på området. Udgifter til Genoptræning har i alt været kr., og der er indtægter på kr., der primært er indtægter fra andre kommuner, hvis borgere har benyttet Mariagerfjord Kommunes kommunale genoptræning. Der er således et samlet mindreforbrug på kr. på genoptræningen. Der er mindreforbrug på kr. på transport til genoptræning og på kr. på den specialiserede genoptræning, mens den resterende afvigelse på nettoafvigelse på kr. ligge på den kommunale genoptræning. I Projekt Hverdagsrehabilitering har der været merudgifter på kr., der skyldes højere lønudgifter end budgetteret.

5 5 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Vederlagsfri behandling hos fysioterapeut Udgifter Indtægter Netto På denne funktion registreres udgifter til vederlagsfri behandling hos en fysioterapeut i praksissektoren efter lægehenvisning efter sundhedslovens kapitel 39 a. Indtil 1. august 2008 indgik fysioterapibehandlingen i en del af den aktivitetsbestemte medfinansiering af praksissektoren, hvor kommunerne betaler 10 %, mens resten afholdtes af regionerne. Derefter overgik området til at være fuldt kommunalt finansieret. Budgettet for 2012 var en fremskrivning af forventede udgifter i Der blev i 2012 givet en tillægsbevilling på kr. til en efterregning fra Region Nordjylland på transport til vederlagsfri fysioterapi tilbage til august Trods ovennævnte tillægsbevilling blev de faktiske udgifter kr. højere. I forhold til tidligere år har der dog i faste priser ikke været stigende udgifter fra 2011 til Der har i flere år været stor fokus på området, men det er de private fysioterapeuter, der planlægger behandlingen, og de private læger, der godkender den, så det er et vanskeligt styrbart område. I et forsøg på at nedbringe udgifterne blev der medio 2011 ansat to kommunale fysioterapeuter til at yde vederlagsfri fysioterapi. Udgifterne til disse har i 2012 været kr., mens de resterende er betaling til Region Nord- og Midtjylland for vederlagsfri fysioterapi ydet af private terapeuter.

6 6 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre Serviceudgifter Kommunal tandpleje Omsorgs- og specialtandpleje Udgifter Indtægter Netto Den kommunale tandpleje er opdelt i tandpleje for 0-18 årige, der ligger i Børn og Familie og Omsorgs- og specialtandpleje, der ligger i Sundhed og Ældre. For borgere i Hobro- og Mariagerområdet af Mariagerfjord Kommune ydes omsorgstandplejen af de kommunale klinikker. Det indgår som en integreret del af børnetandplejen, som udgør ca. 95 % af klinikkernes arbejde. Budgettet for omsorgstandpleje på de kommunale klinikker er derfor overført til børnetandplejen på samme funktion i Børn og Familie. Derimod sker overførsel af midler fra denne funktion til de kommunale tandklinikkers varetagelse af en del af specialtandplejen. Udgifterne til omsorgstandpleje for brugere i Arden- og Hadsundområdet i Mariagerfjord Kommune var på basis af de forventede udgifter budgetteret til netto kr. Specialtandpleje blev oprindeligt budgetteret til netto kr. Der sker generelt en stigning i udgifterne til specialtandpleje, der opvejes af mindreudgifter til omsorgstandpleje. Udgifterne til omsorgstandpleje blev mindre end budgetteret på kr. Udgifterne til specialtandpleje blev kr. højere end forventet i det korrigerede budget. Det skyldes især, at betalingen til børnetandplejen for den kommunale andel af specialtandplejen blev højere end budgetteret. Af de samlede udgifter til specialtandpleje på kr. er kr. betaling til de kommunale klinikker, og de kr. betaling til Region Midtjylland, fortrinsvist for borgere på Sødisbakke. De resterende kr. er hovedsagligt betaling for specialtandpleje ydet af Aalborg Kommune. Indtægterne er fra brugerbetaling og både omsorgs- og specialtandpleje.

7 7 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre Serviceudgifter Sundhedsfremme og forebyggelse Udgifter Indtægter Netto Denne funktion indeholder den borgerrettede forebyggelse. Dette er dels personale og øvrige driftsudgifter til Sund By-butikkerne og de øvrige sundhedsfremmende tiltag og desuden statsstøttede sundhedsfremmende projekter. På funktionen indgår restafregning af det treårige projekt Sundhedsfremme for unge udenfor uddannelsessystemet (KRAMS 4U), der startede i 2008 og sluttede i I slutningen af 2009 startede Projekt Vægtstop Små skridt Mariagerfjord Kommune, der ligeledes er et treårigt projekt. Det afsluttes med udgangen af 2012, mens restafregning med staten først sker i Endelig føres på funktionen udgifter til Kronikerindsatsen både Forløbskoordinering Kronikerindsats og Kroniker Rehabilitering og til Hjerneskadekoordinering. Endelig er der på funktionen afsat kr. til det toårige Projekt Velfærdsteknologi, der undersøger muligheden for nye typer hjælpemidler m.v. i ældreplejen. Til drift af Sund By arbejdet var der afsat kr. Dette blev i løbet af året reduceret til kr. p.g.a. en negativ overførsel fra De statsstøttede projekter budgetteres jo med lige store udgifter og indtægter. Der er imidlertid forskydninger mellem årene, der udlignes ved overførsler. Der går som regel et år efter ophør for regnskab er godkendt og de sidste statstilskud er modtaget. Udgifterne til den borgerrettede forebyggelse i Sund By regi har været kr. større end budgetteret på kr. I Projekt Velfærdsteknologi har der været afholdt udgifter for kr., så der overføres kr. For de øvrige statsstøttede projekter budgetoverføres over- og underskud ligeledes.

8 8 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Andre sundhedsudgifter Årsbudget Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes forventede udgifter til nedenstående sundhedsudgifter, som de oprindeligt var budgetteret: Udgifter til hospiceophold: Køb af private sygehusydelser: Færdigbehandlede sygehuspatienter: Begravelseshjælp: Kørsel til læge og speciallæge: kr. 0 kr kr kr kr. I løbet af året skete der omplaceringer fra funktionen til merudgifter på andre funktioner, så budgettet blev reduceret med i alt kr. Udgifterne til hospiceophold blev reduceret til kr., Begravelseshjælp til kr. og Kørsel til læge og speciallæge til kr. Samtidig blev udgifterne til Færdigbehandlede sygehuspatienter øget til kr. Afvigelser mellem korrigeret budget og konstaterede udgifter i 2012 var: Afvigelser Regnskab Udgifter til hospiceophold: Køb af private sygehusydelser: 0 0 Færdigbehandlede sygehuspatienter: Begravelseshjælp: Befordringsgodtgørelse: Udgifterne til hospiceophold dækker ophold i 138 dage eller 0,38 helårsperson, mens udgifterne til Færdigbehandlede sygehuspatienter dækker 638 dage eller 1,74 helårsperson. De stadig kortere somatiske sygehusophold med udskrivninger alle dage til kl vanskeliggør hjemtagning i tide til at undgå færdigbehandlingsudgifter. Endvidere har der været nogle lange ophold til færdigbehandlingstakst på psykiatrisk sygehus. Der er sket tilbagebetaling i et par af disse sager, men den er først modtaget i 2013.

9 9 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Ældreboliger Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende boligarealerne på kommunens plejecentre og øvrige ældreboliger opført efter ældreboliglovgivningen. Desuden omfatter funktionen udgifter til lejetab i såvel kommunale ældreboliger som private ældreboliger, hvor kommunen har anvisningsret og har givet lejegaranti. Endelig omfatter funktionen udgifter til ydelsesstøtte vedrørende private ældreboliger. Udgifter vedrørende servicearealerne på kommunens plejecentre mv. er registreret på funktion Udgifter til renter og afdrag på lån i ældreboligerne er registreret på hovedkonto 7 og 8. Budgettet for 2012 var lagt med baggrund i udgifterne i Der er endnu ikke udarbejdet egentlige vedligeholdelsesplaner for boligerne, som kan danne grundlag for beregning af huslejeandel til hensættelser. Der er derfor sket huslejeregulering fra 1. januar 2010 på baggrund af et skøn. I forhold til det korrigerede budget er der en merudgift på netto 0,5 mio. kr., svarende til 3,9 %. Lejetab var budgetteret med 0,9 mio. kr. Regnskabet viser en udgift på 1,6 mio. kr., heraf 0,7 mio. kr. på private ældreboliger og 0,9 mio. kr. i egne ældreboliger (hovedsagelig ved Solgårdscentret, Rosengårdscentret, Odinsgård og De Gamles Gård). Budget- og regnskabstal for de enkelte ældreboliger kan opgøres således: (netto i mio. kr.) Opr. budget Korr. Budget Regnskab Solgårdscentret, Arden -0,3-0,3-0,2 Myhlenbergparken, Arden -0,4-0,4-0,4 Myhlenbergparken, erstatningsboliger -0,7-0,7-0,7 Myhlenbergparken, ombygningsboliger -1,0-1,0-1,0 Rosengårdscentret, Oue -0,1-0,1-0,1 Plantagevej, Hadsund -0,6-0,6-0,6 Under Bøgen, Hadsund -0,5-0,5-0,5 Skovgården, Hadsund -1,0-1,0-1,1

10 10 Bernadottegården, Hadsund -2,9-2,9-3,0 Teglgården, Als -1,2-1,2-1,2 Hobro Alderdomshjem -2,6-2,6-2,6 Solgaven, Hobro -2,3-2,3-2,3 Odinsgård, Onsild -0,4-0,4-0,4 De Gamles Gård, Assens -0,7-0,7-0,5 Fjordvang, Mariager (Oasen) -0,2-0,2-0,3 Lejetab i alt 0,9 0,9 1,6 Ydelsesstøtte private ældreboliger 0,1 0,1 0,2 I alt - netto -13,8-13,8-13,2

11 11 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Pleje og omsorg m.v. af ældre og handicappede Udgifter Indtægter Netto Funktionen omfatter udgifter og indtægter vedrørende Mariagerfjord Kommunes ældrepleje herunder sygepleje. Det omfatter både personlig og praktisk hjælp i såvel plejeboliger som øvrige boliger. Funktionen omfatter også udgifter og indtægter vedrørende madproduktion. Udgifter til private leverandører af personlig og praktisk hjælp, herunder madserviceordninger, er ligeledes registreret på denne funktion. Desuden omfattet funktionen udgifter vedrørende tilskud til personlig og praktisk hjælp m.v., som modtageren selv antager, og til ansættelse af hjælpere til personer med nedsat funktionsevne. På funktionen registreres også udgifter og indtægter ved aktiviteter på daghjem og dagcentre. Plejepersonalet i plejecentrene blev tildelt efter en normering på 0,65 pr. beboer i plejeboligerne (0,96 hvis beboer er på demensafsnit). Hertil kommer budget til nattevagter, aktivitetspersonale, rengøring og pedel. Løn til personalet i udegrupperne blev budgetteret i central pulje. Hver måned uddeles budget administrativt til de enkelte udegrupper på basis af antal planlagt disponerede timer. Der er i 2012 udkonteret efter en beregnet timepris på 285,39 kr. for praktisk bistand, 310,89 kr. for pleje i dagtimer hverdage, samt 441,62 kr. for pleje på tidspunkter med løntillæg. Disse takster blev fastsat ud fra en budgetteret bruttotidsprocent (BTP) på 58 for praktisk bistand og 52 for personlig pleje. I øvrigt henvises til budgetforudsætninger beskrevet i Budget Der er i løbet af året i alt givet tillægsbevillinger mv. for netto 0,8 mio. kr., fordelt således: Økonomivurderinger pr. 30.4, og ,9 mio. kr. Finansiering af MED og Sundhedsordning -0,3 mio. kr. IT vedr. Vagtplan flyttet fra hovedkonto 6 0,5 mio. kr. Budgetoverførsler fra 2011 vedr. aftalestyring -4,3 mio. kr. Vedrørende de aftalestyrede områder er der i forhold til det korrigerede budget en merudgift på netto 8,3 mio. kr., svarende til 3,95 %, fordelt med 4,4

12 12 mio. kr. på Distrikt 1, 3,1 mio. kr. på Distrikt 2 og 0,7 mio. kr. på Distrikt 3. Beløbet vil blive overført til 2013 og fratrukket budgettet. Vedrørende budgetområder uden aftalestyring er der i forhold til det korrigerede budget en mindreudgift/besparelse på netto 2,3 mio. kr., svarende til 3,26 % De største afvigelser i forhold til korrigeret budget er netto: Personlige hjælperordninger 95, merforbrug Elever, mindreudgift Pulje til hjemmepleje, merforbrug Beklædning, mindreudgift Fælles uddannelse personale Mellemkommunale betalinger, mindreudgift Mad til hjemmeboende, mere bod end forventet - 0,2 mio. kr. 0,2 mio. kr. - 0,3 mio. kr. 1,2 mio. kr. 0,2 mio. kr. 1,5 mio. kr. - 0,4 mio. kr. 2,3 mio. kr. Personaleforbruget i alt er optalt til 756,6 helårspersoner mod 755,7 i 2011 (804,3 i 2010 og 811,9 i 2009). Dette giver en tilgang i forbrug af personale på 0,9 helårspersoner svarende til 0,1 %. Dette kan specificeres således: Løn i 1000 kr.: Personale: Ældrepleje fælles 414 1,0 Ledere i ældreplejen ,1 Fleksjob uden for normering ,3 Elever ,6 94 hjemmepleje valgt af bruger 430 1,5 Personlig hjælperordning ,8 Sygeplejeteam ,5 Ældrepleje i Distrikt ,6 Ældrepleje i Distrikt ,8 Ældrepleje i Distrikt ,2 Lønninger i alt ,7 756,6 Hertil kommer forbrug af vikarbureauer, som i 2012 har været på i alt 10,1 mio. kr. (fordelt med 7,7 mio. kr. til personlige hjælperordninger 95, 0,3 mio. kr. i sygeplejen, 1,3 mio. kr. i Distrikt 1, 0,3 mio. kr. i Distrikt 2 og 0,5 mio. kr. i Distrikt 3). Forbruget af vikarbureauer var i 2010 på i alt 5,5 mio. kr. (heraf 3,8 mio. kr. til personlige hjælperordninger 95) og i 2011 på i alt 10,1 mio. kr. (heraf 8,4 mio. kr. til personlige hjælpeordninger 95).

13 13 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Forebyggende indsats for ældre og handicappede Udgifter Indtægter Netto Mariagerfjord Kommunes udgifter til forebyggende hjemmebesøg og til generelle tilbud med aktiverende og forebyggende sigte iht. Servicelovens 79. Dette indbefatter udgifter til sygeplejersker, der aflægger de forebyggende hjemmebesøg, som alle ældre over 75 år får tilbudt, samt tilskud til klubber, motion mv. for ældre. Desuden registreres udgifter vedrørende afløsning eller aflastning til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, jf. Servicelovens 84, stk. 1. Der var afsat løn til 2 sygeplejersker samt forsikring, uddannelse og tjenestekørsel. Der var afsat kr. til generelle aktiverende og forebyggende tilbud. I løbet af året blev budgettet tillagt kr. til udgifter til afløsning og aflastning i hjemmet. Udgifter til Forebyggende hjemmebesøg blev kr. mindre end ventet. De faktiske udgifter til de generelle forebyggende tilbud svarede til det budgetterede. Størstedelen af udgifterne er til omsorgsklubber. Udgiften til afløsning og aflastning til nære pårørende, der passer en person med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne blev kr. større end det korrigerede budget på kr. Bevilling af dette sker i afdelingen Handicap, og der er p.t. bevilling til 1 person.

14 14 Sundhed og Omsorg Sundhed og ældre - Serviceudgifter Hjælpemidler, forbrugsgoder, boligindretning og befordring Udgifter Indtægter Netto Udgifter til hjælpemidler: Støtte til køb af bil mv. Optiske synshjælpemidler Arm- og benproteser Høreapparater til personer Ortopædiske hjælpemidler, inkl. fodtøj Inkontinens- og stomihjælpemidler Andre hjælpemidler IT-hjælpemidler og IT-forbrugsgoder Forbrugsgoder Hjælp til boligindretning Støtte til individuel befordring Dertil kommer indtægter fra tilbagebetaling af støtte til køb af biler og hjælp til boligindretning. Der foretages mellemkommunal afregning, hvor betalingskommune og bopælskommune er forskellig. Budget 2012 var generelt en fremskrivning af budget Budgettet til høreapparater blev nedsat, fordi en lovændring betød lavere tilskud pr. borger. Fra 2011 blev budgettet til hjælpemidler flyttet fra fagenheden Handicap til Fagenheden Sundhed og Ældre, idet bevillingerne sker i Sundhed og Ældre. På baggrund af økonomivurderinger er der givet tillægsbevillinger i løbet af året på i alt minus 4,5 mio. kr. Udviklingen i mio. kr.: Støtte til køb af bil mv. 4,6 6,2 7,2 4,1 5,5 Optiske synshjælpemidler 1,2 0,9 0,9 1,9 1,7 Arm- og benproteser 0,0 0,7 1,2 0,9 0,8 Høreapparater til personer 4,7 5,4 5,7 4,9 5,4 Ortopædiske hjælpemidler 4,1 3,7 3,2 2,8 2,5 Inkontinens- og stomihjælpem. 4,8 4,9 5,4 5,7 5,0 Andre hjælpemidler 9,3 9,4 8,4 8,5 9,9 IT-hjælpemidler og forbr.goder 0,0 0,1 0,1 0,1 0,1 Hjælp til boligindretning 0,8 1,9 1,6 0,4 1,1

15 15 Støtte til individuel befordring 0,2 0,2 0,2 0,2 0,4 Tilbagebetaling biler og boliger -2,4-2,1-2,1-2,2-2,3 Betaling til/fra kommuner -0,3-0,6 0,2 0,1-0,7 I alt 27,0 30,9 31,9 27,3 30,0 Forbruget svarer til det korrigerede budget. Der har i forhold til budgettet især været pres på udgifter til inkontinens- og stomihjælpemidler og optiske synshjælpemidler. Der har været en række fælleskommunale udbud på hjælpemiddelområdet, der har betydet billigere priser og dermed nedgang i nogle udgifter. Det gælder bl.a. ortopædiske hjælpemidler. Der har været en nedgang i antallet af nye billån Aktive billån ultimo: Bevilget nye billån: Lånesum ultimo (mio. kr.): 13,0 12,3 12,5 12,7 11,1 10,5 Mellemkommunale betalinger har i 2012 givet en nettoindtægt på 0,7 mio.kr. Udgifter til drift af hjælpemiddeldepot afholdes på funktion I en vis udstrækning afholdes der her også udgifter til hjælpemidler, som indkøbes til depotet. Efterfølgende er en del af disse udgifter blevet omkonteret til funktion , Hjælpemidler, idet de er registrantbogført når de er taget i brug. Dette er dog ikke sket for alle udgifter (bl.a. bliver indkøb af mindre hjælpemidler ikke registrantbogført, hvilket er et krav på funktion ). Desuden er depotet nødt til at have en vis lagerbeholdning.

16 16 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Plejevederlag og hjælp til sygeplejeartikler og lignende ved pasning af døende i eget hjem Udgifter Indtægter Netto Udgifter til plejevederlag til pårørende, der passer alvorligt syge, der ønsker at dø i eget hjem, og desuden udgifter til sygeplejeartikler m.v. til disse. De sidste års regnskabserfaringer har vist, at budgettet er utilstrækkeligt, så der blev tilført kr. i løbet af året. Trods tillægsbevillingen blev de faktiske udgifter kr. større end budgettet. Udgifter varierer rigtig meget fra få hundrede kr. til sygeplejeartikler til tre sager over kr., hvor pasningen i hjemmet strækker over en længere periode. De faktiske udgifter har været stigende siden slutningen af Plejevederlag Antal personer Gns. udgift kr kr kr kr kr. (Der er set bort fra sager under kr., hvor der udelukkende er leveret sygeplejeartikler.)

17 17 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Rådgivning og rådgivningsinstitutioner Rådgivning vedr. hjælpemidler. Udgifter Indtægter Netto Udgifter til terapeuter, der arbejder med bevilling og rådgivning vedrørende hjælpemidler. Budgettet var lønudgifter mv. til 9,8 ansatte terapeuter i ældreafdelingens regi. De hjælpemidler, der bevilges, udgiftsføres på funktion (Hjælpemidler) og i mindre udstrækning på funktion (Hjælpemiddeldepotet under Handicap). Fra 2011 blev funktion (Hjælpemidler) overført fra Handicap til fagenheden Sundhed og Ældre, så der her bliver sammenhæng mellem hvem der bevilger, og hvem der har budgetansvar. Der var fra 2011 en negativ budgetoverførsel på kr., der mere end modsvarer merforbruget på kr. Dette overføres til 2013.

18 18 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Personlige tillæg m.v. Udgifter Indtægter Netto Kontoen omfatter personlig tillæg og helbredstillæg til folkepensionister og førtidspensionister, der er tilkendt pension før , herunder bl.a. tilskud til medicin, briller, fodbehandling, tandbehandling tandproteser og varmetillæg. For udgifter til varmetillæg refunderer staten 75% af udgifterne, mens der er 50% refusion af øvrige udgifter. Der var oprindeligt budgetteret med følgende udgifter: Personlige tillæg/helbredstillæg Staten betaler 50 % i refusion Varmetillæg Staten betaler 75 % i refusion kr kr kr kr. De faktiske udgifter til varmetillæg blev brutto øget med kr. Nettoudgiftene blev kr. større end forventet. Den hårde vinter medførte højere varmeudgifter. Der har ellers til og med 2009 været faldende udgifter til varmetillæg, men de sidste års hårde vintre har øget udgifterne. Bruttoudgifter til øvrige tillæg blev kr. større end budgetteret på kr. Det er isæt udgifter til tandlæge, tandproteser og forbehandling, der er stigende.

19 19 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Boligydelse til pensionister Udgifter Indtægter Netto Boligydelse til pensionister i Mariagerfjord Kommune med 75 % refusion. Budget 2012 blev baseret på regnskabserfaringer i fra tidligere år. Trods en stigning i antallet af pensionister, der giver en tendens til et stigende antal modtagere, var det forventet, at antallet af modtagere ville være omtrent uændret i forhold til Førtidspensionister med tilkendt pension efter 2003 modtager ikke boligydelse men boligsikring. Dette tenderer mod et faldende antal boligydelsesmodtagere. I løbet af året blev budgettet nedsat med netto kr. på grund af en nedgang i antallet. Ved udgangen af 2012 var der modtagere af Boligydelse. Ved udgangen af 2011 var der modtagere, så der er sket et fald på 41 i løbet af af modtagere modtager almindelig boligydelse, og den gennemsnitlige boligydelse pr. pensionist er ca kr. 574 modtager boligydelse til ældreboliger bl.a. kommunens plejeboliger og her er den gennemsnitlige boligydelse i 2012 ca kr. De resterende 161 modtager tilskud og lån til andelsboliger. Ydelsen er her gennemsnitligt ca kr. pr. år. Der er også registeret et mindreforbrug på boligydelse på brutto ca. 1,0 mio.kr. i forhold til det korrigerede budget. Det giver en nettobesparelse på ca kr. Der var imidlertid forventet indtægter på kr. på tilbagebetaling af lån og renter, og der har kun været indtægter på kr. i 2012.

20 20 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Overførselsudgifter Boligsikring Udgifter Indtægter Netto Udgifter vedr. boligsikring til indbyggere i Mariagerfjord Kommune. Ved udgangen af 2011 var der modtagere af almindelig boligsikring i Mariagerfjord Kommune, og 225 modtagere, der var førtidspensionister med tilkendelse efter januar Dette antal blev videreført i Antallet var stigende, så budgettet blev hævet med netto kr. Ved udgangen af 2012 var der modtagere af almindelig boligsikring og 250 førtidspensionister efter de nye regler. Det var hhv. 50 og 25 flere end ved udgangen af Udgifterne til boligsikring har stort set svaret til det korrigerede budget. Der er dog flere indtægter end ventet fra betaling fra andre kommuner og fra efterregulering af boligsikring. I 2012 begyndte betaling af indfasningsstøtte ved byfornyelse, der kører på denne funktion. Det er til lejere, der tidligere har boet i huse, der er blevet nedrevet, og som kommunen har hjulpet til en anden bolig med dyrere husleje. Der var ikke budgetteret med udgifter. Disse blev netto kr.

21 21 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre - Serviceudgifter Øvrige sociale formål Udgifter Indtægter Netto Udgifter til støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18 og begravelsesudgifter, hvor kommunen har overtaget forpligtelsen. Der var afsat kr. til støtte til frivilligt socialt arbejde efter servicelovens 18. Der budgetteres ikke med nettoudgifter til begravelsesudgifter, hvor kommunen har overtaget forpligtelsen. Nettoudgifterne til frivilligt socialt arbejde blev kr. mindre end det korrigerede budget. På begravelsesudgifterne har der været nettoudgifter på ca kr.

22 22 Sundhed og Omsorg Sundhed og Ældre Anlæg Anlæg ikke afsluttede projekter Udgifter Indtægter Netto Anlægsprojekter vedr. Sundheds- og ældreområdet: Genoptræningscenter Øst De Gamles Gård 4 ekstra boliger Servicearealer, De Gamles Gård Sundhed og omsorg, APV Genoptræningscenter Øst er en del af de tilbud, der opføres i det tidligere Hotel Hadsund. En anden del er 12 boliger med tilhørende servicearealer. Den del af projektet opføres af Handicapafdelingen. Ved de gamles gård i Assens er der opført 4 ekstra boliger med tilhørende serviceareal. Boligerne er taget i brug i 2012, men der mangler stadig aflæggelse af endeligt regnskab og modtagelse af tilskud til serviceareal. Anlægsbevillingen til APV er afsat til forbedringer af arbejdsmiljø i ældreplejen. Der var oprindeligt budgetteret med en udgift i 2012 på kr. til APV på Sundheds- og omsorgsudvalgets område. Der er i årets løb givet tillægsbevillinger/budgetoverførsler vedrørende de tre øvrige projekter, således at der var følgende rådighedsbeløb i 2012: Tillægsbev. Budg.overf. Korr. budg. Genoptræningscenter Øst: De gamles gård 4 ekstra boliger Servicearealer, De gamles gård Der er søgt budgetoverførsler til 2013 på ikke forbrugte rådighedsbeløb: Genoptræningscenter Øst: De gamles gård 4 ekstra boliger kr kr.

23 23

Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr.

Korrigeret årsbudget. I forhold til budgettet er der en marginal mindreudgift på netto kr. 1 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.192.000 1.192.000 1.030.271 161.729 Indtægter - 1.848.000-1.848.000-1.758.681-89.319 Netto - 656.000-656.000-728.410 72.410 Funktionen omfatter udgifter

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser. Handicap Hjælpemiddeldepot 400 Botilbud til personer med særlige sociale problemer BEMÆRKNINGER TIL SUNDHED OG OMSORG Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 500 Kommunal

Læs mere

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634

30 Ældreområdet / Serviceudgifter 6.634 Budgetopfølgning pr. 30. juni Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 6.634 Egentlige tillægsbevillinger 6.900 Finansieret til/fra andre udvalg -266 10 Social Service /

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 725 Indtægter - 1.383 Netto - 658 Udgifter og indtægter vedrørende pensionistboliger

Læs mere

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre)

SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre) 1 SUNDHEDS- OG OMSORGSUDVALG (Sundhed og ældre) BEMÆRKNINGER 2 Sundhed og ældre serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 648 Indtægter - 1.414 Netto - 766 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Social og Sundhedsudvalgets bevillingsområde omfatter følgende aktivitetsområder: Sundhed Borgerservice Ældre Voksenhandicap Regnskab Korr. Rest korr.

Læs mere

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet

Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.4 - side 1 Dato: December 2015 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2015/Regnskab 2016 Hovedkonto 4 Sundhedsområdet Denne hovedkonto omfatter udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002)

Budgetforslag/-overslag - flere versioner (FIB002) /-overslag - flere versioner (FIB002) Regnskabsår 2014 Udvalget for Sundhed og Omsorg 823.576-135.173 Handicap 237.888-59.376 Serviceudgifter 235.372-58.109 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Læs mere

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

Velfærdsudvalget 0. Egentlige tillægsbevillinger 0 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget 0 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.192 Indtægter - 1.848 Netto - 656 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre)

Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds- og omsorgsudvalg (Sundhed og ældre) Sundheds og Omsorg - Ældre Serviceudgifter 00.25.11 Faste ejendomme, beboelse Udgifter 1.204 Indtægter - 1.889 Netto - 685 Udgifter og indtægter vedrørende

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2012 SUNDHEDSUDVALGET Boligstøtte og pensioner 97.705 65.375 97.217-488 0 Sundhed 68.714 34.328 66.514-700 -1.500 Ældre- og handicapområdet 176.855 113.244 172.442-4.013-400

Læs mere

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger

20 Servicecenter / Overførselsudgifter Egentlige tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget - 4.000 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter - 2.500 Finansieret til/fra andre udvalg

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE (30)

TILBUD TIL ÆLDRE (30) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Juli 2017 Ikrafttrædelsesår: Budget 2018 TILBUD TIL ÆLDRE (30) 5.30.26 Personlig og praktisk hjælp og madservice (hjemmehjælp) til ældre omfattet

Læs mere

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641

Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget 7.641 Egentlige tillægsbevillinger -2.000 Finansieret til/fra andre udvalg 9.641 10 Social service

Læs mere

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0

10 Social service/drift 2.115 Egentlige tillægsbevillinger 2.115 Finansieret fra/til andre områder/udvalg 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2015 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -3.428 Egentlige tillægsbevillinger -1.340 Finansieret til/fra andre udvalg -2.088 Korrektion

Læs mere

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184

10 Social service/overførsel 432 Egentlige tillægsbevillinger 616 Finansieret fra/til andre områder/udvalg -184 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2014 Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -894 Egentlige tillægsbevillinger -100 Finansieret til/fra andre udvalg -794 10 Social service

Læs mere

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018

Beskrivelse af opgave, Budget 2015-2018 Beskrivelse af opgave, Budget 2015 2018 1 Det lovpligtige og nødvendige 6 Socialudvalget Budgetområde Anden Social Service Sundhedsudgifter begravelse 01a Begravelseshjælp Sundhedsloven 160 Alle borgere

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2017 Social- og Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 pr. 31/3-2017 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks

Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Social- og Sundhedsudvalget - Indeks Værdier Stevns indeks Sammenlign Region ingsgruppen Sjælland indeks indeks Område Total/Deltotal Tekst Alle Totaler Total Tilbud til ældre, kr. pr. 65+ årig 79 100

Læs mere

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < <

Økonomivurdering. Økonomivurdering. Indholdsfortegnelse. Side 1 < < < Side 1 < < < Forsidebillede: Fjorden ved udløbet af Valsgård Bæk Mariager Fjord er blevet kaldt Danmarks smukkeste fjord, og der er mange smukke landskaber og naturoplevelser rundt om fjorden. Her er det

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Bemærkninger til budget 2017 politikområde Sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til

10.2 Mindreforbrug på 0,184 mio. kr. vedrører primært færre udgifter til Noter til regnskab Udvalg: Velfærdsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Velfærdsudvalget -10.827 Serviceudgifter -10.040 Overførselsudgifter 218 Den centrale refusionsordning 680 Ældreboliger -1.685

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Halvårsregnskab pr. 30.06.2014 1. Resume Drift Drift - Borgerrådgivning 232.368 232.368 98.198 234.168 1.800 Ældreboliger -15.253-15.253-8.819-15.253 0 Myndighed - Hjælpemidler

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer

Samlede afvigelser befordring Botilbud til personer med særlige sociale problemer Udvalget for Sundhed og Omsorg Afvigelse 1.000 kr. Samlede afvigelser Merudgift/ mindreindtægt Mindreudgift/ merindtægt Sundhed og Ældre Vederlagsfri fysioterapi 800 Kommunal tandpleje - Omsorgs- og specialtandpleje

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Velfærdsudvalget -300

Velfærdsudvalget -300 Budgetopfølgning pr. 30. september 2018 Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -300 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter 0 Finansieret til/fra andre udvalg -

Læs mere

Velfærdsudvalget -400

Velfærdsudvalget -400 Budgetopfølgning pr. 31. marts Udvalg: Velfærdsudvalget Område Beløb i Note 1.000 kr. Velfærdsudvalget -400 Egentlige tillægsbevillinger - Serviceudgifter -50 Finansieret til/fra andre udvalg - Serviceudgifter

Læs mere

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Ultimo august Holbæk Kommune årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen

Læs mere

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. Sundhedsudvalget Kvartalsregnskab - pr. 31. marts 2014 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl.

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr.

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje. Drift. Område/1.000 kr. Overblik 1 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Senior & Sundhedsudvalget Center for Sundhed & Pleje Drift Tabel 1: Senior & Sundhedsudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler

Læs mere

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst.

Korrigeret budget kr. Forbrug kr. Forventet regnskab kr. Forventet merudgift/ mindreindtægt. Tekst. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.03.2015 Sundhedsudvalget Tekst Forbrug 31.03.15. Boligstøtte og pensioner 101.400 24.400 99.785-1.615 Sundhed 68.460 8.310 69.334 874 Ældre- og handicapområdet 172.438 42.377 172.938

Læs mere

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010.

ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET. Sammendrag. Forbrugsoversigt, kr. excl. moms: Oprindeligt budget Korrigeret budget 2010. ÆLDRE- OG SUNDHEDSUDVALGET Sammendrag Forbrugsoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Oprindeligt Korrigeret Forbrug 012 Borgerservice og IKT 2.521 259.523 259.432 257.822 90 Andre sundhedsudgifter 2.521 2.472

Læs mere

ocial- og Sundhedsudvalget

ocial- og Sundhedsudvalget Furesø Kommune Regnskab S ocial- og Sundhedsudvalget Udgiftsrammen udgør 773,1 mio. kr. inklusiv overførsler fra 2008 og konsekvenser af årets budgetreguleringer m.v., og indtægtsrammen udgør 199,7 mio.

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Bemærkninger til budget 2018 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed - Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i på 52,9 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

budget 2008 Bemærkninger

budget 2008 Bemærkninger Hovedkonto 4 - Sundhedsområdet Kommunal genoptræning og vedligeholdelsestræning Genoptræningscentret Skovgården - selvtræning og rygskole Kommunal tandpleje Tandplejen - 166 ok - 72 ok Hovedkonto 5 - Sociale

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo November Ultimo December Afvigelse Ultimo december ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,7 196,6 201,3 203,6 206,1 210,3 6,6 Pleje

Læs mere

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab

Sundhedsudvalget. Halvårsregnskab Sundhedsudvalget Halvårsregnskab - pr. 30. juni 2015 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk www.toender.dk Åbningstider: Mandag-tirsdag kl. 10-15 Torsdag kl. 10-17

Læs mere

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020

Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet samt forventninger til budget 2020 Kortlægning af den økonomiske udvikling på ældreområdet 2014 2018 samt forventninger til budget 2020 Opdeling i analysen Budgettet på ældreområdet er delt op i tre grupper serviceudgifter, den centrale

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg - Oktober Holbæk Kommune årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der

Læs mere

TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32)

TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32) Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.3 - side 1 Dato: Januar 2012 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2012 TILBUD TIL ÆLDRE OG HANDICAPPEDE (32) 5.32.30 Ældreboliger Efter lov om almene boliger m.v. kan

Læs mere

Social Service/Serviceudgifter 0

Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2019 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 600 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget -6.765 Egentlige tillægsbevillinger -7.365 Finansieret til/fra andre udvalg 600 10 Social Service/Serviceudgifter

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt

Udvalget for Sundhed og Omsorg. Bevillingsoversigt Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt Bemærkninger Faste ejendomme Hovedfunktion 00.25 Udgifter 241 Indtægter -384 Netto -143 Ad 1 1. Døstrupcentret boliger 10-19, netto kr. -143 Udgifter og indtægter

Læs mere

Udvalget for Ældre og Sundhed

Udvalget for Ældre og Sundhed Udvalget for Ældre og Sundhed -2018 Vurdering Holder det korrigerede budget? På udvalget Ældre og Sundhed forventes der et mindreforbrug i 2018 på 61 mio. kr. Mindreforbruget skyldes hovedsageligt et mindreforbrug

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed

Bemærkninger til budget 2019 politikområde sundhed Bemærkninger til 2019 politikområde sundhed Politikområdet består af aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsudgifterne (indlæggelser, ambulante behandlinger og sygesikringsydelser), fuld finansiering

Læs mere

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo oktober. Ultimo oktober

Sundhedsudvalget. Forventet regnskab. Korr. budget inkl. overf. Afvigelse. Område. Ultimo oktober. Ultimo oktober Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Ultimo oktober Afvigelse Ultimo oktober ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 203,8 196,6 201,3 203,6 203,8-0,1 Pleje og Omsorg - Fælles 13,4

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017

Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Budgetkontrol pr. 1. oktober 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/8 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december

Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Økonomiopfølgning CPO og Sundhed Ultimo december Resumé Pleje og Omsorg og Sundhed har samlet set fået overført 1,2 mio. kr. i mindreforbrug fra regnskab 2016. Vi forventer et forbrug på i alt 338,5 mio.

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 4 Oktober 2016 Holbæk Kommune Hele organisationen arbejder fortsat på at mindske forbruget med 35 mio.kr. og sikre, at der overføres omkring 64

Læs mere

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg

Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og omsorg Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede

Læs mere

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015

SENIORPOLITIK Drift, serviceudgifter Budget 2015 Indledning Området administreres af Seniorudvalget. Området omfatter pleje og omsorg for ældre og handicappede, forebyggende indsats for ældre og handicappede, plejehjem, inkontinenshjælpemidler samt hjælpemidler

Læs mere

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering ultimo april 2015 for Sundhedsudvalget Korr. budget inkl. Forventet regnskab Forventet restbudget Ultimo April 2015 overførsler Sundhedsudvalg 325,0 328,7-3,7 Pleje og omsorg 188,8 190,7-1,8

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. juli 2014 - Socialudvalget Socialudvalget i alt 33.143.835 81.727.599 48.583.764 41-2.385.917 Ældre og handicappede 12.421.452 29.248.776 16.827.324 42 69.240 053232 Pleje og omsorg mv. af ældre og handicappede 5.457.673 11.872.571

Læs mere

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10

BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING Guldborgsund kommune Maj 10 BUDGETOPFØLGNING POLITIKOMRÅDE: ARBEJDSMARKEDSYDELSER OG TILSKUD BUDGETOPFØLGNING 30.04.10 Guldborgsund kommune Maj 10 Indledning Området vedrører hovedsagelig førtidspensioner, personlige tillæg til pensionister

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Voksne Budgetrevision 3 2014 Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE

FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE Budget- og regnskabssystem 4.5.7 - side 1 Dato: 1. december 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004 FORANSTALTNINGER FOR VOKSNE HANDICAPPEDE 5.50 Botilbud til længerevarende ophold for udviklingshæmmede,

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. april 2017

Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Budgetkontrol pr. 1. april 2017 Politikområde Sundhed i 1.000 kr. Korrigeret budget * Forbrug 31/3 Forventet regnskab Afvigelse i 2017 Udenfor selvforvaltning 1 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundheds-

Læs mere

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget

Budget. Budgetrapport pr. 31. oktober Social - og Sundhedsudvalget Budget Social - og Sundhedsudvalget Indledning Budgetrapporten fokuserer på budgetafvigelser. Der er derfor ikke kommentarer til udviklingen inden for budgetområder, hvor forbruget følger det budgetterede.

Læs mere

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013

Økonomivurdering. 2. kvartal 2013 Økonomivurdering 2. kvartal 2013 Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. Afvigelser i forhold til korr. budget overførelser ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 201,3-6,1-5,0 Pleje og Omsorg - Fælles 12,6-1,1-0,8

Læs mere

Socialudvalget. Referat

Socialudvalget. Referat Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 10.00 Til kl.: 12.00 Mødested: Job & Velfærd Fælledvej 3 1. sal 8800 Viborg Mødenr.: 11 Udvalgets medlemmer: Mette Nielsen (formand) Rikke Cramer Christiansen (næstformand)

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 30. september 2017 Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning 0 Generelt

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr.

Udvalget for Sundhed og Omsorg BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG. Bevillingsoversigt. BUDGET 2014 Hele kr. Udvalget for Sundhed og Omsorg soversigt BEVILLINGSOVERSIGT UDVALGET FOR SUNDHED OG OMSORG BUDGET 2014 Hele 1.000 kr. BUDGET BEVILLING NOTE DRIFT OG REFUSION UDGIFTER INDTÆGTER UDGIFTER INDTÆGTER Udvalget

Læs mere

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1

Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 Velfærdsudvalget DRIFT Side: 1 105 Velfærdsudvalget 481.723.252 010 Social service 121.348.264 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 585.152 25 Faste ejendomme 585.152 11 Beboelse 585.152 011080

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget

Budgetopfølgning pr. 1. april 2013- Socialudvalget Socialudvalget i alt Ældre og handicappede 9.699.388 91.556.148 81.856.760 11 5.337.561 3.027.533 40.829.851 37.802.318 7 5.197.762 053230 Ældreboliger 22.988 22.988 1 Drift 22.988 22.988 053232 Omdannelse

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2016 for Sundhedsudvalget Korr. budget Forventet Forventet ØKV3 inkl. overførsler regnskab restbudget Sundhedsudvalg 440,4 444,5-4,1 Pleje og omsorg 192,3 195,1-2,8 Pleje og

Læs mere

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed

Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 1 of 1 Notat til budgetopfølgning SÆ-udvalget, Ældre og Sundhed 14. marts 214 Budgetopfølgning pr. 28. februar 214 Sundhedsområdet Note 1 - Træning og aktivitet Budgettet omfatter kommunale trænings- og

Læs mere

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område

Sundhedsudvalget. Korr. budget inkl. overf. Område Sundhedsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab Afvigelse ØKV1 ØKV1 ØKV2 ØKV3 Pleje og Omsorg 204,1 196,6-7,5 Pleje og Omsorg - Fælles 12,5 11,5-1,0 Elev/Rotationsprojekt 9,3 9,3 0,0

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed

10 Social Service/Serviceudgifter Myndighed Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 7.635 00 Serviceudgifter -3.286 55 Den centrale refusionsordning -576 66 Aktivitetsbestemt medfinansiering 11.498 10 Social Service/

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Regnskab Vedtaget budget 2009

Regnskab Vedtaget budget 2009 Side 1 af 7 Acadresag: -6806 Budgetkontrol maj 20 Økonomisk oversigt Sundheds- og forebyggelsesudvalget 20 Medfinansiering af sygehusvæsenet og andre sundhedsydelser 170,0 189,3 192,5 187,5-5,0 Træning

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo august 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning - Ultimo august Forbrug pr. 31.8.2018 Korr. Budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 238,4 351,8

Læs mere

Oprindeligt budget. Korrigeret budget

Oprindeligt budget. Korrigeret budget Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2012 Overførsler fra til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget pr. 31 marts 2012 Social- og Sundhedsudvalget Drift Tabel 1: Social og

Læs mere

1. Behandling budget 2010

1. Behandling budget 2010 Generel beskrivelse består af de aktivitetsbestemte sundhedsudgifter som betaling til Regionen for indlæggelser, den specialiserede genoptræning, sygesikringsydelser m.v. Området dækker også kommunens

Læs mere

Økonomivurdering ultimo december måned 2016

Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Økonomivurdering ultimo december måned 2016 Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 331,8 0,8 Pleje og omsorg 192,3 196,4-4,1 Pleje og Omsorg - Fællesområde

Læs mere

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.)

Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele kr.) Kvartalsoversigt over det specialiserede socialområde 2011 Nettodriftsudgifter ekskl. dr 2, grp 001 *) (hele 1.000 kr.) Budget 2011 Korrigeret Korrigeret Korrigeret Korrigeret Forventet Eventuelle generelle

Læs mere

Økonomivurdering ultimo november måned 2016

Økonomivurdering ultimo november måned 2016 Økonomivurdering ultimo november måned 2016 - = merforbrug Samlet viser økonomivurderingen ultimo november 2016, at Pleje og Omsorg og Sundhed samlet set står til at forbruge 333,1 mio. kr., hvilket svarer

Læs mere

Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget (incl. Forbrug pr. 31/5-2013

Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret budget (incl. Forbrug pr. 31/5-2013 Afvigelse ml. seneste skøn og korr. budget ("- "=) Skøn Skøn Skøn Forbrug pr. -2013 Overførsler fra til 2013 Korrigeret budget (incl. Overførsler) Oprindeligt budget Budget pr. 31. maj 2013 Social- og

Læs mere

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016

Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 Økonomivurdering ultimo oktober måned 2016 - = merforbrug Korr. budget inkl. overførsler Forventet regnskab Forventet restbudget Sundhedsudvalg 332,6 332,3 0,3 Pleje og omsorg 192,3 195,4-3,1 Pleje og

Læs mere

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder

Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Kvartalsvis opfølgning på de specialiserede socialområder Social- og Sundhedsudvalg Som led i økonomiaftalen for 2010 er det aftalt, at der skal foretages en kvartalsvis opfølgning på de specialiserede

Læs mere

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed

Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Økonomiopfølgning ultimo april 2018 CPO og Sundhed Resume Sundhedsudvalget har i alt fået overført 0,4 mio. kr. i merforbrug fra regnskab 2017. Vi forventer et forbrug for i alt 357,5 mio. kr. og afvigelse

Læs mere

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste

Forbrug pr. 31/ Korrigeret budget incl. overførsler. Overførsler fra sidste Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Budgetopfølgning

Læs mere

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt

SOCIAL-, ÆLDRE OG SUNDSHEDSUDVALGET. (1.000 kr.) Udgift Indtægt Sundhedsområdet Der er to bevillingsniveauer på sundhedsområdet: Sundhed og Forebyggelse Kommunal (med)finansiering mv. Den samlede budgetramme for 2012 udgør: Tabel 1. Budget 2012 (Drift og statsrefusioner)

Læs mere

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler

Overførsler fra 2013 til. Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget

Note Område Beløb i kr. Sundhedsudvalget opfølgning pr. 31. marts Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget Egentlige tillægsbevillinger Finansieret til/fra andre udvalg 10 Social Service/Serviceudgifter 55 Social

Læs mere

Social, Ældre, og Sundhedsudvalget

Social, Ældre, og Sundhedsudvalget (Samtlige beløb er i 1.000 kr.) Social, Ældre, og Sundhedsudvalget 105 Social og Ældreudvalget Samlet bevilling 807.334 10 Social service 322.678 03 Undervisning og kultur 9.263 22 Folkeskolen m.m. 5.137

Læs mere

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto

Korrigeret årsbudget. Udgifter Indtægter Netto 1 Bevilling: 03.22.02 SSP-samarbejde Udgifter 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Indtægter 0 0 0 0 Netto 1.346.000 1.346.000 1.374.948-28.948 Mariagerfjord Kommunes udgifter til SSP-samarbejde (Socialforvaltning,

Læs mere