Betydningen af en peer-uddannelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Betydningen af en peer-uddannelse"

Transkript

1 Betydningen af en peer-uddannelse En undersøgelse blandt de 49 personer, der er uddannet i Projekt Ligestillet Støtte i 2015 og 2016 Udgivet maj 2017 Peer-uddannelsen - en del af recovery-skolerne i Viborg Aarhus - Randers

2 Indholdsfortegnelse Indhold Kort om undersøgelsen 1 Deltagernes baggrunde 2 Tema 1: Din situation i dag 6 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet 10 Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme 15 Tema 4: Fremtiden 18

3 Indholdsfortegnelse Dimittender fra Randers efterår 2015 Dimittender fra Viborg efterår 2015 Dimittender fra Aarhus efterår 2015 Dimittender fra Aarhus forår 2016 Dimittender fra Viborg efterår 2016 Dimittender fra Aarhus efterår 2016 Vi er en god styrke at have i psykiatrien. Det vil vi gerne have lov at bevise! Dimittender fra Randers efterår 2016

4 Side 01 Kort om undersøgelsen Kort om undersøgelsen Formålet med denne undersøgelse er: - At kortlægge betydningen af peer-uddannelsen 1 for de peer-uddannede set i bakspejlet - At undersøge hvordan de tilegnede erfaringskompetencer anvendes både i og udenfor projektet - At undersøge hvordan arbejdssituationen i dag ser ud for de peer-uddannede, både dem i job indenfor projektet og dem der ikke er ansat i projektet Undersøgelsen baserer sig dels på en elektronisk spørgeskemaundersøgelse, dels på kvalitative telefoninterview. Spørgeskemaundersøgelsen er sendt ud til alle 49 personer, som har gennemført peeruddannelsen i Projekt Ligestillet Støtte i løbet af 2015 og ud af de 49 personer har besvaret undersøgelsen, hvilket giver en svarprocent på 77,5 %. Svarprocenten vurderes at være tilstrækkelig høj til, at resultaterne kan tegne et troværdigt billede af den samlede deltagergruppe. Spørgeskemaundersøgelsen består af en række åbne og lukkede spørgsmål, der fordeler sig på disse temaer: - Baggrundsspørgsmål - Din situation i dag - Betydningen af peer-uddannelsen set i bakspejlet - Peer-uddannelsens omdømme - Fremtiden Der er gennemført telefoninterview med de i alt 21 peer-uddannede, som tilkendegav i spørgeskemaundersøgelsen, at de ønskede at stille op til yderligere uddybelse af deres besvarelser. Formålet med interviewene var at opnå uddybelser og eksempler på de kvantitative besvarelser. Undersøgelsen er udsendt, besvaret og bearbejdet i perioden marts-maj Læs mere om peer-uddannelsen og projektet på 2 Der uddannes fortsat flere peers i 2017.

5 Side 02 Deltagernes baggrunde Deltagernes baggrunde Fra at være indlagt første gang som 20- årig med efterfølgende 12 indlæggelser, er jeg i dag på en unik rejse. Resume: Der er stor overvægt af kvinder blandt de peer-uddannede. Der er en bred aldersfordeling blandt respondenterne. Gennemsnitsalderen er 39 år. De peer-uddannede har vidt forskellige uddannelsesbaggrunde. Hovedparten har i større eller mindre grad erfaring fra arbejdsmarkedet fra tiden før peer-uddannelsen. Flest respondenter fra Aarhus Der er i 2015 og 2016 uddannet i alt syv peer-hold heraf tre i Aarhus og to i hhv. Randers og to i Viborg. Dette afspejles også i figuren nedenfor, der viser en overvægt af respondenter fra Aarhus. Respondenter fordelt på uddannelsesby Randers 31% Viborg 28% Jeg øver mig i at fungere sammen med de problemer, jeg har. Peeruddannelsen har været en stor inspiration for mig. Aarhus 41% Note: n=38 Uddannelsen har som udgangspunkt været forbeholdt borgere fra de tre kommuner; Aarhus, Viborg og Randers. I de tilfælde, hvor kommunens egne borgere ikke har kunnet fylde holdende, har der været åbnet op for borgere fra andre kommuner. To af respondenterne i denne undersøgelse er bosiddende i hhv. Odder og Favrskov kommuner.

6 Side 03 Deltagernes baggrunde Flest respondenter uddannet i efteråret 2016 I figuren nedenfor fremgår det, at de fleste respondenter er blevet uddannet i efteråret 2016 (54 %), stærk forfulgt af de uddannede fra efteråret 2015 (33 %). 13 % af besvarelserne kommer fra peers, som er uddannet i foråret Respondenterne fordelt på uddannelsestidspunkt Efteråret % Efteråret % Jeg kan se, at jeg fortsat udvikler mig. Foråret % Note: n=38. Overvægt af kvinder men stor aldersspredning Der har generelt på peer-uddannelsen været stor overvægt af kvinder. Dette afspejler sig også i figuren herunder. Kønsfordelingen mellem respondenterne Jeg er HÅBEFULD omkring at omverdenen også ser værdien i at gøre brug af peers og deres erfaringskompetencer. Mand; 18 Kvinde ; 82 0% 20% 40% 60% 80% 100% 3 I foråret 2016 blev der kun udbudt peer-hold i Aarhus.

7 Side 04 Deltagernes baggrunde Note: n=38. Deltagerne på peer-uddannelsen har til gengæld haft en stor aldersspredning. Gennemsnitsalderen ligger på 39 år. Stor variation i uddannelsesbaggrund Der er stor variation i, hvor meget uddannelse de nye peers i øvrigt har. Ca. hver tredje har tidligere gennemført en mellemlang videregående uddannelse, mens de øvrige har alt fra en erhvervsuddannelse (13 %) til en studentereksamen (26 %) eller blot folkeskolen (18 %) bag sig. Peer-uddannelsen har fået mig til at indse, at mine levede erfaringer kan være en kompetence fremfor en hæmsko. Respondenter fordelt på senest afsluttede uddannelse Folkeskolen HH/Studentereksamen/HF/HG Erhversuddannelse (faglært, håndværker, Kort videregående uddannelse (1-2 år) Mellemlang videregående uddannelse ( Lang videregående uddannelse (5 år eller Procent Note: n=38. Hovedparten har erfaring fra arbejdsmarkedet Langt de fleste af de peer-uddannede har i større eller mindre grad erfaring fra arbejdsmarkedet fra tiden før, de gennemførte peer-uddannelsen. Nogle har været på arbejdsmarkedet i mange år, mens andre har haft korte ansættelser og ungdomsjob.

8 Side 05 Deltagernes baggrunde Som psykisk sårbar kan man sætte lighedstegn til meget lav selvtillid. Men på uddannelsen finder man ud af, at den skam, der fylder i livet, om ikke at være tilstrækkelig, kan vendes om til en styrke. Ja, meget Ja, lidt Nej Respondenter fordelt på erfaring fra arbejdsmarkedet Procent Note: n=38.

9 Side 06 Tema 1: Din situation i dag Tema 1: Din situation i dag Resume: De peer-uddannede befinder sig i dag i mange forskellige typer af jobs. De fleste er i dag et godt sted i deres recovery-proces og føler sig. håbefulde omkring fremtiden. De peer-uddannede oplever, at deres nuværende job bidrager til deres recoveryproces og flertallet oplever at være ligeværdige med deres kollegaer. Der er stor tilfredshed hos de peer-uddannede i forhold til de peer-jobs, de har i dag, og de oplever i meget høj grad at gøre en forskel for de borgere, de arbejder med. Stor variation i de peer-uddannedes nuværende arbejdssituation: Som det ses nedenfor i figuren er der stor variation i forhold til respondenternes nuværende arbejdssituation. Den største gruppe af respondenter er peer-guider hos SIND Pårørenderådgivning (frivillig funktion). Herefter kommer gruppen af peer-undervisere i recovery-skolerne. Der er dog også syv personer, der er i peer-arbejde uden for projektet og ni personer, der er i andre former for jobs. Kun otte personer ud af de 39 respondenter er i dag uden for arbejdsmarkedet. De peer-udannedes nuværende arbejdssituation Jeg er overbevist, om at jeg har gennemlevet noget unikt. Peer-underviser i recovery-skolerne Peer-guide hos SIND Pårørenderådgivning I peer-arbejde udenfor projektet I arbejde (ikke peer-relateret) Udenfor arbejdsmarkedet Under uddannelse Andet Respondenterne har haft mulighed for at markere flere svar ved dette spørgsmål, og derfor overstiger N antallet af respondenter i denne undersøgelse. N=50.

10 Side 07 Tema 1: Din situation i dag De peer-uddannede har håb for fremtiden Langt de fleste (89 %) af de peer-uddannede tilkendegiver, at de i dag er et godt sted i deres recovery-proces. En af respondenter skriver fx Jeg er i dag stabil og medicinfri jeg har det bare rigtig godt, mens en anden respondent skriver Jeg har det godt. Jeg ved hvornår jeg skal passe på mig selv, og kan bruge min livserfaring til noget konstruktivt. Hvis man ser nærmere på besvarelserne, er der en klar tendens til, at særligt dem der er i en eller anden form for arbejde (både peer-jobs og andre former) føler, at de er et godt sted i deres recovery-proces. Min fremtid ser lys ud. Jeg ved hvad jeg kan jeg har lært at sætte mål, og jeg ved, at jeg kan nå dem. Ligeledes kan man se i figuren nedenfor, at 87 % af respondenterne føler sig håbefulde for fremtiden. En respondent skriver fx Jeg kan give min viden videre, hvilket er STORT og håbefuldt, mens en anden respondent skriver Jeg har det godt og er ved at vende tilbage til mit gamle jeg, så vidt det nu er muligt. Der er en lille gruppe af respondenter på 13%, som enten er uenig eller har svært ved at tage stilling til om fremtiden ser lys ud. En respondent uddyber dette med Jeg har nogle problemer, jeg skal have løst først og en anden skriver Jeg er psykisk sårbar, og skal stadig huske at passe på mig selv. Tema 1: Spørgsmål til alle "Jeg er i dag et godt sted i min recovery-proces" "Jeg føler mig håbefuld for fremtiden" Samspillet med både kollegaer og deltagere giver mig rigtig meget. Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=38 Arbejdets betydning og oplevelse af ligeværdighed De peer-uddannede, der er i arbejde, oplever generelt, at deres nuværende arbejde bidrager positivt til deres recovery-proces. Respondenterne skriver fx Jeg lærer nyt om mig selv hele tiden og At være en del af det almindelige arbejdsmarked og ikke kun at være omgivet af personer med udfordringer, giver mig noget mere personligt, end det modsatte.

11 Side 08 Tema 1: Din situation i dag Nogle ganske få (17 %) svarer imidlertid, at de enten mener, at udsagnet overhovedet ikke passer, eller at de har svært ved at tage stilling til spørgsmålet. Respondenterne, som placerer sig i disse kategorier, udtrykker primært, at de svarer, som de gør, fordi de gerne vil i et lønnet job fremfor at arbejde frivilligt, eller at de oplever administrative problemer på deres arbejdsplads, der tager modet fra dem. Nysgerrighed og åbenhed er en forudsætning for ligeværd mellem kollegaer. I figuren nedenfor fremgår det, at tre ud af fire oplever at være ligeværdige med deres kollegaer. En respondent uddyber fx Mine kollegaer er fantastiske. Til trods for den positive tendens er der også en fjerdedel af respondenterne, som ikke oplever at være ligeværdig med deres kollegaer. En respondent uddyber Jeg oplever ofte, at de fagprofessionelle har det sidste ord, mens en anden forklarer Med 10 timer er det svært at blive en del af teamet, jeg får ikke samme løn eller vilkår som mine kollegaer. Fordi jeg ER ligeværdig! Endelig stiller en respondent spørgsmålet Hvordan skulle jeg ikke opleve at være ligeværdig? Ville man overhovedet stille det samme spørgsmål til en fagprofessionel?. Respondenterne giver udtryk for, at de mener, at der er nogle skævheder i form af timeantallet, lønnen, supervision samt anerkendelse af deres faglighed i forhold til deres kollegaer. Hvis man kigger nærmere på besvarelserne, kan man se, at der er en tendens til, at jo mindre arbejdserfaring en respondent har fra tiden før peer-uddannelsen, jo mere ligeværd føler han/hun med sine kollegaer. Arbejdets betydning og oplevelse af ligeværdighed "Mit nuværende arbejde bidrager positivt til min egen recovery-proces" "Jeg oplever at være ligeværdig med mine kollager Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=30 (spørgsmålene er kun stillet til de respondenter, der er i arbejde)

12 Side 09 Tema 1: Din situation i dag Peer-arbejdets betydning Hovedparten (66 %) af de respondenter, der er i peerarbejde, er generelt tilfredse med det peer-arbejde, de har i dag. En respondent uddyber Ens surt optjente sygdomsår kan bruges i en peer-guide funktion og man kan se, at det hjælper folk, mens en anden skriver; Jeg synes, jeg udfylder en vigtig rolle jeg har nogle fantastiske kolleger og bliver dagligt udfordret. Det er fantastisk, at kunne bruge mine levede erfaringer i mit arbejde. I den mere negative retning uddyber en respondent Jeg er tilfreds med kerneopgaverne i forhold til at undervise, men jeg har svært ved at vise mit værd som faglighed, fordi min faglighed ikke på samme måde er klart defineret som andre fagligheder, mens en anden respondent uddyber Jeg er glad for arbejdet, men ville ønske, der var flere lønnede timer, så jeg kunne forsørge mig selv. Der er mange af respondenterne, som tilkendegiver, at de er glade for det frivillige peer-job, de udfører, men at de også mener, at hvis fagligheden for alvor skal anerkendes, så skal det være lønnet. Det her er simpelthen, så meningsfuldt for mig! Figuren nedenfor viser, at langt de fleste oplever, at de gør en forskel i deres peer-arbejde (90 %). En respondent uddyber; Jeg føler, at jeg bidrager og gør en forskel for både mig selv, og de deltagere der kommer på mine hold, mens en anden forklarer; Jeg ved, at jeg gør en forskel for de mennesker, som jeg berører i mit peer-arbejde. Grunden til, at der er 5 %, der svarer, at det passer dårligt, kan til dels findes i, at det er respondenter, som endnu ikke er kommet i gang med deres virke som peer-medarbejder, og derfor ikke kan se, om det gør en forskel endnu. Peer-arbejdets betydning "Jeg er tilfreds med det peer-arbejde, jeg har i dag" "Jeg føler, jeg gør en forskel i mit nuværende peer-arbejde" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=24 (spørgsmålene er kun stillet til de respondenter, der er i peer-arbejde)

13 Side 10 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Resume: Stort set alle de peer-uddannede oplever, at peer-uddannelsen har været relevant for dem og at den har bidraget positivt til deres liv. 97 % vil anbefale uddannelsen til andre. De peer-uddannede oplever at kunne anvende mange redskaber fra peeruddannelsen i deres hverdag, i deres sociale relationer og i deres arbejde. Mange af de peer-uddannede oplever nye muligheder både generelt og i forhold til deres arbejdssituation efter peer-uddannelsen. De peer-uddannede efterspørger: mere tid, mere teori om undervisningsdelen, mere hjælp til jobsøgningsprocessen og en mentor under uddannelsen Peer-uddannelsen er relevant 84 % oplever i høj grad, at peer-uddannelsen har været relevant for dem. En respondent skriver eksempelvis; Det giver en form for mening i galskaben: at jeg har været så syg. Uddannelsen fik det ligesom til at være ok, mens en anden respondent uddyber Uddannelsen gav mig muligheden for at få et job, som jeg ikke troede var muligt. Uddannelsen har hjulpet mig i min recoveryproces. Flere af respondenterne giver udtryk for, at grunden til at uddannelsen har været relevant for dem, både ligger i, at de har udviklet sig personligt, og i oplevelsen af at være i stand til at gå på en uddannelse og fuldføre den. En respondent uddyber fx Det vildeste, der skete på uddannelsen, var en kæmpe selvudvikling, mens en anden respondent fortæller At gennemføre uddannelsen har givet mig mod på mange flere ting. De ovenstående citater falder godt i flæng med, at tendensen er, Uddannelsen at 92 % af respondenterne oplever, at peer-uddannelsen enten i giver et boost til nogen eller høj grad har bidraget positivt til deres liv. En respondent selvtilliden. fortæller fx; Jeg ville ikke være, der hvor jeg er i dag, uden at have taget uddannelsen. Når man kigger nærmere på besvarelserne, er der en tendens til, at specielt dem der er kommet i job efter peeruddannelsen oplever, at peer-uddannelsen har bidraget positivt til deres liv.

14 Side 11 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Oplevelsen af relevans "Peer-uddannelsen har været relevant for mig" "Peer-uddannelsen har bidraget positivt til mit liv" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=38 Stort set alle vil anbefale peer-uddannelsen til andre Der er en hel klar tendens til, at respondenterne gerne vil anbefale peer-uddannelsen til andre. Faktisk tilkendegiver 97% af respondenterne, at dette er tilfældet. En respondent giver klar besked ved at sige Det har jeg da allerede gjort, mens en anden er lidt mere afdæmpet og uddyber Det afhænger af, hvem andre er jeg synes det kræver en god recovery, før man kan gå i gang med uddannelsen. Uddannelsen har styrket min tro på egen formåen. Respondenterne giver udtryk for, at det er væsentligt i forhold til at anbefale uddannelsen til andre, at de er sikre på, at dem, de anbefaler det til, er i stand til at gennemføre uddannelsen, da uddannelsen kræver en del arbejde og energi. Derudover tilkendegiver respondenterne yderligere, at en vigtig forudsætning for at gennemføre uddannelsen er at have familien og vennernes opbakning.

15 Side 12 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Vil du anbefale uddannelsen til andre? "Jeg vil anbefale peer-uddannelsen til andre" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=38. I starten var jeg meget bevidst om hvilke redskaber, jeg brugte i min hverdag. Nu er det noget der sker meget mere automatisk. Mange redskaber/elementer fra uddannelsen viser sig nyttige I nedenstående figur fremgår det, at respondenterne generelt oplever at kunne anvende viden og redskaber fra peer-uddannelsen i deres hverdagsliv, sociale relationer samt i deres nuværende arbejdssituation. Kun en lille procentdel, svarende til blot 1-2 personer, mener ikke, at de benytter sig af redskaberne fra peer-uddannelsen. Dele af uddannelsen, der bliver nævnt som særligt nyttige, er delene om kommunikation, roller, livshistorier, betydningen af levede erfaringer, Den Personlige Arbejdsbog, konflikthåndtering, grænser og empowerment. En respondent uddyber Temaet om roller og grænser bruger jeg meget til at vurdere, hvornår jeg tager ansvar for andre. I stedet for at være bange for at såre andre, skal jeg turde sige fra. En anden respondent fortæller Livshistorier gav en genkendelighed i, hvad andre sidder med, og hvad deres forståelse af hverdagen er. Endelig er det en Jeg har lært at bruge generel tendens blandt respondenterne, at mine erfaringer, så redskaberne relativt hurtigt er blevet en naturlig del jeg ikke kommer hjem af deres hverdag, og de derfor ikke lægger mærke og er helt smadret, til hvornår, de bruger redskaberne/elementerne fra fordi jeg har givet for uddannelsen. meget af mig selv.

16 Side 13 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Anvendes redskaber fra peer-uddannelsen? "Jeg bruger redskaber fra peer-uddannelsen i mit hverdagsliv" "Jeg bruger redskaber fra peer-uddannelsen i mine sociale relationer" "Jeg bruger redskaber fra peer-uddannelsen i min nuværende arbejdssituation" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=38 ved de to første spørgsmål, og n=27 ved det sidste spørgsmål At deltage på peer-uddannelsen har udvidet mit netværk, hvilket jeg i høj grad bruger aktivt i mine jobs Peer-uddannelsen giver nye muligheder Respondenterne oplever i høj grad, at uddannelsen har givet dem nye muligheder både generelt i livet, men også arbejdsmæssigt. Godt 75% af respondenterne tilkendegiver dette. En respondent uddyber med Jeg har fået bedre muligheder for at komme ud med mit budskab, mine erfaringer, mit håb og min lyst til at bidrage med noget samfundsnyttigt. I forhold til det at have fået nye muligheder på arbejdsmarkedet, uddyber en respondent Det har givet mig et uddannelsesbevis og en udtalelse, som jeg kan komme med. Der er en gruppe på 25%, som enten har svært ved at tage stilling til det eller er direkte uenig i, at de oplever nye muligheder. Tendensen hos denne gruppe er, at de møder en begrænsning på deres muligheder i forhold til kendskabet til uddannelsen Lige meget hvad der og udbuddet af peer-jobs. En respondent fortæller sker efter Jeg synes ikke, at mine beskæftigelsesmuligheder er projektperioden så særlig specifikke peer-netværket og peer-projektet er uddannelsen mega kan hjælpe med at gøre det mere klart, mens en fed at skrive på anden uddyber Jeg har mistet troen på, at der CV et. kommer et peer-job til mig jeg er ikke sikker på, at jeg forstår hele ræset. I besvarelserne er der er en sammenhæng mellem, at des mindre tidligere erhvervserfaring respondenterne har, des mere oplever de, at peer-uddannelsen har åbnet op for nye muligheder både generelt og i forhold til arbejde.

17 Side 14 Tema 2: Peer-uddannelsen set i bakspejlet Nye muligheder "Peer-uddannelsen har givet mig nye muligheder" "Peer-uddannelsen har givet mig nye muligheder på arbejdsmarkedet" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: n=38 Ønsker og forslag til peer-uddannelsen fremadrettet Når respondenterne bliver spurgt ind til, hvad de har savnet i peer-uddannelsen, kommer der forskellige ønsker og forslag. Der er en større gruppe, som efterspørger mere tid til at kunne gå mere i dybden med temaerne på uddannelsen. Mange efterspørger tiden til at kunne arbejde med teorien i praksis og til at snakke om den ved bordene, samt mere tid til at kunne gøre brug af mere litteratur, evt. som selvstudie. En respondent fortæller Jeg savnede tid til at kunne gå mere i dybden med de ting, vi skulle lære og læse. Derudover er der også en stor gruppe, som efterspørger, at peer-uddannelsen har mere fokus på funktionen som peer-underviser. En respondent fortæller fx Jeg synes ikke undervisningsdelen fyldte ret meget i uddannelsen det er ærgerligt. Flere roser i den forbindelse den længere underviser-overbygning, man har forsøgt sig med i Randers. En anden ting, som flere respondenter efterspørger, er, at der på uddannelsen havde været afsat mere tid til, hvordan man søger job, skriver ansøgninger og CV, samt hvordan man skal gøre, når man går ud og opsøger et peer-job. En respondent siger det kort Jeg manglede noget om sælg dig selv, skab din egen stilling og jobsøgning. Endelig er der flere respondenter, som savner endnu mere sparring med underviserne i løbet af uddannelsen eller som på anden vis kunne ønske sig at have en mentor tilknyttet under uddannelsen. En mentor som kunne bruges til at vende situationer og emner fra undervisningen med.

18 Side 15 Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme Resume: De peer-uddannede oplever generelt, at peer-uddannelsen anerkendes af deres familie, venner og bekendte. Det samme gør sig gældende for arbejdspladsen. Til gengæld oplever de ikke helt samme anerkendelse af uddannelsen fra det offentlige, eksempelvis fra Jobcentrene. Omdømme I figuren på næste side fremgår det, at 74% oplever, at peer-uddannelsen anerkendes som værdifuld af deres familie, venner og bekendte. En respondent fortæller Jeg har fået mange rosende ord og skulderklap, men jeg har også mødt en form bekymring, da der i forløbet er sket en personlig udvikling for mig, mens en anden siger For mit vedkommende så har alle omkring mig set peeruddannelsen som en hvilken som helst almindelig uddannelse. Reaktionen fra min familie og venner har været blandet. Nogle synes det er flot, at jeg har taget en uddannelse, mens andre anerkender min faglighed i det. Men der er også 26 %, som er uenige eller har svært ved at tage stilling til, om de oplever anerkendelse fra deres familie, venner og bekendte. Den gruppe af respondenter uddyber med, at mange opfatter uddannelsen som en aftenskole, mens andre slet ikke anerkender uddannelsen, fordi de ikke mener, det er en rigtig uddannelsen eller faglighed, blandt andet fordi det ikke nødvendigvis fører til et lønnet arbejde. En respondent sætter ord på denne oplevelse Mine forældre og min omgangskreds har det sådan lidt ja-nåår-ja-okay, med at jeg har taget uddannelsen, fordi det handler om min sygdom og ikke er en faglighed i deres øjne mens en anden siger Peerarbejde er ikke et job i mine forældres øjne. Hvis det er et rigtigt job, så skal man tjene penge. Der er en klar tendens i besvarelserne i forhold til, at den gruppe af respondenter med mindst erhvervserfaring fra før peer-uddannelsen Alle i mit liv synes, også er dem, der oplever, at familie, venner og bekendte det er en mega fed ide anerkender peer-uddannelsen som værdifuld. at hjælpe andre syge på denne måde. Den samme tendens gør sig gældende, når det handler om, hvorvidt peer-uddannelsen anerkendes som værdifuld af arbejdspladsen. Også her svarer 74% af

19 Side 16 Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme respondenterne, at det er tilfældet. En respondent beskriver Jeg har mødt meget nysgerrighed og forståelse for projektet jeg oplever meget imødekommenhed, mens en anden fortæller Den har skabt en utrolig god sammenhængskraft i mit job den praktiske viden, jeg har om uddannelsen, har direkte medvirket til, at vi har udviklet et projekt. Jeg oplever stor anerkendelse. Det at kunne bruges til noget. Der er ligesom ovenfor 26% af respondenterne, som er mere tvivlende ift. om deres arbejdsplads anerkender uddannelsen. Denne gruppe fortæller, at det i høj grad handler om, at de ikke har fortalt nogen på deres arbejdsplads omkring det eller, at de har svært ved at finde et lønnet peer-job. En respondent uddyber Uddannelsen anerkendes som uddannelse, men ingen er villige til at betale for arbejdskraften. Der synes at være en tendens til, at dem der er peer-guider, og dem der er i peer-jobs uden for projektet, i mindre grad end respondenter i de øvrige arbejdssituationer oplever, at deres arbejdsplads anerkender peer-uddannelsen som værdifuld. Endelig kan man se i figuren nedenfor, at der er en tendens til, at respondenter svarer mere spredt, når det kommer til, om de oplever, at det offentlige anerkender deres uddannelse som værdifuld. Kun knap en tredjedel af respondenterne mener, at det offentlige anerkender uddannelsen som værdifuld. Tendensen i denne gruppe er, at de oplever en stor anerkendelse fra deres bostøtte i form at have taget uddannelsen, og at de har lært at bruge deres levede erfaringer. En respondent fortæller Min bostøtte synes, det er rigtig gavnligt, både at bruge det, men også den udvikling der er sket i mig. To tredjedele af respondenterne svarer enten, at de har svært ved at tage stilling til det, eller at de er direkte uenige i at det offentlige anerkender uddannelsen. Respondenterne fortæller, at det blandt andet handler om, at de ikke oplever at jobcenteret samarbejder med dem. Både fordi de ikke vil afsætte tid til, at respondenterne kan tage uddannelsen, og fordi jobcenteret har grænser for, hvor meget de peer-uddannede må arbejde frivilligt ved siden af et flexjob og en førtidspension. En respondent udtrykker det som Jeg følte mig modarbejdet af jobcenteret. De mente, at virksomhedspraktik var vigtigere end at tage peer-uddannelsen. De fortæller yderligere, at der også er en form for uvidenhed i det offentlige omkring uddannelsen, og at det gør det svært for de peeruddannede at bruge deres uddannelse. En respondent uddyber Det offentlige er ikke en medspiller, de ved ikke hvad, de skal gøre med de peer-uddannede.

20 Side 17 Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme Tema 3: Peer-uddannelsens omdømme "Jeg oplever at peer-uddannelsenanerkendes som værdifuld af min familie, venner og bekendte" "Jeg oplever at peer-uddannelsenanerkendes som værdifuld af min arbejdsplads" "Jeg oplever at peer-uddannelsenanerkendes som værdifuld af det offentlige" Procent Passer slet ikke Passer dårligt Både / og Passer i nogen grad Passer i høj grad Note: for det første og sidste spørgsmål gælder n=38, mens det for det midterste spørgsmål gælder n=27. Min chef bakker mig fuldt op. Han følger levende med, men han gav mig også fri de to gange om ugen der var undervisning.

21 Side 18 Tema 4: Fremtiden Tema 4: Fremtiden Resume: Jeg drømmer om at hjælpe andre og give dem håb. De peer-uddannede drømmer om at få lønnede peer-jobs, hvor de kan være selvforsørgende. Der er en stor lyst og vilje til at hjælpe andre og gøre en forskel. I tiden efter peer-uddannelsen oplever de uddannede i høj grad forståelse, for hvad de kan og uddannelsens betydning De peer-uddannede efterspørger muligheden for at videreuddanne sig inden for recovery. Der er en høj grad af taknemmelighed blandt de peer-uddannede, for muligheden for at tage uddannelsen. Drømmen om lønnede peer-jobs Når man spørger respondenterne, hvad de drømmer om at bruge peer-uddannelsen til, så er der en hel klar tendens til, at Jeg drømmer om at respondenterne inderligt ønsker at kunne bruge deres hjælpe andre til at uddannelse i et peer-job med nok timer til, at de kan være se/finde håbet så selvforsørgende. de oplever, at de Rigtig mange uddyber yderligere, at det især er et ikke er alene. underviser-job, som de drømmer om. Men når man snakker mere dybdegående med respondenterne, kommer det til udtryk, at det ikke nødvendigvis behøver at være et underviser-job, men det blot er, hvad fantasien lige nu rækker til. Der er også en del af respondenterne, som ser sig ind i peer-jobs, hvor de skal være foredragsholdere, støtteperson, eller at peer-guide jobbet en dag bliver Når jeg møder folk, lønnet. der forstår mig, så Endelig er der også flere, som tilkendegiver, at de giver det større ønsker at være med til, at peer-fagligheden udbredes forståelse og og anerkendes både i det offentlige og i det private. En tryghed. Det vil jeg respondent uddyber fx Jeg drømmer om at være med gerne give videre. til at ændre mønstre og sætte fokus på virkelig at arbejde recovery-orienteret i det offentlige.

22 Side 19 Tema 4: Fremtiden En omgang refleksioner efter peer-uddannelsen Det gælder for en stor del af de adspurgte, at de først i tiden efter uddannelsen har forstået, hvad de har oplevet, og hvor vigtigt det er for dem selv og andre i samme situation. En respondent beskriver det ved at sige Jeg har selv tænkt, at jeg selv vildt godt kunne have brugt hjælp fra en guide, da jeg havde behov for det, mens en anden siger Min umiddelbare tanke her, et stykke efter jeg har taget uddannelsen, er»hold nu op hvor er det en god idé!«. Derudover er der en gruppe respondenter, som efterspørger muligheden for at videreuddanne sig inden for recovery og peer-arbejde. En respondent fortæller Jeg ville ønske, at jeg kunne bygge videre på min uddannelse på et tidspunkt. Endelig er der en stor del af respondenterne, som benytter deres refleksioner til at give udtryk for, at de er taknemmelige for at have fået denne mulighed for at uddanne sig. En respondent skriver Jeg er glad for, at jeg fik den mulighed, mens en anden respondent fortæller Jeg er yderst taknemmelig for uddannelsen, og alt det, den bringer med sig, TAK!. Tak fordi jeg fik muligheden for at få denne uddannelse den har hjulpet mig meget. Håbet bar frugt!

Betydningen af en peer-uddannelse

Betydningen af en peer-uddannelse Betydningen af en peer-uddannelse En undersøgelse blandt de 62 personer, der er uddannet peers i Projekt Ligestillet Støtte fra 2015 til 2017 Marts 2018 Peer-uddannelsen - en del af recovery-skolerne i

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. % % % 8% 7 8% 3 % % % 5% 5% 75% %. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. % % % 4% 6 55% % % 5% 5% 75% % 3. Uddannelsens indhold har

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 9% 78% 45 5% 5 75%. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. 4 53% 3 3% 5% 5 75% 3. Uddannelsens indhold har været relevant for mig. 9%

Læs mere

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger.

1. Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 2. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. . Jeg har samlet set været tilfreds med peer-uddannelsen. 7 5 7. Uddannelsen har levet op til mine forventninger. 8 5 5 7 3. Uddannelsens indhold har været relevant for mig. 5 7 5 7 7. Det faglige niveau

Læs mere

Når undervisning bliver behandling

Når undervisning bliver behandling Når undervisning bliver behandling Oplæg 22. maj 2018 Recoveryskolen Aarhus Anne Thøgersen Faglig koordinator Hvad er Recoveryskolen? En skole og et undervisningstilbud ikke et dagtilbud eller en del af

Læs mere

Peer-støtte. - når erfaringer gør en forskel! Viborg - Aarhus -Randers

Peer-støtte.  - når erfaringer gør en forskel! Viborg - Aarhus -Randers Peer-støtte - når erfaringer gør en forskel! www.peermidt.dk Viborg - Aarhus -Randers Ligestillet støtte-piece-2.indd 1 15-11-2016 08:29:37 LIGESTILLET STØTTE -EN VEJ TIL RECOVERY LIGESTILLET STØTTE HVAD

Læs mere

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg

Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår Undervisning for alle. Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Kursuskatalog Peer-Undervisning Forår 2017 - Undervisning for alle Recovery-skolen Center for Mestring Søndersøparken 16 Viborg Om Recovery-skolen og peer-undervisning Recovery er et ord venligst udlånt

Læs mere

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild

Efteråret 2014. Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Efteråret 2014 Undersøgelse af borgertilfredsheden på Jobcenter Rebild Indholdsfortegnelse 1. Rapport Borgertilfredshedsundersøgelse Jobcenter Rebild... 3 1.1 - Kort om undersøgelsen... 3 1.2 - Formål...

Læs mere

Peer- uddannelsen. Uddannelsesbeskrivelse. Juni Side 1 af 5

Peer- uddannelsen. Uddannelsesbeskrivelse. Juni Side 1 af 5 Peer- uddannelsen Uddannelsesbeskrivelse Juni 2017 Side 1 af 5 I dette papir beskrives den peer-uddannelse, som er udviklet af projekt Ligestillet Støtte en vej til recovery i 2015. Uddannelsen er udviklet

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hovedkonklusion. Om undersøgelsen. Brugen af praktik og løntilskud. Forbundet af It-professionelle /APL/MIT

Hovedkonklusion. Om undersøgelsen. Brugen af praktik og løntilskud. Forbundet af It-professionelle /APL/MIT Forbundet af It-professionelle 20130816/APL/MIT Notat: Aktiveringsundersøgelsen 2013 Hovedkonklusion Undersøgelsen viser at der er sket et kraftigt fald i brugen af løntilskud. Dette gør sig særligt gældende

Læs mere

Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte. - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers

Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte. - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers Evaluering af Projekt Ligestillet Støtte - Virkninger af to afprøvede modeller for peerstøtte i Aarhus, Viborg og Randers 1 INDHOLD 2 Indledning 1 2.1 Evaluering og datagrundlag 2 3 Peer-uddannelsen 3

Læs mere

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med

Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Sparringsværktøj Kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med Dette sparringsværktøj er en guide til, hvordan I kan arbejde med kollegial og ledelsesmæssig sparring i Flere skal med. Spilleregler

Læs mere

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø...

Selvstændiges arbejdsmiljø De selvstændige i undersøgelsen Jobtilfredshed og stress Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 1 Indhold Selvstændiges arbejdsmiljø... 3 De selvstændige i undersøgelsen... 3 Jobtilfredshed og stress... 5 Selvstændige ledere og arbejdsmiljø... 9 Selvstændige lederes fokus på arbejdsmiljø... 9 De

Læs mere

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet

Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet Retur Resultater fra evaluering af rehabiliteringsteamet I perioden d.. september til 3. november har borgere, der har været til møde i rehabiliteringsteamet, fået udleveret et spørgeskema om deres oplevelser

Læs mere

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE

TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE TILFREDSHEDS- UNDERSØGELSE Jobcentrenes tilfredshed med ITværktøjer fra STAR Undersøgelsen er i 215 gennemført i perioden 9. oktober til 6. november. Der har deltaget 825 medarbejdere fordelt på alle landets

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder

Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA Kampagne og Analyse 12. juni 2013 Det siger FOA-medlemmer om stemningen på deres arbejdsplads, herunder sladder FOA har i perioden 26. april-6. maj 2013 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske

Læs mere

Recoveryskolen Aarhus

Recoveryskolen Aarhus Recoveryskolen Aarhus Et undervisningstilbud for alle Kursuskatalog Foråret 2017 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Rammen for kurserne er recovery. Recovery handler om at komme sig, om at skabe en meningsfuld

Læs mere

En sundhedsantropologisk analyse af psykiatriske patienters oplevelse af tilbuddet om en mentor

En sundhedsantropologisk analyse af psykiatriske patienters oplevelse af tilbuddet om en mentor En sundhedsantropologisk analyse af psykiatriske patienters oplevelse af tilbuddet om en mentor Baggrund: Recovery er kommet på den politiske dagsorden. Efteråret 2013 kom regeringens psykiatriudvalg med

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2017 november 2018 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk 1 : Årsrapport

Læs mere

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM

NYHEDSBREV. Sommer 2018 NYE FILM NYHEDSBREV Sommer 2018 Skub i forankringen i alle tre byer Med et halvt år tilbage af projektperioden er der efterhånden godt gang i forankringsprocessen i både Aarhus, Viborg og Randers. Det er nu, det

Læs mere

Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013

Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013 Resume af kortlægning af indsatsen for børn som pårørende i psykiatrien Psykiatri Skåne og Region Hovedstadens Psykiatri maj 2013 1 Forskning viser, at mindst 30 % af brugerne i voksenpsykiatrien er forældre

Læs mere

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012

Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Notat vedrørende undersøgelse om mobning - december 2012 Baggrund for undersøgelsen Undersøgelsen kortlægger, hvor stor udbredelsen af mobning er i forhold til medlemmernes egne oplevelser og erfaringer

Læs mere

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012

JOBCENTER MIDDELFART. Evalueringsrapport. Job- og Kompetencehuset. 3. Kvartal 2012 JOBCENTER MIDDELFART o Evalueringsrapport Job- og Kompetencehuset 3. Kvartal 2012 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Baggrund og Formål... 2 Datagrundlag... 2 Retur til Job... 2 Køn... 3 Alder... 3

Læs mere

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild

Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild Fase to af Borgerstilfredshedsundersøgelsen på Jobcenter Rebild 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 2. Undersøgelsens resultater. 4 3. Vurdering af den telefoniske kommunikation..5 4. Vurdering

Læs mere

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil

LinkedIn Vejledning. Formålet med LinkedIn. Den grundlæggende opbygning af din profil LinkedIn Vejledning Formålet med LinkedIn LinkedIn fungerer på en måde ligesom Facebook bare med fokus på faglighed. Det er en god måde at holde kontakten vedlige med tidligere kollegaer og chefer, søge

Læs mere

HER & NU DET VIGTIGSTE

HER & NU DET VIGTIGSTE Til Region og kommuner i Region Hovedstaden 2015 HER & NU DET VIGTIGSTE Når man på en arbejdsplads står overfor at skulle ansætte en recovery-medarbejder, vil der i medarbejdergruppen altid opstå en række

Læs mere

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013

Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden. 3. kvartal 2013 Borgertilfredshedsundersøgelse Virksomheden 3. kvartal 2013 Magnus B. Ditlev Direkte tlf.: 20 14 30 97 MagnusBrabrand.Ditlev@silkeborg.dk Staben Job- og Borgerserviceafdelingen Søvej 1, 8600 Silkeborg

Læs mere

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse

Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Bilag 2 Resultater af borgerundersøgelse Besvaret af borgere, der har haft en sag på rehabiliteringsteammødet. Spørgeskemaet er udfyldt umiddelbart efter endt møde. 77 svar ud af 107, svarprocent 72 %

Læs mere

Elevundersøgelse 2013-14

Elevundersøgelse 2013-14 Elevundersøgelse 13-14 Første del En undersøgelse af elevers oplevede pres i gymnasiet. Elevbevægelsens Hus Vibevej 31 2 København NV Indhold Indledning Datagrundlag 4 5 DEL 1: Profil på alle respondenter

Læs mere

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte

Seksuel chikane på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Seksuel chikane på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med seksuel chikane i arbejdslivet blandt STEM-ansatte Juni 2018 Seksuel chikane på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology,

Læs mere

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv..

Børnehaven Sønderled Her skaber vi rammerne for et godt børneliv.. Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Udarbejdet Februar 2016 1 Det pædagogiske grundlag i Børnehaven Sønderled Børnehavelivet er en stor del af et barns liv. De tilbringer mange timer i hænderne

Læs mere

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson.

A: Ja, men også at de kan se, at der sker noget på en sæson. Interview 0 0 0 0 Interviewet indledes. I: For det første, prøv at beskrive hvad en god, ung instruktør er ifølge dig? A: Jamen, for mig er en god instruktør én, der tør tage ansvar, og én, der især melder

Læs mere

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK

NR. 24, JULI 2006 SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK ASE ANALYSE NR. 24, JULI 2006 www.ase.dk SAMARBEJDSEVNER OG SPÆNDENDE OPGAVER JA TAK Denne analyse fokuserer på, hvordan lønmodtagere finder et nyt job, samt hvordan virksomheder finder nye medarbejdere,

Læs mere

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige

Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 1 Hovedresultater: Delrapport om selvstændige 93 pct. af de selvstændige akademikere er tilfredse eller meget tilfredse med deres job, og kun 2 pct. tilkendegiver utilfredshed De selvstændige forventer

Læs mere

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen

Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen Evaluering af dagtilbudssocialrådgiverfunktionen 1. Aktviteter... 3 1.1 Overordnet aktivitet... 3 1.2 Familierådgivningsforløb... 3 1.3 Konsultationer/faglig sparring... 6 2. Tilfredshed... 7 2.1 Tilfredshed

Læs mere

RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED

RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED RECOVERY SKOLEN PSYKIATRIENS HUS PEERFAGLIGHED PEERFAGLIGHED EN BEVÆGELSE I RETNING AF MERE LIGESTILLETHED? Der er i disse år et voksende fokus på, og interesse for, de ressourcer der potentielt ligger

Læs mere

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet

Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Analyse af konsekvenserne af at være faldet ud af arbejdsmarkedet Sommer 2014 Udarbejdet af: Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Tlf: 70 237 238 Partner Allan Falch www.tele-mark.dk info@tele-mark.dk

Læs mere

Side 1 af 5. Den hurtigste vej til job for en flygtning eller indvandrer i Danmark går gennem en. dansk erhvervsuddannelse.

Side 1 af 5. Den hurtigste vej til job for en flygtning eller indvandrer i Danmark går gennem en. dansk erhvervsuddannelse. HURTIG I JOB? Flygtninge med erhvervsuddannelser har størst chance for job Af Allan Christensen @journallan Onsdag den 7. juni 2017 Modsat etniske danskere får flygtninge og ikke-vestlige indvandrere i

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Psykiske lidelser på arbejdspladsen

Psykiske lidelser på arbejdspladsen 9. maj 2014 Psykiske lidelser på arbejdspladsen FOA har i perioden 21.-31. marts 2014 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel om bl.a. holdningen til kolleger med alvorlige

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter Nyuddannet sygeplejerske, et år efter -en undersøgelse af sygeplejerskers oplevelser af, hvordan grunduddannelsen har rustet dem til arbejdet som sygeplejerske 2009 Studievejledningen, sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte

Mobning på arbejdspladsen. En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte Mobning på arbejdspladsen En undersøgelse af oplevelser med mobning blandt STEM-ansatte September 2018 Mobning på arbejdspladsen Resumé Inden for STEM (Science, Technology, Engineering & Math) var der

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

EVALUERING AF KURSER i recovery-skolerne i Viborg, Aarhus og Randers

EVALUERING AF KURSER i recovery-skolerne i Viborg, Aarhus og Randers EVALUERING AF KURSER i recovery-skolerne i Viborg, Aarhus og Randers Samlet rapport baseret på deltagernes kursusevalueringer fra skolernes opstart og frem til 18. nov. 2016. 1 Rapporten præsenterer resultater

Læs mere

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013

Relations- og ressourceorienteret. Pædagogik i ældreplejen. - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Relations- og ressourceorienteret Pædagogik i ældreplejen - Et udviklingsprojekt i ældrepleje, Aalborg 2013 Evalueringsrapporten er udarbejdet af: Katrine Copmann Abildgaard Center for evaluering i praksis,

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober 2015 Formålet med denne uvildige evaluering af projekt Fra bænken til banen er at uddrage viden, som projektejer selv samt andre aktører løbende og efterfølgende

Læs mere

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013

PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Patientoplevet kvalitet Antal besvarelser: 60 PATIENTOPLEVET KVALITET 2013 Svarprocent: 46% TIDSBESTILLING OG KONTAKT MED 01 KLINIKKEN 13. Har du kommentarer til tidsbestilling og kontakt med klinikken?

Læs mere

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen

Dimittendundersøgelse Socialrådgiveruddannelsen Dimittendundersøgelse 2013 Socialrådgiveruddannelsen Indhold 1.0 Indledning 3 2.0 Dimittendernes jobsituation 3 3.0 Overordnet tilfredshed med uddannelse 4 4.0 Arbejdsbelastningen på uddannelsen 4 5.0

Læs mere

Evaluering af Mit liv med diabetes diabetesrehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune

Evaluering af Mit liv med diabetes diabetesrehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune Evaluering af Mit liv med diabetes diabetesrehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune HOLD 1, efterår 2013 Baggrundsvariable Kønsfordeling Aldersfordeling Mand 5 Indtast din alder 66 Kvinde 5 2 4 6 8 10

Læs mere

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed

Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Notat 6. august 2018, opdateret 1. november 2018 MEB+JT+NP Side 1 af 18 Undersøgelse: Socialrådgiveres ytringsfrihed Dansk Socialrådgiverforening (DS) gennemførte i 2017 en undersøgelse blandt vore medlemmer

Læs mere

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN.

Egenevaluering - slutrapport, Glade Børn 26. februar 2015 SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN. SLUTEVALUERINGSRAPPORT FOR EGENEVALUERING PROJEKT GLADE BØRN Kolding Kommune 1 Indhold Indledning... 3 Opstart af projektet... 3 Brug af ICDP i dagligdagen... 3 Samarbejde... 5 Møder i projektgruppen...

Læs mere

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket

Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING. Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Virksomhedsservicetjek i Jobafklaring OPSAMLING Kort referat og sammenfatning på servicetjekket Svarprocenten for undersøgelsen ligger på et noget højere niveau end forventet. Ved pilotprojektet i efteråret

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015

Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn. Viden & Strategi Efteråret 2015 Tilfredshedsundersøgelse af Tilskud til pasning af egne børn Viden & Strategi Efteråret 2015 Om Tilskud til pasning af egne børn Byrådet besluttede den 16. december 2014 at give tilskud til pasning af

Læs mere

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019

AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 AARHUS KOMMUNE LGBT+ PERSONERS SYN PÅ AARHUS RAPPORT MARTS 2019 INDHOLD 3 BAGGRUND OG FORMÅL 4 HOVEDKONKLUSIONER 5-7 RESPONDENTERNES BAGGRUND 8-12 AARHUS EN GOD BY FOR ALLE 13-15 TRIVSEL OG ENSOMHED 16-19

Læs mere

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet)

Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Resultater fra Arbejdsliv 2016 (Tema: Mobilitet) Undersøgelsen er foretaget som en spørgeskemaundersøgelse sendt ud til et tilfældigt udtræk af Djøfs erhvervsaktive medlemmer i maj/juni måned 2016. Der

Læs mere

Lær at leve med kronisk sygdom National opgørelse over kursister der er frafaldet kursus i løbet af 2010.

Lær at leve med kronisk sygdom National opgørelse over kursister der er frafaldet kursus i løbet af 2010. Lær at leve med kronisk sygdom National opgørelse over kursister der er frafaldet kursus i løbet af 2010. De kommunale indberetninger fra 2010 viste, at 1598 kursister havde deltaget på Lær at leve med

Læs mere

Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015

Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015 Analyse af brugerundersøgelse på integrationsområdet 2015 I forbindelse med drifts- og udviklingsaftalen 2015 udarbejdes en brugerundersøgelse på integrationsområdet. Brugerundersøgelsen har til formål

Læs mere

10tips til at skabe gnister i borgerkontakten

10tips til at skabe gnister i borgerkontakten 10tips til at skabe gnister i borgerkontakten Brian Vang - 2016 Vær nærværende Vær nærværende og giv borgeren 100% fokus! Nærvær er en grundlæggende forudsætning for at skabe kontakt til andre mennesker,

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger August 2017 RAPPORT Forsorgshjem og herberger i Danmark Undersøgelse blandt ledere ved forsorgshjem og herberger

Læs mere

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler!

Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! 03. december 2017 Råd og viden fra fysioterapeuten Psykiatrisk fysioterapi: Lyt til din krop og reager på dens signaler! Af: Freja Fredsted Dumont, journalistpraktikant Foto: Scanpix/Iris Sind og krop

Læs mere

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende

I den bedste mening. Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening Sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende I den bedste mening sådan håndterer du dine omgivelser som jobsøgende De fleste mennesker oplever det en eller flere gange i løbet

Læs mere

Nedtur at være nyudlært Ledige nyudlærte dumper jobcentrene

Nedtur at være nyudlært Ledige nyudlærte dumper jobcentrene Nedtur at være nyudlært Ledige nyudlærte dumper jobcentrene Siden finanskrisen begyndte er hver tredje nyudlært smed, frisør og tømrer gået direkte ud i ledighed. I foråret 2011 ser det sågar ud til, at

Læs mere

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse

Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse Undersøgelse af danskkundskabers betydning for flygtninges beskæftigelse 1/11 Politisk såvel som i den integrationsfaglige indsats er der stort fokus på at sikre job og selvforsørgelse for flygtninge.

Læs mere

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016

Antal besvarelser: 105 Områderapport Svarprocent: 51% Randers Ungdomsskole TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 2016 beelser: 5 Svarprocent: 5 TRIVSELSMÅLING FOR MEDARBEJDERE 26 SÅDAN BRUGES RAPPORTEN Modtagelse af rapport Rapporten indeholder resultater fra Trivselsmåling for medarbejdere 26 i Randers Kommune, der er

Læs mere

LÆR AT TACKLE job og sygdom

LÆR AT TACKLE job og sygdom LÆR AT TACKLE job og sygdom Gennemført (har deltaget på 4-6 moduler) Kære kursist Du har deltaget i kurset LÆR AT TACKLE job og sygdom. Vi vil bede dig om at udfylde dette skema, der indeholder spørgsmål

Læs mere

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.:

Lederens opmærksomheds-punkter her er bl.a.: Lederstøtte til MUS Her får du hjælp og guidelines til som leder at forberede dig til MUS og derved agere hensigtsmæssigt og værdiskabende i MUS. Vi tager udgangspunkt i spørgerammen fra musskema.dk, hvor

Læs mere

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker

Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Undersøgelse af frivillighed på danske folkebiblioteker Indholdsfortegnelse 1 FRIVILLIGHED PÅ DE DANSKE FOLKEBIBLIOTEKER... 3 1.1 SAMMENFATNING AF UNDERSØGELSENS RESULTATER... 3 1.2 HVOR MANGE FRIVILLIGE

Læs mere

ASE ANALYSE November 2012

ASE ANALYSE November 2012 Indledning Nærværende analyse handler om folks opfattelse af ledighed samt opfattelsen af deres egen tilknytning til arbejdsmarkedet. Analysen sættes i relation til tidligere, sammenlignelige analyser,

Læs mere

Trivselsundersøgelse. Generelle oplysninger. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde

Trivselsundersøgelse. Generelle oplysninger. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde Generelle oplysninger 1.1 Er du a. Mand b. Kvinde 1.2 Hvor gammel er du? a. Under 20 år b. 20-29 år c. 30-39 år d. 40-49 år e. 50-59 år f. 60 og derover 1.3 Hvor lang tid har du været ansat der hvor du

Læs mere

Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012

Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012 Effekten og tilfredsheden af Fyraftensmøderne i efteråret 2012 1. Introduktion Denne rapport præsenterer de foreløbige resultater for fyraftensmøderne i Projekt Unfair. Rapporten skal redegøre for effekten

Læs mere

videregående uddannelse

videregående uddannelse Notat Sagsnr.: 2015/0010027 Dato: 7. september 2015 Titel: Analyse af til- og fraflyttede personer med mellemlang eller lang videregående uddannelse Sagsbehandler: Tenna Arevad Larsen Analysekonsulent

Læs mere

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn

Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Brugerundersøgelse på Teaterskolen for Børn Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning...3 Metode...4 Besvarelse fra de børn/unge der har benyttet Teaterskolen for Børn s fritidstilbud.5

Læs mere

Hvordan kan flere ufaglærte blive faglærte? LO s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference, Aalborg den 17.

Hvordan kan flere ufaglærte blive faglærte? LO s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference, Aalborg den 17. www.eva.dk Hvordan kan flere ufaglærte blive faglærte? LO s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference, Aalborg den 17. september 2015 Oplæg ved chefkonsulent Michael Andersen, Danmarks

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne

Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne Det siger FOA-medlemmer om sociale aktiviteter med kollegerne FOA Kampagne og Analyse Juni 2012 FOA har i perioden fra 1.-12. juni 2012 gennemført en undersøgelse via forbundets elektroniske medlemspanel

Læs mere

Evaluering 2006 Kilde: CUR evaluering af kristne efterskoler

Evaluering 2006 Kilde: CUR evaluering af kristne efterskoler Hvad er dit køn? Pige 22 64,7 Dreng 12 35,3 34 100 Hvor voksede du op? BY størrelse Under 500 6 18,2 500 5.000 8 24,2 5.000 10.000 3 9,1 10.000 100.000 16 48,5 Har din opvækst været præget af aktiv tilknytning

Læs mere

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie?

Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvornår har du sidst ydet en særlig stor indsats og været meget tilfreds med det bagefter? Hvornår har du sidst følt, at du fortjente en stor lønforhøjelse eller en ekstra uges ferie? Hvad er det vigtigste

Læs mere

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø

Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø Trivsel og Psykisk arbejdsmiljø 22. september 2014 Trivsel og psykisk arbejdsmiljø Program mandag den 22. september 10.00 Velkomst - Ugens program, fællesaktiviteter og præsentation 10.35 Gruppearbejde:

Læs mere

Jeg var mor for min egen mor

Jeg var mor for min egen mor Jeg var mor for min egen mor er 25 år gammel, og har været anbragt siden hun var 7 år. I dag er hun ved at tage en erhvervsgrunduddannelse. Læs hendes historie herunder. Før i tiden var jeg meget stille.

Læs mere

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog

Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Recoveryskolen Psykiatriens Hus Randers Kursuskatalog Forår/sommer 2016 Velkommen til Recoveryskolen Hvad? Recovery handler om, at man kan komme sig helt eller delvist fra psykisk sygdom. Recovery handler

Læs mere

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet

Værdi-Type-MUS på Arbejdsmarkedsområdet BILAG 1 - Værdier Forståelsen af GK s værdier tager afsæt i arbejdet fra Fællesuddannelsen, hvor der i skemaet herunder er hentet eksempler som fortæller hvad vi ønsker omkring vores adfærd på arbejdet.

Læs mere

86 procent af medlemmerne oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med.

86 procent af medlemmerne oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med. 26. februar 2015 Ulighed blandt børn 86 procent af FOAs medlemmer, som arbejder med børn under 6 år, oplever social og økonomisk ulighed blandt de børn, de arbejder med. Det viser en undersøgelse, som

Læs mere

SkoleKom brugerfeedback 2012

SkoleKom brugerfeedback 2012 SkoleKom brugerfeedback 2012 Resultat af spørgeskemaundersøgelse blandt medarbejdere i grundskolen September 2012 Indhold 1 SkoleKom-facts... 3 2 Brugerundersøgelsens omfang... 5 1 Resume... 6 2 Brugernes

Læs mere

PR-analyse om psykisk sygdom - SUF Københavns Kommune. 11. feb 2016

PR-analyse om psykisk sygdom - SUF Københavns Kommune. 11. feb 2016 t PR-analyse om psykisk sygdom - SUF Københavns Kommune 20204 20204 11. feb 2016 AARHUS COPENHAGEN MALMÖ OSLO SAIGON STAVANGER VIENNA 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kort om Epinion... 3 2. Baggrund... 4 3. Frekvenser...

Læs mere

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter

Nyuddannet sygeplejerske, et år efter Nyuddannet sygeplejerske, et år efter -en undersøgelse af sygeplejerskers oplevelser af, hvordan grunduddannelsen har rustet dem til arbejdet som sygeplejerske Udarbejdet af studieleder Jytte Gravenhorst

Læs mere

Interessentanalyse af Parkinsonforeningen August 2018

Interessentanalyse af Parkinsonforeningen August 2018 Interessentanalyse af Parkinsonforeningen August 2018 Side 1 af 15 Side 2 af 15 1. Indledning Parkinsonforeningens nuværende strategi dækker perioden 2016-2018. Derfor skal hovedbestyrelsen i 2018 godkende

Læs mere

Faktaark: Ledelseskvalitet

Faktaark: Ledelseskvalitet Faktaark: Ledelseskvalitet Dette faktaark omhandler djøfernes vurdering af deres nærmeste personaleansvarlige leder i sammenhæng med forskellige faktorer i det psykiske arbejdsmiljø. Resultaterne stammer

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune

Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune Økonomiudvalget 19.06.2012 Punktnr. 165, bilag 1 Trivselsmåling 2012 Gladsaxe Kommune J. nr. 87.15.00P20 Sag: 2011/08405 010 Indhold Indhold... 2 Trivselsmåling 2012... 3 Resume:... 3 Metode... 4 Svarprocent...

Læs mere

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG

AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG TRIVSELSUNDERSØGELSE 2012 AARHUS KOMMUNE, SUNDHED OG OMSORG SAMLET KONKLUSION RESUME: SAMLET KONKLUSION 3518 svar giver en svarprocent på 75% - dog forskel på tværs af

Læs mere

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing

Dimittendundersøgelse 2015 Diplomingeniøruddannelsen i Global Management and Manufacturing 1. Indledning Det Tekniske Fakultet har i efteråret 2015 gennemført en samlet dimittendundersøgelse for alle diplom- og ingeniøruddannelser. Undersøgelsen er rettet mod dimittender fra perioden 1. januar

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

Lokalafdelingen i Aarhus og Skanderborg Side 1 af 10

Lokalafdelingen i Aarhus og Skanderborg Side 1 af 10 Spørgeskemaundersøgelse Bestyrelsen for Scleroseforeningens afdeling i Aarhus og Skanderborg har i december 2014 og januar 2015 lavet en spørgeskemaundersøgelse blandt lokalforeningens medlemmer om deres

Læs mere