Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje"

Transkript

1 Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje

2 Indholdsfortegnelse Afspadsering fleksmuligheder Afspadsering ifm kurser samt dækning af udgifter Ansættelsesudvalg Briller og høreværn Decentral ledelse og uddelegering Det gode arbejdsliv Erfa-møder Feriefridagstimer, 6. ferieuge Forretningsorden for MED-udvalg Fri med løn Førstehjælp Gavepolitik Gravides arbejdsmiljø Hepatitisvaccine Informationspolitik Introduktion af nyansatte IT-sikkerhed Jubilæum- og afskedsreception Kliniktøj Konfliktplan Kriterier for personalereduktion ifm besparelser udstukket af Herning Byråd Kurser og Uddannelsespolitik Kørsel i egen bil - befordringsgodtgørelse Kørsel i kommunale biler Lægebesøg Lønpolitik Mails Misbrugspolitik Mobiltelefoner MUS-samtaler Mødekultur Målstyring Omsorgsdage Orlov og deltidspolitik Rummelighedspolitik Rygepolitik Seniordage Specialisering Sygdom Vagter i sommerferien Vold og trusler Årsplan

3 Afspadsering fleksmuligheder Afspadsering/flekstid aftales altid med klinikken af hensyntagen til klinikkens drift. Afspadsering kan tages løbende og ikke nødvendigvis som hele dage. Afspadseres hele dage, gives besked til Tandplejens kontor, for evt. om rokering. Der må max. overføres +15 afspadseringstimer til næste kalenderår. Regler for afspadsering i forbindelse med merarbejde Sommerferievagter 1:2 Aftentandlægemøder med mødepligt 1:1½ Ifølge tandlægers overenskomst er en fuldtidstandlæge forpligtet til at afholde indtil 3 forældremøder pr. år. I stedet for forældremøderne deltager tandlægerne i et fyraftens møde af 2 timers varighed med mødepligt pr. skoleår Lørdagsarbejde: 1:1 Overarbejde og mulighed for afspadsering Planlagt (varslet senest dagen før) overarbejde 1:1 Ikke planlagt, men påkrævet overarbejde 1:1½ Udvalgsarbejde, forberedelse og udarbejdelse af materialer til tandplejens aktiviteter skal helst ligge i normal arbejdstid, ellers skal det aftales med distriktslederen. Anmodning om tjenestefri uden løn indsendes skriftligt til overtandlægen til accept. Deltagelse i sociale arrangementer i tandplejen giver ikke ret til afspadsering, dette gælder også f. eks. den tid som medgår, når lokalklinikken står for arrangementet. Øvrige regler for afspadsering følger Herning kommunes personalepolitik. Arbejdstiden er normalt afsat inden for 7.45 til Der vil være mulighed for fleksibilitet mht. mødetider, dersom det passer ind i teamets og klinikkens tarv. Distriktslederen er ansvarlig for regnskab med afspadsering for det personale, der er fast knyttet til klinikken.

4 Afspadsering samt dækning af udgifter i forbindelse med kurser 1. Hvis et kursus bliver pålagt en medarbejder på en fridag, vil der inden for klinikkens normale åbningstider gives der afspadsering 1:1. Dette gælder som regel deltidsansatte medarbejdere. 2. Hvis kursusdeltagelse er et tilbud og medarbejdere ønsker at deltage, gives der ikke afspadsering, uanset om tiden medinddrager fritid. Dette gælder også internatkurser. 3. Hvis en medarbejder selv ønsker et kursus, der falder på fridage eller ligger i fritiden, gives der ikke afspadsering. 4. Når et længerevarende uddannelsesforløb afsluttes med en eksamen, gives der tjenestefrihed med løn dagen før eksamen og på eksamensdagen. Transport: Se Herning kommunes eksempel vedr. transport, der ydes kørselsgodtgørelse efter disse retningslinjer i egen bil. Der ydes refusion af tog/bus billetter. Kørsel i egen bil registreres digitalt af medarbejderen selv via arbejdernet.dk eller appén Min Løn Diæter: For at få mest ud af tandplejens kursusbudget, gives der ikke diæter i forbindelse med kurser for ansatte ved Herning kommunale Tandpleje. Overnatning: Som hovedregel dækkes udgifter til overnatning i forbindelse med kurser. Internatkurser, hvor overnatning er en del af kursusforløbet, dækkes samlet over kursusudgifterne. Tjenestefrihed med løn i forbindelse med kurser: Der kan anmodes om tjenestefrihed med løn i forbindelse med faglige kurser, hvor kursusudgiften dækkes via selvbetaling. Ansøgning sendes skriftligt til overtandlægen.

5 Ansættelsesudvalg Ansættelse af Overtandlæge: Centerchef CBF En centerleder CBF Evt. Koncern HR Distriktsleder Tandplejen TR fra henholdsvis tandlægerne, tandklinikassistent og tandplejerne En medarbejdere-repræsentant fra tandplejens kontor Stedfortræder for Overtandlæge: Centerchef for CBF og overtandlægen/lederforum udpeger stedfortræder Ansættelse af Distriktsleder: Overtandlægen 2 medarbejderrepræsentanter fra det pågældende distrikt. Ansættelse af tandlæge: Overtandlægen Distriktsleder TR tandlæger En medarbejderrepræsentant Ansættelse af tandklinikassistenter eller klinikassistentelever: Overtandlægen Distriktsleder TR tandklinikassistenter En medarbejderrepræsentant Ansættelse af Tandplejer: Overtandlægen Distriktsleder TR tandplejer Tandklinikassistent, som skal arbejde med den pågældende tandplejer.

6 Ledende Specialtandlæge: Overtandlæge Specialtandlæge En tandklinikassistent og en tandplejer fra OR-afdelingen. Ansættelse af personale på OR-afdelingen: Overtandlægen Ledende specialtandlæge En tandklinikassistent og en tandplejer fra OR-afdelingen. Ansættelse af administrative medarbejdere: Overtandlægen Distriktsleder 2 medarbejderrepræsentanter.

7 Briller og høreværn Beskyttelsesbriller skal bruges, hvor der dannes aerosoler Efter ønske kan medarbejderne få beskyttelsesbriller uden styrke. (Spørg Tandplejens kontor) OBS på at almindelige briller ofte ikke opfylder kravene til beskyttelsesbriller Skærmbriller Der kan fås tilskud til skærmbriller. (Se Herning Kommunes intranet eller rekvirer skemaet på Tandplejens kontor) Høreværn Efter ønske kan medarbejderne få høreværn.

8 Decentral ledelse og uddelegering Overtandlægen har det personalemæssige, faglige, økonomiske og administrative ansvar for Herning kommunale Tandpleje. Distriktslederne danner sammen med lederen af orto-afdelingen og overtandlægen Ledergruppen i Tandplejen. Her diskuteres, planlægges og udføres tandplejens overordnede ledelsesopgaver. Hver af distriktslederne planlægger og holder 4 distrikts/ personalemøder. Distriktslederne har flere ledelsesopgaver fordelt efter kompetencer. Distriktslederne har MUS samtaler, individuelt hvert år i eget distrikt. Distriktslederen har til opgave at lægge rammerne for tilrettelæggelse af det daglige arbejde med en uddelegering af kompetence og ansvar. Opgaverne falder inden for følgende områder: fagligt indhold (kerneservice) borgerkontakt og service (periferiservice) klinikdrift Distriktslederen er ansvarlig for udfærdigelse af den årlige sundhedsrapport for lokalklinikkerne og med baggrund i denne udarbejdes klinikkernes forebyggende aktiviteter. Formålet med uddelegering Indflydelse på eget arbejde, selvledelse Engagementet øges hos den enkelte Fremmer udviklingen i tandplejen ved at øge omstillingsparatheden Kan udnytte medarbejderens stærke sider Giver plads for fleksible faggrænser Det er Herning kommunale Tandlejes holdning at uddelegering af arbejdsopgaver benyttes i stor udstrækning, dels af ressourcemæssige grunde og dels for at sikre job berigelse hos de ansatte. Der findes instrukser til de faglige opgaver, der uddelegeres. På trods af uddelegering af kompetence og ansvar til medarbejderne, så er det fortsat den formelle leder, der har det overordnede ansvar.

9 Det gode arbejdsliv, den attraktive arbejdsplads En god arbejdsplads er en arbejdsplads, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører, og føler fællesskab med dine kolleger." Robert Levering, medstifter af Great Place to Work Sådan en arbejdsplads skal vores tandpleje være! Vi definerer en god arbejdsplads som et sted hvor medarbejderne: Har TILLID til de mennesker, de arbejder for; Føler STOLTHED over det arbejde, de udfører; Føler FÆLLESSKAB med deres kollegaer. - Tillid er grundlæggende for en god arbejdsplads og skabes gennem ledelsens troværdighed, samt den respekt og den retfærdighed, ledelsen viser medarbejderne. - Stolthed hænger både sammen med medarbejderens eget arbejde såvel som teamets arbejde og arbejdspladsen i almindelighed. - Oplevelsen af fællesskab kommer af imødekommenhed, fortrolighed og atmosfæren og relationerne på arbejdspladsen. På en god arbejdsplads skabes der en kultur, hvor alle føler sig inspireret og har mulighed for at bidrage med deres talenter og yde deres bedste. På en god arbejdsplads er det tydeligt for den enkelte, hvordan hans eller hendes indsats bidrager til arbejdspladsens overordnede mål. Det skaber meningsfuldhed og en følelse af at arbejde mod samme mål i fællesskab med sine kolleger i en tillidsbaseret kultur.

10 Erfa-møder Deltagelse i regionale erfa-møder Tandplejen ser gerne, at medarbejderne deltager i erfamøder, fordi erfaringsudveksling om faglige emner er med til at fremme tandplejens udvikling. Da deltagelse i erfamøder er et tilbud, gives der ikke afspadsering uanset om tiden medinddrager fritid. Der ydes kilometer godtgørelse til normal takst Der tilstræbes samkørsel hvis det er muligt.

11 Feriefridagstimer / 6. Ferieuge Feriefridagstimer (6. Ferieuge) Feriefridagstimer optjenes og afvikles i timer i forhold til Et optjenings år (kalenderår) og Et ferieår (1. maj 30. april) og Altid i forhold til medarbejderens aktuelle beskæftigelsesgrad Ikke afholdte feriefridagstimer i et ferieår kan overføres til afvikling i det efterfølgende ferieår. Som udgangspunkt udbetales resterende feriefridagstimer ikke. Feriefridagstimer udbetales ved en medarbejders fratræden. Feriefridagstimerne kan bruges som hele dage eller afvikles i timer/minutter på forskellige dage. Når der afholdes hele feriefridage meddeles det til tandplejens kontor samtidig med, at det skrives i TK2. Der sendes mail til tandplejen@herning.dk. Ved afholdelse af en feriefridag, indberettes det faktiske antal arbejdstimer på dagen. Som hovedregel bruger: Klinikassistenter 7,40 timer svarende til 7 timer og 24 min på en hel feriefridag. Tandplejere henholdsvis 7,40 timer / 7 timer Tandlæger 7 timer på en hel feriefridag. Der kan overføres op til 15 timer af gangen fra feriefridagstimer til afspadsering.

12 Forretningsorden for Tandplejens MED-udvalg Sammensætning Tandplejens MED-udvalg består af 8 medlemmer. 2 lederrepræsentanter og 6 medarbejderrepræsentanter, hvoraf 1 er valgt Arbejdsmiljørepræsentant. Ledersiden består af overtandlægen og 1 lederrepræsentant. Ved udpegelsen af lederrepræsentanten lægges der vægt på en bred dækning af de ledelsesmæssige ansvarsområder. Medarbejdersiden består af 6 medlemmer. Godkendte tillidsrepræsentanter fra hver faggruppe har plads i MED-udvalget (født medlem) Øvrige medlemmer vælges blandt alle medarbejderne. Der foretages ordinære valg til medarbejdersiden før sommerferien i ulige årstal. Principper for valg af tillidsrepræsentant og medarbejderrepræsentant til MED: Tillidsmandsvalg Før sommerferien Ulige år For 2 år Arbejdsmiljørepræsentant Før sommerferien Ulige år For 2 år Medarbejder repræsentanter til MED Før sommerferien Ulige år For 2 år Suppleanter 1 suppleant Før sommerferien Ulige år For 2 år Formand/næstformand Overtandlægen er født formand for MED udvalget og mødeleder. Medarbejdersiden vælger næstformand. Udvalget afgør selv sekretariatsbetjeningen af udvalget.

13 Afholdelse af møder MED-møder holdes mindst 4 gange om året eller, når formand og næstformand finder det nødvendigt. Der er også mulighed for yderligere møder, såfremt et flertal af personalerepræsentanterne anmoder herom og angiver de spørgsmål, der ønskes behandlet. Formanden for MED udvalget har ansvaret for, at der udarbejdes en mødeplan for møderne i udvalget. Mødeplanen for det kommende år godkendes i udvalget i 4. kvartal hvert år. Forslag til emner på dagsordenen skal sendes til formanden eller næstformanden senest 1 uge før mødet. Dagsordenen udarbejdes af formanden og næstformanden i fællesskab og udsendes senest 1 uge før mødet. Medarbejderrepræsentanter i MED-udvalget skiftes til at tage referat af møderne. Referenten sender udkast til referatet til alle i MED-udvalget til godkendelse. Referenten sørger for, at det godkendte referat sendes til kontoret, som lægger det på Tandplejens database i Notes og sender besked til alle medarbejdere i Herning Kommunale Tandpleje. Referaterne fra møderne gemmes og er offentligt tilgængelige i Tandplejens database i Notes. Der er mødepligt. Møderne afholdes de dage hvor alle MED-udvalgsmedlemmer er på arbejde. Hvis en medarbejder har fri ydes der afspadseringstimer time til time. Ved ekstra kørsel i forbindelse med møderne ydes befordringsgodtgørelse jvf. Herning kommunes retningslinjer. MED-udvalget kan, når der er enighed herom, nedsætte underudvalg til behandling af bestemte opgaver. Der kan tilkaldes sagkyndige, hvis der er enighed om det i udvalget. Varetagelse af sikkerheds- og arbejdsmiljøarbejdet Arbejdsmiljø er et fast emne på dagsordenen til MED-møderne. MED-udvalget varetager de opgaver, der efter arbejdsmiljølovgivningen er henlagt til et sikkerhedsudvalg. Behandling af arbejdsmiljøspørgsmål skal fremgå af såvel dagsorden som referat.

14 Fri med løn Der ydes tjenestefrihed med løn ved særlige dage til ansatte ved Herning Kommune: Mærkedage Hvem Omfang Bryllup, sølv-, guld-, diamant- eller krondiamantbryllup Fødselsdag 50, 60 og 70 års fødselsdag Eget, børns og forældres, bedsteforældres og svigerforældres Egen 1 dag (selve dagen) 1 dag (selve dagen) Jubilæum 25, 40 og 50 års jubilæum Eget 1 dag (selve dagen) Nærmeste families alvorlige sygdom I forbindelse med nærmeste families alvorlige sygdom ydes der 1 dags tjenestefrihed med løn. Overtandlægen kan derudover bevilge tjenestefrihed med løn ved alvorlig sygdom i nærmeste familie. I tvivlstilfælde afgør overtandlægen, hvem der falder ind under nærmeste familie. Dødsfald begravelse i den nærmeste familie I forbindelse med nærmeste families dødsfald ydes der tjenestefrihed med løn med i alt 2 dage - 1 dag i forbindelse med dødsfaldet samt på begravelsesdagen. I tvivlstilfælde afgør overtandlægen, hvem der falder ind under nærmeste familie.

15 Førstehjælp Genopfriskning af førstehjælp Tandplejens personale deltager i genopfriskningskursus af førstehjælp hvert år. Kurserne afholdes distriktsvis og initiativet tages af Distriktslederen.

16 Gavepolitik for medarbejdere Det er Herning kommunale Tandplejes ønske at have en gavekasse. Det er frivilligt, om man som medarbejder ønsker at deltage i "gavekassen ". Indbetaling er 50 kr./person. Herefter vil der igen blive opkrævet, når gavekassen er ved at være tom. Der forefindes et regnskab for gavekassen, som altid er tilgængelig ved henvendelse til den ansvarlige person (p.t. Helle Ottosen). Medarbejdernes gavekasse giver gaver ved følgende lejligheder: Bryllup Barsel. Pension/afsked. 25 års jubilæum 40 års jubilæum Bårebuket/pårørende. Gavekassens ydelse er på 200 kr. til hver lejlighed. På alle klinikker forefindes en liste på de medarbejdere, der deltager i gavekassen. Ved tilmelding til gavekassen, bedes henvendelse ske til Helle Ottosen, Lundgård Tandklinik. Tandplejens budget giver blomster til følgende lejligheder: Velkomstbuket Buket ved runde fødselsdage Buket ved barsel Buket til uddannet elev Buket til medarbejder, der er fraværende pga. sygdom/andet (ikke nødvendigvis indlæggelse), familietragedier (altså en Vi tænker på dig - buket ) Buket ved pension og en gave til ca. 300 kr. Buket ved fratrædelse pga. andet. Bårebuket (ansat personale)

17 Gravides Arbejdsmiljø Tillykke med din graviditet og god arbejdslyst. Personalepolitik for den gravide skal sikre, at du som gravid medarbejder trygt kan blive på din arbejdsplads længst muligt under graviditeten. Der skal tages særlig hensyn til den gravides fysiske arbejdsmiljø, idet tunge løft og langvarigt stående og gående arbejde udgør en risiko for, at hun aborterer eller føder for tidligt. Derfor skal man sørge for, at den gravide ikke får tunge løfteopgaver, og at hun har mulighed for at veksle mellem siddende, stående og gående arbejde. For den gravide anbefales, at hun i: 1-6 graviditetsmåned maksimalt må løfte kg. 7-9 graviditetsmåned maksimalt må løfte 5-6 kg. Gravide arbejder ikke med lattergas. Læs mere om Gravid på arbejde og Gravides arbejdsmiljø en vejledning til APV og samtaleforløb på Herning Kommune på Intranettet eller spørg overtandlægen.

18 Hepatitisvaccine Hepatitisvaccine Medarbejdere kan få betalt hepatitisvaccine af tandplejen. (Spørg Tandplejens kontor) Vi skal være opmærksom på, at klinikken skal føre protokol, hvis tandplejen har betalt.

19 Informationspolitik Det er tandplejens mål og personalets store ønske, at informationsniveauet er meget højt. Derfor vil vi arbejde for, at der gives god og tilstrækkelig information internt og at der gives klare udmeldinger, specielt ved nye tiltag. Intern information: Nyhedsbrevet Tand Nyt sendes ud ca. en gang om måneden, gerne hyppigere. Det er hele personalets blad, derfor er det meget dejligt, når alle skriver store og små indlæg til bladet. Der laves referater fra alle møder, se afsnittet om mødekultur. Alle referater lægges ind i Tandplejens database i Notes og vil være tilgængelig for hele personalet. Der rundsendes artikler, faglige som andre til personalet for at højne informationsniveauet. Det er tandplejens mål at være kendt som en attraktiv arbejdsplads, hvor vi arbejder med den nyeste faglige viden. Denne viden er vigtig at formidle ud til vores brugere og samarbejdspartnere. Ekstern information: Vi vil arbejde på, at være synlig i medierne, når vi har store nyheder. Nyhederne kan omhandle SCOR tal, kampagne, en god historie osv. Når vi kontakter pressen og dermed offentligheden, skal vi forinden gøre os klart, hvad vi ønsker at opnå og hvilke målgrupper, vi ønsker at ramme. Samtidig skal vi gøre os tanker om de enkelte mediers deadlines og profil. Vi skelner mellem pressemeddelelser, personlig kontakt til pressen og servicemeddelelser. Pressemeddelelser sendes altid ud af kommunikations afdeling i Herning Kommune. Se detaljeret beskrivelse af retningslinjerne på intranet Når Herning Kommune Kontakter pressen. Herning.dk benyttes ved annoncering af ferie og vagtdage. Nyheder og nye tiltag annonceres ligeledes på Herning.dk (Herning Kommunes hjemmeside)

20 Introduktion af nyansatte. Formål: At få den nye medarbejder til at falde til og blive effektiv og fortrolig med jobbet. Nye medarbejdere kan være: a) Distriktsledere b) Tandlæger c) Tandplejere d) Klinikassistenter e) Klinikassistentelever f) Administrative medarbejdere g) Praktikanter h) Vikarer Ansvarsperson for introduktion er: For gruppe: a) Overtandlægen og distriktsleder fra andet distrikt, og evt. en mentor tandlæge b) Overtandlægen/distriktsleder og evt. en mentor tandlæge c) Overtandlægen/distriktsleder, tandlæge og mentor tandplejer / evt. specialtandlæge ved OR-tandplejer. d) Overtandlægen/distriktsleder og mentor klinikassistent e) Overtandlægen/distriktsleder og den elevansvarlige klinikassistent. f) Overtandlæge og mentor administrativ medarbejder g) Overtandlægen/distriktsleder og mentor tandlæge/tandplejer/klinikassistent Overordnede emner tages op med distriktslederen / overtandlægen for alle grupper. Herning kommunale Tandpleje ansætter nye medarbejdere med en prøvetid på 3 måneder. Dette skal fremgå af ansættelsessamtale og ansættelsesbrev. Introduktionsmidler til alle nyansatte: Skriftlig hilsen fra overtandlægen. Skriftlig hilsen fra klinikken/distriktet Inden den nyansatte tiltræder tilsendes den nyansatte information om: Tiltrædelsestidspunkt Mødested Hvad der skal medbringes Kort beskrivelse af hvordan 1. dag vil forløbe, herunder også mentorordningen, og navn og stilling på mentor, evt. tlf.nr./ adresse.

21 Forberedelse på klinikken inden den nyansatte tiltræder: Øvrig personale på klinikken orienteres om: Den nyansatte Dennes arbejdsopgaver Tidspunkt for tiltræden Arbejdstid Arbejdsplads og sted. Formål med ovenstående: Arbejdspladsen har tid denne dag. Formålet med mentorordningen: Overtandlægen udnævner for gruppe a. Overtandlæge/ distriktslederen udnævner for øvrige grupper. Den udnævnte mentor hjælper den nyansatte til rette bl.a. ved at: Vejlede den nyansatte i arbejdets udførelse Etablere kontakten til det sociale miljø, øvrige medarbejdere på klinikken og de øvrige ansatte i tandplejen Hjælpe med at finde uformelle kontakter til kolleger med fælles faglig eller personlige interesser. Mentoren bør fortrinsvis være af samme stillingskategori og fra lokalklinikken/distriktet. Den 1. dag: 1. Velkomst ved mentor 2. Velkomst buket ved distriktslederen/overtandlægen, som lokalklinikken sørger for 3. Præsentationsrunde 4. Mentor/distriktslederen/overtandlægen orienterer om lokalklinikkens patientgrundlag, skoler, samarbejdspartnere, klinikkens daglige gang med pauser, tonen på klinikken 5. Rundvisning på klinikken 6. Anvisning af eget arbejdssted 7. Anvisning af garderobe, tøj udlevering og navneskilt 8. Den nyansatte oplyser navn og tlf. på egen læge og nærmeste pårørende. Dette tilføjes personalmappen. 9. Den nyansatte indgår i arbejdsgangen på klinikken resten af dagen Mentor runder dagen af med en kort evaluering af dagens forløb og de følgende dages program forelægges kort. Introduktion af tandlæger Ansvarsperson: Distriktsleder Mentor tandlæge Emner: 1. Herning kommunale Tandplejes sundhedsplan 2. Us og behovsvurdering 3. Cariesdiagnostik/røntgen/samscoring (flere patienter) 4. Risikovurdering, profylaksetiltag 5. Journalføring minimum krav gennemgås 6. TK2, Dentaleye 7. Henholdende behandling tilvænning

22 8. OR: 6 klasses visitationer ved Tandlæger, og 7,9,13 og OR kvalitetsstandard gennemgås 9. Herning kommunale Tandplejes profylakseaktivitet 10.Instruktion i profylakserummet/nyansatte prøver selv 11.Traumer 12.Kommunikation med forældre telefonisk skriftlig mundtligt. 13.Småbørnstandpleje 14.Gensidig faglig hjælp og inspiration 15.Personalepolitik, konfliktplan, og kulturprofil gennemgås 16.Klinikhygiejne 17.Arbejdsmiljø Handleplaner anvisninger/materialer 18.Vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale tandpleje 19.Præsentation for skoleleder/kontor Introduktion af tandlæger Ansvarsperson: Overtandlægen/distriktsleder og mentor tandlæge (skal deles mellem overtandlægen/distriktsleder mentor tandlæge ). Tandlægen introduceres 3 x 2-3 timer indenfor den første måned. Introduktionen evalueres efter ca. 6 uger, med den nyansatte Distriktslederen og overtandlægen. Emner: 1. gang: 1. Herning kommunale Tandplejes Sundhedsplan/Kvalitetsstandarder 2. Us og behovsvurdering 3. Cariesdiagnostik/røntgen/samscoring (flere patienter) 4. Risikovurdering, profylaksetiltag 5. Journalføring, minimum krav gennemgås 6. TK2, Dentaleye 7. OR: 6 klasses visitationer ved Tandlæger, og 8. 7,9,13 og OR kvalitetsstandard gennemgås 9. Præsentation for skoleleder/kontor 2. gang: 1. Herning kommunale Tandplejes profylakseaktivitet 2. Småbørnstandpleje 3. Fluor 4. Tandtraumer 5. Bidfunktion 6. Kirurgi 7. Voksentandplejen (omsorgstandpleje og specialtandpleje) 8. Kommunikation med forældre telefon skriftlig - mundtlig 3. gang: 1. Herning Kommunale Tandplejes profil værdigrundlag 2. Personalepolitik, konfliktplan, og kulturprofil gennemgås 3. Klinikhygiejne 4. Arbejdsmiljø handleplaner anvisninger/materialer 5. Gensidig faglig hjælp og inspiration 6. Vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale Tandpleje

23 Introduktion af klinikassistenter/klinikassistentelever Ansvarspersoner: Overtandlæge/distriktsleder og mentor klinikassistent : Emner på lokalklinikken: Sterilisation Personlig hygiejne/klinikhygiejne Lokalklinikkens materialer/n2o Journal/TK2/Dental Eye og OCR Instruktion i profylakserummet/nyansatte prøver selv Herning Kommunale Tandplejes forebyggende aktiviteter, eks. Småbørnstandpleje, 4.kl., 6. kl. eksempler fra Sundhedsplanen 4 hændig stoleassistance Positiv patientmodtagelse i venteværelse/omgangstonen på klinikken telefon Kommunikation med forældre telefon skriftlig Personalepolitik, konfliktplan, og kulturprofil gennemgås Arbejdsmiljø Handleplaner anvisninger/materialer Vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale tandpleje Gennemgang af instrukser jf. Herning Kommunale Tandplejens rammeaftale Gensidig faglig hjælp og inspiration Introduktion af klinikassistenter/klinikassistentelever Ansvarsperson: Overtandlægen/distriktsleder og mentor klinikassistent Klinikassistenten/klinikassistenteleven introduceres 4 x 2 timer pr. måned Emner: 1.gang 1. Gennemgang vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale tandpleje 2. Gennemgang af instrukser jf. Herning Kommunale Tandplejens rammeaftale 3. Personlig hygiejne/klinikhygiejne 4. Sterilisationen 5. Journal/TK2/Dental Eye og OCR 6. Gennemgang af SCOR systemet 7. Hvad betyder OCR blankettens tal/ Hvad bruger vi SCOR systemet til 8. Hvordan planlægger vi vores aktiviteter ud fra tallene. 9. Positiv patientmodtagelse i venteværelse/omgangstonen på klinikken. Kommunikation med forældre telefon skriftlig 2. gang: 1. Non- kirurgisk cariesterapi/kirurgisk cariesterapi 2. Cariesprocessen bakteriefloraen i munden 3. Selvinstruktion efter 4.kl. tandbørstebevis 4. 4 hændig tandpleje ved professionel afpudsning/praktisk gennemgang 5. For uddannede klinikassistenter, udfører distriktslederen/tandlægen en side by side instruktion/afpudsning og gennemgår den kliniske procedure ved afpudsning. 6. Røntgen 7. Instruktion i profylakserummet/nyansatte prøver selv 8. Herning Kommunale Tandplejes forebyggende aktiviteter, eks. Småbørnstandpleje, 4.kl., 6. kl. 3. gang: 1. Herning Kommunale Tandplejes værdigrundlag 2. Gennemgang af Herning Kommunale Tandplejes Sundhedsplan, konfliktplan, personalepolitik og kulturprofil 3. Arbejdsmiljø Handleplaner anvisninger/materialer

24 Introduktion af tandplejere Ansvarsperson: Overtandlæge/distriktsleder+ Mentor tandplejer. Emner: 1. Herning kommunale Tandplejes sundhedsplan 2. Us og behovsvurdering 3. Cariesdiagnostik/røntgen/samscoring (flere patienter) 4. Risikovurdering, profylaksetiltag 5. Journalføring, minimum krav gennemgås. 6. TK2, Dentaleye 7. OR: 6 klasses visitationer ved Tandlæger, og 7,9,13 og OR kvalitetsstandard gennemgås 8. Herning kommunale Tandplejes profylakseaktivitet 9. Småbørnstandpleje 10.Instruktion i profylakserummet/nyansatte prøver selv 11.Traumer 12.Henholdende behandling tilvænning 13.Kommunikation med forældre telefon skriftlig - mundtlig 14.Gensidig faglig hjælp og inspiration 15.Personalepolitik, konfliktplan, og kulturprofil gennemgås 16.Klinikhygiejne 17.Arbejdsmiljø handleplaner anvisninger/materialer 18.Vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale tandpleje 19.Gennemgang af instrukser jf. Herning Kommunale Tandplejens rammeaftale 20.Gensidig faglig hjælp og inspiration Introduktion af tandplejere Tandplejeren instrueres 3 x 2-3 timer indenfor den første måned Introduktionen evalueres efter ca. 6 uger, med den nyansatte Distriktslederen og overtandlægen Emner: 1. gang: 1. Herning kommunale Tandplejes Sundhedsplan/Kvalitetsstandarder 2. Gennemgang vejledning om brug af medhjælp i Herning Kommunale tandpleje 3. Gennemgang af instrukser jf. Herning Kommunale Tandplejens rammeaftale. 4. Us og behovsvurdering 5. Cariesdiagnostik/røntgen/samscoring (flere patienter) 6. Risikovurdering, profylaksetiltag 7. Journalføring, minimum krav gennemgås, TK2, Dentaleye 8. OR: 6 klasses visitationer ved Tandlæger, og 7,9,13 og OR kvalitetsstandard gennemgås 9. Præsentation for skoleleder/kontor 2. gang: 1. Herning kommunale Tandplejes profylakseaktivitet 2. Småbørnstandpleje 3. Fluor 4. Tandtraumer 5. Bidfunktion 6. Kirurgi 7. Voksentandplejen (omsorgstandpleje og specialtandpleje) 8. Kommunikation med forældre telefon skriftlig - mundtlig 3. gang: 1. Herning kommunale Tandplejes profil værdigrundlag 2. Personalepolitik, konfliktplan, og kulturprofil gennemgås 3. Klinikhygiejne 4. Arbejdsmiljø Handleplaner anvisninger/materialer 5. Gensidig faglig hjælp og inspiration

25 Opfølgningssamtaler for nyt personale på lokalklinikken (Nyt personale: nyansat og jobroteret personale.) Som udgangspunkt bruges vores introduktion af nyansatte. Distriktslederen holder en 1 måneds samtale med den nyansatte-/jobroterede efter 1 måned. Dokument til 1 måneds samtalen findes i tandplejens database. Der laves et kort referat af samtalen. Efter ca. 2½ måneder afholdes et struktureret møde. 3 måneders samtalen afholdes mellem den nyansatte og overtandlægen. Indhold: 1. Hvordan befinder du dig i dit nye job - socialt - arbejdsmæssigt? 2. Er mentorordningen tilfredsstillende (hos nyansatte)? 3. Får du støtte og hjælp nok i det daglige arbejde? 4. Lever arbejdspladsen og det daglige arbejde op til dine forventninger? 5. Lever du op til arbejdspladsens forventninger? Der skal laves et kort referat af konklusionerne. Ovenstående skal være gennemført inden de 3 måneders prøvetid er udløbet for nyansatte. Der er et skema til opfølgningssamtaler findes i Tandplejens Database.

26 IT - sikkerhed Formål IT-sikkerhedens formål er at sætte rammerne for, hvordan Herning Kommune sikrer en fornuftig balance mellem driftssikkerhed og udnyttelse af digitaliseringsmuligheder. Frem for alt skal IT-sikkerheden sikre, at indsatsen prioriteres efter den aktuelle risiko. Det kan ramme borgere og erhvervsliv og ansatte, hvis følsomme eller fortrolige oplysninger bliver offentliggjort eller går tabt. Kommunen kan lide økonomiske tab, hvis data mistes, eller der er fejl i data, så afgørelser træffes på et forkert grundlag. Det kan påvirke driften og de ansatte, hvis sager, anlægsoplysninger eller andre informationer mistes og service til borgerne derfor ikke kan leveres. Det kan gå ud over kommunens omdømme og påvirke borgernes tillid til kommunens forvaltning, hvis der ikke er styr på data og systemer. Alle medarbejdere har pligt til at sætte sig ind i regler og vejledninger om brug af kommunens it-faciliteter og til at rapportere hændelser, trusler og sårbarheder, som medarbejderen bliver bekendt med. HVAD ER DIT EGET ANSVAR: Som medarbejder ved Herning kommune har vi alle et ansvar for at passe på borgernes og kommunens data. Det er en vigtig del af jobbet at forholde sig til og overholde itsikkerhedsreglerne. Som it-bruger i Herning Kommune, er du ansvarlig for det it-udstyr du har fået udleveret til arbejdsbrug og hvad der foregår på din pc, Tablet eller Smartphone. Husk at brugernavn og password er strengt personlige og hvis du deler en pc med en kollega, skal du først logge dig af, hvorefter kollegaen kan logge sig på. Du må ikke overlade dit udstyr til en person, som ikke er autoriseret til at anvende Herning kommunes systemer og data. Privat brug af det udleverede udstyr skal ske i overensstemmelse Herning kommunes retningslinjer. Efterlad ikke dine mobile enheder (bærbar pc, Tablet, Smartphone) ude af syne. Udvis forsigtighed, når du fører arbejdsrelaterede samtaler i det offentlige rum.

27 Ved personalerelaterede brud på sikkerheden informerer it-sikkerhedslederen medarbejderens nærmeste leder, som herefter behandler sagen i forhold til medarbejderen. Forekommer der gentagne brud på sikkerheden fra samme medarbejder orienterer itsikkerhedslederen både medarbejderens nærmeste leder og chefen henholdsvis direktøren for det berørte område. Ovenstående er udpluk fra Herning Kommunes IT-sikkerhed Overordnet beskrivelse og Retningslinjer for it-sikkerhed. For at læse den fulde beskrivelse, henvises til Herning kommunes intraside: Infobasen/ på tværs/ IT/ IT sikkerhed.

28 Jubilæum og afskedsreception 25 års jubilæum, 40 års jubilæum, 50 års jubilæum og afskedsreception for medarbejdere, der skal pensioneres. Hovedpersonen vælger selv om der ønskes et arrangement for hele personalet eller for personalet på lokal klinikken. Vælges et arrangement for hele personalet, afholdes dette uden for arbejdstiden. Kollegaer fra lokalklinikken hjælper til ved arrangementet. Dette er dog frivilligt og ved behov kan andre kollegaer spørges, hvis der er brug for mere hjælp. Tandplejen afholder udgifter til reception (mad/drikke) inden for en økonomisk ramme, således at hovedpersonen ikke har udgifter hertil. Traktementet aftales nærmere med tandplejens kontor/ledelse, herunder hvor mange gæster, der ud over tandplejen kan inviteres.

29 Kliniktøj Ved nyansættelser købes tøj svarende til normering og antal arbejdssteder, så kravene til vask kan opfyldes. Ved nyaansættelser som arbejder på 2 klinikker, må der købes 1 par sko til max 400 kr. excl. moms. Derefter købes kliniktøj efter behov. Der er afsat op til 800 kr. excl moms i gennemsnit pr. medarbejder pr. år, til vedligehold af bluser og bukser. Hvis der er penge til det, kan der suppleres med fodtøj. Bukser skal være lyse/hvide og bluser navy blå. På klinikken må der ikke bæres en bluse der går ned over albuerne. Alle medarbejdere skal bære navneskilt. Lokalklinikkerne holder selv regnskab. Af hensyn til administrationen af fakturaer, lægges indkøb af kliniktøj så vidt muligt i marts og september måned. Kliniktøj må ikke bruges udenfor arbejdstiden. Kliniktøj vaskes på klinikken. Kliniktøj tilhører Herning kommunale Tandpleje, og skal afleveres ved fratrædelse.

30 TANDPLEJEN Konfliktplan Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde

31 Tandplejen i Herning er en dynamisk arbejdsplads med selvledende og engagerede medarbejdere. Samarbejde er vitalt for at tandplejen kan nå sine mål. Vi arbejder bevidst med teamtandpleje/uddelegering og vores opgaver kan kun løses med høj kvalitet, når vi løfter i flok. Tandplejen er en arbejdsplads med en respektfuld og åben kultur, hvor daglig arbejdsglæde og fælles korpsånd er med til forebygge konflikter. Af tandplejens vision fremgår, at vi arbejder i en anerkendende og værdsættende kultur, hvor vi har tillid til og er afhængige af at alle gør deres bedste. Det er derfor en forudsætning for løsning af en konflikt, at der er vilje til stede hos parterne. Hvorfor konflikter: Konflikter opstår, når mennesker arbejder sammen og i fællesskab løser opgaver. Derfor vil der nødvendigvis være konflikter i tandplejen og vi vælger at betragte konflikter/uenigheder som uundgåelige og positive, da de kan være med til at bringe udvikling i tandplejen. Vi vil håndtere konflikten på en konstruktiv måde, så den skaber vækst og udvikling, giver ændret adfærd, der er til gavn for alle og fællesskabet. I modsat fald vil konflikten ødelægge vores arbejdsplads eller sætte udviklingen i stå, så vi bliver handlingslammede. Denne holdning til konflikter bygger tandplejen på vores grundlæggende værdier, hvor tillid, anerkendelse, respekt, udvikling og åbenhed er nøgleordene. Hvad forstår vi ved konflikthåndtering ud fra tankegangen i Mediation: Vi vil altid som mål og udgangspunkt håndtere en konflikt, - så der bliver to vindere og ikke en vinder og en taber. Målet er at finde fælles interesser/fælles behov og målsætninger mellem parterne, så samarbejdet kan fortsætte og vi arbejder på at skræddersy muligheder for fremtidssikre løsninger. Metoden er tankegangen fra mediation. Mediation betyder at stå i midten. En mediator hjælper de parter der er i konflikt med hinanden med at få konflikten løst. Det sker gennem en defineret og åben proces, som anerkender at virkeligheden opleves forskelligt afhængigt af øjnene, der ser. Mediator er upartisk og leder alene processen ikke indholdet. Det er parterne selv der finder forslagene til løsning af konflikten. Dette bygger vi på den kendsgerning, at der ikke findes objektive sandheder, alle har ret til deres syn på historien. Der vil ikke være løsninger som ret/uret. Verden er for nuanceret til kun et svar på et spørgsmål. Hvis en medarbejder ikke medvirker til at løse konflikter er medarbejderen ikke en værdsat medarbejder og skal overveje sin fremtid i tandplejen. 2

32 Målsætning At holde medarbejderne langtidsfriske altså sikre medarbejdernes psykiske trivsel og motivation. At sikre at vi fortsat er en af Danmarks bedste arbejdspladser, som skaber enestående resultater. At arbejde efter en vind-vind situation, hvor vi går efter bolden og ikke efter manden. At imødegå konflikters negative påvirkning i organisationen, således at ingen konflikter får lov til at eskalere ud over konflikttrappens trin 3. Politik for konflikthåndtering: Vi ved, at der i ethvert samarbejde kan der opstå konflikter Vi forstår nødvendigheden af, at mødes for at løse vores konflikt Vi ved, at konflikter er subjektive, fordi vi har et forskelligt udgangspunkt Vi vil undersøge hinandens interesser Vi ser fordele ved at skabe yderligere værdier Vi er begge aktive for at finde en løsning Vi ved, at alle har medvirket til konflikten på den ene eller den anden måde Vi ved, at konflikter ikke løses med magt Vi vil angribe problemet og ikke den anden i konflikten Vi vil være åbne over for andre synspunkter Vi vil alene bruge overtalelse for at nå et for begge parter fair resultat Vi kender alle til konflikttrappen og kender vigtigheden af at håndtere en konflikt, så tidligt som muligt. Strategi konkrete tiltag Forebyggende tiltag så risiko for konflikter undgås: Når nye medarbejdere ansættes på en lokal klinik, afstemmes de gensidige forventninger til samarbejde indenfor de første 14 dage. På lokalt personalemøde skal medarbejderne som minimum 1 gang i kvartalet drøfte klinikkens trivsel, evt. ved hjælp af et trivselsbarometer. Vi accepterer ikke der tales i krogene, alle er ansvarlige for at overholde det og bremse det. Fisken på disken, så vi kan gribe tidligt ind. Vi giver plads til forskelligheder, vi udviser respekt for hinanden, vi er ærlige, vi har tillid til hinanden. Vi er nysgerrige og spørger ind til hinanden, når der er noget, vi ikke forstår og vi går aldrig bag om ryggen på en kollega. Her tager vi alle ansvar. 3

33 Der afholdes fælles temadag minimum hvert andet år med afsæt i Det gode arbejdsliv med positiv psykologi, anerkendende kommunikation og andre emner til personlig udvikling. Klinikkerne arrangerer efter ønske og behov sociale aktiviteter. Alle medvirker til den gode stemning lige fra morgenstunden, husk de blå mænd, Lad bjørnen sove, Godmorgen og Tak for en dejlig dag. Gode kollegaer drager omsorg for hinanden og giver hinanden et kærligt puf. Humor - ikke sarkasme Vi har en inkluderende kultur uden kliker. Klare retningslinjer for arbejdet på klinikken giver tryghed. En anerkendende og assertiv kommunikation. Mere PYT overbærende. Ingen bekymring og sladder, når det er vilkår som kommer oppefra eksempelvis sparekrav lad være med at bruge krudt og energi på ting som du ikke kan ændre/har indflydelse på. Deltag i pauserne. Mentor for nyansatte med opfølgende møder og feedback. For at forebygge misforståelser og konflikt har alle medarbejdere mulighed for at fortælle, hvis de har en dårlig dag. Plan for konflikthåndtering på konflikttrappens 9 trin: Tandplejen anvender konflikttrappen, vedlagt. Trin løses lokalt på klinikken evt. med distriktslederen som ansvarlig. Trin 4+5 evt. 6 løses af overtandlægen evt. distriktslederen sammen med de involverede parter/klinikken. Trin 6+7 udløser en tjenstlig samtale, evt. i samarbejde med HR jura. På trappens trin 1-3 anvendes følgende tiltag: Ved dårlig stemning/mavefornemmelse beder vi nærmeste leder om et personalemøde enten samme dag eller næste dag. Ved konflikter/uenigheder mellem kollegaer går vi direkte til hinanden, taler om problemet med det samme eller aftaler at snakke om det senest næste dag. Det er lovligt at sige at det skal jeg lige tænke over, vi kan snakkes ved i morgen. Hvis nærmeste leder er en del af konflikten kontaktes overtandlægen eller distriktsleder og der skal være fuld åbenhed mellem parterne. Det betyder at begge er til stede og vi skal turde stå ved vores ord. Når vi ser en mindre konflikt/uenighed skal vi gøre opmærksom på det vi ser og vi skal turde handle og være neutrale (ikke tage parti). 4

34 Tandplejen nedsætter konfliktens hjørne en gruppe eller enkeltperson som skal være neutral og som alle medarbejdere kan gå til og få et godt råd hvordan kommer jeg videre med min konflikt Tag en åben dialog, de to parter imellem, om den konkrete situation og brug ordene: Jeg ser, jeg føler, jeg har brug for. Kan parterne ikke finde en løsning må 3. mand involveres. Dette vil oftest være nærmeste leder. Er nærmeste leder involveret i konflikten, må 3. mand være overtandlægen. På trappens trin 4-6 anvendes følgende tiltag: Ledelsen skal på banen allerede på trin 4 og der skal handles Såfremt en konflikt alligevel overstiger, hvad der kan løses lokalt anvendes mediation som arbejdsmetode for at opnå den ønskede vind-vind situation. Forsøg at genskabe tillid ved ekstern mediator, hvis konflikten er nået til trin En ekstern mediator vil være upartisk og helt neutral. Stop ulykken jobrotation, personalemøde, hvor overtandlæge evt. distriktsleder deltager. Sladder accepteres ikke, da vi ikke kan acceptere at der dannes alliancer. Alle medarbejdere er ansvarlige for at bringe det videre eller bede kollegaen om at gå til rette vedkommende. På trappens trin 7-9 anvendes følgende tiltag: Ekstern mediator for at se om der er en udvej for vind-vind. Er der ingen udvej skal der et klinikskifte til midlertidigt eller permanent. Er der ingen forståelse og ansvarlighed for løsning af en konflikt, som har været forsøgt håndteret flere gange indkaldes til tjenstlig samtale og HR medinddrages og der kan indstilles til fyring. Evaluering: Alle medarbejdere har ejerskab til denne konfliktplan og har været med til at udarbejde indholdet. Evaluering af konfliktplanen sker lokalt på personalemøder minimum 4 gange årligt eventuelt ved trivselsbarometer. Konfliktplanen evalueres i forbindelse med udarbejdelse af ny sundhedsplan i

35 Kriterier for personalereduktioner i forbindelse med besparelser udstukket af Herning Byråd Kriterier for personalereduktioner i forbindelse med besparelser udstukket af Herning Byråd Herning kommunale Tandpleje har fagligt dygtige og ansvarlige medarbejdere ansat, men en besparelse kan betyde, at Herning kommunale Tandpleje skal reducere i antallet af medarbejdere - og ledelsen lægger op til, at det vil ske ud fra kriterier om, at kompetencer af faglig, personlig og samarbejdsmæssig art, tidssvarende uddannelse, stabilitet og fleksibilitet hos de tilbageværende medarbejdere skal svare til de opgaver, som Tandplejen fremadrettet skal løse. 1) at medarbejderne har de faglige og personlige kompetencer, der skal til for at løse de opgaver, der er tilbage 2) at arbejdsstyrkens sammensætning fagligt og funktionsmæssigt skal matche kravene til opgavens løsning og omfang 3) at medarbejderne har evnerne til samarbejde, som er en forudsætning for at løse tandplejens opgaver 4) at den driftsmæssige sammenhæng sikres, således vil det vægte, at der er stabilitet og fleksibilitet i den personalestab, der fremadrettet skal løse opgaven.

36 Kurser og uddannelsespolitik Herning kommunale Tandpleje har valgt en målrettet uddannelsespolitik, som skal sikre: At det afsatte beløb bruges målrettet efter de aktiviteter, som tandplejen har prioriteret i sin Sundhedsplan for årene fremover og at Tandplejen samtidig er i fortsat udvikling i forhold til omverdenen At personalet hele tiden er på forkant fagligt og kan løse Tandplejens opgaver med høj faglig kvalitet. At personalet sikres mulighed for en personlig udvikling, som kan give fortsat job tilfredshed. At den enkelte medarbejder - i den udstrækning det er muligt, skal sørge for, at den nye viden eller de nye færdigheder, som fås på efteruddannelsen, omsættes i praksis. Efteruddannelsen kan således føre til en ændring af den måde, som man udfører sit arbejde på. Dette kan eventuelt ske i samarbejde med ledelsen eller andre relevante personer At nyerhvervet viden formidles videre til relevante personalegrupper i Tandplejen f.eks. via referater, intern kursusvirksomhed/møder. Gerne i TANDNYT og evt. med link til kursusmateriale. Efteruddannelse skal sikre en række forskellige hovedområder: Ledelse (overtandlæge, distriktsleder, ledende specialtandlæge og filialledere) Tandlægefaglige emner - herunder speciale (specialtandlæger, tandlæger, tandplejere og klinikassistenter) Administration (eks EDB) Arbejdsmiljø (MED) Fortsat udvikling af Herning kommunale Tandpleje (alle) Personlig udvikling (alle). Procedure: Ledelsen tildeler kurser eller anden form for efteruddannelse efter ansøgning fra medarbejderen (skriftligt ansøgning til overtandlægen). Tildeling af kurser eller anden form for efteruddannelse sker efter en vurdering af den konkrete uddannelses relevans i forhold til den overordnede målsætning og den enkelte medarbejders behov. Af økonomiske årsager kan der endvidere blive tale om at prioritere mellem medarbejderne.

37 Kørsel i egen bil - befordringsgodtgørelse Herning Kommunale Tandpleje dækker kørsel i egen bil efter gældende kommunale takster til tjenstlig kørsel mellem to arbejdspladser. Eksempel på tjenestekørsel kan være: Transport i egen bil til: Assistance på anden klinik, hvor udgangspunktet er egen klinik OR visitation Profylakse på udeskoler Omsorgs- og specialtandpleje Tjenstlige møder. Kurser (se under regler i forbindelse med kurser). Tjenestested Tjenestested defineres som den adresse, hvor medarbejderen sædvanligvis arbejder på. Medarbejderen kan godt have flere tjenestesteder - fx 3 dage om ugen ved Sønderager tandklinik og 2 dage om ugen på Lundgaard tandklinik. Har medarbejderen af den ene eller anden grund (afløse for syg kollega, møde, temadag eller lign.) andet tjenestested ydes der befordringsgodtgørelse i henhold til retningslinjerne ved Herning Kommune. I forenklet form: Faktisk antal kørte km, dog højst det antal km, der er mellem det sædvanlige/faste tjenestested og det midlertidige tjenestested. Ved to tjenestesteder i løbet af dagen (og hvor der ikke sluttes på dagens første tjenestested) henvises til eksempel 1 og 3 under "Møde i Århus" i bilag 1 til "Regler for udbetaling af fraværsgodtgørelse og befordringsgodtgørelse til ansatte ved Herning Kommune". Ændring af (eller evt. midlertidigt) tjenestested Ændring af tjenestested (herunder evt. midlertidig ændring (fx dække stilling i kollegas barselsorlov)) kan ske med et passende varsel. Der skal i så fald ikke udbetales befordringsgodtgørelse. Passende varsel afklares efter konkret vurdering - normalt op til maksimalt 4 uger. I den konkrete vurdering indgår bl.a. afstanden fra tidl. til nyt tjenestested, medarbejderens mertransporttid og forhold i øvrigt (fx aflevering og hentning af børn). Ovennævnte vedr. ændring af tjenestested ses som en (ikke-væsentlig) stillingsændring, og kan ikke trods "passende varsel" anvendes fra dag til dag (ved fx planlagt temadag for hele tandplejen).

38 Befordringsgodtgørelse i Herning Kommunale Tandpleje Ansatte ved Herning Kommunale Tandpleje er omfattet af gældende regler for udbetaling af fraværsgodtgørelse og befordringsgodtgørelse til ansatte ved Herning Kommune. Eksempler ved Herning Kommunale Tandpleje: 1. Tjenestekørsel i løbet af arbejdsdagen Arbejdsdagen starter og slutter på det normale tjenestested. Der ydes befordringsgodtgørelse for tjenestekørsel i løbet af dagen uanset om kørslen vedrører arbejde på anden klinik eller møde. 2. Arbejdsdagen starter eller slutter et andet sted end sædvanligt tjenestested Arbejdsdagen starter et andet sted end sædvanligt tjenestested, hvorefter deri løbet af dagen køres til sædvanligt tjenestested, hvor arbejdsdagen slutter. Der ydes befordringsgodtgørelse fra hjemmet til det midlertidige tjenestested/mødested og herfra videre til det sædvanlige tjenestested. Der ydes dog maksimalt befordringsgodtgørelse svarende til afstanden fra det sædvanlige tjenestested til det midlertidige tjenestested/mødested og retur. Arbejdsdagen starter på sædvanligt tjenestested, hvorefter der i løbet af dagen køres til et andet tjenestested, hvor arbejdsdagen slutter. Fx i forbindelse med hjælp ved sygdom på anden klinik (på selve dagen). Der ydes befordringsgodtgørelse fra det sædvanlige tjenestested til det midlertidige tjenestested/mødested og herfra til hjemmet. Der ydes dog maksimalt befordringsgodtgørelse svarende til afstanden fra det sædvanlige tjenestested til det midlertidige tjenestested/mødested og retur. 3. Afløsning på anden klinik Arbejdsdagen starter og slutter på anden klinik end det sædvanlige tjenestested. Der ydes befordringsgodtgørelse for det kørte antal km, dog maksimalt det antal km, der er fra det sædvanlige tjenestested til det midlertidige tjenestested. 4. Tema- og kursusdage Arbejdsdagen starter og slutter på kursusstedet. Der ydes befordringsgodtgørelse for det kørte antal km, dog maksimalt det antal km, der er fra det sædvanlige tjenestested til kursusstedet og retur.

39 5. Kørselsgodtgørelse i forbindelse med skift af kommunebiler Der ydes befordringsgodtgørelse for det faktisk antal kørte km. Ansatte kan godt have flere tjenestesteder (fx 3 dage om ugen ved Sønderager og 2 dage om ugen ved klinikken i Aulum) dette alene udløser ikke befordringsgodtgørelse. Ansattes sædvanlige tjenestested(er) kan ændres (evt. midlertidigt) med passende varsel. Passende varsel afklares efter konkret vurdering normalt op til maksimalt 4 uger. Ændring af tjenestested kan fx anvendes i situationer, hvor en ansat skal dække en kollegas stilling under dennes barselsorlov. Ændring af tjenestested er en (ikke-væsentlig) stillingsændring, og kan ikke trods passende varsel anvendes fra dag til dag (fx ved planlagt temadag for hele Herning Kommunale Tandpleje). 6. Forsikring Ved kørsel i egen bil gælder egen forsikring ved evt. skade af bilen. Kommer ansatte i bilen til skade træder arbejdsskadeforsikringen i kraft.

40 Kørsel i kommunale biler Herning Kommunale Tandpleje har p.t. 3 personbiler. Bilerne er tilknyttet voksentandplejen. Bilerne anvendes først og fremmest af til kørsel mellem klinikken i Snejbjerg og plejecentrene/institutionerne i Omsorgs- og Specialtandplejen Derudover kan bilerne også bruges til: Udeskoler og institutioner i forbindelse med tandplejens forebyggende arbejde. Deltagelse i møder og kurser, hvis bilen er ledig. Udenfor arbejdstiden skal bilerne altid parkeres ved en skole, hvor der er en tandklinik eller ved den kommunale beredskabsstyrelse. Ved længerevarende ferieperioder skal bilerne parkeres ved den kommunale beredskabsstyrelse, som forestår service og reparation.

41 Lægebesøg Planlagte lægebesøg Planlagte lægebesøg i arbejdstiden foregår uden løn. Planlagt besøg hos læge, tandlæge, fysioterapeut mv. skal så vidt muligt ske uden for arbejdstiden. I tilfælde af at lægebesøget ikke kan placeres uden for arbejdstiden, bruges afspadseringstimer. Hvis man, af egen læge, henvises til yderlig undersøgelse/ behandling er der tjenestefri med løn. Akut behov for lægehjælp på dagen er tjenestefri med løn. Lægebesøg inden for arbejdstiden skal altid aftales på lokalklinikken. Graviditetsundersøgelser En kvindelig ansat har ret til løn under fravær fra arbejdet til graviditetsundersøgelse, når fraværet er foreneligt med forholdet på arbejdspladsen. Hospitalisering Ved hospitalisering/undersøgelser ved specialist på hospital eller særlige tilfælde kontaktes overtandlægen.

42 Lønpolitik januar 2018 Lønpolitikken for Herning kommunale Tandpleje tager sit udgangspunkt i Herning kommunes overordnede lønpolitik. Lønpolitikken omfatter i princippet alle ansatte, men udmøntes i overensstemmelse med gældende aftaler og overenskomster for de enkelte personalegrupper. Alle personalegrupper er omfattet af aftalen om lokalløn. Lønpolitikken tilstræbes at være en forlængelse af personalepolitik og målsætninger for Kommunen generelt og for Tandplejen specielt. Formål Lønpolitikken har til formål at være et redskab til at understøtte bestræbelser på at opfylde Tandplejens mål og handleplaner samt Tandplejens personalepolitik. Det betyder, at lønpolitikken skal understøtte: Udvikling og modernisering af Tandplejen Højt serviceniveau over for Tandplejens brugere Kvalitetsudvikling af alle Tandplejens tilbud til brugere Effektivisering af Tandplejens virksomhed, så ressourcerne benyttes til størst mulig nytte for brugerne Udvikling af kvalificerede medarbejdere Rekruttering og fastholdelse af kvalificerede medarbejdere Et godt psykisk arbejdsmiljø med motiverede medarbejdere Principper for lønindplacering og lønudvikling Lønindplacering og lønudvikling foretages i overensstemmelse med de relevante aftaler og overenskomster samt de nedenfor nævnte principper. Det tilstræbes at anvende objektive kriterier ved anvendelsen af principperne. Dette er klart udtrykt i overvejelserne i forbindelse med en reform af lønsystemet: Lønnen skal i sammenhæng med den lokale personalepolitik kunne anvendes som et incitament til at fremme institutionens mål, og den enkelte medarbejder eller gruppe af medarbejdere skal derfor kunne se en klar sammenhæng mellem den ydede indsats, de opnåede resultater og honoreringen.

43 Lønsystemet tilpasses, så det tager højde for eventuelle markedsforhold, særlige arbejdsvilkår og behovet for specifikke medarbejderkvalifikationer, og lønnen skræddersyes efter den enkelte ansattes personlige kvalifikationer og præstationer. Lønpolitikken udmøntes indenfor de af Byrådet for Tandplejen afstukne økonomiske rammer. Grundløn: For alle ansatte dækker grundlønnen de kvalifikationer og funktioner en nyuddannet besidder og er i stand til at varetage. Da uddannelsernes indhold ikke er en given statisk størrelse, afspejler grundlønnen det lønniveau, der til enhver tid gives for det aktuelle indhold af grunduddannelserne. Indholdet af disse er nærmere defineret i uddannelsesplaner og mål ved de enkelte uddannelsesinstitutioner. Funktionsløn: Funktionsløn baseres på vurdering af den enkelte medarbejder eller grupper af medarbejdere, og ydes for særlige arbejdsopgaver og/eller særlige ansvarsområder. Funktionsløn kan bortfalde, hvis en funktion ophører. Der kan ydes funktionsløn for: Udførelse af arbejdsopgaver, som bidrager til modernisering og udvikling af Tandplejen såvel fagligt (kerneydelserne), som serviceydelser og administrative procedurer (periferiydelser) Ønskerne til udvikling af tandplejen er dels beskrevet i Tandplejens målsætninger, dels gennem de mål der sættes år for år for en aktuel udvikling og endelig gennem de krav der stilles og opgaver der pålægges Tandplejen udefra. Udførelse af specielle/vanskelige opgaver: Som eksempler kan navnes: udførelse af Voksentandpleje, udførelse af Specialtandpleje, udførelse af et PR-projekt for Tandplejen, gennemførelse af et kvalitetsudviklingsprojekt og udvikling af EDB- løsninger til erstatning for forældede procedurer, samarbejde med andre, herunder tværfagligt samarbejde/tværkommunalt samarbejde. Uddelegeret ansvar Opgaver af denne art er karakteriseret ved, at medarbejderen selvstændigt varetager ansvaret for, at en opgave bliver løst i overensstemmelse med givne retningslinjer. Opgaven skal ligge ud over det almindelige ansvar medarbejderen har i sin stilling. Instruktion og oplæring Tandplejen deltager i uddannelse af elever, oplærer nyuddannede/nyansatte medarbejdere og instruerer i nye arbejdsmetoder. Medarbejdere, som har specielle og større ansvar og opgaver i denne forbindelse vil kunne honoreres.

44 Praktikvejleder/ uddannelsesansvarlig for tandklinikassistentelever honoreres efter Herning kommunes overordnede politik og indgået forhåndsaftale. Ledelse Tandplejen udfører en lang række opgaver, som hver har deres ledelsesmæssige aspekt. En del af denne ledelse kan uddelegeres. Ledelsesopgaver, som uddelegeres kan honoreres. Eksempel på dette er den overenskomstfastlagte funktionsløn for ledelse af en filialklinik. Tandplejen er organiseret i 3 distrikter med hver deres distriktsleder og der ydes funktionsløn for denne opgave. Kvalifikationsløn: Kvalifikationsløn baseres på den enkelte medarbejders relevante kvalifikationer erhvervet gennem efter-/videreuddannelse eller gennem erfaring/speciel benyttelse af personlige egenskaber. Der foretages en individuel vurdering af medarbejderne. Kvalifikationsløn kan ydes for: Speciel eller særlig viden Dette dokumenteres gennem bevis for gennemført efter/videreuddannelse inden for områder, som er relevante for udførelse af Tandplejens opgaver som beskrevet i mål og handleplaner. Eksempler på dette kan være: efteruddannelse inden for bestemt fagområde som kirurgi, bidfunktion el.lign., efteruddannelse indenfor et bestemt administrativt område som økonomi, EDB el.lign. Specielle eller særlige færdigheder Dette dokumenteres sædvanligvis gennem bevis for gennemført relevant efter- /videreuddannelse. Færdigheder kan dog også opnås på anden måde, og må da dokumenteres/vurderes på anden måde. Excellent udførelse af Tandplejens aktiviteter Medarbejdere, som gennem egne egenskaber, færdigheder, energi eller teamwork udfører arbejdet på måder, som er ud over det forventelige og med resultater, som kan betegnes som særligt bemærkelsesværdige, bør kunne honoreres for deres indsats og betydning for Tandplejen. Dette kan eksempelvis handle om udførelse af behandlinger på en speciel elegant måde eller vellykket gennemførelse af tandpleje for patienter, som pga. behandlingsangst kræver en speciel adfærd af personalet. Tilsvarende eksempler på undervisning, oplysning og administrative procedurer, er lige så værdifulde. Funktionsløn og kvalifikationsløn ydes som pensionsgivende tillæg, oprykning til højere løntrin eller engangsbeløb.

45 Resultatløn: Resultatløn kan anvendes med henblik på at opnå øget effektivitet og kvalitet. Kommunens regelsæt herom benyttes. Aftalen er en rammeaftale, og der skal indgås en speciel aftale om hvert enkelt resultatlønsprojekt, hvor kvantitative effektiviseringer, kvalitative effektiviseringer eller målbaserede aftaler beskrives. Det aftales endvidere hvorledes opnåede resultater opnås og honorering skal ydes. Der kan også ydes resultatløn for ikke planlagte effektiviseringer. Resultatløn kunne i Tandplejen anvendes til at opfylde visse målbare mål for Tandplejens virksomhed, opstilles i konkret form og med en tilhørende handleplan. Resultatløn kunne også gives ved vakant stilling, hvor opgaven løses af andre personalegrupper. Det forventes dog, at Tandplejens mål er almindeligt accepterede, og at der arbejdes mod deres opfyldelse, uanset om der opstilles Resultatlønsprojekter. Lønpolitikkens anvendelse: I forbindelse med kommunens årlige drøftelse i Tandplejens MED om Tandplejens lønpolitik. Tidsfrister og regler for afvikling af forhandlinger aftales i kommunens øverste medindflydelses- og medbestemmelsesorganer. Det forventes, at der forhandles én gang årligt om kvalifikationsløn og funktionsløn. Indplacering af nye medarbejdere foretages i forbindelse med ansættelse. Resultatlønsprojekter må følge kommunens tidsfrister herom. Forhåndsaftaler om kriterier og form for lønændringer drøftes i Tandplejens MED og godkendes af de aftaleberettigede parter. Kompetence til at forhandle og indgå aftaler er placeret på forskelligt niveau i Herning Kommune og fremgår af Kompetencefordelingstabel for Herning kommunale Tandpleje, underskrevet af Børne- og Kulturdirektøren, samt fra de opfordringer der udsendes fra personale og jura. Aftaleindgåelse: Reglerne følger den overordnede lønpolitik Herning Kommune. Ikrafttrædelse: Lønpolitikken træder i kraft således, at den kan danne grundlag for aflønning pr. 1. april 2018 Denne lønpolitik er forelagt i Tandplejens MED januar 2018

46 Mails Retningslinjer for brug af mail Hver dag bruger vi tid på at skrive, læse, slette og lede efter s. Her er 12 regler, som ikke blot vil lette din hverdag, men også hverdagen for alle dem du sender mails til. 1. Find ud af hvad du vil Spørg dig selv: Hvad vil jeg opnå og hvordan vil jeg have at modtageren af min mail skal reagere? Det er en god ide at tjekke om mailen giver svar på: Hvad? Hvorfor? Hvem? Hvornår? Hvordan? Hvor? 2. Lav en informativ overskrift Sørg for at modtageren forstår det vigtigste budskab ved første øjekast. 3. Sig det vigtigste først Præsenter den vigtigste information i første sætning. Forsæt derefter med de mindre vigtige punkter. 4. Skriv korte mails Fat dig i korthed. Lange mails er svære at overskue og tager tid for modtageren at sætte sig ind i. En god tommelfingerregel er, at hele mailen skal kunne ses på skærmen på én gang. 5. Sig det vigtigste ansigt til ansigt I en samtale kan du bruge flere sanser, kropssprog og toneleje. Det giver bedre kommunikation og færre misforståelser. 6. Bliv i kernen. Mails er ikke egnet til at udtrykke vrede. Vrede på skrift bliver stående længe efter, at du er ude af masken og måske har skiftet mening. Ring hellere til vedkommende eller tal om problemet på et møde. Når du er i masken, kommunikerer du dårligt og mister let overblikket. Vent med at skrive og sende mailen til du er i kernen igen. 7. Undgå så vidt muligt at sende Fotos. Vedhæftede fotos i mails til alle fylder meget. Giv hellere besked om hvor informationen kan findes. For eksempel på en mappe i F-drevet, Tandplejens database eller et link.

47 8. Slet mere end du gemmer De fleste s får du aldrig brug for. Slet dem med det samme. 9. Lav systemer Når du får en mail skal du med det samme vurdere om en skal slettes, behandles, videresendes eller gemmes/arkiveres. Opret mapper så du kan finde dine s når du skal bruge dem igen. 10. Orientering ved cc Ved orientering, skriv i cc, modtageren i cc har ikke pligt til at forholde sig til mailen 11. Automail Ved ferie, fridage, kurser, længerevarende sygdom sættes der autosvar på fællesmailen med angivelse af, hvornår vi er tilbage og der kan forventes svar. Der er desuden mulighed for at sætte autosvar på den personlige mail. 12. Svartider eksterne mails Eksterne mails besvares hurtigst muligt, gerne samme dag, dog senest efter 5 arbejdsdage.

48 Misbrugspolitik Herning Kommunale Tandpleje efterlever Herning Kommunes Misbrugspolitik. (Se Herning Kommunes intranet eller kan rekvireres på Tandplejens kontor)

49 Mobiltelefoner/ private Der henstilles til at private mobiltelefoner opbevares i personalerummet eller garderoben og kun benyttes i pauserne. I tilfælde af vigtige henvendelser udenfor pauserne, kan vi kontaktes på klinikkens mobilnummer. Denne kan oplyses til pårørende, daginstitutioner, skoler m.m.

50 MUS-samtale Formål: 1. Udveksling af gensidig information og udvikling mellem leder/medarbejder 2. Fremme dynamikken ved at øge omstillingsparatheden hos den enkelte. 3. Personlig udvikling mulighed for at indfri ambitioner hos den enkelte evt. med karriereplanlægning og kompetenceudviklingsplan. Anerkendelse og feedback formidles. Som medarbejder har man krav på en årlig MUS-samtale. Tandplejen har besluttet at denne kan afholdes som en individuel samtale Der benyttes altid forberedelsesskema (se eks. i Herning kommunes database) MUS afholdes med distriktslederen hvert år. Distriktslederen sender en skriftlig invitation pr mail. Medarbejderen laver referat af samtalen. Referatet læses og godkendes af både distriktsleder og medarbejder. Referatet kan læses af overtandlægen. Alle medarbejdere har altid mulighed for en personlig samtale med nærmeste leder eller Overtandlægen.

51 Mødekultur Vi skal mødes, når der er noget at mødes om og når vi fælles skal skabe udvikling i tandplejen (ledermøder, distriktsmøder, internatmøder, temadage). Vi skal mødes, når vi skal arbejde med arbejdsmiljø, generelle personaleforhold, osv. (MED). Vi skal mødes, når vi fagligt skal dele viden (faglige møder). Vi skal mødes, når vi har noget at fejre, - for det er vigtigt for tandplejens sociale liv og trivsel. Mødeart Antal møder pr år (Varighed) Deltagere Regler v/dagsorden og referat Ledermøder 11 møder (3 timer) Overtandlæge og 3 distriktsledere, Dagsorden Evt. flere møder af kortere varighed. ledende specialtandlæge MED-møder Minimum 4 møder pt. valgte medlemmer Punkter sendes til næstformand/ot 10 dage før mødet, dagsorden 1 uge før og referat sendes ud til alle i HKT. Distriktsmøder/ OR-afdeling /voksen tandplejen Tandlæge-/ tandplejer møder Tandpleje-/ klinikassistenthold Tandplejer erfamøde Adm. KA Tandlæge fyraftensmøder Klinikmøder 4 møder (2-3 timer) 5 møder (3 timer) 4 møder (2 timer) Ved behov ifm. med tandlæge/tandplejermøder 6 møder (2 timer) 1 møde pr. skoleår (2 timer) Kun efter behov kl Personale i distriktet / OR-afdeling/ voksen tandplejen Tandlæger, tandplejer (Spec.tdl.er + evt. OR tandplejer deltager 1 x årligt.) Tandplejerholdene: tandplejer og klinikassistenter Tandplejer gruppen mødes m/faglig udveksling. Adm. KA, superbruger, tandplejens kontor Tandlæger For det faste personale på klinikken Dagsorden og referat ud til alle i distriktet. Dagsorden og referat Dagsorden og referat Dagsorden og referat Dagsorden og referat Dagsorden og referat Dagsorden og referat Kopier af alle relevante referater, sendes videre til Tandplejens Kontor, med henblik på at de bliver lagt ind i Tandplejens database i Notes. Referater fra lokale klinikmøder dog undtaget.

52 Målstyring Herning kommunale Tandpleje har besluttet, at hele personalet hvert 5. år fastsætter sundhedsmål og ud fra disse mål fastlægger og prioriterer aktiviteter for den samlede kommunale tandpleje (Herning kommunale Tandplejes Sundhedsplan). Faglige kvalitetsmål udarbejdes og godkendes af tandlæge/tandplejergrupperne. Disse formidles til hele personalet. Hvert forår, når SCOR tallene offentliggøres fra sundhedsstyrelsen, udarbejdes en rapport med evaluering af, om vi har nået vore mål, samt en mulighed for løbende justering af vore aktiviteter. Denne rapport udarbejdes dels af ledelsen og dels i samarbejde med tandlægerne lokalt på klinikkerne. Denne rapport danner sammen med den overordnede Sundhedsplan udgangspunkt for næste års aktivitetsplan. Distriktslederne er ansvarlig for at udarbejde denne sammen med lokalt personale fra distriktet og med orientering til overtandlægen. Formålet med disse målsætnings diskussioner er: at skabe en stor grad af engagement og ejerskab hos alle medarbejdere at synliggøre hvilken vej tandplejen bevæger sig (fælles mål) at alle oplever succeser at alle deltager aktivt og forstår hvordan aktiviteterne prioriteres Sundhedsplanen formidles videre til politikere og borgere og offentliggøres på hjemmesiden.

53 Omsorgsdage Omsorgsdage Der gives to omsorgsdage pr. kalenderår pr. barn til og med det kalenderår, hvor barnet fylder 7 år. (i alt 16 omsorgsdage pr. barn uafhængig af ansættelsesgrad). Både mødre og fædre har ret til omsorgsfravær. Ret til omsorgsfravær omfatter biologiske forældre, adoptivforældre og indehavere af forældremyndigheden. Barnet skal have ophold hos den ansatte. Omsorgsdage skal varsles tidligst muligt. I tandplejen er det aftalt at omsorgsdage afholdes som hele dage. Ikke afholdte omsorgsdage bortfalder ved kalenderårets udløb Undtagelse: ikke afholdte omsorgsdage fra det kalenderår hvor barnet er født/modtaget kan overføres til det efterfølgende kalenderår. Ved umiddelbar overgang til anden ansættelse indenfor det kommunale område kan resterende omsorgsdage overføres. Annullering af en omsorgsdag kan ske umiddelbart før afviklingen påbegyndes, dvs. straks ved arbejdstids begyndelse.

54 Orlov og deltidspolitik Orlov Barselsorlov og orlov i forbindelse med adoption sker efter gældende regler. (Se Herning Kommunes intranet eller kan rekvireres på Tandplejens kontor) Herning kommunale Tandpleje er positiv indstillet til ansøgninger om orlov. Ansøgninger om orlov, sendes til overtandlægen. Muligheder for orlov: børnepasningsorlov plejeorlov pasning af alvorligt syge børn sabbatorlov uddannelsesorlov (Se Herning Kommunes intranet eller kan rekvireres på Tandplejens kontor) Deltidspolitik Herning kommunale Tandpleje er positiv indstillet overfor ansøgninger for ønsket om nedsat arbejdstid, også for en tidsbegrænset periode.

55 Rummelighedspolitik Formålet med en rummelighedspolitik er at fastholde den enkelte medarbejder i tandplejen, anerkende den enkeltes behov gennem livet, samt at integrere personer udenfor arbejdsmarkedet til ordinære jobs. Vi er en mangfoldig arbejdsplads som respekterer alle uanset alder, køn, arbejdsevne, handicap, religion eller etnisk herkomst. Vi skaber dialog mellem ledelse og de involverede parter, for at afklare ønsker, muligheder og behov for rummelighed i forbindelse med Jobrotation Seniorpolitik Fleksjob Jobtræning Uddannelse Udvikling Vores arbejdsplads understøtter rekruttering af veluddannede, velmotiverede og fleksible medarbejdere. Vores arbejdsplads øger den enkeltes trivsel og lyst til at blive på arbejdspladsen. Vore medarbejderes udvikling ligestilles uanset hvilke særlige forhold der gør sig gældende. Respekt Vi har respekt for at den enkelte kan have forskellige behov for fleksible arbejdstilrettelæggelse og individuelle behov. Vi har fælles ansvar for i åbenhed at få tilpasset udfordringer og arbejdsvilkår for den enkelte og helheden. Der skal være synlighed og respekt om de overenskomstmæssige/lovmæssige muligheder der understøtter den rummelige arbejdsplads. Rummelighed skal styrke tandplejens kerne

56 Rygepolitik Der foreligger en rygepolitik gældende for Herning Kommune, der begrænser adgangen til rygning på arbejdspladsen. Den kommunale Tandpleje arbejder sundhedsfremmende, og i konsekvens heraf har vi besluttet, at Tandplejen skal være en helt røgfri arbejdsplads Alle har ret til en røgfri arbejdsplads. Da vi arbejder med børn og unge, skal vi fungere som rollemodeller. Ifølge lovgivningen er det derfor heller ikke tilladt at ryge på klinikkens udendørsarealer, hvor der færdes børn og unge. Hvis en medarbejder ikke overholder Tandplejens rygepolitik indkaldes medarbejderen til tjenstlig samtale og konsekvensen kan blive en bortvisning fra arbejdspladsen.

57 Seniordage Seniordage Fra og med det kalenderår, hvor man fylder 60 år, har den ansatte ret til at afholde seniordage i henhold til gældende overenskomst. For klinikassistenter betyder dette: Ret til afholdelse af 5 seniordage om året fra det år man fylder 60 år, hvis man arbejder alle ugens 5 dage. Arbejder man i nedsat tid reguleres antallet af seniordage til det antal af dage, man arbejder om ugen. For tandlæger og tandplejere gælder: I det kalenderår man fylder 60 år: ret til 2 seniordage. I det kalenderår man fylder 61 år: ret til 3 seniordage. I det år man fylder 62 år og årene derefter: ret til 4 seniordage. Arbejder man i nedsat tid reguleres antallet af seniordage til det antal af da-ge, man arbejder om ugen. (Afhængig af ansættelsesgrad) Seniordage afholdes som hele dage.

58 Specialisering Herning kommunale tandpleje udøver specialisering på 3 niveauer. 1. Fuldstændig specialisering, ortodonti 2. Delvis specialisering, kirurgi, endodonti. Tandplejen søger gennem specifik efteruddannelse at have tandlæger med særlig indsigt i det nævnte speciale. Øvrige tandlæger kan henvise patienter efter eget ønske. Henvisning er ikke et krav, men en mulighed. 3. Ingen specialisering. Alle tandlæger kan udføre almindelige forekommende tandlægeopgaver, dog er henvisning til kolleger, indenfor alle behandlingskategorier/patientkategorier mulig. Der er flere tandlæger med kendskab og praktisk erfaring med fast protetik, der kan henvises til.

59 Sygdom Sygemelding og sygefraværssamtaler Sygemelding og sygefraværssamtaler beskrives med afsæt i Herning Kommunes retningslinjer om sygefraværssamtaler. Retningslinjerne er vedtaget af HovedMED 10. december 2015 og gældende for alle Herning Kommunes arbejdspladser. I Herning Kommune anvender vi sygefraværssamtaler som redskab til både: At reducere sygefravær, At styrke fastholdelsen i jobbet samt At styrke forebyggelse af sygefravær. Afsættet for Herning Kommunes sygefraværssamtaler er dagsmodellen, hvor der er dialog mellem sygemeldt medarbejder og leder hver 14. dag. Modellen suppleres af, at: Der ved sygdom udover 14 dage er dialog mellem sygemeldt medarbejder og leder hver 14. dag. Der ved hyppigt sygefravær (5 sygeperioder indenfor 12 måneder) er dialog mellem sygemeldt medarbejder og leder. Uddybning vedrørende dialogen findes i de følgende afsnit.

60 Det er vigtigt, at procedurerne i forhold til sygemelding og dialog med sygemeldte medarbejdere er klare og tydelige på alle arbejdspladser og kendte/synlige for alle medarbejdere. Retningslinjerne er vedtaget af HovedMED 10. december Retningslinjerne er vedtaget i henhold til Aftale om trivsel og sundhed på arbejdspladserne, 4, stk. 1. Uddybende beskrivelse: 1. sygedag 5. sygedag 14. sygedag Sygefraværssamtaler efter 14. sygedag Sygefraværssamtaler ved hyppigt sygefravær Lokale retningslinjer vedrørende sygemelding og sygefraværssamtaler Formål med og forberedelse til sygefraværssamtale Skriftlig mødeindkaldelse Telefonnotater og referater Lovgivning (herunder brug af helbredsoplysninger) Ledelsesret og sygefraværssamtaler Opfølgning ved tilbagevenden efter langvarig sygemelding Barns sygdom (Se Herning Kommunes intranet eller kan rekvireres på Tandplejens kontor) Hvordan indberettes fravær pga. sygdom eller barns sygdom Ved fravær pga. sygdom/barns sygdom ringer man den første sygedag til lokalklinikken kl Lokalklinikken skal senest kl sende en mail med informationer om den sygemeldte til tandplejens kontor, tandplejen@herning.dk. Tandplejens kontor vil som det første kl se på mailen. Som udgangspunkt skal alle klinikker selv klare en evt. sygdom, men kontoret vil hurtigst muligt undersøge muligheden for evt. hjælp og kontakter de klinikker som har brug for hjælp. Tandplejens Kontor sender den 1. sygedag en mail til den sygemeldte medarbejder. Den sygemeldte orienterer løbende lokalklinikken inden raskmelding. Raskmelding: Medarbejderen registrerer selv sygdom/barns sygdom enten på medarbejdernet.dk på PC eller på APP-en MinLøn den første arbejdsdag om morgenen. Vejledning til registrering af sygdom/barns sygdom er i Tandplejens Database i Notes under Personalepolitik, sygdom.

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde

TANDPLEJEN. Konfliktplan. Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde TANDPLEJEN Konfliktplan Vi skal ville det Vilje - vil jeg Ja jeg vil samarbejde Tandplejen i Herning er en dynamisk arbejdsplads med selvledende og engagerede medarbejdere. Samarbejde er vitalt for at

Læs mere

Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje

Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje Personalepolitik For Herning Kommunale Tandpleje Indholdsfortegnelse Afspadsering fleksmuligheder Briller og høreværn Decentral ledelse og uddelegering Det gode arbejdsliv, den attraktive arbejdsplads

Læs mere

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft

Bedsted Børnecenter. Personalepolitik. Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Bedsted Børnecenter Personalepolitik Fællesskab - Tryghed - Handlekraft Den overordnede personalepolitik Tønder Kommune har udarbejdet en overordnet værdibaseret personalepolitik, hvor værdigrundlaget

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230.

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240.

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende på vores

Læs mere

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter

Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter 2015 Omsorgsplan for personalet ved Timring Læringscenter Omsorgsplanen er tænkt som et arbejdsredskab for ledelse og kollegaer i situationer, hvor private og arbejdsrelaterede begivenheder præger arbejdssituationen.

Læs mere

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder.

Spørgeskemaet er et samlet skema, der indeholder spørgsmål om din trivsel, det psykiske arbejdsmiljø og evaluering af din nærmeste leder. VELKOMMEN TIL KLIMAMÅLING 2013 Kære medarbejder/leder Aalborg Kommune ser gennemførelsen af Klimamålingen som et væsentligt element i realiseringen af kommunens fælles personalepolitik og som et middel

Læs mere

Koncern Personalepolitik

Koncern Personalepolitik Koncern Personalepolitik Personalepolitik med omtanke Et menneske er skabt ej for sig selv alene. Sådan lyder de allerførste ord i den første udgave af den avis, der 2. januar 1767 blev begyndelsen til

Læs mere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere

Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Lederens guide til introduktion af nye medarbejdere Juni 2016 Indhold Indledning... 3 Målgruppe... 3 Ansvar... 3 Mentorrollen... 3 Introduktionens faser... 3 Før tiltrædelse... 3 Første arbejdsdag... 4

Læs mere

opgavernes udførelse Sideløbende med det daglige uformelle samarbejde skal samarbejdet i den etablerede samarbejdsudvalgsorganisation prioriteres

opgavernes udførelse Sideløbende med det daglige uformelle samarbejde skal samarbejdet i den etablerede samarbejdsudvalgsorganisation prioriteres Personalepolitik Al Quds Skole skal være en arbejdsplads, hvor det er godt at være medarbejder. Derfor ønsker Skolebestyrelsen at skabe et arbejdsmiljø, som fremmer trivsel, og som er både udviklende og

Læs mere

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007)

Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) Revideret sept. 2012 (Udarbejdet 1. gang i 2007) SYGE-OG FRAVÆRSPOLITIK I KARLA GRØN Indledning: I Karla Grøn har vi lavet en syge - og fraværspolitik, der dels beskriver hvordan vi forholder os til sygdom

Læs mere

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune

Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MED-bestemmelse i Næstved Kommune 1 Hvad er MED? 3 Hvad laver MED-organisationen? 4 4 niveauer i samarbejdet 6 Hvad

Læs mere

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008

POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Side 1 af 9 Personalepolitik POLITIK FOR DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS I GENTOFTE KOMMUNE November 2008 Indhold 1. INDLEDNING: GENTOFTE KOMMUNE LANDETS MEST ATTRAKTIVE KOMMUNALE ARBEJDSPLADS...2 1.1. FORANKRING

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Sygdomspolitik. Lønpolitik. Emnekort. 15 personalepolitiske områder

Sygdomspolitik. Lønpolitik. Emnekort. 15 personalepolitiske områder 1 Sygdomspolitik Sygdomspolitikken skal være med til at afdække arbejdsrelateret sygdom. Desuden skal sygdomspolitikken angive, hvordan institutionen håndterer konkret sygefravær. Dermed får man mulighed

Læs mere

Medarbejderhåndbog Maj 2015

Medarbejderhåndbog Maj 2015 Medarbejderhåndbog Maj 2015 Side 1 af 5 Introduktion Medarbejderhåndbogen er udarbejdet af menighedsrådet ved Øster Snede Kirke og har til formål at give klarhed over de ansættelsesmæssige forhold med

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE

Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Personalepolitik VÆRDIER I NÆSTVED KOMMUNE Den fælles vision Denne personalepolitik er gældende fra den 1. januar 2008. Og da en personalepolitik aldrig må blive statisk, vil den blive evalueret og revurderet

Læs mere

Personalepolitik NORDVESTJYLLANDS BRANDVÆSEN

Personalepolitik NORDVESTJYLLANDS BRANDVÆSEN Personalepolitik NORDVESTJYLLANDS BRANDVÆSEN Indholdsfortegnelse Indflydelse... 2 Indflydelse på eget arbejde... 2 Intern kommunikation... 2 SU... 2 Tillidsrepræsentanter... 2 Arbejdsmiljørepræsentanter...

Læs mere

Personalepolitik. December 2018

Personalepolitik. December 2018 Personalepolitik December 2018 2 Indholdsfortegnelse Formålet med en personalepolitik 3 Ledelse og samarbejde 4 Ansættelse 5 Kompetenceudvikling 8 Løn 10 Familie- og seniorliv 12 Sundhed og arbejdsmiljø

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom

VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom VIA politik for arbejdsmiljø, sundhed og sygdom Mål for politikken Målet for politikken er at VIA er en arbejdsplads med et fysisk og psykisk arbejdsmiljø, som udvikler og fremmer medarbejdernes trivsel,

Læs mere

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik

Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik Allerød Kommunes Personale- og Arbejdsmiljøpolitik INDHOLD FORORD 2 VISION 3 ALLERØD KOMMUNES VÆRDIGRUNDLAG 4 ALLERØD KOMMUNES MED-AFTALE 5 FORMÅL 5 HVAD KAN MED-UDVALGET TAGE STILLING TIL? 5 INFORMATION

Læs mere

Vær MED. i en dans for alle ansatte!

Vær MED. i en dans for alle ansatte! Version 20130911/DJ Vær MED i en dans for alle ansatte! En pixi-udgave om medarbejdernes MED-indflydelse og MEDbestemmelse i Næstved Kommune Hvad er MED - hvordan skal musikken spille? MED er gensidig

Læs mere

PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen

PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen PERSONALEPOLITIK Børnehuset Katamaranen BØRNEHUSET KATAMARANENS PERSONALEPOLITIK. Velkommen som ny ansat i Børnehuset Katamaranen. Institutionen består af to afdelinger Hjertinggården og Sjelborg børnehave.

Læs mere

Samarbejdsaftaler Område 5

Samarbejdsaftaler Område 5 Samarbejdsaftaler Område 5 Hjemmeplejen Udarbejdet for område 5 Ringkøbing-Skjern Kommune Revideret jan. 2013 Skjern By Ældrecentret Enghaven Fremmødeprofil Det antal medarbejdertimer der må bruges hvert

Læs mere

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk

Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Personalepolitik for Center for frivilligt socialt arbejde 2009 Albanigade 54 E, 1. sal, 5000 Odense C Tlf: + 45 66 14 60 61 Mail: info@frivillighed.dk Indhold 1. Indledning og formål... 3 2. Centrets

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP

RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP RETNINGSLINJER FOR SYGEFRAVÆR HANDICAP JANUAR 2019 GULDBORGSUND HANDICAP STUBBEKØBINGVEJ 83 4800 NYKØBING F TLF. 5473 2340 MAIL: HANDICAP@GULDBORGSUND.DK WWW.HANDICAP.NU Åbningstider: Mandag fra 8.00 til

Læs mere

- god dialog ved sygefravær

- god dialog ved sygefravær Mine nyttige telefonnumre: 1 5 15 - god dialog ved sygefravær Med denne folder ønsker vi at informere om Skoleforvaltningens sygefraværshåndtering Skoleforvaltningen Godthåbsgade 8 9400 Nørresundby Tlf.:

Læs mere

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET

FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET FÅ STYR PÅ SYGEFRAVÆRET I denne brochure kan du få mere viden om, hvordan du og din virksomhed kan få styr på sygefraværet. Der er gode råd og guidelines til at få udarbejdet en sygefraværspolitik samt

Læs mere

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen

Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Det gode samarbejde - frivillige på arbejdspladsen Vejledning Forord Frivillige har i flere år været en del af Fredensborg Kommune. Fredensborg Kommune er glade for samarbejdet med de frivillige og oplever,

Læs mere

Retningslinje vedrørende tjenestefrihed

Retningslinje vedrørende tjenestefrihed Retningslinje vedrørende tjenestefrihed PERSONALEADMIN. VEJLEDNING Drøftet i Hoved MED den 15. december 2016 Love og Bekendtgørelser Nødvendige lægekonsultationer mv. Plejekrævende sygdom hos ægtefælle,

Læs mere

Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget

Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget Personalepolitik for personalet i Børnehaven Kornvænget En god personalepolitik fremmer interessen og lysten til at udvikle gode arbejdsforhold og fagligt gode rutiner. Det skaber selvstændige medarbejdere,

Læs mere

Ansættelse & velkomst

Ansættelse & velkomst Ansættelse & velkomst Ansættelse I Møllehuset prioriterer vi stor tværfaglighed, som tidligere beskrevet. Vi ser det som en ressource og en nødvendighed, at der i organisationen er mange faglige indgangsvinkler

Læs mere

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone.

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Mødetider: Personalet møder efter et fast uge skema, med rullende fredage over 4 uger. Skemaændringer varsles med 14 dage. Skema udleveres

Læs mere

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK

SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SYGE- FRAVÆRS- POLITIK SUNDHEDS- OG OMSORGSFORVALTNINGEN Godkendt af SUF MED 23. maj 2017. Gældende fra 1. juli 2017 Side 1 Indholdsfortegnelse Formål med sygefraværspolitikken 3 Mål for fraværsarbejdet

Læs mere

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik

Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Beredskabsstyrelsens Personalepolitik Udgivet af: Beredskabsstyrelsen Datavej 16 3460 Birkerød Telefon 45 90 60 00 Email: brs@brs.dk www.brs.dk 2 Beredskabsstyrelsens Personalepolitik 3 Forord Velkommen

Læs mere

Overordnet personalepolitik

Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Overordnet personalepolitik Indledning: Silkeborg Kommune er en stor og mangfoldig organisation, hvor der skal være plads til den forskellighed, der er givende for innovation

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat.

Velkommen til Dagtilbud. Vejle Kommune som studerende og ansat. Velkommen til Dagtilbud Vejle Kommune som studerende og ansat. Dagtilbud ønsker med denne folder at sikre, at vores lønnede studerende får en introduktion til en del af den information, som er vigtig for

Læs mere

Uddannelsespolitik for Solgaven

Uddannelsespolitik for Solgaven Uddannelsespolitik for Solgaven Formål med uddannelsespolitikken er: at alle faggrupper ansat på Solgaven er uddannet til at varetage de opgaver, der er i forbindelse med pleje og omsorg af Solgavens blinde

Læs mere

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73%

Skanderborg Kommune. Trivselsmåling Rapportspecifikationer. Skanderborg Kommune - Total Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% Skanderborg Kommune Trivselsmåling 2015 Rapportspecifikationer Gennemførte 3553 Inviterede 4851 Svarprocent 73% INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse Info om undersøgelsen 3 Overblik 4 Omdømme 6 Arbejdsopgaver

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse

Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse Personalestruktur og aftaler vedr. personalets ansættelse Indhold Personalet... 2 Teams... 2 Arbejdstid... 2 Vikarer... 2 Bytte af vagter... 2 Jule- og nytårsvagten... 3 Personalemøder... 4 Ferieafholdelse...

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen

Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen Sådan byder vi nye medarbejdere velkommen 1. Selve ansættelsen 2. Forbered modtagelsen 3. Den første dag 4. De første 3 måneder Drejebog for ansættelse og modtagelse af nye medarbejdere Yes! Sådan tænker

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema

Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema Ref.nr.: Børn og Unge Trivselsundersøgelse 2015 Spørgeskema TRIVSELSUNDERSØGELSE 2015 2 PSYKISK ARBEJDSMILJØ De følgende spørgsmål handler om psykisk arbejdsmiljø, tilfredshed og trivsel i arbejdet. Nogle

Læs mere

Personalepolitikken for Århus Universitetshospital

Personalepolitikken for Århus Universitetshospital Personalepolitikken for Århus Universitetshospital Foreløbig udgave til HMU-studietur Brendstrupgårdsvej 100 DK-8000 Århus N Tlf. 8949 5566 www.skejby.dk Århus Universitetshospital Skejby Region Midtjyllands

Læs mere

Indledning: Hvad er arbejdsbetinget stress?

Indledning: Hvad er arbejdsbetinget stress? Indledning: Ubalance mellem krav og ressourcer i arbejdet kan føre til arbejdsbetinget stress. Arbejdsbetinget stress kan have alvorlige konsekvenser for den enkelte medarbejder. Derfor er det vigtigt,

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel...

1. Indledning Temaer Mål, strategi og økonomi Arbejds- og personaleforhold Tillid, samarbejde og trivsel... HR OG KOMMUNIKATION Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Marts 2014 Udarbejdet af: Jytte Beck, Leila D. Pedersen, Bo M. Pedersen, Ulla Mulbjerg og Erik Knudsen. Temaer for HSU Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017

Temaer for HSU. Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Godkendt af HSU 24. marts 2014 Revideret februar 2017 Temaer for HSU Indhold 1. Indledning... 3 2. Temaer... 3 2.1 Mål, strategi og økonomi... 3 2.2 Arbejds- og personaleforhold... 4 2.3

Læs mere

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3

Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 Den overordnede uddannelsespolitik for Næstved Kommune. Bilag 3 I MED-aftalen er der i 8 stk.3, punkt 3, beskrevet de overordnede retningslinjer for efter- og videreuddannelse af medarbejdere, herunder

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

Menighedsrådets planer: Nr. Planens betegnelse Planens indhold. 1 Plan 1 af 5 Menighedsrådets forretningsorden

Menighedsrådets planer: Nr. Planens betegnelse Planens indhold. 1 Plan 1 af 5 Menighedsrådets forretningsorden Menighedsrådets planer: Nr. Planens betegnelse Planens indhold 1 Plan 1 af 5 Menighedsrådets forretningsorden 2 Plan 2 af 5 Menighedsrådets organisationsplan 3 Plan 3 af 5 Menighedsrådets personalepolitik

Læs mere

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP

FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP FORSLAG TIL PROCES FOR SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR GULDBORGSUND HANDI- CAP Revideret den 18.04.2016 Januar Møde i AMG den 19.01 Februar MEDmøde den 24.02.2016 Marts AM-gruppe April Nyhedsbrev Maj Personalemøder

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet

Rubrik. RuOmsorgstandpleje. urub Kvalitetsstandard. Godkendt af byrådet Rubrik RuOmsorgstandpleje urub Kvalitetsstandard Godkendt af byrådet 20. marts 2013 Omsorgstandpleje 1. Overordnede rammer 1. Formål Formålet med omsorgstandpleje er - gennem opsøgende, regelmæssige undersøgelser,

Læs mere

Retningslinjer for identificering, forebyggelse og håndtering af arbejdsbetinget stress

Retningslinjer for identificering, forebyggelse og håndtering af arbejdsbetinget stress Retningslinjer for identificering, forebyggelse og håndtering af arbejdsbetinget stress Indledning: Ubalance mellem krav og ressourcer i arbejdet kan føre til arbejdsbetinget stress. Arbejdsbetinget stress

Læs mere

Personalepolitik / personalehåndbog

Personalepolitik / personalehåndbog Personalepolitik / personalehåndbog Redigeret pr. 1. juli 2016/Ann 2 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. FOA NORDSJÆLLANDS MÅL OG VÆRDIER... 3 3. OPGAVER, VISIONER, SAMARBEJDE M.V.... 5 4. MEDARBEJDERNES

Læs mere

Vold, mobning og chikane

Vold, mobning og chikane Vold, mobning og chikane Retningslinjer om vold, mobning og chikane Baggrund for retningslinjerne Det er en skal-opgave for Hovedudvalget og de lokale MED-udvalg at udarbejde retningslinjer mod vold, mobning

Læs mere

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :..

KOP\ Samarbejdsaftale. Korinth Efterskole - Spejderskolen. Gældende for perioden 2009 til 2011. Side l af S . :.. KOP\. :.. Samarbejdsaftale for Korinth Efterskole - Spejderskolen Gældende for perioden 2009 til 2011 Side l af S SAMARBEJDSAFTALE FOR 1 KORINTH EFTERSKOLE - SPEJDERSKOLEN 1 FORMÅL 3 BESTYRELSENS ANSVAR

Læs mere

Omsorgstandpleje. Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010

Omsorgstandpleje. Kvalitetsstandard. Sundhedsloven 131. Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010 Omsorgstandpleje Sundhedsloven 131 Kvalitetsstandard Godkendt af Social- og Sundhedsudvalget den 10. august 2010 Sønderborg Kommune, Sundhed og Handicap Omsorgstandpleje 1. Overordnede rammer 1. Formål

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær

Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær 10 1 Politik for forebyggelse og håndtering af sygefravær i Høje-Taastrup Kommune Udgangspunktet for politikken er, at når man er syg, skal man være

Læs mere

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune

Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme for skolerne i Frederikshavn Kommune Fælles planlægningsramme mellem Lærerkreds Nord og Frederikshavn Kommune om udmøntningen af arbejdstidsbestemmelserne, Lov 409, gældende for

Læs mere

Tibberupskolens Omsorgsplan i forbindelse med elever

Tibberupskolens Omsorgsplan i forbindelse med elever Tibberupskolens Omsorgsplan i forbindelse med elever Planen skal ses som en vejledende plan, ikke en tjekliste. Der må i hvert enkelt tilfælde vurderes hvor lidt og hvor meget. Ved akut hændelse så som:

Læs mere

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune

3 vigtige samtaler. - om forebyggelse og håndtering af sygefravær. Randers Kommune 3 vigtige samtaler - om forebyggelse og håndtering af sygefravær Randers Kommune Omsorg for den enkelte er omsorg for fællesskabet God trivsel giver ikke alene mindre sygefravær. Det giver også mere effektive

Læs mere

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Ansættelsesforhold. Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage 11. april 2019 DANMARKS LÆRERFORENING Kredsstyrelsen Ansættelsesforhold En kort vejledning: Læs om: Ansættelse Ansættelsesbrev Afsked Lønforhold Tavshedspligt Ferie/ feriedagpenge 6. ferieuge Omsorgsdage

Læs mere

4D-modellen for at øge medindflydelsen i Vejle Kommunale Tandpleje

4D-modellen for at øge medindflydelsen i Vejle Kommunale Tandpleje 4D-modellen for at øge medindflydelsen i Vejle Kommunale Tandpleje Rapport 1 Vejle Kommunale Tandpleje var en af de fem kommunale arbejdspladser, der i 2011 fik økonomisk støtte til et udviklingsprojekt

Læs mere

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK

EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK EKSEMPEL PÅ SYGEFRAVÆRSPOLITIK Eksempel på færdig sygefraværspolitik Herunder ses et ideoplæg til en færdig sygefraværspolitik. Formål Sygdomspolitikken skal understøtte en tidlig, aktiv indsats, der skal

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere

Fraværspolitik i Børnehaven Solstrålen

Fraværspolitik i Børnehaven Solstrålen Fraværspolitik i Børnehaven Solstrålen Anmelde sygdom samt raskmelde sig: Anmelde: Så tidligt som muligt og inden kl. 7:00, så der er mulighed for at skaffe vikar, eller ringe til en kollega og ændre mødetid.

Læs mere

Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole

Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole Sorgpolitik for Sorø Akademis Skole Følgende er handleplan for elever og ansatte på skolen i forbindelse med dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser. På Sorø Akademis Skole har vi hvert år elever,

Læs mere

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev.

Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Velkommen Med disse praktikske oplysninger om ansættelse vil vi gerne byde dig velkommen som social- og sundhedsassistentelev. Under hele din ansættelse er det Sydvestjysk Sygehus eller Psykiatri i Region

Læs mere

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE PERSONALEPOLITIK ESBJERG KOMMUNE 2 FORORD Personalepolitikken for Esbjerg Kommune indeholder de grundlæggende holdninger og visioner på personaleområdet. Personalepolitikken er således det fælles grundlag

Læs mere

Solgårdens syge-og sundhedspolitik.

Solgårdens syge-og sundhedspolitik. Solgårdens syge-og sundhedspolitik. MED oktober 2011 1 Thisted kommunes overordnede politik om sygefravær. Målet med sygefraværspolitikken er at skabe et kollegialt miljø med engagerede medarbejdere, der

Læs mere

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen

PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE. Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen PERSONALEPOLITIK HORNUM SKOLE Rammer for konstruktiv håndtering af: - uoverensstemmelser - misforståelser - aktive udviklingsønsker på skolen vigtige værdier på skolen vigtige spilleregler for teamsamarbejdet

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted

PARTNERSKABSAFTALE. Mellem en virksomhed. Jobcenter Ringsted Koncept for PARTNERSKABSAFTALE Mellem en virksomhed og Jobcenter Ringsted Udarbejdet i juni 2007 1 Redskaber der kan indgå i samarbejdet I herværende aftale om socialt partnerskab mellem x virksomhed og

Læs mere

Dokumentnavn: Sygefraværdspolitik Dok.nr.: PO Ejer: Forfatter: Godkender: Status: Side acta acta acta Godkendt 1 af 6

Dokumentnavn: Sygefraværdspolitik Dok.nr.: PO Ejer: Forfatter: Godkender: Status: Side acta acta acta Godkendt 1 af 6 acta acta acta Godkendt 1 af 6 Skagen Skipperskoles sygefraværspolitik. Skagen Skipperskoles sygdomspolitik er et sæt "spilleregler" for, hvordan ledelsen og medarbejderne i fællesskab og i praksis forebygger

Læs mere

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet

FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK. Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet FAXE KOMMUNES NÆRVÆRSPOLITIK Bilag 1. Diskussionsoplæg til understøttelse af nærvær 2. Retningslinje for sygefraværet 1. INDLEDNING Faxe Kommunes nærværpolitik er en del af Faxe Kommunes Personalepolitik,

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Netop færdig. ABC for nyuddannede sygeplejersker

Netop færdig. ABC for nyuddannede sygeplejersker Netop færdig ABC for nyuddannede sygeplejersker Efter en flot indsats er du nu snart uddannet sygeplejerske. Vi har samlet en lille buket af nyttig viden i form af en ordliste. Ordlisten indeholder ultrakorte

Læs mere

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014

Forståelsespapir. Indledning. Ledelse og samarbejde. Den 10. marts 2014 Forståelsespapir Den 10. marts 2014 Samarbejdsgrundlag mellem Lejre Kommune og Lejre Lærerforening - den fælles forståelse af læreres og børnehaveklasselederes arbejdstidsregler i skoleåret 2014-2015 Indledning

Læs mere

Personalepolitik revideret marts 2017

Personalepolitik revideret marts 2017 Personalepolitik revideret marts 2017 Forord EUC Nords Personalepolitik beskriver de for ventninger og krav, vi som medarbejdere og ledelse stiller til hinanden. Personalepolitikken sætter ord på de holdninger

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE Indhold Dialog, åbenhed og engagement - personalepolitik i Hvidovre Kommune Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for personalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Du sidder netop nu med

Læs mere

Information & involvering

Information & involvering Information & involvering Organisationsstrukturen Møllehuset er en institution med børn og unge mennesker med meget specifikke behov. Møllehuset er opdelt i 2 familiegrupper egegruppen og fjordgruppen

Læs mere

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane.

Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere, forebygge og håndtere vold, mobning og chikane. N O T A T Intern udvikling og Personale Team Udvikling Telefon 99 74 16 54 E-post marianne.dahl@rksk.dk Dato 1. marts 2010 Sagsnummer 2009061821A Retningslinjer for en samlet indsats for at identificere,

Læs mere

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver

Hvad gør jeg, hvis jeg bliver OM DIN overenskomst Må jeg arbejde hver weekend? Kan jeg få tilskud til transport? Hvor mange fridage har jeg ret til på en uge? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver syg? sosu-elever Kære Elev Tillykke med din

Læs mere

TILLIDS- REPRÆSENTANT

TILLIDS- REPRÆSENTANT TILLIDS- REPRÆSENTANT GUIDE BEDRE TIL ORD, TAL OG IT INTRODUKTION TIL GUIDEN Din arbejdsplads er blevet udvalgt til at være med i projektet Bedre til ord, tal og IT. Du får denne guide, fordi du har en

Læs mere

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer.

Hensynet til organisationens drift kan betyde, at DFH beslutter at lægge ferie på bestemte tidspunkter for enkelte afdelinger/kontorer. VEJLEDNING OM FERIE OG ANDRE FRIDAGE Her på siden kan du finde vejledninger til ferie og andre fridage gældende for Dansk Flygtningehjælp. Vejledningen er ikke udtømmende. Yderligere information kan du

Læs mere

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner.

Implementeringsplanen skal beskrive, hvordan HR-strategien implementeres i praksis i forvaltninger, afdelinger og institutioner. Projekt: HR-strategi Projektet er en toledet størrelse: Første del handler om at udvikle en strategi for HR (Human Ressources) en HR-strategi - for Frederikshavn Kommune, herunder definere, hvad vi i Frederikshavn

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere