Årsberetning Oktober 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning Oktober 2017"

Transkript

1 FOLKESKOLESEKTIONEN Oktober 2017 Årsberetning 2017 Baggrund for strategi Strategi: synlighed og kvalitet Ambassadører Hjemmeside Andre perspektiver på året DANSK Kurser og udgivelser Fagpolitiske meningsdannere Projekter og samarbejder Bestyrelsens sammensætning Økonomi og medlemsstatus Tak for hjælpen Jeg vil indlede årsberetningen 2017 med Jens Raahauges ord i et tidligere blogindlæg på Tænk, hvad man kan opnå ved ikke at følge den lige vej til målet, men kaste et overraskelsens og forundringens lys over stoffet. Det her var fortællekunst af fineste karat, ganske tæt beslægtet med undervisning, når den skal fænge. Så tænk over, hvordan man kan begå undervisning, der ikke er læringsmålstyret, men overraskelsesstartet ( ). Ordene er rammende for Dansklærerforeningens daglige arbejde og virke. Vi er i grundskolens bestyrelse helt enige om præmissen for vores frivillige arbejde både i beretningsperiode men også i de kommende beretningsperioder. Vi arbejder for vores medlemmer og forhåbentlig kommende medlemmer i alle faglige, politiske og frivillige sammenhænge, for at skabe grobund for et danskfag, der kan begejstre og gnistre såvel eleven som dansklæreren. Baggrund for strategi Vores afsæt i det daglige foreningsarbejde og ikke mindst i indeværende beretningsperiode har været at styrke en forening med masser af danskfaglig viden, inspiration og indflydelse. Vi ser i bestyrelsen vores kerneopgave som at kvalitetssikre og skabe rum for det danskfag, vi alle brænder så meget for. DANSKLÆRERFORENINGEN CVR RATHSACKSVEJ FREDERIKSBERG C DANSKLF@DANSKLF.DK DANSKLF.DK TLF.:

2 Side 2 af 6 I beretningsperioden har bestyrelsen udviklet en strategi for bestyrelsens arbejde frem mod 2021 med titlen, Synlighed og kvalitet. Strategien har rodfæste i en medlemsundersøgelse lavet i forrige beretningsperiode. Formålet med medlemsundersøgelse var at indsamle konkrete data i forhold til at styrke og målrette bestyrelsens arbejde og derigennem at styrke foreningens medlemstal. I efteråret 2016 blev der i samarbejde mellem Dansklærerforeningen og Dansklærerforeningens Hus iværksat en række surveys og fokusgruppemøder. I den forbindelse havde vi også besøg af lærerstuderende i Dansklærerforeningens Hus for at retænke vores virke blandt læreruddannelsens danskstuderende. Medlemsundersøgelsen viste følgende: Kendskabet til foreningen er lille for manges vedkommende Foreningen skal ud til både nuværende og potentielle kommende medlemmer gennem en ambassadørordning Tidsskriften, DANSK, er kvalitativt og vigtig for medlemmerne Nyhedsmails er vigtige Hjemmesiden er for tung og spærrer for information En del af hjemmesiden bør spærres, så den kun henvender sig til medlemmer Digitale lærermidler er mangelfulde Nuværende medlemsfordele i form af tidsskrift, kurser og rabat på udgivelser skal bibeholdes Medlemsfordele til lærerstuderende er vigtige Rabat på faglige og kulturelle tilbud til medlemmer er vigtig Strategi: Synlighed og kvalitet Med strategier er der altid det faremoment, at en systemisk og for målrettet og snæver tænkning fylder al virke. Omvendt kan strategier indkredse nødvendig viden og frembringe konkrete initiativer. Netop derfor valgte vi i bestyrelsen i beretningsperioden at lave en strategi for medlemspleje og medlemsrekruttering. Hvis vi skal være en faglig forening med danskfaglig og politisk pondus i fremtiden, så må og skal vi have tilfredse medlemmer og endnu flere dansklærere, der har lyst til at være en del af vores faglige fællesskab. I f-sektionen ser vi synlighed og kvalitet som to grundsten i vores strategi. Præmissen for bestyrelsens strategi er løbende at evaluere strategien. Det sker særligt i marts 2018 og marts 2019 og der foretages løbende justeringer i vores strategi med henblik på at nå slutmålet i Vi ser det som altafgørende, at vi som forening og sektion er synlig over for vores nuværende og kommende medlemmer. Med synlighed forstår vi at sætte det alment dannede danskfag på dagsorden i både politiske, skolemæssige og hverdagsrettede situationer og derigennem vise det, der er foreningens milepæl og forankring.

3 Side 3 af 6 Vi er synlige som bestyrelsesmedlemmer via bestyrelsesmøder, generalforsamling, fyraftensmøder målrettet nuværende og kommende medlemsgrupper, udgivelser, magasin, kurser, oplæg, på blogs og sociale medier, ved planlægning og afholdelse af events for forskellige interessegrupper inden for danskfaget samt som talerør i politiske sammenhænge. Kommunikation er i disse år et nøgleord, når vi skal skabe samhørighed mellem medlemmer og bestyrelse. Vi tilstræber at styrke denne kommunikation på flere forskellige platforme. Vores vigtigste platform er stadig vores medlemsblad, DANSK, som vi med kærlig og nænsom hånd giver relevante temanumre samt artikler, der både tilgodeser den evidensbaserede, men i højeste grad også praksisrettede og værdiladet tilgang til danskfaget. Med ordet, kvalitet, tilstræber vi at lave aktiviteter for vores nuværende og kommende medlemmer, der skaber grobund for et tidssvarende danskfag, der til stadighed holder fast i sine grundlæggende værdier og dannelsesaspekter. Vi tilstræber f.eks. at lave kurser, der viser danskfagets alsidighed og mulige legeplads for barnet til at udfolde sig fagligt og menneskeligt. Denne definition af begrebet, kvalitet, forsøger vi konstant at implementere i fagpolitiske sammenhænge. Ambassadører Vi har i beretningsperioden oprettet en ambassadørordning, som har til hensigt at styrke kommunikationen mellem bestyrelsen og medlemmerne samt hjælpe til, at flere får lyst til at være en del af vores foreningsånd. Ambassadørerne deltager i lokale og regionale netværk og er aktive i forhold til at skabe netværk, hvor både nuværende og kommende medlemmer samles og sætter Dansklærerforeningen og danskfaget på dagsordenen. Vi vil i den forbindelse rette en stor tak til disse 14 dansklærere, som med deres indsigt i danskfaget, deres evne til at skabe netværk og deres lyst til at ville udbrede kendskabet til faget og foreningen, har sagt ja til at ville være ambassadører. Jeres arbejde er givtigt og nødvendigt for faget og foreningen. Hjemmeside I samspil med de øvrige bestyrelser i foreningen er det i beretningsperioden blevet besluttet at spærre en del af hjemmeside. Det har i beretningsperioden betydet for ikke-medlemmer, at undervisningsforløb, faglige aktiviteter, artikler og særligt DANSK ikke længere vil være tilgængelige uden et medlemsskab. Ligeledes har bestyrelserne indgået aftale omkring medlemsfordele for bl.a. lærerstuderende, så de med rabat kan melde sig ind i foreningen i deres studietid. Vi tror på, at disse tiltag er nødvendige for, at vores nuværende medlemmer føler en fordel i at være medlem af et fagligt netværk og for, at mange flere har lyst til i de kommende år at deltage i dette faglige rum, hvor danskfaget er det, vi alle brænder for.

4 Side 4 af 6 Andre perspektiver på året Konsulent, Mette Tunebjerg, har i sidste del af beretningsperioden været sygemeldt. Katja Gottlieb vikarierer i forhold til magasinet, DANSK, hvor Jens Raahauge også er medredaktør. Sammen forsøger de at skabe et magasin, der samler dansklærerne om faget. Mettes sygemelding har berørt alle i bestyrelsen dybt og det har betydet, at vi i sidste del af beretningsperioden har måtte lave en del omrokeringer i forhold til bestyrelsesmedlemmers ansvarsområder. Vi har også ligeledes fået synliggjort, at den danskfaglige konsulent der har sit daglige virke i Dansklærerforeningens Hus er en uvurderlig person i arbejdet med danskfaget. DANSK DANSK er et centralt vindue mellem forening og medlemmer. Det er et kerneområde i bestyrelsen og den danskfaglige konsulent, Mette Tunebjergs, arbejde at sikre et dynamisk magasin med debat, refleksion og nye danskfaglige perspektiver. Dernæst tilsigtes også i magasinet en teoretisk såvel som praksisorienteret fundering over faget. I beretningsperioden har vi behandlet følgende temaer i DANSK: 2016/3: Børne- og ungdomslitteratur 2016/4: Andre udtryksformer 2017/1: Mundtlighed og oplæsning 2017/2: Det digitale dansk 2017/3: Børne- og ungdomslitteratur Kurser og udgivelser I beretningsperioden har der været afholdt en lang række kurser, hvor særligt det mundtlige, skriftlige og multimodale aspekt af danskfaget har været i højsædet samt danskfaget på tværs af indskoling, mellemtrin og udskoling. Når bestyrelsen sammensætter kursusudbuddet, så gøres det i samspil med forlaget og tidligere/kommende udgivelser. I den kommende beretningsperiode vil kursusudbuddet fortsætte som hidtil i foråret Herefter vil udbuddet af kurser ændre form. I april vil der udsendes et kursuskatalog til skoleåret 2018/2019, som både vil udbyde kurser som den enkelte skole, det enkelte fagudvalg, det enkelte læringscenter eller videnscenter kan booke samt kurser som Dansklærerforeningen afholder. Næstformand Ida Geertz-Jensen har været ansvarlig og er det fortsat for koordinering af kurser. Fagpolitiske meningsdannere Særligt Katja Gottlieb og Jens Raahauge er bestyrelsens ansigt ud ad til i diverse fagpolitiske debatter her særligt på De er i den grad garant for bestyrelsens forundring og blik for de strømninger, der truer med at presse det danskfag, som vi ved begejstrer så mange lærere og elever.

5 Side 5 af 6 Vi er i bestyrelsen ikke kun aktive i den offentlige, politiske debat. Vi er i den grad fagpolitisk aktive i forskellige sammenhænge vedrørende danskfaget. Bestyrelsen deltager så vidt det er muligt i fagpolitiske sammenhænge. Inden sommerferien deltog Birgitte Therkildsen på vegne af bestyrelsen i en Workshop om folkeskolens prøver arrangeret af MINDMAP. Det er vigtigt for bestyrelsen, at kunne trække på mange forskellige danskfaglige kompetencer, som netop har tid og rum for at repræsentere bestyrelsen ved sådanne møder. Projekter og samarbejder Bestyrelsen har udført sit arbejde gennem omkring 8 10 bestyrelsesmøder om året og gennem deltagelse i Repræsentantskabsmøder sammen med de øvrige tre sektioners bestyrelser. Hvert enkelt bestyrelsesmedlem har desuden deltaget i en række interne og eksterne samarbejdsrelationer. Internt har vi været repræsenteret i redaktionen af Fællesskriftet. Via bestyrelsesarbejdet deltager vi i generering af ideer til udgivelser og i vurdering af forslag til udgivelser på Dansklærerforeningens Forlag, ligesom bestyrelsesmedlemmer har en funktion som konsulenter på forlagets udgivelser. Vi deltager i samarbejde med de øvrige faglige foreninger under Danmarks Lærerforening. Vi er repræsenteret i Avisen i Undervisningen. Vi samarbejder med Nationalt Videncenter for Læsning. Vi samarbejder via NORDSPRÅK med de øvrige nordiske modersmålslærerforeninger om udvikling af kurser om det nordiske i undervisningen og om fremme af undervisning i nabosprogene. Ida Geertz-jensen smitter med sin entusiasme og begejstring for nabosprog i dette samarbejde og gør en kæmpe indsats for særligt udviklingen af kurser. Vi er medlem af UNICEF Danmarks bestyrelse og er desuden blevet beskikket som et af de to medlemmer af den danske nationalkomité, der skal nominere børne- og ungdomslitteratur til Nordisk Råd. Vi er repræsenteret i Tænketanken Sophias bestyrelse og i Dansk Industris Ja til sprog - styregruppe. Vi samarbejder med Gadens Stemmer i et projekt omkring dansk i den åbne skole. Katja Gottlieb er en del af Altinget og det samarbejde, som denne sammenslutning vedrører. Bestyrelsen deltager i faglig følgengruppe i dansk og matematik nedsat af STUK. I beretningsåret har Katja deltaget i følgengruppen. Udbyttet af disse aktiviteter fremgår af hjemmesidens oversigt over Folkeskolesektionens bestyrelse samt af de oplysninger, som løbende bliver givet i vores medlemsblad.

6 Side 6 af 6 Bestyrelsens sammensætning Katja Gottlieb, Ida Geertz-Jensen, Jens Raahauge, Trine Oxvig, Anders Stokkebæk har været i bestyrelsen og Sarah Haug Rasch og Stine Mia Larsen som suppleanter i beretningsperioden. Trine Oxvig og Anders Stokkebæk ønsker i forbindelse med generalforsamlingen at træde ud af bestyrelsen. Der skal lyde en stor tak for jeres bidrag til foreningens virke. Økonomi og medlemsstatus Igennem de seneste år har vi, akkurat som de fleste andre faglige foreninger, haft en stagnation eller nedgang i antallet af medlemmer. Helt statistisk har vi i det forgangne år haft et fald i medlemstallet fra september til juli 2017 på Det skal dog nævnes med en fremgang undervejs i beretningsperioden. Bestyrelsens daglige arbejde er gennemsyret af et fokus på, hvordan vi fastholder medlemmer og får flere medlemmer til vores faglige fællesskab. Vi håber og tror på, at det faglige, politiske og skolemæssige arbejde, som vi foretager hver dag med tiden vil skabe grobund for vækst i medlemsantallet. Tak for hjælpen Fra bestyrelsens side skal lyde en stor tak til alle samarbejdspartnere, dansklærere og andre, som foreningen er i berøring med. Vigtigst af alt skal lyde en stor tak til medarbejdere i Dansklærerforeningens Hus, som hver dag gør en kæmpe indsats for at bakke op og udvikle det danskfag, vi alle holder så meget af. Uden jer ville vi ikke kunne drive vores foreningsarbejde i de retninger, som vi gør. På vegne af bestyrelsen Marie Elmegaard / oktober 2017

Årsberetning 2018 FOLKESKOLESEKTIONEN DANSKLF.DK RATHSACKSVEJ FREDERIKSBERG C DANSKLÆRERFORENINGEN CVR

Årsberetning 2018 FOLKESKOLESEKTIONEN DANSKLF.DK RATHSACKSVEJ FREDERIKSBERG C DANSKLÆRERFORENINGEN CVR FOLKESKOLESEKTIONEN Årsberetning 2018 Nostalgi og blindt forsvar Strategi: synlighed og kvalitet Ambassadører Læreruddannelsen DANSK Kurser og udgivelser Fagpolitiske meningsdannere Projekter og samarbejder

Læs mere

Sif, der kun kan sige de to konsonanter i sit navn med to fingre som erstatning for de tabte fortænder.

Sif, der kun kan sige de to konsonanter i sit navn med to fingre som erstatning for de tabte fortænder. FOLKESKOLESEKTIONEN Årsberetning 2019 Folkemøde - foreningens vingesus Organisationen indefra Ambassadører Læreruddannelsen DANSK Online undervisningsforløb Kurser og udgivelser Fagpolitiske meningsdannere

Læs mere

Formandens skriftlige beretning 2013-14

Formandens skriftlige beretning 2013-14 FOLKESKOLESEKTIONEN Oktober 2014 Formandens skriftlige beretning 2013-14 Medlemsforhold Igennem de seneste år har vi, akkurat som de fleste andre faglige foreninger, haft stagnation eller nedgang i antallet

Læs mere

Vedtægter for Dansklærerforeningen

Vedtægter for Dansklærerforeningen Vedtægter for Dansklærerforeningen I. Navn og formål 1 Dansklærerforeningens navn er Dansklærerforeningen. 2.1 Dansklærerforeningens formål er at tjene og udvikle faget dansk alle steder hvor danskundervisning

Læs mere

Årsberetning september Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde

Årsberetning september Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde SEKTIONEN FOR LÆRERUDDANNELSE september 2016 Årsberetning 2016 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde 4.1. Kurser og arrangementer 4.2. Udgivelser

Læs mere

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016

GRUNDLAG FOR PLC-TEAMETS SAMARBEJDE 1. JANUAR 2016 SKOLENS NAVN: Hedevang Med funktionsbeskrivelsen og model for teamorganisering for Roskilde Kommunes pædagogiske læringscentre PLC (2015) sættes en overordnet vision for PLC-teamets arbejde: PLC-TEAMET

Læs mere

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder:

Selvevaluering 2013. I år har vi valgt at fokusere på følgende metoder: Selvevaluering 2013 Introduktion til selvevalueringen Vi forstår evaluering som en systematisk, fremadskuende proces, der har til hensigt at indsamle de oplysninger, der kan forbedre vores pædagogiske

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen,

Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, Opgaver og ansvarsområder i bestyrelsen for Billedkunst-og designlærerforeningen, 2017-2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Formål 2 Specifikke poster i Billedkunst-og designlærerforeningen 2 Formand 2 Næstformand

Læs mere

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag

Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag 5/12/2015 Til kommunal forvaltning April 2016 Procesværktøj Udvikling og gennemførelse af kommunale valgfag Til kommunal forvaltning Redaktion:

Læs mere

Vedtægter for TalentCampDK

Vedtægter for TalentCampDK Bestyrelsen stiller forslag om følgende vedtægtsændringer. TalentcampDK er en ny og dynamisk organisation som er inde i en god udvikling, hvor der er behov for nogle justeringer af vedtægterne. Vedtægter

Læs mere

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027

Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Roskilde, september 2010 Afrapportering: Learning Mus, Museet for Samtidskunst i perioden oktober 2009 - juni 2010. Journal nr. : 2008-7.42.03-0027 Projektansvarlig: Museumsinspektør Tine Seligmann (tine@samtidskunst.dk

Læs mere

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Notat Dato 6. marts 2013 CH Side 1 af 5 Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/ellen Hansen 3. Debat om vigtige

Læs mere

Direktørens beretning 2015

Direktørens beretning 2015 Traditionelt set, så bruges en beretning oftest til at kigge tilbage på det forgangne år, og fremhæve de resultater der er opnået, men som formanden nævnte i sin beretning, så har udviklingen af en ny

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00

SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG D. 6. OKTOBER 2016, KL. 17:30 20:00 Bestyrelsesmedlemmer Christina Carter (forældrerepræsentant, formand) Lise Brix Pape (forældrerepræsentant, næstformand) Maria Jensen (forældrerepræsentant)

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med.

på, at vi kan komme meget længere, og at betydelig flere skoler og skolefolk vil kunne finde inspiration, viden og nye mødesteder ved at være med. Formandens mundtlige beretning Lilleskolernes Sammenslutnings repræsentantskab Fredag den 8. marts, 2019 På Roskilde Lille Skole ----- Lilleskolernes Sammenslutning er et fællesskab. Et fællesskab for

Læs mere

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København.

I 2013 har vi startet to fuldt tegnet byggeøkonomhold. Det vil sige 2x 24 studerende. Der er venteliste både i Aarhus og København. Årsberetning 2013-2014, for foreningen Danske Byggeøkonomer INDLEDNING: September 2014 Denne årsberetning er den første som dækker et helt år efter vi har flyttet regnskabsåret til at starte 1.juli. Overordnet

Læs mere

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør

DANSK FJERNVARME. FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør DANSK FJERNVARME FJERNVARMENS BRANCHEORGANISATION en stærk energipolitisk aktør STÆRK FAGLIG RÅDGIVNING / BRANCHENS TALERØR / STORT UDBUD AF UDDANNELSE OG ARRANGEMENTER VI ER TIL FOR MEDLEMMERNE Dansk

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

Naturfagslærerens håndbog

Naturfagslærerens håndbog Erland Andersen (red.) Lisbeth Bering Iben Dalgaard Jens Dolin Sebastian Horst Trine Hyllested Lene Beck Mikkelsen Christian Petresch Jan Sølberg Helene Sørensen Karsten Elmose Vad Naturfagslærerens håndbog

Læs mere

Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst.

Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst. Ungdomscenter KnudmosenKlik her for at angive tekst. HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance.

Læs mere

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015

UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 UNDERVISNINGSEVALUERING GLAMSBJERG EFTERSKOLE 2014/2015 Gitte Jørgensen Indhold: Krav til evaluering Rammer for evaluering Evalueringsplan Opfølgningsplan Evaluering af danskundervisningen Konklusion Krav

Læs mere

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø

Dagsorden. Indhold Mål (ansvar) Referat. Mødeleder: Dennis Referent: Kristine. Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Dagsorden Bestyrelsesmøde i Falihos 29/11-14 Højstrupvej 4, 7120 Vejle Ø Mødeleder: Dennis Referent: Kristine Indhold Mål (ansvar) Referat 1. Orientering Bordet rundt, hvor alle er klar til at fortælle,

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

Det gode skoleliv. Glostrup Kommune

Det gode skoleliv. Glostrup Kommune Det gode skoleliv Glostrup Kommune Forord Børne- og Skoleudvalget har fokus på børn og unges trivsel, læring og uddannelse. Vi ønsker, at børn og unge i Glostrup Kommune udvikler sig og uddanner sig til

Læs mere

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014

Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 1 Formandens beretning fra marts 2013 til marts 2014 ved Ingrid Lysholdt Den nuværende bestyrelse består ud over undertegnede Ingrid Lysholdt, af Næstformand

Læs mere

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Læringscenter Syd

Kvalitetsrapport. Center for Børn og Læring. Skoleåret 2016/17. Lokalrapport for: Læringscenter Syd Kvalitetsrapport Center for Børn og Læring Skoleåret 2016/17 Lokalrapport for: Læringscenter Syd 1 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Skolebestyrelsens udtalelse...4 Skoleledelsens udtalelse...4 Resultat

Læs mere

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund

Vi flytter grænser i organisation, fag og samfund Hvervet som frikøbte politikere Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland I Dansk Sygeplejeråd Kreds Midtjylland vælges der fem politikere til at varetage den daglige politiske ledelse. De fem politikere vælges

Læs mere

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014

Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Folkeskolernes handleplan for tosprogede børn og unge 2011-2014 Indholdsfortegnelse Mål:.. 4 Fælles aktiviteter på alle skoler 5 Dansk som andetsprog som dimension i undervisningen. 5 Udvikling af tosprogede

Læs mere

Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE

Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE Statusrapport 2017: GLOBAL HOUSE Vision: Børnene i Sønderborg Kommune skal gennem progression og tværfaglighed arbejde med det globale perspektiv i fagene for at kunne agere som globale medborgere. Gennem

Læs mere

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE

INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE INDSATSOMRÅDER, MÅL OG HANDLINGER 2015 og 2016 DVL KØBENHAVNS AFDELINGS BESTYRELSE Københavns Afdelings Bestyrelse Vedtægt og formål Vedtægt: Vedtægterne gældende for DVL Københavns Afdelings bestyrelse

Læs mere

Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus

Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus Fagteamsamarbejde og matematikvejledning Arne Mogensen, Læreruddannelsen i Aarhus UVM s ekspertarbejdsgruppe i matematik: Der mangler viden om, hvordan faglærerne har organiseret sig i fagteam i matematik

Læs mere

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk

Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk Fælles rammebeskrivelse for faget Dansk 1. Baggrund og formål Det blev den 7. april 2014 politisk besluttet, at skolevæsenet i Frederikssund Kommune skal have en fælles kvalitetsramme for centrale fag

Læs mere

RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK

RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK RAMMER FOR FRIE GRUNDSKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK RAMMER FOR FRIE GRUND- SKOLERS DELTAGELSE I DIGITAL PROJEKTDIDAKTIK Projektet Digital projektdidaktik er et omfattende udviklings- og forskningsprojekt

Læs mere

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår.

Beretning ved generalforsamlingen i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Beretning ved generalforsamlingen 20.03.14. i Foreningen for tosprogede småbørns vilkår. Bestyrelsens sammensætning er på nuværende tidspunkt: Mustafa Göl. (formand) Irene Berri. (Kasserer) Ketty Bruun

Læs mere

Inspirationsmateriale til udvikling af det lokale forældresamarbejde set i et inklusionsperspektiv

Inspirationsmateriale til udvikling af det lokale forældresamarbejde set i et inklusionsperspektiv Inspirationsmateriale til udvikling af det lokale forældresamarbejde set i et inklusionsperspektiv Januar 2013 Et NUBU projekt 2011-2012 Anette Nielsen, Doris Overgaard Larsen & Christian Quvang Videncenterkonsulenter

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Efteruddannelsestilbud

Efteruddannelsestilbud Efteruddannelsestilbud GLOBALE GYMNASIERS 2015/2016 Interkulturel kommunikation sprog og medier Ved deltagelse af 10 hold à to lærere og to elever er prisen pr. hold 40.000 kr. Over tre adskilte kursusdage

Læs mere

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow

Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow Guide til projektledere: Succesfuld konceptudvikling, kommunikationsstrategi og eksekvering af dit projekt på BetterNow version 1.0 maj 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Definer budskabet

Læs mere

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor.

Dette er rammerne, som det enkelte kredsbestyrelsesmedlem skal virke indenfor. Beskrivelse af hverv som politisk valgt i Kreds Midtjylland Dette dokument beskriver hvervene som hhv.: - Kredsbestyrelsesmedlem - Frikøbt kredsformand/kredsnæstformand Hvervet som kredsbestyrelsesmedlem

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

De Innovative Skoler

De Innovative Skoler De Innovative Skoler Hos Clio synes vi, at alle elever skal have mulighed for at lære mere. Derfor introducerer vi De Innovative Skoler, der skal sætte fokus på motiverende og innovativ undervisning af

Læs mere

Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015

Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015 Barnet i Centrum 2 Informationsmøde den 17. marts 2015 Hvorfor deltage i Barnet i Centrum? - Erfaringer fra Svendborg kommunes deltagelse i Barnet i Centrum 1 Ved Birgit Lindberg dagtilbudschef Dagtilbudsområdet

Læs mere

Forslag til indsatsområde

Forslag til indsatsområde D EN INTERNATIONALE D I MENSION I FOLKESKO L EN Forslag til indsatsområde Netværk om den internationale dimension er et initiativ under Partnerskab om Folkeskolen. Formålet med netværket er at skabe større

Læs mere

Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016:

Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016: Børne- og ungdomsforvaltningen Skolen på Islands Brygge Referat af skolebestyrelsens møde den 7. september 2016: Deltagere: Lene Høyer Anne Stubsgaard Jon Paludan Anne Vestergaard Jensen Sofie Lunøe Stine

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst...

14/ Referent: Heidi Dagsordenspunkter: Mål: Ansvar: Referat: Siden sidst... Dagsorden: Bestyrelsesmøde i Falihos - Banevænget 17, Kollemorten - Give (hovedbunkeren) 14/11-15 10.00-16.00 Indkaldte:Rasmus, Tanja, Ditte, Heidi, Kristine, Dennis Fravær: Rasmus Mødeleder: Dennis Ordstyrer:

Læs mere

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK

KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK KLF S KOMMUNIKATIONSPOLITIK Københavns Lærerforening ønsker at sikre lettilgængelig og tidssvarende kommunikation til og fra medlemmer og omverdenen. Vores indsats skal være præget af åbenhed, professionalitet

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Odense, den 13. marts 2014 Kære Forældre- og Skolekreds ved FCO Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Dagsorden:

Læs mere

Årsberetning 2014. Indhold: 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde

Årsberetning 2014. Indhold: 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde SEKTIONEN FOR LÆRERUDDANNELSE Årsberetning 2014 Indhold: 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde 4.1. Danskfagligt møde 4.2. Fagpolitisk oprustning

Læs mere

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV.

1.1 Foreningens navn er KulturERhverv herunder med forkortelsen KERV. Lett Advokatfirma Peter Rønnow Advokat J.nr. 281503-LBB (som vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling den 22. april 2012) VEDTÆGTER For KulturERhverv 1. Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Spydspidsmedlemmerne skal introducere og opfordre lærerkolleger til, at gennemfører et undervisningsforløb på indskoling, mellemtrin og udskoling.

Spydspidsmedlemmerne skal introducere og opfordre lærerkolleger til, at gennemfører et undervisningsforløb på indskoling, mellemtrin og udskoling. Formål og mål med projektet Hvidovre Kommune skal udvikle en dialog og et samarbejde mellem uddannelsesområdet og erhvervslivet omkring natur, teknik og sundhed. Yderligere skal der er skabes et samarbejde

Læs mere

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen

Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Vedtægter for EUD læsevejlederforeningen Etableret i 2011 1 Indhold: 1 Navn og hjemsted side 3 2 Foreningens formål side 3 3 Foreningens mål side 3 4 Medlemskab side 4 5 Kontingent side 4 6 Foreningens

Læs mere

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I

MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Politik for det frivillige sociale arbejde MIN KOMMUNE - EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord SIDE 2 Marts 2010 Eike Albrechtsen, formand for Socialudvalget Uanset, hvor mange paragraffer, der skrives

Læs mere

Årsberetning 2015 for Club Danois

Årsberetning 2015 for Club Danois Årsberetning 2015 for Club Danois For Club Danois blev 2015 atter et år med et højt aktivitetsniveau, med en fortsat bred vifte af de aktiviteter, vore medlemmer efterspørger, hvilket fremgår af medlemstilslutningen.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 23. januar 2018 kl I personalerummet

Skolebestyrelsesmøde. Tirsdag d. 23. januar 2018 kl I personalerummet Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 23. januar 2018 kl.18.00 21.00 I personalerummet 1. Bemærkninger til dagsorden Anja Hvem skriver i næste Forældrenyt deadline fredag d. 2. februar? 2. Elevrådets punkt Elevrådsrepræsentanterne

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016.

Vores første opgave var at finde, istandsætte, renovere og bemande, skaffe tøj og udstyr til en butik med indvielse sidst i oktober 2016. Bestyrelsens beretning 2016 På initiativ af Fonden Mødrehjælpen blev vi etableret ved en stiftende generalforsamling d. 8. juni 2016, det vil sige for kun ni måneder siden. En bestyrelse på syv medlemmer

Læs mere

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl. 16-17 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Præsentation af styregruppen

Læs mere

Lærerne har udviklet og anvender læringsmål,

Lærerne har udviklet og anvender læringsmål, Forsat udvikle en systematisk evalueringskultur og en systematisk strategi for progression for alle elever på alle niveauer i forhold til at kunne gennemføre en Fortsat kvalificering af samarbejdet på

Læs mere

Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed

Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed Erfaringer fra samarbejdet mellem kommuner og læringskonsulenternes tosprogsteam om at løfte tosprogede børn og unges sprog og faglighed Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings konference om

Læs mere

Årsberetning 2015 for IDA Sundhedsteknologi

Årsberetning 2015 for IDA Sundhedsteknologi Notat 23. februar 2016 Årsberetning 2015 for IDA Sundhedsteknologi Generalforsamling den 23. februar 2016 Den 23. marts er det 5 år siden, at IDA Sundhedsteknologi havde stiftende generalforsamling. Gennem

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN

HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 1 HOVEDSTRATEGI FOR POLIO FORENINGEN 2019-2021 DET ARBEJDER VI FOR vil forbedre livsvilkårene for de 5.000 danskere, der har alvorlige følger efter polio. Gennem professionel rådgivning og specialiseret

Læs mere

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt

Partnerskab om Folkeskolen. Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Partnerskab om Folkeskolen Kort og godt Kommuneforlaget A/S 1. udgave, 1. oplag 2009 Publikationen er udarbejdet af KL Forlagsredaktion: Lone Kjær Knudsen Design:

Læs mere

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017

Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Årsberetning Bøvling fri- og idrætsefterskole generalforsamling 21. April 2017 Så er endnu et år gået på syd området største skole. I 2016 har vi haft i alt 195,9 årselever med følgende fordeling friskolen

Læs mere

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning

Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Vejledning om forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning Indhold 1. Indledning... 3 2. Model for forsøg med teknologiforståelse i folkeskolens obligatoriske undervisning...

Læs mere

1. Danskfagets status og foreningens indsats

1. Danskfagets status og foreningens indsats SEKTIONEN FOR LÆRERUDDANNELSE Årsberetning 2019 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Medlemsstatus 4. Bestyrelsens løbende arbejde 4.1. Kurser og arrangementer 4.2. Udgivelser 4.3. Dansk sprognævn

Læs mere

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015

Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Aftale mellem Varde Byråd og Dagtilbuddet Børneuniverset 2015 Varde Kommunes vision 2030 Varde Kommune i ét med naturen Vi lever aktivt i det fri og er i ét med naturen hver dag. Friluftslivet giver sundhed,

Læs mere

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie.

NYT August 2015. Velkommen tilbage fra sommerferie. NYT August 2015 Velkommen tilbage fra sommerferie. Hækken er klippet, vinduerne pudset og solen skinner. Det er dejligt at komme tilbage fra ferien og se så mange glade, friske og veloplagte elever. Flere

Læs mere

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer)

Dagsorden. 3. Nyt fra udvalgene (herunder fælleskredsmødet og afholdte og fremtidige arrangementer) Referat af Kredsbestyrelsesmøde, FSL, kreds 5. Sted: Det Kongelige Vajsenhus Dato: Onsdag d. 4/5 kl. 15.00 19.30 Kredsbestyrelsen: Jens Bjørklund (JB), Torben Falkenberg (TF), Annika Larsen (AL), Kristine

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt

Kvalitet i dansk og matematik. Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Kvalitet i dansk og matematik Invitation til deltagelse i forskningsprojekt Om projektet Kvalitet i dansk og matematik (KiDM) er et nyt stort forskningsprojekt, som vil afprøve, om en undersøgende didaktisk

Læs mere

Seks små at gå hjem på

Seks små at gå hjem på Seks små at gå hjem på Fra ide til projekt Pædagogisk konsulent Lis Pøhler Lis.poehler@gmail.com Første skridt! Noter tre faktorer som du ved har betydning for elevens udvikling af læsning/skrivning Tænk

Læs mere

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr.

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr. Glostrup Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhusparken 1 2600 Glostrup Tlf.: 43 23 64 93 Fax: 43 23 65 39 Ansøgningsskema vedr. udviklings- og forsøgsarbejder på skoleområdet (hovedansøgningsfrist

Læs mere

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering 09-0371 - BORA - 16.11.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering Opsamling af de

Læs mere

Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013

Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013 Nyhedsbrev for Ny Nordisk Skole juni 2013 I dette nyhedsbrev: Aftale om et fagligt løft af folkeskolen Tre NNS-dage i august Videndelingsbanken på www.nynordiskskole.dk Rammerne for anden ansøgningsrunde

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013

De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 De faglige foreningers kommunikation medlemsundersøgelse 2013 Gennemført af Gymnasieskolernes Lærerforening i samarbejde med de faglige foreninger. Undersøgelsen af de faglige foreningers kommunikation

Læs mere

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter i skoleåret 2013/14.

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter i skoleåret 2013/14. NOTAT Indkaldelse af ansøgninger til forsøgs- og jen, 2013/14 16. januar 2013 Sagsbehandler: maeg Dok.nr.: 2013/0001510-1 Skoleafdelingen Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje

Læs mere

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag:

Kvalitetsmål / mål: Handleplan / tiltag: Skalmejeskolen Udviklingsplan 2013/2014 Årsmål 1. Knæk Kurven Inklusion Udfordring: Udgiften til det specialpædagogiske område har frem til 2010 været stigende. Det samme har antallet af børn, der modtog

Læs mere

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode:

Søges der om fortsat projekttilskud, angiv da projekttitel, journalnummer og tilskudsperiode: Projektbeskrivelse Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre 2017 De nedenfor angivne antal max tegn er inkl. mellemrum. Institutionens navn: Vejle Bibliotekerne Projekttitel:(Max.

Læs mere

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN

Kommunikationsstrategi for INTERSKOLEN Kommunikationsstrategi for Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er et redskab, der skal medvirke til at udvikle

Læs mere

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN

Guide til nye lokale afdelinger af BROEN Guide til nye lokale afdelinger af BROEN - om at komme godt i gang som ny forening hjælper udsatte børn til en aktiv fritid www.broen-danmark.dk Indhold Etablering af ny lokalafdeling af BROEN 3 Stiftende

Læs mere

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan.

Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Formålet Alle elever i Aabenraa Kommune skal blive så dygtige, som de kan. Mål 1: Mindst 80 procent af eleverne skal være gode til at læse og regne i de nationale test. Udfordringer: INDSATS AKTIVITET

Læs mere

Læse- og skriveteknologi for alle

Læse- og skriveteknologi for alle Læse- og skriveteknologi for alle - En vej til inklusion af elever i læsevanskeligheder. Sofielundskolen I samarbejde med Læse- og skriveteknologi for alle - En vej til inklusion af elever i læsevanskeligheder.

Læs mere

Tønder Lærerkreds. Til medlemmer af Tønder Lærerkreds. Marts 2017

Tønder Lærerkreds. Til medlemmer af Tønder Lærerkreds. Marts 2017 Tønder Lærerkreds 95 Kogade 4, 1.tv. 6270 Tønder Tlf. 74 72 59 92 E-mail: 095@dlf.org Web: kreds95.dk Formand: Ulrik Nielsen Provst Petersensvej 5 6270 Tønder Tlf. 30 33 02 89 Marts 2017 Til medlemmer

Læs mere

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø

Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø INGENIØRFORENINGEN I DANMARK 1. Navn og område Vedtægt for IDA Arbejdsmiljø Stk. 1. Stk. 2. Stk. 3. Selskabets navn er IDA Arbejdsmiljø. IDA Arbejdsmiljø er et landsdækkende, fagteknisk selskab oprettet

Læs mere

DYKKEHISTORISK SELSKAB

DYKKEHISTORISK SELSKAB DYKKEHISTORISK SELSKAB Oplæg til strukturering af selskabet Selskabet har nu eksisteret i 14 år. Opgaver der løses af selskabet i relation til selskabets formål er primært: Afdækning af den danske dykkehistorie.

Læs mere

Pisa 2003 +2006. Læseundersøgelser & debat

Pisa 2003 +2006. Læseundersøgelser & debat Pisa 2003 +2006 Læseundersøgelser & debat 1. Den danske regering indvilgede i at lade OECD gennemføre et review af grundskolen folkeskolen efter hvad regeringen betragtede som skuffende resultater, der

Læs mere

ÅRSPLAN DANSK UDSKOLING 2014-15

ÅRSPLAN DANSK UDSKOLING 2014-15 Digital undervisning - ipad: I udskolingen er undervisningen digital i de fleste timer, da alle elever bruger den af skolen udleverede ipad som platform. Der vil derfor, for så vidt muligt, ikke have bøger

Læs mere

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale

Faglig udvikling hos det pædagogiske personale Konkrete forslag til hvordan der arbejdes med IT og digitale kompetencer i alle fag i forhold til folkeskolereformen. Arbejdsgruppen har valgt at sætte fokus på de nedenstående tre områder, der både har

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

Præsentation af den nye ledelse

Præsentation af den nye ledelse Jeg hedder Bo Hauge Laursen og skal pr. 1. august 2016 være distriktsskoleleder for nuværende Korskildeskole og Fladsåskole. Jeg er 51 år, bor i Everdrup og er gift med Helle, der er lærer på min nuværende

Læs mere

... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE

... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE ... Undervisningsvejledning 0.-3. KLASSE Indhold Til læreren side 3 Hele tre på én gang Målgruppe, tidsforbrug og anvendelse af materialet Målene giver ramerne nye Fælles Mål side 4 side 5 side 7 Redaktion:

Læs mere

Læsebånd Friskolen Østerlund

Læsebånd Friskolen Østerlund Læsebånd Friskolen Østerlund Rent teknisk er et læsebånd et bånd af tid, hvor eleverne arbejder fokuseret med læsning af mange forskellige typer tekster. Hos os har vi placeret dette bånd af tid på alle

Læs mere