Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget"

Transkript

1 Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af 2.01 Teknik og Miljø. Budgettet for 2016 til 2019 fremgår nedenfor i 2016 priser: Budget Budget Budget Budget kr Teknik og Miljø I alt = indtægter, - = udgifter Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø Budgetområdet omfatter Aktiviteter under byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger samt Aktiviteter under transport og infrastruktur. Budgettallene under byudvikling, bolig og miljøforanstaltninger indeholder udgifter og indtægter i forbindelse med kommunens arealer, ejendomme, fritidsområder og -faciliteter og naturbeskyttelse samt udgifter og indtægter på miljøområdet. Herudover indgår kommunens udgifter til sanering i såvel egne som fremmede ejendomme og til byfornyelse i såvel egne som fremmede ejendomme samt til almene boliger. Budgettallene under transport og infrastruktur indeholder udgifter og indtægter vedrørende det kommunale vejvæsen samt udgifter og indtægter i forbindelse med kollektiv trafik og havne. Opgaverne på budgetområde 2.01 kan specificeres således: Planlægning (lokalplaner m.v.) Miljø, natur, skov og det åbne land Klima- og energi Overfladevand (vandløb og søer) og grundvand Veje, stier, trafik, kollektiv trafik og grønne områder både myndighed og bestillerfunktion Kort, geodata o. lign. Anlæg og vedligeholdelse af kommunens idræts- og fritidsanlæg Kommunale ejendomme (Bygningsvedligeholdelse, anlæg, bygningsdrift/teknisk service, leje)

2 Kapitel 2 - Aktiviteter Aktivitetstal 1 - Antal besøgende på MiljøCenter Greve Beskrivelse Aktivitetstal Korrigeret netto-budget (mio. kr.) Indhold Bemærkning Antal besøgende på MiljøCenter Greve Antallet af besøgende er ikke et udtryk for affaldsmængder og økonomisk udvikling, men giver alene et billede af, hvor meget MiljøCenter Greve bliver brugt. Figur: Antal besøgende på Miljøcenter Greve Antal besøgende på MiljøCenter Greve kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv kv Kommentar Fordelingen mellem private borgere og erhvervsvirksomheder opgøres i henhold til lovgivningen og afspejles i henholdsvis husholdnings- og erhvervsaffaldsgebyrerne, som vedtages af Byrådet hvert år. Den store forskel i besøgstal for de forskellige kvartaler skyldes årstidsvariationer. Budgettet for borgere ligger hos Greve Solrød Forsyning, mens budgettet for virksomheder ligger hos Greve Kommune. Ordningen skal hvile i sig selv økonomisk.

3 Aktivitetstal 2 - Sagsbehandlingstider for byggesager Aktivitetstal Korrigeret netto-budget (mio. kr.) Indhold Bemærkning Byggesagsbehandlingstider Årlig gennemsnits byggesagsbehandlingstid for byggesager pr. måned Den gennemsnitlige byggesagsbehandlingstid for alle byggesager er pt. lavere end den af Byrådet besluttede maksimale sagsbehandlingstid Figur: Sagsbehandlingstider for byggesager Søjlerne viser en gennemsnitlig sagsbehandlingstid for alle byggesager fordelt på blå søjle for bruttosvartider og rød søjle for nettosvartider. Bruttosagsbehandlingstid angives i antal dage fra en ansøgning er modtaget, til der er givet en tilladelse eller truffet anden afgørelse. Nettosagsbehandlingstid angives i antal dage fra en ansøgning er fyldestgørende, til der er givet en tilladelse eller truffet en anden afgørelse. Byrådet godkendte i december 2014 nedenstående servicemål for 2015 for sagsbehandlingstiden, fra kommunen modtager en ansøgning, som er fuldt oplyst, til der er givet byggetilladelse. Sagsbehandlingstiden er inkl. den tid, der skal bruges til at foretage eventuelle partshøringer og naboorienteringer.

4 Kategori: Type: Nettotid i dage i Maksimal nettotid dage: gennemsnit: Kategori 1 Simple konstruktioner, carporte mv Kategori 2 Enfamiliehuse mv Kategori 3 Industri - og lagerbygninger, simple Kategori 4 Andre faste konstruktioner, antenner mv Kategori 5 Etage- og erhvervsbyggeri Kommentar Byggesagsbehandlingstiden varierer meget alt efter antal byggesager, der afsluttes helt den pågældende måned. Center for Teknik & Miljø har i hele 2015 iværksat et større arbejde med at afslutte gamle byggesager helt i systemet. Det kan fx være byggesager, hvor der er givet en byggetilladelse for et stykke tid siden, men der mangler de sidste oplysninger for, at byggesagen kan afsluttes helt i journalsystem og BBR. Den stigende sagsbehandlingstid afspejler også kvaliteten af det modtagne ansøgningsmateriale, hvilket giver ekstra byggesagsbehandlingstid. Kvaliteten har over det seneste år været faldende. End ikke indførelse af den digitale ansøgningsportal Byg & Miljø har givet kvalitetsmæssigt bedre ansøgningsmateriale. Indførelse af gebyrfrihed på simple konstruktioner sammen med en generel stigende byggeaktivitet har ligeledes afstedkommet flere byggeansøgninger.

5 Kapitel 3 Udfordringer, indsatsområder og målepunkter Udfordring 1: Spildevandshåndtering i Tune - bedre badevand i Køge Bugt Badevandkvaliteten måles på fem strande i kommunen. Hundige Strandpark har den bedste vandkvalitet. Badevandsstationerne fra Granhaugen og sydpå har i flere år været under pres for at have en tilfredsstillende badevandskvalitet. Der skal derfor målrettet indsats til for at sikre, at badevandskvaliteten er god, og at strandene i Greve forbliver attraktive. Udfordringen relaterer sig til Planstrategien på natur- og klimaområdet, herunder målet om bedre badevand ved at fastholde 3 stjerner ved alle målestationer på vores badevand. Indsatsområder Indsats: Bedre badevandskvalitet Plangrundlaget for håndtering af regn- og spildevand er spildevandsplanen, der blev vedtaget ultimo Alle badestrande har opnået badevandskvaliteten Udmærket i Indsats: Spildevandshåndtering i Tune - forbedring af badevandskvaliteten i Køge Bugt Kvaliteten af badevandet har en tæt sammenhæng med håndteringen af spildevand og regnvand. Tune er fælleskloakeret og er derfor en væsentlig faktor for, at badevandskvaliteten ikke kan blive tilfredsstillende. Ved store regnhændelser sker der overløb fra Tune, og der kommer urenset spildevand ud i Hederenden og dermed i Køge Bugt. Derfor skal der ske en forbedret håndtering af vand i Tune. Der kan være tre løsninger: Separering af kloaksystemet i Tune, så regn- og spildevand håndteres i hver deres system Etablering af et renseanlæg i Tune, så der ikke ledes urenset spildevand til vandmiljøet Håndtering af regnvand på stedet, så det ikke belaster spildevandssystemet Med udgangen af 2016 iværksættes en plan for håndtering af regn- og spildevand i Tune med spildevandsplanen og klimahandlingsplanen som grundlag.

6 Udfordring 2: Havvandsstigning forebyggende indsatser Greve Kommune er sammen med 21 andre danske kommuner udpeget til at være i særlig risiko for store skader ved stormflod fra Køge Bugt. For at imødekomme eventuelle skader ved oversvømmelse er kommunen af staten blevet pålagt at udarbejde en risikostyringsplan for oversvømmelse. Planen er vedtaget i Planperioden varer til Greve Kommune er samtidig i dialog med kommuner i København Syd om at undersøge mulige forebyggende tiltag for Køge Bugt. Udfordringen relaterer sig til planstrategien i forhold til den generelle klimatilpasning af vor by og bygninger. Indsatsområder Indsats: Styring af risiko for stormflod I risikostyringsplanen er der fastsat tiltag for risikostyring. Nogle af disse er: Varslingstjeneste for stormflodsrisiko til borgere og virksomheder Udarbejdelse af beredsskabsplan for stormflod i samarbejde med nabokommunerne Sikring af Mosede Renseanlæg mod stormflod Etablering af højvandslukker til sikring af ledninger mod indtrængende vand i kloaksystemet Derudover afklaring af mulige fælles forebyggende tiltag kommunerne imellem i Køge Bugt. Indsatserne i planen kvalificeres med henblik på en prioritering og gennemførelse. Mulige fælles tiltag med kommuner i Køge Bugt afklares.

7 Udfordring 3: Sammenbinding af Mosede Havn, Mosede Fort og Karlslunde Station i en helhedssplan I Karlslunde ligger der flere kultur- og naturattraktioner helt tæt på vandet og med let adgang til kollektiv trafik men uden, at de er særligt synlige for besøgende i området. Der sker dog tiltag i området, der giver trædestenene til et udviklingsperspektiv for området, f. eks. åbning af Mosede Fort som museum, istandsættelse af stationsforpladsen ved Karlslunde Station, opførelse af boliger på Langagergård etc. Derfor kunne det undersøges, hvordan disse attraktioner dels kan udvikles, dels kan sammenbindes i et samlet greb med enkle midler. Mosede Havns arealer og forarealer kunne revurderes i dialog med havnens ejere, hvor nye såvel som nuværende havnerelaterede funktioner kunne indtænkes. De grønne arealer og parkeringspladsen omkring Mosede Fort kunne omdisponeres for en mere attraktiv synlighed for museet suppleret med publikumsrettede faciliteter knyttet til museet og de aktiviteter, der også er på plænerne i dag. Indsatsen understøtter Greve Kommunes planstrategiske målsætninger om at skabe gode fysiske rammer for et aktivt kultur- og fritidsliv. Der foreligger publikationer om Mosede Forts museumsprospekt, Vision & Potentialer for Mosede Fort og Idékatalog for Greve Strand. Indsatsområder Indsats: Dialog med relevante aktører Der tilrettelægges en proces for dialog med områdets aktører med henblik på udarbejdelse af en helhedsplan for udvikling af arealer i Mosede Havn, omkring Mosede Fort og endelig forbindelsen imellem disse og til Karlslunde Station. Udviklingsplan forelægges Byrådet til godkendelse i efteråret 2016 og afstemt med Helhedsplanen for Strandvejen og risikostyringstiltag i forhold til havvandsstigning.

8 Udfordring 4: Facilities management og optimering af kommunens ejendomsportefølje I 2015 vedtog Byrådet en Ejendomsstrategi for Greve Kommune med to overordnede mål: at skabe balance mellem udbud (bygninger) og efterspørgsel (brugere) på kvadratmeter. at optimere anvendelse og drift af ejendommene gennem stordriftfordelene ved at ansvar for budgetter til bygninger og services er samlet i Ejendomscentret i Center for Teknik & Miljø. Byrådet godkendte samtidig en plan for at implementere Ejendomsstrategien. Gennemførelse af planen vil over de kommende år være omdrejningspunktet for Ejendomscentrets indsats. Centret anvender principperne i Facilities Management (FM) som værktøj for at sikre en koordineret sammenhæng og styring af alle arbejdsydelser indenfor service- og bygningsdrift leveret til kommunens brugere og medarbejdere. Greve Kommunes ejendomsportefølje består af ca m 2 fordelt på 138 matrikler. Den offentlige ejendomsværdi på de nævnte bygningerne er ca. 5,1 mia. kr. I Ejendomsstrategien er der fokus på, at disse værdier skal sikres, bl.a. ved at indhente vedligeholdelsesefterslæbet på bygningerne. Greve Kommunes budget afspejler Ejendomsstrategiens mål og de kommende års aktiviteter, der dels er rettet mod kvalitetsforbedring, energioptimering samt en effektivisering af den kommunale ejendomsportefølje. Indsatsområderne i Ejendomscentret bidrager også til indsatserne og realiseringen af kommunens planstrategi 2015 indenfor følgende områder: Byer og byliv - Miljøbevidst, social og økonomisk sund udvikling, hvor kommunen: Renoverer, genopretter og forbedrer vores bygninger, byrum, udearealer, veje og pladser, så de er i god stand og inviterer til sikker leg, bevægelse, ophold og socialt samvær Skaber ledige arealer gennem kloge kvardratmeter, og dermed skaber plads til flere boliger og erhverv Natur og klima - Frisk luft, grønne kiler og godt badevand, hvor kommunen sikrer: Klimatilpasning, både når vi renoverer og bygger nyt En bedre CO2 balance Kultur og fritid - I alle livets faser, hvor kommunen skaber: Kloge kvadratmeter, der bidrager med uformelle kulturelle mødesteder, som kan danne grobund for udviklingen i kultur- og fritidslivet Indsatsområder Nedenfor præsenteres de indsatser, der er knyttet til den samlede udfordring. Samlet set skal strategierne og tiltagene sikre og styrke ejendomsmassen, så den til enhver tid kan honorere det eksisterende behov og sikre en optimal ejendomsøkonomi, set ud fra et totaløkonomisk perspektiv. Indsats: Prioriteret udnyttelse af kommunens ejendomme I 2015 tog Byrådet stilling til tilstandsvurdering og opgjorte investeringsbehov og besluttede, at der arbejdes videre med en række scenarier for optimering af kommunens ejendomme, der dels har en positiv business case og dels nedbringer det vedligeholdelsesmæssige efterslæb.

9 Med udgangspunkt i Byrådets valg af scenarier udarbejder Center for Teknik & Miljø i tæt samarbejde med de berørte fagcentre detaljerede beslutningsgrundlag - herunder tidsplaner - der forelægges politisk. Indsats: Håndtering af vedligeholdelsesbehov Center for Teknik & Miljø har fået gennemført bygningssyn og udarbejdet tilstandsrapporter på alle Greve Kommunes ejendomme i Dette for at skabe et overblik over vedligeholdelsesbehovet over en 10-årig periode. Vedligeholdelsesbehovet er opdelt i 5 hovedprioriteter og 2 underprioriteter: Prioritet 1: Sikkerhed og myndighedskrav Prioritet 2: Kritisk vedligeholdelse og følgeskader Prioritet 3: Uundgåligt vedligeholdelse og funktionssvigt Prioritet 4: Forebyggende vedligeholdelse Prioritet 5: Æstetisk Brugerønsker Serviceaftaler På baggrund af anlægsrammen og porteføljeoptimeringsprojekter i budget forelægger Center for Teknik & Miljø i første kvartal 2016 et forslag til en prioriteret plan for genopretnings- og vedligeholdelsesprojekter i Indsats: Gennemførelse af EPC III Byrådet besluttede i august 2015 en ny prioritering og gennemførelse af EPC III projektet om energioptimering og energirenovering på Greve Kommunes skoler og øvrige ejendomme. Ændringen har bl.a. afsæt i tilstandsrapporterne på kommunens bygninger og anbefalingerne om den mest optimale udnyttelse af resourcer. EPC III arbejderne understøtter i størst muligt omfang vedligeholdelsesbehovet og de anbefalede genopretningstiltag på bl.a. skolerne. EPC III arbejdet forventes gennemført inden udgangen af Indsats: Besparelser på ejendomsdriften Med vedtagelsen af Budget besluttede Byrådet, at der skal spares 3 mio. kr. om året fra 2017 ved at konkurrenceudsætte ejendomsområdet. Samtidig er det et mål i Ejendomsstrategien løbende at effektivisere driften af kommunens ejendomme. Byrådet har vedtaget en samarbejdsmodel mellem Byråd, medarbejdere og faglig organisation med henblik på at opnå den besluttede besparelse. Center for Teknik & Miljø vil i 2016 gennemføre en optimering og tilpasning af Ejendomscentrets organisation jf. den vedtagne model, så der opnås en besparelse på 2 mio. kr. i 2016 og den fulde besparelse på 3 mio. kr. fra 2017.

10 Udfordring 5: Energirenovering af vejbelysningsanlægget I 2015/2016 gennemføres en større energirenovering af kommunens vejbelysningsanlæg. Renoveringen vil fra 2017 og frem give en årlig energibesparelse på 3,0 mio. kr. Projektet er fremrykket i forhold til den oprindelige plan, hvilket medfører, at den fulde energibesparelse opnås et år tidligere end oprindeligt planlagt. Dette forhold indgår som Teknik- og Miljøudvalgets prioriteringsrumsforslag til budget Projektet har kobling til planstrategiens tema om byer og byliv, hvor der blandt andet rettes fokus på renovering og genopretning af kommunens byrum, udearealer, veje og pladser. Indsatsområder Indsats: Gennemførelse af energirenovering af vejbelysningsanlægget Leverandøren har udarbejdet et anlægsprogram vedrørende de første 12 mio. kr. af investeringen, som er gennemført i I 2016 gennemføres et anlægsprogram for de resterende 15,4 mio. kr. Leverandøren har på opfordring af Center for Teknik & Miljø opbygget anlægsprogrammet således, at energirenoveringen startes op de steder, hvor der umiddelbart kan opnås den største energibesparelse, således at de lavest hængende frugter høstes først. Dette princip opretholdes i anlægsprogrammet for Center for Teknik & Miljø er i tæt dialog med leverandøren under hele anlægsperioden med henblik på at sikre, at renoveringen gennemføres efter planen. Energirenoveringen er gennemført og fuldt implementeret inden udgangen af 2016.

11 Kapitel 4 Konsekvenser af budgetvedtagelsen I det vedtagne budget indgår kun få budgetændringer på Teknik- og Miljøudvalgets driftsområde. Budgetændringerne er indarbejdet i kapitel 1, der beskriver området, og i talbilaget sidst i sektorredegørelsen. De væsentligste budgetændringer i budget 2016 beskrives kort herunder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø Budgettet reduceres med i alt 5,6 mio. kr. på grund af energirenovering af indendørsbelysning, vejbelysning og indtægter vedrørende salg af energikvoter. Øgede huslejeindtægter på 3,5 mio. kr. vedrørende Langagergård. Reduktion på 2,0 mio. kr. vedrørende servicemedarbejdere. Forøgelse af budgettet på 2,3 mio. kr. på grund af større og mindre tekniske rettelser. I budget 2016 er der desuden vedtaget følgende budgetbemærkninger: Muligheden for at etablere et privat strandrensningslaug skal undersøges i dialog med grundejerforeninger mv. Byrådet orienteres om status i foråret Der indledes en dialog med Hundige Havn om nuværende planer og fremtidige udviklingsmuligheder. Status forelægges for Byrådet i første halvår I 2. kvartal 2016 fremlægges som udmøntning af ejendomsstrategien en sag om lokaleoptimering II. Der skal i sagen være et særligt fokus på kloge m2 i daginstitutioner, PPR og udviklingscenter Greve. Målet er en lokaleoptimering, der både har fokus på at optimere økonomi og faglig kvalitet. Der skal laves en boligpolitisk strategi, som belyser behovet for forskellige boligtyper, herunder skal der også ses på almene boliger. Under udarbejdelsen af strategien skal der ske en aktiv borgerinddragelse. Strategien forelægges 4. kvartal Investeringsoversigt På anlægsområdet er der i 2016 afsat rådighedsbeløb på netto 98,1 mio. kr. på Teknik- og Miljøudvalgets område. Det er en væsentlig stigning i forhold til det vedtagne budget for 2015 på 68,5 mio. kr. Desuden forventes investeringsoversigten for 2016 at blive påvirket af færdiggørelse af en del anlægsprojekter fra 2015, der forventes overført.

12 Talbilag Tal bilag til Sektorredegørelse - Center for Teknik & Miljø Beløb i kr priser Budge tomr. Emne/opgaveområde/sted Servi ceram me 2.01 Pensionistboliger og andre ejendomme U x I x 2.01 Greve Spildevand ejendomme I x 2.01 Toiletbygninger U x 2.01 Fritidsområder U x I x 2.01 Hundige Strandpark U x I x 2.01 Fritidsfaciliteter U X 2.01 Lejrskoler U x 2.01 Miljø U x I x 2.01 Lokalplaner U x 2.01 Vedligeholdelsespulje U x 2.01 Teknisk it programmer og licenser U x 2.01 PV Greve AS U X 2.01 Vinterbekæmpelse U x 2.01 Skadedyrsbekæmpelse U x I x 2.01 Erhvervsaffaldsgebyrer U x

13 I x 2.01 Greve Midtby I x 2.01 Digitale kort og info materiale U x 2.01 Kommuneplan - konsulent U x 2.01 BBR -register U x 2.01 Gate 21 U x 2.01 Rådhuset U x 2.01 Greve Videnscenter U x 2.01 Tandplejen U x 2.01 Skole U x 2.01 Solceller U x 2.01 Salg af energi besparelser I x 2.01 SFO U x 2.01 Trafiktællinger U x 2.01 Kommunale veje - vejbelysning U x 2.01 Kollektiv trafik U x 2.01 Ældreboliger U x I x 2.01 Plejecentre U x I x 2.01 Daginstitutioner, dagtilbud og klubber U x 2.01 Andel der ikke disponeres af CTM U x I x TOTAL 2.01 U I

14

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af Teknik og Miljø. Budgettet for 2016 til 2019 fremgår nedenfor i 2016

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. område 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde 2.03

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder er opdelt i to budgetområder. Budgetområde 2.01 Teknik og Miljø samt budgetområde

Læs mere

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget

Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Sektorredegørelse for Teknik- og Miljøudvalget Kapitel 1 - Beskrivelse af området Teknik- og Miljøudvalgets ansvarsområder består af 2.01 Teknik og Miljø og 2.03 Park & Vej, sidstnævnte budgetområde forventes

Læs mere

Revideret Forslag til ejendomsstrategi

Revideret Forslag til ejendomsstrategi Revideret Forslag til ejendomsstrategi Bruger Økonomi Bygning 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Forord... 3 Baggrund og udfordringer... 4 Vision... 6 Mission... 6 Mål... 6 Hvor skal vi hen?...

Læs mere

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD

Indholdsfortegnelse JANUAR Ansøgertyper i Teknik og Miljø FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD KL Indholdsfortegnelse JANUAR 2018 Ansøgertyper i Teknik og Miljø 1 FACILITY MANAGEMENT KOMMUNALE BYGNINGER RAMMERNE FOR FREMTIDENS VELFÆRD 2 Indhold Ansøgertyper i Teknik og Miljø KL Weidekampsgade 10

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Teknik- og Miljøudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Teknik- og Miljøudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Bemærkning... 3 Økonomirapport 1... 5 Økonomirapport 2... 6 Aktivitetsrapport... 7 Aktivitetstal 1 -

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Investeringsoversigt Politisk godkendte projekter Skattefinansieret anlæg

Investeringsoversigt Politisk godkendte projekter Skattefinansieret anlæg Økonomi- og Planudvalget -500-500 -500-500 1.01 Fritidsområder -500-500 -500-500 Kysten -500-500 -500-500 Budgetforlig Teknik- og Miljøudvalget -74.172-66.470-69.490-63.820 2.01 Fritidsområder -3.350-3.350-3.350-2.500

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Kloakforhold i sommerhusområderne

Kloakforhold i sommerhusområderne Kloakforhold i sommerhusområderne Behov og mulighed for kloakering i sommerhusområderne undersøgt i 2015-2016 Det var en del af de gamle/nuværende spildevandsplan I undersøgelsen har vi kigget på: Badevand

Læs mere

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *)

Direktionens anlægsforslag budget indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog (bk) *) Låne opt. Direktionens anlægsforslag budget 2019-2022 - indeholder investeringsoversigt (IO) og bruttoanlægskatalog () *) Direktionens forslag prioritet 1 2019 2020 2021 2022 Afl. drift Evt. bemærkninger

Læs mere

Borgermøde 28. maj Forslag til risikostyringsplan for stormflod

Borgermøde 28. maj Forslag til risikostyringsplan for stormflod Forslag til risikostyringsplan for stormflod 2015-2021 Velkomst v/henrik Stuckert, Formand for Teknik- og Miljøudvalget Risikostyringsplanens overordnede perspektiv v/louise Grøndahl, Naturstyrelsen og

Læs mere

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr

GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN. Anlægsrapport 1 Pr GREVE KOMMUNE DIREKTIONEN Anlægsrapport 1 Pr. 31.01. Resume af anlægsrapport 1 pr. 31.01. Anlægsrapport 1 pr. 31.01. udarbejdes som led i den af Byrådet vedtagne styring for, hvor bl.a. anlægsrapporten

Læs mere

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget

Resume Udvalget skal identificere og anbefale områder, som kan udfylde udvalgets nettoprioriteringsrum til Budget 1. Udfyldelse af prioriteringsrum til Budget 2015-2018 Sagsnr.: 253-2014-7671 Dok.nr.: 253-2014-28747 Åbent Sagsprocedure Alle fagudvalg, Økonomi- og Planudvalget og Byrådet. Resume Udvalget skal identificere

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger

Budgetopfølgning pr. 30. september Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 - Drift, refusion og finansiering - Tillægsbevillinger 1.000 kr. Forventet regnskab Forbrug pr. 30. september Korrigeret budget 2015 Forbrugsprocent Afvigelser (A)

Læs mere

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau

Budget 2018 samt overslagsårene i 2018-prisniveau Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget 2.01 Bygning, trafik og miljø 002510 Fælles formål 1 Drift 12.456.384 12.449.238 12.449.238 12.449.238 12.456.384 12.449.238 12.449.238 12.449.238 12.456.384 12.449.238

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget

Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi, personale samt administration og planlægning

Læs mere

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger

Anlægsoversigt med budgetbemærkninger BUDGET 2018-2021 Anlægsoversigt 2018-2021 med budgetbemærkninger Sammenfatning af Anlægsoversigt 2018-2021 Udgift (U), Budget løbende priser, 1.000 kr. Indtægt (I) 2018 2019 2020 2021 Anlægsprojekter,

Læs mere

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune

Greve Kommune. Ejendomsstrategi. De kloge m2. Bruger. Bygning. Økonomi. Greve Kommune. Greve Kommune Ejendomsstrategi 2 De kloge m2 Bruger Bygning Økonomi Indhold Ejendomsstrategi er udgivet af: Center for Teknik & Miljø Vedtaget af Greve Byråd den 23. marts 2015 For henvendelse vedrørende strategien:

Læs mere

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale

Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 29. januar 2018 Oversigt og opfølgning på konstitueringsaftale 2018-21 Politisk ledelse og samarbejdskultur Gensidigt tillidsfuldt samarbejde i byrådet. Byrådet har i 2014 vedtaget Spilleregler for byrådets

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING

FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN BILAG 4: MILJØVURDERING FORSLAG TIL SPILDEVANDSPLAN 2014-2020 BILAG 4: MILJØVURDERING GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR MILJØ & PLAN 03-09-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Baggrund... 3 2 Scenarier... 3 3 Miljømål... 4 4. Foranstaltninger

Læs mere

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015

INVESTERINGSOVERSIGT BUDGET 2015 Investeringsoversigt Det skattefinansierede område Ved udarbejdelsen af anlægsbudgettet på det skattefinansierede område er der taget udgangspunkt i den økonomiske politik. Ifølge denne skal der så vidt

Læs mere

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien

Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Forslag til implementeringsplan for Ejendomsstrategien Indledning Målet med handlingsplanen er at oversætte ejendomsstrategiens visioner, mål og strategier til konkrete handlinger. Denne handlingsplan

Læs mere

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008.

Nedenstående status over indflyttede boliger er udarbejdet ud fra Folkeregistrets oplysninger om indflyttede boliger pr. 1. december 2008. Notat til dagsordenpunkt Bilag 3 Center Teknik & Miljø Sagsbehandler Lone Bechmann Jensen Dato 1. december 2008 Sagsnummer 1253-61628 Bemærkninger om tilgang af nye boliger Følgende opgørelse gør status

Læs mere

Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov. Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk

Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov. Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk Københavns Ejendomme (KEjd) Det kommunale vedligeholds- og renoveringsbehov Gyrithe Saltorp ZU15@kff.kk.dk KØBENHAVNS 1 Om Københavns Ejendomme (KEjd) KØBENHAVNS 2 Porteføljen er vores omdrejningspunkt

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder i 2014 På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2014: Vand- og Natura 2000 planer Gennemførelsen af den kommunale del af de statslige Vand- og Natura 2000

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau

Budget 2017 samt overslagsårene i 2017-prisniveau Budget 217 samt overslagsårene 218-22 217-22 i 217-prisniveau 217 218 219 22 Teknik- og Miljøudvalget 212.543. 187.653. 179.639. 183.678. Teknik og miljø 212.543. 187.653. 179.639. 183.678. 251 Fælles

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017

Ejendomsstrategi og anlægsstyring. ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 Ejendomsstrategi og anlægsstyring ØDF kreds syd og midt 30. marts 2017 1 Ejendomsstrategi og anlægsstyring Kommunernes anlægs- og ejendomsudgifter - to vigtige perspektiver for økonomifunktionen: - Eksisterende

Læs mere

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017

Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Center for Miljø og Teknik August 2015 Handleplan for Klimatilpasning 2015-2017 Ballerups Kommunalbestyrelse godkendte i 2014 en Klimatilpasningsplan. Klimatilpasningsplanen

Læs mere

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal

Kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsens mødesal Referat Mødetidspunkt: 19:00 Mødested: s mødesal Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Brian Holm, Jan E. Jørgensen og Daniel Panduro havde meldt forfald. I stedet mødte Vibeke Qvist, Christine Dal og Sara

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget

Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Sektorredegørelse for Trygheds- og Integrationsudvalget Kapitel 1 Beskrivelse af området Udvalget beskæftiger sig med en række overordnede politiske og strategiske opgaver i relation til integration og

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab Tillægsbevillinger. Omplaceringer Sektorbeskrivelse for miljø- og teknikudvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2012 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2012 Regnskab 2012 Afvigelse til korr. budget 2012* Sekretariat

Læs mere

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m²

Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Politik og strategi for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Center for Kommunale Ejendomme 13. maj 2014 Politik for kommunale ejendomme Sammen skaber vi kloge m² Slagelse Kommune ønsker med sin

Læs mere

Udvalget for Klima og Miljø

Udvalget for Klima og Miljø Udvalget for Klima og Miljø revision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

By og teknik opfølgning på indsatsområder 2014

By og teknik opfølgning på indsatsområder 2014 By og teknik opfølgning på indsatsområder 2014 1. Udvikling af Fredericia bymidte og FredericiaC FredericiaC projektet har allerede sat Fredericia på landkortet, og projektet har stor betydning for udviklingen

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 02.09.10 kl. 17:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen

Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen Strategisk udviklingskonsulent 1. Job- og kravprofilen Job- og kravprofilen er en uddybning af stillingen og skal være med til at sikre en fælles forståelsesramme mellem ansøger og Helsingør Kommune i

Læs mere

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget

Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget Februar 2019 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Budget 2020-27 Budgetnotat 2: Rammevilkår og budgetrammer Fagudvalgene, Økonomiudvalget og byrådet orienteres i dette budgetnotat om rammevilkårene

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse Fokusområder i 2014 Udbud af vedligeholdelsesopgaver Forvaltningen vil fortsat have fokus på at sikre optimal konkurrence på de vedligeholdelsesopgaver, der sendes i udbud, og forvaltningen vil derudover

Læs mere

INVESTERINGSAFTALE FOR 2019

INVESTERINGSAFTALE FOR 2019 INVESTERINGSAFTALE FOR 2019 PARTERNES FÆLLES INDSATS PÅ VANDOMRÅDET MELLEM Furesø Kommune Stiager 2 3500 Værløse CVR-nr.: 29 18 83 27 ("Kommunen") OG Furesø Spildevand A/S Blokken 9, 1. 3460 Birkerød CVR-nr.:

Læs mere

Blå Plan Kolding Kolding Kommunes Spildevandsplan. Kolding Kommune

Blå Plan Kolding Kolding Kommunes Spildevandsplan. Kolding Kommune Blå Plan Kolding s Spildevandsplan Hvad er spildevandsplanen for en størrelse? Formalia: (Miljøbeskyttelseslovens 32) Kommunen skal udarbejde en plan for bortskaffelse af spildevand! Konkrete krav til

Læs mere

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg

Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Bilag 1: Opfølgning på budgetaftalens elementer for Plan- og Miljøudvalget og Teknisk Udvalg Budgetaftalen 2014-2017 Tema 1: Strategisk byudvikling 0,433 mio. kr. Aftaleparterne ønsker at være på forkant

Læs mere

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Allerød Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Allerød Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

Sektorredegørelse Center for Teknik & Miljø

Sektorredegørelse Center for Teknik & Miljø Sektorredegørelse Center for Teknik & Miljø 1 - Beskrivelse af området Center for Teknik & Miljø varetager opgaver, der sikrer de fysiske rammer for borgernes, erhvervslivets, naturens og miljøets liv,

Læs mere

Vision 2060 for KE Afløb. Hvorfor en forsyning har brug for en vision

Vision 2060 for KE Afløb. Hvorfor en forsyning har brug for en vision Vision 2060 for KE Afløb Hvorfor en forsyning har brug for en vision Del 1 HVORFOR HAR KØBENHAVNS ENERGI BRUG FOR EN VISION FOR AFLØB? Fremtiden Vi står over for fire store udfordringer: Håndtering af

Læs mere

Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget

Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget Indsatsområder for Teknik- og Miljøudvalget Kommunale ejendomme Fastholdelse af den investerede kapital i kommunale bygninger Fastholdelse af den investerede kapital i kommunale bygninger med tilhørende

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Kultur- og Fritidsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011. Kultur- og Fritidsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 1/2011 Kultur- og Fritidsudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3... 3 Økonomirapport 1... 4 Økonomirapport 2... 5 Aktivitetsrapport... 6 1 - Greve Bibliotek, besøg...

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Teknik- & Miljøudvalget. Center for Plan & Miljø. Drift. Afvigelse mellem seneste skøn. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring

Læs mere

Indhold 22-05-2014. Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning

Indhold 22-05-2014. Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning Samarbejde mellem kommune og forsyning - om klimatilpasning Birgit Krogh Paludan Civilingeniør, hydraulikker Indhold Udfordringerne Baggrund: Klimatilpasningsplanerne ind i kommuneplanen Klimatilpas/afhjælp:

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Klima- og Energipolitisk Udvalg Torsdag den 28.10.10 kl. 16:00 i mødelokale 6-7 Medlemmer: Hans Barlach (C) Niclas Bekker Poulsen (A) Kai O. Svensson (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Side

Læs mere

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam

Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling v/ Per Breddam Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Indsigelse til Forslag til Strategi for Kommuneplan 2013 og Lokal Agenda 21 Nr. Indsiger Indsigelse Forslag til svar 1 Danmarks Naturfredningsforening Greve Afdeling

Læs mere

NOTAT. Under ØU har der i 2012 været 107 anlægsemner, heraf ønskes de 42 anlægsemner overført til 2013, jævnfør nedenstående specifikation.

NOTAT. Under ØU har der i 2012 været 107 anlægsemner, heraf ønskes de 42 anlægsemner overført til 2013, jævnfør nedenstående specifikation. SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2012 til 2013 Til: Økonomi-, teknik- og miljøudvalget Dato: 14. februar 2013 Sagsbeh.: Tom Hougaard Knudsen Sagsnr.:

Læs mere

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer

INVESTERINGSPLAN 2028 FAKTA. Bygningsvedligeholdelse Byudvikling Kreative læringsfællesskaber Plejeboliger og botilbud Øvrige investeringer Øvrige investeringer INVESTERINGSPLAN 2028 Fakta 1: Derfor investerer vi. Det står vi på. Fakta 2: Oprindelig og revideret investeringsplan 2028 Fakta 3: Investeringsresultater i 2020-2022 Fakta 4: Investeringsresultater

Læs mere

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden

1. Konkretisering af budgetaftalens konsekvenser for finansiering af Investeringsplan2028 og andre aktiviteter i budgetperioden Notat Vedrørende: Salgsindtægter, baseline Indledning I forbindelse med aftale om budget 2019-2022 blev Investeringsplan2028 også vedtaget. Med Investeringsplan2028 afsættes samlet 1.160 mio. kr. over

Læs mere

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre

CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE. København december Job- og personprofil. gør god ledelse bedre København december 2018 Job- og personprofil CENTERCHEF TEKNIK OG MILJØ GREVE KOMMUNE GENITOR LANGEBROGADE 6E, 3.TV 1411 KØBENHAVN K TLF. 31410178 KONTAKT@GENITOR.DK CVR-NUMMER: 35524258 Indledning Direktør

Læs mere

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp

Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp InnoByg Efterårskonference den 9. november 2011 Energirenovering i København v. Direktør Gyrithe Saltorp KOMMUNE De næste 20 minutter Kort om Københavns Ejendomme Energirenovering i København Overvejelser

Læs mere

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014

NOTAT. Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 NOTAT Investeringspolitik Dato: 1. maj 2014 Billund kommunes overordnede økonomiske politik, har i en årrække i hovedsagen været koncentreret om, at sikre et ordinært overskud på den skattefinansierede

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Strategi for håndtering af regnvand

Strategi for håndtering af regnvand 2015 Strategi for håndtering af regnvand Teknik og Miljøcente 01 01 2015 Indhold Hvorfor en strategi vedrørende regnvand s.2 Byrådets vision s.3 Vandets kredsløb s.4 LAR, Lokal Afledning af Regnvand s.

Læs mere

Ejendomsstrategi Varde Kommune

Ejendomsstrategi Varde Kommune Ejendomsstrategi Varde Kommune 2017-2022 1 Varde gamle Rådhus 2 Indholdsfortegnelse Fra mange m² til smarte m² Grunddata let anvendelige og valide grunddata Arealoptimering Smartere ud nyttelse af kvadratmeter

Læs mere

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018

Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Udkast til kommissorium for formulering af Ejendomsstrategi i Syddjurs Kommune 2. halvår 2018 Indledning og baggrund Der er politisk truffet beslutning om et nyt fælles ejendomscenter i Syddjurs Kommune

Læs mere

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen

13. marts Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Sofie Wedum Withagen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 13. marts 2019 Sagsnr. 2019-0066376 Dokumentnr. 2019-0066376-2 Intern høring af Forslag til Kommuneplan 2019 - Skabelon til høringssvar

Læs mere

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr.

Budget 2012. Anlægsbudget 2012-15. Udvalget for Miljø og Teknik. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. Byg, Vej og Miljø: 1.000 kr. 2012 2013 2014 2015 1: Byfornyelse 2: Små trafiksikkerhedsprojekter 2: Ny skolestruktur - sikre skoleveje 2: Innovationsproj. - statslige puljer 3: Renovering af signalanlæg

Læs mere

Økonomi- og Planudvalget

Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelser Økonomi- og Planudvalget Sektorredegørelse for Økonomi- og Planudvalget Kapitel 1 beskrivelse af området Økonomi- og Planudvalget beskæftiger sig primært med styring af kommunens økonomi,

Læs mere

Grontmij. Informationsmøde, De selvejende institutioner. Projektleder Jeanette Johansson Aarhus 24. marts 2015

Grontmij. Informationsmøde, De selvejende institutioner. Projektleder Jeanette Johansson Aarhus 24. marts 2015 Copyright 2012 2014 Grontmij A/S CVR 48233511 Grontmij Informationsmøde, De selvejende institutioner 1 Projektleder Jeanette Johansson Aarhus 24. marts 2015 Musikhuskvarteret - Aalborg Gødstrup Hospital

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Center for Kommunale Ejendomme. Slagelse Kommunes EJENDOMSSTRATEGI. Center for Kommunale Ejendomme. 20. oktober

Center for Kommunale Ejendomme. Slagelse Kommunes EJENDOMSSTRATEGI. Center for Kommunale Ejendomme. 20. oktober Center for Kommunale Ejendomme 1 Slagelse Kommunes EJENDOMSSTRATEGI Center for Kommunale Ejendomme Udgangspunktet 2014 Center for Kommunale Ejendomme 2 417 ejendomme inkl. eksterne lejemål 975 bygninger

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt

Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget Generelle bemærkninger til Budget Generelt Bilag 5 Generelle bemærkninger til budget 2020 Generelle bemærkninger til Budget 2020 1. Generelt Ifølge Social- og Indenrigsministeriet skal byrådet inden den 15. oktober hvert år godkende et budget for

Læs mere

Øget afstrømning og afledte konsekvenser for recipient og naturforhold

Øget afstrømning og afledte konsekvenser for recipient og naturforhold Øget afstrømning og afledte konsekvenser for recipient og naturforhold Nikolaj Kruse Christensen Teknik og Miljø, Aarhus Kommune 29-05-2018 ATV Jord og Grundvand Dagsorden 1. Lidt om Aarhus og vandet 2.

Læs mere

Klima- og energiindsatsen Fredensborg Kommune. Klima- og energi

Klima- og energiindsatsen Fredensborg Kommune. Klima- og energi indsatsen Fredensborg Kommune Hvordan lige pludselig så stor fokus på energi og klima i Fredensborg? Politikere og ildsjæle i forvaltningen insisterer på at gøre en forskel. Stor ledelsesmæssig opbakning

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget

Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010. Kultur - og Fritidsudvalget Økonomi og Aktivitetsrapport 3/2010 Kultur - og Fritidsudvalget Indhold Forord... 3 Økonomirapport... 3 Økonomirapport 1... 6 Økonomirapport 2... 7 Aktivitetsrapport... 8 Aktivitetstal 1 - Greveordningen...

Læs mere

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011 Klimakommunehandlingsplan 2009-2012 Indhold Indledning... 3 Projekter og tiltag til realisering af reduktionsmål... 4 EPC-projekter i kommunale institutioner... 4 Tiltag... 4 Reduktionspotentiale... 5

Læs mere

Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning.

Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning. Strategi for separatkloakering af eksisterende fælleskloakerede kloaksystemer regn og spildevand i hver sin ledning. Regn og husspildevand løber i hver sin ledning i de kloaksystemer, som anlægges i dag,

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Greve Kommune Klima- og Energipolitisk Udvalg Referat Torsdag den 13.12.12 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Ikke til stede:

Læs mere

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø

Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø Udviklingsaftale 2018 for Teknik & Miljø I denne udviklingsaftale fremgår det, hvilke udviklingsmål vi i Teknik & Miljø vil arbejde med i 2018. Udviklingsmålene er opdelt i 2 dele. Del I der gennem vores

Læs mere

Det tekniske område opfølgning på indsatsområder 2012

Det tekniske område opfølgning på indsatsområder 2012 Det tekniske område opfølgning på indsatsområder 2012 Udvikling af Fredericia bymidte FredericiaC projektet har allerede sat Fredericia på landkortet og projektet har stor betydning for udviklingen af

Læs mere

Udkast til udviklingsaftale. for området Byggeri

Udkast til udviklingsaftale. for området Byggeri November 2013 Udkast til udviklingsaftale for området Byggeri 2014-2015 1 Indledning Aftalen indgås mellem Plan- og Byggeudvalget og centerchefen for Teknik og Miljø Målet med aftalen er at præcisere de

Læs mere

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø Målsatte er i Center for Teknik & Miljø Udvalget for Teknik og Miljø har den 8. marts 216 vedtaget nye servicemål for den gennemsnitlige på udvalgte sagsområder. Ændringen af servicemålene er en opfølgning

Læs mere

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune

Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 4. august 2015 Sagsbehandler Mette Albrandt Telefon direkte 76 16 13 09 Sagsid 15/11910 Strategi for Alment Nybyggeri i Esbjerg Kommune 1. Forord... - 2-2. Strategien i

Læs mere

Budgetforslag behandling

Budgetforslag behandling Drift - ændringer 7.253.207 5.440.390 4.592.090 4.567.090 Serviceudgifter - ændringer 8.249.585 6.775.410 5.927.110 5.902.110 Økonomi-, teknik- og miljøudvalget - ændringer 4.211.941 3.344.766 2.496.466

Læs mere

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala

Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Frederikshavn Arealoptimering i stor skala Lær noget om: Data Strategi Samarbejde Opbakning Casen viser, hvordan Resultater og mål: Den samlede kommunale bygningsmasse inkl. arealer i selvejende institutioner

Læs mere

Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering

Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering Områdeplaner til brug for planlægning og prioritering I Spildevandsplan 2017, som Kommunalbestyrelsen godkendte på sit møde den 30. august 2017, introduceredes begrebet områdeplan, som skal udgøre et planlægningsværktøj

Læs mere

Effektiviseringsstrategi

Effektiviseringsstrategi Allerød Kommune Effektiviseringsstrategi 2017-20 Maj 2016 1 Indledning Med afsæt i Allerød Kommunes vision Fælles udvikling i Balance, præsenteres hermed kommunens effektiviseringsstrategi. Fælles - ved

Læs mere

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø

Målsatte sagsbehandlingstider i Center for Teknik & Miljø i alt pr. kvartal Målsatte er i Center for Teknik & Miljø Udvalget for Teknik og Miljø har den 8. marts 216 vedtaget nye servicemål for den gennemsnitlige på udvalgte sagsområder. Ændringen af servicemålene

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ. Klimakommune. Statusrapport for forbrugsåret 2014/2015 SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Klimakommune Statusrapport for forbrugsåret 214/215 Statusrapport for forbrugsåret 214 Solrød Kommune tilsluttede sig Danmarksnaturfredningsforenings klimakommune aftale

Læs mere

Centeraftale Direktionens aftale med Center for Trafik og Ejendomme

Centeraftale Direktionens aftale med Center for Trafik og Ejendomme Centeraftale 2019 Direktionens aftale med Center for Trafik og Ejendomme Indledning Denne centeraftale indgås mellem Direktionen og Center for Trafik og Ejendomme. Aftalen er gældende for 2019. Aftalen

Læs mere

Byggesagsafdelingen. Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015

Byggesagsafdelingen. Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015 Byggesagsafdelingen Orientering 2015 Teknik- og Miljøudvalget 16. juni 2015 Byggesagsafdelingens opgaver Myndighedsbehandling: Behandling af byggeansøgninger (Byggeloven og Planloven (i.f.t. lokalplaner))

Læs mere

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift

CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012. Egen anlægs- og bygningsdrift CO 2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egen anlægs- og bygningsdrift CO2 regnskab for Egedal Kommune 2012 Egedal Kommune indgik i efteråret 2008 en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening.

Læs mere