UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM. A.P. Møller - Mærsk A/S. World Wide Traffic ApS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM. A.P. Møller - Mærsk A/S. World Wide Traffic ApS"

Transkript

1 - MNE UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 31. marts V A.P. Møller - Mærsk A/S (advokat Christian Løvenørn Bardenfleth) mod World Wide Traffic ApS Indledning og påstande Denne sag, som er anlagt den 21. august 2014, handler om, hvorvidt World Wide Traffic ApS logo krænker A.P. Møller - Mærsk A/S varemærkeret til et figurmærke med en syvtakket stjerne på to ben. A.P. Møller - Mærsk A/S har nedlagt følgende endelige påstande:

2 Sagsøgte tilpligtes at anerkende at være uberettiget til og forbydes at gøre erhvervsmæssig brug af figurmærket, som vist i bilag 5, 7 og 14, for transport-, shipping- og logistikvirksomhed og dermed beslægtet virksomhed. 2. Sagsøgte tilpligtes at anerkende at have handlet i strid med god markedsføringsskik ved at have gjort erhvervsmæssig brug af figurmærket, som vist i bilag 5 og 7, for transport-, shipping- og logistikvirksomhed og dermed beslægtet virksomhed. 3. Sagsøgte tilpligtes at betale vederlag og/eller erstatning på kr ,00 med sædvanlig procesrente fra sagens anlæg og til betaling sker, subsidiært et mindre beløb fastsat efter rettens skøn. World Wide Traffic ApS har nedlagt påstand om frifindelse. Oplysningerne i sagen Sagsøgeren, A.P. Møller Mærsk A/S, er et verdensomspændende selskab med aktiviteter særligt indenfor shipping, olie og gas, og koncernen beskæftiger på verdensplan personer. Sagsøgte, World Wide Traffic ApS, er en enkeltmands ejet shippingvirksomhed stiftet i 2012, som tilbyder fragtløsninger til hele verden. A.P. Møller - Mærsk A/S varemærke og rettigheder A.P. Møller - Mærsk er indehaver af en dansk varemærkeregistrering fra 1974 (VR ) af et figurmærke indeholdende en syvtakket stjerne omgivet af en firkant. Varemærket er registreret i sort/hvid.

3 - 3 - Mærsk har længe før og også efter varemærkeregistreringen gjort erhvervsmæssig brug af figurmærket med en hvid syvtakket stjerne på to ben omgivet af en lyseblå farve, blandt andet indenfor shippingindustrien; Ved varemærkeregistreringen i 1974 blev figurmærket registreret i blandt andet klasse 39, som beskytter varemærket inden for transportvirksomhed, såsom ved søtransport, jernbaneog lastbiltransport, lufttransport, containerudlejning mv. I 2003 fik Mærsk endvidere registreret EU-varemærkeret til figurmærket, og der er fremlagt oversigt over Mærsks registrering af varemærket i en lang række lande over hele verden. Parterne er enige om, at Mærsks varemærke velkendt både i Danmark og i udlandet for transport-, shipping- og logistikvirksomhed. Der er fremlagt dokumentation for, hvordan Mærsk anvender stjerne-logoet og den lyseblå farve i mange af sine aktiviteter. World Wide Traffic ApS logo Siden World Wide Traffics stiftelse i 2012 har en blå 7-takket stjerne omgivet af 24-takket hvid stjerne og en 12-takket blå stjerne været anvendt som logo eller varemærke for selskabet: På virksomhedens hjemmeside anvendes logoet blandt andet således:

4 - 4 - Word Wide Traffic ApS har vedrørende det påståede krænkede mærke anført, at der ikke er risiko for forveksling imellem de to logoer, idet der er mange virksomheder inden for shippingindustrien, der anvender stjerner i deres varemærker, som illustreret af følgende eksempler:

5 - 5 - ZIM (fra selskabets hjemmeside): Sea Star (fra selskabets hjemmeside);

6 - 6 - Der er endvidere fremlagt en række eksempler, hvor stjernen anvendes som symbol inden for religion, eller hvor stjernen har historiske referencer, særligt til Balkan, hvor virksomhedens stifter oprindeligt kommer fra. Den blå farve i World Wide Traffic ApS logo symboliserer tillige Bashkim Kamberis egen oprindelige region, hvor farven blandt andet anvendes af brude under bryllupper. Forklaringer Der er under sagen afgivet forklaring af Bashkim Kamberi og Anne Pindborg. Bashkim Kamberi har blandt andet forklaret, at han er stifter af og direktør i selskabet World Wide Traffic ApS. Selskabet blev stiftet i juni 2012 og opererer inden for transport- og shippingbranchen. Selskabet har primært transportopgaver fra danske kunder. Han er selv

7 - 7 - uddannet indenfor shippingbranchen og har tidligere været ansat hos A.P. Møller-Mærsk med 12 års anciennitet. Virksomheden markedsføres ikke ud over hjemmesiden. Ud over en deltidsansat er han den eneste ansat i selskabet. Selskabet har en omsætning på mellem kr. årligt med en årlig fortjeneste på ca kr. De år hvor der har været underskud, har hans familie støttet ham økonomisk. Da han var 10 år gammel, drømte han om udformningen af det, der senere blev til selskabets logo. Det var hans søster, der tegnede det for ham. Der er en stærk reference i logoets udformning og farve til hans albanske rødder, herunder til Moder Theresa og hans religiøse overbevisning, hans familie og til stjernebilleder. Der er mange andre virksomheder, herunder indenfor shippingbranchen, som ligeledes anvender en stjerne som logo for deres forretning. Vidnet kender godt A. P. Møller-Mærsks logo. Ingen kunder har forvekslet hans selskab med Mærsk. Det undrer ham, at Mærsk ikke har reageret tidligere, da han har udført transportopgaver for koncernen. Talemåden rettidig omhu, som også findes på World Wide Traffics hjemmeside. er et almindeligt dansk udtryk, som ikke specifikt refererer til Mærsk. Advokat Anne Pindborg har blandt andet forklaret, at hun har været ansat som in-house advokat hos Mærsk siden Hun beskæftiger sig primært med børsret og selskabsret. Hun har det interne ansvar for Mærsks varemærkeadministration. Det er advokatfirmaet Plesner, som står for den daglige administration af Mærsks varemærker. Mærsk Mc-Kinney Møllers farfar, Peter Mærsk Møller, anvendte i 1886 for første gang den 7- takkede stjerne på sit første skib. Efter sigende symboliserer den 7-takkede stjerne en speciel nat, hvor Peter Mærsk Møller så på stjernerne og bad om, at hans hustru skulle blive rask. Da Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg blev stiftet i 1904, blev den 7-takkede hvide stjerne på to ben i den lyseblå firkant anvendt som selskabet varemærke. Varemærkets

8 - 8 - udformning og farve er anvendt lige siden på Mærsks aktiviteter og symboliserer de gamle dyder og værdier, som hr. Møller indførte. Koncernen har registreret sit varemærke i de lande, som Mærsk opererer i, og der er global overvågning af, om varemærkerettighederne overtrædes. I dette tilfælde var det dog i en intern mail fra juli 2014, at der første gang blev gjort opmærksom på krænkelsen af varemærket. Varemærket er registreret i sort/hvid, hvilket medfører, at registreringen omfatter alle farver. Det er korrekt, at sagsøgtes logo ikke har den helt samme blå nuance som Mærsk varemærke, samt at nogle af Mærsk-koncernens datterselskaber ikke anvender den hvide 7-takkede stjerne i den lyseblå firkant som kendetegn, idet disse selskaber af forretningsmæssige årsager ønsker at brande sig under eget mærke. Hun har ikke før dagens forklaring haft kendskab til, at Bashkim Kamberi tidligere har arbejdet for Mærsk. Hos Mærsk fokuserer man på selve krænkelsen og ikke på krænkeren eller personen bag det selskab, der krænker. Parternes synspunkter For sagsøgeren, A. P. Møller Mærsk A/S, er der i det væsentlige procederet i overensstemmelse med påstandsdokumentet af 26. oktober 2016, hvoraf bl.a. fremgår: Sagsøger har gennem brug og registrering opnået eneret til figurmærket, som vist i bilag 2 og 3, herunder i farvekombinationen lyseblå/hvid, som vist i bilag 1, som varemærke for blandt andet transport-, shipping- og logistikvirksomhed i klasse 36 og 39, jf. varemærkelovens 3, stk. 1. Sagsøgers figurmærke, som vist i bilag 2 og 3, herunder i farvekombinationen lyseblå/hvid, som vist i bilag 1, er stærkt indarbejdet og velkendt både i Danmark og i udlandet for transport-, shipping- og logistikvirksomhed, hvilket sagsøgte har anerkendt ved et telefonisk forberedende retsmøde den 8. december 2014, jf. retsbog af 12. december 2014.

9 - 9 - Det gøres på baggrund heraf gældende, at retten ved sin afgørelse af nærværende sag kan lægge til grund, at sagsøgers syvtakkede lyseblå stjerne er velkendt i Danmark for alle de aktiviteter, som sagsøger opererer inden for og tilmed er vitterligt kendt inden for shippingbranchen (transport-, shipping- og logistikvirksomhed). Det faktum, at sagsøgers syvtakkede lyseblå stjerne er velkendt i Danmark for alle de aktiviteter, som sagsøger opererer inden for og tilmed er vitterligt kendt inden for shippingbranchen (transport-, shipping- og logistikvirksomhed), er et afgørende element, som indgår i forvekslelighedsvurderingen, idet et stærkt indarbejdet og velkendt mærke nyder en bredere beskyttelse, end der tilkommer mindre indarbejdede varemærker. Der kan være forvekslingsrisiko, selv hvor der er en lavere grad af lighed mellem varemærkerne, såfremt ligheden mellem varerne er stor, og det ældre varemærke har en stor adskillelsesevne, jf. EU-Domstolens afgørelse i sag C-342/97 (Lloyd), præmis 21. At denne praksis fortsat følges i Danmark fremgår bl.a. af Patent og Varemærkestyrelsens vejledning i "Varemærkehåndbogen", hvor det blandt andet anføres: "Det antages, at den særlige grad af særpræg, som et velkendt varemærke gennem en intensiv indarbejdelse besidder, kan forøge risikoen for, at den relevante omsætningskreds vil tro, at der er en forbindelse mellem det velkendte mærke og et yngre mærke. Dette betyder, at et ældre velkendt mærke, der er velkendt for de samme eller lignende varer, som et yngre mærke er registreret eller anvendt for, kan opnå en "større" beskyttelse i forhold til ligheden mellem mærkerne. Ofte vil det nemlig i en sådan situation være tilstrækkeligt, at der blot er visse ligheder mellem mærkerne, for at det kan konkluderes, at omsætningskredsen vil antage en forbindelse mellem mærkerne, og at der som følge heraf opstår en risiko for forveksling." [Fremhævet her] Efter praksis er der således kun et lavt krav om lighed mellem helhedsindtrykkene af varemærkerne, når det ene varemærke er stærkt indarbejdet eller har stor adskillelsesevne. I tillæg hertil bemærkes, at det for alle varemærker gælder, at det er tilstrækkeligt for, at der foreligger forvekslingsrisiko, at den berørte kundekreds forbinder varemærkerne med hinanden, dvs. skaber en sammenhæng mellem disse (forbindelsesforveksling), selvom den ikke forveksler varemærkerne i traditionel forstand, jf. sag C-408/01 Adidas/Fitnessworld, præmis 28 og 29. Sagsøger gør gældende, at sagsøgtes brug af figurmærket, som vist i bilag 5 og bilag 7, er i strid med sagsøgers rettigheder til sagsøgers figurmærke, som vist i bilag 2 og 3, herunder i farvekombinationen lyseblå/hvid, som vist i bilag 1, idet der er tale om forvekslelige varemærker, jf. varemærkelovens 4, stk. 1, nr. 2, samt markedsføringslovens 1, jf. 18. Det gøres i den forbindelse gældende, at de tjenesteydelser, som sagsøger og sagsøgte anvender deres figurmærker for, er identiske og/eller ligeartede, hvilket er ubestridt fra sagsøgtes side, hvorfor der ikke skal stilles de samme rigoristiske krav til mærkeligheden, jf, Lloyd-dommen. Det gøres gældende, at der ved mærkelighedsvurderingen i nærværende sag alene skal foretages en bedømmelse af sagsøgers syvtakkede lyseblå stjerne overfor sagsøgtes lyseblå stjernelogo, jf. nedenfor.

10 Ved en sammenligning heraf, er det tydeligt, at sagsøgers identiske syvtakkede stjerne indgår i sagsøgtes logo, jf. nedenfor. Udover at sagsøgers identiske syvtakkede stjernelogo indgår i sagsøgtes varemærke, så anvender sagsøgte tillige farvekombinationen lyseblå/hvid. Det gøres i den forbindelse gældende, at det for sagens afgørelse er irrelevant om selve pantonen ikke er identisk, idet begge farver tydeligt er lyseblå. Det gøres videre gældende, at sagsøgers indarbejdelse og langvarige brug af den syvtakkede lyseblå stjerne, jf. ovenfor, og brugen af lyseblå som "corporate colour" for alle sine aktiviteter inden for shippingbranchen, herunder for transport- og logistikvirksomhed, jf. bilag 1, 10 og 11, bevirker - når der tillige henses til farvesammensætningen af sagsøgtes stjernelogo - at der samlet ud fra en helhedsvurdering foreligger den fornødne forvekslingsrisiko mellem mærkerne, herunder at der i hvert fald skabes en forbindelse imellem disse mærker, hvilket ifølge Adidas-dommen er tiltrækkeligt til, at der foreligger en varemærkekrænkelse. Samlet gøres det således gældende, at sagsøgtes varemærke i form af et lyseblåt stjernelogo, som vist i bilag 5 og 7, udgør en krænkelse efter varemærkelovens 4, stk. 1, nr. 2. Sagsøger gør envidere gældende, at sagsøgte ved brug af figurmærket, som vist i bilag 5 og bilag 7, utilbørligt udnytter sagsøgers syvtakkede stjernes særpræg og renommé i strid med varemærkelovens 4, stk. 2. Den udvidede beskyttelse, som gælder efter varemærkelovens 4, stk. 2, finder også anvendelse, når der er tale om lignende varer og tjenesteydelser, jf. EU-Domstolens afgørelse i sag C-299/00 (Davidoff mod Gofkid), præmis 23 og 25. Sagsøgers figurmærke skal ifølge praksis gives beskyttelse mod, at andre i snyltningshensigt "ved sin brug af tegn, der ligner det renommerede varemærke, forsøger at lægge sig i kølvandet på varemærket med henblik på at drage fordel af varemærkets tiltrækningskraft, omdømme og prestige samt uden at foretage en selvstændig indsats, at udnytte den kommercielle indsats, som varemærkeindehaveren har ydet for at skabe og vedligeholde varemærkets image", jf. EU domstolens dom i C-487/07 (L'Oreal), præmis 49.

11 Tilsvarende er fastslået i dansk retspraksis om velkendte varemærker, jf. U SH (Rolls-Royce), U SH (Netto) og U SH (Converse stjernemærket). Sagsøgtes varemærke i form af et lyseblåt stjernelogo, som vist i bilag 5 og 7, må anses for utilbørligt at udnytte sagsøgers figurmærkes særpræg og renommé. Det må antages, at baggrunden for, at sagsøgte valgte et varemærke med et lyseblåt stjernelogo må have været, at sagsøgte gerne ville skabe en forbindelse til sagsøger, for derved at lægge sig i kølvandet på sagsøger, med henblik på at drage fordel af varemærkets tiltrækningskraft og omdømme uden at foretage en selvstændig indsats, og at udnytte den kommercielle indsats, som sagsøger har ydet for at vedligeholde og skabe sagsøgers image, jf. L'orealdommen. Brugen af sagsøgtes lyseblå stjernelogo som varemærke for shippingvirksomhed må derfor anses for utilbørligt at udnytte sagsøgers figurmærkes særpræg og renommé i strid med varemærkelovens 4, stk. 2. På baggrund af ovenstående gøres det således gældende, at sagsøgte er forpligtet til at betale et rimeligt vederlag for udnyttelsen af sagsøgers varemærkeret, jf. varemærkelovens 43 stk. 1, nr. 1 og/eller erstatning, jf. 43, stk. 1 nr. 2, idet der ved fastsættelse af erstatning skal tages hensyn til sagsøgtes fortjeneste ved brugen af figurmærket, som vist i bilag 5 og 7, jf. 43, stk. 2 samt tillige et rimeligt vederlag efter markedsføringslovens 20 stk. 3. Det må i den forbindelse tillægges sagsøgte processuel skadevirkning, at sagsøgte ikke har opfyldt sagsøgers provokation 2 og oplyst, hvilken omstætning og fortjeneste man har haft i perioden frem til nu, jf. retsplejelovens 344, stk. 2. Det skal endvidere påpeges, at tilkendelse af et rimeligt vederlag efter varemærkelovens 43, stk. 1, nr. 1 og markedsføringslovens 20, stk. 3 ikke er betinget af, at der kan dokumenteres et tab. Sagsøgte, World Wide Traffic ApS, har til støtte for sin påstand om frifindelse navnlig anført, at betingelserne for at nedlægge forbud ikke opfyldt. Der er ikke risiko for forveksling mellem de to varemærker, og der er heller ikke tale om, at World Wide Traffic utilbørligt udnytter den goodwill, der er knyttet til Mærsks varemærke. Stjernen er et almindeligt symbol, som ikke nyder den beskyttelse, som hævdes af Mærsk. Som dokumenteret under sagen findes der talrige eksempler på brugen af stjernen som symbol i allehånde sammenhænge, også fra tider, som går langt længere tilbage end Mærsks brug af stjernen. Ud over de historiske eksempler skal det også bemærkes, at der hos det albanske folk og i deres geografiske område, som virksomheden World Wide Traffic har en tilknytning til, er og har været en vidt udstrakt brug af stjernen som symbol. Det samme gælder for den lyseblå og den hvide farve. Også inden for transport og shippingbranchen ser

12 man en vidt udstrakt brug af stjernen, også med syv takker, og af farven lyseblå. Dette gælder også for tiden forud for, at Mærsk tog disse mærker i brug. World Wide Traffic og Mærsk har ikke samme kernevirksomhed eller samme kundekreds, og der har ikke været så meget som antydningen af nogen forvekslelighed hos kunderne i praksis. Endelig kan det ved sammenligning mellem de to varemærker tydeligt ses, at der ikke er risiko for forveksling eller nogen utilbørlig udnyttelse. Herunder bemærkes også, at World Wide Traffic ikke benytter samme lyseblå farve som Mærsk. Sø- og Handelsrettens begrundelse og resultat A.P. Møller Mærsk A/S har gennem brug og registrering opnået eneret til figurmærket med den syvtakkede stjerne, herunder i kombinationen lyseblå og hvid, som er et stærkt indarbejdet og velkendt varemærke i Danmark, herunder inden for shippingbranchen, hvor det tillige må anses for vitterligt kendt i udlandet. World Wide Traffic ApS anvender sit figurmærke inden for samme branche som Mærsk. Og efter en helhedsvurdering af de to mærkers visuelle indtryk finder retten det godtgjort, at der i den relevante kundekreds i hvert fald vil skabes en forbindelse mellem World Wide Traffics mærke og Mærsk stærkt indarbejdede og velkendte varemærke. Det bemærkes navnlig, at World Wide Traffics mærke i farverne lyseblå og hvid indeholder en syvtakket stjerne af samme udformning som Mærsks, som hviler på to ben. Betingelserne for at tage Mærsks påstand 1 om forbud til følge er herefter opfyldt, idet World Wide Traffics brug af mærket tillige findes at ville medføre en utilbørlig udnyttelse af særpræget for Mærsks velkendte mærke, jf. varemærkelovens 4, stk. 2. Det, som World Wide Traffics har anført om brugen af stjerner i øvrigt, herunder i mange andre udformninger og sammenhænge, gør ingen forskel herfor. Når retten tager forbudspåstanden i påstand 1 til følge, er der ingen grund til, at World Wide Traffic under påstand 1 tillige skal anerkende, at selskabet ikke må bruge mærket.

13 På den anførte baggrund, og idet det bemærkes, at direktøren og eneejeren af World Wide Traffic er tidligere ansat hos Mærsk, tages tillige Mærsks påstand 2 om overtrædelse af markedsføringsloven til følge, jf. markedsføringslovens 1, jf. 18. Det bemærkes, at en sådan påstand normalt ville blive afvist som et anbringende, men at Mærsk i denne sag har en selvstændig retlig interesse i påstanden som følge af sagens omtale i offentligheden. Mærsk har som følge af overtrædelsen krav på rimeligt vederlag og erstatning, jf. varemærkelovens 43, stk. 1. Denne fastsættes helt skønsmæssigt til kr. med renter som påstået. Der er herved navnlig lagt vægt på den ubestridte store værdi af Mærsks varemærke, men på den anden side også på den særdeles begrænsede størrelse af World Wide Traffics virksomhed, udbredelse og omsætning. Som følge af sagens resultat skal World Wide Traffic betale sagsomkostninger til Mærsk med kr. Beløbet udgøres af retsafgift på kr. og udgifter til advokatbistand på kr. eksklusive moms. Der er ved fastsættelsen af sidstnævnte taget hensyn til sagens karakter, omfang og forløb, herunder med hovedforhandling på en halv dag. Thi kendes for ret: World Wide Traffic ApS forbydes at gøre erhvervsmæssig brug af figurmærket som vist i bilag 5, 7 og 14 for transport-, shipping- og logistikvirksomhed og dermed beslægtet virksomhed. World Wide Traffic ApS skal anerkende at have handlet i strid med god markedsføringsskik ved at have gjort erhvervsmæssig brug af figurmærket som vist i bilag 5 og 7 for transport-, shipping- og logistikvirksomhed og dermed beslægtet virksomhed. World Wide Traffic ApS skal inden 14 dage til A.P. Møller Mærsk A/S betale kr. med procesrente fra den 21. august 2014.

14 I sagsomkostninger skal World Wide Traffic ApS inden 14 dage betale kr. til A.P. Møller Mærsk A/S. Sagsomkostningsbeløbet forrentes efter rentelovens 8 a. Ole Bramsnæs Mads Bundgaard Larsen Jens Krog (Sign.) Udskriftens rigtighed bekræftes Sø- og Handelsretten, den 31. marts 2016

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B265600D - BFM UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 29. september 2017 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Gerd Sinding (kst.)). 10. afd. nr. B-2656-15:

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 10. februar 2010 V-51-09 Cembrit A/S (advokat Louise Unmack) mod Eternit-Specialisten v/ Kim Rønne Nielsen Indledning Denne sag vedrører spørgsmålet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 8. juli 2011 kl. 10.00 V-92-10 The Travelers Indemnity Company (advokat Susie P. Arnesen) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Kammeradvokaten)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 813 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Louise Unmack Rygaard Indklagede: Tryg Auto Hovedvejen 92 2600 Glostrup v/ advokat Peter Schäfer Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 986 Klager: home A/S v/advokat Tanya Meedom Plesner Svane Grønborg Amerika Plads 37 2100 København Ø Indklagede: HomeLet Mette Ruds Vej c/o Kurt Jensen 5700 Svendborg Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 411 Klager: Toyota Danmark A/S Dynamovej 10 2730 Herlev v/advokat Frank Bøggild Indklagede: Horskjær Automobil A/S Kornvænget 1-5 8600 Silkeborg Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS RETSBOG DOM Afsagt den 21. januar 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, direktør Peter G.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 19. september 2014 Sag 228/2013 (1. afdeling) Danske Familierestauranter A/S og Jensen s Bøfhus A/S (advokat Lasse A. Søndergaard Christensen for begge) mod Sæby Fiskehal

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0041 Klager: Applus Danmark A/S Korsdalsvej 111 2610 Rødovre v/advokat H. Bo Andersen Indklagede: Ulrich Dalsgaard Hejle Gustav Adolphs Vej 5 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 11. december 2013 Sag 197/2012 (1. afdeling) Homeenter AB (advokat Jane Frederikke Land) mod Noma af 2003 ApS (advokat Johan Løje) I tidligere instans er afsagt dom af

Læs mere

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

DOM. SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen. (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) Bredenoord A/S. (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen) - MSL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 24. oktober 2012 V-52-11 SKA-DAN v/ Jørn Solgaard Andersen (Advokat Henrik Mansfeldt Witt) mod Bredenoord A/S (Advokat Mads Marstrand-Jørgensen)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2011-0111 Klager: Vi Køber Guld v/matthew James Alexander Tapsell c/o Postboks 2641 Øster Allé 1 2100 København Ø v/advokat Claus Hastrup Knudsen Indklagede: Nyfortuna

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG - CRI UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 4. december 2012 af Sø- og Handelsretten sammensat af Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige medlemmer Thorkild Juul Jensen og Jan

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B2740005 - HMD UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 1. oktober 2018 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og Lisbeth Walthersdorf Katafai (kst.)). 10.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 752 Klager: Land Rover Banbury Road Lighthorne Warwick, Warwickshire CV35 ORG Storbritannien v/ advokat Susie P. Arnesen Indklagede: Peter Kaasgaard Korsvejen 14 8660 Skanderborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0094 Klager: Skandinavisk Motor Co. A/S Park Allé 355 2605 Brøndby Indklagede: OH Biler Viborg A/S Ølandsvej 7 8800 Viborg v/advokat Morten Vandborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0545 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Danmark v/ advokat Stig Ekmann Indklagede: Yusuf Bekrem Brøndbyvestervej 52, 2. tv. 2605 Brøndby

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. december 2014 Sag 152/2013 (1. afdeling) Stokke AS og Peter Opsvik (advokat Peter-Ulrik Plesner for begge) mod Jysk A/S og HP Schou A/S (tidligere Schou Company A/S)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-190 Klager: ebay, Inc. v/advokat Niels M. Andersen Bech-Bruun Dragsted Langelinie Allé 35 2100 København Ø Indklagede: Enhanced Business Apprehensible Yielding Blochs Vænge 5 2960 Rungsted

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 7. december 2012 Sag 241/2010 (1. afdeling) Guccio Gucci S.p.A. (advokat Jeppe Brogaard Clausen) mod Handelsselskabet Rudi & Harald Nielsen A/S (advokat Frank Bøggild)

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG Den 7. marts 2008 blev af retten i sagen V 146 06 Novartis Medical Nutrition (Sweden) AB (Advokat Susanne Mark) mod Ankenævnet for Patenter og Varemærker (Advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 290 Klager: H-D Michigan, Inc. 515 West Huron, Suite 400 Ann Arbor, MI 48103 USA v/budde Schou & Ostenfeld Jytte Targas Vester Søgade 10 København V Indklagede: Laven Motorservice v/flemming Olsen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 563 Klager: Louis Poulsen Lighting A/S v/advokat Kjeld Fruensgaard Indklagede: Adolph A/S Klostervej 10 5000 Odense C Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at slette registreringen

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - MC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 16. august 2011 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Mette Christensen (retsformand), Jette Gemzøe og Ove Andersen. V-7-09 Jack

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere,

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M. Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, - JEN UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 22. oktober 2009 af vicepræsident Michael B. Elmer (retsformand) og de sagkyndige dommere, direktør Torben Svanberg og direktør Per Sjøqvist

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0069 Klager: Samsonite IP Holdings S.à.r.l. 13-15 avenue de la Liberté L-1931 Luxembourg Luxembourg v/advokat Lone Prehn Indklagede: Helm Nørregade 31-33 7500 Holstebro

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 389 Klager: Menu A/S Kongevejen 2 3480 Fredensborg v/advokat Johan Løje Indklagede: Portia Systems I/S Åtoften 85 2990 Nivå Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015

HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 HØJESTERETS KENDELSE afsagt torsdag den 25. juni 2015 Sag 112/2015 Evonik Degussa GmbH (advokat Lars Karnøe) mod Protectos A/S og Keld Axelsen (advokat Karsten Cronwald for begge) I tidligere instans er

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 584 Klager: Nokia Corporation PO Box 226 SF-00045 Helsinki Finland v/advokat Martin Dahl Pedersen Indklagede: Claus Jensen Holsbjergvej 15, suite 202 2620 Albertslund Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne foreningen X klaget over indklagede.

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A på vegne foreningen X klaget over indklagede. København, den 28. april 2014 J.nr. 2012-2520/JSC 6. advokkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advok A på vegne foreningen X klaget over indklagede. Sagens tema: Advok A har på vegne foreningen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0081 Klager: Bayerische Motoren Werke AG Petuelring 130 80788 München Tyskland v/ advokat Kasper Frahm Indklagede: [A] Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 229 Klager: Rent-A-Wreck of Scandinavia as Dronningens gate 6 0152 Oslo Postboks 522 Skøyen 0214 Oslo Norge v/advokat Karsten Kielland Indklagede: Normas Hjemmeservice v/bo Barht Kirkevej 4 4572

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG D O M Afsagt den 29. maj 2009 af Sø og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, Jens Zimmer Christensen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0178 Klager: Verdo A/S Agerskellet 7 8920 Randers NV Indklagede: Ecoteck A/S Kirkegårdsvej 1C Hørby 9500 Hobro Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0017 og 2017-0018 Klager: Mercedes-Benz Danmark A/S Digevej 114 2300 København S. v/advokatfuldmægtig Mona Stenstrup Rosenlund Indklagede: CM CARPARTS ApS Margrethehåbsvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-206 Klager: ITbutikken A/S Gl. Århusvej 19 8800 Viborg v/advokat Kurt F. Nielsen Indklagede: Shoppingsajterna Svenska AB Önsvala gård, 245 93 Staffanstorp Sverige Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0222 Klager: Telenor A/S Frederikskaj 8 1780 København V Indklagede: Lars Andersen c/o Uglemose vej 11 4671 Strøby Parternes påstande: Klagerens påstand Principalt:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-163/164 Klager: Scandinavian Airlines System v/advokat Jeppe Skadshauge Bredgade 38 1260 København K Indklagede: Callnet ApS Strandmarksvej 63 2650 Hvidovre Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

2. Sagsøgte 2, Steen Eithz Bentsen, skal slette registreringen af domænenavnet automesterbramstrup.dk.

2. Sagsøgte 2, Steen Eithz Bentsen, skal slette registreringen af domænenavnet automesterbramstrup.dk. Retten i Svendborg Udskrift af dombogen DOM Afsagt den 26. marts 2014 i sag nr. BS R3-444/2013: Niels Einar Langkilde Bramstrup Bramstrup 1 5792 Årslev mod 1. Automester Bramstrup ApS og 2. Steen Eithz

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - JGC UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 12. oktober 2010 V-87-08 Dansk Supermarked A/S (advokat Claus Barrett Christiansen) mod Net2 Maleren v/frederik Tuemand (advokat Claus Bonnez)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 442 & 443 Klager: SCA Du Chateau Lecusse R.C.S. Albi Broze 81600 Gaillac Frankrig v/budde, Schou & Ostenfeld A/S Vester Søgade 10 1601 København V. Indklagede: Herning Vincompagni Herning Vin Import

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 15. januar 2018 Sag 139/2017 Frese A/S (advokat Thea Præstmark) mod FlowCon International ApS (advokat Preben Kønig) I tidligere instanser er afsagt dom af Sø- og Handelsretten

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 692 Klager: Fritz Hansen A/S Allerødvej 8 3450 Allerød v/advokat Erling Borcher Indklagede: 7eren Rorupvej 19 4320 Lejre Parternes påstande: Klagerens principale påstand Indklagede tilpligtes at

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-135 og 136 Klager: Aalborg Flag og Sport ApS Poseidonvej 82 9210 Aalborg SØ v/advokat Mads Balsby Wilkens Indklagede: Aalborg Flagfabrik ApS Gørtlervej 3 9000 Aalborg v/advokat Stig Jørgensen

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 356

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 356 J.nr.: 356 Klager: Yellow Page v/anne Blædel Kalkbrænderiløbskaj 12 2100 København Ø. v/lone Prehn, Zacco Denmark A/S Indklagede: Philip Media ApS Frederiksberggade 3, 3 1459 København K v/adv. Tom Friis-Mikkelsen

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 *

DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 * DOM AF 23.10.2003 SAG C-408/01 DOMSTOLENS DOM (Sjette Afdeling) 23. oktober 2003 * I sag C-408/01, angående en anmodning, som Hoge Raad der Nederlanden (Nederlandene) i medfør af artikel 234 EF har indgivet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0204 og 2012-0238 Klager: Allan Juul Jakobsen Munkensdam 3 6000 Kolding v/advokat Michael Baruah Indklagede: Kolding Bedemandsforretning v/søren Erik Andersen Dyrehavegårdsvej

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2010-0250 Klager: Kristian von Hornsleth ApS c/o Iversen & Co. ApS Bredgade 25 H 2 1260 København K v/advokat Stig Gøtzshe Indklagede: Als Offset ApS. Industrivej 4 6440 Augustenborg Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1460

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1460 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1460 Klager: Fantasy Design v/anette og Per Rose Gjelstensåsen 59 3650 Ølstykke Indklagede: FKI Solar ApS Hovedgade 20 2791 Dragør Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0692 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup Danmark v/ advokat Stig Ekmann, Zacco Advokatanpartsselskab Indklagede: Sikringskompagniet ApS

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-111 Klager: Volvo Trade Mark Holding AB c/o AB Volvo VHK, Dept. 641 SE-405 08 Göteborg Sverige V/ Advokatfirmaet Lett, Vilstrup & Partnere Advokat Susanne Mark Indklagede: Søsum Autodele ApS

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0079 Klager: Røde Kors Blegdamsvej 27 2100 København Ø v/ advokat Jakob Heebøl Indklagede: Paul Bagley 3 Ladbroke Close RG5 4DX Reading United Kigdom Parternes påstande:

Læs mere

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring Indhold 02 Billeder og ophavsrettigheder 03 Motivet på billedet retten til eget billede 04 Retten til eget navn og kendetegn

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0115 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/advokat Stig H. Ekmann Indklagede: Faleh Hassan Møllebjergvej 13 4330 Hvalsø Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0122 Klager: Intersport Group Denmark A/S Hvilehøjvej 20 5220 Odense SØ v/ advokat Jens Frølich Indklagede: So Morris 3671 Gregory Lane 40299 Louisville USA Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2014-0130 Klager: Vestbyg A/S Malervej 7a 6710 Esbjerg V v/advokat Holger Refslund Indklagede: Vestegnens Byggefirma Frydendalsvej 7 2665 Vallensbæk Strand v/advokat

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1508 Klager: Koch Hair Cut Skindergade 37 1159 København K v/advokat Angantyr Laurberg Nielsen Indklagede: shampooshop.dk Søndergade 5 5000 Odense v/advokat Jørgen Dreyer Parternes påstande: Klagerens

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2018-0683 Klager: Ældre Sagen Snorresgade 17-19 2300 København S Danmark v/advokat Christina Jardorf Indklagede: Michael Maardt ApS Skovvangen 47, Ellinge Lyng 4573 Højby

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 395 Klager: Nettolinsen ApS Grønjordskoll 3604 2300 København S Indklagede: Linseshop ApS Ålhøj 18 2970 Hørsholm v/ advokat Lars Odd Pettersen Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 308 Klager: TDC A/S Nørregade 21 0900 København C v/ TDC A/S, Juridisk Afdeling Indklagede: HP Elektronik A/S Rønnebærvej 5 7400 Herning Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael

DOM. Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 17. juli 2006 af Sø- og Handelsretten sammensat af retsformanden, vicepræsident Michael B. Elmer, og de sagkyndige medlemmer, John Tyrrestrup og Bjarne

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-205 Klager: Ford Motor Company A/S Stationsparken 26 Postboks 119 2600 Glostrup v/advokat Hans Hedegaard Indklagede: Ford Service v/ Finn Greisen Vojensvej 8 6500 Vojens v/advokat Stephan Ravn

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0328 Klager: IJH A/S Holmenevej 31 3140 Ålsgårde v/advokat Søren Danelund Reipurth Indklagede: Raul Foreman 614 Bryan Street 27215 Burlington USA Parternes påstande:

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - KMJ UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 19. marts 2010 V-58-09 Søstrene Grene Import A/S (Advokat Claus Madsen) mod IGOS A/S (Advokat Max G. Sørensen) Indledning Sagens spørgsmål er,

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 415 og 416 Klager: Ren Ejendomsservice ApS Trepkasgade 5 2100 København Ø v/advokat Claudia Jørgensen Indklagede: MK Rengoering & Ejendomsservice Julius Blomsgade 19, kld. tv. 2200 København N Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1096 Klager: Danske Bank A/S v/advokat Peter Gustav Olson Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Viet Nam Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 509 Klager: Forstædernes Bank A/S Malervangen 1 2600 Glostrup v/advokat Rasmus Bessing Abildtrup Indklagede: D&D Gruppen v/nicholas Hansen Langtoften 9 Ganløse 3660 Stenløse Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 309 Klager: TV 2/Danmark TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup Indklagede: Reach.dk ApS Østergade 60, 5. 1100 København L v/advokat Lars Stoltze Parternes påstande: Klagerens principale påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0086 Klager: Curago A/S Lyskær 9 2730 Herlev v/advokat Jens Arnesen Indklagede: Jens Ole Andersen Katbyvej 5 9600 Aars Parternes påstande: Klagerens påstande Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 304 Klager: Hunters House, Jagt & Fiskeri A/S H.C. Ørstedsvej 7 B 1879 Frederiksberg C Adv. Nils-Erik Norsker Indklagede: Michael Jakobsen Hardballshoppen Bredgade 52 4653 Karise Parternes påstande:

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2016-0014 Klager: Skagen Cykeludlejning v/ Bente Jørgensen Fiskergangen 8 9990 Skagen v/advokat Carsten Jacobsen Indklagede: Fa Alfred Pedersen Vestre Strandvej 4 9990

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 597 Klager: Meiniche I/S Jens Baggesens Vej 3-5 7500 Holstebro v/advokat Klaus Berning Indklagede: Bilbørs ApS Ved Stampedammen 27 2970 Hørsholm v/jakob Dalhoff Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 343 og 344 Klager: VVS Grossisten Børkop ApS Industrivej 61 7080 Børkop Indklagede: Profil Web Design ApS Søvej 5 3100 Hornbæk Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 9. december 2013 Sag 25/2012 (2. afdeling) Fagligt Fælles Forbund (3F) (advokat Peter Giersing) mod 1) Det Faglige Hus 2) Fagforeningen Danmark 3) Det Faglige Hus - A-kasse

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1585 Klager: Burger King Corporation 5505 Blue Lagoon Drive, Miami Fl 33126 USA v/advokat Lisbet Andersen Indklagede: BURGER KING S.R.L. P.O. Box 434, Office No. 1 300790 Timisoara Romania Parternes

Læs mere

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT

DOM. l) Gauguin Trading ApS (binavn Gauguin Auktionel ApS) AF østre LANDSRETS DOMBOG UDSKRJFT 8276900A - SF UDSKRJFT AF østre LANDSRETS DOMBOG DOM Afsagt den 20. maj 2009 af Østre Landsrets 11, afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Karsten Bo Knudsen og Jesper Penegaard (kst.)). I L afd. a.s.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0041 og 2017-0083 Klager: Tryg Forsikring A/S Klausdalsbrovej 601 2750 Ballerup v/ advokat Stig H. Ekmann Indklagede: Per Schjervig Industrivej 27, st. th. 2640

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2013-0253 og 2013-0254 Klager: Motel One GmbH Theatinerstrasse 16 80333 München Tyskland Indklagede: LAB Ejendomme ApS (LABJ Consulting ApS) Lynggårdsvej 28 F 8600 Silkeborg

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. november 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. november 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 7. november 2012 Sag 16/2007 (1. afdeling) Viking Gas A/S (advokat Peter Henrik Würtz) mod Kosan Gas A/S (tidligere BP Gas A/S) (advokat Erik Bertelsen) I tidligere instans

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: og KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2012-0125 og 2012-0126 Klager: Auto-Læder.dk ApS Nygade 37 7430 Ikast v/advokat Søren Wolder Knudsen Indklagede: Bilhouse Læderinteriør Hammerum Hovedgade 134D 7400 Herning

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 614 Klager: De Samvirkende Købmænd Svanemøllevej 41 2900 Hellerup v/advokat Jan E. Jørgensen Indklagede: Kai Willadsen/ Olav Willadsen Tunnelvej 24, 2.tv. 2600 Glostrup Klagen er alene blevet besvaret

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2000-208 Klager: Skandinavisk Motor A/S Park Allé 355 2605 Brøndby v/advokat Christian Bojsen-Møller Indklagede: Per Gribb Vigerslev vænge 66 2500 Valby Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2015-0063 Klager: Zentropa Administration ApS Filmbyen 22 2650 Hvidovre Indklagede: Hongjin Pte Ltd 14 Robinson Roas #13-00 Far East Finance Bulding 04585 Singapore Singapore

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*)

DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*) DOMSTOLENS DOM (Anden Afdeling) 6. oktober 2009 (*)»Varemærker forordning (EF) nr. 40/94 artikel 9, stk. 1, litra c) et i Fællesskabet velkendt varemærke renomméets geografiske udstrækning«i sag C-301/07,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 29. august 2012 Sag 375/2010 (1. afdeling) Montex Holding Ltd. (advokat Johan Løje) mod Diesel S.p.A. og Diesel Denmark ApS (advokat Torben Byskov Petersen for begge)

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 676 Klager: Manchester United, PLC v/albert Simpson Indklagede: Fiaz Kaiser Hundige Strandvej 30 2670 Greve Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM

UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM - CAL UDSKRIFT AF SØ- & HANDELSRETTENS DOMBOG DOM Afsagt den 26. maj 2010 af Sø- og Handelsretten sammensat af vicepræsident Michael B. Elmer og de sagkyndige medlemmer, direktør Aksel Gybel og industriel

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1179 Klager: Telmore A/S Carl Gustavs Gade 3 2630 Taastrup Indklagede: inovit TRR Vråvn 1518 3849 Vråliosen Norge Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1399 Klager: C. Reinhardt as Industriparken 21 2750 Ballerup v/advokat Lisbet Andersen Indklagede: Team Vespa Olsbaeklund 8 2670 Greve Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 17. december 2013 Sag 353/2011 (2. afdeling) Danske Filminstruktører som mandatar for Jesper Jargil Film ApS og Jesper Jargil (advokat Erik Nyborg) mod Dansk Supermarked

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 437 Klager: Chervò S.p.A Via 1 Maggio, 10/A, I 37010 Costermano (VR) Italien v/advokat Robin Philip Indklagede: Torben Qvist Ordrupvej 87 2920 Charlottenlund Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1168, 1169 og 1244 Klager: De Gule Sider A/S Rødovrevej 241 2610 Rødovre v/cand.merc.jur. Niels Lund-Johansen Indklagede: van phong dai dien ubgm No 20A Lane 1/54 Au Co Stret 0000 Hanoi Vietnam

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 619 Klager: WebHosting A/S Formervangen 24 2600 Glostrup Indklagede: Nicolai Fogh Bjørnsvej 13, 2.th. 5200 Odense V Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede tilpligtes at overdrage domænenavnet

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 252, 253, 254 og 255 Klager: Nykredit A/S Kalvebod Brygge 1-3 1780 København V Indklagede: Reach.dk ApS Østergade 60, 5. 1100 København K v/advokat Lars Stoltze Parternes påstande: Klagerens påstand

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: 1622 KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1622 Klager: PixelPrint.dk (PixelPartner) Vester Allé 7, 2. 8000 Århus C Indklagede: CJC Invest ApS Kvorupvej 155 9490 Pandrup v/advokat Lars Munch Andersen Parternes

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 1094 Klager: Ida Løfbergs Fond v/advokat Peter-Ulrik Plesner Indklagede: Det Ny Familie Teater v/maria Garde Vordingborggade 3, 1.tv. 2100 København Ø Parternes påstande: Klagerens påstand Indklagede

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 623 og 624 Klager: Hewlett-Packard Development Company, L.P., a Texas Limited Parternership 20555 State Highway 249 Houston, Texas 77070 USA v/michael Munch Østergaard, Budde, Schou & Ostenfeld

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E B026700B - JO UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG K E N D E L S E Afsagt den 7. juli 2016 af Østre Landsrets 10. afdeling (landsdommerne M. Stassen, Anne Thalbitzer og John Larsen (kst.)). 10. afd. nr.

Læs mere

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.:

KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE. J.nr.: KLAGENÆVNET FOR DOMÆNENAVNE J.nr.: 2017-0016 Klager: ATC Footwear A/S Tvedvangen 278 2730 Herlev v/advokat Lone Prehn Indklagede: Jana Wells 1732 Haven Lane 49254 Michigan Center USA Parternes påstande:

Læs mere

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø

En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Erhvervsjuridisk Tidsskrift 2012.251 En retssag om fastsættelse af omkostninger i en voldgiftssag - en kommentar til U 2011.2895 Ø Af Steffen Pihlblad, direktør for Voldgiftsinstituttet (Resumé) I artiklen

Læs mere