Budgetforlig

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Budgetforlig"

Transkript

1 forlig - aftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Det Radikale Venstre og Venstre. I alt står 13 ud af 19 kommunalbestyrelsesmedlemmer bag aftalen. processen for startede i februar måned med et budgetseminar for alle partier. Efterfølgende er den daglige ledelse, medarbejdere og tillidsrepræsentanter blevet inddraget. Inden sommerferien blev der udarbejdet et balancekatalog på i alt 35 mio. kr., så kommunalbestyrelsen var rustet til at foretage de nødvendige prioriteringer. Den økonomiske aftale mellem regeringen og KL var på grund af folketingsvalg forsinket, og aftalen lå først klar den 6. september. Som følge heraf er tidsplanen blevet rykket, og den endelige budgetaftale skal ligge klar senest den 5. november Det har igen i år krævet hårde prioriteringer at få sammensat et budget, der opretholder et rimeligt serviceniveau og på udvalgte kerneområder endog indeholder udvidelser. Samtidig giver budgettet plads til de nødvendige investeringer i nye anlæg samt renovering af bygninger. Som led i prioriteringerne har partierne bag aftalen valgt endnu en gang at trække på kommunens kassebeholdning. Der budgetteres med et træk på 24,8 mio. kr. samt en strukturel balance på 29,4 mio. kr. Dette indebærer, at den vedtagne økonomiske politik fortsat kan overholdes, og at kassebeholdningen holdes på et fuldt forsvarligt niveau gennem. Den samlede prioritering afspejler, at der er en betydelig usikkerhed om de kommende års indtægtsgrundlag - som følge af den manglende udligningsreform. Set i lyset af at Stevns Kommunes serviceudgifter ligger blandt landets absolut laveste, har partierne bag aftalen en klar forventning om, at en kommende udligningsreform vil være positiv for kommunen, og at kommunens indtægtsgrundlag dermed vil blive styrket. Belært af tidligere års erfaringer er partierne dog klar over, at en kommende udligningsreform kan skuffe. Derfor er partierne enige om, at en skattestigning svarende til et nettoprovenu på mindst 9,9 mio. kr. fra kan blive nødvendig, hvis ikke; udligningsreform, en forbedret aftale mellem KL og regeringen eller Finansloven tilgodeser os i en sådan grad, at vi kan fastholde eksisterende serviceniveau. På baggrund af den usikre fremtidige økonomi har fokus fra partierne primært været på budget og ikke på overslagsårene. Særligt på anlægsområdet udestår en prioritering. Flere af de projekter der ligger i -23 er ikke på nuværende tidspunkt prioriteret og vil indgå i budgetarbejdet de kommende år, når der er sikkerhed i forhold til de fremtidige økonomiske rammer.

2 Fokuspunkter: En samlet politik for børn og unge på Stevns: Udarbejdelse af en ny og samlet Børn/ungepolitik for børn og unge i Stevns Kommune er sat i gang, og den forventes at blive vedtaget i 4. kvartal i. Der er afsat midler til at drive udviklingen af politikken og efterfølgende implementering af politikken. Tidlig indsats i sundhedsplejen: For at styrke den tidlige indsats er der afsat midler til at udvide med en ekstra sundhedsplejerske. Forligspartierne vil gerne øge fokus på den tidlige indsats generelt, men især på barnets første 1000 dage, der har meget stor betydning for barnets senere udvikling. Kvalitetsløft på daginstitutionerne: Der er afsat midler til et kvalitetsløft på daginstitutionerne i kommunen, ligesom der er afsat midler til flere specialpladser. Styrkelse af PPR og øvrig undervisning: Der er afsat midler til en styrkelse af PPR-arbejdet med fokus på læsning og inklusion i de stevnske folkeskoler. Derudover løftes den øvrige undervisning ved at øge timetallet fra 8,0 timer pr. elev til 8,7 timer pr. elev. Renovering af skolerne: Der er løbende behov for at sikre et godt og sundt indeklima på folkeskolerne, og derfor er der afsat et større millionbeløb til renovering af skolerne omfattende blandt andet: Ventilation, lyddæmpende foranstaltninger og solafskærmning. Styrkelse af social- og sundhedsområdet: Der er afsat midler til styrkelse af psykiatrien, bedre normering på vores plejecentre og kompetenceudvikling af medarbejderne i plejesektoren. Derudover tilføres der midler, så vi kan fastholde det nuværende niveau i visitationen på ældre- og hjælpemiddelområdet. Optimering af driften på ældreområdet: Der afsættes midler til at undersøge, hvordan vi anvender ressourcerne på ældreområdet i dag. Målet med undersøgelsen er ikke besparelser på området, men at optimere den nuværende drift. Derudover vil der blive skabt viden om, hvordan driften kan planlægges bedst muligt fremover både i forhold til økonomi og i forhold til service.

3 Værdighedsmidler fastholdes: De såkaldte værdighedsmidler, som Folketinget tidligere har tilført social- og sundhedsområdet direkte, bliver fortsat indenfor ældreområdet. Det gør det muligt at opretholde et demensteam, spise-komsammen arrangementer og aflastning af pårørende. Nyt plejecenter: Behovet for plejeboliger forventes at stige i de næste år, og der er derfor afsat midler til at etablere et nyt plejecenter i Store Heddinge. Plejecentret etableres hurtigst muligt, og allerede i løbet af forventes de første 25 boliger at kunne tages i brug. Plejeboligerne opføres under loven om almene boliger. FN s 17 Verdensmål: FN s 17 Verdensmål skal indarbejdes som en naturlig del af den daglige drift i Stevns Kommune bl.a. med udgangspunkt i de anbefalinger, som det nedsatte 17 stk. 4 udvalg, Stevns Verdensmål, kommer med i løbet af. Naturområder og biodiversitet: Forligspartierne ønsker at styrke biodiversiteten, at forbedre eksisterende naturområder og skabe nye. Derfor er naturpuljen øget betragteligt i og overslagsårene. Der er derudover afsat midler til en treårig projektansættelse med det formål at skabe flere sammenhængende naturområder og at skabe bedre adgang til områderne. Hovedfokus vil være på at virkeliggøre visionen om Stevns Naturpark i Tryggevælde Ådal og at søge om ekstern støtte til naturprojekter. Ressourcer til lokalplaner og byggesagsbehandling: Forligspartierne har et fortsat ønske om vækst og udvikling i Stevns Kommune, og derfor er det afgørende, at plan- og teknikområdet kan løse det stigende antal sager. Der afsættes derfor ressourcer til at ansætte endnu en medarbejder til arbejdet med lokalplaner og byggesagsbehandling, så borgere og virksomheder fortsat oplever en god og hurtig sagsbehandling. Rådhuspladsen renoveres: Der er stor tilfredshed blandt forligspartierne med, at der også er blevet plads til at renovere Rådhuspladsen, så tilgængeligheden forbedres væsentligt. Dette har længe været et stort ønske hos de mange borgere, der kommer her, herunder ældreråd og handicapråd. Ny Stevnshal: Behovet for en ny Stevnshal har længe været stort og presserende, især når man tager den eksisterende hals beskaffenhed i betragtning. Der afsættes derfor et større millionbeløb til igangsættelsen af byggeriet af en ny Stevnshal. Den nye hals placering tager udgangspunkt i den kommende helhedsplan for området.

4 Kulturrygsækken gøres bedre og tilbydes alle skolebørn: Der afsættes midler til fortsættelsen af kulturrygsækken til de stevnske skolebørn. Kulturrygsækken blev igangsat i starten af 2019, og den får nu et økonomisk løft, som betyder, at vi gør tilbuddet bedre og bredere. Fremadrettet tilbydes kulturrygsækken til alle stevnske skolebørn - herunder friskolerne. Velkommen til nye borgere: Stevns Kommune er en attraktiv bosætningskommune, og det har været forligspartiernes ønske at kunne byde nye borgere velkommen i kommunen med et velkomstarrangement. Derfor er der afsat et mindre beløb til et nyt velkomstarrangement for tilflyttere. Konceptet skal udvikles og startes op i første halvår af. Større bufferpulje: Der er afsat ekstra midler til bufferpuljen i budgettet, så puljen udover at finansiere et eventuelt merforbrug på området udsatte børn og unge samt voksen/handicap fremadrettet også skal medvirke til at finansiere et eventuelt merforbrug på ældreområdet.

5

6 - - forlig Mio. kr. (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2019 pris- og lønniveau) Minus = indtægter/overskud, Positivebeløb = udgifter/underskud Finansiering i alt (statsgaranteret grundlag) Skatter , , , ,0 Tilskud og udligning -354,0-334,4-344,5-340,1 Finansiering i alt , , , ,1 Driftsudgifter Driftsudgifter - oprindeligt budget 1.341, , , ,6 Ændringer: Indarbejdede ændringer 11,0 20,1 27,5 32,9 Lov- og cirkulære 2,1 2,1 2,0 2,0 Serviceudgifter ud over vedtaget service 19,1 20,2 21,1 19,8 Balance -10,2-13,7-12,6-12,6 Drift i alt 1.363, , , ,7 Pris- og lønstigninger vedrørende drift 29,4 59,9 91,4 123,9 Renter 2,1 2,7 3,2 3,3 Resultat af ordinær drift -47,8-36,8-35,0-27,3 Afdrag på lån 18,4 18,8 17,6 18,1 Resultat strukturel balance -29,4-18,0-17,4-9,1 Anlægsudgifter 54,2 44,9 33,9 27,7 Lånoptagelse -5,9 0,0 0,0 0,0 Balanceforskydninger 0,0 0,0 0,0 0,0 Resultat skattefinansieret område 18,9 27,0 16,4 18,6 Brugerfinansieret område (løbende priser) Basisbudget - oprindeligt budget 0,0 0,0 0,0 0,0 Drift Anlæg 5,9 0,0 0,0 0,0 Resultat brugerfinansieret område 5,9 0,0 0,0 0,0 Samlet kassetræk 24,8 27,0 16,4 18,6

7 Forslag ud over vedtaget service - - I 1000 kr. I alt Valgte Nr. Økonomiudvalget (ØU) Velkomst/Event til tilflyttere Sagsbehandler - visitation ældre Sagsbehandler - visitation hjælpemidler Nr. Social og Sundhed (SSU) Normering på plejecentrene Bevare Demensteamet Social rehabilitering på RCS Bevare egen døgnrytme Mad og ernæring "Spisekomsammen" Aflastning - pårørende Velfærdsteknologi Forebygge social ensomhed Aften-/natberedskab Nr. Børn, Unge og Læring (BUL) C Daginst. - Flere specialgruppepladser - alternativ 3-3 pladser Kompetenceudvikling på skolerne Indsats to-sprogede børn (Finansiering) Sundhedsplejen - Opnormering med 37 timer (flere alternativer i skemaet) Afdelingen for Udsatte Børn og Unge (ØU) Pulje - Besp. fra ekstern til intern opgaveløsning - Pædagogisk støtte og Familiebehandling 3495 (BUL) Koordinerende ungeindsats (AET) UUV (ungdommens Uddannelsesvejledning) Nr. Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Kulturrygsækken Nr. Plan, Miljø og Teknik (PMT) Nr. Øvrige politiske Ny Årsværk til plan- og byggesagsbehandler Ny Forøgelse af bufferpulje Ny Medarbejder til grøn udvikling (naturpulje - projekter) Ny Kulturrygsæk til friskoler Ny Gennemførelse af børne- ungepolitik Ny Pulje til kvalitetsløft i daginstitutioner Ny PPR område - fokus på inklusions - og læseindsats Ny Faglig leder - psykiatri Ny Ressourcer til driftsoptimering på SSU's område Ny Øget normering plejecentre Ny Nyt arrangement i stedet for DHL - klinteløbet Politik og borger - bevare lørdagsåbning uden nødvendig tidsbestilling - mere tidsbestilling i Ny hverdagene Ny Sekretær Borgmester og direktion Ny Projekt nye veje campforløb bevares, men som pulje i BUL som skolerne søger ind på Ny Leasing materiel til Materielgården Ny Sagsbehandler til voksen/handicap Ny Kompetenceudvikling i plejesektor Ny Sundhedskonsulent med fokus på forebyggelse og sundhedspolitik

8 Valgte Lov- og cirkulæreændringer - - I kr. I alt Nr. Økonomiudvalget (ØU) Nr. Social og Sundhed (SSU) Koordinering af akutfunktion Styrket praktikvejlederfunktion for SOSU-elever Nr. Børn, Unge og Læring (BUL) Justering af folkeskoleaftalen (undervisning, sfo og tilsyn) - Provenu Provenu bliver på skolerne - Øvrig undervisning fra 8 til ca. 8,4 årlige timer/elev Justering af folkeskoleloven - Delvist kvalitetsløft til den understøttende undervisning Folkeskoler - Materialer, aktiviteter mv Folkeskoler - Styrkede erhvervsuddannelse - Tættere samarbejde med erhvervsskoler Lov om bekæmpelse af ungdomskriminalitet Nr. Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) DBC A/S - fælles biblioteksløsninger Udgifter til løntilskud flyttes til serviceudgifter fra overførselsområdet Bortfald af refusion af særlig ydelse efter integrationsloven Udgifter til løntilskud flyttes til serviceudgifter fra overførselsområdet Nr. Plan, Miljø og Teknik (PMT)

9 Valgte Balance - - i kr. I alt Nr. Økonomiudvalget (ØU) B Reduktion prisfremskrivning - alternativ Vikarpulje Uddannelsespuljen Folkemøde DHL Forskudtidstillæg - adm. - alternativ Arbejdsmarked - reduktion lønsum Sundhed og Omsorg - reduktion lønsum Politik og Borger - reduktion lønsum Økonomi, HR og IT - reduktion lønsum Direktion - reduktion lønsum Nr. Social og Sundhed (SSU) Sund By netværk Sundhedsfremme - "Lær at tackle"-kurser Ikke øge aftenvagt-normering på plejecentrene (Bevilget i B2019) Justering af organisationen i døgnplejen / tilpasning af ledelsesstruktur Nedbringe kørselsgodtgørelse i hjemme/sygeplejen - øget leasing af biler Fjerne tilskud til omsorgsbestyrelsen ( 79) Nr. Børn, Unge og Læring (BUL) Daginst. - Reduktion i børneudgifterne til spec.gr A Folkeskoler - Projekt Nye Veje - hele projektet fjernes Folkeskoler - Pulje til tværgående aktiviteter Folkeskoler - Pædagoger i 0. klasse - reduceres med 450 årlige timer Folkeskoler og Ungdomsskolen - Svømmeundervisning på 5. årgang SFO I - Forældrebetaling Nr. Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) A Stevns Erhvervsråd LAG - medfinansiering på projekter Turist- og Erhvervspulje B Turismepuljen (turismetiltag) Kulturaftale Fælleshuset Strøby Egede A Lokalhistoriske arkiver A Bibliotek - reduceret betjeningstid Udviklingspulje Stevnsbadet - nedsættelse af ledelsestid Forening Norden Ledighedsydelse / fleksjob Lukning af Store Heddinge vandrerhjem Omlægning af nytteindsats Ledighedsydelse / fleksjob ?? Nr. Plan, Miljø og Teknik (PMT) Rengøringskorps - yderligere besparelse Affaldshåndtering på materielgården Badevand Vandforsyning

10 Valgte Balance - - i kr. Nr. Øvrige politiske Ny Sammenlægning af teknisk personale Ny Besparelse Verdensarv Stevns Ny Gebyr for vielser udenfor rådhuset Ny Reducering af tomgangsleje Ny Reducering i driftsudgifter Strøbyhjemmet

11 Indarbejdede ændringer i alt pr. udvalg I 1000 kr. Indarbejdede ændringer i alt Økonomiudvalget (ØU) Social og Sundhed (SSU) Børn, Unge og Læring (BUL) Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Plan, Miljø og Teknik (PMT) Indarbejdede ændringer pr. udgiftstype I 1000 kr. Indarbejdede ændringer i alt Overførselsudgifter Økonomiudvalget (ØU) Social og Sundhed (SSU) Børn, Unge og Læring (BUL) Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Plan, Miljø og Teknik (PMT) Inden for vedtaget service Økonomiudvalget (ØU) Social og Sundhed (SSU) Børn, Unge og Læring (BUL) Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Plan, Miljø og Teknik (PMT) Inden for vedtaget service, ej serviceramme Økonomiudvalget (ØU) Social og Sundhed (SSU) Børn, Unge og Læring (BUL) Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Plan, Miljø og Teknik (PMT) Demografi Økonomiudvalget (ØU) Social og Sundhed (SSU) Børn, Unge og Læring (BUL) Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme (AET) Plan, Miljø og Teknik (PMT)

12 Anlæg I kr. I alt anlæg alle udvalg eksl. brugerfinansieret I alt anlæg - det brugerfinansieret område Valgte anlæg 2024 > Igangværende Jordforsyning Agerhøjudstykningen Agerhøjudstykningen - indtægt Indtægt Toftebo Toftebo - markedsføring salg af erhvervsgrund Faste ejendomme Projekt bedre mobil- og bredbåndsdækning Nyt plejecenter i St. Heddinge Fritidsområder og -faciliteter Naturpulje Naturbeskyt. - vandløbsvæsen - miljøbeskyt Projekt Fokus på grøn og bæredygtig kommune, 17 stk Klima- og stormflodssikring Vandløbsregulativer Indsatsplan og indvindingstilladelser Spildevandsplan Kommunale veje Seas investeringsbidrag Renovering af Algade, Store Heddinge Folkeskolen m.m Skolereform Folkebibl. - kulturel virks. - fælles funktioner Understøttende sprogstimulering Boesdal - udvikling af området Tilbud til ældre Ændring af plejecenterstruktur Tilbud til ældre med særlige behov Psykiatricenter Brohøj Adm. organisation og forsikringspulje Projektansættelser Digitaliseringspulje Sikringstiltag - forsikring Igangværende - det brugerfinansieret område Nye affaldsbeholdere Prioriteret pulje Indeklima - Skoler og dagtilbud Faglige indsatsmiljøer mv. i skoler og dagtilbud Renovering og vedligehold af kommunale legepladser Renovering og vedligehold af kommunale legepladser - Reserveret til legeplads ved flytning af Solstrålen Energiforbedringer Kommunale bygninger - større vedligeholdelsesarbejde Brorapport Mindre anlæg på skoler og daginstitutioner

13 Anlæg I kr. Valgte anlæg 2024 > Nye / ikke igangsat Fritidsfaciliteter Stevnshal - ny halbyggeri x x x Sydstevnshallen, belægninger ved sydgavl ned til port x Sydstevnshallen, etablering af overvågning x Hårlevhallens udeområde x x Naturbeskyttelse og vandløbsvæsen Landsbypulje x x x x Fredning Stevns Klint x x x x Vandområdeplaner x x Kommunale veje Vedligeholdelse stisystem x x x x Cykelsti Endeslev til Hårlev x Etablering af Fællesstier gennem Store Tårnby x Cykelsti fra Varpelev til rundkørlsen på Køgevej x Cykelsti fra Klippinge til rundkørlsen på Køgevej x Cykelsti Vemmetoftevej x Cykelsti Sigerslevvej x Cykelsti Magleby til Klippinge x Dobbeltrettet fællessti mellem Trommeslagervej og Sigerslevvej x Fællesstier - Lille Heddinge incl. byportheller x Borgerønsker trafiksikkerhedsforanstaltninger i Holtug x P-plads Hårlev station 1 x Borgerønsker parkering ved Hårlev Byskov x Borgerønsker Vemmetoftevej Østersøvej x Etablering af belysning ved cykelsti Rødvig x Forskønnelse af det offentlige rum x x x Omfartsvej Strøby Egede x Renovering af fortove x x x x x Ikke kontraktbundne opgaver x x x x x Trafiksikkerhedsplan x x x x x Private dræn under offentlig vej og oversvømmelser x x x x Forlængelse af Møllegade til Højerupvej x Udvidelse af Tommestrupvej mellem Håndværkerparken og Møllegade x Indhentning af efterslæb på kørebaneafmærkning x x x Opgradering af signalanlæg x Skolepatruljeblink - lovpligtigt x x Folkeskolen m.m Hotherskolen, Efterisolering og ny tagbelægning, samt ventilation på SFO-bygningen x Folkeskoler - IT x x STH. Skole, ventilation, solafskærmning og tage - AT-påbud x PPR - Indkøb og implementering af IT-baseret fagsystem x Solstrålen (autismeklasse) - Fremtidig fysisk placering x Dagtilbud mv. til børn og unge Opgradering af daginstitutioners infrastruktur x x x x Samlet plan for Område Hårlev - Udbygning af Bulderbo x x

14 Valgte anlæg 2024 > Anlæg I kr. Administrativ organisation Renovering af forplads ved rådhuset i Store Heddinge - scenarie 2 x Opgradering af central infrastruktur x x x x Ny hjemmeside / Stevns.dk x Nye politiske anlæg Salg af ejendomme Helleanlæg i Strøby inkl. Fodgængerovergang Salg af jord

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering

Anlægsoversigt - budget til politisk prioritering Økonomiudvalget Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk. 507 33 13 0 Til prioritering (Skal) 104 Sikringstiltag

Læs mere

Politisk Prioritering

Politisk Prioritering Nyt Stevns - forslag til budget 2018-2021 Resultatopgørelse BF BO BO BO Hele 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 Positive beløb = udgifter stats-garanti Negative beløb = indtægter 17-pl 17-pl 17-pl 17-pl BF2018

Læs mere

Opr. budget Periodisering. overført til 2019

Opr. budget Periodisering. overført til 2019 Investeringsoversigt (- = indtægt / + = udgift) I hele 1.000 kr. Opr. budget 2018 Periodisering overført til 2019 Korr. budget 2018 BO1 2019 BO2 2020 BO3 2021 Anlæg i alt 65.637 18.937 46.700 130.633 60.694

Læs mere

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt

Forv. Regnskab Afv. i alt Anlæg i alt Anlæg BOP 2, pr. 31.05.18 I 1.000 kr. U /I Opr. Budget Korr. Budget Forv. Regnskab 2018 Afv. i alt 2018 Forv. Tillægsbev. BOP 3 2018 Forv. Overførsel til 2019 Projekt igangsat Ja/nej Kan projektet udskydes?

Læs mere

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863

Netto serviceudgifter 877.756 877.473 876.968 876.863 Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter Budgetaftale 2015 - partierne: (V-B-C-O-L) BF 2015 statsgaranti 2016 2017 2018 Finansiering i alt -1.247.928-1.256.378-1.272.494-1.289.768

Læs mere

Intro - BUL Økonomi Budget 2019

Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Anita Iversen august 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget 2018 SSU Overførselsudgifter

Læs mere

Finansiering i alt - skatter og tilskud

Finansiering i alt - skatter og tilskud Nr. Resultatopgørelse Hele 1.000 kr. Positive beløb = udgifter Negative beløb = indtægter BF2016 - Ændringsforslag fra V-O-C-B BF 2016 statsgaranti 2017 2018 2019 Finansiering i alt - skatter og tilskud

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019

Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts 2019 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts viser det forventede regnskab for ØKONOMI, HR & IT 0 Budgetopfølgning 2 pr. 31. marts

Læs mere

Intro - BUL Økonomi. Anita Iversen. februar 2018 stevns kommune 1

Intro - BUL Økonomi. Anita Iversen. februar 2018 stevns kommune 1 Intro - BUL Økonomi Anita Iversen februar 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget 2018 SSU Overførselsudgifter Serviceudgifter

Læs mere

00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget ØU - Lov og cirkulære - Budget SSU - Lov- og cirkulære - Budget BUL

00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget ØU - Lov og cirkulære - Budget SSU - Lov- og cirkulære - Budget BUL 00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget 2020 2 01 - ØU - Lov og cirkulære - Budget 2020 3 02 - SSU - Lov- og cirkulære - Budget 2020 7 03 - BUL - Lov og cirkulære - Budget 2020 10 04 - AET - Lov-

Læs mere

Budget Budgetforslag Nyt Stevns

Budget Budgetforslag Nyt Stevns - - Nyt Stevns Mio. kr. (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2018 pris- og lønniveau) Minus = indtægter/overskud, Positivebeløb = udgifter/underskud Finansiering i alt - skøn juli 2018

Læs mere

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst

Bilag til borgmesterens budgetoplæg Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag til borgmesterens budgetoplæg 2020-27 Fremtidens Allerød en grøn kommune i vækst Bilag 1. Hovedoversigt 2020-27 1 Bilag 2: Oversigt over ændringer i driftsbudgettet 2 Bilag 3: Anlægsoversigt / Investeringsoversigt

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 3 pr. 30. september Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september viser det forventede regnskab for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning...

Læs mere

BF

BF Balanceforslag - Budget 2018-2021, opdateret 27.6.2017 Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende ( = *) Total for alle balancekatalog forslag -35.128-44.152-45.263-45.179 BF 2018 Total, max

Læs mere

1 Driften - oversigter

1 Driften - oversigter 1 Driften - oversigter 2 Driften De følgende sider viser Direktionens forslag til driftsbudget for 2019. Forslaget er opstillet ud fra Økonomi- og Indenrigsministeriets bestemmelse om, at Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018

Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj Budgetopfølgning 2 Budgetopfølgning 2 pr. 31. maj viser det forventede for. ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Økonomisk

Læs mere

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet

SSU Flygtninge/Drift udover det der er indarbejdet Finansiering i alt - skatter og tilskud -1.300.368-1.299.557-1.300.285-1.306.434 Hævelse af indkomstskatteprocent til 25,3% - forudsat ingen sanktion -10.000-10.868-11.172-11.497 Netto serviceudgifter

Læs mere

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018

Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar 2018 Information fra Stevns Kommune Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar Budgetopfølgning 1 Budgetopfølgning 1 pr. 28. februar viser det forventede regnskab for. Foto: Vallø Slotspark ØKONOMI, HR & IT 0 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2014 regnskab 2014 BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5 2.021,5-3,0 DRIFTSVIRKSOMHED

Læs mere

Økonomiudvalget Anlæg Budget

Økonomiudvalget Anlæg Budget Økonomiudvalget Anlæg Budget 2020-2023 I 1000 kr. Igangværende Jordforsyning BF 2020 BO 2021 BO 2022 BO 2023 10001 Agerhøjudstykningen 300 300 300 300 10001 Agerhøjudstykningen indtægt -2.500-2.000-2.000-2.000

Læs mere

BUDGET I OVER- SIGT

BUDGET I OVER- SIGT BUDGET 2018-2021 I OVER- SIGT Indledning Om budgettet og oversigten En kommunal budgetproces består af flere dele. I den sidste fase, hvor der er meget offentligt fokus på budgetprocessen ligger der: En

Læs mere

3. Udvalget "Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg" 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8

3. Udvalget Aktiv hele livet - Sundhed og Omsorg 11,5 11,5 11,5 11,5 Strammere visitation og opfølgning på fritvalgsområdet 5,8 5,8 5,8 5,8 Ændringsforslag fra: I mio.kr. 2018 2019 2020 2021 ÆNDRINGER DRIFT I ALT 1. Økonomiudvalget 12,5 7,5 7,5 7,5 Omprioritering som følge af decentralisering -5,0-10 -10-10 Rammesparelse på midler til erhvervsfremme

Læs mere

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG STILLET AF: Negative beløb = indtægt Regnskab 2015 Budget 2017-2020 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til 2. behandling. Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2016 Forv. regnsk. 2016

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

(prioriteret i afstemningsbilag) Forslag til driftsændringer

(prioriteret i afstemningsbilag) Forslag til driftsændringer Forslag til skabelon for hovedoversigt - til brug for kommunalbestyrelsesmedlemmernes arbejde med egne budgetforslag Budgetoversigten er opbygget i overensstemmelse med kommunens politiske struktur Område

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2016-19 tet for 2016-19 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Aftale om Budget 2015

Aftale om Budget 2015 Aftale om Budget 2015 Indgået den 30. september 2014 mellem følgende partier i Vejen Byråd: Venstre, Danmarks Liberale Parti Socialdemokratiet Det Konservative Folkeparti Dansk Folkeparti SF Socialistisk

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det

Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2017 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 Budgetopfølgning 3 Budgetopfølgning 3 pr. 30. september 2017 viser det forventede regnskab for 2017. 1 Indhold Indledning...

Læs mere

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat.

Anlæg: Der er nu udarbejdet et forslag til investeringsoversigt, som dels tager højde for udgifter til de projekter, som allerede er igangsat. 8. september 2010 Sags id: 10/37207 Budgetoplæg -2014 Kontaktperson: mbmoe E-mail: mbmoe@assens.dk Dir. tlf.: 64 74 74 09 Budgetoplægget til økonomiudvalgets 1. bygger videre på de reduktionsblokke, der

Læs mere

Budget statsgaranteret grundlag (status 18/9-15)

Budget statsgaranteret grundlag (status 18/9-15) Budget 2016-2019 - statsgaranteret grundlag (status 18/9-15) (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2016 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2016 2017 2018 2019 Finansiering (ved statsgaranti) Skatter

Læs mere

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter 2 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 3 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, demografi 6 00

Læs mere

Budgetforlig

Budgetforlig forlig - aftalen er indgået mellem Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Radikale og Venstre. processen for startede i foråret, med inddragelse af alle politiske partier, den daglige ledelse

Læs mere

Byrådets 1. behandling den 10. september. Fanø kommunes budget for perioden

Byrådets 1. behandling den 10. september. Fanø kommunes budget for perioden Byrådets 1. behandling den 10. september Fanø kommunes budget for perioden 2019 2022 Udgangspunktet i budgetlægningen Fanø Kommune - Budget 2019-22 Spillerumsopstilling nr. 2.0 Budget Overslag Overslag

Læs mere

C. RENTER ( )

C. RENTER ( ) Hovedoversigt Hele 1.000 kr. Budget 2007 Udgifter Indtægter Netto A. DRIFTSVIRKSOMHED (inkl refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger 45.074-8.964 36.110 Heraf refusion -211-211 1. Forsyningsvirksomheder

Læs mere

Forv. Regnskab Korr. Budget. Opr. Budget

Forv. Regnskab Korr. Budget. Opr. Budget Anlæg BOP 3, pr. 30.09.18 I 1.000 kr. U /I Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Afv. i alt Tillægsbev. BOP 3 Overførsel til 2019 Ikke frigivet Anlæg i alt 46.700 97.725 80.864-16.861-1.140 15.721 4.528 I

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr.

Budget Hovedoversigt Alle beløb i kr. ÆNDRINGSFORSLAG TIL 2. BEHANDLING - STILLET AF: Negative beløb = indtægt Budget 2019-2022 - Hovedoversigt Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig budget 2018 Forventet regnskab 31.7.18 Budgetforslag 2019 2020

Læs mere

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik.

Indledning. Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. Indledning Med denne budgetaftale viderefører Byrådet intentionerne bag den tidligere kommunalbestyrelses økonomiske politik. De underskrivende partier er enige om vigtigheden af, at målene bag genopretningsplanen,

Læs mere

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015

Regnskab 2014. Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde 18. marts 2015 Regnskab 2014 - Økonomioversigt Forv. Opr. budget regnskab Korr. budget Regnskab mio.kr. (-) angiver indtægt/overskud 2014 30/9 14 2014 2014

Læs mere

Orienteringsmøde om Budget 2019

Orienteringsmøde om Budget 2019 Orienteringsmøde om 2019 Den 24. oktober 2018 Dagsordenen for orienteringsmødet er følgende: 1. Velkomst ved Anne-Mette Ulstrup 2. Den overordnede økonomiske situation i Jammerbugt Kommune 3. aftalen for

Læs mere

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion)

Sammendrag. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto. I hele kr. A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) Sammendrag I hele 1.000 kr. Budget 2009 Udgifter Indtægter Netto A. Driftsvirksomhed (incl. refusion) 0. Byudvikling, bolig- og miljø- foranstaltninger Jordforsyning -11-299 -310 Faste ejendomme 6.637-5.474

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

BUDGETFORSLAG BEHANDLING

BUDGETFORSLAG BEHANDLING BORGMESTEREN Den 27.8.2019 BUDGETFORSLAG 2020-1. BEHANDLING Jeg vil gerne knytte et par ord til førstebehandlingen af budgettet for det kommende år med tilhørende budgetoverslagsår. Det er nu anden gang,

Læs mere

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner

Hovedoversigt til budget Hele 1000 kroner Hovedoversigt til budget 28 Regnskab 2006 Budget 2007 Budget 2008 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Udgift Indtægt A. DRIFTSVIRKSOMHED (INCL. REFUSION) miljøforanstaltninger......................... 13.459

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering April 2014 Forventet regnskab 2014 c OPRINDELIGT BUDGET 2014 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB FORSKEL INDTÆGTER 2.024,5 2.024,5

Læs mere

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre.

Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. Budgetaftale 2014 2017 Indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, De Konservative og Det Radikale Venstre. 1. Indledning Administrationens budgetforslag blev offentliggjort den 23. august

Læs mere

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen.

Varde Byråd besluttede i 2014, at naturen skulle være omdrejningspunktet for Varde Kommune under overskriften Vi i naturen. Forligstekst Der er mellem partierne Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre indgået budgetforlig, som danner rammerne for udviklingen af Varde Kommune for de kommende

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410 Daginst. - Flere specialgruppepladser

Læs mere

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet

Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Skoler mv. Budget 2014: Overblik delpolitikområder Overordnede forudsætninger for delpolitikområderne Puljer på skoleområdet Ændret skolestruktur pr. 1. august 2013 Provenu ved ny skolestruktur (opgjort

Læs mere

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5

Budget 2015-2018. Renter 17.3 16.7 15.9 15.2 Pris- og lønstigninger vedrørende drift og anlæg 37.5 75.3 113.5 Budget 2015-2018 (Finansielle poster i årets priser, drift og anlæg i 2015 pris- og lønniveau) Mio. kr. 2015 2016 2017 2018 Finansiering Skatter 1,508.6 1,521.8 1,549.4 1,569.0 Tilskud og udligning 586.0

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2017-2020 tet for 2017-20 består af det fremlagte budget til 1. behandlingen tillagt budgetforliget, som er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Konservative

Læs mere

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles.

Omprioriteringsbidraget ville have betydet at vi ville miste 25 mio. i bloktilskud i mio. i bloktilskud i 2018 og så fremdeles. Borgmester Jesper Würtzens tale den 10. oktober 2016 2. Anden behandling af årsbudget 2017 og overslagsårene 2018-2020 for Ballerup Kommune Og i dag skal vi så endeligt vedtage budgettet for 2017. Sidste

Læs mere

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord

Budgetorientering oktober v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Kulturcenter Limfjord Budgetorientering 2016 7. oktober 2015 v. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard Kulturcenter Limfjord 1 Dagsorden Aftale mellem regeringen og KL Økonomisk politik Udfordringer/gode resultater Bred politisk

Læs mere

Tillægsbevilling. Korr. Budget Forbrug 2016

Tillægsbevilling. Korr. Budget Forbrug 2016 PTU anlæg i alt 48.244 24.341 3.860 28.201 27.649 552 75.894 45.497 PTU anlægsudgifter i alt U 51.314 24.341 4.852 29.193 28.635 558 79.950 50.641 PTU anlægsindtægter i alt I -3.070 - -992-992 -986-6 -4.056-5.144

Læs mere

Hovedoversigt Budget Alle beløb i kr.

Hovedoversigt Budget Alle beløb i kr. Ændringsforslag stillet af: Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet Negative beløb = indtægt Regnskab 2016 Hovedoversigt Budget 2018-2021 Alle beløb i 1.000 kr. Oprindelig

Læs mere

Budget Temadrøftelse

Budget Temadrøftelse Budget 2016 - Temadrøftelse Børneudvalgets temadrøftelse den 10. Overordnet serviceramme i 2015 Politikområder r Handlemuligheder Tidsplan og balancekatalog 1 stevns kommune Serviceudgifter 2015 Serviceudgifter

Læs mere

Indstilling til 2. behandling af budget

Indstilling til 2. behandling af budget Indstilling til 2. behandling af budget 2015-18 tet for 2015-18 tager udgangspunkt i det fremlagte budget til 1. behandlingen, korrigeret med tekniske ændringsforslag og ændringer fra budgetforliget mellem

Læs mere

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor.

Budgetbalancen for , som blev vedtaget på Byrådets 2. behandling af budgettet, fremgår af tabellen nedenfor. 2014-2017 Roskilde Kommunes budget for 2014-2017 blev vedtaget d. 9. oktober 2013 som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Socialistisk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og

Læs mere

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier:

Der er indgået budgetaftale for budget i Dragør Kommune mellem følgende partier: Dragør Kommune. Budgetaftale 2018-2021 Der er indgået budgetaftale for budget 2018-2021 i Dragør Kommune mellem følgende partier: Socialdemokratiet (A) Det Konservative Folkeparti (C) Dansk Folkeparti

Læs mere

227. Godkendelse af dagsorden

227. Godkendelse af dagsorden Dagsorden til mødet i Byrådet den 6. oktober 2011 kl. 18:00 i Byrådssalen, Hadsund Rådhus Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 22 Godkendelse af dagsorden 228 Kirkens budget 2012 229 Budgetforslag for 2012

Læs mere

PTU

PTU Plan- og Teknikudvalg (PTU) anlæg 24.341 0 49.591 73.932 59.597-14.335 200 14.535 51.555 22.377 PTU anlæg - udgifter 24.341 0 54.707 79.048 64.375-14.673 200 14.873 67.516 27.460 PTU anlæg - indtægter

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

Opr. budget 1000 kr. Tillægs bevillinger. Korr. budget

Opr. budget 1000 kr. Tillægs bevillinger. Korr. budget Opr. Forv. forbrug Afvigelse i alt tillægsbev. i overf. Til 2018 PTU anlæg i alt 26.842 45.497 72.339 39.090-33.249-12.406 20.843 PTU anlæg - Indtægter I - -5.582-5.582-5.582 0 0 0 PTU anlæg - udgifter

Læs mere

Tillægsbevillinger. Korr. budget. fra budget 2015

Tillægsbevillinger. Korr. budget. fra budget 2015 Opr. Budget Ompl Overført fra 2015 Tillægsbevillinger Korr. Forventet forbrug Afvigelse i alt Afv. forventet tillægsbev. Plan- og Teknikudvalget (PTU) anlæg i alt 24.341 0 49.591 180 74.112 50.657-23.455

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2016 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar

Budgetrevision 1 ultimo februar 2017 Samlet oversigt. Budgetrevision 1. Forventning til regnskab 2017, ultimo februar Budgetrevision 1 Forventning til regnskab, ultimo februar 1 Samlet oversigt... 3 Uddybende forklaring... 7 Resultat... 7 Indtægter... 7 Driftsudgifter... 7 Forbrugsskøn på politik områder... 8 Lån... 10

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag

BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Økonomi Økonomi og Udbud Rådhuset Ramsherred 5 5700 Svendborg BUDGET 2015-18 Direktionens reviderede budgetforslag Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 22 48 52 Indledning 10. september 2014 Afsættet for budgetlægningen

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling)

Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Side 1 Forelæggelse af forslag til flerårsbudget 2013 2016 (2. behandling) Indledende bemærkninger * Vi skal i dag endeligt vedtage budgettet for 2013. * I forhold til førstebehandlingen er der kun sket

Læs mere

Budget. Plan- og Byggeudvalget 4.092 4.072 4.072 4.072 2.01 Plan og byggesager 4.092 4.072 4.072 4.072

Budget. Plan- og Byggeudvalget 4.092 4.072 4.072 4.072 2.01 Plan og byggesager 4.092 4.072 4.072 4.072 rammer på drift 2014-2017 overslag SKATTEFINANSIERET OMRÅDE Indtægter Skatter -3.060.686-3.178.302-3.225.571-3.280.685 Generelle tilskud mv. -1.669.528-1.538.979-1.566.406-1.588.102 Indtægt i alt -4.730.214-4.717.281-4.791.977-4.868.787

Læs mere

Forventet forbrug Afv. korr. budget budget

Forventet forbrug Afv. korr. budget budget Anlæg Bop2 - pr. 31.5.2015 1.000 kr. Oprinde-ligt Ompl. Korr. Forventet forbrug 2015 Afv. korr. 2015 Overf. til 2016 Tillægsbev. Frigivet Ikke frigivet Plan- og teknikudvalget (PTU) anlæg i alt 24.955

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Budget 2014. - informationsmøde den 24. oktober 2013

Budget 2014. - informationsmøde den 24. oktober 2013 Budget 2014 - informationsmøde den 24. oktober 2013 Dagsorden 1. Velkomst v/ Mogens Gade 2. De overordnede mål og processen vedr. Budget 2014 3. Budget 2014 de overordnede tal 4. De enkelte udvalgsområder

Læs mere

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017

Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Halvårsregnskab for Holbæk Kommune 2017 Lovgrundlag Social- og Indenrigsministeriet har indgået aftale om, at kommunerne fra 2011 skal udarbejde halvårsregnskaber. Folketinget vedtog i februar måned 2011

Læs mere

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering

Bilag og tabeller. Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Bilag og tabeller Bilag til den tværgående økonomiske månedsrapportering Marts 2015 Forventet regnskab 2015 Tabel 1 OPRINDELIGT BUDGET 2015 KORRIGERET BUDGET* FORVENTET REGNSKAB Forventede afvigelser INDTÆGTER

Læs mere

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich

Borgermøde om budget 2015 2018. Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Borgermøde om budget 2015 2018 Borgmester Benedikte Kiær Direktør Lars Rich Dagsorden 1. Velkomst og oplæg ved Borgmester Benedikte Kiær 2. Direktør Lars Rich orienterer om budgettet for 2015 2018 og serviceniveauer

Læs mere

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og Sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 200 Opsige

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Øvrige overførsler Børneudvalget Regnskab 2015 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5%

Læs mere

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om:

Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: Aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om: budget 2015 og budgetoverslagsårene 2016-2018 23. september 2014 Budgetlægning

Læs mere

Budgetstrategi 2014 2017

Budgetstrategi 2014 2017 Budgetstrategi 2014 2017 Indledning Den økonomiske situation Kommunerne står i en vanskelig økonomisk situation. Finanskrisen har betydet stagnerende vækst, faldende skatteindtægter og stigende ledighed.

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning 120a PL-fremskrivning - alternativ 1-2.000-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Regnskab 2018 Sorø So Kommu Ko n mmu e n e

Regnskab 2018 Sorø So Kommu Ko n mmu e n e Regnskab 2018 Sammenfattende konklusioner Servicerammen er overholdt. Vi lander 0,4 mio. kr. under rammen. Der er et mindre forbrug på driften på 17 mio. kr. i forhold til oprindeligt, heraf vedrører de

Læs mere

Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017

Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017 Budgetforudsætninger 2018 Natur- Fritids- og Kulturudvalget Maj 2017 1 Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget 1000 kr. Regnskab Opr. Basis. B01 B02 B03 2017-prisniveau 2016 budget budget 2019 2020

Læs mere

Velkommen til dialogmøde om Budget

Velkommen til dialogmøde om Budget Velkommen til dialogmøde om Budget 2016-2019 Rammen Aftale om kommunernes økonomi De brændende platforme Ny økonomisk politik Samfundsøkonomien Økonomiaftalen 2016 Omprioriteringsbidrag 1% Netto forværres

Læs mere

Budgetforlig

Budgetforlig Budgetforlig 2020-2023 Resultatopgørelse (minus = indtægter) (mio. kr.) Regnskab 2018 Oprindeligt budget 2019 Foreløbigt regnskab 2019 Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 Resultatopgørelse

Læs mere

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG

PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG NOTAT 26. MARTS 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF TINA MØRK OG THOMAS JAKOBSGAARD PLEJECENTERPLAN - BESLUTNINGSOPLÆG BAGGRUND Flertalsgruppen har ønsket at genbehandle KB s beslutning om Plejecenterplan og

Læs mere

Resultatopgørelser 2010-2016

Resultatopgørelser 2010-2016 Budgetforlig 2013 Beløb i mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2010-2016 Regnskab 2010 Regnskab 2011 Budget 2012 Budgetforslag 2013 Budgetoverslag 2014 Budgetoverslag 2015 Budgetoverslag 2016 Det

Læs mere

Resultatet af budgetaftalen for 2016 samt overslagsårene 2017-2019 fremgår på overordnet niveau i nedenstående hovedoversigt.

Resultatet af budgetaftalen for 2016 samt overslagsårene 2017-2019 fremgår på overordnet niveau i nedenstående hovedoversigt. Resultatet af budgetaftalen for 2016 samt overslagsårene 20172019 fremgår på overordnet niveau i nedenstående hovedoversigt. DET SKATTEFINANSIEREDE OMRÅDE Indtægter Skatter 1.236.561 1.245.598 1.270.128

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller:

Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller: Budget 2016-2019 - Hovedoversigt - Ændringsforslag til budgettets 2. behandling Forslagsstiller: Ø 1.000 kr Forslag 2016 Overslag 2017 Overslag 2018 Overslag 2019 Indtægter i alt 2.075.695 2.092.351 2.117.101

Læs mere

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl

Ældreråd. Referat. Mødelokale 2, Rådhuset, 31. januar 2019 Kl. 10:15. Medlemmer. Bemærkning: Lone Petersen deltog fra kl Referat Mødelokale 2, Rådhuset, Kl. 10:15 Medlemmer Susanne Kierch Anna K. M. Hansen Hans C. Bech Dorete Olsen Jette Olsen Britta Jensen-Terpet Bodil Nielsen Lilly Meisner Pedersen Peder Maimann Olsen

Læs mere

Tidsforskydning på investeringsoversigten fra 2016 til Nedenfor er en liste over anlægsprojekter, der kan forskydes fra 2016 til

Tidsforskydning på investeringsoversigten fra 2016 til Nedenfor er en liste over anlægsprojekter, der kan forskydes fra 2016 til ØKONOMI OG PERSONALE Dato: 1. oktober 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: mbje@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Budget 2016: Justering af investeringsoversigt Baggrund KL vurderer,

Læs mere

Budget 2012 med stabilitet og investeringer

Budget 2012 med stabilitet og investeringer Budgetforlig for 2012-2015 A: Socialdemokratiet B: Radikale Venstre C: Konservative F: SF L: Focus Fredensborg O: Dansk Folkeparti V: Venstre : Borgernes Stemme Den, 28. August 2011 Budget 2012 med stabilitet

Læs mere

Budgetsammendrag

Budgetsammendrag 2018-21 Budgetsammendrag 0022 Jordforsyning 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 3.408-1.558 0025 Faste ejendomme 20.240-27.862 20.240-27.871 20.240-27.871 20.240-27.871 0028 Fritidsområder 5.503-912 5.503-912

Læs mere

Resultatopgørelser

Resultatopgørelser Budgetforlig Beløb i Mio. kr. - Løbende priser Resultatopgørelser 2015-2021 Regnskab Regnskab Budget Budgetforslag Budgetoverslag Budgetoverslag Budgetoverslag 2015 2016 2017 Det skattefinansierede område

Læs mere

Økonomi og Udvikling. Høring om budget

Økonomi og Udvikling. Høring om budget Økonomi og Udvikling Høring om budget 2017-2020 Aftenens program Aftenens møde et led i en generel inddragelse Frederikssund en udviklingskommune Budgettet - skat - gæld - likviditet - befolkningsudvikling

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere