Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter"

Transkript

1 Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 forslag til projekter Samlet bevilling Projekter mærket med * er anbefalet af administrationen kr. A. Trafiksikkerhed 1. Horsens by sikring af cyklister i kryds * kr. B. Cykelsti-/baner 1. Sverigesvej/Torstedallé cykel-/kantbaner * kr. 2. Fuglevangsvej cykel-/kantbaner kr. 3. Strandkærvej delt sti * kr. 4. Anemonevej/Ternevej rekreativ sti * kr. 5. Bryrupbanesten ved Østbirkhallen cykelsti * kr. C. Sikring af skoleveje 1. Bækvej i Lund bump kr. 2. Fruenshave i Hovedgård regulering ved skole/børnehave kr. D. Trafiksaneringer 1. Ternevej bump kr. 2. Grumstrupvej bump * kr. 3. Serridslev bump/chikaner kr. 4. Brunbanken, Trimmelbanken og Trædenvej i Træden - bump kr. 5. Gl. Kirkevej i Egebjerg - bump kr. 6. Rådvedvej i Egebjerg - bump kr. 7. Grønlandsvej hævet flade og fodgængerkrydsning kr. 8. Lovbyvej bump * kr. Samlet beløb for projekter i pulje A-D kr. For projekter som ikke er blandt de anbefalede af administrationen, kan angives følgende hierarkisk rækkefølge: 1. C2 Fruenshave i Hovedgård 2. D3 Serridslev 3. D4 Brunbanken, Trimmelbanken og Trædenvej i Træden 4. D1 Ternevej 5. D6 Rådvedvej i Egebjerg 6. C1 Bækvej i Lund 7. D5 Gl. Kirkevej i Egebjerg 8. B2 Fuglevangsvej 9. D7 Grønlandsvej

2 Trafiksikkerhed og cykelstier 2015 beskrivelse af projekter Til beskrivelse af projekterne anvendes følgende begreber: ÅDT 85%-fraktil ATK Fotoprocent den gennemsnitlige trafikmængde pr. dag, samlet for begge retninger den hastighed som overskrides af 15% af alle køretøjer. Eks. en 85 % fraktil på 61 km/t. Her vil 15 % af alle køretøjer køre hurtigere end 61 km/t. Denne enhed giver et mere retvisende billede af hastighedsniveauet end gennemsnitshastigheden, da den ikke er påvirket af langsomkørende trafik fra sideveje o.lign. Automatisk Trafikkontrol (fotovogne) I relation til ATK - Andelen af de passerede køretøjer i måleperioden som har kørt hurtigt nok til at der kunne blive rejst sigtelse. A. Trafiksikkerhed A1 Horsens by sikring af cyklister i kryds (anbefalet) I 2014 blev der gennem Cykelpuljen søgt tilskud på 2,2 mio. kr. til udpegning af 5-10 uheldsbelastede kryds, og igangsættelse af relevante initiativer for at øge fremkommeligheden og sikkerheden i disse. Horsens Kommune fik imidlertid ikke tilskuddet. I krydsene er der særligt trafiksikkerhedsmæssige problemer for ligeudkørende cyklister i en række kryds i Horsens by, primært uheld med højresvingende biler, men også med venstresvingende biler. Mulige løsningsforslag kunne være højresvingsshunts, afkortede cykelstier, cykellommer, tilbagetrukket stopstreg for bilister, cykelfaser i signalanlæg mv. Det anbefales derfor at afsætte kr. til opstart af dette vigtige trafiksikkerhedsprojekt. Det afsatte beløb vil dække forundersøgelser, skitseprojektering og evt. trafiksikkerhedsrevision, samt fysisk udbedring af et antal kryds afhængigt at størrelse og omfang. Når projekterne er udvalgt vil de blive forlagt udvalget. B. Cykelstier/baner B1 Sverigesvej/Torstedallé cykel-/kantbaner (anbefalet) Vejbredden på strækningen fra Hattingvej til rundkørslen ved Thorsvej er i dag 8,3-10,5 meter. Den store vejbredde kan i dag lægge op til høj hastighed og gøre det utrygt for cyklisterne pga. manglende cykelfaciliteter. Strækningen er blandt de højest prioriterede projekter i vores stiprioritering bl.a. som følge af de lave anlægsomkostninger, da der kan etableres cykel-/kantbanerne alene ved afmærkning. Der er ikke behov for kantstensparkering på denne strækning, så der forventes ingen konflikter med kantstensparkerede biler. Ved ATK måler på Sverigesvej i 2014 var der en fotoprocent på 22.

3 Politiet har i 5-års perioden registreret 3 uheld som involverer bløde trafikanter. 2 af disse uheld er sket i krydset Sverigesvej/Fuglevangsvej. ÅDT %-fraktil 59 km/t Projektet omfatter cykel-/kantbaner. Pris: kr. B2 Fuglevangsvej cykel-/kantbaner Cykelbaner/kantbaner på Fuglevangsvej mellem Bygholm Parkvej og Ringvejen er ligeledes blandt de højest prioriterede projekter i stiprioriteringen, da en vejbredde på ca. 10 meter gør, at cykelfaciliteterne kan etableres alene ved afmærkning. På strækningen er der dog i omegnen af 15 indkørsler ud til vejen, hvorfor der kan blive en konflikt med kantstensparkerede biler. Etablering af en egentlig cykelbane vil betyde at de førnævnte husstande mister muligheden for kantstensparkering foran deres bolig. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at få skoleelever færdes på strækningen og at ingen har udpeget strækningen som utryg. Ved ATK måler på Fuglevangsvej i 2014 var der en fotoprocent på 3. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld. Uheldet er en påkørsel af en person under ind-/udstigning. ÅDT %-fraktil 63 km/t Projektet omfatter etablering af cykel-/kantbaner Pris: kr. B3 Strandkærvej delt sti (anbefalet) På Strandkærvej mellem Bjerrevej og Vejlevej er der anlagt delt sti, dog undtagen forbi de sidste tre ejendomme i nordsiden af Vejlevej, hvor cyklisterne er henvist til vejbanen. En indfletning på dette punkt kan virke meget utrygt for cyklister og skabe farlige situationer da indfletningen kan komme som en overraskelse for bilisterne og da vejbanen på denne strækning ikke er særlig bred. Det nuværende tværprofil vil kunne fortsættes forbi to ejendomme, mens det kræver en mindre arealerhvervelse ved den sidste. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at ingen har udpeget strækningen som utryg.

4 Politiet har i 5-års perioden ikke registreret noget uheld på den pågældende lokalitet. ÅDT Projektet omfatter etablering af 50 meter delt sti. Pris: kr. B4 Anemonevej og Ternevej - rekreativ sti (anbefalet) Torsted har generelt en god betjening af de bløde trafikanter ved et stort sammenhængende stisystem. Ved den sydligste del af Torsted mellem Ternevej og Anemonevej er der dog et missing-link i stisystemet. En stiforbindelse syd om boldbanerne vil betyde at der vil være en sammenhængende rekreativ stiforbindelse gennem hele Sydbyen. Projektet omfatter 300 meter rekreativ sti Pris: kr. B5 Bryrupbanestien ved Østbirkhallen cykelsti (anbefalet) Bryrupbanestien er i dag en yndet rute for cykelturister og antallet turister forventes at stige yderligere i de kommende år bl.a. som følge af den nyrenoverede bro ved Vestbirk. På stien ud for Østbirkhallen er der dog et missing-link hvor cyklisterne er henvist til at cykle over en parkeringsplads. Dette kan skabe usikre situationer mellem bilister og cyklister, og derudover skabe tvivl om forløbet af Bryrupbanestien. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at få skoleelever færdes på strækningen og at ingen har udpeget strækningen som utryg. En stiforbindelse syd for p-pladsen kan skabe en sammenhængende sti forbi hallen og koncentrere de bløde trafikanter i et mere sikkert krydsningspunkt. Politiet har i 5-års perioden ikke registreret noget uheld på den pågældende lokalitet. Projektet omfatter etablering af 40 meter fællessti. Pris: C. Sikring af skoleveje C1 Bækvej i Lund bump Ved den nordlige indfaldsvej til Lund, Bækvej, er der i dag en relativ høj andel trafikanter der kører væsentligt hurtigere end det tilladte. Etablering af to bump mellem bygrænsen og Silkeborgvej vil fremhæve begyndelsen af byzonen.

5 Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at et lille antal skoleelever færdes på strækningen og at 2 har udpeget strækningen som utryg. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld. Uheldet er sket ud for Langgade og involverer en blød trafikant. ÅDT %-fraktil 67 km/t Projektet omfatter etablering af 2 bump. Pris kr. C 2 Fruenshave i Hovedgård regulering ved skole/børnehave Ved Hovedgård Skole og børnehave kan der i dag opstå kaotiske situationer i morgen- og eftermiddagsspidstimen. Bedre afsætningsforhold ved børnehaven og hævet flade ved fodgængerkrydsningen vil forbedre trafiksikkerheden for de bløde trafikanter. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at et større antal skoleelever færdes på strækningen og at 1 har udpeget strækningen som utryg. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld på Fruenshave ud for skolen. Der er tale om et solouheld hvor en knallert er væltet pga. vådt føre. Projektet omfatter etablering hævet flade og forbedring af afsætningsforhold. Pris kr. D. Trafiksaneringer D1 Ternevej - bump Den sydlige del af Ternevej mellem Bankagervej og Krokusvej har i dag et forløb som lægger op til høj hastighed. Etablering af bump vil kunne reducere hastigheden. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at et større antal skoleelever færdes på strækningen og at der er udpeget 4 utrygge steder. Politiet har i 5-års perioden registreret 3 uheld på denne del af Ternevej. Alle uheldene er sket i krydset ved Centerparken og et af dem involverer bløde trafikanter. ÅDT %-fraktil 60 km/t Projektet omfatter etablering af 4 bump. Pris.: kr.

6 D2 Grumstrupvej - bump (anbefalet) På Grumstrupvej ud for Tvilhøj blev der af Horsens Kommune i 2014 givet tilladelse til at etablere et præfabrikeret bump for at grundejerforeningen kunne efterleve de krav som blev stillet i lokalplanen. Denne type bump har dog vist sig at være uhensigtsmæssige på gennemfartsveje, da de kan være svære at erkende og effekten er anderledes end ved asfaltbump. Ved udskiftning af dette bump samt etablering af tre nye vil der kunne etableres trafiksanering i størstedelen af Grumstrup. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at ingen har udpeget strækningen som utryg. Politiet har i 5-års perioden ikke registreret noget uheld på den pågældende lokalitet. ÅDT %-fraktil 59 km/t Projektet omfatter 4 bump på Grumstrupvej. Pris: kr. D3 Serridslevvej - bump Flere beboere samt landsbyrådet i Serridslev har givet udtryg for, at trafikanterne ikke overholder hastighedsgrænsen gennem Serridslev By. Etablering af 3 bump/chikaner på Serridslevvej vil sænke hastighedsniveauet igennem byen. Politiet har i 5-års perioden ikke registreret noget uheld på den pågældende lokalitet. Skolevejsundersøgelsen fra 2008 viser, at få skoleelever færdes på strækningen, og at få lever har udpeget farlige/utrygge steder. Ved ATK måler i 2014 var der en fotoprocent på 23. ÅDT %-fraktil Kendes ikke - Gennemsnitshastigheden er registreret til km/t Projektet omfatter etablering af 3 bump/chikaner. Pris: kr. D4 Brunbanken, Trimmelbanken og Trædenvej i Træden Indbyggerne i Træden oplever i dag en høj hastighed på trafikken gennem byen. Etablering af 4 bump på Brunbanken, Trimmelbanken og Trædenvej vil sænke hastighedsniveauet igennem byen. Politiet har i 5-års perioden ikke registreret noget uheld i Træden.

7 Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at ingen har udpeget strækningen som utryg. Der er ikke udført trafiktællinger på den pågældende lokalitet. Projektet omfatter etablering af 4 bump. Pris: kr. D5 Gl. Kirkevej - bump Som følge af byudviklingen ved Skanderborgvej/Rådvedvej, herunder dagligvarebutikker, er der opstået en øget trafik på Gl. Kirkevej i Egebjerg. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at få skoleelever færdes på strækningen og at ingen har udpeget strækningen som utryg. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld på Gl. Kirkevej. Uheldet er en påkørsel af en cyklist som kom cyklende ud fra en indkørsel. ÅDT %-fraktil 56 km/t Projektet omfatter etablering af 3 bump. Pris: kr. D6 Rådvedvej - bump Som følge af byudviklingen ved Skanderborgvej/Rådvedvej, herunder dagligvarebutikker, er der opstået betydeligt mere trafik på Rådvedvej forbi skolen i Egebjerg. Skolevejsvurderingen fra 2008 viser, at et større antal skoleelever færdes på strækningen og at 3-5 elever har udpeget strækningen som utryg. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld på Rådvedvej. Uheldet er et sammenstød mellem en person- og varebil. ÅDT %-fraktil 59 km/t Projektet omfatter etablering af 2 bump Pris: kr. D 7 Grønlandsvej hævet flade og fodgængerkrydsning Efter opførelse af Sundhedshuset og butikker nord for Grønlandsvej er der opstået en jævn strøm af fodgængere på tværs af Grønlandsvej til og fra Bilka området.

8 En hævet flade med et fodgængerfelt vil reducere bilisternes hastighed ved krydsningspunktet og skabe en mere sikker krydsning for fodgængerne. Der er ikke udført trafiktællinger på Grønlandsvej. Politiet har i 5-års perioden registreret 1 uheld på den pågældende lokalitet. Projektet omfatter etablering af en hævet flade og et fodgængerfelt Pris: kr. D 8 Lovbyvej bump (anbefalet) I forbindelse med byggemodningen Bygholm Bakker forventes et stigende antal bløde trafikanter på Lovbyvej. På grund af områdets rekreative værdier, anvendes vejen i dag også af mange motionister. Politiet har i 5-års perioden registreret 2 uheld på Lovbyvej på strækningen mellem Søvej og Schüttesvej. Det ene uheld er et solouheld med en personbil. Det andet er sammenstød mellem en cyklist og bilist ved udkørslen fra Bygholm Søpark (personskadeuheld). ÅDT %-fraktil 77 km/t Hastighedsgrænse 60 km/t Projektet omfatter etablering af 3 bump Pris: kr.

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 VARDE KOMMUNE VURDERING AF SKOLEVEJ TIL AGERBÆK SKOLE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling

Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Københavns Kommune Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park Trafik og Plan, Trafikafvikling Tlf.: 33 66 35 90, Fax: 33 66 71 31, E-mail: helar@btf.kk.dk NOTAT DATO : 8. oktober 2004 TIL : Vejdirektoratet

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

Referat fra borgermøde den 9. september

Referat fra borgermøde den 9. september Cykelfaciliteter Egeskovvej/Bøgeskovvej Referat fra borgermøde den 9. september Projektnummer: 1012091 Dato: 21. september 2015 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Velkomst... 3 2 Tidsplan... 4 3 Spørgsmål

Læs mere

Skoleveje Ullerup Bæk Skolen

Skoleveje Ullerup Bæk Skolen Notat Skoleveje Ullerup Bæk Skolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Ullerup Bæk Skolen med undervisning på 3 skoler: Bredstrup-Pjedsted Fællesskole 0. 6. kl. fra eget tidligere

Læs mere

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG

OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN PROJEKTKATALOG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OKTOBER 2012 JAMMERBUGT KOMMUNE

Læs mere

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds

Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Cykelfelter Sikkerhedsmæssig effekt i signalregulerede kryds Af civilingeniør Søren Underlien Jensen Vejdirektoratet, Trafiksikkerhed og Miljø Dette paper beskriver resultater fra en før/efter-uheldsundersøgelse

Læs mere

Hasselager Skole, revision 2012.

Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole, revision 2012. Hasselager Skole er beliggende i Hasselager vest for Aarhus. Skolen har ca. 700 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. Ved skoleforliget i 2012 er Hasselager Skole fusioneret

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP

Skolerunde 2013 - Trekronerskole. kolen. Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. TSP Veje og Grønne områder Trekronerskolen 1 Skolerunde 2013 - Trekronerskole kolen Der har været afholdt møde med Trekronerskolen den 18. november 2013. VGO: Veje og Grønne områder CP: Cyklistplan 2012 TSP:

Læs mere

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED

BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED BILAG 1: FLERE PÅ CYKEL MELLEM LØSNING OG HEDENSTED Hedensted Kommune ønsker at forbedre forholdene for de lette trafikanter, og derved få flere til at cykle. Dette skal ske ved at etablere en sti mellem

Læs mere

Referat Borgermøde vedr. de trafikale forhold i Måløv d. 02.02.2016

Referat Borgermøde vedr. de trafikale forhold i Måløv d. 02.02.2016 Til: Deltagerne på borgermødet d. 02.02.2016 Deltagerne på borgermødet d. 22.09.2015 Skolebestyrelsen på Måløvhøj Skole Ledelsen på Måløvhøj Skole BALLERUP KOMMUNE Dato: 15.02.2016 Tlf. dir.: 41750115

Læs mere

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012.

Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen, revision 2012. Tranbjerg Skole og Grønløkkeskolen er beliggende i Tranbjerg syd for Århus. Skolerne har ca. 1.150 elever fordelt på 0.-10. klassetrin. SFO og klub er

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning

Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Trafiksikkerhedsplan - Sammenfatning Godkendt på Teknisk Udvalgs møde den 5. maj 2010 INDHOLD 1 Forord...3 2 Kortlægning af nuværende forhold...4 3 Utryghed blandt borgere i kommunen....5 4 Skolevejsundersøgelse...

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert.

Man kan dog også straffes ved kørsel med en promille under 0,5, hvis man kører usikkert. Den lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t indenfor tættere bebygget område 80 km/t udenfor tættere bebygget område 80 km/t motortrafikvej 130 km/t motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål er med

Læs mere

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune

Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Handlingsplan for trafiksikkerhed Nørre Aaby Kommune Nørre Aaby Kommune Udarbejdet i samarbejde med INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 PROBLEM- OG INDSATSOMRÅDER 4 2.1 Problemområder

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Cyklister i Gladsaxe Trafiksikkerhedsby

Cyklister i Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Cyklister i Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Den Nationale Cykelkonference 14. maj 2014 www.gladsaxe.dk/cykler Processen 2011-2013(14) Foreliggende klassisk trafiksikkerhedsplan og analyse Valg af rådgivere

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Hedensted Skole. http://mobreg.cowi.webhouse.dk/dk/trafikplan/oversigt.htm

Hedensted Skole. http://mobreg.cowi.webhouse.dk/dk/trafikplan/oversigt.htm Hedensted Elevtal: ca. 800. Klassetrin: 0. til 9. Der er lavet registreringer 9 steder ved den gennemførte besigtigelse. Se mere under Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Kys og kør rundkørslen ved Østerled.

Læs mere

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade

Notat. Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Notat Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Hillerødgade Hillerødgade er i Kommuneplanen klassificeret som overordnet trafikvej og fortsætter i begge ender af vejen ind i Københavns Kommune.

Læs mere

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD

Trafikhandlingsplan 2016 Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD Mariagerfjord Kommune 1 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Næste års budgetter 2 2. Gennemgang af borgerhenvendelser 3 3. Vejprojekter 4 3.1 Status 4 3.2 Fremtidige projekter 4 4. Trafiksikkerhedsprojekter 5

Læs mere

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune

HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg HASTIGHEDSPLAN Holstebro Kommune Holstebro Kommune Hastighedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro Kommune

Læs mere

Indhold Side 1 Indledning 3

Indhold Side 1 Indledning 3 Indhold Side 1 Indledning 3 2 Vejstruktur 4 2.1 Overordnet trafikvej 5 2.2 Trafikvej 5 2.3 Overordnet lokalvej 5 2.4 Lokalvej 6 3 Målsætninger 7 3.1 Trafiksikkerhed 7 3.2 Uheldsudvikling 7 3.3 Tryghed

Læs mere

Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17.

Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Juelsminde Elevtal: ca. 550. Klassetrin: 0. til 10. Lavet registreringer 6 steder i forbindelse med gennemførte skolebesigtigelse. Se mere på Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Dårlig oversigt ved begge udkørsler

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST

VALLØ KOMMUNE. Dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST VALLØ KOMMUNE Dispositionsplan til Lunden ved Kystvejen - Strøby Ladeplads UDKAST Juli 2001 Indhold: 1. Indledning... 1 2. Trafikale forhold... 1 3. Uheld... 1 4. Tværprofiler eksisterende... 1 5. Tværprofil

Læs mere

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Ravnsholtskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt.

Fodgængerfeltet ved Majsevej anvendes som skolevej for et større boligområde mm. Vigtigt at kunne anbefale skoleruter som er sikret bedst muligt. Øster Snede Elevtal: ca. 175. Klassetrin: 0. til 6. Der er lavet registreringer 6 steder ved gennemførte besigtigelse. Se mere i Trafiksikkerhedsplan 2013 17. Mangler fortov til skoleelever fra Kragelund.

Læs mere

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018

Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationens prioritering af ansøgninger til PULO s puljemidler i kategorien Sikker færden, 31. oktober 2018 Administrationen har vurderet projektansøgningerne ud fra følgende fem parametre: 1) den

Læs mere

Risskov Skole, revision 2012.

Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole, revision 2012. Risskov Skole er beliggende i den nordøstlige del af Aarhus. Skolen har knap 800 elever fordelt på 0.-9. klassetrin. SFO er beliggende i umiddelbar nærhed til skolen, mens

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017

Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Trafiksikkerhedsplan 2014-2017 Favrskov Kommune Trafik og Veje 2014 Forord Favrskov Kommune udarbejdede i 2008 en trafiksikkerhedsplan med det ambitiøse mål at reducere antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE

TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSPLAN 2010 FOR LEJRE KOMMUNE Sammenfatning 0 1 Trafiksikkerhedsplan Indledning Hver ulykke er en for meget og Lejre Kommune vil med denne trafiksikkerhedsplan afstikke de kommende års kurs

Læs mere

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet

1. Indledning. Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet 1. Indledning Formålet med stiplanen for Aabenraa Kommune er at fastlægge de overordnede rammer for udbygningen af kommunens stinet udgangspunkt i forholdene for cyklister og knallertkørere, mens fodgængerne

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ.

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ. SE TRAFIK TRAFIKSIKKERHEDSREVISION, TRIN 2: UDSTYKNING I RØDEKRO - FLADHØJVEJ. SE Trafik 29. juli 2015 Vangelystvej 10, 5250 Odense SV Tlf. 6160 7260 Mail: steen@setrafik.dk CVR-nr. 3492 6093 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune

Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 Randers Kommune Trafiksikkerhedsplan 2014-2020 2 Forord I er det vigtigt, at alle kan færdes trygt og sikkert i trafikken. Hvis vi ser på de senere år, er der sket et markant fald i antallet af dræbte og tilskadekomne

Læs mere

UDKAST Analyse af færdselsuheld 2006-2010

UDKAST Analyse af færdselsuheld 2006-2010 UDKAST Analyse af færdselsuheld 2006-2010 Bilag til Trafiksikkerhedsplan 2012-2018 Analyse af færdselsuheld 2006-2010 1 1 Indledning...3 1.1 Læsevejledning...4 2 Resume...5 3 Deninitioner og afgrænsninger...6

Læs mere

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport

Stiplan 2010. - offentlige cykel- og gangstier til transport Stiplan 2010 - offentlige cykel- og gangstier til transport Maj 2011 Stiplan 2010 Ringsted Kommune Drift og Forsyning Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: 9. maj 2011 2 Indhold Forord 5 Planens

Læs mere

Undgå højresvingsulykker. Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds

Undgå højresvingsulykker. Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds Undgå højresvingsulykker Vej- og trafiktekniske tiltag i signalregulerede kryds Undgå højresvingsulykker Forebyg ulykkerne mellem højresvingende lastbiler og ligeudkørende cyklister i signalregulerede

Læs mere

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro

Sønderborg Kommune. Hastighedsplan. Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro Hastighedsplan Sønderborg Kommune Hastighedsplan Udarbejdet af Sønderborg Kommune i samarbejde med Grontmij Carl Bro 2 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1.1 Hvad er en hastighedsplan? 1.2 Målsætning 5 6 7

Læs mere

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD

Allerød Kommune. Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD Engholmskolen Skolevejsanalyse 2015 NOTAT 20. november 2015 Rev: 11. december 2015 BRJ/JKD 1. Baggrund Allerød Kommune har i 2015 udarbejdet en skolevejsundersøgelse for at afdække årsager til elevernes

Læs mere

Fra: Tom Heron Til:

Fra: Tom Heron Til: Fra: Tom Heron [tomh@horsens.dk] Til: 'sojyl@politi.dk' [sojyl@politi.dk] Sendt dato: 16-12-2014 13:21 Modtaget Dato: 16-12-2014 13:21 Vedrørende: VS: Gl. Kattrupvej i Eldrup Vedhæftninger: Scannet på

Læs mere

HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL

HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL HORSENS KOMMUNE, CYKELPULJEANSØGNING 2014 HURTIGT, SIKKERT OG TRYGT PÅ CYKEL ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 1: PROJEKTBESKRIVELSE

Læs mere

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse

Lejre Kommune Trafiksikkerhedsplan Uheldsanalyse Trafiksikkerhedsplan 25. januar 2010 Rev. 04. marts 2010 Odsherred kommune Indholdsfortegnelse 1 Uheldsstatistik... 3 1.1 Datagrundlag...3 1.2 Uheldsfaktorer...4 1.3 Uheldsudviklingen 1986-2008...4 1.4

Læs mere

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og Miljøplan Detailanalyse af uheldsbelastede lokaliteter Baggrundsnotat 22. januar 2013 STS/IF/MKK

UDKAST. Køge Kommune. Trafik- og Miljøplan Detailanalyse af uheldsbelastede lokaliteter Baggrundsnotat 22. januar 2013 STS/IF/MKK UDKAST Køge Kommune Trafik- og Miljøplan Detailanalyse af uheldsbelastede lokaliteter Baggrundsnotat 22. januar 2013 STS/IF/MKK Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Analyse... 4 2.1 Strækning Københavnsvej...

Læs mere

Svendborg trafiksikkerhedsby

Svendborg trafiksikkerhedsby Svendborg trafiksikkerhedsby Projektet Svendborg trafiksikkerheds Projektet Svendborg trafiksikkerhedsby Bente Hansen, Svendborg Kommune og Birger Villadsen, projektleder, COWI Den nationale cykelkonference,

Læs mere

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014

Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde vest/nordvang. Besigtigelsesnotat 17. marts 2014 Bilag til MTU sag 26. juni 2014 l Byg og Miljø Dato: 03.06.2014 Direkte telefon: 8959 4012 Reference: Heidi Jensen Sag nr.: 14/7314 Vedrørende Sti mellem Fjellerup og Skovgårde Arbejdsgruppe Skovgårde

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk

Indholdsfortegnelse. 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole. 0. 1. Skolevejsundersøgelse for Haresk Indholdsfortegnelse 1. Skolevejsundersøgelse for Hareskov Skole...1 1.1 Beskrivelse af undersøgelsen...1 1.2 Besvarelsesprocenter...2 1.3 Transportmiddelvalg...3 1.4 Elevernes rutevalg...5 1.4.1 Ruter

Læs mere

15-03-2016. Indholdsfortegnelse

15-03-2016. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Holmegaardhøj - Asfalt mellem vej og cykelsti... 2 Sølunden - Bedre udsigtforhold ved udkørsel på Næstvedvej... 3 Sølunden - Fortov langs Næstvedvej til begge sider... 4 Pinjevej -

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget

Miljø- og teknikudvalget Blad nr. 349 Miljø- og teknikudvalget afholder møde på rådhuset mandag den kl. 16.15 med følgende dagsorden Ikke tilstede : Sag nr. Emne Blad nr. 163 Bregnerødvej 122, fodgængerkrydsning 350. /. 164 Indberetning

Læs mere

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg

Frederikssundsvej. Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Indlæg på borgermøde 2010.02.24 Arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg Frederikssundsvej Jan Aagaard - Håbets Allé - Brønshøj Rådgivende ingeniør (speciale i vejbygning) Formålet med ombygningen i 1998

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune

Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Vinderup Sevel Thorsminde Holstebro Mejrup Vemb Nr. Felding Tvis Staby Ulfborg Trafiksikkerhedsplan Holstebro Kommune Holstebro Kommune Trafiksikkerhedsplan Godkendt d. 18. august 2009 Udarbejdet af Holstebro

Læs mere

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg

Anlægsarbejder i Anlægsprogram samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Anlægsarbejder i samt ønsker om større og mindre vej og stianlæg Gruppenr: 1 Fællesrådsområde: Beder Malling Ajstrup Fællesråd Lokalområde: Beder Malling Projektnr: 21 Ajstrup Strandvej, cykelsti fra Elmosevej

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

temaanalyse Ulykker i signalregulerede kryds 2001-2010

temaanalyse Ulykker i signalregulerede kryds 2001-2010 temaanalyse Ulykker i signalregulerede kryds 2001-2010 DATO: December 2011 FOTO: Vejdirektoratet. ISBN NR: 9788770606400 (netversion) COPYRIGHT: Vejdirektoratet, 2011 2 Ulykker i Signalregulerede kryds

Læs mere

Bilag Administrationens forslag til trafiksikkerhedsprojekter, 2019

Bilag Administrationens forslag til trafiksikkerhedsprojekter, 2019 Bilag Administrationens forslag til trafiksikkerhedsprojekter, 2019 Der er i alt præsenteret 41 projekter. Fire projekter indgår som en del af budgetaftalen for 2019. Derudover har administrationen foreslået

Læs mere

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen

VIA TRAFIK. København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen VIA TRAFIK København Kommune Trafiksanering af Christianshavn nord for Torvegade, øst for kanalen UDKAST Oktober 2004 2 Indhold Indledning 2 Biltrafik 4 Parkering 5 Let trafik 6 Beplantning 7 Trafiksaneringsplan

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Forslag til fysiske forbedringer

Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Forslag til fysiske forbedringer Trafiksikkerhedsplan 2013 17 Forslag til fysiske forbedringer Dette katalog indeholder en række projekter fra bruttolisten til trafiksikkerhedsprojekter i Hedensted Kommune. Der er en kort beskrivelse

Læs mere

Dobbeltrettede cykelstier

Dobbeltrettede cykelstier Dobbeltrettede cykelstier Vurdering af krav til stibredde Thomas Skallebæk Buch Søren Underlien Jensen Maj 2015 Scion-DTU Diplomvej 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk Baggrund Dette notat er udarbejdet

Læs mere

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet

Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Billedkatalog - Tracé- og belægningstyper 1 Midttrafik - Letbanesekretariatet Billedkatalog - Erfaringer fra letbaner i udlandet Tracé- og belægningstyper Oktober 2010 Udgivelsesdato 05.10.2010 Billedkatalog

Læs mere

Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt.

Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt. Hvem er vi? Vi repræsenterer Tarup skole og Tarup skoles forældregruppe. Samt beboerne i hele det område, der udgør Tarup Skoles distrikt. Mange - ikke kun forældre til skoleelever - synes at trafiksituationen

Læs mere

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole

Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Trafikpolitik Gl. Lindholm Skole Indholdsfortegnelse Gl. Lindholm Skole Forord Side 4 Skolevejsanalyse. 5 Den trafiksikre skolevej.. 6 Skolens trafikpolitik.. 7 På vej.. 8 Undervisning. 11 Rollemodel..

Læs mere

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN

PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG ISHØJUTEN PROJEKTFORSLAG FOR ISHØJUTEN Supercykelsti og grøn indfaldsvej til København GENERELT Formålet med projektet Ishøjruten er at etablere den del af supercykelstien, som ligger i

Læs mere

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3

TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV INDHOLD. 1 Indledning og baggrund 2. 2 Sammenfatning 3 FAXE KOMMUNE TRAFIKFORHOLD PÅ BRÅBYVEJ I HASLEV ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNSIK NOTAT INDHOLD 1 Indledning og baggrund 2 2

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VINTER- OG RENHOLDELSESREGULATIV BILAG Side 1 af 16 Indholdsfortegnelse BILAG A. VINTERVEJKLASSER, VEJTYPER, SERVICEMÅL OG METODER... 3 BILAG B. VINTERSTIKLASSER, STITYPER, SERVICEMÅL

Læs mere

Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej

Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej Trafiksikkerhedsforbedrende tiltag i Elling 1. Etablering af cykelkrydsning ved indkørslen til skolen på Grundtvigsvej Der er generelt meget trafik med høj hastighed på Grundtvigsvej i morgen- og eftermiddagstimerne,

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 4 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Prioritet Lokalitet Løsning 2013 Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261

Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning 18-10-2010. Sagsnr. 2010-147261 Sikre Skoleveje - Trafikanalyse, Amagersammenlægning Notatet redegør for trafikale forhold ved den planlagte sammenlægning af 4 skoler på Amager. Analysen er udarbejdet ift. de tre opstillede modeller:

Læs mere

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade

Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade TILLÆG TIL Hastighedsplan 2006-2012 Klausdalsbrovej - Herlev Ringvej - Herlev Hovedgade Tillæg til Hastighedsplan 2006-2012 for Klausdalsbrovej, Herlev Ringvej og Herlev Hovedgade er udarbejdet i 2007-08

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen

Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Skolevejsanalyse 2013 Hyldgårdsskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV

Sikre Skoleveje. Projektpakke 2010-IV Sikre Skoleveje Projektpakke 2010-IV Anlægsprojekter for følgende skoler: Vigerslev Alle Skole Hillerødgade Skole Rådmandsgade Skole Utterslev Skole Frejaskolen Peder Lykke Skolen Den Classenske Legatskole

Læs mere

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD

BILAG 1 BYP 25. januar 2016. Indsigelser/bemærkninger til lokalplanforslag 01.B6.1 Boligområde ved Korsholmsvej i Aulum INDHOLD INDHOLD Indsigelsesnotat med behandling af indsigelser Indsigelse fra beboere på Korsholmsvej, Kirkegade og Østergaardsvej i Aulum Bemærkning fra FDF Aulum BILAG 1 BYP 25. januar 2016 Indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Trafiksikkerhedplan 2012

Trafiksikkerhedplan 2012 Faaborg-Midtfyn Kommune Trafiksikkerhedplan 2012 Ny prioriteringsliste rev. 2 marts 2013 projekt nr. 16-27 Vej- og Trafikafdelingen 13-03-2013 Priori tet Lokalitet Løsning Pris i 1000 kr. 16 Tingagerskolen

Læs mere

Information om kørsel til skole. Skoleåret 2015/16

Information om kørsel til skole. Skoleåret 2015/16 Information om kørsel til skole Skoleåret 2015/16 Side 2 Kære forældre Velkommen til skoleåret 2015/2016. I denne folder kan I finde generel information om regler mm. vedrørende kørsel til og fra skole

Læs mere

Tema 5: Trafik og sikkerhed

Tema 5: Trafik og sikkerhed Tema 5: Trafik og sikkerhed Under udviklingstemaet Trafik & Sikkerhed ønsker vi at arbejde med projektet indenfor forbedring af trafiksikkerhed, offentlig transport og forbedrede skoleveje. en for temaet

Læs mere

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL

DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. november 2012 Mette Engelbrecht Larsen metl@vd.dk 7244 3348 DØDSULYKKER 2011 REGIONALE TAL RESULTATER FRA DEN UDVIDEDE DØDSULYKKESSTATISTIK INDLEDNING Vejdirektoratet

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Statusrapport. - cykelruteplan

Statusrapport. - cykelruteplan - cykelruteplan JANUAR 2011 2 Tønder Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 4 2 STANDARDER FOR CYKELRUTENETTET 5 2.1 Kvalitetskrav for stinettets udformning og sammenhæng 5 2.2 Fysiske krav til

Læs mere

Cykelstikatalog 2018

Cykelstikatalog 2018 Cykelstikatalog 2018 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

Hastighed og sikkerhed på motorvejene efter indførelse af 130 km/t Baggrund Vurdering af korttidseffekten

Hastighed og sikkerhed på motorvejene efter indførelse af 130 km/t Baggrund Vurdering af korttidseffekten Hastighed og sikkerhed på motorvejene efter indførelse af 130 km/t Lars Klit Reiff, projektleder, kompetencecenter for trafiksikkerhed, Vejdirektoratet (lk@vd.dk). Medforfattere: Tove Hels, DTU Transport;

Læs mere

Trafikfarlige skoleveje

Trafikfarlige skoleveje Trafikfarlige skoleveje Beskrivelse af godkendelsesprocedure: 1. Anmodning påført elevnavn, adresse, fødselsdato, skolenavn og klassetrin sendes til distriktsskolen. Skolen vurderer, om der kan anvises

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord...3. 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data...

Indholdsfortegnelse. 1. Forord...3. 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data... Indholdsfortegnelse 1. Forord...3 2. Hvad er en trafiksikkerhedsplan...4 Baggrund...4 Nationale mål...4 Trafiksikkerhedsplanens data...4 3. Trafikal struktur...6 Kommunens vejnet...6 Offentlig servicetrafik...7

Læs mere

Vej og Trafik Hvem er vi!

Vej og Trafik Hvem er vi! Vej og Trafik Hvem er vi! Team Anlæg Team Drift Team Myndighed Team Trafik Positiv uheldsnedgang 2011 95 personskadeuheld 2015 60 personskadeuheld Kriterier for planlægning og prioritering Kommune- og

Læs mere

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer:

Notat. Indledning. Forvaltningen har undersøgt følgende alternativer: Notat Vedrørende: Notat om forbedrede vejadgange til Østervangsskolen Sagsnavn: Prioritering af midler i 2016 - Mobilitetspulje, anlæg af cykelstier samt sikre skoleveje m.m. Sagsnummer: 05.13.10-P20-23-15

Læs mere

Prioritering af anlægsbevilling til Cykelstier og Trafiksikkerhed 2017

Prioritering af anlægsbevilling til Cykelstier og Trafiksikkerhed 2017 Prioritering af anlægsbevilling til Cykelstier og Trafiksikkerhed 2017 I maj 2017 gav Byrådet en anlægsbevillig med et rådighedsbeløb på 5.854.000 kr. til cykelstier og trafiksikkerhed. Vej og Trafik har

Læs mere

Nr. Afsender Datofor modtagelse

Nr. Afsender Datofor modtagelse Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 431 for en erhvervsvirksomhed ved Hovedgaden i Løgstrup samt forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Læs mere

Næsbjerg Skoles trafikpolitik

Næsbjerg Skoles trafikpolitik Næsbjerg Skoles trafikpolitik Vores ambition er at give de bedste forudsætninger for, at elever, deres forældre og lærere kan færdes sikkert omkring skolen i og uden for skoletiden. Også på længere sigt,

Læs mere

2 - Østerbrogade-linjen

2 - Østerbrogade-linjen Stamblad for strækning med signalanlæg 2 - Østerbrogade-linjen Endepunkterne af strækningen er Svanemøllen og Kongens Nytorv. Østerbrogade-linjen inkluderer Svanemøllebro, Østerbrogade, Dag Hammarskjolds

Læs mere

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2

Notat. Bilag 2. Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 Notat Bilag 2 Vedr. indsigelse - dagligvarebutik på Linien 2 COWI s vurdering af ture til og fra dagligvarebutikken er baseret på erfaringstal fra etablering af lignende dagligvarebutikker og er CO- WI

Læs mere

VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ INDHOLD. 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2. 2 Effekter på dagligvarehandlen 2

VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ INDHOLD. 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2. 2 Effekter på dagligvarehandlen 2 HORSENS KOMMUNE VURDERING AF DAGLIGVAREBUTIK VED VÅRSØVEJ ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Dagligvarebutik ved Vårsøvej 2 2 Effekter

Læs mere

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej

Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Aarhus Kommune Att. Teknisk Udvalg Rådhuset 8100 Århus C Skåde, den 12. juni 2016 Notat vedr.: Foretræde for Teknisk Udvalg angående: Permanent ombygning af Oddervej Fremlæggelse mandag den 13. juni kl.

Læs mere

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej

1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej 1. Faxe Enkeltrettede fællesstier på Rådhusvej mellem Præstøvej og Ny Strandvej F1 - Nye enkeltrettede stier / cykelbaner (evt. fællesstier/ delte stier) Fortov på begge sider af Rådhusvej øst for Præstøvej

Læs mere

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3

Kvalitets- og Designmanual. Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Del 3 Kvalitets- og Designmanual Trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger i Nordfyns Kommune Indhold Formål... 3 Generelt... 4 1. Byporte... 6 1.1 Visuel Byport specieldesignet i metal... 6 1.2 Visuel Byport

Læs mere

Information om skolebus - december 2010

Information om skolebus - december 2010 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Til elever og forældre på Kirke Hyllinge Skole Information om skolebus - december 2010 Nyt busnet fra 12. december 2010 Bustrafikken

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

1 Indledning og baggrund

1 Indledning og baggrund VESTFORSYNINGEN ADGANGSFORHOLD TIL OMRÅDET OMKRING MÅBJERGVÆRKET ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Strategi for trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020

Strategi for trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020 Strategi for Strategi for trafiksikkerhed trafiksikkerhed 2015-2020 2015-2020 Byrum og Mobilitet 2014 Forord Alle skal kunne færdes trygt og sikkert i trafikken i Odense. Det mål har vi længe forfulgt

Læs mere