side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen"

Transkript

1 side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

2 side 2 Indholdsfortegnelse: 148. Spørgetid Godkendelse af revisionsberetning nr. 1 og 2, samt endelig godkendelse af åbningsbalance pr. 1. januar Forslag til lokalplan 202, isværk og bolværk Kerteminde havn, isværk m.m Kerteminde Fiskerihavn - Ændring af takster Fastsættelse af m2-pris for byggegrunde på Dalsgårdsvej Fastsættelse af minimumspris for grundsalg, Byggemodning ved Krabbegårdsvej Forslag til salgsbetingelser for parcelhusgrunde Frigivelse af midler vedr. stiprojekt ved Munkebo: Fra kyst til kyst Forslag til lokalplan nr. 201 for et sommerhusområde ved Dalbybugten Fastsættelse af takst for udlån af skolernes lokaler incl. skolehaller Vurdering af plejeboliger og aflastningsboliger på kort og lang sigt Anmodning om overførsel af anlægsbevilling fra Overtagelse af klubhuse Ændring af "vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune" Direktør Claus Damgaard har ansøgt om afsked pr. 31/ Sager og skrivelser til orientering Punkter på lukket møde: 165. Tilbud til Kommunen om køb af en fast ejendom 166. Lejekontrakt for Bøgebjerg Naturbørnehave

3 side Spørgetid P24 sagsnr Byrådets møde punkt 148: Kurt Java spurgte fra hvilket tidspunkt man betaler ejendomsskat - fra den dag man flytter ind eller fra den dag huset er meldt færdigt? 149. Godkendelse af revisionsberetning nr. 1 og 2, samt endelig godkendelse af åbningsbalance pr. 1. januar S08 sagsnr Kommunernes Revision A/S har fremsendt følgende revisionsberetninger: Beretning nr. 1 tiltrædelsesberetning. Beretning nr. 2 revision af åbningsbalancen, delberetning for regnskabsår Den udførte revision af åbningsbalancen har ikke givet anledning til bemærkninger. Efter modtagelse af revisionsberetningerne er Kommunernes Revision A/S blevet overtaget af BDO ScanRevision, og Kommunernes Revision A/S skifter derfor navn til BDO Kommunernes Revision. Revisionsberetningerne er fremsendt til Byrådsmedlemmerne i papirform den 29. januar Bemærkninger: Det bemærkes at Byrådet på mødet den 20. november 2007 som punkt 91 behandlede følgende: 1. behandling af åbningsbalance pr. 1. januar 2007 samt godkendelse af regnskabspraksis.

4 side 4 Åbningsbalancen ligger i sagen. Økonomiafdelingen anbefaler at revisionsberetningerne tages til efterretning og at åbningsbalance pr. 1. januar 2007 godkendes endeligt. Økonomiudvalgets møde punkt 165: Det indstilles, at revisionsberetningerne tages til efterretning og at åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 godkendes endeligt. Bilag: Revisionsberetning nr. 1 Revisionsberetning nr. 2 Byrådets møde punkt 149: Godkendt som indstillet Forslag til lokalplan 202, isværk og bolværk P00 sagsnr Miljø- og Teknikudvalget besluttede under punkt 131 på møde den 8. januar 2008 at der skulle udarbejdes et forslag til Lokalplan 202 for at kunne imødekomme ønskerne om etablering af isværk og bolværk. Kommuneplanen for Kerteminde giver på det pågældende område mulighed for erhverv og for at bygge op til 11 meter, men da der er tale om en større bygning og opfyldt areal, blev det besluttet at udarbejde et lokalplanforslag. Miljø og Teknikforvaltningen har udarbejdet lokalplanen i samarbejde med vinderteamet, så Lyset over Kerteminde indgår i intentionerne for Fiskerihavnen.

5 side 5 Miljø og Teknikforvaltningen har afholdt møder i forbindelse med udarbejdelsen med bl. a. kystdirektoratet og et møde med kulturarvstyrelsen følger medio februar. Formålet med lokalplanen er at skabe rammer for etablering af isværk og bolværk og samtidigt muliggøre intentionerne i vinderprojektet Lyset over Kerteminde Miljøvurderingen af lokalplanen og VVM- screeningen af opfyldningen vil blive foretaget inden endelig godkendelse af lokalplanen. I henhold til planlovens 24 stk. 3 skal lokalplanforslaget fremlægges i offentlig høring i mindst 8 uger. Bilag: Forslag Lokalplan 202 for Isværk og bolværk udsendes med dagsordenen. Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller, at lokalplanen godkendes og videresendes til ØK og Byråd med henblik på fremlæggelse i 8 uger Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 150: Med de nævnte rettelser fremsendes forslaget med anbefaling. Økonomiudvalgets møde punkt 173: Udvalgets indstilling anbefales. Byrådets møde punkt 150: Godkendt som anbefalet, idet 4 skal lyde: "Udstykning. Udstykning kan ikke finde sted. Ved salg af kommunalt ejede bygninger kan udstykning dog foretages med det areal bygningen fylder".

6 side Kerteminde havn, isværk m.m P27 P27 sagsnr Kerteminde Kommune har den 29. januar 2008 modtaget Statsforvaltningen Syddanmarks anmodning om udtalelse i forbindelse med etablering af kølerum, isværk og bolværk på Kerteminde havn. Baggrunden er henvendelse fra Finn Kjær Knudsen til Statsforvaltningen af 13. januar 2008 vedr. kommunal erhvervsstøtte/deltagelse i anpartsselskab. Statsforvaltningen anmoder kommunalbestyrelsen om en udtalelse, herunder efter hvilke lovbestemmelser kommunen vil etablere kølerum, isværk og bolværk på Kerteminde Havn. Der anmodes samtidig om oplysning om den fremtidige driftform for isværket, herunder eventuelle vedtægter for det omtalte anpartsselskab samt oplysninger om den påtænkte driftaftale. Det indstilles at udkast til svarskrivelse godkendes. Økonomiudvalgets møde punkt 166: Indstilles godkendt. Bilag: Udkast til svarskrivelse Byrådets møde punkt 151: Godkendt som indstillet.

7 side Kerteminde Fiskerihavn - Ændring af takster S29 sagsnr Kerteminde Fiskeriforening har anmodet om ændring af takstsystemet for benyttelse af fiskerihavnen. Efter gældende takstordning for Kerteminde Fiskerihavn betales der ikke havnepenge for anløb, men alene i forhold til værdien af den landede (lossede) fisk, p.t. 2,4 % af fiskens værdi ved første omsætning (typisk på auktionen eller hos opkøberen). Dette er gældende uanset om det er hjemmehørende både eller både som udelukkende kommer for at lande. De både, som benytter havnen uden at losse fisk, enten fordi de losser andre steder eller kun sælger til private over kajen, ligger i praksis gratis. Fiskerikontrollen kan fratage både, som ikke kan dokumentere at opfylde krav til landede mængder, retten til at kalde sig erhvervs-, alternativt bifisker. Nummeret skal herefter overmales, og rettighederne til at ligge på ovennævnte vilkår fortabes. Kerteminde Fiskeriforenings bestyrelse er utilfreds med at der i Kerteminde ligger registrerede både, som via deres måde at lande fisk på ikke bidrager til den fælles husholdning, og foreslår derfor at der indføres en minimumsbetaling for at være hjemmehørende i og benytte fiskerihavnen. Minimumsbetalingen skal kunne modregnes i havnepengene. Dvs. at hvis der afregnes mere i afgift end havnepengene, bortfalder disse, og betales der mindre i afgift end havnepengene, betales differencen. Minimumstaksten for benyttelse af fiskerihavnen foreslås at være den eksisterende D-takst, p.t kr (2008-priser), som betales ved Strandjægerbroerne (jollebroerne i havnen). Minimumstaksten bør også gælde for Bregnør Havn. Den forventede merindtægt som følge af takstændringen forventes at være minimal, formentlig i størrelsesorden kr årligt. Der vil i givet fald skulle indføres et system til kontrol af hvor meget de enkelte både losser, hvilket ikke findes i dag. Det vil i forbindelse hermed være nødvendigt at foretage en registrering af samtlige til fiskeri registrerede både i Kerteminde. Administrationen vil formentlig i opstartfasen være temmelig omfattende, men Havnekontoret mener at kunne håndtere opgaven i samarbejde med Fiskeriforeningen. Det vil blandt andet indebære, at gamle opkøbere skal indskærpes, at afregning sker efter reglerne, så det fremgår hvilken båd, for hvilken periode, og hvor meget der losses. Ligeledes skal brugerne af fiskerihavnen vænnes til, at ankommende nye kuttere, samt afgang af f.eks. solgte både meddeles til havnekontoret. Omvendt vil sidegevinsten være mere styr på registrering af elforbrug og afregning herfor. Miljø- og Teknikforvaltningen foreslår, at takstsystemet for benyttelse af fiskerihavnen ændres som foreslået af Kerteminde Fiskeriforening. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 144: Indstillingen anbefales.

8 side 8 Økonomiudvalgets møde punkt 167: Indstilles godkendt. Byrådets møde punkt 152: Godkendt som indstillet Fastsættelse af m2-pris for byggegrunde på Dalsgårdsvej P20 sagsnr Byggemodning af Dalsgårdsvej Etape 2 forventes påbegyndt i januar og færdig i juli Anlægsarbejdet udføres af entreprenørfirmaet Hans H. Pedersen ApS. Udstykningen omfatter 21 parcelhusgrunde med et samlet areal på m2. Samlet areal for udstykningen er m2 incl. veje, stier og fællesarealer. Økonomi: Kommunens samlede udgifter i forbindelse med byggemodningen udgør overslagsmæssigt kr. Forvaltningens beregning af mindstepris pr. m2 fremgår af bilag.

9 side 9 Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller en mindstepris på ( / ) = 262 kr pr. m2 for byggegrundene ved Dalsgårdsvej. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 145: Mindstepris på 295,- kr. anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt 168: Miljø- og teknikudvalgets indstilling anbefales. Bilag: Beregning af m2-pris for byggegrunde Byrådets møde punkt 153: Godkendt som anbefalet Fastsættelse af minimumspris for grundsalg, Byggemodning ved Krabbegårdsvej P00 sagsnr Anlægsarbejdet for byggemodning ved Krabbegårdsvej er påbegyndt fredag i uge 2, 2008.

10 side 10 Entreprenørfirmaet Marius Pedersen A/S udfører arbejdet. Udstykningen omfatter 34 parcelhuse, det samlede areal for grundene udgør m2, gennemsnitsarealet er 903 m2. Arealet af hele byggemodningsområdet udgør m2. Det salgbare areal udgør 63% af det samlede byggemodningsområde. Økonomi: Den samlede overslagsmæssige udgift for byggemodningen udgør kr ,-. Forvaltningens beregning af mindstepris pr. m2 fremgår af bilag. Miljø- og Teknikforvaltningen indstiller en mindstepris på 472,- kr pr. m2 for byggegrundene ved Krabbegårdsvej. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 146: Mindstepris på 550,- kr. anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt 169: Miljø- og teknikudvalgets indstilling anbefales. Bilag: regneark for beregning af minimumspris, Krabbegårdsvej Byrådets møde punkt 154: Godkendt som anbefalet

11 side Forslag til salgsbetingelser for parcelhusgrunde P00 sagsnr Sammenlægningsudvalget godkendte på møde den 30. november 2006, punkt 15, forslag til harmonisering af grundsalg fra 1. januar Til denne behandling havde Miljø- og Teknikforvaltningen udarbejdet forslag af 13. oktober 2006 (kopi af dagsordenpunkt og notat ligger i sagen), hvor der bl.a. indgik: Punkt B Salgsbetingelser parcelhusgrunde og erhvervsgrunde : - at købsaftaler harmoniseres ved fremtidige byggemodningsprojekter jf. forslag om indhold af punkter og administrativ praksis Forvaltningen henviser til øvrige dagsordenpunkter om fastsættelse af mindsteprisen på parcelhusgrundene på Krabbegårdsvej, Munkebo, og på Dalsgårdsvej, Rynkeby samt orienteringspunkt om salgsmateriale og markedsføring. Miljø- og Teknikforvaltningen har udarbejdet 1) forslag til standardkøbsaftaler for parcelhusgrunde og 2) forslag om begrænsning af salg af X antal grunde til samme køber. Ad 1) I forslaget til standardkøbsaftalen indgår bl.a. følgende salgsbetingelser: Overtagelsesdagen sker senest 3 måneder efter underskrift på købsaftale Ved købsaftalens underskrift betales en udbetaling på kr. Restkøbesummen betales senest på overtagelsesdagen. Herefter beregnes renter med udlånsrente + 7% p.a. Ved Kommunens eventuelle tilbagekøb af en grund, skal køberen betale 5% af købesummen, - dog minimum kr. Orientering om fortrydelsesret i henhold til lov nr. 391 af 14. juni Hvis en køber fortryder aftale om køb, så har denne ret til fortrydelse inden 6 hverdage efter aftalens indgåelse, og køber betaler godtgørelse til Kommunen på 1% af købesummen. Ad 2) For at sikre en udstyknings forskellighed, så foreslår Miljø- og Teknikforvaltningen, at en køber max. kan købe 3 grunde i samme udstykning. Bilag: Ligger i sagen: Kopi af dagsordenpunkt og notat fra Sammenlægningsudvalget samt udkast til købsaftale Miljø- og Teknikforvaltningen anbefaler, at forslag til salgsbetingelser og salg af maksimal 3 grunde til samme køber godkendes. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 147: Anbefales.

12 side 12 Økonomiudvalgets møde punkt 170: Indstilles godkendt. Byrådets møde punkt 155: Godkendt som indstillet Frigivelse af midler vedr. stiprojekt ved Munkebo: Fra kyst til kyst G01 sagsnr Et foreløbigt projekt for et stisystem rundt om Munkebo er udarbejdet i Der er søgt og modtaget tilsagn om økonomisk støtte på kr. fra Direktoratet for FødevareErhverv ( Artikel 33-ordningen) ud fra et samlet budget på kr. Miljø- og Teknikforvaltningen henviser til orienteringspunkt på Udvalgets møde den 5. december 2007, punkt 118 Orienteringspunkt om stisystem, Munkebo, status november I 2008 er der aftalt konsulentbistand på 500 timer. På nuværende tidspunkt er der forhandlinger i gang med en række lodsejere. Forhandlingerne forventes afsluttet inden juli Der vil ske mindre ændringer i stiforløbet i forhold til det oprindelige oplæg afhængig af forhandlingerne med de berørte lodsejere. Stiforløbet igennem den absolut største lodsejers arealer, Ejendomsselskabet Lindø, er forhandlet på plads. Der vedlægges en tids- og produktplan for 2008 udarbejdet af konsulenten. Stiprojektet skal være afsluttet i 2008 for at kunne modtage støtte fra Fødevaredirektoratet. Økonomi: Der er i anlægsbudgettet for 2008 afsat kr

13 side 13 Rådighedsbeløbet skal anvendes til dækning af udgifter til følgende opgaver: Stianlæg Udgifter til indkøb af infotavler, borde, bænke m.v. Beplantning Konsulentbistand m.v. Anlæg sted nr Konto: Beløb: Stiprojekt i Munkebo kr. Miljø- og Teknikforvaltningen anmoder Byrådet om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb svarende til kr som anført under økonomi. Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 148: Anbefales. Økonomiudvalgets møde punkt 171: Indstilles godkendt. Byrådets møde punkt 156: Godkendt som indstillet Forslag til lokalplan nr. 201 for et sommerhusområde ved Dalbybugten

14 side A00 sagsnr Fortsættelse af sag nr pkt. 23 behandlet på Miljø- og Teknikudvalgets møde den 22. maj Udvalget besluttede: At der skal udarbejdes en ny lokalplan, hvor - det af landinspektør Riber udarbejdede - oversigtskort er indarbejdet. Et areal svarende til de 10 procent fastlægges for alle byggefelter og indarbejdes i lokalplanen. Den 18. december 2007 afholdtes møde med bestyrelsen fra Andelsselskabet Dalbybugten Amba på baggrund af et udkast til lokalplan. Bestyrelsens ønsker er, i det omfang der aftaltes på mødet, indarbejdet i forslaget. Miljø- og Teknikforvaltningens bemærkninger Der er nu udarbejdet et forslag til lokalplan for området. Lokalplanens formål er: - at fastholde områdets anvendelse som sommerhusområde og sikre, at det eksisterende sommerhusmiljø bevares, - at åbne mulighed for, at området kan udstykkes i enkeltparceller, - at give mulighed for opførelse af ny bebyggelse, og - at fastholde antallet af sommerhuse i området på maksimalt at sikre mulighed for etablering af kystsikringsanlæg. Lokalplanen sikrer endvidere, at der ikke kan opføres sommerhuse på mere end 70 m 2 og højst et udhus på max 6 m 2 ved hvert sommerhus. De maksimale størrelser fremgår endvidere af kortbilag 2, hvor der på hvert enkelt byggefelt er angivet, hvor stort et sommerhus der må bygges. I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer, lov nr. 316 af 5. maj 2004 skal kommunen foretages en screening af lokalplanens effekt i forhold til natur og miljø. Det er vurderet at lokalplanen kun vil have få og ubetydelige indvirkninger på natur og miljø. På denne baggrund er der ikke foretaget en egentlig miljøvurdering af lokalplanen. I henhold til planlovens 24 stk. 3 skal lokalplanforslaget fremlægges i offentlig høring i mindst 8 uger. Bilag: Kopi af lokalplanforslaget vedlægges dagsordenen. Miljø- og Teknikforvaltningens indstilling: Det indstilles: - at lokalplanforslaget videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet med henblik på godkendelse og fremlæggelse i 8 uger. - at der ikke skal foretages en egentlig miljøvurdering efter lov nr. 316 af 5. maj Miljø- og Teknikudvalgets møde punkt 149: Anbefales.

15 side 15 Økonomiudvalgets møde punkt 172: Udvalgets indstilling anbefales. Byrådets møde punkt 157: Godkendt som anbefalet Fastsættelse af takst for udlån af skolernes lokaler incl. skolehaller G01 sagsnr I forbindelse med et arrangement i foråret har Kerteminde Skole opkrævet et beløb af en forening for overnatning. Denne opkrævning er udsendt på baggrund af de aftaler, som har været gældende for Gl. Kerteminde Kommune. Der er pt. ingen vejledninger/takster, og der har derfor ikke været hjemmel til at opkræve dette. Der kan ikke opkræves beløb for udlån til foreningernes folkeoplysende aktiviteter. I Kerteminde Kommune har der tidligere været opkrævet et beløb, som har været politisk fastsat. I Langeskov Kommune har der ligeledes været opkrævet et beløb for overnatning. I Munkebo Kommune har der ikke været opkrævet, idet budgetterne har været afpasset, således at skolerne har været stillet vederlagsfrit til rådighed for foreninger, mens brugere eksternt har betalt et politisk fastsat beløb. Børn- og Skoleforvaltningen samt repræsentanter fra skolerne har været indkaldt til møde med henblik på løsning af problemstillingen. På mødet gav skolerne udtryk for, at udgifterne

16 side 16 til varme, vand og lys til overnatninger i fx ferier ikke er indregnet via deres decentraliseringsaftale, således at skolerne har mulighed for at afholde disse udgifter. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller følgende takster til Folkeoplysningsudvalgets godkendelse: At skolerne får mulighed for at opkræve et beløb pr. person pr. overnatning, således at skolerne kan få deres udgifter dækket. Takst: 24 kr. At skolerne får mulighed for at opkræve en timeleje for eksterne brugere. Takst 289 kr. At skolerne får mulighed for at opkræve et beløb på 195 kr. pr. serviceledertimer, hvis der til stævner m.m. ønskes en særlig service fra skolen. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 65: Udvalget anbefaler, at skolerne stilles vederlagsfrit til rådighed for foreninger i Kerteminde Kommune. Der anbefales oprettet en pulje til kompensering af skolernes udgifter. Takst for timeleje til eksterne brugere oversendes med anbefaling. Kultur- og fritidsudvalgs møde punkt 50: Oversendes med anbefaling af Folkeoplysningsudvalgets beslutninger. Ingen Ingen Økonomiudvalgets møde punkt 157: Sagen oversendes til Børn- og skoleudvalgets vurdering. Børn- og Skoleudvalgets møde punkt 121: Et flertal i udvalget indstiller Kultur- og fritidsforvaltningens indstilling vedr. opkrævning af takster. Jesper Schmidt-Nielsen (C)

17 side 17 Økonomiudvalgets møde punkt 174: Kultur- og fritidsuvalgets indstilling anbefales godkendt. Forvaltningen anmodes om plan for finansiering, der kompenserer skolernes udgift. Byrådets møde punkt 158: Godkendt som anbefalet. Skolerne kompenseres for afholdte udgifter af kultur- og fritid Vurdering af plejeboliger og aflastningsboliger på kort og lang sigt P27 sagsnr Sagen (Æ.H. 12) har tidligere været fremlagt til budgetseminar 2007 og bringes nu til fornyet behandling i Ældre- og Handicapudvalget. Der blev ved vedtagelse af Budget 2008 afsat kr. til etablering af 1-rums aflastningsboliger i Kerteminde Kommune. Byrådet besluttede endvidere ikke at afsætte ressourcer til udarbejdelse af en helhedsplan. A. Helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune Plejeboliggarantien træder i kraft 1. januar Den indebærer, at kommunen har pligt til at tilbyde ældre, med behov for plejehjemsplads eller plejebolig, en bolig indenfor 2 måneder efter opskrivning på venteliste. Fra 1. januar 2008 er den kommunale grundkapital nedsat til 7 pct. for at kompensere kommunerne for indførelse af plejeboliggarantien. Som tidligere beskrevet i forslag til nye aktiviteter i budget 2008 (Æ.H. 12), giver den demografiske udvikling i Kerteminde Kommune anledning til at overveje udvidelse af antallet af plejeboliger.

18 side 18 Behovet for plejeboliger i Kerteminde Kommune er tidligere vurderet til, at vokse til yderligere 89 plejeboliger i 2017, i forhold til det nuværende antal. Det tilsvarende behov for antal aflastningsboliger er tidligere skønnet til at være 8. Såfremt der konkret overvejes oprettelse af et nyt plejecenter i Kerteminde Kommune, viser befolkningsprognosen for kommunen, at behovet primært er til stede i Distrikt Munkebo, da antallet af +80 årige mere end fordobles fra Ældre- og Handicapforvaltningen har indhentet et forslag til udarbejdelse af helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune fra firmaet Bascon, for at tilvejebringe et optimalt beslutningsgrundlag. Helhedsplanen vil medvirke til en afdækning af behovet for boliger over 10 år, forslag til løsninger, anlægs- og driftsmæssige konsekvenser heraf samt forslag til finansiering. Honoraret til Bascon A/S for udarbejdelse af en helhedplan er vurderet til at udgøre kr. B. Aflastningsboliger Der er endvidere ud over det oprindelige forslag i Æ.H. 12 udarbejdet 4 alternative forslag, der er beskrevet i notat vedr. etablering af aflastningsboliger på kort sigt (2008). Det oprindelige forslag bestod således i at ændre alle de nuværende aflastningsboliger til enkelt aflastningboliger. Ifølge dette forslag skal der således etableres en aflastningsbolig på Lindhøj Plejecenter og 2 aflastningsboliger på Dalsbo Plejecenter indenfor de eksisterende rammer. Høring: Der er indgivet høringssvar fra: Bruger- og Pårørenderåd, Dalsbo Personalet på Dalsbo Plejecenter. Lokalt MED-udvalg, Distrikt Langeskov. Økonomi: A. Helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune Samlet omkostning vurderes til ca kr., heraf udgør honorar til Bascon A/S til udarbejdelse af helhedsplan kr., hvilket er et skønsmæssigt beløb, der fastlægges nærmere ved indgåelse af aftale. Honorarbeløbet fastlægges endeligt, når ydelsernes omfang konkret er fastlagt kr. afsættes til forventet yderligere analysearbejde. B. Aflastningsboliger Der henvises til afsnit vedr. finansiering i Notat vedr. aflastningsboliger på kort sigt (2008). A. Helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalgets drøftelse om der skal igangsættes af udarbejdelse af en helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune med en foreslået finansieringsudgift på Kr , som et rammebeløb til udarbejdelse af helhedsplanen. Udgiften er en anlægsudgift. B. Aflastningsboliger Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre- og Handicapudvalget tager stilling til om oprindeligt forslag skal fastholdes eller om der i stedet skal vælges et af de 4 foreslåede

19 side 19 alternativer med de finansieringsmæssige konsekvenser, der er en følge af den valgte beslutning. Ældre- og Handicapudvalgets møde punkt 83: A. Helhedsplan: Ældre- og Handicapudvalget anbefaler, at der iværksættes udarbejdelse af en helhedsplan under forudsætning af, at der allerede i 2009 etableres et større antal aflastningsboliger. Udgiften til at iværksætte en helhedsplan, foreslår Ældre- og Handicapudvalget finansieret af den af Byrådet tidligere godkendte anlægssum på kr til etablering af aflastningsboliger. B. Aflastningsboliger: Ældre- og Handicapudvalget godkendte alternativ 2 under forudsætning af, at man i 2009 får nedlagt de nuværende 3 to-beboers aflastningsboliger, jf. protokollering under pkt. A. Else Møller (C) Økonomiudvalgets møde punkt 175: Oversendes. Bilag: Budget 2008 samt overslagsårene Nye aktiviteter, aktivitetsbetegnelse: Vurdering af plejeboliger og aflastningsboliger på kort og lang sigt Høringssvar fra Bruger- og Pårårenderådet, Dalsbo Plejecenter vedr. ombygning af opholdsstue til aflastning Høringssvar fra lokalt MED-udvalg, Distrikt Langeskov vedr. ombygning af opholdsstue til aflastning Høringssvar fra personalet på Dalsbo Plejecenter vedr. ombygning af opholdsstue til aflastning Notat vedrørende aflastningsboliger på kort sigt (2008).doc Tilbud fra Bascon A/S vedr. helhedsplan for ældre- og aflastnings-/plejeboliger i Kerteminde Kommune Byrådets møde punkt 159: For udvalgets beslutning stemte 14 (A,B og F). Imod stemte 5 (C). Jesper Schmidt-Nielsen stemte hverken for eller imod.

20 side Anmodning om overførsel af anlægsbevilling fra G01 sagsnr Anlægsprojektet etablering af magasiner omfatter to projekter, etablering af finmagasin og grovmagasin. Etablering af finmagasin i Strandgade 5 er påbegyndt og delt op i to faser: Fase 1: Ombygning af Strandgade 5 Fase 2: Indretning af magasinlokaler i Strandgade 5 Projektet etablering af grovmagasin er ligeledes delt op i to faser, men ikke påbegyndt: Fase 1: Ombygning og indretning med magasiner og alarmer Fase 2: Nybygning samt indretning med magasiner og alarmer Anlægsbevillingen forslås overført, da projektet ikke kunne færdiggøres i 2007: Strukturtekst Niv. Fork. Korr. vedt. Budget 2007 Forbrug 2007 Restkorrigeret årsbudget Undervisning og kultur F1 35 Kulturel virksomhed F2 60 Museer F3 3 Anlæg D Etablering af magasiner S Kultur og Fritidsforvaltningen indstiller, at beløbet på overføres til 2008, da projektet er igangsat og forventes færdigt i Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 60: Restbeløbet på anlæg anbefales overført fra 2007 til 2008 som indstillet.

21 side 21 Kultur- og fritidsudvalgs møde punkt 60: Restbeløb på anlæg anbefales overført for 2007 til 2008 som indstillet. Økonomiudvalgets møde punkt 176: Indstilles godkendt. Byrådets møde punkt 160: Godkendt som indstillet Overtagelse af klubhuse G01 sagsnr I forbindelse med budgetbehandlingen af budget 2008 har Folkeoplysningsudvalget anbefalet, at der blev afsat et beløb til kommunal overtagelse af klubhuse. Der blev afsat et beløb til dette i forbindelse med vedtagelsen af budget Kultur- og Fritidsforvaltningen har den 1. november 2007 afholdt møde med foreningerne ang. evt. kommunal overtagelse af klubhusene. Følgende foreninger har tilkendegivet, at de ønsker en kommunal overtagelse af klubhuset: - Langeskov Idrætsforening - Marslev Gymnastik- og Idrætsforening - Birkende Boldklub Det har nu været afholdt ekstraordinære generalforsamlinger i foreningerne, hvor det er blevet besluttet, at der ønskes en kommunal overtagelse af klubhusene.

22 side 22 En kommunal overtagelse af klubhusene vil medføre, at foreningerne ikke længere skal have udbetalt lokaletilskud, idet kommunen overtager driftsudgifterne. Der afsættes i stedet et driftsbudget til hvert klubhus. Midlerne til driftsbudgetterne forventes overført dels fra lokaletilskudspuljen dels fra pulje som afsat til kommunal overtagelse af klubhuse. Den del af lokaletilskudspuljen, der tidligere (i 2007), har været afsat til disse foreninger udgør: Langeskov Idrætsforening kr. Marslev Gymnastik- og Idrætsforening kr. Birkende Boldklub kr. I alt kr. En overførsel af midler fra konto 374 til Kultur- og Fritidsudvalgets konto 031 kræver Folkeoplysningsudvalgets godkendelse. Folkeoplysningsudvalget godkendte på sit møde den 12. december, at der overføres budgetbeløb, som svarer til de beløb, som er blevet udbetalt i lokaletilskud til klubhusene til de nævnte foreninger. Dette beløb svarer til 90% af driftsomkostningerne. Ved budgetlægningen er der afsat midler på Kultur- og Fritidsudvalgets område til finansiering af den øvrige del af finansieringen. Den økonomiske samarbejdsaftale indeholder dels økonomiske forhold dels ikrafttrædelse og ophørsbestemmelser. Under økonomiske forhold beskrives de driftsområder, som budgettet indeholder som el, vand, kloak, varme, serviceeftersyn, reparation og almindelig vedligeholdelse, rengøring, abonnementer, kommunikation samt forsikringsmæssige forhold. Desuden tildeles foreningen brugsretten til klubhuset, dog således at klubhuset stilles til rådighed for brugere, når dette ikke anvendes til foreningens aktiviteter. På baggrund af foreningernes regnskaber og tilskudsudbetalinger har forvaltningen beregnet udkast til budget for de tre klubhuse. Der er dog stadig usikkerhed om disse, da der i øjeblikket er iværksat opmåling af rengøring i klubhusene. Der er derfor af det vedtagne budget afsat en pulje, som kan anvendes til teknisk regulering af budgetbeløbene i løbet af året. Nettobudget for overtagelse af klubhuse Fælles Pulje til ekstraordinær vedligeholdelse Pulje til regulering I alt Klubhuse Birkende Boldklub Langeskov Idrætsforening Marslev Gymnastik- og Idrætsforening I alt Fælles pulje og klubhuse i alt Finansiering Omplacering fra folkeoplysningsområdet Udkontering af service fra Kerteminde Hallerne Finansiering fra pulje til kommunal overtagelse af klubhuse I alt

23 side 23 Bilag: Forslag til samarbejdsaftaler Forvaltningen indstiller aftalerne til Kultur- og Fritidsudvalgets godkendelse. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 47: Forslag til samarbejdsaftaler og budgetoplæg oversendes med anbefaling. Udvalget kan ikke anbefale, at den sidste sætning i 6 indgår i den økonomiske samarbejdsaftale. Udvalget ønsker en harmonisering af vilkår for salg i kommunale klubhuse. Ingen Ingen Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 54: Sagsfremstilling ønskes opdateret i forhold til tidligere politisk behandling. Forslag til samarbejdsaftaler og budgetoplæg oversendes med anbefaling. Udvalget kan ikke anbefale, at den sidste sætning i 6 indgår i den økonomiske samarbejdsaftale. Økonomiudvalgets møde punkt 177: Kultur- og fritidsudvalgets indstilling anbefales. Byrådets møde punkt 161: Godkendt som anbefalet.

24 side Ændring af "vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune" sagsnr Kultur- og Fritidsforvaltningen har indarbejdet konsekvensrettelserne i vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune. Der er tale om følgende ændringer: - Bilag 2, punkt 6 vedr. pensionisttilskud: Cpr. nr. er ændret til fødselsdato. - Bilag 3, punkt 3 vedr. driftstilskud: Aldersgrupper ændret således at de passer til statistikken fra Undervisningsministeriet. Ændret til: 0-12 år, år, år. Ændringen betyder at der fremover kun ydes tilskud til personer til og med 24 år. - Bilag 6, punkt 3 og 4 vedr. tilskudsberettigede driftsudgifter: Påført: Forsikring vedr. lejede lokaler i de tilfælde, hvor en forening har tillagt lokalet f.eks. gulv eller lignende. Vedligeholdelse der ifølge lejekontrakten påhviler lejeren. - Bilag 7, punkt 4 vedr. ansøgningsfrist for lån af lokaler: Ansøgningsfrist rettet fra 1/6 til 1/3 efter ønske fra hallerne. Ændringerne forelægges til udvalgets godkendelse. Følgende er indsat i retningslinierne i henhold til udvalgets tidligere beslutninger: - Bilag 2, punkt 1 og 4 vedr. tilskud til voksenundervisningen: Tilføjet de vedtagne bestemmelser vedr. fleksible tilrettelæggelsesformer. - Bilag 5 vedr. debatskabende aktiviteter: Tilføjet den vedtagne bestemmelse om at der kan overføres max kr. fra et års pulje til et andet. - Bilag 8, punkt 2+3 vedr. grænse for regnskab/revision vedr. større og mindre tilskud: Grænsen rettet til kr. ved både aftenskoler og foreninger. Tilføjelserne forelægges til udvalgets orientering. Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Folkeoplysningsudvalget anbefaler ændringerne i vedtægt for folkeoplysningsområdet i Kerteminde Kommune til Kultur- og Fritidsudvalget.

25 side 25 Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 66: Under bilag 2 ændres til fødselsdato og -år. Punktet udsættes. Folkeoplysningsudvalgets møde punkt 74: Bilag 2: Oversendes med anbefaling, idet fødselsdato ændres til fødselsdato og -år. Bilag 3: Oversendes med anbefaling. Bilag 4: Oversendes med anbefaling. Bilag 7: Oversendes med anbefaling om, at fristændringen gælder for idræts- og skolehaller. Udvalget anbefaler, at det fremsendte ændringsforslag 1 til bilag på voksenundervisningsområdet indgår i vedtægt. Kultur- og fritidsudvalgsmøde punkt 59: Oversendes med anbefaling. Økonomiudvalgets møde punkt 178: Indstilles godkendt. Byrådets møde punkt 162: Godkendt som indstillet.

26 side Direktør Claus Damgaard har ansøgt om afsked pr. 31/ G00 sagsnr Direktør Claus Damgaard ansøgt om at fratræde sin stilling pr. 31/ Anmodning om fratræden den 31/ imødekommes. Økonomiudvalgets møde punkt 185: Anbefales godkendt. Byrådets møde punkt 163: Godkendt som anbefalet Sager og skrivelser til orientering

27 side G01 sagsnr Byrådets møde punkt 164: Taget til efterretning.

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 31.01.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 77. Sager og skrivelser til orientering... 3 78.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 05.02.2008 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 05.02.2008 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 05.02.2008 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 142. Dialogmøde vedr. ny renovationsordning.... 3 143. Offentlig

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 30.01.2008 kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 53. Meddelelser og orientering... 3 54. Overtagelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 04.02.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 115. Dialogmøder.... 3 116. Udviklingsprojekt på Mølkærskolen - "Fremtidssikret

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 18.06.2008 kl. 16:30 Langeskov Bibliotek Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 106. Meddelelser og orientering... 3 107. Budget 2009 prioritering

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. februar 2007 Kl. 16.00 Munkebo Rådhus, Kantinen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Jan Johansen og Lykke Krapalis ankom kl. 16.50

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 13.05.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Gitte Overgaard, Ole Olesen Indholdsfortegnelse: 169. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet.

Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Pkt. 353 Køb af aktiver Sagsnr. 99676 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal tages stilling til, om den samlede ejendom Langdyssegård skal erhverves nu, alternativt om kun område 2 ønskes erhvervet. Beslutningskompetence

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 13. september 2005 kl. 16:00. Referat for Side 1 af 7 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1. sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 13. september 2005, kl. 16:00 Bemærk ændret mødetidspunkt. Åben sag: 342. Budget 2006 og overslagsår -

Læs mere

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åben dagsorden for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 29.10.2007 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 51. Sager og skrivelser til

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 23 TORSDAG DEN 18. SEPTEMBER 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 18. september 2008 Side:

Læs mere

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Bilag 5. Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 27. oktober 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 028. Til orientering - orienteringer fra administrationen 58 029. Til orientering - ophør af

Læs mere

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4

Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Referat af møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 01. december 2008 kl. 17:00 i Aars udvalgsværelse 4 Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2009 3 002. Mødekalender

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt.

Sagen er lukket, da den vedrører salg af fast ejendom. Den kan åbnes, når alle grundene på vejen Ageren er solgt. Pkt. 163 Salg af grunde Sagsnr. 250011 Byrådet Lukket punkt Resume De 2 sidste storparceller på Ageren i Trekroner forslås udstykket i 12 mindre grunde og sælges individuelt til tæt lavt byggeri. I bekræftende

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 09.10.2008 kl. 17:30 Byrådsmøde Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 251. Spørgetid... 3 252. 2. behandling af budget 2009-2012... 3 253. Godkendelse af

Læs mere

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner

Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Driftsaftale mellem Svendborg Kommune og de selvejende institutioner Tvedhallen Tåsingehallen Thurøhallen Skåruphallen Svendborg Idræts- og tennishal SG-hallen Svendborg Badmintonhal Svendborg Ridehus

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven Bilag 5 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om

Læs mere

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2

1. Svendborghallerne... 1 2. DGI-hus i Svendborg - Juni 2007... 2 Tillægsdagsorden Udvalget for Kultur og Planlægning's møde Mandag den 11-06-2007 Kl. 12:00 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Morten S. Petersen, Niels Høite Hansen, Ulrik Sand Larsen, Per Ulrik Jørgensen, Bruno

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 02.01.2008 kl. 16:30 Mødelokale 3, Kerteminde Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 43. Meddelelser og orientering... 3 44. Ansøgning

Læs mere

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP

REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP REFERAT TIL FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 20. AUGUST 2007 KL. 17.00 PÅ KNABERGÅRDEN I AALESTRUP Indholdsfortegnelse 1. Aars Gymnastikforening Ansøgning om fritagelse for betaling af halgebyr. 2. Aftale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 17.06.2009 kl. 16:30 Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 177. Meddelelser og orientering... 3 178. Ansøgning om godkendelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08.12.2010 kl. 16:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 51. Meddelelser og orientering... 3 52. Fordeling af tilskud til aftenskoleundervisning

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 14. februar 2008 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Landsgardeforeningen søger værtsby til DM 3 2. Anmodning fra Dronning Ingrid Hallerne 4

Læs mere

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet.

Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Forretningsgange vedrørende anlægs- og udstykningsregnskaber samt oversigt over anlægsarbejder indenfor byggemodningsområdet. Nedenstående regler er gældende fra tidspunktet for revisionens godkendelse

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Driftstilskud til lokaler

Driftstilskud til lokaler Driftstilskud til lokaler Retningslinjer for driftstilskud til lokaler til folkeoplysende aktiviteter for børn og unge under 25 år Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012 og

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssal, Aabybro Rådhus Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 22. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 23. Nyt fra formanden

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 13. juni 2007 Referat fra møde i onsdag den 13. juni 2007 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Afbud: Knud Mortensen Gitte Ketelsen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden 13.06.07... 3 2. FOU

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018

[UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 [UDKAST 22. februar 2018] Overblik over budgetprocessen i 2018 Indhold Budgetprocessen i 2018... 3 Fase 1: Forberedelse og budgetprocedure... 4 Fase 2: Fagudvalgenes budgetproces Nye ønsker og forslag

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 10.01.2012 kl. 14:00 Mødelokale 2 - Gl. byrådssal i Langekov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 383. Budgetopfølgning 0-2012 på Børn- og

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 10.11.2009 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ingen. Indholdsfortegnelse: 553. Fokusområder - opfølgning på Økonomiudvalgets område.... 3 554.

Læs mere

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand

Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Pkt. 344 Kommunalt tilskud til genopførelse af Jyllingehallerne efter brand Sagsnr. 277920 Økonomiudvalget Lukket punkt Resume Jyllingehallernes bestyrelse ansøger om 17 mio. kr. til genopbygning af bygningerne

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 12 TIRSDAG DEN 20. NOVEMBER 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 20. november 2007 Side: 2

Læs mere

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008

Udkast til. Tilskudsregler. for voksenundervisning. i henhold til. Folkeoplysningsloven. Slettet: 2008 Udkast til Tilskudsregler for voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven 2012 Slettet: 2008 Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine

Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 12. marts 2008 kl. 17:00 i Farsø Kantine Indholdsfortegnelse 1. Forslag til regelsæt om voksenundervisning 3 2. Evaluering af principper for tildeling af mål

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 37. Bemærkninger til referat fra sidste møde...1 38. Nyt fra formanden...2 39. Nyt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 07.01.2009 kl. 16:00 Mødested: Kerteminde-hallen, mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog under pkt. 168, 169, 176. Indholdsfortegnelse:

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Økonomiudvalgets møde den 13. februar 2007 Kl. 15.30 Mødelokale 2 ved Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Lisbet Stemann Funk. Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Borgerservice.

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 06.05.2009 kl. 16:00 Mødested: Byrådssalen, Kerteminde rådhus Tilgår pressen side 2 Kaare Jørgensen deltog ikke i punkt 214-222 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Kultur- og fritidsudvalgs møde den 11.04.2011 kl. 16:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 130. Budgetopfølgning 1-2011 - Kultur- og Fritidsudvalgets område...

Læs mere

For etablering af dette vejstykke er det nødvendigt, at kommunen erhverver et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C, der ejes af Telia Net.

For etablering af dette vejstykke er det nødvendigt, at kommunen erhverver et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C, der ejes af Telia Net. Pkt. 52 Køb af areal til vej Sagsnr. 205222 Byrådet Lukket punkt Resume Forvaltningen har forhandlet med Telia Net om at købe et mindre areal af ejendommen Køgevej 172C med henblik på etablering af vej,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 1.6. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat fra Kultur- og fritidsudvalgsmøde den 02.05.2007 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Fraværende: Afbud: Indholdsfortegnelse: 1. Meddelelser og orientering... 3 2. Budget 2008... 3 3. Budgetopfølgning

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 30. september 2008 kl. 13:00 i Indholdsfortegnelse 001. Orientering om status på biblioteksområdet 108 002. Takster 2009 - Biblioteksområdet 109 003. Politisk

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Kultur-og Fritidsudvalget

Kultur-og Fritidsudvalget Referat Mødedato: Tirsdag den 7. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 17:30 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.11/rådhuset Per Møller Jensen, Gudrun Bjerregaard, Anders Bertel, Mads Panny,

Læs mere

side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent tillægsreferat for Miljø- og Teknikudvalgets møde den 15.03.2011 kl. 14:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Fraværende: Ingen. Indholdsfortegnelse: 282. Vandscootere... 3 283. Ny toiletbygning

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 08. december 2009 kl. 17:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Ansøgninger om tilskud til voksenundervisning for 2010... 3 002. IF Kvik - Ansøgning

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 09.00 Til kl.: 09.45 Mødested: Horsens Mødenr.: 4 Fraværende: Mette Nielsen;Flemming Lund;Hans Feddern Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser og gensidig orientering

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:30 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 10.12.2008 kl. 16:30 Tilgår pressen side 2 Poul Larsen forlod mødet under punkt 142 Indholdsfortegnelse: 135. Meddelelser og orientering... 3

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. marts 2007 Kl. 17.00 Byrådssalen Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Sundhedsaftaler med Region Syddanmark...2 2. Samarbejde

Læs mere

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler

Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler FURESØ KOMMUNE Idræts- og Fritidsunderudvalg 7. september 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 7 FC Jonstrups lokaler Medlemmerne mødt Afbud: Neslihan Diksan REFERAT Indholdsfortegnelse Åben dagsorden Til efterretning

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget kl. 17:00 Byrådssalen Jammerbugt Kommune Folkeoplysningsudvalget Punkter på åbent møde: 14. Bemærkninger til referat fra sidste møde 1 15. Nyt fra formanden 2 16. Nyt fra

Læs mere

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014.

Udgangspunktet for det nye overslagsår 2015 er en pris- og lønfremskrivning af overslagsår 2014. Procedure samt fastlæggelse af rammer for budgetlægningen 2012-2015 behandlede på mødet den 19. januar 2011 (sag nr. 2) den overordnede procedure samt aktivitets- og tidsplan for budgetlægningen 2012-2015.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune

Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Bestræbelser på ændring af lokalplaner 5 03 og 5 04 i Stevns kommune Kronologisk overblik Situationen 15.7. 2014 11. august 2009 Plan og Teknikudvalget meddeler dispensation til byggeri på Kystvejen 112.

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby

Referat Økonomiudvalget torsdag den 7. oktober 2010. Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Referat torsdag den 7. oktober 2010 Kl. 15:00 i Rådssalen, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2011...2 07-10-2010 Side 1 1. ØU - Godkendelse

Læs mere

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6.

Beslutningskompetence Økonomiudvalget for så vidt angår indstillingens punkter 1.-4. og byrådet for så vidt 5.- 6. Pkt. 162 Salg af parcelhusgrunde Sagsnr. 187540 Byrådet Lukket punkt Resume Der skal træffes beslutning om minimumspriser på parcelhusgrundene i Jernaldergården m.v. og meddeles bevilling til tilslutningsbidrag

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT

KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT KERTEMINDE KOMMUNE REFERAT for Sundhedsudvalgets møde den 8. februar 2007 Kl. 16.30 Mødelokale 2 v. Kultur og Fritid Tilgår pressen Fraværende: Side 1 Indholdsfortegnelse: 1. Konstituering af Sundhedsudvalget

Læs mere

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning.

Ændringsforslaget blev dermed forkastet. Indstillingen blev herefter tiltrådt uden afstemning. KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET BR 203/04 Tilskud Kultur- og Fritidsforvaltningen indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget anbefaler Økonomiudvalget, at Borgerrepræsentationen yder Badmintonklubben BC 37 et

Læs mere

Tidsplan for budgetlægning

Tidsplan for budgetlægning Tidsplan for budgetlægning 2016-2019 Januar 1 9/1 Økonomi, Budget og regnskab Udsendelse Økonomi udsender indkaldelse af bidrag fra Områderne til budgetoplæg (beskrivelse af politikområderne, kommunalbestyrelsens

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den kl. 16:00 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Folkeoplysningsudvalgets møde den 18.08.2010 kl. 16:00 Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 26. Meddelelser og orientering... 3 27. Fritidspas... 3 28. Budget 2011... 4 29.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Referat Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Dato 27. januar 2015 Tid 15:00 Sted ML 0.28 NB. Fraværende Børge Jensen Stedfortræder Medlemmer Steen Jensen (Frederikshavn Ungdoms Fællesråd) -

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere