Kursus: Omsætning af fast ejendom. 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kursus: Omsætning af fast ejendom. 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører"

Transkript

1 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2008 Oversigt Kursusbeskrivelse Ejendomsoverdragelse. Overdragelsesformer. Ejendomsmarkedets aktører (og oversigt over lovgivning) Opgave: Konkurrence mellem professioner? Konkurrencen på ejendomsmarkedet Markedets 'vare': Faste ejendom i statistiske opgørelser 1. Kursusbeskrivelse Formål Gennem kurset skal der opnås et kendskab til ejendomsmarkedet, ejendomsoverdragelse og til den økonomi, der har betydning i forbindelse hermed. Indhold Ejendomsmarkedet og dets aktører Overdragelsesmåder Belåning, beskatning m.m. Litteratur: Finn Träff: Køb og salg af fast ejendom, NB: 3. udg, Hvad kan emnet 'Ejendomsøkonomi' dække? 'Property development'/ ejendomsudvikling: At omdanne en ejendom til den anvendelse, der giver størst afkast. NB: Landinspektørlovens 5:.. væsentlig interesse i ejendommen eller.. vække tvivl om landinspektørens upartiskhed Belåning og beskatning af fast ejendom: Introduktion Omkostninger ved ejendomshandel: Fra parternes synspunkt (f eks omkostninger i projektsagen), fra samfundets synspunkt (incl omkostninger ved at drive dele af KMS og tinglysningsvæsenet)

2 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of Ejendomsoverdragelse. Overdragelsesformer Det normale i et marked: Salg af en bestemt fast ejendom Andre overdragelsesformer: Overdragelse indenfor familie Tvangsoverdragelser Overdragelse af dele af en fast ejendom (Overdraglse af begrænsede rettigheder i fast ejendom) Overdragelse indenfor familie Familiehandel (prisfastsættelse næppe markedsbestemt) Arv (arve-processen overvåges/gennemføres af skifteretten under byretterne) Gave (Ejendom blev modtaget af hustru som gave fra mand i kraft af en ægtepagt. Mandens kreditorer, der formentlig med rette anså overdragelsen som et forsøg på at unddrage sig betaling, søgte at få gaven omstødt, hvilket Vestre Landsret 1977 gav dem medhold i.) Overdragelse indenfor familie er det normale mange steder i verden Ejendomsoverdragelse i tvangssituationer Tvangsauktion (Rekvireres af ufyldestgjort panthaver. Gennemføres af fogedretter, der som tinglysningskontorerne er afdelinger af de lokale byretter) Bo-bestyrers salg af ejendom i insolvent dødsbo Ekspropriation (gennemføres af ekspropriationskommission eller af kommuner, iht LovOffVeje, kap 5) Overdragelse af ejendomsret til dele af fast ejendom Normalt ikke tilladt, jfr UL 14. Der må kun ske ejerskifte eller pantsætning af et areal, såfremt det udgør en samlet fast ejendom eller en umatrikuleret ejendom.... Undtagelser: Arealoverførsel Ekspropriation

3 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Skødets elementer (Arealoverførsel) Oplysning til dommerkontor om arealoverførsel (med UL 25/ BMA nr/dato), og begæring om lysning på modtagende ejendom også Erklæring om købesum (overensstemmende med markedspris) og om godkendelse af skel Henvisning til rids, identificeret ved navn, dato, titel og evt jnr. Rettigheder i ejendommen og deres prioritetsstilling Erklæring om fremtidig anvendelse af ejendommen (grundlag for oplysninger i skem. redeg.) Erklæring om kun betinget af registrering i matriklen Bemyndigelse til KMS: Fremsende skøde på anmelders vegne - (Kommunal påtegning; Tinglysning; Prøvelse) Påtegning som tinglyst (før fremsendelse til KMS) Overdragelsesdokumentets elementer (Arealoverførsel, værdi =< kr) Erklæring om købesum (h&v) og om godkendelse af skel Henvisning til rids, identificeret ved navn, dato, titel og evt jnr. Henvisning til tingbogens opl. om rettigheder i ejendommen, samt til lsp.s servitut-erklæring Erklæring om fremtidig anvendelse af ejendommen Erklæring om, at aftale kun er betinget af registrering i matriklen Overdragelsesdato. Omkostningsfordeling. Fuldmagt til Landinspektør til at gennemføre arealoverførsel (Overdragelse af begrænsede rettigheder i fast ejendom) Pantsætning Udleje, forpagtning Stiftelse af servitut 3. Ejendomsmarkedets aktører Advokater Ejendomsmæglere/-formidlere Byggesagkyndige (Landinspektører) Pengeinstitutter og kreditforeninger (EjendOms2)

4 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Lovgivning (udvalgte love) vedr ejendomsomsætning Lov om omsætning af fast ejendom Bekendtgørelse om ejendomsformidling Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom Bekendtgørelse om dækningsomfanget for ejerskifteforsikringer i henhold til lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. Bekendtgørelse om huseftersynsordningen Bekendtgørelse om oplysning om fortrydelsesret ved erhvervelse af fast ejendom mm. Lov om forbrugeraftaler, der giver brugsret til fast ejendom på timesharebasis, jfr. Europa-Parlamentets og Rådets Direktiv 98/27/EF af 26. oktober 1994 om beskyttelse af køber i forbindelse med visse aspekter ved kontrakter om brugsret til fast ejendom på timeshare-basis (jfr > Køb/Salg > Lovgivning evt. Forbrugerstyrelsen > Råd & vejl. > Boligen > Køb og salg af fast ejendom) Advokater Ca advokater og godt advokatvirksomheder. Advokater skal være medlem af Advokatsamfundet. Advokatrådet, der er Advokatsamfundets bestyrelse, fører tilsyn med advokater og advokatselskaber. Nyt er "kollegial samtale". Faglige og etiske krav fremgår af Retsplejeloven. LBK nr 1261 af 23/10/2007, h. Ansvarsforsikring skal tegnes. Kravene suppleres bl.a. i Advokatsamfundets etiske regler ( herunder Normer for køberrådgivning (Träff, 206; Bilag 3) Advokatnævnet under Advokatsamfundet behandler klager og kan ikende medlemmer disciplinære sanktioner, incl bøder og frakendelse... med årlig beretning God advokatskik Udgangspunktet for vurdering af, om en adfærd er i strid med god advokatskik, er Retsplejelovens 126, stk. 1. Bl.a.: advokaten skal udføre sit hverv grundigt, samvittighedsfuldt og i overensstemmelse med, hvad berettigede hensyn til klientens tarv tilsiger. I den kommenterede retsplejelov er der til bestemmelsen bl.a. knyttet begreberne: omhyggelighed, faglig kompetence og nøjagtighed. Advokatfejl og god advokatskik, Pia Birkegård, nævnssekretariatet. Afgørelser fra advokatnævnet Advokaten havde tilsidesat god advokatskik ved ikke omgående at have korrigeret en erkendt fejl i forbindelse med afregning af et forligsbeløb (j.nr ). Ved ejerlejlighedshandel ikke indhentet de øvrige prioriteters samtykke forud for tinglysning af to ejerpantebreve som 1. prioritet.... tilsidesat god advokatskik (j.nr )... ikke påset, at den kontante del af købesummen var erlagt forinden skødet blev fremsendt til tinglysning.... tilsidesat god advokatskik (j.nr ).

5 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Ejendomsmæglere/-formidlere Ca 2600 em i 2004, ca 1500 forretningssteder. En stor del af ejendomsmæglerne er medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE) Fire kæder (EDC, Nybolig, Home, Dan Bolig) dækker ca 50% og er ejet af eller har fast samarbejde med et bestemt pengeinstitut eller realkreditinstitut (BRF, Nykredit, DanskeBank, Nordea). Lov om omsætning af fast ejendom ( ) regulerer erhvervsmæssig formidling af fast ejendom ( 1, stk 1), til forbrugere ( 1, stk 3), dvs f.e. der er boliger. Ejendomsmæglerbetegnelsen er beskyttet ( 25, stk 1) og adgangen til at rådgive er begrænset ( 8). Erhvervs- og Selskabsstyrelsen opretter et disciplinærnævn for ejendomsmæglere,.. ( 29a, indført ved lov nr 453 af 22/05/2006) Bygningssagkyndige Lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. (LBK nr 1142 af 28/09/2007) 1. Reglerne..gælder for aftaler om køb af fast ejendom, når ejendommen hovedsagelig anvendes til beboelse for sælgeren eller hovedsagelig er bestemt til beboelse for køberen,.. 2. Har køberen fra sælgeren modtaget en rapport om bygningernes fysiske tilstand (en tilstandsrapport) og oplysning om ejerskifteforsikring, jf. 4 og 5, kan køberen ikke over for sælgeren påberåbe sig, at en bygnings fysiske tilstand er mangelfuld,.. Ordningen er frivillig for sælger, men der udarbejdes tilstandsrapporter i over 90 % af alle hushandler ca rapporter årligt (COWI-undersøgelsen) Forbrugerrettet informationen om huseftersynsordningen findes på Bygningssagkyndige beskikkes af Erhvervs- og byggestyrelsen, BEK nr 1501 af 12/12/2007, bl a under forudsætning af en byggeteknisk grunduddannelse mindst 5 års dokumenteret erhvervsmæssig erfaring have deltaget i optagelseskursus og bestået en prøve, momsregistrering, eventuelt via ansættelse i virksomhed, være dækket af en professionel ansvarsforsikring,..

6 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 skal i sit arbejde ( 6, stk ) Den bygningssagkyndige 8) være uvildig.. uafhængig af interesser, der kan påvirke arbejdet som bygningssagkyndig, 10) undlade at betinge sit huseftersyn af, at der aftages andre ydelser end eftersynet (tidligere: undlade.. på vegne af ejendomsformidlings-virksomhed, hvor vedkommende er ansat eller har ejerandele) Rådgiveransvar, i forbindelse med finansiel rådgivning: Rapport om Rådgiveransvar. Erhvervsministeriet Opgave: Konkurence mellem professioner? Er der konkurrence mellem de professionelle på ejendomsmarkedet? Hvis ja: Hvad er 'varen', der konkurreres om? Hvis nej: Ændrer samspillet mellem professionerne sig over tid? Hvorfor? Hvad er forskellen mellem en landbrugsbedrift og en landbrugsejendom? 5. Konkurrencestyrelsens undersøgelse af køb af ejerbolig Konklusionen er, at der er god konkurrence på markedet for køberrådgivning. Ejendomsmæglere og andre (!) kan efter 1997 udføre skødeskrivning. Både advokater og ejendomsmæglere tilbyder pr 2004 køberrådgivning. Salæret beregnes som faste priser afhængig af ydelsens omfang. For køberrådgivning varierer salæret inkl. moms fra ca kr. til ca For delydelsen berigtigelse af handel (skødeskrivning) varierer salæret inkl. moms fra ca kr. til kr. Konkurrencen på ejendomsformidling fungerer for dårligt.... Konkurrencestyrelsens undersøgelse af køb af ejerbolig 1/2 Konkurrencen på ejendomsformidling fungerer for dårligt. Ejendomsformidling udbydes næsten kun af ejendomsmæglere, mens advokater kun i begrænset omfang er på markedet. 90 pct. af ejendomsmæglerne anvender standard pakkeløsninger ved formidling af fast ejendom og beregner salæret som en fast procent af ejendomsprisen. Skjulte og individuelle rabatter florerer. I perioden fra 1995 til 2002 er det normale salær til en ejendomsmægler steget ca. 50 pct. i provinsen og godt 100 pct. i hovedstadsområdet. Til sammenligning er forbrugerprisindekset i samme periode steget 17 pct.

7 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Konkurrencestyrelsens undersøgelse af køb af ejerbolig 2/2 Annoncering på Internet har øget, ikke reduceret annonceudgifter. Danske Boligadvokater blev stiftet i 2000 i samarb. m Forbrugerrådet. Har udarbejdet en større pakke af sælgerrådgivningsydelser. Den omfatter bl.a. også prisfastsættelse og markedsføring på internettet. Desuden finansiering og rådgivning om tilstandsrapport m.v. I forhold til traditionel ejendomsformidling foretager advokaten ikke traditionel annoncering og fremviser ikke boligen. Konkurrencestyrelsens Redegørelse 2004 opregner brancher med tegn på manglende konkurrence, bl a: Advokatvirksomhed Formidling og udleje af ejendomme (Ejendomsmæglere) Landinspektørers matrikulære arbejde På området for landinspektører foreslås, at private landinspektører får adgang til at udføre matrikulære opgaver i København og på Frederiksberg, hvor de kommunale myndigheder i dag har monopol. FT Miljøudv Bilag 172 Konkurrence på ejendomsmarkedet - Det primære mål? Markedstrendens påvirkning på boligtyper: Parcelhuse - Shopping i låneordninger Ejerlejligheder Lejligheder i udlejningsbyggeri - Modernisering før genudlejning Almene boliger - Pres mhp privatisering Andelsboliger - Indskud på niveau m. ejerlejligheder; kan nu belånes 'Koncepter' er nu modeord, førhen var målet funktionelle løsninger. Hvem ansvar for kvalitet, for almenvellet? Ingen samlet plan, som fordeler goderne ligeligt -> Konsekvens: Kun heldige får del i herligheden, mange (de svage) taber. 6. Ejendomsmarkedet i statistikken Skat: Statistik for ejendomsvurdering Vurderingsstatistik - Ejendoms- og grundværdier 200x for alle typer ejendomme Salgsstatistik - De solgte ejendomme i de enkelte halvår. De gennemsnitlige priser for de forskellige ejendomstyper og forhold salgspriser/ vurderinger. Danmarks Statistik/Statistikbanken/ ByggeriBoligforhold/Ejendomssalg Landbrug/Bedrifter Antal bedrifter ialt (2004): Vejviser i statistik/dokumentation af statistik/varedeklarationer/ Indkomst, forbrug og priser/ejendomssalg Landbrug/Landbrugs- og gartneritællngen

8 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Note om Landbrugsbedrifter Ved en landbrugsbedrift forstås det areal med tilhørende bygninger, maskiner og husdyr, som af bedriftens indehaver betragtes som hørende til samme brug. En bedrift kan således bestå af én eller flere selvstændigt vurderede ejendomme og/eller én eller flere dele af selvstændigt vurderede ejendomme. Tilforpagtede og tillejede arealer medregnes under bedriften, mens bortforpagtede eller bortlejede arealer ikke betragtes som hørende til bedriften. [> 5ha] Populationen - alle danske landbrugsbedrifter - må antages at være total, da en årlig opdatering af landbrugsstatistikregistret finder sted ud fra kommunernes ejendomsregistre. Stikprøven er udvalgt på baggrund af en opdeling af bedrifterne i knap grupper (strata) efter driftsform (11 grupper), økonomisk størrelse (standarddækningsbidrag, 8 grupper) og amter (12 grupper). Alle typer ejendomme i Vurderingsstatistikken 1/5 Enfamiliehus Kæde- Rækkehus Dobbelthus 2-Familiehus 3-Familiehus Sommerhus Etageboligbebyggelse - fri / ej fri (?) Vurderingsvejledning 2007, afsnit D: Benyttelse: Aktuel vurderingsvejledning (2008): Alle typer ejendomme i Vurderingsstatistikken 2/5 Ejerlejlighed i åben lav bebyggelse Ejerlejlighed i rækkehuse Kommunal beboelse m. 1-3 lejligheder Støttet andelsbolig (private boliger, opført efter 1981 og financieret med støtte efter lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger) Etageejerlejlighed til beboelse i bygning på fremmed grund Beboelse m. 1-3 lejl. på fremmed grund Sommer-/kolonihavehus på fremmed grund

9 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 Alle typer ejendomme i Vurderingsstatistikken 3/5 Beboelse m. 4-8 Lejligheder Beboelse m. 9 Lejligheder og derover Beboelse og forretning Forretning Fabrik og lager Bebygget Landbrug Antal (2004): Særskilt vurderet skov og plantage Frugtplantage, gartneri og planteskole Ubebyggede grunde indtil m2 Andet ubebygget areal (ej landbrug) Ubebygget landbrugslod m.v. Alle typer ejendomme i Vurderingsstatistikken 4/5 Statsejendomme Kommunal beboelses- og forretningsejendom, 4 lejl. og derover Anden bebygget kommunal ejendom Ejerlejlighed med beboelse og forretning Ejerlejlighed med ren forretning Ejerlejlighed med fabrik og lager Ejerlejlighed med sommerbeboelse på fremmed grund Anden ejerlejlighed på fremmed grund (ikke til beboelse) Øvrige ejerlejligheder Alle typer ejendomme i Vurderingsstatistikken 5/5 Private institutions- og serviceejendomme Visse erhvervsejendomme Beboelse på fremmed grund med 4 lejligheder og derover Beboelse og forretning på fremmed grund Ren forretning på fremmed grund Fabrik og lager på fremmed grund Andre bygninger på fremmed grund Arealer med bygning på fremmed grund Anden vurdering Andre benyttelseskoder Ekstra: Den matrikulære infrastruktur Tinglysningssystemet (forstået som ITsystem) Matrikelsystemet (forstået som ITsystem) Matrikel- og TLmyndighederne Landinspektørprofessionen Den matrikulære infrastruktur danner grundlag (=infrastruktur) for omsætning og belåning af fast ejendom, ejendomsvurdering og -beskatning, og arealforvaltning.

10 EjendOms1_Ejendomsmarkedet, of 10 varetager følgende funktioner: Den matrikulære infrastruktur officiel registrering af ejendomsforhold, herunder retsforhold officiel definition af ejendomsenheder identifikation af grundstykker, bygninger og rum heri systematisering af rettigheder i fast ejendom Vedligeholdelse og udvikling af den matrikulære infrastruktur Normer og resourcefordeling i samfundet betinger, hvordan over en årrække aktører ændrer regler og roller ved forhandling i politiknetværk vedrørende den matrikulære infrastruktur, hvor løbende Ejere og andre rettighedshavere får - i overensstemmelse med retsregler, professionelle normer, og erhvervsmæssige vilkår - matrikulære og ejendomsretlige forandringer angående jord og bygninger bevidnet i offentlige informationssystemer Resumé Ejendomsmarkedet består af forskellige ejendomstyper Ejendomstyperne er mangfoldige i relation til TL's og UL's ejendomsbegreb Ejendomsmarkedet præges for tiden af en tendens mod 'mindre stat, mere marked' Lært mere om andre professionelle: Advokater, ejendomsmæglere,.. Set arealoverførsel som en blandt andre former for ejendomsoverdragelse est@land.aau.dk Stubkjær, Aalborg Universitet EjendOms - 1. Ejendomsmarkedet ISP, AaU; Forår 2008

Kursus: Omsætning af fast ejendom. 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører

Kursus: Omsætning af fast ejendom. 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører EjendOms1_Ejendomsmarkedet, 2007 1 of 10 Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2007 Oversigt 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Læs mere

Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører

Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2006 Oversigt 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kursusbeskrivelse Ejendomsoverdragelse. Overdragelsesformer.

Læs mere

Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører

Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Kursus: Omsætning af fast ejendom 1. Ejendomsmarkedet og dets aktører Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2007 Oversigt 1. 2. 3. 4. 5. 6. Kursusbeskrivelse Ejendomsoverdragelse. Overdragelsesformer.

Læs mere

UP7: Ejendomsoverdragelse

UP7: Ejendomsoverdragelse UP7: Ejendomsoverdragelse, 2004 1 of 12 UP7: Ejendomsoverdragelse Erik Stubkjær Department of Development and Planning, Aalborg University, DK 5. sem. kursus: Udstykningsprocessen Aalborg Universitet,

Læs mere

2004-04-05: Formidling og rådgivning ved handel med ejerbolig

2004-04-05: Formidling og rådgivning ved handel med ejerbolig Konkurrencestyrelsen - 2004-04-05: Formidling og rådgivning ved han... 1 of 8 2004-04-05: Formidling og rådgivning ved handel med ejerbolig Konkurrencestyrelsens undersøgelse Konkurrencestyrelsen har i

Læs mere

Bolighandel. Ydelser fra ejendomsmæglere og advokater

Bolighandel. Ydelser fra ejendomsmæglere og advokater Bolighandel Ydelser fra ejendomsmæglere og advokater 1. Resumé og konklusioner... 4 2. Reguleringen af ejendomsmæglere og advokater... 8 Ejendomsformidling... 8 Ejendomsmæglere... 9 Advokater... 10 3.

Læs mere

KØB OG SALG AF FAST EJENDOM

KØB OG SALG AF FAST EJENDOM KØB OG SALG AF FAST EJENDOM I. KØB OG SALG AF FAST EJENDOM 1. Indledning Køb og salg af fast ejendom finder ofte sted. Ved køb og salg af den faste ejendom sker der en overdragelse til eje. Dette kan ske

Læs mere

Ejendomstyper i ESR 910c Notat om ejendomstyper. Beskrivelse af ejendomstyper i ESR

Ejendomstyper i ESR 910c Notat om ejendomstyper. Beskrivelse af ejendomstyper i ESR Ejendomstyper i ESR 910c Notat om ejendomstyper Beskrivelse af ejendomstyper i ESR Dokumentets metadata: Projektnavn: Ejendomstyper i ESR Projektejer: Thomas Christiansen Projektfase: 2 - Analyse & Plan

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2015 blev der i sag 247 2013 AA [Adresse] [By] mod Ejendomsmægler Børge Storm Hansen [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 27. november 2013 har AA indbragt ejendomsmægler Børge

Læs mere

2. Udstykningsloven. Erik Stubkjær. Department of Development and Planning, Aalborg University, DK

2. Udstykningsloven. Erik Stubkjær. Department of Development and Planning, Aalborg University, DK Udstykningsloven, 2003 1 of 10 2. Udstykningsloven Erik Stubkjær Department of Development and Planning, Aalborg University, DK 5. sem. kursus: Udstykningsprocessen Aalborg Universitet, Efterår 2003 Oversigt

Læs mere

KAN DU SE FORSKELLEN! GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING

KAN DU SE FORSKELLEN! GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING KAN DU SE FORSKELLEN! EJENDOMSMÆGLER BOLIGadvokat BANKRÅDGIVER KØBERRÅDGIVER KREDITFORENING 10 GODE GRUNDE TIL AT VÆLGE 100% UAFHÆNGIG RÅDGIVNING Køb eller salg af bolig er formentlig den største handel

Læs mere

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr.

Klager. København, den 25. september 2009 KENDELSE. ctr. 1 København, den 25. september 2009 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmæglere Merete Lund Brock og Henning Brock v/aig Europe S.A. Kalvebod Brygge 45 1560 København V Sagen angår spørgsmålet, om de

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted INTERESSEKONFLIKT

Bech-Bruun Dragsted INTERESSEKONFLIKT Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Langelinie Allé 35 2100 København Ø Tlf. +45 72 27 00 00 Fax +45 72 27 00 27 INTERESSEKONFLIKT Problemstilling Dette notat omhandler to problemstillinger. Den ene problemstilling

Læs mere

Rådgivningsaftale køb af bolig

Rådgivningsaftale køb af bolig Rådgivningsaftale køb af bolig vilsoe@vilsoe.dk Direkte tlf.nr. Vedrørende ejendommen beliggende: Køber: X X X Sekretær: vilsoe@vilsoe.dk Direkte tlf.nr. www.vilsoe.dk A/S, CVRnr. 10 11 59 22 Vi tilbyder

Læs mere

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde

I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes: Anvendelsesområde Skatteministeriet J.nr. 2017-7370 Bekendtgørelse om indberetning efter ejendomsvurderingslovens 54 I medfør af 54, stk. 2, og 56, stk. 2, i ejendomsvurderingsloven, lov nr. 654 af 8. juni 2017, fastsættes:

Læs mere

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening.

Kendelse. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. i sag 381 j.nr.17/00125 ( ) Dansk Ejendomsmæglerforening. Den 11. oktober 2017 har Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i sag 381 j.nr.17/00125 (2016-10954) Dansk Ejendomsmæglerforening mod Ejendomsmæglervirksomheden MM Living [Adresse] [By] afsagt sålydende

Læs mere

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig

GODT I HUS. - en guide til dig, som skal købe ejerbolig GODT I HUS - en guide til dig, som skal købe ejerbolig Det er spændende at købe ny bolig. Men det er også forbundet med beslutninger, som kan få økonomiske konsekvenser i mange år fremover. Derfor er det

Læs mere

Sagsnr.: 845-00001 Ejendommen: Dato: 23-04-2015

Sagsnr.: 845-00001 Ejendommen: Dato: 23-04-2015 Formidlingsaftale om salg Sagsnr.: 845-00001 Nedenfor anførte sælger(e) og ejendomsmæglervirksomhed har indgået følgende formidlingsaftale om salg: 1. Parterne Sælger Sælger Navn: Adresse: Tlf. privat/arb./mobil:

Læs mere

Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig. Pris Kr.

Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig. Pris Kr. Dato - 2018 Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig Pris 8.750 Kr. I forhold til præcist dit hus og ud fra oplysningerne i tilstandsrapporten og el-installationsrapporten, finder vi det

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager som følge af, at der ikke var lavet tilstandsrapport.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning til klager som følge af, at der ikke var lavet tilstandsrapport. 1 København, den 4. januar 2010 KENDELSE Klager ctr. DanBolig statsautoriseret ejendomsmægler Solvejg Ramkær ApS Smedegade 6 4200 Slagelse Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning

Læs mere

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre

Klagerne. København, den 1. november 2010 KENDELSE. ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre 1 København, den 1. november 2010 KENDELSE Klagerne ctr. DanBolig Rødovre A/S Rødovrevej 265 2610 Rødovre Nævnet har modtaget klagen den 15. december 2009. Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes

Læs mere

KØB AF FAST EJENDOM I TYSKLAND

KØB AF FAST EJENDOM I TYSKLAND KØB AF FAST EJENDOM I TYSKLAND DET TYSKE EJENDOMSMARKED Ejendomsmarkedet i Tyskland er kendetegnet ved en række forhold, der gør det attraktivt at investere i fast ejendom. I Tyskland eksisterer der ikke

Læs mere

Sagens tema: Ved kendelse af 23. oktober 2007 udtalte kredsbestyrelsen for 1. advokatkreds:

Sagens tema: Ved kendelse af 23. oktober 2007 udtalte kredsbestyrelsen for 1. advokatkreds: 6 København, den 10. januar 2008 J.nr. 02-0301-07-0445 mry/ahe K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over indklagede. Sagens tema: Ved kendelse af 23. oktober 2007 udtalte kredsbestyrelsen

Læs mere

# # # % )*+, - ,5 7-3-"*"!

# # # % )*+, - ,5 7-3-*! !"!"""!$! %"% % )*+, -.!*-0! 123"!45*+6,,55 23"!4,*+5-*",5 7-3-"*"! 32"!0!"%3"!$!*+ 3-"%343+*"3-+ *2-+!*+!%3"*+*%* %3%38 1. EndeligtSkøde 2. EndeligtSkødeMageskifte 3. BetingetSkødeKøbesum 4. BetingetSkødeAndet

Læs mere

Bolig- og ejerformer. Poul Moesgaard. PLF - Byggeprojekter - maj 2015

Bolig- og ejerformer. Poul Moesgaard. PLF - Byggeprojekter - maj 2015 Bolig- og ejerformer Poul Moesgaard Ejendom - ejerformer/begreber Samlet fast ejendom Matriklens definition - 1,9 mio Bestemt fast ejendom Tingbogen, 13 ejendomstyper - 2,1 mio Matriklens SFE plus bl.a.

Læs mere

Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig. Pris Kr.

Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig. Pris Kr. Dato 2019 Aftalen omhandler Rådgivningspakke 3 Vi gør det for dig Pris 8.750 Kr. I forhold til præcist dit hus og ud fra oplysningerne i tilstandsrapporten og el installationsrapporten, finder vi det bedste

Læs mere

Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. Årsberetning for 2015

Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere. Årsberetning for 2015 Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere Årsberetning for 2015 - 2 Nævnets nedsættelse og sammensætning Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglerne blev oprettet i henhold til Lov om omsætning af fast ejendom

Læs mere

Indhold. Ret&Råd er Danmarks førende kæde af selvstændige advokatvirksomheder. Havnevej 3, 4000 Roskilde. Fax 46 38 03 50 Bolig - Købers Mand

Indhold. Ret&Råd er Danmarks førende kæde af selvstændige advokatvirksomheder. Havnevej 3, 4000 Roskilde. Fax 46 38 03 50 Bolig - Købers Mand Ret&Råd er Danmarks førende kæde af selvstændige advokatvirksomheder. Ret&Råd har specialiseret sig i: Ret&Råd har sekretariat på Havnevej 3, 4000 Roskilde Erhverv - Rettidig Rådgivning Telefon 70 20 70

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 4. marts 2014 blev der i sag 258 2014 AA [Adresse] [By] mod BB [Adresse] [By] og Ejendomsmæglervirksomheden EDC v/ Frandsen og Olsen Løgstør [Adresse] [By] afsagt sålydende Kendelse Ved e-mail af 23.

Læs mere

2. Budget Kontanthandel Finansieret handel Indtægter: Kontant betales 998.000 Ejerskiftelån % år

2. Budget Kontanthandel Finansieret handel Indtægter: Kontant betales 998.000 Ejerskiftelån % år Salgsbudget Sag nr./ref. 06161 / Morten Puggård For sælger Annelise Hyldgaard Hansen ved salg af ejendommen Matr.nr. 1 x m.fl Boldesager, Esbjerg Jorder Ejerl.nr. Beliggende 1. Udbudsvilkår Kontantpris

Læs mere

Andelsboligens kendetegn

Andelsboligens kendetegn Andelsboligens kendetegn I Danmark er der fire 'store' boligformer: Andelsbolig Ejerbolig Almen bolig Privat udlejning Andelsboligen udgør godt 7 % af det samlede boligmarked og findes i hele landet, men

Læs mere

Mindst 10 gode grunde til at bruge en BOLIGadvokat.

Mindst 10 gode grunde til at bruge en BOLIGadvokat. Mindst 10 gode grunde til at bruge en BOLIGadvokat. Køb eller salg af bolig er måske den største handel i dit liv. Der står mange penge på spil, men du kan få ro i sjælen, hvis du bruger en BOLIGadvokat.

Læs mere

Købsaftale (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1)

Købsaftale (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1) (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1) Undersevne køber: Navn: Adresse: Postnr./by: Tlf/fax/mail: Ventelistenr.: køber herved af undersevne sælger: Navn: Ny adresse: Postnr./by: Ny Tlf/fax/mail: en

Læs mere

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [A] pålægges en disciplinær sanktion, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1.

K E N D E L S E. Advokatrådet har nedlagt påstand om, at [A] pålægges en disciplinær sanktion, jf. retsplejelovens 147 c, stk. 1. København, den 19. marts 2019 Sagsnr. 2018-2106/CHO 5. advokatkreds K E N D E L S E Ved anklageskrift af 19. juni 2018, modtaget i Advokatnævnet den 21. august 2018, har Advokatrådet indklaget daværende

Læs mere

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Folketinget By- og Boligudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. maj 2014 Kontor: Formueretskontoret Sagsbeh: Annemette Ross Sagsnr.: 2013-0032-0567 Dok.: 1041322 Opfølgning på Folketingets By-

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v.

Bekendtgørelse af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. LBK nr 148 af 15/02/2013 (Historisk) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2012-7005-0028 Senere ændringer til forskriften LOV nr 401 af 28/04/2014

Læs mere

HJÆLPENDE HÅND. til køb af din drømmebolig! KROMANN. advokatfirma. Telefon 86 18 11 02 www.advokatkromann.dk Sct. Clemens Stræde 1 DK-8000 Århus C

HJÆLPENDE HÅND. til køb af din drømmebolig! KROMANN. advokatfirma. Telefon 86 18 11 02 www.advokatkromann.dk Sct. Clemens Stræde 1 DK-8000 Århus C EN HJÆLPENDE HÅND til køb af din drømmebolig! KROMANN advokatfirma Telefon 86 18 11 02 www.advokatkromann.dk Sct. Clemens Stræde 1 DK-8000 Århus C Skal jeg gøre brug af en advokat? Svaret på ovenstående

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Af indklagedes salgsprospekt fremgik, at der var tale om en nedlagt landbrugsejendom.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg. Af indklagedes salgsprospekt fremgik, at der var tale om en nedlagt landbrugsejendom. 1 København, den 31. maj 2018 KENDELSE Klager mod Ejendomsmægler Tom Pedersen Butikstorvet 9560 Hadsund Nævnet har modtaget klagen den 17. november 2017. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt indklagede

Læs mere

AFTALE OM SALG AF ANDEL - ANDELSBOLIGFORENINGEN POPPELVÆNGET

AFTALE OM SALG AF ANDEL - ANDELSBOLIGFORENINGEN POPPELVÆNGET Side 1 af 5 AFTALE OM SALG AF ANDEL - ANDELSBOLIGFORENINGEN POPPELVÆNGET Undertegnede opsiger hermed min andelsbolig beliggende POPPELVÆNGT nr., 5700 Svendborg til fraflytning den / 20, og sælger min andel

Læs mere

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens

1) er myndig og ikke er under værgemål efter værgemålslovens 5 eller under samværgemål efter værgemålslovens BEK nr 63 af 18/01/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Geodatastyrelsen, j.nr. KMS-301-00035

Læs mere

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og indgik derfor den 4. oktober 2005 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klagerne ønskede at sælge deres ejendom og indgik derfor den 4. oktober 2005 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 27. maj 2008 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsen A/S Storegade 19 8850 Bjerringbro Sagen angår spørgsmålet, om indklagede indgik aftale om berigtigelse af handlen

Læs mere

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E

København, den 28. november 2011 J.nr K E N D E L S E København, den 28. november 2011 J.nr. 2009-02-1204 LNJ/LOR/JML 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har klager klaget over advokat B, herefter kaldet indklagede. Sagens tema: Klager

Læs mere

Kursus: Omsætning af fast ejendom 3. Infrastrukturens formål, beskatning

Kursus: Omsætning af fast ejendom 3. Infrastrukturens formål, beskatning Kursus: Omsætning af fast ejendom 3. Infrastrukturens formål, beskatning Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2006 Oversigt 1. 2. 3. 4. Hvad betyder 'infrastruktur'? Udtrykket bruges,

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 07. december 2007 blev der i sag nr. 24-2007 AB og BB mod Ejendomsmæglerfirmaet CC afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 30. juli 2007 har advokat KK på vegne af AB og BB indbragt ejendomsmæglerfirmaet

Læs mere

SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION

SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION SØ- OG HANDELSRETTENS NOTAT OM TINGLYSNING AF KONKURSDEKRETER, HVOR FALLENTEN INDEN KONKURSEN HAR ERHVERVET EN FAST EJENDOM PÅ TVANGSAUKTION 1. Tinglysning af tvangsauktion Tinglysningslovens 13, stk.

Læs mere

Høring af forslag til ændring af lov om omsætning af fast ejendom

Høring af forslag til ændring af lov om omsætning af fast ejendom 1 af 5 11-08-2014 11:22 Høring af forslag til ændring af lov om omsætning af fast ejendom Jnr.: 2:83-53/psoe Rådsmødet den 17. juni 1998 1. Resumé Ved brev af 4. maj 1998 har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

Læs mere

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B.

8. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. København, den 29. maj 2013 Sagsnr. 2011-0166/CHNJML 8. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har advokat A klaget over advokat B. Sagens tema: Advokat A, der er advokat for Klager, som

Læs mere

Sagsnr.: 845-00001 Ejendommen: Dato: 03-11-2015

Sagsnr.: 845-00001 Ejendommen: Dato: 03-11-2015 Formidlingsaftale om salg Sagsnr.: 845-00001 Nedenfor anførte sælger(e) og ejendomsmæglervirksomhed har indgået følgende formidlingsaftale om salg: 1. Parterne Sælger Sælger Navn: Adresse: Tlf. privat/arb./mobil:

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2012-0011 UL/bib. København, den 3. januar 2013 KENDELSE. ctr. 1 København, den 3. januar 2013 KENDELSE Klagerne ctr. Ejendomsmægler Niels Hald City A/S v/advokat Thomas Dall Jensen Dronningens Tværgade 7 1302 København K Nævnet har modtaget klagen den 24. januar

Læs mere

4.2. Tilvalgte ydelser Indhentelse af tilbud på ejerskifteforsikring 100 125

4.2. Tilvalgte ydelser Indhentelse af tilbud på ejerskifteforsikring 100 125 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. EDC Mæglerne Jesper Hardahl ApS Bredgade 107 9700 Brønderslev Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udført et mangelfuldt arbejde og derfor skal

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. februar 2012 blev der i sag 151-2011 Ejendomsmæglervirksomheden BB indbragt af Erhvervs- og Byggestyrelsen (nu Erhvervsstyrelsen) afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 21. februar 2011 har Erhvervsstyrelsen

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 15. december 2015 Sagsnr. 2015-2497/GGR 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: [Klager] kontaktede i maj 2013 [indklagede] i forbindelse med køb af ejendommen [adresse].

K E N D E L S E. Sagsfremstilling: [Klager] kontaktede i maj 2013 [indklagede] i forbindelse med køb af ejendommen [adresse]. København, den 31. august 2017 Sagsnr. 2017-545/MKJ 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at

Læs mere

Nærmere information om dækningsomfanget af den stillede garanti kan læses på www.de.dk under Garantifondens vedtægter.

Nærmere information om dækningsomfanget af den stillede garanti kan læses på www.de.dk under Garantifondens vedtægter. Formidlingsaftale om salg Buen 7, 6000 Kolding tel 7553 4211 - fax 7553 4234 e-mail kolding@etgodthjem.dk Sag nr./ref.: 75903229 / Tue Højvang Hattens 1. Parterne Stilling: Adresse: Undertegnede sælger:

Læs mere

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5.

K E N D E L S E. [advokat A], for Advokatnævnet for at have tilsidesat advokatpligterne, jf. retsplejelovens 126 og 143, stk. 5. København, den 19. december 2013 Sagsnr. 2012 2486/ MLA 2. advokatkreds K E N D E L S E Advokatrådet har ved anklageskrift af 11. juli 2012, modtaget i Advokatnævnet den 12. juli 2012, som korrigeret ved

Læs mere

Side 1 af 5 Til forsiden af retsinformation.dk Den fulde tekst Bekendtgørelse af lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v. Herved bekendtgøres lov nr. 391 af 14. juni 1995 om forbrugerbeskyttelse

Læs mere

Landinspektørnævnet tildelte på den baggrund landinspektør L en irettesættelse

Landinspektørnævnet tildelte på den baggrund landinspektør L en irettesættelse Om en landinspektørs manglende inddragelse af grundejere i forbindelse med en redegørelse for skel samt placering og bredde af græssti Advokat A klagede over en redegørelse som Landinspektørfirmaet R havde

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 31. august 2017 Sagsnr. 2017-366/MKJ 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema: [klager 1]

Læs mere

Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger

Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger Notat 18. december 2018 Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger Den offentlige ejendomsvurdering danner grundlaget for beskatningen af ejendomme i Danmark. I 2018 skønnes det samlede

Læs mere

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning

Klager. København, den 8. marts 2010 KENDELSE. ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. Gunnar Broholm under konkurs v/dahl advokatfirma Kaj Munks vej 4 7400 Herning og v/dansk Ejendomsmæglerforening Islands Brygge 43 2300 København S Sagen

Læs mere

ÆNDRINGER I FORBINDELSE MED LOFE PR 1.1.2015 - LANDBRUG

ÆNDRINGER I FORBINDELSE MED LOFE PR 1.1.2015 - LANDBRUG ÆNDRINGER I FORBINDELSE MED LOFE PR..205 - LANDBRUG Dette skal du have fokus på i C&B Systemet i forbindelse med, at Lov om Omsætning af Fast Ejendom ændres pr...205. Se også de øvrige vejledninger vedr.

Læs mere

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve.

KENDELSE. Indklagede havde en ejendom til salg, som klagerne ønskede at erhverve. 1 København, den 8. marts 2010 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler Palle Reimer v/advokat Ivar Hviid Gl. Torv 2 5800 Nyborg Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale et af klagerne deponeret

Læs mere

KØBSAFTALE (tilbudsformular indtil underskrevet af sælger)

KØBSAFTALE (tilbudsformular indtil underskrevet af sælger) 1 Ejerlav: Matr. nr.: Beliggende: Paderup By, Kristrup 6Y Neptunvej 20, 8960 Randers SØ KØBSAFTALE (tilbudsformular indtil underskrevet af sælger) 1 - Parterne... 1 2 Det solgte... 2 3 Købesummen... 2

Læs mere

K E N D E L S E. Ved brev til [X] af 12. februar 2016 bekræftede [indklagede] opdraget og gav prisoplysning. Af brevet fremgår bl.a.

K E N D E L S E. Ved brev til [X] af 12. februar 2016 bekræftede [indklagede] opdraget og gav prisoplysning. Af brevet fremgår bl.a. København, den 31. august 2017 Sagsnr. 2017-987/MKJ 3. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn 1]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

4~f ~ø' Forslag til nyt salgsbudget. Hej Lone & Peter, Som aftalt finder I her mit forslag til en ny pris på Jeres ejendom.

4~f ~ø' Forslag til nyt salgsbudget. Hej Lone & Peter, Som aftalt finder I her mit forslag til en ny pris på Jeres ejendom. Lillelurzd Lone & Peter Christensen Nygårdsvænget 25 2970 Hørsholm www.nybolig.dk Hørsholm, den 7. oktober 2002 Forslag til nyt salgsbudget. Hej Lone & Peter, Som aftalt finder I her mit forslag til en

Læs mere

Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Årsberetning 2011

Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige. Årsberetning 2011 Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Årsberetning 2011 Indholdsfortegnelse Formandens beretning 1. Generelt om Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige 1.1.

Læs mere

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør

Kapitel 1. Ansøgning om beskikkelse som landinspektør Bekendtgørelse om beskikkelse som landinspektør, om anmeldelsespligt ved midlertidig udførelse af tjenesteydelser og om praktiserende landinspektørers oplysningspligter 1 I medfør af 1, stk. 5, 1, stk.

Læs mere

12.0 Kontakt med os undervejs... 5. SælgerService - Rådgivning m.v. af sælger, som sælger via ejendomsmægler, og som ønsker uvildig rådgivning.

12.0 Kontakt med os undervejs... 5. SælgerService - Rådgivning m.v. af sælger, som sælger via ejendomsmægler, og som ønsker uvildig rådgivning. NBC Gruppen BoligAssistancens BoligGuide Dyrlundsvej 12, Postboks 38 4600 Køge Rådgivningsaftale vedr. eget salg af bolig Telefon: 49 14 91 84 Fax: 49 14 92 84 E-mail: post@boligassistancen.dk Website:

Læs mere

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede.

KENDELSE. Klager ønskede at sælge sin villalejlighed og indgik derfor den 18. februar 2009 en formidlingsaftale med indklagede. 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. Ejendomsmægleraktieselskabet Poul Erik Bech v/ advokat Steen Lundbye Nørre Voldgade 19 1358 København K Nævnet har modtaget klagen den 28. januar

Læs mere

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til

K Ø B S A F T A L E. Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR ) til 2. afsnit Kofeltvej. K Ø B S A F T A L E Det bekræftes herved, at Holstebro Kommune (CVR 29189927) til har solgt matr. nr., Den mellemste del, Idom, beliggende Kofeltvej nr.. Parcellen er solgt på følgende

Læs mere

Auktionssted: Københavns Byret, Hestemøllestræde 6. 1.sal, 1464 København K, mødelokale 11. Etageboligbebyggelse (flerfamilieshus) beboelseslejlighed

Auktionssted: Københavns Byret, Hestemøllestræde 6. 1.sal, 1464 København K, mødelokale 11. Etageboligbebyggelse (flerfamilieshus) beboelseslejlighed J.NR. 19708 Ejendommens matr.nr.: 1478 og 1479 Sundbyøster, København lejl. 40. Salgsopstilling (købsnøgle) til brug for tvangsauktion over fast ejendom Udarbejdet af Advokatrådet og Dansk ejendomsmæglerforening

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. København, den 25. april 2016 Sagsnr. 2015 957 og 2015-1031/8KR/CHN 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager 1] og [klager 2] klaget over [indklagede], [bynavn]. Klagens tema:

Læs mere

Miljøministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger)

Miljøministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger) NST-513-00738 Miljøministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger) sælger Bøgeskovhus Tidligere skovfogedbolig beliggende Palsgårdsvej 10, 7362 Hampen 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom Finansministeriets

Læs mere

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn].

K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn]. København, den 23. december 2016 Sagsnr. 2016-1751/CHN 1. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har Advokatrådet klaget over daværende advokat [indklagede], [bynavn]. Sagsfremstilling:

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 16. juni 2009 blev der i sag nr. 40-2008 KK mod Ejendomsmægler YY afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 29. februar 2008 har KK v/advokat BB indbragt ejendomsmægler YY for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Læs mere

Klagerne. København, den 15. april 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland

Klagerne. København, den 15. april 2009 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland 1 København, den 15. april 2009 KENDELSE Klagerne ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Birthe Kjerulff Jacobsen Søndergade 30 4130 Viby Sjælland Sagen angår spørgsmålet, om indklagede er erstatningsansvarlig

Læs mere

Klagerne. J.nr. 2011-0141 UL/bib. København, den 17. januar 2012 KENDELSE. ctr.

Klagerne. J.nr. 2011-0141 UL/bib. København, den 17. januar 2012 KENDELSE. ctr. 1 København, den 17. januar 2012 KENDELSE Klagerne ctr. Statsaut. ejendomsmægler Jesper Struckmann Frederiksborggade 24 3600 Frederikssund Nævnet har modtaget klagen den 11. juli 2011. Klagen angår bl.a.

Læs mere

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder:

1. Generelle oplysningspligter for landinspektører og landinspektørvirksomheder: NOTAT Ajourføring - Ejendomme J.nr. KMS-300-00003 Ref. gitmb Den 17. oktober 2013 Landinspektørers og landinspektørvirksomheders oplysningspligter Formålet med dette notat er, at give et overblik over

Læs mere

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over [indklagedes] salær på kr. inkl. moms.

K E N D E L S E. [Klager] har endvidere klaget over [indklagedes] salær på kr. inkl. moms. København, den 31. august 2017 Sagsnr. 2017-547/MKJ 4. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [bynavn 1]. Klagens tema: [Klager] har klaget over,

Læs mere

Aktuelt tinglyst dokument

Aktuelt tinglyst dokument Aktuelt tinglyst dokument Dokument: Dato/løbenummer: 26.10.2017-1009294367 Adkomsttype: Skøde Senest påtegnet: 06.12.2017 13:59:43 Ejendom: Adresse: Farremosen 4 3450 Allerød Lynge By, Lynge 0049 0007b

Læs mere

2.0 A/SO COPYRIGHT DE

2.0 A/SO COPYRIGHT DE Formularen er udarbejdet af DE i samarbejde med Forbrugerrådet TÆNK. Salgsopstilling Jeanne Sørensen Ejendomsmægler MDE & Valuar Kløverprisvej 101-2650 Hvidovre Tlf. 40 98 29 58 - Fax 33 91 27 77 js@robinhus.dk

Læs mere

September Flere boliger på nettet I september var godt boliger til salg på internettet. Det er flere end i august.

September Flere boliger på nettet I september var godt boliger til salg på internettet. Det er flere end i august. September 2007 Flere boliger på nettet I september var godt 55.000 boliger til salg på internettet. Det er 1.100 flere end i august. Antallet af udbudte parcel- og rækkehuse har ligget nogenlunde stabilt

Læs mere

SÅDAN FÅR DU EN SIKKER BOLIGHANDEL

SÅDAN FÅR DU EN SIKKER BOLIGHANDEL SÅDAN FÅR DU EN SIKKER BOLIGHANDEL JURIDISKE TIPS OG GODE RÅD NÅR DU KØBER BOLIG SIDE 2 Du bestemmer selv, hvor sikker din bolighandel skal være. I princippet kan du godt sørge for det meste selv, hvis

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVN FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 2. marts 2010 blev der i sag 92-2009 KK og BB mod Ejendomsmægler CC og Ejendomsmægler DD og Ejendomsmæglervirksomheden MM afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 19. maj 2009 har KK og BB indbragt ejendomsmægler

Læs mere

Advokatrådet og Realkreditrådet - aftale om salærberegning i forbindelse med inkassation og tvangsauktion

Advokatrådet og Realkreditrådet - aftale om salærberegning i forbindelse med inkassation og tvangsauktion 1 af 5 18-06-2012 10:34 Advokatrådet og Realkreditrådet - aftale om salærberegning i forbindelse med inkassation og tvangsauktion J.nr. 2:8032-490/el Rådsmødet den 24. marts 1999 1. Resumé Realkreditrådet

Læs mere

Retten i Glostrup, Retsal 301, Stationsparken 27, 2600 Glostrup. Etageboligbebyggelse (flerfamilieshus) beboelseslejlighed

Retten i Glostrup, Retsal 301, Stationsparken 27, 2600 Glostrup. Etageboligbebyggelse (flerfamilieshus) beboelseslejlighed Salgsopstilling J.NR. 19860 Ejendommens matr.nr.: 83h Hvidovre By, Hvidovre lejl. 6 (købsnøgle) til brug for tvangsauktion over fast ejendom Udarbejdet af Advokatrådet og Dansk ejendomsmæglerforening beliggende:

Læs mere

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE

DISCIPLINÆRNÆVNET FOR EJENDOMSMÆGLERE Den 29. januar 2014 I sag 202-2012 KK mod Ejendomsmægler PP og Ejendomsmæglervirksomheden AA afsagt sålydende Kendelse Ved brev af 3. december 2012 har KK indbragt ejendomsmægler PP og ejendomsmæglervirksomheden

Læs mere

Om forhaling af arealoverførselssag

Om forhaling af arealoverførselssag Om forhaling af arealoverførselssag Landinspektørnævnet fandt det kritisabelt, at der gik over 2½ måned fra landinspektøren modtog kommunens godkendelse indtil sagen blev sendt til registrering i matriklen,

Læs mere

SKØDE. EJENDOM: Alarmpladsen 5, 1. TV Hvidovre. Nummer: 9. Matrikelnummer:

SKØDE. EJENDOM: Alarmpladsen 5, 1. TV Hvidovre. Nummer: 9. Matrikelnummer: SKØDE EJENDOM: Adresse: Alarmpladsen 5, 1. TV. 2650 Hvidovre Ejendomstype: Ejerlejlighed Nummer: 9 0002ev 0002es SÆLGER/OVERDRAGER: VEJLE INVESTOR A/S Hjortsvangen 26 7323 Give CVR: 27283748 Sælgerandel:

Læs mere

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet:

I brevet af 2. september 1999 har klageren bl.a. skrevet: Landinspektørnævnet fandt landinspektør L s ekspeditionstid i en sag om fraskillelse af jordene fra en landbrugsejendom uantagelig lang, ligesom nævnet fandt det kritisabelt, at landinspektøren ikke på

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger)

Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger) Miljø- og Fødevareministeriet v/naturstyrelsen (Herefter benævnt Sælger) sælger Trørødhus 2 Tilbudsblanket Salg af statsejendom Finansministeriets cirkulære nr. 7 af 25. januar 2010 vedlægges. Ejendommens

Læs mere

DLR's aftaler med andre realkreditinstitutter

DLR's aftaler med andre realkreditinstitutter 1 af 5 07-08-2012 14:17 DLR's aftaler med andre realkreditinstitutter Rådsmødet den 30. september 1998 Jnr.: 2:8032-54, -55 og -56/LD 1. Resumé Dansk Landbrugs Realkreditfond (DLR) har indgået aftaler

Læs mere

MatSys3_Infrastrukturen, of 13. af matrikulære (geogr.) enheder ( 1-4) og sagstyper ( 5-9) Organisation, opgaver, kompetence

MatSys3_Infrastrukturen, of 13. af matrikulære (geogr.) enheder ( 1-4) og sagstyper ( 5-9) Organisation, opgaver, kompetence MatSys3_Infrastrukturen, 2006 1 of 13 Matr Syst og Landinspektørprofessionen 3. Infrastrukturen Erik Stubkjær Landinspektøruddannelsen, 6. semester Forår 2006 Oversigt 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. Udstykningslovens

Læs mere

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb.

Til dig som køber. Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. KØBERVEJLEDNING Til dig som køber Denne lille købervejledning kan du bruge i forbindelse med dit ejendomskøb. Købervejledningen giver dig et overblik over hele forløbet og indeholder en alfabetisk ordliste,

Læs mere

Persondata- og cookiepolitik

Persondata- og cookiepolitik Persondata- og cookiepolitik Indledning Ejendomsmæglerfirmaet Henrik Petersson er en ejendomsmæglervirksomhed, der tilbyder dig vurdering og salg af boliger. Som led i vores forretning registrerer og bruger

Læs mere

Boligkøberguide. Boligen er fundet Dette er stadiet hvor du har fundet en ejendom som du er interesseret i. Der forhandles eventuelt salgspris.

Boligkøberguide. Boligen er fundet Dette er stadiet hvor du har fundet en ejendom som du er interesseret i. Der forhandles eventuelt salgspris. Boligkøberguide 10 gode råd inden du køber bolig: 1. Lav en grundig prisanalyse af boligen sammenholdt med andre lignende boliger. Det gælder både kontantprisen, men også ejerudgifter. 2. Vær sikker på

Læs mere

AFTALE OM SALG AF INTERESSENTSKABSANDEL I BOLIGINTERESSENTSKABET

AFTALE OM SALG AF INTERESSENTSKABSANDEL I BOLIGINTERESSENTSKABET AFTALE OM SALG AF INTERESSENTSKABSANDEL I BOLIGINTERESSENTSKABET Udarbejdet i samarbejde med advokaterne Torben Winnerskjold & Jakob Nielsen Advokatfi rmaet Abel & Skovgård Larsen SAMMENSLUTNINGEN AF BOLIGINTERESSENTSKABER

Læs mere