NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til flere end 5.300

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300"

Transkript

1 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til flere end Kære læser! Networking er mange ting og ikke altid så nemt. Særligt det at være opsøgende har vi danskere lidt svært ved. Derfor har vi i dette nummer en artikel med lidt inspiration til, hvordan du netværker til bl.a. konferencer. For at blive ved temaet har vi fundet en artikel frem fra vores arkiver, som også handler om at netværke, nemlig at finde ud af, hvad dit formål skal være med at netværke og finde det netværk, der passer dig. Derudover har vi en opfordring til alle Deltag i vores konkrete undersøgelse om arbejde og ferie! Vi vil bede dig om at lave en simpel registrering af, om og hvor meget du helt konkret arbejder i din ferie. Tilmeld dig undersøgelsen i dag. I dette nummer har Claus Højte, Sekretariatschef i Lejernes LO i Hovedstaden overtaget stafetten og svarer på 5 skarpe spørgsmål til en leder. God læselyst Susanne Teglkamp Direktør og redaktør Indhold i dette nummer: 1. Er networking kun for amerikanere eller også for dig? 2. Udvikling af ledermøder Nu også som Gør det selv pakke 3. Hvor meget arbejder du i ferien? vil du deltage i en konkret undersøgelse? 4. 5 skarpe til en leder 5. Ledelse af alfahanner og primadonnaer og andre inspirationsmøder 6. Den anerkendende tilgang Nyt kursus 7. Ledelse er den bedste medicin mod sygefravær en udvalgt artikel fra Business.dk 8. Networking for alvor Oldies but goodies 9. Køb en god bog 10. Opslåede lederstillinger Hvis ikke du ønsker at modtage nyhedsbrevet fremover, kan du blot afmelde det på

2 1. Er networking kun for amerikanere eller også for dig? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Hvem har ikke prøvet at komme til en reception eller konference, træde ind i salen, kigge hurtigt rundt og opdage, at der ikke er et eneste kendt ansigt? Måske du også har prøvet at blive grebet bare en lille smule af panikken, for hvor skal du nu gøre af dig selv? Skal du skynde dig hen og få et glas i hånden for i det mindste at have noget at foretage dig? Eller skynder du dig ud til en side for ikke at stå midt på gulvet og virke alt for fortabt? Det kan også være, at du hører til de relativt få danskere, der ser en sådan situation som en mulighed for at lære nogle nye mennesker at kende. Rigtig mange danskere har det imidlertid svært med at networke og ser det som noget amerikanere er gode til, men som er noget meget udansk. Inden du går til receptionen eller konferencen Næste gang du skal af sted til et arrangement, hvor du med stor sandsynlighed vil komme til at møde en masse fremmede mennesker, så gør op med dig selv, om du selv vil gøre en aktiv indsats for at komme i snak med i det mindste et par nye mennesker. Det handler ikke om, at du på amerikansk vis i løbet af den første time skal have afleveret dit visitkort til 20 mennesker, du ikke kender i forvejen. Du kan starte med at sætte dig et mål om eksempelvis at have talt med 3 nye mennesker i løbet af dagen. Som en del af din forberedelse kan du også løbe deltagerlisten igennem, hvis der er lavet en sådan. Se om der er nogen, du godt kunne tænke dig at møde. Klæb ikke til dem, du kender i forvejen! Så er du kommet til receptionen eller konferencen, du kigger rundt og endelig finder du et kendt ansigt. Du styrer målrettet hen til vedkommende og indleder en samtale. Det er godt og det er trygt og det er den strategi, de fleste anlægger. Og det er den største hæmsko for at møde nye mennesker. Det er selvfølgelig en god idé at hilse på dem, man kender i forvejen, men lad være med at klæbe til dem. Løsriv dig og forsøg at komme i kontakt med nye mennesker.

3 Få hjælp til at indlede kontakten Hvis du kender nogen i forvejen på konferencen, så bed dem om at hjælpe dig med at komme i kontakt med nye mennesker. Bed dem om at introducere dig. Det er i øvrigt det amerikanere også er rigtig gode til. De vil typisk trække dig med rundt til nogle af deres kontakter for at præsentere dig. Ligesom de vil forvente, at du gør det samme for dem. På dem måde hjælper man hinanden med at komme i kontakt med andre, men ikke selv kender i forvejen. Sæt dig ved siden af nogen, du ikke kender Hvis du er til konference, så sørg for bevidst at sætte dig ved nogen, du ikke kender i forvejen både til selve konferencen og til frokost og i de forskellige pauser. Det vil være helt naturligt, at man lige giver hånd og præsenterer sig for de nærmeste. Herfra er der ikke så langt til at indlede snakken om, hvad sidemanden indtil nu har fået ud af konferencen eller hvad det nu er, man er til. Vis interesse stil spørgsmål Start ikke med en længere fortælling om dig selv og dit firma. Start derimod med at stille spørgsmål og vis interesse for det nye menneske, du har henvendt dig til. Positiv interesse er med til at skabe en god kontakt og du skal nok få mulighed for at fortælle om dig selv og dit firma efterfølgende. Se op smil Gør dig tilgængelig og let at komme i kontakt med. Kig op og rundt på de andre. Tænk på, at andre måske ligesom dig gerne vil i kontakt med nye mennesker. Det er altid lettere at rette henvendelse, hvis man først har fået øjenkontakt og fået et venligt smil. Det er også svært for andre Hvis du synes, at det er lidt svært og at du skal tage dig sammen, så hjælper det måske at tænke på, at du ikke er alene. De fleste andre har også svært ved at tage kontakt til mennesker, de ikke kender i forvejen. Derfor vil de fleste også tage positivt imod, hvis du tager initiativet og retter henvendelse. Hav visitkort parat Hvis du er heldig, så kan du sagtens rende ind i et par mennesker, som det efterfølgende kunne være interessant at tale videre med, udveksle erfaringer med eller laver forretning sammen med. Derfor kommer vi selvfølgelige ikke uden om, at du skal have visitkort eller anden form for kontaktoplysninger, der gør det nemt efterfølgende at komme i kontakt med dig. Jeg håber, at du har fået lidt inspiration til at kaste dig ud i networking, næste gang du får muligheden for det. God fornøjelse! 2. Udvikling af ledermøderne Nu også som Gør det selv pakke Ledergruppen er basen for vores virke. Det er her vi skaber fælles fodslag om mål og strategier. Det er her, vi drøfter konkrete problemstillinger og udfordringer. Den tid vi bruger i ledergruppen og ikke mindst, hvordan vi bruger den, har stor betydning for virksomhedens udvikling og resultater.

4 Teglkamp & Co har udviklet et lederseminar, som sætter fokus på ledermøderne, på at gøre dem bedre, mere relevante og interessante at deltage i. Vi har udviklet vores gammelkendte ydelse og kan nu også tilbyde ydelsen som Gør det selv pakke, hvis man af økonomisk eller anden grund ikke ønsker at anvende konsulenter. Gå ind på vores hjemmeside og læs mere. 3. Hvor meget arbejder du i ferien? Vil du deltage i en konkret undersøgelse? Der siges og skrives meget om danskernes arbejdsvaner, når de holder ferie. De fleste undersøgelser bygger imidlertid på løse overslag. Denne undersøgelse går meget mere konkret til værks for at få bekræftet eller afkræftet nogle af de mange forskellige udsagn og myter, der er omkring danskerne og deres arbejdsvaner, mens de holder ferie. Udover at bidrage til undersøgelsen, kan selve øvelsen også være en anledning for dig til at reflektere over hvor meget eller hvor lidt du rent faktisk arbejder og vil arbejde i ferien. Hvis du melder dig til denne undersøgelse, vil du umiddelbart inden du går på ferie få tilsendt: 1) Et simpelt afkrydsningsskema, du kan printe ud og udfylde dagligt under din ferie. Det vil være yderst begrænset tid, du skal anvende - altså ikke at betragte som arbejde i ferien ; ). 2) Et link til et elektronisk spørgeskema, hvor du skal overføre dine afkrydsninger fra papirskemaet og besvare yderligere et par spørgsmål om eventuel arbejde under ferien. Som tak for din hjælp deltager du i lodtrækningen om 10 eksemplarer af Susanne Teglkamps bog: Ledelse i øjenhøjde. Gå ind på vores hjemmeside og tilmeld dig eller gå ind via dette link:

5 4. 5 skarpe til en leder Claus Højte f. 1965, Sekretariatschef i Lejernes LO i Hovedstaden. Cand. mag. i historie og voksenpædagogik Karriere: Mange forskellige jobs: Fabriksarbejder, omsorgsarbejde. Ansat i LLO i 1995 som organisationssekretær 1999 udnævnt som udviklingsleder 2001 udnævnt til sekretariatschef Nuværende arbejdsopgaver: Ledelse af foreningens sekretariat i alle forhold, servicering af organisationens politikere, ekstern repræsentation af LLO, herunder i medierne. Lejernes LO i Hovedstaden er en lokal afdeling af Lejernes LO medlemmer. 21 ansatte. Vigtigste aktivitet: Juridisk rådgivning af lejere. Mediearbejde, politisk/organisatorisk arbejde. 1) Hvorfor blev du leder? Utilfredshed. med den ledelse jeg selv havde oplevet. Jeg har set meget mislykkes på grund af dårlig ledelse, ærgret mig over det og tænkt at det måtte kunne gøres bedre. Og så var jeg på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt og de ting jeg kunne var efterspurgte. Da jeg blev spurgt om jeg ville være leder, sagde jeg ja med det samme, jeg er glad for ansvaret. 2) Hvordan sørger du for at udvikle dig som leder? Via mit netværk. - Jeg har i ti år deltaget i et ledernetværk med frem andre ledere. Vi mødes 5-6 gange om året. Vi hjælper hinanden med at udvikle og forny os og med at håndtere de krav, som stilles til os. Vi anvender metoderne reflekterende teams, coaching, powercoaching og rollespil. Jeg forsøger at være åben som leder, så mine medarbejdere er med på at komme med ønsker til min ledelsesstil men er også åben om, hvad jeg ikke kan eller vil ændre. 3) Hvad er de største faldgruber for en leder? Selvmedlidenhed og skyldfølelse. - Når man bliver udsat for kritik og pres er det vigtigt at forsøge ikke at tage det personligt, men professionelt. Man skal kæmpe med det og slås, men man skal passe på ikke at lade sig æde af det. Og så skal man huske at hente hjælp, når det er nødvendigt, for eksempel fra sit professionelle netværk, fra en konsulent eller fra andre som kan se én ude fra. 4) Hvilke karakter egenskaber lægger du vægt på hos en leder? Ærlighed og troværdighed - i hvert fald hos personalelederen. En leder på strategisk niveau bør også have gode kommunikative evner. Men for personalelederen er troværdigheden og ærligheden vigtigere for lederen. Med mindre man er psykopat mener jeg ikke, man kan fungere som leder uden en høj grad af ærlighed og troværdighed.

6 5) Hvordan håndterer du stress? Dårligt. - Efter ti år som leder har jeg stadig helt ikke fundet ud af, hvordan man forener et familieliv med et hektisk arbejdsliv hvilket er min største stressfaktor. Men jeg tror faktisk, at en del stress kan bekæmpes med planlægning og hårdt arbejde (!): Man kan planlægge sig ud af mange problemer, især fordi man har indflydelse. Og hvis man erkender, at man som leder er nødt til at arbejde meget, så forsvinder en god portion af stressen. Men man skal også huske, at man er nødt til at regenerere sig altså at man også er nødt til at lave meget andet end at arbejde. Ellers kan man være nok så dygtig en leder: Man brænder ud. 5. Ledelse af alfahanner og primadonnaer - og andre inspirationsmøder Få en god start eller afslutning på dagen. Book et inspirerende oplæg af ca. 1½ times varighed. Hvad med: Ledelse af Alfahanner og primadonnaer eller Introduktion til Teori U eller Hvad er ledelse i grunden eller Hvordan skaber man succesfulde ændringer eller fusioner? eller Kommunikation - hvordan kan vi blive bedre eller Leadership og management! eller en af de mange andre muligheder for at få en god start eller slutning på dagen. Læs mere på og kontakt os direkte på tlf.: eller på 6. Den Anerkendende tilgang Nyt kursus Gå på opdagelse i din egen afdeling På dette kursus arbejder vi med organisationsudvikling og effektiviseringer med inspiration fra Den Anerkendende Tilgang (AI eller Appriciative Inquiry) Fokus er på det, som virker godt hos afdelingen. Vi har tilrettelagt en dag og en proces, hvor dialogen, interviewet og historiefortællingen er centrale elementer, og hvor alle i afdelingen bliver involveret. Det er en dag, som kan give en masse energi til en gruppe. I kommer hjem med et fælles billede og konkrete planer for den fremtidige udvikling herunder også gode ideer til effektiviseringer! Læs mere på og kontakt os direkte på tlf.: eller på

7 7. Ledelse er den bedste medicin mod sygefravær Af Nikolaj Rytgaard Bragt i Business.dk onsdag den 2. juni 2010 En aktiv lederindsats virker bedre mod det bundlinjedrænende sygefravær end både frugtkurve, betalt fitness eller nedfældede trivselspolitikker, viser ny undersøgelse. En virksomhed kan ordinere grøntsagsordninger, motionsrum og rygestopkurser. Men den mest effektive medicin mod det bundlinjedrænende sygefravær på arbejdspladsen er at give medarbejderne et skud ledelse.»det er noget, der virker,«fastslår Thomas Qvortrup Christensen, chefkonsulent for arbejdsmarkedspolitik hos Dansk Industri, der har gransket sygefraværet i en ny undersøgelse. Her har erhvervsorganisationen spurgt 566 medlemsvirksomheder, hvad der virker, og næsten halvdelen af virksomhederne svarer, at de ansattes sygefravær er faldet, fordi kampen mod sygemeldingerne er en del af lederudviklingen. Ledernes effekt på sygefraværet er altså større end både sundhedstiltag, krav om lægeerklæringer og trivselspolitikker. Dialog er vejen frem Dialog er kodeordet for den gode leder, mener Thomas Qvortrup Christensen.»At tale med den sygemeldte medarbejder er vejen til at få folk tilbage til arbejdet, og vi hører fra erhvervslivet, at man fokuserer meget på at gøre op med tabuet om, at sygdom i alle tilfælde udelukker arbejde.«per Tybjerg Aldrich er medforfatter til Børsens Ledelseshåndbøger om arbejdsmiljø, seniorprojektleder for rådgivningsvirksomheden Cowi og har beskæftiget sig med sygefravær i 15 år. Han fortæller, at en stor del af fraværet skyldes det psykiske arbejdsmiljø.»og meget psykisk arbejdsmiljø handler om, at lederne skal gøre det, de er sat i verden for: At lede,«siger han og fremhæver arbejdspladsvurderinger, tilfredshedsmålinger og medarbejderudviklingssamtaler som værktøjer til at skrue ned for sygefraværet»de metoder giver en masse informationer om, hvor der er forhold i arbejdet, som kunne være bedre. Det er et spørgsmål om at finde ud af, hvad der er den største driver i forhold til, at folk melder sig syge,«siger Per Tybjerg Aldrich. Mange skjulte udgifter En anden måde at holde folk på arbejde frem for i sygesengen er at aflønne lederne efter deres indsats mod sygefravær.»mange chefer har forskellige former for bonusordninger, og hvis man gerne vil opnå et godt arbejdsmiljø med lavere sygefravær, så skal man ind og sige, at det parameter spiller ind i bonusaflønningen,«foreslår Per Tybjerg Aldrich. Ifølge Beskæftigelsesministeriet koster sygefravær årligt samfundet 37 milliarder kroner. Det Nationale Forskningscenter for Velfærd anslår derimod, at mentale helbredsproblemer alene betyder et samfundstab på 55 milliarder kroner. Og for virksomheder ligger der en større skjult regning et sted inde i regnskaberne.

8 Dansk Industri har udregnet, at en kontorassistent, der er sygemeldt på fuldtid i tre måneder, samlet set vil koste virksomheden kroner i løn- og vikarudgifter. Men det er kun toppen af isbjerget, fortæller Per Tybjerg Aldrich.»Virksomheder har måske fokus på en tredjedel af omkostningerne. Men totredjedele gemmer sig andre steder i regnskabet, hvor virksomheder aldrig bliver klar over, at det, der påvirker deres bundlinje, handler om sygefravær og altså grundlæggende er noget, de kan gøre noget ved,«siger han og peger på, at mistede ordrer, lavere produktivitet og dårlig kvalitet bare er nogle af sideeffekterne ved sygefravær, som kan slå usynligt hul på bundlinjen. Artiklen er bragt med tilladelse fra Business.dk. Du kan læse flere artikler på eller på 8. Networking for alvor! Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv og i det offentlige. Hun har tung ledelsesmæssig erfaring og har bl.a. været kommunaldirektør, HR-direktør i to forskellige it-virksomheder og udviklingschef. Hun har i mange år arbejdet som managementkonsulent og ledelsesrådgiver. Susanne arbejder som udgangspunkt med ledelse i øjenhøjde. Det vil sige, at hun møder lederne på deres bane, tager udgangspunkt i virksomhedernes udfordringer og arbejder ud fra en praktisk tilgang til udfordringerne. Se mere på Der er i de seneste år skrevet og sagt meget om at netværke og vigtigheden af at netværke. De fleste er da også medlem af et par netværk, men får måske ikke så meget ud af det, når det kommer til stykket. Årsagen hertil skal måske findes i, at mange netværker af nysgerrighed mere end de netværker for alvor. Man kan således meget nemt komme til at spilde sin og andres tid. Hvad er formålet med netværket? For et stykke tid siden deltog jeg i et professionelt netværk. Efter et par møder gik det op for mig, at når jeg kom hjem fra møderne, var jeg både gal og frustreret, hvilket jo absolut ikke burde være meningen tværtimod. Jeg spekulerede lidt over, hvordan det nu kunne være. Og det viste sig, at det blandt deltagerne i netværket var meget forskellige holdninger til, hvad man ville og skulle bruge netværket til. Der var også en stor del af deltagerne, der ikke rigtig havde lyst til at bidrage med noget selv men mest var med for at få fra netværket. Og endelig så var der faktisk ikke ret god kemi blandt deltagerne i netværket. Konsekvensen af min lille analyse var, at jeg trak mig fra netværket. Herudover lærte dette lille forløb mig, at det er vigtigt: At formålet med netværket skal være klart for alle, så man kan vælge det til eller fra

9 At deltagerne har lyst til netværket og bidrager efter bedste evne At der en god kemi blandt deltagerne, at man har lyst til og gerne vil være i netværk med hinanden Med hensyn til den gode kemi kommer jeg til at tænke på 2 af de netværk, som jeg er med i for øjeblikket. Det er mindre netværk med et få antal medlemmer - til gengæld er der en masse energi og engagement. Deltagerne i netværket kan lide hinanden og vil hinanden det godt. Det betyder også, at det er møder, som jeg prioriterer meget højt at komme til og at jeg gerne vil stille op, hvis jeg kan hjælpe. Skyd genvej med netværket De fleste har efterhånden erfaret enten selv eller fra andre, at netværket er guld værd, hvis man er ude at søge nyt job. En meget stor del af alle jobs bliver nemlig aldrig slået op men bliver besat gennem netværk. Netværket kan imidlertid være en genvej til så meget andet end et nyt job. Eksempelvis har netværket for mit eget vedkommende været en genvej til at finde en rigtig god samarbejdspartner, til at få faglig inspiration, til at få feedback på nye koncepter, jeg har udviklet og til at få opgaver. Der er faktisk ikke så mange begrænsninger for, hvad du kan bruge et netværk til. At holde forbindelsen Jeg har gennem mit professionelle liv mødt mange personer, som jeg på et tidspunkt har haft en god kontakt til. Livet er gået videre og desværre er kontakten gledet ud. Det har jeg så siden ærgret mig over. Jeg er i dag meget bevidst om, at man ikke behøver at rende hinanden på dørene hele tiden, men at det er vigtigt at bevare en vis form for kontinuitet i kontakten, hvis man skal bevare netværksforbindelsen. Det handler om en gang imellem at give lyd fra sig sende en mail eller ringe og høre hvordan det går. At huske på hinanden, hvis man støder på nogle interessante informationer eller kontakter, som andre i netværket ville kunne have glæde af. At bruge sit netværk I et godt netværk bruger man også hinanden. De fleste mennesker vil faktisk rigtig gerne hjælpe, hvis man spørger dem og det står i deres magt at hjælpe. Det gør godt at hjælpe andre og at kunne gøre en forskel. Derfor skal man heller ikke være bange for at spørge om hjælp. Jeg har selv erfaret en meget meget stor hjælpsomhed i mit netværk i mange forskellige sammenhænge senest da jeg bad om feedback på forskellige tanker, jeg havde gjort mig omkring min forretning og udviklingen af den. Hvis du vil netværke for alvor, så skal du gøre op med dig selv, hvorfor du vil netværke, hvad det er du gerne vil have ud af at netværke og hvad du er villig til at investere i netværket. Så vil du til gengæld opleve en stor glæde ved at netværke.

10 Networking for alvor - 5 gode råd: 1) Find ud af, hvad der er dit formål med at netværke. Du kan godt have flere formål. 2) Vælg de netværk og de netværksformer, der passer dig og dit formål bedst. 3) Invester i dit netværk. Det vil sige, at du skal prioritere dit netværk, tage dig tid til at stille op, når der er behov og du skal ville give noget. 4) Lær at bruge dit netværk. Brug dit netværk målrettet. Der er ingen grund til at belaste dit netværk med spørgsmål, de ikke har en chance for at hjælpe dig med. Omvendt vil folk rigtig gerne hjælpe, hvis de kan. 5) Husk dit netværk. Giv lyd fra dig en gang imellem. Distribuer relevante informationer eller kontakter til dit netværk. 9. Køb en god bog! Nu har du mulighed for at købe bogen Ledelse i øjenhøjde til inspiration og refleksion. Bogen indeholder 16 af Susanne Teglkamps tidligere udsendte artikler, som er blevet redigeret og flot illustreret. Bogen er udgivet i et samarbejde med Sjællandske Medier. Bogen indeholder bl.a. følgende artikler: Er din tid en mangelvare? Management og leadership Hvordan bliver du nedlagt af en headhunter? Få mere effektive møder! Bogen koster 120 kr. plus moms og forsendelse. Du kan bestille bogen via vores hjemmeside eller du kan gå direkte ind via dette link: Opslåede lederstillinger Vi udvælger hver måned 5 lederstillinger, som lige nu er slået op på jobportalen StepStone. I denne måned har vi udvalgt: Chefkonsulent til ledelse af softwareudviklingsprojekter Danmarks Tekniske Universitet (DTU) HR Manager Fiat Automobiler Danmark Formand for Natur- og Miljøklagenævnet Miljøministeriet Category Manager med ansvar for DK Toms Gruppen A/S Marketing Director LEGO Education LEGO System A/S Stillingerne vises i samarbejde med jobportalen StepStone A/S Se alle de øvrige ledige lederstillinger på

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden!

Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Inspirationsmøder Book et inspirerende møde til virksomheden! Af og til er der brug for et pusterum og lidt inspiration udefra for at sætte gang i den interne udvikling på arbejdspladsen. Til det formål

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Man skulle ikke skulle tro det med det forår, men vi skal faktisk til at planlægge vores sommerferie nu. Spørgsmålet er,

Læs mere

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer

Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Undersøgelse omkring udvikling og anvendelse af kompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af i hvor høj grad vi oplever

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Hvordan kan man kende en leder?

Hvordan kan man kende en leder? Hvordan kan man kende en leder? Susanne Teglkamp, er konsulent og direktør i Teglkamp & Co. Hun er uddannet jurist og reserveofficer og har et bredt erfaringsgrundlag fra ansættelser i det private erhvervsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE MAJ 2006 3. årgang Kære læser! Får du taget dig tid til udvikling af dig selv som leder? Rigtig mange forsømmer det ofte med den begrundelse, at det er svært at få sat tid af til

Læs mere

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv

Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Forskellen på gode og dårlige ledergrupper - ifølge lederne selv Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk 244 ledere har i en undersøgelse evalueret deres egen ledergruppe.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.500 Kære læser! Ofte har vi kun ganske få sekunder til at præsentere os selv eller den virksomhed, vi kommer fra. Den første artikel

Læs mere

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse

Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Min arbejdsplads hvordan er den? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har i samarbejde med jobportalen StepStone A/S taget temperaturen på vores arbejdspladser.

Læs mere

Karriereudvikling resultat af undersøgelse

Karriereudvikling resultat af undersøgelse Karriereudvikling resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! November måned er jubilæumsmåned. Jeg fejrer mit 10 års jubilæum med bogen: I den gode ledelses tjeneste. Du kan hele

Læs mere

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2

Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Ledermøderne energifyldte eller energiforladte? Del 2 Af: Susanne Teglkamp, Teglkamp & Co. Fra Susanne Teglkamps helt nye bog: Ledergruppen i udvikling bring potentialet frem, bringes her 2. del af et

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2008 5. årgang Udsendes til flere end 4.600 Kære læser! Mange af læserne har deltaget i vores undersøgelse om mål og feedback. Vi bringer resultaterne af undersøgelsen i dette

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Alle har brug for feedback også ledere. Der kan imidlertid være mange grunde til, at lederen ikke får feedback. Læs hvordan

Læs mere

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse

Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Frederiksborg Amts Avis den 16. marts 2006: Af.: Henrik Helmer Petersen Forside: Flertallet af alle fusioner ender med problemer, dokumenterer undersøgelse Fusioner fører til medarbejderflugt. Det viser

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.550 Kære læser! Der er pres på lederne i disse år. Mange ledere slås med nedskæringer og øgede krav til effektivitet og kvalitet. Så

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! HR er ikke noget der er forbeholdt HR-afdelingen. HR er en management disciplin. Læs hvorfor HR er noget som enhver leder

Læs mere

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper

Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Størrelsen betyder noget, når det gælder ledergrupper Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Det var et tidspunkt et slogan i forskellige græsrodsbevægelser der hed noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.500 Kære læser! I årets sidste nummer af Nyhedsbrev om ledelse kan vi tilbyde et spændende nyt tiltag. Vi har oprettet et lederforum

Læs mere

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse

Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Udviklingssamtaler resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I marts, april og maj måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvordan virksomheder

Læs mere

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag

Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Undersøgelse af lederes udfordringer og vilkår i dag Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I maj, juni og juli måned 2007 gennemførte Teglkamp & Co. en større internetbaseret undersøgelse af

Læs mere

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne

Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Undersøgelse af hvorledes den aktuelle situation påvirker virksomhederne Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvorledes

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Der er mange spekulationer og gæt, men ingen ved præcis, hvornår krisen er slut. Spørgsmålet er, om I står klar i startboksen,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JUNI 2006 3. årgang Kære læser! Ofte tænker vi karriereudvikling meget traditionelt det er noget med at får stillinger på et højere niveau. Men det hænder også at ledere af forskellige

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400

NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.400 Kære læser! Mange får sig lidt af en overraskelse, når de får deres første lederjob. Det var ikke det, de forestillede sig. Lederjobbet

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Vi gør ofte ting unødigt kompliceret, derfor støver vi et gammelt men særdeles relevant princip af: KISS eller Keep It

Læs mere

Undersøgelse om firmajulefrokosten

Undersøgelse om firmajulefrokosten Undersøgelse om firmajulefrokosten Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af vores forhold til julefrokoster. I alt 423 har deltaget

Læs mere

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse

Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Vi arbejder meget resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. I august og september måned 2006 gennemførte Teglkamp & Co. en internetbaseret undersøgelse af, hvor meget vi

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 NYHEDSBREV SEPTEMBER 2004 Kære læser! Som leder har man de medarbejdere, man fortjener. For nogle vil det virke provokerende for andre vil det være en selvfølge. Den første artikel i dette nyhedsbrev uddyber

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for min nye undersøgelse om ledergruppen anno 2013. Jeg håber, at du også vil bruge

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.600 Kære læser! Hvorfor kuldsejler mange projeker eller i bedste fald bliver meget forsinkede eller har store budgetoverskridelser? Vi

Læs mere

Undersøgelse af Lederkompetencer

Undersøgelse af Lederkompetencer Undersøgelse af Lederkompetencer Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvad vi synes kendetegner den gode leder. I alt 401

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! I dette nyhedsbrev kommer vi vidt omkring. Vi starter med en artikel som trækker nogle af de årsager frem til at der stadig

Læs mere

Undersøgelse om mål og feedback

Undersøgelse om mål og feedback Undersøgelse om mål og feedback Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Mellem januar og marts 2008 gennemførte Teglkamp & Co. i samarbejde med StepStone Solutions A/S en internetbaseret undersøgelse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! I dette nummer har vi 2 forskellige indslag omkring pauser på arbejdet. Det ene er en artikel inspireret af den debat

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Der kan være mange gode grunde til at give sig i kast med en lederuddannelse. I dette nyhedsbrev får du 5 gode grunde. En

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut for de flestes vedkommende og vi er forhåbentlig friske og klar til at tage fat på udfordringerne

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

NYHEDSBREV MARTS 2004

NYHEDSBREV MARTS 2004 NYHEDSBREV MARTS 2004 Kære læser! Foråret ligger lige om hjørnet og det gør forhåbentligt også det meget omtalte opsving. At vi stadig ikke rigtigt kan mærke opsvinget vidner både fortsatte nedskæringer

Læs mere

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage?

Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Afskedigelser Hvad med dem, der bliver tilbage? Af: Susanne Teglkamp, ledelsesrådgiver i Teglkamp & Co. www.teglkamp.dk Oven på krisen er der ikke mange virksomheder hverken de private eller offentlige,

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er ferien slut og du har forhåbentligt nydt en god ferie uden arbejde eller hvad? Vi vil meget gerne have dig til

Læs mere

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse

Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Danskerne tager arbejdet med på ferie resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvorvidt vi holder ferie

Læs mere

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse

Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Pauser på arbejdet resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af hvordan vi forholder os til pauser på arbejdspladsen.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.200 Kære læser! Vi vil godt starte med at henlede jeres opmærksomhed på et helt nyt initiativ, som os bekendt ikke er set før i Danmark,

Læs mere

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted)

TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) TRIVSEL En trivselsproces først teori, så praksis (Kilde: Trivsel, kap. 5 af Thomas Milsted) Høj indflydelse, høj grad af mening, stor støtte, høj grad af anerkendelse, høj forudsigelighed og passende

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE September 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Vi foretager hele tiden valg. Nogle gange står valget, om vi fortsat har lyst til at være ansat i virksomheden, vi

Læs mere

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7

Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Kursus & uddannelse Se oversigt side 7 Indhold: - Enneagram Kommunikation -og udviklingsværktøj - Stress Symptomer og forebyggelse - Virksomhedskurser Se kursus -og uddannelses oversigt på side 7 Enneagram:

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.800 Kære læser! Mange af jer har før sommerferien deltaget i undersøgelsen om den vanskelige samtale. Nu foreligger resultatet og det

Læs mere

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012

Overblik giver øget trivsel. Nyhedsbrev juli 2012 Større trivsel, lavere sygefravær, mere tid til beboerne. Det er nogle af de ting, som Lean værktøjet PlusPlanneren har ført med sig. Den lyser op i hjørnet af kontoret med sin lysegrønne farve. Her giver

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Jeg håber, du er kommet godt ind i det nye år og er parat til at tage fat på alle de spændende udfordringer, der garanteret

Læs mere

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse

Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Hvad er vigtigt for os på jobbet? resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har gennemført en internetbaseret undersøgelse af, hvad det er der betyder noget

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang Udsendes til godt 5.800 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2017 14. årgang Udsendes til godt 5.800 Kære læser! Indimellem render vi på mennesker, som bare ved alt og kan alt altså ifølge dem selv. De udtaler sig skråsikkert om al

Læs mere

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj?

Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Er de sociale medier også et ledelsesværktøj? Bodil Damkjær er uddannet cand. phil og adm. direktør i PLINGyou A/S. Bodil hjælper dansk erhvervsliv med deres professionelle brand på LinkedIn. Bodil holder

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2007 4. årgang Kære læser! Det er ofte meget langvarig proces at få fusionen til reelt at blive til virkelighed. Denne artikel giver et bud på en form for introduktionsplan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Foråret står lige på spring. Og det gør en positiv udvikling forhåbentlig også. Men der er stadig mange ledere, der bliver

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2007 4. årgang Kære læser! Ledelse er ikke bare ledelse. At lave skiftet fra at have direkte ledelse af medarbejdere til at lede gennem ledere er faktisk en stor udfordring,

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2006 3. årgang Kære læser! De fleste virksomheder arbejder i dag med værdier og værdibaseret ledelse. I dette nummer af nyhedsbrevet reflekterer vil lidt over, hvad der skal

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 2007 4. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE Januar 7 4. årgang Kære læser! Det er rigtig svært at få succes med fusioner. Når der er så få ubetingede succeser, kan det nok give mening at kigger lidt på, hvad det er, der tilsyneladende

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Oktober 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Krisen sætter sine spor i ledelsesarbejdet. Vi bringer i dette nummer et interview med Adm. direktør i BRFkredit Sven

Læs mere

Uddrag af artikel trykt i Strategi & Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

Uddrag af artikel trykt i Strategi & Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Strategi & Ledelse Uddrag af artikel trykt i Strategi & Ledelse. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største

Læs mere

Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching

Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching Oplæg DM: Om coaching med fokus på kollegacoaching Vejviseren Introduktion til coaching i kollegasparring Nøglefærdigheder: Nysgerrighed og Aktiv lytning Spørgsmål der rykker Om underviseren Selvstændig

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

Betydningen af et godt psykisk arbejdsmiljø i forebyggelsen af sygefravær

Betydningen af et godt psykisk arbejdsmiljø i forebyggelsen af sygefravær Billund 29. mar. 17 Betydningen af et godt psykisk arbejdsmiljø i forebyggelsen af sygefravær Jan Lorentzen Fagleder psykisk arbejdsmiljø På vej til arbejde! Efter arbejde! Der er mange myter om fravær!

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE JANUAR 2006 3. årgang Kære læser! Jeg håber, at du er kommet godt ind i det nye år. Tak til alle der bidrog til undersøgelsen om fusioner og store organisationsændringer. Vi fik i

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Er din dør altid åben for dine medarbejdere? Så kan det skyldes, at du aldrig er på dit kontor. Læs hvordan du kan sætte

Læs mere

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK

EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK EN MINIGUIDE TIL ROSKILDE KOMMUNES PERSONALEPOLITIK 1 ARBEJDSMILJØ OG TRIVSEL Den sunde arbejdsplads...4 Arbejdsmiljøet arbejder vi hele tiden med!...5 Stress i fokus...5 Du får hjælp, hvis det går galt...7

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Den klassiske Mini MBA fra IME

Den klassiske Mini MBA fra IME Den klassiske Mini MBA fra IME Som den eneste Mini MBA i Danmark er IME Mini MBA baseret på samme faglige struktur som den klassiske MBA-uddannelse IME Mini MBA IME Mini MBA er som den eneste Mini MBA

Læs mere

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap

Personaleledelse. Skab det bedste hold. Husk ros og skulderklap Skab det bedste hold Hos LADEGAARD A/S kan vi ikke understrege for mange gange, at samarbejde er nøglen til at frigøre energi og talent i virksomheden. Alt for meget talent går til spilde på grund af dårlig

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE August årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Velkommen hjem fra sommerferien. Jeg håber, den har været god. Jeg håber også, at du ser frem til hverdagen igen inklusiv

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE April årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE April 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Hvis I står foran ar skulle lave en personalepolitik eller vil give jeres nuværende et servicetjek, så vil jeg anbefale nyhedsbrevet

Læs mere

Vækst og Forretningsudvikling

Vækst og Forretningsudvikling Vækst og Forretningsudvikling Uddrag af artikel trykt i Vækst og Forretningsudvikling. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger

Læs mere

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn

Workshop B: Lær at bruge LinkedIn Workshop B: Lær at bruge LinkedIn LinkedIn oplæg ved Dansk Journalistforbund Kreds 4 Østjylland (Netværkscafé) Hvad er Linkedin Socialt medie + meget mere! Professionelt netværk, pt. ca. 1.800.000 profiler

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Ingen tvivl i mit sind, vi kan blive bedre ledere, hvis vi tør lade os udfordre. Læs artiklen og lad mig udfordre

Læs mere

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015

Formandens beretning - udkast. Karin Brorsen. VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Formandens beretning - udkast Karin Brorsen VikarBranchens generalforsamling 8. maj 2015 Velkommen til Generalforsamlingen i VikarBranchen. For anden gang står jeg nu som formand, og skal aflægge beretning

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700

NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni årgang Udsendes til godt 5.700 NYHEDSBREV OM LEDELSE Juni 2016 13. årgang Udsendes til godt 5.700 Kære læser! Selvom vi har haft krise og de fleste både offentlige og private virksomheder har været igennem afskedigelsesrunder, så er

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Marts 2015 12. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! I dette nummer af nyhedsbrevet tager vi hul på en længere artikelserie nærmere bestemt 7 artikler over temaet: Ledergruppens

Læs mere

Forum 2: Social Kapital Tirsdag d. 8 november 2016 kl

Forum 2: Social Kapital Tirsdag d. 8 november 2016 kl Referat Arbejdsmiljøkonference 2016 Forum 2: Social Kapital Tirsdag d. 8 november 2016 kl. 9 11.45 Tovholder: Stig Ingemann Sørensen, Konsulent/Facilitator Videncenter for arbejdsmiljø Talere: Jan Lorentzen

Læs mere

Verdensmestre i anerkendelse

Verdensmestre i anerkendelse Verdensmestre i anerkendelse Af Sidsel Boye, sib@kl.dk Københavns Kommune har sendt alle deres institutionsledere på kursus i anerkendende ledelse, fordi medarbejderne efterlyser feedback og opmærksomhed.

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2012 9. årgang Udsendes til flere end 5.900 Kære læser! Kan alle blive ledere eller skal man have et særligt leder gen? Få svaret i nyhedsbrevets første artikel. Det er desværre

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE August 2011 8. årgang Udsendes til flere end 5.700 Kære læser! Nogle gange er dårlige eksempler på ledelse rigtig gode at blive klog af. I dette nummer kan du bl.a. læse, hvordan

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE November 2014 11. årgang Udsendes til godt 5.900 Kære læser! Allerførst vil jeg gerne slå et slag for et nyt inspirationsmøde, som jeg udbyder: Hvad kan ledere lære af militær ledelse?

Læs mere

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder

DM fagforening for højtuddannede. DM Leder DM fagforening for højtuddannede DM Leder DM Leder Det er vigtigt, at DM har fokus på ledere, fordi mange medlemmer af DM før eller senere bliver ledere. Det er en meget naturlig karrierevej for mange

Læs mere

Hver anden virksomhed har en stresspolitik: 'Det burde alle have' - UgebrevetA4.dk

Hver anden virksomhed har en stresspolitik: 'Det burde alle have' - UgebrevetA4.dk RETTIDIG OMHU? Hver anden virksomhed har en stresspolitik: 'Det burde alle have' Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Mandag den 4. december 2017 Alle virksomheder burde have en stresspolitik. Sådan

Læs mere

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen

Vejledning til tiltrædelse og udvikling Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Vejledning til tiltrædelsessamtalen og udviklingsdelen Herunder kan du finde hjælp til tiltrædelsessamtalen og til udviklingssamtalen og udviklingskontrakten. 1 Vejledning til tiltrædelsessamtalen Denne

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE Februar 2010 7. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Så er det tid til at kigge på dine kunder eller dem, der aftager dine ydelser. Synes du de er sure dumme og besværlige,

Læs mere

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse

Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Respekt omkring den vanskelige samtale resultat af undersøgelse Af: Susanne Teglkamp, Direktør i Teglkamp & Co. Teglkamp & Co. har netop afsluttet en internetbaseret undersøgelse af håndtering og erfaringer

Læs mere

Klædt på til Network Marketing

Klædt på til Network Marketing Klædt på til Network Marketing Overvejer du at starte i Network Marketing eller er du netop blevet en del af denne spændende branche? Her finder du et par værktøjer til rygsækken - baseret på mine erfaringer

Læs mere

Nykredits interne mentorordning

Nykredits interne mentorordning Nykredits interne mentorordning Et tilbud om at blive klogere på sig selv og på ledelse Nykredits mentorordning / Personalestyrelsen 20. maj 2010 1 HR Området i Nykredit Planlægning & sekretariat HR Service

Læs mere

... booker du dine møder

... booker du dine møder I!... booker du dine møder Kære læser... Det er vores ønske og håb at du efter at have læst og løst opgaverne i denne bog, får rigtig meget succes med at booke dine møder. Når du er klar til at få yderligere

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang

NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang NYHEDSBREV OM LEDELSE OKTOBER 2006 3. årgang Kære læser! Hvis du vil have en god karriere, er du nødt til selv at sætte retning og ikke mindst selv tage ansvar. For at kvalitetstjekke om du er på rette

Læs mere

Velkommen. Uddannelse af kursusleder

Velkommen. Uddannelse af kursusleder v/ 2 Velkommen Tusinde tak for at du har valgt at blive frivillig kursusleder. Gennem dit frivillige arbejde er du med til at sikre, at forældre til børn med ADHD, voksne med ADHD og søskende til børn

Læs mere