Statusrapport for biograffunktionen 30. marts marts År 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Statusrapport for biograffunktionen 30. marts marts År 1"

Transkript

1 Statusrapport for biograffunktionen 30. marts marts 2020 År 1

2 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Vision 3. Formål og baggrund 4. Lovgrundlag - Afklaring af sag fra Ankestyrelsen 5. Status for år 1 - Biografgæster og filmforevisninger - Aktiviteter 6. Status for budget og driftsresultat år 1 - Særlige rammer for biograffunktionens budget og driftsresultat - Gennemgang af budget og driftsresultat - Budgetforudsætninger - Ledelsestid - Foyerbaren - Husleje 7. Den videre udvikling af biograffunktionen - Aktiviteter - Frivillige borgere - Budget - Lejefastsættelse/Ny huslejeberegning

3 1. Indledning Efter en modernisering af de fleksible sale i Kulturhus Trommen blev der etableret en ny biograffunktion i Kulturhus Trommen den 30. marts Biograffunktionen har nu fungeret i et år, og i denne rapport gøres status for det første opstartsår. Intentionen med statusrapporten er at skabe gennemsigtighed om driften af biograffunktionen og at synliggøre beslutninger og forudsætninger, der ligger til grund for etableringen af biograffunktionen. I statusrapporten redegøres for beslutningsgrundlaget for moderniseringen af de fleksible sale, lovgrundlaget for at etablere en biograffunktion og den efterfølgende periode, hvor biograffunktionen har været i drift. Status for biograffunktionen omhandler de væsentligste temaer, herunder budget og driftsresultat, aktiviteter og arbejdet med den fremadrettede udvikling af biograffunktionen. Det følger af EU-lovgivningen på området, at der skal være et særskilt budget for biograffunktionen og at det kommunale tilskud højst må udgøre 1,5 mio. kr. over tre år. Da biograffunktionen blev etableret den 30. marts 2017, så opgøres budgettet derfor fra marts til marts. Det følger også af EU-lovgivningen at biograffunktionens direkte og indirekte udgifter skal opgøres, hvorfor budget og driftsresultat for biograffunktionen ikke kan sidestillet med det almindelige årsregnskab i Hørsholm Kommune. Hertil kommer, at der i statusrapporten er valgt at give en mere detaljeret status for budget og driftsresultat end det ellers er praksis i den almindelige opgørelse af Hørsholm Kommunes økonomi. Det forventes, at der fremover udarbejdes en årlig statusrapport for biograffunktionen og at der gives en samlet statusrapport for perioden , når biograffunktionen har eksisteret i tre år.

4 2. Vision Intentionen med moderniseringen af de fleksible sale og dermed også biograffunktionen er at skabe bedre og mere optimale muligheder for kulturoplevelser og samtidig udnytte den ledige kapacitet, som Kulturhus Trommen ikke tidligere har lagt beslag på med koncerter og teaterforestillinger. Med de fleksible sale skal der arbejdes med at udvikle de aktiviteter og det liv, der er i Kulturhus Trommen, og skabe et mere moderne og tidssvarende Kulturhus, der tager udgangspunkt i borgernes behov. Med etablering af de fleksible sale er det hensigten, at skabe endnu bedre muligheder for at arrangere flere og bredere kulturelle aktiviteter med fokus på forskelligheden i alderssammensætningen, borgernes behov og ønsker, nyskabende aktiviteter, diverse små nicheforestillinger m.v. Med flere aktiviteter i Kulturhus Trommen vil der være mulighed for en bedre og mere optimal udnyttelse af faciliteterne og undgå, at salene står ubenyttede hen.

5 3. Formål og baggrund Kulturhus Trommen er bygget i 1987 med et hovedbibliotek og en forestillingssal, der oprindeligt var tænkt til at blive indrettet til symfonikoncerter, teater, biograf samt solistoptræden. Kulturhus Trommen indeholder i dag folkebibliotek, foyer og teatersale (Lille Trommen og Store Trommen) med to sale som hidtil primært har været anvendt til musikarrangementer, teaterforestillinger, foredrag m.v. Den 28. april 2014 besluttede Kommunalbestyrelsen at afsætte 7,2 mio. kr. til modernisering og udvikling af Lille Trommen og Store Trommen ved at etablere fleksible sale, som kunne have biograffunktion. Beslutningen blev truffet med udgangspunkt i bekendtgørelsen af den 9. juni 2014, om kommunalt tilskud til biografer samt EU s forordning om de minimis-støtte, der tillader støtte, så længe den samlede støtte ikke overstiger 1,5 mio. kr. over en 3 årig periode. På baggrund af en idékonkurrence besluttede Kommunalbestyrelsen den 26. oktober 2015, at rådgivningsfirmaet Rambøll var vinder af konkurrencen med en anlægsramme på 15 mio. kr. Med ombygningen af Kulturhus Trommen blev der skabt mulighed for en mere fleksibel indretning, der også tilgodeser biograffunktionen i både Lille Trommen og Store Trommen. Den 30. marts 2017 blev de fleksible sale indviet efter en længere periode med ombygning og modernisering af faciliteterne. Inden ændringen stod Trommen med det oprindelige interiør og med moderniseringen af de fleksible sale blev der skabet et mere moderne Kulturhus med mulighed for en biograffunktion.

6 4. Lovgrundlag I bemærkningerne til Lov om film er det præciseret, at kommuner ud fra særlige principper kan yde tilskud til kunstbiografer uden noget maximusloft for støtten og til øvrige biografer i henhold til EU s gældende de minimis-forordning med op til 1,5 mio. kr. over en 3 årig periode. Med denne præcisering af reglerne er det Kulturministeriets vurdering, at kommunerne i et rimeligt omfang fortsat kan yde tilskud til lokale biografer og understøtte et rigt og varieret biografudbud i hele Danmark, til gavn for publikum og dansk film. Hørsholm Kommune har etableret en biograf, der viser kommercielle film, og hvor der afholdes kulturelle aktiviteter. Der er således ikke tale om en kunstbiograf. De særlige regler der er vedrørende støtte til biografvirksomhed er kort beskrevet i bilag 1. Afklaring af sag fra Ankestyrelsen. To borgere har tilbage i januar 2016 sendt en klage til Statsforvaltningen, da de mener, at Hørsholm Kommune bl.a. - Overtræder kommunalfuldmagten, der siger at en kommune i princippet ikke må drive erhvervsvirksomhed og 335 biografforestillinger om året i et kulturhus ejet af kommunen ikke kan undgå at føre til en overtrædelse - Gennem tildeling af budget til Trommens støtter biograffunktionen med mere end de kr. årligt som de minimis-støtten giver mulighed for. Administrationen har af flere omgange forelagt Hørsholm Kommunes Kommunalbestyrelse udkast til besvarelser på Statsforvaltningens henvendelser vedrørende drift og tilskud til biograffunktionen. Ved den seneste henvendelse fra den 22. december 2017 har administrationen ligeledes forelagt Kommunalbestyrelsen et udkast til svar til Ankestyrelsen, som har overtaget sagen fra Statsforvaltningen. Hørsholm Kommune har den 28. maj 2018 modtaget svar fra Ankestyrelsen, hvor de ikke finder grundlag for at antage, at Hørsholm Kommunes tilskud til biograffunktionen i Kulturhus Trommen er i strid med filmlovens 18 og de regler, der er fastsat i medfør af bestemmelsen. Det er også Ankestyrelsens opfattelse Hørsholm Kommune i forbindelse med etablering af biograffunktionen i Kulturhus Trommen ikke handler i strid med kommunalfuldmagtsreglerne.

7 5. Status for aktiviteten år 1 Biograffunktionens første år er kendetegnet ved, at der er tale om en helt ny funktion, som der ikke tidligere har været erfaringer med at drive, og der er derfor løbende sket en tilpasning og udvikling af driften. Hertil kommer, at det vurderes, at det tager en årrække at udvikle biograffunktionen, da der er tale om en nyskabende aktivitet. Biografgæster og filmforevisninger Der har været gæster i biografen i det første år, som biograffunktionen har fungeret, jf. tabel 1. Størstedelen har været solgte billetter til premierefilm og en mindre del billetter solgt til kulturelle aktiviteter f.eks. seniorbio. Til sammenligning har der de sidste 3 år i gennemsnit været 7540 gæster pr. år til koncerter mv. i Kulturhus Trommen. Biblioteket har oplevet en stigning i antallet af borgere, der bruger biblioteket, hvilket må tilskrives at der er etableret en biograffunktion, og deraf flere besøg i Kulturhus Trommen. Der har været filmforevisninger det første år, jf. tabel 1. Der har i gennemsnit været 42 gæster pr. dag i biograffunktionen og 9,3 gæster pr. filmforevisning. Samlet set har der det første år været solgt flere biografbilletter og afholdt flere visninger end der oprindeligt var forudsat i budgettet. Tabel 1. Status for biografgæster og filmforevisninger år 1 Forudsætning Faktisk antal Biografgæster solgte billetter i alt heraf: Premierefilm Kulturbiograf solgt via e-billet (seniorbio, babybio, institutionsfilm) Kulturbiograf solgt uden for e-billet (Skolen i bio, børnebiffen, biblioteket i bio) Antal filmforevisninger i alt heraf: Premierefilm Kulturbiograf solgt via e-billet (seniorbio, babybio, institutionsfilm) Kulturbiograf solgt uden for e-billet (Skolen i bio, børnebiffen, biblioteket i bio) Der er i alt solgt biografbilletter, men vores administrative systemer kan ikke opgøre de forskellige kategorier af billetter. Antal solgte billetter til Seniorbio, babybio og institutionsfilm er derfor skønsmæssigt beregnet, da der ikke kan trækkes særskilte rapporter på disse. Billetter sælges gennem e-billet og antallet er fremkommet ved skøn og manuel registrering. Børnefødselsdage/særvisninger indgår i opgørelsen over premierefilm.

8 Aktiviteter Biograffunktionen har det første år haft fokus på at have mange filmvisninger med et bredt repertoire for at sikre grundlaget for selve driften. Biografen har valgt at vise film på forskellige tidspunkter af dagen/ugen samt at kunne vise mange premierefilm og gøre opmærksom på biograffunktionen i Trommen (bilag 2.). Ud over premierefilm har biograffunktionen siden eftersommeren 2017 arrangeret babybio og seniorbio. Begge initiativer har fået positive tilbagemeldinger, og der spilles ofte for udsolgte sale. Seniorbio afholdes en gang ugentligt, og babybio vises hver 14. dag. Biblioteket har benyttet Lille Trommen til en række af deres caféaftener, som både har været med og uden filmforevisning. Biblioteket har oplevet succes med deres arrangementer i Lille Trommen, hvor der ofte er udsolgt. Skoler og dagtilbud har benyttet biograffunktionen og fået støtte via Kultur og Fritidspuljen til filmvisninger, der knytter sig til Undervisningen. Flere dagtilbud og skoler (private og kommunale) har ligeledes benyttet biograffunktionen til filmarrangementer, som de selv har planlagt. I forbindelse med opstart af biograffunktionen er der etableret en bar i foyeren i Kulturhus Trommen. Foyerbaren har vist sig ikke kun at være et positivt initiativ for biograffunktionen, men for hele Kulturhus Trommen. Foyerbaren blev primært etableret til biografgæsterne, men i praksis anvender alle Kulturhus Trommens gæster foyerbaren, både når der er koncerter, eller når man skal på biblioteket. Der har det første år været et salg tæt på det dobbelte af, hvad der var forudsat i budgettet. I efteråret blev biograffunktionen knyttet op på portalen Kino.dk for at skabe mere opmærksomhed om biograffunktionen og give mulighed for at købe billetter de steder, hvor mange borgere i forvejen kigger efter premierefilm.

9 6. Status for budget og driftsresultat år 1 Da Kommunalbestyrelsen i 2014 besluttede at modernisere de fleksible sale i Kulturhus Trommen udarbejdede revisionsfirmaet PriceWaterhouseCoopers (PwC) et første budget for biograffunktionen (bilag 3), herunder en teknisk beregning af huslejens størrelse for biograffunktionen. Det første budget byggede alene på en række forudsætninger, da der ikke kunne tages udgangspunkt i en allerede kendt praksis. Budgettet for biograffunktionen er efterfølgende revideret (bilag4) i takt med, at Hørsholm Kommune har fået mere viden om indtægter og udgifter i en biograffunktion. Det første år viser således, at der er flere budgetposter, der med fordel kan justeres. Særlige rammer for biograffunktionens budget og driftsresultat Det særskilte budget og driftsresultat for biograffunktionen er alene udarbejdet af hensyn til, at Hørsholm Kommune overholder EU lovgivningen vedrørende de minimis-støtte som betyder, at Hørsholm Kommunes støtte til biograffunktionen ikke må overstige 1,5 mio. kr. over en 3 årig periode. Det er i den forbindelse væsentligt, at de indirekte udgifter også medtages i driftsresultatet, da det efter Kulturministeriets bekendtgørelse er alle former for kommunal støtte, der skal medtages i opgørelsen (bilag 5). Budget og driftsresultat for biograffunktionen indeholder derfor både direkte og indirekte udgifter til drift af biograffunktionen. De direkte og indirekte udgifter kan fremkomme på to måder: 1. Faktiske indtægter og udgifter, der er afholdt og kan trækkes i Hørsholm Kommunes økonomisystem 2. Kalkulerede indtægter og udgifter, hvor der er foretaget et skøn og/eller en teknisk beregning. Eksempelvis er det en faktisk udgift, at der som led i etableringen af biograffunktionen er ansat medarbejdere, der varetager opgaver med Foyerbaren og andre driftsopgaver, mens det er en kalkuleret udgift, at de eksisterende medarbejdere i Kulturhus Trommen som en del af deres almindelige opgaver også løser opgaver, der vedrører biograffunktionen. I det sidste tilfælde er der foretaget et skøn over omfanget af medarbejderressourcer i Kulturhus Trommen, der er anvendt på biograffunktionen. Et andet eksempel på en kalkuleret udgift er huslejens størrelse, der er fastsat ud fra en teknisk beregnet lejefastsættelse. Biograffunktionen betaler således en fast årlig lejeafgift på i alt kr. (inkl. energiforbrug m.v.). Da der er tale om både faktiske og kalkulerede indtægter og udgifter har det samlede driftsresultat for biograffunktionen ikke konkret betydning for Kulturhus Trommens økonomi. Driftsresultatet for biograffunktionens første år skal betragtes som et delresultat og har alene betydning for den samlede støtte over en treårig periode med hensyn til overholdelse af EU-lovgivningen. Driftsresultatet skal derfor udelukkende ses som en parameter for hvor meget støtte der kan tildeles over de kommende år. Gennemgang af budget og driftsresultat Driftsresultatet for biograffunktionens første år viser, at der er udgifter på kr. og indtægter på kr., hvilket giver et samlet driftsresultat på kr., jf. tabel 2. Hertil kommer at Hørsholm Kommune har budgetteret med et nettodriftsudgift på kr. (kommunal støtte) Det betyder, at biograffunktionen samlet set kommer ud af det første biograf år med et resultat på kr.

10 Tabel 2. Budget (marts 2017) samt driftsresultat for biograffunktionens år 1 Budgetposter Driftsbudget Driftsresultat Difference Udgiftger i alt Leje af film-biografselskab Opdatering af remoteadgang Slid tage af lamper Service teknik Medlemskab FIFAD m.v Foyerbar personale * Hjemmeside, skærme, annoncer Lokaler, rengøring, strøm m.v. Trommens medarbejdere administratione m.v. Henlæggelser, fornyelser * Øvrige udgifter * Indtægter i alt Indtægter i alt * Billetindtægter Reklameindtægter Øvrige indtægter Slik, popcorn etc Nettoudgift * Trommens andel at foyerbar kr. er fratrukket driftsresultatet. Hørsholm Kommune budgetlægge med et underskud svarende til den maksimale støtte på kr. årligt jf. EU lovgivningen. Budgetforudsætninger Som det fremgår består budget og driftsresultater af en række budgetposter med faktiske og kalkulerede udgifter. I tabel 3 redegøres for budgetforudsætninger og resultater på de enkelte budgetposter.

11 Tabel 3. Budgetforudsætninger og resultater på de enkelte budgetposter Budgetposter Budgetforudsætninger Driftsresultat Leje af film Opdatering af remoteadgang Slitage af lamper Service og teknik Medlemskab FAFID m.v. Personaleomkostninger Er beregnet ud fra at alle film har en lejeafgift. Lejeafgiften er uafhængig af, hvor mange gange filmen vises. Indeholder hosting af medieplayer software, initial licens Digi-Add. De pærer der sidder i filmudstyret har en bestemt levetid og er meget bekostelige. Pærerne skal skiftes med mellemrum og der er budgettere med indkøb af nye pærer i Lille Trommen og Store Trommen. Denne post indeholder alt vedrørende service og teknik i forbindelse med biografdriften. FAFID er er en forening af filmudlejere i Danmark som vi skal være medlem af, filmtræf og andre arrangementer. De er budgetteret med faktiske lønomkostninger til personale i forbindelse med biografforestillinger, salg af billetter, klargøring og lukning af salene, salg i foyerbaren etc. Der har været budgetteret med en udgift på kr. til leje af film og driftsresultatet viser en merudgift på kr. Merforbruget skyldes, at der har været lejet flere premierefilm i det først år for at sikre en god opstart af biograffunktionen. Det har været prioriteret højt, at biografen kunne vise mange nye film for derigennem at sikre et fast kundegrundlag. Udgifter til hosting af medieplayer, initial licens Digi-Add. Biografen har ikke indkøbt pærer til filmudstyret i 2017 og derfor er der ikke anvendt penge fra budgetteret. Det er ikke helt klart hvor mange timer de enkelte pærer kan holde, men sikkert at udgiften kommer på et tidspunkt. Prisen på indkøb af en pærer er adskillige tusinde kr. og det må forventes, at der vil komme udgifter på denne post i 2018 eller Udgifter i forbindelse med tekniske installationer, udgifter til service. Der har været brugt penge på deltagelse i filmtræf og andre arrangementer, herunder medlemskab af FAFID. Der har været anvendt ca. 180 % af budgettet til personaleudgifter. Årsagen skyldes, at biografen i de første 6 måneder ansatte mange timelønnede medarbejdere. De timelønnede medarbejdere er typisk unge studerende med lidt arbejdserfaring. De timelønnede medarbejdere blev typisk booket flere ad gange da nogle var bekymrede for, at være den eneste på arbejdet. Timelønnede medarbejdere giver en forholdsvis høj lønudgift da der skal udbetales aften og weekend tillæg. I efteråret 2017 besluttede Trommen, at ansætte to deltidsmedarbejdere til at løse de primære opgaver i forbindelse med biografforestillingerne og derved at nedbringe lønudgifterne.

12 Hjemmeside, skærme, annoncer Lokaler, rengøring, elektricitet m.v. Administration og indirekte udgifter Henlæggelser og fornyelser Øvrige udgifter Indtægter i alt Hjemmesiden skal opdateres og vedligeholdes, fladskærme og software skal tilrettes og ændres i forbindelse med nye film. Huslejen er en fast husleje inklusiv diverse driftsomkostninger så som, elektricitet, varme m.v. Der er afsat kr. til administration af biograffunktionen som er et skøn for hvad der skal anvendes i alt. De administrative opgaver der skal løses omhandler bl.a. budget og regnskabsopgaver, bogføring samt div. Omhandler bl.a. indkøb at nye fladskærme, software, inventar til foyerbar, indkøb af nyt inventar til biograf og foyerbar etc. Omhandler bl.a. indkøb af varer til foyerbaren herunder plastkrus, servietter samt andre småting. Omhandler indtægter ved salg at biografbilletter, reklameindtægter, øvrige indtægter i forbindelse med film arrangementer som finansieres via kommunale puljemidler, kulturbiograf for f.eks. privatskoler og virksomheder samt Indtægter ved salg i foyerbar. Billetindtægten på i alt kr. er beregnet ud fra forudsætningerne 72 kr. x billetter = kr. Herudover har biografen haft væsentlig flere visninger end der var forudsat i budgettet og derfor brugt mere personale. Der har været udgifter til opdatering af hjemmeside, Facebook, annoncering af biografen i lokale medier, Kino.dk m.v. Biografen har betalt huslejen til Trommen ud fra den aftale der er omkring husleje. Det er administrationens skøn, at der er brugt ca kr. på administrative opgaver der relaterer til biograffunktionen. Der er ikke foretaget optælling eller dokumentation for de opgaver Trommens medarbejdere har løst for biograffunktionen. Det er administrationens skøn, at der har været brugt ca kr. på de at løse de administrative opgave der er i forbindelse med biograffunktionen Har været anvendt til div. Indkøb i forbindelse med etablering af foyerbar. Popcorn maskine, slikmontre etc. Der har i opstartsfasen været behov for, at indkøbe en del inventar for at få foyerbaren til at fungere. Der har været indkøbt en del driftsting til foyerbaren, slik, sodavand etc. Der har været en samlet omsætning på i alt solgte biografbilletter. De fleste biografbilletter er solgt via billetten.dk eller i Trommen. Det samlede antal solgte billetter indeholder både billetter til premierefilm, seniorbio, babybio og kulturelle filmarrangementer etc. Der er ikke udarbejdet statistik over hvilke billetter der sælges via billetnet.dk eller hvor mange billetter der sælges til seniorbio etc. Trommen har udarbejdet et skøn, der inddeler billetsalget i forskellige kategorier.

13 De solgte billetter er beregnet ud fa en belægningsprocent på 25 %. I budgettet er der en indtægt på 1 kr. på billet i reklameindtægter. Beløbet er fremkommet ved at administrationen har spurgt andre biografer om hvad de budgetterer med i reklameindtægter Det højere billetsalget skyldes at der har været flere forestillinger end budgettet for at sikre et kundegrundlag for biografen. Indtægterne vedrørende reklamer har det første år være ca. 11. gange højere end budgettet, hvilket viser at der er mange erhvervsdrivende som har valgt at betale for reklamer i biografen. Indtægter i foyerbaren samt Trommens andel på % af de samlede omkostninger ved foyerbaren. Ledelsestid Der er ikke medtaget direkte eller indirekte ledelsestid i den samlede opgørelse over biograffunktionen driftsresultat. Dette skyldes, at det altid er ledelsens opgave at sikre den samlede opgaveportefølje såvel lokalt og på tværs af organisationen og der er ikke foretaget en opgørelse over den tid den samlede ledelse har anvendt på biograffunktionen. Foyerbar Foyerbaren blev etableret i forbindelse med opstarten af biograf funktionen 30. marts De fleste udgifter og indtægter i foyerbaren tilfalder i dag biograffunktionen da den primært er etableret for biografgæsterne og indgår som en del af biografens budget/driftsresultat. Det er administrationens vurdering at langt den største omsætning foregår via biografgæsterne men at der også er et ikke uvæsentligt salg i forbindelse med koncert og teaterarrangementer i Trommen. Da gæsterne ved Trommens koncerter og teaterarrangementer står for en del at salget i foyerbaren har administrationen besluttet, at der foretages en forholdsmæssig fordeling mellem biograffunktionen og Trommen. Da der ofte er flere samtidige arrangementer i Trommen kan det være vanskeligt, at komme med et konkret bud på hvilke gæster der benytter foyerbaren. Det er administrationens vurdering, at ca. en 1/3 af indtjeningen i foyerbaren kommer fra de store arrangementerne i Trommen og dermed fra Trommens gæster og ikke biografgæsterne. Administrationen har på denne baggrund arbejdet med en fordelingsmodel, hvor biograffunktionen står for 66,66 % og Trommen for 33,33 % af foyerbarens udgifter og indtægter. Fordelingsmodellen tager ikke højde for den konkrete medarbejderressource der er i foyerbaren til de konkrete arrangementer, eller hvor meget der sælges ved de forskellige arrangementer. Med fordelingsmodellen betyder det at Trommen skal betale biograffunktionen kr. som er en del af driftsresultatet for det første år. I praksis profiterer hele Kulturhus Trommen af foyerbaren og ved særlige arrangementer i Trommen bidrager Trommen selv med ekstra arbejdskraft i foyerbaren.

14 Direkte udgifter/indtægter til foyerbar - Biograffunktionen Udgifter: Medarbejdere omkostninger foyerbar kr. Indkøb af slik, popcorn, krus etc kr. Vedligehold, inventar, etc kr. I alt kr. Indtægt Slik, popcorn, drikkevarer m.v. I alt kr kr. Biograffunktionen står for 66,66 % af udgifter og Trommen for 33,33 %: 66,66 % af kr. = kr. 33,33 % af = kr. Biograffunktionen står for 66,66 % Af indtægterne og Trommen for 33,33 %: 66,66 % af kr. = kr. 33,33 % af = kr. Biograffunktionens beregnede netto omkostninger kr. Trommens beregnede netto omkostninger er på kr. og er tilføjet de samlede indtægter i driftsresultatet. Trommens udgifter og indtægter i foyerbaren er ført ind i det samlede driftsresultat for biograffunktionen. Husleje Den nuværende lejefastsættelsen for biograffunktionen er fastsat som et skøn som man almindeligvis gør ved erhvervslejemål og indeholder flest mulige udgifter herunder ejendomsskatter, elektricitet, vand, varme, vedligeholdelse, rengøring, afskrivninger m.v. og betales af udlejer. Vurderingen af lejefastsættelsen bygger på at biograffunktionen er fleksibel og kan flyttes mellem de to sale, hvilket andre potentielle lejere vil være begrænsede af. Med en 4 timers leje pr. forestilling vurderes det, at lejeprisen vil være under gennemsnittet for erhvervslejemål i Hørsholm og fastsættes til kr. og 335 forestillinger pr. år. (kvm. pris på 960 kr.). Kvadratmeterlejen tager afsæt i en række forhold som f.eks. funktioner i andre kommercielle biografer, mobile biografstole, mindre lærreder og lokalernes indretning som ikke har samme niveau som kommercielle biografer.

15 7. Den videre udvikling af biograffunktionen Biograffunktionen er i sin opstart, og Hørsholm Kommune vil derfor arbejde for at udvikle funktionen yderligere de kommende år. Aktiviteter Administrationen vil i det kommende år arbejde på et aktivitetsniveau, som tager udgangspunkt i de mange muligheder de fleksible sale og biograffunktionen tilbyder. Der vil bl.a. være fokus på, hvordan biograffunktionen både kan vise premierefilm samtidig med, at der foregår andre kulturelle og filmrelaterede aktiviteter i salene. Andre aktiviteter kan f.eks. være filmklubber, teater, streaming af foredrag og sportsarrangementer m.v. Samarbejdet mellem biograffunktionen og biblioteket m.fl. kan også udvikles yderligere så salene udnyttes mere optimalt. Frivillige borgere Der er i 2017 taget initiativer til et udvidet samarbejdet med frivillige i biograffunktionen. Det kommende år vil der blive sat ekstra fokus på, hvordan biograffunktionen og Kulturhus Trommen kan inddrage de frivillige borgere, i arbejdet med biograffunktionen. Der har været kontakt med andre kulturhuse for, at blive inspireret mht. hvordan vi kan tænke de frivillige borgere ind i forskellige funktioner. Budget Det er administrationens vurdering, at der i forbindelse med kommende budgetlægning frem til 2020 vil være behov for at korrigere nogle af de budgetmæssige forudsætninger. Lejefastsættelse/Ny huslejeberegning En af forudsætningerne for den fastsatte husleje for biograffunktionen har været antallet af filmvisninger i biografen. Administrationen er i gang med at revidere lejefastsættelsen og vil inden for få måneder fremlægge en sag på Sport-, Fritid- og Kulturudvalget med henblik på at få en beslutning om den fremtidige lejefastsættelse.

Statusrapport for biograffunktionen

Statusrapport for biograffunktionen Statusrapport for biograffunktionen 30. marts 2017 30. marts 2020 År 2 (30. marts 2018 30. marts 2019) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Vision 3. Formål og baggrund 4. Lovgrundlag 5. Status for år

Læs mere

Hørsholm Kommunes bemærkninger til Statsforvaltningen vedrørende biografvirksomhed.

Hørsholm Kommunes bemærkninger til Statsforvaltningen vedrørende biografvirksomhed. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Dato: 08.11.2016 horsholm.dk Åbningstider Mandag - fredag 9-13 Torsdag også 15-17 Hørsholm Kommunes bemærkninger til Statsforvaltningen

Læs mere

Hørsholm Kommune Trommen - Biograffunktionen August 2018

Hørsholm Kommune Trommen - Biograffunktionen August 2018 www.pwc.dk Trommen - Biograffunktionen Fastlæggelse af teknisk husleje Revision. Skat. Rådgivning. Huslejemodellen for den kommercielle biograffunktion skal justeres Huslejen er baseret på følgende forudsætninger

Læs mere

Henvendelse vedrørende Hørsholm Kommune

Henvendelse vedrørende Hørsholm Kommune Ankestyrelsens brev til Hørsholm Kommune om støtte til biograf i kulturhus Dato: 28. maj 2018 Henvendelse vedrørende Hørsholm Kommune To borgere har ved breve af 18. november 2015 og 28. januar 2016 rettet

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film 2013/1 LSF 19 (Gældende) Udskriftsdato: 22. juni 2016 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin. Fremsat den 2. oktober 2013 af kulturministeren (Marianne Jelved) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

etablering af fleksible sale i forlaengelse af gaeldende bekendtg0relse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed.

etablering af fleksible sale i forlaengelse af gaeldende bekendtg0relse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed. Adalsparkvej 2 2970 Hprsholm Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa Dato: 17.11.2016 horsholm.dk Abningstider Mandag - fredag 9-13 Torsdag ogsa 15-17 H0rsholm Kommunes bemserkninger til Statsforvaltningen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om film

Forslag. Lov om ændring af lov om film Forslag til Lov om ændring af lov om film (Kommunalt tilskud til biografvirksomhed) 1 I lov nr. 186 af 12. marts 1997 om film, som ændret ved 11, stk. 3, i lov nr. 423 af 10. juni 1997, 4 i lov nr. 1156

Læs mere

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed

Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 1 of 7 20. januar 2015 Vejledende notat om Filmlovens 18 og Kulturministeriets bekendtgørelse om kommunalt tilskud til biografvirksomhed 2 of 7 1 Baggrund Foreningen af mindre og mellemstore biografer

Læs mere

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013

VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING. Søndag den 10. marts 2013 VELKOMMEN TIL ÅRETS GENERALFORSAMLING Søndag den 10. marts 2013 Kære medlemmer. Bestyrelsen byder velkommen til årets generalforsamling. Den trettende i rækken og vi ser frem til mange flere. Arne Christensen

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger Beskrivelse af bestilling Politiske bestillinger til Augustkonferencen, Budget 2015-2018 Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Politiske bestillinger NR. Titel Beskrivelse af bestilling Levering af

Læs mere

Svend Erik Jensen, Sophienberg Vænge 20, 2960 Rungsted Kyst (formand for Hørsholm Musikforening og for Hørsholm Kulturelle Samvirke).

Svend Erik Jensen, Sophienberg Vænge 20, 2960 Rungsted Kyst (formand for Hørsholm Musikforening og for Hørsholm Kulturelle Samvirke). Jørgen Holck, Ahornvej 34, 2970 Hørsholm (formand for biografforeningen i Hørsholm). Svend Erik Jensen, Sophienberg Vænge 20, 2960 Rungsted Kyst (formand for Hørsholm Musikforening og for Hørsholm Kulturelle

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde D1 Onsdag 26.04.2017 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Ansøgning om tilskud til undervisningstilbud i Kulturhus Trommens fleksible sale 2 Administrativ behandling

Læs mere

NOTAT Den 11. november 2011 hmd

NOTAT Den 11. november 2011 hmd NOTAT Den 11. november 2011 hmd Økonomiprincipper i fællesordning for virksomheders betaling for adgang til genbrugsstationerne - Tilmeldeordningen Dette notat beskriver de økonomiske principper i den

Læs mere

GENERALFORSAMLING. Referat fra generalforsamling i biografforeningen Sofarækken Søndag den 12. marts Dagsorden. 1.

GENERALFORSAMLING. Referat fra generalforsamling i biografforeningen Sofarækken Søndag den 12. marts Dagsorden. 1. GENERALFORSAMLING Referat fra generalforsamling i biografforeningen Sofarækken Søndag den 12. marts 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere 3. Beretning om foreningens virksomhed 4.

Læs mere

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn

Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn Oversigt over udvidelsesforslag 28. juli 2015 Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2016 Pol. Basis Prioritet Ark Omr. Nr Projektnavn 2016 2016 2017 2018 2019 1 51 Kultur 1 Biografen 1 & 2,Tønder-øget

Læs mere

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift.

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift. Hørsholm Vand ApS Prisloft 2011 Der foreligger på nuværende tidspunkt afgørelse af prisloft for vand for 2011 og udkast til afgørelse om prisloft for spildevand for 2011. Udkastene har resulteret i kommentarer

Læs mere

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen.

1. Indledning. Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. ! "#$ $ %&% (((% 1. Indledning Efter servicelovens 186 kan en kommunalbestyrelse vælge at overtage regionale tilbud, der er beliggende I kommunen. Dette notat beskriver overordnede principper for regulering

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

Notat Vedrørende biografen i Kulturhus Trommen

Notat Vedrørende biografen i Kulturhus Trommen Notat Vedrørende biografen i Kulturhus Trommen Dato: 22.08.2018 Center for Politik Team Jura horsholm.dk Kontakt Anne Holmegaard Juridisk konsulent anh@horsholm.dk Direkte tlf. 4849 1075 Fastsættelse af

Læs mere

GLOSTRUP BIO Bryggergårdsvej 2 Arne Christensen, formand for foreningen Sofarækken Lotte Warming,

GLOSTRUP BIO Bryggergårdsvej 2   Arne Christensen, formand for foreningen Sofarækken Lotte Warming, GLOSTRUP BIO Bryggergårdsvej 2 www.glostrupbio.dk Arne Christensen, formand for foreningen Sofarækken formand@glostrupbio.dk 4061 7180 Lotte Warming, biografleder glostrupbio@glostrupbio.dk 4396 0806 /

Læs mere

Økonomi til drift af særlige pladser på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg

Økonomi til drift af særlige pladser på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg Område: Administrationen Afdeling: Økonomi og planlægning Journal nr.: Dato: 13. august 2018 Notat Økonomi til drift af særlige pladser på Psykiatrisk Afdeling Esbjerg Baggrund Den 2. juni 2017 vedtog

Læs mere

Såfremt denne løsning kræver støtte fra Københavns Kommune skal der være gennemsigtighed og dokumentation af aktiviteterne i Pakhus 11.

Såfremt denne løsning kræver støtte fra Københavns Kommune skal der være gennemsigtighed og dokumentation af aktiviteterne i Pakhus 11. Kultur- og Fritidsforvaltningen K&F Sekretariat Østerbro Lokaludvalg Randersgade 35, parterre 2100 København Ø Høring vedr. Pakhus 11 07-07-2010 Sagsnr. 2010-9005 Dokumentnr. 2010-463488 Borgerrepræsentationen

Læs mere

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud

Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Puljen til mere pædagogisk personale i dagtilbud Svar på ofte stillede spørgsmål DISPENSATION FRA ANSØGNINGSFRISTEN... 2 KAN KOMMUNALBESTYRELSEN VEDTAGE ÆNDRINGER I TAKSTER OG TILSKUD FØR KOMMUNEN HAR

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser 10. oktober 2012 Udkast til Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 529 af 4. juni 2012, fastsættes:

Læs mere

Driftsbudget. - Eksisterende Hal - Ny Hal - Varmvandsbassin

Driftsbudget. - Eksisterende Hal - Ny Hal - Varmvandsbassin Driftsbudget - Eksisterende Hal - Ny Hal - Varmvandsbassin Resultatopgørelse Lejeindtægter 378.050 757.000 1.816.000 Tilskud kommune 472.958 200.000 50.000 Øvrige tilskud og arrangementer 40.000 25.000

Læs mere

Generalforsamling 27. februar 2019

Generalforsamling 27. februar 2019 Generalforsamling 27. februar 2019 Foreningens virksomhed 2018 Ved generalforsamlingen i februar blev bestyrelsen suppleret med et medlem. Desuden blev suppleanter valgt som suppleanter for alle bestyrelsens

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser I medfør af 24, stk. 3, i lov om scenekunst, jf. lovbekendtgørelse nr. 30 af 14. januar 2014 fastsættes: Kapitel 1 Generelle bestemmelser

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014:

Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Forslag, Sport-, Fritid-, og Kulturudvalget Råderumsforslag fremlagt SFKU juni 2014: Tema: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr / udlånsmaskiner. Titel: Reduktion af budget til selvbetjeningsudstyr

Læs mere

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter

Indhold. Tilskud til kulturelle aktiviteter Oversigt over puljer Dette notat orienterer om øvrige udviklingspuljer kommunen råder over udover den eksterne udviklingspulje. Oversigten orienterer om puljernes formål, økonomi, samt hvilket udvalg,

Læs mere

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato

Bilag 6. Budgettildeling til FU-områderne. Børn og Unge Dato Bilag 6 Fra Børn og Unge Dato 10-06-2014 Budgettildeling til FU-områderne Det politiske forlig og de deraf følgende ændringer på FU-området er budgetneutralt, hvilket betyder at den samlede ramme er uændret.

Læs mere

Vangeboskolens økonomiske situation

Vangeboskolens økonomiske situation Vangeboskolens økonomiske situation Analyse af perioden fra 2013/14 og frem Februar 2017 1 Indledning Igennem de seneste 4 år har den økonomiske situation på Vangeboskolen ændret sig i betydelig grad.

Læs mere

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget:

Byrådsmedlem Erik Lund fremsatte den 8. maj 2017 følgende forslag i Kultur- og Idrætsudvalget: NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 Allerød http://www.alleroed.dk Dato: 24. maj 2017 Hjemmelsgrundlag for støtte til privatskoler halvering af taksterne for privatskolers leje af idrætsfaciliteter.

Læs mere

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse

Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse FURESØ KOMMUNE Kulturunderudvalg 30. marts 2006, Kl. 16.30 Møde nr. 4 Mødelokale: Salen, Det lille Kulturhus, Værløse Medlemmerne mødt. Afbud fra Sidika Yalin (V). Mødet hævet kl. 18.45. REFERAT Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Rev. Maj 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter

Læs mere

Rungsted Havn. Økonomistyringsmodel. PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31

Rungsted Havn. Økonomistyringsmodel. PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Rungsted Havn Økonomistyringsmodel PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Indledning Økonomiudvalget i Hørsholm Kommune har på møde den 18. september 2014

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 6 TORSDAG DEN 26. APRIL 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 26. april 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965.

Generelle tilskud: Kommunal udligning 550.076 612.698 625.683 661.633 Tilskud 293.392 280.027 315.683 303.893 I alt 843.468 892.725 941.366 965. Skatter og tilskud Nettodriftsudgifterne på det skattefinansierede område i kommunens budget finansieres af forskellige afgifter, skatter og tilskud, som budgetlægges i politikområdet finansiering. Her

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden.

Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. BESTYRELSENS BERETNING 2009 Velkommen til den 6. ordinære generalforsamling i Den Selvejende Institution Tobaksgaarden. Lad mig sige det med det samme: I år vil vi ikke trætte forsamlingen med redegørelser

Læs mere

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2017

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2017 Tisvilde Bio's Venner Hovedgaden 38 3220 Tisvildeleje CVR nr. 16 23 08 71 Årsrapport 2017 11.5.2018 Den 19. maj 2018, dirigent Anders Rosentoft Tisvilde Bio's Venner INDHOLDSFORTEGNELSE Regnskabspåtegning

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune af 9. december 2014 Socialtilsyn Hovedstaden Indhold 1 Indledning 2 2 Konklusion 2 3 Udført arbejde 2 3.1 Feriepengeforpligtelse 2 3.4 Effektiv arbejdstid 3 3.5 Takst over-/underskud 4 Ernst & Young P/S

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ekstraordinært møde 05-10-2015 Mandag 05.10.2015 kl. 15:30 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Finansiering af fleksible sale i Kulturhus

Læs mere

MUSIKTEATRET HOLSTEBRO KULTUREL OG ØKONO- MISK BETYDNING

MUSIKTEATRET HOLSTEBRO KULTUREL OG ØKONO- MISK BETYDNING Til Musikteatret Holstebro Dokumenttype Rapport Dato Marts 2018 MUSIKTEATRET HOLSTEBRO KULTUREL OG ØKONO- MISK BETYDNING MUSIKTEATRET HOLSTEBRO KULTUREL OG ØKONOMISK BETYDNING Rambøll Olof Palmes Allé

Læs mere

Støtteforeningen for Tisvilde Bio. Årsrapport 2013

Støtteforeningen for Tisvilde Bio. Årsrapport 2013 Støtteforeningen for Tisvilde Bio Hovedgaden 38 3220 Tisvildeleje CVR nr. 16 23 08 71 Årsrapport 2013 Den 31. maj 2014, dirigent Dennis Duelund Støtteforeningen for Tisvilde Bio INDHOLDSFORTEGNELSE Regnskabspåtegning

Læs mere

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes.

I forbindelse med at modellen blev udarbejdet blev det aftalt, at modellen inden for en kortere årrække skulle revurderes. Evaluering af demografimodellen på ældreområdet Baggrund Byrådet godkendte den 4. juni 2013 den nuværende demografimodel på ældreområdet. Modellen er blevet anvendt i forbindelse med de tre seneste års

Læs mere

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute.

Administrationen undersøger prisudviklingen i Flextrafik Rute. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2009 HVT 06. Budget 2010 1. behandling Indstilling: Direktionen indstiller At budgetforslaget danner udgangspunkt for det budgetmateriale, der

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Generelle bestemmelser Formidlingstilskud til Aarhus Teater, Odense Teater, Aalborg Teater og Det Københavnske

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-07-2013 30-08-2013 99-13 5200893-12

Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-07-2013 30-08-2013 99-13 5200893-12 Afgørelse truffet af: Afgørelsesdato: Uds. dato: Nummer: J.nr. Ankestyrelsen 18-07-2013 30-08-2013 99-13 5200893-12 Status: Gældende Principafgørelse om: merudgifter - enkeltstående - løbende udgifter

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse om særlig støtte - beregning af nettoboligudgift - deling af nettoboligudgift - ejerbolig

Ankestyrelsens principafgørelse om særlig støtte - beregning af nettoboligudgift - deling af nettoboligudgift - ejerbolig KEN nr 9749 af 21/07/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 13. april 2019 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2016-4028-02827 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Egnsteateraftale

Egnsteateraftale UDKAST Egnsteateraftale 2015-16 Mellem Randers Kommune og Randers EgnsTeater indgås egnsteateraftale for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2016. Aftalen er indgået i henhold til bekendtgørelse om

Læs mere

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler

Lokaletilskud til foreninger. for egne eller lejede lokaler Lokaletilskud til foreninger for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Aarhus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2018 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2018 Toldboden 2, 2. sal 8800 Viborg Telefon: 33 92 33 34 CVR: 11 57 01 19 www.civilstyrelsen.dk civilstyrelsen@civilstyrelsen.dk

Læs mere

Bilag 1 - Høringsmateriale

Bilag 1 - Høringsmateriale Bilag 1 - Høringsmateriale 1.1 Forklaring til Scenarie 1 BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet

Læs mere

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land.

VE-Loven Sigtet med VE-lovens Grønne Ordning er at sikre større accept af opstilling af vindmøller på land. Administrationsgrundlag for Grøn Ordning i Jammerbugt Kommune Den 19.8.2015 Indledning Der er i Lov om vedvarende energi [1] etableret en Grøn Ordning for nye vindmøller over 25 meter, der er opstillet

Læs mere

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model.

2. Kolonne 2: Ressourcetildeling. Den viser den foreløbige beregning af skoletildelingerne i 2019 med nuværende model. BØRN OG UNGE NOTAT Dato: December 2018 Center for Udvikling og Økonomi CUOAB/CUOAW Forklaring på bilag til sagen Ressourcetildeling til skoleområdet (punkt nr. 162 ved BFU møde den 12. december 2018) Side

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

Ankestyr elsen. Adalsparkvej Hprsholm

Ankestyr elsen. Adalsparkvej Hprsholm Ankestyr elsen H0rsholm Kommune Adalsparkvej 2 2970 Hprsholm Henvendelse veclr0rende H0rsholm Kommune 28. maj2ois Vi kan til orientering oplyse, at Ankestyrelsen i dag har sendt vedlagte brev til Svend

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter 4. Beregningsmodel

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Kolding Spildevand A/S Att.: Gunnar Hansen Kolding Åpark 1. st. tv 6000 Kolding 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0049 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Anvendelse af kommunale arealer til arrangementer i Odense Tillægsnotat til dagsorden af 16. maj 2017 til økonomiudvalgsmøde den 13. september 2017.

Anvendelse af kommunale arealer til arrangementer i Odense Tillægsnotat til dagsorden af 16. maj 2017 til økonomiudvalgsmøde den 13. september 2017. Anvendelse af kommunale arealer til arrangementer i Odense Tillægsnotat til dagsorden af 16. maj 2017 til økonomiudvalgsmøde den 13. september 2017. Indledning By- og Kulturforvaltningen forelagde på udvalgsmøde

Læs mere

Solgte billetter 10 år

Solgte billetter 10 år TISVILDE BIO STATUS OG STRATEGI 2016 April 2016 I maj 2011 udarbejdede bestyrelsen i samspil med alle de frivillige en strategi for de kommende år. Baggrunden var på flere måde dyster. Dels skulle biografen

Læs mere

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen

Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Roslyng Jensen Center fr Kultur g Fritid Ådalsparkvej 2, 2970 Hørshlm Ankestyrelsen 7998 Statsservice Att.: Trine Rslyng Jensen Dat: 07.02.2018 Center fr Kultur g Fritid hrshlm.dk Åbningstider Mandag - fredag 9-13 Trsdag

Læs mere

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget

Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalget ØKONOMI OG STYRING Dato: 18. marts 2019 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Kathrine Dahl Marcussen Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Fjerde og sidste opfølgning på Aftale om budget 2018 for

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/ i sag nr Andelsselskabet Vejgaard Vandværk. mod. Forsyningssekretariatet KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 26/6 2013 i sag nr. 2010-0023320 Andelsselskabet Vejgaard Vandværk mod Forsyningssekretariatet Resume af afgørelsen Andelsselskabet Vejgaard Vandværk har ved

Læs mere

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt

Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 127 Offentligt Kulturministeriet 06.02.2007 Notat vedr. økonomien omkring DR Byen I det følgende redegøres for påvirkningen af DRs økonomi som følge af en endelig slutprognose

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 26-08-2015 Onsdag 26.08.2015 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Budgetopfølgning 3 på Sport-, Fritid-

Læs mere

Støtteforeningen for Tisvilde Bio. Årsrapport 2010

Støtteforeningen for Tisvilde Bio. Årsrapport 2010 Hovedgaden 38 3220 Tisvildeleje CVR nr. 16 23 08 71 Årsrapport 2010 Den 28. maj 2011, dirigent Dennis Duelund INDHOLDSFORTEGNELSE Regnskabspåtegning 1 Side Revisorerklæring 2 Resultatopgørelse 3 Noter

Læs mere

77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget

77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget 77 Retningslinjer for brug af Bulows Kaserne Sagsnr.:16/6835 Sagen afgøres i: Uddannelsesudvalget Sagsresumé: Resumé: Uddannelsesudvalget har ønsket en drøftelse af retningslinjer for den midlertidige

Læs mere

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering.

socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle regnskabsresultater til orientering. Pkt.nr: 11 Analyseprojekt - forskel på LBN og de reelle regnskabsresultater, hjemmeplejen. 163719 Indstilling: at socialudvalget tager indstillingen fra analysegruppen om forskel i LBN-budget og de reelle

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

DRIFTSAFTALE. Ny aftale Ændringer med rødt. Mellem. Glostrup Kommune Rådhusparken Glostrup

DRIFTSAFTALE. Ny aftale Ændringer med rødt. Mellem. Glostrup Kommune Rådhusparken Glostrup Ny aftale 2016 Ændringer med rødt Mellem Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup og Biografforeningen Sofarækken Bryggergårdsvej 2C 2600 Glostrup oprettes følgende: DRIFTSAFTALE vedr. biografdrift

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde

Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets ansvarsområde ØKONOMI OG STYRING Dato: 19. december 2017 Tlf. dir.: 4024 1712 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Sascha Hjorth Sagsid: 00.30.00-S00-9-16 Udmøntning af Aftale om budget 2018 for Kultur- og Fritidsudvalgets

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2011

Afgørelse om prisloft for 2011 Hørsholm Vand ApS (spildevand) Att.: Gitte Benner Storm Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm 13. december 2011 Sag 4/1020-0600-0051 / VAND Deres ref. Indledning Afgørelse om prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Årsrapport for 2014 Grønnegades kaserne Kulturcenter

Årsrapport for 2014 Grønnegades kaserne Kulturcenter Årsrapport for 2014 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2.1. Det økonomiske resultat indenfor selvforvaltning... 3 2.2. Redegørelse for det økonomiske resultat... 3 3. Opfølgning på selvforvaltningsmålene...

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Verdo Vand A/S Att.: Jesper S. Sahl Agerskellet 7 8920 Randers NV Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00301 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de vandselskaber,

Læs mere

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER

Beretning TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER Beretning om TILSKUD TIL RETSHJÆLPSINSTITUTIONER 2019 Afgivet af Civilstyrelsen i maj 2019 Toldboden 2, 2. sal 8800 Viborg Telefon: 33 92 33 34 CVR: 11 57 01 19 www.civilstyrelsen.dk civilstyrelsen@civilstyrelsen.dk

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014.

Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Børne- og Skoleudvalget, den 11. november 2013, sag nr. 2 Godkendelse af takster, budget 2014. Notat vedrørende tilskud til private og kommunale Nærværende notat beskriver følgende: 1. Tilskud til private

Læs mere

for egne eller lejede lokaler

for egne eller lejede lokaler for egne eller lejede lokaler Kort og godt om lokaletilskud Århus Kommune støtter børne- og ungdomsaktiviteter i henhold til Folkeoplysningsloven. Det sker primært på tre måder, nemlig ved at yde tilskud

Læs mere

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser

Bekendtgørelse om formidlingstilskud til nedbringelse af billetpriser BEK nr 1261 af 13/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 5. januar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2012-014712 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om formidlingstilskud

Læs mere

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer:

[UDKAST] I lov om regionernes finansiering, jf. lovbekendtgørelse nr. 797 af 27. juni 2011, foretages følgende ændringer: [UDKAST] Forslag til Lov om ændring af lov om regionernes finansiering (Indførelse af betinget bloktilskud for regionerne og indførelse af sanktioner for regionerne ved overskridelse af budgetterne) 1

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Driftsresultat Afskrivninger i alt Resultat

Driftsresultat Afskrivninger i alt Resultat RESULTAATOPGØRELSE Overetage - springcenter Underetage - varmtvandsbassin Eksisterende hal Og bevægelsesrum Sansefitness, multirum Lejeindtægter 530045 573000 1816000 Tilskud kommune 372670 234000 0 øvrige

Læs mere

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2015

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2015 Tisvilde Bio's Venner Hovedgaden 38 3220 Tisvildeleje CVR nr. 16 23 08 71 Årsrapport 2015 Den 28. maj 2016, dirigent Dennis Duelund Tisvilde Bio's Venner INDHOLDSFORTEGNELSE Regnskabspåtegning 1 Side Revisorerklæring

Læs mere

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning.

Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd A/S (Odense) og Nordfyns Spildevand. Indledning. Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C 10. december 2010 Sag 4/1020-0389-0005 / VAND Deres ref. Afgørelse om nyt prisloft for 2011 i anledning af fusion mellem Vandcenter Syd

Læs mere

Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab LUKKET/FORTROLIGT Hovedstadens Beredskab Vurdering af grundlag for regulering af det samlede budget og forholdet mellem kommunernes betaling (også benævnt Musefældeklausul ) Baggrund Etableringen af Hovedstadens

Læs mere

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2016

Tisvilde Bio's Venner. Årsrapport 2016 Tisvilde Bio's Venner Hovedgaden 38 3220 Tisvildeleje CVR nr. 16 23 08 71 Årsrapport 2016 Den 20. maj 2017, dirigent Dennis Duelund Tisvilde Bio's Venner INDHOLDSFORTEGNELSE Regnskabspåtegning 1 Side Revisorerklæring

Læs mere

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018

AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 AKTUEL ØKONOMI Ultimo august 2018 Indhold Resume og indledning... 1 Risikofaktorer... 2 Den faktiske kassebeholdning... 3 Den gennemsnitlige likviditet... 4 Ændringer i forhold til sidste måneds aktuelle

Læs mere

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger

Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger 22. august 2018 Fremlæggelse af Direktørgruppens forslag til besparelser, herunder effektiviseringskataloget Fælles om nye løsninger Indledning Det vedlagte materiale udgør Direktørgruppens forslag til,

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget

Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Referat fra ordinært møde 27. september Onsdag 27.09.2017 kl. 16:00 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Ny struktur for behandling af puljeansøgninger

Læs mere

VEJLEDNING. 3. september 2013. Vejledning om Formidlingsordningen (Billetkøbsordningen) til teatre i pulje 1

VEJLEDNING. 3. september 2013. Vejledning om Formidlingsordningen (Billetkøbsordningen) til teatre i pulje 1 VEJLEDNING Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 3. september 2013 Vejledning om Formidlingsordningen

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere