SKOLEN I FREMTIDEN SCENARIER SOM INPUT TIL SKOLESTRUKTURANALYSEN 2011/02/01 SKOLEN I FREMTIDEN - INTERESSENTWORKSHOP

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SKOLEN I FREMTIDEN SCENARIER SOM INPUT TIL SKOLESTRUKTURANALYSEN 2011/02/01 SKOLEN I FREMTIDEN - INTERESSENTWORKSHOP"

Transkript

1 SKOLEN I FREMTIDEN SCENARIER SOM INPUT TIL SKOLESTRUKTURANALYSEN

2 DAGSORDEN Formålet er at skabe et fælles afsæt for opgaven og få de forskellige scenarier diskuteret igennem for at få belyst potentialer, begrænsninger og alternativer Diskussionen skal kvalificere scenarier og samlet set kvalificere skolestrukturanalysen Indhold Centrale præmisser for opgaven Statusbeskrivelse Anbefalinger fra andre Scenarier Det videre forløb

3 TIDSPLAN OG PROCES Tidspunkt Indhold Velkomst og præsentation Et fælles afsæt præsentation af centrale indsigter v/rambøll Oplæg til gruppearbejde Gruppedrøftelser af scenarier Plenumfremlæggelse af drøftelser Middag Plenumfremlæggelse af drøftelser fortsat Opsamling perspektiver og processen Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Morten Flæng, formand for Udvalget for Børn og Unge Bent Østergaard, direktør, Børn og Unge Mogens Beck, skoleleder, Birkelundskolen Agner Lund, skoleleder, Tvis Skole Michael Lynge Hansen, skolebestyrelsesformand, Nørrelandsskolen Pia Villesen, FTR, BUPL Jens Kristian Hedegaard, næstformand for Udvalget for Børn og Unge Arvid Lisbjerg, skolechef, Skoleafdelingen Lise Graversen, skoleleder, Ulfborg og Thorsminde Skole Birte Ebbensgaard, skolebestyrelsesformand, Borbjerg Skole Birthe Gehrt, TR, HK Bo Meldgaard, pæd. adm. konsulent, Carsten Esager Sørensen, dagtilbudschef Marianne Fløe Hestbjerg, Naur-Sir Skole Gunhild Siggaard Hansen, skolebestyrelsesformand, Ryde Skole Torben Voss, FTR, DLF Michael Andersen, Udviklingskonsulent, Strategi og Udvikling

4 CENTRALE PRÆMISSER FOR OPGAVEN Vi skal ikke være enige og bliver det nok heller ikke, men vi må alle acceptere: At økonomi spiller en væsentlig rolle der er pres på det kommunale budget At fagligheden skal sikres folkeskoleloven har det som en primær del af formålet At synspunktet om lokal tilstedeværelse er legitimt Rambølls opgave er at komme med et oplæg der kan kvalificere den politiske beslutning på baggrund af input fra blandt andet interessentgruppen, vores analyser og vurderinger. Vi har ikke bestemte præferencer, men økonomisk holdbarhed og faglig forsvarlighed har afgørende vægt for vores anbefalinger.

5 FOLKESKOLEN I HOLSTEBRO KOMMUNE Det politiske grundlag for valgperioden: Folkeskolen er et af valgperiodens vigtigste indsatsområder. Det betyder, at skolerne skal have bedre økonomiske rammer, og det betyder, at der er et fælles fokus på at opkvalificere undervisningen. I skolepolitikken står der, at Holstebro Kommune vil arbejde for, at alle børn og unge skal opnå læring, dannelse og trivsel, hvor der er fokus på: At arbejde med en fælles og anerkendende tilgang At arbejde for faglighed og inklusion At arbejde for et læringsmiljø og fællesskab med afsæt i fysiske rammer og trivsel At arbejde med afsæt i samarbejde, tværfaglighed, forældreinddragelse og gode overgange At arbejde med udvikling af administrativ og pædagogisk ledelse

6 SKOLEN I FREMTIDEN STATUSBESKRIVELSE

7 ØKONOMI OG FREMTIDIGE UDFORDRINGER De enkelte skolers samlede budget er i dag på 316 mio. kr. Budget er fordelt mellem 23 skoler, hvor den største, Sct. Jørgens Skole, har 49 mio. kr. i budget og den mindste, Thorsminde Skole, ca. 1 mio. kr. i budget. Thorsminde Skole og Herrup Skole er planlagt lukket i Der er stor forskel på skolernes størrelse, men hovedparten af skolerne har et budget på mindre end 20 mio. kr. og ca. halvdelen et budget under 10 mio. kr.: I budgetaftalen for er der planlagt besparelser på skoleområdet Desuden viser befolkningsprognoser, at kommunen det næste årti vil få markant flere ældre (65+ år) samt opleve et befolkningsfald i gruppen af årige, hvilket alt andet lige vil medføre en reduktion i skatteindtægterne.

8 NØGLETAL FOR SKOLEOMRÅDET I UDVALGTE KOMMUNER I gennemsnit har de danske kommuner kr. i udgifter pr. elev i folkeskolen. Holstebro Kommune bruger kr. pr. elev i folkeskolen og ligger dermed ca. 15 % lavere end landsgennemsnittet. Den gennemsnitlige klassekvotient er i Holstebro 20 elever, hvilket omtrent svarer til landsgennemsnittet på 21. Den gennemsnitlige skolestørrelse i Holstebro på 286 ligger dog betydeligt mindre end landsgennemsnittet på 372. Note: De kommunale nøgletal er fra Center for Kommunaløkonomi i Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Se noegletal.dk.

9 PROGNOSEN VISER ET SVAGT FALD I BEFOLKNINGSTALLET Befolkningsudviklingen er estimeret til at være svagt faldende mellem 2010 til 2023 med et årligt gennemsnitligt befolkningsfald på -0,05 %. Samtidig er der estimeret en befolkningsmæssig stigning i den ældre del af befolkningen, men et fald i antallet af børn. Note: Befolkningsprognose Holstebro Kommune.

10 FALD I ANTALLET AF 0-16 ÅRIGE RAMMER SKOLERNE MED STOR FORSKEL Antallet børn i alderen 0-16 år forventes at falde fra ca til ca i 2023 Det faldende elevtal rammer skoledistrikterne meget forskelligt. 38 % af de 21 opgjorte distrikter vil få færre elever i fremtiden. Omkring 24 % af skolerne vil have et stabilt elevtal, mens 38 % vil have et stigende elevtal. Note: Herrup Skole og Thorsminde Skole er ikke opgjort i denne analyse.

11 ELEVUDVIKLING FORDELT PÅ DISTRIKTER

12 DER ER MARKANTE FORSKELLE I UDGIFTEN PR. ELEV FOR SKOLER MED 0-7. KLASSER Udgift pr. elev i DKK. Antal elever er angivet i parentes Udgiften pr. elev for skoler med 1-7. klasser svinger med 500 %. I alt er der elever på disse skoler, der tilsammen har et budget på ca. 120 mio. kr. Den årlige gennemsnitlige udgift pr. elev er kr. Mejrup Skole har de mindste årlige udgifter pr. elev på kr., mens Herrup Skole har dobbelt så mange udgifter pr. elev. med kr. Thorsminde Skole og Herrup Skole er planlagt lukket i 2011, hvorved de to skoler med de største udgifter pr. elev forsvinder. Specialskoleelever er opgjort særskilt. Gennemsnit Note: Ellebækskolen har kun undervisning fra 1. til 6. klasse

13 UDGIFTEN PR. ELEV SVINGER MEGET FOR SKOLER MED 0-9. KLASSER Udgift pr. elev i DKK Udgiften pr. elev for skoler med 0-9. klasser varierer forholdsvis meget, men er dog mere udlignet sammenlignet med skoler uden klasser. I alt er der elever på disse skoler, der tilsammen har et budget på ca. 163 mio. kr. Den gennemsnitlige udgift pr. elev for disse skoler er kr. Sønderlandsskolen har de mindste årlige udgifter pr. elev på kr., mens Ulfborg Skole har de største årlige udgifter pr. elev på kr. Tallene er justeret for udgifter til specialskoleelever. Gennemsnit

14 ANTAL KLASSER OG KLASSEKVOTIENTER Antallet af klasser spænder fra de små skoler med ca. 8 klasser til de større skolet med ca klasser. I gennemsnit har skolerne i Holstebro 14 klasser. Klassekvotienten varierer meget mellem skolerne. I gennemsnit er klassekvotienten 19,5 elever for alle skoler, men kvotienten svinger fra 11 til 23 på Vemb Skole. Thorsminde Skole og Herrup Skole har klassekvotienter på 7 og 8.

15 LINJEFAGSDÆKNINGEN VARIERER MEGET Der er meget stor forskel på den procentvise linjefags-dækning i Holstebros skoler Den gennemsnitlige dækning for skolerne er 67 %. Tolv skoler ligger under gennemsnittet, og seks skoler har under 50 % dækning på linjefag Ti skoler ligger over gennemsnit, og fire skoler har mere end 90 % dækning Der er ingen entydig sammenhæng mellem størrelse og procentvis dækning af linjefag Gennemsnit Note: Herrup Skole og Thorsminde Skole er ikke opgjort i denne analyse.

16 OMKRING HALVDELEN AF LEDERNE HAR EN GRUNDUDDANNELSE I SKOLELEDELSE Skoleleder Blandt de 21 opgjorte skoler har 62 % af skolelederne en grunduddannelse i skoleledelse fra COK Grenå Viceskoleleder/afdelingsleder Blandt de 12 skoler, der har en viceskoleleder/afdelingsleder, har 38 % en grunduddannelse i skoleledelse fra COK Grenå. Sct. Jørgen Skole og Sønderlandsskolen har tre viceskoleledere/afdelingsleder, hvoraf 1 på Sønderlandsskolen har en grunduddannelse i skoleledelse fra COK Grenå Har grunduddannelse i skoleledelse fra COK Grenå Har ikke grunduddannelse i skoleledelse fra COK Grenå Note: Herrup Skole og Thorsminde Skole er ikke opgjort i denne analyse.

17 KUN FÅ LEDERE HAR EN DIPLOMUDDANNELSE I LEDELSE Skoleleder Blandt de 21 opgjorte skoler har 19 % af skolelederne en diplomuddannelse i ledelse Blandt de 12 skoler, der har en viceskoleleder/afdelingsleder har 19 % en diplomuddannelse i ledelse Viceskoleleder/afdelingsleder Sct. Jørgen Skole og Sønderlandsskolen har tre viceskoleledere/afdelingsledere. To af de tre ledere på Sct. Jørgen Skole har en diplomuddannelse i ledelse, mens en af de tre ledere på Sønderlandsskolen har en diplomuddannelse i ledelse Ingen SFH-ledere har en diplomuddannelse i skoleledelse Har diplomuddannelse i ledelse Har ikke diplomuddannelse i ledelse Note: Herrup Skole og Thorsminde Skole er ikke opgjort i denne analyse.

18 SKOLEN I FREMTIDEN HVAD ANBEFALER ANDRE

19 HØJERE KOMPETENCENIVEAU PÅ SKOLERNE Forskningsbaseret læreruddannelse Skærpet optagelseskrav på læreruddannelse og fokus på pædagogik/didaktik Inddragelse af mere forskning i undervisningen Styrkelse af fagkompetence og it i undervisningen Fokus på klasseledelse Kompetenceløft blandt skoleledere Spidskompetencer i arbejdet med udsatte børn og unge Forskellige medarbejderprofiler (ex. baggrunde, uddannelsesniveau)

20 FOKUS PÅ RESULTATER OG TRIVSEL Synlighed om resultater og trivsel Højere grad af måling på resultater og trivsel Resultataflønning af skoleledere Fagligt løft og fokus på læsning gennem hele forløbet Fokus på at inkludere flere udsatte børn og unge i det almindelige undervisningsmiljø (ex. PPR, familieafdeling etc. ud på skolerne) færre elever skal modtage specialundervisning Integration af det samlede tilbud til børn og unge (ex. Sammenhæng mellem skole, dagtilbud og fritid)

21 STØRRE SKOLER OG FLEKSIBILITET Væk med begrænsninger af hold Krav om 6 timers skolegang om dagen Fleksibel arbejdstilrettelæggelse og undervisningsdifferentiering Fleksible åbningstider Kommunerne skal have frihed til at organisere skolerne, som de vil Ny overbygning fra 6. til 9. klasse med fokus på valg af fagligt niveau, fleksibilitet, projektforløb, nye former for undervisning (ex. forlagt, forelæsning etc.) Større skoler med minimum 3 spor styrkelse af de faglige miljøer, faglighed og en forudsætning for de andre anbefalinger særligt i forhold til kompetenceløft og forskning

22 SKOLEN I FREMTIDEN OPLÆG TIL SCENARIER

23 DET KOSTER PENGE AT UDVIKLE Der skal skabes et provenue som en konsekvens af budgetforliget og for at gøre det bedre og opkvalificere undervisningen, ex.: Vejledende timetal Efter- og videreuddannelse (ex. bedre inklusion) It (ex. nyindkøb) Hvordan kan det økonomiske grundlag skabes? Penge fra andre sektorområder Mere effektiv drift Struktur

24 SCENARIE 1 GENNEMSNITLIG TILDELING Bevarelse af eksisterende skoler, men trinvis lukning ud fra et minimumsprincip og søgning til skolen Den enkelte skole og bestyrelse beslutter Ingen naturlig afgrænsning i indskoling, mellemtrin og overbygning nuværende struktur er afgørende og størrelsen på skolen bestemmer Anden tildelingsmodel med afsæt i et gennemsnit pr. elev Store skoler har kompetencecenter, specialklasser (specialundervisning) 10. kl. fortsat placeret centralt inkl. specialskole Strukturel konsekvens: Økonomisk konsekvens: Driftsøkonomisk og fagligt pres på de mindre skoler Økonomisk pres på kommunen Penge fra områder eller ny tildelingsmodel? Gentænke budgetter Mest brutale, men trinvise ændringer Fortsat usikkerhed om skolernes eksistens Herrup Skole og Thorsminde Skole skal potentielt lukkes i 2011 Lukning af andre skoler?

25 SCENARIE 2 STORDISTRIKTSSKOLEN Samling af skoler minimum 3 spor på hver skole En model: Samling i storskoler på elever En anden model: Hovedafdeling (bh. 9. kl.) med underafdelinger (bh. - 2./3. kl.) Fælles ledelse, fælles administration og fælles faglige funktioner Evt. lokale børnehuse (SFH, daginstitutioner, bh. -3. kl.) Ved hver lukning og sammenlægning dannes en ny skole Hver storskoledistrikt har kompetencecenter, specialklasser (specialundervisning) 10. kl. fortsat placeret centralt inkl. specialskole Økonomisk konsekvens: Langsigtet økonomisk løsning Høj økonomisk potentiale Forventet højere investeringsomkostninger Strukturel konsekvens: Visionær, men mange skolelukninger Omlægning af distrikter Ca. 10 skoler (evt. ekskl. underafdelinger) Potentiel lukning af ca. 13 skoler, men potentielt mindre med etablering af underafdelinger

26 SCENARIE 3 MINIMUMSKRAV Faglig og driftsøkonomisk minimum Rettesnor: minimum 1 spor, elever pr. klasse, som minimum ca. 150 elever pr. skole og efterleve faglige krav Frivillig lukning eller sammenlægning ud fra et driftsøkonomisk og fagligt perspektiv Indskoling, mellemtrin og overbygning er ikke defineret på forhånd skoler kan gå sammen (men der skal indhentes økonomisk og adm. potentiale ved sammenlægning) Lokale børnehuse (SFH, daginstitutioner, bh. -3. kl.) Store skoler har kompetencecenter, specialklasser (specialundervisning) 10. kl. fortsat placeret centralt inkl. specialskole Strukturel konsekvens: Økonomisk konsekvens: Mellemlang økonomisk løsning Mellemhøj økonomisk potentiale Lavere grad af investering Sammenlægning og lukning af skoler giver ændring i distrikter Ca. 16 skoler Potentiel lukning af ca. 7 skoler

27 SCENARIE 4 LOKALOMRÅDER Afgrænsning af lokalområder sikre variation i lokalområder: dagpasning, skole, idrætshal, kultur og fritidstilbud etc. Hvert område skal have en stor skole (+400) der skal være et tilbud fra bh kl. Rettesnor: minimum 1 spor, elever pr. klasse, som minimum ca. 150 elever pr. skole Indskoling, mellemtrin og overbygning er ikke defineret på forhånd skoler skal gå sammen (men der skal indhentes økonomisk og adm. potentiale ved sammenlægning) Ved hver lukning og sammenlægning dannes en ny skole Hver skole har kompetencecenter Hvert lokalområde har specialklasser 10. kl. fortsat placeret centralt inkl. specialskole Strukturel konsekvens: Økonomisk konsekvens: Mellemlang økonomisk løsning Høj økonomisk potentiale Forventet højere investeringsomkostninger Sammenlægning og lukning af skoler giver ændring i distrikter Ca. 15 skoler Potentiel lukning af ca. 8 skoler Langsigtet strukturel løsning (PPR, familie etc.)

28 ANDRE LØSNINGER Etablering af overbygningsskoler klasse Etc.

29 OPLÆG TIL DISKUSSION Udpeg en personer, der fremlægger resultater for de andre I bedes gruppevis diskutere muligheder, begrænsninger og alternativer i forhold til de forskellige scenarier med afsæt i følgende: Økonomi og drift Ledelse (evt. fælles ledelse), administration og faglige funktioner Læringsmiljø og undervisning Kompetencer og udvikling Fællesskab og lokal forankring

30 SKOLEN I FREMTIDEN DET VIDERE FORLØB

31 TIDSPLAN FREMADRETTET Uge Deadline Aktivitet Formål 1 til januar Desk research Databeskrivelse 1 til januar Fremskaffelse af data Databeskrivelse januar Projektgruppemøde Diskussion af statusbeskrivelse og potentielle scenarier 2 til januar Statusbeskrivelse Statusbeskrivelse af skoleområdet januar, kl Styregruppemøde Orientering om status og statusbeskrivelse januar Oplæg til interessentgruppe Oplæg til seminar og skitse til scenarier 5 1. februar, kl Interessentworkshop Afklaring af scenarier 6 9. februar Udvikling af scenarier Udkast til scenarier (indhold, fordele, ulemper etc.) februar, kl Projektgruppemøde Diskussion af udkast til scenarier februar Scenariebeskrivelse Scenarier til interessentgruppe februar, kl. 19 Evt. byrådsmøde februar, kl Interessentseminar Færdiggørelse af scenarier 9 til marts Rapport Konsekvensberegninger, analyse og beskrivelse marts, kl Projektgruppemøde Diskussion og kvalificering af rapport marts, kl Interessentgruppemøde Diskussion og kvalificering af rapport marts Skolestrukturanalyse Færdiggørelse af skolestrukturanalyse marts, kl. 13 Styregruppemøde Godkendelse af skolestrukturanalyse

32 SCENARIER SOM INPUT TIL SKOLESTRUKTURANALYSEN

FREMTIDENS SKOLE SKOLE- STRUKTURANALYSE

FREMTIDENS SKOLE SKOLE- STRUKTURANALYSE Til Holstebro Kommune Dokumenttype Rapport Dato Marts 2011 FREMTIDENS SKOLE SKOLE- STRUKTURANALYSE Til Holstebro Kommune Dokumenttype Rapport Dato Marts 2011 FREMTIDENS SKOLE SKOLE- STRUKTURANALYSE FREMTIDENS

Læs mere

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune

Forslag til ny ressourcetildelingsmodel for folkeskolerne i Holstebro Kommune Indhold Baggrund:... 2 Præsentation af de 4 modeller:... 3 Sammenligning:... 4 Økonomiske konsekvenser Forslagene til nye fordelingsmodeller på folkeskoleområdet er lavet med udgangspunkt i budgettal for

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188

REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde den 12. april 2007, kl. 9.00 i lokale 188 REFERAT Udvalget for Børn og Unge temamøde, kl. 9.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Budget 2008 - tema 3. Skolestrukturdebat - tema 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende: Ingen Mødet slut kl.:

Læs mere

Bilag 5 Beskrivelse af beregningsgrundlag i tildelingsmodellen

Bilag 5 Beskrivelse af beregningsgrundlag i tildelingsmodellen Bilag 5 Beskrivelse af beregningsgrundlag i tildelingsmodellen Gruppering af skolerne De 18 skolerne er inddelt i 4 grupper: Gruppe 1 Gruppe 2 Gruppe 3 Gruppe 4 0-200 elever 200-600 elever 200-650 elever

Læs mere

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet

Præsentation HØRSHOLM KOMMUNE. Scenarier på skoleområdet Præsentation Scenarier på skoleområdet Indhold 1. Formål og opdrag 2. Forudsætninger 3. Præsentation af scenarier på skoleområdet Formål og opdrag Formålet: At undersøge, om der kan skabes en ny struktur,

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Indledning Motivation og hovedbudskab Læring og trivsel hos børn og unge Hovedbudskabet med omstillingen er: Alle unge skal have forudsætninger for at få uddannelse Vores børn skal trives, og de skal lære

Læs mere

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole

Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Høringsmateriale vedr. nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole som selvstændig skole Børn, unge og læring oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning 3 1.1 Tidsplan 3 2. Forslag til nedlæggelse af Halsnæs Heldagsskole

Læs mere

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007

REFERAT. fra. Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 Side 1 af 5 REFERAT fra Økonomiudvalgets møde den 14. august 2007 ÅBEN DEL 1. Skolestrukturdebat 2007 Side 2 af 5 Økonomiudvalget den 14. august 2007 kl. 08.00 Deltagere: Fremmøde Rolle Deltager Bemærkning

Læs mere

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE

SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE SPECIALUNDERVISNING OG SPECIALPÆDAGOGISK BISTAND I FREDENSBORG KOMMUNE Politiske målsætninger for skolernes specialundervisning og specialpædagogisk bistand i det almindelige undervisningsmiljø Forord

Læs mere

R E F E R A T. Der blev velkommen til ny ledelsesrepræsentant Lars Kirk Andersen og ny medarbejderrepræsentant Eva Rebbe (HK).

R E F E R A T. Der blev velkommen til ny ledelsesrepræsentant Lars Kirk Andersen og ny medarbejderrepræsentant Eva Rebbe (HK). Den 27.08.2015 R E F E R A T fra møde i Fælles MED-Udvalg for Børn og Unge den 25.08.2015, kl. 10.00 12.00 i lokale 187. Medarbejderrepræsentanterne holder formøde kl. 09.00 i 187. Sendt til: Ledelsesrepræsentanter

Læs mere

Udvikling i pladsbehov og kapacitet for 0-2 årige børn

Udvikling i pladsbehov og kapacitet for 0-2 årige børn Pasningsbehov pr. skoledistrikt Holstebro Kommune - befolkningsprognose 2015-2026 Indbyggere pr. 1.1 Rolf Krake Beregnet pasningsbehov 105 118 123 132 132 133 105 118 123 132 132 133 Institutionskapacitet

Læs mere

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL

Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur for dagtilbud og skoler Den 20. november 2018 LÆRING & TRIVSEL Status på evaluering af ledelses- og områdestruktur Evalueringen - en del af KB s procesplan

Læs mere

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011.

Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Referat fra det årlige dialogmøde med forældreråd og skolebestyrelse den 12. maj 2011. Velkomst ved skolebestyrelsesformand Gitte Schmidt som orienterede om skolebestyrelsens arbejde: Det første den nytiltrådte

Læs mere

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188

REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl i lokale 188 REFERAT Ekstraordinært møde Udvalget for Børn og Unge Den 09. august 2007 kl. 08.00 13.00 i lokale 188 ÅBEN DEL 1. Meddelelser 2. Skolestrukturdebat 3. Budget 2008 4. Pressen 5. Eventuelt 1 Fraværende:

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

2. møde i omstillingsgruppen for Læring og Trivsel. 8. april 2014

2. møde i omstillingsgruppen for Læring og Trivsel. 8. april 2014 2. møde i omstillingsgruppen for Læring og Trivsel 8. april 2014 Møderækken i omstillingsgruppen 1. Møde, 13. marts, kl. 16-19 Fælles opstartsmøde 2. møde, 8. april 2014, kl. 16-20 Identifikation af scenarier

Læs mere

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken.

Politikerdebat og skolevalg gennemført med stor succes. Pt. arbejdes der på galla på både Absalon og Bjergmarken. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Dagsorden Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Onsdag den 27. februar kl. 17.00 ca.19.15 Hvor: Absalon Deltagere: Afbud/fravær: Kristian, Michael, Nikoline Punkt

Læs mere

Hovedpunkter fra temaanalysen

Hovedpunkter fra temaanalysen Hovedpunkter fra temaanalysen Faaborg-Midtfyn Kommune er den landkommune, der har det næsthøjeste udgiftsniveau til folkeskolen pr. elev. Udgiftsniveauet pr. elev er 12,4 pct. højere end gennemsnittet

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7

Aftale mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN. Side 1 af 7 Aftale 2012-14 mellem Randers Byråd og GRØNHØJSKOLEN Side 1 af 7 1. Formål med aftalen Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2008 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune.

Læs mere

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni

Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Dialogmøde VIA University College - den 16. juni Målet med dialogmødet Orientere om status for arbejdet med Skolestrategi 2021 Få inspiration til det videre arbejde frem til august Program 19.00 Velkommen

Læs mere

BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE 1. MØDE I OMSTILLINGSGRUPPEN LÆRING & TRIVSEL

BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE 1. MØDE I OMSTILLINGSGRUPPEN LÆRING & TRIVSEL BÆREDYGTIGE SKOLER OG BØRNEHUSE 1. MØDE I OMSTILLINGSGRUPPEN Den næste 1 ½ time Velkommen og præsentation 1. Oplæg (15 min) - Budskaber fra sidste omstillingsgruppe - Hvad sker der fra nu og til juni?

Læs mere

Orientering til skolebestyrelserne

Orientering til skolebestyrelserne 06. maj 2015 Orientering til skolebestyrelserne Tak til alle, der har taget aktivt del i at udvikle idéer til en strategi for Folkeskolen i Silkeborg frem mod år 2021. Børne- og Ungeudvalget har nu kigget

Læs mere

Skolefællesskaber og økonomi

Skolefællesskaber og økonomi Skolefællesskaber og økonomi Når elevtallet falder, bliver der færre penge til skolerne I Silkeborg Kommune bliver budgettet til skoleområdet tilpasset udviklingen i antallet af børn i skolealderen i kommunen.

Læs mere

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium.

Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget kommisorium. 112 Forslag til ny tildelingsmodel på skoleområdet Sagsnr: 17.01.10-A00-1-16 Sagen afgøres i: Sagsresume Sagen afgøres i:. Forslag til nye ressourcetildelingsmodel på skoleområdet på baggrund af vedtaget

Læs mere

Udkast til kommissorium for analyse af skoleområdet

Udkast til kommissorium for analyse af skoleområdet Kommissorium Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Tlf. 49282971 Mob. 25312971 hhn11@helsingor.dk Dato 18.12.2015 Sagsbeh. Hanne Harloff Nøddekær Udkast til kommissorium

Læs mere

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE

UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE UDFORDRINGER TIL ALLE & UDDANNELSE FOR FLERE Hermed præsenteres et oplæg om folkeskole og dagtilbud (0 16 årige) i Viborg Kommune. Oplægget er udarbejdet af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti

Læs mere

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre

Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2014 2017. Alle elever skal lære mere og trives bedre Strategi for skoleområdet i Vordingborg Kommune 2017 Alle elever skal lære mere og trives bedre Mål, formål og oprindelse Målet er implementering af Folkeskolereformen over en treårig periode med udgangspunkt

Læs mere

Inklusion hvor det giver mening

Inklusion hvor det giver mening Børne- og UddannelsesforvaltningenBørne og Uddannelsesforvaltningen Inklusion hvor det giver mening Inklusion i et spændingsfelt mellem ydre og indre pres samt pædagogik og økonomistyring Medaktør i egen

Læs mere

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2017 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016

Velkommen til borgermøde. 25. og 26. april 2016 Velkommen til borgermøde 25. og 26. april 2016 Styregruppen for folkeskoleanalyse: Præsentation af arbejdet og den videre proces Ved borgmester Jan Petersen Programmet for i aften Styregruppens arbejde

Læs mere

Skolestruktur 2011 Udvalget for Børn- og Unge Høring om ændringer i Holstebro Kommunes skolestruktur

Skolestruktur 2011 Udvalget for Børn- og Unge Høring om ændringer i Holstebro Kommunes skolestruktur 1. Indledning Holstebro Kommune har udarbejdet en Skolepolitik, hvor der er fokus på temaerne: faglighed og inklusion, læringsmiljø og fællesskab, samarbejde og ledelse. Udfordringen for skolevæsenet i

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET OPGAVER OG ØKONOMI Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Inklusionscenter og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER

RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER RAMMEN FOR OG MÅLET MED OMSTILLINGSGRUPPERNE ØKONOMISK OG FAGLIGT BÆREDYGTIGE BØRNEHUSE STØRRE OG BEDRE UDSKOLINGSMILJØER Omstillingsgruppernes udgangspunkt Det politiske udgangspunkt Den økonomiske udfordring

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs 20.maj 2015 Peter Bogh, Claus Herbert, Morten H. Vestergaard, KLK 1 Hvad skal vi igennem? Hvad viser nøgletal Sektoranalysen Hvor ligger potentialerne?

Læs mere

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling

Dragør Kommune Borgmestersekretariat, IT og Udvikling Side nr. 1 Baggrund for notat Dragør Kommunes afdeling for Skole, Kultur og Fritid har udarbejdet dette notat om baggrunden for en ændret skolestruktur. Notatet belyser de politiske målsætninger for skoleområdet

Læs mere

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen

Udsættelse af. skolestart. Et samarbejde mellem. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Udsættelse af skolestart Et samarbejde mellem Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen og Skoleforvaltningen Baggrund... 3 Lovgrundlag... 3 Inklusion... 3 Fremtidig praksis vedr. skoleudsættelse Skoleudsættelse

Læs mere

Læring og trivsel hos børn og unge

Læring og trivsel hos børn og unge Læring og trivsel hos børn og unge Omstillingsgruppens anbefalinger Materiale til byrådet - juni 2014 På baggrund af de første to møder i omstillingsgruppen er der formuleret tre temaer: Større sammenhæng

Læs mere

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012

Varde Kommune Bytoften Varde Att.: Rune Olesen. Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Att.: Rune Olesen Janderup Skole Nybrovej 36A 6851 Janderup Tlf. 75 25 83 75 Den 25. oktober 2010 Vedr.: Høring af sparekatalog 2012 Skolebestyrelsen har på ordinært

Læs mere

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Tids- og Handleplan for sammenlægningen af. Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen. i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Tids- og Handleplan for sammenlægningen af i perioden fra 21. februar 1. august 2012 De to skolebestyrelser mødet den 8. marts 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens Bilag 2 Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) LANDSBYORDNING 1. Kommunens navn Assens 2. Folkeskole og dagtilbud omfattet af ansøgningen Alle folkeskoler og dagtilbud

Læs mere

Skitse A for område- og skolestruktur. Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler. Beskrivelse af forslag. Dagtilbud

Skitse A for område- og skolestruktur. Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler. Beskrivelse af forslag. Dagtilbud Skitse A for område- og skolestruktur Skitse Skitse A: 4 områder & 4 skoler Beskrivelse af forslag 1. Furesø Kommune opdeles i 4 distrikter, hvor der er sammenhæng mellem dagtilbud og skole, så hver områdeinstitution

Læs mere

Udvikling af Børne- og Skoleområdet

Udvikling af Børne- og Skoleområdet ORIENTERING Dec 14 Udvikling af Børne- og Skoleområdet I 2015 igangsættes en proces, der skal belyse og bearbejde de kommende års udvikling på dagtilbuds-, skole- og ungeområdet. I denne orientering er

Læs mere

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5

NOTAT 23. oktober 2013. Folkeskolereformen. Arbejdsgruppe 5 NOTAT 23. oktober 2013 Folkeskolereformen Arbejdsgruppe 5 Arbejdsgruppe 5 Aftaler, arbejdstidsregler og kompetenceudvikling Kompetenceudviklingsstrategi Økonomi Opvækst- og Uddannelsesudvalget besluttede

Læs mere

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune

Høringsforslag. Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Høringsforslag Forslag om ny struktur på skoleområdet Frederikssund Kommune Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Juridisk ramme for høringen... 4 1.2 Høringsproces i Frederikssund Kommune... 4 2.

Læs mere

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation

Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation BUDGETINFORMATION FRA Midtvendsyssel Lærerkreds budgetinformation Indledning: Som led i budgetdebatten udsender Midtvendsyssel Lærerkreds i år en budgetinformation

Læs mere

Skolereform har tre overordnede formål:

Skolereform har tre overordnede formål: Skolereform har tre overordnede formål: 1. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige de kan. Mål: Flere dygtige elever i dansk og matematik 2. Folkeskolen skal mindske betydningen

Læs mere

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler

Tabel 1 Samlede nettodriftsudgifter på skoleområdet i Helsingør Kommune (kr.) Regnskab 2016 Budget Folkeskoler NOTAT Center for Økonomi og Ejendomme Økonomi Service Stengade 59 3000 Helsingør Cvr nr. 64 50 20 18 Dato 17.08.2017 Faktanotat om skolernes økonomi, september 2017. Notatet indeholder en status på skolernes

Læs mere

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm

Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm 2019-2022 24.1.2019 Notat af Skolechef Espen Fossar Andersen 1 Indhold Udviklingsplan for folkeskolerne på Bornholm... 1 2019-2022... 1 Indledning... 3 Målsætning...

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den. Ungdomsudvalget (BUU) og repræsentanter fra skolebestyrelserne.

Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den. Ungdomsudvalget (BUU) og repræsentanter fra skolebestyrelserne. KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningenn Pædagogisk Faglighed NOTAT Opsamling fra dialogmøde mellem Børne- og Ungdomsudvalget og Skolebestyrelserne den 27. oktober 2015. Tirsdag den 27. oktober

Læs mere

Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v.

Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v. 21.02.19 Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser m.v. 17, stk. 4 udvalget for en styrket skolestruktur for fremtidens folkeskoler i Rudersdal Kommune 21.02.19 Teknisk gennemgang af skoledata, prognoser

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune

Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Høringsmateriale Forslag til ændring af skolestrukturen i Køge Kommune Side 1/16 Indledning Ny skolestruktur Køge Kommune har med vedtagelse af Budget 2012-15 samt Budgeterklæringens punkt b ønsket at

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse

KERTEMINDE KOMMUNE. Casebeskrivelse KERTEMINDE KOMMUNE Casebeskrivelse 58 Overblik Region: Region Syddanmark Kommunestørrelse: 23.787 Socioøkonomisk indeks: Mellem Antal folkeskoler: 7 (inkl. et 10. klassecenter) Antal elever: Total:3146

Læs mere

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG).

Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Referat af TR-møde d. 24/8 2011. Afbud : Lars IJG, Enrico JS, Henrik TFS. (Annette delvist), Rasmus NY, Jørgen, Anja, Morten S. (NSG). Til stede: Henrik D, Mads, Karla, Helle L, Torben, Peter, Tine F,

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 10-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Gentofte Rådhus- Mødelokale D Indholdsfortegnelse Børne- og Skoleudvalget 10-08-2015 17:00 1

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler

Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler Punkt 8. Godkendelse af 1. behandling af forslag om frivillig sammenlægning af Vaarst- Fjellerad og Gistrup skoler 2016-051261 Skoleforvaltningen indstiller, at godkender, at Gistrup og Vaarst-Fjellerad

Læs mere

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet

Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Foreløbig rapport vedrørende analyse af organisering og struktur på skoleområdet Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Fakta... 2 Mål... 2 Modeller... 3 Model 1... 3 Model 2... 4 Model 3... 5 Model 4...

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

KVALITETSRAPPORT for. Balleskolen 2016/17

KVALITETSRAPPORT for. Balleskolen 2016/17 KVALITETSRAPPORT for Balleskolen 2016/17 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. FORORD 2. PRÆSENTATION AF SKOLEN 3. SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 3.1. Skolens læringsmiljøer sikrer børns ret til at udfolde egne faglige,

Læs mere

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum.

Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Mødet indledes med en kort rundtur på Afd. Absalon ved Pædagogisk leder Michael Larsen ca. 20 min. Vi mødes i skolens fællesrum. Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt:

Læs mere

Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015

Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015 Sagsnr.: 17.00.00-A00-12-16 Folkeskolens kvalitetsrapport 2014/2015 Bilag 1 Data fordelt på enkelte skoler Skoleafdelingen 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Karaktergivning ved folkeskolens 9.-klasseprøver...4

Læs mere

Udvikling af inkluderende læringsmiljøer og Visitationsprocedure af specialundervisning

Udvikling af inkluderende læringsmiljøer og Visitationsprocedure af specialundervisning Udvikling af inkluderende læringsmiljøer og Visitationsprocedure af specialundervisning Møde i Handicaprådet den 18. september 2017 Gældende fra 1. maj 2017 Formål Udarbejdet til ansatte i Lejre Kommune,

Læs mere

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Der er i notatet taget udgangspunkt i Helsingør Kommunes befolkningsprognose 2014 udarbejdet i marts 2014 for perioden 2014-2025. 1. Befolkningsgrundlaget

Læs mere

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015.

Dette notat indeholder en opgørelse over provenuet af den nye skolestruktur pr. 1. august 2015. Notat Vedrørende: Opgørelse af provenu i forbindelse med ny skolestruktur pr. 1.8.2015 Sagsnavn: Ny skolestruktur pr. 1.8.2015. Provenue Sagsnummer: 17.00.00-Ø00-2-15 Skrevet af: Torben Bugge/Jørn Sørensen

Læs mere

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger

Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Skoleindskrivning 2018 Information og praktiske oplysninger Holstebro Kommune Skoleafdelingen Side 1 of 8 Kære forældre Et nyt skoleår venter forude og som forældre til kommende skolebørn skal I indskrive

Læs mere

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel

Nøgletal Placering Udvikling Tiltag Tema 1: Resultater Trivsel Nøgletal for folkeskoleområdet 2016 Kommunernes Landsforening udarbejder udvalgte nøgletal for folkeskoleområdet. Første gang kommunerne fik tilsendt de centrale nøgletal var i december 2015. Nøgletallene

Læs mere

Skolestrategi juni 2014

Skolestrategi juni 2014 Børne- og Kulturforvaltningen Næstved Kommune Skolestrategi 2011 - juni 2014 Indledning Skolestrategien skal tydeliggøre sammenhæng, helhed og retning for skolevæsenets udvikling i Næstved kommune frem

Læs mere

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune

Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Kommissorium for arbejdet med at revidere inklusionsområdet i Assens Kommune Formål: 31.10.2017 Sagsnr. 17/11175 Kommissoriet skal angive pejlemærker og retning for de konkrete forslag til omlægning af

Læs mere

Skovvejens Skole. Før Dagsorden

Skovvejens Skole. Før Dagsorden Skovvejens Skole Skolebestyrelse Møde nr. 3 Torsdag d. 3. november 2016 Kl. 18.00 18.30 Økonomi KL. 18.30 21.00 Ordinært møde Møder: Tirsdag d. 13/12 (Kildebjerg) tirsdag d. 31/1 (Jyderup) Onsdag d. 1/3

Læs mere

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn "Landsbyordning".

Først og fremmest ser vi ikke Ulfborg som en landsby. Vi ønsker derfor heller ikke en ordning ved navn Landsbyordning. 1 - Ulfborg Skole, Skolebestyrelsen Høring vedrørende etablering af Landsbyordninger Skolebestyrelsen ved Ulfborg Skole forhold til udvikling af lokalsamfundet i forbindelse med etablering af Landbyordningen?

Læs mere

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato

Bilag 2. Specialskoleområdet. Indhold. Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato Budgetproces 2017 De tværgående fokusområder Dato 22.1.2016 Bilag 2. Specialskoleområdet Indhold Kommissorium (formål)...2 Projektgruppe og projektleder...3 Kort beskrivelse...3 Hvordan inddrages relevante

Læs mere

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune

KVALITETSRAPPORT 2014/15. Issø-skolen Svendborg Kommune KVALITETSRAPPORT 2014/15 Issø-skolen Svendborg Kommune Indholdsfortegnelse 1 FORORD 3 2 PRÆSENTATION AF SKOLEN 4 3 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING 5 4 RESULTATER 6 4.1 Bliver alle så dygtige, som de kan?

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole Pædagogisk psykologisk rådgivning (PPR) og specialundervisning Skolefritidsordninger

Læs mere

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl

REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde den 08. februar 2007 i mødelokale 188, kl REFERAT Udvalget for Børn og Unges temamøde i mødelokale 188, kl. 12.00 1. Meddelelser 2. Tema: Budget 2008 3. Tema: Organisering, udvikling og ledelse 4. Omdannelse af fritidshjem til skolefritidshjem

Læs mere

Til politikerne i BUU

Til politikerne i BUU Fra: Til: Cc: Emne: Københavns Lærerforening Borgmesteren for BUF; Tommy Petersen (Borgerrepræsentationen); Sofie Seidenfaden (Borgerrepræsentationen); Niko Grünfeld; Laura Rosenvinge (Borgerrepræsentationen);

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Oplæg til ny tildelingsmodel 1. december 2015. 1 Indledning... 2. 2 Det politiske udgangspunkt... 3. 3 Tidsplan for arbejdet... 4

Oplæg til ny tildelingsmodel 1. december 2015. 1 Indledning... 2. 2 Det politiske udgangspunkt... 3. 3 Tidsplan for arbejdet... 4 Indhold 1 Indledning... 2 2 Det politiske udgangspunkt... 3 3 Tidsplan for arbejdet... 4 4 Rammerne for arbejdet... 5 4.1 Skolerne... 5 4.2 Skoleområdets økonomi 2016-2019... 6 5 Økonomi i ny model...

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg

Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Bæredygtige skoler og børnehuse - Folkeskolen og dagtilbud som tilvalg Lær af de private institutioner, så de kommunale bliver et tilvalg f.eks. ved at kigge på: Færre lukkedage Bedre normering (er de

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde 22. November 2016 Tirsdag 22.11.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter 2 Antal spor på

Læs mere

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune

Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Viceskoleleder til Hanebjerg Skole i Hillerød Kommune Hanebjerg Skole ligger naturskønt i Hillerød Kommune, har ca. 550 elever og har undervisning på tre matrikler i: Brødeskov, Gørløse og Uvelse. Skolen

Læs mere

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/ /25

Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/ /25 Prognose for skoleområdet i skoleårene 2014/15 2024/25 Der er i notatet taget udgangspunkt i Helsingør Kommunes befolkningsprognose 2014 udarbejdet i marts 2014 for perioden 2014-2025. 1. Befolkningsgrundlaget

Læs mere

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10

Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 2009/10 Kvalitetsrapport for Frisholm Skole, skoleåret 9/ Frisholm Skole Kvalitetsrapport for skoleåret 9/ Dette er Frisholm Skoles kvalitetsrapport for skoleåret 9/. Her præsenteres skolens vurdering af, hvad

Læs mere

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012

Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Forslag Tids- og handleplan for sammenlægningen af Nørrelandsskolen og Sønderlandsskolen i perioden fra 21. februar 1. august 2012 Indledning Byrådet har besluttet at lukke Nørrelandsskolen på Byrådsmødet

Læs mere

Profil for Borbjerg Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Borbjerg Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Borbjerg Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 7 3. Specielle tilbud på skolen... 9 4. Elever og økonomi...

Læs mere

1. Beskrivelse af opgaver

1. Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning 1. Beskrivelse af opgaver Bevillingen supplerer den almindelige folkeskoledrift. Bevillingen har til formål at understøtte og udvikle undervisningen

Læs mere

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler

Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftale for bevilling 41 Skoler Bevillingsaftalen er indgået mellem Børne- og Ungeudvalget og afdelingschefen for bevilling 41 Skoler. Aftalen er et-årig, dog kan der være tale om flerårige mål.

Læs mere

Folkeskolereformen - fokus på faglighed

Folkeskolereformen - fokus på faglighed Folkeskolereformen - fokus på faglighed Hvorfor en folkeskolereform Folkeskolen anno 2013.intellektuel og uddannelsesmæssig armod, Politikken Fokus på bedre uddannelse og bedre udnyttelse af skattekronerne,

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET

BØRNE- OG SKOLEUDVALGET BØRNE- OG SKOLEUDVALGET Oversigt over ændringer til - Nr. Politiske forslag 1 Tillægsaftale til fælles forståelse: "Endnu bedre folkeskole i Furesø Kommune" 1.300 1.700 1.700 1.700 Som en del af budgetaftalen

Læs mere

Center for Skole og dagtilbud

Center for Skole og dagtilbud Budgetnotat -19 Center for Skole og dagtilbud 1 Centerets formål Formål Centeret står for drift af 0-6 års-dagtilbud og klubområdet, støttepædagogområdet, undervisning af børn og unge fra børnehaveklasse

Læs mere

Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for

Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt til høring, de indkomne høringssvar og den indgåede budgetaftale for Hjørring Kommune 23-11-2010 Side 1. Forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune Der er indgået forlig om skolestruktur i Hjørring Kommune. Forliget tager udgangspunkt i det forslag, der har været udsendt

Læs mere

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem

Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 30. august 2016 Tlf. dir.: 2325 7928 E-mail: cvk@balk.dk Kontakt: Henrik Thorning Notat Om økonomi på det specialiserede undervisningsområde fra 2017 og frem Det specialiserede

Læs mere

Drejebog folkeskolereformen vs. 2

Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Drejebog folkeskolereformen vs. 2 Skoleafdelingen oktober 2014 Folkeskolereform version 2 Folkeskolereformen er en realitet og mange af dens elementer er implementeret. Skolerne i Dragør har et højt ambitionsniveau,

Læs mere

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET

SKOLE- OG BØRNEUDVALGET SKOLE- OG BØRNEUDVALGET Skole- og Børneudvalget består af følgende delområder: Daginstitutioner og dagpleje Folkeskoler og ungdomsskole PPR og specialundervisning Skolefritidsordninger Tilskud til privat-

Læs mere

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job

Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Referat til fælles ledermøde Børn, Læring og Job Fredag den 3. marts 2017, kl. 8.00 10.00 Kantinen, Borgercenter Varde, Frisvadvej 35, Varde Ref. Lepe Dato - Sag 17-12 Dok 28277-17 Ikke tilstede: Anne

Læs mere

Fusionsproces mellem CDA og CUD

Fusionsproces mellem CDA og CUD Fusionsproces mellem CDA og CUD Proces Struktur Tendenser Mål Aktiviteter Oplæg 10. november 2016 11-11-2016 1 Dagtilbud og skole går hånd i hånd i implementering af den nye organisering 11-11-2016 2 Sammenlægningen

Læs mere