En samlet opgørelse over lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser fordelt på udvalg, ses herunder. Ændringerne vedrører syv udvalg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En samlet opgørelse over lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser fordelt på udvalg, ses herunder. Ændringerne vedrører syv udvalg."

Transkript

1 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti 6. august 2011 Sagsbeh: nave02 Sagsnr.: Dokumentnr.: Økonomiafdelingen På baggrund af aktstykke nr. 163 af 24. juni 2011 er Lov- og cirkulæreprogrammet opgjort for Frederiksberg Kommune. LCP programmet vedrører I dette bilag gennemgås konsekvenserne for , mens eventuelle økonomiske konsekvenser for 2011 vil blive fremlagt i forbindelse med 2. forventede regnskab. De tilskuds- og udligningsmæssige konsekvenser er indarbejdet i bilag 6 om tilskud og udligning, mens konsekvenserne som følge af budgetgaranti og konjunktur fremgår af bilag 2. En samlet opgørelse over lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser fordelt på udvalg, ses herunder. Ændringerne vedrører syv udvalg. Tabel 1. Udvalgsfordeling af lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser kr., 2012 p/l Magistraten Undervisningsudvalget Sundhed- og omsorgsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Børneudvalget By- og Miljøudvalget Arbejdsmarkedsudvalget I alt driftskonti, der foreslås korrigeret heraf service Frederiksberg Kommune er kompenseret som følge af Lov- og Cirkulæreprogrammet med 10 mio. kr. i 2012, 8 mio. kr. i 2013 samt 7 mio. kr. i 2014 og frem, jf. tabel 2. Tabel 2. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/ kr., 2012 p/l Foreslået budgetkorrektion som følge af LCP Sager som indgår i konjunkturregulering, bilag Forøgelse af bloktilskud som følge af LCP I alt = merudgift/mindreindtægt, - = mindreudgift/merindtægt

2 Som det fremgår af tabellen, foreslås der indarbejdet 0,2 mio. kr. mindre i 2012, 1,2 mio. kr. mindre i 2013, 1,0 mio. kr. mindre i 2014 og 0,5 mio. kr. mindre i 2015 end Frederiksberg Kommunes bloktilskud forøges med. De større sager på årets lov og cirkulæreprogram vedrører primært beskæftigelsesområdet; 3 sager vedrører ændrede refusionssatser på beskæftigelsesområdet (Lcp 122, Lcp 258 og Lcp 265). Kommunen kompenseres samlet for 12, 5 mio. kr. i Beløbet er indarbejdet på det budgetgaranterede område i forbindelse med refusionsomlægningen i februar Lcp nr. 120 vedrører ændrede krav til hvornår lønmodtager er berettiget til sygedagpenge fra kommunen m.v. Forslaget reducerer kommunens overførselsudgifter som myndighed med 1,5 mio. kr. i 2012 stigende til 4,6 mio. kr. i 2013 og frem, hvilket forslås indarbejdet. Samtidig øges kommunens udgifter som arbejdsgiver. Kommunen er kompenseret for de øgede arbejdsgiverudgifter med 0,7 mio. kr. i 2012 (serviceudgifter). Beløbet forslås ikke indarbejdet i 2012, da det fordelt på samtlige kommunens ansatte er et beskedent beløb. Beløbet i 2013 udgør 2 mio. kr. for samtlige kommunens ansatte, dette beløb forudsættes indarbejdet i pris- og lønreguleringen for Lcp Sygedagpenge udvidet arbejdsgiverperiode (fra 21 til 30 dage). Kommunen kompenseres ikke for merudgifter som arbejdsgiver, da dette lå eksplicit i den politiske aftale. Som myndighed vil kommunen få reduceret udgifterne, da der skal udbetales færre sygedagpenge som følge af forslaget. Kommunen får på den baggrund reduceret DUT kompensationen med 1,1 mio. kr. (overførselsudgifter), hvilket forslås indarbejdet i budgettet. LCP sager, som har konsekvenser for budgettet på netto kr. eller derover i mereller mindreudgifter, er enkeltvis beskrevet herunder. at forslagene på de enkelte sager, som de fremgår herunder, indarbejdes i budgetforslaget. Forslag til rammekorrektioner på driftskonti som følge af lovog cirkulæreprogrammet (LCP) svarer enten til fagområdernes indberetninger af konkrete beregninger til Økonomiafdelingen, eller er beregnet som kommunens bloktilskudsandel efter udligning.

3 LCP nr. 2 Ændring af tilskudsberegning for de frie grundskoler og det kommunale bidrag til staten. Statens nuværende tilskudsprocent til frie grundskoler på 75 pct. bliver de kommende år nedsat med 1 pct. point årligt i altså til 74,73,72 og 71 procent. Tilsvarende øges kommunernes nuværende refusionsprocent til staten på 85 pct. til 86 pct. 2011, 87 pct. i 2012, 89 pct. i 2013 og 90 pct. i Da procentændringerne betyder, at det kommunale bidrag ændres i de enkelte år, kompenseres de årlige differencer via DUT over bloktilskuddet. De faktiske takster og det forventede antal privatskoleelever i 2012 og frem giver nedenstående konsekvenser, som overstiger bloktilskudsandelen med ca kr. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at 308 Bidrag til statslige og private skole tilpasses -0,1 mio. kr. i 2012, 0,4 mio. kr. i 2013 og 0,3 mio. kr. i 2014 og frem. LCP nr. 63 Ændring af lov om social service. Lovforslaget omhandler en række regelændringer, der blev vedtaget i 2009 med henblik på at sikre barnets tilstedeværelse og tilknytning til plejefamilie/opholdsted. De enkelte forslag giver mulighed for at tvangsanbringe børn under 1 år i op til 3 år, at forvaltningen altid skal fastsætte en hjemgivelsesperiode, samt at en anbringelse alene kan opretholdes på baggrund af barnets tilknytning til plejefamilie/opholdsted. Reglerne der blev vedtaget i 2009 anvendes allerede i Familieafdelingens daglige praksis på området. Kompensationen i 2014 vurderes at være på et realistisk niveau i forhold til de forventede merudgifter i Frederiksberg Kommune. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 610 plejefamilier tilføres 0,1 mio. kr. i 2014 og frem.

4 LCP nr. 71. Ændring af lov om social service. Der indføres loft over ydelsen for tabt arbejdsfortjeneste til forældre, der i hjemmet forsørger et barn under 18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse. Med det indførte loft på tabt arbejdsfortjeneste i nye sager anses det for realistisk, at der vil kunne opnås en besparelse i udgifterne til tabt arbejdsfortjeneste svarende til bloktilskudsandelen. Opmærksomheden henledes imidlertid på, at forældre i stedet for tabt arbejdsfortjeneste vil kræve andre ydelser såsom særlige dagtilbud og aflastningstilbud. De forudsatte afledte merudgifter hertil vurderes ikke at være tilstrækkelige. Lovændringen blev indført pr. 1. januar 2011, hvilket betyder, at der endnu ikke er fuldt overblik over lovens afledte konsekvenser og dermed merudgifterne til særlige dagtilbud og aflastningstilbud. Det er vanskeligt at vurdere de økonomiske konsekvenser af de afledte effekter, men det anslås med et forsigtigt bud, at merudgifterne vil være mindst dobbelt så høje som forudsat ved DUT-kompensationen. Merudgiften til de forebyggende foranstaltninger indgår således nedenfor med 452 t. kr. i 2012, 654 t. kr. i 2013 og 782 t. kr. i 2014 og frem. Da et særligt dagtilbud eller aflastningstilbud koster 500 t. kr. om året per barn, svarer skønnet omtrent til finansiering af et enkelt barn i en forebyggende foranstaltning i Da den reelle merudgift risikerer at blive endnu højere end det forsigtige bud, følges udviklingen meget nøje. LCP Bloktilskudsændring heraf serviceudgifter Foreslås indarbejdet i budgetforslaget heraf serviceudgifter at opgave 640 Merudgifttsydelse og tabt arbejdsfortjeneste tilpasses -1,1 mio. kr. i 2012, -1,5 mio. kr. i 2013 og -1,8 mio. kr. i 2014 og frem. - at opgave 611 Forebyggende foranstaltninger tilføres 0,5 mio. kr. i 2012, 0,7 mio. kr i 2013 og 0,8 mio. kr. i 2014 og frem. LCP nr. 77. Ændring af lov om social service og lov om almene boliger m.v. I økonomiaftalen for 2011 mellem KL og regeringen blev det aftalt, at rammeaftalekonceptet på det sociale område skal revideres med henblik på, at rammeaftalerne bliver forenklet, og koordinationsopgaven overgår fra regionerne til kommunerne samtidig med, at der sker en understøttelse af kommunernes rolle som købere.

5 Kompensationen skal dække finansieringen af den fælleskommunale sekretariatsfunktion, der er aftalt i de enkelte KKR. Derudover skal den dække merudgifter forbundet med enkeltkommuners arbejde med bidrag til rammeaftalen. Forenklingen i form af afskaffelse af kravet om udarbejdelse af årlige redegørelser indgår ikke i DUT-forhandlingen. Dette indgår i stedet som et forslag i regeringens afbureaukratiseringsplan "Mere tid til Velfærd II". Det estimeres her, at Frederiksberg Kommune pga. effektiviseringen kan løse opgaven for 62 t. kr. mindre årligt fra 2012 og frem, jf. effektiviseringsforslag "forenkling af krav til rammeaftaler" under handletema 2 Mere tid til Velfærd. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,71 pct. af bloktilskuddet for hele landet svarende til kommunens finansierede bloktilskudskompensation efter udligning. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at 124 Social- sundheds- og arbejdsmarkedsområdet tilføres 0,3 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Ændring af lov om sygedagpenge. Det nuværende beskæftigelseskrav for, hvornår en lønmodtager er berettiget til sygedagpenge fra kommunen, hæves fra 13 ugers uafbrudt tilknytning til arbejdsmarkedet med mindst 120 timers beskæftigelse til 26 ugers uafbrudt tilknytning til arbejdsmarkedet med mindst 240 timers beskæftigelse. Lovændringen afskaffer også søgnehelligdagsordningen på sygedagpengeområdet. Det betyder, at der ikke udbetales sygedagpenge på søgnehelligdage fra hverken arbejdsgiveren eller kommunen, og arbejdsgivere vil ikke kunne få sygedagpengerefusion for søgnehelligdage i de tilfælde, hvor arbejdsgiveren, som følge af overenskomst eller aftale, har udbetalt løn til den ansatte. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,71 pct. af bloktilskuddet for hele landet for den del af udgifterne der vedrører kommunen som myndighed (overførselsudgifterne). Serviceudgiftsdelen, svarende til 0,7 mio. kr. i 2012 vedrører kommunens udgifter som arbejdsgiver, disse forslås ikke indarbejdet. LCP Bloktilskudsændring

6 - heraf serviceudgifter Foreslås indarbejdet i budgetforslaget heraf serviceudgifter - at opgave 920 Sygedagpenge tilpasses med -1,5 mio. kr. i 2012 og -4,6 mio. kr. i 2013 og frem. LCP nr Ændring af lov om aktiv socialpolitik og lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere, der er fyldt 30 år, og som ikke har en ungdomsuddannelse, vil efter behov skulle gennemføre "Den vejledende læsetest for voksne - VLV-testen". Initiativet skønnes at medføre en årlig merudgift til administrative udgifter i forbindelse med afholdelse af testen. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,71 pct. af bloktilskuddet for hele landet svarende til kommunens finansierede bloktilskudskompensation efter udligning. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 124 Social- sundheds- og arbejdsmarkedsområdet (service) tilføres 0,2 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Lov om private fællesveje. Den nye lov om private fællesveje påfører kommunerne en række udgifter til ekstra administrativt arbejde, og en række udgifter i forbindelse med øgede udgifter til vejvedligeholdelse i forbindelse med udlægning til privat/fællesveje. Kommunerne kompenseres med 30 mio. kr. årligt til øgede udgifter for vejvedligeholdelse og administration. Det er særligt i forbindelse med, at kommuner påtvinger grundejere at overgå fra kommunal vej til privat/fællesvej, at der medfølger en række yderligere admintrative byrder for kommunen samt øgede vedligeholdelsesudgifter. Der er imidlertid ikke praksis herfor i Frederiksberg, hvor der modsat arbejdes på at kommunalisere en række veje. Den del af lovændringen, som påvirker Frederiksberg medfører, at kommuner skal dokumentere regning for regning overfor grundejerene på privat/fællesveje i tilfælde af at disse påtvinges udgifter. Der er tradition for, at kommunen indgår aftaler med grund-

7 ejerne om renhold/snerydning. Dog er det besluttet, at der kan indgås aftale, når mindst 51 pct. af grundejerne på en privat/fællesvej ønsker det. Derfor kan der være grundejere, som er tvunget med i en ordning om renhold/snerydning, hvor alle betaler en fast pris pr. løbende meter, som opkræves via ejendomsskattebilletten. Lovændringen betyder, at kommunen fremover kun må opkræve de faktiske udgifter, som skal kunne dokumenteres i forhold til den enkelte grundejer. Det medfører et væsentligt administrativt merarbejde. Det samme vil være tilfældet, når kommunen udsteder påbud om udbedring af skader i veje til grundejerne, hvilket sker ca. 50 gange årligt. Det vurderes, at det samlet set vil resultere i administrativt merarbejde svarende til knap et halvt årsværk. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 123 By- og miljøområdet tilføres 0,2 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Lov om ændring af dagtilbudsloven, lov om børne- og ungeydelse og lov om friskoler og private grundskoler m.v. Forældre med tosprogede børn udenfor dagtilbud får pligt til at lade deres barn i alderen omkring 3 år optage i et 30 timers dagtilbud, når sprogvurderingen viser, at barnet har behov for sprogstimulering, og mindst den ene af barnets forældre er uden for arbejdsmarkedet. På baggrund af en opgørelse over børn uden pasning på Frederiksberg og tidligere års erfaring på området forventes antallet af børn i det obligatoriske dagtilbud i 2012 til 2014 at være 10, 11, 12 og 12 børn. Udgiften til ordningen er beregnet herudfra. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 650 Dagtilbud til børn tilføres 0,6 mio. kr. i 2012 og 2013 og 0,7 mio. kr. i 2014 og frem.

8 LCP nr Ændring af lov om social service. Med lovændringen nedsættes tilskuddet til høreapparater udleveret af godkendte private leverandører med 10 pct. Tilskuddet udgør maksimalt kr. Beløbet fastfryses frem til Fastfrysningen bevirker, at kommunernes reduktion i udgifter stiger frem til Kommunerne bliver modregnet besparelsen, der følger af nedsættelsen af det maksimale tilskud. Der forudsættes en substitutionseffekt på 5 pct. fra privat til offentligt udleverede høreapparater. I kompensationen er der taget højde for kommunale udgifter til offentligt udleverede høreapparater. Taksten på tilskuddet til høreapparater nedsættes fra kr. pr. stk. til kr. pr. stk. I Frederiksberg Kommune købes der høreapparater og der leases høreapparater. Den konkrete vurdering tager udgangspunkt i forbruget for 2010, hvor der blev købt hhv. 930 stk. og leaset 968 stk., hvilket giver et samlet antal høreapparater på 1898 stk. Ved ændringen af ovennævnte takst vil dette betyde en mindre udgift på 0,436 mio. kr. i 2012 m.v LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 124 Social- sundheds- og arbejdsmarkedsområdet (service) tilpasses -0,4 mio. kr. i 2012 og 2013 og -0,5 mio. kr. i 2014 og frem. LCP nr Ændring af lov om sygedagpenge. Som led i Genopretningsplanen og Finansloven for 2011 er der gennemført en lovændring, som udvider arbejdsgiverperioden i sygedagpengeloven om arbejdsgiverens betaling af udgifter til sygedagpenge. I dag betaler arbejdsgiveren udgifterne til sygedagpenge i de første 21 kalenderdage af den ansattes fraværsperiode. Fra den 2. januar 2012 ændres dette til 30 kalenderdage. Jf. Genopretninsplanen kompenseres kommunerne kun for mindreudgifter til sygedagpenge og ikke for merudgifterne som arbejdsgiver. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,7 pct. af bloktilskuddet for hele landet svarende til kommunens finansierede bloktilskudskompensation efter udligning. Udgiften er ren overførsel.

9 LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 920 Sygedagpenge tilpasses -1,1 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer. Kompensationen på 10,2 mio. kr. i 2012 og 2013 er udover den kompensation på 9,3 mio. kr. (2010-pl), der blev givet på lov- og cirkulæreprogrammet 08/09. Beløbet indeholder dels en forhøjelse af den hidtidige kompensation, og dels en "afbetaling" som følge af, at kommunernes udgifter i 2009 var højere, end det blev forudsat i den oprindelige aftale, ligesom dette forventes at være tilfældet i Punktet genforhandles i 2013/2014, hvorefter den endelige kompensation fastsættes på baggrund af en opgørelse af kommunernes udgifter i perioden Kommunen modtog sidste år kr. i DUT kompensation til indsamling af batterier i Beløbet opreguleres i år med kr. årligt fra 2012, således at DUT kompenstation til indsamling af batterier herefter udgør kr. årligt. Siden 2009, hvor kommunerne har modtaget kompensation for indsamlingen af batterier via DUT, har By- og Miljøområdet oparbejdet et samlet underskud på ca kr. DUT kompensationen fra i år går delvist til dækning af dette underskud. By- og Miljøområdet har en årlig udgift til indsamling af batterier på kr., hvorfor der foreslås indarbejdet 100 t. kr. årligt. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 822 Planlægning, undersøgelser, tilsyn m.v. tilføres 0,1 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Ændring af lov om sygedagpenge. Ændring af lov om sygedagpenge. Lovændringen medfører at kommunens kontakt til arbejdspladsen gøres mere fleksibel, så der ikke skal tages kontakt i tilfælde, hvor der er tale om langvarig sygdom eller i de tilfælde, hvor den sygemeldte står umiddelbart forud

10 for tilbagevenden til arbejde. Lovændringen giver anledning til mindreudgifter i kommunerne, idet kommunerne for en række samtaler kan fravige kravet om fysisk fremmøde i jobcentret. I stedet vil opfølgningen kunne ske ved telefonsamtale, digitalt eller ved brev. Der er tale om en besparelse på de administrative udgifter i kommunerne. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,71 pct. af bloktilskuddet for hele landet svarende til kommunens finansierede bloktilskudskompensation efter udligning. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 124 Social- sundheds- og arbejdsmarkedsområdet (service) tilpasses -0,1 mio. kr. i 2012 og frem. LCP nr Ændring af folkeoplysningsloven. Ændringerne i folkeoplysningsloven betyder blandt andet, at lovens formål udvides med "fremme af demokratiforståelse og aktivt medborgerskab". Det medfører blandt andet, at der skal vedtages en folkeoplysningspolitik og at såvel folkeoplysningsudvalgets medlemmer som områdets forskellige brugergrupper skal inddrages i udarbejdelsen heraf. Herudover skal brugergrupperne også inddrages i udarbejdelse af budgetforslag, retningslinier for tilskud samt retningslinier for udviklingspuljen. Beløbet, som foreslås indarbejdet i budgetforslaget, udgør 1,71 pct. af bloktilskuddet for hele landet svarende til kommunens finansierede bloktilskudskompensation efter udligning. LCP Bloktilskudsændring Foreslås indarbejdet i budgetforslaget at opgave 102 Kommissioner, råd og nævn tilføres 0,04 mio. kr. i 2012 og frem. - at opgave 502 Fælles formål tilføres 0,1 mio. kr. i 2012 og frem.

TL501 Nedklassificering af kommuneveje TL701 Nedsættelse af tilskud til høreapparater

TL501 Nedklassificering af kommuneveje TL701 Nedsættelse af tilskud til høreapparater Tekniske korrektioner - Lov- og cirkulæreprogrammet - Budget 2012 (i 1.000 kr.) Udvalg Nr. Tekst 2012 2013 2014 2015 Udenfor serviceramme Indenfor serviceramme Økonomiudvalget TL101 Arbejdsløshedsforsikring

Læs mere

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12

Tabel 1. Frederiksberg Kommunes resultat af lov- og cirkulæreprogrammet 2011/12 Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti samt aktivitetsbestemtmedfinansiering 20. juli 2012 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: 2012/0062713-1 Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM 2012 PÅ BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE

LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM 2012 PÅ BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE SIDE 1/6 LOV- OG CIRKULÆREPROGRAM 2012 PÅ BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGETS OMRÅDE SAGSFREMSTILLING: Kommunerne kompenseres via bloktilskuddet for udgifter som følge af nye love, opgaveflytning m.m., også

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge Lovforslag nr. L 68 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Læs mere

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling

Indstilling. Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 1. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 1. Afdeling Den 14. oktober 2005 Århus Kommune Børn og Unge-afdelingen Magistratens 1. Afdeling Ændring til privat børnepasning efter Frit valg-ordningen

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 4. maj 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-8-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Arbejdsmarkedsstyrelsen

Beskæftigelsesministeriet Arbejdsmarkedsstyrelsen Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 L 71 Bilag 14 Offentligt Beskæftigelsesministeriet Arbejdsmarkedsstyrelsen Ændringsforslag til Forslag til Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om

Læs mere

Lov- og cirkulære. Budget

Lov- og cirkulære. Budget Lov- og cirkulære Budget 2015-2018 Nummer: LC102 Lov og cirkulærekorrektion vedrører: Stigning i vederlag til KB-medlemmer Indenfor serviceramme: X Udenfor serviceramme: I mio. kr. (2015 priser) 2015 2016

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden)

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Udvidelse af arbejdsgiverperioden) Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling) AMU alm. del - Bilag 140 Offentligt Den 14. marts 2008 Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2018 Sagsbeh.: thol Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet på disse områder

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering

NOTAT: Konjunkturvurdering Økonomi og Beskæftigelse Økonomi og Analyse Sagsnr. 233717 Brevid. 1717829 Ref. LAOL Dir. tlf. 4631 3152 lasseo@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2014-2017 20. august 2013 I budgettet for rammen indkomstoverførsler

Læs mere

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension.

Loven medfører kommunale merudgifter til administration i forbindelse med behandling af ansøgninger om førtidspension. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Erhvervsog Beskæftigelsesudvalgets område. Beskæftigelse har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der indgår i aftalen

Læs mere

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen

Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen Økonomiske konsekvenser af ændrede refusionsregler og omlægning af beskæftigelsesindsatsen 04-10-2018 18/21951 Indledning I november 2017 indgik Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en aftale

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 72 Folketinget 2011-12 Fremsat den 25. januar 2012 af social- og integrationsministeren (Karen Hækkerup) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Forhøjelse af ydelsesloftet

Læs mere

Vi har i en meget lang periode kun bygget videre og videre på det sociale område.

Vi har i en meget lang periode kun bygget videre og videre på det sociale område. Socialudvalget 2009-10 SOU alm. del Svar på Spørgsmål 530 Offentligt Det talte ord gælder Spørgsmål BF: Ministeren bedes redegøre for, hvilke konsekvenser de planlagte ændringer i reglerne om kompensation

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 15. maj 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.00-A00-11-15 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

UDKAST 14/08-12. Forslag. til

UDKAST 14/08-12. Forslag. til UDKAST 14/08-12 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og lov om aktiv socialpolitik (Suspension af kommunernes 100 pct. finansiering af arbejdsløshedsdagpenge og manglende

Læs mere

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram Notat 11. august 2016 Sagsbeh.: J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram På baggrund af aktstykke nr. 133 af 15. juni 2016 er Lov- og cirkulæreprogrammet (LCP) opgjort

Læs mere

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet

Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Korrektioner til budget 2016 som følge af refusionsreform samt tilpasninger i tilskuds- og udligningssystemet Baggrund: De foreløbige beregninger,

Læs mere

Korrektioner som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2010/11

Korrektioner som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2010/11 Korrektioner som følge af lov- og cirkulæreprogrammet 2010/11 Kommuner 8 Virksomhed Bemærkning Politikområde Økonomi- og Erhvervsministeriet Lov nr. 492 af 12. maj 2010 om håndhævelse af udbudsreglerne

Læs mere

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende

Overførselsområdet skal i dette notat ses som udgifter til overførselsindkomst på følgende NOTAT Udviklingen i økonomien på overførselsområdet 2016-2020 Dato: 3. juli 2019 Formålet med dette notat er give et overblik over udviklingen i økonomien på overførselsområdet både via en beskrivelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge

Forslag. Lov om ændring af lov om sygedagpenge Lovforslag nr. L 8 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. oktober 2010 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Ændring af beskæftigelseskravet, afskaffelse

Læs mere

Tabel 1: Økonomiske konsekvenser som følge af LCP fordelt på service og overførelser (ekskl. budgetgaranti)

Tabel 1: Økonomiske konsekvenser som følge af LCP fordelt på service og overførelser (ekskl. budgetgaranti) Notat 14. august 2015 Sagsbeh.: juky01 J.nr.: 00.30.10-S00-2-15 Økonomiafdelingen Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram På baggrund af aktstykke nr. 147 af 4. juli 2015 er Lov- og cirkulæreprogrammet (LCP)

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2016 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-16 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat. Indledning. Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017

Hjørring Kommune. Notat. Indledning. Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017 Hjørring Kommune Notat Økonomi og Finans, Økonomisk Forvaltning 28-08-2017 Side 1. Notat vedr. midtvejs- og efterregulering 2017 Indledning Finansministeriet har den 14. juni 2017 fremlagt bloktilskudsakstykke

Læs mere

Ændringer i økonomien siden B2014-2017

Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Bilag 2 Dato 20-08-2014 Ændringer i økonomien siden B2014-2017 Tabellen viser de væsentligste ændringer i økonomien i budgetforslaget for 2015-2018. Ændringerne er kommet til, siden Byrådet sidst har behandlet

Læs mere

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud,

Bruttoudgifter - Statsrefusion = Nettoudgift Arbejdsmarkedsudvalget - Statstilskud (budgetgaranti, beskæftigelsestilskud, Økonomi- og indkøb Marts 2013 Statens finansiering af udgifter på arbejdsmarkedsområdet Den aktive beskæftigelsesindsats finansieres delvist af staten og delvist af kommunerne. Statens finansiering sker

Læs mere

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen

Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Bilag 3: Økonomien i folkeskolereformen Resumé I det netop vedtagne budget for 2014-2017 er det indlagt som forudsætning, at reformen er udgiftsneutral, dvs. den finansieres efter den model, der er lagt

Læs mere

Nedenstående tabel viser, hvorledes dette års LCP fordeler sig på hhv. serviceudgifter og overførelser.

Nedenstående tabel viser, hvorledes dette års LCP fordeler sig på hhv. serviceudgifter og overførelser. Bilag 3 4. juli 2014 Økonomiafdelingen På baggrund af aktstykke nr. 125 af 19. juni 2014 er Lov- og cirkulæreprogrammet (LCP) opgjort for Frederiksberg Kommune. LCP programmet vedrører 2014-2018. I dette

Læs mere

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet

Notat. Borger & Arbejdsmarked Jobcenter/Stab/Udvikling. Økonomiske konsekvenser af finansloven indenfor beskæftigelsesområdet Postadresse Exnersgade 33. 6700 Esbjerg Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 18. januar 2011 Sagsbehandler Anette Thede Telefon direkte 76 16 73 55 Sagsid 2011-52 Notat Økonomiske konsekvenser af finansloven

Læs mere

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019

Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov & Cirkulære Budget 2016-2019 Lov og cirkulære korrektioner budget 2016-2019 Udvalg Nr. Tekst 2016 2017 2018 2019 Økonomiudvalget LC101 Organisering og understøttelse af beskæftigelsesindsatsen m.v.

Læs mere

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt

Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Bilag 3g - Børneudvalget, samlet oversigt Serviceudgifter (1.000 kr.) Korrigeret budget Forventet forbrug Udgiftsneutrale budgettilpasninger Nettoafvigelse Tillægs-bevillinger 610 Opholdssteder m.v. 19.087

Læs mere

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram

Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram Notat 15. august 2017 Sagsbeh.: J.nr.: 00.30.10-S00-3-17 Økonomiafdelingen Bilag 2 Lov- og cirkulæreprogram På baggrund af aktstykke nr. 116 af 22. juni 2017 er Lov- og cirkulæreprogrammet samt Andre reguleringer

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Social- og Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Skole og Familie samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v.

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om sygedagpenge. (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage m.v. Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge 17. august 2010 (Ændring af beskæftigelseskravet, ophør af ret til sygedagpenge på søgnehelligdage

Læs mere

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.)

Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet (i kr.) Betingede bevillinger Børne- og Undervisningsområdet Demografi 0-2 år Puljen indeholder 18 dagplejepladser og søges først ved budgetopfølgningen pr. 30-09-2018. 1.985 0 Demografi 3-5 år Puljen indeholder

Læs mere

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udgifts- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges neutral priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 15/2 FR 2013 R 13 2013

Læs mere

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter

2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet. - heraf modpost på andre udvalg -2-2 Udvalget ekskl. modposter skema 2. Forventet regnskab - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- priser ramme- Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug

Læs mere

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område

Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 1 of 5 Budgetvejledning G.3.-2 af 29. juni 2012 Lov- og cirkulæreprogram SÆs område 12538 Ændringer vedr. voksen og handicapområdet Note 1: Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Budget 2013: Lov- og cirkulæreprogram FI

Budget 2013: Lov- og cirkulæreprogram FI 1 of 5 Budget 2013: Lov- og cirkulæreprogram - FI Hele kr. 2013 2014 2015 2016 Medtaget i Ad. III. Lov-og cirkulæreprogram korrigeret basisbudget: Lov nr. 158 af 28. februar 2012 om ændring af straffeloven,

Læs mere

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder

Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder Bilag 3 Budgetgaranti og konjunkturregulerede områder 10. august 2017 Sagsbeh.: thol J.nr.: 00.30.10-S00-3-17 Økonomiafdelingen 1. Ændringsforslag på budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder Budgettet

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Lovforslag nr. L 116 Folketinget 2010-11 Fremsat den 26. januar 2011 af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og

Læs mere

En samlet opgørelse over lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser fordelt på udvalg, ses herunder. Ændringerne vedrører seks udvalg.

En samlet opgørelse over lov- og cirkulæreprogrammets konsekvenser fordelt på udvalg, ses herunder. Ændringerne vedrører seks udvalg. Bilag 3 Lov- og cirkulæreprogrammet ekskl. budgetgaranti og aktivitetsbestemt medfinansiering 14. august 2013 Sagsbehandler: ASH Dok.nr.: Kommunaldirektørområdet Økonomiafdelingen På baggrund af aktstykke

Læs mere

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder.

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. Bilag 7 Opgørelse af budgetgaranti 2012, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 26. april 2011 Sagsbeh: thol Økonomiafdelingen Sag: 2011-5130 Dokument:

Læs mere

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift

Beskæftigelses- og integrationsudvalget - Drift BIU 1. Reduktion i antallet af unge under 30 år på offentlig forsørgelse Omkostningsreduktion Økonomiske konsekvenser i Budget 2012 og overslagsårene 2013 2015 Hele 1.000 kr./ 2012-priser Budgetforslag

Læs mere

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område

Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Varde kommunes økonomiske konsekvenser i forbindelse med lov- og cirkulæreprogrammet 2015 på Børn- og Undervisningsudvalgets område Ad. 13. Lov nr. 318 af 28. april 2009 Lov om ændring af lov om social

Læs mere

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014

2.1. Serviceudgifter Forventningerne til udgifterne under servicerammen er vist i nedenstående tabel. 2. FR Korr. B 2014 Bilag 1a. Udvalgsgennemgang samt specifikation af 2. FR Dette bilag indeholder en mere detaljeret gennemgang af det forventede regnskab på det skattefinansierede område. For det brugerfinansierede område

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et overskud på 76,0 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en forbedring på 10,8 mio. kr. Det skyldes færre udgifter på beskæftigelsesområdet og på det almene børneområde. Derudover øges indtægterne,

Læs mere

Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom. v/ Mie Skovbæk Mortensen

Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom. v/ Mie Skovbæk Mortensen Arbejdsgiverens pligter og rettigheder i sygedagpengeloven ved lønmodtagerens sygdom v/ Mie Skovbæk Mortensen Formålet med sygedagpengeloven At yde økonomisk kompensation ved fravær på grund af sygdom

Læs mere

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU

Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU Notat vedrørende Arbejdsmarkedsudvalgets regnskab for 2015 og status på handleplan vedr. sygedagpenge til AMU 07.03.16 Det foreløbige regnskabsresultatet i 2015 for Arbejdsmarkedsudvalget viser et merforbrug

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr /16) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2016 (løbenr. 122292/16) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 665.000 kr. i 2016 fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2014, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder.

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2014, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. Bilag 7 Opgørelse af budgetgaranti 2014, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 29. april 2013 Sagsbeh: thol Sag: 2013/0006724 Økonomiafdelingen

Læs mere

Udkast. Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats)

Udkast. Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats) 20. december 2010 Fremsat den af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg) Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om sygedagpenge (Større fleksibilitet i opfølgning og indsats) 1 I lov nr. 563 af 9.

Læs mere

MCADD foreningen Om samarbejdet med kommunen lørdag d.27.september 2014 Middelfart FerieResort

MCADD foreningen Om samarbejdet med kommunen lørdag d.27.september 2014 Middelfart FerieResort MCADD foreningen Om samarbejdet med kommunen lørdag d.27.september 2014 Middelfart FerieResort Socialrådgiver handicapkonsulent Inge Louv www.ingelouv.dk Hvem har ansvaret forældre har ansvar for deres

Læs mere

Notat til ØK den 4. juni 2012

Notat til ØK den 4. juni 2012 Notat til ØK den 4. juni 2012 Nærværende notat er udarbejdet til Økonomiudvalgets ekstraordinære møde den 4. juni 2012 og indeholder en genvurdering og nye forudsætninger i forhold til det resultat, der

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Børne- og Skoleudvalgets område. Skole og Familie samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram, der

Læs mere

Lovforslaget har været til høring hos følgende myndigheder, organisationer m.v.:

Lovforslaget har været til høring hos følgende myndigheder, organisationer m.v.: Arbejdsmarkedsudvalget 2010-11 L 8 Bilag 1 Offentligt N O T A T Notat om høringssvar vedrørende lovforslag om ændring af lov om sygedagpenge (Ændring af beskæftigelseskravet, afskaffelse af ret til sygedagpenge

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0

- heraf modpost på andre udvalg 0 0 Udvalget ekskl. modposter 0 0 skema 1. Forventet regnskab - serviceudgifter Udvalg / Aktivitet Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget (inkl. modpost andre udvalg) R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Den samlede budgetramme 2013 for Beskæftigelsesindsatsen opgøres som følger: Hovedområde (1.000 kr.) Udgifter Indtægter Netto udgifter Beskæftigelsesindsats 496.191-172.911 323.280

Læs mere

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune

Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. BORGMESTERENS AFDELING Budget og Planlægning Aarhus Kommune Bilag: Prognose over merudgifter til flygtninge og familiesammenførte til flygtninge Der er i forbindelse med prognosen for antal flygtninge og familiesammenførte i Aarhus Kommune i et tværmagistratligt

Læs mere

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område.

Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger til forbruget i 2017 på serviceudgifter og det lovbestemte område. NOTAT Dato Velfærdsforvaltningen VF-Sekretariat 1. Økonomisk Redegørelse 2017 - Erhvervs og Arbejdsmarkedsudvalget Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

Tabt arbejdsfortjeneste (Servicelovens 42) Lovgrundlag for ydelsen Lov om Social Service 42

Tabt arbejdsfortjeneste (Servicelovens 42) Lovgrundlag for ydelsen Lov om Social Service 42 Tabt arbejdsfortjeneste (Servicelovens 42) Lovgrundlag for ydelsen Lov om Social Service 42 Målgruppe Mål med ydelsen Ydelsens indhold Kriterier for tildeling af indsatsen Forældre til et barn/en ung,

Læs mere

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld

Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar Overførte midler fra 2013 gæld Overordnet konklusion: Politikområde Børn og unge med særlige behov (Aftaleområdet) Budgetopfølgning ultimo januar 2014 Tabel 1: (1.000 kr.) Forventning til årets resultat samt forventet overførsel fra

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Indstilling. Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten Sundhed og Omsorg

Indstilling. Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Magistraten Sundhed og Omsorg Indstilling Til Magistraten Sundhed og Omsorg Den 11. februar 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Justering af seniorjobordningen i Aarhus Kommune 1. Resume Beskæftigelsesministeriet har opjusteret

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Baggrund De internationale konflikter betyder, at

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2010 Udsendt juni 2010 Aftale om regionernes økonomi i 2011 Regeringen og Danske Regioner indgik lørdag den 12. juni 2010 aftale om regionernes økonomi for 2011. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service Lovforslag nr. L 0 Folketinget 2009-10 Fremsat den 6. oktober 2010 af socialministeren (Benedikte Kiær) Forslag til Lov om ændring af lov om social service (Justering af reglerne om hjælp til dækning af

Læs mere

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011

Danske Regioner - Økonomisk Vejledning 2011 Udsendt juni 2011 Aftale om regionernes økonomi i 2012 Regeringen og Danske Regioner indgik torsdag den 2. juni 2011 aftale om regionernes økonomi for 2012. Aftalen kan downloades på www.regioner.dk under økonomi. Aftalen

Læs mere

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227

Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Socialudvalget den 21.09.2010, kl. 07:30 i Udvalgsværelse 2 Parkskolen M4 lok. 227 Ekstraordinært åbent møde Tilstede Ulrik Falk-Sørensen (F) - formand Jesper Würtzen (A) - næstformand Doris Børger (A)

Læs mere

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019

Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Notat om overførselsområdet i basisbudget 2016-2019 Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti indgik i februar 2015 aftale om reform af refusionssystemet

Læs mere

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2013, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder.

Bilag 7. Opgørelse af budgetgaranti 2013, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. Bilag 7 Opgørelse af budgetgaranti 2013, den fremadrettede budgetgaranti samt skøn for budgetgaranterede og konjunkturregulerede områder. 2. april 2012 Sagsbeh: thol Sag: 2012/0045609-7 Økonomiafdelingen

Læs mere

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen

Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen N O T A T Beregnede byrdefordelingsmæssige konsekvenser af refusionsomlægningen 1. december 2010 J.nr. 2010-0015025 HMA/CSO/PKA Beregningen af de byrdefordelingsmæssige konsekvenser består dels af beregninger

Læs mere

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob

Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob Udgifter til reformen af førtidspension og fleksjob 20. juni 2013 Sagsbeh: CS SSA, Budget og Analyse Den 1. januar 2013 trådte regeringens reform vedrørende førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen

Læs mere

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet

Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Budgetopfølgning 3 Økonomiudvalget /overførselsområdet Pr. 30. september 2017 Overblik Økonomiudvalget - overførselsudgifter BOP 3 I 1.000 kr. - 2017-priser Korrigeret Budget 2017 Forventet regnskab 2017

Læs mere

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr.

Budgetrevision I. Det samlede resultat for hele Holbæk Kommune forventes at blive et underskud på 2,8 mio. kr. Budgetrevision I Resultatet af Budgetrevision I er samlet set en ansøgning om en negativ tillægsbevilling på 1,2 mio. kr. Budgetrevisionen fortsætter historien fra 2012. Der er ganske små udsving i driftsudgifterne.

Læs mere

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge

Notat. Dato: 4. august Kopi til: Budgetudfordringer budget : Merudgifter til flygtninge Erhverv og Udvikling Dato: 4. august 2016 Sagsbehandler: jote/bjha Notat Dato: 4. august 2016 Kopi til: Emne: Budgetudfordringer budget 2017-2020: Merudgifter til flygtninge Merudgifter på flygtningeområdet

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 4-18 om tabt arbejdsfortjeneste - satsregulering - den tidligere bruttoindtægt - bidrag til pensionsordning

Ankestyrelsens principafgørelse 4-18 om tabt arbejdsfortjeneste - satsregulering - den tidligere bruttoindtægt - bidrag til pensionsordning KEN nr 9073 af 20/02/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 14. november 2018 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2016-2113-32948 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 9 141. Budgetopfølgning pr.31. maj 2015 Sagsnr: 00.30.14-Ø00-2-15 Sagsansvarlig: Gitte Olsen Sagsfremstilling I de vedtagne principper for økonomistyring er det fastlagt, at der foretages 3 årlige

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne. Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne. 1 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste Område Randers kommune skal yde dækning af hel eller delvis

Læs mere

Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks Kbh. K

Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks Kbh. K Arbejdsmarkedsstyrelsen Holmens Kanal 20 Postboks 2150 1016 Kbh. K Høringssvar vedrørende lov om ændring af lov om sygedagpenge, lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik og lov

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Personaleudvikling fra

Personaleudvikling fra 1 Personaleudvikling fra 2007-2013 Til brug for Økonomiudvalgets drøftelser af emner til budgetlægningen for 2015-2018 er der udarbejdet en oversigt over udviklingen i antal årsværk i perioden 2007-2013.

Læs mere

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0

Budgetopfølgning pr for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Forbrug ,1 652,2 1,0 Økonomisk styring opfølgning pr. 31.8. for Udvalget for Arbejdsmarked og Integration. Udenfor rammen. Mio. kr. Forbrug 31.8. %-forbrug Forventet regnskab Forventet merforbrug Udvalget for Arbejdsmarked

Læs mere

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne. Vedtaget af Byrådet den 31.

Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne. Vedtaget af Byrådet den 31. 7 Kvalitetsstandard for tabt arbejdsfortjeneste til forældre til børn med nedsat funktionsevne Vedtaget af Byrådet den 31. august 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet

Læs mere

Oprindeligt budget. Ny vurdering

Oprindeligt budget. Ny vurdering NOTAT Dato Forvaltningen for Arbejdsmarked og Borgerservice Økonomi og analyse 1. Økonomisk Redegørelse 216. Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget Nedenstående tabel 1 viser forvaltningens forventninger

Læs mere

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol,

a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige resultater af den statslige udgiftskontrol, Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 155 Offentligt Aktstykke nr. 155 Folketinget 2017-18 Bilag 155 Finansministeriet. København, den 27. juni 2018. a. Finansministeriet orienterer hermed Finansudvalget om væsentlige

Læs mere

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018

NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 Beskæftigelse, Social og Økonomi Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 260931 Brevid. 1930239 Ref. KASH Dir. tlf. 4631 3066 katrinesh@roskilde.dk NOTAT: Konjunkturvurdering 2015-2018 20. august 2014 Sammenlignet

Læs mere

Ændringsforslag. til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven.

Ændringsforslag. til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven. Beskæftigelsesudvalget 2018-19 L 13 Bilag 27 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge og barselsloven. (Opholdskrav for ret

Læs mere

NOTAT. Indtægtsskøn budget

NOTAT. Indtægtsskøn budget NOTAT Indtægtsskøn budget 2016-2019 Skatter, tilskud og udligning Kommunens indtægtsside bestående af skatter, tilskud og udligning budgetteres i et af Kommunernes Landsforening udviklet prognoseprogram.

Læs mere

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3

Mio. kr. Oprindeligt budget 3.800,1 Forventet regnskab 3.743,8 Underskridelse -56,3 Vedrørende: Notat - budgetopfølgning og forventet regnskab pr. 30. juni 2013 Sagsnavn: Budgetopfølgning 2013 Sagsnummer: 00.30.14-S00-1-12 Skrevet af: Susanne Risager Clausen E-mail: susanne.clausen@randers.dk

Læs mere

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25

10 Beskæftigelsesindsats/Overførselsudgifter 4.177 Egentlige tillægsbevillinger 4.202 10.01 Berigtigelser af refusionsopgørelse for 2012-25 Budgetopfølgning pr. 30. juni 2013 Udvalg: Beskæftigelsesudvalget Generelt: Forbrugsprocenten er på 44,53 %, lidt mindre end forventet på 50 % pr. 30.06.13. Note Område Beløb i 1.000 kr. Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Servicestandard for merudgifter

Servicestandard for merudgifter Servicestandard for merudgifter Lovgrundlag Lov om Social Service 41 Mål med ydelsen Målet er at medvirke til, at Familier lever så normalt som muligt på trods af et barns eller en ungs nedsatte funktionsevne

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. januar 2013 for arbejdsmarkedsudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. januar for arbejdsmarkedsudvalget Samlet oversigt (1.000) kr. Opr. budget Overført fra tidl. år Tillægsbevillinger Korr. Budget Afvigelse* Forventet regnskab Drift 514.052

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Budgetforslag 2016 Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget 2016 p/l 1000. kr Regnskab 2014 Budget 2015 Budgetforslag 2016 Forsørgelse: Budgetgaranti ikke rammebelagt: Kontanthjælp til udlændinge

Læs mere

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/9 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Beskæftigelsesområdet

Beskæftigelsesområdet Beskæftigelsesområdet Indhold i oplægget 1. Definitioner 2. Ubalance mellem indtægter og udgifter 3. Hvilke forhold spiller en rolle? 4. Hvad har vi gang i? 5. Hvad skal vi have gang i? 6. Usikkerheder

Læs mere