Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med:"

Transkript

1 &9(+)8316à()7/30)6 7OSPIV &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med: %PQMRHIPMKYRHIVZMWRMRKOPEWWIXVMR Y Undervisning af folkeskoleelever i alderen 6-16 år Y Pædagogisk udviklingsarbejde til afprøvning af nye undervisningsformer og metoder Y Feriekolonier Y Befordring af elever, som har lang eller farlig skolevej Y Bidrag til staten for elever i statslige og private skoler. 7 VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Y Specialundervisning i særlige klasser og støttecentre på skolerne for elever med særlige behov, 20.1 Y Vidtgående speicalundervisning, Betaling til amtet for enkeltintegrerede elever i folkeskolen Y Centerundervisning og sygehusundervisning efter betalingsoverenskomst med Fyns Amtskommune, 20.2 Y Undervisning af 2-sprogede elever, herunder modersmålsundervisning. Y Førskoleundervisning af 4-6 årige, der ikke er tilmeldt en daginstitution, samt særlig tilrettelagt sprogundervisning i daginstitutionerne Y Undervisning af elever anbragt i og uden for Odense Kommune 7OSPIJVMXMHWSVHRMRK Y Almindelige skolefritidsordning for elever i klasse Y Bidrag til staten for elever i statslige og private skolefritidsordninger Y Skolefritidsordning for handicappede elever i alderen 6-18 år Y Søskenderabat og fripladser for elever i almindelige skolefritidsordninger (VMJXEJJSPOIWOSPIRXZ VKÅIRHIMRHWEXWIVSKJEKPMKISKEHQMRMWXVEXMZI JYROXMSRIV Y Drift af folkeskolen, herunder ledelse/administration og drift/vedligeholdelse af bygninger m.v. Y Tværgående indsatser Y Tværgående konsulentfunktioner der rådgiver og vejleder skolerne indenfor udvalgte fag og fagområder. Y Central administration

2 )RUGHOLQJDIQHWWRGULIWVXGJLIWHU Undervisn kl. 66,0% Statslige og private skoler 7,7% Anden særlig undervisning 12,7% SFO 13,6% 8QGHUYLVQNO 6)2 $QGHQV UOLJXQGHUYLVQLQJ 6WDWVOLJHRJSULYDWHVNROHU *SVQÅPSTKEZIVSKVIWYPXEXOVEZ *SVQÅP Folkeskolens opgave er i samarbejde med forældrene at fremme elevernes tilegnelse af kundskaber, færdigheder, arbejdsmetoder og udtryksformer, der medvirker til den enkelte elevs alsidige personlige udvikling. Folkeskolen må søge at skabe sådanne rammer for oplevelse, virkelyst og fordybelse, at eleverne udvikler erkendelse, fantasi og lyst til at lære, således at de opnår tillid til egne muligheder og baggrund for at tage stilling og handle. Folkeskolen skal gøre eleverne fortrolige med dansk kultur og bidrage til deres forståelse for andre kulturer og for menneskets samspil med naturen. Skolen forbereder eleverne til medbestemmelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Skolens undervisning og hele dagligliv må derfor bygge på åndsfrihed, ligeværd og demokrati. 6IWYPXEXOVEZ I Odense Kommune er der på baggrund af arbejdet med Folkeskolen år 2000 igangsat og opstillet omstående resultatkrav/handlinger:

3 %PQMRHIPMKIYRHIVZMWRMRKOPEWWI 7OSPIV Resultatkrav %PQYRHIVZMWRMRKMJSPOIWOSPIR Skolepolitik der fastlægger mål og rammer for skolerne. Gennemskuelig budgetmodel som sikrer grundlag for overblik og prioritering. Handlinger Der udarbejdes skolepolitiske målsætninger og handleplaner. Forenklet budgetmodel for tildeling af elevafhængige ressourcer Opstilling af klarere mål og delmål for fol-skolernkeskolens undervisning i dansk og mategen af lokale mål. Der udarbejdes læsepla- støttes i arbejdet med udformninmatiner samt et temahæfte At få opstillet mål for udviklingen af elevernes almene kompetencer Sikre at 10. klassetilbud lever op til gældende lovgivning. Sikre, at lærernes faglige niveau er tidssvarende, så eleverne modtager faglig kompetent undervisning i de enkelte fag. Kvalitetsudvikling i skoleledelsen Der nedsættes en arbejdsgruppe og arbejdet igangsættes Gennemførelse af ændring af 10. klassestrukturen, pr. 1/ Der etableres netværk og uddannelse indenfor relevante fagområder Alle lærere tilbydes det pædagogiske ITkørekort for lærere. Sikre forudsætninger for at forestå skoleledelse og skoleudvikling i overensstemmelse med politiske mål og beslutninger gennem uddannelse og udviklingsarbejde, og ny ledelsessttruktur. 7 VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Gennemskuelig budgetmodel som sikrer grundlag for overblik og prioritering. Sikre sammenhæng i tiltag til børn med særlige behov i Vollsmose, indenfor Vollsmoserammen Sikre en effektiv og målrettet anvendelse af ressourcerne i undervisningen af 2- sprogede elever. Forenklet budgetmodel for tildeling af elevafhængige ressourcer Etablering af heldagsskolelignende projekter på Abildgårdskolen og Humlehaveskolen Evaluering af projekterne inden januar 2003 Der skal vurderes på: - den nuværende bevillingspraksis. - ressourcetildelingen i relation til den en kelte elevs sproglige forudsætninger. - behovet for specialindsatser. 7OSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Øget samarbejde mellem centerundervisningsdelen og handicap skolefritidsordnin gen med henblik på Der etableres forsøg Lumby Skole helhedsskole. Sikre pædagogers mulighed for at anvende IT i det faglige pædagogiske arbejde med børnene. Pædagoger tilbydes det pædagogiske IT-kørekort.

4 *]WMWOIVEQQIVMJSPOIWOSPIR Lokalekapaciteten på skolerne tilpasses Der er foretaget en revision af Plan 2000 behovet, således at hjemklasseprincippet i med udgangspunkt i: videst muligt omfang opfyldes og således é Den seneste elev- og klassetalsprognose at fritidsbrugernes behov tilgodeses. é Klassedannelsen/klassekvotienten é Moderniseringsplanen Udvalgte skoler moderniseres så de lever é 10 klassestrukturen op til folkeskolelovens krav om SPS, grup-såledeperum at der foreligger en langsigtet og og lærerforberedelseslokaler prioriteret udbygnings- og moderniserings- plan for folkeskolerne. Plan der beskriver behovet for ekstraordinær udvendig vedligeholdelse af skoler. Inden udgangen af 2002, skal der udarbejdes en styrings- og gennemførelsesplan som sikrer renovering af skolernes klimaskærm fra &YHKIXXIVMRKWQIXSHI7X]VFEVISQVÅHIV Skolerne har selvstyre med overførselsadgang. %PQMRHIPMKIYRHIVZMWRMRKOPEWWI Byrådets tildeling Fordeling %PQMRHIPMKYRHIVZMWRMRKOPEWWI Grundlaget for budgetberegningen er dels elev- og klassetalsprognosen, der er dannet på baggrund af befolkningsprognosen og dels den godkendte timenorm: På grundlag af skolernes indskrivningstal pr. 15. februar tildeles skolerne ressourcer efter timenorm samt efter fastsat garantiordning der sikre, at alle skoler som minimum tildeles timer jf. den af byrådet fastlagte timefordelingsplan + 1 ugl. Time. På grundlag af ungdomsskolerne indskrivningstal afregnes for elever i 10. klasse. Børnehaveklasse: klassetrin: klassetrin: 1,25 ugl. timer/elev 1,38 ugl. timer/elev 1,85 ugl. timer/elev Børnehaveklasse-3.kl klassetrin: klassetrin 1,25 ugl.time/elev 1,38 ugl.time/elev 1,85 ugl.time/elev klassetrin 1,0 ugl. time pr. klasse på et af trinnene Til efteruddannelse af lærere er der fra år 2000 yderligere afsat en ramme på 1,5 mill. kr klassetrin 1,0 ugl. time pr. klasse på et af trinnene ,2 mill. anvendes til efteruddannelse af lærere indenfor udvalgte indsatsområder, herunder specialundervisning og modersmålsbaseret vejledning. 0,3 mill. til uddannelse i forbindelse med skoleudviklingsprojekter. Børn- og Ungeudvalget orienteres om anvendelsen en gang årligt.

5 9RHIVZMWRMRKWQEXIVMEPI Der tildeles et grundbeløb pr. skole på kr og til observationsklasser et grundbeløb på kr Herudover tildeles et beløb pr. elevenhed på 890 kr. En elev-enhed beregnes således antal elever i klasse x 1 antal elever i klasse x 2 antal elever i specialklasser x 1,6 antal elever i modtagelseskl. x 2 antal elever i observationskl. x 2 Bevillingen fordeles til skolerne Jf. byrådets tildeling 7OSPIV 7 VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Byrådets tildeling Fordeling 7TIGMEPYRHIVZMWRMRKi Til den almindelige specialundervisning er der i år 2002 afsat en samlet ugentlig timepulje på timer. Heraf er afsat 448 timer under budgetområde 5.5 Service til h.h.v. tale-/høreundervisning, flyvere samt konsulentbistand. Den resterende timepulje på ugentlige timer er afsat under budgetområde 5.2 Skoler. 7TIGMEPYRHIVZMWRMRKi )ROIPXMRXIKVIVIHIIPIZIV Der er indgået driftsoverenskomst med fyns Amt om undervisning af enkeltintegrerede elever. Ordningen er udgiftsneutral for Odense Kommune. 7TIGMEPYRHIVZMWRMRKi 'IRXIVOPEWWIVHVIZIXJSV*]RW%QX Bevillingen til støttetimer fordeles til skolerne, ligesom indtægten fra amtet fordeles til skolerne På 3 skoler er der etableret centerundervis-bevillingening for elever med vidtgående handicap. etableret undervisningsaktiviteten, ligesom fordeles til de skoler der har På skolerne undervises elever fra andre indtægten fra amtet fordeles til skolerne. kommuner og fra Odense Kommune. Odense Kommune varetager undervisningsaktiviteten for Fyns Amt, det er således Fyns Amt som finansierer samtlige udgifter som er forbundet med undervisningsaktiviteten (jf. den indgåede driftsoverenskomst mellem Odense Kommune og Fyns Amt). Afregning til Fyns Amt, for elever fra Odense Kommune, sker efter standardtakst pr. elev. Der er under budgetområde 5.5 Service afsat budget til formålet. Til skolernes specialklasser fordeles forlods 2042 timer i år Den resterende timepulje på timer år 2002 fordeles til skolernes støttecenter, jf. omstående tabel.

6 9RHIVZMWRMRKEJWTVSKIHI Til undervisning af 2-sprogede elever i 2001/02 er der afsat en pulje på timer. Herudover er der afsat særskilt bevilling, der omfatter et særligt sprogstimulerende tilbud på 15 ugl. timer til børn, der ikke er optaget i en daginstitution senest den 1/8 i det år, barnet fylder 4 år, samt til sprogstimulerende støtte i daginstitutionerne Udover det timetal, der udløses jf. folkeskoleloven og styrelsesvedtægten for Odense Skolevæsen, ydes der støtte efter de i styrelsesvedtægten vedtagne retningslinier og skolerne tildeles timer efter vedtagne kriterier. %PQMRHIPMKIWOSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Byrådets tildeling Fordeling Budgettet er fastsat på grundlag af antal Skolerne tildeles ressourcer efter de retningslinier der fastsættes af Børn- og Unge- børn indskrevet på modul 2 og 3 i SFO. Der udløses 1 fuldtidsstilling pr. 13 børn udvalget. samt 2,5% til vikar. Normeringen er fastsat til 2/3 uddannet skolepædagog og 1/3 pædagogmedhjælper. Der tildeles kr. pr. barn i skolefritidsordninger, der bl.a. skal dække beskæftigelsesmaterialer, forplejning, koloniophold, uddannelse, inventar og kontorhold. Fra år 2001 er afsat en pulje på 5,0 mill.kr. Børn- og Ungeudvalget orienteres om anvendelsen en gang til særlige indsatser i SFO ordningerne. årligt. Byrådet har med virkning fra 1. januar 2000 bevilget 1 mill. kr. til samarbejdsprojekter og efteruddannelse af lærere og skolepædagoger. Fordeling efter ansøgning fra skolerne til, samarbejdsprojekter der vedrører den indholdsmæssige og organisatoriske tilrettelæggelse af indskolingen i henhold til de kommunale kvalitetskriterier og mål, samt til fælles efteruddannelse af lærere og pædagoger, der deltager i samarbejdsprojekter. Børn- og Ungeudvalget orienteres om anvendelsen en gang årligt. (VMJXEJJSPOIWOSPIRXZ VKÅIRHIMRHWEXWIVWEQXJEKPMKISKEHQMRMWXVEXMZI JYROXMSRIV (VMJXEJJSPOIWOSPIR Byrådets tildeling Der budgetteres på baggrund af senest kendte service- og aktivitetsniveau 8Z VKÅIRHIMRHWEXWIVWEQXJEKPMKI EHQMRMWXVEXMZIJYROXMSRIV Der budgetteres på baggrund af senest kendte service- og aktivitetsniveau Fordeling Bevillingerne fordeles til skolerne Bevillingerne er centralt placeret

7 -8TPERIR Byrådet har den 17. juni 1998 bevilget 24,6 mill. kr. til gennemførelse af IT-planen. Bevillingen finansieres med 4,2 mill. kr. årligt via omprioriteringsrammen indtil den samlede bevilling er inddækket. Fra juli 2003 er IT-planen fuld finansieret. Omprioriteringspuljen er placeret centralt. Når IT-planen - i er fuldt finansieret, anvendes omprioriteringspuljen herefter til IT-support. 2 KPIXEP7X]VFEVISQVÅHIV %PQMRHIPMKIYRHIVZMWRMRKOPEWWI Elev- og klassetal (klassedannelse ved 24 elever) pr. skoleår 2000/ / / / / Børnehaveklasse Elever... Klasser... Kvotient , , , , , klasse Elever... Klasser... Kvotient... Specialklasser ) , , , , ,2 Elever... Modtagelsesklasser Elever... Elever i alt ) Elev- og klassetal er incl. elever i 10. klasse, som undervises i Ungdomsskolen Kilde: Planlægningstal 15/ (2000/2001), Planlægningstal 15/ (2001/2002) samt Elev- og klassetalsprognose 2001 (2002/ /). Excl. privatskoler. Elevtal opgjort pr. budgetår, jf. ovenstående tabel Elever Børnehaveklasse klasse... Specialklasser Modtagelsesklasser... Elever i alt

8 Timer pr. uge pr. klasse Klassetrin Timeplan - vedtaget af byrådet * Børnehaveklasse 1. klasse 2. klasse 3. klasse 4. klasse 5. klasse 6. klasse 7. klasse 8. klasse 9. klasse 10. klasse * For klassetrin er der tale om et minimumstimetal, mens der for de øvrige klassetrin alene er tale om et vejledende timetal. Fra skoleår 2002/03 er det besluttet, at eleverne på et af klassetrinne skal undervises 1 ekstra ugl. time VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Ugentlig timetildeling til specialundervisning, ,24 ugt. timer pr. elev klasse Særlig ramme afsat fra år 2000 Fast timepulje til A-klasser Timepulje afsat ved omprioritering indenfor budgetområde 5.2 Skoler Ialt ugentlige timer Heraf afsat under budgetområde 5.5 Service Heraf afsat under budgetområde 5.2 Skoler Fordeling af ugentligt timetal til specialundervisningen, Specialklasser Skolernes støttecentre Ialt ugentlige timer Elever i specialklasser Elever i specialklasser 20 stk. 1 Elever i A klasser Tidligere 20 stk.2 revisiteret til 20 stk.1 I alt

9 2-sprogede elever i skoleåret 2000/2001 Elever (2000/2001) Timer (2000/2001) Timer (2001/2002) 7OSPIV Støttetimer i Bh.klasse... Støttetimer i klasse... Modtagelsesklasser... Skolepulje... Modersmålsundervisning... Total %PQMRHIPMKIWOSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Elevtal i SFO Skolefritidsordninger / / / / / Kilde: Planlægningstal 15/ (2000/2001), Planlægningstal 15/ (2001/2002) samt Elev- og klassetalsprognose 2001 (2002/ /). Excl. privatskoler. Elevtal opgjort pr. budgetår, jf. ovenstående tabel Skolefritidsordninger &YHKIXXIVMRKWQIXSHI-OOIWX]VFEVISQVÅHIV %PQMRHIPMKYRHIVZMWRMRKOPEWWI Byrådets tildeling Fordeling )PIZIVMWXEXWPMKISKTVMZEXIWOSPIV Budgettildelingen sker på baggrund af antal elever og statens takstfastsættelse. I 2001 afregnes der til staten for antallet af elever pr. 1. september For år 2001 er taksten foreløbig fastsat til kr. Der afregnes til staten på baggrund af godkende elever indskrevet på statslige og private skoler pr. 1. september. 7 VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Byrådets tildeling 7TIGMEPYRHIVZMWRMRKiWXO )ROIPXMRXIKVIVIHIIPIZIV Betaling til amtet for enkeltintegrerede specialundervisningselever - efter standardtakst fastsat af staten Fordeling Bevillingen er centralt placeret

10 %PQMRHIPMKIWOSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Byrådets tildeling Fordeling 7OSPIJVMXMHWSVHRMRKIVTÅWXEXWPMKISK TVMZEXIWOSPIV Budgettildelingen sker på baggrund af antal elever og statens takstfastsættelse. I 2001 afregnes der til staten for antallet af elever pr. 1. september For år 2001 er taksten foreløbig fastsat til kr. for SFO Der afregnes til staten på grundlag af godkendte elever indskrevet på statslige og private skolers skolefritidsordninger pr. 1. september, og hvor skoleafdelingen har indgået overenskomst med den enkelte skole. 7*3,ERHMGETSVHRMRKIV Byrådets tildeling Fordeling 7*3,ERHMGETSVHRMRKIV Budgettildelingen sker på baggrund af antal pladser og gennemsnitsprisen pr. plads pede elever tildeles ressourcer på grundlag Folkeskoler med SFO-tilbud til handicap- af det faktiske antal indskrevne børn. Enghaveskolen afregnes på grundlag af antal børn jf. betalingsaftalen. Der tildeles kr. pr. barn i handicapordninger, der bl.a. skal dække beskæfti- indskrevne børn Tildeling på grundlag af det faktiske antal gelsesmaterialer, forplejning, koloniophold, uddannelse, inventar og kontorhold. På Enghaveskolen betales en årlig husleje pr. barn jf. betalingsaftale indgået pr med Fyns Amtskommune. Afregning sker på grundlag af det faktiske børnetal. 2 KPIXEP-OOIWX]VFEVISQVÅHIV %PQMRHIPMKYRHIVZMWRMRKOPEWWI Betaling til staten for elever i statslige og private skoler - år 2001 (2001-priser) Antal Enheds- Samlet Område Elever omkostning, budget 2001 i netto 1000 kr. netto. Betaling til staten Elever i statslige og private skoler 1999/ / / / /2004 Elever-skoledel Statens takster for elever i statslige og private skoler 1999/ /2001 Stigning Takst-skoledel ,56 %

11 7 VPMKIYRHIVZMWRMRKWXMPFYH Specialundervisning, betaling til amtet for enkeltintegrerede elever Antal Enheds- Samlet Område Elever omkostning, budget 2001 i netto 1000 kr. netto. Betaling til amtet %PQMRHIPMKIWOSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Betaling til staten for elever i statslige og private sfo-ordninger - år 2001 (2001-priser) Antal Enheds- Samlet Område Elever omkostning, budget 2001 i netto 1000 kr. netto. Betaling til staten Elever i statslige og private sfo-ordninger 1999/ / / / /2004 Elever i SFO Statens takster for elever i statslige og private sfo-ordninger 1999/ /2001 Stigning Takst i SFO ,30 % 7*3,ERHMGETSVHRMRKIV 2001 priser Enghaveskolen... Rosengårdskolen:... Antal pladser 122 Genm. udgift pr. barn Nettobudget Spastiske børn... - Funktionshæmmede børn.. Åløkkeskolen... Pårup Skole... Ejby Skole... Fjordager Fritidscenter... Total

12 &IZMPPMRKWSTP]WRMRKIVSKXEOWXIV kr priser Regnskab 2000 Budget 2001 Budget Budgetoverslag 2004 Driftsvirksomhed Udgifter... - heraf styrbar.. - heraf ikke styrbar Indtægter... - heraf refusion.. I alt drift Anlægsvirksomhed Udgifter... Indtægter... I alt anlæg Budget 2001 er incl. skolernes overførsel fra Anlægsbudget 2002 er ekskl. forventet overførsel fra 2001 til 2002 (4,9 mill.kr. i 2001 priser) 7TIGMJMOEXMSR kr priser Regnskab 2000 Budget 2001 Budget Budgetoverslag 2004 Driftsvirksomhed Styrbare nettoudgifter Almindelig undervisning kl.* Særlige undervisningstilbud... Alm. skolefritidsordninger Drift af folkeskolen Ikke styrbare nettoudgifter Elever i statslige og private skoler... Anbragte elever i andre kommunder Specialundervisning Sfo på statslige og private skoler... Sfo, Handicapordninger... Sfo, Søskenderabat og fripladser... Driftsudg. i alt

13 * Styrbare udgifter kan ikke specificeres i regnskab OSPIV kr priser Regnskab 2000 Budget 2001 Budget Budgetoverslag 2004 Anlægsvirksomhed netto IT på skolerne... Rasmus Rask... Åløkkeskolen... Tingløkkeskolen. Hjalleseskolen... Kragsbjergskolen Tingkærskolen, udbygning... Ejbyskolen... Ny skole i Øst (opførelse)... Ny skole i Øst (byggemodning)... Kaserneskolen (opførelse)... Kaserneskolen (niveaufri skæring). Hunderupskolen, lokaler til aflastning Blangstedgårdskolen Ramme 1996/1997 Munkebjerg... Agedrup... Skt. Klemenssk. (sfo)... Restramme Ramme 1998 Spurvelundskolen Pårup Skole... Rising Skole Ramme 1999 Dalum skole, sfo. Rasmus Rask, sfo

14 Næsby Skole, sfo. Søhusskole, sfo.. Risingskolen, sfo. Skt.Hans, sfo... Restbevilling Ramme 2000 Udbygning af sfo ordninger... Kragsbjergskolen, udskiftn. af vinduer Næsby Skole, reparation af murværk Tingkærskolen, ombygn. af Fraugdeafd. Ramme Servicefaciliteter, Hunderupskolen - tandplejen * Ny 10. kl.struktur * Ikke bevilgede anlægsudgifter Plan Rådighedsbeløb. Vedligeholdelse. Plan 2001 og modernisering... Anlægsudg. i alt * Frigives samtidig med budgettets vedtagelse. 8EOWXIV Takster - hele kr. - Gnavepakker... Skolefritidsordninger: - Morgen... - Eftermiddag... Tillægstakst: ½ time... 1 time

15 0 RWYQ 7OSPIV kr priser Lønsum... Regnskab Budget Budget Budgetoverslag &YHKIX RHVMRKIV kr priser Budget Budgetoverslag 2004 Drift Økonomisk Redegørelse Elevudviklingen i folkeskolen Elevtilskud vedr. private skoler Undervisning af anbragte elever Specialundervisning Elevudvikling i SFO Fripladser i SFO Søskenderabat i SFO Handicappede SFO-ordninger Bevillingskontrol 1/ Lønregulering Pris- og lønregulering Takstprovenu forældrebetaling SFO Fripladser Søskenderabat Omprioritering Ekstra timer til undervisning i kl IT i folkeskolen Skolekonsulenter Pulje til forbedringer af SFO-ordninger Plan 2001 Afledt drift på ny skole ved Blangstedgård Tekniske og politiske ændringer Fællesudgifter og IT-området Udmøntning af administrativ besparelse Førskoleprojekt Humliky Decentralisering af lukkefunkt. på 2 skoler Driftsudg. til Ejerforening på Middelfartvej Total

16 9RHIVZMWRMRKEJOPEWWIXVMR Y Elev- og klassetalsudviklingen på klassetrin medfører en budgetbehov i perioden 2002-, henholdsvis 0,008 mill. kr. i 2002; 0,473 mill. kr. i 2003; 0,440 mill. kr. i 2004 og 7,142 mill. kr. i. Y Til udvidelse af elevernes timetal på ét af klassetrinnene klasse - fra 1. august afsættes der 0,4 mill. kr. i 2002 samt 1,2 mill kr. pr. år. i hvert af budgetoverslagsårene. Y Antallet af elever på private skoler og skolefritidsordninger forventes at falde med 10 elever. Satserne i forhold til budgetforudsætningerne er forøget for skoledelen med kr. 399,00 pr. elev og for SFO reduceret med kr. 156,00 pr. barn. Ændringerne medfører en reduktion af budgettet på 1,1 mill. kr. Y På grundlag af regnskabserfaring fra 2000 vil der være et yderligere udgiftsbehov på 2,0 mill kr. til undervisningsudgifter omfattende børn anbragt uden for hjemmet i anden kommune, amtets døgninstitutioner og andre godkendte døgninstitutioner. Y Fra 1. januar 2002 er det besluttet at nednormere skolekonsulenterne med 1 stilling. Y Antallet af enkeltintegrerede elever vedrørende specialundervisningsområdet 20.2 er stigende fra 24 elever til 46 elever hvilket medfører øgede udgifter på 3,6 mill. kr. årligt. Y Til afledte driftsudgifter til ny skole på Blangstedgård, der ibrugtages 1. august 2002, er der afsat 0,5 mill. kr. i 2002 og 1,9 mill. kr. fra Y IT i folkeskolen - Når IT-planen er finansieret anvendes omprioriteringspulejn til IT-support. 7OSPIJVMXMHWSVHRMRKIV Y Antallet af børn, indmeldt i skolefritidsordninger, er stigende på grund af øget efterspørgsel. Stigningen i perioden forventes at udgøre 301 børn. Fra forventes et fald på 91 børn. Budgettet tilføres 1,0 mill. kr. i 2002; 1,3 mill. kr. i år 2003; 1,1 mill. kr. i 2004 samt reduceres med 1,0 mill. kr. i. Y Merindtægter som følge af øgede forældrebetalingstakster udgør 1,9 mill. kr. pr. år. Y På grundlag af den stigende efterspøgelse af SFO-pladser, stigende udgifter økonomiske fripladser samt forøgelse af takstprovenuet, er der øgede udgifter til fripladser og søskenderabatter. Fripladser tilføres 1,6 mill. kr. i 2002; 1,7 mill. kr. i henholdsvis 2003 og 2004 samt 1,4 mill. kr. i. Budget til søskenderabat tilføres 0,8 mill kr. fra 2002 til 2004 faldende til 0,3 mill. kr. i. Y Antallet af handicappede børn, der efterspørger plads i skolefritidsordningerne stiger med 35, hvilket har medført en merudgift. Budgettet tilføres derfor 3,6 mill. kr. årligt.

17 Y I forbindelse med nedlæggelse af førskoleprojekt Humliky er der fra budgetområde 5.3 Service - overført 0,5 mill. kr. pr. år fra 2002 til 4A undervisning for førskolebørn. Y Til budgetområde 5.4 er der overført 0,2 mill. kr. til drift af lukkefunktionen på Østre Skole og Bellingeskolen samt til finansiering af driftsudgifter til ejerforeningen på Middelfartvej. Y Pulje til forbedringer af skolefritidsordninger reduceres med 0,5 mill kr. fra OSPIV 4PERYHF]KRMRKSKQSHIVRMWIVMRK Y Til udbygning og modernisering af skoleområdet - jf. udbygningsplan afsættes yderligere en anlægsramme på 7,9 mill. kr. i 2002, 8,0 mill. kr. i 2003 samt 15,0 mill. kr. i henholdsvis 2004 og. Y Til indretning af servicefaciliteter (tandklinik) på den nye Hunderupskole afsættes en anlægsramme i 2002 på 1,1 mill. kr. Y Til etablering af faciliteter i forbindelse med ny 10.-klassestruktur afsættes en anlægsramme på 1,5 mill. kr. i 2002.

18

Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med:

Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med: &9(+)8316à()7/30):Œ7)2 7OSPIV &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker aktiviteter samt udgifter/indtægter i forbindelse med: 9RHIVZMWRMRKEJOPEWWIXVMR Y Undervisning af folkeskoleelever i alderen

Læs mere

Budgetområderne i Børn og Ungeudvalget

Budgetområderne i Børn og Ungeudvalget BØRN- OG UNGEFORVALTNINGEN - FÆLLES 1. Beskrivelse af området samt målgruppe varetager forvaltningen af Odense Kommunes opgaver på børn- og ungeområdet, d.v.s. v Dagtilbud til - 6 årige, herunder tilbud

Læs mere

Fællesadministrationen 1,5% Skoler 42,4%

Fællesadministrationen 1,5% Skoler 42,4% & 623+92+)*36:%82-2+)2*Œ)7 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Børn- og Ungeudvalget varetager forvaltningen af Odense Kommunes opgaver på børn- og ungeområdet, d.v.s. Y Børnepasning for - 6 årige børn,

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august Stevns Dagskole. Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Supplerende notat på baggrund af BUL s beslutning 12.03.19 April 2019 S. 1/11 Indhold 1 - Indledning...3 2 - Model 5 30/33 ugentlige timer

Læs mere

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme

Emne: Bilag 1- Skolernes ramme Notatark Emne: Bilag 1- Skolernes ramme 25. september 2018 - Sagsnr. 18/13609 - Løbenr. 238334/18 1.1 Retningslinjer for frit skolevalg 1 I henhold til folkeskolelovens 36 er der frit skolevalg således,

Læs mere

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber

Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Spilleregler for den budgetmæssige tildeling på skoler, SFO og klubber Formålene med denne nye skole-model er flerstrenget: - tildelingen af ressourcerne skal være enkel og overskuelig - der skal være

Læs mere

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012

2012-011725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 2012. Korrigeret budget med O/U 2012 212-11725-7 Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 31. oktober 212 1. Resume Drift Oprindeligt 212 med O/U 212 uden O/U 212 Forventet resultat (Ift. kor. uden O/U) Afvigelse I 1. kr. Drift i alt 386.975 392.486

Læs mere

Fælles adm. 33,0% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9%

Fælles adm. 33,0% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9% &9(+)8316à()*Œ)7%(1-2-786%8-32 &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker den centrale administration i Børn- og Ungeforvaltningen. Administrationen varetager opgaver i forhold til rådmand, udvalgs-

Læs mere

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune

Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune Ressourcetildeling til folkeskolerne i Faxe Kommune 1 Indledning Byrådet besluttede på deres møde d. 9. februar 2012 en ny organisering af Faxe Kommunes skolevæsen. Den nye organisering af Faxe Kommunes

Læs mere

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder.

Bedre tandsundhed Flere børn skal have sunde mælketænder. &9(+)8316à()8%2(4) )2 8ERHTPINIR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker de lovpligtige aktiviteter efter Lov om Tandpleje m.v. og Sygesikringslovens bestemmelser om samarbejde og sundhedsplanlægning.

Læs mere

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring.

Anvendelsen af bevillingsbeløbet besluttes af Børne- og Skoleudvalget i overensstemmelse med de generelle retningslinjer for mål- og rammestyring. REGNSKAB 2013 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig:

1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE at give eleven mulighed for at tilegne sig: SKOLEN Skolen er underlagt lov om folkeskolen (folkeskoleloven). Skolens mål er således givet med lovens formålsparagraf, der kan læses således: 1, Stk. l. Folkeskolens opgave er i SAMARBEJDE MED FORÆLDRENE

Læs mere

Center for Undervisning

Center for Undervisning Center for Undervisning Dato 31-07-2013 j./sagsnr. Notat vedrørende ny skolestruktur Notat udarbejdet af: Lars Sørensen I forbindelse med 1. temadag i juni har medlemmer af byrådet ønsket en uddybning

Læs mere

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål

Forord. Folkeskoleloven. Kapitel 1 Folkeskolens formål Målsætning - Borbjerg Skole. Forord Denne målsætning for Borbjerg Skole bygger på: 1. Folkeskoleloven af 1993. Formålsparagraffen kap. 1-1 og 2 2. Pædagogisk målsætning for Holstebro Kommunale Skolevæsen

Læs mere

[28] Børn- og Ungeforvaltningen

[28] Børn- og Ungeforvaltningen [28] Børn- og Ungeforvaltningen I KORTE TRÆK Børn- og Ungeforvaltningens opgaver dækker børnepasning, kommunens skoler og skolefritidsordninger, fritidsaktiviteter, klubber og ungdomsskoler. Derudover

Læs mere

Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006

Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006 Årsberetning 2005. Brorsonskolen 26. Januar 2006 Kontrakten. Skolens indsatsområder: Det er in at være ude Et udviklingsprojekt for sfo og skole sammen med CVU-Vest i Esbjerg AKT AKT = adfærd -kontakt

Læs mere

Udvalg Børne- og Skoleudvalget

Udvalg Børne- og Skoleudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Børne- og Skoleudvalget Bevillingsområde 30.33. Pædagogisk Psykologisk Rådgivning Udvalgets sammenfatning og vurdering Årets samlede regnskabsresultat på ramme 30.33 lyder på et mindreforbrug

Læs mere

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet

Budgetområde: 513 Skoler og fritidsområdet Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, fritidsklubber, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler,

Læs mere

Tandplejens ydelser skal være fagligt velfunderede.

Tandplejens ydelser skal være fagligt velfunderede. &9(+)8316à()8%2(4) )2 8ERHTPINIR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker de lovpligtige aktiviteter efter Lov om Tandpleje m.v. og Sygesikringslovens bestemmelser om samarbejde og sundhedsplanlægning.

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Udvalg for skole og ungdomsuddannelse BILAG 3d - USU 1.000 kr./-pl, netto Aktivitetsområde - Skole og FFO -2.228-2.204-1.449 1.696 1 Demografi skoleområdet -2.868-2.865-2.098 1.044 2 Demografi og styringsprincipper

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Fælles adm. 32,7% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9%

Fælles adm. 32,7% Skoleafd. 12,3% Institutionsafd. 7,9% &9(+)8316à()*Œ)7%(1-2-786%8-32 * PPIWEHQMRMWXVEXMSR &IWOVMZIPWIEJSQVÅHIXWEQXQÅPKVYTTI Området dækker den centrale administration i Børn- og Ungeforvaltningen. Administrationen varetager opgaver i forhold

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 310 Daginst.

Læs mere

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget

5. FOLKESKOLER. Kapitel 5: Politikområde Folkeskoler. Halsnæs Kommune Budget 5. FOLKESKOLER Fra august 2014 skal den nationale Folkeskolereform implementeres med betydelige indvirkninger på budgettets sammensætning på skolerne. I skrivende stund er det endelige lovforslag fremsendt

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 21. februar 2014 Dok.nr. 26438-14 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne skal

Læs mere

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform

Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform 13. september 2013 KKN Dok.nr. 119505-13 Udgift til gennemførelse af den nye folkeskolereform Den nye folkeskolereform medfører, at der fastsættes et gennemsnitligt ugentligt minimumstimetal, som kommunerne

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder til folkeskolen, skolefritidsordninger, befordring af skolebørn, kommunens specialskoler, sprogstimulering af førskolebørn, bidrag til statslige og private skoler, efterskoler,

Læs mere

Bevilling 13 Undervisning

Bevilling 13 Undervisning Bevilling 13 Undervisning Beskrivelse Bevilling Undervisning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter normal- og specialundervisning, modtageundervisning, skolefritidsordninger og ungdomsskole

Læs mere

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen.

Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen bevilger til Folkeskolen. MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Bevillingsområde 30.30 Folkeskolen Udvalg Skole- og Uddannelsesudvalget Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter driftsudgifter og driftsindtægter, som Kommunalbestyrelsen

Læs mere

2. Kompetencefordeling

2. Kompetencefordeling 2. Kompetencefordeling 7 Kompetencefordelingen imellem de forskellige aktører på skoleområdet kan overordnet beskrives som følger: Byrådet fastlægger de konkrete rammer for skolens opbygning, indhold og

Læs mere

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014)

Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Beskrivelse af ændringer i ressourcetildelingsmodellen (gældende fra 1. august 2014) Indledning Indledning tilrettet i forhold til ny skolereform, herunder en samlet ressourcetildelingsmodel for skoler,

Læs mere

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole

Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole Forslag til ressourcetildeling pr. 1. august 2019 Stevns Dagskole S. 1/10 Indhold Indledning... 3 Model 1 Oprindelig tildeling...4 Model 2 30 ugentlige timer til undervisning/behandling SFO i Krudthuset...5

Læs mere

INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK. Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018

INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK. Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018 INTRODUKTION TIL SKOLEPOLITIK Skoleudvalgsmøde d. 5 april 2018 Kompetencefordelingen på folkeskoleområdet Ledelseskompetence Folketingets arbejdsfelt National lovgivning Bekendtgørelse om obligatoriske

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med særlige behov Dagtilbud Dagtilbud Specialiseret børne- og ungeområde Kommunale dagtilbud

Læs mere

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse

NÆSTVED KOMMUNE. Casebeskrivelse NÆSTVED KOMMUNE Casebeskrivelse 70 Overblik Region: Sjælland Kommunestørrelse: 81.163 Socioøkonomisk indeks: Middel Antal folkeskoler: 17 Antal elever: Total: 10505 Heraf kommunale folkeskoler: 8858 Gennemsnitlig

Læs mere

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07

(i mio.kr.) Antal Budget 2007 Forbrug 31/8-07 50.20. Undervisning (i mio.kr.) Antal Budget Forbrug 31/8-07 Budget 25 24 28 Svømmeundervisning 0,1 0,1 0,1 Syge.hjemme.Uv. 0,2 0,1 0,5 Befordring af elever 4,8 4,2 6,3 Bidrag private skoler 421 13,1 13,6

Læs mere

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO

Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Fælleskommunal mål- og indholdsbeskrivelse for SFO Indhold Forord...2 Lovgivningen på området...3 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...4 Folkeskolens formålsparagraf...5 Horsens Kommunes sammenhængende

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2018 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vurderingen er lige nu et lille merforbrug særlige behov ungeområde

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen,

Læs mere

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018

Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Sag 17/7099 dok nr. 154076-17 Beskrivelse af tildelingsmodel for skoleområdet gældende fra 1. august 2018 Skolerne tildeles ressourcer efter nærværende ressourcetildelingsmodel. Skolen tildeles overordnet

Læs mere

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 3. kvartal 2017 for Børne- og Ungdomsudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Vi forventer resultat tæt på 0 kr. i afvigelse. særlige behov ungeområde

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2017 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 14,8 mio. kr. Børne-

Læs mere

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra

Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august SFO omfatter børn fra Emne: Administrationsgrundlag SFO pr 1. august Administrationsgrundlag for SFO i Kolding Kommune pr. 1. august 2008. SFO omfatter børn fra børnehaveklasse til og med 3. klasse. SFO-klub omfatter børn fra

Læs mere

Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser

Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser Bilag 1 Eksempler på timebevilling til fagdelt undervisning på forskellige skolestørrelser Lille skole Mellem skole Stor skole Antal elever 100 350 700 Antal klasser 7 20 30 Grundtildeling 5.459 8.217

Læs mere

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget

Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer i budget Notat Forvaltning: Økonomiafdelingen Dato: J.nr.: Br.nr.: 22. april 2013 Udfærdiget af: Brian Hansen, Per Adelhart Christensen, Bo Skovgaard, Jørn Sørensen, Jan Kjeldmann Vedrørende: Demografireguleringer

Læs mere

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION

BUDGET 2016-2019 - DRIFTSKORREKTION Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15 22-06-2015 Indtastningsdato 09-04-2015 Korrektionsnr 6 Rettelse af korrektion for faktiske elevtal 2014/15. Reduceret med 2.500.000 kr. i 2015 2018.

Læs mere

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt

Elever i specialpædagogiske tilbud i alt Antal elever i specialklasse Andel elever i specialpædagogiske tilbud i alt Emne: Til Kopi til Budgetudfordringer på det specialpædagogiske område Børn og Unge-udvalget Side 1 af 5 Indledning Formålet med dette notat er at lave en kort sammenfatning af de budgetudfordringer, som

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

Folkeskoler. Bemærkninger:

Folkeskoler. Bemærkninger: 144 Fagligt område: Politiske mål: Undervisning Hensigtserklæringer: Folkeskolen Den enkelte skole skal så vidt muligt tilbyde undervisning svarende til de vejledende timetal. Skolebesparelsen skal hæftes

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 03092014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger

Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger Ressourcestyringsmodel Muligheder for tilpasninger På baggrund af børneudvalgets møder i december og januar samt de efterfølgende indkomne høringssvar har administrationen foretaget beregninger på en række

Læs mere

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune.

Tildeling af budget til differentieret undervisning til folkeskoler i Middelfart Kommune. Skoleafdelingen Middelfart Kommune Anlægsvej 4 5592 Ejby www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Fax +45 8888 5501 Dato: 25. marts 2011 Sagsnr.: 201008118-150 Tildeling af budget til differentieret undervisning

Læs mere

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11

Tillægsdagsorden. Dato: :00:00. Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Tillægsdagsorden Dato: 26-02-2014 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Mødelokale nr. 8, Rådhuset i Skanderborg 1/11 Indholdsbetegnelse Tillægsdagsorden Indholdsbetegnelse 45 Skolereform - nye tildelingsmodeller

Læs mere

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen

Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter og driftsindtægter som Kommunalbestyrelsen Udvalg MÅL OG RAMMEBESKRIVELSE Skole- og uddannelsesudvalget Bevillingsområde 30.33 Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) Afgrænsning af bevillingsområdet Bevillingsområdet omfatter samtlige driftsudgifter

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg

Budget Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg Budget 2018-2021 Mængdereguleringer Samlet for alle udvalg 1 Mængder -2021 Udvalg Nr. Tekst 2018 2019 2020 2021 Økonomiudvalget M101 Administrationsudgifter skal følge kommunens demografi -1,988-1,938-1,579-1,178

Læs mere

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området

3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området 3.3.9 Område 6B: Dalum, Hjallese, Højby, Skt. Klemens, Sanderum, Tingløkke, Højme, Rasmus Rask og specialskole (Bækholm) Plan for området Efter Før Dette forslag er et alternativ til forslag 6A. Planen

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud

Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Bemærkninger til budget 2018 Politikområde Dagtilbud Politikområdet Dagpasning dækker al pasning af førskolebørn, og i denne sammenhæng skal pasning forstås som en sikring af det enkelte barns udvikling.

Læs mere

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast)

SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) SKOLEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE (udkast) Udkast 2016 Indhold National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik...2 Vision...3 Mål for Dragør skolevæsen...4 Prioriteter for skolevæsenet...5 Trivsel...5 Faglige

Læs mere

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO

UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO UDKAST Horsens Kommunes fælleskommunale Mål- og indholdsbeskrivelser for SFO Indhold Forord...1 Mål- og indholdsbeskrivelse for SFO...2 Et sammenhængende skole- og fritidstilbud...3 Folkeskolens formålsparagraf...3

Læs mere

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål

Børn - Dagtilbud. Børn - Dagtilbud. 05.25.10 Fælles formål Børn - Dagtilbud Den samlede budgetramme for Dagtilbud er opdelt på følgende områder: Funktion Hovedområde (beløb i 1.000 kr. netto) Budget 2015 05.25.10 Fælles formål 22.034 05.25.11 Dagpleje 53.863 05.25.13

Læs mere

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL

EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL EVALUERING AF NUVÆRENDE TILDELINGSMODEL Hvidovre Kommune April 2018 INDHOLD 1. Indledning 2 1.1 Overordnede konklusioner 2 2. Evaluering 4 2.1 Tildelingsmodel til skole 4 2.2 Tildelingsmodel til SFO 5

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009

Undervisning. Fællesudgifter. Budget 2009 Folkeskoler inklusive kommunale specialpædagogiske undervisningstilbud, skolefritidsordninger m tilhørende klubber, socialpædagogiske klubber, ungdomsskole og musikskole Fællesudgifter Fællesudgifter omfatter

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af: Folkeskoler inkl. vidtgående specialundervisning, bygningsdrift af skolerne, SFO og dagbehandling udlagt til skolerne. Desuden indeholder området Ungdomsskolen, Naturskolen og

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune

Bilag til. Styrelsesvedtægt. for. folkeskolerne. Middelfart Kommune Bilag til Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Middelfart Kommune (Revideret september 2015) Indhold Bilag 1: Skolestruktur... 3 Bilag 2: Undervisningens ordning... 8 Bilag 3: Skoledistrikter...10 Side

Læs mere

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1

Notat. 2. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. april. Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 6. maj 2015 Sagsnr.: 2015-005282-1 Morten.AastrupLaustsen@middelfart.dk

Læs mere

Vejledning til skolernes kronebevilling 2016

Vejledning til skolernes kronebevilling 2016 Vejledning til skolernes kronebevilling 2016 Kronebevillingens struktur er ændret en smule fra 2015, så tildelingen til specialklasser nu fremgår af den midterste kolonne, mens tildelingen til DUS fremgår

Læs mere

Handleforslag på Skoleudvalgets område

Handleforslag på Skoleudvalgets område SU 1 Ledelsesstruktur Funktion Skoleområdet Det anbefales at serviceharmonisere ledelsesstrukturen på skolerne i ny Køge Kommune (side 10-11) som vedtaget i Køge Kommune, således at skoleledelsen på en

Læs mere

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform:

Beregninger på baggrund af indgået aftale - skolereform: Udgiftssiden - Almenområdet Flere undervisningstimer i almenundervisningen: Ifølge den indgåede aftale vil undervisningstimetallet blive udvidet med 14 lektioner mere om ugen i forhold til det nuværende

Læs mere

Notat. 4. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. september. Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1

Notat. 4. budgetopfølgning 2015 - Skoleudvalget. Pr. 30. september. Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1 Løn og Økonomi - Team Økonomi Middelfart Kommune Søndergade 65 5500 Middelfart www.middelfart.dk Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 5046 cvr.: 29189684 Dato: 4. oktober 2015 Sagsnr.: 2015-010830-1

Læs mere

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune:

Udover folkeskolelovens formålsparagraf gælder følgende overordnede pædagogiske målsætning for børne/unge-området (0-18 år) for Sæby kommune: Sæby Skoles ordensregler: Vi ønsker en god skole for alle, og vi vil derfor hjælpe hinanden, så det er rart at være her. Vi vil passe på tingene både ude og inde. Vi ønsker, at forældrene medvirker hertil.

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse R 13 i 14-priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014 2014 TB 3.

Læs mere

UVM. Konference

UVM. Konference UVM. Konference 070909 # Lumby Skole # Spurvelundskolen # Stige Skole Bækholmskolen # Søhusskolen # Agedrup Skole # # Kroggårdsskolen # Korup Skole # Næsby Skole # Sct. Hans # Skole # Abildgårdskolen #

Læs mere

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh,

Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, Budgetmodel - hvordan? Workshop på temadag om specialundervisning 15. & 16. november 2011 Peter Bogh, peb@kl.dk 1 Tre centrale udfordringer Indhold i og design af budgetmodel Implementering og overgangsordninger

Læs mere

Afdækning af reduktionspotentialer

Afdækning af reduktionspotentialer Afdækning af reduktionspotentialer Byrådet Syddjurs 20.maj 2015 Peter Bogh, Claus Herbert, Morten H. Vestergaard, KLK 1 Hvad skal vi igennem? Hvad viser nøgletal Sektoranalysen Hvor ligger potentialerne?

Læs mere

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen.

Derudover har det vist sig, at der ikke er behov for at bringe bufferpuljen på ca. 14 mio. kr. i spil. De penge bliver lagt i kassen. Udvalget for Børn Budgetrevision 3 September Økonomisk overblik for Holbæk Kommune Ledigheden for de forsikrede ledige er fortsat faldende i Holbæk Kommune og mere end på landsplan. Det er den væsentligste

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn

Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Økonomisekretari atet Notat Til: Udvalget for Familie og Børn Sagsnr.: 2010/01430 Dato: 10-03-2010 Sag: Sagsbehandler: Mulighedskatalog - Udvalget for Familie og Børn Thomas Christian Rafn Leder af Økonomi

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2019 for Børne- og Familieudvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og Merforbrug jævnfør disponeringen. særlige behov ungeområde Dagtilbud

Læs mere

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud)

- Reduktion af åbningstiden i Skolefritidsordninger (SFO og SFO-klubtilbud) Notat Sagsnr.: 2013/0007982 Dato: 25. februar 2014 Titel: Skolereform - Overordnet økonomi Sagsbehandler: Søren Holst Rasmussen Økonomi- og Analysekonsulent 1. Baggrund Folkeskolereformen, der indfases

Læs mere

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018

Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Budgettema Skolens undervisning 2017/2018 Historik og henvisning til planer og politikker Alt vedr. skolens rammer er beskrevet i Bilag til styrelsesvedtægt. Bilaget opdateres løbende. Timebevilling udmeldes

Læs mere

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse

Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune. Indholdsfortegnelse Bilag til styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Indholdsfortegnelse Oversigt 2 Målsætninger for skolevæsenet 2 1. Skolepolitik og målsætninger for skolevæsenet 2 Skolestruktur og indhold

Læs mere

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud.

Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. Sagsbehandler: 01102014 / toje/cabu/sirk Forslag om ændringer i skolernes miniklub- og juniorklubtilbud. På grund af det faldende antal børn i kommunens skoleklubber, har administrationen udarbejdet oplæg

Læs mere

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler

Folkeskolen Budget Budgetbeskrivelse Folkeskoler Budget 2017-2020 Budgetbeskrivelse Folkeskoler Side 1 af 8 1. Det overordnede budget Politikområdet Folkeskoler hører under Udvalget for Skole, Familie og børn, og har et samlet budget på 309,411 mio.

Læs mere

3. forventet regnskab - Serviceudgifter

3. forventet regnskab - Serviceudgifter skema 3. forventet regnskab - Serviceudgifter Udvalg / Aktivitet / Opgave U/I Regnskab 14 i 15-priser Opr. Budget Ompl. TB Budget Korr. Budget Forbrug ultimo september 3. FR Afvigelse Undervisningsudvalget

Læs mere

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse

KOLDING KOMMUNE. Casebeskrivelse KOLDING KOMMUNE Casebeskrivelse 64 Overblik Region: Syddanmark Overblik over styrings- og budgetmodellen Kommunestørrelse: 89.556 Special- og almenundervisningen indgår ikke i den samme delramme Socioøkonomisk

Læs mere

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling:

Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: Nedenstående erstatter bilag til styrelsesvedtægt i forhold til ressourcetildeling: TIMETILDELING LÆRERE Den enkelte skole tildeles et samlet timetal gældende for et skoleår, som skal dække alle lærernes

Læs mere

Børne- og Uddannelsesudvalget

Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalget Børne- og Uddannelsesudvalgets oprindelige bevilling udgør 30 % af Assens Kommunes samlede budget. Bevillingen indeholder budget til: Sundhedspleje for mødre og småbørn, samt

Læs mere

Ressourcetildelingsmodel

Ressourcetildelingsmodel Ressourcetildelingsmodel Folkeskolerne i Frederikshavn Kommune Tildelingsmodellen er for både undervisningsdelen og SFO delen på skolernes normalområde Sag nr. 14/17 Indhold Indledning... 2 Nuværende tildelingsmodel...

Læs mere

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 2. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et merforbrug på -11,5 mio. kr. inkl. overførsler fra regnskab 2014. Børn og unge

Læs mere

Bevilling 11 Dagpasning

Bevilling 11 Dagpasning Bevilling 11 Dagpasning Beskrivelse Bevilling 11 Dagpasning hører under Børne- og Skoleudvalget. Bevillingen omfatter afdelingerne Dagtilbud og Fællesudgifter, dagtilbud. Bevillingen administreres af Center

Læs mere

Mål og Midler Dagtilbud

Mål og Midler Dagtilbud Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00.

Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. ALLERØD KOMMUNE Skoleudvalget Møde nr. 43 Mødet blev holdt mandag den 28. oktober 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 07:30 og sluttede kl. 12:00. Medlemmer: Formand Nikolaj Bührmann (F),

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019

Børne- og Skoleudvalget. Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne- og Skoleudvalget Budgetopfølgning pr. 30/4 2019 Børne - og skoleudvalget 1/1-30/4-2019 Hele året Periodens Forbrug Oprindeligt Korrigeret Forventet Forventede Beløb i 1.000 kr. netto budget pr.

Læs mere

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014

Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Skoleudvalgsmøde 21. januar 2014 Budgettal på skoleområdet Budget 2014-2017 Budget 2014 (i 1.000 kr.) Drift Anlæg Skoler 2.043.124 58.500 Administration 34.193 0 I alt 2.077.317 58.500 Budget 2014 2017

Læs mere