INNOVATØR UDDANNELSEN II

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INNOVATØR UDDANNELSEN II"

Transkript

1 INNOVATØR UDDANNELSEN II Er innovation overhovedet en del af din hverdag eller savner du bedre styr på, hvordan du kan arbejde mere innovativt og nytænke dine projekter? Innovatøruddannelsen giver dig mulighed for at arbejde med innovation i praksis i forhold til dine egne projekter eller opgaver. Gennem 5 moduler, spredt over Vejle, London, Fyn og Roskilde samt et sted efter eget valg!, dykker du ned i feltarbejdet og teorien bag. Ved at starte hos den enkelte medarbejder og tage udgangspunkt i det konkrete projekt bringer Innovatøruddannelsen II metodisk innovation helt ned på jorden og den effektive udvikling længere ind i organisationens kerne. Uddannelsen fokuserer på Learning by doing. Innovatøruddannelsen er med andre ord: Medarbejderdreven innovation.

2 HVORFOR INNOVATØRUDDANNELSE? Med hastige forandringer og samfundsmæssige dynamikker, der sjældent følger lige linjer, er der ofte brug for mere end evnen til at lede et projekt fra A til B. I dag kræves det, at man er dygtig til at håndtere viden. Projektlederforløb har hidtil været et af de foretrukne redskaber og metoder til dette. I stigende grad er der også brug for evnen og modet til at gå ind i innovative processer. Innovative processer kan enkelt begynde ved at iagttage, re ektere og kigge på et projekt eller en opgave, du netop nu er i gang med. Har du overset noget, fordi du fulgte de kendte og veltrådte stier? Hvor kan du gøre det anderledes? Og hvordan kan du eksperimentere med alternativer? Innovationens succes er bygger altid på en stædig vilje til at prøve, evaluere og forbedre. Essensen i innovatøruddannelsen er, at hjælpe kursisterne til succes ved at kigge en ekstra gang på indhold, mening og processer i et igangværende projekt. Innovatøruddannelsen arbejder derfor bl.a. med tværgående begreber som Mind Switch, Prejekt, Benspænd & Next Practice.

3 DIT ARBEJDE ER I CENTRUM! Innovation ER en kompleks størrelse og ikke altid nem at arbejde med i den kultur der eksisterer i kommuner, på biblioteker og i andre offentlige regi. Det har derfor været afgørende at designe et uddannelsesforløb der bryder med de sædvanlige koncepter og tænkninger. Innovatøruddannelsen II er således mere et innovationsforløb end et læringsforløb. Filoso en på kurset er, at det største læringspotentiale ligger i at give kursusdeltagerne mulighed for at opnå førstehåndserfaringer med de mange komplekse problemstillinger, som en innovationsproces afføder. Det sker ved, at du selv bringer et projekt med til kursusstart. Et projekt du ønsker at prøve kræfter med under andre rammer end de sædvanlige. Du får på kurset mulighed for at omsætte teori til praksis og praksis til teori - indenfor emner som kreativitet, brugerinddragelse, diversitet, motivering, strategi, procesledelse og meget mere. Kurset forudsætter, at aktivitetsniveauet mellem modulerne er højt, så læringen har de bedste forudsætninger. Ikke kun omkring arbejdet med eget projekt, men også gennem udveksling, udfordring og støtte kursusdeltagerne imellem. Kursuslederne vil så kvittere ved løbende at fylde ny læring, sparring og værktøjer ind i processen.

4 PREJEKT KONTRA PROJEKT? Med ordet prejekt lægger vi afstand til tanken om et sædvanligt og de nerbart projekt. Et projekt eller en projektgruppe nedsættes typisk når en virksomhed støder på et konkret problem, der ikke fordelagtigt - kan løses indenfor rammerne af den eksisterende organisation. Man ser et problem, opstiller et mål for en løsning og nedsætter en projektgruppe til at realisere målet. Denne arbejdsgang kan imidlertid spænde ben (på den ikkekonstruktive måde) i bestræbelsen på at innovere. Ved innovative processer kendes målet ikke, og udgangspunktet er snarere fornemmelser for et forestående potentiale end klare fakta. Bevægelsen er ikke lineær fra A til B, men snarere frem, tilbage, til siden, op og ned - innovation følger såvel omveje, som afveje. Innovation kræver derfor en anderledes procesorienteret ledelse, som søger at nde og kvali cere spirende fornemmelser. Innovatøruddannelsen hjælper kursusdeltagerne til at se og mærke de anderledes processer, hvor mål skabes undervejs frem for på forhånd. Kursuslederne vil løbende introducere værktøjer, som hjælper til at bringe struktur ind i det, der ved første øjekast kan virke ustruktureret. I bliver mellem modulerne stillet hjemmeopgaver, som tvinger jer til at arbejde i praksis med de nye værktøjer. Hvis jeres vanlige projekter forløber hen over en ad mark, sætter opgaverne på innovatøruddannelsen II en slags militær øvelsesbane, som I er tvunget til at forcere. Vi lover, at I kommer igennem og at I er i bedre form på den anden side.

5 FORVENTNING TIL DELTAGERNIVEAU! Jeres erfaringer med innovation vil selvfølgelig være helt individuelle. Forskellighed er lig med potentiale i innovationsprocesser, hvis forskelligheden er tydelig for alle, og ved tilmelding skal I derfor overveje hvilke udsagn der passer bedst på jer: A. Overhovedet ikke startet - vi vil gerne være innovative, men vi ved ikke hvordan. B. På vej - vi kan og ved noget om at innovere, men vi ved ikke, hvad der virker bedst. C. Erfarne - vi har allerede opnået gode resultater, men vi ved ikke, hvordan vi kan sprede innovationskraften. Der arbejdes gennem hele forløbet med en fast makker/ kollega. Det vil derfor være en klar fordel, hvis I er to fra egen organisation, der er sammen på innovatøruddannelsen. At være to, sikrer en bedre forankring og grobund for omsætning af jeres nye læring i eget hus.

6 PRÆSENTATIONER PÅ KRYDS OG TVÆRS De to undervisere har hver deres tilgang til de innovative processer. På den første Innovatøruddannelse stod de last og brast og oplevede de forskellige tilgange som berigende - kun i enkelte tilfælde irriterende og besværlige. Jeppe Debois Baandrup Er uddannet cand.mag. i kunsthistorie og loso og har siden 2005 arbejdet som innovationspusher for offentlige og private virksomheder. Jeppe arbejder i dag som chefkonsulent i Rambøll Management med forandringsledelse som speciale og har tidligere arbejdet som udviklings- og souschef på Sla gelse Bibliotekerne. Kirsten Engholm Jensen Er antropolog og har lige så længe arbejdet med innovative eksperimenter i og på tværs af den offentlige sektor. Er ansat i MidtLab, Regions Midtjyllands innovationskatalysator og medforfatter til bøger om offentlig innovation. Jeppe Har ledet en stribe innovationsprocesser og hjulpet til kompetenceudvikling undervejs. Altid med fokus på at forstå de barrierer som af en eller anden grund hindrer virk somheden i frit at indhente og omsætte ny viden og perspek tiver. Kirsten Arbejder i det daglige med at skærpe blikket som en vigtig in d- gang til innovationsarbejde. Det kan være det antropologiske falkeblik, som er i nær familie med det perifere syn eller det kan være en insisteren på helt almindelig sund fornuft.

7 PRÆSENTATIONER PÅ KRYDS OG TVÆRS Jeppe Mener, at når barriererne er identi ceret, så hjælpes virksomheden til at formulere en ny vej som ombryder de mest blokerende barrierer og det er herfra at innovationspotentialet kan vokse støt. Kirsten Mener, at forbedringerne først kommer, når vi begynder at gøre det, vi siger, vi vil gøre eller opdager, at vi faktisk er begyndt at gøre noget andet, end det, vi regnede med, var det bedste. Jeppe over for Kirsten Jeppe arbejder sig gennem innovative modeller ind i de konk rete projekter, mens Kirsten omvendt kigger mere på de innovative modeller, der kommer til syne i de konkrete projekter - en forskel i tilgange til innovation, vi bevidst har valgt for at sikre dynamiske og individuelt bedst mulige - læringsvilkår. Venlig hilsen Hanne Beier & Lunde Ljungberg

8 DOKUMENTATION & FLIPKAMERAER Flipkameraer bruges fra start som en integreret del af delt agernes dokumentation, deres feltarbejder, deres analyser, deres forestillinger, deres lektier, deres forståelse for innovation, deres projekt og ikke mindst deres endelige formidling ved den afsluttende camp 3. marts Flipkameraerne er således indrettet at teknikken er nem at gå til og ved redaktionel planlægning (storyboard-tilgang) af hvad der skal optages kan redigering undgås, hvilket altid er den svære del af en videoproduktion. Ved at gøre videomediet til en integreret del af processen opnår vi mulighed for at sikre en langsigtet dokumentation, samtidig med en umiddelbar formidling, og dermed en god mulighed for bedre forankring i egen organisation!

9 MODULER: 1. Modul - Vejle Tirsdag den 16. november Kl Deltagerne præsenteres for underviserne, hinanden, forløbet og den forventede effekt af det. Vi kommer i arbejdstøjet og strukturerer et forløb for udfoldelse af egne problemstillinger og udviklingspotentialer. Hvert makkerpar de nerer deres innovationsudfordring(er). Hvor er potentialerne for innovation, og hvor ligger det lige for at starte? Forventet merværdi: Afmysti cering af innovationen & afklaring af innovationsfelt 1B. Lektier til næste gang: Udfordre innovationsudfordringen - hvad skal vi have med til London? Her er øvelsen at skabe en række alternativer og idéer til jeres projekt. Processen kommer til at foregå hjemme i jeres organisation blandt kolleger. Forventet merværdi: Idégenerering

10 MODULER: FORTSAT 2. Modul - London Ons-/tors-/fredag den December 2010 Tre dage i London, hvor der med udgangspunkt i Idea Store -konceptet i praksis tages grundigere fat i de innovative processer og værktøjers muligheder. Og hvor der med udgangspunkt i boghandlerkæden Waterstone s Piccadilly gås direkte til feltarbejdet! - Og så selvfølgelig lidt juleshop ping! I har jeres hjemmearbejde fra sidst med og får nu hjælp til at skabe struktur og de næste handlinger selvsagt i lyset af de oplevelser som London har budt på. Forventet merværdi: Mind Switch - Tænk hvis jeres arbejdsplads kan opleves på en helt anden måde? 2B. Lektier til næste gang: Kvali cering af eget innovationsarbejde. Nu har I så småt en række nye målsætninger som I skal til at eksperimentere med. Hvad virker? Hvad gør ikke? Og hvor får I de rigtige input og den rette opbakning fra? Forventet merværdi: Der bygges krop på idéen

11 MODULER: FORTSAT 3. Modul - Fyn Tirsdag den 11 januar 2010 Kl I bearbejder og konkretiserer jeres projekt. I parres i forhold til hinandens projekter til det forestående benspænd. Undervisningen veksler mellem decideret sparring og præsentation af nye værktøjsmæssige perspektiver. Forventet merværdi: Medvind 3B. Lektier til næste gang: Planlægge Benspænd for et af de andre teams fra en anden organisation. Benspændet skal planlægges så forstyrrelsen bringer mest muligt nyt til dem I er parret med. Forventet merværdi: Brugbarhed af Benspænd som arbejdsmetode

12 MODULER: FORTSAT 4. Modul - Sted efter eget valg Onsdag den 2. februar 2011 Kl Benspændsdag i maj, hvor I mødes på tværs af projekter - 4 og 4 - og giver benspænd for hinandens projekter. Forventet merværdi: Konstruktiv forstyrrelse. A evering: Upload 2min ip.video! - Hverken mere eller mindre, fokuseret formidling er en kunst i sig selv. 4B. Lektier til næste gang: Planlægning af oplæg til Next Practice-konference. Forventet merværdi: Være parat og forberedt.

13 MODULER: FORTSAT 5. Modul - Roskilde 1 del - Torsdag den 3. marts 2011 Kl Opsamling på lektier, den sidste sparring mm. 5. Modul 2 del - Torsdag den 3. marts 2011 Kl Afsluttende Next Practice-konference på Roskilde Bibliotekerne. På konferencen præsenterer I jeres projekter og den udvikling de har undergået. Feedback fra konferencedeltagerne, som bl.a. tæller ledere fra de forskellige implicerede institutioner. Forventet merværdi: Next Practice

14 KOMMUNIKATION OG VIDENDELING Der oprettes et Ning-netværk, hvor deltagerne kan oprette en pro l af dem selv, deres projekt og hvor videoklip (fra ipkameraerne) skal uploades. Dette online-netværk er samtidig centralt sted for kommunikation og videndeling mellem undervisere og deltagere, samt deltagere imellem. STARTPAKKE Efter tilmelding og før opstart på selve forløbet, modtager du en startpakke der skal bringe dig og din makker på sporet og sikre, at I kommer godt i gang. Her skal I bl.a. overveje, hvilket igangværende/kommende projekt I ønsker at bringe i spil på uddannelsen og hvordan I allerede nu forestiller jer en formidling af det? Forventet merværdi: Involvering & prioritering

15 BETALING OG DET PRAKTISKE Pris: kr. per person. Inkl. y, hotel og forplejning i London. Deltagers bibliotek afholder selv udgifter til transport på de øvrige moduler. - Hvis ikke andet ønskes faktureres der i Udannelsen har 26 pladser i alt. Bemærk: Der opfordres kraftigt til at man tilmelder 2 deltagere fra samme organisation for at få den bedste læring og forankring af innovationen. Bemærk: Der ydes lokalt tilskud i både Vejle og Roskildes centralbiblioteksområder, hvorfor der ved tilmelding af to deltagere fra samme organisation - indenfor disse cb-områder - udløses en 2 for 1 pris! Der er ikke aftalt lokalt tilskud ved andre centralbiblioteker. Bemærk: Innovatøruddannelsen II udbydes først til Vejle og Roskildes centralbiblioteksområder, hvorefter de resterende pladser (minimum 4) udbydes til resten af landet. Endelig tilmelding : Senest 11. oktober 2010! Husk: at angive deltagerniveau (A, B eller C) ved tilmelding

16 TILMELDING: SENEST MANDAG D. 11. OKTOBER 2010! Midtlab & Rambøll & Roskilde Bibliotekerne - Hvad vil du vide?

INNOVATØR. Vejle. London. Fyn. Lokalt. Roskilde UDDANNELSEN II. 16. november. 1. - 3. december. 11. januar. 2. februar. 3. marts

INNOVATØR. Vejle. London. Fyn. Lokalt. Roskilde UDDANNELSEN II. 16. november. 1. - 3. december. 11. januar. 2. februar. 3. marts INNOVATØR UDDANNELSEN II Vejle 16. november London 1. - 3. december Fyn 11. januar Lokalt 2. februar Roskilde 3. marts 1. MODUL - VEJLE Tirsdag den 16. november 2010. Kl. 10.00-17.00. Deltagerne præsenteres

Læs mere

KURSUS. MidtLab. Offentlig innovation på tværs - for innovatører i regioner og kommuner. Region Midtjylland. MidtLab

KURSUS. MidtLab. Offentlig innovation på tværs - for innovatører i regioner og kommuner. Region Midtjylland. MidtLab KURSUS Offentlig innovation på - for innovatører i regioner og kommuner MidtLab Region Midtjylland MidtLab Afdelingsnavn Afdelingsnavn Afdelingsnavn Kursus: Offentlig innovation på - for innovatører i

Læs mere

mod på innovation INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE OG LYST TIL AT ARBEJDE MED OM INNOVATØRUDDANNELSEN

mod på innovation INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE OG LYST TIL AT ARBEJDE MED OM INNOVATØRUDDANNELSEN OM INNOVATØR INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE mod på OG LYST TIL AT ARBEJDE MED innovation Følgende er en beskrivelse, af hvad I kan få ud af at uddanne jeres medarbejdere som innovatører. NÅR MEDARBEJDERE

Læs mere

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for

Mind Map. Bevar overblikket i alle situationer. Hvad kan du bruge Mind Map til? Få det visuelle overblik, du har brug for Mind Map Mind Map Få det visuelle overblik, du har brug for Bevar overblikket i alle situationer Giv dig selv et værktøj, der hjælper dig med at være oven på i de fleste situationer. Mind Map er et visuelt

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder

kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder kursus: ERFARNE LEDERe 2015 Skab merværdi for dine nuværende og fremtidige kunder Dansk Erhverv har skabt et Praksisnært og handlingsorienteret lederudviklingsforløb, der skal hjælpe dig til indsigtsfuld

Læs mere

mod på innovation INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE OG LYST TIL AT ARBEJDE MED OM INNOVATØRUDDANNELSEN

mod på innovation INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE OG LYST TIL AT ARBEJDE MED OM INNOVATØRUDDANNELSEN OM INNOVATØR INNOVATØRERNE KAN GIVE MEDARBEJDERNE mod på OG LYST TIL AT ARBEJDE MED innovation Følgende er en beskrivelse, af hvad I kan få ud af at uddanne jeres medarbejdere som innovatører. NÅR MEDARBEJDERE

Læs mere

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører:

Hold 1, 2014 LOGBOG. Denne logbog tilhører: Ledelse af borger og patientforløb på tværs af sektorer Et lederudviklingsforløb for ledere i Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune og ved Aarhus Universitetshospital Hold 1, 2014 LOGBOG Denne logbog tilhører:

Læs mere

Projektleder2 2005 er videreuddannelse og netværk, målrettet projektledere og andre biblioteksansatte med erfaring i projektledelse

Projektleder2 2005 er videreuddannelse og netværk, målrettet projektledere og andre biblioteksansatte med erfaring i projektledelse 2005 er videreuddannelse og netværk, målrettet projektledere og andre biblioteksansatte med erfaring i projektledelse Projektleder2-2005 tilbyder viden og information om projektledelse på højt fagligt

Læs mere

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING

LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING LÆR AT ARBEJDE MED ORGANISATIONSOPSTILLING PRAKTISK UDDANNELSESFORLØB TIL UDVIKLING AF DIT PERSONLIGE LEDERSKAB, TEAMS OG ORGANISATIONER AUGUST 2018 - MAJ 2019 Uddannelsen til dig, der vil have træning

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

UDDANNELSE Innovationsagent 2017

UDDANNELSE Innovationsagent 2017 UDDANNELSE Innovationsagent 2017 Vi har fået skabt et tættere forløb mellem patienter og personale - en bedre forståelse for hinanden. INNOVATION I HVERDAGEN Uddannelse i praktisk innovation og brugerinddragelse

Læs mere

UDDANNELSE Innovationsagent 2017

UDDANNELSE Innovationsagent 2017 UDDANNELSE Innovationsagent 2017 Vi har fået skabt et tættere forløb mellem patienter og personale - en bedre forståelse for hinanden. INNOVATION I HVERDAGEN Uddannelse i praktisk innovation og brugerinddragelse

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder

uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder uddannelsen Bliv en bedre sparingspartner for dine kunder - der bidrager aktivt til at optimere udbyttet af dine kunders møder Få nye værktøjer, viden, inspiration og ideer - der styrker produktudvikling

Læs mere

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet

Plan i eget arbejde. På kurset arbejder du med at: Bliv god til planlægning af dit arbejde. Hvem deltager på kurset? Øg din personlige effektivitet Plan i eget arbejde Plan i eget arbejde Øg din personlige effektivitet Bliv god til planlægning af dit arbejde Du har haft en travl arbejdsdag. Måske har du oven i købet arbejdet over igen. Alligevel føler

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Biblioteket som litterært makerspace det for børn er et læringsforløb for biblioteksansatte i Roskildes centralbiblioteksområde

Læs mere

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015

LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 TRACs INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM STYRK DIG SELV I ROLLEN SOM LEDER AF KREATIVE PROJEKTER INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM TRACS INNOVATIONSLEDELSESPROGRAM LEDELSE AF KREATIVE PROJEKTER FORÅR 2015 STYRK DIG SELV

Læs mere

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b

I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser Fremtidens konkurrenceparameter i turisme-erhvervet Mange taler om kundeoplevelsen som et

Læs mere

Innovation og læring. Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk

Innovation og læring. Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk Innovation og læring Steen Elsborg LDI - Læringsdrevet Innovation Mobil: 22362919 E-mail: se@ldi.dk Hj side: www.ldi.dk Innovation og læring - vores fælles projekt til udforskning! Hvordan skaber vi læring

Læs mere

Kommunal Entreprenørledelse

Kommunal Entreprenørledelse Kommunal Entreprenørledelse 28. august 2017 INTRODAG Ledelse som praktisk fag Formålet med dagen er at introducere dig for ledelse som fag - at du bliver skarp på, hvad lederrollen indebærer og, hvordan

Læs mere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere

Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Forhandlingsteknik for erfarne forhandlere Skab resultater med større power og personlig gennemslagskraft Personlig gennemslagskraft styrker dine forhandlinger

Læs mere

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder

eleverne trænes i kreative, innovative og entreprenante arbejdsmetoder Inno-elev SÅDAN KOMMER DU I GANG! Drejebog til undervisningsforløb i innovative arbejdsmetoder Projektleder: Annie Bekke Kjær Faglig projektleder: Alan Proschowsky Inno-Agent: Lene Gundersen Inno-Agent:

Læs mere

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer

Kreativ nytænkning. Få nye ideer til innovation og forandring. Kreativitet på kommando. Hvem deltager? Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Kreativ nytænkning Kreativ nytænkning Bryd dine tankemønstre, og lær at få nye ideer Få nye ideer til innovation og forandring Vi lever i en verden fuld af forandring. Hvis du har vanskeligt ved at bryde

Læs mere

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014

Ekstra Nyhedsbrev fra MidtLab Januar 2014 Ekstra Nyhedsbrev fra Januar 2014 Diplomforløb i innovation, værktøjskasse og blive-klogere-sammen arrangementer Velkommen til denne ekstraudgave af s nyhedsbrev! Grunden til at vi beder om din opmærksomhed

Læs mere

SANG, BEVÆGELSE OG LÆRING

SANG, BEVÆGELSE OG LÆRING Kursusbeskrivelse for skoleåret 2016/17, Aarhus Kommune SANG, BEVÆGELSE OG LÆRING Sangfaglig opkvalificering for musiklærere og pædagoger i folkeskolen Praksisnære helårs- og halvårsforløb - udbydes i

Læs mere

Projektledelse - og ledelse af mennesker

Projektledelse - og ledelse af mennesker Projektledelse - og ledelse af mennesker Udvikling/ Mennesker/ Resultater Projekter er en arbejdsform, der kan fremme innovation, udvikling, samarbejde og helhedsorienterede løsninger. Arbejdsformer og

Læs mere

Projektlederuddannelsen

Projektlederuddannelsen Projektlederuddannelsen Intensiveret fokus på egen praksis Projektlederen skal kunne skabe og facilitere resultater og udvikling af organisation og mennesker. De traditionelle metoder og værktøjer skal

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Systemisk projektlederuddannelse

Systemisk projektlederuddannelse Systemisk projektlederuddannelse En kombination af klassiske og nye projektstyringsfærdigheder og relationelle forståelser Giv din projektpraksis et løft Kan du navigere i de mange komplekse projektopgaver?

Læs mere

Oplevelsesbaseret innovation

Oplevelsesbaseret innovation Oplevelsesbaseret innovation I n s p i r a t i o n s & U d v i k l i n g s f o r l ø b Velkommen til vækstgruppeforløbet vækst via oplevelser oplevelser som fremtidens konkurrenceparameter i fødevarebranchen

Læs mere

KURSUS I. Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION

KURSUS I. Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION KURSUS I Løs problemer i det offentlige ET KURSUS FOR DIG SOM ARBEJDER MED INNOVATION I EN OFFENTLIG ORGANISATION Du får konkrete værktøjer til innovation i stor skala Som offentlig leder føler jeg mig

Læs mere

PROJEKTLEDELSE. - grundlaget for succes 3 DAGE

PROJEKTLEDELSE. - grundlaget for succes 3 DAGE PROJEKTLEDELSE - grundlaget for succes 3 DAGE På kurset får du metoder og værktøjer, der kan gøre projekter til en succes. Du lærer at sikre dig viden om, hvad kunderne og organisationen skal bruge, så

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø

Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø Andet oplæg til en model for Politisk lederskab af innovation i Furesø Indhold: Hvorfor en innovationsmodel?...3 Hvordan definerer vi innovation i Furesø?...3 Principper for innovation...3 Innovationsmodellen

Læs mere

DI S INNOVATIONSuddannelse

DI S INNOVATIONSuddannelse INNOVATION DI S INNOVATIONSuddannelse Bliv bedre til at skabe innovative produkter og lede innovative processer 2 DI S INNOVATIONSUDDANNELSE SKAB FORSPRING MED DINE innovative processer OG ledelseskompetencer

Læs mere

Innovationsnetværk for VUC 2013-2014

Innovationsnetværk for VUC 2013-2014 Innovationsnetværk for VUC 2013-2014 VUC Videnscenter har fokus på innovation og anvendelsesorientering. Derfor tilbyder Videnscenteret nu alle VUC er, der arbejder med innovationsprojekter eller har planer

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse For dig der har lyst til at gennemføre et Lean Six Sigma DMAIC-projekt på en konkret problemstilling i egen organisation 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Læs mere

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård.

Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Rådgivning med succes Tid og sted 29.-31. januar og 27. marts 2003 på AgroForum Koldkærgård. Baggrund Inden for rådgivningsfaget er der i disse år en stærkt stigende opmærksomhed på personlige egenskaber

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Master Black Belt-uddannelse Statistik BPM Facilitering Coaching e- Learning Strategi DfLSS BB- Erfaring QFD DOE Forandringsledelse Lean Six Sigma -uddannelse For dig, der arbejder med Lean Six Sigma på strategisk niveau Dit udbytte

Læs mere

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194

Hvis du har brug for at vide mere, er du velkommen til at kontakte kursusleder Merete Andersen, LandboNord på tlf: 9624 1884 eller 2010 6194 Program for lederkursus 2009-10 På denne side finder du en samlet oversigt over modulernes indhold. På de følgende sider findes et detailprogram for hver af dagene. Hvis du har brug for at vide mere, er

Læs mere

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015

Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Pædagogikumrelaterede kurser for årsvikarer, vejledere og kursusledere 2015 Praktiske oplysninger Kursus for årsvikarer Tilmeldingen til kurserne foregår elektronisk. Følg linket her Tilmeldingsfristen

Læs mere

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence

Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Effektiv Uddelegering Et kursus i toplederens vigtigste kompetence Er du diktator eller facilitator? Vækst kræver et målrettet fokus på udvikling, samarbejde og innovation. Men hvordan skaber man som

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse. For dig der har lyst til at afprøve Lean Six Sigma-metoden på en konkret problemstilling i egen organisation.

Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse. For dig der har lyst til at afprøve Lean Six Sigma-metoden på en konkret problemstilling i egen organisation. Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse For dig der har lyst til at afprøve Lean Six Sigma-metoden på en konkret problemstilling i egen organisation. 1 Dit udbytte En Lean Six Sigma Green Belt-uddannelse

Læs mere

Low Arousal. implementering i praksis

Low Arousal. implementering i praksis L Æ R I N G S B O G Low Arousal implementering i praksis LÆRINGSBOGENS FORMÅL FRA GRUNDLAG TIL PRAKSIS Læringsbogen hjælper jer med at implementere Low Arousal i jeres konkrete, lokale praksis. I ender

Læs mere

Innovation er mere end et fag konference innovativt mod 09.09.11. Innovation Metropol Dorrit Sørensen

Innovation er mere end et fag konference innovativt mod 09.09.11. Innovation Metropol Dorrit Sørensen Innovation er mere end et fag konference innovativt mod 09.09.11 Innovation Metropol Dorrit Sørensen Tilgang Hvis eleverne skal lære at være innovative, skal vi nytænke hele vores måde at tænke viden,

Læs mere

Vejen til mere kvalitet og effektivitet

Vejen til mere kvalitet og effektivitet INNOVATIONSPLAN 2013-2015 Innovation i Helsingør Kommune Vejen til mere kvalitet og effektivitet Indholdsfortegnelse 1. En innovationskultur - hvorfor?... 2 2. Hvad er innovation?... 3 3. Hvad er grundlaget

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig:

Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig: INNOVATIONSSTRATEGI Forord I år 2018 står tre ting lysende på tavlen, når der bliver talt om Assens Kommune. Nemlig: - Vækst & udvikling - Flere vil bo her - Alle får uddannelse. For at nå dertil skal

Læs mere

Skolelederkursus efteråret 2012

Skolelederkursus efteråret 2012 Skolelederkursus efteråret 2012 Tema: Ledelse og coaching Vi fortsætter i sporet! Sidste års lederkursus om kvalitetsudvikling, kvalitetsstyring og evaluering blev et løft til en stor del af lederne på

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgfagspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og

Læs mere

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING AFKLAR: FORMÅL OG KRAV PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING Forventningsafstem med samarbejdspartnere og ledelse om, hvad der er formålet med din evaluering. Skriv 1 ved det primære formål, 2 ved det

Læs mere

Metoder til evaluering og dokumentation

Metoder til evaluering og dokumentation Metoder til evaluering og dokumentation 22. - 23. januar og 9. marts 2009 Teknologisk Institut Taastrup 20. - 21. august og 7. oktober 2009 Teknologisk Institut Taastrup Indgående kendskab til forskellige

Læs mere

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering

Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Eksamineret kursus i Lean og arbejdsgangsananlyse - bliv KLAR til procesoptimering Formål Kurset giver deltagerne en solid teoretisk og praktisk indføring i Lean principper og kompetencer til selv at kunne

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER Idéudvikling i forhold til jeres kerneopgave og igangsætning af idéerne er ikke noget, der kører af sig selv. Der er behov for,

Læs mere

BMSF-kurser foråret 2015

BMSF-kurser foråret 2015 BMSF-kurser foråret 2015 Videnscentret Børn med særlige forudsætninger udbyder 5 eftermiddagskurser i marts og april. Kurserne har særligt fokus på de dygtige elever. Men som det fremgår af kursusindholdet,

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

EVALUERING. Spørgsmål. Innovationsagent uddannelse. Hold: S Dato/tid: kl. 09:00-15:00

EVALUERING. Spørgsmål. Innovationsagent uddannelse. Hold: S Dato/tid: kl. 09:00-15:00 EVALUERING 19-12-2016 12:07 Innovationsagent uddannelse Hold: S121-16-01 Dato/tid: 08-12-2016 kl. 09:00-15:00 16/16 kursister valgt. 13/16 kursister har evalueret. Spørgsmål 1. Hvorfra blev du tilmeldt

Læs mere

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger.

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger. Grafisk facilitering Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede

Læs mere

Mål Forløbet blev iværksat som en videreudvikling af konsulentuddannelsen med flersidede mål:

Mål Forløbet blev iværksat som en videreudvikling af konsulentuddannelsen med flersidede mål: Notat Forvaltning: Personale og HR Dato: 4. december 2012 Dokumentnr.: Afsender: Vedrørende: Innovationskraft... et praksisforløb for konsulenter - evalueringsnotat Notat sendes/sendt til: Direktionen

Læs mere

Produktionsrådgiver planteavl

Produktionsrådgiver planteavl 1 / 9 PROGRAM for: Produktionsrådgiver planteavl Bliv bedre til at udfordre dine kunder, finde forbedringspunkter på den enkelte bedrift og bruge sammenligningstal aktivt i din rådgivning. På kurset får

Læs mere

Vi introduceres til innovation som begreb og ideen om innovative krydsfelter.

Vi introduceres til innovation som begreb og ideen om innovative krydsfelter. Innovation som arbejdsmetode Underviser: Pia Pinkowsky Dag 1 10.00 Velkomst og præsentationer Mundtlig forventningsafklaring: Hvorfor er vi her? Vi ekspliciterer kursets formål og form for at: motivere

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

procesfacilitator tilbyder interne kurser i procesledelse

procesfacilitator tilbyder interne kurser i procesledelse tilbyder interne kurser i procesledelse Som koordinator har jeg stor glæde af kurset hos Procesfacilitator, fordi jeg kan bruge metoderne direkte i mit udviklingsarbejde. På Aabenraa Bibliotekerne har

Læs mere

Hvordan sikres implementering af viden, holdninger og færdigheder i hverdagens arbejdsliv ved uddannelse?

Hvordan sikres implementering af viden, holdninger og færdigheder i hverdagens arbejdsliv ved uddannelse? Hvordan sikres implementering af viden, holdninger og færdigheder i hverdagens arbejdsliv ved uddannelse? Indledning Implementering af viden, holdninger og færdigheder i organisationen Intentionen er at

Læs mere

KERNEOPGAVEN I CENTRUM

KERNEOPGAVEN I CENTRUM SPILLEVEJLEDNING KERNEOPGAVEN I CENTRUM 11 opgaver til opbygning af fælles forståelse af arbejdspladsens kerneopgave og målsætninger Social Kapital på Spil OVERBLIK OVER SPILLET Varighed: 10-12 uger MISSION

Læs mere

Uddannelse i offentlig servicedesign

Uddannelse i offentlig servicedesign Uddannelse i offentlig servicedesign - For biblioteker i CB-område Midtjylland 2014 ... baseret på design thinking... anvender designmetoder og procesmodeller... anvendes til at udvikle og forbedre serviceydelser

Læs mere

PKU V - Proceskonsulentuddannelsen for vejledere

PKU V - Proceskonsulentuddannelsen for vejledere PKU V - Proceskonsulentuddannelsen for vejledere Systemisk valgfagspakke på diplomniveau PKU V er en særlig proceskonsulentuddannelse til vejledere. Det er uddannelsen, du tager, når du vil udfordre din

Læs mere

Vejledning af eleven

Vejledning af eleven 1 Vejledning af eleven 2 Vejlederens funktioner Rådgive og vejlede eleven Oplære / dele viden teoretisk og praktisk Undervise og instruere Støtte eleven i at bearbejde det lærte Være rollemodel Udfordre

Læs mere

Design For Six Sigma

Design For Six Sigma For dig der ønsker at blive bedre til at udvikle nye robuste processer, services eller produkter, der lever op til dine kunders krav og til Six Sigma kvalitetsniveau. Udbytte, målgruppe og forudsætninger

Læs mere

Refleksionsark til personer med overvægt

Refleksionsark til personer med overvægt Refleksionsark til personer med overvægt Refleksionsark, der er udfyldt og drøftet 1a. Invitation til samarbejde 1b. Aftaleark Problemlister 1. Samarbejdsaftale marker Problemer, der arbejdes med nu Afslutningsaftale

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Program for lederkursus 2011

Program for lederkursus 2011 Program for lederkursus 2011 Tirsdag den 1. marts 2011 Onsdag den 2. marts 2011 Onsdag den 13. april 2011 Tirsdag den 24. maj 2011 Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Velkomst Introduktion til DiSC personprofilen.

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Favrskov læring for alle

Favrskov læring for alle Favrskov læring for alle 2013- Kontekst og baggrund: Byrådet vedtog i forbindelse med B-2013, at der afsættes 1 mio. i 20 og 2 mio. i 20, 20 og 2016 til at sikre øget inklusion i folkeskolen, ved at have

Læs mere

Kurser for tillidsvalgte

Kurser for tillidsvalgte Kurser for tillidsvalgte Nyvalgt tillidsrepræsentant En dygtig og aktiv tillidsvalgt er en gevinst for kollegerne, for HK og for arbejdsgiveren. Det er også en fantastisk mulighed for dig for personlig

Læs mere

Lean Six Sigma Green Belt til Black Belt-uddannelsen

Lean Six Sigma Green Belt til Black Belt-uddannelsen For dig, der arbejder med meget komplekse problemstillinger og derfor har behov for et højt kompetenceniveau til at udføre komplekse forbedringsprojekter, der involverer store mængder data og forandringsledelse.

Læs mere

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse

Lean Six Sigma Black Belt-uddannelse Lean Six Sigma For dig, der arbejder med meget komplekse problemstillinger og derfor har behov for et højt kompetenceniveau til at udføre komplekse forbedringsprojekter, der involverer store mængder data

Læs mere

Bootcamp: Udvikle og udvælge de bedste idéer.

Bootcamp: Udvikle og udvælge de bedste idéer. Bootcamp: Udvikle og udvælge de bedste idéer. v/ Paul Natorp og David Storkholm, KaosPiloterne 2011 Hvad er innovation? Innovation er processen, der frembringer nye idéer og gør dem værdiskabende for samfundet.

Læs mere

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed!

Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Det kræver viden at udvikle sin virksomhed! Tag en lederuddannelse, som er tilpasset dig og din virksomhed, og som sætter fokus på, hvordan ledelse kan bruges til at øge arbejdsglæden og resultaterne i

Læs mere

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse

Morgendagens mellemledere 2010. - den fleksible mellemlederuddannelse 1 Morgendagens mellemledere 2010 - den fleksible mellemlederuddannelse 2 Mellemlederen i krydsfeltet I det moderne vidensamfund, der er præget af konstant forandring, skal mellemlederen løbende kunne tilpasse

Læs mere

Huthwaite Innovation Institute & 4IMPROVE

Huthwaite Innovation Institute & 4IMPROVE SIDE 1 : FÆLLES BILLEDE For at kunne innovere starter I med at skabe et fælles billede af hvordan I forstår og oplever den løsning I har valgt at innovere, fungerer i dag. Det fælles billede hjælper efterfølgende

Læs mere

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15

DIF LEDERAKADEMI En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 En uddannelse for administrative, sportslige og politiske ledere i DIF s specialforbund 2014-15 FOR ADMINISTRATIVE, SPORTSLIGE OG POLITISKE LEDERE I DIF S SPECIALFORBUND BLIV EN ENDNU BEDRE LEDER Strategisk

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund, Viceforstander, ASV Vestfyn)

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Vil du være med til at omsætte brugerinddragelse til innovation i din kliniske hverdag?

Vil du være med til at omsætte brugerinddragelse til innovation i din kliniske hverdag? Vil du være med til at omsætte brugerinddragelse til innovation i din kliniske hverdag? Kurset er et samarbejdsprojekt mellem Syddansk Sundhedsinnovation, sygehusene i Region Syddanmark og Koncern HR Personaleudvikling.

Læs mere

Faglige Udviklingsfora

Faglige Udviklingsfora Side 1 af 7 - Gentofte Centralbibliotek Faglige Udviklingsfora 2013 Nytænkning af vagtbegrebet (2) - fra tanker til forandring Formidling uden udlån Civilsamfundet metoder til samarbejder og brugerinvolvering

Læs mere

Ledelseslaboratorium. Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis.

Ledelseslaboratorium. Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis. 1 Ledelseslaboratorium Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis. Måske har du allerede taget en Diplomuddannelse i Ledelse, som har gjort dig

Læs mere

SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder

SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder SEMINAR 2 ( Kolding-gruppen ) Fra behovslandskabet til innovationsmuligheder Samskabende godmorgen øvelse Siden sidst Seminar 1 Seminariet hvor mindset var i fokus Seminariet hvor samskabende proces var

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Mentor eller certificeret coaching

Mentor eller certificeret coaching Mentor eller certificeret coaching Præsentationens indhold: Indledning Hvad er coaching? Fordele? Udbytte? Hvem kan have glæde af coaching? Hvordan kommer vi i gang? Uddrag af reference 1 2 3 4 5 6 7 8

Læs mere