mastertm Supplerende egenskaber v a lue people T M Beregning af Supplerende egenskaber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "mastertm Supplerende egenskaber v a lue people T M Beregning af Supplerende egenskaber"

Transkript

1 1 Supplerende egenskaber dette afsnit gennemgås baggrunden for og metoden til beregningen af de Supplerende egenskaber. Selve udviklingen af de Supplerende egenskaber er sket på baggrund af Master nternational A/S omfattende indsamling af erfaringer med Master Person Analysis siden e Supplerende egenskaber indeholder derfor en genvej til erfaringen fra mange tusinde tilbagemeldinger. Erfaringen er den samme, som du som testbruger vil opbygge ved din brug af MPA. er er tale om, hvordan flere ovedegenskaber kan sammensættes til at vise yderligere informationer. aseret på erfaringerne har Master nternational A/S lavet en omfattende statistisk analyse. ette er sket for at sikre, at placeringerne på hver enkelt Supplerende egenskab følger scoringskassernes fordeling med 10% i kasse 1 og kasse 5, 20% i kasse 2 og kasse 4 og 40% i kasse 3. enne fordeling svarer til den almindeligt forventede tilnærmede normalfordeling. et skal understreges, at de Supplerende egenskaber og A:Præstationsorientering er anderledes end de 8 ovedegenskaber, som der spørges direkte til i spørgeskemaet. åde A:Præstationsorientering og de Supplerende egenskaber er udledt af svarene på disse 8 ovedegenskaber. erfor opfordrer vi til, at man opfatter dem som et Supplerende indtryk. e supplende egenskaber bør sammenholdes med helhedsindtrykket fra profilens ovedegenskaber og en eventuel samtale med respondenten. eregning af Supplerende egenskaber vis vi tænker over, hvad der kendetegner en meget kreativ person, så virker det umiddelbart logisk, at en meget kreativ person er nysgerrig og holder af at gå nye veje (høj :) kombineret med en villighed til at løbe risikoen for at tage fejl (lav :) og en evne til at tænke i helheder (lav :etailorientering). Ovenstående 3 træk i kombination med indlevelse og intuition (lav :) udgør den Supplerende egenskab ntuition & Kreativitet.

2 2 Rent grafisk kan ovenstående definition illustreres som nedenstående igur 1: ntuition & Kreativitet Ego rive Præstationsorientering A Sociale aktorer Social Kontakt E Arbejdsstil etailorientering igur 1 Eksempel på beregning af ntuition & Kreativitet Som igur 1 illustrerer, bygger ntuition & Kreativitet på :, :etailorientering, : og :. er, hvor kurven er højest, opnås flest point; hvor kurven er lavest, opnås færrest point. På eksemplet i igur 1 ses det, at personen får 10 på, 10 på, 12 på og 10 på. isse 4 tal lægges sammen og giver summen 42. erefter deles summen 42 med antallet af ovedegenskaber brugt på den pågældende Supplerende egenskab. Positionen på ntuition & Kreativitet er dermed ( )/4 = 10,5. Som ved beregningen af A:Præstationsorientering rundes op. ntuition & Kreativitet igur 2 Eksemplets placering på ntuition & Kreativitet På samme måde med den Supplerende egenskab Praktisk Arbejdsstil. enne er dog lidt mere kompliceret, se igur 3.

3 3 Praktisk Arbejdsstil Ego rive Præstationsorientering A Sociale aktorer Social Kontakt E Arbejdsstil etailorientering igur 3 Eksempel på beregning af Praktisk Arbejdsstil En praktisk person er ikke interesseret i teori for teoriens skyld, ligesom personen heller ikke ønsker at beskæftige sig med abstrakte spørgsmål (kasse 1 på :). erimod foretrækker en sådan person at se tingene fungere i praksis. Vedkommende vil hverken tænke i overordnede baner eller gå meget op i detaljer, men vil være ca. midt på skalaen (høj kasse 3/lav kasse 4 på :etailorientering). Med hensyn til : vil en person med en høj score på Praktisk Arbejdsstil typisk ligge i kasse 2/lav kasse 3, idet personen vil foretrække at arbejde uden at bruge lang tid på beslutningsprocesserne. e to skalaer (:etailorientering og :) er i igur 3 afbildet ved, at markeringen er buet - det højeste antal point for Praktisk Arbejdsstil fås således ved, at man ligger højt i kasse 3 på :etailorientering og midt i kasse 2 på :. Personen i igur 3 får derfor en position 11 på Praktisk Arbejdsstil, hvilket afspejler, at personen har en meget praktisk tilgang til og forståelse af sine arbejdsopgaver. eregningen er (=8 + =12 + =13) = 33 /3) = 11. igur 6 ses personens placering på Praktisk Arbejdsstil. Praktisk Arbejdsstil igur 4 Eksemplets placering på Praktisk Arbejdsstil

4 4 Supplerende egenskaber dette afsnit følger de Supplerende egenskaber og deres definitioner. Kurverne angiver, hvordan de Supplerende egenskaber beregnes, jf. forrige afsnit. esuden er den Supplerende egenskab defineret i ord, samt med en kort beskrivende tekst for begge yderpunkter af den pågældende Supplerende egenskab. or nogen af de Supplerende egenskaber er der flere måder, hvorpå en person kan opnå en høj eller lav placering som for :etailorientering og : i igur 3. er vil for nogle Supplerende egenskaber derfor være to tekster for det høje eller lave yderpunkt

5 5 01 Abstrakt Overblik efinition: etailorientering ar det godt med abstrakte og visionære spørgsmål. oretrækker at arbejde med helheder frem for detaljer. nteresserer sig for nye ideer og udvikling. ar en tendens til at undgå praktiske gøremål og rutineopgaver. Personen har det godt med det praktiske og konkrete. Personen arbejder gerne med de praktiske detaljer inden for det eksisterende uden behov for store forandringer. Personen har det godt med abstrakte og visionære spørgsmål. Personen interesserer sig for nye ideer og udvikling og at arbejde med helheder frem for detaljer. ar en tendens til at undgå praktiske gøremål og rutineopgaver. 02 Selvstændighed efinition: ølger egne overbevisninger og meninger med en forbeholden indstilling over for andre. Lader sig kun vanskeligt overbevise af andre, og koncentrerer sig om sagen uden behov for at vise følelser. Personen vil oftest være tilbageholdende med at give udtryk for egne meninger og undgår konfliktfyldte situationer. Personen er meget påvirkelig af andres følelser og stemninger. Personen følger egne overbevisninger og meninger med en forbeholden indstilling over for andre. Personen lader sig kun vanskeligt overbevise af andre og koncentrerer sig om sagen uden behov for at vise følelser.

6 6 03 Sagsorientering efinition: etailorientering Er omhyggelig og grundig i sagsarbejde og vil søge løsninger på et rationelt og objektivt grundlag. Vil optræde formelt og tilbageholdende i forhold til andre. Personen vil søge helhedsorienterede løsninger uden at gå i detaljer. Løsningerne vil være baseret på følelser og reaktioner fra omgivelserne. Personen vil optræde engageret og aktivt søge indflydelse på sagsarbejdet. Personen er omhyggelig og grundig i sagsarbejde og vil søge løsninger på et rationelt og objektivt grundlag. Personen vil optræde formelt og tilbageholdende i forhold til andre. 04 Kommunikationsstil efinition: Social Kontakt E Evner at få sine meninger og ideer igennem med entusiasme, nytænkning og gennemslagskraft. Vil fremtræde udadvendt, når situationen kræver det. En person, der i sin kommunikation med andre vil fremtræde afdæmpet uden umiddelbart at søge indflydelse. Vil forholde sig praktisk og konkret til problemstillinger. En person, der evner at få sine meninger og ideer igennem med entusiasme, nytænkning og gennemslagskraft. Vil fremtræde udadvendt, når situationen kræver det.

7 7 05 Kritisk Stillingtagen efinition: orholder sig med umiddelbar forbeholdenhed klart og utvetydigt til ideer, koncepter og systemer. Sætter spørgsmålstegn ved tingene og forsøger at påvirke situationen. Personen er imødekommende over for andre og fungerer helst i baggrunden uden at promovere sig. Personen har helst en praktisk og konkret tilgang til tingene. Personen forholder sig med umiddelbar forbeholdenhed klart og utvetydigt til ideer, koncepter og systemer. Personen vil sætte spørgsmålstegn ved tingene og forsøge at påvirke situationen. 06 elegeringsform efinition: etailorientering Prioriterer hurtigt opgaver og beslutter sig for uddelegering af disse uden store overvejelser, specielt hvis opgaverne er af rutinemæssig karakter. Vil have en tendens til at undlade at kontrollere andres arbejde. Personen sætter sig grundigt ind i alle aspekter af opgaverne og uddelegerer først opgaver efter meget grundige overvejelser. vis der uddelegeres opgaver og ansvar, er det vigtigt for personen, at tingene kommer retur til kontrol og godkendelse. Prioriterer hurtigt opgaver og beslutter sig for uddelegering af disse uden store overvejelser, specielt hvis opgaverne er af rutinemæssig karakter. Vil have en tendens til at undlade at kontrollere andres arbejde.

8 8 07 ominans efinition: Social Kontakt E Søger aktivt sociale kontakter. Tager indflydelse og udtrykker egne meninger med stor gennemslagskraft. Personen vil sjældent tage initiativ til at kontakte nye personer. Personen er beredt på at tilpasse sig flertallets beslutninger uden behov for direkte indflydelse. LAV : Personen søger aktivt sociale kontakter. Personen tager indflydelse og udtrykker egne meninger med stor gennemslagskraft. ette vil ske med entusiasme og temperament. ØJ : Personen søger aktivt sociale kontakter. Personen tager indflydelse og udtrykker egne meninger med stor gennemslagskraft. ette vil ske med en selvbehersket og rationel tilgang. 08 Effektivitet efinition: etailorientering Tager mange initiativer, og har altid mange aktiviteter i gang. ar behov for at se resultater af sit arbejde uden at hænge fast i detaljer eller lange beslutningsveje. LAV : Personen arbejder koncentreret med en opgave ad gangen. or højt arbejdstempo uden tid til at færdiggøre opgaven tilbundsgående eller til sikring af beslutninger kan medføre stress. Personen tager mange initiativer og har altid mange aktiviteter i gang. Personen har behov for at se resultater af sit arbejde uden at hænge fast i detaljer eller lange beslutningsveje. ØJ : Personen arbejder koncentreret med en opgave ad gangen. Personen vil rationelt fokusere på en grundig løsning af opgaven og sikring af de trufne beslutninger.

9 9 09 Egocentrering efinition: Profilerer sig selv og sine meninger i klare og utvetydige vendinger. Er meget klar og afgrænset i sine synspunkter. Lader sig kun vanskeligt overbevise af andre. Personen indgår helst som en del af flertallet. Personen er tolerant og forstående over for andres holdninger og er imødekommende for at bevare gode relationer. Personen profilerer sig selv og sine meninger i klare og utvetydige vendinger. Personen er meget klar og afgrænset i sine synspunkter og lader sig kun vanskeligt overbevise af andre. 10 Empati efinition: Social Kontakt E Afdæmpet person, som giver plads til andre. Møder mennesker med tolerance og nysgerrighed. ornemmer stemninger uden at blive styret deraf. ar kontakt til andre for menneskets skyld. Personen viser ikke umiddelbart interesse for andre personers følelser og situation. Personen vil typisk være forbeholden og skeptisk over for andre, samt ændringer i forhold til det bestående. Afdæmpet person, som giver plads til andre. Møder mennesker med tolerance og nysgerrighed. Personen fornemmer stemninger uden at blive styret deraf. ar kontakt til andre for menneskets skyld.

10 10 11 Udadvendthed efinition: Social Kontakt E nteresserer sig for og engagerer sig i sine sociale omgivelser og er meget opsøgende for nye kontaktmuligheder. Trives med at være i fokus og profilerer sig gerne i relation til andre. Personen kan opfattes som tilbageholdende i forhold til andre. Personen vil være formel og betragte egne følelser som en privat sag. Vil typisk skulle have et specifikt formål med at tage kontakt til andre. Personen interesserer sig for og engagerer sig følelsesmæssigt i sine sociale omgivelser og er meget opsøgende for nye kontaktmuligheder. Personen trives med at være i fokus og profilerer sig gerne i relation til andre. 12 eneralist efinition: etailorientering Trives med overblikket og afveksling i opgaverne. Lader sig inspirere af nye og alternative ideer og perspektiver. Præsenterer egne synspunkter og forsøger at overbevise andre herom. Arbejder helst med detaljer, og vil blive opfattet som en specialist. Arbejdsstilen vil være præget af fordybelse. Personen trives med overblik frem for deltaljerede analyser. Nye ideer og alternative perspektiver inspirerer personen til at stille nye spørgsmål. Personen vil søge indflydelse og forsøge at overbevise andre.

11 11 13 Uafhængighed efinition: Er villig til at tage hurtige og risikofyldte beslutninger og tage konsekvensen deraf. Påvirkes ikke af, hvad andre måtte tænke eller føle. Personen vil have svært ved at tage upopulære beslutninger, idet personen påvirkes af omgivelsernes følelser og stemninger. Personen vil analysere alle muligheder, før en beslutning træffes. Personen er villig til at tage hurtige og risikofyldte beslutninger og tage konsekvensen deraf. Personen påvirkes ikke af, hvad andre måtte tænke eller føle. 14 nitiativtagning efinition: Tager initiativ til mange forskellige nye aktiviteter og trives i pressede situationer. Præsenterer gerne egne synspunkter og søger indflydelse. ar en meget kort beslutningsproces og kan derfor være forhastet i sine initiativer. Personen lader andre om at tage initiativer til nye aktiviteter. Personen trives bedst med at færdiggøre en påbegyndt opgave, før en ny startes. Er meget grundig i sin beslutningsproces. Personen tager initiativ til mange nye aktiviteter og trives i pressede situationer. Personen præsenterer gerne egne synspunkter og søger indflydelse. ar en meget kort beslutningsproces og kan derfor være forhastet i sine initiativer.

12 12 15 Samarbejdsform efinition: Social Kontakt E ndgår i samarbejde med andre på en åben og imødekommende måde. Vil aktivt være opsøgende i forhold til nye samarbejdsrelationer. Vil søge indflydelse, så længe det gavner gruppen. Kan have svært ved at sige fra. LAV Personen vil foretrække at arbejde selvstændigt og vil i gruppesammenhænge indtage en tilbagetrukket rolle. Personen vil have en forbeholden og skeptisk tilgang til andre. Personen indgår i samarbejde med andre på en åben og imødekommende måde. Vil være aktivt opsøgende i forhold til nye samarbejdsrelationer og vil søge indflydelse, så længe det gavner gruppen. Kan have svært ved at sige fra over for andre. ØJ Personen vil foretrække at arbejde selvstændigt, men vil søge indflydelse med egne meninger. Personen vil have en forbeholden og skeptisk tilgang til andre. 16 ntuition & Kreativitet efinition: etailorientering ntuitiv, spontan og ukonventionel person, der kan lide at eksperimentere og udtænke nye, originale og måske også risikable ideer. Vil typisk anskue opgaver ud fra flere synsvinkler og foretrækker overblikket frem for detailkendskab. Personen er rationel med interesse for sagen. oretrækker at være informeret om alle detaljer og sikre sig, inden beslutninger træffes. Personen foretrækker en mere praktisk og konkret tilgang. ntuitiv, spontan og ukonventionel person, der kan lide at eksperimentere og udtænke nye, originale og måske også risikable ideer. Personen vil typisk anskue opgaver ud fra flere synsvinkler og foretrækker overblikket frem for detailkendskab.

13 13 17 Motivationsevne efinition: Motiverer andre gennem et højt aktivitetsniveau med stor lyst til at søge indflydelse på situationen. Opfatter stemninger fra sine omgivelser og er tolerant og imødekommende over for andre. Personen er typisk ikke særlig synlig eller den, der tager initiativer til nye aktiviteter. Personen vil på grund af dette ikke virke motiverende på andre. Personen motiverer andre gennem et højt aktivitetsniveau og med stor lyst til at søge indflydelse på situationen. Personen opfatter stemninger fra sine omgivelser og er imødekommende over for andre. 18 Udviklingsbehov efinition: Vil aktivt forsøge at overbevise andre om behovet for konstant udvikling og nye aktiviteter. nspireres af ukonventionelle tanker til nye og alternative initiativer. Personen trives med tingenes tilstand uden behov for stor indflydelse på disse. Personen vil sjældent fremkomme med eller kræve nye initiativer og større udviklingstiltag. Personen vil aktivt forsøge at overbevise andre om behovet for konstant udvikling og nye aktiviteter. Personen inspireres af ukonventionelle tanker til nye og alternative initiativer.

14 14 19 Vedholdenhed efinition: etailorientering Er udholdende i løsningen af selv rutineopgaver. Påvirkes ikke af omgivelsernes følelsesudbrud eller problemer, men fokuserer sin energi på opgaven. Personen vil blive rastløs og utålmodig ved for langvarige rutineopgaver. Personen vil sørge for forandring og variation gennem egne initiativer. Personen er udholdende i løsningen af selv rutineopgaver. Personen påvirkes ikke af omgivelsernes følelsesudbrud eller problemer, men fokuserer sin energi på opgaven. 20 Planlægningshorisont efinition: Sætter sig gerne langsigtede mål, der kræver tålmodigt og kontinuert arbejde. Planlægger ud fra en saglig og rationel synsvinkel med fokus på sikkerhed gennem forløbet. Personen ønsker hurtigst muligt at se resultater af igangsatte initiativer. Personen vil arbejde meget engageret med hurtige beslutninger og korte tidshorisonter. Omgivelsernes reaktioner vil påvirke planlægning og beslutninger. Personen sætter sig gerne langsigtede mål, der kræver tålmodigt og kontinuert arbejde. Personen planlægger ud fra en saglig og rationel synsvinkel med fokus på sikkerhed gennem forløbet.

15 15 21 Praktisk Arbejdsstil efinition: etailorientering ar en praktisk indfaldsvinkel til opgaverne, og omsætter teori til praksis. Arbejder vedholdende og tilbundsgående gennem hele processen, uden dog at beslutninger udskydes. Personen anskuer problemstillinger/ arbejdsopgaver ud fra en teoretisk indfaldsvinkel. Personen er idéskabende og nytænkende, men kan have svært ved at omsætte tanker/ideer til mere konkrete og brugbare løsninger. Personen har en praktisk indfaldsvinkel til opgaverne og omsætter teori til praksis. Personen arbejder vedholdende og tilbundsgående gennem hele processen, uden dog at beslutninger udskydes. 22 Risikovillighed efinition: etailorientering Trives godt med at tage hurtige og risikable beslutninger baseret på et overblik over situationen. Træffer beslutninger, efterhånden som det er nødvendigt, uden nødvendigvis at anse dem for værende bindende. Personen bruger lang tid på at overveje alle løsningsmuligheder, før en beslutning bliver taget. sit forsøg på at tage den rigtige beslutning vil personen sætte sig ind i stadig flere detaljer. Når beslutningen først er taget, vil personen holde fast i den. Personen trives godt med at tage hurtige og risikable beslutninger baseret på et overblik over situationen. Personen træffer beslutninger, efterhånden som det er nødvendigt, uden nødvendigvis at anse dem for værende bindende.

16 16 23 Ansvarsfølelse efinition: etailorientering Arbejder tålmodigt og pligtopfyldende med alle detaljer af en opgave, indtil den er færdiggjort. Trives bedst med, at der er tid til at sikre sig mod fejl i beslutninger. Personen arbejder helst med overblikket og helhederne i opgaverne og udviser ikke pligtfølelse for de enkelte detaljer eller opfølgning på disse. eslutninger omkring opgaverne træffes hurtigt og står efterfølgende til at ændre. Arbejder tålmodigt og pligtopfyldende med alle detaljer af en opgave, indtil den er færdiggjort. Trives bedst med, at der er tid til at sikre sig mod fejl i beslutninger. 24 ølsomhed efinition: En følsom og sensitiv person, der evner at opfange også det usagte fra sine omgivelser. Tager indtrykkene fra omgivelserne til sig og påvirkes heraf. Personen er følelsesmæssigt behersket og selvkontrolleret. Med en rationel tilgang vil personen bevare relationer på et realistisk grundlag. LAV : Personen er følsom og sensitiv, og engagerer sig i sine aktiviteter og omgivelser. Såres personen, kan personen reagere herpå med kritik som selvforsvar. ØJ : Personen er følsom og sensitiv, og engagerer sig i sine aktiviteter og omgivelser. sit forsøg på at være imødekommende og forstående over for andre risikerer personen selv at blive skuffet eller såret.

17 17 25 Social leksibilitet efinition: Er imødekommende og accepterende over for andre mennesker, synspunkter og ideer. Trives med at kunne gå nye, ukonventionelle veje uden for stramme regler og retningslinjer. Personen er forbeholden og skeptisk over for andre mennesker, synspunkter og ideer. Personen trives med mere fastlagte rammer uden for store forandringer. Personen er imødekommende og accepterende over for andre mennesker, synspunkter og ideer. Personen trives med at kunne gå nye, ukonventionelle veje uden for stramme regler og retningslinjer. 26 Social ennemslagskraft efinition: Evner at opnå indflydelse på sine omgivelser gennem engagement og entusiasme. Trives med, at der skal handles hurtigt uden for mange overvejelser. Personen vil typisk indtage en formel og tilbageholdende rolle uden behov for at sætte sig igennem. Personen vil forsøge at undgå risikofyldte handlinger gennem en sikring af sine beslutninger. Personen evner at opnå indflydelse på sine omgivelser gennem engagement og entusiasme. Personen trives med, at der skal handles hurtigt uden for mange overvejelser.

18 18 27 Stresshåndtering efinition: etailorientering evarer den følelsesmæssige ro selv i pressede situationer, hvor der stadig initieres nye tiltag gennem trang til indflydelse. Vil rationelt bevare overblikket over opgaverne. Personen er let påvirkelig af stemninger og skift i omgivelserne. Vil have svært ved at håndtere pressede situationer forårsaget af afbrydelser og for lidt tid til at sætte sig ind i alle detaljer i opgaven. Personen bevarer den følelsesmæssige ro selv i pressede situationer, hvor der stadig initieres nye tiltag gennem trang til indflydelse. Personen vil rationelt bevare overblikket over opgaverne. 28 Opgaveorientering efinition: etailorientering Arbejder helst med stor afveksling i opgaverne, hvor der er korte beslutningsprocesser, og hvor man hurtigt kommer til handling. Vil konstant forsøge at gå nye og uprøvede veje. Personen fungerer bedst under fastlagte regler og rammer. Personen fraviger og ændrer ikke systemer, som en gang er blevet etableret, uden på forhånd at tænke det hele grundigt igennem. Personen arbejder helst med stor afveksling i opgaverne, hvor der er korte beslutningsprocesser, og hvor man hurtigt kommer til handling. Personen vil konstant forsøge at gå nye og uprøvede veje.

MPA: Grundmodel og opbygning

MPA: Grundmodel og opbygning MPA: Grundmodel og opbygning Master Person Analysis (MPA) er en struktureret personlighedstest, som afdækker, personens typiske adfærd på jobbet. Det umiddelbare resultat af testen opgøres i en beskrivelse

Læs mere

Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole

Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole Skoleleder profil for Svinninge skole, Kundby skole samt Gislinge skole I arbejdet omkring udarbejdelsen af en fælles skoleleder profil for de 3 skoler, har skolerne medvirket til at italesætte de forventninger

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t

Læs mere

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna

PUSLESPIL DISC. [Demo] Group report. Ensize AB - Melker Melker Karlsson Sofielundsvägen Sollentuna PUSLESPIL DISC Group report [Demo] Udskriftsdato: 12-01-2018 Sofielundsvägen 4 191 47 Sollentuna +46 70 719 1233 Spillerum For at gøre det muligt at sammenligne din position med andres, er det muligt at

Læs mere

Overholde aftaler og følge fælles regler Holde orden på egne ting og være medansvarlig for at holde orden i klassen

Overholde aftaler og følge fælles regler Holde orden på egne ting og være medansvarlig for at holde orden i klassen Trinmål elevens alsidige udvikling Ansvarlighed. Ansvar drejer sig om at vise respekt for egen og andres ejendom og arbejde, samt at kunne udføre opgaver. Man udvikler ansvarlighed ved at få medbestemmelse

Læs mere

Din personlighedsprofil som iværksætter

Din personlighedsprofil som iværksætter Din personlighedsprofil som iværksætter Stærke personlighedstræk: 6-9 krydser Medium stærkt personlighedstræk: 4-5 krydser Svage personlighedstræk: 1-3 krydser 9 Resultater 8 7 6 5 4 3 Producenten Administratoren

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT PROFIL TIL HANDLING Til Hansen, som samarbejder med Jensen 16.02.2017 Denne rapport er udleveret af: Your Company 123 Main Street Smithtown, MN 54321 www.yourcompany.com VELKOMMEN

Læs mere

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen

Personprofil. Personlighedstest Morten E. G. Jørgensen Personprofil Den effektive Der skal handles! Er optaget af hvad der skal gøres, er meget flittig og har behov for at være i et team, hor det er muligt at præstere noget. Træffer hurtige beslutninger. Ordner

Læs mere

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation

ADFÆRDSPROFILEN. AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation ADFÆRDSPROFILEN AARHUS UNIVERSITET AU Center for Entreprenørskab og Innovation www.studentervaeksthus.au.dk DAGENS PROGRAM Velkommen Dine egne ord & succeshistorier Teorien bag Adfærdsprofilen De 4 præferencer

Læs mere

Big Five Personlighedsfacetter

Big Five Personlighedsfacetter Reflector Big Five Personality 2.1 Big Five Personlighedsfacetter Behov for stabilitet N1 Følsomhed Denne skala måler den grad af bekymring, en person oplever. Personer med høj score vil med stor sandsynlighed

Læs mere

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08

Jobanalyserapport. for. Salgskonsulent (demo) 14-10-2008. Sidst ændret: 14-10-08 Jobanalyserapport for Salgskonsulent (demo) 14-10-2008 Sidst ændret: 14-10-08 Profiles International Denmark Fossgårdsvej 32 2720 Vanløse +45 23740000 Copyright 1999-2003 Profiles International, Inc. 1

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HB290515 Dato: 07 Marts 2013 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P M A N A G E TEKNIKKER TIL LEDELSE Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n t S y s t e

Læs mere

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt

Kolb s Læringsstil. Jeg kan lide at iagttage og lytte mine fornemmelser 2. Jeg lytter og iagttager omhyggeligt Kolb s Læringsstil Denne selvtest kan bruges til at belyse, hvordan du lærer bedst. Nedenfor finder du 12 rækker med 4 forskellige udsagn i hver række. Du skal rangordne udsagnene i hver række, sådan som

Læs mere

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig.

Alle spørgsmålene er samlet i klaser af fire. Ud for hver klase af fire udsagn skal du vælge det udsagn, som du synes siger mest om dig. Test til de fire tænkestile Jeg har rubriceret spørgsmålene ved hjælp af Robert Dilts og Gregory Bateson s logiske niveauer. Spørgsmålene retter sig derfor mod: Hvilke omgivelser og rammer tænkestilen

Læs mere

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper

14-02-2011. www.e-stimate.dk 1. De fire hovedtyper De fire hovedtyper Målrettet Resultatorienteret Selvstændig Risikovillig Energisk Direkte Dristig Beslutsom Konkurrerende Vil styre Vil bestemme Viljestærk Spontan Impulsiv Energisk Synlig Ubekymret Irrational

Læs mere

Demokratisk Iværksætter - et udviklingsprojekt i Efterskoleforeningen Selvvurderingsskema

Demokratisk Iværksætter - et udviklingsprojekt i Efterskoleforeningen Selvvurderingsskema Selvvurderingsskema 1. Det er vigtigt for mig at have en stærk og behændig krop 2. Jeg har brug for at forstå ting grundigt 3. Jeg elsker at arbejde alene 4. Det giver mig energi at være sammen med andre

Læs mere

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419

S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING. Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P C A R E E R FORSLAG TIL KARRIERE UDVIKLING Rapport for: Sam Poole ID: HC560419 Dato: 23 Februar 2017 2 0 0 9 v e d H o g a n A s s e s s m e n

Læs mere

Skalaer i UiL foreløbig udgave

Skalaer i UiL foreløbig udgave Udd- Skala Dansk Navn English parat- Beskrivelse af egenskaber/færdigheder der måles vurd. * Den indre er drevet af interesse for eller glæde ved selve aktiviteten/opgaven. Den kan udvikles ved at give

Læs mere

Ledelse og management

Ledelse og management Kompetenceramme Kompetencer inden for Ledelse og management Kompetenceområdet for ledelsen består af de kompetencer, der er relateret til adfærd med fokus på at lede, motivereog udvikle menneskelige ressourcer

Læs mere

Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013. EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14

Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013. EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14 Oprettet: 07-10-2013 09:01. Certificeret bruger: Mette Dahl Mikkelsen Demo. EASI Adfærd & motivation - 06-06-2013 EASI Adfærd & motivation - rapport til testtager MASTER-HR.COM 1 / 14 Demo. Indhold EASI

Læs mere

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles

Personlig rapport på Test Testesen. Professional. Styles Personlig rapport på Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 18-aug-2010 Side 2 2009 Saville Consulting. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

IBO Selvurderingsskema 1

IBO Selvurderingsskema 1 IBO Selvurderingsskema 1 IBO SELVVURDERINGSSKEMA TIL PROJEKTLEDERROLLER SÆT KRYDS: 1. Det er vigtigt for mig at have en stærk og behændig krop. 2. Jeg har brug for at forstå ting grundigt. 3. Jeg elsker

Læs mere

Personlig rapport Test Testesen

Personlig rapport Test Testesen Personlig rapport Test Testesen Professional Styles Fremstillet den: 9-feb-2017 Side 2 2017 Willis Towers Watson. Alle rettigheder forbeholdes. Introduktion til Personlig rapport Tak for at du har besvaret

Læs mere

Emotionel intelligensanalyse

Emotionel intelligensanalyse Emotionel intelligensanalyse Denne analyse er designet til at hjælpe dig med at få en større indsigt i de evner og færdigheder, du har indenfor Daniel Colemans definitioner af de 5 områder af emotionel

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Lær mere. Navn Sample Candidate. Dato 1. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Lær mere Navn Sample Candidate Dato 1. oktober 2013 www.ceb.shl.com Introduktion En opmærksomhed på individuel læring er i stigende grad afgørende for udviklingen af de menneskelige ressourcer,

Læs mere

LEDELSE I SAMSPIL LØSNINGER PÅ TVÆRS

LEDELSE I SAMSPIL LØSNINGER PÅ TVÆRS LEDELSE I SAMSPIL LØSNINGER PÅ TVÆRS Ledertræf 2017 TÆNKNING Vi går helhjertet ind for tværgående løsninger og sætter os selv i spil LEDELSE Vi ser på, hvordan vi selv og vores eget område skal bidrage

Læs mere

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen

Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Samarbejdsroller Rapport Test Testesen Professional Styles Rapport på: Test Testesen Sammenligningsgruppe: Ledere og specialister (DK, IA, 2013) Fremstillet den: 18-nov-2016 Side 2 2017 Willis Towers Watson.

Læs mere

Værdi grundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Værdi grundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Værdi grundlag Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Professionalisme I betjeningen af borgerne samt i interne og eksterne samarbejdsrelationer optræder vi professionelt og serviceorienteret. Vi er opmærksomme

Læs mere

Værdigrundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Værdigrundlag. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Værdigrundlag Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Professionalisme I betjeningen af borgerne samt i interne og eksterne samarbejdsrelationer optræder vi professionelt og serviceorienteret. Vi er opmærksomme

Læs mere

23. maj 2013 Adfærd og netværk

23. maj 2013 Adfærd og netværk 23. maj 2013 Adfærd og netværk v/ Rikke Bech Skougaard Mål At få skabt større bevidsthed og opmærksomhed omkring din adfærd 2 Adfærd Vores adfærd er synlig for andre Vi vurderes/dømmes Det er ikke tanken,

Læs mere

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil

Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Nordplus Voksen toårigt udviklingsprojekt Syv online værktøjer til læringsvurdering Spørgeskema til beskrivelse af egen læringsprofil Interfolk, september 2009, 1. udgave 2 Indhold Om beskrivelsen af din

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Hansen, som samarbejder med Jensen 19.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tel.+ 45 4632 1240

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Martin Gilmore, som samarbejder med Peterson 24.08.2017 Denne rapport er udleveret af: Rene Husum Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge

Læs mere

Observationsark: Intentionalitet og gensidighed

Observationsark: Intentionalitet og gensidighed Observationsark: Intentionalitet og gensidighed Dato: Tidspunkt/lektion: Mediator: Mediatee: Observatør: Beskrivelse af setting: Intentionalitet og gensidighed Point 1-10 Beskrivelse Hvad gør mediator?

Læs mere

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd.

Samarbejdsprofilen. udslag på seks personfaktorer, der viser relevante sider af fokuspersonens samarbejdsadfærd. en PeopleTools samarbejdsprofilen Samarbejdsprofilen er et profilværktøj, der understøtter en gruppe i at opnå fælles resultater samt øger synergien ved at være et hold. Formålet med Samarbejdsprofilen

Læs mere

Mål for personlige og sociale kompetencer

Mål for personlige og sociale kompetencer Mål for personlige og sociale kompetencer 0. 3. klasse Du kan lide dig selv Du tror på, at du kan noget. Du siger, hvad du mener og føler Du fortæller gerne om dine oplevelser Du får ideer Du er nysgerrig

Læs mere

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore

Sammenligningsrapport. til Kathryn Peterson, som samarbejder med Martin Gilmore Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 31.05.2016 Introduktion Et velfungerende team skal kunne mestre fem adfærdsmønstre: opbygge tillid, håndtere konflikter, opnå commitment,

Læs mere

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample

> Kombineret Konsulent og lederrapport. Navn: Hr. Peter Sample > Kombineret Konsulent og lederrapport Navn: Hr. Peter Sample Dato: 16 april 2009 Konsulentrapport Introduktion Denne rapport er udarbejdet med henblik på at skulle anvendes af personer, som er uddannet

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne

Opfindsom. Styrkeakademiet ApS., Kilde: VIA-styrkerne Opfindsom GENNEMSYN Opfindsom Du elsker at finde nye veje og måder at gøre ting på. Du får mange idéer og motiveres af udfordringer, hvor du skal tænke alternativt. Du interesserer dig for nytænkning og

Læs mere

10 praktiske tips når du skal udvikle dine medarbejdere 27.09.13

10 praktiske tips når du skal udvikle dine medarbejdere 27.09.13 10 praktiske tips når du skal udvikle dine medarbejdere 27.09.13 Ny forskning viser, at mænd og kvinder er tilbøjelige til at løse problemer på vidt forskellige måder. Det er en vigtig pointe, når du som

Læs mere

Sælgerprofil Navn Virksomhed

Sælgerprofil Navn Virksomhed Sælgerprofil Navn Virksomhed Indhold PeopleTools Sælgerprofil Anvendelse af PeopleTools PeopleTools Kompetencehjul Fem sælgerroller Definitioner Udfordrende sælger Selvkørende sælger Problemløsende sælger

Læs mere

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT

SAMMENLIGNINGS- RAPPORT SAMMENLIGNINGS- RAPPORT P R O F I L T I L H A N D L I N G Til Iversen, som samarbejder med Dirksen 01.10.2012 Denne rapport er udleveret af: DISCOVER A/S Telegade 1 DK - 2630 Taastrup Tlf. +45 46 32 12

Læs mere

> Lederrapport. Navn: Peter Smith

> Lederrapport. Navn: Peter Smith > Lederrapport Navn: Peter Smith Dato: 3 november 2008 Lederrapport Introduktion Denne rapport er baseret på Peter Smith's besvarelse af personlighedstesten "Occupational Personality Questionnaire" (OPQ32).

Læs mere

Sammenligningsrapport

Sammenligningsrapport Sammenligningsrapport til Kathryn Peterson, som samarbejder med Gilmore 06.06.2017 Denne rapport er udleveret af: DISCnordic Telegade 1 2630 Taastrup 3131 1616 kontakt@discnordic.dk Introduktion Et velfungerende

Læs mere

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012

I N T E R P R E T H O G A N D E V E L O P HOGAN PERSONALITY INVENTORY. Rapport for: Jane Doe ID: HA154779. Dato: 01 August 2012 S E L E C T D E V E L O P L E A D H O G A N D E V E L O P I N T E R P R E T HOGAN PERSONALITY INVENTORY Rapport for: Jane Doe ID: HA154779 Dato: 01 August 2012 2 0 0 9 H O G A N A S S E S S M E N T S Y

Læs mere

Reaktioner på forandringer

Reaktioner på forandringer Reaktioner på forandringer Det er helt naturligt at reagere, når der sker en forandring, men ved at kende de mentale processer, der sker i forbindelse med en forandring, kan man omstille sig hurtigere.

Læs mere

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering)

Omfang af beføjelser til at træffe beslutninger (for eksempel anbefaling eller implementering) Skema til brug ved oprettelse af et team Formålet med teamet Forventede aktiviteter Tilsigtede resultater Tilgængelige ressourcer Begrænsninger Nødvendige færdigheder og kvaliteter Forventede teammedlemmer

Læs mere

Sektion 1. Hvad jeg mener at kunne bidrage med i et gruppesamarbejde:

Sektion 1. Hvad jeg mener at kunne bidrage med i et gruppesamarbejde: Studieteams: grupperolletest For hver af nedenstående 10 sektioner af spørgsmål skal du fordele i alt 10 points mellem de sætninger, som du synes passer bedst på din adfærd, når du indgår i et samarbejde

Læs mere

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen

Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Bilag 9. Styrkekort til brug i vejledning af unge og voksne, der står uden for arbejdsmarkedet og uddannelsesverdenen Videbegær Du elsker at lære nyt, ikke fordi du skal, men fordi du har lyst. Du kan

Læs mere

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut.

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. www.sander.ac Hvad er god ledelse? Tænk på detaljerne i en god ledelsessituation - hvilken adfærd lå bag at det gik godt? - Profil

Læs mere

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC.

HOGANDEVELOP INSIGHT. Rapport for: John Doe ID: UH Dato: 11 April HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. Rapport for: John Doe ID: UH565702 Dato: 11 April 2016 2013 HOGAN ASSESSMENT SYSTEMS INC. INTRODUKTION Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver en persons kerneværdier, mål og interesser.

Læs mere

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER

SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER TÆLL3R OGSÅ! OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN LEDER/ARBEJDSGIVER OM PSYKISK ARBEJDSMILJØ I DETAILHANDLEN Læs mere på www.detdumærker.dk TÆLL3R OGSÅ! LEDER/ARBEJDSGIVER SOCIAL KAPITAL SAMARBEJDE SKABER RESULTATER Årets store udsalg skal forberedes, men da medarbejderne

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI)

Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Insight Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) Rapport for: Sam Poole ID: HE764656 Dato: 13.6.2018 2018 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Motives, Values, Preferences Inventory (MVPI) beskriver

Læs mere

DE 24 PERSONLIGE STYRKER

DE 24 PERSONLIGE STYRKER DE 24 PERSONLIGE STYRKER 1/8 1. Nysgerrighed Man er åben for omverdenen og mentalt og emotionelt fleksibel i forbindelse med emner eller informationer, der ikke umiddelbart passer ind i de første hypoteser

Læs mere

Coaching og beskrivende kommentarer

Coaching og beskrivende kommentarer Coaching og beskrivende kommentarer Forældre vil gerne hjælpe deres børn på vej i den rigtige retning, og et redskab der egner sig godt til dette er coaching. Man coacher ved at bruge beskrivende kommentarer,

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Forberedelse til MUS

Forberedelse til MUS Et værktøj til samtalelederen Medarbejder: Dato: Som forberedelse og støtte til en MUS samtale, kan det være en hjælp at indkredse medarbejderens arbejdsadfærd. Ved at besvare 8 spørgsmål, findes de fremherskende

Læs mere

Elevernes Alsidige Udvikling Engagement/ initiativ/ foretagsomhed

Elevernes Alsidige Udvikling Engagement/ initiativ/ foretagsomhed Elevernes Alsidige Udvikling Samarbejde/ samarbejdsevne Kommunikation Engagement/ initiativ/ foretagsomhed Empati/ respekt for forskellighed 0.-3. kl. Eleven kan arbejde sammen i større såvel som mindre

Læs mere

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; )

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; ) Værdier og pædagogisk metode i Introduktion Undervisningen af unge i skal gøre en forskel for den enkelte unge. Eller sagt på en anden måde skal vi levere en høj kvalitet i undervisningen. Derfor er det

Læs mere

Sygehusskabelon - Testrapport

Sygehusskabelon - Testrapport Sygehusskabelon - Testrapport Psykometrisk verificeret. Hospital X Yngre 1 Læge 04-02-2011 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Overordnet resultat... 5 Resultater på kompetenceniveau... 6 Udvalgte kompetencer...

Læs mere

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet.

Konstruktion af skalaer De numre, der står ud for de enkelte spørgsmål markerer de numre, spørgsmålene har i virksomhedsskemaet. Uddybende vejledning til NFAs virksomhedsskema og psykisk arbejdsmiljø Konstruktion af skalaer og beregning af skalaværdier Når vi skal måle psykisk arbejdsmiljø ved hjælp af spørgeskemaer, har vi den

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Er du en sensitiv leder?

Er du en sensitiv leder? Er du en sensitiv leder? 15-20 procent af alle mennesker er sensitive, og rigtig mange ender i en lederstilling, fordi man som sensitivt menneske er rigtig god til at mærke stemninger i grupper og tune

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj

OPQ Profil OPQ. Kandidatrapport. Navn Sample Candidate. Dato 21. maj OPQ Profil OPQ Kandidatrapport Navn Sample Candidate Dato 21. maj 2014 www.ceb.shl.com INTRODUKTION Denne rapport er fortrolig og er udelukkende beregnet for den person, der har besvaret spørgerammen.

Læs mere

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder

Samarbejde Værdier for personalet i Dybbølsten Børnehave: Det er værdifuldt at vi samarbejder amarbejde Værdier for personalet i ybbølsten ørnehave: et er værdifuldt at vi samarbejder viser gensidig respekt accepterer forskelligheder barnet får kendskab til forskellige væremåder og mennesker argumenterer

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet

SAMPLE. Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Dit mål med at anvende MBTI-værktøjet Før du begynder at undersøge MBTIpræferencerne, vil det nok være en god idé at overveje de områder af dit liv, hvor du vil anvende dit kendskab til MBTI-rammen. Hvis

Læs mere

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT

Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Kender du typen? Jesper Oehlenschläger, 2beGREAT Dagens første nyhed Vi er forskellige og så forbløffende ens! I dag sætter vi Dem, der sætter andre i kasser Dem, der ikke gør det dem i kasser! Vi tager

Læs mere

Lær jeres kunder - bedre - at kende

Lær jeres kunder - bedre - at kende Tryksag 541-643 Læs standarden for kundetilfredshedsundersøgelse: DS/ISO 10004:2012, Kvalitetsledelse Kundetilfredshed Overvågning og måling Vejledning I kan købe standarden her: webshop.ds.dk Hvis I vil

Læs mere

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene

Hvad er styrker? Styrkekort. Styrkekortenes udformning. Arbejdet med styrkekortene www.gnist.com Hvad er styrker? Uanset hvor vi står i livet, har vi brug for styrke. Styrke til at træffe gode valg, styrke til at stå fast eller styrke til at nå et mål. Styrkekortene er et redskab til

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Har vi forskellig læringsstil? (testskema)

Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Har vi forskellig læringsstil? (testskema) Dette spørgeskema er udformet for at finde frem til din foretrukne læringsstil. I årenes løb har du sikkert udviklet læringsvaner, som hjælper til at give en

Læs mere

Vurdering af eleven Her kan du finde inspiration til at udfylde vurderingsskema og praktikerklæring

Vurdering af eleven Her kan du finde inspiration til at udfylde vurderingsskema og praktikerklæring Oktober 2018 Vurdering af eleven Her kan du finde inspiration til at udfylde vurderingsskema og praktikerklæring 2 Indhold Introduktion... 3 Konkret eksempel på en faglig vurdering... 4 Kompetenceniveauer

Læs mere

Job- og personprofil. Skoleleder til Mejrup Skole Holstebro Kommune

Job- og personprofil. Skoleleder til Mejrup Skole Holstebro Kommune Job- og personprofil Skoleleder til Mejrup Skole Holstebro Kommune Indhold 1. Indledning... 2 2. Holstebro Kommune... 2 2.1 Fælles ledestjerne og fælles værdier... 3 2.2 Overordnet administrativ organisation...

Læs mere

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter

Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Bilag 7. Styrkekort til brug for elever og studerende fra ca. 13 år og opefter Videbegær Du elsker at lære nye ting. Du holder af at gå i skole. Du elsker at læse. Du elsker at gå på museer. Du søger tit

Læs mere

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem?

De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? De gule sedler, der blev afleveret: Hvordan er det gode menighedsrådsmedlem? Interesseret i arbejdet. God samarbejdspartner. Kan fatte sig i korthed Åben omkring ressourcer, tid mål og evner Aktiv og interesseret

Læs mere

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut.

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. www.sander.ac Hvad er ledelse? Ledelse er at balancere mellem at styre og støtte struktur og fleksibilitet administrere og motivere

Læs mere

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com

OPQ Profil OPQ. Rapport om følelsesmæssig intelligens. Navn Sample Candidate. Dato 23. oktober 2013. www.ceb.shl.com OPQ Profil OPQ Rapport om følelsesmæssig intelligens Navn Sample Candidate Dato www.ceb.shl.com Rapport om følelsesmæssig intelligens Denne rapport beskriver en række kompetencer, som er afgørende for

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori

Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Honey og Munfords læringsstile med udgangspunkt i Kolbs læringsteori Læringscyklus Kolbs model tager udgangspunkt i, at vi lærer af de erfaringer, vi gør os. Erfaringen er altså udgangspunktet, for det

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Strategi for kompetenceudvikling i Center for Boområdet Ansatte i Center for Boområdet. Den 18.januar 2013. Socialforvaltningen

Notat. Aarhus Kommune. Strategi for kompetenceudvikling i Center for Boområdet Ansatte i Center for Boområdet. Den 18.januar 2013. Socialforvaltningen Notat Emne Til Strategi for kompetenceudvikling i Ansatte i Den 18.januar 2013 Hvorfor strategi og planlægning for kompetenceudvikling? Bag dette notat er en holdning om at sætte fagligheden i højsæde,

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Der er et skema for hvert af de børn, som du her mest kendskab til, og som I internt i dagtilbuddet har besluttet,

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Kompetenceprofil og udviklingsplan

Kompetenceprofil og udviklingsplan profil og udviklingsplan Lægesekretær (navn) Ubevidst inkompetence: En ny begyndelse Jeg har endnu ikke erkendt, at jeg ikke kan, og at der er brug for forandring Bevidst inkompetence: Man skal lære at

Læs mere

MotivationsAnalyse for

MotivationsAnalyse for www.motivationanalyzer.com MotivationsAnalyse for XXXX Gennemført Jun 7, 2016 1 Tillykke! Du sidder nu med resultatet af din netop gennemførte Motivationsanalyse. Det er din egen private test, og der er

Læs mere

20-05-2016. Hvad er stress?

20-05-2016. Hvad er stress? 1 Hvad er stress? 2 1 Blandt forskere og andre fagfolk er der ikke enighed om en entydig definitionen af stress, men ifølge international stress-litteratur arbejdes der især ud fra tre definitioner: 1.

Læs mere

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune

Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Rapport om brugerevaluering af pilotprojektet Bedre Breve i Stevns Kommune Lektor Karsten Pedersen, Center for Magt, Medier og Kommunikion, kape@ruc.dk RUC, oktober 2014 2 Resume De nye breve er lettere

Læs mere

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk

Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk Resumé fra foredraget Stå ved dig selv som særligt sensitiv Susanne Møberg www.moeberg.dk 1. Særligt sensitive mennesker er mere modtagelige over for indtryk, fordi nervesystemet er mere fintfølende og

Læs mere

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder:

SIPP-118. Spørgeskema om Personlighed. Navn: Dato: Alder: SIPP-118 Spørgeskema om Personlighed Navn: Dato: Alder: Bemærk Spørgeskemaet angår de sidste 3 måneder. Det er din egen opfattelse, der gælder, ikke andres. Det er vigtigt at læse spørgsmålene grundigt,

Læs mere

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting?

MBTI 4 dimensioner. Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert. Hvordan får du information og finder ud af ting? MBTI 4 dimensioner Hvad foretrækker du at rette din opmærksomhed mod? Ekstrovert Introvert Hvordan får du information og finder ud af ting? Sansning Intuition Hvordan træffer du afgørelser eller beslutter

Læs mere

Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF

Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF Den menneskelige faktor Torben Bundgaard DIF Hvem er jeg? Hvad er mine motiver? Hvad er min adfærd? Hvad har jeg præference for? Lidt om arketyper og personprofiler! Nogen bygger læhegn andre bygger vindmøller?

Læs mere

Procedure for kontaktpersonfunktion

Procedure for kontaktpersonfunktion Definition på ydelser: Alle ydelser er med udgangspunkt i den enkelte beboers 141 handleplan, omsat i en pædagogisk / personlig socialpædagogiskhandleplan, med fokus på en recovery orienteret indsats.

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER

DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER DET 21. ÅRHUNDREDES KOMPETENCER Kompetence KARAKTERSTYRKE Personlige kvaliteter, som er centrale for at individet kan være personligt effektiv i en kompleks verden, herunder: Mod, vedholdenhed, udholdenhed,

Læs mere

Afdækning af din motivation

Afdækning af din motivation Afdækning af din motivation AS3 2 Motivationsfaktorer Det er meget forskelligt, hvad der motiverer os hver især. Med dette materiale kan du kortlægge, hvad der motiverer dig og derigennem finde dine motivationsfaktorer

Læs mere