Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1"

Transkript

1 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens beslutning om indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 er der indkommet 29 høringssvar. Nedenstående skema er en oversigt over de indkomne svar. Dette notat er en sammenfatning af de indkomne svar. Dog er den private persons svar ikke taget med i opsummeringen, men er vedlagt de samlede høringssvar. Høringsparter + privatpersoner Indkomne høringssvar Skolerne Nordstrandskolen o Skolebestyrelsen o MED-udvalget Skolen ved Vierdiget o Skolebestyrelsen St. Magleby Skole o Skolebestyrelsen Dragør Skole o Skolebestyrelsen Fritidshjem Hartkorn og Nordstrandens fritidshjem o Fælles svar fra forældrebestyrelserne i de to fritidshjem Kirkevejens fritidshjem o Personalet Strandengens fritidshjem Jægervejens fritidshjem o Samlet svar fra forældrebestyrelse og personale Sølyst Fritidshjem o Personale og ledelse Dragør Skoles Fritidshjem Rødtjørnens fritidshjem Hovedgadens fritidshjem Vierdigets fritidshjem o Forældrebetyrelsen Ledergruppen for fritidshjem Børneinstitutioner + dagplejen Høgevængets børneinstitution

2 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 2 o Forældrebestyrelse Børneinstitutionen Harevænget o Forældrebestyrelse Dragør Meninghedsbørnehave o Samlet svar fra forældrebestyrelse og personale Børnehaven Sølyst o Samlet svar fra børn, personale og forældrebestyrelse Nordstrandens vuggestue o Samlet svar fra personale og forældrebestyrelse Børnehaven Kornblomsten o Fælles svar fra personale og forældrebestyrelse Integrerede børneinstitution Køjevænget Børneinstitutionen Hollænderhuset Dagplejens forældrebestyrelse Klubber Forældrerådet på Klubben Sølyst Fællesorganer Forældrenævnet i Dragør Central MED Centrale MED udvalg for daginstitutioner Faglig organisation BUPL Privat person Annette Nyvang Nedenstående skemaer indeholder en kort opsummering af de indkomne høringssvar. Opsummeringerne er fortaget inden for følgende grupper. Skolerne (5 høringssvar) Fritidshjem (11 høringssvar) Børneinstitutioner, dagpleje og klubber (10 høringssvar) Fællesorganer og BUPL (3 høringssvar)

3 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 3 Skolerne SFO Fysisk placering af SFO Ingen af skolebestyrelserne er direkte imod indførelsen af SFO, men de har alle en række bekymringer, som de retter opmærksomheden mod. Bekymringerne er bl.a. relateret til sammenfaldet mellem skolefusion og indførelsen af SFO, økonomien, ledelsestid, organisering og visioner for en SFO. Der er delte meninger om, hvorvidt en SFO skal bestå af flere fysiske enheder eller været samlet i én stor med placering på skolen. Den ene skolebestyrelse udtrykker det ved, at hvis der ikke etableres en samlet fysisk ramme for SFO og skole, er det deres opfattelse, at man ikke på noget tidspunkt vil opnå den synergieffekt, der kunne udvikles ved en omlægning til SFO. En anden at det har stor betydning for eleverne, at de tilbringer deres fritid i små enheder, hvor overskuelighed og nærvær er kendetegnende. Ligeledes påpeger de, at det er optimalt at en SFO har egne lokaler med adgang til diverse faglokaler, hvilket kræver at der er faglokaler nok til både undervisning og SFO. Ledelsestid En tredje skolebestyrelse gør opmærksom på, at det er vigtigt i processen at sikre, at alle børn får ensartet vilkår det skal være lige attraktivt at være på skolen i lokalefællesskab som at være i en fritliggende matrikel. Skolebestyrelserne og MED-udvalget på Nordstrandskolen udtrykker bekymring i forhold til besparelsen på ledelsestiden. Den største indsigelse er relateret til sammenfaldet mellem skolefusionerne og indførelse af SFO. Det bliver påpeget, at mængden af arbejdsopgaver i de kommende år, skolefusion, indførelse af SFO, indførelse af lønsumsstyring, ikke harmonerer med nedsat ledelsestid. Det påpeges at så store ændringer som igangsættes med skolefusionerne og indførelse af SFO kræver tid, og kan ikke gennemføres på bare et år. Dette skal ses i lyset af, at de nye skoler og SFO i første omgang vil være placeret på flere fysiske matrikler.

4 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 4 Samarbejde mellem pædagoger og lærer To af skolebestyrelserne omtaler samarbejdet mellem pædagoger og lærer. Den ene skolebestyrelse understreger fagfolkenes dygtighed til at se udfordringer og muligheder og hilser et helhedssyn velkomment. Den anden skolebestyrelse påpeger, at en sammesmeltning vil kræve rigtig god ledelse, styring, planlægning og ressourcer. Ligeledes påpeger de, at det vil kræve at der bliver tilført flere ressourcer til skolerne, hvis de skal have mulighed for at ansætte pædagoger i kombinationsstillinger, da det ellers ikke er muligt med de nuværende budgetter. Tids- og procesplan Økonomi MED-udvalget på Nordstrandskolen skriver, det er vigtigt ikke kun at skabe meningsfulde overgange mellem skolens undervisningsdel og fritidsliv, men også at arbejde på at integrere leg og læring i børnenes hverdag og udnytte den synergi, der ligger i samarbejdet mellem pædagoger og lærere Alle parter anser tids- og procesplanen for urealistisk, og at det tidsmæssigt er for presset i forhold til, hvor lang tid det vil tage at få kulturerne sammensmeltet. Ligeledes påpeges det, at sammenfaldet mellem indførelse af SFO og realisering af ændret skolestruktur giver nogle meget store udfordringer for ledelserne og medarbejderne. Flere af skolebestyrelserne er imod det skarpe skel mellem skole og SFO økonomi, da de mener at det vil vanskeliggøre helhedstænkningen. Som en af skolebestyrelserne skriver hele formålet (med indførelse af SFO. red.) er øget koordinering, øget samarbejde, glidende overgange mellem undervisningsdel (og fritidsdel red.) og i det hele taget at skabe bedre sammenhæng mellem skole og SFO. det udelukkes, når der sættes vandtætte skodder ned i budgettet, der umuliggør nytænkning i samarbejdet. Flere af skolebestyrelserne efterlyser det økonomiske grundlag som skolestruktur og SFO er baseret på.

5 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 5 Fritidshjem SFO Alle forældrebestyrelserne på fritidshjemmene er mere eller mindre i mod indførelsen af SFO. Nogle forældrebestyrelser skriver det direkte, mens andre problematiserer indførelsen af SFO. Generelt ønsker forældrebestyrelserne at forblive under daginstitutionsloven, da de ikke er trygge ved, om det pædagogiske indhold, normeringer mv. er sikret under folkeskoleloven. Flere af bestyrelserne anser de opstillede forhold i høringsmaterialet som en hensigtserklæring, men anser det for sandsynligt at normeringer, antal m 2 pr. barn, forældrebetaling mv. vil blive ændret undervejs, når der er behov for besparelser. Flere af forældrebestyrelserne henviser til Fredensborg Kommune, hvor man er ved at gå fra SFO til fritidshjem En række af forældrebestyrelserne giver udtryk for, at hvis der skal indføres SFO, skal dette først ske, når hele skolestrukturen er faldet på plads. En række af høringssvarene giver udtryk for, at de ikke mener beslutningen om indførelse af SFO er taget på et tilstrækkeligt oplyst grundlag. Fysisk placering af SFO En række af fritidshjemmene har sammen med deres høringssvar afleveret underskriftindsamlinger mod indførelsen af SFO. Flere af høringssvarene indeholder bekymringer relateret til etablering af store enheder. De påpeger, at det er vigtigt at der er trygge rammer for det enkelte barn. De udtrykker bekymring for, at den tætte kontakt mellem børnene er i risiko for at udvandes. Som en af forældrebestyrelserne skriver om store enheder, så fordrer de survivel of the strongest mentalitet, som kun tilgodeser de stærkeste og mest opsøgende børn, mens der er risiko for, at der går børn rundt med indadvendt reaktionsmønstre, som bliver svære at få øje på.

6 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 6 Ledelsestid Forældrerådet Samarbejde mellem pædagoger og lærer Flere af forældrebestyrelserne er bekymrede over den afsatte ledelsestid, der anses for at være for lille i forhold til omfanget af opgaver. Det påpeges, at SFO lederen skal være leder for flere enheder, hvorfor tiden til den enkelte enhed er begrænset, hvilket sætter større krav til den pædagogiske leder i den enkelte enhed. Flere af høringssvarene påpeger, at de ønsker ro til etablering af distriksledelse, og de finder det uhensigtsmæssigt, at der indføres SFO inden dette har fået lov til at falde på plads. Flere høringssvar giver udtryk for, at de er bekymret over tabet af forældreindflydelse. Flere mener, at forældrerådet skal sikres en plads i skolebestyrelsen. Flere af høringssvarene stiller sig uforstående overfor sammensætningen i forældrerådet i relation til antallet af medarbejderrepræsentanter. De giver udtryk for, at der burde være en medarbejderrepræsentant fra hver af de enkelte enheder under SFO en. Flere af forældrebestyrelserne er interesseret i et samarbejde mellem lærere og pædagoger, men hovedparten mener, at det godt kan lade sig gøre inden for de nuværende rammer. Flere af forældrebestyrelserne påpeger, at med skolernes nuværende økonomi vil skolerne ikke have mulighed for at tilkøbe sig pædagogerne ind i skolerne, da deres budgetter er så stramme, at det kun kan realiseres på bekostning af lærere. Tids- og procesplan Flere af bestyrelserne efterspørger en vision for samarbejdet. Forældrebestyrelserne er meget skeptiske i forhold til tids- og procesplanen. De mener den er urealistisk i forhold til tidsperspektivet for en fusionering af kulturer både på de nye skoler, de nye SFO er og mellem SFO og skole. Ligeledes påpeges det, at sammenfaldet mellem indførelse af SFO og realisering af ændret skolestruktur giver nogle meget store udfordringer for ledelserne og medarbejderne.

7 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 7 Økonomi Hovedparten af forældrebestyrelserne tilslutter sig det adskilte budget for skole og SFO. Flere påpeger behovet for tilførte ressourcer, da implementeringen af SFO og samarbejde mellem pædagoger og lærere vil kræve en del mødeaktivitet, hvilket vil blive taget fra børnetiden, hvis der ikke tilføres ressourcer til vikardækning mv. Flere af bestyrelserne udtrykker bekymring for, at forældrene skal betale mere for et tilbud, der enten er det samme eller ringere end det de har i dag.

8 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 8 Daginstitutioner og dagplejen SFO Hovedparten af høringssvarene fra daginstitutionerne og dagplejen udtrykker skepsis over for indførelsen af SFO. En række er direkte imod. Kun en enkelt bestyrelse er ikke direkte modstandere. Fysisk placering af SFO Ledelsestid Forældrerådet Samarbejde mellem pædagoger og lærer Tids- og procesplan Økonomi Flere mener, at beslutning er truffet på et mangelfyldt grundlag. Hovedparten af høringssvarene er imod etablering af SFO er i lokalefællesskab med skolen. Flere påpeger fordelen ved små enheder. Flere udtrykker bekymring over den reducerede ledelsestid og finder det problematisk i forhold til de store opgaver, der skal varetages i den kommende tid. Forældrerådet i Klubben Sølyst udtrykker, at de har svært ved at se, at skolelederen, der skal varetage mange børns skolegang også skal kunne varetage deres fritid hensigtsmæssigt og med kvaliteten i orden. Flere af høringssvarerne finder det bekymrende at forældreindflydelsen mindskes ved indførelse af SFO. Flere mener, at forældrerådet skal sikres en plads i skolebestyrelsen. Flere af høringssvarene giver udtryk for, at der burde være en medarbejderrepræsentant fra hver af de fysiske enheder i forældrerådet. Flere udtrykker bekymring for de fysiske rammer for SFO en. Hovedparten af høringssvarene giver udtryk for, at tids- og procesplanen er urealistisk, og at der skal afsættes mere tid til hele processen. En del af høringssvarene giver udtryk for, at de støtter de adskilte budgetter mellem skole og SFO. Ligeledes er der flere af dem, der efterspørger et budget for etableringen af SFO.

9 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 9 Fællesorganer og BUPL SFO Forældrenævnt ønsker ikke indførelse af SFO, da de finder det bekymrende, at børnenes fritidsliv 6-10 år lægges under folkeskoleloven. Central-MED giver udtryk for en række bekymringer i forbindelse med indførelsen af SFO. Fysisk placering af SFO Ledelsestid Forældrerådet Samarbejde mellem pædagoger og lærer BUPL finder det forkasteligt, at indførelsen af SFO med et pennestrøg underkender hele den proces og inddragelse, der er igangsat i forhold til distriksledelse. De er imod SFO-modellen, som de anser for at være en markant ringere løsning end de nuværende fritidshjem. BUPL er imod lokalefællesskab og store enheder Central-MED udtrykker bekymring om arbejdsmiljøet, når alle processerne ligger på samme tid. BUPL mener, at det skaber et dårligt grundlag for ligeværdighed, når det overordnede ansvar ligger hos skolelederen. Central-MED bemærker, at samarbejdet mellem forældrerådet og skolebestyrelsen bør formaliseres og være noget der afgøres lokalt. BUPL påpeger, at ved indførelsen af SFO reduceres forældreindflydelsen kraftigt. Central-MED påpeger, at der skal tilføres ressourcer til området, hvis der skal etableres samarbejde mellem lærere og pædagoger. De stiller sig tvivlende i forhold til et ligeværdigt samarbejde mellem lærere og pædagoger og kritiserer høringsmaterialet for, at det ikke tager stilling til, hvordan det skal sikres. Tids- og procesplan BUPL påpeger vigtigheden af et ligeværdigt samarbejde mellem lærere og pædagoger, hvor fritidshjemmenes selvstændige faglige platform spiller en afgørende rolle. Forældrenævnet finder det særdeles bekymrende, at SFO indføres på samme tid som skolefusionerne og indførelse af distriksledelse. Central-MED finder processen omkring indførelse af SFO for forhastet, og udtrykker bekymring for over at processerne skal foregå samtidigt. De finder det vanskeligt at se, hvordan en institution kan afsætte tid til deltagelse i arbejdet uden at det kommer til at betyde mindre tid til børnene. De finder det bekymrende, at det skal gennemføres mens distriksledelse er ved at

10 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 10 Økonomi blive gennemført, og personale flytter rundt. Forældrenævnet udtrykker bekymring for, at de ikke ved på hvilket grundlag SFO, samarbejdet mellem skole og fritid indføres, herunder om der er ressourcer til det. De påpeger at SFO ses som en mulighed for at øge forældrebetalingen uden at forældre og børn for mere for pengene. De ønsker belyst, hvordan den angivne merindtægt, der ikke modsvares af en besparelse i 2011, i stedet for indførelsen af SFO, kan opnås med en besparelse inden for området. Central-MED finder det bekymrende, at der ikke er afsat ressourcer til gennemførelsen af de forskellige processer. BUPL udtrykker bekymring for, at indførelsen af SFO på sigt vil udhule det faglige og økonomiske grundlag for det pædagogiske arbejde.

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune

Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune 2011 Høring vedrørende indførelse af SFO I Dragør Kommune Høringsmateriale Høring vedrørende indførelse af SFO i Dragør Kommune fra 1. august 2011 Social Børn og Kultur Dragør kommune 03-01-2011 Indhold

Læs mere

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Kultur og Fritid Side nr. 1 I forbindelse med den gennemførte høring vedrørende Kommunalbestyrelsens forslag om ændret skolestruktur i Dragør Kommune er der indkommet i alt 19 høringssvar.

Læs mere

Dragør Kommune Skole Side nr. 1

Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Dragør Kommune Skole Side nr. 1 Indhold Formål med notatet...1 Pædagogiske sigtelinjer...2 Struktur...2 Antal skoler...2 Navne til de to nye skoler...3 Ledelse...3 Sporreduktion...4 Fordeling af elever

Læs mere

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1

Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Dragør Kommune Skole, Kultur og Fritid Side nr. 1 Indhold Politisk beslutning...2 Sigtelinjer...2 Udarbejdede modeller...3 Nuværende skolestruktur...3 Model 1B...4 Hvad understøtter modellen?...4 Indskoling...4

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 20-08-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-44-19 Bilag 2 Oversigt med opsummering af de enkelte høringssvar Afsender Opsummering Model MED udvalg område Øst På peger udfordringerne

Læs mere

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET

Dragør Kommune KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET KVALITETSRAPPORT FOR DAGTILBUDSOMRÅDET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 2 SAMMENFATTENDE HELHEDSVURDERING... 3 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer... 5 Børnenes trivsel... 7 Børnenes sundhed...

Læs mere

Høringssvar fra Nordstrandskolens skolebestyrelse til indførelse af SFO i Dragør Kommune

Høringssvar fra Nordstrandskolens skolebestyrelse til indførelse af SFO i Dragør Kommune 9. februar 2011 Til SBKU Dragør kommune Att: Mette Balzer Hansen Høringssvar fra Nordstrandskolens skolebestyrelse til indførelse af SFO i Dragør Kommune Udviklingspotentiale I skolebestyrelsen er der

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune

Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune Dato: 31-10-2013 Att.: Deres ref.: Parkvej 37 Vor ref.: Guldborgsund 4800 Nykøbing F. Sagsbehandler: AWO/ Høringssvar om folkeskolereformen i Guldborgsund Kommune Guldborgsund Kommune

Læs mere

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform.

Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Sammenskrivning af høringssvar, vedr. Ny folkeskolereform. Blandt de 26 indkomne høringssvar er der en generel positiv indstilling over høringsmaterialet. Der bliver i høringssvarene også stillet spørgsmål,

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 39 Fremtidens Fritidstilbud ved Holbergskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune

HØRINGS SVAR. til Varde Kommune HØRINGS SVAR til Varde Kommune e e ll a or f d u lb ti g a d og r Skole Høringssvaret # er skrevet på vegne af Borgerne i Sig, HHST Udviklingsråd (Sig området) og Sig Borgerforening Erkendelse og fremtidssikring

Læs mere

BILAG 67 VANLØSE SKOLE

BILAG 67 VANLØSE SKOLE BILAG 67 VANLØSE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Vanløse Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR

FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR FU-analyse 2014 HØRINGSSVAR Antal høringssvar Område Silkeborgvej, herunder Gellerup og Toveshøj Antal Skanderborgvej 14 Horsensvej 9 Oddervej 11 Grenåvej Øst 11 Grenåvej Vest 13 Randersvej 11 Viborgvej

Læs mere

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar

for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen på baggrund af de indkomne høringssvar Notat Emne Til Kopi til Bilag 3. Notat om høringssvar vedrørende høring af Byrådsindstilling Udkast til Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Århus kommune - samt forslag til ændringer i indstillingen

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I RAMMER FOR MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I aarhus KOMMUNE UDGIVET AF: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og Udvikling UDGIVET: 2. udgave, juni 2017 COPYRIGHT: Aarhus Kommune Børn og Unge Læring og

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2

INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 INDHOLDSFORTEGNELSE BAGGRUND... 2 DIALOGPROFIL... 4 Børnenes kompetencer (læreplanstemaerne)... 4 Børnenes trivsel... 6 Børnenes sundhed... 7 SPROGVURDERING... 8 Børnenes sprog... 8 LEGE- OG LÆRINGSMILJØ...12

Læs mere

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk

Business case. Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Business case Projekttitel Pilotprojekt - Ny organisering af Hornbæk Skole og Puk Skolebestyrelse, forældrebestyrelse, A-med i skolen og på Puk samt ledelse på Puk og Hornbæk Skole, ønsker en ny organisering,

Læs mere

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020

Notat. Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020. Til: Fra: Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Notat Til: Fra: Byrådsservice Rådhusgade 3 8300 Odder Tlf. 8780 3333 www.odder.dk Notat til sagen: Høringsnotat Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Høringssvar Fremtidens Dagtilbud 2014-2020 Den 3. februar

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende budgetforslag for året 2012 og overslags årene 2013-2015 (høringssvar) Høringssvar afgivet af børn, personale (kun SFO)

Læs mere

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009.

Indstilling. Mere synlig og fleksibel dagpleje. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Den 17. december 2009. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. december 2009 Århus Kommune Administrationsafdeling Børn og Unge 1. Resume Dagplejen er karakteriseret ved end dog meget høj tilfredshed

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole. Forvaltningens anbefaling

Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole. Forvaltningens anbefaling Bilag 67 Fremtidens Fritidstilbud ved Vanløse Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fastholder forvaltningen den fremlagte løsningsmodel

Læs mere

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020

Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning. Att: Ann Tina Langgaard. Vedr.: Høring skoleudvikling i Varde Kommune frem mod 2020 Varde Kommune Udvalget for Børn og Undervisning Att: Ann Tina Langgaard Blåvandshuk Skole Skolevænget 12 6840 Oksbøl Tlf. 79 94 73 99 www.blaahuk.dk 20. april 2009 cokr Direkte tlf Mobil mail: cokr@varde.dk

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 2 Fremtidens Fritidstilbud ved Skolen på Islands Brygge Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag

Organisering af fritidsdelen i Frederikssund Kommune i relation til skolereformen. Beskrivelse af forslag 23. januar 2014 Model 1 Samarbejds- og partnerskabsmodel. Modellen betyder en uændret organisering af fritidsområdet. Der indgås forpligtende samarbejds- og partnerskabsaftaler i forhold til blandt andet

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR

ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR 5. februar 2015 HØRINGSSVAR ÆNDRINGSFORSLAG TIL FOLKESKOLEREFORMEN I DRAGØR Folkeskolereformen er en meget omfattende forandringsproces med store konsekvenser for både medarbejdere, børn og forældre på

Læs mere

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune

Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Mål og Indholdsbeskrivelse for SFO i Hjørring Kommune Indhold INDLEDNING... 2 FORMÅL... 2 BAGGRUND... 3 RAMMEN... 4 TEMAERNE... 4 DEN LOKALE PROCES... 5 FRIST FOR UDARBEJDELSE... 6 1 INDLEDNING Med vedtagelse

Læs mere

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE

BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE BILAG 2 ISLANDS BRYGGE SKOLE Organisering af fritidsinstitutionen ved Islands Brygge Skole. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget

Læs mere

Forpligtende samarbejder i forhold til de tidligere landsbyordninger

Forpligtende samarbejder i forhold til de tidligere landsbyordninger Forpligtende samarbejder i forhold til de tidligere landsbyordninger Baggrund I Thisted Kommune har man i 2012 indført områdeledelse på dagtilbudsområdet. Dette har medført ændringer i den organisatoriske

Læs mere

Overblik over budskaber i høringssvar

Overblik over budskaber i høringssvar Overblik over budskaber i høringssvar AFSENDER INDHOLD ADMINISTRATIONENS KOMMENTARER Forældrebestyrelsen i Vuggestuen Manegen Forældrebestyrelsen modsætter sig en eventuel sammenlægning af Vuggestuen Manegen

Læs mere

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I ÅRHUS KOMMUNE

MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I ÅRHUS KOMMUNE RAMMER FOR MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SFO I ÅRHUS KOMMUNE UDGIVET AF: Århus Kommune Børn og Unge Videncenter for Pædagogisk Udvikling UDGIVET: 1. udgave, september 2010 COPYRIGHT: Århus Kommune Børn

Læs mere

Workshop Forældresamarbejde 29.februar 2018

Workshop Forældresamarbejde 29.februar 2018 Workshop Forældresamarbejde 29.februar 2018 Ved Sisse Winther Oreskov, Einar Gylling Dørup og Camilla Wessman Program Intro til workshop. Kort om sektorprojektet Indledning forældresamarbejde på dagsordenen

Læs mere

Udkast til ny revideret Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Aarhus Kommune - GRAFISK OPSTILLING

Udkast til ny revideret Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Aarhus Kommune - GRAFISK OPSTILLING Udkast til ny revideret Rammer for mål- og indholdsbeskrivelse for SFO i Aarhus Kommune - GRAFISK OPSTILLING Gældende tekst i mål- og indhold INDLEDNING Med vedtagelse af Rammer for Mål- og indholdsbeskrivelse

Læs mere

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV

VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV VORES BØRN HAR BRUG FOR ET GODT FRITIDSLIV 2 ORDFØRER/KONTAKT: RESUME KATALOG OVER SF S FORSLAG: 1) Loft over forældrebetalingen i SFO på 40 % 2) Minimumsnormeringer i SFO er og fritidshjem 3) Udvidelse

Læs mere

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger

Høringspart Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Skole og Børnesekretariatet Sagsnr. 311628 Brevid. 3033265 Ref. LTS Dir. tlf. 46 31 40 93 lenets@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar vedrørende ændring af skolestruktur 7. januar 2019 Byrådet

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en fastholdt implementeringsplan Bilag 4 Fremtidens Fritidstilbud ved Amager Fælled Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud anbefaler forvaltningen, at den oprindelige

Læs mere

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner

Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Oversigt over høringssvar til ny budgettildelingsmodel for kommunale og selvejende daginstitutioner Nedenstående er oversigter over alle de høringssvar, vi har modtaget indtil den 10. april 2015 ifm. høringsperioden.

Læs mere

19. Børnepasning - Sektor 5

19. Børnepasning - Sektor 5 19. Børnepasning - Sektor 5 Daginstitutionsområdets opgaver Dagtilbud er samlebetegnelsen for de forskellige typer af tilbud, der findes til børn indtil skolealderen. Dagtilbud dækker over vuggestue, dagpleje,

Læs mere

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde

Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme. Att.: Christina Faber. Høringsvar vedr. driftsmodel for det tekniske serviceområde Hvidovre Kommune Center for Trafik og Ejendomme Att.: Christina Faber Risbjergskolen Risbjergvej 10-20 2650 Hvidovre Tlf: 3678 3997 www.risbjergskolen.hvidovre.dk Dato: 30.05.2018 Høringsvar vedr. driftsmodel

Læs mere

Center for Undervisning - Vestskolen

Center for Undervisning - Vestskolen 1. Høringssvar fra Vestskolens bestyrelse og MED-udva Center for Undervisning - Vestskolen Høringssvar Skolereform 10. november 2013 Vestskolen har afholdt møde i henholdsvis skolebestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar

Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Pointe 1: Bevar ungdomsklubben på Gug skole Indhold Høringssvar Skoleforvaltningens kommentar Gug ungdomsklub er et samlingssted for områdets unge Bekymring for at de unge vil udøve uhensigtsmæssige aktiviteter

Læs mere

Hjælpemidler til handicappede børn XG

Hjælpemidler til handicappede børn XG 3. Budgetopfølgning BFKU Konto Korrigeret Forventet Tekst inkl. begrundelse for mer/mindreforbrug Profitcenter Omkostningssted PSP element Art budget 2014 regnskab 2014 Sektor: 3 Folkeskole Afregning med

Læs mere

Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen

Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen 7. maj 2019 Svar på spørgsmål til kapacitetsanalysen Nedenstående er en opsamling på de politiske spørgsmål og svar, som er afledt af den politiske behandling af kapacitetsanalysen i BFKU den 3. april

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 69 Fremtidens Fritidstilbud ved Brønshøj Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 40 Fremtidens Fritidstilbud ved Lundehusskolen Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Dragør Kommunes. Kvalitetsrapport 2010/2011. Datamateriale med bemærkninger. c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_210_ e23.

Dragør Kommunes. Kvalitetsrapport 2010/2011. Datamateriale med bemærkninger. c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_210_ e23. Dragør Kommunes Kvalitetsrapport 2010/2011 Datamateriale med bemærkninger c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_210_14827629336e23.xlsx ] Skolepræsentationer Dragør Skole Navn og adresse Skolens ledelse

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Skoler

MED-udvalgets udtalelser, Skoler MED-udvalgets udtalelser, r n ved Tuse Næs Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? Når den pædagogiske leder får

Læs mere

Budget Vuggestue Integrerede institutioner Børnehaver. + er tab, - gevinst

Budget Vuggestue Integrerede institutioner Børnehaver. + er tab, - gevinst c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_843_29478342036-18_v1_ressourcetildelingsmodel - Daginstitutionsområdet B2019 endelig.xlsx.xlsx us/16-08-2018 Vuggestue Integrerede institutioner Børnehaver Budget 2018

Læs mere

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet.

Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. 8.maj 2007. Sammenfatning af høringssvarene vedr. resursemodellen på Daginstitutionsområdet. Dagpasningsgruppen har på sit møde den 9.maj sammenfattet høringssvarene. Der er indkommet høringssvar fra 25

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Ålholm Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Ålholm Skole Bilag 51 Fremtidens Fritidstilbud ved Ålholm Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, anbefaler forvaltningen, at den oprindelige implementeringsplan

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse

Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Kommissorium for Arbejdsgruppe om skolens indhold samt undergrupperne Den a bne skole og Forældreindflydelse og elevinddragelse Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i

Læs mere

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58

Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Modtaget d. 24/10 kl. 17:58 Vorup d.22.10.2014 Høringssvar vedr. ny skolestruktur i Randers kommune. Omhandlende: - Den gode skole - Skolebestyrelsens umyndiggørelse - Urimelig tidplan og arbejdsvilkår

Læs mere

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger

Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Kommissorium for Arbejdsgruppe Kommunalpolitiske beslutninger Skolereformen Den nationale baggrund Den nationale baggrund tager afsæt i Folkeskolereformen af 13. juni 2013. For at understøtte planlægningen

Læs mere

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde.

Nye regler som tilstedeværelsestid skal først og fremmest understøtte arbejdspladsens muligheder for samarbejde. Udkast høringssvar Hermed høringssvar vedrørende Fremtidens Folkeskole i Helsingør fra Hornbæk Skoles skolebestyrelse og A-med. Denne gang har der været afholdt personalemøder og forældrecaféer for at

Læs mere

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Høringssvar Fælles Ansvar samlet notat

Hjørring Kommune. Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen. Høringssvar Fælles Ansvar samlet notat Hjørring Kommune Internt notat Børne- og Undervisningsforvaltningen Sag nr. 00.18.04-P16-1-15 01-03-2016 Side 1. Høringssvar Fælles Ansvar 2.0 - samlet notat I høringsperioden fra 25. januar til 29. februar

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 18-06-2018 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Notat udarbejdet af: Anette Nygaard Bang Bilag 1 Kombinationstilbuddet skal tilrettelægges ud fra den enkelte families dokumenterede

Læs mere

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016

Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 Udkast til ny struktur i Daginstitution Munkebo 2016 2 7. o k t o b e r 2 0 1 5 Børn- & Skoleudvalget har ønsket, et konkret oplæg om, hvordan en fremtidig organisering af Daginstitution Munkebo (herefter:

Læs mere

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar

Notat. Institution. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget. Opsamling på høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget Opsamling på høringssvar I forbindelse med de tre besparelsesforslag på dagtilbudsområdet, har forvaltningen i alt modtaget 26 høringssvar. Høringsparterne og

Læs mere

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget

Feriepasning i dagtilbud. / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Feriepasning i dagtilbud / 1. behandling af budget 2019 Børne- og Ungdomsudvalget Baggrund - beskrivelse af forslaget De københavnske dagtilbud planlægger i dag sommerferieperioden ud fra, at alle institutioner

Læs mere

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin

Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Den sammenhængende skoledag for 0. 6. klassetrin Hvorfor er der behov for at nytænke folkeskolen? Vi har en faglig udfordring Der er stadig for mange, der ikke får en ungdomsuddannelse. For mange der forlader

Læs mere

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9

INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 Landsbyordninger Dagtilbud-Børn juli 2011 INDLEDNING 3 LOVGRUNDLAGET 4 LEDELSESSTRUKTUR 5 ØKONOMI OG ADMINISTRATION 5 RAMMER - AFTALT I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 7 BESTYRELSEN 9 MED-UDVALG 9 2 Indledning

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning 2017

Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Skolebestyrelsen på Strandskolen Kongens Enge 40, 2690 Karlslunde Den 8. november 2017 Skolebestyrelsens årsberetning 2017 Denne årsberetning fra skolebestyrelsen på Strandskolen er den sidste årsberetning,

Læs mere

Afsender Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Område Roskilde Midtby, bestyrelsen. Tilslutter sig model 1.

Afsender Høringssvar Forvaltningens bemærkninger Område Roskilde Midtby, bestyrelsen. Tilslutter sig model 1. Børn og Kultur Børne- og Kultursekretariat Sagsnr. 89831 Brevid. 925089 Ref. KAMI Dir. tlf. 4005 karolinem@roskilde.dk NOTAT: Sammenfatning af høringssvar - ressourcetildeling til områdeledelse Afsender

Læs mere

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes:

Hjemmel I medfør af 24 a i lov om folkeskolen, jf. lovbekendtgørelse nr. 870 af 21. oktober 2003 og efter aftale med socialministeren, fastsættes: 11.11.2009 Øster Hornum Børneunivers. Bestyrelserne ved Øster Hornum Børnehave og skole anmoder hermed om lov til at samle daginstitution og skole i Øster Hornum med hjemmel i Bekendtgørelse om fælles

Læs mere

Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler

Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler Sammenfatning af høringssvar vedr. udmøntning af kvalitetsmidler Regeringen har afsat 500 mio. til bedre normeringer og et kvalitetsløft i daginstitutioner til udmøntning i 2013, og Randers kommune har

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler og musikloven m.fl.

Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler og musikloven m.fl. 19. SEPTEMBER 2013 Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af folkeskoleloven, lov om ungdomsskoler og musikloven m.fl. Frie Børnehaver og Fritidshjem har modtaget ændringsforslaget til folkeskoleloven

Læs mere

Serviceinformation for Skolefritidsordning Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Skolefritidsordning Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Skolefritidsordning Gældende fra 1. januar 2018 Dagtilbudssekretariatet Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Opdateret oktober 2018 Indhold Mål

Læs mere

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen

BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL s høringssvar til Næstved Kommunes implementering af folkeskolereformen BUPL skal hermed svare på kommunens høringsmateriale vedrørende implementering af den kommende skolereform i Næstved Kommune.

Læs mere

Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg.

Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg. Input til evalueringstemaer fra dagtilbuds- og skolebestyrelser samt MED-udvalg. Fagcenter for Læring og Trivsel, d. 3. januar 2018. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge besluttede d. 26. september

Læs mere

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune.

Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. 1 - Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr (3) Høringssvar fra Børnehaverne i Støvring N vedr. Strategi og digitale værktøjer i Rebild kommune. Vi er positivt stemt for strategien om digitale værktøjer

Læs mere

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune

Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune 1 Til Kommunalbestyrelsen og forvaltningen i Dragør Kommune Kommentarer vedrørende ændring af nuværende skolestruktur (udtalelse) Udtalelse afgivet af børn, personale (kun SFO) og forældreråd fra den samlede

Læs mere

Dragør Kommunes. Kvalitetsrapport 2009/2010. Datamateriale med bemærkninger. c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_120_ e40.

Dragør Kommunes. Kvalitetsrapport 2009/2010. Datamateriale med bemærkninger. c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_120_ e40. Dragør Kommunes Kvalitetsrapport 2009/2010 Datamateriale med bemærkninger c:\formpipe_acadremm_pdf_work\files_120_14831412720e40.xlsx ] Skolepræsentationer Dragør Skole Navn og adresse Dragør Skole Vestgrønningen

Læs mere

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport

Kvalitetsrapport Dagplejen Delrapport Kvalitetsrapport Dagplejen 2017-2018 Delrapport 1 Indhold 1. Forord... 3 1.1 Kvalitetsmåling på dagtilbudsområdet... 3 1.2 Målsætninger og opfølgning... 3 1.3 Opfølgning på kvalitetsrapporten... 5 2. Resultater

Læs mere

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: Revision af Skole for alle Sammenfatning af høringssvar

Notat. Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: Revision af Skole for alle Sammenfatning af høringssvar Notat Modtager(e): Børne- og Skoleudvalget cc: Revision af Skole for alle 2017-22 Sammenfatning af høringssvar Skoler & Uddannelse har modtaget femten høringssvar til høringsmaterialet om Skole for alle

Læs mere

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge.

Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. Pkt.nr. 2 Fællesmøde mellem Socialudvalget og Skoleudvalget den 9. januar 16.30 om høringssvar på forslag til Udviklingsplan for integration af børn og unge. 555438 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg

Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Procesplan Ny Nordisk i Tranbjerg Nyt læringstilbud i Tranbjerg I Tranbjerg er der et veludbygget samarbejde mellem lokalområdets forældre, institutioner og foreninger. Samarbejdet er særligt udpræget

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv

Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune. Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 2018 Mål- og indholdsbeskrivelse for Mini SFO og SFO/LBO i Vesthimmerlands Kommune Alle børn i Vesthimmerlands Kommune skal have et godt børneliv 1 Indhold Baggrund... 3 Forord... 5 Børnesyn... 5 Fritidssyn...

Læs mere

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM

INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: Jour. nr.: Ref.: BM ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud

MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud MED-udvalgets udtalelser, Dagtilbud Ved Tuse Næs Kildevangen Hvad vurderer MED udvalget, at forslaget kommer til at betyde for løsning af kerneopgaven læring og trivsel for alle børn og unge? MED-Udvalget

Læs mere

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN

BILAG 39 HOLBERGSKOLEN BILAG 39 HOLBERGSKOLEN Organisering af fritidsinstitutionen ved Holbergskolen. Forvaltningen har gennemgået de modtagne høringssvar, og indstiller på denne baggrund at Børne- og Ungdomsudvalget beslutter,

Læs mere

Serviceaftale mellem Hovedstadens Beredskab I/S og Dragør Kommune om Brand- og sikkerhedsvagter

Serviceaftale mellem Hovedstadens Beredskab I/S og Dragør Kommune om Brand- og sikkerhedsvagter Serviceaftale mellem Hovedstadens Beredskab I/S og om Brand- og sikkerhedsvagter 1. Aftaleparter Mellem Hovedstadens Beredskab I/S Rådhusparken 2 2600 Glostrup CVR-nr. [indsæt nr.] Dragør Brandvæsen og

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 37 Fremtidens Fritidstilbud ved Blågård Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016

Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Høringssvar vedr. afdækningskatalog for budget 2016 Skolebestyrelsen og MED-udvalget ved Hjallerup Skole Inden Skolebestyrelsen og MED-udvalget afgiver høringssvar til de enkelte forslag, vil vi gerne

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling INDSTILLING Til Århus Byråd Den 13. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 3695 Jour. nr.: Ref.: BM Mulighed for merindskrivning i fritidshjem og byggelegepladser

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen Sektor Institution Overførelsesbeløb Procent af korrigeret budget Kommentar 3 Dragør skole SFO 654.451 4,88 Ca.

Læs mere

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan

Baggrund for forvaltningens anbefaling af en ændret implementeringsplan Bilag 10 Fremtidens Fritidstilbud ved Sundbyøster Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN

Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Anerkendelse Fællesskab Lyst til at lære INDSKOLINGEN Kære elever og forældre I denne folder kan I læse om, hvordan vi organiserer og vægter undervisningen i indskolingen på Haldum-Hinnerup Skolen. Vi

Læs mere

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe

Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Til Børn & Kultur Skoleadministrationen Esbjerg Kommune b-k@esbjergkommune.dk Ribe den 12. januar 2015 Høringssvar fra skolebestyrelsen ved Ansgarskolen, Ribe Skolebestyrelsen har den 19. november 2014

Læs mere

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan

Procesvejledning. - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan - til arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan Til at understøtte arbejdet med at realisere det pædagogiske grundlag og den styrkede pædagogiske læreplan i dagtilbuddene i Aarhus Kommune Indledning

Læs mere

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur.

Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. HOLBÆK KOMMUNE FAGCENTER FOR LÆRING & TRIVSEL Dato: 23. januar 2018 Udkast til evalueringstemaer og tidsramme for evaluering af dagtilbuds- og skolestruktur. Udvalget Læring og Trivsel for Børn og Unge

Læs mere

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole

Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Notat Harmonisering af forholdene vedr. Rolfsted heldagsklasse og Aastrup Skole Faaborg-Midtfyn Kommune har to specialafdelinger for normaltbegavede børn med AKTproblemer ( adfærd-kontakt-trivsel), heldagsklassen

Læs mere

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur

Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Mulige skolemodeller i Greves fremtidige skolestruktur Børne-og Ungeudvalget har slut maj og start juni afholdt dialogmøder med skolebestyrelserne i Midt, Nord og Syd om Greves fremtidige skolestruktur.

Læs mere

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde

Til. Varde Kommune. Bytoften Varde Til Varde Kommune Bytoften 2 6800 Varde Høringssvar fra skolebestyrelsen og MED udvalget på Årre Skole på det konkrete strukturforslag udsendt af et flertal i Byrådet. En enig bestyrelse og MED udvalg

Læs mere

Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole

Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole Bilag 72 Fremtidens Fritidstilbud ved Katrinedals Skole Med udgangspunkt i de indkomne høringssvar vedrørende den fysiske struktur for Fremtidens Fritidstilbud, fremlægger forvaltningen en ny løsningsmodel

Læs mere

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge

HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER. August 2014 Børn og Unge HERNING KOMMUNE MÅL- OG INDHOLDSBESKRIVELSE FOR SKOLEFRTIDSORDNINGER August 2014 Børn og Unge 1 Lovgrundlaget SFO erne arbejder ud fra folkeskolelovens formålsparagraf, der gælder for folkeskolens samlede

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør

Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Mål- og indholdsbeskrivelser for Klub Dragør Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den XX.XX.XXXX 1 Indhold 1. Lovgivning og politik...3 1.1 Lokalpolitiske beslutninger...4 2. Struktur og rammer for Klub Dragør...5

Læs mere

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF

Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF Ændring Nr. Regkonto Børneudvalget til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2014 2015 2016 2017 Balancekatalog Fællespulje - Børneudvalget 30.000 3.01 Provenu - Skolestruktur

Læs mere