MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr"

Transkript

1 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr Ordinær generalforsamling tirsdag den 30. januar Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning har andelshaverne modtaget med posten. I denne mundtlige beretning forsøges det at informere yderligere om det forgang år samt om hvad der forventes at ske i det nye år. Den mundtlige beretning vil være koncentreret om følgende punkter: Bestyrelsen Daglig drift af varmeværket Det nyt flisværk o Økonomi o Forsinkelser Hillested Lolland Varme Hunseby Maglemer Varmeværk Ledningsnettet Personalet Drømmen om varmemålere med daglige aflæsninger Prisen på fjernvarmen i Maribo og omegn Nyt regnskabsår vedtægtsændringer Årsregnskabet 2016/17 Afslutning Og jeg kan da nok ikke undgå at komme med bemærkninger som gentager noget af den skriftlige beretning. Bestyrelsen og bestyrelsens arbejde. Varmeværkets bestyrelse bestod den forgangne år af: Rasmus Schifter Rinda Faurskov Svend Aage Johannesen Erik Holsko Fl. Møller Jensen Repræsentant for boligselskaber Formand. På dagens generalforsamlingen er Erik Holsko og Flemming Møller Jensen på valg. Begge er villige til genvalg blev et bestyrelses-år med stor aktivitet, primær betinget af de store investeringer som Maribo Varmeværk igangsatte i løbet af året.

2 Det har naturligt betydet en stor mødeaktivitet, mange telefonsamler og en stor mailkorrespondance bestyrelsen, driftsleder Jens Nielsen og vore rådgivere imellem. Og igen i år har det været en fornøjelse, at bestyrelsens 2 suppleanter har deltaget aktivt i de fleste bestyrelsesmøder. Hvad har bestyrelsen så lavet i 2017? Udover de almindelige bestyrelsesopgaver har de største emner været: Indgåelse af kontrakter og igangsætning af byggeri m.v. omkring det nye varmeværk. Beslutninger og opfølgning på projektet med det nye varmeværk. Hillested projektet især Erik Holsko. Lolland Varme projektet. Likviditet og finansieringssituationen for varmeværket. Bestyrelsen og vores driftsleder Jens Nielsen har været særdeles engageret og har lagt meget energi i at få tingene til at lykkes. Derfor skal der lyde en stor tak til bestyrelsen og til Jens og hans medarbejdere for en stor og flot indsat i årets løb. Jeg vender tilbage senere omkring vores personale. Driften af varmeværket. Distributionen af fjernvarmen køre upåklagelig og også varmeproduktionen på vores egne 2 biokedler har indtil nu foregået uden væsentlige problemer. Dog har ombygningen af det gamle værk og de tilhørende forsyningssystemer medført nogle mindre udfald i varmeforsyningen. De fleste har heldigvis været planlagt. 3 gange har hele forsyningsområdet planmæssigt været ramt men et par gange har nogle meget afgrænsede områder haft ingen eller dårlig varmeforsyning, hvilket desværre ikke har været planlagt. Årsagen til disse mindre udfald har været når vores forsyning med varme fra Sakskøbing har svigtet. Dette skulle dog ikke ske igen når hele det nye varmeværk incl. den nye akkumuleringstank er fuldt implementeret i varmeforsyningen for Maribo og omegn. Bortset fra disse gener fra opførelsen og implementeringen af det nye varmeværk, har varmeforsyningen til jer andelshavere fungeret fint og er fortsat under fuld kontrol. Jeg tror godt jeg kan sige, at både personale og bestyrelse glæder sig rigtig meget til at det nye varmeværk incl. ændringerne på forsyningssystemet bliver overdraget til vores egen drift. Det vil betyde, at jeres forsyningssikkerhed vil være helt i top og at personalet kan koncentrere sig om at optimere den daglige varmeproduktionen.

3 I 2016/17 har vi fra kraftvarmeværket i Sakskøbing ( MSK ) modtaget ca. 79 % af den varme der er fordelt ud til andelshaverne og vi har selv produceret de resterende ca. 21%. Som sædvanlig havde MSK et årligt planlagt stop til vedligeholdelsestjek og i den periode på ca. 3 uger forsynede vi også Sakskøbing by med varme. Som bekendt skal den varme, der produceres på MSK i Sakskøbing, i første omgang dække fjernvarmebehovet i Sakskøbing, hvorefter vi i Maribo modtager den overskydende varmeproduktion. MSK kan nu producere MW varmeeffekt og når varmebehovet er størst bruger Sakskøbing Fjernvarme op imod MW, og de resterende 7-8 MW sendes videre til Maribo, hvor det maximale varmebehov kan nærme sig 28 MW. Og når Sakskøbing Fjernvarme har et stort varmeforbrug ja så har vi det også i Maribo. Vi skal derfor selv producere varmen fra det vi får fra Sakskøbing og optil det aktuelle varmebehov. I årets varmeste 7-8 måneder fyre vi ikke, idet MSK i den periode kan dække varmebehovet i både Sakskøbing og Maribo. Men allerede når temperaturen kommer ned omkring 5-6 plus grader kan MSK ikke følge med og så må vi selv tænde op under kedlerne og producere den nødvendige varme. Med det nye varmeværk kan vi selv producere ca. 24 MW, hvortil kommer at vi har en reservevarme stående på tanken altså akkumuleringstanken. Det vil være yderst sjældent at vi skal bruge mere varmeeffekt end 24 MW det kræver at MSK ikke kan levere varme og at det er koldt og blæsende på en gang. Og i sådanne tilfælde har vi endnu en reserve i form af det gamle olieværk på Hjulsporet der kan levere op til 10 MW effekt. At det sker meget sjældent viser historikken. De sidste rigtig mange år har vi ikke haft behov for at starte olieværket op. Det nye varmeværk. Efter et stort forarbejde gennem 3 år havde vi i marts måned 2017 byggestart på det nye varmeværk på C.E. Christiansens Vej. Og som alle kan se, så er der nu rejst en høj hvid bygning med tilhørende hvid skorsten og en høj, rund og hvid akkumuleringstank. Vi er næsten ved vejs ende der er fyldt vand på den nye kedel, akkumuleringstanken og de nye rør og i disse dage testes installationerne og pumperne i kold tilstand. Og vi har netop fået melding om, at der sættes liv i fliskedlen onsdag den 7. februar. Herefter kommer 3 4 ugers testkørsel med varmeproduktion, hvor teknikere fra fabrikken vil prøvekøre og indkøre kedlen, inden vi selv kan overtage ansvaret. Vi forventer at kunne overtage varmeværket i første halvdel af marts måned.

4 Det vil blive en glædens dag hvor vi kan se resultatet af de mange anstrengelser og de mange timers arbejde der er brugt på det nye varmeværk og hele grundlaget for det nye værk. I bestyrelsen er der enighed om, at vi nu store træk er færdige med at sikre varmeforsyningen de næste mange år for Maribo Varmeværks andelshavere. Og sidegevinsten er, at vi samtidig vil kunne producere varmen billigere, mere miljørigtigt og mere effektivt end på det nuværende varmeværk. Men heller ikke byggefasen har været uden sværdslag. Allerede ved indgåelsen af entreprisekontrakten med hovedentreprenøren accepterede vi en forsinkelse på 1 måned, således at byggeriet skulle afleveres fra hovedentreprenøren den 1. november I oktober accepterede bestyrelsen nødtvungen at afleveringen først skulle ske pr. 18. december 2017 bl.a. begrundet med den våde sommer og det våde efterår men lige her og nu er byggeriet endnu ikke afleveret. Bestyrelsen har varslet dagbøder til hovedentreprenøren gældende fra 18. december 2017, idet vi var nød til at forsøge at få bygningen færdig så hurtig som muligt. Vi er jo kontraktmæssig bundet til at modtage så meget varme som muligt fra MSK i Sakskøbing og varmeforsyningen fra MSK kan normalt varmebehovet i Maribo fra sidst i februar måned hvilket så har været bagstopper for hvornår det nye varmeværk skulle være kørt ind og afleveret til os. Så tiden har og er knap til at vi kan nå at få prøvekørt det nye varmeværk. I bund og grund har vi ikke noget at bruge varmeværket til efter 1. marts for behovet er der først igen til november. Så lige her og nu håber vi at den udskudte tidsplan kan holde men der bliver ikke meget af vinterens varmeproduktion der vil blive lavet på det nye varmeværk. Investeringsøkonomien: For det nye varmeværk var det samlede investeringsbudget er på mill. kr. incl. varmepumpe og akkumuleringstank. Lige her og nu ser det ud til at vi rammer lige godt 48 mill. kr., hvilket måske er meget normalt, idet der altid kommer nogle små overraskelser i et så stort byggeri. Langt største delen af finansiering kom på plads allerede for 15 måneder siden, idet vi med Kommune Kredit indgik en aftale om fastlæggelse af renten, der for øvrigt blev på 1,43% p.a. i hele lånets løbetid på 25 år. Med andre ord har vi ingen usikkerhed på lønvilkårene de har været fastlagt længe. Lånet er ydet på baggrund af en kommunegaranti udstedt af Lolland Kommune.

5 Dog kommer der til at mangle 1 måske 2 mill. kr. Når vi har det et godt overblik over byggeregnskabet vil bestyrelsen tage beslutning om hvordan det manglende beløb skal finansieres. Det kan være at vi kan klare beløbet via vores likviditet eller måske skal vi bede Lolland Kommune om en kommunegaranti for optagelse af et yderligere lån i Kommune Kredit. Driftsøkonomien: Som omtalt i bestyrelsens beretning de seneste par år, så vil Maribo Varmeværk også fremover være i stand til at fastholde varmeprisen på det nu værende niveau selv med investeringen i det nye varmeværk. Regnestykket er som vist på skærmen: Budget egen produktion af varme MWt / år Ved træpiller: Brændselsudgift ca. kr ,- / år Ved træflis: Brændselsudgift ca. kr ,- / år Besparelse på brændselsudgiften.. kr ,- / år Renter og afdrag på lån til det nyt værk.. kr ,- / år Til bygningsdrift. kr ,- / år Andre udgifter - så som f.eks. personale, el, vand og afgifter vil i store træk være det samme, uanset hvilket af de varmeværker vi laver varmen på. Alt i alt betyder det, at vi ikke øger omkostningerne til varmeproduktionen. Det skal tilføjes, at der ikke er regnet med forrentning og afskrivning af kr. 11 mill. kr. som vi gennem de seneste 5 år har hensat til investeringen i det nye varmeværk. Og det skal igen i år slås fast, at økonomien i det nye varmeværk ikke er afhængig af, om Maribo Varmeværk har udvidet forsyningsområdet til Hillested eller om vi levere varme til Østofte-Nørreballe og Bandholm. Men det er da klart, at jo flere andelshavere og varmebrugere vi bliver, jo flere er vi om at dække de fast omkostninger. Hillested: I 2017 igangsatte varmeværket også etableringen af fjernvarmeforsyning til Hillested, Rå og Håred. Der er 65 husstande der i første omgang bliver tilsluttet fjernvarmen, men i løbet af de næste 9 år vil yderligere ca. 30 husstande skulle tilslutte sig. Det betyder, at økonomien i projektet set over nogle få år vil balancere fint. Andelshaverne i Hillested området vil skulle betale en varmepris med et tillæg svarende til tillægget for varme i Hunseby.

6 Selve etableringen af rørarbejdet er afsluttet i de 3 byer, men det kniber fortsat med at kunne nedgrave selve forsyningsrøret fra Hillested og ind til Maribo. Ca. halvdelen er nedgravet og vi er under motorvejen. Årsagen er den våde jord - forårsaget af de mange dage med regn. Der kan simpelthen ikke graves de kanaler der skal bruges. Den seneste melding fra entreprenøren er, at det godt kan gå en måned endnu førend nedgravningen bliver færdiggjort. Med den melding håber vi, at vi i begyndelsen af marts måned kan begynde at levere varme til området. Også til dette projekt har vi fra Lolland Kommune modtaget en kommunegaranti og efterfølgende er der pr. 2. oktober 2017 optage lån i Kommunekredit til finansiering af projektet. Renten blev på 1,65% hvortil kommen en årlige afgift til Lolland Kommune på 0,15% Løbetiden er 25 år. Fjernvarme til Østofte/Nørreballe og Bandholm. Lolland Forsyning eller Lolland Varme har gennem godt 1 år arbejdet med et projekt om at forsyne det nævnte område med fjernvarme. Lolland Forsyning og byrådet i Lolland Kommune har godkendt projektet, idet der har været tilstrækkeligt med ja-tilkendegivelse til at projektet bliver gennemført. Maribo Varmeværk har sammen med Refa Energi forhandlet med Lolland Forsyning om varmeleverancen til området og der er indgået en mundtlig aftale herom. Det forventes, at der kan underskrives kontrakt herom i løbet af de næste par uger. Ifølge ingeniøren beregninger vil Maribo Varmeværk komme til at levere ca. 55% af den nødvendige varme, medens Refa Energi fra MSK vil levere de resterende 45%. Fra MSK kan der leveres alt den nødvendige varme i sommerhalvåret og formentlig 1 til 2 måneder mere. I vinterhalvåret vil varmen kommer fra det nye varmeværk i Maribo. Det er tanken at hele projektet skal være færdig inden fyringssæsonen begynder i Hunseby-Maglemer Varmeværk. Maribo Varmeværk overtog i efteråret 2014 Hunseby-Maglemer Varmeværk ud fra lovens principper om at investeringen skal hvile i sig selv økonomisk, hvilket har betydet at andelshaverne i Hunseby og Maglemer betaler en merpris for varme i forhold til andelshaverne i Maribo. Bestyrelsen lovede de nye andelshavere, at varmeværket ville efterkalkulere varmeprisen efter 2 fulde driftsår for at se om vi har beregner tillægspriserne rigtigt, og om der skal foretages justering af disse tillægspriser.

7 Denne efterkalkulering blev foretaget af vores revisor i 2017, og revisors rapport viste at tillægspriserne var rigtige og at der ikke skal ske regulering. Tillægsprisen vil forblive uændret de næste godt 20 år. Som bestyrelsen orienterede om ved generalforsamlingen sidste år overtog vi et varmeanlæg i 2014 med - efter vores opfattelse - væsentlige mangler, herunder underdimensionerede rør og en generelt dårlig driftstilstand. Bestyrelsen anlagde en erstatningssag ved retten i Nykøbing F. idet det ikke var muligt at finde et kompromis med sælgeren af varmeanlægget. I efteråret 2014 koncentrerede vi os primært om at sørge for at de nye andelshavere kunne få varme, og det betød bl.a. at vi var nød til at skifte et 180 m langt forsyningsrør, og 160 varmemålere for at kunne være sikker på at varmeforbruget blev målt korrekt. Men samtidig fjernede vi vores beviser, og det betød at vi bevismæssigt stod svagt i retssagen, og da sælger på ingen måde kunne huske eller mente noget omkring de åben lyse mangler ja så fik vi ikke medhold hos dommeren. Det er bestyrelsens opfattelse, at vi på andelshavernes vegne skulle igennem en retssag for at andelshaverne kan få vished om at det ikke var muligt at få erstatning for manglerne ved anlægget. Bestyrelsen har valgt ikke at bruge mere energi og måske penge på at anke byrettens afgørelse til landsretten. Og en ulykke kommer sjældent alene. I november måned 2017 modtog vi brev fra Knuthenborg Gods om at godset ikke vil acceptere den aftale der i 2011 blev indgået omkring etablering af en ledning til Hasagergård. Aftalen betød, at Knuthenborg Gods ud over varmeprisen skulle betale en rente og afskrivning på investeringen i ledningen. En sådan aftale skal anmeldes til Energitilsynet og det er den tilsyneladende ikke blevet i 2011 af sælgeren af Hunseby Maglemer Varmeværk. Varmemæssigt betyder det at andelshaveren formentlig kan kræve at få sine betalinger tilbage, på trods af at der er indgået en skriftlig aftale om betaling heraf. Sagen er overdraget til vores advokat for en vurdering af det fremsatte krav. Om ikke andet synes vi i bestyrelsen at Knuthenborg Gods rent moralsk burde betale hvad der er indgået aftale om især når der ikke er tale om forbrugerbeskyttelse, idet Knuthenborg Gods er en erhvervsvirksomhed. Lige nu forventer vi at få et møde med Knuthenborg Gods hvor denne sag kan drøftes.

8 Ledningsnettet. Maribo Varmeværk har over 100 km. rør i vejene i og omkring Maribo. Ifølge de forundersøgelser vi over årerne har foretaget har ledningsnettet det forbløffende godt, set i forhold til især de ældste dele af rørene i Maribo. Som nævnt i den skriftlige beregning har vi i 2017 haft mulighed for at renovere på Østervang og Refshalevej, ligesom varmerørene til Bispevænget og Margrethe Husene også blev renoveret. Så på trods af det store arbejdspres med det nye varmeværk og Hillested projektet, har vore medarbejdere haft tid til at tage sig af disse 4 renoveringsarbejder. Når det nye varmeværk og Hillested er helt på plads vil fokus blive rettet mod renoveringer af ledningsnettet. Den opgave vil fylde en del de næste år. Der vil blive tale om nogle mindre og små strækninger hvor vi vil udskifte de nedgravede varmerør. Bestyrelsen har en forventning om, at udgifterne hertil i stort omfang kan holdes inden for et varmebudget med de nuværende varmepriser. Personale. Som I har kunnet læse i den skriftlige beregning og indtil nu har hørt i denne mundtlige beretning ja så har vort personale har et endog meget travlt år. Og alt er klaret til meget stor tilfredshed for bestyrelsen og forhåbentlig også for alle andelshaverne. Det har været imponerende med al den energi og al den ekspertise der er lagt for dagen. Der skal derfor lyde en meget stor tak til Driftsleder Jens Nielsen Driftsass. Klaus Bo Nielsen Driftsass. Søren Sørensen Driftsass. Jesper Petersen Kontorass. Helle Lynge Jeg synes at vi skal give dem en hånd som udtryk for vores tak for indsatsen. Varmemålere Jens og jeg havde og har stadig en drøm om, at varmeværket automatisk kan aflæse varmemålerne hver dag, således at vi bedre kan servicere jer andelshavere og at personalet kan effektuere varmeproduktionen endnu mere. Vi har i øvrigt fået overbevist bestyrelsen om at det er en god ide.

9 Det kan sagtens lade sig gøre med daglige måleresultater, det koster bare uforholdsmæssigt meget når nu vores nuværende varmemålere er gode nok og ikke så gamle endda. Vi vil fortsat undersøge mulighederne og håbet er at vi indenfor et par år kan opstarte dette projekt. Prisen på fjernvarme. Alle I der er her i dag og alle de andre andelshavere er som minimum interesseret i 2 ting: Forsyningssikkerhed og den lavest mulige udgift til opvarmning af jeres bolig og erhverv. Det er hovedparten af Maribo Varmeværks eksistensgrundlag. Vi er alle gået sammen i varmeværket for at få en billigere varmeudgift og det må stå klart for alle, at dette er en af bestyrelsens vigtigste opgaver. Som tidligere omtalt medfører investeringen i det nye varmeværk ikke en prisstigning, ligesom de mindre renoveringer af ledningsnettet søges holdt indenfor de varmepriser vi kender lige nu. Bestyrelsen vil i løbet af det nye år kikke på om sammensætningen af de enkelte dele af varmeprisen er hensigtsmæssig, idet vi fortsat vil tilstræbe at have priser på de enkelte dele som modsvares af udgifterne til de samme dele. Det kaldes kostægte priser et princip Maribo Varmeværk har benyttet igennem rigtig mange år. Det er også bestyrelsens opfattelse, at vi skal være konstante med den varmepris som gennemsnits varmebrugeren har og at varmeprisen skal være på det nuværende niveau. Der kan selvfølgelig komme små udsving i varmeprisen, men vi forudser ikke de store prisstigninger eller prisfald - de næste 2-4 år. Afgifter pålagt af staten er vi dog ikke herre over. Gennemsnitsvarmebrugeren defineres som ejer af et etplanshus på 130 m2 med almindelig isolering, hvor varmeforbruget årligt er på 18,3 MWh. Maribo Varmeværks priserne er uændrede fra 2016/17 til 2017/18 hvilket betyder at den årlige varmeudgift for det gennemsnitlige hus ligeledes er uændret på kr ,-. Vi synes, at det er en yderst fair varmeudgift, og den er fortsat blandt de billigste fjernvarmepriser i Danmark. Og så bør det tilføjes, at vi med det nye varmeværk nu har investeret i en ny og moderne varmeproduktion, samt at vi har luft i økonomien til at klare mindre renoveringer af ledningsnettet.

10 Årsregnskabet 2016/17 og budget 2017/18. Årsregnskabet og budgettets hovedtal er trykt på indkaldelsen til generalforsamlingen og en overordnet gennemgang får vi lige om lidt. Derudover er der i den skriftlige beretning mere uddybende kommentarer til både regnskab og budget. Dog vil jeg give følgende med på vejen: Maribo Varmeværk er et andelsselskab hvor andelshaverne altså ejerne også er kunderne der aftager varmen. Hvis varmeværket lavede et overskud, så skulle dette overskud udbetales til andelshaverne som jo er ejere af selskabet. Men iflg. varmeforsyningsloven skal økonomien i et varmeværk balancer på 0 kr. Dvs. at der ikke er hverken overskud eller underskud. Der skal være de indtægter der skal bruges for at drive og afskrive varmeværket hverken mere eller mindre. Det er dog i praksis ikke muligt at ramme nøjagtigt et rundt 0 kr. på årets drift og derfor skal et års overskud indtægtsføres i det følgende år og tilsvarende skal et underskud udgiftsføres året efter. I 2016/17 havde vi en overdækning på kr ,- som modregnes i tidligere års underdækning, således at vi har en opsamlet underdækning pr. 30/ på ca. 1,2 mill kr. Man kan også sige at varmeværket har et tilgodehavende hos andelshaverne på disse 1,2 mill. kr.. Mht. budgettet for det regnskabsår vi nu er i gang med altså 2017/18 så har bestyrelsen valgt et budget med god luft således at der er plads til uforudsete udgifter i forbindelse med at vi tager det nye varmeværk i brug. Af samme årsag vil der være større usikkerhed omkring budgettet end der plejer at være, men bestyrelsen mener, at vi er godt og vel på sikker grund. Og lige en helt ny detalje. Fra Lolland Kommune har Maribo Varmeværk i går modtaget et brev med en varsling om opkrævning af en garantiprovision på 0,4% af de kommunegarantier vi har i dag. Baggrunden er en Vestre Landsrets dom samt EU regler om statsstøtte. Kommunen har vurderet at Maribo Varmeværk har en meget stærk betalingsevne, og at vi derfor vil blive opkrævet en mindste sats for garantiprovision der er lovlig. For Maribo Varmeværk betyder det, at vi incl. Hillested projektet skal betale kr ,- årligt til Lolland Kommune i garantiprovision.

11 Beløbet vil falde efterhånden som vi afdrager på vores gæld. Faldet svarer til små kr ,- årligt. Garantiprovisionen er ikke indregnet i det budget som er lagt for 2017/18. Nyt regnskabsår og vedtægtsændringer. Folketinget vedtog lige før jul et lovforslag, hvorefter bl.a. alle fjernvarmeværker skal have kalenderåret som regnskabsår, og det blev begrundet i, at ens regnskabsår er en forudsætning for, at der kan foretages retvisende sammenligning af omkostningsniveauet på tværs af fjernvarmeselskaberne. Det betyder formentlig at vi nu skal til at indberette endnu flere og mere detaljeret regnskabsdata, og at vi får pålagt en endnu strammere styring fra Energitilsynet. Alt sammen for at varmen skal leveres så billig som mulig til fjernvarmebrugerne. For at Maribo Varmeværk kan leve op til den ny lovbestemmelse, skal vi omlægge vores nuværende regnskabsår der starter 1. oktober til et nyt regnskabsår der skal starte 1. januar. Dette er en vedtægtsændring som er på programmet senere på generalforsamlingen. Ændringen betyder at vi skal have et lille regnskabsår fra 1/ til 31/ på 3 måneder, hvorefter vi er ovre på et helt kalenderår i Vores dirigent vil senere informere om vedtægtsændringerne. Afslutning: Den mundtlige beretning er ved at være færdig, og den opmærksomme lytter vil undre sig over, at beretningen ikke har omtalt emner som f.eks. Lovpligtige energibesparelser Afkøling af returvandet fra fjernvarmebrugerne CO2 neutral og forurening Det er emner der har været omtalt meget gennem de senest mange år, men situationen er uændret og der er ikke meget nyt at tilføje. Dog er her lige et presseklip fra Politiken den 2. januar 2018 om at forureningen fra brændeovne svarer til forurening fra al trafik i Danmark. Vil du vide mere om de 3 i øvrigt ikke omtalte emner, så kan jeg anbefale at du kikker ind på varmeværkets hjemmeside hvor de seneste års skriftlige og mundtlige beretninger er tilgængelige. Og her til sidst skal jeg også i år opfordre alle andelshavere til at være gode ambassadører for Maribo Varmeværk det kunne jo være at naboen eller en bekendt i

12 området ikke har fjernvarme og blot skal høre lidt om de mange fordele der er ved at være tilsluttet fjernvarmen. Det er nemlig ikke så tosset at være medejer af sit eget varmeværk, for så er der ikke andre der skal tjene penge på at levere varmen. Det er heller ikke tosset når man formentlig kan spare penge på det, og oven i købet får en mere ubesværet varme og stor forsyningssikkerhed. Og tænk - så får man yderligere hvert år en invitation til fællesspisning Til slut skal der som altid lyde en stor tak til alle som yder en indsats for Maribo Varmeværk der være sig varmeværkets ihærdige medarbejdere, samarbejdspartnere og andre. Og også en stor tak til alle jer andelshavere, der jo både er Maribo Varmeværks kunder og ejere. Bestyrelsen har jeg tidligere takket for indsatsen, men gør det gerne igen. og Denne mundtlige beretning vil indenfor kort tid kunne ses på varmeværkets hjemmeside hvor der tillige findes en lang række andre og nyttige oplysninger. Januar 2018/fm

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 55. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar 2019. Mundtlig beretning: Planche I har alle modtaget

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 52. Ordinær generalforsamling tirsdag den 26. januar 2016. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 51. Ordinær generalforsamling tirsdag den 27. januar 2015. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf CVR. nr MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 53. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2017. Mundtlig beretning: Sammen med indkaldelsen til

Læs mere

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018.

Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Beretning til 54. ordinære generalforsamling tirsdag, den 30. januar 2018. Værkets drift I varmeåret 1. okt. 2016 til 30. sept. 2017 blev der leveret/solgt 69.307 MWh fjernvarme, svarende til et salg på

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 50. Ordinær generalforsamling tirsdag den 28. januar 2014. Mundtlig beretning: En stor velkomst til alle til

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling mandag den 29. juni 2015. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 55 ens 20ende

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012.

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617. Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 Ordinær generalforsamling tirsdag den 24. januar 2012. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017.

Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Beretning til 53. ordinære generalforsamling tirsdag, den 24. januar 2017. Værkets drift Der blev i den forløbne sæson 2015/2016 leveret 65.699 MWh fjernvarme, svarende til et varmesalg på 20,5 mill. kr.

Læs mere

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011.

Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Referat ved Gårslev vandværk generalforsamling tirsdag d. 22. marts 2011. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse 4. Budget fremlægges

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A.

Ringe Fjernvarmeselskab A.m.b.A. Beretning. Driftsåret 2016. 1. Nyudstykninger, nyanlæg, reparationer, ombygninger m.m. i 2016. Der var ingen byggeaktivitet i Golfparken i 2016. Der er bygget 2 huse på naboudstykningen. Området er udlagt

Læs mere

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617

MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 MARIBO VARMEVÆRK amba C. E. Christiansens Vej 40, 4930 Maribo tlf. 54781226 CVR. nr. 11135617 49. Ordinær generalforsamling tirsdag den 29. januar 2013. Mundtlig beretning: Bestyrelsens skriftlige beretning

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 26. marts 2014. Bestyrelsens beretning Indledning 2013 har været stille år for Hadsten Varmeværk uden de store udfordringer, dog med en meget

Læs mere

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk

Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Beretning for 2012-2013 Løgstrup Varmeværk Prisen Vi har haft et varmesalg på i alt 12.197 MW mod 11.024 MW i det foregående år. Forbruget har dermed været godt 10 % højere end i 2011/12. De fleste kan

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014

Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Velkommen til Generalforsamling 2014 Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. 11. juni 2014 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 21. marts 2018. Bestyrelsens beretning Indledning 2017 blev desværre året, hvor vi måtte komme til en erkendelse af, at det heller ikke i

Læs mere

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015

Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015. Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Velkommen til Slagslunde Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 1 Fjernvarme A.m.b.a. Generalforsamling 2015 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2012, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det har været et specielt

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 25. marts 2015. Bestyrelsens beretning Indledning 2014 har generelt været et stille år for Hadsten Varmeværk. En kold kort vinter der ikke

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 29. juni 2017. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 57 ens 20ende

Læs mere

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019

Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Tørring Kraftvarmeværk Bestyrelsens Beretning til generalforsamling 2019 Danmark er et foreningsland. Vi har i Danmark en lang tradition for at danne foreninger - med alle mulige forskellige formål. Det

Læs mere

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme.

Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2009/2010 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 17. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Salg af det gamle værk. Det gamle værk er solgt, og grunden er erklæret forureningsfri.

Salg af det gamle værk. Det gamle værk er solgt, og grunden er erklæret forureningsfri. GENERALFORSAMLING med følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formanden aflægger beretning. 3. Revisoren aflægger det reviderede regnskab for 1998/1999 4. Revisoren fremlægger budget for året 1999/2000

Læs mere

Bestyrelsens beretning for

Bestyrelsens beretning for Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling onsdag den 29. juni 2016. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 56 ens 20ende

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Tirsdag 11/6-2013 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Det har hidtil været en tradition for mine forgængere at indlede formandsberetningen med

Læs mere

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE

BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE BRAMMING FJERNVARME April 2019 Indkaldelse til generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 i hallen Torsdag, den 23. maj 2019

Læs mere

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket.

Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere fra værket. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2012. Tirsdag, den 25. september 2012 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 16 andelshavere, plus bestyrelsen, revisor samt medarbejdere

Læs mere

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk

Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Beretning 2009/2010 for Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Vi har haft et varmesalg på i alt 11.843 MW mod 10.470 MW i det foregående år. Altså har varmesalget været noget større. Året har også haft

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 29.08.2013. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen

Generalforsamling 20.09.12. Velkommen Generalforsamling 20.09.12 Velkommen Generalforsamling 20.09.12 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus.

Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus. Referat af generalforsamling onsdag den 20. november 2013 Kl. 19.30 i Falling Forsamlingshus. Generalforsamling afholdtes jf. dagsorden med 21 fremmødte forbrugere ex. bestyrelsen. 1. Valg af dirigent:

Læs mere

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE.

GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME OG HAARBY KRAFTVARME. VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE. GLAMSBJERG FJERNVARME, HAARBY KRAFTVARME. Andelsselskaber med begrænset ansvar. 2 Generalforsamlinger. 2 Bestyrelser. 2 Formænd.

Læs mere

Ebeltoft Fjernvarmeværks Generalforsamling Dagsorden:

Ebeltoft Fjernvarmeværks Generalforsamling Dagsorden: Ebeltoft Fjernvarmeværks Generalforsamling 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne regnskabsår 3. Det reviderede årsregnskab fremlægges til godkendelse a. v/ ekstern revisor René

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 4-2012/13 Tid: Tirsdag den 21. august 2012 kl. 18 00-20 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Søren Hartmann Lars Fischer,

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Generalforsamling onsdag den 21.11.2018, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Endnu et år er gået, et år hvor vi har leveret ca. samme mængde varme hos forbrugerne, i øvrigt samme

Læs mere

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018

Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Beretning til generalforsamling Aalestrup-Nørager Energi 2018 Ting tager tid, og nogen ting tager bare længere tid end forventet. Da vi stod ved sidste års generalforsamling, havde vi netop vedtaget fusionen

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2015 Nørre Snede Varmeværk har nu i 2 år haft samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk. Et samarbejde, som har vist sig som en god løsning for begge værker, hvor vi især samarbejder om maskinerne

Læs mere

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006.

Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Generalforsamling i Skovlund Varmeværk onsdag, den 14. juni 2006. Sted: Skovlund Kro Deltagere: 11 personer inkl. bestyrelse og varmemester. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30

Mølholm Varmeværk. REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 Mølholm Varmeværk REFERAT FRA ORDINÆR GENERALFORSAMLING Afholdt onsdag den 8. okt. 2014 kl. 19.30 j.nr. 43606002, LDN, 24.10.2014 År 2014, den 8. oktober kl. 19.30 afholdtes ordinær generalforsamling i

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a. Onsdag d. 29. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Fremlæggelse af den

Læs mere

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014.

Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Beretning til generalforsamlingen i Lemvig Varmeværk 15. september 2014. Emnerne: Det forløbne år Forsyningsområde og dækningsgrad Driftsøkonomi og brændselsomkostninger Varmepris og takstpolitik Drift

Læs mere

Samlet udgør værkets mellemværende med alle forbrugere netto et tilgodehavende hos forbrugerne på 391 t.kr.

Samlet udgør værkets mellemværende med alle forbrugere netto et tilgodehavende hos forbrugerne på 391 t.kr. Bestyrelsens beretning for Dybvad Varmeværk a.m.b.a. Generalforsamling torsdag den 26. juni 2018. Velkommen til varmeværkets generalforsamling. Bestyrelsens beretning for Dybvad varmeværks 58 ens 20ende

Læs mere

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014

Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 Formandens beretning til generalforsamlingen 27. august 2014 a) Velkomst På bestyrelsens vegne skal jeg hermed byde alle fremmødte velkomne til Aabybro Fjernvarmeværks årlige generalforsamling. En særlig

Læs mere

Årsberetning ved generalforsamling

Årsberetning ved generalforsamling Årsberetning ved generalforsamling 27.09.2016 Som sædvanlig på generalforsamlingen skal der af bestyrelsen aflægges beretning for det forløbne år, hvor jeg vil redegøre for, hvad der er passeret, herunder

Læs mere

HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008. Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009

HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008. Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009 Poststemplets dato, oktober 2008 HUNDESTED VARMEVÆRK A.m.b.a. Resultatopgørelse for tiden 1/6 2007-31/5-2008 samt Status pr. 31. maj 2008 Resultatbudget for tiden 1/6 2008-31/5-2009 O R D I N Æ R G E N

Læs mere

Investeringer. Driftsøkonomien

Investeringer. Driftsøkonomien Beretning 2018 Regnskabsåret 2017/2018 er på flere måder det sidste år med noget gammelt og starten på noget nyt for varmeværket og forbrugerne. Nørre Snede Varmeværk er gået all in i samarbejdet med Ejstrupholm

Læs mere

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER

ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER 33 ANALYSE FÅ FORBRUGERE FÅR FJERNVARME FRA MEGET DYRE FORSYNINGER På baggrund af Energitilsynets prisstatistik eller lignende statistikker over fjernvarmepriser vises priserne i artikler og analyser i

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 29. marts 2017. Bestyrelsens beretning Indledning 2016 har været et år med meget aktivitet på Hadsten Varmeværk. For en forsyningsvirksomhed

Læs mere

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr.

Værket har i samarbejde med Ejstrupholm Varmeværk udskiftet vores trailere og fået 3 nye trailere. Nørre Snedes andel af bytteprisen er 43 tkr. Beretning 2017 Regnskabsåret 2016/2017 har været et år med en hel del aktivitet på værket. Vi indledte ellers året med stor optimisme, idet vi arbejdede intens på at komme til at udnytte spildvarme fra

Læs mere

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling

Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling BRAMMING FJERNVARME August 2013 Årsberetning og indkaldelse til ordinær generalforsamling Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i BRAMMING GYMNASTIK- & IDRÆTSEFTERSKOLE Gabelsvej 12 Tirsdag,

Læs mere

Ordinær Generalforsamling

Ordinær Generalforsamling Ordinær Generalforsamling Nørre Aaby Kraftvarmeværk a.m.b.a.. Tirsdag d. 8. april 2014 -kl. 18.00, Grønnegade 7, Nørre Aaby Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning. 3. Fremlæggelse af

Læs mere

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være:

GEV er en servicevirksomhed, med lokale og regionale aktiviteter, der er kendetegnet ved at være: Beretning for 2018. Mission og Vision Grøn omstilling FN s verdensmål Bortfald af grundbeløb Status på Dupont leverancerne Jeg ved godt, at jeg havde dette med på sidste års generalforsamling, men da missionen

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 20. marts 2013. Bestyrelsens beretning Indledning 2012 har ligesom 2011 har været et uforudsigeligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk.

Læs mere

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012.

Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Velkomst til generalforsamling i Nørresundby Fjernvarme A.m.b.A. den 30.08.2012. Indledning Hjertelig velkommen til vores generalforsamling. Deltagere i vores generalforsamling kan kun være forbrugere,

Læs mere

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK

SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK SOLVARME MM. VEDDUM SKELUND VISBORG KRAFTVARMEVÆRK Sydlangeland Fjernvarme Forslag til solvarme Informationsmøde 1 FREMTIDENS OPVARMNING I VEDDUM SKELUND OG VISBORG UDGANGSPUNKT: I ejer Veddum Skelund

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Generalforsamling onsdag den 23.11.2016, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Det første år hvor vi har haft gang i den nye akkumuleringstank. Et år hvor vi i det store hele har

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 14. november 2018 5. november 2018 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 213.740 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte

Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Fjernvarmeforsyning af Bandholm, Reersnæs og Nørreballe/Østofte Udarbejdet for Lolland Varme A/S September 2016 Udarbejdet af: Niels Thorsen Kontrolleret af: Godkendt af: Dato: 01.09.2016 Version: 1.4

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten

Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Referat af ordinær generalforsamling i Gråsten Fjernvarme A.m.b.A afholdt onsdag den 22. april 2015 kl. 19.00 i Ahlmannsparken, 6300 Gråsten Der var mødt 24 andelshavere, der repræsenterede 84 stemmer.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2016/2017 Dato 20. juni 2017. Kl 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme!

Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! Generalforsamlingen den 8. november 2016 3. november 2016 1 2 Velkommen til generalforsamling i Vejle Fjernvarme! I det forløbne regnskabsår har vi købt 195.225 MWh hos vore varmeleverandører, fordelt

Læs mere

RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 1. DECEMBER 2016 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET

RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 1. DECEMBER 2016 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 1. DECEMBER 2016 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Side 2/14 ENERGITILSYNET INDHOLD UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 1 DECEMBER 2016... 3 ENERGITILSYNETS STATISTIK

Læs mere

INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK

INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK INDKALDELSE til Ordinær generalforsamling i KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK Onsdag den 29. marts 2017, kl. 18.00 i Karlslundehuset, (Bettys Hus). Samtidig hermed Indkaldelse til Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012.

Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. - 1 - Ordinær Generalforsamling Hadsten Varmeværk A.m.b.A. den 28. marts 2012. Bestyrelsens beretning Indledning 2011 har været et underligt og udfordrende år for Hadsten Varmeværk. Et år, der har mindet

Læs mere

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme.

Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Ledelsesberetning 2011/2012 for Sydlangeland Fjernvarme. Velkommen. Jeg vil gerne på bestyrelsens vegne byde velkommen til den 19. ordinære generalforsamling for Sydlangeland Fjernvarme. Første punkt på

Læs mere

Rask Mølle Varmeværk

Rask Mølle Varmeværk Rask Mølle Varmeværk Ordinær generalforsamling Torsdag 26/6-2014 Formandens beretning om året der gik. Indledning: Regnskabsåret 2013/2014 har været et økonomisk rigtig godt år for Rask Mølle Varmeværk.

Læs mere

Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken

Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken Horbelev fjernvarme Referat af forbrugermøde i REFA Horbelev Fjernvarme A/S, afholdt i Horbelev Hallen, den 23. oktober 2013, klokken 19.00. Forbrugervalgt bestyrelsesmedlem, Erik Gaard bød velkommen til

Læs mere

Bestyrelsens beretning for 2015/2016.

Bestyrelsens beretning for 2015/2016. Side 1 Nysted, den13. september 2016 Bestyrelsens beretning for 2015/2016. 1 Værket Regnskabsåret er meget tæt på et vejrmæssigt normalt år det vil sige et salg på 11.727 MWh. Det er kun 73 MWh mindre

Læs mere

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015

Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Ulbjerg Kraftvarme 29. sep. 2015 Beretning til Generalforsamling varmeåret 2014/15 1. Valg af dirigent ** Kurt Johansen blev valgt 2. Beretning til generalforsamling - varmeåret 2014/15 Afslutning af varmeår

Læs mere

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06

4700 Næ stved Fax 55 73 98 06 NOTAT, den 27. september 2011 Benchmarking med Sønderborg Fjernvarme Indledning Der har været en debat i medierne omkring prisniveauet for Varmeværk i forhold til andre varmeværker blandt andet Sønderborg

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 5 Side 1 af 5 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2005 Tilstede: 18 stemmeberettigede personer Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen Brovst

Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen Brovst Halvrimmen-Arentsminde Kraftvarmeværk A.m.b.a. Lyngvej 16 - Halvrimmen - 9460 Brovst Generalforsamling Arentsminde cafeteria Dato 7/09-2016 Velkommen til den 23. generalforsamling i HAKV og lige for derefter

Læs mere

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma

Få den fulde værdi af jeres næste projekt. DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma Få den fulde værdi af jeres næste projekt DFP Varmeværkernes eget rådgivende ingeniørfirma I sikrer hverdagens drift. Vi giver råd om fremtiden Overvejer I, hvordan I kan fremtidssikre værket i forhold

Læs mere

Generalforsamling 18.09.13. Velkommen

Generalforsamling 18.09.13. Velkommen Generalforsamling 18.09.13 Velkommen Generalforsamling 18.09.13 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede årsrapport efter regnskabsloven

Læs mere

BETINGET FUSIONSAFTALE

BETINGET FUSIONSAFTALE Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25

Læs mere

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor. Brande Fjernvarme amba Referat af den ordinære generalforsamling 2017. Torsdag, den 28. september 2017 kl. 19.30 på Hotel Dalgas. Der var fremmødt 20 andelshavere incl. bestyrelse, medarbejdere og revisor.

Læs mere

- JA/th-711-14-10-2011

- JA/th-711-14-10-2011 Næstved Kommune Økonomiudvalget Rådmandshaven 20 4700 Næstved - JA/th-711-14-10-2011 Vedr.: Prisniveauet for fjernvarmepris i Næstved. I henhold til Økonomiudvalgets skrivelse af 24. august 2011 har den

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 28. november 2017 BESTYRELSENS BERETNING 2016/2017 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet er det 52. regnskab, der

Læs mere

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a.

Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. (Varmeforsyning) Advokat Peter Schiøtz på vegne en række forbrugere over Energitilsynet Prisberegning hos Hyllinge Menstrup Kraftvarmeværker A.m.b.a. Nævnsformand, cand. jur. Jørgen Nørgaard Professor,

Læs mere

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive.

Vi har muligheden for igen at gå på det frie marked når priserne viser sig at være attraktive. Beretning for 2008/2009 Løgstrup Varmeværk Gas- og varmeprisen Efter at olieprisen og der med gasprisen for et par år siden var helt oppe at vende, har vi her i forbindelse med finanskrisen haft olieprisen

Læs mere

Uddybende bemærkninger til bestyrelsens forslag på ekstraordinær generalforsamling for Værløse Varmeværk den

Uddybende bemærkninger til bestyrelsens forslag på ekstraordinær generalforsamling for Værløse Varmeværk den Værløse 27.06.2017 Uddybende bemærkninger til bestyrelsens forslag på ekstraordinær generalforsamling for Værløse Varmeværk den 15.08.2017. 1. Bestyrelsens forslag. Bestyrelsen foreslår, at generalforsamlingen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere:

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE. Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE Tirsdag, den 4. december 2018 kl. 16:30. I fjernvarmens mødelokale, Præstevænget 11. Deltagere: Bestyrelsen Driftsleder Henning Mikkonen Statsaut. revisor Ole Jespersen-Skree

Læs mere

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 7 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2011

Skuldelev Energiselskab A.M.B.A Side 1 af 7 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2011 Side 1 af 7 Referat fra generalforsamlingen i Skuldelev Energi A.M.B.A. 29. september 2011 Tilstede: 31 andelshavere, revisor Referent: Hanne Normann Hansen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 20. DECEMBER 2015 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET

RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 20. DECEMBER 2015 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET RAPPORT UDVIDET PRISSTATISTIK PR. 20. DECEMBER 2015 UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Side 1/13 ENERGITILSYNET UDARBEJDET AF SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET INDHOLD UDVIDET PRISSTATISTIK

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017

Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Velkommen til Generalforsamling i Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Onsdag d. 23. august 2017 Generalforsamling Aabybro Fjernvarmeværk A.m.b.A. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Beretning for det forløbne

Læs mere

Bestyrelsen godkendte årsrapporten for 2014/15, EY sender endelig vertion frem til bestyrelsen for underskrift.

Bestyrelsen godkendte årsrapporten for 2014/15, EY sender endelig vertion frem til bestyrelsen for underskrift. Bestyrelsesmøde nr. 1. 2015/2016 Dato 17. september 2015 kl. 15:00 på varmeværkets kontor Punkt 1: Referat fra seneste møde Protokollen fra møde nr. 9 2014/2015 blev underskrevet. Punkt 2: Udkast til årsrapport

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A.

Vedtægter. Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. Vedtægter for Svendborg Fjernvarme A.M.B.A. www.svendborgfjernvarme.dk Indholdsfortegnelse: 1. Navn og hjemsted... 3 2. Formål og forsyningsområde... 3 3. Andelshavere/varmeaftagere... 3 4. Selskabets

Læs mere

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006

Hvalpsund Kraftvarmeværk. Generalforsamling. den 11. oktober 2006 Hvalpsund Kraftvarmeværk rk Generalforsamling den 11. oktober 2006 Dagsorden Velkomst Valg af dirigent og stemmetællere Beretning for det forløbne regnskabsår Formandens beretning Bestyrelsens arbejde

Læs mere

Nye Vedtægter. 2.2 Selskabets løbende indtægter samt et. 2.3 Selskabet kan samarbejde med andre. 2.4 Selskabets forsyningsområde fastsættes af

Nye Vedtægter. 2.2 Selskabets løbende indtægter samt et. 2.3 Selskabet kan samarbejde med andre. 2.4 Selskabets forsyningsområde fastsættes af Gældende vedtægter Tekst Nye Vedtægter Forslag til ændring 2.1 2.1 Der skal sikres en samfundsøkonomisk, herunder miljøvenlig, anvendelse af energi til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand.

Læs mere

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen

Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Vi skal være fælles om det! en mere retfærdig tarif på afkølingen Rudkøbing Varmeværk A.m.b.a. Strandlystvej 123. 5900 Rudkøbing. Tel.: 6251 2142 www.rudkoebingfjernvarme.dk Sydlangeland Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst

Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst Skovsgaard Varmeværk Andelsselskab amba Poststrædet 28, Skovsgård, 9460 Brovst 1 Generalforsamling onsdag den 20.11.2013, kl. 19,30 i Skovsgård Multihus Formandsberetning: Årets gang Vinteren blev mere

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk.

Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Velkommen til generalforsamling i Stoholm fjernvarmeværk. Det første vi i den nye bestyrelsen skulle tage fat på var at få færdig gjort den låne omlægning som den gamle bestyrelse havde påbegyndt. Fordi

Læs mere

EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A.

EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A. EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A. afholder Ordinær generalforsamling tirsdag, den 23. oktober 2012 kl. 19.30 i Egtved Forsamlingshus, lille sal. 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsen beretning for det forløbne regnskabsår.

Læs mere

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling. 1 Beretning for året 2017/2018 generalforsamling den 25. september 2018. Indledning Jeg vil begynde beretningen med at oplyse, hvorledes bestyrelsen konstituerede sig efter sidste års generalforsamling.

Læs mere

Beretning for 2016 ( ).

Beretning for 2016 ( ). Referat og beretning generalforsamling 2017 Vandværket afholdte den ordinære generalforsamling tirsdag den 21. februar 2017 i Nordlangelandshallen. Formanden bød velkommen til de fremmødte 33 personer.

Læs mere

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a.

Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. Beretning for Ordinær generalforsamling den 24. april 2018 i Langå Varmeværk A.m.b.a. 1. Indledning Jeg vil som tidligere år, byde alle velkommen og forsøge at give generalforsamlingens deltagere en fyldestgørende

Læs mere

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00.

Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Den 24. november 2014, Krudthuset kl. 19.00. Program: Velkomst v. Borgerforeningen i Fandrup. Gennemgang af projektet v. Leo Munk og Børge Sørensen Plan & Grøn Energi. Farsø Varmeværk v. Formand Søren

Læs mere

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen

Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Ny retfærdig tarif på fjernvarmen Vil betyde Mindre varmeregning til kunderne Mindre varmetab i rørene Øget effektivitet i produktionen En lav returtemperatur giver en mindre varmeregning Billig fjernvarme

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning.

BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013. Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. Vallensbæk den 26. november 2013 BESTYRELSENS BERETNING 2012/2013 Som formand for varmeværkets bestyrelse skal jeg hermed aflægge bestyrelsens beretning. REGNSKAB Årsregnskabet, som er det 48. regnskab,

Læs mere