Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget"

Transkript

1 Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 ØU s beslutning 1400 Etablering af kontrolgruppe Venskabskommune Vært Genopretning af Børn & Læring???? 1408 Lokalplanlægger - opnormering Erhvervs og Turistkoordinator IT 1403 Driftsudgift office Office 365 og Azure træning Delt DPO-stilling med Faxe Kommune Politik 1406 Livestreaming KB-møder Udover vedt. serviceniveau - Max. forslag i alt ØU s anbefalinger i alt Forslag markeret med blåt, er nye eller ændrede forslag i forhold til version 1

2 1400 Etablering af kontrolgruppe I beskæftigelsesplanen for 2018 er det centralt udmeldt, at et af ministererens mål/indsatsområder er: "Bekæmpelse af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes" Stevns Kommune har ikke i dag en nedsat kontrolgruppe, der varetager denne funktion. Arbejdet omkring bekæmpelse af socialt bedrageri udføres i dag i begrænset omfang. Erfaringsmæssigt fra én af vores nabokommuner vil den særlige nedsatte gruppe på kort tid have tjent sin egen løn ind. Dog skal det anføres, at etableringen sker indenfor serviceområdet, da der er tale om ansættelse af adm. personale, hvor tilsvarende de penge, som kontrolgruppen finder meget oftest er på overførselsområdet.

3 1401 Venskabskommune Vært Stevns Kommune er i 2019 vært for Venskabskommunetræf. Der forventes driftudgifter til afholdelse af arrangementet på kr.

4 1407 Genopretning af Børn og Læring???? Siden 2014 har der i Børn & Læring været massivt fokus på at stoppe udgiftsstigningerne på området for børn og unge med særlige behov og på at forbedre den overordnede styring og opfølgning på underretninger om børn og unge. Nu er tiden kommet til at styrke den socialfaglige kvalitet og det konkrete arbejde i de enkelte sager. Det kræver kompetenceudvikling, kvalitetsudvikling, en styrket socialfaglig ledelse i centret og tilførsel af ressourcer til indhentning af efterslæb i sagerne og ajourføring af sagsstammerne. Når kvaliteten i sagsbehandlingen er løftet tilstrækkeligt om forventeligt halvandet til to år, vil der være mulighed for at styrke forebyggelsen for alvor og dermed sænke udgifterne til området. Med afsæt i anbefalingerne fra Socialstyrelsens Den Sociale Taskforce foreslår direktionen, at Børn & Læring tilføres ekstra midler allerede fra Midlerne skal anvendes til til styrkelse af ledelsen i centret, til gennemførelse af anbefalingerne, herunder kompetenceudvikling og kvalitetsudvikling samt til indhentning af sagsmæssige efterslæb.

5 Lokalplanlægger opnorm Pt. er der én stilling som lokalplanlægger samt en projektansættelse af en lokalplanlægger. Projektansættelsen udløber i Det er af afgørende betydning, at der sidder 2 fastansatte lokalplanæggere i Teknik & Miljø. Planlægning af det fysiske rum i kommunen kræver overblik over planloven og forskellige interesser samt indgående kendskab til området, kommuneplanen og de politiske visioner. Der er en vigtig og absolut nødvendig sikring af den daglig drift samt af de mange opgaver der kræver fordybelse. Erfaringen har vist os, at lokalplanområdet er så specifikt et fagområde, at det bliver for skrøbeligt med kun én medarbejder på området. 2 medarbejder vil kunne sikre kontinuitet, stabilitet og korrekt sagsbehandling. 2 planlæggere giver sikring af det faglige niveau, således at vi undgår klagesager, utilfredse borgere, erstatningssager og lignende, der kan ende med at give mere arbejde i forvaltningen. Planlægning rummer mange potentialer i forhold til at realisere politiske visioner om fx øget bosætning, erhverv og turisme. De mange borgerinddragende processer, bl.a. borgermøder og dialogmøder og stramme deadlines medfører ofte overarbejde og sene arbejdstider for de pågældende medarbejdere hvilket tåles bedre når det bliver fordelt på flere hænder. Dertil kommer at vi helt tydeligt befinder os i en opsvingsperiode, hvor vi får mange henvendelser fra folk der ønsker at udstykke og udvikle. Der er mange opgaver i 2018 og 2019 som det også tydeligt fremgår oversigten af plansager og vi forventer at den positive udvikling fortsætter. Fastansættelse af en ekstra lokalplanlægger pr. 1 januar 2019.

6 Overførselsudgifter 1409 Erhvervs- og turismekoord Af sag nr. 103 på ØU den 19. juni 2018 godkendte ØU, at der skal ansættes en Erhvervs- og turistkoordinator. Mange forskellige faktorer har medført, at der på Stevns i stigende omfang er fokus på mange forskelligartede tiltag og aktiviteter på turismeområdet. Det skyldes bl.a. - De private aktåreres stigende fokus på området - Konsekvenersne af VISMs markedsføring - Turismekonsulentens arbejde under Erhvervsrådet og Turistforeningen - Det intensiverede samarbejde med Østsjællands Museum - De mange tiltag under foreningen Verdensarv Stevns samt et forsøg på at eferleve de mange indsatserpå turismeområdet i den af kommunalbestyrelsen vedtagne Turistpolitiske redegørelse, hvori bl.a. er opstillet en målsætning om at turismeomsætningen på Stevns skal øges. For yderligere beskrivelse henvises til ovennævnte sag på ØU. ØU besluttede en budgetramme på 0,5 mio. kr.

7 1403 Driftsudgift office Forslaget udgår. Jfr. sag nr. 198 på KB den 27. juni 2018 er det bevilget 1,550 mio. kr. til omlægning af servermiljø og implementeringen. I 2019 og overslagsår indarbejdes 0,990 mio. kr. udover de 0,410 mio. kr. som er afsat til office 365 ( i alt 1,250 mio. kr. ). De nuværende Microsoft licenser er end-of-life. Licenserne er ganske sikkert de mest anvendte i Stevns Kommune. End-of-life, giver en række problemer, af de vigtigste: 1. produktet opgraderes ikke, og fejl rettes derfor heller ikke. 2. Såfremt der opstår nye sårbarheder, vil det ikke fra producentens side kommer patches til vedligeholdelsen af It-sikkerheden, hvilket kan give uoverskuelige konsekvenser, i form af primært datatab og muligheder for at stoppe dette. 3. Produktet er integreret i en lang række af fagsystemer, denne integration vil løbende forsvinde, da leverandørerne ikke fremadrettet holder funktionaliteten vedlige ifh. end-of-lift produkter. Hvilket betyder en i bedste fald mindre effektiv arbejdsgang i relation til systemunderstøttelsen til at funktionalitet bortfalder. Implementeringen forventes at koste kr. i Herefter forventes en årlig drift på kr. Årlig drift fra I alt 1,25 mio. kr. årligt.

8 1404 Office 365 og Azure træning Udannelse til håndtering af Office 365. Forventet udgift kr. pr. år.

9 1405 Delt DPO-stilling med Faxe Kommune Persondataforordningen som træder i kraft 25. maj 2018 og kan give bødestraf op til 15 mil. Pr. sag såfremt forordningen ikke efterleves. Borgerne får med forordningen en lang række nye rettigheder, som bl.a. indsigt i egne data, retten til at blive slettet og glemt, og at retten til at få egne data udleveret i et standard format. Hertil kommer en skærpet sikkerhed specielt ifm. brud på datasikkerheden, f.eks. skal Stevns indenfor 72 timer redegøre, rette og indberette fejl til datatilsynet. Stevns kommune har mindst 168 it-systemer med persondata. Det er nødvendigt, at etablere en række nye it-sikkerhedsfunktionalitet, systemfunktionalitet og procedure for at kunne leve op til Persondataforordningen. Det nuværende budgetbehov er et skøn, da det under de givende rammer ikke har været muligt, at afdække alle nødvendige foranstaltninger. Budgettet omfatter ikke, ændringer i de enkelte systemer, da dette ligger under systemansvaret. Det er ligeledes nødvendigt, et tilføre ressourcer til området. Persondataforordningen stiller krav om at der skal ansættes en Persondatabeskyttelsesrådgiver. Det er skønnet at der er behov for en ½ tids ressource, men da arbejdsmængden bl.a. genereret af borgerne, jf. ovenstående rettigheder er ukendt, er det alene et skøn. Persondatabeskyttelsesrådgiveren forsøges at ansættes som et samarbejde mellem Faxe og Stevns Kommune. KL sidste opgørelse viser, at kommunerne generelt anvender for få ressourcer og økonomi på it-sikkerhed. Det vurderes at Stevns Kommune også har behov for ekstra ressorucer til denne opgave.

10 1406 Livestreaming KB-møder Udbygning af rådssalen med livestreaming og mødestyring. KOMMUNE TV er en total løsning med live-streaming, som anvendes i en række af landets kommuner. Løsningen indeholder udover den tekniske installation, (videokamera, et tale/stemme anlæg, samt integration til First agenda), omfatter den også en service til klargøring af mødet (Sekretariat/Leverandør). Løsningen anvendes i dag af 30 kommuner og 2 regioner. Der skal indkøbes for kr. AV-udstyr. Ser nærmere under Anlæg. Derudover koster løsningen i årlig drift kr.

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 ØU s beslutning 1401 Etablering af kontrolgruppe

Læs mere

Anlægsforslag Budget Økonomiudvalget

Anlægsforslag Budget Økonomiudvalget Anlægsforslag Budget 2019-2022 Økonomiudvalget BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Igangværende Renovering 10001 Mandehoved, renovering - tilstandsrapport ØU 1.260 1.460 380 0 Salg 10002 Agerhøjudstykningen

Læs mere

Anlægsforslag Version 2 Budget Økonomiudvalget

Anlægsforslag Version 2 Budget Økonomiudvalget Anlægsforslag Version 2 Budget 2019-2022 Økonomiudvalget BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Skal 6.110 5.410 4.110 3.710 IT 10008 Udskiftning af SAN ØU 700 0 0 0 10009 GDPR - løbende compliance ØU 400 400

Læs mere

Prioritering af forslag udover vedtaget service - Budget Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende (alternative forslag = *)

Prioritering af forslag udover vedtaget service - Budget Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende (alternative forslag = *) Prioritering af forslag udover vedtaget service - Budget 2019-2022 Bemærk at flere af forslagene er gensidigt udelukkende (alternative forslag = *) i 1.000 kr. Budget forslag 2019 Valgte forslag Budget

Læs mere

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet

Ændr. udover vedtaget serviceniveau. Version 1 Folkevalgte Ældrerådet IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Version 1 Folkevalgte

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Overblik Budgetforudsætninger - 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetforslag 2020 Budgetforslag 2021 Budgetforslag 2022

Læs mere

Plan, Miljø og Teknik Ikke indarbejdede ændringer Budget

Plan, Miljø og Teknik Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 PMT s beslutning Vejvæsen 501 Vejbelysning - natslukning 2.663

Læs mere

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2019 Økonomiudvalget Overblik Budgetforudsætninger - 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Basisbudget 2019 Budgetforslag 2019 Budgetforslag 2020 Budgetforslag 2021 Budgetforslag 2022

Læs mere

Området for udsatte børn og unge i Socialforvaltningen står i de kommende år overfor følgende udfordringer, som følge af befolkningsudviklingen:

Området for udsatte børn og unge i Socialforvaltningen står i de kommende år overfor følgende udfordringer, som følge af befolkningsudviklingen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Tværgående Økonomi BILAG 18 Demografisk pres udsatte børn og unge 2015 Baggrund Det fremgår af budgetaftale 2014, at Økonomiforvaltningen og Socialforvaltningen

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning Udover vedtaget servicenivaeu Folkevalgte 1440

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning 120a PL-fremskrivning - alternativ 1-2.000-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 SSU s beslutning Sundhedsudgifter 2300 Velfærdsteknologi

Læs mere

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget

IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau ØU den Folkevalgte 1.100

Læs mere

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet

NOTAT. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet NOTAT 2. januar 2017 Journal nr. Kommissorium for udvikling af en faglig og økonomisk bæredygtig plan for familieområdet Sagsbehandler SUJKR Indledning og baggrund I budget 2017 blev det besluttet at der

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410 Daginst. - Flere specialgruppepladser

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Børneudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer I 1000 kr. Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning - i alt 6.544 12.931 12.711

Læs mere

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget

Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget Social og sundhed Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 SSU's beslutning 17.6.19: Forslag 2440-2449

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Baggrundsmateriale - Sektor Administration

Baggrundsmateriale - Sektor Administration #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel Baggrundsmateriale - Sektor Administration Sekretariat SUN Sundheds- og Kulturforvaltningen Danmarksgade 17 9000 Aalborg Init.: THED Sektorens

Læs mere

Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår

Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår BILAG 3. EVALUERINGEN AF ERHVERVSPOLITIKKENS MÅLSÆTNINGER Målsætning Indsats Evaluering Status Stevns Kommune vil hvert år forbedre eller som minimum fastholde sine rammevilkår At der i Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget

Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget Børn, Unge og Læring Ikke indarbejdede ændringer Budget 2019-2022 I 1000 kr. Regnskab 2017 Opr. 2018 Basisbudget 2019 BF 2019 BO 2020 Ændringer BO 2021 BO 2022 BUL s beslutning Dagtilbud til børn 3410

Læs mere

De første 350 dage med den nye databeskyttelsesforordning

De første 350 dage med den nye databeskyttelsesforordning Baggrund Beskyttelse af data og informationssikkerhed er med EUs nye forordning om databeskyttelse blevet et væsentligt emne for mange virksomheder og organisationer. I forvejen har de statslige myndigheder

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger

Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Budget og Regnskab NOTAT Bilag 1 Gennemgang af finansieringsbehov i budget 2015 og forslag til løsninger Finansieringsbehov Børne- og Ungdomsudvalget skal

Læs mere

Økonomiudvalget Anlæg Budget

Økonomiudvalget Anlæg Budget Økonomiudvalget Anlæg Budget 2020-2023 I 1000 kr. Igangværende Jordforsyning BF 2020 BO 2021 BO 2022 BO 2023 10001 Agerhøjudstykningen 300 300 300 300 10001 Agerhøjudstykningen indtægt -2.500-2.000-2.000-2.000

Læs mere

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune

Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Økonomi,HR&IT Økonomisk politik og budgetproces 2016-2019 Stevns Kommune Baggrund Økonomi har gennemført evaluering af Budgetproces 2015 med fagudvalgene og Økonomiudvalget, hvor hovedessensen er, at til

Læs mere

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud

Pasningsordninger for børn / Egenbetaling og tilskud KB 26.03.15: Godkendt (Sag nr. 347) 3.410 Pulje til mere personale i dagtilbud IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Børneudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 Ændr. udover vedtaget serviceniveau Pasningsordninger for børn

Læs mere

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer

Handicapråd. Referat. Mødelokale 7, 15. november 2018 Kl. 16:00. Medlemmer Referat Mødelokale 7, Kl. 16:00 Medlemmer John Dalsgaard Jensen Inge Lise Pedersen Tina Mørk Ole Gjermandsen Mogens Haugaard Nielsen (N) Philip G. Nielsen Jacob Panton Kristiansen (V) Henning Urban Dam

Læs mere

NOTAT. Økonomisk redegørelse for sagsefterslæb i udsatte børn og unge og familiehuset. Udsatte børn og unge efterslæb

NOTAT. Økonomisk redegørelse for sagsefterslæb i udsatte børn og unge og familiehuset. Udsatte børn og unge efterslæb NOTAT 4 MAJ 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF Økonomisk redegørelse for sagsefterslæb i udsatte børn og unge og familiehuset Nærværende notat redegør for omfanget af sagsefterslæb i hhv. funktionerne for udsatte

Læs mere

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC

Tabel 1: Forventede varige effektiviseringer ved tværgående systemer kr p/l Forudsatte effektiviseringer i Kvantum BC KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncern IT Bilag 9. Revideret gevinstrealisering på tværgående ved Kvantum Sagsbeskrivelse I business casen for Kvantum er der estimeret et overordnet årligt besparelsespotentiale

Læs mere

Økonomiudvalget Anlægsforslag

Økonomiudvalget Anlægsforslag Økonomiudvalget Anlægsforslag 2018-2021 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Igangværende (skal) 101 Agerhøjudstykning 100 100 100 100 105 Digitalisering 1.580 1.580 1.580 1.580 109 Monopolbruddet - implementeringsomk.

Læs mere

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget

Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget Budgetforudsætninger 2020 Økonomiudvalget 1 Overblik I 1.000 kr. (-=indtægt / +=udgift) Regnskab 2018 Opr. Budget 2019 Basisbudget 2020 Budget 2020 Budget overslag

Læs mere

Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune

Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Hørsholm Kommune Introduktion til databeskyttelsesrådgiverne... 2 Samarbejdet... 2 Netværk... 2 DPO leverancer... 2 Databrud... 3 Typen

Læs mere

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE

17 STK. 4 UDVALG DE 17 VERDENSMÅL. teknik & miljø INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 17 STK. 4 UDVALG 2019 DE 17 VERDENSMÅL KOMMISSORIUM OG PROCES Kommissorium og procesplan er godkendt at Kommunalbestyrelsen på dets møde den 28. marts 2019. teknik & miljø

Læs mere

NOTAT. Styr på persondata

NOTAT. Styr på persondata NOTAT JOHE 15. januar 2017 Styr på persondata IT-Center Fyn igangsætter hermed et 2 årigt projekt, der skal bringe partnerskolerne til at overholde EU-persondataforordningen. Med den nye forordning om

Læs mere

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018

Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO Drift - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Ændring Nr. Funktion PTU til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - serviceudgifter BF2015 2016 2017 2018 Balancekatalog Vejvæsen Kommunale veje, stier og pladser m.v. 50.000 Gadebelysning, aftale???

Læs mere

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION

Furesø Kommune Regnskab 2018 Udvalg for digitalisering og innovation UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION UDVALG FOR DIGITALISERING OG INNOVATION 1 U valg for digitalisering og innovation Nedenfor fremgår udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter og udvalgets andel af antal fuldtidsstillinger i kommunen.

Læs mere

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER

MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE- OG ANLÆGSPROJEKTER Statsrevisorernes Sekretariat Christiansborg 1240 København K FORSVARSMINISTEREN 28. oktober 2008 MINISTERREDEGØRELSE - BERETNING NR. 16/2007 OM FORSVARETS ADMINISTRATION AF VEDLIGE- HOLDELSES-, BYGGE-

Læs mere

Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune

Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune Databeskyttelsesrådgivernes årsrapport 2018 til kommunalbestyrelsen i Frederikssund Kommune Introduktion til databeskyttelsesrådgiverne... 2 Samarbejdet... 2 Netværk... 2 DPO leverancer... 2 Databrud...

Læs mere

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen

Til ØU. Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Anna Hesseldahl Larsen KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Koncernservice NOTAT Til ØU ØU aflæggerbord 30/8 2016: Optimering og kvalitetsudvikling på løn- og personaleområdet, finansiering af handlingsplan til sikring af

Læs mere

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 279 Offentligt KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 31-05-2013 Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2.

Budgetforslag Overslagsår Version 2 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 2 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 2 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1

Økonomiudvalget - indarb.ændr ØU : Drøftet Indarbejdet version 1 Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. -1.474-1.474-1.474-1.474 ØU 3.6.14:

Læs mere

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018

Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde. ETK den 11. september 2018 Opfølgning på afbureaukratiseringsudvalgets arbejde den 11. september 2018 1) Det nære samarbejde mellem ejendomme og institutionerne Afholde en fornyet lokal forventningsafstemning mellem institutionsleder/kontaktperson

Læs mere

PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL

PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG FINANSMINISTERIET SOCIAL- OG INDENRIGSMINISTERIET KL DECEMBER 2015 HVAD ER PRINCIPPER FOR OVERFØRSELSADGANG, OG HVAD KAN DE BRUGES TIL? Den økonomiske krise og de deraf

Læs mere

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1.

Budgetforslag Overslagsår Version 1 INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1. INFORMATION FRA STEVNS KOMMUNE 2016 Budgetforslag 2017 Overslagsår 2018-2020 Version 1 EMNE FOR DENNE RAPPORT Budgetforslag 2017 Version 1 Økonomi Indhold Indledning... 3 Finansieringen... 3 Driftsudgifterne...

Læs mere

00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget ØU - Lov og cirkulære - Budget SSU - Lov- og cirkulære - Budget BUL

00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget ØU - Lov og cirkulære - Budget SSU - Lov- og cirkulære - Budget BUL 00 - Alle udvalg - Lov- og cirkulære - Budget 2020 2 01 - ØU - Lov og cirkulære - Budget 2020 3 02 - SSU - Lov- og cirkulære - Budget 2020 7 03 - BUL - Lov og cirkulære - Budget 2020 10 04 - AET - Lov-

Læs mere

Beskrivelse af IT-projekter i Faaborg-Midtfyn Kommune. edagsorden. Fællessek, Inge Dam

Beskrivelse af IT-projekter i Faaborg-Midtfyn Kommune. edagsorden. Fællessek, Inge Dam Projekt nr. Projektets titel edagsorden Aftaleholder Fællessek, Inge Dam Projektleder Herunder mail og telefonnr. Dato 19. april 2011 Projektleder Morten Hougaard 72531035 Projektdeltager Jesper Rønnov

Læs mere

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015:

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015: IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Plan og Teknikudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 PTU den : 50.000 Materielgården af gadekær, herunder

Læs mere

Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.

Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Overgrebspakken - Børn skal altid beskyttes: Vejledning til ansøgningspuljen Implementering af DUBU eller tilsvarende it-system 15.25.11.40

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde

Det tværgående samarbejde -Udvikling af mødefora og forældresamarbejde Status for handleplan for det specialiserede børne-familieområde August 2019 Kommunalbestyrelsen har i april 2019 tiltrådt indstillingen om en handleplan for det specialiserede børne-familieområde. Handleplanen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE

POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE POLITIK POLITIK FOR ADMINISTRATION OG PERSONALE indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler og prioriterer,

Læs mere

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse

Mål og Midler Ejendomsvedligeholdelse Fokusområder i 2014 Udbud af vedligeholdelsesopgaver Forvaltningen vil fortsat have fokus på at sikre optimal konkurrence på de vedligeholdelsesopgaver, der sendes i udbud, og forvaltningen vil derudover

Læs mere

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14.

Region Hovedstaden Center for It, Medico og Telefoni. Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling ITA 14. Center for It, Medico og Telefoni Bilag 1. Redegørelse for CIMT s økonomiske udvikling 2013-2017 ITA 14. august 2017 1 Indledning Regionsrådet udbad sig på mødet den 13. juni 2017 en mere detaljeret gennemgang

Læs mere

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet

It-provenu 2017 og 2018: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Notat Vedrørende: Plan for prioritering af it-investeringer på folkeskoleområdet Sagsnavn: Anvendelse af IT-provenu/midler til IT-udvikling Sagsnummer: 17.00.00-G01-84-16 Skrevet af: Lone Thomsen, Bent

Læs mere

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG

EFFEKTIVISERINGSFORSLAG EFFEKTIVISERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Ændret tilrettelæggelse af undervisningen mv. på Center for Specialundervisning for Voksne Det foreslås

Læs mere

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015

Balancekatalog version 1+2 ØU den 2. juni 2015 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Økonomiudvalg Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 version 1+2 ØU den Tværgående funktioner, puljer m.m. 10.000

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 5. september 2005 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget Natur- Fritids- og Kulturudvalget Balancekatalog Budget 2018-2021 Ændringer Udvalgets beslutning Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 MAX forslag i alt -1.012-762

Læs mere

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version

Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version ØU : Drøftet Indarbejdet version Ændring Nr. Regkonto Indarbejdet ændringer - version 2 til basis Udvalgets beslutning budget BO BO BO - overførselsudgifter BF2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalget - indarb.ændr. Version 1+2-2.523-2.523-2.523-2.523

Læs mere

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012

Kontrolgruppen. Årsberetning 2012 Kontrolgruppen Årsberetning 2012 Indhold: 1. Sager behandlet i kontrolgruppen, afgørelser samt klager over afgørelser. 2. Økonomisk opgørelse over kontrolgruppens arbejde. 3. Redegørelse om vurderingen

Læs mere

Politikker Handlinger Forventede resultater

Politikker Handlinger Forventede resultater Faxe Kommune Lovgrundlag Alle kommuner og regioner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år. Der skal derfor indberettes ligestillingsredegørelser i 2015. Ligestillingsredegørelserne

Læs mere

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau

Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Konsekvenserne såfremt udgifterne på det specialiserede børneområde skal ned på budgetniveau Børne- og Skoleudvalget tiltrådte den 11.1.2017, at der udarbejdes et notat om konsekvenserne, såfremt udgifterne

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget:

Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Budgetmateriale vedr. Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget: Udvalg Budgettype Område Bemærkninger Budget 2020 Budget 2021 Budget 2022 Budget 2023 AUU Grundbudgetterede områder Grundbudgettering forsørgelsesydelser

Læs mere

Mulighedskatalog Økonomiudvalget

Mulighedskatalog Økonomiudvalget Økonomiudvalget 1.000 kr. Nr. Økonomiudvalget 2016 2017 2018 2019 Udvidelser i alt 0 0 0 0 M.ØU1 Reducere åbningstider i Jobcenteret samt Borger og Kulturhuset 0 0 0 0 M.ØU1A Reducere åbningstider i Jobcenter

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015

Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 1 2 Direktørerklæring for Økonomi- og Erhvervsudvalgets område På baggrund af en opfølgning af økonomien pr. 30. september forventes der

Læs mere

Økonomi i balance. Randers Kommune, juni 2010

Økonomi i balance. Randers Kommune, juni 2010 1. Indledning. Kommunernes økonomi er under stort pres. Serviceudgifterne i kommunernes regnskaber for 2009 er ifølge Ministeriet overskredet med 5,1 mia. kr. Årsagen er primært merudgifter på det specialiserede

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018

BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 20. december 2017 BP 18 Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI 3 1.1 Indledning 3 1.2 Fokusområder

Læs mere

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2014 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2014 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2014.

Læs mere

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Inspirationsnotat nr. 5c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 12. april 2010 Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Her er samlet en række forslag til udarbejdelsen af en kommunal kvalitetskontrakt.

Læs mere

Intro - BUL Økonomi Budget 2019

Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Intro - BUL Økonomi Budget 2019 Anita Iversen august 2018 stevns kommune 1 Stevns Kommunes samlede driftsbudget ØU Serviceudgifter inden for servicerammen 159 mio. kr. Driftsbudget 2018 SSU Overførselsudgifter

Læs mere

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget

Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli 2013 for økonomiudvalget Bilag til budgetopfølgningen pr. ultimo juli for økonomiudvalget Samlet oversigt Korrigeret budget regnskab Afvigelse* Drift ekskl. overførte midler 254,8 255,7 0,9 Overførte driftsmidler 35,5 0,9-34,6

Læs mere

9/8/2015 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&autoprint=true&showkey=f

9/8/2015 https://www.survey xact.dk/servlet/com.pls.morpheus.web.pages.corerespondentprint?printbackground=false&what=3&autoprint=true&showkey=f KOMMUNERNES INDBERETNING AF LIGESTILLINGSREDEGØRELSER 2015 Indberetning af ligestillingsredegørelse 2015 Alle kommuner skal efter ligestillingslovens 5a indberette ligestillingsredegørelse i ulige år.

Læs mere

Udkast til Årsplan 2014 for Økonomiudvalget

Udkast til Årsplan 2014 for Økonomiudvalget Udkast til Årsplan 2014 for Økonomiudvalget Hovedopgaver for Økonomiudvalget i 2014. Opgaver Grundlag Adm. ansvarlig Introduktion til arbejdet i Økonomiudvalget og til relevante politikområder Udviklingsstrategi

Læs mere

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi

Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi Redegørelse om Sundhedsplatformens økonomi v. Budgetchef Jette Sylow Rasmussen FU 12. juni 2018 1 Indledning It- og afbureaukratiseringsudvalget, FU og RR i august 2017: Redegørelse for økonomien vedr.

Læs mere

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1

ODSHERRED KOMMUNE Direktionen 23. marts 2010 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR ODSHERRED KOMMUNE FOR Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Side 1 EFFEKTIVISERINGSSTRATEGI FOR FOR 2010-2013 Indledning og formål Nulvækst i den offentlige økonomi, stadig større forventninger til den kommunale service

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Hotel Phønix, mødelokale 1 Dato: Mandag den 23. oktober 2017 Start kl.: 16:15 Slut kl.: 17:40 Medlemmer: John Saaby Jensen (A) Lars Pedersen (A) Harald

Læs mere

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058

Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. 03-09-2010. Sagsnr. 2010-55058 Økonomiforvaltningen Center for økonomi & HR NOTAT Budgetnotat vedrørende flerårig effektiviseringsstrategi for Københavns Kommune. Baggrund Københavns Kommune vil i de kommende år stå overfor en række

Læs mere

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler

Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Budgetgennemgang af serviceområde Hjælpemidler Social og Sundhed Roskilde Kommune, april 2010 Indholdsfortegnelse INTRODUKTION... 4 FORMÅL OG MÅL... 4 KONKLUSIONER OG INDSTILLINGER... 4 HJÆLPEMIDDELOMRÅDETS

Læs mere

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer

Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget Ikke indarbejdede ændringer Natur- Fritids- og Kulturudvalget Budget 2018-2021 Ikke indarbejdede ændringer Regnskab 2016 Oprindeligt 2017 Basisb 2018 Ændringer BF BO 2018 2019 BO 2020 BO 2021 Udvalgets beslutning 2.049 1.956 2.215-762

Læs mere

Persondatapolitik for

Persondatapolitik for Persondatapolitik for Besøgende på hjemmeside, Brugere af kundeservice Relateret til processen Salg Jord og Grus IVS markmandsgade 5, 3 th 2300 København S Danmark Version 1.0 Denne version er senest opdateret

Læs mere

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM

KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD RETNINGSLINJER FOR TILBUD EFTER LOV OM SOCIAL SERVICE 83 PRAKTISK BISTAND OG PERSONLIG PLEJE TIL BORGERE I EGET HJEM 2013 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa

Læs mere

Digitalisering på dagtilbudsområdet

Digitalisering på dagtilbudsområdet Digitalisering på dagtilbudsområdet Retning og rammer for arbejdet med IT og digitalisering på dagtilbudsområdet er formuleret såvel nationalt, fælleskommunalt som lokalt i Køge Kommune igennem, Den fællesoffentlige

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på de politisk besluttede

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau

00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, overførselsudgifter 2 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, inden for vedtaget serviceniveau 3 00 - Alle udvalg - Indarbejdede ændringer, demografi 6 00

Læs mere

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Økonomiudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2020-2023 I 1000 kr. Regnskab 2018 Opr. 2019 Basisbudget 2020 BF 2020 BO 2021 Ændringer BO 2022 BO 2023 ØU s beslutning Udover vedtaget servicenivaeu Folkevalgte 1440

Læs mere

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold

Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag til besparelser indenfor Borgerservice Indhold Forslag 1 Ansættelse af borgere på ledighedsydelse... 2 Forslag 2 Intensiveret indsats for sygedagpengemodtagere... 5 Forslag 3 Intensiveret indsats

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data

EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data EU Persondataforordningen, skærpet krav til sikkerheden om data Her er de væsentligste hovedpunkter i aftalen Den 15. december blev EU s lovgivende institutioner enige om udformningen af EU Persondataforordningen.

Læs mere

Mål og Midler Kommunale ejendomme

Mål og Midler Kommunale ejendomme Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger, ny lovgivning eller aktuelle

Læs mere

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017

Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 Planstrategi 2015 og Kommuneplan 2017 J.nr.: 01.02.03.P15 Sagsnr.: 15/985 RESUMÉ: Denne sag omhandler tilbagemeldinger fra høringen af planstrategi 2015, og indstiller samtidigt Planstrategi 2015 til godkendelse.

Læs mere

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune

Økonomisk strategi for Ballerup Kommune BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. juni 2018 Tlf. dir.: 4477 2209 E-mail: cbd@balk.dk Kontakt: Christian Boe Dalskov Sagsid: 00.30.04-P15-1-18 Økonomisk strategi for Ballerup Kommune Formål Formålet med den økonomiske

Læs mere