Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. Børne- og Undervisningsudvalget"

Transkript

1 Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Daniel Nørhave (DN) O Britta Nielsen (BN) F Lisbeth Andersen (LA) A Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Klaus Hansen (KH) V Fraværende Bemærkninger

2 Indholdsfortegnelse Punkt nr. Side

3 2. Ændringer i folkeskoleloven Brug af overskydende VDI-anlægsmidler Orientering om evaluering af proces vedrørende etablering af en ny skolestruktur Henvendelse fra Byskovskolen ang. modernisering af lokaler Vilkår for dagplejen i Ringsted Kommune Orientering om tema-materiale vedr. ny Børne- og ungepolitik Inddragelse af Borgerpanelet i Temahøring vedr. Børne- og ungepolitik Udkast til mødeplan Orientering fra formand og forvaltning - august Åben sag Sagsid: 10/14850 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt.

4 2. Ændringer i folkeskoleloven Åben sag Sagsid: 12/6297 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 Bilag - beskrivelse af lovændringerne (95600/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Orientering om lovændringer i forbindelse med frit skolevalg med virkning fra d.1. august Beslutning i Børne- og Ungeudvalget om uddelegering af retten til suspension af frit skolevalg i specielle tilfælde. x x Beskrivelse af sagen Med Folketingsvedtagelse fra d. 29. maj 2012 sker der følgende ændringer i Folkeskoleloven fra d. 1. august 2012: 1. Ændring af visiteringsprocedure for henvisning til specialundervisning. Lovændringen fastlægger, at skolekommunen ikke kan foretage henvisning til et mere vidtgående specialundervisningstilbud end det tilbud, som skolelederen eller Byrådet i bopælskommunen, efter pædagogisk-psykologisk rådgivning, har henvist til. Dermed sikres der sammenhæng mellem visiterings- og finansieringsansvar. 2. Ændring af betalingsforpligtelse af befordringsudgiften til elever, der pga. sygdom eller handicap skal befordres til skole og som via det frie skolevalg har valgt en skole uden for kommunen. Lovændringen fastlægger, at bopælskommunens befordringsforpligtelse til og fra skole af syge og invaliderede elever, som er optaget i en skole i en anden kommune end bopælskommunen, ikke gælder efter 1. august Dog opretholdes kommunens særlige befordringsforpligtelse for elever med sygdom eller handicap inden for rammerne af det, eleven er henvist til af bopælskommunen.

5 3. Mulighed for suspension af det frie skolevalg i forhold til konkrete klasser eller klassetrin. Lovændringen fastlægger, at Byrådet kan beslutte, at der i specielle tilfælde kan suspenderes fra det frie skolevalg i kommunen. Byrådet vil herefter kunne delegere stillingtagen vedrørende konkrete klasser eller evt. klassetrin til skoleforvaltningen, der herefter afgør i hvilke konkrete tilfælde og hvordan suspensionen nærmere skal finde sted. Suspension kan finde sted fx hvis en klasse allerede har modtaget nye elever samme år, hvis der er særlige grunde til et lavt elevtal i klassen, eller hvis der er meget uro i klassen. Suspension fra det frie valg sker ikke på baggrund af en vurdering af den enkelte elev, men alene af hensyn til den sårbare klasse. Ændringerne beskrives nærmere i bilag. Høring Sagen skal ikke i høring. Økonomi Kommunens udgift til befordring af elever til og fra skole konteres samlet. Det estimeres at mindreudgiften, som følge af begrænsningen i kommunens befordringsforpligtelse af syge og invaliderede elever, som er optaget på en folkeskole uden for kommunen, er marginal. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at lovændringerne angående visiteringsprocedure for henvisning til specialundervisning og betalingsforpligtelse af befordring til visse elever giver god balance mellem visiterings- og finansieringsansvaret. Det er desuden forvaltningens vurdering, at lovændringen angående suspension af det frie skolevalg i enkeltstående tilfælde giver mulighed for gode pædagogiske løsninger, som tager hensyn til og fremmer muligheden for at løse den inklusionsudfordring skolerne arbejder med. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at 1. Orienteringen tages til efterretning 2. Anbefale, at Byrådet træffer beslutning om, at der i ganske særlige tilfælde kan suspenderes fra det frie skolevalg, jf. folkeskolelovens 36 stk Anbefale, at Byrådet delegerer stillingtagen til suspension fra fritvalgsreglen vedrørende konkrete klasser eller evt. klassetrin til skoleforvaltningen

6 Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Taget til efterretning. 2. Indstilles godkendt. 3. Indstilles godkendt.

7 3. Brug af overskydende VDI-anlægsmidler Åben sag Sagsid: 11/2471 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg I forbindelse med etablering af VDI-løsning på Campusskolen og på overbygningsenhederne på Vigersted Skole og Byskovskolen er udgifterne blevet lavere end det afsatte beløb i budgettet. Der er derfor kr. tilbage på anlægskontoen til etablering af It. Da der stadig foregår byggearbejde på nogle af skolerne, kan det ikke med sikkerhed fastslås om det øvrige anlægsbudget overholdes. X Beskrivelse af sagen Selv om der ikke er endeligt overblik over de samlede anlægsudgifter, er forventningen, at der vil være overskydende midler, som kan prioriteres til yderligere anlægsetableringer. Udvalget kan beslutte at prioritere yderligere etablering af VDI-løsning. Men det kan også besluttes, at prioritere andre anlægsetableringer på skolerne. Opgradering af IT-infrastruktur og etablering af VDI I forbindelse med vedtagelsen af ny skolestruktur er IT blevet udpeget som et af indsatsområderne. Derfor har Børne- og Undervisningsudvalget tidligere besluttet at afsættes midler til opgradering af IT-infrastruktur og etablering af VDI på kommunens tre udskolingsenheder. Opgradering af IT-infrastruktur: Brug af sociale medier, adgang til information og kommunikation samt muligheden for at lære ved hjælp af IT kræver en velfungerende infrastruktur, drift og supportenhed samt fortsat udvikling af området. Etablering af VDI: VDI (Virtuel Desktop Infrastructure) er en teknologi, hvor en computers normale programmer og services lægges på en central server, ligesom pc ens hukommelse og regnekraft ligger på serveren. Programmerne pakkes virtuelt og sendes til den pågældende pc. Fordelen er, at VDI-teknologien bevirker, at man bliver uafhængig af hvilken type pc eller enhed, der anvendes, idet VDI-teknologien sikrer, at programmerne afvikles ens. P.t. er der etableret ny IT-infrastruktur og VDI løsning på Campusskolen eksklusiv 10. klassecentret, på Vigersted Skoles udskolingsenhed og på Byskovskolens udskolingsenhed.

8 Dette skaber mange nye muligheder, men det betyder også, at man er nødt til at gøre bruge af to forskellige internetopkoblinger. Én opkobling til VDI og én opkobling til eksisterende netværk. Dette medfører udfordringer herunder at elever og medarbejdere ikke kan bevæge sig rundt på skolerne og anvende samme opkobling. Ingen af de 5 øvrige folkeskoler har fået etableret VDI-løsning. Det samme gælder for kommunens specialskoler. Andre mulige anlægsetableringer På Campusskolen er der blevet etableret et lærings- og opholdsmiljø i fællesarealer. Dette miljø er med til at understøtte etableringen af en ungdomskultur. Det har ikke været muligt, inden for de bevilgede midler, at skabe tilsvarende miljøer på Byskovskolen og Vigersted Skole. Ved afsætning af kr kr. til Byskovskolen og kr. til Vigersted Skole vil de to skoler også få mulighed for at etablere tilsvarende læringsmiljøer. Høring Ingen. Økonomi Der anvendes ikke flere ressourcer end det der er afsat i budgettet. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at størstedelen af de kr. ikke skal udmøntes nu, idet der ikke er fuldstændigt overblik over de samlede byggeudgifter. Dog vurderer forvaltningen, at der allerede nu skal igangsættes et arbejde med at etablere VDI-løsning på 10. klassecentret. Dermed vil hele Campusskolen få VDI-løsningen. Ved at igangsætte arbejdet snarest vil eleverne i 10. klasse kunne nå at benytte løsningen i dette skoleår. VDI-løsningen i 10. klassecentret vurderes at koste kr. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at: 1. Der anvendes kr. til etablering af IT-infrastruktur og VDI-løsning i 10. klassecenter på Campusskolen. 2. De resterende midler ikke udmøntes før der er overblik over de samlede byggeudgifter. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. 2. Godkendt, med den tilføjelse, at hvis der er overskydende midler når det samlede byggeri er afsluttet, skal det prioriteres at afsætte kr til lærings- og opholdsmiljøer i fællesarealerne i udskolingsafdelingerne på Vigersted skole og Byskovskolen.

9 4. Orientering om evaluering af proces vedrørende etablering af en ny skolestruktur Åben sag Sagsid: 11/2471 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Bilag 1 evaluering af proces vedrørende etablering af en ny skolestruktur.xls (124719/12) 2 Kommentarer evaluering skolestruktur 2012 (125582/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU I forbindelse med indførslen af den nye skolestruktur, besluttede de faglige organisationer og forvaltningen, at der i slutningen af skoleåret skulle gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt de berørte medarbejdere. Spørgeskemaundersøgelsen skulle bruges som et led i evaluering af processen. Beskrivelse af sagen Beskrivelse af sagen Forvaltningen har i samarbejde med BUPL, DLF, FOA og HK udarbejdet et spørgeskema, som medarbejderne elektronisk havde mulighed for at svare på i perioden d.13. juni til d. 28. juni. (Bilag 1). Målet med skemaerne er at få en viden om den hidtidige proces, og at give bestyrelser, MED-udvalg og ledelserne på skoler indsigt i hvordan de hensigtsmæssigt kan agere fremadrettet for at etablere de nye skoleenheder bedst muligt. Undersøgelsens kommentarer er samlet i bilag 2 Svarprocenten blandt medarbejderne er: Lærere: 55 % SFO personale: 47% Andet personale: 65% Resultatet af undersøgelsen viser følgende tendenser: Tilfredshed med afholdelse af informationsmøder og med den skriftlige information undervejs. Dog nævnes det også, at ikke alle intentioner fra informationsmøderne blev efterlevet efterfølgende Tilfredshed med brugen af kompetenceark, da de gav medarbejderne mulighed for at oplyse om deres kompetencer og om deres ønsker til fremtidig placering. Et flertal af medarbejderne oplevede endvidere, at deres ønsker blev inddraget i forårets fagfordelingsprocesser Åbent hus arrangementerne for medarbejderne i januar blev brugt flittigt at SFO-medarbejderne, mens de fleste lærere ikke fandt det relevant Information fra egen leder om medarbejderplacering var tilfredsstillende Nogle skoler har haft mange opgaver på kort tid (renovering, nedlukning, materialeflytning, personaleflytning, fagfordeling m.m.). Dette har nogle medarbejdere oplevet som et øget arbejdspres X

10 Tilfredshed med fagfordelingsprocesserne på skolerne, idet et flertal af medarbejderne følte sig godt informeret og idet de oplevede at de havde gode muligheder for at afgive ønsker til kommende opgaver Et stort flertal af medarbejderne tilkendegiver, at beslutningen om ny skolestruktur og den proces som efterfølgende blev igangsat har haft en negativ virkning på deres trivsel Høring Ingen formel høring, men evalueringen bygger på en spørgeskemaundersøgelse Økonomi Ingen bevillingsmæssige konsekvenser. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at processen mod at gennemføre en ny skolestruktur generelt er forløbet godt. Det har været en proces, hvor der har været lagt vægt på meget dialog med såvel medarbejdere som forældre og ledelser. Det har ligeledes været en proces, hvor der har været et godt og tæt samarbejde med de faglige organisationer. Forvaltningen vurderer, at begge ovenævnte tiltag har været stærkt medvirkende til, at processen er forløbet godt. Det er også forvaltningens vurdering, at det er meget forskelligt, hvilken virkning processen har haft på den enkelte medarbejder, og at der primært er tre årsager, der dækker over denne forskelighed. Nemlig om medarbejderen fik sine ønsker til skoleplacering opfyldt, om medarbejderen i fagfordelingsprocessen fik sine ønsker til kommende opgaver opfyldt, og i hvilken grad medarbejderens hverdag i foråret var udsat for ændringer som følge af fysiske moderniseringer og ombygninger. Rigtig mange medarbejderes trivsel er påvirket negativt som følge af indførelse af ny skolestruktur. Dette kan aflæses i talmateriale og i kommentarer i spøgeskemaundersøgelsen. Selv om det ikke er et ukendt reaktionsmønster for medarbejdere i store forandringsprocesser, skal vi selvfølgelig have fokus på dette fremadrettet. På skolerne er der iværksat forskellige tiltag der kan underbygge medarbejdertrivsel, og forvaltningen vil sammen med de faglige organisationer lave en trivselsundersøgelse mod slutningen af skoleåret Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at Børne- og Undervisningsudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Taget til efterretning.

11 5. Henvendelse fra Byskovskolen ang. modernisering af lokaler Åben sag Sagsid: 12/19688 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Anlæg Byskovskolen - Benløse afd. - Ansøgning om anlæg 64gang.docx (121452/12) Indledning Sagsgang: Orientering BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU Beslutning X BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Forvaltningen har modtaget en henvendelse fra Byskovskolen ang. modernisering af klasselokaler på Benløse-matriklen. (Vedlagt som bilag). Beskrivelse af sagen Skolens leder Lars Bang, der er afsender af henvendelsen til udvalget, ønsker at modernisere klasselokaler i den bygning der er bygget i Hans argument for moderniseringen er at gøre lokalerne større. Lokalerne der tales om har en størrelse på 46,7-48,5 kvm. I henvendelsen refereres der til en rapport udført af firmaet Friis og Molkte i Rapporten peger på en løsning med at gøre tre lokaler til to lokaler. Dette medfører en lokalereduktion på 2-3 lokaler. Rapporten angiver, at der kan etableres 2-3 klasselokaler i de nuværende administrationslokaler. I givet fald skal der nybygges nye lokaliteter til administrationen. Argumentet for at iværksætte moderniseringen nu er at klassekvotienten er steget på skolen. Dette gælder særligt i ind- og udskoling. Høring Ingen. Økonomi Der er ikke foretaget beregninger på udgiften til denne modernisering og udbygning. Dette kræver en nærmere vurdering af det præcise kvadratmeterbehov for udbygning, og en nærmere vurdering af antallet af klasser der skal sammenlægges. Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at de omtalte lokaler på Byskovskolen ikke har en optimal størrelse, og at det vil skabe bedre rammer for klasseundervisningen hvis de bliver større. Dette er ikke kun udfordring på Byskovskolen, men også på nogle af de andre skoler i kommunen. Derfor vurderer forvaltningen, at der, inden der træffes beslutning om bevilling af anlægsmidler, skal skabes et samlet overblik over det samlede behov på skolerne.

12 Til sidst vurderer forvaltningen, at der på skolerne fortsat skal være fokus på hvordan de bedst muligt kan gøre brug af de eksisterende fysiske rammer - og at disse drøftelser skal inddrages i de videre drøftelser om fremtidens skole i Ringsted Kommune. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at Børne- og Undervisningsudvalget afviser at bevilge anlægsmidler til Byskovskolen, samt at udvalget beder forvaltningen igangsætte et arbejde der kan skabe et samlet overblik over moderniseringsønsker der kan skabe bedre rammer for undervisning og læring på skolerne i Ringsted Kommune. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt, med den tilføjelse at ønsket fra Byskovskolen skal indgå i den videre afdækning.

13 6. Vilkår for dagplejen i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 12/19350 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Bilag 1 - til sag om vilkår for dagplejen aug 2012.docx - 2.docx (126200/12) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU x x Beslutning x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Dagplejen har igennem de forgående år genereret et underskud. På baggrund af de foreløbige budgettal for 2012 er forventningen, at Ringsted Kommunale Dagpleje også vil generere et underskud i Der er derfor behov for at drøfte og træffe beslutning om de fremadrettede vilkår for dagplejen, således at den kan blive økonomisk bæredygtig. Beskrivelse af sagen Efter en årrække med vækst og tilflytning begyndte udviklingen i børnetallet for alvor at vende i Dette, sammenholdt med udvidelse af vuggestuekapaciteten og ændring af børnehavealderen til 2 år og 10 måneder, har medført vigende efterspørgsel til dagplejen. Derfor er kapaciteten til børnepasning for 0-2 årige børn løbende blevet reduceret gennem nedjustering af antallet af dagplejepladser. I starten af 2010 var der lidt over 100 dagplejere og med de seneste afskedigelser, der er gennemført i 2012, vil der primo 2013 være 72 dagplejere med tilsammen 288 pladser. Dagplejens budget og forældrebetalingen i dagplejen er indtil nu baseret på en udnyttelsesgrad af dagplejepladserne på 90 %. Det er imidlertid ikke lykkes at opnå en så høj udnyttelsesgrad, idet dagplejen modsat daginstitutionerne aldrig kan have overbelægning. I 2010 var den gennemsnitlige udnyttelse i dagplejen ca. 84 %, i 2011 var tallet faldet til ca. 78 % og i 2012 forventes udnyttelsen at blive ca. 82 %. Den lavere udnyttelse af dagplejen i 2011 skyldes især det det markante fald i børnetallet for de yngste årgange, og en fortsat lønudgift på afskedigede medarbejdere. Forvaltningen har sammen med ledelsen i dagplejen iværksat en række initiativer i slutningen af 2011 for at minimere antallet af ledige pladser i dagplejen: 1. Procedure og arbejdsgange i forbindelse med visitering af børn til dagplejen er ændret, sådan at nye børn indskrives hurtigere på en ledig plads. 2. Overkapacitet af medarbejdere er minimeret ved afskedigelser af dagplejere 3. Børn indskrevet hos opsagte dagplejere, bliver hos deres dagplejer tiden ud og får ikke som tidligere mulighed for en overflytning til et andet pasningstilbud i dagplejerens opsigelsesperiode. 4. Dagplejernes tillidsrepræsentant har nu fast indskrevet børn.

14 Der har gennem de seneste år ikke været ansat vikarer for de få dagplejere, der har været på barsel, og der er i meget begrænset omfang ansat nye dagplejere, når dagplejere er gået på pension. Det skal samtidig nævnes, at sygefraværet i dagplejen gennem de seneste 3 år har været gns. ca. 4 procent. Dette er lavt sammenlignet med sygefraværet på den øvrige dagtilbudsområde. Selv om udnyttelsen i dagplejen er steget i kraft af de nævnte tiltag, er der stadig store økonomiske udfordringer i dagplejen. Dette skyldes dels ændringer ved den seneste overenskomst, som betyder, at dagplejere også skal have gæstevederlag for børn, som bliver gæsteplaceret i pladser, hvor det allerede indskrevne barn har fri og dels at efterspørgslen til dagplejepladser nu og fremover for alvor daler, som følge af lavere årgange. Forvaltningens vurdering er, at Dagplejens økonomiske merforbrug, når der er opnået fuld effekt af ovenstående tiltag, vil være på ca. 1,3 mio. kr. årligt. Det bliver defor nødvendigt at se på forskellige andre handlemuligheder for dagplejen i fremtiden. Forvaltningen har, bl.a. ved at være i dialog med andre kommuner, lavet beregninger på følgende scenarier: 1. Dagplejebørn tilbydes gæstepasning i daginstitutioner 2. Et antal dagplejere ansættes udelukkende som gæstedagplejere 3. Der etableres et gæste-dagplejehus 4. Der etableres kun dagpleje i bynære områder 5. Et antal dagplejere som er ansat til 4 børn, får kun fast 3 børn indskrevet. Dermed kan de hver kan have to børn i gæstedagpleje 6. Ændre udnyttelsesgraden i dagplejen til 85 %, sådan at budgetforudsætningerne i højere grad stemmer overens med den faktiske udnyttelsesgrad. Dette scenarie indgår i drøftelse i forhold til budget 2013, idet det er nævnt i effektiviseringsforslaget om øget forældrebetaling i dagtilbud. Senarierne er beskrevet i bilag til sagen, hvor de økonomiske konsekvenser er beskrevet. Høring Sagen har ikke været i høring, men der har løbende været dialog mellem forvaltningen og dagplejens ledelse om udfordringerne for dagplejen. Ledelsen i Dagplejen har endvidere drøftet scenarierne med dagplejernes tillidsrepræsentant. Økonomi Da Dagplejen igennem de foregående år har genereret underskud, er målsætningen at der nu træffes beslutninger således at forbrug og budget bringes i balance. De skitserede scenarier har forskellige bevillingsmæssige konsekvenser, hvilket er beskrevet i bilag. Vurdering Kapacitetstilpasningen på 0-2 års området og herunder også den løbende tilpasning af kapaciteten i dagplejen, skal ses i sammenhæng med tilpasning af pladser på det samlede dagtilbudsområdet. Som nævnt har Dagplejen allerede iværksat tiltag, for at øge udnyttelsen i dagplejen. Forvaltningen vurderer dog, at det tillige er nødvendigt at se på andre og flere løsningsmuligheder i bestræbelserne på at gøre dagplejen rentabel.

15 Scenarie 1,2,3 & 5 løser ikke de økonomiske udfordringer, men skaber i stedet et øget forbrug. Da de heller ikke skaber øget pædagogisk kvalitet, er det forvaltningens vurdering, at de ikke skal etableres Muligheden for kun at tilbyde dagpleje i de bynære områder vil betyde, at nogle forældre ville få længere transport med ønsket om dagplejeplads, og en risiko for at flere vil etablere sig som private børnepassere i yderområderne. Dette skyldes bl.a. at forældre i Kværkeby, Gyrstinge, Allindelille og Vetterslev-Høm får længere vej til et pasningstilbud. Hvis denne model vælges, kan det være en mulighed at etablere et vuggestuetilbud i Allindelille og Gyrstinge. Hvis denne mulighed skal undersøges nærmere, bør det gøres i sammenhæng med en undersøgelse af det samlede børnetal i Ringsted. Forvaltningen vurderer, at det vil være hensigtsmæssigt at fastsætte udnyttelsesgraden i dagplejen til 85 % da den giver et mere retvisende billede af den faktiske udnyttelse. Forældrebetalingen for dagplejepladsen skal således hæves fra 2013 med et beløb på ca. 100 kr. pr. mdr. pr. barn. En dagplejeplads vil, på trods af stigningen, forsat være lidt billigere end en vuggestueplads, idet en dagplejeplads i 2012 koster kr., mens en vuggestueplads koster kr. Derudover vil det medføre en merudgift for kommunen på ca. 1,05 mio. kr. Konst. Børne- og Kulturdirektør indstiller: 1. at udnyttelsesgraden for Dagplejen nedsættes til 85 %, og at merudgiften finansieres fra kontoen til særlig støtte på dagtilbudsområdet. Denne konto er i 2012 på 2,4 mio. kr. fordi der indgår gældsafvikling. Efter gældsafvikling i 2013 vil den være på 4,5 mio. kr. Hvis kontoen skal finansiere nedsættelsen af udnyttelsesgrad i Dagplejen vil den reduceres til at være på 3,45 mio. kr. 2. at beslutningen om kun at have Dagplejen i de bynære områder skal indgå i en drøftelse om forholdet mellem børnetal og antal pladser på det samlede dagtilbudsområde. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt. 2. Udvalget tiltræder ikke denne del af indstillingen.

16 7. Orientering om tema-materiale vedr. ny Børne- og ungepolitik Åben sag Sagsid: 12/14120 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Plakat børne- og ungepolitik.pdf (131465/12) 2 Proces- og tidsplan for Ny Børne- og ungepolitik.docx (131459/12) 3 Ny Børne- og ungepolitik temabeskrivelse til medarbejdere.docx (131458/12) Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Børne- og undervisningsudvalget godkendte på sidste møde processen for vedtagelse af en ny Børne- og ungepolitik. Udvalget anmodede om at der blev ændret lidt i processen, så den første Tema-høringsperiode blev forlænget. Her orienteres om hvordan processen præcist kommer til at se ud, og om det Tema-materiale der her midt i august er udsendt til skoler, institutioner og andre interessenter. (Bilag) X Beskrivelse af sagen Som bekendt blev det vedtaget, at processen med at udarbejde en ny Børne- og ungepolitik skal tage udgangspunkt i fem temaer. Disse temaer er beskrevet og konkretiseret yderligere og sendes ud til skoler, institutioner, forvaltninger og andre interessenter medio august. Nogle interessenter primært skoler og institutioner får tillige tilsendt noget hjælpemateriale, som forhåbentlig vil gøre drøftelserne af temaerne mere praksisnære og mere relevante for den enkelte medarbejder. For at nå andre interessenter, primært den enkelte borger, er der fremstillet en plakat, der er ophængt relevante steder, med opfordring til at påvirke processen via hjemmesiden. Der er desuden sat gang i en række initiativer, der skal få børn, familier og borgere i Ringsted til at deltage i processen. Høring Ingen Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser.

17 Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at den skitserede proces, og beskrivelsen af de fem temaer, vil give en god og meningsfuld proces frem mod vedtagelsen af en ny Børne- og ungdomspolitik. Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Taget til efterretning.

18 8. Inddragelse af Borgerpanelet i Temahøring vedr. Børne- og ungepolitik Åben sag Sagsid: 12/14120 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: Indledning Sagsgang Orientering Beslutning BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Børne- og undervisningsudvalget besluttede på mødet før sommerferien at igangsætte en proces frem mod en ny Børne- og ungepolitik. Med denne sag ønskes udvalgets godkendelse af, at Borgerpanelet inddrages i høringsprocessen. X Beskrivelse af sagen På dette møde gives en grundig orientering om de forskellige tiltag, der er iværksat for at få en så grundig og meningsfuld høringsproces som muligt. Det er tidligere aftalt, at det skal godkendes politisk, når Borgerpanelet skal bruges, så derfor kommer denne del af processen på dagsordenen som en særskilt sag. Det er tanken, at Borgerpanelet kan bruges i Temahøringsprocessen, dels til at komme med kvantitative bidrag i forhold til vigtigheden af forskellige temaer, dels med at komme med kvalitative kommentarer til de temaer, der forventes at blive hjørnestenene i den nye Børne og Ungepolitik. Der er ca borgere i borgerpanelet, hvoraf ca. 60 % har hjemmeboende børn. Blandt de relevante deltager i denne undersøgelse forventes en svarrate på ca. 2/3. Det betyder, at Borgerpanelet vil betyde et bidrag til Børne- og ungepolitikken fra forventet ca. 600 Ringsted-borgere. Den præcise udformning af spørgsmålene vil ske i samarbejde med konsulentformaet Promonitor, der administrerer Borgerpanelet og vil kunne ske inden for den økonomiske ramme, der er afsat til drift af Borgerpanelet. Høring Ingen. Økonomi Ingen budgetmæssige konsekvenser.

19 Vurdering Det er forvaltningens vurdering, at Borgerpanelet vil kunne levere væsentlige bidrag, både kvantitativt og kvalitativt, til temahøringen. Børne- og kulturdirektøren indstiller at udvalget godkender brug af Borgerpanelet i forbindelse med udarbejdelse af en ny Børne- og ungepolitik. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Godkendt.

20 9. Udkast til mødeplan 2013 Åben sag Sagsid: 12/19051 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Udkast til møde-kalender2013.pdf (116771/12) Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆU PBU KMU BUU KTU SU AMU Beslutning x x x x x x x x x BY=Byråd, ØK=Økonomiudvalg, ÆU=Ældreudvalg, PBU=Plan- og Boligudvalg, KMU=Klima- og Miljøudvalg, BUU=Børne- og Undervisningsudvalg, KTU=Kultur- og Trivselsudvalg, SU=Sundhedsudvalg, AMU=Arbejdsmarkedsudvalg Udkast til mødeplan for 2012 til endelig vedtagelse i fagudvalg, Økonomiudvalg og Byråd. Beskrivelse af sagen Udgangspunkt for mødeplanen er, at i hver måned holder Økonomiudvalget møde 1. mandag, Byrådet 2. mandag og fagudvalgene ugen efter. Dog med Børne- og Undervisningsudvalget samt Ældreudvalget endnu forskudt 1 uge. Som bilag er udkast til mødeplan. Bemærk, at: uge 7, uge 42 og juli måned er mødefri møder i Økonomiudvalg og Byråd i februar og oktober rykkes en uge frem da uge 7 og 42 holdes mødefri Ældreudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget rykkes frem i marts til en torsdag for at holde Påske-ugen fri. Økonomiudvalget i april er en tirsdag p.gr.a. 2. påskedag Økonomiudvalg og Byrådet i maj rykkes frem p.gr.a. Pinsen. Ældreudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget i maj er en tirsdag p.gr.a. Prinsen Der holdes et ekstra Økonomiudvalgs og Byråds møde i juni (tirsdag den 25.) for at få behandlet sager der ikke kan vente på udvalgsbehandling til august måned. Der holdes ikke møder i Økonomiudvalg og Byråd i august måned Ældreudvalget og Børne- og Undervisningsudvalget holder møde en torsdag i uge 51 pga. julen P.gr.a. valg og fintælling er Plan- og Boligudvalget samt Socialudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget rykket til uge 48. Høring Ingen Direktionen indstiller, at mødeplanen godkendes. Beslutning i Klima- og Miljøudvalget den Godkendt vedr. Klima- og Miljøudvalget

21 Beslutning i Kultur- og Trivselsudvalget den Mødeplanen godkendes med den bemærkning, at mødet d flyttes til d pga. kommunevalget. Beslutning i Plan- og Boligudvalget den Godkendt Beslutning i Socialudvalget den Anbefales godkendt. Ej til stede: Poul Nødgaard, Kim Bonde Beslutning i Arbejdsmarkedsudvalget den Anbefales godkendt. Ej til stede: Poul Nødgaard, Kim Bonde Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Anbefales godkendt.

22 10. Orientering fra formand og forvaltning - august 2012 Åben sag Sagsid: 09/34063 Sagen afgøres i: Børne- og Undervisningsudvalget Bilag: 1 Funktionsbeskrivelse Ringsted Syd-koordinator (121459/12) Indledning Orientering fra forvaltning: Funktionsbeskrivelse for Ringsted syd-koordinator. (Vedlagt som bilag). Orientering til udvalget om kommunens nye logoer. Beslutning i Børne- og Undervisningsudvalget den Formanden orienterede om besøg på Campusskolen sammen med besøgende fra Kutna Hora. Forvaltningen orienterede om: Belægning i Sct. Georgsgården. Elevtal på Kildeskolen. Kærehave skov. Dialog med skoler vedr. virksomhedsrapporter. Status på skolestruktur. Kommunens nye logoer. Funktionsbeskrivelse for Ringsted Syd-koordinator.

23 Underskriftsside Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I Daniel Nørhave (DN) O Britta Nielsen (BN) F Lisbeth Andersen (LA) A Johnny Brown Lundberg Dahlgaard (JBLD) V Klaus Hansen (KH) V

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2012 Dannet den: Tirsdag den 21-08-2012 Mødedato: Mandag den 20-08-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 1/2012 Dannet den: Torsdag den 02-02-2012 Mødedato: Onsdag den 01-02-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:00 Mødested: Vejle Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Mandag den 27-01-2014 Mødedato: Mandag den 16-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-17:40 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HH)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 13/2013 Dannet den: Fredag den 20-12-2013 Mødedato: Torsdag den 19-12-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 14-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 07-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:35 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Birgit Thomsen Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen. Fraværende Jørgen Larsen Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2013 Dannet den: Tirsdag den 27-08-2013 Mødedato: Torsdag den 22-08-2013 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud

Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Skolernes medfinansiering af vidtgående specialundervisningstilbud Åben sag Sagsid: 15/7366 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU KTU SAMU Indstilling x

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 9/2013 Dannet den: Mandag den 09-09-2013 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 18:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta Nielsen

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Tirsdag den 22-08-2017 Mødedato: Mandag den 21-08-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Kongrescentret - Diamanten Medlemmer Sadik

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 11/2017 Dannet den: Onsdag den 20-12-2017 Mødedato: Tirsdag den 19-12-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Plan- og Boligudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Per Flor (pefl) A

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2018 Dannet den: Fredag den 26-01-2018 Mødedato: Tirsdag den 23-01-2018 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan) O Line

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Tirsdag den 26-06-2012 Mødedato: Mandag den 25-06-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30.

Referat. Integrationsråd. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsråd Dannet den: Torsdag den 08-11-2012 Mødedato: Onsdag den 07-11-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Johnny

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Mandag den 26-08-2013 Mødedato: Mandag den 26-08-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 09-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 08-10-2013 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Lokale C Hækkerupsvej 1, mødelokale C.

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:15 UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Referat Møde nr.: 1/2010 Mødedato: torsdag den 21-01-2010 Mødetidspunkt: 19:00-21:15 Mødested: UPPR mødelokale på Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) V Daniel Nørhave

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 12/2013 Dannet den: Onsdag den 27-11-2013 Mødedato: Mandag den 25-11-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Budgetproces for Budget (ØK)

Budgetproces for Budget (ØK) Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26108 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2380803 Åben: Forslag til tidsplan - Budget 2019 Indledning Sagsgang Orientering BY ØK ÆGU PBU KMU BUU

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 10/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9. 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den 01-03-2017 Mødedato: Tirsdag den 28-02-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) V Sadik Topcu

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen

Referat. Ældrerådet. Medlemmer Inger Glerup Jørgen Larsen Inge Jørgensen Niels P. Nielsen Benny Dyhr Jens Chr. Nielsen John Rasmussen Referat Ældrerådet Møde nr.: 4/2014 Dannet den: Mandag den 28-04-2014 Mødedato: Torsdag den 24-04-2014 Mødetidspunkt: 09:00-11:00 Mødested: Grønt mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Inger Glerup Jørgen

Læs mere

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Frivilligråd. Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Frivilligråd Møde nr.: Møde i Frivilligrådet Dannet den: Onsdag den 18-09-2013 Mødedato: Tirsdag den 17-09-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: lilla mødelokale Medlemmer Lis Andersen (Hyldegården

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Tirsdag den 30-10-2012 Mødedato: Mandag den 29-10-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Social Investeringsfond (ØK)

Social Investeringsfond (ØK) Social Investeringsfond (ØK) Åben sag Sagsid: 17/26308 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2388035 Åben: Budgetproces for Budget 2019-2022 (ØK) 2) 2336260 Åben: Underskrevet budgetaftale 2018 Indledning

Læs mere

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune

Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Orientering om Movias analyse af den kollektive trafik i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 16/27767 Sagen afgøres i: Klima- og Miljøudvalget Bilag: 1) 2217534 Åben: Søjlediagrammer- regnskab- 2015.pdf

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Byrådet Møde nr.: 8/2019 Dannet den: Fredag den 05-07-2019 Mødedato: Torsdag den 04-07-2019 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Henrik Hvidesten (hjhehv) Klaus Hansen (hjkh)

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-19:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 2/2014 Dannet den: Tirsdag den 18-02-2014 Mødedato: Mandag den 17-02-2014 Mødetidspunkt: 17:30-19:30 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Klaus Hansen (KH) V Finn

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Gråt, Amtstue Alle Medlemmer Benny Christensen

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 2/2012 Dannet den: Tirsdag den 28-02-2012 Mødedato: Mandag den 27-02-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 5/2012 Dannet den: Torsdag den 31-05-2012 Mødedato: Tirsdag den 29-05-2012 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger

Referat Møde nr.: Dannet den: Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Medlemmer Fraværende Bemærkninger Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 4/2012 Dannet den: Onsdag den 02-05-2012 Mødedato: Mandag den 30-04-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd. Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Referat Det Lokale Beskæftigelsesråd Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Onsdag den 06-03-2013 Mødedato: Onsdag den 27-02-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Mødelokale Nrg. stort Mødelokale i stueetagen

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Byrådet Møde nr.: 12/2007 Mødedato: mandag den 03-09-2007 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 2/2019 Dannet den: Tirsdag den 05-02-2019 Mødedato: Mandag den 04-02-2019 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Britta Nielsen (hjbrni)

Læs mere

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by

Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Autocamperparkeringsplads i Ringsted by Åben sag Sagsid: 14/7014 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1 1697606 Åben: Bilag 1 Dyrskueplads ) autocamperpplads 2 1697615 Åben: Bilag 2 Tværallé.pdf ) autocamperpplads

Læs mere

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget

Referat. Ældre- og Genoptræningsudvalget Referat Ældre- og Genoptræningsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Torsdag den 19-04-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Borgerstuen på Solbakken Medlemmer Benny

Læs mere

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Kultur- og Fritidsudvalget. Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Kultur- og Fritidsudvalget Møde nr.: 10/2019 Dannet den: Fredag den 25-10-2019 Mødedato: Torsdag den 24-10-2019 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Daniel Nørhave (hjdan)

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Onsdag den 28-08-2013 Mødedato: Mandag den 19-08-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 14/2012 Dannet den: Onsdag den 19-12-2012 Mødedato: Tirsdag den 18-12-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Fredag den 16-11-2012 Mødedato: Tirsdag den 13-11-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:50 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Allé 71 Medlemmer Jan Jakobsen Lars

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 4/2017 Dannet den: Onsdag den 26-04-2017 Mødedato: Tirsdag den 25-04-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Sadik Topcu (hjsato) A

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den 20-09-2012 Mødedato: Tirsdag den 18-09-2012 Mødetidspunkt: 17:15-18:15 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00

Referat. Byrådet. Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Referat Møde nr.: 10/2008 Mødedato: mandag den 11-08-2008 Mødetidspunkt: 19:00-20:00 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Finn Andersen (FA) V Thorkil Mølgaard (TM) V Henrik Hvidesten

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 7/2017 Dannet den: Onsdag den 23-08-2017 Mødedato: Tirsdag den 22-08-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:24 Mødested: Ringsted Sportscenter Medlemmer Per Nørhave

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 2/2018 Dannet den: Onsdag den 21-02-2018 Mødedato: Tirsdag den 20-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Ringsted Sportcenter Medlemmer Daniel Nørhave

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 11-10-2017 Mødedato: Tirsdag den 10-10-2017 Mødetidspunkt: - 19:00 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) Palle

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-10:30.

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-10:30. Referat Ældrerådet Møde nr.: 2012/01 Dannet den: Tirsdag den 24-01-2012 Mødedato: Torsdag den 19-01-2012 Mødetidspunkt: 08:30-10:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 7/2011 Mødedato: mandag den 20-06-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 7/2011 Mødedato: mandag den 20-06-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 7/2011 Mødedato: mandag den 20-06-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet

Referat. Folkeoplysningsrådet Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Møde i Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 14-03-2018 Mødedato: Tirsdag den 13-03-2018 Mødetidspunkt: 16:30-17:15 Mødested: Harhoff BEMÆRK at mødet afholdes

Læs mere

Referat. Handicaprådet

Referat. Handicaprådet Referat Handicaprådet Møde nr.: 3/2013 Dannet den: Mandag den 25-03-2013 Mødedato: Tirsdag den 12-03-2013 Mødetidspunkt: 17:30-18:40 Mødested: Grå mødelokale, Amtstue Alle Medlemmer Jan Jakobsen Ib Ipsen

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 5/2013 Dannet den: Tirsdag den 23-04-2013 Mødedato: Mandag den 22-04-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:00 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Tirsdag den 27-06-2017 Mødedato: Torsdag den 08-06-2017 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Frivilligrådsmøde

Referat. Frivilligrådsmøde Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådsmøde Dannet den: Tirsdag den 02-05-2017 Mødedato: Torsdag den 27-04-2017 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15.

Referat. Integrationsrådsmøde. Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15. Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådsmøde Dannet den: Mandag den 17-09-2012 Mødedato: Torsdag den 13-09-2012 Mødetidspunkt: 18:15-20:15 Mødested: Gråt mødelokale Amtsstue Alle 71 Medlemmer

Læs mere

1 Faggruppe? Pædagog 70 Pædagogisk ass./ Pædagogmedhjælp 32 Lærer 191 Sekretær 10 Andre 13

1 Faggruppe? Pædagog 70 Pædagogisk ass./ Pædagogmedhjælp 32 Lærer 191 Sekretær 10 Andre 13 Bilag 1 Evaluering af skolestruktur Ringsted Kommune Kære medarbejdere Dette skoleår har været præget af beslutningen om etablering af ny skolestruktur. Den nye skolestruktur medfører store forandringer

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 2/2017 Dannet den: Tirsdag den 20-02-2018 Mødedato: Mandag den 19-02-2018 Mødetidspunkt: 17:30-18:00 Mødested: Byskovskolen afd. Benløse Medlemmer Klaus

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 9/2018 Dannet den: Tirsdag den 23-10-2018 Mødedato: Mandag den 22-10-2018 Mødetidspunkt: 18:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Klaus Hansen (hjkh) V

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Dannet den: Onsdag den Mødedato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 15-11-2017 Mødedato: Tirsdag den 14-11-2017 Mødetidspunkt: 16:30-18:30 Mødested: Møderum 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES)

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 8/2018 Dannet den: Torsdag den 20-09-2018 Mødedato: Mandag den 17-09-2018 Mødetidspunkt: 18:00-18:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Klaus Hansen (hjkh) V

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 30. maj 2005 via Magistraten PRIORITERET SAG Tlf.

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 1/2013 Dannet den: Tirsdag den 22-01-2013 Mødedato: Mandag den 21-01-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:15 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt:

REBILD KOMMUNE. REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Børne- og Ungdomsudvalget. Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: REFERAT EKSTRAORDINÆRT MØDE Mødedato:. Mødetidspunkt: 20:00. (dialogmøde kl. 19.00 20.00) Sted: Suldrup Skole, Hjedsbækvej 289, Suldrup Møde slut: 22:25 Fraværende: Børge Olsen Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar)

Fraværende Per Petersen (Røde Kors Ringsted), Mikkel Benzner (Kirkens Korshær og Cafe Dagmar) Referat Frivilligrådet Møde nr.: Frivilligrådet Dannet den: Torsdag den 26-04-2018 Mødedato: Onsdag den 25-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Møderum 1 Rønnedevej 9, 4100 Ringsted Medlemmer Jan

Læs mere

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen

Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen Bilag: Beslutning om at lægge skoleafdelinger sammen D. 22. oktober 2014, Børne- og ungesekretariatet Baggrund Byrådet besluttede med vedtagelsen af budget 2015 at iværksætte en proces med henblik på at

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 22-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 21-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej 1 Medlemmer Sadik Topcu (ST)

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 3/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-21:07

Referat. Byrådet. Møde nr.: 3/2013 Dannet den: Onsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-21:07 Referat Byrådet Møde nr.: 3/2013 Dannet den: Onsdag den 20-03-2013 Mødedato: Mandag den 11-03-2013 Mødetidspunkt: 19:00-21:07 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) Henrik Hvidesten

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Hedensted Rådhus, mødelokale nr. 3 Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 3/2019 Dannet den: Tirsdag den 19-02-2019 Mødedato: Mandag den 18-02-2019 Mødetidspunkt: 18:00-19:00 Mødested: Harhoff Medlemmer Klaus Hansen (hjkh) V

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2019 for Børne- og Familie-udvalget Resume Sektor Område Bemærkning Børn og unge med Specialiseret børne- og særlige behov ungeområde Merforbrug jævnfør disponeringen. Dagtilbud

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den Mødedato: Torsdag den Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 9/2017 Dannet den: Fredag den 03-11-2017 Mødedato: Torsdag den 02-11-2017 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Rønnedevej Medlemmer Per Nørhave (hjpen) O Torben

Læs mere

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte

De tre scenarier er nærmere beskrevet i notatet angående ny skolestruktur, jf. vedlagte GLADSAXE KOMMUNE Børne- og Kulturforvaltningen Børne- og Undervisningsudvalgets møde d. 17.05. 2011. Sag nr. 89. NOTAT Dato: 17.05.2011 Ny skolestruktur - tre scenarier Børne- og Undervisningsudvalget

Læs mere

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune

Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Servicemål på byggesager i Ringsted Kommune Åben sag Sagsid: 18/3543 Sagen afgøres i: Plan- og Boligudvalget Bilag: 1) 2419056 Åben: Bilag 1 - Servicemålaftale mellem KL og Regeringen december 2015 2)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00.

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Referat Ældrerådet Møde nr.: 7/2012 Dannet den: Mandag den 27-08-2012 Mødedato: Torsdag den 23-08-2012 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager

Læs mere

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:30

Referat. Byrådet. Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 19:00-22:30 Referat Byrådet Møde nr.: 8/2013 Dannet den: Tirsdag den 23-09-2014 Mødedato: Mandag den 09-09-2013 Mødetidspunkt: 19:00-22:30 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Henrik Hvidesten

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 2/2011 Mødedato: mandag den 28-02-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget. Møde nr.: 2/2011 Mødedato: mandag den 28-02-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 2/2011 Mødedato: mandag den 28-02-2011 Mødetidspunkt: 18:30-20:30 Mødested: Hækkerupsvej Medlemmer Sadik Topcu (ST) A Kisser Franciska Lehnert (KFL) I

Læs mere

Referat. Sundhedsrådet

Referat. Sundhedsrådet Referat Sundhedsrådet Møde nr.: Sundhedsrådet Dannet den: Onsdag den 11-12-2013 Mødedato: Tirsdag den 03-12-2013 Mødetidspunkt: 17:00-19:00 Mødested: Knud Lavard Centeret, mødelokale 1 Medlemmer Henrik

Læs mere

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup

Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup Giørtz Plads 2, 6760 Ribe Dato 20. juni 2016 Gæstedagpleje i Egeknoppen, Grimstrup I forbindelse med forslaget om at lukke dagplejen i Grimstrup pga. et lavt børnetal sammenholdt med den overskydende fysiske

Læs mere

Referat. Sundhedsrådet

Referat. Sundhedsrådet Referat Sundhedsrådet Møde nr.: 1 Dannet den: Torsdag den 07-03-2013 Mødedato: Tirsdag den 05-03-2013 Mødetidspunkt: 17:00-18:30 Mødested: Knud Lavard Centret, Mødelokale 1, 1. sal Eksercerpladsen 1 4100

Læs mere

NYT STED: Rønnedevej 9, 4100 Ringsted. Mødelokale 1.

NYT STED: Rønnedevej 9, 4100 Ringsted. Mødelokale 1. Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Dannet den: Onsdag den 13-11-2013 Mødedato: Tirsdag den 12-11-2013 Mødetidspunkt: 16:30-18:15 Mødested: Lokale C NYT STED: Rønnedevej 9, 4100

Læs mere

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget

Referat. Børne- og Undervisningsudvalget Referat Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr.: 5/2017 Dannet den: Tirsdag den 16-05-2017 Mødedato: Mandag den 15-05-2017 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Dagmarskolen Medlemmer Sadik Topcu (hjsato)

Læs mere

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014

Økonomivurdering. 1. kvartal 2014 Økonomivurdering 1. kvartal 2014 Børn og Ungdomsudvalget Område Korr. budget inkl. overf. Forventet regnskab ØKV1 ØKV2 ØKV3 Afv. ØKV1 Børn med særlige behov 76,2 69,2-7,0 Spec. soc. område - myndighed

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15

Referat. Plan- og Boligudvalget. Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Referat Plan- og Boligudvalget Møde nr.: 11/2010 Mødedato: onsdag den 24-11-2010 Mødetidspunkt: 18:00-18:15 Mødested: Kongressen Medlemmer Thorkil Mølgaard (TM) V Gunnar Christiansen (GC) A Per Nørhave

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: 9/2012 Dannet den: Torsdag den 20-09-2012 Mødedato: Mandag den 17-09-2012 Mødetidspunkt: 17:30-18:30 Mødested: Mødelokale TF Medlemmer Svend-Erik Jakobsen (SEJ)

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den Mødetidspunkt: 08:30-11:30. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/02 Mødedato: torsdag den 24-02-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:30 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Referat. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Referat Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Møde nr.: 5/2018 Dannet den: Fredag den 20-04-2018 Mødedato: Onsdag den 18-04-2018 Mødetidspunkt: 17:00-18:00 Mødested: Regnbuen, Frejasvej 27-31 Medlemmer Britta

Læs mere