REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)"

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen, Stig Møller, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Merete Nielsen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Martin Rasmussen, Nina Skov-Lauridsen, Pia Tørving, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen, Lars Bregnehøj, Mette Greisen, Jørgen Bang-Petersen, Henrik Nielsen, Finn Udsen, Susan Bøg Nielsen. Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen Afbud: Jan Steffensen, Anne Møllegaard Mortensen, Per Diget, Steen Møller, Ib Haahr, Ann Poulsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Jens Marling, Karsten Kjærby Christiansen. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) DAGSORDEN: Tema: Erfaringer fra rekrutterings- og opkvalificeringsprojekt til Robotindustrien v. Niels Kristoffersen, Mploy 1. Meddelelser fra formand 1.1. Opfølgning på Beskæftigelseskonferencen d. 23. maj Formandskabets møde med Vækstforum/Region Syddanmark, 28. juni Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde den 28. marts Eksempler på initiativer til imødegåelse af mangelproblemer 2.4. Proces for revision af positivlisten 2.5. Mødekalender Orienteringspunkter 3.1. Udspil fra ekspertgruppen for voksen-, efter- og videreuddannelse 3.2. Rekruttering, forår Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.4. Status på reformer og indsats 3.5. Flere skal med 3.6. Orientering om status på forvaltningssager 3.7. Status på samspil med Vækstforum/Region Syddanmark 3.8. Status på forbrug af den regionale uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft 4. Eventuelt

2 Tema: Erfaringer fra rekrutterings- og opkvalificeringsprojekt til Robotindustrien v. Niels Kristoffersen, Mploy Niels Kristoffersen orienterede kort om baggrunden for opkvalificeringsforløbet, opkvalificeringsforløbets opbygning, indhold og resultater, og om perspektiver ift. mulighederne for evt. at opskalere opkvalificeringsforløbet og udbrede det til hele Fyn. Niels Kristoffersens plancher fra oplægget er vedlagt referatet.

3 Pkt. 1.1: Opfølgning på Beskæftigelseskonferencen d. 23. maj 2017 Det indgår i Rådets Strategi- og handleplan 2017, at der afholdes en beskæftigelseskonference, hvor gode eksempler på indsats kan formidles. vje Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. RAR Fyns Beskæftigelseskonference blev afholdt tirsdag den 23. maj 2017 på Boltinggaard Gods i Ringe. Der var godt 100 deltagere, som repræsenterede politikere og embedsmænd fra kommunerne/regionen, faglige organisationer, a-kasser, uddannelsesinstitutioner samt medlemmer af RAR Sydjylland. Overskrifterne for programmet var: Velkomst og kort præsentation af RAR Fyns Strategi- og udviklingsplan Nye udfordringer på arbejdsmarkedet med automatiserings- og digitaliseringsbølgen Robotbranchens efterspørgsel efter arbejdskraft Blue Oceans Robotics behov for arbejdskraft samt strategi for sikring heraf bl.a. gennem et bredt samarbejde med beskæftigelsessystemet Styrket grundlag for målrettet opkvalificering Fra ledig til ansat i robotbranchen Fra ufaglært til faglært uddannelsesløft fra strategi til praksis Knap 40 % af deltagerne har meldt tilbage på den udsendte evaluering. Over 70 % vurderer deres udbytte af dagen alt i alt til over middel. 65 % svarer over middel til relevans af dagens oplæg. Eksempler på kommentarer: Bortset fra lydproblemer, og at det (som vanligt) absolut mest er for det private område, synes jeg konferencen var god. Rigtigt gode og relevante oplæg. Meget interessant og relevant. Elendige stole og dårlig lyd, men ellers flotte rammer og dejlig mad. En god konference med flere meget inspirerende indlæg, og kombinationen rigtig god. Lidt træls at der er bøvl med lyden! Konferencen blev dækket af TV2 Fyn: Oplæg fra dagen er lagt ud på Rådets hjemmeside: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd - Beskæftigelseskonference 2017 Meddelelsen blev taget til efterretning.

4 Pkt. 1.2: Formandskabets møde med Vækstforum/Region Syddanmark, 28. juni 2017 vje Mødet er en fortsættelse af møderækken påbegyndt i foråret 2016 med henblik på drøftelse af fælles og/eller koordinerede initiativer til fremme af udbuddet af kvalificeret arbejdskraft i Sydjylland. Møderne indgår i regi af aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi Sekretariatet indstiller, at Rådet tager meddelelsen til efterretning. Formandskabet for Rådet har modtaget invitation og program for mødet, der afholdes i Vejle den 28. juni Deltagerne på mødet er repræsentanter for relevante fora på uddannelses-, beskæftigelses-, og erhvervsområdet i Syddanmark. Programpunkter: 1. Velkomst v. Stephanie Lose, Regionsrådsformand, Region Syddanmark 2. Kort oplæg om manglen på kvalificeret arbejdskraft i Syddanmark 3. Tema-drøftelse: Styrkelse af kompetencer inden for teknologi, digitalisering og naturvidenskab 4. Opfølgning på sidste møde: Status på initiativerne, som blev vedtaget på sidste møde, samt drøftelse af evt. nye forslag inden for temaerne Flere unge til erhvervsuddannelserne og Øget voksen- og efteruddannelse. Orientering og fælles drøftelse om udfordringerne med vejledningsindsatsen i grundskolen. Orientering og fælles drøftelse om bedre transportmuligheder til erhvervsuddannelserne. 5. Næste skridt Meddelelsen blev taget til efterretning.

5 2.1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt Godkendelse af referat fra møde den 28. marts 2017 et fra møde den 28. marts 2017 blev godkendt.

6 Pkt. 2.3: Eksempler på initiativer til imødegåelse af mangelproblemer hah Af Strategi- og handleplan 2017 fremgår, at Rådet på hvert møde drøfter den aktuelle situation på det fynske arbejdsmarked og behovet for initiativer. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter at undersøge mulighederne for at gennemføre et fælles fynsk rekrutterings- og opkvalificeringsprojekt målrettet virksomheder inden for robotområdet. Desuden indstilles, at formandskabet bemyndiges til at anbefale en BERansøgning om midler til projektet, hvis det bliver relevant. På mødet vil sekretariatet give en status på udviklingen på arbejdsmarkedet i RAR Fynområdet og præsentere eksempler på initiativer til forebyggelse af mangelproblemer. Der vil herunder blive orienteret om det fynske rengøringsprojekt, hvor Odense Kommune er tovholder. Projektet har med Rådets anbefaling fået bevilget midler fra BER-puljen. Nyt initiativ inden for Robot-området Jf. mødets tema har Mploy udarbejdet en erfaringsopsamling på et rekrutterings- og opkvalificeringsprojekt, som Odense Kommune har gennemført her i foråret. Projektet er målrettet virksomheder inden for robotklyngen. På Rådets beskæftigelseskonference den 23. maj fremgik det af oplæggene, at der forventes et stort antal jobåbninger for såvel højtuddannede som faglærte og ufaglærte inden for robotklyngen. Det foreslås derfor, at Rådet beslutter, at sekretariatet med afsæt i erfaringsopsamlingen fra Mploy undersøger mulighederne for at gennemføre et lignende opskaleret projekt med deltagelse af alle fynske kommuner. Det skal fortsat være i tæt samarbejde med virksomheder inden for klyngen, Odense Robotics og relevante uddannelsesinstitutioner. Det skal understreges, at udgangspunktet i de fynske kommuner ikke udelukker rekrutteringssamarbejde med øvrige kommuner. Pga. ansøgningsfristen til BER-puljen i efteråret foreslås, at formandskabet bemyndiges til at anbefale en BER-ansøgning om midler til projektet, hvis det bliver relevant. Presse Opfølgning på pressehistorier fremgår af bilaget. Eksempler på initiativer til forebyggelse af mangelproblemer, RAR Fyn juni 2017 Erfaringsopsamling: Opkvalificering til robotindustri Opfølgning på pressehistorier Sekretariatets indstilling blev godkendt. Rådet ytrede tilfredshed med listen over eksempler på initiativer til forebyggelse af mangelproblemer. Sekretariatet arbejder videre med listen, der løbende opdateres.

7 Pkt. 2.4: Proces for revision af positivlisten vje/hfp/uch Det Regionale Arbejdsmarkedsråd drøfter 2 gange årligt, hvilke korte erhvervsrettede kurser der skal fremgå af positivlisten for den regionale uddannelsespulje. Rådet har i marts måned 2017 besluttet positivlisten gældende for 1. april til 30. september 2017, og skal på mødet i september godkende en revideret liste med virkning fra 1. oktober 2017 til 31. marts Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender forslag til proces for revision af positivlisten gældende fra 1. oktober Desuden indstilles, at Rådet har opmærksomhed på kurser relevante for robotprojekter. Den gældende regionale positivliste er udarbejdet med udgangspunkt i Arbejdsmarkedsbalancen og øvrig regional viden om erhvervsområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder, og som kan afhjælpes ved opkvalificering af ledige dagpengemodtagere med korte erhvervsrettede kurser. Pr. 30. juni 2017 bliver en ny arbejdsmarkedsbalance offentliggjort, hvilket giver anledning til, at Rådet foretager en mindre revision af den nuværende positivliste. Grundlaget for revision af positivlisten er nye mangelområder på Arbejdsmarkedsbalancen i forhold til de mangelområder, der danner grundlaget for den nuværende positivliste. Rådet har tidligere besluttet, at der ved revisionen ikke slettes kurser på positivlisten, da denne kun har været tilgængelig i et relativt kort tidsrum. Færre ændringer af positivlisten kan øge jobcentrenes anvendelse af kurserne, idet aftaler med uddannelsesinstitutionerne om køb af pladser eller holdforløb kræver en vis planlægningshorisont. Det foreslås at Rådet beslutter følgende proces for revision af positivlisten: Sekretariatet sender de forventede få nye stillingsbetegnelser inden for mangelområder i høring hos uddannelsesinstitutionerne med henblik på tilbagemelding om relevante kurser/uddannelsesforløb. Kurserne/uddannelsesforløbene tilføjes den nuværende positivliste og forelægges Rådet til godkendelse på mødet i september Intet Rådet godkendte den foreslåede proces for revision af positivlisten.

8 Pkt. 2.5: Mødekalender 2018 EBM/uch Rådet fastlægger en gang årligt mødeplan for det kommende år. På mødet den 22. september 2016 besluttede Rådet, at planlægningen af det kommende års møder fremover skal behandles på Rådets juni-møde. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og beslutter mødedatoer for Rådets møder i Rådet afholder som udgangspunkt 5 årlige møder. Mødedatoer fastlægges blandt andet ud fra, hvilke punkter der skal behandles. Det foreslås, at møderne i 2018 er følgende datoer: 25. januar 22. marts 21. juni 27. september 29. november Møder afholdes, når ikke andet besluttes, kl i Arbejdsmarkedskontoret. Formandskabsmøder er efter aftale med formandskabet fastlagt til: 15. januar 12. marts 11. juni 13. september 15. november Møder i formandskabet afholdes, når ikke andet besluttes, kl i Arbejdsmarkedskontoret. Sagsudvalget mødes som udgangspunkt den første torsdag hver anden måned eller efter behov. De resterende møder afholdes som skriftlige høringer. Sagsudvalgets møder begynder, når ikke andet besluttes, kl Mødekalender for Sagsudvalget behandles på Sagsudvalgets førstkommende fysiske møde. Endelig mødekalender lægges på hjemmesiden. Intet. Rådet godkendte den foreslåede mødekalender for Sekretariatet sender kalenderindkaldelser.

9 Pkt. 3.1: Udspil fra ekspertgruppen for voksen-, efter- og videreuddannelse vje Regeringen nedsatte i september 2016 en ekspertgruppe som et led i trepartsforhandlingerne. Formålet var at få anbefalinger til, hvordan et voksen-, efter- og videreuddannelsessystem kan indrettes, så det modsvarer udfordringerne fra et arbejdsmarked i forandring. Ekspertgruppens rapport blev offentliggjort den 13. juni Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Udgangspunktet for ekspertgruppens arbejde er et arbejdsmarked, hvor efterspørgsel efter kvalificeret arbejdskraft er stigende, og virksomhedernes behov for kompetenceudvikling løbende under forandring. En udvikling som ikke mindst er præget af den teknologiske udvikling inden for anvendelsen af robotter og automatisering. Udviklingen stiller store krav til voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet. Ekspertgruppen har i deres rapport givet 13 anbefalinger til opbygning af et nyt VEUsystem under overskrifterne: Et sammenhængende voksen-, efter- og videreuddannelsessystem En stærk og målrettet erhvervsrettet voksen- og efteruddannelsesindsats Modernisering af partsstyringen De 13 anbefalinger fremgår af rapporten, som kan hentes via linket nedenfor. Den videre proces er, at rapporten og anbefalingerne indgår i trepartsforhandlingerne, hvor første møde er torsdag den 22. juni. Forhandlingerne fortsætter i efteråret. Link til Ekspertgruppens rapport: Nye kompetencer hele livet Orienteringen blev taget til efterretning. Rådet afholder på et senere møde en temadrøftelse som opfølgning på den kommende trepartsaftale vedr. voksen-, efter- og videreuddannelse.

10 Pkt. 3.2: Rekruttering, forår 2017 hfp/uch STAR har offentliggjort ny opdateret Arbejdsmarkedsbalance gældende for 1. halvår I den anledning udarbejder STAR publikationen Rekruttering, der giver et overblik over rekrutteringsproblemernes omfang på det danske arbejdsmarked. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings undersøgelse af virksomhedernes rekrutteringssituation for foråret 2017 giver en indikation af omfanget og karakteren af manglen på arbejdskraft virksomheder har på landsplan svaret på, om de forgæves har forsøgt at rekruttere nye medarbejdere. Virksomhederne repræsenterer ca. 40 pct. af landets samlede beskæftigelse. Undersøgelsen viser en stort set uændret situation i rekrutteringsudfordringerne sammenlignet med samme periode for et år siden. I Danmark har der været ca forgæves rekrutteringer, svarende til 0,6 pct. af beskæftigelsen. Det er et fald på 1 pct. i forhold til samme periode for et år siden. Men det er værd at bemærke, at der har været en stigende udvikling siden Der er forskel på udviklingen i de forskellige RAR-områder. På Fyn er der således en stigning i antallet af forgæves rekrutteringer og dermed fortsat en skærpet mangelsituation. I RAR-Fyn udgør de forgæves rekrutteringer 1.008, svarende til 0,5 pct. af beskæftigelsen, hvilket er lige under niveauet for hele landet. Langt hovedparten af virksomhederne har ikke problemer med at rekruttere den ønskede arbejdskraft, og undersøgelsens konklusioner viser desuden: 70 procent af landets virksomheder har ikke haft behov for at rekruttere nye medarbejdere i foråret Af de 30 procent af landets virksomheder, der har haft behov for at rekruttere nye medarbejdere, har 24 procent af virksomhederne succesfuldt rekrutteret medarbejdere, mens 6 procent af landets virksomheder har oplevet udfordringer i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere. Link til: Rekruttering, forår 2017 (forventes snarest offentliggjort) Orienteringen blev taget til efterretning. Der var forslag om, at sekretariatet udarbejder en top 5 liste over stillingsbetegnelser, hvor udviklingen i rekrutteringssituationen er særlig kritisk på det fynske arbejdsmarked.

11 Pkt. 3.3: Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Af bilaget Nøgletal for arbejdsmarkedet fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: Der ses en stigende beskæftigelse det seneste år på Fyn. Den fynske beskæftigelse er det seneste år steget med fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,8 pct. Beskæftigelsen på landsplan det seneste år stiger med 1,7 pct. svarende til flere fuldtidsbeskæftigede. Beskæftigelsen er steget absolut mest i i Odense med godt 500 flere fuldtidsbeskæftigede, svarende til 0,7 pct. Herefter følger Svendborg med 280 og Assens med næsten 140 flere beskæftigede. Jobomsætning: Er stigende og størst inden for brancherne offentlig sektor, handel, bygge/anlæg og industri. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer, er steget på Fyn men uændret på landsplan. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,5 pct. af de beskæftigede, hvilket er lige under niveauet for hele landet. Her udgør de forgæves rekrutteringer 0,6 pct. af den samlede beskæftigelse. Udviklingen i ledigheden: Bruttoledigheden er stort set uændret på Fyn, men ledighedsprocenten er med 5,2 pct. stadig over landsniveauet på 4,2 pct. Den laveste ledighed er i Middelfart, og den højeste ledighed ses i Odense. På Fyn har Assens det største fald i ledigheden på 10,7 pct. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fyn-området at stige med personer, svarende til 1,7 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for bygge/anlæg, Metal og 3F. STAR har udarbejdet et Jobbarometer til brug ved samtaler med ledige i jobcentre og a- kasser. Jobbarometret er et koncentreret udtræk fra Arbejdsmarkedsbalancen af jobmulighederne for udvalgte stillingsbetegnelser tilpasset, hvad der er mest relevant for gruppen af ledige i den enkelte kommune. Jobbarometret er tænkt som et redskab til at gøre samtalerne med ledige mere jobrettede. For nærmere beskrivelse, se bilaget. Nøgletal for arbejdsmarkedet, RAR Fyn, juni 2017 Link til Jobbarometer Vagn Jensen orienterede kort om udviklingen i beskæftigelsen og i ledigheden. Orienteringen blev taget til efterretning.

12 Pkt. 3.4: Status på reformer og indsats EMB/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyns område. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Fyn har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Fyns område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse, og RAR Fyns reduktion afspejler den på landsplan. Status på reformer og indsats viser: RAR Fyn har en højere andel end på landsplan af udsatte borgere på offentlig forsørgelse. Antallet af borgere på offentlig forsørgelse er faldende, men mindre på Fyn end på landsplan. En øget virksomhedsrettet indsats giver gode resultater, og bl.a. for borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats lavere i RAR Fyn sammenlignet med hele landet. RAR Fyn har et fald samlet set i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Faldet i RAR Fyns område svarer til faldet på landsplan. Andelen i det samlede sygefravær er højere i RAR Fyns område sammenlignet med landsgennemsnittet og er stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt, er steget det sidste år og afspejler nu niveauet for hele landet. Andelen der modtager dagpenge er højere i RAR Fyns område sammenlignet med hele landet, men faldet i antallet af dagpengemodtagere er også større. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Fyn er på et lavere niveau end landsgennemsnittet. Status på reformer og indsats, RAR Fyn, juni 2017 Tove Michaelsen orienterede kort om status på reformer og indsats, herunder om en ny måling i relation til brugen af ordinære timer for udsatte grupper. Orienteringen blev taget til efterretning.

13 Pkt. 3.5: Flere skal med MKR RAR Fyn følger løbende op på indsatsen for udsatte grupper, jf. Rådets Strategi- og handleplan Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Flere skal med er et satspuljefinansieret initiativ, som har til formål at understøtte, at flest mulige borgere i puljens målgruppe opnår hel eller delvis fodfæste på arbejdsmarkedet i form af ordinære timer. Der er afsat 262,5 mio. kr. på finansloven for perioden Midlerne fordeles til kommunerne baseret på, hvor mange borgere i målgruppen den enkelte kommune har. Målgruppen for initiativet er aktivitetsparate modtagere af kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse med fem år eller længere i kontanthjælpssystemet. Alle landets jobcentre har haft mulighed for at søge midler til Flere skal med. 89 har søgt og får tilsagn om deltagelse i initiativet. I RAR Fyn er alle jobcentre på nær et enkelt med i Flere skal med. Baggrunden for Flere skal med er, at der aktuelt er borgere på landsplan, som har været i kontanthjælpssystemet i fem år eller længere. Mange af disse borgere har ikke modtaget en aktiv beskæftigelsesindsats inden for det seneste år, og mange har komplekse problemer ud over ledighed. Kontanthjælp skal være en midlertidig ydelse, og der er derfor afsat midler til at understøtte, at så mange som muligt i målgruppen hjælpes tættere på arbejdsmarkedet. Indsatsmodellen i Flere skal med består af tre faser. Indledningsvist skal borgerne igennem en visitationsfase, hvor det vurderes, om man er klar til en aktiv beskæftigelsesindsats (= indsatsgruppen), om der er så alvorlige sociale problemer, at man skal have hjælp efter den sociale lovgivning, eller om arbejdsevnen er nedsat i en grad, der nødvendiggør indstilling til kommunens rehabiliteringsteam med henblik på et fleksjob, et ressourceforløb eller en førtidspension. De borgere, der vurderes at være i indsatsgruppen, skal matches med en personlig jobformidler. I anden fase af indsatsmodellen skal borgere have et jobmatch med en virksomhed med en klar aftale om fremmødetimer, opgaver, opfølgning og ordinære timer. Den tredje fase af indsatsmodellen omhandler fastholdelse af jobbet og progression i de ordinære timer. Her får borgeren løbende opfølgning med fokus på progression. Slutmålet med indsatsmodellen for borgeren er at komme i job eller uddannelse. Der udvælges en ekstern evaluator og proceskonsulent til Flere skal med. Intet Orienteringen blev taget til efterretning.

14 Pkt. 3.6: Orientering om status på forvaltningssager EBM/EVE/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er med henblik på, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Siden sidste rådsmøde har der ikke været nogen sager om arbejdsfordeling ud over 13 uger. Varslinger: Der har ikke været varslinger siden sidste møde. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har ikke været nogen sager om arbejds- og opholdstilladelse siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er ikke godkendt samfundstjenestesteder siden sidste møde. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til arbejdsmarkedsbalancen, giver Top 20-listerne for løntilskud et billede, hvor der er overvægt af stillingsbetegnelser inden for gode beskæftigelsesmuligheder. De resterende er inden for mindre gode beskæftigelsesmuligheder eller paradoksområder. Den overvejende del af de 20 stillingsbetegnelser i virksomhedspraktik er inden for gode beskæftigelsesmuligheder efterfulgt af mindre gode beskæftigelsesområder og paradoksområder. Stillingsbetegnelserne inden for nytteindsats er primært inden for det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Status på forvaltningssager. Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 3.7: Status på samspil med Vækstforum/Region Syddanmark Der er en række snitflader mellem beskæftigelses- og erhvervspolitik, og RAR Fyn og Vækstforum/Region Syddanmark har gensidigt valgt observatører, som deltager i hhv. rådsmøderne og Vækstforum. EBM/uch Formandskabet for Rådet deltager desuden i aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi , jf. pkt Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Der var møde i Vækstforum den 12. juni Af særlig interesse kan følgende dagsordenspunkter nævnes: Temadrøftelse: Digitalisering og Industri 4.0 Regeringens Digitale Vækstpanel offentliggjorde den 9. maj 2017 sine anbefalinger til en samlet strategi for Danmarks digitale vækst. Vækstpanelets hovedkonklusioner præsenteres. Ansøgning: Styrket erhverv i gadeplan. Formålet er at tilbyde kompetenceudviklingsforløb inden for digitalisering og e-handel til mindre special-detailhandlende på Sydfyn (Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland, Ærø) mhp. at øge omsætning og jobskabelse. Ansøgning: Foreningen til Markedsføring af ferieturismen i Syddanmark (FOMARS). Formålet er at fortsætte og forstærke den positive udvikling i turismeomsætning og overnatninger for internationale turister i hele Region Syddanmark gennem markedsføringssamarbejder. Ansøgning: Syddanske Signaturoplevelser. Formålet er kortlægge og analysere Sønderjyllands og Fyns potentialer inden for udvikling af cykelturisme. Vækstforums Handlings- og Investeringsplan Status på erhvervspartnerskabsaftalen mellem Udvikling Fyn og Syddansk Vækstforum. Scale-up Denmark status på udbud inden for Robotteknologi og Oplevelseserhverv. Region Syddanmarks Vækstbarometer, 2. kvartal Fælles syddansk indsats vedrørende kvalificeret arbejdskraft, jf. pkt Næste møde i Vækstforum er den 27. september Link til referat fra møde i Vækstforum den 12. juni 2017 Orienteringen blev taget til efterretning. Sekretariatet spørger Vækstforum, om der er ansøgninger ift. EU-puljen vedr. social inklusion.

16 Pkt. 3.8: Status på forbrug af den regionale uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft vje/hfp/uch Status for påbegyndte kurser for den regionale uddannelsespulje og påbegyndte forløb for uddannelsesløft er offentliggjort i maj Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Der foreligger status på den regionale uddannelsespulje for perioden 2015, 2016 og de to første måneder af Status viser, at der i puljens første år i 2015 ikke blev bevilget forløb i større omfang. Den væsentlige årsag er formentlig, at alle aktører skulle lære puljen at kende, og hvordan den skulle benyttes. Det har så også vist sig i 2016, hvor antallet af forløb stort set blev fordoblet, og forløb blev bevilget på landsplan. I de to første måneder af 2017 er der påbegyndt forløb. Fordelt på RAR har Fyn påbegyndt forløb i 2016 og 212 forløb i de to første måneder i Der er således også på Fyn god brug af puljen og en markant stigende udvikling sammenlagt for 2016 og 2017 i forhold til Med beskæftigelsesreformen er der afsat en pulje til et uddannelsesløft af ledige dagpengemodtagere, der er over 30 år, og som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse. Puljen til uddannelsesløft benyttes ikke i særligt stort omfang, men status viser, at der er en stigning i brugen af puljen. Således steg antallet af påbegyndte forløb i hele landet fra 155 i 2015 til 364 i 2016 og i de første måneder af 2017 er antallet på 107. Der er således en stigende tendens. En tendens som også ses i udviklingen i RAR Fyns område. Status på forbrug af den regionale uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft. Orienteringen blev taget til efterretning.

17 Pkt. 4: Eventuelt Der var intet under Eventuelt. et blev godkendt den 29. juni 2017 Erling Møller Nielsen Formand Tove Michaelsen Arbejdsmarkedschef

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 30. november 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 21-01-2016 Status på reformer og indsats RAR Fyn Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-11--2018 November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy 1 ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy INDHOLD I MIT OPLÆG 2 Kort om formålet med og rammer for analysen Hovedresultater fra analysen

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs -, Beskæftigelses - og kulturudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 06-06-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Juni 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 12-01--2019 Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 27. september 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Stig Møller, Merete Nielsen,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Netværk om beskæftigelsesreformen

Netværk om beskæftigelsesreformen Netværk om beskæftigelsesreformen 1. November 2016 i Aalborg Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Trepartsaftalen Forebyggelse af rekrutteringsudfordringen Flere praktikpladser Voksen- og efteruddannelse Voksen-

Læs mere

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn

Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn AMK-Syd 04-09--2019 Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet i september 2019 Stadig beskæftigelsesfremgang i hele landet og på Fyn Fokus i udviklingen på arbejdsmarkedet er den fortsatte positive udvikling

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 17-03--2019 Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg

Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Status på reformer og indsats. Jobcenter Esbjerg Borgere på offentlig forsørgelse 21% af borgerne i Esbjerg/Fanø er på offentlig forsørgelse. Det svarer til gennemsnittet i Syddanmark. Der har været et

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 28. september 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget onsdag den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland

Status på reformer og indsats RAR Vestjylland Status på reformer og indsats Vestjylland Marts 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats Nordjylland Februar 2017 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen.

Indstilling: Forretningsudvalget indstiller, at Det Lokale Beskæftigelsesråd godkender dagsordenen. R e f e r a t Indholdsfortegnelse Dagsorden for Møde i Det Lokale Beskæftigelsesråd Mødedato 28. august 2014 Mødetid 9.00 12.00 Mødested Nygade 56 Skjern lokale 2 Fraværende Afbud fra Linda Nielsen i stedet

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 14-11-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 08-03-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019 STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS RAR SYDJYLLAND - marts 219 Benchmark for hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet. Hvis målingen har en positiv værdi, så har kommunen færre på

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland

Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Status på reformer og indsats RAR Nordjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 17-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland januar 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere