REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding"

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas Andresen, Birgit Kjærside Storm, Preben Jensen, Lene Stejnicher, Erik Lauritzen, Eva Lundgren, Brian Errebo- Jensen, Henrik Vallø, Lars M. Bjørnhardt, Lars Møldrup, Diana Mose Olsen, Azael Carl Bakit Larsen, Jens Troldborg, Henny Kristiansen, Marianne Lauridsen, Thorsten Lücke Observatører og andre: Carsten Holm, Birgitte Lambrechtsen Afbud: Jens Gaarde Gad, Kjeld Agervig Jakobsen, Gitte Ottosen, Ellen Dall, Henrik Larsen, Connie Andersen, Bo Beck Jørgensen, Ann B. Poulsen Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Ellen Bisgaard (referent) DAGSORDEN Tema: Oplæg om industriprojekterne i Øst- og Vestjylland v. projektleder Lasse Jungberg 1. Meddelelser fra formand Beslutningspunkter 2.1. Positivlisten for den regionale uddannelsespulje 2.2. Program for Rådets beskæftigelseskonference Styrkede muligheder for opkvalificering 3. Orienteringspunkter 3.1. Erfaringer fra industriprojekterne i Øst- og Vestjylland 3.2. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.3. Status på mangel- og paradoksproblemer samt initiativer 3.4. Status på reformer og indsats Efterfølgende punkter gennemgås ikke på mødet Orientering om status på forvaltningssager 3.6. Status for samspil med Vækstforum/Region Syddanmark 4. Eventuelt

2 Tema: Oplæg om industriprojekterne i Øst- og Vestjylland v. projektleder Lasse Jungberg Lasse Jungberg orienterede om resultaterne fra metodeudviklingsprojekterne i Øst- og Vestjylland ift. samarbejdet om at skaffe kvalificeret arbejdskraft til metalindustrien. Lasse Jungberg havde bl.a. fokus på, hvordan erfaringerne kan bruges fremover også i andre brancher og ift. andre målgrupper. Lasse Jungbergs plancher fra oplægget er vedlagt referatet. Der var til punktet udarbejdet en oversigt over eksempler på lignende opkvalificeringsprojekter i RAR Sydjyllands område. Der var forslag om, at formandskabet udvælger et af disse opkvalificeringsprojekter til tema i et kommende møde mellem formandskabet for RAR og VEU-Centerrådenes formandskaber.

3 Pkt. 2.1: Positivlisten for den regionale uddannelsespulje HFP/VJE/uch Rådet godkendte på møde i januar 2017 en liste over stillingsbetegnelser som et hjælperedskab i udarbejdelsen af den endelige positivliste for den regionale uddannelsespulje. Den endelige liste er nu udarbejdet og består af de kortere erhvervsrettede uddannelsesforløb, som jobcentrene kan få en højere refusion på. Sekretariatet indstiller, at Rådet godkender positivlisten gældende fra 1. april Jobcentrene kan bevilge uddannelse til ledige, hvor det vurderes at være den korteste vej til varig beskæftigelse. Det vil altid være en individuel, konkret vurdering, hvor der både tages hensyn til den lediges ønsker og baggrund samt virksomhedernes behov for arbejdskraft. Positivlisten er Rådets mulighed for at fremhæve uddannelsesforløb inden for særlige områder med forventninger om jobåbninger, hvor jobcentrene kan få en højere refusion på udgifter til uddannelse. Listen udelukker således ikke, at der kan bevilges uddannelsesforløb uden for listen, hvis det i den konkrete situation vurderes at være vejen til job. På baggrund af listen over stillingsbetegnelser, som Rådet godkendte på mødet i januar, har sekretariatet haft listen i høring i jobcentre, a-kasser og uddannelsesinstitutioner. Proces og principper for udarbejdelse af listen har desuden været drøftet i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangelproblemer. Høringen har resulteret i et stort antal uddannelsesforløb inden for de områder, som Rådet har udvalgt. Sekretariatet har bearbejdet høringsresultatet til den endelige positivliste, som er vedlagt som bilag. Listen er grupperet efter erhvervsgruppe og vil senere blive lagt over i et mere brugervenligt elektronisk format med mulighed for søgning. Der er lagt flg. principper til grund for udarbejdelse af listen: Kurserne skal relatere til listen over stillingsbetegnelser godkendt på rådsmødet i januar Der skal være tale om kortere, erhvervsrettede uddannelsesforløb. Dvs. følgende kurser tages ikke med på listen: Almene kurser som eks. grundlæggende IT, officepakken, regning, dansk som andet sprog o.lign. samt almene ledelseskurser. Der er i alt 587 forløb på den nye liste mod 482 forløb på den nuværende. Årsagen skal ses i et arbejdsmarked med flere mangelområder end i 2016 pga. udviklingen på arbejdsmarkedet med stigende beskæftigelse og faldende ledighed. Dermed er der flere fagområder som danner grundlaget for listen. I 2016 omfattede listen således 12 erhvervsgrupper, som er steget og omfatter i erhvervsgrupper. Forslag til endelig positivliste for RAR Sydjylland. Notat om tilblivelsen af positivlisten for RAR Sydjylland. Rådet godkendte positivlisten gældende fra 1. april med følgende ændringer: Agroassistent (svin) modul 1 og Agroassistent (svin) modul 2 udgår. Ved alle kurser anføres antal dage. Antal ECTS anføres ved alle de kurser, hvor ECTS points anvendes. Sekretariatet undersøger, om det er muligt at følge op på, hvilke kurser på listen der anvendes mest.

4 Pkt. 2.2: Program for Rådets beskæftigelseskonference 2017 LKJ/VJE/uch Rådet besluttede på møde i januar 2017, at der skal afholdes en beskæftigelseskonference i Det fremgik af sagsfremstillingen, at et udkast til program vil blive forelagt Rådet på mødet i marts måned. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender skitse til program for beskæftigelseskonference 2017 med evt. ændringer. I Rådets Strategi- og handleplan 2017 understreges, at vejen til at lykkes med opgaven går via et bredt samarbejde med alle, der har indflydelse på det sydjyske arbejdsmarked. Formålet med konferencen er først og fremmest at samle et bredt udsnit af repræsentanter for de beskæftigelsespolitiske aktører, således at succes-cases kan udbredes og formidles til hele RAR Sydjyllands område. Samtidig er det en lejlighed til at profilere RAR Sydjylland og præsentere Strategi- og handleplan 2017 for deltagerkredsen. Programmet tager udgangspunkt i Rådets højt prioriterede opgave med at understøtte forebyggelsen af mangel på arbejdskraft og er bygget op af følgende elementer: Velkomst og præsentation af Strategi- og handleplan 2017 Et indledende oplæg om de store bevægelser og forskydninger på arbejdsmarkedet: Industri 4.0 med nye digitale tjenester forandrer arbejdsmarkedet hastigt i en lang række brancher. Virksomhedernes kompetencebehov ændrer sig, og efterspørgslen på kvalificeret arbejdskraft er i konstant udvikling. Herefter sættes der fokus på erfaringer med forskellige redskaber til opkvalificering og veje til job med deltagelse af ledelsesrepræsentanter og TR fra virksomheder: En virksomheds erfaringer med opkvalificeringsjob el.lign. Et konkret eksempel på uddannelsesplanlægning i en virksomhed v. Danfoss Kolding. Som et billede på en alternativ tilgang til indsatsen for mere udsatte borgere præsenteres: Vejen til job på cykel v. Alpe D'Huez cykelholdet fra Aabenraa. Målgruppe for konferencen: Kommunale udvalgspolitikere, JC-centre/kommunale forvaltninger, a-kasser, brancheorganisationer, uddannelsesinstitutioner (og deres bestyrelser) m.fl. Konferencen afholdes: Den 7. juni 2017 på Scandic Kolding fra kl. 9 til 13 med efterfølgende frokost. Intet. Sekretariatets indstilling blev godkendt.

5 Pkt. 2.3: Styrkede muligheder for opkvalificering LKJ/VJE/uch I trepartsaftalen er der kommet nye uddannelsesmuligheder, der styrker de lediges mulighed for at blive opkvalificeret. De tiltagende lokale rekrutteringsudfordringer samt senere års erfaringer med beskæftigelsesreformens initiativer har givet anledning til en tilpasning af uddannelses- og opkvalificeringsinitiativerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter og godkender udsendelse af brev til kommunernes beskæftigelsespolitiske udvalg, som giver et overblik over de styrkede muligheder for opkvalificering med evt. ændringer. For ledige er der skabt nye muligheder for opkvalificering og uddannelse i halen på de seneste trepartsforhandlinger. Paletten af ordninger inden for målrettet opkvalificering og uddannelse er blevet set efter i sømmene, hvilket har givet anledning til en række justeringer, som indfases i disse måneder. For at bidrage til et overblik over diverse ændringer er der udarbejdet et notat, der beskriver og sammenfatter disse. Dette fremsendes af Arbejdsmarkedskontor Syd til jobcentercheferne i de sydjyske kommuner. Med afsæt heri vurderes det relevant, at RAR Sydjylland fremsender et brev til de beskæftigelsespolitiske udvalg med samme information og med en opfordring til en politisk drøftelse af de nye muligheder for målrettet opkvalificering og uddannelse. Udkast til brev til de beskæftigelsespolitiske udvalg. Rådet godkendte brevet til de beskæftigelsespolitiske udvalg om styrket fokus på målrettet opkvalificering med følgende ændringer/tilføjelser: Brevet rettes til, så ordvalget i opfordringen fremstår skarpere. Opkvalificering fremhæves som middel til at imødegå en situation med mangel på arbejdskraft. Rådet ønsker en tilbagemelding på anvendelsen af ordningerne. Rådet besluttede desuden, at der til Rådets beskæftigelseskonference den 7. juni 2017 medbringes målrettet informationsmateriale om de styrkede muligheder for opkvalificering af ledige mhp. at nå ud til en bredere række af aktører inden for det beskæftigelses- og uddannelsespolitiske felt.

6 Pkt. 3.1: Erfaringer fra industriprojekterne i Øst- og Vestjylland EBM/uch I hhv. Øst- og Vestjylland er der i 2016 gennemført 2 industriprojekter, hvor centrale aktører (Dansk Metal, 3F, Dansk Industri, VEU-centre, jobcentre, RAR Vestjylland/RAR Østjylland/AMK Midt-Nord) har samarbejdet om metodeudvikling ift. at skaffe kvalificeret arbejdskraft til metalindustrien. Som led i Trepartsaftalen ønskes projekterfaringerne videreformidlet til de øvrige regionale arbejdsmarkedsråd. På mødet vil de to projekter blive præsenteret som tema af projektlederen fra AMK Midt- Nord. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Projekternes hovedformål var metodeudvikling ift. samarbejde mellem aktørerne inden for de væsentlige processer i en efteruddannelses- og opkvalificeringsindsats: En systematisk virksomhedskontakt. Systematisk udsøgning af ledige. Et effektivt match mellem virksomheder og kommende medarbejdere. Målrettede uddannelses- og opkvalificeringsforløb. Væsentlige erfaringer: Lokale samarbejdsgrupper/netværk med faglige organisationer, jobcentre og uddannelsesinstitutioner fungerer godt. Det er en forudsætning, at der er en klar rollefordeling og aftaler om ansvar for en given opgave. Tværkommunal central koordinering og styring af aktiviteterne er påkrævet. Forhåndskendskab til virksomhederne, f.eks. gennem TR-netværk, er en fordel. Fælles virksomhedsbesøg (jobcenter, faglige organisationer/a-kasser, uddannelsesinstitutioner) fungerer godt. Et samarbejde mellem jobcentre, faglige organisationer og a-kasser er en stor fordel ift. kontakten til de ledige. Der er f.eks. supplerende udsøgningsmuligheder. Faglige organisationer/a-kasser har stort kendskab til medlemmerne og kan motivere til uddannelse. Jobcentre har yderligere viden om uddannelses- og opkvalificeringsmuligheder. Uddannelsesaktiviteter skal følge i umiddelbar forlængelse af informationsmøde for at forhindre stort frafald. Tværkommunalt samarbejde og VEU-koordinering er forudsætninger for etablering af uddannelseshold. Slutevaluering for Industriprojekt Østjylland (for særligt interesserede vedlagt i bilagsmaterialet). Slutevaluering for Industriprojekt Vestjylland (for særligt interesserede vedlagt i bilagsmaterialet). Orienteringen blev taget til efterretning, jf. også oplæg og drøftelse under temaet.

7 Pkt. 3.2: Nøgletal for udvikling på arbejdsmarkedet HFP/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Sydjylland-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Af notatet fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: er det seneste år steget med fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,8 pct. På landsplan er stigningen på 1,4 pct. Der er fremgang i beskæftigelsen efter arbejdssted i flere af de sydjyske kommuner. Der ses fremgang i Billund, Vejle, Haderslev, Kolding, Aabenraa, Vejen, Fredericia og Varde mens antallet af arbejdspladser i det seneste år er gået tilbage i Middelfart, Tønder, Sønderborg og Esbjerg/Fanø (4. kvt 2016). Jobomsætning: Er stigende og størst inden for den offentlige sektor samt bl.a. brancherne handel, industri og bygge/anlæg. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer, er stort set uændret. Omfanget er på 0,6 pct. af de beskæftigede, hvilket er lige under niveauet på landsplan, som ligger på 0,7 pct. Udviklingen i ledigheden: Den sæsonkorrigerede ledighed er steget med 291 personer fra oktober til november 2016 i RAR Sydjylland. Den sæsonkorrigerede ledighed er nu på personer eller 3,7 pct. af arbejdsstyrken i RAR Sydjylland. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: Frem mod 2017 forventes beskæftigede. Det svarer til en samlet stigning i perioden på 1,5 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst fald hos 3F og HK samt funktionærer og tjenestemænd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. Orienteringen blev taget til efterretning, jf. også Peter Graversens orientering under pkt. 3.3.

8 Pkt. 3.3: Status på mangel- og paradoksproblemer samt initiativer vje/uch Af Strategi- og handleplan 2017 fremgår, at Rådet på hvert møde drøfter mangel- og rekrutteringssituationen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. På mødet vil sekretariatet give en status på udviklingen på arbejdsmarkedet i RAR Sydjylland med inddragelse af materiale fra bl.a.: Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet Foreløbig opfølgning på virksomheder, som har meldt tilbage i forbindelse med Arbejdsmarkedsbalancens survey, at de ønsker, at jobcentret kontakter dem. Herudover vil Ole Kjær rapportere fra møde i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangelproblemer. Opfølgning på pressehistorier fremgår af bilaget. Opfølgning på pressehistorier. Peter Graversen orienterede om nøgletal på arbejdsmarkedet, om opfølgningen på virksomheder, som ifm. Arbejdsmarkedsbalancen har ønsket, at jobcentret kontakter dem, samt om det nye redskab: Virksomhedsoverblik. Plancher fra oplægget er vedlagt referatet. Ole Kjær orienterede om mødet i Rådets arbejdsgruppe vedr. mangelproblemer, herunder om arbejdsgruppens overvejelser vedr. paradoksområder. Orienteringen blev taget til efterretning.

9 Pkt. 3.4: Status på reformer og indsats THN/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Sydjyllandområdet. I et bilag er udvalgte figurer sat i perspektiv i forhold til øvrige RAR-områder, som besluttet på møde i Rådet i januar Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Sydjylland har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Sydjyllands område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse. Status på reformer og indsats viser, at: RAR Sydjylland har en højere andel af udsatte borgere på offentlig forsørgelse end på landsplan, og både på landsplan og i Sydjylland ses en mindre stigning. En øget virksomhedsrettet indsats og brug af mentor giver gode resultater, og bl.a. for borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats højere i RAR Sydjylland sammenlignet med hele landet. RAR Sydjylland har et fald samlet set i antallet af borgere på kontant- og uddannelseshjælp. Faldet i RAR Sydjylland er større end på landsplan. Andelen i det samlede sygefravær i forhold til befolkningen er højere i Sydjylland end hele landet, men er faldende. Andelen for hele landet er svagt stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt, er højere i Sydjylland sammenlignet med niveauet for hele landet. Andelen af dagpengemodtagere er lavere og faldet i antallet større i RAR Sydjyllands område sammenlignet med hele landet. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Sydjylland er på niveau med landsgennemsnittet. Status på reformer og indsats, RAR Sydjylland. Tillæg til Status på reformer og indsats. Orienteringen blev taget til efterretning.

10 Pkt. 3.5: Orientering om status på forvaltningssager EBM/EVE/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er med henblik på, at Rådet kan følge udviklingen. Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Arbejdsfordelinger: Der er siden sidste rådsmøde godkendt 1 arbejdsfordeling ud over 13 uger omfattende 3 personer. Varslinger: Der har siden sidste møde været 4 afsluttede varslinger omfattende 388 afskedigelser. Arbejds- og opholdstilladelser: Der er siden sidste møde behandlet 1 sag, der vedrører arbejdstilladelse på 1 virksomhed. Samfundstjeneste: Der er siden sidste møde behandlet 1 sag, der vedrører samfundstjeneste. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til arbejdsmarkedsbalancen, giver Top 20-listerne for løntilskud et billede, hvor der er en overvægt af stillingsbetegnelser inden for gode jobmuligheder. De resterende er inden mindre gode beskæftigelsesmuligheder, efterfulgt af mangel- og paradoksområder. Den overvejende del af de 20 stillingsbetegnelser i virksomhedspraktik er inden for gode beskæftigelsesmuligheder, efterfulgt af mindre gode beskæftigelsesområder, samt enkelte inden for mangel- og paradoksområder. Stillingsbetegnelserne inden for nytteindsats er primært inden for det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Status på forvaltningssager. Orienteringen blev taget til efterretning.

11 Pkt. 3.6: Status for samspil med Vækstforum/Region Syddanmark EBM/uch Der er en række snitflader mellem beskæftigelses- og erhvervspolitik, og RAR Sydjylland og Vækstforum/Region Syddanmark har gensidigt valgt observatører, som deltager i hhv. rådsmøderne og Vækstforum. Formandskabet for Rådet deltager desuden i aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi Sekretariatet indstiller, at Rådet tager orienteringen til efterretning. Der er møde i Vækstforum den 20. marts Af særlig interesse kan følgende dagsordenspunkter nævnes: Temadrøftelse: Scale-up Denmark etablering af elitetræningscentre (i Syddanmark inden for områderne: Energieffektive teknologier, Offshore industri, Sundheds- og Velfærdsteknologi, Robotteknologi, Oplevelseserhverv) Ansøgning: EUD Student formålet er at sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft i form af flere faglærte inden for efterspurgte tekniske erhvervsuddannelser Industri 4.0 som vækstskaber og oplæg om ny bred indsats (digital omstilling af syddanske SMV er) Vækstrettet kompetenceudvikling herunder branchepartnerskaber oplæg til ny bred indsats for kvalificeret arbejdskraft Analyse af virksomhedernes forventninger til 2017 (SMV er) Næste møde i Vækstforum er den 12. juni Link til dagsorden til møde i Vækstforum den 20. marts 2017 Orienteringen blev taget til efterretning.

12 Pkt. 4: Eventuelt Der var intet under Eventuelt. godkendt 23. marts 2017 Marita Geinitz Peter Graversen 1. næstformand for Rådet Arbejdsmarkedsdirektør

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 6. februar 2018 kl. 8.15-9.00 i forbindelse med strategiseminar på Sinatur Hotel Haraldskær, Skibetvej 140, 7100 Vejle Deltagere: Jens Gaarde

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 7. juni 2018 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Jens Gaarde Gad, Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 16. marts 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 15-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Bornholm RAR-møde onsdag den 13. februar 2019 mødematerialet er fortroligt, indtil mødet er afholdt Møde i Arbejdsmarkedsrådet, onsdag den 13. februar 2019 kl. 12.00-15.00 Mødet afholdes Paradisvej 3, 3700 Rønne DAGSORDEN 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 26. september 2018 Punkter til

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 16-11-2015 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 17-01-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland januar 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 19-01-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Januar 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019

STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS. RAR SYDJYLLAND - marts 2019 STATUS PÅ RESULTATER OG INDSATS RAR SYDJYLLAND - marts 219 Benchmark for hvordan kommunerne samlet set klarer sig på beskæftigelsesområdet. Hvis målingen har en positiv værdi, så har kommunen færre på

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 23. november 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 12. maj 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Peder Pedersen, Bjarne Jensen Deltagere

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale

Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale Bilag til pkt. 13 Udkast til VEU samarbejdsaftale 1 Skitse til samarbejdsaftale mellem: Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Østjylland og Centerrådet for VEU center MidtØst Centerrådet for VEU center Østjylland

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 07-09-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan

RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan RAR Hovedstaden 2. udkast RAR Hovedstaden Strategi- og handlingsplan 2019-2022 Januar 2019 Indholdsfortegnelse Forord 1. Afhjælpning og forebyggelse af rekrutteringsudfordringer 2. Opkvalificeringsindsatsen

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 14-11-2018/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland November 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 11-09-2016 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland september 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland REFERAT AF Møde i Sagsudvalget Sydjylland Den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz (formand), Lene Stejnicher, Bjarne Jensen, Peder Pedersen, Azael

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 12-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 28. september 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget onsdag den 5. oktober 2016 kl. 8.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Mødet afholdes hos AMK Øst. Dagsorden Mødet afholdes hos AMK Øst Dagsorden Punkter til beslutning 1. Godkendelse af dagsorden 2. af møde i RAR den 12. december 2018 3. Meddelelser fra formandskabet 4. Temadrøftelse: Udenlandsk arbejdskraft,

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 11-03-2019/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Marts 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 09-03-2016 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2016 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland

AMK-Syd /HFP. Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland AMK-Syd 06-01-2019/HFP Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Sydjylland Januar 2019 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Forum for Rekruttering og beskæftigelse

Forum for Rekruttering og beskæftigelse Borger & Arbejdsmarked Jobcenter Referat Forum for Rekruttering og beskæftigelse Fredag den 20.02.2015 kl. 11:00-13:00 i Mødelokale A (3.etage), Jobcenter Esbjerg Exnersgade 33, 6700 Esbjerg Tilstede:

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2019 kl. 13.00-15.00 på Fuglsangcentret, Søndermarksvej 150, 7000 Fredericia Deltagere: Marita Geinitz, Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen,

Læs mere

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-03-2018 Marts 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR

6. Drøftelse af indstillinger i forbindelse med sagsfremstillinger til RAR 10. marts 2016 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Gert Jørgensen, næstformand Carsten Bloch Nielsen, næstformand Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK Øst Helle Klein, AMK Øst (referent) Dagsorden

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 15-09-2018 September 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der

Læs mere

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord

Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen. september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Temadag om uddannelsesordninger i beskæftigelsesindsatsen september 2016 Arbejdsmarkedskontor Midt Nord Dagens program Velkommen og formål med dagen Uddannelsesordningerne og hvad vi har i vente trepartsaftalerne

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016

Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen. 7. december 2016 Nye uddannelsesmuligheder i trepartsaftalen Baggrund Beskæftigelsesreformen fra 2014: Fokus på et reelt uddannelsesløft til de grupper, som havde mest behov. Nu et par års erfaring med reformens initiativer.

Læs mere

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd

Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn. AMK-Syd Udviklingen på arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 13-06-2018 Juni 2018 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Arbejdsmarkedskontor Syd

Arbejdsmarkedskontor Syd Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne Mere relevant og fleksibelt AMU-udbud Èn indgang til vejledning/tilmelding/godtgørelse Omstilling på arbejdsmarkedet RAR-model udarbejdeskoordination

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 1. kvt. 213 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kommune I denne rapport sættes

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland

Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland Referat af formandskabsmøde - RAR Østjylland 26. oktober 2016 kl. 13.30 15.30 HK Østjylland, Sødalsparken 22, Brabrand Deltagere RAR: Jakob B. Wätjen, Viggo Thinggaard og Hans Halvorsen AMK: Schmidt, Henrik

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland

RAR Sydjylland Sagsudvalget Sydjylland Til medlemmerne af Sagsudvalget Til suppleanterne til orientering Den 4. august 2016 Dagsorden til møde i Sagsudvalget torsdag den 11. august 2016 kl. 14.00 Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding 1.

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 17-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere