Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder."

Transkript

1 REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. september 2017 kl Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen, Stig Møller, Charlotte Stigkjær Jacobsen, Erik Vind Frost, Nina Skov-Lauridsen, Pia Tørving, Anne Jørgensen, Mette Greisen, Henrik Nielsen, Susan Bøg Nielsen, Jan Steffensen, Anne Møllegaard Mortensen, Per Diget, Ann Poulsen, Bo Hansen, Jens Marling, Susan Bøg Nielsen, Erling Jensen. Observatører og andre: Niels Peter Nielsen, Birgitte Lambrechtsen og Morten Binder. Afbud: Steen Møller, Bjarne Nielsen, Merete Nielsen, Martin Rasmussen, Vibeke Ejlertsen, Lars Bregnehøj, Ib Haahr, Anne Mette Markussen. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen (referent). DAGSORDEN: Tema: RAR og den beskæftigelsespolitiske agenda v. Morten Binder, direktør i STAR 1. Meddelelser fra formand 1.1. Formandskabets møde med Region Syddanmark d. 28. juni 2. Beslutningspunkter 2.1. Godkendelse af dagsorden 2.2. Godkendelse af referat fra møde d. 29. juni Revision af positivlisten 2.4. Strategiseminar 3. Orienteringspunkter 3.1. Ministermål Status for regionale initiativer inden for mangelområder 3.3. Opfølgning på rengørings- og robotinitiativer 3.4. Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet 3.5. Status på reformer og indsats 3.6. Status på Flere skal med 3.7. Nytteindsats: Inspiration til anvendelse af ordningen 3.8. Orientering om status på forvaltningssager 3.9. Status på anvendelsen af målrettet opkvalificering Samspil med Vækstforum/Region Syddanmark 4. Eventuelt

2 Pkt. 1.1: Formandskabets møde med Region Syddanmark den 28. juni vje/uch Formandskabet for RAR Fyn havde den 28. juni 2017 møde med Region Syddanmark i regi af aktionsplan for kvalificeret arbejdskraft, som indgår i udmøntningen af Region Syddanmark og KKR s Vækst- og Udviklingsstrategi. Mødet den 28. juni 2017 tog udgangspunkt i, at vi skal forvente, at digitalisering og automatisering får stigende betydning for efterspørgslen efter kompetencer i de kommende år. Danmark har et godt udgangspunkt, men udviklingen går hurtigt og kræver opmærksomhed. Derfor var hovedtemaet på mødet, hvordan vi kan bidrage til, at arbejdsstyrken får de rette kompetencer inden for teknologi, digitalisering og naturvidenskab, så vi fortsat kan være i front. I tilknytning til temaet blev 7 initiativer præsenteret. RAR Fyn er direkte involveret i initiativ G: Branchespecifikke kompetenceløft af ufaglærte og faglærtes IT- og digitale kompetencer: RAR Fyn og RAR Sydjylland drøfter på førstkommende møder muligheder for, at jobcentre kan give et IT-løft til relevante ledige, samt gennemgår positivlisten for at sikre, at den rummer de nødvendige relevante digitale kurser. Hertil drøfter RAR Fyn og RAR Sydjylland mulighederne for, at arbejdsmarkedets parter igennem deres organisationer, fx LO og DI, i højere grad kan opfordre deres medlemmer til et omfattende digitalt kompetenceløft af deres medarbejdere. Temaet blev taget op på Rådets Beskæftigelseskonference den 23. maj Desuden er der andre initiativer i gang. Odense Kommune er i færd med at afdække virksomhedernes efterspørgsel efter IT-kompetencer og udbuddet af arbejdskraft bl.a. dimittender fra lokale/regionale IT-uddannelser i de kommende år. Der er udarbejdet en IT-rapport af Damvad, som følges op af møder med virksomheder og uddannelsesinstitutioner. LO Fyn planlægger i samarbejde med VEU-centerråd Fyn en konference om opkvalificering af ledige og beskæftigede med bl.a. IT-kompetencer i lyset af de afsluttede trepartsforhandlinger. Mht. relevante digitale kurser på positivlisten har AMK sammenholdt IT-kurserne med de kompetencer, der efterspørges i jobannoncer, og fundet fin overensstemmelse. Intet. Til referatet vedlægges: fra møde i Region Syddanmark d. 28. juni 2017 Udkast til brev til de tre ministre, jf. initiativ G i referatet fra Region Syddanmark Damvad-rapporten fra Odense kommune.

3 Pkt. 2.3: Ajourføring af positivlisten for den regionale uddannelsespulje hfp/uch Det Regionale Arbejdsmarkedsråd drøfter 2 gange årligt, hvilke korte erhvervsrettede kurser der skal fremgå af den regionale positivliste. Rådet har i marts måned 2017 besluttet positivlisten gældende for 1. april til 30. september 2017, og skal på mødet i september godkende en revideret liste med virkning fra 1. oktober 2017 til 31. marts Sekretariatet indstiller, at Rådet drøfter forslag til revision af positivlisten og godkender, at positivlisten udvides med listen over forslag til nye kurser med virkning fra 1. oktober I vedlagte notat omtales forslag til revision af den gældende positivliste, der skal gælde fra 1. oktober 2017 til 31. marts Den gældende regionale positivliste er udarbejdet med udgangspunkt i Arbejdsmarkedsbalancen og øvrig regional viden om erhvervsområder, hvor der forventes jobåbninger inden for de kommende 6 måneder, og som kan afhjælpes ved opkvalificering af ledige dagpengemodtagere med korte erhvervsrettede kurser. Pr. 30. juni 2017 blev en ny arbejdsmarkedsbalance offentliggjort, hvilket giver anledning til, at Rådet foretager en mindre revision af den nuværende positivliste. Grundlaget for revision af positivlisten er nye mangelområder på Arbejdsmarkedsbalancen i forhold til de mangelområder, der danner grundlaget for den nuværende positivliste. I notatet belyses de enkelte stillingsbetegnelser. Sekretariatet har foretaget en høring af relevante uddannelsesinstitutioner mht. kurser/uddannelsesforløb inden for disse få nye stillingsbetegnelser. Derudover har sekretariatet drøftet de nye stillingsbetegnelser med Rådets arbejdsgruppe vedr. mangel og modtaget indmeldinger om relevante kurser fra LO-siden i RAR Fyn. De indmeldte kurser/uddannelsesforløb, som Rådet beslutter skal med, vil blive indsat i den nuværende gældende positivliste, som samlet vil udgøre den ny positivliste. Forslag til nye kurser fremgår af bilaget. Forslag til revision af positivlisten for den regionale uddannelsespulje. en blev godkendt med tilføjelsen, at sekretariatet afsøger relevante kurser for elektronikfagtekniker og sætter dem på listen.

4 Pkt. 2.4: Strategiseminar vje/uch I Rådets mødeplan for 2017 er der ud for den 30. november anført, at dagen evt. kan anvendes til et strategiseminar for Rådet, men i år er der også kommunalvalg i november. Sekretariatet indstiller, at Rådet beslutter, at: Rådets Strategiseminar afholdes som et endags-arrangement mandag den 5. marts Den 30. november 2017 fastholdes til et ordinært møde i Rådet, jf. mødeplan Formålet med et strategiseminar er at give Rådets medlemmer og suppleanter lejlighed til at trænge dybere ned i udvalgte beskæftigelsespolitiske emner og få tid til grundigere drøftelser, end der er mulighed for på et ordinært møde. På baggrund af oplæg og drøftelser formuleres de overordnede linjer i Rådets Strategi- og handleplan Sekretariatet udarbejder herefter et udkast til godkendelse på et efterfølgende møde i Rådet. Det kan overvejes, om en placering af strategiseminaret i november måned, som antydet i mødeplan 2017, er hensigtsmæssig i år, hvor der er kommunalvalg den 21. november og efterfølgende konstitueringsforhandlinger. Alternativt kan strategiseminaret afholdes den 5. marts Det giver mulighed for at invitere evt. nye KL-repræsentanter, som skal indtræde i Rådet i juni 2018, med på seminaret. Rådet præsenteres for udkast til program for strategiseminaret på mødet i november. Intet. en blev godkendt med tilføjelsen, at alle nye medlemmer af Rådet pr. 1. juni 2018 kan deltage og ikke kun KL-repræsentanter. Forslag til emner på strategiseminaret: Initiativ G fra møde i Region Syddanmark d. 28. juni 2017 Egne særlige mål for Fyn kan overvejes som supplement til ministermålene Mobilitet, herunder betydningen af nedsættelsen af broafgiften.

5 Pkt. 3.1: Ministermål 2018 EBM/uch Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har den 8. september 2017 udmeldt de fem beskæftigelsespolitiske mål for Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har den 8. september 2017 udmeldt de fem beskæftigelsespolitiske mål for 2018: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse. Virksomhederne skal sikres den nødvendige og kvalificerede arbejdskraft. Flere flygtninge og familiesammenførte skal være selvforsørgende. Flere jobparate personer på kontanthjælp skal i beskæftigelse, og flere aktivitetsparate bliver jobparate eller kommer i beskæftigelse. Bekæmpelsen af socialt bedrageri og fejludbetalinger skal styrkes. For at understøtte kommunernes arbejde med de beskæftigelsespolitiske mål vil Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) i samarbejde med Beskæftigelsesrådet drøfte indikatorer, som via Jobindsats.dk kan supplere den lokale opfølgning på indsatsen. Målene skal være udgangspunkt i kommunernes beskæftigelsesplaner, men der er også mulighed for at tilpasse dem til de lokale udfordringer og opstille de indikatorer, som er mest relevante for det enkelte jobcenter. Brev af 8. september 2017 fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen vedr. udmelding af beskæftigelsespolitiske mål for Notat af 10. august 2017 fra STAR vedr. oversigt over de fem beskæftigelsespolitiske mål for Orienteringen blev taget til efterretning.

6 Pkt. 3.2: Status for regionale initiativer inden for mangelområder SOA/uch Af Strategi- og handleplan 2017 fremgår, at Rådet på hvert møde drøfter situationen på det sydjyske arbejdsmarked og fremme af initiativer til imødegåelse af mangelproblemer. På mødet vil sekretariatet give en status på udviklingen på arbejdsmarkedet i RAR Fyns område og præsentere eksempler på initiativer til at forebygge mangelproblemer. Eksempler på initiativer i jobcentrene til imødegåelse af mangelproblemer et bygger videre på den spørgeskemaundersøgelse, der blev præsenteret på sidste møde i RAR Fyn. Jobcentrene er i denne omgang blevet spurgt om igangværende og nye initiativer til at imødegå mangelproblemer inden for brancher og stillingsbetegnelser, som ifølge Arbejdsmarkedsbalancen er områder med omfattende mangel på arbejdskraft, mangel på arbejdskraft eller paradoksproblemer. Der er ikke indkommet nye initiativer, men af bilaget fremgår de igangværende projekters udvikling. Ny kampagne til udbredelse af opkvalificeringsjob AMK Syd er tovholder på en landsdækkende kampagne til fremme af opkvalificeringsjob. Kampagnen består bl.a. af: Informationsmateriale målrettet hhv. jobcentre, virksomheder og ledige borgere. Direkte kontakt til de lokale virksomheder inden for mangelområder igennem en phonerkampagne. Virksomhedsbesøg - AMK Syd har tilkøbt ekstra virksomhedsbesøg, så der nu forventes at blive afholdt 600 virksomhedsbesøg i region Syddanmark Presse I bilaget om opfølgning på pressehistorier er bl.a. omtalt Jobmesse Fyn, som blev afholdt den 14. september med stor succes. Over 100 virksomheder deltog. TV2/Fyns indslag om jobmessen kan ses her. Eksempler på initiativer til forebyggelse af mangelproblemer, RAR Fyn, sept Notat om kampagnen for udbredelse af opkvalificeringsjob. Opfølgning på pressehistorier. Orienteringen blev taget til efterretning. Der gives eksempel på en investeringsberegning ved at få en ledig i job og mulighederne i Virksomhedsoverblik præsenteres på et kommende møde i Rådet.

7 Pkt. 3.3: Opfølgning på rengørings- og robotinitiativer VJE/uch Rådet har støttet op om en BER-ansøgning fra Odense Kommune til et projekt inden for paradoksproblemet rengøring. På møde i Rådet i juni måned blev der præsenteret en erfaringsopsamling fra et robotprojekt, som Odense Kommune gennemførte i foråret. På baggrund af erfaringerne fra dette projekt har Odense Robotics taget initiativ til en henvendelse til virksomhederne i Robotklyngen med henblik på et nyt rekrutterings-/opkvalificeringsinitiativ. Rengøringsprojektet Formålet med rengøringsprojektet er at få afdækket de forskellige årsager til, at der opstår paradoksproblemer på rengøringsområdet. Afdækningen omfatter både en gennemgang af de borgere, som står registreret som jobsøgende inden for rengøringsbranchen, spørgeskemaundersøgelse af efterspørgslen og en undersøgelse af systemfejl. Det sidste drejer sig om forhold i eks. kommunernes udbudsmateriale, når der søges leverandører til rengøring, overenskomster, lovgivning og i beskæftigelsesindsatsen, som evt. kan være medvirkende til at skabe paradoksproblemet. Det er hensigten at inddrage virksomheder, der har behov for arbejdskraft, og igennem projektet at løse konkrete rekrutteringsproblemer, således at der kan opstilles en model for løsning af paradoksproblemer, som er afprøvet i praksis. I bilaget giver Odense Kommune en status på projektet. Robotinitiativ På baggrund af bl.a. erfaringsopsamlingen, som Rådet har understøttet initiativer inden for robotområdet med, har Odense Robotics rettet en henvendelse til virksomhederne i robotklyngen med henblik på et nyt rekrutterings-/opkvalificeringsinitiativ. Virksomhederne i initiativet skal: have behov for kvalificeret arbejdskraft medvirke til afdækning af virksomhedens kompetencebehov og deltage i matchmaking med ledige være villige til at tage kandidater i praktik formålet med deltagelsen skal være at rekruttere den/de rette kandidater efter forløbet. Afrapportering Projekt rengøring. Orienteringen blev taget til efterretning.

8 Pkt. 3.4: Nøgletal for udviklingen på arbejdsmarkedet hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes Nøgletal for arbejdsmarkedet, som giver et overblik over udviklingen i RAR Fyn-området. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. Af bilaget Nøgletal for arbejdsmarkedet fremgår følgende: Udviklingen i beskæftigelsen: Der ses en svagt stigende beskæftigelse det seneste år på Fyn. Den fynske beskæftigelse det seneste år er steget med fuldtidsbeskæftigede. Det svarer til en stigning på 0,8 pct. Samlet set er beskæftigelsen på landsplan steget det seneste år med 1,6 pct. eller flere fuldtidsbeskæftigede. Beskæftigelsen efter bopæl er steget i de fleste fynske kommuner, mens den er stort set uændret i Svendborg og viser et mindre fald på Ærø Jobomsætning: Er stigende og størst inden for den offentlige sektor samt brancherne handel, service, hotel/restauration og offentlige erhverv. Rekrutteringssituationen: Antallet af virksomheder, som har oplevet forgæves rekrutteringer, er steget på Fyn men uændret på landsplan. Samlet set udgør de forgæves rekrutteringer på Fyn 0,5 pct. af de beskæftigede, hvilket er lige under niveauet for hele landet. Her udgør de forgæves rekrutteringer 0,6 pct. af den samlede beskæftigelse. Udviklingen i ledigheden: Den sæsonkorrigerede ledighed er steget med 491 personer fra juni til juli 2017 på Fyn. Den sæsonkorrigerede ledighed er nu på personer eller 5,4 pct. af arbejdsstyrken på Fyn. Landsgennemsnittet for den sæsonkorrigerede ledighed er på 4,5 pct. Forventninger til ledighed og beskæftigelse: På et års sigt forventes beskæftigelsen i RAR Fyn-området at stige med personer, svarende til 1,7 pct. overvejende i den private servicesektor, men også i industrien og bygge/anlæg. Ledigheden forventes fortsat at falde. Størst forventes faldet at blive inden for bygge/anlæg, Metal og 3F. Nøgletal for arbejdsmarkedet, RAR Fyn, september 2017 Orienteringen blev taget til efterretning. Der blev efterlyst en udfoldning af den aktuelle og forventede stigning i ledigheden for AC og ikke-forsikrede på mødet i november 2017.

9 Pkt. 3.5: Status på reformer og indsats EMB/hfp/uch Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats i RAR Fyns område. Rapporten udsendes efterfølgende til jobcentrene til forelæggelse for de beskæftigelsespolitiske udvalg i kommunerne. I vedlagte notat er der en status på indsatsen og de 4 store reformer. RAR Fyn har en større andel af borgere på offentlig forsørgelse end landet som helhed. Udviklingen viser, at der både på landsplan og i RAR Fyns område er en faldende andel af borgere på en offentlig ydelse, og RAR Fyns reduktion afspejler den på landsplan. Status på reformer og indsats viser: I RAR Fyn er der en højere andel af udsatte borgere på offentlig forsørgelse, end der er på landsplan. Antallet af borgere på offentlig forsørgelse er faldende på Fyn, svarende til faldet på landsplan. En øget virksomhedsrettet indsats giver gode resultater. For borgere i ressourceforløb er andelen i virksomhedsrettet indsats steget i RAR Fyn og er nu på et højere niveau end hele landet. RAR Fyn har en større andel af borgere på kontant- og uddannelseshjælp end landet som helhed, men andelen er faldende. Faldet i RAR Fyns område svarer til faldet på landsplan. Andelen i det samlede sygefravær er højere i RAR Fyns område, sammenlignet med landsgennemsnittet, og er stigende. Det er vigtigt, at den virksomhedsrettede indsats styrkes, og for at opnå succes skal den sygemeldte borgers arbejdsplads inddrages, således at indsats på virksomheden og opfølgning sker tidligt i sygdomsforløbet. Andelen af sygedagpengemodtagere, der inden 13. fraværsuge modtager en virksomhedsrettet indsats eller bliver delvist raskmeldt på Fyn, svarer til andelen på landsplan. Andelen, der modtager dagpenge, er højere i RAR Fyns område end i hele landet, men faldet i andelen af dagpengemodtagere er også større. Tidlige og intensive samtaler er et af de bedst virkende og mest robuste instrumenter i den aktive beskæftigelsespolitik. Samtalerne kan øge den enkelte lediges viden om de muligheder, der eksisterer på arbejdsmarkedet, og give den ledige redskaber til målrettet jobsøgning. RAR Fyn er på et lavere niveau end landsgennemsnittet mht. brug af samtaler. Status på reformer og indsats, RAR Fyn. Orienteringen blev taget til efterretning.

10 Pkt. 3.6: Status på Flere skal med MKR/uch RAR Fyn følger løbende op på indsatsen for udsatte grupper, jf. Rådets Strategi- og handleplan Flere skal med er et satspuljefinansieret initiativ, som har til formål at understøtte, at flest mulige borgere i målgruppen opnår hel eller delvis fodfæste på arbejdsmarkedet i form af ordinære timer. Der er afsat 262,5 mio. kr. på finansloven for perioden Målgruppen er aktivitetsparate modtagere af kontanthjælp, uddannelseshjælp eller integrationsydelse med fem år eller længere i kontanthjælpssystemet. I RAR Fyn er alle jobcentre på nær et enkelt med i Flere skal med. I RAR Fyn er midlerne fordelt som følger (opgjort pr. 1. december 2016): Kommune Antal borgere i målgruppen Tilskudsstørrelse Assens Faaborg-Midtfyn Kommune Langeland Nordfyn Nyborg Odense Svendborg Ærø Projektet havde opstart i august 2017, og i ugerne afholdes opstartsworkshops. Det er frivilligt, om kommunerne ønsker at deltage i de procesunderstøttende aktiviteter, som udbydes af STAR. Alle de fynske projektkommuner har ønsket opstartsworkshop. Kommunerne er dog forpligtet til at deltage i den løbende projektmonitorering, som AMK Syd står for. Kommunerne måles bl.a. på, om de får foretaget den indledende visitation af bruttomålgruppen, om de får tildelt borgerne i indsatsgruppen en personlig jobformidler, om borgerne i indsatsgruppen får virksomhedsforløb og ordinære timer. I projektet skal kommunerne implementere en tre-trins indsatsmodel. På første trin skal det for alle borgere vurderes, om de skal visiteres ind i projektet (indsatsgruppen), om deres sag skal forelægges rehabiliteringsteamet, eller om de på grund af alvorlige sociale eller helbredsmæssige problemer er ude af stand til at deltage i en beskæftigelsesrettet indsats og i stedet skal have hjælp i socialforvaltningen. De borgere, som visiteres til indsatsgruppen, skal have en personlig jobformidler samt en plan og et CV. På indsatsmodellens andet trin skal borgeren matches med en virksomhed, og der skal indgås aftaler mellem borger og virksomheden om ordinære timer eller en virksomhedspraktik samt aftaler om progression og opfølgning. På det sidste og tredje trin i indsatsmodellen skal borgeren have den støtte og opfølgning, der skal til for at sikre fastholdelse og progression i jobbet. Tredje trin afsluttes, når borgeren har opnået 30 ordinære løntimer om måneden, svarende til 5-6 timer om ugen. Intet. Orienteringen blev taget til efterretning.

11 Pkt. 3.7: Nytteindsats: Inspiration til anvendelse af ordningen EBM/uch Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og Beskæftigelsesministeriet har udarbejdet et inspirationskatalog til jobcentrene, som skal understøtte deres brug af nytteindsatsordningen. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og Beskæftigelsesministeriet har tidligere gennem tre evalueringer undersøgt kommunernes brug af nytteindsatsordningen. Pjecen En nyttig indsats er udarbejdet som opfølgning på evalueringerne og skal inspirere jobcentre til at lave en god praksis med nytteindsats. I pjecen giver jobcentre eksempler på de metoder, de anvender i nytteindsatsen, ligesom der er eksempler på arbejdsopgaver og hvilke målgrupper, der er omfattet af nytteindsats. Pjecen opstiller 4 fokuspunkter for god praksis i brug af nytteindsats for jobcentrene: Udarbejd en strategi for nytteindsatsen Skab overblik over målgrupperne for nytteindsats Find egnede opgaver Fasthold fokus på job og uddannelse. Eksempler og cases er udarbejdet med inspiration fra Fredericia, Frederikshavn, Gladsaxe, Kalundborg, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sønderborg. Pjecen En nyttig indsats Inspiration til jobcentre om brug af nytteindsats. Nytteindsats er på dagsordenen for møde i Rådet i november 2017, og det ønskes undersøgt, om de 4 pkt. i pjecen indgår i kommunernes strategi for anvendelse af nytteindsats.

12 Pkt. 3.8: Orientering om status på forvaltningssager EBM/EVE/uch Den løbende behandling af forvaltningsopgaverne er placeret i Sagsudvalget. Orienteringen er med henblik på, at Rådet kan følge udviklingen. Arbejdsfordelinger: Siden sidste rådsmøde har der ikke været nogen sager om arbejdsfordeling ud over 13 uger. Varslinger: Der har ikke været varslinger siden sidste møde. Arbejds- og opholdstilladelser: Der har ikke været nogen sager om arbejds- og opholdstilladelse siden sidste rådsmøde. Samfundstjeneste: Der er godkendt et samfundstjenestested siden sidste møde. KLV-lister: KLV-listerne indeholder oplysninger om blandt andet stillingsbetegnelser for indsatsen i løntilskud, virksomhedspraktik og nytteindsats. Kobles de mest anvendte stillingsbetegnelser til Arbejdsmarkedsbalancen, giver Top 20- listerne for løntilskud et billede, hvor der er overvægt af stillingsbetegnelser inden for gode beskæftigelsesmuligheder. De resterende er inden for mindre gode beskæftigelsesmuligheder eller paradoksområder. Den overvejende del af de 20 stillingsbetegnelser i virksomhedspraktik er inden for gode beskæftigelsesmuligheder efterfulgt af mindre gode beskæftigelsesområder og paradoksområder. Stillingsbetegnelserne inden for nytteindsats er primært inden for det grønne område, hvilket passer med, at nytteindsats ofte er planlagt i forhold til kommunens tekniske forvaltning. Formålet med nytteindsats er primært, at unge på kontanthjælp skal arbejde for deres ydelse og dermed motiveres til ordinær uddannelse eller ordinært job. Status på forvaltningssager. Orienteringen blev taget til efterretning.

13 Pkt. 3.9: Status på forbrug af den regionale uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft hfp/uch Status for påbegyndte kurser for den regionale uddannelsespulje og påbegyndte forløb for uddannelsesløft i perioden januar-juni 2017 er offentliggjort i august Der foreligger status på den regionale uddannelsespulje for perioden 2015, 2016 og de første 6 måneder af Status viser, at der i puljens første år i 2015 ikke blev bevilget forløb i større omfang. Den væsentlige årsag er formentlig, at alle aktører skulle lære puljen at kende, og hvordan den skulle benyttes. Det har så også vist sig i 2016, hvor antallet af forløb stort set blev fordoblet, og forløb blev bevilget på landsplan. I det første halvår af 2017 er der påbegyndt forløb. Fordelt på RAR har Fyn påbegyndt forløb i 2016 og 537 forløb i de første 6 måneder af Der er således også på Fyn god brug af puljen og en markant stigende udvikling sammenlagt for 2016 og 2017 i forhold til Med beskæftigelsesreformen er der afsat en pulje til et uddannelsesløft af ledige dagpengemodtagere, der er over 30 år, og som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse. Puljen til uddannelsesløft benyttes ikke i særligt stort omfang, men status viser, at der er en stigning i brugen af puljen. Således steg antallet af påbegyndte forløb i hele landet fra 155 i 2015 til 369 i 2016 og i det første halvår af 2017 er antallet på 215. Der er således en stigende tendens. En tendens som også ses i udviklingen i RAR Fyns område. Status på forbrug af den regionale uddannelsespulje og puljen til uddannelsesløft. Orienteringen blev taget til efterretning.

14 Pkt. 3.10: Status for samspil med Vækstforum/Region Syddanmark EBM/uch Der er en række snitflader mellem beskæftigelses- og erhvervspolitik, og RAR Fyn og Vækstforum/Region Syddanmark har gensidigt valgt observatører, som deltager i hhv. rådsmøderne og Vækstforum. Formandskabet for Rådet deltager desuden i aktionsplanen vedr. kvalificeret arbejdskraft. Aktionsplanen er et led i opfølgningen på Region Syddanmarks Regional Vækst- og Udviklingsstrategi , jf. pkt Der er møde i Vækstforum den 27. september 2017 og i Vækstforums formandskab den 8. september Dagsordenen til Vækstforums møde er endnu ikke offentliggjort. Af særlig interesse på mødet i formandskabet kan følgende dagsordenspunkter nævnes: Temadrøftelse på Vækstforums møde: Robotteknologi. Det er foreslået, at en syddansk robotvirksomhed holder oplæg om virksomhedens og forretningsområdets udviklingstendenser. Oplægget skal bruges som input til en drøftelse af perspektiverne for robotteknologi som forretningsområde i Handlings- og Investeringsplanen for 2018 og Desuden er en analyse af forretningsområdet robotteknologi under udarbejdelse. Udkast til Vækstforums Handlings- og Investeringsplan Planen skal udmønte de erhvervsrettede elementer i Regionsrådets vækst- og udviklingsstrategi i konkrete initiativer for at skabe øget vækst og flere arbejdspladser i Syddanmark med medfinansiering af EU-strukturfondsmidler og regionale erhvervsudviklingsmidler. I den nye Handlings- og Investeringsplan foreslås robotteknologi som en ny søjle sammen med bæredygtig energi, sundheds- og velfærdsinnovation og oplevelseserhverv. Der vil stadig være fokus på brede indsatser som kvalificeret arbejdskraft, automatisering og digitalisering/industri 4.0. Fælles syddansk indsats vedrørende kvalificeret arbejdskraft, jf. pkt Regeringen og Syddansk Vækstforum har indgået en vækstpartnerskabsaftale om tre overordnede vækstindsatser: 1. Center for Industriel Elektronik på SDU Sønderborg. Centeret skal øge adgangen til kvalificeret arbejdskraft og forsknings- og innovationssamarbejder omkring industriel elektronik. 2. Sundheds- og velfærdsteknologi. Parterne er enige om behovet for en enklere og mere effektiv klynge- og innovationsindsats inden for sundheds- og velfærdsteknologi med udgangspunkt i virksomhedernes behov. 3. Teknologipagt, digitalisering og design. En teknologipagt skal ruste regionen til bedre at udvikle og udnytte de nye teknologiske og digitale muligheder. Link til referat fra møde i Vækstforums formandskab 8. september 2017 Link til Vækstpartnerskabsaftale 2017/2018 mellem regeringen og Syddansk Vækstforum Orienteringen blev taget til efterretning.

15 Pkt. 4: Eventuelt et blev godkendt den 26. september 2017 Erling Møller Nielsen Formand Peter Graversen Arbejdsmarkedsdirektør

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg

REFERAT AF. Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. 22. november 2016 kl På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg REFERAT AF Udvidet møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. november 2016 kl. 13.00-19.00 På Hotel Nyborg Strand, Østerøgade 2, 5800 Nyborg Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen, Kent

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 20. september 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Ole Kjær,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn DAGSORDEN DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C 1. Meddelelser fra formand 1.1. Møde

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent)

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Michael Nielsen, Ellen Bisgaard (referent) REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 29. juni 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Kent Madsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 26. januar 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Anja Poulsen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. marts 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Merete

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Torsdag den 19. marts 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Lars Bregnehøj, Vibeke Ejlertsen, Merete Nielsen, Anne Jørgensen, Bjarne Nielsen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. januar 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Charlotte Stigkjær

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Virkeligheden set fra et jobcenter Per Rasmussen,

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 22. juni 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Thomas Andresen,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF REFERAT AF for det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Fredag den 30. januar 2015 kl. 13.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere:

Læs mere

Strategi- og handleplan 2018

Strategi- og handleplan 2018 Strategi- og handleplan 2018 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn For Det Regionale Arbejdsmarkedsråd på Fyn har forebyggelse af mangel på arbejdskraft og understøtning af vækst på Fyn den højeste prioritet.

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland. Referat af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 19. marts 2018 kl. 14.00-17.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit Kjærside Storm, Gitte

Læs mere

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland

De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland De 4 handleplaner under Strategi- og udviklingsplan 2016 RAR Sydjylland Bedre match mellem arbejdsløse og virksomheder Langtidsledigheden skal bekæmpes Flere unge skal have en uddannelse Borgere i udkanten

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 23. marts 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Marita Geinitz, Ole Kjær, Bjarne Jensen, Thomas

Læs mere

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent).

Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Ellen Bisgaard (referent). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 30. november 2017 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr.

Afbud: Jens Marling, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Bo Hansen, Bjarne Nielsen, Erik Vind Frost, Pia Tørving, Lars Bregnehøj, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 25. januar 2018 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland onsdag den 25. januar 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita Geinitz,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen

REFERAT AF. Afbud: Nina Skov-Lauridsen, Anne Mette Markussen, Ann Poulsen, Bo Hansen, Pia Tørving, Martin Rasmussen, Anne Jørgensen, Vibeke Ejlertsen REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 28. marts 2017 kl. 14.00-16.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen, Jan Steffensen,

Læs mere

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr.

REFERAT AF. Afbud: Karsten Kjærby Christiansen, Steen Møller, Merete Nielsen, Bo Hansen, Anne Mette Markussen, Stig Møller, Ib Haahr. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 22. september 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Fredag den 20. marts 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz,

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mødet den 22. november 2016 Pkt. 4.2: Status på reformer og indsats THN/hfp/uch Anledning Til hvert møde i Rådet udarbejdes en status på reformer og indsats

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 26. januar 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher, Jens

Læs mere

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

Rådsmøde den 26. september Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Rådsmøde den Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Hvad var meningen med RAR? Beskæftigelsesministeren nedsætter otte regionale arbejdsmarkedsråd, der har til opgave at sikre koordination og samarbejde om

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 06-11-2017

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Juni 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på resultater og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på resultater og indsats RAR Fyn September 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018

RAR Nordjylland. Opstarts- og Strategiseminar. Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord 7. juni 2018 A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M i Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T72 22 36 00 RAR Nordjylland Opstarts- og Strategiseminar Karl Schmidt Direktør for Arbejdsmarkedskontor

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 14. juni 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Kent Madsen,

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 06-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Søren B Heisel,

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland 6. februar 2018 kl. 8.15-9.00 i forbindelse med strategiseminar på Sinatur Hotel Haraldskær, Skibetvej 140, 7100 Vejle Deltagere: Jens Gaarde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 er Frederikshavn Kommunes beskæftigelsespolitik og plan for den beskæftigelsesrettede indsats i 2019. Beskæftigelsesplanen tager

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn September Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Sjælland strategiseminar

RAR Sjælland strategiseminar P r æ s e n t a t i Arbejdsmarkedskontor Øst RAR Sjælland strategiseminar Tirsdag den 13. november 2018 13.00-13.05 Velkommen Flemming Kronsten, RAR-formand 13.05 13.25 Dagens program og inspiration til

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF det konstituerende møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 27. januar 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Torsdag den 25. juni 2015 kl. 13.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Lars M. Bjørnhardt,

Læs mere

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen.

Afbud: Simon Neergaard-Holm, Karsten Kjærby Christiansen, Bjarne Nielsen, Bo Hansen, Lars Bregnehøj, Ann Møllegaard Mortensen, Bjarne Dideriksen. REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 16. juni 2015 kl. 09.00 i rådssalen, 2. sal, Arbejdsmarkedskontor Syd, Dannebrogsgade 3, 5000 Odense C Deltagere: Erling Møller Nielsen,

Læs mere

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.).

REFERAT AF. Deltagere fra AMK: Peter Graversen, Tove Michaelsen, Vagn Jensen, Gitte Kira Bak (ref.). REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 17. marts 2016 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Jan Steffensen, Lene Munter,

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN. til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland DAGSORDEN til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Tema: Udsatte borgere i udkanten af arbejdsmarkedet

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn 27. september 2018 kl. 13.00-15.00 Arbejdsmarkedskontor Syd, rådssalen, Dannebrogsgade 3, 2. sal, 5000 Odense C Deltagere: Stig Møller, Merete Nielsen,

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning

De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning De regionale arbejdsmarkedsråd sætter mål og retning Fælles pejlemærker De regionale arbejdsmarkedsråd (RAR) udgør et centralt politisk forum i den regionale beskæftigelsesindsats. Denne folder skal gennem

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd 22-09-2015 Status på reformer og indsats RAR Sydjylland September 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE Til Beskæftigelses og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Faaborg- Midtfyn Kommune

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn Marts 2018 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat kan

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 20. september 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Ann B. Poulsen, Marita

Læs mere

Resultatrevision 2017

Resultatrevision 2017 Resultatrevision 2017 Nordfyns Kommune Jobcenter Nordfyn Indhold Indledning... 3 Ministerens mål... 4 Status for målgrupper, der modtager offentlig forsørgelse... 5 Indsatsen... 8 Centrale elementer i

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I AABENRAA KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Aabenraa Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Resultatmål 1a: Den gennemsnitlige

Læs mere

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland

AMK-Syd. Status på reformer og indsats RAR Sydjylland AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Sydjylland juni 2017 Resume Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG

SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG 2018 Beskæftigelsesplan 2018 SVENDBORG KOMMUNE - JOBCENTER SVENDBORG Indhold 1. Indledning... 2 2. Beskæftigelsespolitiske mål... 3 Mål 1. Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Tirsdag den 15. september 2015 kl. 13.00-15.00 hos Byg til Vækst, byggepladsen på Thomas B. Thriges Gade Deltagere: Jan Steffensen, Merete Nielsen,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I TØNDER KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Tønder Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland torsdag den 23. november 2017 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Jens Gaarde Gad, Marita Geinitz, Birgit

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I SVENDBORG KOMMUNE Til Erhvervs -, Beskæftigelses - og kulturudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Svendborg Kommune I

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1

Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn. Bilag til pkt. 6.1 Status på den beskæftigelsespolitiske indsats i RAR-Fyn Bilag til pkt. 6.1 Juni 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding

REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding REFERAT AF møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 21. juni 2016 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Lene Stejnicher, Jens Gaarde Gad, Azael Carl

Læs mere

Resultatrevision 2015

Resultatrevision 2015 Forfatter: [Navn] Resultatrevision 2015 Kommune Jobcenter Nordfyn Revideret den [Dato] Dokument nr. [xx] Sags nr. [xx] Indhold Indledning... 2 Ministerens mål... 3 Forsørgelsesgrupper... 4 Indsatsen...

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November

Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan Opfølgning - November Arbejdsmarkedspolitisk handlingsplan 2017 Opfølgning - November 1 Politik og handlingsplan Køge Kommunes arbejdsmarkedspolitiske handlingsplan udmønter kommunens fireårige arbejdsmarkedspolitik, som Køge

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 2018-2021 Referat 9. oktober 2018 kl. 16:00 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Søren P. Rasmussen Karsten Lomholt Henrik Bang Ib Carlsen Kasper Langberg Martin Vendel

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder

Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelsesplan 2019 Oplæg til drøftelse af fokusområder Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets møde 2. oktober 2018 Arbejdsgrundlaget Styring på beskæftigelsesområdet Ministermål Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019: Politiske mål strategier og retninger for Svendborgs beskæftigelsesindsats i 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Svendborg Kommune Beskæftigelses- og Integrationsudvalget 1 Indhold Indledning...

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VEJEN KOMMUNE Til Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Vejen Kommune I denne kvartalsrapport beskrives den

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvt. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Status på indsats RAR Sjælland

Status på indsats RAR Sjælland Status på indsats RAR Sjælland Marts 2018 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med

Læs mere

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn

AMK-Syd Status på reformer og indsats RAR Fyn AMK-Syd 23-11-2015 Status på reformer og indsats RAR Fyn November 2015 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af, herunder blandt andet: o Den aktuelle beskæftigelsessituation o Ministermål 2020 o Baggrund for o Input

Læs mere

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF

RAR Sydjylland Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland REFERAT AF REFERAT AF til møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sydjylland tirsdag den 22. september 2015 kl. 13.00-15.00 på Scandic Kolding, Kokholm 2, 6000 Kolding Deltagere: Bo Beck Jørgensen, Lene Stejnicher,

Læs mere

Status på indsats RAR Bornholm

Status på indsats RAR Bornholm Status på indsats RAR Bornholm Juni 2017 Forord Dette notat skal sammen med hjemmesiderne rar-bm.dk og jobindsats.dk bidrage til at skabe et fælles vidensgrundlag for RAR-medlemmerne. Notatet kan med fordel

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-03-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn marts 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en

Læs mere

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg

Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Referat fra Beskæftigelsesudvalgets møde den 8. oktober 2018 kl. 15:30 i mødelokale Aggersborg Indholdsfortegnelse Indhold 100. Åbent - Godkendelse af dagsorden... 106 101. Åbent Orientering fra formand

Læs mere

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015

Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 Driftsstrategi for de forsikrede ledige 2015 1. Overordnet strategisk fokus 3-5 år Faaborg-Midtfyn Kommune har i udviklingsstrategien fokus på at skabe flere jobs, øge bosætningen over de kommende år og

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I KOLDING KOMMUNE Til Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Kolding Kommune I denne kvartalsrapport beskrives

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 til 2020 I beskæftigelsesplan 2017 til 2020 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2018. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I VARDE KOMMUNE Til Udvalget for Arbejdsmarked og Integration og LBR OPFØLGNING 3. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Varde Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd 21-06-2017 Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn juni 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte

Læs mere

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn

AMK-Syd. Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn AMK-Syd Nøgletal for arbejdsmarkedet RAR Fyn November 2017 Forord Beskæftigelsesområdet er omfattende og har stor betydning. Mange borgere er i kontakt med beskæftigelsessystemet, og der er en vifte af

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019

Beskæftigelsesplan 2019 Beskæftigelsesplan 2019 Jobskabelse gennem vækst og udvikling skaber mere velfærd Forord Beskæftigelsesplan 2019 er Syddjurs Kommunes styringsværktøj til at understøtte et fleksibelt arbejdsmarked og medvirker

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I ESBJERG KOMMUNE Til Social og Arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 3. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Esbjerg Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesplan 2017 Beskæftigelsesområdet er kompliceret og i stadig bevægelse. Der er mange målgrupper, et vidt forgrenet arbejdsmarked, mange lovkrav i nye reformer og en kompliceret økonomi. Kort

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 2. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning

Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Nøgletal for beskæftigelsesindsatsen i Herning Januar 2016 1 Indhold Denne rapport er udarbejdet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) og indeholder en status på de beskæftigelsespolitiske

Læs mere