TV 2/Bornholm slutrapport februar 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TV 2/Bornholm slutrapport februar 2013"

Transkript

1 TV 2/Bornholm slutrapport februar 2013 Elbil som reportagebil - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler. Projektets formål TV 2/Bornholm har siden 2007 benyttet videojournalister. Ideen er, at medarbejderne selv filmer og redigerer nyhedsindslag. Hvor der til hver reportage tidligere var behov for to personer (fotograf og lydmand) kan én person nu lave en reportage. Samtidigt er udstyret blevet mindre og lettere. Videojournalisterne kan derfor nøjes med en lille bil. Det har typisk været Toyota Yaris (diesel). Med støtte fra Energistyrelsen har TV 2/Bornholm købt en Think City elbil. Formålet med projektet er at undersøge, om elbilen kan indgå i videojournalisternes bilflåde på samme vilkår som almindelige biler. Think-bilen fotograferet ved leveringen i april 2009 Projektets fremdrift Elbilen blev leveret i april Bilen har kørt gennem to vintre og tilbagelagde samlet i ca km uden tekniske problemer. Det svarer til et gennemsnit på årsbasis på ca km. Kilometertallet kan forekomme usædvanligt lav for en bil, der bruges erhvervsmæssigt, men det skyldes det korte afstande på Bornholm. Det var også pointen i at teste en elbil til denne brug at en videojournalist max. ville køre km på en opgave og så være tilbage ved ladestationen på TV 2/Bornholm.

2 Bilen blev ikke beskyttet forstået på den måde, at den var i stationens ressourcestyringssystem, og var derfor næsten hver dag tildelt en opgave eller medarbejder og det hvad enten det var vinter eller sommer. Desuden blev der lavet en serie indslag, hvor den medvirkede; en række kendte bornholmere blev inviteret til at køre en tur i den og fortælle om deres oplevelser med at køre elbil. I august 2011 brød bilen sammen som følge af en defekt elektronisk styreboks. Da producenten var gået konkurs, var det ikke været muligt for værkstedet at skaffe reservedele, og bilen stod nu stille. Research på nettet om lignende fejl førte til den konklusion, at der var tale om en fejl i bilens PCU-enhed (computerenhed, som styre ladning, kørsel mv.). Imidlertid medførte fabrikkens konkurs andre konsekvenser, som medførte at fejl-analysen også løb ind i problemer. Hos den danske importør (Nellemann, København) fandtes ved leverancen af bilen en bærbar PC med software, som kunne aflæse de fejlkoder en sådan PCU-enhed lagrer i sin hukommelse. Denne software var udviklet et schweizisk firma. En sådan software skal åbnes med regelmæssige mellemrum af en softwarebaseret nøgle. På grund af fabrikkens konkurs og deraf manglende betaling til det schweiziske firma, så låste denne software sig automatisk ved de forskellige forhandlere rundt om i Skandinavien. Det var ikke muligt at overtale softwareleverandøren firma til at frigive disse nøgler. Det var herefter ikke muligt præcist at fejlsøge bilen. Da bilen indgik i den daglige produktion var det nødvendigt at leje en almindelig bil for at dække virksomhedens transportbehov. Efter et par måneder blev der købt en anden bil (diesel) til erstatning. Reparationen trak ud, og der var umiddelbar ikke udsigt til at finde en løsning. Bilen blev opmagasineret men ikke afregistreret. Der blev således betalt de løbende afgifter og forsikring på bilen. Det lokale værksted gav op i slutningen af 2011 og meddelte, at de ikke kunne finde en løsning, der kunne fejlfinde og at de ikke så nogen muligheder for at skaffe reservedele. Efter 12 måneder (august 2012) viste der sig en mulighed for at finde en løsning. Think-fabrikken var jo norsk, og der kører op mod 3000 af bilerne i Norge. Der er derfor et langt større reservedelsmarked i Norge end her i Danmark, hvor der kører ganske få. Via søgning på nettet og på det norske el-bil forum fandt TV 2/Bornholm et Ford-værksted i Oslo s sydlige udkant.

3 Ford og dermed også denne forhandler var forhandlere i Norge af Think. Der er i øvrigt en sammenhæng mellem bilen og Ford, idet mange mekaniske dele var leveret af Ford. F.eks. var nøglesystemet fra Ford. Fords logo var der dog manuelt skrabet væk fra nøglens plastik. Denne Ford-forhandler lå inde med en udskiftnings PCU-enhed. Det vil sige, at denne enhed havde kørt i en anden bil, men var i en eller anden form blev test, og den virkede. TV 2/Bornholm besluttede derfor at sende bilen til reparation i Norge. Det var ikke ganske enkelt at gøre, idet der er en del papirarbejde ved at skulle sende en bil, der ikke kan køre over landegrænserne, selvom den er indregistreret og forsikret. Bilen blev leveret med vognmand til Ford-forhandleren. Denne monterede den brugte men testede PCU enhed i bilen. Samlet regning inklusive transport var ca kr. excl. moms. Ved modtagelsen af bilen i midten af september 2012 kunne den køre. Med til det samlede billede af bilens tilstand hører også den batteritest, som Ford gennemførte. Og som de fremsendte efterfølgende: Hei Jan Jørgensen Nå har vi fått montert inn ny PCU i Deres Think, ladet den opp, og testet den på veien. Think'n virker bra, men hovedbatteriet- Zebra klarer ikke holde batterispenningen oppe under belastning. Vi har kjørt 3 ladesykluser på batteriet etter PCU skiftet. Det kommer opp varsel/feilkode "power limit" når batterispenningen kommer under kritisk nivå i en gitt periode. (250 Volt) Se graf fra siste kjøretur:

4 Til sammenlikning graf fra hvordan det ser ut på et friskt batteri: Deres Think lader fint og kjører fint, men ved lengre belastning, som ved en lang oppoverbakke, så vil batterispenningen synke under 250 Volt. Problemet blir mer fremtreden jo lavere SOC. Dvs, at man oftere vil få powerlimit når batteriet er under 50% SOC. Det kan være at batteriet trenger flere ladesykluser for å stabilisere seg, ettersom det ikke har vært i drift på en stund. For å tappe batteriet, så går det med ca 2-3 timer kjøring for deretter å lade det opp over natten.

5 Det er litt opp til Dere hvor mye jobb vi skal legge ned i Think'n fremover. Vi kan kjøre 2-3 ladesykluser til for å se om batteriet stabiliserer seg. Med vennlig hilsen RøhneSelmer Sandvika Stein Erik Narvesen Servicerådgiver Det kan overraske, at et batteri i en elbil efter kun km er i så ringe en forfatning. Det er så skrevet uden at kende den overordnede kvalitet i de batterier, som Think-fabrikken anvendte. Et nyt batteri som efter det oplyste stadig kan skaffes er opgivet til at koste kr. Bilen kørte uden problemer de næste to måneder men i december 2012 stoppede den igen (efter yderligere et par tusinde kilometret), og ville derefter hverken lade eller starte, hvilket kunne tyde på den samme fejl i den nyligt indskiftede PCU-enhed. Set i lyset af - Den dårlige batterirappport - At den skulle tilbage til Norge for endnu en reparation - Den manglende tillid til at det endeligt ville udbedre problemet - Og at forsøget med nytår 2012 var afsluttet Blev det besluttet at forsøge at sælge bilen. Via det norske elbil-forum fandt TV 2/Bornholm en svensk elbil-entusiast, og bilen blev solgt for kr. plus levering i Malmø:

6 RESULTATER Elbilens anvendelse Elbilen viste sig at fungere glimrende som transportmiddel for videojournalister. Bilens rækkevidde var fuldt ud tilstrækkelig til den tiltænkte anvendelse, og brugerne har været meget tilfredse med elbilen. Brugerne har værdsat, at bilen ikke larmer. Bilen havde omkring 30 faste brugere. Indledningsvis betød det høje antal brugere, at der var mange chauffører, som skulle lære elbilen at kende. En del brugere havde svært ved at starte bilen, og nogle gange skete det, at journalisterne havde så travlt med at få deres reportager lavet færdigt, at de glemte at sætte elbilen til opladning. Disse problemer ophørte dog op efter de første par måneders kørsel. Om vinteren medfører opvarmningen af bilens kabine at rækkevidden reduceres betydeligt. Rækkevidden er dog stadig tilstrækkelig til at dække den påkrævede kørsel. Brugerne har i forbindelse med kraftigt snevejr opfattet elbilen som utryg, da man var bange for at skulle gå i stå i bilen. I løbet af sammenlagt tre uger i vinteren og undlod mange brugere at benytte elbilen, som derfor ikke kørte så langt som normalt. Der var dog reelt ingen problemer med bilen, som kørte fint. Som beskrevet ovenfor ændrede bilens sammenbrud opfattelsen af den. Det er ikke til at sige, om Think generelt leverede et dårligt produkt. Hvis vi ser bort fra konsekvenserne af konkursen i form af manglende reservedele, så ville bilen jo alligevel være gået i stå første gang i august Det er ikke tilfredsstillende og langt fra en forventet levetid på en bil, at den bryder så alvorligt sammen efter kun km og 29 måneders drift. Batteriets dårlige tilstand kan ikke skyldes Think, idet det kommer fra en ekstern leverandør og burde derfor være på niveau med andre elbiler. Opladning Elbilens opladning var ikke styret. Opladningen fandt sted i al væsentlighed i løbet af aften og natten. Bilens blev typisk sat til opladning fra kl Bilen blev også opladt i løbet af dagen, når den er hjemme på redaktionen. Der var frem til august 2011 ikke nogen tekniske problemer med opladningen af bilen, men indledningsvis skete det i nogle tilfælde, at brugerne glemte at stille bilen til opladning. Forsøgselement Der var ikke tilknyttet et forsøgselement til projektet udover at undersøge, om elbilen indgå i videojournalisternes bilflåde på samme vilkår som almindelige biler.

7 Andre resultater Elbilen var uforholdsmæssigt dyr i forhold til almindelige biler. Den høje anskaffelsespris og relativt høje driftsomkostninger til strøm samt usikkerhed i forhold til elbilens driftssikkerhed vil være en væsentlig barriere for en virksomhed som TV 2/Bornholm i forhold til at anskaffe elbiler. Konklusion Think-bilen opfyldte sit formål i 29 måneder på km. Den var driftsikker, men der var blandt brugerne en usikkerhed omkring pålideligheden under vinteren, når der var frostgrader og sne km er imidlertid langt fra en forventet levetid for en bil, før den får sit første alvorlige nedbrud. Situationen blev vanskeliggjort af fabrikkens konkurs, men selvom fabrikken fortsat havde eksisteret, så ville de høje omkostninger ved reparationen give anledning til kritik. Også rapporten om batteriets tilstand giver anledning til bekymring for teknologiens holdbarhed. TV 2/Bornholms konklusion på forsøgsforløbet er, at en elbil godt kan løfte opgaven som reportage bil her på øen, men at TV 2/Bornholm ikke ønsker at købe en ny elbil før priserne er blevet mere konkurrencedygtige i forhold til mindre dieselbiler (der typisk koster kr.) OG teknologien i elbilerne er blevet sikrere og mere holdbar. Med venlig hilsen Jan Jørgensen, Direktør, TV 2/Bornholm Mail: jajo@tv2bornholm.dk Tlf.:

Think City. - erfaringer fra Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler. Erfaringer med Think City

Think City. - erfaringer fra Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler. Erfaringer med Think City Think City - erfaringer fra Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Model: Think City Sæder: 2-personer Batterikapacitet: 28,3 kwh Batteritype: ZEBRA (NaNiCl 2) Energiforbrug (målt): 510-630 Wh/km

Læs mere

Ærø kommune slutrapport apr. 2013

Ærø kommune slutrapport apr. 2013 Ærø kommune slutrapport apr. 2013 Elbiler til udlejning og tjenestekørsel - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Forsøg med elbiler til turistudlejning og drift i

Læs mere

Årsrapport 2011. Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler)

Årsrapport 2011. Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler) Årsrapport 2011 Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler) Projekt med tilskud fra Energistyrelsen 2009-2012 Sammenfatning Indledning Gladsaxe Kommune købte fire person-elbiler af

Læs mere

KLS Grafisk Hus statusrapport okt. 2011

KLS Grafisk Hus statusrapport okt. 2011 KLS Grafisk Hus statusrapport okt. 2011 Grøn transport i KLS - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Vejen frem for KLS grøn el til flåden Tilskudsrunde under forsøgsordning

Læs mere

Fiat Fiorino E ombygget af Micro-Vett

Fiat Fiorino E ombygget af Micro-Vett Fiat Fiorino E ombygget af Micro-Vett - erfaringsopsamling fra Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Model: Fiat Fiorino E, ombygget af Micro- Vett. Sæder: Van: 2-personer, Combi: 5- personer Batterikapacitet:

Læs mere

Sønderborg Kommune slutrapport

Sønderborg Kommune slutrapport Sønderborg Kommune slutrapport Elbiler i hjemmeplejen - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Elbiler i Sønderborg Kommune Tilskudsrunde under forsøgsordning for elbiler:

Læs mere

SEAS-NVE statusrapport okt. 2011

SEAS-NVE statusrapport okt. 2011 SEAS-NVE statusrapport okt. 2011 Forsøg med intern el-postbil - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: SEAS-NVE: Forsøg med intern elpostbil mellem Haslev og Svinninge

Læs mere

Bornholms Regionskommune statusrapport okt. 2011

Bornholms Regionskommune statusrapport okt. 2011 Bornholms Regionskommune statusrapport okt. 2011 Forsøg med elbiler på Bornholms - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Projekt elbilforsøg på Bornholm 2009-2012 Tilskudsrunde

Læs mere

Gladsaxe Kommune statusrapport okt. 2011

Gladsaxe Kommune statusrapport okt. 2011 Gladsaxe Kommune statusrapport okt. 2011 Omkostninger ved drift af elbiler i Gladsaxe Kommune - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Godt på vej elbiler i Gladsaxe

Læs mere

Elbil til mødekørsel og tilsyn

Elbil til mødekørsel og tilsyn Elbil til mødekørsel og tilsyn - erfaringsopsamling fra Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Middelfart Spildevand benytter en Think City Foto: Middelfart Kommune til mødekørsel samt ved tilsyn

Læs mere

Afslutningsrapport. Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler)

Afslutningsrapport. Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler) Afslutningsrapport Godt på vej 5 elbiler i Gladsaxe Kommune (som blev til 4 elbiler) Projekt med tilskud fra Energistyrelsen 2009-2012 Sammenfatning Gladsaxe Kommune har indsamlet erfaringer med fire person-elbiler

Læs mere

Nyhedsbrev fra Fredensborg Kommune

Nyhedsbrev fra Fredensborg Kommune Nyhedsbrev fra Fredensborg Kommune Elbiler på kryds og tværs et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Elbiler på kryds og tværs i den kommunale drift, og regional erfaringsindsamling

Læs mere

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til erhvervskunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere

Nordjysk Elhandel statusrapport okt. 2011

Nordjysk Elhandel statusrapport okt. 2011 Nordjysk Elhandel statusrapport okt. 2011 Elbiler som intelligent regulering i elmarkedet - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Elbiler som intelligent regulering

Læs mere

Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler

Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler Produktionen af batterier til elbiler forurener så meget, at det tager adskillige år at indhente en tilsvarende dieselbil i CO 2 -regnskabet Kan du klare dig

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere

Lars Overgaard Programleder Energi og Transport Teknologisk Institut. Prøv1elbil

Lars Overgaard Programleder Energi og Transport Teknologisk Institut. Prøv1elbil Lars Overgaard Programleder Energi og Transport Teknologisk Institut Prøv1elbil Prøv1elbil 1.0 Demonstration med 13 elbiler Otte familier tester en C1 ombygget elbil i 3 måneder. Kun 5 ud af 12 testforløb

Læs mere

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund

DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011. Udbetaling/baggrund DELEBILER ØSTERBRO NYHEDSBREV 1. JANUAR 2011 Udbetaling/baggrund Move About ApS modtog tilsagn om tilskud fra Energistyrelsens støtteordning for elbiler d. 8. marts 2010 på i alt 439.556 kroner. Heraf

Læs mere

Skive Kommune statusrapport okt. 2011

Skive Kommune statusrapport okt. 2011 Skive Kommune statusrapport okt. 2011 Forsøg med elbiler i Skive Kommune - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Test af implementering af elbiler i Skive Kommune Tilskudsrunde

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If 100% ORIGINAL = KVALITET Med en Ford Forsikring henvises du altid til et autoriseret Ford værksted, hvor der benyttes originale reservedele. SERIØSE

Læs mere

OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger

OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger OPSÆTNING AF LADESTANDERE TIL DIN ELBIL Information om leverandør, opsætning og installation af ladeløsninger INDHOLD Driftsomkostninger s. 3 Ladeløsninger s. 4 7 Nissan leverandører af ladeløsninger s.

Læs mere

El-Mobility i Grønland

El-Mobility i Grønland El-Mobility i Grønland Nukissiorfiit Grønlands energiforsyning Jens H. Nielsen Udviklingskonsulent 1 Hvorfor er vi med? Vandkraft Lille vejnet Energi og miljørigtigt transport Teste teknologien under arktiske

Læs mere

Hvidovre Hospital El-Biler

Hvidovre Hospital El-Biler Hvidovre Hospital El-Biler El-biler status rapport august 2014 Hvidovre Hospital Teknisk Central Yaseen Ahmad Side 1 af 13 Indholdsfortegnelse El-biler status rapport august 2014 Region Hovedstaden statusrapport

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14523 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: N.N CVR-nr.: xxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Reparation

Læs mere

Kjeld Nørregaard Projektleder Prøv1elbil Teknologisk Institut. Prøv1elbil

Kjeld Nørregaard Projektleder Prøv1elbil Teknologisk Institut. Prøv1elbil Kjeld Nørregaard Projektleder Prøv1elbil Teknologisk Institut Prøv1elbil Kjeld Nørregaard Projektleder Prøv1elbil Teknologisk Institut Prøv1elbil 2.0 Konsortie og eksterne sponsorer Prøv1elbil Konsortie:

Læs mere

Opladning BMW i3 Indsendt af kenn Dec :44

Opladning BMW i3 Indsendt af kenn Dec :44 Opladning BMW i3 Indsendt af kenn - 14. Dec 2015 10:44 Opladning BMW i3 Når beslutningen er truffet omkring valget på en Elbil er der en vigtig detalje som man forsøger at få styr på. Nemlig opladningen

Læs mere

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If 3 fordele ved Renault Forsikring - Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? - Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

Move About el-puljebiler statusrapport okt. 2011

Move About el-puljebiler statusrapport okt. 2011 Move About el-puljebiler statusrapport okt. 2011 Elbil-delingsstationer på Østerbro i København - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Delebiler på Østerbro Tilskudsrunde

Læs mere

D O M. A indgik den 11. november 2002 aftale med Ferrari Import Danmark AS om køb af Ferrari Enzo for 551.006 euro plus moms.

D O M. A indgik den 11. november 2002 aftale med Ferrari Import Danmark AS om køb af Ferrari Enzo for 551.006 euro plus moms. D O M Afsagt den 5. november 2013 af Østre Landsrets 4. afdeling (landsdommerne Dorthe Wiisbye, Frosell og Gitte Arildsen (kst.)). 4. afd. nr. B-3926-12: A (advokat Christian Falk Hansen) mod Skatteministeriet

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

Derudover er der ligeledes et håb om at kunne nedbringe udgifterne til brændstof/energi og vedligeholdelse.

Derudover er der ligeledes et håb om at kunne nedbringe udgifterne til brændstof/energi og vedligeholdelse. Frederiksberg Kommune el skraldebil Statusrapport august 2014 Projektets formål Frederiksberg Kommune erstatter en konventionel diesel-skraldebil med en el-skraldebil. Formålet er at gøre affaldsindsamlingen

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED MINI FORSIKRING. Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

VINTER OG ELBILER. Citroën C-Zero Mitsubishi imiev Peugeot ion. Information om

VINTER OG ELBILER. Citroën C-Zero Mitsubishi imiev Peugeot ion. Information om VINTER OG ELBILER, 1. sal Information om Citroën C-Zero Mitsubishi imiev Peugeot ion DET Danske VINTER- VEJR Danskerne elsker elbilen, men elsker elbilen Danmark og så om vinteren? Velkommen til guiden

Læs mere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Når ting skal løftes, flyttes, vendes og drejes... Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Christian Jensen fik sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker i 1993 og fik i

Læs mere

Problemerne i den forbindelse, kan risikere at ramme mange hundrede tusinde installationer i Danmark.

Problemerne i den forbindelse, kan risikere at ramme mange hundrede tusinde installationer i Danmark. FENSMARK ANTENNEFORENING V/formand Henning Dueholm Tjørnevej 7, Fensmark, 4684 Holmegaard Tlf. 55 50 55 85 hverdage 8 00-16 00 Hjemmeside: http://www.fensmarknet.dk E-mail: fa@fensmarknet.dk Fensmark Antenneforenings

Læs mere

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal

Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning. Egebjerglund-Syd & Aagesdal Sneordning Muligheder og alternativer for en forbedret ordning Grundejerforeningerne Egebjerglund-Syd & Aagesdal Oplæg Som pålagt af generalforsamlingeni 2013 har bestyrelsen forsøgt at se nærmere på forskellige

Læs mere

D A F Bilforsikring VIDEN TIL FORSKEL. AutoBranchen Danmark. en fusion af

D A F Bilforsikring VIDEN TIL FORSKEL. AutoBranchen Danmark. en fusion af D A F Bilforsikring AutoBranchen Danmark VIDEN TIL FORSKEL AutoBranchen Danmark en fusion af D A F Bilforsikring D A F Bilkøb alt inklusiv D A F har i samarbejde med Mondux Assurance Agentur A/S indgået

Læs mere

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo ŠKODA FORSIKRING TIL KUNDER I SAMARBEJDE MED IF Citigo 3 FORDELE VED ŠKODA FORSIKRING Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

Københavns Kommune statusrapport okt. 2011

Københavns Kommune statusrapport okt. 2011 Københavns Kommune statusrapport okt. 2011 Indfasning af elbiler i bilflåden - et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Forsøg med elbiler i Københavns Kommune Tilskudsrunde

Læs mere

Din Ford er bygget med kærlighed, din tillid skal vi gøre os fortjent til.

Din Ford er bygget med kærlighed, din tillid skal vi gøre os fortjent til. Din Ford er bygget med kærlighed, din tillid skal vi gøre os fortjent til. FORD BlueService Hos Ford ophører serviceydelserne ikke, når du går ud af forretningen. For når du køber en bil hos os, medfølger

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 100% ORIGINAL = KVALITET. MED EN MINI FORSIKRING HENVISES DU ALTID TIL ET AUTORISERET MINI VÆRKSTED, HVOR DER BENYTTES ORIGINALE RESERVEDELE. Vil

Læs mere

Driftsøkonomi elbiler

Driftsøkonomi elbiler Driftsøkonomi elbiler Oplæg om total- og driftsomkostninger ved elbiler Energistyrelsen og Trafikstyrelsens elbilnetværk 30. april 2013 Side 2 30. april 2013 Hvem er CLEVER Side 2 30. april 2013 Side 3

Læs mere

Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If.

Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If. Volkswagen Forsikring til privatkunder i samarbejde med If. Seriøse fordele Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du en ekstra god glas skadedækning på din forrude? Vil

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU EN EKSTRAGOD GLASSKADEDÆKNING PÅ DIN FORRUDE? VIL DU UNDGÅ AT BEKYMRE DIG

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14424 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: xxxxx xxxxxxxx xxxxx xxxx x, xx xxxx xxxxxxxx CVR-nr.: xxxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx xxxxxxx xxxxxxx xxxxxxxxxxx x xxxx

Læs mere

Slutrapport. Projekt elbilforsøg på Bornholm 2009-2012. Et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler

Slutrapport. Projekt elbilforsøg på Bornholm 2009-2012. Et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Slutrapport Projekt elbilforsøg på Bornholm 2009-2012 Et projekt under Energistyrelsens forsøgsordning for elbiler Projekttitel: Projekt elbilforsøg på Bornholm 2009-2012 Tilskudsrunde under forsøgsordning

Læs mere

kom til i 2004, hvor der blev investeret i 5 Melex (se billede herunder).

kom til i 2004, hvor der blev investeret i 5 Melex (se billede herunder). Nyhedsbrev af 16. April 2010 Dette nyhedsbrev tjener til formål at informere om vores elbiler der er tilskudsberettiget hos Energistyrelsen samt at give et helhedsindtryk af den samlede El-bil park Frederiksberg

Læs mere

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler

Litium-ion batterimanual. Ebike Elcykler Litium-ion batterimanual Ebike Elcykler Rev 30-12-2008 Litium ion batteriet Funktion Batteriet der forsyner elcyklen med strøm er et såkaldt litium ion batteri (Spænding: 36 Volt (V), Kapacitet: 10 Ampere

Læs mere

CityCirkel el-busser i København

CityCirkel el-busser i København CityCirkel el-busser i København Projekt el-busser 2007: På baggrund af beslutning i Københavns Borgerrepræsentation udbyder Movia kørsel i City med el-busser Marts 2008: Arriva vinder kontrakten på 11

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14419 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: xxxxxxx xxxx xxxxxxxxxx x xxxx xxxxxxxxx xxxxx xxxxxxx som indehaver af ophørte xxxx xxx. xx (CVR-nr. xxxxxxxx)

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14356 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 29213399 Auto K ApS Gl. Grindstedvej 2 7200 Grindsted Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler. Ikke-medlemsvirksomhed

Afgørelse fra Ankenævn for biler. Ikke-medlemsvirksomhed Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 16173 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 39070634 Åle auto og undervognscenter IVS Brædstrupvej 51 7160 Tørring Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

Her sparer du penge på værkstedsregningen

Her sparer du penge på værkstedsregningen Her sparer du penge på værkstedsregningen Din bil er gået i stykker, og du vil indhente et tilbud på reparation. Det sker hurtigst hos en værkstedsportal, har danskerne erfaret Af Hans Uffe Christensen,

Læs mere

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil ANSVAR/KASKO SERVICEAFTALE REPARATIONSAFTALE Bilforsikring AutoBranchen Danmark Bilforsikring. Den mest enkle og overskuelige privatbil

Læs mere

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil

AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil AutoBranchen Danmarks forsikringer - masser af fordele for dig og din bil Ansvar/Kasko ServiceAFTALE ReparationSAFTALE Bilforsikring AutoBranchen Danmark Bilforsikring. Den mest enkle og overskuelige privatbil

Læs mere

Hyundai -Plus. Total styr på din biløkonomi

Hyundai -Plus. Total styr på din biløkonomi Hyundai -Plus Total styr på din biløkonomi Finansiering - lidt mere overblik Med Hyundai Plus er du altid sikker på finansiering til konkurrencedygtige priser. - og som er præcist skræddersyet til dig

Læs mere

Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner

Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner TCO beregneren er en hjælp til at lægge budget og beregne CO 2 udledning for en eller flere biler. Beregneren henvender sig til både privatbilister og erhverv. Dog

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 16110 Klager: NN Indklaget: CVR-nr.: 30705092 Hundige AC Holding ApS Hundige Strandvej 27 2670 Greve Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed

Læs mere

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000

INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONSMANUAL TIL GARAGEPORT ÅBNER GA 1000 INSTALLATIONS MANUALEN SKAL GENNEMLÆSES OMHYGGELIG FØR IBRUGTAGNING ADVARSEL FOR SIKKER INSTALLATION Inden installation af automatikken skal balance fjederen

Læs mere

TILBUDSLISTE TIL. anskaffelse af elbusser med infrastruktur til Busselskabet Aarhus Sporveje til i levering primo 2019

TILBUDSLISTE TIL. anskaffelse af elbusser med infrastruktur til Busselskabet Aarhus Sporveje til i levering primo 2019 Bilag 4: TILBUDSLISTE TIL anskaffelse af elbusser med infrastruktur til Busselskabet Aarhus Sporveje til i levering primo 2019 Tilbuddet ønskes afgivet dels ved udfyldelse af tilbudslisten dels ved afgivelse

Læs mere

Status for biler med alternative drivmidler

Status for biler med alternative drivmidler Til Miljø- og Energiudvalget Kopi til Fra Lars Michael Odgaard Sagsnr. 2015-020426 Miljø- og Energiplanlægning Miljø- og Energiforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Init.: lo 14. september

Læs mere

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter.

Nyheder. TV 2/Fyn vil i løbet af 2014 lave endnu flere nyheder på vores egen kanal. Det vil også give nye muligheder for vores praktikanter. TV 2/Fyn har ry for at være et rigtig godt praktiksted. Det har vi, fordi vores praktikanter får lov at arbejde. De får lov at lære. De får udviklet sig som journalister og de får ikke lov at gemme sig.

Læs mere

Autohjælp for. Postbudenes Auto-Forsikringsklub

Autohjælp for. Postbudenes Auto-Forsikringsklub Autohjælp for Postbudenes Auto-Forsikringsklub Klubben samarbejder med SOS Dansk Autohjælp, der yder assistance ved alle uheld, der forhindrer viderekørsel ved egen hjælp. Autohjælpen omfatter det forsikrede

Læs mere

Klager. J.nr. 2012-0151 UL/bib. København, den 17. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø

Klager. J.nr. 2012-0151 UL/bib. København, den 17. januar 2013 KENDELSE. ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø 1 København, den 17. januar 2013 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Søren Bak Slagelsesvej 1 4180 Sorø og Statsaut. ejendomsmægler Rikke Nissen Præstøvej 22 4700 Næstved Nævnet har modtaget

Læs mere

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 29. november 2006. Tillægsbevilling som følge af forventet regnskab for 2006 for Århus

Til Byrådet via Magistraten. Århus Kommune. Den 29. november 2006. Tillægsbevilling som følge af forventet regnskab for 2006 for Århus Til Byrådet via Magistraten Den 29. november 2006 Århus Kommune Teknik og Miljø Tillægsbevilling som følge af forventet regnskab for 2006 for Århus Sporveje 1. Resume Den ustabile driftssituation i den

Læs mere

Startguide. kom godt i gang

Startguide. kom godt i gang Startguide kom godt i gang Indholdsfortegnelse Installation af Autolog programmet At skrive kørebog er 100% tidsspilde når Autolog gør det 100% automatisk Autolog programmets funktioner Autolog Hardwaretyper

Læs mere

Bilsalget i december samt hele 2016

Bilsalget i december samt hele 2016 Bilsalget i december samt hele 2016 I 2016 blev der solgt det højeste antal af personbiler nogensinde. Der blev i alt solgt 222.924 nye personbiler i 2016, hvilket er det højeste antal i et kalenderår

Læs mere

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961

RAAM / CULTIMA. BRUGER Manual C961 RAAM / CULTIMA BRUGER Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 3 Brugergrænseflade 4 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkode

Læs mere

Erfaringer fra Forsøgsordningen for elbiler og udfordringer ved udrulning. Michael Rask Energistyrelsen 31. maj 2012

Erfaringer fra Forsøgsordningen for elbiler og udfordringer ved udrulning. Michael Rask Energistyrelsen 31. maj 2012 Erfaringer fra Forsøgsordningen for elbiler og udfordringer ved udrulning Michael Rask Energistyrelsen 31. maj 2012 Konklusioner Dagens elbiler (2011-12) fungerer godt! Elbilers CO2-udledning er nul eller

Læs mere

Elhegn til 230 volt. 52 joule

Elhegn til 230 volt. 52 joule Elhegn til 230 volt Patura P-8000 Den kraftigste spændingsgiver på det europæiske marked. Anvendes hvor der virkelig er behov for power, store indhegninger eller indhegninger med meget afledning og vegetation.

Læs mere

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år

OK Bilgaranti. Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år OK Bilgaranti Få betalt din værkstedsregning indtil bilen fylder 12 år Slip for dyre værkstedsregninger med OK Bilgaranti Har du en bil, hvor fabriksgarantien er udløbet eller er lige ved at udløbe kan

Læs mere

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Jose Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Jose Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual grundigt

Læs mere

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v.

Han stiftede derfor i 2014 selskabet Sejlshoppen ApS i Aarhus og begyndte at handle med alle former for tilbehør til både og sejlertøj m.v. BA. ØKONOMI-STUDERENDE Sommereksamen 2016 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 4621010083 International Handelsret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle (Den anførte vægtning af opgaverne er vejledende). Baggrund

Læs mere

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil.

Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. Trygt, smart og enkelt: En serviceaftale i samme høje klasse som din bil. En Mercedes-Benz serviceaftale giver dig tryghed som bilejer, for du ved, hvad din service kommer til at koste i hele aftaleperioden.

Læs mere

Trofast til det sidste, næsten

Trofast til det sidste, næsten 1 2 3 Trofast til det sidste, næsten Så er den lille bil væk, lidt vemodigt men min almindelige Peugeot klarer jo turene som den gjorde før jeg fik den lille. Jeg havde på intet tidspunkt problemer med

Læs mere

BFH El-Bil. Den mobile information. FM enheden. Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital. El-biler status rapport august 2014.

BFH El-Bil. Den mobile information. FM enheden. Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital. El-biler status rapport august 2014. BFH El-Bil Den mobile information FM enheden Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Region Hovedstaden statusrapport aug. 2014... 3 Bispebjerg og statusrapport august 2014... 6 El-bil drift... 6 Den mobile information...

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 12946 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 34 88 02 47 Teamkvikbilsalg ApS Mørkhøj Bygade 34 2860 Søborg Klagen vedrører: Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING. i samarbejde med If FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING i samarbejde med If VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER: INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING - Dækker skader

Læs mere

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Biler under 3.500 kg. Nedenstående abonnementsbetingelser gælder som tillæg til Aftalen. for biler

Læs mere

Test En Elbil, Archimedes Projektet, Aalborg Kommune

Test En Elbil, Archimedes Projektet, Aalborg Kommune Evaluerings resultater fra Test af Elbiler i Aalborg / Danmark Test En Elbil, Archimedes Projektet, Aalborg Kommune Jens Mogensen, Region Nordjylland! Agenda ( Forudsætninger ) Mål Projektet - set up Centrale

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15986 Klager: N.N Indklaget: CVR-nr.: 35679634 MB Classic A/S Raasigvangen 1 3550 Slangerup Klagen vedrører: Reparation af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne

Læs mere

baner vejen for elbilen i Danmark

baner vejen for elbilen i Danmark Analyse af kørsel i Sønderborg Kommune Land og by baner vejen for elbilen i Danmark Alexander Schou Nielsen, Projektchef - asn@clever.dk - +45 5219839 Besøg os på www.clever.dk, eller facebook.com/clever

Læs mere

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961

RAAM / CULTIMA. Forhandler Manual C961 RAAM / CULTIMA Forhandler Manual C961 Indhold Materiale og farve 3 Funktioner og knapper 3 Funktioner 4 Brugergrænseflade 5 TÆND/SLUK 5 Gå-funktion 6 Baggrundslys 6 Batteriniveau 7 TRIP nulstilling 7 Fejlkoder

Læs mere

, ( Virksomheden ) salg og levering

, ( Virksomheden ) salg og levering Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for produkter til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om Automation

Læs mere

Yamaha el-system fejlsøgning

Yamaha el-system fejlsøgning Yamaha el-system fejlsøgning I denne guide omtaler vi de mest almindelige fejl, der kan opstå i el-systemet. Før du prøver at finde en fejl: 1: Sluk og tænd igen. 2: Sluk og tænd igen. Lad derefter cyklen

Læs mere

Frederiksberg Kommune el-skraldebil Slutrapport på el- skraldebil på Frederiksberg

Frederiksberg Kommune el-skraldebil Slutrapport på el- skraldebil på Frederiksberg Frederiksberg Kommune el-skraldebil Slutrapport på el- skraldebil på Frederiksberg Frederiksberg kommune har siden status rapporten fra februar 2015 kørt med elskraldebilen i fuld drift over hele året.

Læs mere

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE.

TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. TUREN GÅR TIL RENAULT TRÆF I SVERIGE. Vi startede fra Skive den 26/7 2007 KL.6.30 og kørte til Frederikshavn for vi skulle sejle KL10.00 til Gøteborg. Der efter kørte vi til Håverud hvor vi ville se når

Læs mere

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN

Bus IMANTA Riga Letland Foto JEN Bus IMANTA Riga Letland Historien om tøjindsamling og Bus til Letland Et tilbageblik den 13. januar 1995. For 20 år siden sendte Århus Sporveje en Gammel bus fyldt med uniformer til Riga i Letland, modtageren

Læs mere

Politik. Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil.

Politik. Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil. Politik Firmabiler Målgruppe: Medarbejdere ansat i HCT Tool A/S, Mouldpro ApS og Mouldflo ApS som har ret til firma betalt bil. Gældende fra: 1. august 2014 Beskrivelse: Medarbejdere ansat i ovenstående

Læs mere

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk

Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Referat 15. marts 2012 Bestyrelsesmøde Skamlebæk Vandværk Til stede: Orla Zinck ( OZ ), Carsten Lebrecht (CL), Jeanette Møltov Jepsen (JMJ), Max Engelberth ( ME ) Dagsorden: 1. Siden sidst opfølgning på

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020

Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020 Ringkøbing-Skjern Kommune skal være 100 % selvforsynende med vedvarende energi i år 2020 Nærværende præsentation indeholder resultater for undersøgelsen om potentialet og barriererne for privat elbilisme

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 14807 Klager: Indklaget: CVR-nr.: Klagen vedrører: Køb af bil Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens klage 2. Virksomhedens kommentarer 3. Øvrige dokumenter

Læs mere

Bilag Resultater; brugerperspektiv

Bilag Resultater; brugerperspektiv Bilag Resultater; brugerperspektiv Respondenter Ledere; ; 7% Medarbejdere (der anvender eller har anvendt elbilerne); 47; 9% Resultater fra medarbejderbesvarelser Baggrundsinformation Arbejder du primært

Læs mere

El bil forsøg. Frederiksberg Kommune Gartner og Vejservice

El bil forsøg. Frederiksberg Kommune Gartner og Vejservice El bil forsøg Frederiksberg Kommune Gartner og Vejservice Om kommunen Vi ynder at betragte Frederiksberg som den grønne oase i storbyen. Selv med mere end 93.000 indbyggere på 8,77 kvadratkilometer, har

Læs mere

Der bliver kørt flere kilometer

Der bliver kørt flere kilometer Baggrund Business Danmark gennemfører hvert år en undersøgelse om medlemmernes kørselsmønstre og holdninger til adfærd i trafikken. Sælgere bruger generelt meget tid i deres biler. Derfor er det interessant

Læs mere

Afgørelse fra Ankenævn for biler

Afgørelse fra Ankenævn for biler Afgørelse fra Ankenævn for biler Klagesag nr.: 15524 Klager: Indklaget: Klagen vedrører: NN NN Køb af bil Ikke-medlemsvirksomhed Modtagne dokumenter: 1. Forbrugerens klage 2. Virksomhedens kommentarer

Læs mere