Servicedeklaration (kvalitetsstandart)for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i Lov om social service.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Servicedeklaration (kvalitetsstandart)for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i Lov om social service."

Transkript

1 Servicedeklaration (kvalitetsstandart)for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i Lov om social service. Definition af servicedeklaration: En servicedeklaration/kvalitetsstandart er en borgerrettet beskrivelse af det enkelte tilbud. Servicedeklarationen indeholder faktuelle oplysninger om stedet samt giver borgeren oplysninger om, hvilke ydelser og service borgeren kan forvente at modtage i det aktuelle tilbud. Servicedeklarationen er tilgængelig på hjemmesiden. Lovgrundlag Kvalitetsstandard: I medfør af 139 i lov om social service er der den 20. marts 2014 blevet fastsat bekendtgørelse nr. 254 om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug jf. 101 i lov om social service. Behandling: 101. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere. Stk. 2. Tilbud efter stk. 1 skal iværksættes senest 14 dage efter henvendelsen til kommunen. Stk. 3. Social- og integrationsministeren fastsætter i en bekendtgørelse regler om behandling efter stk. 1 og 2 af stofmisbrugere under 18 år i særlige tilfælde. Stk. 4. En person, der er visiteret til behandling, kan vælge at blive behandlet i et andet offentligt behandlingstilbud eller privat behandlingstilbud af tilsvarende karakter som det, der er visiteret til efter stk. 1. Stk. 5. Fristen efter stk. 2 kan fraviges, hvis personen vælger at blive behandlet i et andet offentligt eller privat behandlingstilbud end det, kommunalbestyrelsen har visiteret til efter stk. 1. Stk. 6. Retten til at vælge efter stk. 4 kan begrænses, hvis hensynet til stofmisbrugeren taler for det. Præsentation af Misbrugsbehandlingen: Vejen Kommune har indgået en samarbejdsaftale med Esbjerg Kommune, Center for misbrug der varetager stofmisbrugsbehandlingen for borgere hjemmehørende i Vejen

2 Kommune. Misbrugsbehandlingen i Esbjerg Kommune består af to afdelinger. En stoffriafdeling som indeholder flere undertilbud som retter sig mod stoffrihed og en substitutionsafdeling også indeholder flere underafdelinger som retter sig mod substitutionsbehandling (medicinskbehandling) Stoffriafdeling: 1. Myndighedsafdeling og ambulante samtaler 2. Motivationsbehandling (Motivationshuset) 3. Dagcenter for misbrug 4. Opgangsfællesskabet 5. Døgnbehandling Substitutionsafdeling: 1. Myndighedsafdeling 2. Ambulante samtaler 3. Klinikken (metadonudlevering m.v.) 4. Heroinklinikken 5. Værestedet Hvem kan modtage tilbuddet Borgere over 18 år der har brug for hjælp til stofmisbrugsproblematikker. Hvordan søger du tilbuddet Du møder til åben rådgivning på Basen Askovvej 7, 6600 Vejen. Hver mandag fra kl. 13:00-14:00 Der kræves ingen henvisning hertil, eller: Du møder til åbne rådgivning, som finder sted hver onsdag fra kl kl på Bakkevej 6, 6700 Esbjerg. Du kan også henvende dig til åben & anonym rådgivning hver mandag kl på Jagtvej 35, 6705 Esbjerg Ø. Alternativ, kontakt center for misbrug (Esbjerg) via mail eller telefon, eller Vejen Kommunes misbrugskonsulent.

3 Betaling: Der er ingen egenbetaling, stofmisbrugsbehandlingen er gratis. Frit valg: En person, der er visiteret til behandling, kan vælge at blive behandlet i et andet offentligt behandlingstilbud eller godkendt privat behandlingstilbud af tilsvarende karakter som det, der er visiteret til. Retten til at vælge kan begrænses, hvis hensynet til vedkommende taler herfor. Borgere som ønsker substitutionsbehandling har ret til en lægesamtale inden for de første 14 dage efter henvendelsen. Borgere som ønsker det, har også mulighed for at få delegeret den medicinske behandling til den praktiserende læge, som borgeren selv har valgt. Etik og værdigrundlag i vores tilbud Vores udgangspunkt er at det meste af udviklingen er skabt af mennesker, hvorfor den således også må kunne påvirkes af mennesker. Ved at tage medarbejderne alvorligt og betragte såvel borgeren som medarbejderne som værende det bedste aktiv, har vi formuleret følgende målsætninger/værdisæt: Menneskesyn (filosofi) Mennesket har et fundamentalt behov for at vide og føle, at andre har brug for det. Mennesket har et fundamentalt behov for at markere sig som individ og vise at det kan. Mennesker er forskellige og ønsker at blive behandlet herefter. Mennesket er et individ, der i situationer kender sine egne behov og er parat til at tage konsekvensen heraf. Værdisætning (etik) Vi godtager dette som udgangspunkt for det menneskelige fællesskab, vi har for hinanden. Udgangspunktet for den frihed og den indsats vi kan lægge i arbejdsopgaverne. Tage mennesker alvorligt og behandle dem som individer. Forsøge at skabe reelle valgmuligheder.

4 Mennesket har lyst og evner til at tage ansvar, hvis det får vilkår herfor. Skabe positive vilkår for ansvarliggørelse ved at klarlægge baggrund og værdigrundlag. Vores tilbud er alle kendetegnet ved, at vi sætter borgeren i centrum og sammensætter en fleksibel indsats som matcher den enkelte. Her passer mennesker ikke i kasser men kasserne tilpasses mennesket. Derfor er denne kvalitetsstandart ikke en sandhed, men et udtryk for overordnet valgmuligheder. Mål for indsatsen: Målet for indsatsen er at vi i fællesskab med borgeren tilrettelægger en individuel behandlingsplan som vi guider, støtter og behandler borgeren i. Vores kerneopgave er at tilbyde misbrugsbehandling som understøtter borgeren i læring, udvikling og mestring af eget liv Stoffriafdeling Tilbuddene Præsentation af stoffriafdelingen i Esbjerg: Stoffri afdeling varetager den sociale del af den stoffri behandling for borgere over 18 år. Myndighedsrådgivere udreder borgere og vurderer hvilke behandlingstiltag der passer den enkelte borger. Myndighedsrådgiver er tovholder på borgerens behandling igennem hele forløbet fra ansøgning om behandling til den afsluttes. Brugersammensætningen: Borgere over 18 år bosiddende i Esbjerg, Fanø, Varde og Vejen kommuner Mål for indsatsen i myndighedsafdelingen: Nem og synlig adgang til behandling Behandling tilpasset den enkelte Styrkelse af indsatsen i forhold til psykisk syge misbrugere Fokus på indsatsen i forhold til unge misbrugere Sikring af optimal kvalitetsstyring på området

5 Vejen Kommunens overordnede målsætning på stofmisbrugsområdet er bl.a., at der skal være synlig adgang til en række differentierede behandlingstilbud - herunder risikovillighed til at iværksætte behandlingsforløb. Dette gøres ved at stofmisbrugeren igennem strukturerede/strukturerende samtaler og evt. forbehandlingstiltag visiteres til den behandling, der matcher den enkelte persons reelle behandlingsbehov. Faglige teorier og redskaber: Rådgiverne i den stoffri afdeling Esbjerg er uddannet med en kognitiv grunduddannelse med fokus på misbrug. Rådgiverne benytter sig af de tillærte værktøjer i samarbejdet med borgeren. Eksempler på dette kan være motivationssamtalen, kognitiv færdighedstræning, motivation og forandring, misbrugsmodellen, den kognitive diamant etc. etc. I forhold til døgnbehandling arbejdes der med forskellige behandlingskoncepter, idet formålet er at få iværksat en konstruktiv personlighedsudvikling, så livet kan leves på en mere hensigtsmæssig måde under hensyn til borgerens specifikke problemsæt og udviklingsmuligheder. Samarbejdspartnere: Stoffri afdeling samarbejder med andre behandlingsinstitutioner som fx: Motivationshuset, Filsø behandling, Opbygningsgården, Midtgården, Kongens Ø. Ydermere har vi tæt samarbejde med jobcentre, socialpsykiatrien, Kraft-centeret, Uddannelseshuset, Ungehuset, børne- og unge psykiatrien. Handleplaner, opfølgning og resultatdokumentation: Stoffri afdeling Esbjerg har mange års erfaring i at udrede borgere med eventuelle misbrugsproblematikker. Den sociale udredning følger borgeren igennem misbrugsbehandlingen fra motivationsbehandling til udslusningen. Udredningen tilpasses løbende alt efter de mål borgeren har så der arbejdes mod en konstant udvikling. Myndighedsrådgiver følger løbende op på forløbet via statusmøder i treklangen(borger, tilbud, myndighed) hver 3 måned. Center for Misbrug er ydermere ved at indføre opfølgning på endt behandlingsforløb efter 1 og 6 mdr. efter udskrivning. De borgere, som er omfattet af opfølgningen, er borgere, der har afsluttet et behandlingsforløb med status som færdigbehandlet, udskrevet til et andet tilbud, udskrevet til hospital eller udskrevet med anden årsag til afsluttet behandling. Hvad kan vi tilbyde (ydelser): Rådgivning Motivationsbehandling Dag- og døgnbehandlingstilbud Ambulante samtaleforløb Borgerindflydelse:

6 Borgerindflydelse vægtes højt i de tilbud myndighedsrådgivere visiterer til. Ligeledes tror vi på, at borgere der benytter sig af vores tilbud er eksperter på eget liv denne erfaring bruges konstruktivt i udarbejdelsen af den sociale udredning. 2. Motivationsbehandling (Motivationshuset) Borgeren visiteres umiddelbart efter henvendelse i Åben Rådgivning til motivationsbehandling ved Motivationshuset. Her foretages screening for misbrug. Sideløbende med ophold i motivationsbehandling foretages udredning og handleplansarbejde med henblik på at finde relevant behandling efter forløbet i Motivationshuset. Igennem motivationsbehandlingen forberedes borgeren til det efterfølgende behandlingsforløb (dagbehandling/ døgnbehandling). Se Motivationshusets hjemmeside 3. Dagcenter for misbrug Der er udarbejdet særskilt servicedeklaration for Dagcenter for Misbrug, se: agcenterformisbrug2014.pdf 4. Opgangsfælleskabet Opgangsfælleskabet hører under Dagcenter for Misbrug som har særskilt servicedeklaration, se: agcenterformisbrug2014.pdf 5.Døgnbehandling Som udgangspunkt vil du blive tilbudt ambulant behandling. Skulle der af helt særlige årsager være brug for døgnbehandling benytter vi fortrinsvist: Opbygningsgården Filsø behandlingscenter Høybyegaard Midtgården Kongens Ø

7 Du kan læse mere om de konkrete tilbud på deres hjemmeside. Kvalitetskrav til døgnbehandlingsstederne: Det overordnede udgangspunkt er, at det enkelte botilbud er godkendt af tilsynsmyndigheden samt at botilbuddet er tilmeldt DANRIS, således der på kan ses en beskrivelse af behandlingstilbudet samt hvilke brugergrupper, institutionen retter sig mod, tyngden af brugernes problemkompleks (ASI-index), behandlingslængde og gennemførelsesprocent. Ved Center for Misbrugs vurdering af, hvilke private botilbud der samarbejdes med vægtes: 1. Sammenhæng mellem det udbudte behandlingskoncepts kvalitet og prisniveau. 2. Sammenhæng mellem metodevalg og uddannelsesniveau. 3. Sammenhæng mellem aktiviteter, fysiske rammer og brugergruppe. 4. At der er en personalepolitik, der fremmer en stabil medarbejdergruppe ved ordnede arbejdsforhold, efteruddannelsesmuligheder og faglig støtte gennem supervision. 5. At der tilstræbes tværfaglighed i personalegruppen. Behandlingspersonale med baggrund som tidligere misbrugere fordres mindst 2 års stoffrihed samt supplerende uddannelse. 6. At der er en åben dialog vedrørende alle forhold på botilbuddet, som ses som værende af betydning for behandlingstilbudet. Substitutionsafdelingen i Esbjerg 1. Myndighedsafdeling Præsentation af stedet: Myndighedsafdelingen tager hver uge imod borgere der ønsker substitutionsbehandling. Det tilstræbes, at der i løbet af den første uge efter borgerens henvendelse udarbejdes en social- og lægefaglig udredning, hvorefter socialrådgiveren i samarbejde med lægen og borgeren sammensætter et behandlingstilbud der så vidt muligt imødekommer borgerens ønsker. Brugersammensætningen: Generelt er målgruppen socialt og psykisk medtagne personer, unge og voksne med symptomer som stofmisbrug evt. kombineret med kriminalitet. Målgruppen for substitutionsbehandlingen er ofte personer med et længerevarende misbrug og afhængighed af opiater, samt et ønske om at ophøre med eller få kontrol over misbruget. Ligeledes kan en del af målgruppens tilværelse bestå af stor ensomhed og brudte bånd til familien. Medarbejdersammensætning:

8 Myndighedsafdelingen består af 3 medarbejdere, der alle er uddannede socialrådgivere og 1 afdelingsleder. Beliggenhed / fysiske rammer: Myndighedsafdelingen er beliggende på Bakkevej 6, 1. sal Esbjerg. Bygningen er et stort ældre hus, som rummer en stueetage 1. og 2. sal. Bygningen er ikke handicapvenlig, men der er mulighed for, at mødes i vores bygning på Bakkevej 1, hvis dette skulle give problemer. Åbningstider: Åben for nye henvendelser hver onsdag fra Myndighedsafdelingen har åbent mandag, onsdag og torsdag fra kl Tirsdag fra 8 15 og fredag fra Telefonerne er åbne på hverdage fra Mål for indsatsen i myndighedsafdelingen: Nem og synlig adgang til behandling Behandling tilpasset den enkelte Styrkelse af indsatsen i forhold til psykisk syge misbrugere Fokus på indsatsen i forhold til unge misbrugere Sikring af optimal kvalitetsstyring på området Den overordnede målsætning på stofmisbrugsområdet er bl.a., at der skal være synlig adgang til en række differentierede behandlingstilbud - herunder risikovillighed til at iværksætte behandlingsforløb. Dette gøres ved at stofmisbrugeren igennem udredende samtaler med læge og socialrådgiver visiteres til den behandling, der matcher den enkelte persons reelle behandlingsbehov. Målet for indsatsen kan være reducering af sidemisbrug og kriminalitet, skadesreduktion, stoffrihed eller øget livskvalitet. Faglige teorier og redskaber: Rådgivere i myndighedsafdelingen Esbjerg er uddannet med en kognitiv grunduddannelse med fokus på misbrug. Nogle har deltaget på den regionale misbrugsuddannelse og nogle har deltaget på 1 eller 2 diplommoduler i stofmisbrug via udbud fra Socialstyrelsen. Alle rådgivere har modtaget undervisning af psykiater til screening at psykiske lidelser. Rådgiverne vil bruge værktøjer fra ovennævnte uddannelser til at foretage udredende fokuserede samtaler med borgeren, med et perspektiv på misbrugets omfang, det sociale, fysiske og psykiske liv. Samtalerne har ligeledes fokus på at bevare motivationen hos borgeren til at skabe forandring af tilværelsen. Eksempler på redskaberne kan være motivationssamtalen, motivation og forandring, misbrugsmodellen og helt almindelig sund fornuft i f.t at kunne føre et liv så tæt på det normale som muligt. Handleplaner, opfølgning og resultatdokumentation: Myndighedsafdelingen Esbjerg har gennem mange år udviklet et værktøj til udredning af borgernes udfordringer, som samler fakta fra borgeren, rådgiveren og lægens observationer sammen med observationer fra psykiatrien og andre relevante tilbud, som borgeren færdes i. Vi kalder værktøjet for den sociale udredning, som følger borgeren gennem hele behandlingsforløbet og som løbende tilpasses

9 i f.t. de mål borgeren arbejder hen mod. Rådgiverne vil løbende følge op på borgerens mål ved statusmøder sammen med borgeren og tilbud. Der er ikke indlagt et fast møde interval. Det er rådgiverens vurdering hvor ofte disse møder skal finde sted, men minimum er 1 gang om året. Derudover er vi i Myndighedsafdelingen i gang med en implementering af opfølgningsmøder 1 og 6 måneder efter afsluttet behandling. Dette tilbud er til borgere med status som færdigbehandlet, udskrevet til andet tilbud, udskrevet til hospital eller udskrevet med anden årsag. Hvad kan vi tilbyde (ydelser): Rådgivning og vejledning til borgere med stofmisbrug, pårørende og samarbejdspartnere. Samtaler til afklaring af behandlingstilbud og opfølgning af dette. Opfølgning efter afsluttet behandling. Borgerindflydelse: Borgernes indflydelse vil altid være omdrejningspunkt i forbindelse med udarbejdelsen af den sociale udredning. Det er meget vigtigt at respektere borgerens viden om sig selv, når et behandlingstilbud skal iværksættes. Idet der er størst mulighed for succes, hvis borgeren derved tager ansvar for egen behandling. Borgerne deltager ved brugerådsmøder hver anden måned. 2. Ambulante samtaler (tilbud) Præsentation af stedet: Tilbudsafdelingen modtager behandlingsopgaver omkring borgerne fra Myndighedsafdelingen. Borgeren bliver tilknyttet en behandler, som kan tilbyde samtaler, brobygning til interne og eksterne tilbud og det der måtte være nødvendigt, inden for rammen af stofmisbrugsbehandlingen, for at borgeren når det mål, som er ønsket og aftalt. Samtalerne kan foregå både i Center for Misbrugs lokaler i Esbjerg, i borgerens hjem eller der hvor borgeren måtte ønske det. Brugersammensætningen: Generelt er målgruppen socialt og psykisk medtagne personer, unge og voksne med symptomer som stofmisbrug evt. kombineret med kriminalitet. Målgruppen for substitutionsbehandlingen er ofte personer med et længerevarende misbrug og afhængighed af opiater, samt et ønske om at ophøre med eller få kontrol over misbruget. Ligeledes kan en del af målgruppens tilværelse bestå af stor ensomhed og brudte bånd til familien. Medarbejdersammensætning: Tilbudsafdelingen består af 8 medarbejdere og 1 afdelingsleder. 3 medarbejdere er socialrådgivere. 2 er pædagoger. 1 er sygeplejerske. 1 er social-og sundhedsassistent. 1 er misbrugsvejleder og 1 er maskinarbejder. Afdelingen har også Skp-funktioner. Beliggenhed / fysiske rammer:

10 Tilbudsafdelingen er beliggende på Bakkevej 6, i stueetagen og på 1. sal Esbjerg. Bygningen er et stort ældre hus, som rummer en stueetage 1. og 2. sal. Bygningen er ikke handicapvenlig, men der er mulighed for, at mødes i deres bygning på Bakkevej 1, hvis dette skulle give problemer. Åbningstider: Tilbudsafdelingen har åbent mandag, onsdag og torsdag fra kl Tirsdag fra 8 15 og fredag fra Telefonerne er åbne på hverdage fra Mål for indsatsen i tilbud: Målet for indsatsen tilbudsafdelingen er i samarbejde med borgeren at hjælpe med reducering af sidemisbrug og kriminalitet - skadesreduktion, øget livskvalitet eller stoffrihed. Derfor er der fokus på borgerens fysiske, psykiske og sociale tilstand. Faglige teorier og redskaber: Medarbejderne i Tilbudsafdelingen har forskellig faglig baggrund. Dette er vigtigt i f.t. borgernes ofte meget komplekse problemstillinger. Medarbejderne har forskellige efteruddannelser, så det er muligt at ramme det behandlingstilbud der matcher borgeren bedst. Tilbudsafdelingen vil altid tage udgangspunkt i borgerens aftale med Myndighedsafdelingen om den sociale behandling. Behandlerne vil bruge værktøjer som kan holde fokus på borgerens motivation til forandring, struktur i hverdagslivet, samtaler omkring reducering af stofmisbrug og kriminalitet og løbende arbejde med relationen til borgeren. Handleplaner, opfølgning og resultatdokumentation: Tilbudsafdelingen i Esbjerg arbejder ud fra behandlingsplanen der i samarbejde med borgeren er udfærdiget i f.m. den sociale udredning. Behandlingsplanen består af arbejdspunkter som er relevante i f.t. borgerens stofmisbrug og som løbende vil blive fulgt op sammen med borgeren. I f.m. opfølgning fra Myndighedsafdelingen skal der udarbejdes en status på behandlingsforløbet. I denne status vil man forholde sig til om målene for arbejdspunkterne er nået. I Tilbudsafdelingen er man i gang med implementering af et nyt it-system, som kan bruges til at opstille mål for behandlingen. Ydelser: Tilbudsafdelingen kan tilbyde ambulant/individuel social behandling. Borgeren bliver koblet med den behandler som vil være i stand til at imødekomme borgerens problemstilling bedst muligt. Borgerindflydelse: Borgernes indflydelse vil altid være omdrejningspunkt i forbindelse med behandlingsforløbet i tilbudsafdelingen. Det er meget vigtigt at få skabt en god relation, så borgeren kan føle sig tryg i forandringsprocessen. Ligeledes er det vigtigt, at kunne stille relevante krav til borgerens ansvar omkring deltagelse under behandlingsforløbet. Borgerne inviteres til deltagelse ved brugerådsmøder hver anden måned. 3. Klinikken på Bakkevej 1 i Esbjerg (metadonudlevering m.v.)

11 Præsentation af stedet: Klinikken varetager i samarbejde med lægerne den medicinske del af stofmisbrugsbehandlingen. I Klinikken udleveres borgerens substitutionsmedicin. I begyndelsesfasen kommer borgeren hver dag i Klinikken, da der skal observeres om borgeren får den rette dosis. Når borgeren er i et stabilt forløb er der mulighed for at tilbyde egen administration af medicinen i f.t borgerens ønsker. Der er også borgere som kan få udleveret substitutionsmedicin på nærmeste Apotek. Dette gælder især borgere fra vores samarbejdskommuner. Brugersammensætningen: Generelt er målgruppen socialt og psykisk medtagne personer, unge og voksne med symptomer som stofmisbrug evt. kombineret med kriminalitet. Målgruppen for substitutionsbehandlingen er ofte personer med et længerevarende misbrug og afhængighed af opiater, samt et ønske om at ophøre med eller få kontrol over misbruget. Ligeledes kan en del af målgruppens tilværelse bestå af stor ensomhed og brudte bånd til familien. Medarbejdersammensætning: Medarbejderne i Klinikken er primært sygeplejersker, men der er også et par social- og sundhedsassistenter og en sygehjælper. Beliggenhed / fysiske rammer: Klinikken er beliggende på Bakkevej 1 i et ombygget parcelhus. Bygningen er handicapvenlig. Åbningstider: Klinikkens åbningstider på hverdage er fra og fra I enkelte tilfælde kan der hentes medicin i weekenden i f.m. heroinklinikkens åbningstid. Mål for indsatsen i klinikken: Målet med den medicinske behandling er stabilisering af et stofmisbrug, reducering af et sidemisbrug og kan også udtrapning af substitutionsmedicin. Dette ud fra borgerens ønske og tilstand. Faglige teorier og redskaber: Arbejdet i Klinikken bygger primært på Sundhedsstyrelsen vejledning om substitutionsbehandling og deraf også den sundhedsfaglige tilgang som opgaven skal have. Derudover skal den medicinske behandling ses i sammenhæng med den behandlingspland er er udarbejdet i f.t borgerens behandlingstilbud. Samarbejdspartnere: Klinikkens primære samarbejdspartnere er Myndigheds- og Tilbudsafdelingen og lægerne. Derudover vil der være samarbejde med fængslerne i f.m. borgeres løsladelse, hospitaler ved indlæggelser, praktiserende læger, botilbud og pårørende. Hvordan arbejder vi (handleplaner, opfølgning og resultatdokumentation): Klinikkens personale kan inddrages i f.m opfølgning af borgerens stofmisbrugsbehandlingstilbud.

12 Hvad kan vi tilbyde (ydelser): Klinikken tilbyder udlevering af substitutionsmedicin via ordination fra Centret læger. Klinikken tilbyder også at køre ud med borgerens medicin ved sygdom. I nogle tilfælde kan der kræves dokumentation for sygdom af egen læge. Den substitutionsmedicin der udleveres i Klinikken er Metadon og Suboxone (Buprenorphin). Medicinen er gratis. I enkelte tilfælde vil der blive tilbudt en udtrapning af Benzoediazepin. Disse præparater er ikke gratis. Borgerindflydelse: Borgernes indflydelse vil altid være omdrejningspunkt i forbindelse med den medicinske behandling i Klinikken. Det er vigtigt, at kunne stille relevante krav til borgerens ansvar omkring håndteringen af den udleverede medicin. Borgerne inviteres til deltagelse ved brugerådsmøder hver anden måned. 4. Heroinklinikken Præsentation af stedet: Heroinklinikken varetager i samarbejde med lægerne den medicinske del af stofmisbrugsbehandlingen. I Heroinklinikken udleveres borgerens heroin sammen med injektionsværktøj. Heroinbehandlingen kan kun foregå i heroinklinikkens dertil indrettede lokaler under supervision og observation af heroinklinikkens personale. Som noget nyt kan man få tilbudt heroin i tabletform. Heroin kan indtages 2 gange om dagen 365 dage om året. Til natten kan det tilbydes Metadon, som indtages i f.m. indtagelsen af heroin om eftermiddagen. Borgere som ønsker tilbud om heroin skal via en lægesamtale igennem et stabiliseringsforløb på 14 dage. Brugersammensætningen: Borgere som tilbydes heroinbehandling har typisk være i metadonbehandling i en længere periode og har haft et opioidmisbrug i en årrække. Målgruppen for heroinbehandlingen må ikke være psykisk ustabile og må heller ikke have et misbrug af benzoediazepin (sovemedicin). Medarbejdersammensætning: Heroinklinikkens personale er primært sygeplejersker, men kan også være social- og sundhedsassistenter. Dette personale har modtaget undervisning i dette speciale. Beliggenhed / fysiske rammer: Heroinklinikken er beliggende på Bakkevej 1 i Esbjerg i et ombygget parcelhus. Bygningen er handicapvenlig. Åbningstider: Heroinklinikkens åbningstid ligger mellem kl og Der er åbent hver dag hele året rundt. Mål for indsatsen i heroinklinikken:

13 Heroinklinikkens mål er at imødekomme borgerens behov for heroin og derved gøre borgeren i stand til at få et almindeligt hverdagsliv uden kriminalitet. Faglige teorier og redskaber: Arbejdet i Heroinklinikken bygger primært på Sundhedsstyrelsen vejledning om substitutionsbehandling, heroinbehandling og deraf også den sundhedsfaglige tilgang som opgaven skal have. Derudover skal den medicinske behandling ses i sammenhæng med den behandlingsplan der er udarbejdet i f.t borgerens behandlingstilbud. Samarbejdspartnere: Heroinklinikkens primære samarbejdspartnere er Myndigheds- og Tilbudsafdelingen og lægerne. Derudover vil der være samarbejde med, hospitaler ved indlæggelser, praktiserende læger, botilbud og pårørende. Hvordan arbejder vi (handleplaner, opfølgning og resultatdokumentation): Heroinklinikkens personale kan inddrages i f.m opfølgning af borgerens stofmisbrugsbehandlingstilbud. Hvad kan vi tilbyde (ydelser): Heroinklinikken tilbyder udlevering af heroin og metadon via ordination fra Centret læger i de dertil indrettede lokaler på Bakkevej 1. Medicinen er gratis. Ved sygdom, ferie eller andet erstattes heroinen med metadon. Borgeren scores og observeres i f.t. alkohol og påvirkningsgrad af andre stoffer forud for indtaget af heroin. Der må ikke kunne måles indtag af alkohol. Efter indtag af heroin skal borgeren igen observeres i f.t. rette dosering. Dette gøres i et dertil indrettet lokale og kræver borgerens tilstedeværelse i ca. ½ time. Borgerindflydelse: Borgernes indflydelse vil altid være omdrejningspunkt i forbindelse med den medicinske behandling i Heroinklinikken. Det er vigtigt, at kunne stille relevante krav til borgerens ansvar og stabilitet omkring håndteringen af den udleverede medicin. Borgerne inviteres til deltagelse ved brugerådsmøder hver anden måned. Tilbuddet er målrettet borgere som er indskrevet i Center for Misbrug fra Esbjerg kommune, men kan også bruges af andre. Hvad forventer vi af borgerne: Misbrugsbehandlingen forventer generelt at borgeren tager del i behandlingen med en ærlig tilgang. Ærligheden er vigtig for at behandleren på bedst mulig måde kan hjælpe borgeren til at nå sine mål. Til gengæld vil borgeren altid blive mødt af en ikke moraliserende og fordomsfri tilgang. Klagemuligheder: Der kan klages over afgørelser, som kommunen har truffet i en sag. Man har ret til at få en skriftlig afgørelse. Alle der har modtaget en sådan afgørelse kan klage senest 4 uger efter modtagelsen. Klageinstanserne er Ankestyrelsen som blandt andet behandler klager over afgørelser om enkeltpersoners rettigheder og pligter efter den sociale lovgivning.

14 Der gælder ingen krav om, hvad der skal skrives i en klage. Du kan også klage mundtligt, så skriver kommunen klagen ned. Der kan ikke klages til de almindelige klageinstanser over kommunens fastsættelse af det generelle serviceniveau, herunder hvilke tilbud og pladser der skal være til rådighed i kommunen og takster for tilbuddene. Sådanne klager må rettes til Byrådet. Revision af servicedeklaration/kvalitetsstandarten: Deklarationen skal revideres hvert andet år og stofmisbrugeren skal inddrages via diverse brugerråd.

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune Revideret 2013 Indledning I medfør af 139 i lov om social service er der den 15. juni 2006 blevet fastsat bekendtgørelse nr. 622

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune.

Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune. Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune. Denne samarbejdsaftale dækker områderne Alkoholbehandling og Stofmisbrugsbehandling. Aftalen indgås med udgangspunkt i Region

Læs mere

Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø. Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060

Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø. Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060 Center for Misbrug Servicedeklaration for: Dagcenter for Misbrug Jagtvej 35 6705 Esbjerg Ø Kontaktinformation: Telefonnummer: 7616 5060 E-mailadresse: dfm@esbjergkommune.dk Definition af servicedeklaration:

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetstandard Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast 27. juni 2019 Ambulant behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 samt Sundhedsloven 142 Formål

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Udkast til. Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Udkast til. Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast til Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen. 1. Rammer

Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen. 1. Rammer Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Formålet Standarden er godkendt af Udvalget for Social og Sundhed

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende og afhængighedsskabende

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Indledning...2 Målgruppe...2 Formål og værdigrundlag...2 Tilbuddets indhold...3 1. Misbrugsrådgivning...3 2. Stofbehandling...3 3. Efterværn...5 Øvrige forhold...5 Behandlingsgaranti...5 Frit valg...5

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 5 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Behandling af stofmisbrug - social behandling Lovgrundlag Hvilke former for social behandling kan Ishøj Kommune tilbyde

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. november 2017 Side 1 af 7 1. Kvalitetsstandardens formål og indhold Kvalitetsstandarden omfatter indsatsen

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på rusmiddelområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for alkoholmisbrug er udarbejdet i henhold til Lov om Social Service, jævnfør 139 i

Læs mere

Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen. 1. Rammer

Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen. 1. Rammer Varde Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandlingen Standardens godkendelse Revision af kvalitetsstandarden Standardens indhold Standarden er godkendt af Udvalget for Social og Sundhed d. 1. april

Læs mere

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter SERVICEDEKLARATION DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Odense Kommune Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Januar 2019 Hvad kan jeg bruge kvalitetsstandarden til? Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense

Læs mere

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 2014 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101

Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 Pixiudgave - kort udgave af kvalitetsstandarden for social behandling og af stofbrug Find kvalitetstandarden i sin helhed på Glostrup.dk søg på kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Lovgrundlag Behandlingsgaranti Lov om social service 101 og Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for

Læs mere

Center for Familie, Social & Beskæftigelse

Center for Familie, Social & Beskæftigelse Center for Familie, Social & Beskæftigelse Kvalitetsstandard for rådgivning og stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 samt 101 a Stofmisbrugsbehandling er et gratis kommunalt tilbud til personer med

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling til borgere med stofmisbrug efter Servicelovens 101.

Læs mere

Udkast til. Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141

Udkast til. Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Udkast til Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for Behandling til alkoholmisbrugere Sundhedsloven 141 Lovgrundlag for ydelsen: Sundhedslovens 141 141

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Rådgivning, vejledning og behandling af børn og unge under 18 år sker i samarbejde med forvaltningen Børn & Skole.

Rådgivning, vejledning og behandling af børn og unge under 18 år sker i samarbejde med forvaltningen Børn & Skole. Kvalitetsstandard for tilbud i Rådgivningscenter Tønder Misbrug. Social- og sundhedsfaglig misbrugsbehandling efter serviceloven 101 og sundhedslovens 141 og 142 Beskrivelsen indeholder kvalitetsstandarden

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Lovgrundlag Det er kommunens pligt efter Lov om Social Service 101, at tilbyde behandling af stofmisbrug hos voksne borgere.

Læs mere

Notat. Kvalitetsstandarder for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune Området Voksne med særlige Behov

Notat. Kvalitetsstandarder for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune Området Voksne med særlige Behov Notat Kvalitetsstandarder for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune 2015 Området Voksne med særlige Behov Acadre 14/14415-18 Lov om socialservice 101 og 101 a om social behandling

Læs mere

Center for Social & Beskæftigelse

Center for Social & Beskæftigelse Center for Social & Beskæftigelse Kvalitetsstandard for rådgivning og stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 Stofmisbrugsbehandling er et gratis kommunalt tilbud til personer med et ønske om behandling

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere over 18 år Indhold Indledning...3 Lovgrundlag...4 Organisering...4 Det overordnede mål...4...5 Krav til borger...5 Brugerinddragelse...5 Visitationsproceduren...5

Læs mere

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem En vejledning for medarbejdere på Lindegårdshusene: Hvem gør hvad hvornår? Sammenhængende behandling for borgere

Læs mere

Alkoholmisbrugsbehandling

Alkoholmisbrugsbehandling Stofmisbrugsbehandling 101 og Alkoholmisbrugsbehandling 141 2015 2 Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling SEL 101 og alkoholmisbrugsbehandling SL 141 Lovgrundlag Lov om social service 101 om behandling

Læs mere

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Kvalitetsstandard Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag alkohol- og stofmisbrugsbehandlingsområdet... 3 2. Ydelser... 3 3. Målgruppen for alkohol-

Læs mere

Rusmiddelcenter Middelfart

Rusmiddelcenter Middelfart Rusmiddelcenter Middelfart Et nyt behandlingstilbud fra 1. januar 2008 Stofmisbrugsbehandling Rusmiddelcenter Middelfart (RcM) Den 1. januar 2008 samles rusmiddelbehandlingen på ét center. Centret vil

Læs mere

SERVICEDEKLARATION. ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon:

SERVICEDEKLARATION. ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: SERVICEDEKLARATION ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 2 af 8 Tårnby Kommune Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen Børne- og Kulturforvaltningen XXXX Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Tårnby Kommune Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Kvalitetsstandard

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Til Godkendt i Byrådet april 2015 Kvalitetsstandarder Kontaktinformation Hvis du har behov for hjælp kan du

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: Dato: 26. 01. 2011 Sagsid.: std Version nr.: 7 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Område Behandling for alkoholmisbrug

Læs mere

Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101

Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 2012 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at reducere

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101. Albertslund Kommune. Februar

Kvalitetsstandard. for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101. Albertslund Kommune. Februar Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Albertslund Kommune Februar 2009 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 1 1. INDLEDNING... 2 2. LOVGRUNDLAG... 2 3. MÅLGRUPPE

Læs mere

KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101

KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101 t KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101 Social- og Sundhedsudvalget, den 30. januar 2017 Indledning... 3 1. Opgaver der udføres på stofmisbrugsområdet... 3 2.

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i lov om social service.

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i lov om social service. Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Vejen Kommune jf. 101 i lov om social service. Indledning I medfør af 139 i lov om social service er der den 15. juni 2006 blevet fastsat bekendtgørelse

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Tårnby Kommune

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Tårnby Kommune Tårnby Kommune Arbejdsmarkeds- og Sundhedsforvaltningen Børne- og Kulturforvaltningen Marts 2012 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere i Tårnby Kommune Side 1 Kvalitetsstandard for

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen Sundhedsloven:

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 09-02-2010 Dato: 22-01-2010 Sag nr.: KB 35 Sagsbehandler: Jens Damsø Pedersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling 1 Forord Kvalitetsstandarder for misbrugsområdet handler om den hjælp,

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Esbjerg Kommune jf. 101 i lov om social service.

Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Esbjerg Kommune jf. 101 i lov om social service. Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i Esbjerg Kommune jf. 101 i lov om social service. Indledning I medfør af 139 i lov om social service er der den 15. juni 2006 blevet fastsat bekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 34 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Udarbejdet af: Tone Dato: November 2014 Sagsid.: Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandling Ydelsens lovgrundlag Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter.

Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. SERVICEDEKLARATION Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sorensen@99454545.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug I Roskilde Kommune arbejder vi for en tidlig hjælp til borgere med begyndende misbrug, en tværgående misbrugsbehandling med synlige resultater samt

Læs mere

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101

Fredensborg Kommune Ældre og Handicap. Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 Fredensborg Kommune Ældre og Handicap Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 2015 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at reducere eller

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrug 2014

Kvalitetsstandard for stofmisbrug 2014 Kvalitetsstandard for stofmisbrug 2014 I Vesthimmerlands Kommune varetages opgaven for social stofmisbrugsbehandling af: Behandlerhuset Vest Anlægsvej 32 9600 Aars Tlf.: 99 66 77 90 E-mail: behandlerhusetvest@vesthimmerland.dk

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101

KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101 KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter servicelovens 101 Social- og Sundhedsudvalget, den 27. oktober 2014 Jr. nr. 27.36.04P27-0001 Indledning... 3 1. Opgaver der udføres på stofmisbrugsområdet...

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol, bosat

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol bosat

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Næstved Kommune... 3 Lovgrundlag for kvalitetsstandarden... 3 Ambulant

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. For social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service

KVALITETSSTANDARD. For social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service KVALITETSSTANDARD For social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service Godkendt af Kommunalbestyrelsen 30-06-2011 Indholdsfortegnelse Indledning.... 4 1. Opgaver der udføres på stofmisbrugsbehandlingsområdet....

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune Kvalitetsstandard for alkoholbehandling og stofmisbrugsbehandling i Albertslund Kommune Voksne med Særlige Behov 2018 Indholdsfortegnelse Lov om socialservice 101 og 101 a om social behandling af stofmisbrug

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Furesø Kommune Center for Social og Sundhed Voksen Handicap Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug for voksne efter 101 i lov om social service. 2011-12 Kvalitetsstandard for social behandling

Læs mere

Behandlingscenter. Et tilbud til stofmisbrugere. Social- og sundhedsservice - Specialområdet

Behandlingscenter. Et tilbud til stofmisbrugere. Social- og sundhedsservice - Specialområdet Køge Rådgivnings- og Behandlingscenter Et tilbud til stofmisbrugere Social- og sundhedsservice - Specialområdet Hvem er vi og hvad kan vi tilbyde KRB: Rådgivning og ambulant behandling på Egøjevej 34 2

Læs mere

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin.

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin. SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD BROEN: stof og alkohol Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Indholdsfortegnelse Organisering...3 Misbrugsbehandling...3 Målgruppen for behandlingstilbuddene...7 Visitation...7 Behandlingsplan...

Indholdsfortegnelse Organisering...3 Misbrugsbehandling...3 Målgruppen for behandlingstilbuddene...7 Visitation...7 Behandlingsplan... Kvalitetsstandard Misbrugsbehandling 2014 Indholdsfortegnelse Organisering...3 Misbrugsbehandling...3 Misbrugscentrets ydelser...3 Overordnende mål, værdier og normer for misbrugsbehandlingen...4 Behandlingstilbuddene...4

Læs mere

Kvalitetsstandard for tilbud på Misbrugscenter Aabenraa

Kvalitetsstandard for tilbud på Misbrugscenter Aabenraa Kvalitetsstandard for tilbud på Misbrugscenter Aabenraa Godkendt af Byrådet den xxxxx Indhold Indhold... 2 1. Opgaver som udføres på misbrugsbehandlingsområdet... 5 Råd og vejledning... 5 Udredning...

Læs mere

Kolding Kommunes kvalitetsstandard for social behandling af Stofmisbrug efter 101 i lov om social service.

Kolding Kommunes kvalitetsstandard for social behandling af Stofmisbrug efter 101 i lov om social service. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Det grundlæggende lovgrundlag... 2 Indsatsområder med baggrund i bekendtgørelsen... 2 Opgaver, som udføres på stofmisbrugsbehandlingsområdet (Jf. bekendtgørelsen 2 stk.1)...

Læs mere

Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug Kvalitetsstandard, 101, Behandling af stofmisbrug Overskrift Lovgrundlag Indhold Servicelovens 101: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere. Stk. 2. Tilbud efter stk. 1 skal iværksættes

Læs mere

Udklip af kap. 44-46 i Vejledning om særlig støtte til voksne

Udklip af kap. 44-46 i Vejledning om særlig støtte til voksne Udklip af kap. 44-46 i Vejledning om særlig støtte til voksne (Vejledning nr. 5 til serviceloven) Kapitel 44 Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service Opbygning

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap

Kvalitetsstandard. for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service. Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap Social- og Sundhedsforvaltningen Familie-Handicap 25. september 2009 Kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service Forudsætninger Lovgrundlag og organisatoriske

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service Version 5 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter 101 i Lov om Social Service Indledning Frederikssund Kommunes Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet indeholder en samlet information

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg.

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE

VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE VELKOMMEN TIL ALKOHOLBEHANDLINGEN I KOLDING KOMMUNE Rådgivning om behandling til borgere med alkoholproblemer Hvad kan vi tilbyde dig, der har et overforbrug eller misbrug af alkohol? I alkoholbehandlingen

Læs mere

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier...

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier... Kvalitetsstandard Behandling af stofmisbrug 2013-2014 Indholdsfortegnelse. Organisering... 3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3 Målgruppe for tilbuddene... 4 Mål og værdier...

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN SOCIALPSYKIATRIEN Vestmanna Allé 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet:

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018

KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018 17-1-2017 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018 Indhold Kvalitetsstandard for Stofmisbrug 2017/2018... 2 De overordnede mål, værdier og normer som indsatsen bygger på... 3

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social stofmisbrugsbehandling af voksne i Favrskov Kommune

Kvalitetsstandard. for social stofmisbrugsbehandling af voksne i Favrskov Kommune Kvalitetsstandard for social stofmisbrugsbehandling af voksne i Favrskov Kommune 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen...

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101

KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101 KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101 LOVGRUNDLAG POLITISK MÅLSÆTNING FORMÅL INDHOLD 101. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere.

Læs mere

Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune

Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune Kvalitetsstandard for rusmiddelbehandling i Hedensted Kommune Kvalitetsstandard for behandling af voksne borgere over 18 år med stofmisbrug baseret på Servicelovens 101, og alkoholmisbrug baseret på Sundhedslovens

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service 1 Januar 2019 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service for Brydehuset Ballerup Kommunes Rusmiddelcenter 1 2 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Kvalitetsstandard

Læs mere

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6.

1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. 1 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Målgruppe... 3 4. Adgang til alkoholbehandling... 3 5. Formål med behandlingen... 4 6. Behandlingsydelser... 4 7. Dokumentation... 6 8. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard For social behandling af alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard For social behandling af alkoholmisbrug Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard For social behandling af alkoholmisbrug Sundhedslovens 141 2019 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om

Læs mere

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Alkoholbehandlingen Alkoholenheden er et gratis ambulant tilbud til brugere og familier med alkoholproblemer. Alkoholenheden

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialbehandling for stofmisbrug

Kvalitetsstandard for socialbehandling for stofmisbrug Kvalitetsstandard for socialbehandling for stofmisbrug Kvalitetsstandarden indeholder en samlet og let tilgængelig information til borgerne om de tilbud og ydelser der tilbydes, hvis de ønsker social behandling

Læs mere

Servicedeklaration Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN

Servicedeklaration Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN Servicedeklaration Individuel behandling: stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter, SOCIALPSYKIATRIEN Adr.: Jyllandsgade 5 By: 9700 Brønderslev Telefon: 9945 4464 Afdelingsleder: Rikke Jæger Pedersen

Læs mere

Kvalitetsstandard Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Kvalitetsstandard Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Kvalitetsstandard 2015 Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag alkohol- og stofmisbrugsbehandlingsområdet... 5 2. Ydelser... 6 3. Målgruppen for alkohol-

Læs mere