Omstilling, effektivisering og innovation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Omstilling, effektivisering og innovation"

Transkript

1 Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: Udbud og konkurrenceudsættelse 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Faaborg-Midtfyn kommue har ansvaret for drift og vedligeholdelse af ca. 350 km. offentlige vandløb. Her af er ca. 67 km rørlagte vandløb. Omfanget af vedligeholdelsen er fastlagt i retligt bindende vandløbsregulativer. Arbejdet med vandløbvedligeholdelsen har været udbudt i licitation i 2011 med virkning fra Ved budget 2012 blev indarbejdet en estimeret besparelse på 150 tkr. Driftsbudgettet er herefter på 2267 tkr. Ved licitationen gav 3 private firmaer bud. Intern Drift afgav kontrolbud. Det billigste bud blev afgivet af et privat firma, buddet var på 1632 tkr. Kontrakten er 4-årig og gældende fra 1. marts Der er option på yderligere 2 år. Efter gennemførelse af udbuddet kan der udmøntes yderligere besparelser ud over den 150 tkr., som er inarbejdet i budget Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: I forbindelse med indgåelse af kontrakt med ekstern entreprenør vil der set i forhold til tidligere være forøgede udgifter i forbindelse med øget kontrol og tilsyn med udført arbejde. Dette arbejde vurderes over en årrække at aflede en merudgift på 50 tkr. pr år. Tilsvarende vil der i lighed med andre entreprenørarbejder kunne opstå uforudsete situationer, hvor entreprenøren skal rekvireres til ekstraarbejder, og som derfor ikke er omfattet af det faste tilbud. Skønsmæssigt kan det sættes til 5% af tilbudssummen, svarende til ca. 80 tkr. Den samlede budgetramme for vandløbsvedligeholdelsen er herefter på 1762 tkr. pr. år. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

2 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

3 Nr. 30 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Strukturtilpasning Lysanlæg - Harmonisering af forbrugsafgifter Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: På de kommunale idrætsanlæg står der i dag 29 lysanlæg (18 kommunale/11 klubejede). Fordeling og afholdelse af forbrugsafgifter idag stammer fra de tidligere kommuners aftaler med foreningerne. Derfor er der forskel på hvornår kommunen afholder forbrugsafgifterne. Der er ikke sammenfald mellem aftalerne og om anlægget er kommunalt eller klubejet. I 13 tilfælde betales forbrugsafgifterne af kommunen. De sidste 16 steder afholder foreningerne selv forbrugsafgifterne. Det anbefales at harmonisere området og overdrage udgiften vedr. forbrugsafgifter til brugerne af anlæggene. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg 50 I alt 50 Forudsætninger for økonomisk overslag: Inden harmonisering af forbrugsafgifterne skal der opsættes bimålere, således at forbrugsudgiften kan adskilles fra klubhuse og andre anlæg. Årsagen til dette er, at der via Folkeoplysningsloven ikke ydes tilskud til forbrugsafgifter til lysanlæg. Bimålere sikrer også, at der ikke bliver en øget udgift til tilskud til drift af klubhusene. I dag er der forskel på om lysanlæggene har selvstændige målere eller om de er koblet sammen med klubhusene. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Projektet vurderes at at have begrænset negativ betydning på de klubber der nu selv skal til at betale for driften af lysanlæg ligesom en række klubber allerede gør.

4 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Ingen personalemæssige konsekvenser. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: ikke relevant Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ikke relevant Øvrige bemærkninger:

5 Nr. 31 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reducere i klippede hække i parker/grønne områder og vejplantninger Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Der anvendes i dag betydelige ressourcer på at klippe hække håndklippere. En del af hækkene står i eller omkring parker og grønne områder og danner afgrænsninger til forskellige landskabsrum. Samtidig er de også med til at lukke af for den visuelle oplevelse og de offentlige arealer. Det vurderes at der kan opnås både oplevelsesmæssige og funktionelle forbedringer ved at fjerne - ofte gamle - hække, samtidig med at der efterfølgende kan ske driftsmæssige besparelser. Via en systematisk gennemgang af klippede hække i parker, grønne områder og vejplantninger, forventes det at ca. 30 % af hækkene er overflødige og derfor kan fjernes. På nuværende tidspunkt er der registreret ca m2 hække, ca m2 forventes fjernet. For at opnå besparelsen skal hækkene fjernes og områderne inddrages i f.eks. græsarealet. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift 160 Anlæg I alt 160 Forudsætninger for økonomisk overslag: Der skal foretages tilsyn og kortlægning af hvilke hække der skal prioriteres fjernet fra områderne. Udgiften til kortlægning kan afholdes på driftsbudgettet i 2012 Der skal afholdes en engangsinvestering med henblik på at fjerne hækkene og få retableret området til det element, - typisk græsareal, - der ligger umiddelbart op til. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Mange hække er plantet i en tid, hvor der var større økonomisk råderum og i første omgang vil hække der har mistet deres oprindeligebetydning blive fjernet. I visse områder kan fjernelsen af hække og åbningen af området være med til at styrke tilgængeligheden til de offentlige arealer.

6 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Ingen Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Færre drifsmidler til Intern Drift. Det kan således betyde reduktion af medarbejderstaben. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

7 Nr. 32 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Strukturtilpasning Lysanlæg - Harmonisering af vedligehold og eftersyn Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: 1 Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: På de kommunale idrætsanlæg står der i dag 29 lysanlæg (18 kommunale/11 klubejede). Praksis idag stammer fra de tidligere kommuners aftaler med foreningerne. Derfor er der forskel på hvornår kommunen afholder udgifter til eftersyn og vedligehold af lysanlæggene. Der er ikke sammenfald mellem aftalerne og om anlægget er kommunalt eller klubejet. Det anbefales at harmonisere udgifter til eftersyn og vedligehold af anlæggene og overdrage udgiften til de foreninger, der i dag ikke selv afholder udgiften til eftersyn og vedligehold. Udgifter til vedligehold og eftersyn af kommunale anlæg udgør i dag kr. ekskl. moms. Samtlige udgifter og ansvar for anlæggene kan overdrages til klubberne, så det bliver ens vilkår for alle. 3 anlæg, der ikke længere er i brug kan nedlægges og fjernes. Anlæg der ikke ønskes overtaget af klubberne, bør desuden også fjernes. Enkelte anlæg står for at skulle renoveres. Praksis de senere år har været at udgiften til renovering eller udskiftning af armaturer har været fordelt mellem klubberne og kommunen. Det anbefales at klubberne får mulighed for at søge om tilskud til disse opgaver inden en overtagelse af anlægget. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg 300 I alt 300 Forudsætninger for økonomisk overslag: At lysanlæggene overdrages til klubberne og at der indgås skriftlige aftaler omkring overdragelse. Kommunen skal fortsat være påtaleberettiget. At der afsættes midler til nedtagning af de anlæg, som klubberne ikke ønsker at overtage, samt tilskud til klubbernes renovering/udskiftning af gamle armaturer, der er dyre i vedligeholdelse og el-forbrug. Formålet med at afsætte tilskudsmidler til renovering og udskiftning af armaturerne/renovering af lysanlæg er at ligestille klubberne, så lysanlæg der overdrages er i en rimelig stand v/ overdragelsen.

8 Betydning for områdets udviklingsmål/politikker: Projektet vurderes at at have begrænset negativ betydning på de klubber der nu selv skal til at betale for driften af lysanlæg ligesom en række klubber allerede gør. Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Ingen personalemæssige konsekvenser. Opgaverne er udført af lokale el-installatører. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ikke relevant Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Ingen Øvrige bemærkninger: Ved overdragelse af drifts- og vedligeholdelsen til klubberne overdrages også ansvaret for, at anlæggene er i forskriftsmæssig stand. Klubberne bliver erstatningsansvarlig for skader og uheld, men kun i de tilfælde hvor det skyldes mangelfuld vedligehold af lysanlæggene. Det anbefales at klubberne tegner en ansvarsforsikring.

9 Nr. 33 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Teknik Strukturtilpasning Nedlæggelse af asfalthold i Intern Drift Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: Forslag fra administrationen Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Der nedlægges et asfalthold i Intern Drift. Den hidtil udførte ydelse udføres fremover af ekstern entreprenør. De udførte ydelser vil kunne laves billigere af asfaltfirmaer, med et nyere og mere effektivt grej. Ved nedlæggelse af asfaltholdet, fratræder 1 person og går på efterløn. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

10 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: En generel drøftelse af OEI forslag til budget 2013 er foregået på MED møde den 18. april 2012 og de konkrete forslag er drøftet på ekstra MED den 3. maj Desuden er der afholdt ekstra MED i Intern Drift den 2. maj Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Bemærkninger fra MED i Intern Drift: Der køres med den lille asfaltcontainer i stedet for den store, og samtidig er planen, at når en af vores medarbejdere går på efterløn, så ansættes der ingen erstatning. Der er ingen yderligere kommentarer. Forslagene er vedtaget Øvrige bemærkninger:

11 Nr. 34 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Teknik Strukturtilpasning Nedlæggelse af offentligt toilet Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: Forslag fra administrationen Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Toilettet er beliggende på Degnetorvet / Grønnegade i Faaborg. Toilettet er nedslidt og er bliver kun lidt brugt af gæster i byen. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

12 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: En generel drøftelse af OEI forslag til budget 2013 er foregået på MED møde den 18. april 2012 og de konkrete forslag er drøftet på ekstra MED den 3. maj Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

13 Nr. 35 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Teknik Afbureaukratisering og effektivisering Omstruktureringer i beredskabsafdelingen Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: Forslag fra administrationen Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Internt i beredskabsafdelingen foretages forskellige omstruktureringer der kan generere en mere effektiv drift. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Forventet besparelse. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

14 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: - Personalemæssige konsekvenser: Ingen. Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: En generel drøftelse af OEI forslag til budget 2013 er foregået på MED møde den 18. april 2012 og de konkrete forslag er drøftet på ekstra MED den 3. maj Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

15 Nr. 36 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Teknik Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Stordrift fordele - driftudbud i Vej- og trafikafdelingen Teknik- og miljøudvalg Adm. prioritering: Forslag fra administrationen Beskrivelse af forslag til omstilling, effektivisering og innovation: Stordrift fordele ved samling af driftopgaver i større driftudbud i Vej- og trafikafdelingen. Ren effektivisering: Ren servicetilpasning: Begge dele: Beløb i kr. Prisniveau Indtægter angives med negativt fortegn Forventet udgiftsreduktion Mindreudgifter Merindtægter I alt Opstarts-/implementeringsudg. Drift Anlæg I alt Forudsætninger for økonomisk overslag: Det er en forudsætning at større driftudbud giver billigere tilbud. Betydning for områdets udviklingsmål/politikker:

16 Betydning for Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingsstrategi: Eventuel indvirkning på andre områder af den kommunale virksomhed: Personalemæssige konsekvenser: Fremgangsmåde ved inddragelse af MED-system/medarbejderrepræsentanter: En generel drøftelse af OEI forslag til budget 2013 er foregået på MED møde den 18. april 2012 og de konkrete forslag er drøftet på ekstra MED den 3. maj Bemærkninger fra MED-system/medarbejderrepræsentanter: Øvrige bemærkninger:

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 38 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Administration/stabe Strukturtilpasning Engangsbesparelse - Fællessekretariatet Økonomiudvalg

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 39 Område: Indsatsområde: Emne: Aftaleholder: Fagudvalg: Funktion: Omstilling og effektivisering Plan og kultur Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion i Plan og Kulturs personale Christian

Læs mere

Omstilling og effektivisering

Omstilling og effektivisering Nr. 8 Omstilling og effektivisering Område: Indsatsområde: Plan og kultur Strukturtilpasning Emne: Besparelse på halmodellens puljemidler/rådighedsbeløb kun i 2014 Aftaleholder: Christian Tønnesen Fagudvalg:

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 14 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Anvendt Borgernær Teknologi Anvendt Borgernær Teknologi Socialudvalg,

Læs mere

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift

Omstilling og effektivisering. Anlæg. Ny drift Til brug for Budget 2014 og overslagsår er der udarbejdet et skema til omstilling og effektivisering, forslag til anlæg samt forslag til ny drift. Forslag til nye anlæg (inkl. nye anlægsønsker omfattet

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 101 Projektnavn Strategisk integrationsindsats Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 054660 Aftaleenhed Fagsekretariat Social og Arbejdsmarked

Læs mere

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering

By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget Svømmehaller: Reduktion i drift vedr. energioptimering Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 17 Kultur- og Fritidsudvalget 18 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Reduktion i musikskolens budget 200 200 200 200 By Land og Kultur Svømmehaller:

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 1 Projektnavn Øget virksomhedsvendt aktivering i Ressourceforløb Fagudvalg Beskæftigelses- og Arbejdsmarkedsudvalget Funktion 05.58.82 Aftaleenhed Fagsekretariat Social

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 6 Projektnavn Effektive køb af varer og tjenesteydelser Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 06.45. Administrativ enhed Stab Økonomi og Løn Indsatsområde Tværgående effektivisering

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 90 Projektnavn Reduktion af international pulje Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.35.64 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Beskrivelse af forslag

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Total

Total Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 31 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Rehabilitering fremfor sygehusbehandling 32 Sundhedsudvalget Sundhed og Omsorg Reduktion i trænings- og aktivitetsbesøg

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 191 Projektnavn Færgedrift - Trimning af færgeafgange Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 02.32.33 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 5 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Pleje og omsorg Afbureaukratisering og effektivisering Reduktion af demografipulje Socialudvalg

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Omstilling & Effektivisering

Omstilling & Effektivisering Omstilling & Effektivisering Nummer 179 Projektnavn Miljøbeskyttelse - Øvrige opgaver Fagudvalg Teknik- og Miljøudvalget Funktion 00.52.89 Aftaleenhed Fagsekretariat Teknik Beskrivelse af forslag til Omstilling

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015.

Faaborg-Midtfyn Kommune har vedtaget en udviklingsstrategi gældende for perioden 2012 2015. Nr. 13 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Børn, unge og uddannelse Initiativpriser og prisfest 2014 Aftaleholder: Direktionen Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017 Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen 18-08-2016 Udvalg: Budget 2017 Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 Tilsyn, vandløbsvæsen 0,124-0,075-0,075-0,075-0,075 2 Bekæmpelse

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 1 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Borgerservice Afbureaukratisering og effektivisering Øget brug af selvbetjening/reduceret

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Skole- og Børneudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 6 4101 Øge forældrebetaling til mad i dagtilbud til 72 pct. I loven er der ikke angivet en øvre grænse for forældrebetaling på mad i dagtilbud. I 2019 opkræves

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013.

Projektet sigter på at gennemføre elektronisk stemmeafgivelse i Ringe og Faaborg ifm. komunevalget 2013. Nr. 10 Indsatsområde: Projektnavn: Aftaleholder: Fagudvalg: Adm. prioritering: ØVRIG DRIFT Politisk indsatsområde Digitale valg Fællessekretariatet Økonomiudvalg Funktion: 06.42.43.1. Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer

Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 Hverdagseffektiviseringer Afsnit 8 - side 1 Afsnit 8 - side 2 Nr. Fagudvalg Bevillingsområde 2018 2019 2020 2021 500 Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarked Arbejdsmarked - hverdagseffektivisering

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. Område: Kategori: Emne: Fagudvalg: Funktion: Omstilling, effektivisering og innovation BUR Strukturtilpasning Sammenlægning af de 2 områder til 1 område Børne- og undervisningsudvalg Fagchefs prioritering:

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn 2017 2018 2019 2020 7 Børne- og Uddannelsesudvalget Opvækst og Læring Nedlæggelse af kommunale klubtilbud til elever i 4. - 6. klasse 722 1.733 1.733 1.733 8 Børne-

Læs mere

Strategi for udbud af driftsopgaver

Strategi for udbud af driftsopgaver Strategi for udbud af driftsopgaver Indhold 1 Indledning... 3 2 Overordnede rammer... 3 3 Overvejelser inden udbud af driftsopgaver... 4 4 Virksomhedsoverdragelsesloven... 4 5 Personaleforhold og sociale

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Overført anlæg. Side 1

Overført anlæg. Side 1 Overført anlæg Nummer 104 Projektnavn Etablering af hjerneskadecenter i Hillerslev Landsbycenter Fagudvalg Socialudvalget Funktion 533 Aftaleenhed Fagsekretariat Sundhed og Handicap Indsatsområde Understøttelse

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30. Hækkerupsvej 1 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 16-09-2008 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Hækkerupsvej Hækkerupsvej 1 Medlemmer Erik Schaumann (ES) - Formand Palle

Læs mere

Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik

Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik Nr. 9 NY DRIFT Indsatsområde: Projektnavn: Udviklingsstrategi - Vækst i erhverv og turisme Kollektiv trafik Aftaleholder: Plan og kultur Fagudvalg: Teknik- og miljøudvalg Funktion: fagudvalgs prioritering:

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Evt. lånefinansiering Anslået lånefinansiering Nr. 40 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Renovering af rådhus og øvrige administrationsbygninge Fællessekretariatet Andet --- Økonomiudvalg Funktion:

Læs mere

Omprioriteringskatalog Budget

Omprioriteringskatalog Budget Omprioriteringskatalog Budget 2014-2017 Sagsnr. 237794 BrevID. 1669719 Sammenfatning af omprioriteringsforslag på udvalgsniveau 2014 2015 2016 2017 Økonomiudvalget 10.750 10.750 10.750 10.750 Beskæftigelses-

Læs mere

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen.

Der er analyseret på udbetaling af befordringsgodtgørelse i 2014 til 38 medarbejdere i hjemmeplejen. Anlæg Nummer 107 Projektnavn Køb af biler til hjemmeplejen Fagudvalg Socialudvalget Funktion 05.32.32 Aftaleenhed Fagsekretariat Pleje Omsorg Indsatsområde Understøttelse af en effektiv drift Projektbeskrivelse

Læs mere

Økonomi- og Erhvervsudvalget

Økonomi- og Erhvervsudvalget Tillægsreferat Mødedato: Onsdag den 17. september 2014 Mødetidspunkt: 8:30 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/Rådhuset Torsten Nielsen, Nina Hygum, Per Møller Jensen, Mads Panny,

Læs mere

Budgetkatalog Teknik- og Miljøudvalget

Budgetkatalog Teknik- og Miljøudvalget TMU O1 Busdrift -800-800 -800-800 TMU O2 Vandløbsvedligeholdelse - nedklas. af vandløb og regulativ ordning samt nyt udbud TMU O3 Øvrige planlagte undersøgelser -300-300 -300-300 TMU O4 Vedligeholdelse

Læs mere

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling

Godkendelse af aktuel status Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling Punkt 3. Godkendelse af aktuel status 2017 - Borgmesterens Forvaltning. Tillægsbevilling 2017-044872 Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at der til sektor Fælles kommunale udgifter, drift, gives

Læs mere

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien

Udbudsstrategien er gældende til valgperiodens udløb i 2013, men Regionsrådet kan til enhver tid vælge at revidere strategien Udbudsstrategi for Region Sjælland 2010-2013 1. Indledning I henhold til bestemmelserne i Regionslovens 33 skal Regionsrådet udarbejde en udbudsstrategi. Formålet med udbudsstrategien er at vurdere, på

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 27 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kanalstrategi Fællessekretariat, Borgerservice og IT-Stab Strategi for omstilling, effektivisering og innovation

Læs mere

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen:

Side 1 af september 2015 revideret den 30. september 2015 (rettelser understreget med gult) Budgetforslag 2016 for Vestsjællands Brandvæsen: Budgetforslag for Vestsjællands Brandvæsen: Indledning Nærværende budgetforslag er udarbejdet på grundlag af den beslutning, kommunalbestyrelser og byråd traf i juni 2015: regnskab 2013 fremskrevet iht.

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele.

Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Spørgeskema om effektiviseringer Nærværende spørgeskema om kommunens arbejde med effektiviseringer består af tre dele. Første del omhandler de effektiviseringer, som kommunen har realiseret fra opgave-

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015

Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Lyngby-Taarbæk Kommune Center for Økonomi og Personale Koncernstyring 22. april 2015 Indstillede effektiviserings- og omstillingsforslag til fagudvalgsbehandling april 2015, 1.000 kr. Nr. Emne 2016 2017

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg Udvalget ekskl. modposter skema 3. forventet regnskab - kun anlægsudgifter og -indtægter Service- Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 30/9 FR 2014

Læs mere

Revideret udbudsstrategi

Revideret udbudsstrategi Revideret udbudsstrategi 2010-2013 Udarbejdet af: Lis Christiansen / Marlene Møller Dato: 15-02-2012 Sagsnummer.: 00.15.00-G00-6-10 Version nr.: 02 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 6. marts 2012 Indledning

Læs mere

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering

Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Resumé af byggeprogram vedr. Om og nybygning af Østruplund samt bæredygtighedsvurdering Senest ajourført den 28. juli 2010 RESUMÉ AF BYGGEPROGRAM 1. GENEREL BESKRIVELSE Indledning Nærværende notat er et

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016

Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Tværgående effektiviseringsforslag budget 2013 2016 Nr. Effektiviseringsforslag [Hele 1.000 kr.] Tværgående effektiviseringsforslag År 2013 Effektivisering TV 1 Hjemmearbejdspladser 300 X TV 2 Kørselskontor

Læs mere

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5

:51:24. Budget Økonomiudvalget. Page 1 of 5 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Page 1 of 5 Budgetforbedringsforslag Tekst KM1 Omlægning af bio naturgas til lokal CO2-spareindsats De afsatte midler på 0,6 mio. Kr. årligt til indkøb af bionaturgas

Læs mere

Aabenraa Kommune Trafik og vej

Aabenraa Kommune Trafik og vej Aabenraa Kommune Trafik og vej 4758 Udbudsformer Valg af udbudsformer for vejbelysning i kommunalt regi 4758rap002, Aabenraa Kommune Trafik og vej 4758 Udbudsformer Valg af udbudsformer for vejbelysning

Læs mere

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast

Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Dato: 22. september 2011 Politik for offentlig-privat samarbejde - udkast Brevid: 1490218 Indledning Region Sjælland er den største virksomhed i regionen med et budget på ca. 17 mia. kr. og godt 17.000

Læs mere

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014

Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Bilag: Fra høringsmaterialet, juni 2014 samt opsamling på høringssvar, sept. 2014 Administrative fællesskaber lokalt Der foretages en budgetreduktion på 4,8 mio. kr. årligt. Administrative fællesskaber

Læs mere

Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering

Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering Medarbejderinddragelse ved omstilling, udbud og udlicitering Denne retningslinje skal tilgodese medarbejdernes behov for tryghed i forandringsprocesser samt sikre, at medarbejdernes viden og ideer indgår

Læs mere

Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015

Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015 Overtagelse Velkommen af til Volsted Borgermøde Forsamlingshus i Volsted Volsted Forsamlingshus Velkommensted Status 10. september 2015 1. Aktiviteter siden Borgermødet 26. november 2015 2. Status på overtagelsen

Læs mere

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune

Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Vandløbsvedligeholdelse i Svendborg Kommune Møde med Det Grønne Råd den 11. april 2012 Miljøtekniker Lene Strøm Pedersen Indhold Vandløbsloven Formål Vandløbsregulativ Vandløbsvedligeholdelse Vedligeholdelse,

Læs mere

Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn

Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn Notat Beslutningsgrundlag - Udvidelse af Faaborg lystbådehavn Udarbejdet af: Johanne Holten Dato: 16-11-2011 Sagsnummer.: 01.02.05-P19-16-10 Version nr.: 3 Sammenfatning og baggrund for notatet Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Sparekatalog Teknik- og Ejendomsudvalget

Sparekatalog Teknik- og Ejendomsudvalget TEU O1 Busdrift: Nedlæggelse af linje 103-1.300-1.300-1.300-1.300 TEU O2 Bortfald af "Køge - en ren fornøjelse" og forskønnelsespulje: Bortfald af midler til kvalitetsløft -1.000-1.000-1.000-1.000 TEU

Læs mere

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel:

INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Angiv p/l: Nedlæggelse af eget gartneri Nedlæggelse af Københavns Kommunens

Læs mere

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD

BUSINESS CASE. Smarte investeringer i kernevelfærden 1.1 FORSLAGETS SAMLEDE ØKONOMISKE KONSEKVENSER 1.2 BAGGRUND OG FORMÅL 1.3 FORSLAGETS INDHOLD BUSINESS CASE Smarte investeringer i kernevelfærden Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Effektivisering af myndighedstilsyn på teknik- og miljøområdet Tilsynsindsatsen

Læs mere

Samlet varig ændring

Samlet varig ændring INVESTERINGSFORSLAG Forslagets titel: Kort resumé: Der søges om midler fra: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: Angiv p/l: Overdragelse af privat belysning Teknik- og Miljøforvaltningen skal

Læs mere

Bilag 1 - Det forventede regnskab

Bilag 1 - Det forventede regnskab SKABELON 1 Bilag 1 - Det forventede regnskab Tabel 1. Det forventede regnskab pr. 30. juni 2015 (nettoudgifter samt bruttoanlæg, mio. kr., 1-decimal) Bevilling Vedtaget 2015 Korrigeret 2015 Forventet regnskab

Læs mere

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område

NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område Sagsnr. 286217 Brevid. 2486696 NOTAT: Forberedelse af mulige budgetforbedringer på Plan- og Teknikudvalgets område 16. januar 2017 Baggrund og formål Af tillægsaftale til budgetforliget for 2017 fremgår,

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW

HANDLINGSPLAN A050402 PROJEKTNR. A050402. DOKUMENTNR. A050402-101 For gadebelysning VERSION 0.1. UDGIVELSESDATO 18. august 2014 UDARBEJDET PIAW PROJEKTNR HANDLINGSPLAN A050402 DOKUMENTNR A050402-101 For gadebelysning VERSION 01 UDGIVELSESDATO 18 august 2014 UDARBEJDET PIAW KONTROLLERET GODKENDT PROJEKTNR A050402 DOKUMENTNR A050402-101 VERSION

Læs mere

Teknisk Udvalg. Udbudsområdet i Center for Byens Anvendelse

Teknisk Udvalg. Udbudsområdet i Center for Byens Anvendelse Teknisk Udvalg Udbudsområdet i Center for Byens Anvendelse Som oplæg til drøftelsen fremsendes en informationspakke vedr. konkurrenceudsættelse, udlicitering og indkøb m.v. i Teknik og Miljø. Pakken indeholder:

Læs mere

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01

Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 03.22.01 Overført anlæg Nummer 84 Udviklingsstrategi- Intern kabling på institutioner Fagudvalg udvalget Funktion 03.22.01 Stab IT Indsatsområde Digitalisering Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi

Læs mere

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver

Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Bilag til dagsordenspunkt: DNU: Godkendelse af Omprioriterings- og spareplan for DNU-projektet samt status på økonomiske reserver Nærværende notat uddyber de økonomiske udfordringer i DNU-projektet samt

Læs mere

Indstilling. Grøn infrastruktur, service i økonomisk balance. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Natur og Miljø. Den 28.

Indstilling. Grøn infrastruktur, service i økonomisk balance. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Natur og Miljø. Den 28. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Natur og Miljø Teknik og Miljø Aarhus Kommune Den 28. juni 2012 1. Resume Den grønne drift og vedligeholdelse er i dag bragt i en ubalance af

Læs mere

Screening af kan - og skal -opgaver

Screening af kan - og skal -opgaver Screening af kan - og skal -opgaver Som en del af budgetforliget for 2012-15 aftalte forligspartierne, at de enkelte udvalg skulle se nærmere på kan - og skal -opgaver, som grundlag for prioritering af

Læs mere

Prioriteringskatalog Økonomiudvalget

Prioriteringskatalog Økonomiudvalget Prioriteringskatalog Udvidelsesforslag 2 % Besparelsesforslag 2 % Forslag Anlægsinvestering nr. Politikområde Forslag navn B2016 B2017 B2018 B2019 1 Politisk org abonnementer, kurser mv. for byrådsmedlemmer

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A Bornholms Regionskommune Budget 2019-2022 Anlægsforslag budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Anlæg/Drift Fagudvalg Evt. bemærkninger NMU-01 Trafiksikkerhedsarbejder i 2019 A 3.000

Læs mere

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed

Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Oversigt over besparelsesforslag på Ældre, Social og Sundhed Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019 2020 2021 2022 Udvalgets samlede ramme 822.846 858.781 869.282 869.282 Beløb i 1.000 kr., 2018-priser 2019

Læs mere

Struer Kommune - budget

Struer Kommune - budget Struer Kommune - budget 2017-2020 Budgetændringer indarbejdet efter budgetseminariet den 25.-26. august 2016 - indgår i budgetforslag 2017-2020 Positive beløb er udgifter og negative beløb er Drift: Besparelser:

Læs mere

Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver

Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver Konkurrenceudsættelse af Entreprenørafdelingens opgaver Udkast til modeller for kontraktstrategi opdeling og afgrænsning af udbud, samt kontraktlængde 24. marts 2011 Revideret: 2011-03-24 Baggrund Svendborg

Læs mere

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt

LANGELAND KOMMUNE Bilag 5. Sparekatalog i alt LANGELAND KOMMUNE Bilag 5 Sparekatalog i alt 2010 2011 2012 2013 Økonomiudvalget i alt -7.955-6.860-6.860-6.860 Uddannelses-, social- og kulturudvalget i alt -1.450-5.354-6.644-7.144 Sundhedsudvalget i

Læs mere

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018

Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Dato: 1. april 2014 Til samtlige udvalg, forvaltninger og centre Budgetcirkulære om budgetlægningen for budgetåret 2015 og overslagsårene 2016, 2017 og 2018 Budgetcirkulæret omfatter retningslinjer, nettoudgiftsrammer,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 27 ANLÆG Projektnavn: Banegårdsplads og buslommer Aftaleholder: Plan og Kultur Kategori: Udviklingsstrategi - Faaborg-Midtfyn Kommune som egn Indsatsområde: Attraktive byer og landsbyer Fagudvalg:

Læs mere

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne

Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Bilag 5 Effektiviseringsstrategi 2020 og investeringspuljerne Med budget 2019 besluttede Borgerrepræsentationen at fortsætte effektiviseringsstrategien i 2020. Effektiviseringsmåltallet i 2019 udgjorde

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Prioriteringsrum i kr.

Prioriteringsrum i kr. Prioriteringsrum i 1.000 kr. 2019 2020 2021 2022 Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget 190 840 440 140 Drift af legeplads på børnenes jord i Karlslunde 40 40 40 40 Drift af GPS udstyr til kontraktstyring

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 December 2010 1 Baggrund: 1.1 Lovgrundlaget Kommuner og regioner skal udforme en udbudsstrategi inden udgangen af 2010, jf. styrelseslovens

Læs mere