1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag)"

Transkript

1 2052 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Torsdag den kl Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet kl. : DAGSORDEN 1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag) 3. Budgetplan Anlægsregnskab - forbedring af modtagerforhold på AWs miljøanlæg og (2 bilag) 5. Anlægsregnskab - modernisering og udvidelser af genbrugsbutikken (2 bilag) 6. Formanden orienterer 7. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer 8. Administrationen orienterer 9. Næste bestyrelsesmøde 10. Eventuelt

2 Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt Journalnr. : D Resumé Med indførelse af kildesortering og yderligere sortering og genanvendelse af affaldet på genbrugspladserne stiger behovet for mellemlagring og lokal behandling af affaldet. Derfor foreslås etableret en ny ressourcehal øst for det eksisterende genbrugscenter. Ressourcehallen skal anvendes til mellemlagring af diverse affaldstyper, forbehandlingsanlæg til madaffald, anlæg til stikprøvekontrol af affald samt vaskeanlæg til containere og skraldebiler. l første omgang ansøges om frigivelse af kr. fra anlægsbudgettet til udarbejdelse af skitseprojekt og forundersøgelser. Sagsfremstilling l løbet af 2018 forventes der indført kildesortering ved boliger i såvel Hjørring Kommune (4 affaldsfraktioner) som Brønderslev Kommune (3 affaldsfraktioner). Ligeledes bliver en stadig større del af affaldet, der afleveres på genbrugspladserne, sorteret og sendt til diverse anlæg til genanvendelse. Affald til direkte genbrug - affald der går via genbrugsbutikken, anvendelse af rensede gamle mursten, up-cycling og reparationsværksted - forventes også at stige de kommende år. Disse nye aktiviteter giver behov for etablering af en bygning til mellemlagring samt til behandling af affald. Genbrugsbutikken har i de seneste år oplevet stigninger i mængden af materialer, der afleveres til direkte genbrug, l 2016 blev der etableret et telt til salg af afleverede byggematerialer og der er indrettet reparationsværksted til bl. a. cykler. Der er planer om at indrette yderligere værksteder til tekstiler, hårde hvidevarer og up-cycling af materialer. Dette forventes at ske som delvist sodaløkonomiske arbejdspladser. Genbrugsbutikken har således stigende behov for yderligere plads til lager og værksteder. Den nuværende hal til affaldspressen vil med fordel kunne anvendes til disse aktiviteter. Hallen er i forvejen for lav til hensigtsmæssig håndtering af pap, plast og papir. l stedet foreslås, at presseaktiviteter flyttes til ny ressourcehal. Ressourcehallen forventes placeret øst for det nuværende genbrugscenter, på arealet mellem modtagestationen og genbrugspladsen.

3 2054 Med øget affaldssortering bliver der behov for yderligere lagerplads til de opdelle affaldstyper inden disse sendes til forarbejdning på diverse affaldsanlæg i ind- og udland. Det drejer sig om papir, pap, aviser, sorteret plast samt plast/metal-fraktionen fra kildesortering. Andet affald i form af bl. a. gips og isolering kan med fordel (lavere behandlingspriser) mellemlagres under tag, hvor materialerne i dag opbevares i det fri. Ligeledes kan noget affald med fordel (lavere transportudgifter og højere afsætningspriser) presses i baller eller på anden måde komprimeres. Hjørring Kommune har besluttet, at der fra efteråret 2018 indføres kildesortering i 4 fraktioner i hele kommunen, herunder frasortering af madaffald. Brønderslev Kommune har i deres affaldsplan besluttet at afvente andre kommuners erfaringer. Madaffaldet skal gennemgå en forbehandling med frasortering af fejlsorteringer (plast, metal mm. ) inden biopulpen sendes til et biogasanlæg. Et forbehandlingsanlæg vil have en kapacitet, der er større end mængden af madaffald fra Hjørring Kommune, og der vil således kunne tilbydes andre kommuner at behandle deres madaffald. Biopulpen forventes at kunne afsættes til flere lokale biogasanlæg i Vendsyssel. Et forbehandlingsanlæg til madaffald vil med fordel kunne placeres ved siden af Energianlægget, da rejektet (fejlsorteringer udgør %) skal behandles ved forbrænding. Endvidere vil der være en række synergier ved at placere anlægget sammen med de andre affaldsanlæg på Miljøvej, Hjørring. Miljømyndigheden lægger op til, at der skal udtages flere lastbiler med brændbart affald til stikprøvekontrol for bl. a. at sikre, at læssene ikke indeholder affald, der ikke må tilføres forbrændingsanlægget. Området hvor der skal foretages stikprøvekontrol kan med fordel placeret under tag i den nye ressourcehal. Ved Energianlægget - på et udendørs areal - findes i dag en vaskeplads til containere og skraldebiler. Miljømyndigheden forventer at stille krav om en overdækket vaskeplads. En sådan vaskeplads kunne ligeledes placeres i den nye ressourcehal. Ved Miljøvej er der en grusbelagt plads til oplagring af containere. Pladsen er efterhånden for lille og bør erstattes af en større plads med fast belægning. På baggrund af skitseprojektet vil der senere blive udarbejdet et detaljeret projekt, ind. økonomioverslag og finansieringsforslag. Lovgrundlag Lov om Miljøbeskyttelse og bekendtgørelse om affald

4 2055 Økonomiske konsekvenser Det samlede projekt for ressourcehallen inkl. forbehandlingsanlæg til det organiske affald forventes at løbe op i ca. 60 mio. kr. Finansieringen af projektet sker på følgende vis: gevinster og besparelser ved mere rationel drift øget værdi af materialer, der afsættes til genanvendelse betaling for behandling af affaldet, der forventes at svare til forbrændingsprisen besparelser i affaldsafgifter til staten betaling for særlige ydelser: bil- og containervask, stikprøvekontrol af affald samt presning af materialer. Personalemæssige konsekvenser På sigt forventes de nye og udvidede affaldsaktiviteter at give beskæftigelse til 6-8 personer. Dertil kommer et lignende antal personer i diverse jobtræningsforløb. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Øger mængden af affald til genanvendelse og direkte genbrug. Bilag Ingen. Indstilling At der frigives kr. til udarbejdelse af skitseprojekter, herunder forundersøgelse. Beløbet tages fra det rullede anlægsbudget 2016 på energianlægget: Lagerhal og modtagelse pé i alt 6, 0 mio. kr. Beslutning Der frigives kr. som indstillet.

5 Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen Journalnr. : D Resumé Som følge af Kommunesammenlægningen i 2007 fik AW en ny vedtægt. Denne blev sidenhen i 2011 ændret og godkendt af de to nye 2 ejerkommuner Brønderslev og HJørring. Inden Statsforvaltningen kunne godkende skulle der foretages en yderligere præcisering, som AW fik juridisk bistand til af Berg Advokater. Efter genbehandling i de 2 byråd samt Statsforvaltningen er vedtægten nu endeligt godkendt. Sagsfremstilling AWs vedtægt har siden kommunesammenlægningen i 2007 været omdrejningspunkt i en længere proces mellem AW, de 2 ejerkommuner, Brønderslev og Hjørring, og Statsforvaltningen. De to byråd i AWs nye ejerkommuner, Brønderslev og Hjørring, godkendte ultimo 2011 en ny vedtægt, som blev sendt til godkendelse i Statsforvaltningen. Statsforvaltningen anførte i brev af 30. maj 2013 enkelte bemærkninger, som efterfølgende blev juridisk behandlet. Efter godkendelse af begge kommuners tekniske direktører blev en revideret vedtægt fremsendt til Statsforvaltningen, som godkendte rettelserne som udelukkende redaktionelle ændringer og nu endelig har godkendt vedtægten. Lovgrundlag Lov om Kommuners styrelse. Økonomiske konsekvenser Ingen. Personalemæssige konsekvenser Ingen.

6 y^ Bestyrelsen for 2057 Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen. Bilag Punkt 2, bilag 1: Brev fra Statsforvaltningen af 6. januar Indstilling At godkendelsen tages til efterretning. Beslutning Taget til efterretning. 3. Budgetplan2018 Journalnr. : D Resumé Udarbejdelse af det årlige driftsbudget i overensstemmelse med den kommunale lovgivning og vores vedtægter. Forslag til budgettet skal fremsendes til interessentkommunerne senest i juni måned Budgettet udarbejdes med afsæt i den nuværende drift og opgaveløsning, med den tilføjelse at konsekvenser ved indførelse af indsamling af kildesorteret affald fra husstande og øvrige fokuspunkter skal indarbejdes i budgettet.

7 2058 Sagsfremstilling: Budgetprocedure For at få et driftsbudget, der er mere relevant som styringsredskab for AW, udarbejdes der i lighed med budgettet for 2017 et overordnet budget og forslag til fastsættelse af takster for serviceydelser og affaldsbehandling til godkendelse i interessentkommunerne. AW udarbejder på baggrund af dette et detaljeret driftsbudget ultimo 2017, som det økonomiske styringsinstrument for driften. Takster Forslag til takster for det efterfølgende regnskabsår, 2018, fremsendes til kommunernes godkendelse inden 1. juli 2017, således at taksterne kan indarbejdes i kommunernes budget. Anlægsbudget Forslag til anlægsprojekter for det efterfølgende regnskabsår og overslag for de næste 5 års anlægsprojekter fremsendes til kommunernes godkendelse inden den 1. Juli Takster/budget i hovedtal Forslag til takster udarbejdes og behandles i AW-bestyrelsen i maj måned 2017 og forelægges de to ejerkommuners Teknik- og Miljøudvalg, hvorefter det fremsendes til kommunernes godkendelse senest i Juni måned Forslag til takster vil indeholde nødvendige baggrundsdata for fastsættelse af disse i relation til foregående årsresultat og indeværende års budgets forudsætninger om mængder og økonomi. Som forklaring vil der ligeledes blive beskrevet forventet udvikling af betaling for kommunale serviceopgaver inklusiv eventuel kendt udvikling i afgifter. Der vil også blive vist eventuelle effektiviseringer og besparelser på driftsomkostninger. Underdækning eller overdækning vil i første omgang ske som en regulering af egenkapitalen i AVV, men vil senere blive indregnet i de fremtidige takster.

8 2059 Anlæg Forslag til anlægsplanen med beskrivelse af de enkelte anlægsprojekter i 2018 inklusiv budgetteret pris. Forslag til overslag over forventede anlægsprojekter for de næstfølgende 5 år. Budgettets opdeling Kommunale ordninger Kommunale ordninger er services, som kommunerne tilbyder borgerne i de to interessentkommuner via AW. Kommunale ordninger omfatter p.t. drift af 18 genbrugspladser, bobleordning for indsamling af papir, glas og flasker, storskraldsindsamling og AWmiljøservice (medicinrester) og batterier fra institutioner og boligselskaber. Finansieringen af de kommunale ordninger sker via opkrævning fra AW til interessentkommunerne. Betalingen opkræves i forhold til antallet af indbyggere og antallet af sommerhuse, hvor et sommerhus tæller som en gennemsnitlig husstand. Kommunerne opkræver denne betaling hos husstandene som genbrugs- og storaffaldsgebyr. Behandlingsanlæg Affaldsbehandlingen foregår på AWs behandlingsanlæg, der omfatter AWs energiudnyttelsesanlæg, AWs genbrugscenter, AWs miljøanlæg og AWs deponeringsanlæg. Driften af behandlingsanlæggene finansieres af betaling for behandling af affaldet samt indtægter for salg af energi og ressourcer. Administration, innovation og kommunikation Administration og rådgivning finansieres efter en fordelingsnøgle mellem de kommunale ordninger og behandlingsanlæggene, således at der betales et forholdsmæssigt bidrag i forhold til de respektive ordninger og behandlingsanlægs omkostninger eksklusiv statslige afgifter, renter og afskrivninger. Fokuspunkter til budaet Opstart af kildesorteret affald fra husstande i efteråret 2018: Der skal tages stilling til indkøb af containere, kørselsopgaven, behandling af de 4 fraktioner (organisk affald, emballageaffald, pap og papir og restaffald) i

9 y^ Bestyrelsen for 2060 Hjørring Kommune og 3 fraktioner (minus organisk affald) i Brønderslev Kommune. Afklaring af opgavefordelingen AW og interessentkommunerne imellem forventes inden budgetlægningen. Renovering af ovnlinje 3. Ressourcehal Renovering af ovn, kedel og turbine. Etablering af bygning til imødegåelse af stigende krav til modtagekontrol og sortering, behandling og mellemlagring af forskellige affaldsfraktioner.. Dannelse af fond m. v.. Priser/takster: Det videre arbejde med Gamle Mursten og eventuelt andre aktiviteter der, hvor der kan etableres samarbejder med andre aktører. Det forventes på nuværende grundlag, at behandlingspriser kan bibeholdes på nuværende niveau. Tidsramme Administrativ behandling AW indkalder primo 2017 til møder på chefniveau for indarbejdning af nye tiltag og politiske ønsker. Bestyrelsesbehandling Budgetforslaget for 2018 behandles i bestyrelsen påfølgende møder i foråret 2017:. Budgetforudsætninger og fokuspunkter aft?les i februar Den økonomiske ramme og takster for budget 2018 fastlægges i april Fælles møde med de to Teknik- og Miljøudvalg om budget og takster i maj Endelig behandling af budget 2018 i maj 2017 umiddelbart efter TMU-møde.

10 2061 Lovgrundlag Vedtægten for AW 1/S, love for affaldsbehandling, afgiftslovgivning og Varmeforsyningsloven. Økonomiske konsekvenser Fastlæggelse af drifts- og anlægsbevillinger for Personalemæssige konsekvenser Afhænger af det endelige budget. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Intet. Bilag Ingen. Indstilling At tidsplanen for udarbejdelse af rammebudget og takster 2018 godkendes som grundlag for den videre behandling, samt indarbejdelse af fokuspunkter godkendes. Beslutning Godkendt. 4. Anlægsregnskab - forbedring af modtagerforhold på AVVs miljøanlæg og J. nr. P /D

11 2062 Resumé Der foreligger vedlagt anlægsregnskab til godkendelse. Anlægsregnskabet er anmærkningsfrit revideret af vores revisor BDO ScanRevision A/S, Hjørring. Sagsfremstilling Der er blevet etableret et varmt rum i maskinhallen på Rønnovsdal til opbevaring af jordprøver, olie og brændstof. Dette har gjort, at der ikke længere er luftgener mv. til kontorerne, som er direkte forbundet med værkstedet. Olien og brændstof til maskiner er også lettere at arbejde med i kolde perioder, når det står varmt. Slutteligt står tankene nu et påkørselssikkert sted. Desuden er der lavet og opsat nye skilte til Miljøanlæg Stadevej, Rønnovsdal og Dronninglund. Skiltene er lavet, da vi modtager mange forskellige fraktioner, og en entydig markering af hvor affaldet skal aflæsses er vigtig i forhold til at bevare værdierne i affaldet. Dette kan bl. a. hjælpe de udenlandske chauffører, da der er numre på alle båsen, så de kan dirigeres det korrekte sted hen. Der er givet følgende bevillinger på AWs bestyrelsesmøder til projektet: - den 16. juni 2015 er der bevilliget kr Anlægsprojekt Miljøforbedringer på Miljøanlæg Rønnovsdal Bevilling kr. ekskl. Moms Forbrugt kr. ekskl. Moms Bemærkning Mindre forbrugt Lovgrundlag. Lov om arbejdsmiljø. Byggelovgivningen. Miljøgodkendelser Økonomi Anlægget afskrives over en periode på 20 år for bygning med ca kr. årligt og 8 år på inventar med årlige afskrivninger på kr.

12 2063 Personalemæssige konsekvenser Ingen personalemæssige konsekvenser. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Eliminering af lugtgener i kontorer og mandskabsfacilliter Eliminering af risikoen for påkørsel af brændstoftanke Forbedring af arbejdsforhold ved at vores maskinolier mv. står varmt Eliminering af risikoen for udslip og nedsivning af brændstof Reduktion i risikoen for fejlaflæsning af affald Bilag Punkt 4, bilag 1: Underskrevet regnskab for anlæg - forbedret modtagerforhold MÅ Punkt 4, bilag 2: Revisorerklæring for anlægsregnskab - modtagerforhold MÅ Indstilling Til godkendelse. Beslutning Godkendt som indstillet. 5. Anlægsregnskab - modernisering og udvidelser af genbrugsbutik og p-plads Journalnr. : P /D Resumé Der foreligger vedlagt anlægsregnskab til godkendelse. Anlægsregnskabet er anmærkningsfrit revideret af vores revisor BDO ScanRevision A/S, Hjørring kr. Der er bevilget en hensættelse til færdiggørelse af asfaltarbejder

13 2064 Sagsfremstilling Udvidelse af salgsareal til bygaematerialer Der modtages varer i et større omfang, som der nu er mulighed for at opbevare under tag og præsentere bedre for vores kunder. Desuden er varesortimentet udvidet til også at omfatte byggematerialer, ligesom der er lavet et areal til opbevaring og udstilling af cykler og havemøbler m. v. Modernisering af butikken Genbrugsbutikken var som tidligere nævnt sidst renoveret for godt 10 år siden. Tiden og de mange kunder, havde sat sine spor. Der er etableret en ekstra kasselinje, ligesom den eksisterende linje er renoveret. Der er ved modernisering af butikken anvendt genbrugsmaterialer i opbygningen af diske og prøverum. Desuden er butiksindretningen/inventar blevet fornyet eller suppleret med løsninger i genbrugsmaterialer. Parkeringsplads Der er etableret 23 nye parkeringsbåse, så det samlede antal p-pladser nu tæller 69 båse. Samtidig er parkeringsarealet ved AWs administration udvidet med 8 pladser. Der er givet følgende bevillinger på AWs bestyrelsesmøder til projektet: - den 12. maj 2015 er der bevilliget kr den 21. juni 2016 er der bevilliget kr Anlægsprojekt Modernisering butikken af Bevilling kr. ekskl. Moms Forbrugt kr. ekskl. Moms Bemærkning Mere forbrug Lovgrundlag Lov om arbejdsmiljø og Miljølovgivningen. Økonomi Der er af bevillingen hensat kr til færdiggørelse af asfaltarbejder med slidlag Anlægget afskrives med årlige afskrivninger på ca kr.

14 2065 Personalemæssige konsekvenser Afhængig af den fremtidige udvikling i omsætningen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bedre personale- og kunde forhold, samt mindre risiko for uheld på Mandøvej. Bilag Punkt 5, bilag 1: Underskrevet regnskab for anlæg - butikken og p-plads Punkt 5, bilag 2: Revisorerklæring for anlægsregnskab - ombygning af genbrugsbutik og Parkeringsplads. Indstilling Til godkendelse. Beslutning Godkendt. 7. Formanden orienterer a) Referat af statusmøde om ejerstrategi i den politiske styregruppe. 8. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer Intet ved udarbejdelse af dagsorden.

15 Blad n r Administrationen orienterer a) Vederlag (2 bilag) b) Hirtshals Fjernvarme c) Varme- og behandlingspriser 10. Næste bestyrelsesmøde Forslag til næste bestyrelsesmøde er 6. april 2017 kl Indstilling At næste bestyrelsesmøde fastholdes som planlagt. Beslutning Næste bestyrelsesmøde afholdes 6. april kl Eventuelt Intet til dette punkt.

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 ^Q Bestyrelsen AVV Referat AW-bestyrelsesmøde 4-2018 Tidspunkt Sted Bemærkninger Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Ivan Leth Fraværende

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

AVV. rn Bestyrelsen. AW Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00. Bemærkninger

AVV. rn Bestyrelsen. AW Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00. Bemærkninger rn Bestyrelsen AVV Referat AW Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl 2023 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Jens Andersen

Læs mere

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen.

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen. h Bestyrelsen AVV Dagsorden AW-bestyrelsesmøde 6-2018 Tidspunkt Sted onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på

1. Anlægsregnskab til udlægning af membran og udvidelse af sorteringsareal på Blad nr 2134 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affatdsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Mandag den kl. 10.00-14. 00 Mødested: Bryghuset Vendia Markedsgade 9 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2038 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-13. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Resumé I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit.

Resumé I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit. I forbindelse med opførelsen af den nye ressourcehal er der i byggefasen behov for optagelse af et lån som byggekredit. Det er besluttet, at der skal opføres en ny ressourcehal, hvor bl.a. affaldsfraktionerne

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2018... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2019...2 Indledning...2 Generelt...2 Kommunale ordninger...2 Behandlingsanlæg...3 Administration, innovation

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for DAGSORDEN. Afbud fra: Ingen 1953 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 10. 00-13. 00 Mødested: AWs administration Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet afsluttet kl. :

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2017... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10. 16. december 2011 1587 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Dagsorden. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Dagsorden AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 18. september 2019 kl. 09:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09. 24. februar 2015 1871 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09. 15. april 2014 1807 Referat for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Torben

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

FORSLAG TIL BUDGET for AVV I/S

FORSLAG TIL BUDGET for AVV I/S FORSLAG TIL BUDGET 2020 for AVV I/S Første udgave Behandlet på bestyrelsesmøde den 10-04-2019 Indholdsfortegnelse AVV s forslag til takster for budgetåret 2020... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Miljøpolitik...

Læs mere

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse Velkommen til AVV Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse AVVs anlæg Administration Besøgscenter Genbrugscenter Genbrugsbutikken (+ auktion) Kørselsafdeling Forbrændingsanlæg 18 genbrugspladser

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09. 25. februar 2014 1786 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10. 16. december 2014 1859 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09. 25. september 2012 1655 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09. 25. oktober 2011 1561 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2018 1 Sektor Aalborg Renovation Regnskab - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Regnskab Korrigeret Afvigelse Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. september 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret

REVAS BUDGET 2016. Hovedoversigt - udgiftsbaseret Til godkendelse i Klima- og miljøudvalget den 18. juni 2015 1 Hovedoversigt - udgiftsbaseret Affaldscenter 2.288 2.149 2.469 2.469 2.469 2.469 Fordeling Affaldscenter -2.288-2.149-2.469-2.469-2.469-2.469

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Svendborg uden affald 2022

Svendborg uden affald 2022 Svendborg uden affald 2022 Svendborg Kommune skal ændre på ordningerne for husholdningsaffald for at øge mængden af affald som genanvendes. Det nationale mål er, at der skal genanvendes minimum 50% af

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk

Byggeaffald. styr på sorteringen. affald@avv.dk www.avv.dk Byggeaffald styr på sorteringen 9623 6644 affald@avv.dk AVVTlf. www.avv.dk Hvad er byggeaffald? Bygge- og anlægsaffald er alt affald, som fremkommer ved anlægsarbejder, nedrivning, nybyggeri og renovering.

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 24. oktober Peter Fugmann

Bestyrelsesmøde. 24. oktober Peter Fugmann Bestyrelsesmøde 24. oktober 2014 Peter Fugmann Etablering af forbehandlingsanlæg til kildesorteret organisk dagrenovation Pkt. 7 Bestyrelsesmødet, 24. oktober 2014 Haveaffaldspladser, evaluering Afdelingschef

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015 Miljøstyrelsens sagsbehandling af kommunale behandlingsanlægs anmeldelse om fortsat behandling af kildesorteret erhvervsaffald egnet til materialenyttiggørelse Orienteringsmøde onsdag den 29. april 2015

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

Beløb i kr p/l 2019-p/l

Beløb i kr p/l 2019-p/l Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Budget - Sektor Aalborg Forsyning, Renovation Beløb i 1.000 kr. 2018-p/l 2019-p/l 2018 2019 2020 2021 2022 Brugerfinansieret drift Udgifter 265.630 293.962 286.633

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 3 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 4 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

FO R S L A G TIL BUDGET

FO R S L A G TIL BUDGET FO R S L A G TIL BUDGET 2016 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2016... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 4 Klinisk risikoaffald... 4 Olie- og benzinudskillere... 4 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende:

Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger. I det følgende tages der udgangspunkt i følgende: Notat Dragør Kommune DRAGØR KOMMUNE - AFFALD Udsortering af 20 % forbrændingsegnet fra husholdninger I forbindelse med indgåelse af aftale om etablering af nyt forbrændingsanlæg på Amagerforbrænding, skal

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024...

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... Indholdsfortegnelse 1 Generelt 3 1.0 Affald mission... 3 1.1 Affald vision... 3 1.2 Affald ydre vilkår... 3 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... 3 1.4 Afskrivninger... 4 1.5 Affald takststruktur...

Læs mere

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter Vision Inspirere til bæredygtig tankegang Afskaffe brug og smid væk og indføre mere direkte genbrug Skabe lokale arbejdspladser - også sociale Hjælpe dem der har mindst Samarbejde med hjælpeorganisationerne

Læs mere

FORSLAG TIL BUDGET. for. Modtagestation Vendsyssel I/S

FORSLAG TIL BUDGET. for. Modtagestation Vendsyssel I/S FORSLAG TIL BUDGET 2018 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2018... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 3 Klinisk risikoaffald... 3 Olie- og benzinudskillere... 3 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet.

Affaldsplanen blev udarbejdet i et tæt samarbejde mellem de seks ejerkommuner i affaldsselskabet I/S AffaldPlus og selve affaldsselskabet. Ændret affaldsordning i Ringsted Kommune. Sag nr. 17/670 Bilag 1 Sagsbeskrivelse Indledning I januar 2011 traf Byrådet beslutning om, hvorledes den fremtidige affaldsordning for enfamilieboliger skulle

Læs mere

FORSLAG TIL BUDGET. for. Modtagestation Vendsyssel I/S

FORSLAG TIL BUDGET. for. Modtagestation Vendsyssel I/S FORSLAG TIL BUDGET 217 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 217... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 3 Klinisk risikoaffald... 3 Olie- og benzinudskillere... 3 Mængdeforudsætninger

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen.

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen. 17-04-2015 Tom Hansen Direkte: 7257 7868 Mail: tha@jammerbugt.dk Sagsnr.: 07.00.01-P15-1-13 Høringssvar til forslag til Affalds- og Ressourceplan 2014-2024 1. Indledning. Forslag til Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT 09-08-2016 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2016-0066147 Dokumentnr. 2016-0066147-7 Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Læs mere

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde:

Kortlægning af den kommunale håndtering af affald skal indeholde: Forord. I henhold til affaldsbekendtgørelse nr. 1634 af 13.12.2006 skal kommunalbestyrelsen hvert 4. år udarbejde en plan for den kommunale håndtering af affald. Formålet med affaldsplanen er at skabe

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 11. september Starttidspunkt 17:00

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 11. september Starttidspunkt 17:00 Referat Mødedato Starttidspunkt 17:00 Mødested/mødelokale Mødelokale 1, Hammel rådhus, Torvegade 7, 8450 Hammel Afbud fra Rikke Randrup Skåning, Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 46. Strategiproces for

Læs mere

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune

Affald som Ressource 14.09.2015. Fanø Kommune Affald som Ressource 14.09.2015 Fanø Kommune Dit og Danmarks affald Her ender affaldet Ud af de samlede danske affaldsmængder bliver: 61 % genanvendt 29 % forbrændt 6 % deponeret 4 % til midlertidig oplagring

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09. 22. april 2015 1889 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

Aftale om opgaveoverførsel

Aftale om opgaveoverførsel Aarhus November 2015 Sagsnr. 036007-0013 phe/rfj/jhp Aftale om opgaveoverførsel Af sortering og afsætning af indsamlet genanvendeligt plast- og metalaffald København Langelinie Allé 35 2100 København Ø

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden Dato: 7. november. 2014 Forside 290 Dagsorden Møde fredag den 7. november 2014, kl. 13.00 Forvaltning for Anlæg og Miljøs mødelokale Medlemmer Mille Søvndahl Pedersen Justus Hansen (D) Allan Pertti Frandsen

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder

HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder HALSNÆS KOMMUNENS AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 2 Fremskrivning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Vurdering af behandlingskapaciteter...3 2.1 Vestforbrænding...3 2.2 Forbrændingsegnede

Læs mere

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22.

Indstilling. Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø. Den 22. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik Miljø Den 22. oktober 2008 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune Takststigning pr. 1. januar 2009 for varmeområdet 1. Resume Da forventet regnskab

Læs mere

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. ("Fællesskabet") CVR: 13507406

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. (Fællesskabet) CVR: 13507406 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab KARA/Noveren I/S ("Fællesskabet") CVR: 13507406 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted bestemmes af Fællesskabets

Læs mere

Regnskab for genanvendelse og affald

Regnskab for genanvendelse og affald 123 Regnskab for genanvendelse og affald November 2018 Dokument nr. D2018-261275 Sags nr. S2018-10289 1 Nordfyns Kommune arbejder med tre sammenhængende regnskaber for klima og affald: 1. Klimaregnskab

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret Scandic, Malmø 1. Formanden orienterer 2. Byggeudvalget orienterer 3. Administrationen orienterer 4. J.nr.

Læs mere

Protokol Budget 2019 og overslagsår for de borgerrelaterede opgaver Etablering af erhvervsadgang på Ulfborg og Vinderup genbrugspladser

Protokol Budget 2019 og overslagsår for de borgerrelaterede opgaver Etablering af erhvervsadgang på Ulfborg og Vinderup genbrugspladser norm Protokol Bestyrelsesmøde nr. 22 i Nomi4s i/s. Mødedato og tidspunkt: Torsdag d. 24. maj 2018 kl. 08.00 Mødested: Hjermvej 19, 7500 Holstebro. Journal nr.: 5.3/1188 Mødedeltaqere: Bestyrelsen: Finn

Læs mere

sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt

sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt / Overvejelser vedrørende central sortering for KARA/NOVEREN kommunerne v / Lena Hjalholt DAKOFA konference 20. januar 2015 / Hvem er vi? 9 ejerkommuner 400.000 indbyggere / 20.000 virksomheder Gadstrup

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine

åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine åbent møde for Økonomiudvalgets møde den 22. december 2011 kl. 13:30 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 314. Affaldsgebyrer gældende for erhverv i 2012 683 2 Medlemmer Knud Kristensen Jens Lauritzen

Læs mere

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug

PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD. Chef AffaldGenbrug PRÆSENTATION AF ERFARING FRA VEJLE KOMMUNES HÅNDTERING AF ORGANISK AFFALD Yvonne Thagaard Andersen Økonomiseminar 06. december 2016 Chef AffaldGenbrug GENBRUGSPLADSER OG MODTAGELSESANLÆG I VEJLE KOMMUNE

Læs mere

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug

Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Forslag til nye affaldsordninger v/sara Rosendal, Affald & Genbrug Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk albertslund@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 Hvorfor

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2016 1 Sektor Aalborg Renovation -sektor Aalborg Renovation Beløb i1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Serviceudgifter Udgifter 483 0 0 0 Brugerfinansierede udgifter

Læs mere

75. Godkendelse af høring af forslag til Affaldsplan

75. Godkendelse af høring af forslag til Affaldsplan Hermed noget materiale som blev omtalt på generalforsamling i FLS Fyrremose 2018. Som fortalt har vi deltaget i et møde hvor der blev informeret om affaldsplanen og også spurgt om man var interesseret

Læs mere

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt

Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt Forslag afdelingens hjemmeside Forslag om ansøgning til energisparepuljen Forslag om renovering af betondæk i varmecentralen Forslag om nyt affaldssystem Forslag til afdelingsmøde i Voldparken den

Læs mere

UDKAST 4. december 2013 VEDTÆGTER for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. ("Fællesskabet") CVR:

UDKAST 4. december 2013 VEDTÆGTER for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. (Fællesskabet) CVR: 4. december 2013 VEDTÆGTER 2013 for det kommunale fællesskab KARA/Noveren I/S ("Fællesskabet") CVR: 13507406 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted bestemmes

Læs mere