Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl. 09."

Transkript

1 22. april DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 22. april 2015, kl Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet afsluttet: Kl. DAGSORDEN 1. Regnskab Budget Lånoptagelse 4. Etablering af udvalg med henblik på tættere samarbejde om farligt affald 5. Resultater af Nulskrald Tversted 6. Kundeanalyse i genbrugsbutikken 7. Sæsonåbent GP Lendum 8. Næste bestyrelsesmøde 9. Formanden orienterer 10. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer 11. Administrationen orienterer 12. Eventuelt

2 22. april Regnskab 2014 J.nr.: P Resumé Der er løbende i 2014 fulgt op på økonomien med økonomirapporter ved bestyrelsesmøderne. Sagsfremstilling Der foreligger vedlagte årsrapport, der er udarbejdet i henhold til regnskabsbestemmelserne for mellemstore virksomheder (klasse C) i Årsregnskabsloven og bestemmelserne om kommunal regnskabsføring. Opgørelse af egenkapital Der henvises til ledelsesberetningen i årsrapportens side 8, hvor der henvises til Erhvervsstyrelsen i notat af 18. maj 2011, hvor der redegøres nærmere for forsyningsvirksomheders aflæggelse af årsrapport efter årsregnskabsloven, hvilket også gælder for. Det fremgår af notatet, at egenkapitalen for en forsyningsvirksomhed ikke må indeholde overskud fra hvile i sig selv virksomhed. Akkumulerede over-/underskud af hvile i sig selv virksomhed skal i stedet vises som en mellemregning (tilgodehavende eller forpligtelse) overfor forbrugerne, idet beløbet anses for henholdsvis for meget eller for lidt opkrævet via taksterne. Notatet kræver ligeledes, at virksomheden beregner og hensætter et beløb til den fremtidige retablering/nedtagelse af anlægget. Egenkapitalen for indeholder i dag udover indskudskapitalen det akkumulerede overskud af tidligere års drift af hvile i sig selv virksomheden. Der er pt. ikke foretaget en adskillelse af eventuel fri egenkapital og overskud, som på sigt skal tilbageføres til forbrugerne via ændring af taksterne, ligesom der ikke er afsat hensat forpligtelse til senere nedtagelse af anlægget. Af andre udfordringer kan nævnes opgørelsen af indskud og fordeling heraf på affald og varme samt forrentningen heraf i henhold til varmeforsyningsloven. Det fremgår ligeledes af notatet, at årets resultat skal reguleres med årets over- /underdækning således, at årets resultat af hvile i sig selv indregnes som en mellemregning med forbrugerne, idet resultat af hvile i sig selv virksomhed skal tilbageføres til forbrugerne via de fremtidige takster. Årets resultat indeholder i dag resultat af hvile i sig selv aktiviteten, idet der dog er foretaget indregning af årets over-/underdækning på varmeregnskabet.

3 22. april Pt. udestår der bl.a. en principiel afklaring af, hvordan en eventuel fri egenkapital på affaldsområdet skal opgøres og dermed også størrelsen af mellemregningen med forbrugerne. Konkret er der på affaldsområdet stor usikkerhed omkring omfanget og rækkevidden af hvile i sig selv princippet tilbage i tid, hvilket bl.a. fremgår af Kammeradvokatens rapport fra 2005 omkring kapitalforholdene i affaldssektoren. Dette medfører, at der er usikkerhed omkring den hidtidige egenkapitals opdeling på henholdsvis overdækning og eventuel fri egenkapital, hvorfor ledelsen ikke har anset det for muligt at indarbejde Erhvervsstyrelsens notat i årsrapporten for Affaldsbranchen, herunder arbejder pt. på, at få usikkerhederne afklaret, bl.a. gennem et samarbejde blandt medlemmerne af Dansk Affaldsforening. Når dette udredningsarbejde er afsluttet og usikkerhederne afklaret, vil få Erhvervsstyrelsens notat implementeret i sin helhed. har i 2013 selv påbegyndt gennemgangen af tidligere års regnskaber med henblik på at få det historiske datagrundlag tilvejebragt. På nuværende tidspunkt forventer ledelsen, at implementeringen af Erhvervsstyrelsens notat alt andet lige kommer til at betyde, at Årets resultat i vil formentlig fremadrettet blive rapporteret til et beløb på tilnærmelses vist kr. 0 idet over-/underdækninger indregnes som gældsforpligtelse i form af en mellemregning med forbrugerne. Egenkapitalen vil fremadrettet blive rapporteret til et beløb svarende til opgørelsen af en eventuel fri egenkapital, idet det historiske akkumulerede resultat af hvile i sig selv virksomheden vil blive vist som gældsforpligtelse i form af en mellemregning med forbrugerne henholdsvis en retableringshensættelse, samt indskudskapital. Forsyningsvirksomheder er underlagt et hvile i sig selv princip, hvilket betyder, at virksomhedernes indtægter og omkostninger skal balancere med henblik på at levere billigst mulige ydelser til forbrugerne. Implementeringen af notatet vil påvirke regnskabet for, idet den opsamlede egenkapital skal udredes, med henblik på at afklare om denne skal allokeres til en overeller underdækning for at efterleve hvile i sig selv princippet. Ligesom der skal afsættes midler til reetableringsomkostninger. Den ændrede praksis er derfor ikke implementeret i nærværende årsregnskab for 2014, idet ledelsen har valgt først at foretage implementeringen når der i branchen eller lovgivningsmæssigt er givet vejledninger. Egenkapitalen er således opgjort i lighed med tidligere år.

4 22. april RESULTATOPGØRELSE for Regnskab Regnskab kr. kr. OMSÆTNING Behandlingsindtægter Salg af energi og varer Statsafgifter Betaling fra deltagende kommuner Omsætning i alt OMKOSTNINGER Personale Driftsomkostninger Administration Tab og forventet tab på debitorer Statsafgifter Hensættelse til retablering af deponi Omkostninger i alt Resultat før afskrivning Afskrivning Resultat før finansielle poster Finansielle indtægter 0 0 Finansielle omkostninger Årets resultat Resultatdisponering Overført til opsamlet driftsoverskud Over-/underdækning efter hvile-i-sig-selv-princippet Årets resultat

5 22. april Årets resultat AVVs samlede resultat blev et underskud på t.kr. mod et forventet underskud på t.kr. På energianlægget var der budgetteret med et underskud på t.kr., men resultatet blev t.kr. Det skyldes dels en negativ påvirkning i 2014, fordi vi i 2013 bogførte en forventet tilbagebetaling af energiafgifter på t.kr., som dog viste sig at være en fejlberegning fra Skats side, og dels en betaling af deponiafgift på t.kr. for mellemlagret brandbart affald, der forbrændes i På de øvrige driftsafsnit er resultaterne stort set som budgetteret. De kommunale ordninger tilsammen udviser et overskud på 684 t.kr. Herunder at der har været en merbetaling fra interessentkommunerne på t. kr. på grund af stigning i de variable omkostninger og en mindre værdi fra salg end forventet for budget Lovgrundlag Årsregnskabsloven De kommunale regnskabsbestemmelser AVVs vedtægt Økonomiske konsekvenser Se ovenfor. Personalemæssige konsekvenser Ingen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen. Bilag Årsrapport 2014 Revisionsprotokollat siderne Ledelsens regnskabserklæring vedrørende årsregnskabet for 2014 At årsrapport og revisionsprotokollat godkendes.

6 22. april Budget 2016 J.nr.: P Resumé Genoptagelse af punktet fra bestyrelsesmødet den 24. februar Ifølge vedtægten for AVV skal der udarbejdes et budget for 2016 til fremsendelse til interessent kommunernes godkendelse i juni måned Budget/Takster: Der fremsendes til kommunernes godkendelse forslag til budget/takster inden den 1. juli for det efterfølgende regnskabsår, 2016, således at taksterne kan indarbejdes i kommunernes budget. Anlægsbudget: Der fremsendes til kommunernes godkendelse forslag til anlægsprojekter inden den 1. juli for det efterfølgende regnskabsår og overslag for de næste 5 års anlægsprojekter: Sagsfremstilling Forslag til budget 2016 udarbejdes med videreførelse af de nuværende aktiviteter med fortsat drift af de kommunale ordninger og behandlingsanlæg, med følgende udgangspunkt. Affaldsbranchen er under forandringen, regeringen har præsenteret 2 nye rammer for branchen: en ressourceplan og en forebyggelsesplan. I maj 2014 udsendte Regeringen ressourceplanen for affaldshåndtering : Danmark uden affald. Ressourceplanen udgør Folketingets udmelding af den nationale affaldspolitik, som skal danne rammen for de kommunale affaldsplaner. I februar 2015 blev den nye forebyggelsesplan langeret af vores Miljøminister. Målsætning er en meget større genanvendelse, kravet er, at minimum 50 % af husholdningsaffaldet skal genanvendes, hvilket kræver en forøget indsats. Samtidig ønsker Folketinget at affaldet skal håndteres som ressourcer og større fokus på genanvendelse og affaldsminimering. Liberalisering af affaldssektoren har været drøftet i mange år og afventer stadig endelige planer og beslutninger fra Folketinget. Men det er vedtaget, at erhvervsaffaldet skal liberaliseres, hvilket kan give store udfordringer og ekstra administration, hvis alt erhvervsaffald skal handles på en fælles børs, som pt. er intentionen (forhandlinger med Staten foregår pt.).

7 22. april EU s Affaldsrammedirektiv sætter de overordnede rammer for forebyggelse og behandling af affald i EU. Også her er fokus på affaldsforebyggelse og genanvendelse, ligesom der arbejdes på implementering af den cirkulære økonomi i EU. De mange forandringer for affaldsbranchen giver et kæmpe pres på omkostningerne til håndtering af affaldet, og det må forventes, at taksterne vi stige yderligere i de kommende år, især krav om øget kildesortering med flere fraktioner på genbrugspladserne og i hjemmene vil belaste økonomien. AVVs ambition er at være på forkant og deltage aktivt i de store forandringer, der er i bevægelse, vores strategi er at øge fokus på affaldshierarkiets 2 øverste niveauer og effektivt drive og optimere de 3 nederste. Gerne i samarbejde med andre, hvis der er økonomiske fordele herved. Konkrete strategiske fokusområder: For økonomisk effektiv drift skal alt med affald samles i én organisation Samarbejdsmuligheder med andre affaldsselskaber skal forfølges Initiativer der forbygger affald skal implementeres i ejer kommunerne, f.eks.: o Nej tak til reklamer o Minimering af madspil

8 22. april AVVs butikskoncept skal udvikles og udvides med reparationsværksteder. Initiativet har flere fordele: mindre afflad, konkurrencedygtige produkter til de mindre bemidlede og lokal beskæftigelse, som evt. kunne fungerer som jobtræning, hvor vi kunne hjælpe både flygtninge og andre i gang på arbejdsmarkedet evt. i samarbejde med lokale virksomheder. Kommunale ordninger: Der budgetteres med drift af 18 genbrugspladser, miljø-og storskrald, service og bobleordning. Driften af genbrugspladserne finansieres efter følgende fordelingsnøgle: Borgernes benyttelse af pladserne. Betalingen fra kommunerne er opdelt i en fast og en variabel betaling. Virksomheders benyttelse af pladserne. Betalingen fra virksomheder er efter forbrug, med en andel til drift og administration til AVV og en andel til kommunernes administration af ordningen. De øvrige kommunale ordninger finansieres ved betaling fra kommunerne i et fast bidrag. Fælleskommunale ordninger Budget Regnskab Budget Miljøservice/ Genbrugspladser Storskraldsordning Bobleordning I alt I alt I alt Omsætning Kommunebetaling Omkostninger Resultat Afskrivninger og finansielle omkostninger Årets resultat Betalingen fra kommunerne (både det faste og det variable bidrag) fordeles efter antallet af indbyggere/sommerhuse, hvor sommerhuse vægtes som den gennemsnitlige husstands størrelse. Behandlingsanlæg: Driften af behandlingsanlæggene finansieres via behandlingsindtægter og salg af varer og ydelser.

9 22. april Behandlingsanlæg Budget Regnskab Budget Genbrugscenter Forbrændingsanlæg Miljøanlæg Deponi Kørselsafdeling I alt I alt I alt Omsætning Driftsomkostninger Behandlingsomkostninger Afgifter Resultat Afskrivninger og finansielle omkostninger Hensættelser Årets resultat Administration service og innovation: Driften finansieres ved betaling fra kommunale ordninger, behandlingsanlæg, betaling for administration fra Modtagestation Vendsyssel og indtægter i form af tilskud til udviklingsprojekter, tilskud til PhD-studerende og salg af konsulentydelser. Betaling fra Kommunale ordninger og behandlinger er en forholdsmæssig betaling i forhold til afdelingernes omkostninger eksklusiv afgifter.

10 22. april Forslag til takster: Takster (eksl. moms) Fælleskommunale ordninger Regnskab Budget Budget (kr.) (kr.) (kr.) Brugerbetaling: Kommunebetaling, kr. pr. indbygger 456,40 433,50 440,00 Mærk affaldet: Blåt mærke (pris pr. besøg) 145,00 155,00 157,00 Grønt mærke (2 besøg pr. måned) 1.145, , ,00 Gult mærke (5 besøg pr. måned) 2.285, , ,00 Rødt mærke (flere besøg pr. uge) 4.575, , ,00 Forbrændingstakster Forbrændingstakster: Erhvervsaffald, kr. pr. ton, inklusiv energiafgifter 430,00 430,00 440,00 Dagrenovation, kr. pr. ton, inklusiv energiafgifter 495,00 510,00 525,00 Deponeringsanlæg Deponeringstakster: Erhvervsaffald, deponeringsegnet, kr. pr. ton 300,00 355,00 362,00 Affaldsafgift, kr. pr. ton 475,00 475,00 475,00

11 22. april Anlægsbudget 2016: Genbrugspladser: Miljøforbedrende tiltag på udvalgte pladser Genbrugscenter: Reparationsværksted Energianlæg: Akut pulje til teknisk anlæg Hal på Miljøvej Miljøanlæg: Forundersøgelser samt etablering af recirkulationsanlæg 2,5 mio. kr. 2,0 mio. kr. 5,0 mio. kr. 6,0 mio. kr 3,0 mio. kr Lovgrundlag Vedtægt for, samt diverse love for affaldsbehandling, afgiftslovgivning og varmeforsyningsloven. Økonomiske konsekvenser Fastlæggelse af den økonomiske bevilling for Personalemæssige konsekvenser Afhængig af det endelige budget. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der arbejdes med øget fokus på relationer mellem affald, ressourcer, miljø og energi. Der stilles krav til miljøbelastningen ved udførelse af transportopgaver. Yderligere investeringer i energieffektive løsninger på forbrændingsanlægget. Bilag Forslag til takster, 2016, for. Budgetforslaget indstilles til bestyrelsens foreløbige godkendelse, idet nærværende forslag drøftes med de to interessentkommuners teknik- og miljøudvalg på møde i maj 2015.

12 22. april Lånoptagelse J J.nr.: D Resume Genoptagelse af punkt 4 fra bestyrelsesmødet den Der blev på ovenstående møde besluttet, at der kunne optages et variabelt forrentet lån i Kommunekredit efter en forventet godkendelse i interessentkommunerne. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelsen er efterfølgende blevet behandlet i Hjørring Byråd, hvor det blev besluttet at genoptage punktet på næste byrådsmøde, for endelig afklaring af, om der kunne godkendes, at der bliver optaget et variabelt forrentet lån, eller den principielle beslutning om, at Hjørring Kommune ikke optager variabel forrentede lån også skal gælde for AVV. Brønderslev Kommune har endnu ikke behandlet ansøgningen om godkendelse af låneoptagelsen. Sagsfremstilling: Fra mødet den J.nr.: D Resumé I forbindelse med budgetbehandlingen for budget 2013 er der i likviditetsoversigten angivet, at der skal optages lån på mio. kr. 30. Budgettet i sin helhed er godkendt af de to interessentkommuner. Der er fra Kommunekredit modtaget 3 lånetilbud. Lånet optages som et lån til renovering af ovnlinje 2. Sagsfremstilling I forbindelse med fortsat udvikling af forbrændingsanlægget var der planlagt nyetablering af en ny ovnlinje 4. Denne plan blev erstattet af en renovering af ovnlinje 2. Der var forudsat at udbygningen med en ny ovnlinje skulle lånefinansieres. Finansieringen af renoveringen af ovnlinje 2 (ca. mio. kr. 50) er sket ved forbrug af likvide midler samt oprettelse af kassekredit. Dette har medført manglende likviditet til finansiering af vores øvrige anlægsaktiviteter. Derfor ansøges der om godkendelse af optagelse af lån med ovnlinje 2 som pant på mio. kr. 30.

13 22. april Der er fra Kommunekredit modtaget tre lånetilbud på et variabel forrentet lån, et fastforrentet lån og et basislån Låneoversigt: Låntype Budget udbetalingskurs Indfrielse til Rente Rentegennemsnit sikkerhed max kurs procent kr. pr år Fast rente Høj 100 nej 1, Variabel Lav 100 ja 0, Variabel Lav 100 Ja 0, Basis Middel 100 Ja/periode 0, Fastforrentede lån er i princippet inkonverterbart Variabelt forrentet lån fuldt konverterbart Basislån kan konverteres til kurs 100 ved udløb af aftalt renteperiode. Den endelige låneoptagelse skal godkendes af de to interessentkommuner. Lovgrundlag Kommunernes lånebekendtgørelse. AVVs vedtægt. Økonomiske konsekvenser Lånet skal forrentes og afdrages over 10 år, hvilket forøger forbrændingsanlæggets finansielle omkostninger. Personalemæssige konsekvenser Ingen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen. Bilag Beskrivelse af nævnte låntyper. Lånetilbud inklusiv amortiseringsplaner.

14 22. april At de to interessentkommuner godkender optagelse af lån på mio. kr. 30 i Kommunekredit. Bestyrelsesformanden og direktøren bemyndiges til at underskrive lånedokumentet efter forventet godkendelse i interessentkommunerne. Bestyrelsen ønsker optagelse af variabelt forrentet lån med renteprocent 0,29 (laveste rente). Desuden godkendt som indstillet. Der er modtaget nye lånetilbud dateret den Lån med fast rente: 0,87% p.a. ingen stiftelsesomkostninger og administrationsbidrag. Lånet er inkonvertibelt Lån med variabel rente: -0,16% p.a. renten er fastsat for 3 måneder, ingen stiftelsesomkostninger og administrationsbidrag. Lånet kan indfries eller omlægges med 10 bankdages varsel. Bilag Kopi af dagsordenspunkt 6 fra Byrådsmødet i Hjørring Kommune den : At der efter interessentkommunernes forventede godkendelse af optagelse af lån på 30 mio. kr., optages et variabel eller fast forrentet lån i Kommunekredit nærmere efter beslutning af de to interessent kommuner. 4. Etablering af udvalg med henblik på tættere samarbejde om farligt affald J.nr.: D Resumé Man har i MVs bestyrelse diskuteret, om en endnu tættere relation til AVV kunne være rationel og måske kunne der findes en endnu bedre organisering af de 2 selskaber.

15 22. april Sagsfremstilling og Modtagestation Vendsyssel I/S (MV) er selvstændige 60 selskaber, dog fungerer MV i den daglige drift som en afdeling af AVV. MV er en mindre organisation med 6-7 medarbejdere, der arbejder med farligt affald. Man har i MV diskuteret, om en endnu tættere relation til AVV kunne være rationel og måske kunne der findes en endnu bedre organisering af de 2 selskaber. MVs bestyrelse har opfordret til at nedsætte en lille hurtigt arbejdende gruppe bestående af de to formænd (M/K) og med direktøren for selskaberne som sekretær. Gruppens opgave er at udarbejde idéer og oplæg til videre diskussion i de to bestyrelser om et evt. tættere samarbejde. Hvilket er i god sammenhæng med AVVs vision om at samle alt med affald i én organisation. Lovgrundlag Endnu ikke relevant. Økonomiske konsekvenser Begrænsede, skal afklares. Personalemæssige konsekvenser Ingen. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen. Bilag Ingen. At AVV deltager i diskussion med MV om et evt. tættere samarbejde.

16 22. april Resultater fra Nulskrald Tversted J.nr.: P Resumé Nulskrald Tversted er fase 2 i Nulskrald-konceptet og løb af stablen i hele På mødet præsenteres forløbet og resultaterne i forsøget. Sagsfremstilling I hele 2014 havde Tversted fokus på sortering og forebyggelse af affald. Omdrejningspunkt for Nulskrald Tversted var borgerinddragelse og forankring i lokalsamfundet. AVV gjorde en række erfaringer og har samlet dem i en netop udgivet rapport, der skal formidle projektet og hele Nulskrald-tankegangen til potentielle samarbejdspartnere, ildsjæle og pressen. Projektet i Tversted har desuden medvirket til at identificere to fremtidige Nulskrald-indsatsområder: nedbringelse af madspild og nej tak til reklamer. Projektlederen på Nulskrald Tversted fortæller kort om Nulskrald Tversteds resultater og præsenterer rapporten under mødet. Lovgrundlag Miljølovgivning Bekendtgørelse om affald Økonomiske konsekvenser De afholdte udgifter er indeholdt i administrationens driftsbudget. Der er endvidere modtaget tilskud fra Puljen til Grønne Ildsjæle. Personalemæssige konsekvenser Nuværende personale har været anvendt i projektet. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Minimering af ressourceforbruget gennem affaldsforebyggelse. Bedre udnyttelse af ressourcerne i affaldet gennem affaldssortering. Bilag Rapport om Nulskrald Tversted. Til efterretning.

17 22. april Kundeanalyse i genbrugsbutikken J.nr.: P Resumé I efteråret 2014 gennemførte vi en kundeundersøgelse i AVVs to genbrugsbutikker. På mødet præsenteres resultaterne af undersøgelsen og AVVs fokusområder inden for genbrug. Sagsfremstilling AVV har beskæftiget sig med salg af genbrugsvarer til private i mere end 30 år. I genbrugsbutikken sælger vi tøj, bøger, møbler, isenkram, elektronik, cykler, lamper m.v. der ellers ville være endt som affald til genanvendelse eller forbrænding. Der har gennem alle årene været en stigende interesse for at handle i genbrugsbutikken i Hjørring. Genbrug er et indsatsområde som AVV ønsker at sætte øget fokus på fremover og derfor gennemførte vi en kundeundersøgelse i genbrugsbutikkerne i september Undersøgelsen er koordineret med en tilsvarende undersøgelse i AffaldPlus (Fælleskommunalt affaldsselskab på Syd- og Vestsjælland). Hensigten med undersøgelsen er dels, at undersøge generelle tendenser inden for genbrug samt at se på kundernes profiler, motivation og bevæggrunde for at handle i butikken. Samtidig understøttes det strategiske arbejde med udvikling af genbrug. Resultaterne fra undersøgelsen er netop samlet i en rapport, som afdelingslederen for genbrugsbutikken kort vil fortælle om på mødet. Lovgrundlag Bekendtgørelse af lov om miljøbeskyttelse Affaldsbekendtgørelsen Økonomiske konsekvenser De afholdte udgifter er indeholdt i administrationens og genbrugsbutikkernes driftsbudget. Personalemæssige konsekvenser Nuværende medarbejdere samt en studentermedhjælper har været anvendt til opgaven. Det forventes at direkte genbrug på sigt vil give flere lokale arbejdspladser, hvor en del vil være socialøkonomiske arbejdspladser.

18 22. april Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Direkte genbrug hører til i toppen af affaldshierarkiet, hvor de miljømæssige fordele er størst. Bilag Kundeanalyse. Til efterretning. 7. Sæsonåbent GP Lendum J.nr.: P Resumé Borgerne i Lendum ønsker at genbrugspladsen er åbnet om lørdagen, 2 løsninger diskuteres. Sagsfremstilling Genbrugspladsen i Lendum er pr. 1. april 2015 blevet reduceret i åbningstiden. Tiderne er reduceret fra: Alle hverdage lørdag Til: Mandage og fredage: Dette har afstedkommet protester fra Borgerforeningen i Lendum. Der har været afholdt diverse møder, og et ønske er, at pladsens åbningstider ændres så de fremadrettet også omfatter lørdage. Erfaringstal fra 2014 viser at 30 % af de besøgende kom om lørdagen. Udfordringen er den, at AVVs afdeling for genbrugspladser oplever et stigende pres på økonomien. Dette pres skyldes primært vigende indtægter fra salg af genanvendelige materialer samt stigende udgifter til behandling af affaldet. Lendum er den Genbrugs

19 22. april plads i AVVs regi, som har færrest besøgende og derfor den højeste pris for behandling af affald. AVV har afholdt møde med en lille delegation fra Lendum, hvis højeste ønskede er at genbrugspladsen holder åben lørdag. Delegationen har forståelse for AVVs økonomiske udfordringer og foreslog derfor, at genbrugspladsen evt. kunne lukkes i ydersæsonerne. Så en evt. ændring af åbningstider for Lendum kunne være: Åbningtid: én hverdag og lørdag Sæsonåbnet, fra 1. marts til 31. okt. og nogle dage efter nytår Alternativt kunne genbrugspladsen etableres som en ubemandet genbrugsplads, hvilket kræver en investering på ¼ mio. (til elport med automatik og videoovervågningsudstyr) og giver dermed ikke en umiddelbar besparelse, men en ydereligere udgift. AVV har ingen erfaring med en ubemandet plads, men er i gang med et forsøg i Asaa, som vi vil høste erfaringerne fra, inden vi foretager yderligere investeringer. Lovgrundlag Miljøgodkendelsen på genbrugspladsen. Økonomiske konsekvenser Alternativ 1.: Sæsonåbnet er neutral i forhold til tidligere vedtagne plan for genbrugspladser Alternativ 2.: Elport og videoovervågning koster ca. kr. ¼ mio. Personalemæssige konsekvenser Meget begrænsede. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen. Bilag Ingen. Direktionen indstiller at der arbejdes videre med alternativ 1, i dialog med delegation fra Lendum.

20 22. april Fastsættelse af næste bestyrelsesmøde(r) J.nr.: P Resumé Næste møde i bestyrelsen er fastsat til 12. maj 2015, kl Der er desuden aftalt møde i AVVs bestyrelses den 6. oktober 2015, kl Dette møde ønskes iflg. bestyrelsesformand Jørgen Bing ændret til 5. oktober 2015, kl At mødet den 12. maj 2015 kl fastholdes. At mødet den 6. oktober 2015, kl ændres til den 5. oktober 2015, kl Formanden orienterer Reparationsværksted Årsberetning; Filmklip med Bing Til efterretning. 10. Øvrige bestyrelsesmedlemmer orienterer Intet ved udarbejdelse af dagsorden Til efterretning.

21 22. april Administrationen orienterer, herunder Mulighed for samarbejder om deponi og sorteringsanlæg Røggaskondensering Henvendelse til ombudsmanden vedr. behandling af affald fra erhverv Henvendelse fra DI vedr. genbrugsbutikker Ansøgning om midler til genbrugsport Orientering om personalesag Regulering af varmefordeling Til efterretning. 12. Eventuelt

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13. 12. maj 2015 1912 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 12. maj 2015, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09. 27. maj 2014 1825 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 27. maj 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Birthe Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13. 24. juni 2014 1833 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. juni 2014, kl. 13.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: - Mødet

Læs mere

FO R S L A G TIL BUDGET

FO R S L A G TIL BUDGET FO R S L A G TIL BUDGET 2016 for Modtagestation Vendsyssel I/S Indhold MV-forslag til budget for 2016... 3 Generelt... 3 Farligt affald... 4 Klinisk risikoaffald... 4 Olie- og benzinudskillere... 4 Mængdeforudsætninger

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S. Referat. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09. 15. april 2014 1807 Referat for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 15. april 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Torben

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09. 26. august 2014 1846 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 26. august 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10. 16. december 2014 1859 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. december 2014, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09. 24. februar 2015 1871 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 24. februar 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN

y^ Bestyrelsen for AWI/S DAGSORDEN Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring DAGSORDEN y^ Bestyrelsen for 2113 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Onsdag den kl. 9. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09. 19. september 2011 1545 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S mandag 19. september 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09. 16. juni 2015 1927 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 16. juni 2015, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Mødet

Læs mere

Bestyrelsen for Dag og år

Bestyrelsen for Dag og år 6. april 2017 JK 880 DAGSORDEN møde i bestyrelsen Modtagestation Vendsyssel I/S torsdag den 6. april 2017 kl. 08.30 Mødested: Administrationen Mandøvej 4 9800 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet sluttede:

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9. 17. januar 2012 1600 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 17. januar 2012, kl. 9.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09. 7. oktober 2014 1853 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 7. oktober 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: -

Læs mere

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl

AWI/S DAGSORDEN. Bestyrelsen for. for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den 21. juni 2016 kl 2023 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Tirsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Jens Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10. 16. december 2011 1587 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S fredag 16. december 2011, kl. 10.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2017 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2017... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2018 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2018... 2 Indledning... 2 Generelt... 2 Kommunale ordninger... 2 Behandlingsanlæg... 3 Administration,

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Den Pæne Stue Bemærkninger Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 10. april 2019 kl. 11:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

1. Beskrivelse af området

1. Beskrivelse af området 1. Beskrivelse af området Miljø- og teknikudvalgets budget er fordelt på 2 bevillingsområder: det skattefinansierede og det brugerfinansierede. På det brugerfinansierede område er der udgifter for i alt

Læs mere

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret

^Q AVV. AW budgetforslag 2019 revideret ^Q AVV 18. september 018 Til Brønderslev Kommune, Teknisk Forvaltning Hjørring Kommune, Teknisk Forvaltning AW budgetforslag 019 revideret Med anbefaling fra AWs bestyrelse fremsendes hermed forslag til

Læs mere

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00

AVV. ^Q Bestyrelsen. AW-bestyrelsesmøde Tidspunkt Sted Bemærkninger. Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 ^Q Bestyrelsen AVV Referat AW-bestyrelsesmøde 4-2018 Tidspunkt Sted Bemærkninger Tirsdag 19. juni 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Ivan Leth Fraværende

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde

Bestyrelsen for. Referat. AVV Bestyrelsesmøde Bestyrelsen for Referat AVV Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 22. maj 2019 kl. 10:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Mødet er inkl. udvalg, hvor der drøftes budget 2020. Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 23. april 2015. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 23. april 2015. Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2 Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, Hammel Afbud fra Inge G. Sørensen fratrådte efter behandling af punkt 2 INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2014 - ÅBENT 2

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S

Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S Redegørelse for værditilvækst Odense Renovationsselskab A/S 31.03.2008 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Selskabets redegørelse for prioritering af værditilvækst... 1 1.1 Definition af værditilvækst... 1 1.2 Selskabets

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 29. oktober 2014. Starttidspunkt 17:30. Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Inside, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2014 - ÅBENT 19 12. - Virksomhedsplan 2015 - ÅBENT 21 13. -

Læs mere

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen.

AVV. h Bestyrelsen. onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00. Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth, Steen Madsen. h Bestyrelsen AVV Dagsorden AW-bestyrelsesmøde 6-2018 Tidspunkt Sted onsdag 31. oktober 2018 kl. 09:00 Den Pæne Stue Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan Leth,

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer:

Movias likviditet har de senere år været styret ud fra nedenstående retningslinjer: Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 12. september 2013 Mads Lund Larsen 07 Likviditetspolitik Indstilling: Administrationen indstiller, At målet for den gennemsnitlige likvidbeholdning

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 28. april Starttidspunkt 16:30. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 28. april Starttidspunkt 16:30. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Sløjfen, Evald Tangs Alle, Hadsten Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 2. - Årsrapport 2015 - ÅBENT 5 3. - Budgetopfølgning pr. 29.2.2016 - ÅBENT 7

Læs mere

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø

PROTOKOL. fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret. Scandic, Malmø PROTOKOL fra bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN lørdag d. 17. september 2011 ifm. bestyrelsesseminaret Scandic, Malmø 1. Formanden orienterer 2. Byggeudvalget orienterer 3. Administrationen orienterer 4. J.nr.

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Andelsselskabet Nyskole Vandværk CVR-nr Resume af årsregnskab 2016

Andelsselskabet Nyskole Vandværk CVR-nr Resume af årsregnskab 2016 CVR-nr. 44 19 36 12 Resume af årsregnskab 2016 GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 7. MARTS 2017 KL. 19.30 PÅ VIGGÅRDEN DAGSORDEN: 1. VALG AF DIRIGENT 2. VALG AF STEMMETÆLLERE 3. FORMANDEN AFLÆGGER BERETNING

Læs mere

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse

Velkommen til AVV. Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse Velkommen til AVV Levetidsforlængelse og bedre ressourceudnyttelse AVVs anlæg Administration Besøgscenter Genbrugscenter Genbrugsbutikken (+ auktion) Kørselsafdeling Forbrændingsanlæg 18 genbrugspladser

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Varmeplanlægning - Vaarst-Fjellerad Biogasselskab A.m.b.a. - Årsrapport 2012.

Varmeplanlægning - Vaarst-Fjellerad Biogasselskab A.m.b.a. - Årsrapport 2012. Punkt 4. Varmeplanlægning - Vaarst-Fjellerad Biogasselskab A.m.b.a. - Årsrapport 2012. 2011-41197. Forsyningsvirksomhederne fremsender til Forsyningsudvalgets orientering udkast til årsrapport 2012 samt

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018

Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Aftale mellem Byrådet og Randers Affaldsterminal 2017 og 2018 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med aftalen...3 2. Politiske visioner, mål og krav...3 Lovgrundlag...3 Målgruppe...3 Vision 2021...4 Politiske

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09. 25. september 2012 1655 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. september 2012, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen.

Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. Hovedoverskrifter for overdragelsesprocessen. 1. Fastlæggelse af opgavegrænse mellem myndighed og drift Hvilke opgaver og funktioner overdrages, hvilke bliver tilbage i kommunen (herunder også politisk/strategiske

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

1 Grundlag for gennemgangen

1 Grundlag for gennemgangen Til Glostrup Kommune Att. Michael Seifert Gennemgang af takster for 2016 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S I henhold til aftale fremsender vi hermed redegørelse for vores

Læs mere

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV

Ejerstrategi for AVV I/S. Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV I/S Vedtaget 2017 AVV Ejerstrategi for AVV Indledning Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S i daglig tale forkortet til AVV er et interessentskab, som ejes af Brønderslev og Hjørring

Læs mere

Genbrug / affald side 1

Genbrug / affald side 1 Genbrug / affald side 1 Indhold 1.60 Fælles formål, administrative opgaver... 2 1.61 Ordninger for dagrenovation... 4 1.62 Ordninger for storskrald og haveaffald... 5 1.63 Ordninger for glas, papir og

Læs mere

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S

F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S F O R S L A G TIL BUDGET 2019 for AVV I/S Indholdsfortegnelse AVV forslag til takster for budgetåret 2019...2 Indledning...2 Generelt...2 Kommunale ordninger...2 Behandlingsanlæg...3 Administration, innovation

Læs mere

Ny årsregnskabslov. - - Vejledning fra erhvervsstyrelsen. - - Hvad skal med?

Ny årsregnskabslov. - - Vejledning fra erhvervsstyrelsen. - - Hvad skal med? Ny årsregnskabslov - - Vejledning fra erhvervsstyrelsen - - Hvad skal med? Årsregnskabsloven Større ændring af årsregnskabsloven. Lov 738 af 1. juni vedtaget af Folketinget d. 21. maj 2015 Bekendtgørelse

Læs mere

1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag)

1. Ressourcehal - udarbejdelse af skitseprojekt 2. Ændringer i AVV-vedtægter godkendt af Statsforvaltningen (1 bilag) 2052 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AW - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest 1/S Torsdag den kl. 09. 00-12. 00 Mødested: AWs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4 Hjørring Afbud fra: Ingen Mødet

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 22. august Peter Fugmann

Bestyrelsesmøde. 22. august Peter Fugmann Bestyrelsesmøde 22. august 2014 Peter Fugmann Perioderegnskab 30/06 2014 Væsentlige vurderinger Årsbudgettet er periodeopdelt på væsentligste områder ud fra historiske data. Varmeafsætningen baseret på

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde.

Referat fra bestyrelsesmøde nr /2017. Dagsorden. Punkt 1: Referat fra seneste møde. Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6. 2016/2017 Dato 20. juni 2017. Kl 15:00 på varmeværkets kontor. Bestyrelsen var mødt fuldtallig. Dagsorden. 1. Referat fra seneste møde. 2. Meddelelser og orientering.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09. 25. oktober 2011 1561 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV-Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. oktober 2011, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende: Ingen

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4.

Gæster: Finn Thomassen (FT), E&Y deltog under behandlingen af pkt. 4. Gribvand A/S Bestyrelse 16. april 2018 Referat af Bestyrelsesmøde d. 10. april 2018 Mødedato / sted: 10. april 2018 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18c kl. 15:00-16:00. Mødedeltagere: Bo Jul Nielsen

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk

Læs mere

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.

Bestyrelsen for AVV I/S DAGSORDEN. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09. 25. februar 2014 1786 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S tirsdag 25. februar 2014, kl. 09.00 Mødested: AVV-administrationen Mandøvej 4 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Ordinær Generalforsamling Grindsted Vandværk

Ordinær Generalforsamling Grindsted Vandværk Ordinær Generalforsamling 2018 Grindsted Vandværk Grindsted Vandværk Ordinær Generalforsamling 2018 1. Valg af dirigent 2. Formanden afgiver beretning om virksomheden i det forløbne år 3. Det reviderede

Læs mere

Regnskab Aalborg Renovation

Regnskab Aalborg Renovation Aalborg Renovation Kommunal-økonomisk regnskab 2017 1 Sektor Aalborg Renovation - sektor Aalborg Renovation Beløb i 1.000 kr. Oprindeligt Afvigelse Brugerfinansierede udgifter Udgifter 264.483 276.174

Læs mere

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU Notat Økonomiudvalget Spørgsmål fra ØU Spørgsmål: Hvordan balancerer udgifter og indtægter på forsyningsområdet i forhold til hvilei-sig-selv princippet også set i forhold til kommunens skattefinansierede

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

AVV. rn Bestyrelsen. AW Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00. Bemærkninger

AVV. rn Bestyrelsen. AW Bestyrelsesmøde. Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00. Bemærkninger rn Bestyrelsen AVV Referat AW Bestyrelsesmøde Tidspunkt Onsdag 13. februar 2019 kl. 09:00 Sted Den Pæne Stue Bemærkninger Tilstedeværende Jørgen Bing, Jens Andersen, Hildo Rasmussen, Peter Duetoft, Ivan

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 1. november Starttidspunkt 19:30. Hanne Smedegaard, Thomas Storm

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 1. november Starttidspunkt 19:30. Hanne Smedegaard, Thomas Storm Referat Mødedato Starttidspunkt 19:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Hanne Smedegaard, Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 18. Bestyrelsen har ordet - LUKKET 32 19. Budgetopfølgning

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Elnet A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Elnet A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Elnet A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 8. november 2018 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2019 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 2. maj Starttidspunkt 17:00. Afbud fra

Favrskov Affald A/S. Referat. Mødedato 2. maj Starttidspunkt 17:00. Afbud fra Referat Mødedato Starttidspunkt 17:00 Mødested/mødelokale InSide, Dalvej 1, 8450 Hammel Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 38. Årsregnskab 2018- - ÅBENT 68 39. Revision af Vedtægt for - ÅBENT 71 40. Procedure

Læs mere

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024...

1 Generelt 3. 1.0 Affald mission... 3. 1.1 Affald vision... 3. 1.2 Affald ydre vilkår... 3. 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... Indholdsfortegnelse 1 Generelt 3 1.0 Affald mission... 3 1.1 Affald vision... 3 1.2 Affald ydre vilkår... 3 1.3 Investerings- og renoveringsplan for 2015 2024... 3 1.4 Afskrivninger... 4 1.5 Affald takststruktur...

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag

Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Halvårsregnskab 2014 Dok.nr.: 1693 Sagsid.: 14/17602 Initialer: ps Åben sag Indledning Folketinget vedtog den 26. februar 2011 en ændring af Lov om kommunernes styrelse. Ændringen indebærer, at kommunerne

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S XXX 1 Selskabets navn Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter XXX ejes af følgende kommuner: Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og

Læs mere

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet

Eventuelle positive reguleringer vedrørende tidligere år (før 2007) anvendes primært til finansiering af afdrag på HUR-lånet Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 9. oktober 2008 HVT 08 Byrdefordeling vedrørende renter og afdrag på HUR-lånet Indstilling: Direktionen indstiller, at Renteudgifter på HUR-lånet finansieres

Læs mere

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter

Vision. Bæredygtig forretning. Sociale aspekter Vision Inspirere til bæredygtig tankegang Afskaffe brug og smid væk og indføre mere direkte genbrug Skabe lokale arbejdspladser - også sociale Hjælpe dem der har mindst Samarbejde med hjælpeorganisationerne

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Varme A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S

Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Den Forslag til Ejerstrategi for Deponi Syd I/S Indledning Ejerstrategien er udtryk for Ejerkommunernes forventninger til Deponi Syd I/S s aktiviteter og udvikling. Ejerkommunernes

Læs mere

Andelsselskabet Nyskole Vandværk CVR-nr

Andelsselskabet Nyskole Vandværk CVR-nr Andelsselskabet Nyskole Vandværk CVR-nr. 44 19 36 12 Resume af årsregnskab 2017 Ledelsesberetning Hovedaktivitet Andelsselskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende vandsektorlov

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor.

Budgettet for fremgår af den overordnede resultatopgørelse i tabellen nedenfor. BUDGET 2017 2020 Roskilde Kommunes budget for 2017-2020 blev endeligt vedtaget ved Byrådets 2. behandling d. 12. oktober 2016, som følge af et budgetforlig indgået mellem Socialdemokraterne, Venstre, Det

Læs mere

DEN FORENEDE GRUPPE KØBENHAVN IVS

DEN FORENEDE GRUPPE KØBENHAVN IVS DEN FORENEDE GRUPPE KØBENHAVN IVS Produktionsvej 1 2600 Glostrup Årsrapport 4. juli 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 20/06/2016 Juliett

Læs mere

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder

Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Økonomiske modeller for installation af indendørs sorteringsenheder Bilag 1: Kortlægning MST projekt J.nr. MST-770-00308 14. december (seneste version af dokumentet kan findes på www.sorterbedre.dk) Dataindsamling

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Spildevand A/S og Ringsted

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:00 Mødested/mødelokale Afbud fra Hammel Administrationsbygning, Michael P. Tersbøl INDHOLD Sagsnr. Side 3. Årsregnskab 2011 - - ÅBENT 7 4. Budgetopfølgning februar 2012

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S Marts 2008 ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1 Interessentskabets navn er Feltengård i/s. Interessentskabets hjemsted er Favrskov Kommune. Dog kan særlige forhold berettige til hjemsted

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT 09-08-2016 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2016-0066147 Dokumentnr. 2016-0066147-7 Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Læs mere