Administrerende direktør og koncernchef Håkan Ericssons tale på PostNords generalforsamling 23 april, Bemærk: Det talte ord gælder.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Administrerende direktør og koncernchef Håkan Ericssons tale på PostNords generalforsamling 23 april, 2014. Bemærk: Det talte ord gælder."

Transkript

1 Administrerende direktør og koncernchef Håkan Ericssons tale på PostNords generalforsamling 23 april, 2014 Bemærk: Det talte ord gælder. Side 1/7 Kære formand. Kære deltagere på generalforsamlingen. Jeg har nu været i PostNord i ca. syv måneder. Det har været en spændende periode, i en meget spændende virksomhed, i en meget udfordrende branche. Da jeg blev spurgt, om jeg var interesseret i jobbet, var det nemt for mig at træffe beslutningen. Jeg var interesseret, dels fordi PostNord har en fantastisk position med stærke varemærker i Norden og udfører en samfundsopgave, som er meget spændende og udgør en nordisk platform. Dels fordi det er en branche, som er præget af store udfordringer, men som gennemgår spændende forandringer. Hvis vi ser på 2013, leverede vi 5,9 mia. breve og andre forsendelser, 110 mio. pakker og 2,5 mia. kg. gods til Nordens 25 mio. indbyggere og 2 mio. virksomheder. Vi er en nordisk virksomhed, og vi har udleveringssteder i Norden, som udleverer gods til private. Digitaliseringen fortsætter med uformindsket styrke, og det betyder, at brevmængderne er for nedadgående. Vi arbejder hele tiden med at tilpasse os til de faldende mængder. Men samtidig fortsætter vi med at yde en glimrende service. Vi tilbyder et højt serviceniveau til samtlige husstande og virksomheder i Norden - primært i Sverige og Danmark. Det sker 52 uger om året og fem arbejdsdage i ugen (i Danmark også om lørdagen). Lønsomheden er en udfordring, og vi skal fortsætte arbejdet med at nedsætte vores omkostninger. Vi skal skabe en mere balanceret logistikvirksomhed, hvor også breve indgår i logistik, men samtidig må vi opnå en balance mellem de faldende brevmængder og den øgede forekomst af tungere logistik, især den e-handelsrelaterede logistik. Væksten sker især inden for logistik, og her er det e-handlen, vi opfatter som det største vækstområde. Sidste år voksede vi med ca. 12% inden for B2C, altså pakker til private, på et tidspunkt, hvor de øvrige markeder stod helt stille, og brevmarkedet faldt.

2 Koncernens nettoomsætning steg med 2% i 2013, især i logistikvirksomheden, den forholdsvis tunge logistik. Vi gennemførte en række erhvervelser, men desuden voksede vi organisk, primært inden for e-handelslogistik. Overskudsgraden steg fra 1,3% året før til 1,7%. Dette tal afspejler først og fremmest de tiltag på resultatområdet, vi har gennemført, og de omkostningsbesparelser og store omstillinger, der er ført ud i livet - dog med lavere omkostninger til omstillinger end året før. Samarbejdet med de faglige medarbejderorganisationer var virkelig godt i årets løb. Side 2/7 Mailvirksomheden udviste en overskudsgrad på 2%, logistik 1,3% og Strålfors 0,6%. På ingen af forretningsområderne er der tale om et tilfredsstillende resultat. Det er meget lave tal, som vi må arbejde videre med i vores omstilling. Digitaliseringen vil fortsætte, og vi forventer, at den bliver endnu mere markant. De faldende brevmængder vil formentlig stige i Sverige og samtidig fortsætte i Danmark. Vi må derfor fortsætte arbejdet med at gennemføre tilpasninger af omkostningerne og virksomheden, og vi skal tage højde for, at mængderne fortsætter med at falde. Takket være en stabil finansiel situation kunne vi gennemføre en række erhvervelser og investeringer på linje med den strategi, som tidligere er præsenteret i RoadMap På logistiksiden købte vi Byrknes Auto, som hører til Norges største termotransportører inden for fisk og dagligvarer. Vi opkøbte i Sverige Nordisk Kyl Logistik og Transbothnia, hvilket har givet os en stærk position inden for dagligvarehandel og industri. De investeringer, vi har foretaget i brevvirksomheden, har især været på aktivitetsområder, som ligger på grænsefladen mellem digital og fysisk distribution. I Danmark overtog vi ISS Document og i Sverige Aditro Document Automation. Strålfors købte desuden aktiviteter inden for print- og kuverteringsvirksomhed i Polen med en kapacitet på ca. 60 mio. forsendelser. Som præsenteret sidste år har vi igangsat et større investeringsprogram i det svenske terminalnet. Vi igangsatte således aktiviteter i Hallsberg, som er et topmoderne anlæg for breve, og desuden indvier vi i år Rosersberg, som er et tilsvarende anlæg. Vi har også åbnet en ny pakketerminal for vores logistikvirksomhed i Veddesta nord for Stockholm. Det er en udfordring at arbejde i PostNord, når man tænker på, at virksomheden i en årrække har gennemført så kraftige nedskæringer af omkostningerne og en gennemgribende omstilling af aktiviteterne - og alligevel ikke har skabt en tilstrækkelig lønsomhed.

3 Det er dog nødvendigt at fortsætte disse omkostningsreduktioner og skabe en mere balanceret logistikvirksomhed. Branchen er under fortsat forandring, og det kan vi ikke stiltiende acceptere. Vi har set på digitaliseringstempoet og de nedskæringer, der er gennemført, og vi har defineret nye, forstærkede tiltag, som skal tage højde for en forventet, meget svag markedsøkonomisk situation og fortsat faldende brevmængder. Derfor gennemførte vi i slutningen af med start i november - en grundig gennemgang af alle koncernens prioriteringer. Det var et grundigt arbejde, hvor vi kiggede på de forhold, som har betydning for koncernen som helhed i forhold til markedssituationen, hvis vi fremadrettet skal have succes. Aktiviteten har mundet ud i, at vi er blevet enige om fem grundlæggende prioriteringer, som er væsentlig betydning for vores omstilling, og fire grundlæggende faktorer, som skal opfyldes, for at vi kan få succes. Side 3/7 Vi har en overordnet nøgleprioritering, som handler om den fortsatte omstilling til digitaliseringen. Det er en grundlæggende forudsætning. For det første er vi Nordens førende e-handelsaktør, og det skal vi fortsætte med at være. Dernæst skal vi fortsætte arbejdet med at skabe en balanceret logistikvirksomhed og vokse inden for tungere logistik. Herefter følger nye kerneprodukter inden for servicelogistik. Vi står med gode muligheder for at udvikle nye løsninger til vores kunder inden for den såkaldte "last mile". Og sidst, men ikke mindst skal vi udvikle et kommunikationssortiment, som omfatter hele koncernen, og drive bæredygtige aktiviteter. De to første områder - førende e-handelsaktør i Norden og videreudvikling af vores satsning på logistik - er tæt knyttede til hinanden. Logistik- og e-handelskunder opfatter ofte Norden som et samlet marked, og det er vigtigt at tilbyde en stærk nordisk platform, så vi kan betjene Norden på en ensartet måde. Det giver os et fantastisk udgangspunkt. Vi arbejder med hele logistikkæden. Vi skal hele tiden hjælpe kunderne med alt - lige fra kundernes kommunikation med deres egne kunder og med reklame og udbringninger til hele varestrømmen bestående af lagerhåndtering, betjening, picking, pakning, turhåndtering og levering. Det er meget vigtigt for os at opbygge en sådan balanceret virksomhed og for alvor indtage positionen som den første e-handelsaktør. Den tredje prioritering er nye kerneprodukter til servicelogistik. Det handler om den sidste kilometer i distributionen. Vi har noteret, at der er opstået et nyt marked, som er begyndt at vokse ganske kraftigt - det handler i stor stil om leverancer til døren. Der kan være tale om levnedsmidler, lægemidler, medicinsk udstyr og hjemmeelektronik. Vi

4 er utroligt godt positionerede her. Vi råder over tusindvis af postbude og lastbiler, og vi er i stand til at udføre endnu mere arbejde inden for denne sektor. Der er i nogen udstrækning tale om et nyt marked, som stadig er ret begrænset, men vi kan allerede nu konstatere succes, især i Danmark. Og vi vil også skabe flere muligheder i de øvrige lande. Med et kommunikationstilbud, som i højere grad omfatter hele koncernen, hjælper vi vores kunder med at kommunikere med deres egne kunder og markedsføre sig ved at tilbyde en kombination af digital og trykt kommunikation og desuden reklame og udbringning, og vi laver også kampagneplanlægning for vores kunder. Det har vi ikke tidligere tilbudt alle vores kunder, men nu samler vi det og udvider hermed tilbuddet til vores kunder. Vi indtager en unik position i forhold til informationsstrømmen til kunderne. Side 4/7 Bæredygtig virksomhed har længe været vigtigt for os, men det er vores opfattelse, at vi skal have endnu mere fokus. Bæredygtig virksomhed kan opdeles i finansiel, social og miljømæssig bæredygtighed. Hvis vi starter med miljøsiden, så fastsatte vi i 2009 et mål om at reducere CO2-udslippet med 40% i 2020, og det mål er vi godt på vej til at opnå. Der er dog behov for visse regulatoriske ændringer, for at vi kan overføre mere gods fra fly til tog eller lastbil. Vi er i dialog med de aktører, som påvirker beslutningstagningen, om de regulatoriske forhold, så vi kan forstå, hvordan det kan fungerer. Når vi taler om bæredygtig virksomhed, skal vi også tage højde for spørgsmål som ligestilling og antallet af kvindelige ledere, og det er målet at nå op på mindst 40% kvindelige beslutningstagere. Her har vi ikke opfyldt vores mål. Vi er opmærksomme på dette område, og vi øger fokus bl.a. gennem hele rekrutteringsprocessen og udviklingen af medarbejdere, og vi foretager opfølgning hvert kvartal. Men vi stiller os ikke tilfredse med det, vi hidtil har opnået. Vi skal således opfylde fire grundlæggende faktorer, for at vi kan lykkes med vores strategi. Vi ønsker at være en pålidelig og tilgængelig forretningspartner, som tilbyder vores kunder bæredygtige løsninger, og derfor er det vigtigt, at vi har råder over meget stabile IT-systemer. I dag yder vores IT-systemer os ikke den nødvendige stabilitet. Der opstod bl.a. en brand hos en af vores underleverandører. Vi har mange forskellige løsninger, og vi skal harmonisere tingene - det er et fokusområde for os. Reduceret omkostningsbase. Vi har arbejdet med at reducere omkostningerne i PostNord i mange år. Og vi kommer også at arbejde med omkostningsreduktioner i mange år fremover. Det er arbejde,

5 som aldrig bliver færdigt. Nu forsøger vi at øge tempoet og fokusere endnu mere på at reducere omkostningsbasen. Det er et vigtigt spørgsmål at skabe en integreret produktionsmodel. Vores nuværende produktionsmodel er baseret på separate systemer. Vi henter post med én bil hos en kunde, vi kommer med en anden bil for at hente pakken og med en tredje for at hente paller. Vi fremstår som tre virksomheder over for kunden. Det er ikke effektivt - og ikke alene er det ineffektivt for kunden, men også for os. Side 5/7 Vi har mulighed for at samle produktionsvirksomheden meget mere i fremtiden - at hente alt med samme bil, at udnytte forskellige flows i samme terminalstruktur og at organisere tingene på en måde, så vores bude og chauffører får mere indhold i arbejdet og kan distribuere andet end blot breve eller pakker. Vi har besluttet at gøre det sådan, men det er en stor forandring, som det vil tage forholdsvis lang tid at gennemføre. Det er dog en vigtig del af vores fremtidige effektivisering. Endelig skal jeg nævne en målrettet leveringskultur. Det er måske den allervigtigste af alle forudsætninger. Det handler om os som mennesker, som ledere og som medarbejdere. Vi skal forbedre kulturen, så den bliver mere leveranceorienteret, og vi skal have mere fokus på de gode præstationer og afhjælpe dårlige præstationer. Det er et arbejde, som skal gennemsyre hele virksomheden, og som starter her hos mig. Da vi havde lavet denne fokusering på vores prioriteringer, forstod vi, at der er to ting, vi skal gøre. Det stod klart for os, at der er behov for at ændre vores organisation. Vi forstod også, at vi skal kommunikere mere ensartet, både over for kunderne og internt. Vi har pr. 31. marts indført en ny organisationsmodel i virksomheden. Det er en ret omfattende ændring. I Sverige, Norge og Finland har vi opbygget en landsorganisation, som omfatter samtlige brev- og logistikaktiviteter, og som blev iværksat den 31. marts. Det er gået meget stærkt. Det har betydet, at vi har kunnet fjerne mange administrative opgaver, hvor der før var dobbeltfunktioner. Vi har fjernet den interne konkurrence, og vi har nedsat antallet af lederniveauer. Dette er gennemført i meget tæt samarbejde med de faglige medarbejderrepræsentanter, og der har været en positiv dialog. Det betyder dog også, at vi netop nu må sige farvel til ca. 600 medarbejdere. Langt de fleste har allerede fået besked. Det er trist at måtte opsige medarbejdere, men det skaber samtidig forudsætningerne for, at vi kan blive mere effektive på markedet. Det er ikke produktionspersonale, som forlader os, men derimod ledere,

6 administratorer, kundeservice osv. Vi har parallelt hermed indført et nyt forretningsområde med titlen "Mail and Communication". Det er en lille gruppe, som arbejder med produktstrategien, produktudviklingen, implementeringen af fælles produkter og best practice på tværs af landene. Logistik er stadig et selvstændig forretningsområde. Men mens Logistik tidligere var en selvstændig koncern i PostNord, er det i dag et forretningsområde med en lille gruppe, som arbejder netop med koordinering af produktudvikling, strategi og best practice. Side 6/7 Strålfors er en selvstændig enhed, men knyttes nu meget tættere til resten af virksomheden, fordi vi har produkter, vi sælger samlet. Og samtidig har forretningsområdet Mail and Communication et koordinerende ansvar for kommunikationsforretningerne med Strålfors. Fremover er titlen ikke længere Strålfors, men derimod PostNord Strålfors. E-handel er et meget vigtigt fokusområde for os. Vi er førende i Norden, men det er en position, vi ikke kan beholde, hvis vi ikke fortsætter med at investere i det og arbejder mere overordnet i Norden. Vi har nu etableret en koncernfunktion for e-handel og corporate clients, som er de allerstørste kunder. På den måde får vi en mere ensartet tilgang til, hvordan vi arbejder med markederne. Som det sidste punkt i rækken af naturlige konsekvenser skal jeg nævne, at vi fremover skal optræde mere ensartet over for kunderne. Derfor har vi valgt gradvist at indføre PostNord som varemærke for vores aktiviteter, understøttet af de veletablerede posthorn, vi allerede bruger i Sverige og Danmark. Dem rører vi absolut ikke ved. Derimod ønsker vi at fokusere rigtig meget på dem, fordi de er så velkendte på markedet. Men nu knytter vi desuden posthornene til PostNord. Og Strålfors hedder fremover PostNord Strålfors. Fremover er vi PostNord. Det er ikke et område, som vil kræver store investeringer - der bliver tale om en gradvis implementering over de næste ca. 3 år. Der er gennemført en del tilpasninger af lovgivningen og postreguleringen i verden omkring os. Det gælder bl.a. Storbritannien og Finland. Det glæder os, at der også er sket en tilpasning af postloven i Danmark, som efter det forberedende arbejde sidste år er blevet iværksat i år. Den nye postlov betyder, at vi i højere grad får mulighed for at tilpasse vores virksomhed efter de forudsætninger, som gælder i dag. Sagt med få ord er PostNord en nordisk logistikvirksomhed, som vi har alle grunde til at være stolte over. Vi står midt i en stor forandringsproces, og vi råder over meget dygtige og vidende medarbejdere. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke vores

7 medarbejdere, som har leveret en glimrende kvalitet til vores kunder og modtagere, selv om vi står midt i disse omfattende forandringstiltag. Der er i organisationen en forståelse for, at det er forandringer, som skal gennemføres, samtidig med at vi opretholder en god servicekvalitet. Vi skal i denne balancerede logistikvirksomhed fortsat være kundernes naturlige, foretrukne valg på vores nordiske hjemmemarked. Jeg glæder mig til at mødes her igen om et år og fortælle om de succeser, som vi efter min forventning vil have opnået med iværksættelsen af den igangværende strategi. Side 7/7

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale 1 2011-04-15 Posten Norden generalforsamling 2011 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Det er en stor glæde for mig at tale her i dag

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling Kære generalforsamling, mine damer og herrer.

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling 2012 Kære generalforsamling, mine damer og herrer. PostNord opererer i en branche, der er under kraftig forandring,

Læs mere

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling 2013

Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling 2013 Administrerende direktør og koncernchef Lars Idermarks tale på PostNords generalforsamling 2013 Bemærk: Det talte ord gælder. Kære generalforsamling, mine damer og herrer. Der er nu gået 4 år siden fusionen

Læs mere

PostNord januar-juni 2012 Fortsatte effektiviseringer og investeringer for at skabe vækst og lønsomhed 29.08.2012

PostNord januar-juni 2012 Fortsatte effektiviseringer og investeringer for at skabe vækst og lønsomhed 29.08.2012 PostNord januar-juni 212 Fortsatte effektiviseringer og investeringer for at skabe vækst og lønsomhed 29.8.212 Fastholdt omsætning og underliggende lønsomhed i første halvår 212 Finansiel oversigt jan

Læs mere

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed. Det gick inte att hitta bilddelen med relations-id rid2 i filen.

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed. Det gick inte att hitta bilddelen med relations-id rid2 i filen. Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed Det gick inte att hitta bilddelen med relations-id rid2 i filen. PostNord kort fortalt 38,5 mia. SEK Omsætning 500 mio. SEK Justeret driftsresultat

Læs mere

Po P stnord o januar- januar september November 2012

Po P stnord o januar- januar september November 2012 PostNord januar-september 212 7. November 212 Tredje kvartal 212 i sammendrag Forværret markedssituation - fortsat omstillingsarbejde Fortsat kraftig digitalisering - forværret konjunktursituation - faldende

Læs mere

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed PostNord kort fortalt 37,1 mia. SEK Omsætning 388 mio. SEK Justeret driftsresultat 6.250 udleveringssteder i Norden 154 mio. pakker 31.000 Medarbejdere

Læs mere

PostNord januar-marts 2012 Store omstillinger på et fortsat udfordrende marked

PostNord januar-marts 2012 Store omstillinger på et fortsat udfordrende marked PostNord januar-marts 212 Store omstillinger på et fortsat udfordrende marked 1-5-212 Finansiel oversigt Finansiel oversigt, jan-mar SEK mio. Q1 212 Q1 211 Ændring Nettoomsætning* 1.51 1.7-19 ±% Driftsomkostninger*

Læs mere

Delårsrapport januar juni 2011

Delårsrapport januar juni 2011 Delårsrapport januar juni 2011 30. august 2011 Udfordrende marked øger behovet for omstillinger Resultat i sammendrag April-juni 2011 Nettoomsætningen udgjorde SEK 9.711 mio. (10.231 mio.). Renset for

Læs mere

Extern D l e å lå t rsrappor t januar september november 2011

Extern D l e å lå t rsrappor t januar september november 2011 Extern Delårsrapport januar september 2011 9. november 2011 Omstillings- og effektiviseringsindsatser for at imødegå markeds- og resultatudvikling Resultat jul-sep 2011 i sammendrag ag Nettoomsætningen

Læs mere

4. kvartal Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01

4. kvartal Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01 4. kvartal 2018 Et intensivt kvartal med fortsat god leveringskvalitet 2019/02/01 Nettoomsætning 4. kvartal 2018 Fortsat faldende brevmængder i Danmark og Sverige. Den lavere omsætning i brevforretningen

Læs mere

Delårsrapport januar marts 2011

Delårsrapport januar marts 2011 Delårsrapport januar marts 2011 18. maj 2011 Faldende salg og lavere resultat mødes med forretningsudvikling og omkostningstilpasninger Resultat i sammendrag Nettoomsætningen udgjorde SEK 10.032 mio. (10.918

Læs mere

1. kvartal Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24

1. kvartal Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24 1. kvartal 2019 Stærkt kvartal i en tid med udfordringer 2019/04/24 Nettoomsætning, 1. kvartal 2019 Koncernens nettoomsætning udgjorde SEK 9.471 mio. (9.102 mio.), der renset for valutakurseffekter giver

Læs mere

Posten Norden. Regnskab Extern

Posten Norden. Regnskab Extern Posten Norden Regnskab 2010 Extern Forbedret driftsresultat på trods af faldende mængder Resultat i sammendrag Driftsresultatet udgjorde SEK 1.375 mio. (284). Renset for strukturog valutaudsving steg driftsresultatet

Læs mere

Ny kurs for PostNord Årsregnskab 2011 Ny koncernstrategi

Ny kurs for PostNord Årsregnskab 2011 Ny koncernstrategi Ny kurs for PostNord Årsregnskab 211 Ny koncernstrategi 23.2.212 Web Et tilfredsstillende resultat for 211 Nettoomsætning og overskudsgrad 5 4 3 1 8 6 Nettoomsætningen faldt med 5% til SEK 39.466 mio.

Læs mere

PostNord Strategien for fremtiden

PostNord Strategien for fremtiden Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 153 Offentligt PostNord Strategien for fremtiden Adm. Dir / Peter Kjær Jensen København 31/01/2018 Kort om PostNord Danmark Det danske postvæsen

Læs mere

Tema Levering. E-handel i Norden 1. kvartal 2015

Tema Levering. E-handel i Norden 1. kvartal 2015 Tema Levering E-handel i Norden 1. kvartal 2015 Nordisk e-handel for 36,5 mia. SEK i 1. kvartal FORORD E-handlen i Norden udvikler sig stadig. Over 7 ud af 10 nordboere købte varer på nettet i 1. kvartal

Læs mere

4. kvartal og 2013 som helhed

4. kvartal og 2013 som helhed 4. kvartal og 2013 som helhed 21.02.2014 Highlights 4. kvartal og 2013 som helhed Finansiel udvikling Q&A 2 Helårsresultat 2013 Fortsat vækst og forbedret driftsresultat. Forbedret, men fortsat for ringe

Læs mere

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET

E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel i Norden 2. kvartal 2014 TEMA: VEJEN TIL E-HANDELSKØBET E-handel til en værdi af 33 mia. SEK FORORD Den nordiske e-handel fortsatte stærkt i 2. kvartal 2014. De nordiske forbrugere har i alt købt

Læs mere

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK

E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK E-handel i Norden Første kvartal 2014 TEMA: LOGISTIK Nordisk e-handel for 34 milliarder i første kvartal Forord Værdien af den nordiske e-handel i første kvartal af 2014 beløb sig til omkring 34.000 millioner

Læs mere

KVARTALSORIENTERING 1. KVARTAL 2014

KVARTALSORIENTERING 1. KVARTAL 2014 KVARTALSORIENTERING 1. KVARTAL 214 Den 8. maj 214 Selskabsmeddelelse nr. 5-14 Eksekvering af igangsatte initiativer forløber planmæssigt. Omsætning og resultat som forventet i 1. kvartal 214 og uændrede

Læs mere

PostNord. Reduktion af kundernes miljøbelastning. - Om bæredygtig logistik og finansiering Søren Boas 20152901

PostNord. Reduktion af kundernes miljøbelastning. - Om bæredygtig logistik og finansiering Søren Boas 20152901 PostNord Reduktion af kundernes miljøbelastning - Om bæredygtig logistik og finansiering Søren Boas 20152901 Vision og værdier Vores mission Med PostNord når man den rette person i rette tid sikkert og

Læs mere

Vores bæredygtighedsarbejde

Vores bæredygtighedsarbejde Vores bæredygtighedsarbejde Bæredygtighed har stor betydning for PostNords fortsatte udvikling Som en af Nordens største virksomheder spiller vi en vigtig rolle for regionens erhvervsliv og samfund. Takket

Læs mere

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI

VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI VÆKST VIA INNOVATIV STRATEGI Erhvervsudviklingsdøgn 14. maj 2014 Brands4kids A/S, Erik Andreæ 1 AGENDA 4Brands4kids A/S 4Fra drøm til virkelighed.! 4Et strategisk valg 4Innovation i tøjbranchen findes

Læs mere

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S

Stillings- og personprofil. Administrerende direktør FDC A/S Stillings- og personprofil Administrerende direktør FDC A/S Maj 2014 Opdragsgiver FDC A/S Adresse Lautrupvang 3A 2750 Ballerup Tlf.: 44 65 45 00 www.fdc.dk Stilling Administrerende direktør Refererer til

Læs mere

Tema: Vejen til e-handelskøbet. E-handel i Norden Q2 2015

Tema: Vejen til e-handelskøbet. E-handel i Norden Q2 2015 Tema: Vejen til e-handelskøbet E-handel i Norden Q2 2015 Nordisk e-handel for 40,5 mia. SEK i 2. kvartal FORORD E-handlen i Norden steg kraftigt i 2. kvartal. De nordiske forbrugere handlede for 40,5 mia.

Læs mere

Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s

Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Den 7. maj 2008 Selskabsmeddelelse nr. 07-08 Kvartalsorientering 1. kvartal 2008 for Søndagsavisen a-s Resumé Forventninger til resultat før skat for 2008 fastholdes på 0-20 mio. kr. Omkostningsreducerende

Læs mere

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed

Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed Nordens førende kommunikations- og logistikvirksomhed PostNord kort fortalt 37,7 mia. SEK Omsætning 129 mio. SEK Justeret driftsresultat 7.000 udleveringssteder inorden 171 mio. pakker 30.000 Medarbejdere

Læs mere

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET

E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET E-handel i Norden 3. kvartal 2014 TEMA: JULEHANDLEN PÅ NETTET Nordisk e-handel til en værdi af 34,5 mia. SEK FORORD De nordiske forbrugere anslår, at de i 3. kvartal har handlet på nettet for 34,5 mia.

Læs mere

PostNord løfter sin projekt- och portføljehåntering med Antura Projects. Sid 1

PostNord løfter sin projekt- och portføljehåntering med Antura Projects. Sid 1 PostNord løfter sin projekt- och portføljehåntering med Antura Projects Sid 1 PostNord er Førende aktør inden for erhvervskommunikation i Norden. Hele Danmarks og Sveriges postvirksomhed. Blandt de største

Læs mere

s11 s14 s21 s26 s35 Indhold Den administrerende direktør og koncernchef om 2012 Nye markedsforudsætninger PostNords strategi og mål

s11 s14 s21 s26 s35 Indhold Den administrerende direktør og koncernchef om 2012 Nye markedsforudsætninger PostNords strategi og mål Årsrapport 2012 Indhold Præsentation af PostNord 4 Den administrerende direktør og koncernchef har ordet 8 PostNords forretning 11 Marked 14 Strategi og mål 20 Vores forretningsvirksomheder 21 Mail 26

Læs mere

1. kvartal

1. kvartal 1. kvartal 214 6.5.214 1. kvartal 214 Ny organisation - øget fokus på e-handel - øget koordineringspotentiale. Ny varemærkestruktur. Fortsat faldende brevmængder og øget pres på priserne. Omstillingsomkostninger,

Læs mere

Godstransport 2004. 28. Januar 2004. Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S

Godstransport 2004. 28. Januar 2004. Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S Godstransport 2004 28. Januar 2004 Jørn Schmidt Direktionssekretariatet Post Danmark A/S Den nye Postlov Udfordringer Færre breve Elektronisk post og kommunikation Fald i størrelsesordenen 4% de seneste

Læs mere

Velkommen til PostNord

Velkommen til PostNord Velkommen til PostNord Vi leverer! PostNord er den førende leverandør af kommunikations- og logistikløsninger til, fra og i Norden. Vi sikrer postservice til private og virksomheder i Sverige og Danmark.

Læs mere

5,9 milliarder. 110 millioner. 2,5 milliarder. Præsentation af PostNord. I 2013 leverede PostNord

5,9 milliarder. 110 millioner. 2,5 milliarder. Præsentation af PostNord. I 2013 leverede PostNord Årsrapport 2013 Indhold 1 Sådan møder vi vores kunder 2 Tilbud 4 Den administrerende direktør og koncernchef har ordet 10 Sådan skaber vi værdi for vores kunder 12 Marked og drivkræfter 15 Strategi og

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S. Maj 2013

Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S. Maj 2013 Notat til Statsrevisorerne om beretning om DONG Energy A/S Maj 2013 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 4/2012 om DONG Energy A/S Finansministerens redegørelse

Læs mere

Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010

Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 27. maj 2010 Aftale om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked Side 1/6 27. maj 2010 Regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre

Læs mere

Års- og bæredygtighedsrapport. Vi har styrken. Vi kan Norden. Vi leverer.

Års- og bæredygtighedsrapport. Vi har styrken. Vi kan Norden. Vi leverer. Års- og bæredygtighedsrapport 2014 Vi har styrken. Vi kan Norden. Vi leverer. Indhold 1 Præsentation af PostNord 2 PostNord kort fortalt 4 Den administrerende direktør og koncernchef har ordet 6 Marked

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018

ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi 2014-2018 ATP s digitaliseringsstrategi samler hele ATP Koncernen om en række initiativer og pejlemærker for digitalisering i ATP. Den støtter op om ATP Koncernens målsætning

Læs mere

Delårsrapport for perioden 1. juni august 2000 for Bang & Olufsen a/s

Delårsrapport for perioden 1. juni august 2000 for Bang & Olufsen a/s Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1967 København K Struer, den 31. oktober 2000 Delårsrapport for perioden 1. juni 2000-31. august 2000 for Bang & Olufsen a/s Forbedring i forhold til første kvartal

Læs mere

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger

Stor indbetalingsvækst og faldende omkostninger Pressemeddelelse Årsregnskab 2011 9. februar 2012 R E G N S K A B E T B E S K R I V E R H E L E D A N I C A K O N C E R N E N, H E R U N D E R F O R R E T N I NG S A K T I V I T E T E R I D A N M A R K,

Læs mere

Hovedudfordringer ved en

Hovedudfordringer ved en Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Bilag 238 Offentligt Hovedudfordringer ved en fuld åbning af postmarkedet Miniseminar for Trafikudvalget den 12. marts 2008 De overordnede rammer på postområdet

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

De nye standarder for kundeengagement

De nye standarder for kundeengagement De nye standarder for kundeengagement : Sammenfattende rapport April 2015 www.decisioningvision.com Indledning Hvordan kan du vide, om din forretningsmodel er velegnet i dag, og om fem år? Den teknologiske

Læs mere

DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her.

DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her. DANSKERNE & E-HANDEL 2014 Vi har spurgt danskerne, hvad der skal til, for at de er tilfredse med at handle på nettet. Du får deres svar her. BRUG LEVERING TIL AT FÅ FLERE OG MERE TILFREDSE KUNDER Når

Læs mere

1. kvartal

1. kvartal 1. kvartal 217 28-4-217 Oversigt resultat SEK mio. 217 2) Jan-dec Nettoomsætning 9.348 9.638-4% 38.478 Justeret EBIT 1) 191 3 5 EBIT 94 3-1.83 Periodens resultat 16 219-1.583 Pengestrøm fra driftsaktiviteter

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AG Side 1 af 5 Hvad kan ministeren oplyse i forhold til pressehistorier om, at Post Danmark

Læs mere

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up

Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace og Green Tech Center kommer nu med et unikt tilbud om udvikling af din virksomhed Green Scale Up Accelerace har gennem de seneste 7 år arbejdet tæt sammen med mere end 250 af de mest lovende

Læs mere

Fragt og forsendelse. Dennis Wormark Larsen

Fragt og forsendelse. Dennis Wormark Larsen Fragt og forsendelse Dennis Wormark Larsen Fragt & forsendelse Når du skal starte en webshop, kommer du ikke udenom, at der skal sendes nogle pakker. Forhåbentligt kommer du til at sende en masse af dem,

Læs mere

TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE

TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE TRIUMPH KATALOG SKABER TRAFIK I 4 NORDISKE LANDE FLOT EFFEKT AF ADRESSELØS REKLAME PÅ TRODS AF STORE MARKEDSFORSKELLE Triumph har for første gang fået husstandsomdelt et katalog over de nordiske grænser.

Læs mere

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt

Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Europaudvalget 2006 KOM (2006) 0594 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 4.. september 2007 J. nr. 140-1 Erhvervs- og Færdselskontoret Karoline Lolk Telefon 33 92 33 21 klo@trm.dk Den svenske model

Læs mere

Introduktion til vores nye 2021-strategi

Introduktion til vores nye 2021-strategi Introduktion til vores nye 2021-strategi Indhold Introduktion 1 Vejen mod 2021 Vores udgangspunkt 3 Syv spor Sådan når vi vores mål 2 For enden af vejen Vores målsætninger 4 Ballast til rejsen Kapitaludvidelse

Læs mere

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE

FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE AF SUSANNE JUHL FRA GROSSIST TIL SUCCESFULDT BRANDHOUSE Som en af Skandinaviens største spillere på grossistmarkedet for isenkram, og med flotte væksttal år efter år, er der masser af luft til tanker om

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0

RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT VERSION 1.0 RETNINGSLINJER FOR GULDBORGSUND.DK - DET BLIVER RIGTIG GODT... - 2015-2017 - VERSION 1.0 GULDBORGSUND KOMMUNE NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen...... 3 Vision og indsatser... 4 Visionen for hjemmesiden...

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Ansættelseskontrakt Dato: 29-10-2013 13:18 1 af 6 1. Sammendrag K.E.A Totalentreprise agerer som samlet totalentreprenør for bygherre, vi varetager alle de ydelser, der udgør en nødvendig helhed for gennemførelse af den aftalte opgave. Vi er derfor

Læs mere

Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 26. juni 2013

Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked. 26. juni 2013 Tillæg til aftale af 27. maj 2010 om sikring af befordringspligten på et liberaliseret postmarked 26. juni 2013 Side 1/5 Regeringen (Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti),

Læs mere

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet

Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Analyse: Liberalisering og øget konkurrence på postområdet Sammenfatning 1 Om analysen Denne analyse er gennemført af Lauritzen Consulting v/ Finn Lauritzen for CEPOS. Analysen af postområdet indgår i

Læs mere

PostNord Januar-marts

PostNord Januar-marts PostNord Januar-marts 213 15.5.213 Ændringer, som i større udstrækning påvirker rapporteringen Med virkning fra 1. januar 213 er der indført nye regnskabsregler i henhold til IAS 19. Der er foretaget en

Læs mere

Velkommen til PostNord

Velkommen til PostNord Velkommen til PostNord Det er vores ambition altid at være tilgængelige og give både erhvervs- og privatkunder den bedst mulige service med høj kvalitet. Derfor udvikler vi løbende vores virksomhed i overensstemmelse

Læs mere

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark

07. oktober 2008. Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark 7. oktober 8 Spørgeskemaundersøgelse blandt udenlandske virksomheder i Danmark Om spørgeskemaundersøgelsen Undersøgelsen består af 19 spørgsmål om udenlandske virksomheders syn på Danmark som investeringsland.

Læs mere

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP

PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK. Vi kalder det toppræstationer med arbejdsglæde. Lilian Mogensen, koncerndirektør i ATP PRÆSTATIONERNE I CENTRUM HOS UDBETALING DANMARK I Udbetaling Danmark arbejder man systematisk med præstationsledelse, hvilket har bidraget til en gennemgribende effektivisering af virksomheden. I 2015

Læs mere

BESTUFS WORKSHOP. Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer. Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU

BESTUFS WORKSHOP. Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer. Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU BESTUFS WORKSHOP Resultater og løsninger til forbedring af citylogistik i mindre og mellemstore byer Michael Stie Laugesen Projekt Konsulent ved NTU BESTUFS workshop i Aalborg 22. januar 2008 1 Formålet

Læs mere

Årsrapport 2009 Brødrene Hartmann A/S. Præsentation ved Peter A. Poulsen, CEO og Tom Wrensted, CFO

Årsrapport 2009 Brødrene Hartmann A/S. Præsentation ved Peter A. Poulsen, CEO og Tom Wrensted, CFO Årsrapport 2009 Brødrene Hartmann A/S Præsentation ved Peter A. Poulsen, CEO og Tom Wrensted, CFO 0 UDVIDELSE AF DIREKTIONEN Peter Arndrup Poulsen CEO Tom Wrensted CFO Magali Depras CCO Søren Tolstrup

Læs mere

Mål- og resultatplan

Mål- og resultatplan Mål- og resultatplan Indhold Strategisk målbillede for Statens Administration 3 Strategiske pejlemærker 4 Mål for 2018 6 Gyldighedsperiode og rapportering 8 Påtegning 8 Bilag 1: Kvartalsvis opfølgning

Læs mere

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN

MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN MINIUDGAVE AF DIGITALISERINGS- POLITIKKEN 2014-17 Visionen Visionen for politikken er: DETTE ER EN KORT GENNEMGANG AF DIGITALISERINGSPOLITIKKENS FORMÅL, OPBYGNING OG INDHOLD, SOM SKAL ANSES SOM ET SUPPLEMENT

Læs mere

Halvårsrapport 2012. HANDELSBANKEN CAPITAL MARKETS 8. august 2012

Halvårsrapport 2012. HANDELSBANKEN CAPITAL MARKETS 8. august 2012 Halvårsrapport 2012 HANDELSBANKEN CAPITAL MARKETS 8. august 2012 Agenda Præsentation ved: Lars Nymann Andersen Administrerende direktør, North Media Kåre Wigh Økonomidirektør, North Media Arne Ullum Mediadirektør,

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

De pludselige ændringer & det lange seje træk

De pludselige ændringer & det lange seje træk De pludselige ændringer & det lange seje træk Hvad har ramt os Dramatisk skifte i annoncemarkeder Fragmentering alt splittes op Alle kan udgive selv Total brugerkontrol Nyheder er gratis Net mobil smartphone

Læs mere

Fusion mellem Posten og Post Danmark

Fusion mellem Posten og Post Danmark Pressemeddelse Fusion mellem Posten og Post Danmark Näringsdepartementet i Sverige, Transportministeriet i Danmark og CVC Capital Partners ( CVC ) har underskrevet en hensigtserklæring vedrørende en fusion

Læs mere

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH

KONSULENTFIRMAET IVAN BACH VELKOMMEN TIL KONSULENTFIRMAET IVAN BACH RESULTAT INDSATS - KOMPETENCE 1 Idegrundlaget for Konsulentfirmaet Ivan Bach: Konsulentfirmaet Ivan Bach henvender sig til mindre - og mellemstore handels- og produktionsvirksomheder

Læs mere

PostNord Juli-september

PostNord Juli-september PostNord Juli-september 213 7.11.213 Highlights Q3 213 Finansiel udvikling Q&A 2 Fokus på eksekvering og effekthjemtagning Øget nettoomsætning. Erhvervelser og organisk vækst inden for logistik. Fortsat

Læs mere

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.)

COWI-koncernen. Halvårsrapport januar-juni 2005. Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Halvårsrapport januar-juni Highlights: Nettoomsætning er øget fra 1.243 mdkk til 1.293 mdkk (+4 pct.) Resultat af primær drift er øget fra 48 mdkk til 57 mdkk (+20 pct.) Overskudsgrad er øget fra 3,8 pct.

Læs mere

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø

Krise og arbejdsmiljø. Ledernes syn på finanskrisen og dens betydning for det psykiske arbejdsmiljø Krise og arbejdsmiljø Ledernes syn på finanskrisen og dens for det psykiske arbejdsmiljø Ledernes Hovedorganisation juli 2009 1 Indledning Den nuværende finanskrise har på kort tid og med stort kraft ramt

Læs mere

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Flyforbindelserne ud af Danmark er under pres og det kan betyde lavere

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed

45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed Danmarks Apotekerforening Analyse 22. januar 2018 Markant bedre tilgængelighed til apoteker for lavere medicinudgifter: 45 % flere apoteker, længere åbningstider og rekordlav ventetid giver bedre tilgængelighed

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum

Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløb: Sæt kunden i centrum Kursusforløbet Sæt kunden i centrum - hvorfor deltage? Kursusforløbet Sæt kunden i centrum, som Dansk Erhverv arrangerer i samarbejde med Networked Business Initiative

Læs mere

Omsætning. 900 Omsætning

Omsætning. 900 Omsætning Analyse SP Group A/S En anden aktie vi har taget en større position i er en aktie der de seneste 3 4 år har foretaget en rigtig turn around, og nu ser ud til at være på rette spor mod fremtidige gevinster.

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT

Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT Offentlig Digitalisering Per Andersen, direktør, DANSK IT Agenda DANSK IT Danmark 3.0 IT i Praksis Offentlig digitaliseringsstrategi Hvad arbejder DIT for? Forening for IT professionelle med 7.400 medlemmer

Læs mere

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre

International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre International e-handel Intentioner er godt, handling er bedre Oktober 2014 Analysens indhold 1. Hovedkonklusioner 3 2. Introduktion til analysen 5 3. Markedet 9 4. Vækststrategier 12 5. Markedsudvikling

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

DANSK E-HANDEL NYE TIDER, NYE STRATEGIER TRANSPORTØKONOMISK FORENING. Niels Ralund, adm. direktør FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel

DANSK E-HANDEL NYE TIDER, NYE STRATEGIER TRANSPORTØKONOMISK FORENING. Niels Ralund, adm. direktør FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel DANSK E-HANDEL NYE TIDER, NYE STRATEGIER TRANSPORTØKONOMISK FORENING Niels Ralund, adm. direktør FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel Agenda Hvem er Niels Ralund Kort om FDIH E-handel i Danmark FDIH

Læs mere

PostNord April-juni

PostNord April-juni PostNord April-juni 213 27.8.213 Highlights Q2 213 Finansiel udvikling Q&A 2 Øget nettoomsætning kraftig logistikudvikling Gennemførelsen af strategien Roadmap PostNord 215 fortsætter. Øget nettoomsætning

Læs mere

REVISOR- BRANCHEN 2016

REVISOR- BRANCHEN 2016 REVISOR- BRANCHEN 2016 Nøgletal www.fsr.dk Revisorbranchen: Vækst giver største omsætning nogensinde Med en omsætning på knap 17. mia. kroner i 2016 har revisorbranchen opnået den højeste omsætning målt

Læs mere

Investorpræsentation. Danske Markets. mandag, den 13. september 2010

Investorpræsentation. Danske Markets. mandag, den 13. september 2010 Investorpræsentation Danske Markets mandag, den 13. september 2010 Harboes Bryggeri A/S Det børsnoterede Harboes Bryggeri A/S er moderselskab i Harboe-koncernen Darguner Brauerei GmbH Tyskland AS Viru

Læs mere

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren

Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren Sådan kan du bruge mindre tid på at få posten ud af døren En vejledning til bedre administration af udgående post Alle virksomheder sender en bred vifte af post fakturaer, tilbud, salgsbrochurer, marketingmateriale

Læs mere

GAMING. hurtig håndtering af spillematerialer

GAMING. hurtig håndtering af spillematerialer GAMING hurtig håndtering af spillematerialer 1 2 3 Helhedsløsning til events og spil Kæmper du med at få logistikken til flere tusind spilsalgssteder til at fungere med en leveringstid på bare et par timer?

Læs mere

Periodemeddelelse for 3. kvartal 2015 Columbus leverer omsætningsvækst på 28% og forbedrer EBITDA 1 med 12%

Periodemeddelelse for 3. kvartal 2015 Columbus leverer omsætningsvækst på 28% og forbedrer EBITDA 1 med 12% Meddelelse nr. 23/2015 Periodemeddelelse for 3. kvartal 2015 Columbus leverer omsætningsvækst på 28% og forbedrer EBITDA 1 med 12% I overensstemmelse med reglerne for børsnoterede selskabers afgivelse

Læs mere

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere.

PCSYS Label Print Server. Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Labeludskrift på fælles platform til alle virksomhedens printere. PCSYS Overordnet set sørger en Label Print Server for, at en virksomheds etiketter har en høj kvalitet. Løsningen sørger for at berige

Læs mere

Delårsrapport for 1. kvartal 2003

Delårsrapport for 1. kvartal 2003 28.05.03 Fondsbørsmeddelelse nr. 15, 2003 Delårsrapport for 1. kvartal 2003 På et møde afholdt i dag har bestyrelsen for Monberg & Thorsen A/S godkendt delårsrapporten for første kvartal 2003. Delårsrapporten

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

5,9 milliarder. 110 millioner. 2,5 milliarder. Præsentation af PostNord. I 2013 leverede PostNord

5,9 milliarder. 110 millioner. 2,5 milliarder. Præsentation af PostNord. I 2013 leverede PostNord Årsrapport 2013 Indhold 1 Sådan møder vi vores kunder 2 Tilbud 4 Den administrerende direktør og koncernchef har ordet 10 Sådan skaber vi værdi for vores kunder 12 Marked og drivkræfter 15 Strategi og

Læs mere