Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted."

Transkript

1 Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 17. september 2015 kl Adresse: Selandia Park 8 (tidligere Jættevej 34), 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand Hanne Hermansen, FOA -Afbud 3. Henrik Hvidesten, borgmester i Ringsted kommune 4. Susanne Lundvald regionsmedlem, Region Sjælland 5. Dorte Saabye, direktør i Solrød kommune - Afbud 6. Hanne Sveistrup Demant, vicedirektør i Region Sjælland - Afbud 7. Kasper Sonne, centerchef i Faxe Kommune 8. Lissi Lund, afdelingsformand i FOA Sydsjælland 9. Lone Hansen, sektorformand i FOA i Roskilde 10. Camilla Wang, rektor på University College Sjælland 11. Kathrin Kok, SSA elev i afdeling Holbæk - Afbud 12. Mariann Hald, SSA elev i afdeling Næstved - Afbud 13. Michael Viese, medarbejder i afdeling Køge 14. Kirsten Dieckmann, medarbejder i afdeling Køge 15. Søren Clausen, direktør i SOSU Sjælland 16. Anders Sevelsted, vicedirektør i SOSU Sjælland Som referent Lizette Ramlyng, medarbejder i SOSU Sjælland

2 1. Dagsorden Godkendelse af dagsorden og evt. tilføjelser 2. Budget og halvårsregnskab v/vicedirektøren (bilag a og b) Halvårsregnskabet for 2015 udviser et overskud på 1,7 mio. kr. Det oprindelige budget for 2015 udviser et overskud på 1,2 mio. kr. og der er således tale om en samlet positiv udvikling i 1. halvår. De samlede antal årselever i første halvår andrager 833 mod budgetlagte 760, med deraf øget statstilskud til følge. Vi oplever dog fortsat den seneste periodes tendens med faldende elever på Social- og sundhedshjælperuddannelsen. Grundforløbet har udviklet sig positivt og Social- og sundhedsassistentuddannelsen og Pædagogiskassistent uddannelse er ret konstante. Endvidere har 1. halvår været præget af et markant fald i antallet af AMU-kursister. Ministeriets dispositionsbegrænsning på knap 1 % af statstilskuddet i alt 1,3 mio. kr. har vi fordelt ligeligt mellem 1. og 2. halvår, således at 650 t. kr. er udgiftsført i halvårsregnskabet. De ordinære omkostninger er samlet set forløbet planmæssigt. Det er foretaget omprioritering af prioritetsgælden i Næstved fra 4 % til 2 %, hvilket nedbringer de fremtidige renteudgifter betydeligt. Det har dog samtidig betydet et kurstab på 1,1 mio. kr., der er udgiftsført under ekstraordinære poster. På den nye ejendom i Køge er optaget 2 % fastforrentet obligationslån på 33 mio. kr. en lavere forrentning en forventet i efteråret I forbindelse med fraflytning af skolen i Greve har vi betalt for reetablering af lokalerne. Beløbet andrager 2,8 mio. kr.(eksklusiv moms) og er udgiftsført under ekstraordinære poster. Yderligere oplysninger fremgår af vedlagte bilag. Forecast pr. 30/6 udviser et overskud på 2.3 mio. kr. mod det oprindelige budget på 1,2 mio. kr. Vi har oplevet en markant stigning i søgningen til grundforløbene, således at vi på grundlag af elevprognosen udarbejdet i august måned har forhøjet antallet af årselever på grundforløbene fra de oprindelige budgetterede 394 til de nu forventede 505. Det skal hertil siges, at vi på grund af stor usikkerhed omkring EUD-reformen valgte en yderst forsigtigt vurdering i vort oprindelige budget.

3 Det samlede antal årselever i forecastet udgør mod det faktisk opnåede i 2014 på Tendensen med vigende antal elever på social- og sundhedshjælperuddannelsen, nogenlunde konstante antal på social- og sundhedsassistent- og Pædagogiskassistentuddannelsen samt fald på AMU-delen fortsætter. På baggrund af elevprognosen har vi beregnet den samlede statsstøtte til 168,4 mio. kr. mod 169,8 mio. kr. i I tallet for 2015 er fratrukket dispositionsbegrænsningen på 1,3 mio. kr. På lønomkostningerne sker der en løbende tilpasning af antal årsværk i forhold til aktiviteterne, hvilket med baggrund i de øgede grundforløbselever har betydet ny ansættelser her i efteråret. På øvrige ordinære omkostninger er foretaget mindre justeringer. Der er stadig hensat 1,6 mio. kr. til eventuelle forsikringsskader. Vi har som tidligere nævnt i 2014 modtaget 3 mio. kr. til strategisk kompetenceløft. Hverken indtægterne eller omkostninger er medtaget i forecast Midlerne vil blive indtægtsført i takt med afholdelse af omkostningerne. Yderligere oplysninger fremgår af vedlagte bilag. Til godkendelse Bestyrelsen fandt at halvårsregnskabet er tilfredsstillende. 3. Udgifter i forbindelse med fraflytning af skolen i Greve v/vicedirektøren (bilag c) Ejendoms Invest, der var udlejer af skolebygningen i Greve, har i maj 2015 sendt SOSU Sjælland en regning på ca. 2,8 mio. kr. ekskl. moms til renovering af den fraflyttede bygning. Lejemålet i Greve blev indgået af det tidligere Roskilde amt, tilbage i december måned Roskilde Amt valgte dengang at få en investor til at bygge en ny skole, og fra dag 1 har det været karakteriseret som et dyrt lejemål. SOSU Sjælland har søgt om økonomisk hjælp til istandsættelsen hos Undervisningsministeriet. Ministeriet har svaret, at der ikke er hjemmel til at yde tilskud til retableringsudgifter i forbindelse med fraflytning af hverken lejemål eller fremlejemål. (Se yderligere i bilag b).

4 Historik: Som en konsekvens af kommunalreformen overgik Roskilde Amts Social- og sundhedsskole (SOSU Greve) d. 1. januar 2007, til at være en statslig selvejende institution placeret i Undervisningsministeriets regi. Det betød at skolens lejemål i den forbindelse overgik til Ministeriet, der herefter stillede bygningen til rådighed på nærmere fastsatte vilkår. Den 10. september 2009 meddelte Institutionsstyrelsen SOSU Greve, at Finansudvalget havde tiltrådt Undervisningsministeriets aktstykke nr. 191 om bygningsoverdragelse til de tidligere amtslige uddannelsesinstitutioner. Det indebar, at SOSU Greve skulle overtage lejemålet fra Undervisningsministeriet. Bestyrelsen i SOSU Greve modtog den 22. december 2009, et brev fra Undervisningsministeriet, hvor skolen blev tilbudt at overtage lejemålet. Ministeriet gjorde opmærksom på, at såfremt SOSU Greve frasagde sig overtagelse af lejemålet i Greve, ville skolen ikke kunne få etableringstilskud eller tilskud til andre udgifter i forbindelse med rømning af lejemålet. Desuden skulle lejemålet som udgangspunkt være fraflyttet ved udgangen af 1. kvartal Det vil sige, at SOSU Greve reelt havde tre måneder til at fraflytte skolen og finde andre lokaler, hvis skolen ikke overtog lejemålet. SOSU Greves bestyrelse besluttede derfor, at skolen ikke ønskede at frasige lejemålet. Den 7. maj 2011 modtog SOSU Sjælland en meddelelse fra Bygningsstyrelsen hvor det fremgik, at Ministeriet havde forsøgt at overdrage lejekontrakten til SOSU Sjælland. Ejendoms Invest ønskede imidlertid ikke at imødekomme debitorskiftet, og stillede krav som Undervisningsministeriet ikke anså for rimelige og nødvendige. Debitorskiftet blev derfor ikke gennemført. Herefter udarbejdede Bygningsstyrelsen en fremlejekontrakt, så SOSU Sjælland fremlejede lejemålet af Undervisningsministeriet. Samtidig fik skolen besked om, at lejemålet ville blive opsagt til udløb med udgangen af februar Den 30. september 2011 meddelte Undervisningsministeriet SOSU Sjælland, at vi ville modtage et tilskud til etablering af ny egen bygning.

5 Pengene kunne ikke anvendes til finansiering af nyt lejemål, eller forlængelse af det eksisterende lejemål. Indstilling: Formandskab og direktion indstiller, at bestyrelsen godkender at SOSU Sjælland betaler omkostningen. Til godkendelse Indstillingen blev godkendt. 4. Orientering v/formanden Formanden nævnte regeringens udmelding om et omprioriteringsbidrag på 2 %. Dette drøftes under punkt Orientering v/direktøren Danske SOSU Skoler vil køre en image kampagne for SOSU uddannelserne. Camilla Rønnov Molin kommer på næste bestyrelsesmøde og fortæller om skolens kommunikationsstrategi. 6. Orientering v/andre Lissi Lund roste SOSU Sjællands Facebook side. Der er god information, og den er levende og inspirerende. 7. Mission, vision og strategi v/direktøren (bilag d og e) Efter bestyrelsens seminar den 12. august har mission, vision og strategi været underkastet en større bearbejdning, der har søgt at flugte med de holdninger bestyrelsen udtrykte, særligt omkring markedsorientering og målbarhed. Budskaberne er skærpet, så de kan få størst mulig effekt på SOSU Sjællands medarbejdere frem mod 2020, ved at vise tydelig retning og prioriteret rammesætning.

6 Den foreslåede mission er formuleret dels ud fra bestyrelsesseminarets konklusioner, men også ud fra dialog mellem direktøren og samtlige medarbejdergrupper om SOSU Sjællands kerneopgave. Missionen vores kerneopgave udtrykker SOSU Sjællands konkrete og fremtidige bidrag til at honorere arbejdsmarkedet behov for kompetente medarbejdere på en måde, så at alle medarbejdergrupper kan se sig i den. Visionen udtrykker hvor vi vil være i 2020 og består af fire hovedhjørnesten som er vores fire vigtigste interessenter: Aftagere af elever og kursister Elever og kursister Medarbejdere Rammesættende myndigheder såsom Undervisningsministeriet og bestyrelse Visionen står på en basis af høj arbejdsglæde og mere for pengene, som forudsætninger for at kunne forøge markedsorienteringen med stor effekt for arbejdsmarkedet, og honorere forventningerne til endnu flere kompetente og yngre elever. De to sidste tydeligt markeret af henholdsvis bestyrelsen og Folketinget. Strategien beskriver hvordan vi kommer frem til visionens fire hovedhjørnesten, og beskriver hvilke parametre ledelsen vil måle fremdriften på. Idet strategien beskriver handlinger og aktiviteter i hele processen frem mod 2020 er der prioriteret hvilke trin der skal betrædes i førstkommende år en prioritering der planlægges at skulle foregå hvert år fremover, også så strategien i øvrigt kan korrigeres i forhold til aktuelle forhold. Bestyrelsen vil således blive præsenteret for årets trin hvert år. Af de valgte trin 2016 udtages de for bestyrelsen vigtigste og gøres til indsatsområder i årets resultatkontrakt. Det betyder ikke, at strategiens øvrige punkter ikke skal forfølges det skal de men det udtrykker direktørens fokus. Som bilag til strategien er et måleparadigme, også kaldet de 4 bundlinjer. Bundlinjer der er helt parallelle til visionens fire hovedhjørnesten. Måleparadigmet beskriver konkret seneste målinger, baselines og mål for hvert af strategiens beskrevne måleparametre. Bestyrelsen vil løbende blive orienteret om fremdriften på de forskellige parametre, ligesom ledelsen aktivt vil bruge disse i den daglige prioritering og beslutningsproces.

7 Bemærk at der p.t. er flere måleværktøjer under udvikling i Undervisningsministeriet der skal indgå i paradigmet, og der som et væsentligt mål for det kommende år skal implementeres. Til godkendelse Mission, vision og strategi blev godkendt. Baggrunden for de mange proces og metode mål i 2016 er, at skolen fremover skal have bedre værktøjer til at måle bl.a. kursist og elevtrivsel. Bestyrelsen vil løbende følge arbejdet med målepunkterne. 8. Direktørens resultatkontrakt v/direktøren (bilag f) Forslaget til årets resultatkontrakt er udarbejdet med færre indsatsområder end tidligere år, for at kunne fokusere indsatserne. Som tidligere er indsatserne delt op forhold til ekstraramme og basisramme, hvor ekstrarammens indsatser indeholder de to ministerielt stillede indsatser omkring fastholdelse af elever og lærernes arbejdstid. Dertil er lagt bestyrelsens prioriterede fokus på skolens økonomiske præstationer. Basisrammens indsatsområder, i vedlagte forslag, indeholder tre indsatser hentet fra den nye strategis trin I vedlagte forslag er peget på tre væsentlige indsatser, der dels skal medvirke til at øge kvaliteten i uddannelserne og dels skabe forudsætning for at bestyrelse og ledelse kan måle fremdriften på EUD-reformens væsentlige nationale målsætninger. Bestyrelsen kan efter drøftelse og godkendelse af ny strategi vælge andre indsatsområder end de foreslåede. Bestyrelsen skal beslutte indsatsområderne, målene og vægtningen mellem de forskellige indsatsområder. Til godkendelse Resultatkontrakten blev godkendt med følgende ændringer: De tre basis indsatsområder ændres til: 30 % på bundlinjefokus. 30 % på nedbringelse af fravær og frafald. 40 % lærernes arbejdstid.

8 9. Orientering 2 % besparelser som udmeldt af regeringen på uddannelsesinstitutioner v/formand og direktør (bilag g) Til orientering Orienteringen blev taget til efterretning. Til næste bestyrelsesmøde kommer direktionen og formandsskabet med et oplæg omkring omprioriteringsbidragets implementering i SOSU Sjælland for 2016 og overslagsårene. 10. Eventuelt

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 12. august 2015 kl. 17.30-19.00 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted.

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 16. marts 2016 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 3. december 2014 kl. 15-17.15 Selandia Park nr. 6. 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12. Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19. juni 2014 kl. 9-12 Comwell Sorø. Abildvej 100, 4180 Sorø Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 18. juni 2013 kl. 15-18 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl Selandia Park Ringsted Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 7. februar kl. 17.45-19 Selandia Park 8. 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. september kl. 10-12 Kragerup Gods Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved kommune 2. Næstformand

Læs mere

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr.

Indkaldt til mødet. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18. Selandia Park nr. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 27. marts 2014 kl. 15-18 Selandia Park nr. 8, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 30. april 2012 kl. 15-18 Selandia Park 6 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen i Næstved

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted.

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2013 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18. Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 21. november 2012 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 13. september 2013 kl. 10.15-12.15 Skjoldenæsholm Konferencecenter Skjoldenæsvej 106, 4174 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør

Læs mere

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 20. juni 2012 kl. 16-18 Adresse: FOA, Fuglebakken 2, Himmelev, 4000 Roskilde Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 8. juni 2016 kl. 12-21.30 Skjoldenæsholm Konferencecenter, Skjoldenæsvej 106, 4174 Jystrup Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 26. marts 2015 kl. 15-18 Selandia Park 8, 4100 Ringsted UV lokale 5 Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 5. februar 2013 kl. 15-18 Adresse: Ingemannsvej 61, 4200 Slagelse Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted.

Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Protokollat fra ekstraordinært bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. april 2017 kl. 18-20 Selandia Park nr. 6, 4100 Ringsted. Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland

Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Referat af hhv. stiftende, konstituerende og første bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland D. 20. januar 2011 kl. 17.30-20.00 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Niels

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug)

Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) Referat af bestyrelsesmøde på SOPU (forkortet version til hjemmesidebrug) 28. marts kl. 17.30-19.00 i Vognmagergade 8 Tilstede: Knud Henning Andersen, Ingo Østerskov, Jens Christensen, Camilla Woller Nielsen,

Læs mere

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted

Dagsorden. Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland. Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30. Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland Torsdag d. 31. marts 2011 kl. 15.30-17.30 Adresse Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen, direktør i

Læs mere

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%.

Det samlede resultat for 2018 forventes at medføre et overskud på kr svarende til en overskudsgrad på 4,2%. VUC Storstrøms bestyrelse Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 Referat af møde den 19. december 2018 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. december 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen.

Fraværende med afbud: Kirsten Jakobsen (udtræder), Stina Løvgreen Møllenbach, Michael Bang, og Michala Steen. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. juni 2019 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 www.vucstor.dk CVR: 29541868 9. september 2019 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Jens Gredal, Jan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 07. september 2015, lokale 4202 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl. 15-19. ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted.

Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl. 15-19. ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Protokollat fra bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 10. december 2015 kl. 15-19 ss Adresse: Selandia Park 8, 4100 Ringsted. Lokale U5 Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: 27/8-2015 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: U203 Deltagere: Fraværende med afbud: Referent: Hanne Fischer (HF), Susanne Stubgaard (ST), Martin

Læs mere

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018

Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Næstved den 23. november 2017 Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen på EUC Sjælland og direktør John Norman for finansåret 2018 Denne resultatlønskontrakt følger Undervisningsministeriets retningslinjer

Læs mere

Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18

Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18 Referat og beslutningsprotokollat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 24. oktober 2011 kl. 15-18 Adresse: Rådhuset, Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet var 1. Formand Per B. Christensen,

Læs mere

Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1020, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Nanna Ferslev (NAF), tlf. 7248 1020, naf@ucsj.dk. 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 9. februar 2010 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Mødelokalet 2. sal Journalnummer:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19 september 2016 kl Adresse: Selandia Park 6-8, 4100 Ringsted

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19 september 2016 kl Adresse: Selandia Park 6-8, 4100 Ringsted Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 19 september 2016 kl. 15-18 Adresse: Selandia Park 6-8, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i Børne og kulturforvaltningen

Læs mere

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage:

SCT. KNUDS GYMNASIUM Læssøegade 154, 5230 Odense M. - Tlf Fax Homepage: Rektor Odense, den 11. september 2014 Referat af møde i bestyrelsen ved Sct. Knuds Gymnasium onsdag. d 18. september 2013 kl. 16.00-18.00 Afbud fra: Kurt Houlberg, Jørgen Povlsen, Hjalte Hansen Dagsorden

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 26. september 2017 kl. 16.00 i lokale A229 - det nye konferencelokale Dagsorden: Pkt. 1 Pkt. 2 Pkt. 3 Godkendelse

Læs mere

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet.

Notat udarbejdet på baggrund af strategiseminaret i Manchester udsendes med referatet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. december 2014 Bispegade 5. 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1712 Mobil 3035 9491 Telefax 7248 2805 Dato 18. december

Læs mere

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø

Referat Fredag den 10. februar 2017 kl Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Møde i Regionalt Strategisk Samarbejdsforum Referat Fredag den 10. februar 2017 kl. 13.00 16.00 Mødelokale 10, Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø DELTAGERE Repræsentanter Region Sjælland: Kim Leck Fischer

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 5. september 2018 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Christian Jørgensen Pia Niemann Damtoft Heidi Have Damian Eis Annika Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Peder Munck Referat af møde i Bestyrelsen for Social-

Læs mere

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%.

Det samlede resultat for 2016 forventes at medføre et overskud på kr ,- svarende til en overskudsgrad på 3,8%. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 14. december 2016 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1700 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 22. december Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole Bilag nr. 26.9 a).1. Møde i bestyrelsen 22.03.2012 Resultatlønskontrakt mellem Skoleleder Leo Fodgaard Hansen og Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole 2012 Dato Leif Støy Formand for bestyrelsen

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 27. september 2011 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2016 Fraværende: Anders Gadegaard, Nicolai Ørsted og Marianne Bennetzen Efter bestyrelsen havde besigtiget forbedringer af inde og udearealer

Læs mere

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn

Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødereferat bestyrelsesmøde Social- og Sundhedsskolen Fyn Mødedato: Torsdag den 28. august 2008 Mødested: Social- Sundhedsskolen Fyn, Odense-afdelingen, Athenevænget 4, 5250 Odense SV Til stede: Rektor

Læs mere

Resume Hvervet som formand, næstformand og bestyrelsesmedlem honoreres efter gældende regler.

Resume Hvervet som formand, næstformand og bestyrelsesmedlem honoreres efter gældende regler. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 30. maj 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 01. juni 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 26. marts 2014 kl. 16.30 18.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Vurdering af ramme for lån til finansiering af byggeri

Vurdering af ramme for lån til finansiering af byggeri Bilag 35.4.4. Bestyrelsesmøde 23.04.13 17. april 2013 MGO Vurdering af ramme for lån til finansiering af byggeri Baggrund På bestyrelsesmødet den 23. april 2013 skal der træffes en beslutning om omfanget

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Ansøgningen er bl.a. bilagt følgende dokumenter: Sammenlægningsredegørelse, underskrevet af samtlige bestyrelsesmedlemmer

Ansøgningen er bl.a. bilagt følgende dokumenter: Sammenlægningsredegørelse, underskrevet af samtlige bestyrelsesmedlemmer AMU-Center Vest- og Sydsjælland Selandia - Center for Erhvervsuddannelse Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf 3392 5000 Fax 3392 5567 www.uvm.dk Godkendelse af sammenlægning

Læs mere

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden

1. Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem: Inger-Margrethe Jensen, VIA University College samt godkendelse af dagsorden Møde i VUC Aarhus bestyrelse tirsdag den 23. september 2014 Referat Deltagelse: Til stede: Hans Halvorsen (formand), Inger-Margrethe Jensen, Marianne Ping Huang, Sanne Bjørn, Mogens Birkebæk, Maria Simonsen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.

Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl. Referat fra bestyrelsesseminar for Social- og Sundhedsskolen Fyn torsdag den 26. august 2010 kl. 14 til fredag den 27. august kl.13 Starttidspunkt: Torsdag den 26. august kl. 14.00. Sluttidspunkt: Fredag

Læs mere

Bestyrelsen for VUC Roskilde

Bestyrelsen for VUC Roskilde Bestyrelsen for VUC Roskilde Referat af bestyrelsesmøde torsdag den 4. juni 2015, kl. 08.30-10.30 på Hotel Comwell, Roskilde i forbindelse med bestyrelsesseminar. Til stede: Astrid Dahl, formand Bjarne

Læs mere

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau

Nikolaj Lars Hemmingsen, kursistrepræsentant. Steffen Lund, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau REFERAT Bestyrelsesmøde 7. december 2018 6. december 2018 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Steffen Lund, formand Lars Tonø, Roskilde kommune Bjarne Andersen, Køge Kommune Peter Friis, medarbejderrepræsentant,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl

Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl Referat af bestyrelsesmøde d. 10. juni kl. 17-20 Tilstede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz, Peter Schiødt og Birgitte

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2017 til 31. december

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde

Dagsorden for bestyrelsesmøde Dagsorden for bestyrelsesmøde Mødedato: Onsdag den 24. juni 2015 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Mødesekretær: Ankerhus Slagelsevej 70-74, Sorø D 010

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Tirsdag den 24. september 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for social- og sundhedsområdet Tid 18. marts 2015 kl. 12.30 14.00 Sted Aalborg Kommune, ældre- og sundhed, Storemosevej 17-21, Mødelokale 5 (kælderen

Læs mere

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen

Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen Referat af N. Zahles Skoles bestyrelsesmøde, den 28. september 2015 Fraværende: Rolf M. Petersen, Mette Morsing og Marianne Bennetzen Formanden indledte med at byde Helle Enkelund velkommen i bestyrelsen.

Læs mere

Mødereferat af bestyrelsesmøde

Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødereferat af bestyrelsesmøde Mødedato: Torsdag den 23. maj 2013 Mødested: University College Sjælland Slagelsevej 7, 4180 Sorø Journalnummer: Til stede: Fra bestyrelsen: Hans Stige (formand), Knud Henning

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019

Resultatlønskontrakt for rektor på VUC Lyngby 1/ /7 2019 Resultatkontrakten bygger på gældende retningslinjer, rammer og vilkår for anvendelse af resultatløn, som de fremgår af Bemyndigelse til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens øverste leder og

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K

Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Referat af bestyrelsesmøde den 25. juni 2014 kl. 10-14 - Ny Vestergade 17, 2. sal 1471 KBH K Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Kurt Pedersen, Finn Stengel Pedersen, Lasse Breddam, Helle

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for EUC Lillebælt og skolens direktør, Lars Middelboe (LMH), for perioden 1. januar 2016 til 31. december

Læs mere

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 13. december 2012 D A G S O R D E N til 31. møde i bestyrelsen torsdag den 20. december 2012 kl. 17.00-19.30 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af møde den 30. august 2012 Orientering:

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for og skolens forstander, Jens Munk Kruse (JMK), for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. Mellem

Læs mere

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2)

REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den 5. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) REFERAT af EASJ Bestyrelsesmøde den. oktober 2017 (nr. 43). (version 2) Møde: EASJ bestyrelsesmøde nr. 43 Indkaldt af: Susanne Lundvald, bestyrelsesformand Tid og Sted: Torsdag den. oktober kl. 19.00 20.00

Læs mere

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde

Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde Køge 11.01.2019 Referat af den første FGU-bestyrelses 2. ordinære møde FGU-institutionen i Køge, Faxe, Ringsted, Sorø og Stevns Kommuner Fredag den 21. december kl. 08:00 10:00 Ringsted Rådhus, Sct. Bendtsgade

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: Tid: Sted: den 10.december 2014 kl. 16 rektors kontor Til stede: Søren Slotsaa Birgitte Frandsen Langkilde Birgitte Lind Thomas Borum Reuss

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30

D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 D A G S O R D E N til 28. møde i bestyrelsen torsdag den 24. maj 2012 kl. 17.00-19.30 16. maj 2012 en GODKENDELSER: 1. Godkendelse af dagsordenen Indstilling Bestyrelsen godkender dagsordenen. 2. Godkendelse

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet

Referat. Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet Referat Bestyrelsesmøde SOSU B Brøndby, Brøndby Møllevej 4, 2605 Brøndby Dato 25.10.2010 kl. 16.00-19.00 Glasburet 26.10.2010 Deltagere: Kurt Pedersen Allan Nielsen Karen Schur Alis Jensen, Lise Rask Elsebeth

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/

Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/ Bilag 5 Individuel aftale om resultatløn for direktør Tue Sanderhage for perioden 1/1 31/12 2017 Hjemmel og deltagere i forhandlingen Bestyrelsesformand Jette Kammer Jensen, næstformand Lars Falsig og

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 23. september 2015 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 23. september 2015 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Maiken Haugaard Villadsen Carsten Ohrt Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Anette

Læs mere

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet.

Det samlede årselevtal vurderes nu at blive ÅE eller en justering på -11,9 ÅE i forhold til ankerbudgettet. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 19. september 2018 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 20. september 2018 Deltagere: Per Skovgaard Andersen,

Læs mere

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227

Møde LUU SOSU Dato: 11. december Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Møde LUU SOSU Dato: 11. december 2018. Kl. 9:00 12:00 Sted: Social- og Sundhedsskolen i Horsens lokale 227 Mødedeltagere: Birgitte Rud, Dorte Jørgensen, Grethe Buch, Gitta Kørchen, Hanne Christensen, Hanne

Læs mere

Afbud: Berit Henriksen, Hanne Stilling, John Koldby Nielsen, Lisse-Lotte Rosenkilde, Susanne Johansen

Afbud: Berit Henriksen, Hanne Stilling, John Koldby Nielsen, Lisse-Lotte Rosenkilde, Susanne Johansen 1 Referat af bestyrelsesmøde med SOSU Nyk F. 20. juni 2013 kl. 15.00-17.00 Tilstede: Flemming Jørgensen, Pia Stryger, Kirsten Madsen, Grete Breinhild, Kathrine Andersen, Skjold de la Motte, Jeppe Rosengaard

Læs mere

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland.

Resume Quickstart er en fælles indsats for aktørerne på erhvervsfremme-, uddannelses- og beskæftigelsesområdet i Region Sjælland. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 17. marts 2015 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. E-mail nhe@vucstor.dk Tlf. 5488 1700 Tlf. direkte 5488 1709 Mobil 3035 9491 Dato 18. marts 2015 Deltagere: Per

Læs mere

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016.

Sagen er en opfølgning fra bestyrelsesmødet den 14. december 2016. VUC Storstrøms bestyrelse Referat af møde den 28. marts 2017 Bispegade 1 4800 Nykøbing F. Tlf: 5488 1709 ivp@vucstor.dk www.vucstor.dk CVR: 29541868 28. marts 2017 Deltagere: Per Skovgaard Andersen, Stina

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017

Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 13. september 2017 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Christian Holm Donatzky, kursistrådsrepræsentant med stemmeret:

Læs mere

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC

Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Til medlemmerne af bestyrelsen for Herning HF & VUC Der indkaldes til bestyrelsesmøde tirsdag den 22. september 2014 kl. 16.00 i lokale A121, samme lokale som tidligere men med nyt nummer. Dagsorden: Pkt.

Læs mere

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6

Dagsorden. Larsen,Trine 17-12-2014 08:46:26. Fraværende: Christian Holm Donatsky. Sekretær: Lone Tonnesen Referent: Thomas Larsen 1/6 Referat af bestyrelsesmøde på HF & VUC Nordsjælland den 9. december 2014 Til stede: Bolette Christensen, Dorthe Heide, Lisbeth Harsvik, Klaus Markussen, kursistrådsrepræsentant med stemmeret: Hüdaverdi

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014

2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 20. juni 2014 en D A G S O R D E N til 45. møde i bestyrelsen torsdag den 26. juni 2014 kl. 19.00-21.00 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i bestyrelsen den 10. april 2014 Drøftelse:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Referat 13. december 2013 Bestyrelsesmøde nr. 33, torsdag den 12. december 2013 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Bo Hilsted, Svend Erik Søegaard, Kirsten Horn, Isabella

Læs mere

Afbud: Ruth Nykjær, næstformand Nicki Gadgaard. Sekretariat: Direktør Lisbeth Nørgaard

Afbud: Ruth Nykjær, næstformand Nicki Gadgaard. Sekretariat: Direktør Lisbeth Nørgaard Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 19. september 2017 kl. 15.00 17.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Heidi Have Malene Frost Anne-Mette

Læs mere

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område

Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Møde i det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg for det pædagogiske område Tid 18. marts 2015 kl. 14.30 16.00 Sted SOSU Nord, På Sporet 8, 9000 Aalborg, lokale 1.046 (henv. i informationen) Mødedeltagere:

Læs mere

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet.

Astrid Dahl, formand Rektor Dorthe Jensen Lundqvist Vicerektor Lars Bretlau. Dagsordenen blev godkendt. Referatet blev underskrevet. REFERAT Bestyrelsesmøde 30. september 2016 19. september 2016 Til stede: Afbud: Mødeleder: Sekretær: Referent: Astrid Dahl, formand Bjarne Andersen, Køge Kommune, Lotte Nowack, Roskilde kommune. Peter

Læs mere

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser.

I henhold til forretningsordenen pkt. 3.5 er referatet godkendt, da der ikke har været indsigelser. Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 21. september 2016 kl. 15.00 17.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Anne-Mette Holm Sørensen Maiken Haugaard Villadsen

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 3. december 2014 kl. 16.00 18.00 Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Ruth Nykjær, næstformand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Angela Kühl Jensen Marianne Dietz Pedersen Anne-Mette Holm Sørensen Afbud: Christian

Læs mere

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse

Sagsfremstilling Perioderegnskabet fremlægges for bestyrelsen til drøftelse MG Maribo Gymnasium Referat af Bestyrelsesmøde 12.12.2011, kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Vibeke Grave, Henrik Andreasen, Ellen Sørensen, Leise Buhl, Rasmine A. Rasmussen, Andreas Abildtrup, Lars Jørgensen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet.

mandag den 16. april 2007 kl. 16.00 i konferencelokalet. Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........ 96 27 62 00 Fax:........ 97 12 97 25 herninghfogvuc@herninghfogvuc.dk www.herninghfogvuc.dk 27. februar 2008 Sagsbehandler: Brorsonsvej 2, 7400 Herning Tlf:........

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Finansudvalget Aktstk. 146 Offentligt. Aktstykke nr. 146 Folketinget Undervisningsministeriet. København, den 12. juni 2018.

Finansudvalget Aktstk. 146 Offentligt. Aktstykke nr. 146 Folketinget Undervisningsministeriet. København, den 12. juni 2018. Finansudvalget 2017-18 Aktstk. 146 Offentligt Aktstykke nr. 146 Folketinget 2017-18 146 Undervisningsministeriet. København, den 12. juni. a. Undervisningsministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning

Læs mere

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur

Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur Høring om SOSU Sjællands fremtidige udbudsstruktur SOSU Sjællands forventninger til placering af hovedudbudssteder i år 215 SOSU Sjælland 1 blev etableret som en ny selvejende erhvervsskole 1. januar 21.

Læs mere

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen

Bestyrelsen. Referat fra møde i bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen, Herning. Bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Til medlemmerne af bestyrelsen for Social & SundhedsSkolen Bestyrelsen Den 11.06.07 Journal nr.: Bestyrelsen, 3. møde Sagsbehandler: DL Direkte nr.: 9627 2917 Referat fra møde i bestyrelsen for Social

Læs mere

Dagsorden til møde i LUU

Dagsorden til møde i LUU Dagsorden til møde i LUU Dato: Tirsdag den 20. december 2011 kl. 9.00 13.00 i mødelokale 1 Deltagere: Medlemmer: Erna Leth, Region Midtjylland (EL) Birthe Foldbjerg, Ikast-Brande kommune (BF) Grethe Nielsen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 14. december 2011 kl. 16-19

Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 14. december 2011 kl. 16-19 Referat af bestyrelsesmøde i SOSU Sjælland d. 14. december 2011 kl. 16-19 Adresse: Hotel Scandic, Nørretorv 57, 4100 Ringsted Indkaldt til mødet 1. Formand Per B. Christensen, direktør i børne- og kulturforvaltningen

Læs mere

Vedtæcit for SOSU Sjælland

Vedtæcit for SOSU Sjælland Vedtæcit for SOSU Sjælland Kapitel 1: Navn, hjemsted og formål 1. SOSU Sjælland er en selvejende institution inden for den offentlige forvaltning med hjemsted i Ringsted Kommune, Region Sjælland, og omfattet

Læs mere