2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger"

Transkript

1 MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af energidistrikt 14, Glentevej i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 6. april 2016 TIL Næstved Varmeværk (Jens Andersen, Gert Jensen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk SIDE 1/29 KOPI FRA COWI (Kurt Madsen) PROJEKTNR A Indledning Næstved Varmeværk A.m.b.A. er generelt interesseret i at udvide deres forsyningsområde for fjernvarme i overensstemmelse med Næstved Kommunes ønsker om at fremme anvendelsen af klimavenlig fjernvarme og har ønsket udarbejdet en samfunds- og selskabsøkonomisk screening af konvertering af energidistrikt 14, Glentevej fra den naturgasbaserede forsyning til fjernvarmeforsyning baseret på varmepumpebaseret varme fra afkøling af en stor drikkevandsledning suppleret med affaldsvarme fra AffaldPlus og naturgasfyrede spids- og reservelastkedler hos Næstved Varmeværk A.m.b.A. Der er endvidere suppleret med screeningsresultater uden indregning af varmepumpeanlægget. Dette memo indeholder forudsætningerne for de gennemførte screeninger af hhv. samfunds- og selskabsøkonomi og resultatet af de 2 screeninger. 2 Forudsætninger 2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger Den samfundsøkonomiske screening er baseret på anvendelse af nyeste samfundsøkonomiske brændselspriser fra Energistyrelsen (december 2014) og er udarbejdet i overensstemmelse med reglerne i Varmeforsyningsloven og den tilhørende Projektbekendtgørelse (BEK 1124 af 23/09/2015).

2 SIDE 2/ Forsyningsområde og varmebehov Forsyningsområdet fremgår af nedenstående figur: Figur 1:Oversigtskort energidistrikt 14, Glentevej Det samlede varmebehov i dette område fremgår af følgende tabel: Tabel 1 Oversigt over de kunder i energidistrikt 14, Glentevej, der indgår i nærværende screening: Antal Elvarme Naturgas Ingen varmeinstallation Olie Varmepumpe I alt Daginstitutioner Døgninstitutioner 1 1 El-, gas-, vand- og varmeværker 8 8 Etageboligbebyggelse Parcelhuse Række-, kæde og dobbelthuse 6 6 Transport- eller garageanlæg 2 2 Andet 2 2 I alt

3 SIDE 3/29 MWh/år Elvarme Naturgas Ingen varmeinstallation Olie Varmepumpe I alt Daginstitutioner Døgninstitutioner El-, gas-, vand- og varmeværker - - Etageboligbebyggelse Parcelhuse Række-, kæde og dobbelthuse Transport- eller garageanlæg - - Andet - - I alt m² Elvarme Naturgas Ingen varmeinstallation Olie Varmepumpe I alt Daginstitutioner Døgninstitutioner El-, gas-, vand- og varmeværker Etageboligbebyggelse Parcelhuse Række-, kæde og dobbelthuse Transport- eller garageanlæg Andet - - I alt Varmebehovet er baseret på BBR-oplysninger, med tilhørende nøgletal fra Varmeplan Danmark, dog korrigeret i nedadgående retning baseret på oplysningerne om det faktiske naturgasforbrug indhentet i forbindelse med udarbejdelse af projektforslaget for konvertering af Energidistrikt 38. For etageejendommenes vedkommende er forbruget dog opjusteret en anelse. De 10 etageejendomme er alle forudsat tilsluttet med 5 stk. i det første år og 5 stk. i det andet år. Det samlede varmebehov inklusive 90% tilslutning af de øvrige olie- og naturgaskunderne bliver på ca MWh. Hertil kommer et nettab i de nye fjernvarmeledninger på ca. 415 MWh/år, svarende til en tilvækst på i alt knap MWh. Ud over disse kunder er der et mindre antal forbrugere, der enten har elvarme, brændeovne og lignende. Fjernvarmeledningerne er dimensioneret for at kunne forsyne disse, kunder, men de indgår ikke i den samfundsøkonomiske screening af projektet. I screeningen er alle kunder regnet som naturgasfyrede. Naturgasselskabet DONG Gas Distribution (DGD) vil blive anmodet om at fremsende oplysninger om gasforbrug, alder på gaskedler og kompensationsbeløb til brug for en senere udarbejdelse af et egentligt projektforslag, såfremt det besluttes at gå videre med udarbejdelse af et projektforslag. Disse oplysninger kan først leveres primo/medio juli måned. Der er forudsat 40% tilslutning i år 1 voksende til 90% over 7 år. Startår er forudsat til 2017.

4 SIDE 4/ Varmepumpeanlæg Brugsvandstemperaturen ved forsyning fra Næstved Vandtårn svinger over året og er især i sommerperioden lidt for høj. Ved at etablere en varmepumpe på brugsvandsforsyningen ved Næstved Vandtårn, kan Næstved Varmeværk udnytte den producerede varme til at forsyne det nærliggende naturgasforsynet boligområde (energidistrikt 14, Glentevej). Samtidig hermed får NK Vand A/S fordel af varmepumpen ved en afkøling af brugsvandet og dermed øget drikkevandskvaliteten. Baseret på oplysningerne om temperaturforholdene er der i beregningerne taget udgangspunkt i en vintertemperatur på drikkevandet på 8 C, et flow på 50 m³/timen og en sænkning af drikkevandstemperaturen på 4 C. Med varmepumpens indfødning i et 70 C/40 C fjernvarmesystem fås en varmeeffekt på 325 kw og et elforbrug på 100 kw, svarende til en COP-værdi på 3,25. Disse data har dannet udgangspunkt for udnyttelsen af varmepumpeanlægget i hele året, i det der dog højst forudsættes driftstimer. 2.4 Produktionsform for det øgede varmebehov. Varmepumpeanlægget kan levere en højere effekt end sommerbehovet i ED14 på godt 125 kw. Det er til screeningsbrug vurderet at ved det fuldt udbyggede varmebehov i ED 14 vil varmepumpeanlægget kunne levere ca MWh/år, svarende til en benyttelsestid på knap timer. De øvrige timer medtages ikke i beregningerne, da varmen fra varmepumpen i den resterende tid vil erstatte affaldsbaseret varme i den øvrige del af Næstved Varmeværks forsyningsområde. Den resterende varme vil blive leveret af hhv. 50% affaldsvarme og 50% naturgasbaseret varme. Uden varmepumpeanlægget er der forudsat en fordeling på 70% affald og 30% naturgas. 2.5 Investeringer Varmepumpeanlæg Omkostningerne til etablering af varmepumpeanlægget inklusive tilslutning til fjernvarmeanlæg og vandledning er vurderet til at udgøre 2,2 millioner kr. Heraf udgør omkostningen til selve varmepumpen 0,8 millioner kr. De årlige omkostninger til drift og vedligehold af varmepumpen udgør ca kr./år ved en levetid på 20 år Fjernvarmeledninger Der er taget udgangspunkt i nedenstående fjernvarmeledningspriser:

5 SIDE 5/29 Tabel 2 Oversigt over fjernvarmeledningspriser: Næstved Varmeværk Ledningsanlæg Anlæg Budgetpriser GJ senest opdateret 1. april 2016 Nyanlæg Stål PEX Befæstet Ubefæstet Budget overslag Bemærkning Kr. pr. kanalmeter Kanalmeter sum Ledninger Område ED 14 Ø 33, , Ø 42, , Ø 48, , Ø 60, , Ø 76, , Ø 88, , Ø 114, , Ø 139, ,00 0 Ø ,00 0 sum Omløb og brønde Sum håndværker Ekskl. stik og Units UF 10,00% Sum ,00 ex moms De anvendte enhedspriser er ca. 10% lavere end de enhedspriser, der indgik i projektforslagspriserne for Energidistrikt 38. Dette skyldes at området vurderes at være mere tilgængeligt og "lettere" at arbejde i end området i nærheden af Ringstedgade m.fl. i Energidistrikt 38. Hertil kommer investeringer i 158 stikledninger af kr./stk. og 10 stikledninger af kr./stk. (etageboliger) svarende til i alt 4,4 millioner kr. Efterfølgende kort (næste side) viser ledningsplaceringen i området de røde streger. De blå ledninger er eksisterende ledninger, der viser tilslutningen til det eksisterende ledningsnet i Østre Ringvej.

6 SIDE 6/ Brugerinstallationer I nedenstående tabel er anført de forudsatte investeringer i hhv. udskiftning af naturgaskedel og opsætning af fjernvarmeunit inklusive fjernelse af naturgasinstallationer (anførte priser er eksklusive moms). De anvendte priser er baseret på dels Teknologikataloget (Energistyrelsen), dels COWIs erfaringspriser. Pris for naturgasinstallation for almindelige forbrugere er baseret på Teknologikataloget fra oktober 2013 omregnet til 2016-prisniveau. Tabel 3: Oversigt over omkostninger til brugerinstallationer (beløb i kr. eksklusive moms) Tekst Effektbehov i kw Naturgas Fjernvarmeunit 10 etageboliger Gns.ca. 60 kw Almindelig forbrugere <

7 SIDE 7/29 Omkostninger til drift og vedligehold udgør for almindelige forbrugere kr./år for naturgasinstallationer (baseret på service fra DGD 2-årige eftersyn på helt nye gaskedler inklusive reservedele) og 500 kr./år for fjernvarmeunits. Begge beløb eksklusive moms. For de 10 etageejendomme (eksklusive moms): Naturgas: kr./år + 40 kr./mwh Fjernvarme: 400 kr./år + 10 kr./mwh. Der er endvidere forudsat en gennemsnitlig årsvirkningsgrad på 95% i alle årene, idet det forudsættes at ikke alle forbrugere vil have temperaturforhold i hele året, der opfylder kravene til kondenserende drift Levetid naturgaskedler og udskiftningstakt Der er taget udgangspunkt i en økonomisk levetid på 15 år, svarende til hvad der blev accepteret i Energiklagenævnets kendelse vedrørende projektforslaget for biomasseværket på havnen i Næstved. I referencen, dvs. fortsat naturgasfyring er det forudsat, at gaskedler udskiftes løbende med 1/15 del af de tilsluttede forbrugere hvert år. Det forventes dog at korrekte oplysninger om alder på de eksisterende gaskedler vil medføre en vis fremrykning af investeringerne i gaskedler i referencen og dermed forbedre samfundsøkonomien, men af konservative hensyn er valgt en jævn udskiftning i nærværende screening. 2.6 Selskabsøkonomiske forudsætninger Der er taget udgangspunkt i oplyste varmekøbspriser for affaldsvarme (marginalpris) og egenproduktionspris for naturgasbaseret varme. Med den forudsatte produktionsfordeling svarer dette til en varmeproduktionspris på ca. 295 kr./mwh. Uden varmepumpen forudsættes der en varmeproduktionspris på 215 kr./mwh Elprisen til drift af varmepumpen udgør ca kr./mwh. Der er endvidere indregnet en omkostning på knap 1,4 million kr. til kompensationsbetaling til DGD i den selskabsøkonomiske beregning. Kompensationsbetalingen er baseret på den forudsatte tilslutning og omfatter således kun ca. 90% af de nuværende naturgasforbrugere samt de 10 etageejendomme.

8 SIDE 8/29 På indtægtssiden er indregnet Næstved Varmeværks udmeldte takster for 2015/2016. Der er regnet med udmeldte rabatter på tilslutning på hhv. 100%, 75%, 50% og 25% i de første 4 år efter introduktion af fjernvarme i de enkelte energidistrikter. 3 Beregningsresultat samfundsøkonomi. Resultatet af den gennemførte samfundsøkonomiske screening fremgår af efterfølgende tabel: Tabel 4 Samfundsøkonomisk beregningsresultat screening konvertering af energidistrikt 14, Glentevej, fra naturgas til fjernvarme med indregning af varmepumpe. I Nutidsværdier Enhed Reference Projekt Fordel projekt Energiforbrug kr Investeringer i alt kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler (PM2,5) kr Afgiftsforvridning kr I alt kr Samfundsøkonomisk set er der tale om et tab på godt 9,6 millioner kr. For mere detaljerede beregninger henvises til bilag 1 og 2 Der er gennemført følgende følsomhedsanalyser: Kalkulationsrente ± 2 procentpoint (dvs. 2% og 6%) Investeringer i alt ± 20% Varmebehov ± 20% Brændselspriser ± 20% Levetid på naturgaskedler på 20 år Årsvirkningsgrad på 100% for gaskedler i alle årene Levetid på 30 år for fjernvarmeledninger

9 SIDE 9/29 Resultatet heraf fremgår af nedenstående tabel: Tekst Enhed Fordel projekt Reference kr Kalkulationsrente 2% kr Kalkulationsrente 6% kr Investeringer plus 20 % kr Investeringer minus 20 % kr Varmebehov plus 20 % kr Varmebehov minus 20 % kr Brændselspriser plus 20 % kr Brændselspriser minus 20 % kr Levetid gaskedler 20 år kr Årsvirkningsgrad gaskedler 100 % kr Levetid fjernvarmeledninger 30 år kr Det fremgår af tabellen at projektet får negativ samfundsøkonomi i alle tilfælde. Nedenfor er anført de tilsvarende tal uden indregning af varmepumpeanlægget: Tabel 5 Samfundsøkonomisk beregningsresultat screening konvertering af energidistrikt 14, Glentevej, fra naturgas til fjernvarme uden varmepumpe. I Nutidsværdier Enhed Reference Projekt Fordel projekt Energiforbrug kr Investeringer i alt kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler (PM2,5) kr Afgiftsforvridning kr I alt kr Tallene viser et begrænset samfundsøkonomisk underskud på godt 2 millioner kr. Forklaringen på det store fald i underskuddet er at der her indgår en større andel affaldsvarme i leverancerne af varmen til ED 14 Glentevej. Samfundsøkonomisk kan en eldreven varmepumpe ikke konkurrere med affaldsvarme. Resultatet af de tilsvarende samfundsøkonomiske følsomhedsanalyser fremgår af efterfølgende tabel:

10 1.000 kr. SIDE 10/29 Tekst Enhed Fordel projekt Reference kr Kalkulationsrente 2% kr Kalkulationsrente 6% kr Investeringer plus 20 % kr Investeringer minus 20 % kr -554 Varmebehov plus 20 % kr -251 Varmebehov minus 20 % kr Brændselspriser plus 20 % kr -328 Brændselspriser minus 20 % kr Levetid gaskedler 20 år kr Årsvirkningsgrad gaskedler 100 % kr Levetid fjernvarmeledninger 30 år kr Bortset fra følsomheden med en kalkulationsrente på 2% falder alle følsomhederne negativt ud, men dog tæt på 0. Det kan ikke udelukkes at indregning af et øget varmebehov, evt. på basis af indhentning af gasforbrugsoplysninger og indregning af en lidt hurtigere udskiftning ag naturgaskedlerne (hvis en større del af dem allerede nu er udskiftningsmodne) kan føre til en begrænset samfundsøkonomisk fordel ved projektet. 4 Beregningsresultat selskabsøkonomi Der er gennemført selskabsøkonomiske beregninger på basis af de ovenstående forudsætninger omkring investeringer, drift og vedligehold mv. I nedenstående figur er anført hhv. årlige indtægter, årlige udgifter og årets resultat med indregning af varmepumpeanlægget Selskabsøkonomi Indtægter i alt Udgifter i alt Selskabsøkonomisk resultat pr år Selskabsøkonomi akkumuleret Figur 10.1 Oversigt selskabsøkonomi.

11 1.000 kr. SIDE 11/29 Det fremgår af figuren, at der er et selskabsøkonomisk underskud i alle årene. Samlet set er der et akkumuleret underskud på knap 5,5 millioner kr. (nutidsværdi over 20 år) og lige knap 8 millioner kr. i akkumuleret værdi ved etablering af fjernvarmeforsyning til ED 14 med indregning af levering af varme fra en varmepumpe. Der er endvidere udført følsomhedsanalyser for ændringer i investeringer og varmebehov jf. nedenstående tabel: Tekst Enhed Fordel projekt Reference kr Investeringer plus 20 % kr Investeringer minus 20 % kr Varmebehov plus 20 % kr Varmebehov minus 20 % kr I nedenstående figur er anført hhv. årlige indtægter, årlige udgifter og årets resultat uden indregning af varmepumpeanlægget Selskabsøkonomi Indtægter i alt Udgifter i alt Selskabsøkonomisk resultat pr år Selskabsøkonomi akkumuleret Uden varmeleverancer fra varmepumpeanlægget er der her tale om overskud på 0,8 millioner kr. i nutidsværdi og knap 1,6 millioner kr. akkumuleret. De tilsvarende følsomhedsanalyser uden varmepumper giver følgende resultater: Tekst Enhed Fordel projekt Reference kr 761 Investeringer plus 20 % kr 181 Investeringer minus 20 % kr Varmebehov plus 20 % kr Varmebehov minus 20 % kr -666

12 SIDE 12/29 Tallene viser her et selskabsøkonomisk overskud i alle tilfælde, bortset fra det reducerede varmebehov. Mere detaljerede beregninger fremgår af bilag 3. Også i de selskabsøkonomiske beregninger skyldes tabet på varmepumpen reelt at varmeproduktion på varmepumpen ikke kan konkurrere med prisen på mikset af affaldsvarme og naturgas. I nedenstående tabel er beregnet varmeproduktionsprisen på varmepumpeanlægget ved forskellige driftstimer: Driftstimer Varmeproduktion MWh Elforbrug MWh Omkostninger Finansiering og D&V Kr Elforbrug kr Omkostninger i alt kr Varmeproduktionspris kr/mwh De her anførte varmeproduktionspriser er markant højere end de marginale varmeproduktionspriser der kan beregnes ved forskellige kombinationer af affaldsvarme og naturgas. Den marginale produktionspris på naturgasvarme udgør ca. 482 kr./mwh og den marginale affaldsvarmepris sommervarme udgør lige knap 100 kr./mwh. Hverken samfunds- og eller selskabsøkonomisk kan det anbefales at arbejde videre med konvertering af ED 14, Glentevej med varmeleverancer fra en varmepumpen. Uden varmepumpeanlægget er der fortsat tale om et samfundsøkonomisk tab, men en selskabsøkonomisk gevinst. Det kan ikke udelukkes at indhentning af oplysninger om gasforbrug og gaskedlernes alder kan medføre at der kan beregnes et marginalt samfundsøkonomisk overskud ved konvertering af ED 14, Glentevej. For at sikre en vis robusthed kan det være nødvendigt at revurdere anlægsomkostningerne til etablering af fjernvarmeledningerne med henblik på evt. at kunne reducere disse yderligere. COWI har endvidere fået oplyst, at der snart udmeldes nye samfundsøkonomiske brændselsprisforudsætninger. Det må derfor anbefales at afvente eventuel yderligere aktivitet mht. ED 14 indtil de nye forudsætninger er meldt ud og konsekvenserne af de nye priser kendes lidt mere evt. via opdatering af dette notat.

13 SIDE 13/29 Bilag Bilag 1 Samfundsøkonomiske beregninger reference Bilag 2 Samfundsøkonomiske beregninger projekt Bilag 3 Selskabsøkonomiske beregninger

14 SIDE 14/29 Bilag 1 Samfundsøkonomiske beregninger reference

15 SIDE 15/29 Bilag 1 Samfundsøkonomiske beregninger reference del 1 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Beregning af energistrømme Enhed Tilsluttet varmebehov Primær kunde MWh Etageboliger MWh Mellemstore forbrugere MWh Alm. naturgaskunder MWh Nettovarmebehov MWh Sum MWh Sum MWh Årsvirkningsgrad naturgas % 94% 94% 94% 94% 95% 95% 95% 95% 95% 95% 95% 95% 95% 95% Naturgasforbrug kedler MWh Naturgasforbrug kedler GJ Miljø Enhed CO2-ækvivalenter tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg

16 SIDE 16/29 Bilag 1 Samfundsøkonomiske beregninger reference del 2 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Afgifter Enhed Energi og CO2 kedel kr Nox-gaskedler kr Samlede afgifter kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed NPV Løbende reinvestering i gas- og oliekedler kr Scrapværdi i slutår (15år) kr Scrapværdi i alt akkumuleret kr Nyt gasstik Alm. kunder - ikke naturgas kr Drift og vedligehold i alt kr Samfundsøkonomiske beregninger (beregningspriser) Samfundsøkonomi Enhed NPV Elektricitet - An husholdning* kr An forbrugernaturgas kr Energi i alt kr Investeringer kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr PM2, kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

17 SIDE 17/29 Bilag 2 samfundsøkonomiske beregninger

18 SIDE 18/29 Bilag 2.1 Samfundsøkonomiske beregninger projekt med varmepumpe del 1 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Beregning af energistrømme Enhed Tilsluttet varmebehov i alt MWh Ledningstab i nye ledninger MWh Tilsluttet nettovarmebehov MWh Varmebehov leveret fra Varmepumpe MWh Til dækning fra affald og naturgas MWh Andel Affaldsvarme - 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% Andel Naturgas - 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% 50% Affaldsvarme MWh Naturgas MWh Affaldsvarme GJ Naturgas GJ Brændselsforbrug Affaldsvarme GJ Naturgas GJ Naturgas Nm³ Elforbrug til varmepumpe MWh Elproduktion GJ Elproduktion MWh Miljø Enhed CO2-ækvivalenter affald tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter sparet elproduktion tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter naturgas tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter elforbrug varmepumpe tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg CO2-ækvivalenter i alt tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg

19 SIDE 19/29 Bilag 2.1 Samfundsøkonomiske beregninger projekt med varmepumpe del 2 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Afgifter Enhed Energi og CO₂ Naturgas kr Elafgift Varmepumpe kr Nox naturgas kr SO₂ kr Affaldsvarmeafgift kr kr Samlede afgifter kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed NPV Frakobling af gasstik kr Investering varmepumpe kr Investering Ledningsnet kr Stikledning kr Fjernvarmeinstallation invest kr Scrapværdi net i slutår (40år) kr Scrapværdi fjernvarmeunits i slutår (20år) kr Scrapværdi i alt akkumuleret kr D&V nyt fj-net kr D&V varmepumpe kr D&V fjernvarmeunits kr D&V affaldsvarme, marginal kr 0 0 D&V naturgas, marginal kr Samfundsøkonomi Enhed NPV Affaldsvarme kr 0 0 Elproduktion kr An værknaturgas kr An virksomhed* kr Energi i alt kr Investeringer kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr PM2, kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

20 SIDE 20/29 Bilag 2.1 Samfundsøkonomiske beregninger projekt uden varmepumpe del 1 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Beregning af energistrømme Enhed Tilsluttet varmebehov i alt MWh Ledningstab i nye ledninger MWh Tilsluttet nettovarmebehov MWh Varmebehov leveret fra Varmepumpe MWh Til dækning fra affald og naturgas MWh Andel Affaldsvarme - 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% 70% Andel Naturgas - 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% 30% Affaldsvarme MWh Naturgas MWh Affaldsvarme GJ Naturgas GJ Brændselsforbrug Affaldsvarme GJ Naturgas GJ Naturgas Nm³ Elforbrug til varmepumpe MWh Elproduktion GJ Elproduktion MWh CO2-ækvivalenter i alt tons SO2 kg NOx kg PM2,5 kg

21 SIDE 21/29 Bilag 2.2 Samfundsøkonomiske beregninger projekt uden varmepumpe del 2 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) Afgifter Enhed Energi og CO₂ Naturgas kr Elafgift Varmepumpe kr Nox naturgas kr SO₂ kr Affaldsvarmeafgift kr kr Samlede afgifter kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed NPV Frakobling af gasstik kr Investering varmepumpe kr 0 0 Investering Ledningsnet kr Stikledning kr Fjernvarmeinstallation invest kr Scrapværdi net i slutår (40år) kr Scrapværdi fjernvarmeunits i slutår (20år) kr Scrapværdi i alt akkumuleret kr D&V nyt fj-net kr D&V varmepumpe kr D&V fjernvarmeunits kr D&V affaldsvarme, marginal kr 0 0 D&V naturgas, marginal kr Samfundsøkonomi Enhed NPV Affaldsvarme kr 0 0 Elproduktion kr An værknaturgas kr An virksomhed* kr Energi i alt kr Investeringer kr Scrapværdi kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr PM2, kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

22 Selskabsøkonomiske beregninger SIDE 22/29

23 Bilag 3.1 Selskabsøkonomiske beregninger med varmepumpe del 1 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 23/29 Tilsluttede forbruger - antal varmebeov og m² Primær kunde stk Etageboliger stk Mellemstore forbrugere stk Alm. naturgaskunder stk Oliekunder stk Sum stk Primær kunde MWh Etageboliger MWh Mellemstore forbrugere MWh Alm. naturgaskunder MWh Oliekunder MWh Sum Varmesalg MWh Ledningstab i nye ledninger MWh Tilsluttet nettovarmebehov MWh Primær kunde m² Etageboliger m² Mellemstore forbrugere m² Alm. naturgaskunder m² Sum Varmesalg m² \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

24 Bilag 3.1 Selskabsøkonomiske beregninger med varmepumpe del 2 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 24/29 Tilslutningsbidrag Primær kunde kr - Etageboliger kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Tilslutningsbidrag i alt kr Arealbidrag Primær kunde kr Etageboliger kr Mellemstore forbrugere kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Arealafgift i lat kr Forbrug Primær kunde kr Etageboliger kr Mellemstore forbrugere kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Forbrug i alt kr sum kr Investeringer Gadeledninger kr Varmepumpe kr Kompensationsbetaling kr Frakobling af gasstik kr Stikledninger kr Samlede investeringer kr \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

25 Bilag 3.1 Selskabsøkonomiske beregninger med varmepumpe del 3 samlet oversigt (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 25/29 Indtægter NPV Tilslutningsbidrag i alt kr Arealafgift i lat kr Forbrug i alt kr Indtægter i alt kr Udgifter NPV D&V nye fj-ledninger kr Financiering kr Varmeproduktion inkl afgifter kr Udgifter i alt kr Selskabsøkonomisk resultat pr år kr Selskabsøkonomi akkumuleret kr \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

26 Bilag 3.2 Selskabsøkonomiske beregninger uden varmepumpe del 1 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 26/29 Tilsluttede forbruger - antal varmebeov og m² Primær kunde stk Etageboliger stk Mellemstore forbrugere stk Alm. naturgaskunder stk Oliekunder stk Sum stk Primær kunde MWh Etageboliger MWh Mellemstore forbrugere MWh Alm. naturgaskunder MWh Oliekunder MWh Sum Varmesalg MWh Ledningstab i nye ledninger MWh Tilsluttet nettovarmebehov MWh Primær kunde m² Etageboliger m² Mellemstore forbrugere m² Alm. naturgaskunder m² Sum Varmesalg m² \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

27 Bilag 3.2 Selskabsøkonomiske beregninger uden varmepumpe del 2 (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 27/29 Tilslutningsbidrag Primær kunde kr - Etageboliger kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Tilslutningsbidrag i alt kr Arealbidrag Primær kunde kr Etageboliger kr Mellemstore forbrugere kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Arealafgift i lat kr Forbrug Primær kunde kr Etageboliger kr Mellemstore forbrugere kr Alm. og mellemstore forbrugere kr Forbrug i alt kr sum kr Investeringer Gadeledninger kr Varmepumpe kr Kompensationsbetaling kr Frakobling af gasstik kr Stikledninger kr Samlede investeringer kr \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

28 Bilag 3.2 Selskabsøkonomiske beregninger uden varmepumpe del 3 samlet oversigt (Af pladsmæssige årsager er ikke alle årene vist) SIDE 28/29 Indtægter NPV Tilslutningsbidrag i alt kr Arealafgift i lat kr Forbrug i alt kr Indtægter i alt kr Udgifter NPV D&V nye fj-ledninger kr Financiering kr Varmeproduktion inkl afgifter kr Udgifter i alt kr Selskabsøkonomisk resultat pr år kr Selskabsøkonomi akkumuleret kr \tmm\documents\nvv - Screening ED 14-Glentevej.docx

29 SIDE 29/29 Slutside

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af Fuglekvarteret i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 30. marts 2016 TIL Næstved Varmeværk (Jens Andersen,

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Hvidovre Fjernvarme Amba Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Projektforslag December 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

2.1 Priser på gaskedler (store og små)

2.1 Priser på gaskedler (store og små) MEMO TITEL Vurdering af Næstved Varmeværks muligheder efter ophævelse af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for biomasseværk mv. DATO 19. maj 2015 TIL Næstved Varmeværk A.m.b.a. (Jens Andersen)

Læs mere

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen)

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) MEMO TITEL DATO 8. maj 2018 TIL Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38

KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 JANUAR 2016 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME ENERGIDISTRIKT 38 PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017

energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 MEMO TITEL Projektforslag for konvertering til fjernvarme i 14 energidistrikter i Næstved Kommune - bemærkninger til DGD's høringssvar, dateret 31. oktober 2017 DATO 13. november 2017 TIL KOPI FRA PROJEKTNR

Læs mere

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT MAJ 2014 HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 HVIDOVRE

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard)

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) MEMO TITEL Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk DATO 16. januar 2013 TIL Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) KOPI FRA PROJEKTNR Kurt Madsen A035445 1 Indledning

Læs mere

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme

Påklage af afgørelse af 12. september 2013 vedr. godkendelse af biomasseværk og konvertering til fjernvarme Næstved Kommune Center for Plan og Erhverv Rådmandshaven 20 4700 Næstved DONG Gas Distribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark Tlf. +45 99 55 11 11 Fax +45 99 55 00 01 www.dongenergy-distribution.dk

Læs mere

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK A/S SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER SKROTNING AF SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater Resultater Investering mio. kr 0,0 Samfundsøkonomiske omkostninger over 20 år mio. kr 77,8 Selskabsøkonomiske omkostninger over 20 år *) mio. kr 197,4 Balanceret varmepris an forbruger kr./gj 205 Emissioner

Læs mere

Projektforslag Metso m.fl.

Projektforslag Metso m.fl. Horsens Varmeværk a.m.b.a. Februar 2014 Indholdsfortegnelse Side 2 af 29 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling...

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse. Egedal Kommune (Carsten Nøhr) MEMO TITEL DATO 11. august 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for konvertering af område 6 og 7 i Stenløse Egedal Kommune (Carsten Nøhr) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk

Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 # Næstved Varmeværk Nordre Strandvej 46 DK-8240 Risskov www.aaenas.dk NOTAT Projekt: Udvidelse af forsyningsområdet til Holbergsvej Dato: 12. december 2014 Til: #120.01 Næstved Varmeværk Fra: AAEN Vedrørende: Samfundsøkonomisk

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. MEMO TITEL DATO 5. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Høje Taastrup Fjernvarme RAMBØLL. Plan. Nettab Max udbygning. HTF Projektforslag for fjernvarme til Rockwool xlsx Page :10

Høje Taastrup Fjernvarme RAMBØLL. Plan. Nettab Max udbygning. HTF Projektforslag for fjernvarme til Rockwool xlsx Page :10 Varmebehov Prognose for varmebehovets udvikling i pct. Potentielle nye kunders varmebehovsudvikling % 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% MWh 1 Rockwool blokvarmecentral 1.950 MWh 1.950 1.950

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED JULI 2017 REVISION 1 OKTOBER 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME I ENERGIDISTRIKT 9 FREDERIKSSUND

KONVERTERING TIL FJERNVARME I ENERGIDISTRIKT 9 FREDERIKSSUND JULI 2014 E.ON DANMARK A/S KONVERTERING TIL FJERNVARME I ENERGIDISTRIKT 9 FREDERIKSSUND PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima

Center for Plan og Miljø Team Plan, Geodata og Klima Næstved Varmeværk A.m.b.a. Att. Jens Andersen, ja@naestved-varme.dk COWI A/S Att. Kurt Madsen, kum@cowi.com Kopi er sendt til: AffaldPlus Att. John Kusz, affaldplus@affaldplus.dk Dansk Gas Distribution

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. MEMO TITEL DATO 18. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. Egedal Kommune (Carsten

Læs mere

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger.

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger. Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Att.: Mikael Jensen Tillæg til det fremsendte projektforslag for projektforslag for "Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup". Rebild Kommune

Læs mere

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE

Memo. Assens Kommune. Kommentarer til høringsbrev. Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE Memo Assens Kommune Titel Kommentarer til høringsbrev Dato 24. august 2011 Til Kopi Fra Assens Kommune Vissenbjerg Fjernvarme, PLA FJE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab er ansvarlig for

Læs mere

Vestforbrænding RAMBØLL. Resume. Projektforslag Kommune Distributionsselskab

Vestforbrænding RAMBØLL. Resume. Projektforslag Kommune Distributionsselskab Resume Projektforslag Kommune Distributionsselskab Energivej og Tempovej (omr.2.2) Ballerup Kommune Vestforbrænding Alle beløb er ekskl. moms Projekt Reference Varmebehov Medtaget Potentielt varmebehov

Læs mere

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup

Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Selskabsøkonomi Selskabsøkonomi for Assens Fjernvarme ved 460 nye forbrugere i Ebberup Fjernvarme fra Assens til Ebberup Varmeproduktionspris ab værk, kr./mwh 155,00 Salgspris Assens Fjernvarme A.m.b.a.

Læs mere

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED

KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED JULI 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. KONVERTERING TIL FJERNVARME I 14 ENERGIDISTRIKTER I NÆSTVED PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF

Læs mere

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV.

GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. GLOSTRUP VARME A/S PROJEKTFORSLAG FOR EJBYHOLM OG YDERGRÆN- SEN MV. Revision 3 Dato 2016-02-12 Udarbejdet af AD, TSR Kontrolleret af TSR Godkendt af Beskrivelse Projektforslag for ændring af projektforslag

Læs mere

Ringe Fjernvarmeselskab

Ringe Fjernvarmeselskab Ringe Fjernvarmeselskab Projektforslag for konvertering af Bygmestervej 11. oktober 2016 Revideret: 30.. november 2016 Revideret: 2. februar 2017 Revideret: 9. 9 november 2017 Projektansvarlig Ringe Fjernvarmeselskab

Læs mere

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse:

Der er foretaget følgende ændringer i den samfundsøkonomiske analyse: Assens Fjernvarme A.m.b.a. Stejlebjergvej 4, Box 111 5610 Assens Kolding d. 16. september 2008 Vedr: Projektforslag for Etablering af fjernvarme i Ebberup På baggrund af møde hos Naturgas Fyn fredag d.

Læs mere

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN JANUAR 2014 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN MARTS 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG FEBRUAR 2017, REVISION 1 EGEBJERG NÆRVARME FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter for Bred

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter for Bred Notat Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen 14. februar 2017 Sags id: 16/3198 Afgørelse af punkter for Bred Administrationen har vurderet projektforslaget Fjernvarmeforsyning af Bred (herefter projektforslaget),

Læs mere

Fjernvarmedistributionsanlæg

Fjernvarmedistributionsanlæg Side 1 af 9 Fjernvarmedistributionsanlæg Projektforslag indsendt af: Side 2 af 9 Projektansøgning for fjernvarmeforsyning af Hjulmagervej i Bov. Udgivelsesdato : 05-08-2012 Projekt : Hjulmagervej, Bov

Læs mere

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 ! " # $ % &' ( ) * ) " " +,! ) " " - % &' ( ) * ) " " Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 Projektansøgning udnyttelse at overskudsvarme

Læs mere

EVERDRUP KOMPRESSORSTATION - UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME

EVERDRUP KOMPRESSORSTATION - UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME AUGUST 2018 NÆSTVED FJERNVARME A.M.B.A. EVERDRUP KOMPRESSORSTATION - UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FORUNDERSØGELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99

Læs mere

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme

I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej. Kokkedal Fjernvarme I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Falckstation Brønsholm Kongevej Kokkedal Fjernvarme Juni 2007 I/S Nordforbrænding, Kokkedal Fjernvarme Projektforslag

Læs mere

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ

KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ OKTOBER 2015 SEAS-NVE KONVERTERING AF 46 HUSE VED SKJOLDVEJ OG SKJALM HVIDESVEJ PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Til Haslev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Marts 2015 PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Revision 3 Dato 2015-03-31 Udarbejdet

Læs mere

Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden

Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden Opdatering af projektforslaget Varmepumpe til udnyttelse af udeluft ved Farum Fjernvarme A.m.b.a. efter høringsperioden Simon Stendorf Sørensen Tel. +45 9682 4 Mobil +45 27584916 sss@planenergi.dk Kvalitetssikret

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato December 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF SALTOFTE Revision V02 Dato 2012-12-12 Udarbejdet af Rasmus

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL

PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL PROJEKTFORSLAG FORSYNINGS AF BOLIGOMRÅDET ULRIKSDAL Revision V03 Dato 2010-04-16 Udarbejdet af Rasmus Stevns Nielsen Kontrolleret af Helle Madsen Godkendt

Læs mere

J.nr. 18/ DGD's klage over Næstved Kommunes projektgodkendelse af 28. november 2017

J.nr. 18/ DGD's klage over Næstved Kommunes projektgodkendelse af 28. november 2017 Energiklagenævnet Nævnenes hus Toldboden 2 8800 Viborg København 12. december 2018 Agnete Nordentoft Specialistadvokat T +45 72 27 35 10 ano@bechbruun.com Sagsnr. 011286-0027 ano/jhp J.nr. 18/00403 - DGD's

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN APRIL 2017, REVISION 1 MAJ 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Energiaftalens Fjernvarmeanalyse Fjernvarmens fremtid

Energiaftalens Fjernvarmeanalyse Fjernvarmens fremtid Energiaftalens Fjernvarmeanalyse Fjernvarmens fremtid Fjernvarmens udbredelse Varmeatlas præsentation ved Else Bernsen, COWI (ebe@cowi.dk) 1 Bygningsatlas 2013 for alle byområder i Danmark BBR oplyser

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF BOLIGOMRÅDER NORD FOR HALFDAN RASMUSSENS VEJ

FJERNVARMEFORSYNING AF BOLIGOMRÅDER NORD FOR HALFDAN RASMUSSENS VEJ JUNI 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF BOLIGOMRÅDER NORD FOR HALFDAN RASMUSSENS VEJ PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Notat vedrørende strategiplan

Notat vedrørende strategiplan Dato: 22.03.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010896 Udarbejdet af: JEHU Notat vedrørende strategiplan Bæredygtig energi i Egedal Kommune Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Ansvarlig for notatet... 4 3

Læs mere

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning.

Bilag 1 indeholder forudsætninger anvendt i den alternative samfundsøkonomiske beregning. Odense Kommune Industri og Klima Nørregade 36 5000 Odense C Att. Christoffer Kirk Strandgaard ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering

Læs mere

Tønder Fjernvarme a.m.b.a.

Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af erhverv ved Ndr. landevej i Tønder iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 8. december 2015 Projektansvarlig: Tønder Fjernvarme a.m.b.a. Østergade

Læs mere

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Ref 0849509A G00015-1-RASN(1) Version 1 Dato 2008-10-30

Læs mere

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502

Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Projektforslag dateret 2012-02-09 Rambøll sagsnr 12693502 Formål Med projektforslaget ansøges kommune om, at projektforslagets område skifter status i den kommunale varmplanlægning fra et naturgasområde

Læs mere

Vurdering af forsyning af skoler i Benløse

Vurdering af forsyning af skoler i Benløse Resume Enhed To skoler Varmebehov 2008 MWh 1.840 Andel af indiv. naturgas fjernvarmepris 0% Andel af MKV naturgas til fjernvarmepris 0% Faktor på samfundsøk. elpris 1,1 Investeringer Fjernvarmebrugerinst.

Læs mere

Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13

Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13 1. 08-05-2012 Projektforslag om fjernvarmeforsyning a Hører til journalnummer: 13.03.10-P20-2-12 Struer Forsyning Fjervarme A/S Projektforslag om fjernvarmeforsyning af Fabriksvej 11 og 13 Maj 2012 1 Indhold

Læs mere

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi

BILAG 4. Marginal selskabsøkonomi BILAG 4 Marginal selskabsøkonomi Selskabsøkonomi For at kunne vurdere den økonomiske konsekvens af anlægsbudgettet er der udarbejdet en selskabsøkonomisk marginal betragtning for Næstved Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Projektforslag. Fjernvarmeforsyning. Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds. April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011

Projektforslag. Fjernvarmeforsyning. Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds. April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011 Projektforslag Fjernvarmeforsyning af Boligområde ved Vestre Søvej i Sunds April 2011 Rev. Juni 2011 Rev. Sep. 2011 Indhold 1. Indledning Side 2 2. Projektansvarlig Side 2 3. Forhold til varmeplanlægningen

Læs mere

1 Udførte beregninger

1 Udførte beregninger MEMO TITEL Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. biomassefyret fjernvarmeanlæg DATO 31. marts 2015 TIL Skanderborg Kommune (Susanne Skårup) KOPI SkHø (Torkild Kjærsgaard) FRA COWI (Jens Busk) ADRESSE

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK

UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK MARTS 2012 HALSNÆS KOMMUNALE FORSYNING UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby

Læs mere

Påklage af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for konvertering af 14 energidistrikter i Næstved af 28. november 2017

Påklage af Næstved Kommunes godkendelse af projektforslag for konvertering af 14 energidistrikter i Næstved af 28. november 2017 Energiklagenævnet Sendt på e-mail til ekn@naevneneshus.dk Dansk Gas Distribution Gladsaxe Ringvej 11 Bygning C 2860 Søborg +45 70 21 30 40 www.danskgasdistribution.dk CVR-nr. 27 21 04 06 Påklage af Næstved

Læs mere

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole

Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning. Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler til Asgårdskolen og Benløse Skole Juni 2007 Ringsted Kommune Teknisk Forvaltning Projektforslag for kondenserende naturgaskedler

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord

Notat. Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen. Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord Notat Til: Kopi til: Fra: Ralph Jensen 02. marts 2017 Sags id: 16/3155 Afgørelse af punkter, Vissenbjerg Nord Administrationen har vurderet projektforslaget Fjernvarmeforsyning af Vissenbjerg Nord (herefter

Læs mere

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Etablering af 1 MW træpillekedel NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus

Læs mere

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé 5 5610 Assens ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 12. maj 2016

Læs mere

GENEREL INDDATA 2011-05-24

GENEREL INDDATA 2011-05-24 GENEREL INDDATA 2011-05-24 Generelt Navn på reference Navn på projekt Kalkulationsrente, samfundsøkonomi % Forvridningsfaktor % Nettoafgiftsfaktor % Moms % Startår år Prisniveau år Produktionsenhed(er)

Læs mere

PUBLISERET - Projektforslag Fjernvarmeforsyning til nyt boligom docx

PUBLISERET - Projektforslag Fjernvarmeforsyning til nyt boligom docx Projektforslag Titel Fjernvarmeforsyning til ny boligbebyggelse Omfang Anlæg af hoved- og stikledning tilsluttet bestående fjernvarmesystem Dato 2019-06-26 Projektlokalitet/område Lokalplan 1207 (del)

Læs mere

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk Tillæg til Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade

Læs mere

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918)

Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev (450-2012-56918) Sendt pr. e-mail: pju@nyborg.dk Nyborg Kommune Teknik og Miljøafdelingen Att.: Per Jürgensen 25. maj 2013 Høring over Nyborg Forsyning & Service A/S projektforslag om fjernvarmeforsyning af område i Ullerslev

Læs mere

Distributionsnet Projekt nr. 813.8220 Frederikshavn kommune, Skagen Skagen Nordstrand, Strandklit Lokalplan SKA.B.06.12.

Distributionsnet Projekt nr. 813.8220 Frederikshavn kommune, Skagen Skagen Nordstrand, Strandklit Lokalplan SKA.B.06.12. PROJKTFORSLAG Distributionsnet Projekt nr. 813.8220 Frederikshavn kommune, Skagen Skagen Nordstrand, Strandklit Lokalplan SKA.B.06.12.01 Oktober 2013 21. oktober 2013 Sagsnr.: 2013100045 projekt8800@naturgas.dk

Læs mere

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Projektforslag Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Januar 2014 27. januar 2014 Sagsnr.: 2014010065 gasnet@naturgas.dk Projektforslag Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning

Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning Projektansøgning for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde Tommerup Vest Side 1 af 7 Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning (Revideret udgave juni 2017 ) Projektansøgning for fjernvarmeforsyning af etape 1

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S Dato: 11.02.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010771 Udarbejdet af: JEHU PROJEKTFORSLAG Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund...

Læs mere

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb.

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb. TILLÆGSNOTAT Projektforslag - Varmepumpe i Ravnkilde november 2018 Tina Hartun Nielsen Midtjylland Mobil +45 2222 5196 thn@planenergi.dk Sag: Projektforslag Varmepumpe i Ravnkilde Emne: Tillægsnotat genberegning

Læs mere

Projektforslag - Egedal

Projektforslag - Egedal a.m.b.a. 19. november 2013 Indholdsfortegnelse Side 2 af 23 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling... 4 Baggrund...

Læs mere

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP

STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP Til Stenstrup Fjernvarme a.m.b.a. Dokumenttype Rapport Dato Januar 2014 STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG: FJERNVARME- FORSYNING AF NATURGASOMRÅDER I STENSTRUP STENSTRUP FJERNVARME A.M.B.A.

Læs mere

Fjernvarmedistributionsanlæg

Fjernvarmedistributionsanlæg Projektansøgning for fjernvarmeforsyning af et område i Frøslev Side 1 af 9 Fjernvarmedistributionsanlæg Projektforslag indsendt af: Projektansøgning for fjernvarmeforsyning af et område i Frøslev Side

Læs mere

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé

Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 1, oversigtskort LP620, Kommunale bygninger, muligt ledningstracé Bilag 2, konvertering af eksisterende bygninger. Konvertering af 5 kommunale ejendomme Matrikel nr. Adresse Årsforbrug 2016, oplyst

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Notat Behandling af høringssvar Der har i forbindelse med behandling af projektforslag for fjernvarme i Glamsbjerg, været to fokusområder Den samfundsøkonomiske beregning og Det økonomiske forhold, hvilket

Læs mere

1 Option: Etablering af m 2 solvarmeanlæg

1 Option: Etablering af m 2 solvarmeanlæg 13. februar 2019 Notat Odsherred Forsyning Varmeforsyning af Vig Option med etablering af solvarme Projekt nr.: 10401024 Dokument nr.: 1231301303 Version 2 Revision Udarbejdet af SAP Kontrolleret af JNIE,

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar fra HMN GasNet af 7. maj 2019

Bemærkninger til høringssvar fra HMN GasNet af 7. maj 2019 Bemærkninger til høringssvar fra HMN GasNet af 7. maj 2019 Skørping, den 14. juni 2019 Anders M. Odgaard Nordjylland M: +45 2094 3525 T: +45 9682 0400 E: amo@planenergi.dk Niels From Nordjylland M: +45

Læs mere

Samfundsøkonomiske forudsætninger

Samfundsøkonomiske forudsætninger 1 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG 22. november 2018 I det følgende opstilles samfunds- og selskabsøkonomiske forudsætninger for fjernvarmeselskabernes udarbejdelse og kommunernes

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Projektets baggrund 3 1.2 Rapportens formål 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME NOVEMBER 2012 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Ry Varmeværk A.m.b.a.

Ry Varmeværk A.m.b.a. Ry Varmeværk A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Vessøvænge område A, B og C Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 15. marts 2017 Side 1 af 18 Projektansvarlig Ry Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

En række forsyningsformer betragtes ikke som brændsler 1. ( ) Der er kun tale om brændsel, hvis et produkt, som resultat af en kemisk reaktion, frembringer energi. Det betyder at brændsler typisk kan være

Læs mere

Ry Varmeværk A.m.b.a.

Ry Varmeværk A.m.b.a. Ry Varmeværk A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Vessøvænge område A, B og C Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 30. juni 2017 Side 1 af 18 Projektansvarlig Ry Varmeværk A.m.b.a.

Læs mere

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Claus Sørensen A/S Visherrevej 2, 6330 Padborg.

Padborg Fjernvarme. Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Claus Sørensen A/S Visherrevej 2, 6330 Padborg. Projektansøgning for Udnyttelse af overskudsvarme fra Claus Sørensen A/S Side 1 af 6 Padborg Fjernvarme Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme Fra Claus Sørensen A/S Visherrevej 2, 6330 Padborg

Læs mere

Ry Varmeværk A.m.b.a.

Ry Varmeværk A.m.b.a. Ry Varmeværk A.m.b.a. Fjernvarmeforsyning af Kildbjerg Øst Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 15. marts 2017 Side 1 af 18 Projektansvarlig Ry Varmeværk A.m.b.a. Bakkelyvej

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Rebild Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato September 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF KRONHJORTEN STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige

Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige Fjernvarmeforsyning af Haugevej og Nistedvej, Stige Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 2. juni 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere