UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK"

Transkript

1 MARTS 2012 HALSNÆS KOMMUNALE FORSYNING UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK PROJEKTFORSLAG

2 ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Danmark TLF FAX WWW cowi.dk MARTS 2012 HALSNÆS KOMMUNALE FORSYNING UDSKIFTNING AF EKSISTERENDE TRÆPILLEKEDEL MED NY TRÆPILLEKEDEL, CENTRALEN PÅ HAVNEVEJ, FREDERIKSVÆRK PROJEKTFORSLAG PROJEKTNR. A10575 DOKUMENTNR. 02 VERSION 0 UDGIVELSESDATO 22 marts 2012 UDARBEJDET KUM KONTROLLERET JSB/HELA GODKENDT KUM

3 3 INDHOLD 1 Indledning Indstilling 5 2 Projektansvarlige 6 3 Forhold til varmeplanlægningen 7 4 Forhold til anden lovgivning 9 5 Redegørelse for projektet Varmeproduktion og effektbehov Beskrivelse af referencen Beskrivelse af projektet 12 6 Tidsplan 14 7 Arealafståelse, servitutpålæg m.m Forhandlinger med berørte parter 16 9 Energi- og miljømæssige vurderinger, samfunds- og selskabsøkonomiske vurderinger samt brugerøkonomi Energimæssig vurdering Miljømæssig vurdering Samfundsøkonomiske beregninger Selskabsøkonomisk vurdering Brugerøkonomi 20

4 4 BILAG Bilag A Luftfoto centralen på Havnevej Bilag B Samfundsøkonomiske beregninger Bilag C Selskabsøkonomiske beregninger

5 5 1 Indledning Dette projektforslag er udfærdiget i henhold til Lovbekendtgørelse nr af 14. december 2011 om varmeforsyning med senere ændringer og Bekendtgørelse nr af 13. december 2005 (Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg). Projektforslaget vedrører etablering af ny 10 MW træpillekedel (spids- og reservelast) til erstatning af ældre og stærkt nedslidt træpillekedel på centralen på Havnevej i Frederiksværk. 1.1 Indstilling Det indstilles til Halsnæs Kommune at gennemføre myndighedsbehandling for projektforslaget efter Varmeforsyningslovens retningslinjer. Byrådet i Halsnæs Kommune ansøges herved om godkendelse af projektforslaget for etablering af ny træpillekedel på centralen på Havnevej i Frederiksværk.

6 6 2 Projektansvarlige Den ansvarlige for projektet er: Halsnæs Kommunale Forsyning Undalsvej Frederiksværk Kontaktperson: Knud Helge Karlsen Tlf.: Vedrørende projektforslaget indhold kan Halsnæs Kommunale Forsynings rådgiver kontaktes: COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby Kontaktperson: Kurt Madsen Tlf.: eller (direkte)

7 7 3 Forhold til varmeplanlægningen Projektforslaget omhandler udskiftning af ældre udslidt træpillekedel med ny træpillekedel. Fjernvarmeproduktionen i Frederiksværk er i dag udlagt som biomassebaseret fjernvarmeproduktion. På centralen på Havnevej anvendes for nærværende brændslerne flis, træpiller og olie. På spids- og reservelastcentralen Magleblik Varmecentral anvendes der olie. Både den eksisterende og den nye træpillekedel er spids- og reservelastkedler. Grundlastproduktionen foregår på de to nyere fliskedler. Da den nye kedel er en spids- og reservelastkedel kan kommunen godkende anlæg, der kun kan producere varme jf. 12 i BEK 1295: 12. Ved etablering af spids- og reservelastkapacitet til levering af varme til fjernvarmenet efter 9-11 kan kommunalbestyrelsen dog godkende anlæg, der kun kan producere varme. For brændsler henvises til 13 og 17. I tilknytning hertil bemærkes det, at både under hensyn til meget begrænset driftsperiode som spids- og reservelastkedel, anlægsstørrelse samt et driftsområde som kræver meget store variationer i produktionen vil biomassebaseret kraftvarmeproduktion ikke være ideel. Der opstilles derfor ikke et kraftvarmealternativ i dette projektforslag. Brændselsvalg fremgår af 13 og 16: 13. Kommunalbestyrelsen kan ikke godkende kul og produkter, der kan anvendes som fødevarer, herunder fiske- og rapsolie, overskudssmør, korn o. l., som brændsler til kollektive varmeforsyningsanlæg. 16. Ved projekter for varmeproduktionsanlæg til levering af varme til et fjernvarmenet, der ikke forsynes med naturgasbaseret kraft-varme eller varme, kan kommunalbestyrelsen kun godkende brændslerne 1) biomasse, 2) biogas, lossepladsgas og anden forgasset biomasse eller

8 8 3) affald. I henhold til 17 kan kommunen også godkende mineralsk olie og naturgas: 17. Ved etablering af spids- og reservelastkapacitet til levering af varme til fjernvarmenet efter 16 kan kommunalbestyrelsen tillige godkende brændslerne mineralsk olie og naturgas. Fjernvarmenettet i Frederiksværk er ikke udlagt til naturgasbaseret varme eller kraftvarme, hvorfor det er i overensstemmelse med regler for brændselsvalg at godkende træpiller som brændsel for den nye spids- og reservelastkedel.

9 9 4 Forhold til anden lovgivning Projektet udføres efter gældende normer og standarder. Under projektering af anlægget indhentes godkendelse af byggeriet hos byggemyndigheder mv., og der ansøges om godkendelse af anlæggets indretning og drift efter Miljøbeskyttelsesloven. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej er gældende for Centralen på Havnevej. Det fremgår af lokalplanen at områdets anvendelse fastlægges til erhvervsformål og offentlige formål (varmecentral samt større industri-, lager-, og værkstedsvirksomhed). Den nye træpillekedel etableres i nuværende bygning. Etablering af den nye kedel er således i overensstemmelse med rammerne fastlagt i lokalplanen.

10 10 5 Redegørelse for projektet 5.1 Varmeproduktion og effektbehov Det nuværende varmebehov i et normalår udgør ca. 121 GWh. Fremover forventes der kun tilsluttet et begrænset antal nye forbrugere. Tilvæksten herfra forventes opvejet af generelle energibesparelser hos forbrugerne tilsluttet fjernvarmesystemet i Frederiksværk. De to kedelcentraler har i dag følgende bestykning: Centralen på Havnevej med følgende kedelbestykning: A. Flisfyret Weiss kedel (2002, 6 bar) 9,2 MW B. Flisfyret Hollensen kedel (2004, 6 bar) 9,2 MW C. Træpillefyret kedel (1985, 4 bar) 5,6 MW D. Biooliefyret kedel (1984, 6 bar) 7,3 MW E. Biooliefyret kedel (1987, 4 bar) 10,0 MW I alt 41,3 MW Magleblik Varmecentral med følgende kedelbestykning: A. Oliefyret kedel på (1985) 7,3 MW B. Oliefyret kedel på (1974) 2,9 MW I alt 10,2 MW Træpillekedlen på Havnevej er fra 1985 og er oprindeligt en kulkedel, der er ombygget til pillekedel. Der er ikke udarbejdet en officiel tilstandsrapport af kedlen, men den er såvel mekanisk som elektronisk teknisk udtjent, og mange reservedele er udgået. Det er vurderet, at kedlen er teknisk udtjent, og det kan blive et spørgsmål om forsyningssikkerhed, såfremt kedlen ikke skiftes ud i den nærmeste fremtid. Fortsat drift af kedlen er derfor ikke en realistisk referencesituation.

11 11 På baggrund af den udbygning af forsyningsområdet, der er sket i de seneste år, er det vurderet, at det vil være hensigtsmæssigt at forøge kedlens kapacitet fra knap 6 MW til 10 MW. Den forøgede kapacitet på træpillekedlen vil alene mindske driften af de to biooliekedler. Dette ses også som en fordel ved den lidt større træpillekedel, da der i de senere år har været leveringsproblemer for bioolie og som følge heraf også stigende priser på biololie. Ved fortsat anvendelse af træpiller bevares ligeledes den nuværende fordeling på 3 brændselstyper, hvorved der opnås en højere grad af forsyningssikkerhed end ved valg af træflis som brændsel for den nye kedel. Med en kapacitet på 10 MW vil den årlige varmeproduktion på en 10 MW kedel blive på ca MWh, jf. nedenstående varighedskurve: Udskiftning af gammel træpillekedel med ny 10 MW kedel: Figur 5.1 Varighedskurve for varmeproduktion på centralen på Havnevej i Frederiksværk 5.2 Beskrivelse af referencen Som anført ovenfor er fortsat drift af den gamle og udslidte ombyggede kulkedel ikke en realistisk reference. Som reference er valgt etablering af en 10 MW træfliskedel, svarende til de to eksisterende fliskedler fra henholdsvis 2002 og Omkostningerne til etablering af træfliskedelen med tilhørende udvidelse af flislageret fremgår af nedenstående tabel.

12 12 Tabel 5.1 Oversigt over anlægsoverslag for ny træfliskedel Nr. Tekst Beløb i kr. 1 Mekanisk udstyr og montage SRO & Elektrisk udstyr og montage Bygningsarbejder, inklusive udvidelse af flislager Projektering, byggeledelse, tilsyn, opfølgning I alt Usikkerhed ca. 10 % Samlet overslag De årlige omkostninger til vedligehold udgør for den faste dels vedkommende 2 % af investering, og variabelt vedligehold udgør ca. 40 kr./mwh varme leveret. Årsvirkningsgrad for de to eksisterende fliskedler er ca %. Det vurderes ikke muligt at opnå så høj en virkningsgrad på grund af driftsform som spids- og reservelast. I beregningerne er anvendt en årsvirkningsgrad på 90 %. 5.3 Beskrivelse af projektet Projektet omfatter installering af en ny 10 MW træpillefyret kedel med tilhørende hjælpeudstyr, røggasrensning og nødvendige bygningsarbejder. Den nye 10 MW pillekedel skal placeres i kedelhal 1, hvor der på nuværende tidspunkt står en 6 MW pillekedel inklusive hjælpeudstyr. Alt hjælpeudstyret skrottes sammen med kedlen. Den nye kedel mv. indløftes via montageåbninger i bygningen. I forbindelse med arbejdet fjernes den eksisterende træpillekedel. Omkostningerne til etablering af træpillekedlen fremgår af nedenstående tabel.

13 13 Tabel 5.2 Oversigt over anlægsoverslag for ny træpillekedel Nr. Tekst Beløb i kr. 1 Mekanisk udstyr og montage SRO & Elektrisk udstyr og montage Bygningsarbejder Projektering, byggeledelse, tilsyn, opfølgning I alt Usikkerhed 10% Samlet overslag De årlige omkostninger til fast vedligehold er vurderet til 2 % af investeringen. Omkostninger til variabelt vedligehold er vurderet til 25 kr./mwh leveret varme.

14 14 6 Tidsplan Projektforslaget forventes godkendt medio Projekt for ny træpillekedel forventes sendt i udbud ultimo Opsætning af ny træpillekedel forventes påbegyndt foråret 2013 med henblik på at kunne være driftsklar til fyringssæsonen 2013/2014.

15 15 7 Arealafståelse, servitutpålæg m.m. Den nye træpillekedel etableres inden for hegnet på centralen på Havnevej. Der er således ikke behov for arealafståelse eller servitutpålæg. Centralens placering på grunden på Havnevej fremgår af bilag A.

16 16 8 Forhandlinger med berørte parter Der er ikke gennemført forhandlinger med nogen berørte parter.

17 17 9 Energi- og miljømæssige vurderinger, samfunds- og selskabsøkonomiske vurderinger samt brugerøkonomi Der er i overensstemmelse med BEK 1295 og Energistyrelsens vejledning gennemført to sæt samfundsøkonomiske beregninger: Et sæt er for etablering af ny 10 MW træfliskedel(reference). Det andet sæt samfundsøkonomiske beregninger er for etablering af ny 10 MW træpillekedel (projekt). Beregninger er gennemført for en årlig varmeproduktion på MWh. Da alle øvrige forhold er uændrede, regnes der alene på produktion af de MWh/år. 9.1 Energimæssig vurdering Ved projektets gennemførelse fremkommer nedenstående tal over perioden. Tabel 9.1 Årligt energibehov i de to scenarier Reference (10 MW træfliskedel) Projekt (10 MW træpillekedel) Varmeproduktion MWh MWh Energiforbrug MWh MWh Da der er forudsat samme årsvirkningsgrad er der ikke forskel i energiforbruget. 9.2 Miljømæssig vurdering Emissionerne ved varmeproduktionen er beregnet for referencen og projektet. Resultatet fremgår af nedenstående tabel. Udledningen af drivhusgasserne CH 4 og N 2 O er omregnet til CO 2 -ækvivalenter.

18 18 Tabel 9.2 Oversigt emissionsdata Emissioner i alt Enhed Træflis Reference Træpiller Projekt Fordel projekt CO 2 -ækvivalenter tons SO 2 /SO 4 kg NO x kg Partiker (PM 2,5 ) kg Tabellen viser en fordel for projektet med hensyn til CO 2 -ækvivalenter og ligeværdigt for SO 2 /SO 4 's vedkommende. For øvrige emissionskilder er projektet dårligere. Emissionerne er dog værdisat og indgår i de samfundsøkonomiske beregninger nedenfor i henhold til gældende vejledning fra Energistyrelsen på området. 9.3 Samfundsøkonomiske beregninger Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger Brændselspriser Der er anvendt Energistyrelsens brændselsprisforudsætninger fra april 2011 (prisreguleret til 2012-prisniveau) samt tillægsblad, dateret 2. september Investeringsomkostninger og drift og vedligehold Investeringsomkostninger og omkostninger til drift og vedligehold er beskrevet i afsnit 5.2 og Beregningsresultat Resultatet af de samfundsøkonomiske beregninger fremgår af Tabel 9.3. Tabel 9.3 Samfundsøkonomiske resultater for reference- og projektscenariet (inklusive nettoafgiftsfaktor) I Nutidsværdier Enhed Træflis Reference Træpiller Projekt Fordel projekt Brændsel kr Investeringer i alt kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr Nox kr Partikler kr Afgiftsforvridning kr I alt kr

19 19 Som det fremgår af tabellen, er der en samfundsøkonomisk fordel ved projektet over den 20-årige planperiode ( ) ca. 5,3 millioner kr. Der henvises til Bilag B for mere detaljerede beregninger Følsomhedsanalyser Der er gennemført følgende følsomhedsanalyser: Kalkulationsrente ± 2 procentpoint (dvs. 3 % og 7 %) Investeringer ± 10 % Varmeproduktion på kedel ± 10 % Resultatet af de gennemførte analyser fremgår af nedenstående tabel: Tabel 9.4 Oversigt resultater følsomhedsanalyser Følsomhedsanalyser Enhed Fordel Projekt Reference mio. kr 5,23 Kalkulationsrente 3% mio. kr 2,88 Kalkulationsrente 7% mio. kr 6,98 Investeringer + 10% mio. kr 7,7 Investeringer - 10% mio. kr 2,76 Varmeproduktion kedel + 10% mio. kr 3,28 Varmeproduktion kedel - 10% mio. kr 7,17 Træpillekedlen er i alle gennemførte følsomhedsanalyser rentabel. Lavere kalkulationsrente, højere varmeproduktion og lavere investeringer formindsker den samfundsøkonomiske fordel ved træpillekedlen. 9.4 Selskabsøkonomisk vurdering Der er gennemført en selskabsøkonomisk vurdering af driftsøkonomien ved de to biomasseanlæg. Der er alene sammenlignet mellem omkostningerne til produktion af de MWh/år. Der er taget udgangspunkt i den nuværende flispris på 170 kr./mwh og den nuværende træpillepris på 248 kr./mwh. Der er indregnet prisstigninger svarende til Energistyrelsens forventede udvikling af de samfundsøkonomiske flis- og træpillepriser. Investerings- og drift- og vedligeholdelsesomkostninger er som anført i afsnit 5.2 og 5.3. Begge anlæg er regnet finansieret med et 25-årigt lån i KommuneKredit

20 20 med en rente på 2%. Lånet er regnet optaget som et annuitetslån. Da der regnes i faste priser, er låneydelserne deflateret svarende til Energistyrelsens inflationsforventning i perioden Beregningsresultat I nedenstående figur er illustreret de årlige omkostninger til varmeproduktion på de to anlæg. Figur 9.1 Oversigt over varmeproduktionsomkostninger på de to kedeltyper Som det fremgår af figuren, er træpillekedlen billigere end træflisanlægget. Der henvises til Bilag C for mere detaljerede selskabsøkonomiske beregninger. 9.5 Brugerøkonomi Halsnæs Kommunale Forsynings fjernvarmesystem i Frederiksværk er omfattet af "hvile-i-sig-selv" princippet. Den selskabsøkonomiske fordel ved træpilleanlægget i forhold til træflisanlægget vil tilfalde forbrugerne via de til enhver tid gældende tariffer.

21 21 Bilag A Luftfoto centralen på Havnevej

22 22 Bilag B Samfundsøkonomiske beregninger

23 23 Samfundsøkonomiske beregninger referencesituationen ( ) del Beregning af energistrømme Enhed Varmebehov MWh Virkningsgrad træflisanlæg % Brændselsforbrug GJ Miljø Enhed CO2-ækvivalenter Tons CO2-ækvivalenter i alt Tons SO2/SO4 kg SO2/SO4 i alt kg NOx kg Nox i alt kg Partikler kg Partikler i alt kg Afgifter Enhed SO2/SO kr NOx kr Afgifter i alt kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed Investering kr Fast drift og vedligehold kr Variabelt vedligehold kr Vedligehold i alt kr Samfundsøkonomiske beregninger (beregningspriser) Samfundsøkonomi Enhed Energi Træflis kr Investeringer kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr Partikler kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

24 24 Samfundsøkonomiske beregninger referencesituation del : Beregning af energistrømme Enhed Varmebehov MWh Virkningsgrad træflisanlæg % Brændselsforbrug GJ Miljø Enhed CO2-ækvivalenter Tons CO2-ækvivalenter i alt Tons SO2/SO4 kg SO2/SO4 i alt kg NOx kg Nox i alt kg Partikler kg Partikler i alt kg Afgifter Enhed SO2/SO kr NOx kr Afgifter i alt kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed Investering kr Fast drift og vedligehold kr Variabelt vedligehold kr Vedligehold i alt kr Samfundsøkonomiske beregninger (beregningspriser) Samfundsøkonomi Enhed NPV Energi Træflis kr Investeringer kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr Partikler kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

25 25 Samfundsøkonomiske beregninger projektscenariet (ny træpillekedel) del : Beregning af energistrømme Enhed Varmebehov MWh Virkningsgrad træpilleanlæg % Brændselsforbrug GJ Miljø Enhed CO2-ækvivalenter Tons CO2-ækvivalenter i alt Tons SO2/SO4 kg SO2/SO4 i alt kg NOx kg Nox i alt kg Partikler kg Partikler i alt kg Afgifter Enhed SO2/SO kr NOx kr Afgifter i alt kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed Investering kr Fast drift og vedligehold kr Variabelt vedligehold kr Vedligehold i alt kr Samfundsøkonomiske beregninger (beregningspriser) Samfundsøkonomi Enhed Energi Træpiller kr Investeringer kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr Partikler kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

26 26 Samfundsøkonomiske beregninger projektscenariet (ny træpillekedel) del Beregning af energistrømme Enhed Varmebehov MWh Virkningsgrad træpilleanlæg % Brændselsforbrug GJ Miljø Enhed CO2-ækvivalenter Tons CO2-ækvivalenter i alt Tons SO2/SO4 kg SO2/SO4 i alt kg NOx kg Nox i alt kg Partikler kg Partikler i alt kg Afgifter Enhed SO2/SO kr NOx kr Afgifter i alt kr Investeringer og drift og vedligehold Enhed Investering kr Fast drift og vedligehold kr Variabelt vedligehold kr Vedligehold i alt kr Samfundsøkonomiske beregninger (beregningspriser) Samfundsøkonomi Enhed NPV Energi Træpiller kr Investeringer kr Drift og vedligehold kr CO2-ækvivalenter kr SO kr NOX kr Partikler kr Afgiftsforvridning kr Samfundsøkonomiske omkostninger i alt kr

27 27 Bilag C Selskabsøkonomiske beregninger

28 28 Selskabsøkonomiske beregninger Brændselsforbrug Enhed Træflis GJ Træpiller GJ Selskabsøkonomiske omkostninger træflisanlæg Omkostning Enhed Brændsel Kr Afgifter Kr Drift og vedligehold Kr Finansiering Kr I alt Kr Selskabsøkonomiske omkostninger træpilleanlæg Omkostning Enhed Brændsel Kr Afgifter Kr Drift og vedligehold Kr Finansiering Kr I alt Kr Fordel Træpillekedel Kr

29 29 Selskabsøkonomiske beregninger Brændselsforbrug Enhed Træflis GJ Træpiller GJ Selskabsøkonomiske omkostninger træflisanlæg Omkostning Enhed Brændsel Kr Afgifter Kr Drift og vedligehold Kr Finansiering Kr I alt Kr Selskabsøkonomiske omkostninger træpilleanlæg Omkostning Enhed Brændsel Kr Afgifter Kr Drift og vedligehold Kr Finansiering Kr I alt Kr Fordel Træpillekedel Kr

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK

NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK FEBRUAR 2017 GRENAA VARMEVÆRK A.M.B.A. NEDLÆGGELSE AF GRENAA KRAFTVARMEVÆRK PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00

Læs mere

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag

Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Præstø Fjernvarme a.m.b.a. Projektforslag Etablering af 1 MW træpillekedel NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus

Læs mere

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM

OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM OVERSKUDSVARME FRA ODENSE KAPELKREMATORIUM PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING NOVEMBER 2011 Dato:23.november 2011 Indholdsfortegnelse 0. Projektforslag og sammenfatning... 3 1. Projektansvarlig:...

Læs mere

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME

SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Projektforslag Dato November 2015 SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M 2 SOLVARME SVEBØLLE-VISKINGE FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. 1.000 M2 SOLVARME Revision 01

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3

ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME BILAG. Bilag A Samletabel, resultater 2. Bilag B Specifikke forudsætninger 3 DECEMBER 2012 - REVISON 1: APRIL 2013 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG OG KONVERTERING TIL FJERNVARME ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater

Bilag 5 - Økonomiberegninger for fjernvarmeforsyning Resultater Resultater Investering mio. kr 0,0 Samfundsøkonomiske omkostninger over 20 år mio. kr 77,8 Selskabsøkonomiske omkostninger over 20 år *) mio. kr 197,4 Balanceret varmepris an forbruger kr./gj 205 Emissioner

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG

FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG FEBRUAR 2017, REVISION 1 EGEBJERG NÆRVARME FJERNVARMEFORSYNING AF EGEBJERG OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard)

Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk. Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) MEMO TITEL Faxe Kommune - Samfundsøkonomisk analyse Ørslev-Terslev Fjernvarmeværk DATO 16. januar 2013 TIL Faxe Kommune (Anne Svendsen - John Birkegaard) KOPI FRA PROJEKTNR Kurt Madsen A035445 1 Indledning

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune

Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Hvidovre Fjernvarme Amba Fjernvarmeforsyning af Strandmarkskvarteret Hvidovre Kommune Projektforslag December 2011 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen.

Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen. Gl. Asminderød Skole. Projektforslag vedr. kollektiv varmeforsyning af bebyggelsen. Sagsnummer: 14/45939 Sagsansvarlig: DMA Beslutningstema: Der ønskes bemyndigelse til udsendelse af projektforslag for

Læs mere

Flisfyret varmeværk i Grenaa

Flisfyret varmeværk i Grenaa Flisfyret varmeværk i Grenaa Tillæg til projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk PROJEKTNR. A054732 DOKUMENTNR.

Læs mere

Projektforslag Ny træpillekedel

Projektforslag Ny træpillekedel Projektforslag Ny træpillekedel Udarbejdet for Rønde Fjernvarme a.m.b.a. af Plan & Projekt A/S 13. maj 2015 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Projektets baggrund... 3 1.2

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Side 1 af 6 Hejnsvig Varmeværk A.m.b.A Projektforslag for udvidelse af solvarmeanlæg, etape 2. April 2013 Formål. På vegne af bygherren, Hejnsvig Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S

PROJEKTFORSLAG. Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd. Egedal Fjernvarme A/S Dato: 11.02.2019 Udgave: A Projekt nr.: 1010771 Udarbejdet af: JEHU PROJEKTFORSLAG Forbindelsesledning mellem forsyningsområde Stenløse Nord og Stenløse Syd Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund...

Læs mere

Uldum Varmeværk A.m.b.A.

Uldum Varmeværk A.m.b.A. Side 1 af 7 Uldum Varmeværk A.m.b.A. Projektforslag for etablering af 2,4 MW fliskedelanlæg og 600 m³ akkumuleringstank. marts 2015 Formål. På vegne af bygherren, Uldum Varmeværk A.m.b.A, fremsender Tjæreborg

Læs mere

Hundested Varmeværk. Projektforslag for etablering af en mindre træflisfyret kedel i forbindelse med eksisterende varmekilder

Hundested Varmeværk. Projektforslag for etablering af en mindre træflisfyret kedel i forbindelse med eksisterende varmekilder Hundested Varmeværk Projektforslag for etablering af en mindre træflisfyret kedel i forbindelse med eksisterende varmekilder Juli 2015 2 af 10 Indholdsfortegnelse 0 Indledning... 3 1 Den ansvarlige for

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel

Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Projektforslag for udskiftning af den eksisterende træpillekedel med en ny træfliskedel Maj 2011 1 Indholdsfortegnelse 1 Indledning 3 1.1 Projektets baggrund 3 1.2 Rapportens formål 3 1.3 Afgrænsning

Læs mere

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet.

Bornholms Forsyning. Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Bornholms Forsyning Projektforslag for ophævelse af tilslutnings- og forblivelsespligten i Lobbæk fjernvarmenet. Februar 2011 2 af 7 0 Indledning Nærværende projektforslag omhandler ophævelse af tilslutnings-

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk

Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk Projektforslag for udvidelse til 7.000 m 2 solvarmeanlæg hos Skørping Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000

Læs mere

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW

DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW DECEMBER 2013 LØJT KIRKEBY FJERNVARMESELSKAB A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR UDSKIFTNING AF EKSISTE- RENDE HALMANLÆG MED ET NYT HALMANLÆG PÅ 5,5 MW ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark

Læs mere

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM

af Svendborg Kraftvarmeværk A/S. VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT KUM JARU/THE KUM SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK A/S SAMFUNDSØKONOMISKE BEREGNINGER SKROTNING AF SVENDBORG KRAFTVARMEVÆRK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg

Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg JUNI 2015 GALTEN VARMEVÆRK A.M.B.A. Etablering af en supplerende varmepumpe på det træflisfyrede kedelanlæg PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000

Læs mere

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger

2.1 Lovgivningsmæssige forudsætninger MEMO TITEL Næstved Varmeværk - screening af samfunds- og selskabsøkonomi ved konvertering af Fuglekvarteret i Næstved by fra naturgas til fjernvarme DATO 30. marts 2016 TIL Næstved Varmeværk (Jens Andersen,

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: UDVIDELSE AF SOLVARMEAN- LÆG

VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: UDVIDELSE AF SOLVARMEAN- LÆG Vojens Fjernvarme Dato November 2013 VOJENS FJERNVARME PROJEKTFORSLAG: UDVIDELSE AF SOLVARMEAN- LÆG VOJENS FJERNVARME UDVIDELSE AF SOLVARMEANLÆG Revision 1 Dato 2013-11-06 Udarbejdet af Jane Moustgaard

Læs mere

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen)

Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde. Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) MEMO TITEL DATO 8. maj 2018 TIL Vurderinger af samfunds- og selskabsøkonomi ved udvidelser af fjernvarmeprojektet i Vindinge - Rosilde Nyborg Forsyning og Service (Jimmy Jørgensen) ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT

FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT MAJ 2014 HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. FJERNVARME I HVIDOVRE MIDT PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 HVIDOVRE

Læs mere

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel.

Resultatet for den nye samfundsøkonomiske beregning er vist sammenstillet med resultatet fra projektforslaget i den efterfølgende tabel. Assens Kommune Plan & Kultur Rådhus Allé 5 5610 Assens Att. Ralph Jensen ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk Opdatering af samfundsøkonomisk

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg og akkumuleringstank hos Frederiks Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H,

Læs mere

JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG

JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG JUNI 2012 EBELTOFT FJERNVARMEVÆRK A.m.b.a. PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF ET NYT 12 MW TRÆFLISANLÆG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG

FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG JANUAR 2017 NOVO NORDISK A/S. FJERNVARMEFORSYNING AF NOVO NORDISK BYGNING JA, KALUNDBORG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF

Læs mere

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde

Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012. Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Nordre Strandvej 46 NOTAT Projekt: 100.108 Næstved Varmeværk Dato: 17. april 2012 Til: NVV Fra: Lasse Kjelgaard Jensen Vedrørende: Udvidelse af Næstved Varmeværks eksisterende forsyningsområde Formål Formålet

Læs mere

Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk

Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk MARTS 2016 HOFOR REVIDERET 31. MARTS 2016 Etablering af 99 MW naturgaskedler på Lygten Varmeværk PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL LOV OM VARMEFORSYNING INDHOLD 1 Indledning 5 1.1 Anmodning om godkendelse

Læs mere

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER

PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Til Haslev Fjernvarme Dokumenttype Rapport Dato Marts 2015 PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER PROJEKTFORSLAG 4,5 MW SOLVARME OG 8.000 M3 VARMELAGER Revision 3 Dato 2015-03-31 Udarbejdet

Læs mere

Høringssvar vedr. projektforslaget sendes til: eller Afdeling for Plan og By, Valdemarsgade 43, 4760 Vordingborg.

Høringssvar vedr. projektforslaget sendes til: eller Afdeling for Plan og By, Valdemarsgade 43, 4760 Vordingborg. Sagsnr.: 16/23463 Dok.nr.: 75775/17 Afdeling for Plan og By Sagsbehandler Karsten Kolle 55 36 24 14 kako@vordingborg.dk 23-05-2017 Høring - Projektforslag for solfangere - Lendemarke Fjernvarme - Høringsfrist

Læs mere

Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral

Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral Projektforslag Energi Midt A/S Kølkær Varmecentral Etablering af 2872m 2 solvarmeanlæg 1 PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF SOLFANGERANLÆG PÅ EKSISTERENDE VARMEANLÆG HOS KØLKÆR VARMECENTRAL Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge

Søren Rasmus Vous. Projektforslag. Nabovarme Vester Skerninge Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Søren Rasmus Vous Projektforslag Nabovarme Vester Skerninge Oktober 2008 Ref 0849509A G00015-1-RASN(1) Version 1 Dato 2008-10-30

Læs mere

Ry Varmeværk. Projektforslag for nedlæggelse af solvarmeanlæg. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen

Ry Varmeværk. Projektforslag for nedlæggelse af solvarmeanlæg. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen Ry Varmeværk for nedlæggelse af solvarmeanlæg iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 9. maj 2018 Projektansvarlig Ry Varmeværk er ansvarlig for projektet. Ry Varmeværk Driftsleder Flemming

Læs mere

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk

Tillæg til. Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk Tillæg til Projektforslag ifølge Varmeforsyningsloven for etablering af nyt varmeværk for Lemvig Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade

Læs mere

1 Udførte beregninger

1 Udførte beregninger MEMO TITEL Skanderborg-Hørning Fjernvarme A.m.b.a. biomassefyret fjernvarmeanlæg DATO 31. marts 2015 TIL Skanderborg Kommune (Susanne Skårup) KOPI SkHø (Torkild Kjærsgaard) FRA COWI (Jens Busk) ADRESSE

Læs mere

En række forsyningsformer betragtes ikke som brændsler 1. ( ) Der er kun tale om brændsel, hvis et produkt, som resultat af en kemisk reaktion, frembringer energi. Det betyder at brændsler typisk kan være

Læs mere

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN

VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN KOM GODT I GANG VARMEFORSYNINGS- LOVEN OG PROJEKT- BEKENDTGØRELSEN i forbindelse med varmeprojekter og varmeplanlægning lokalt Udgiver: Dansk Fjernvarme Dato: Oktober 2015 Fire hæfter KOM GODT I GANG i

Læs mere

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM

PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Til Assens Fjenvarme Dokumenttype Rapport Dato februar 2012 PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM PROJEKTFORSLAG FJERNVARMEFORSYNING AF 25 BOLIGER I KÆRUM Revision V01 Dato 2012-02-28

Læs mere

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL.

PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. PRO JEKTFORSLAG AABENRAA - RØDEKRO FJERNVARME A/S CENTRAL RÅDMANDSLØKKEN UDSKIFTNING AF 2 STK. OLIEKEDLER MED EN TRÆPILLE-KEDEL. 16. juli 2013 Indholdsfortegnelse: Side: 1.0 Indledning:... 3 2.0 Redegørelse

Læs mere

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger

Sammenstilling af resultater. Samfundsøkonomiske beregninger. 1 Nye samfundsøkonomiske forudsætninger SKANDERBORG-HØRNING FJERNVARME A.M.B.A Fjernvarmeforsyning af Blegind, Nørregårds Allé og nye boligområder i Hørning ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56

Læs mere

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger.

De nye priser for et 10 kw- anlæg fremskrives fra 2015 til 2017 niveau jf. Energistyrelsens fremskrivninger. Rebild Kommune Center Plan Byg og Vej Att.: Mikael Jensen Tillæg til det fremsendte projektforslag for projektforslag for "Fjernvarmeforsyning af parcelhusområde ved Anlægsvej i Suldrup". Rebild Kommune

Læs mere

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune

Notat. Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven. : Nina Lindbjerg, Svendborg Kommune Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Svendborg projektforslag Vurdering af projektforslag i henhold til varmeforsyningsloven

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil.

Farum Fjernvarme fremsendte den 7. august 2017 bemærkninger hertil. Farum Fjernvarme Stavnsholtsvej 33 3520 Farum Allerød Kommune Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Farum Fjernvarme fremsendte den 16. juni 2017

Læs mere

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018

Outrup Varmeværk. Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg. August 2018 Side 1 af 8. Outrup Varmeværk Projektforslag for etablering af varmepumpeanlæg August 2018 Formål. På vegne af bygherren, Outrup Varmeværk, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag for etablering

Læs mere

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral

Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Projektforslag for etablering af en ny halmfyret fjernvarmecentral April 2010 Dokument nr P-66272 Revision nr 0 Udgivelsesdato

Læs mere

Hundested Varmeværk. Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg

Hundested Varmeværk. Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg Hundested Varmeværk Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg Marts 2013 revideret Marts 2014 2 af 10 Indholdsfortegnelse 0 Indledning... 3 1 Den ansvarlige for projektforslaget 3 2 Konklusion og

Læs mere

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse 721 Flyvestation Karup Projektforslag vedrørende ny varmeforsyning til Gedhusområdet Sag: 14.08.164 Dato: 11.03.2015 Udført: GBJ Godkendt: PB Forsvarsministeriets

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LILLE DALBY BAKKER OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG

FJERNVARMEFORSYNING AF LILLE DALBY BAKKER OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG JANUAR 2017 HEDENSTED FJERNVARME A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LILLE DALBY BAKKER OG ETABLERING AF BIOMASSEANLÆG PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800

Læs mere

Gram Fjernvarme. Projektforslag 10.000 m² solvarmeanlæg September 2007. Udarbejdet af:

Gram Fjernvarme. Projektforslag 10.000 m² solvarmeanlæg September 2007. Udarbejdet af: Gram Fjernvarme Projektforslag 10.000 m² solvarmeanlæg September 2007 Udarbejdet af: Gram Fjernvarme Projektforslag 10.000 m² solvarmeanlæg September 2007 Gram Fjernvarme Projektforslag 10.000 m² solvarmeanlæg

Læs mere

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker

Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker Projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bygholm Bakker NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus C Tel. +45 9682

Læs mere

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb.

Emne: Tillægsnotat genberegning af samfundsøkonomi efter energistyrelsens samfundsøkonomiske forudsætninger oktober 2018 Udarb. TILLÆGSNOTAT Projektforslag - Varmepumpe i Ravnkilde november 2018 Tina Hartun Nielsen Midtjylland Mobil +45 2222 5196 thn@planenergi.dk Sag: Projektforslag Varmepumpe i Ravnkilde Emne: Tillægsnotat genberegning

Læs mere

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune

Projektforslag. Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Projektforslag Naturgasforsyning af 24 klyngehuse på Hummeltoftevej, Virum. Lyngby-Taarbæk Kommune Januar 2014 27. januar 2014 Sagsnr.: 2014010065 gasnet@naturgas.dk Projektforslag Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

ETABLERING AF 14 MW BIOMASSEFORGASNINGS- ANLÆG

ETABLERING AF 14 MW BIOMASSEFORGASNINGS- ANLÆG JULI 2015 ASSENS FJERNVARME A.M.B.A. ETABLERING AF 14 MW BIOMASSEFORGASNINGS- ANLÆG PROJEKTFORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg (2. samling) EPU alm. del - Bilag 194 Offentligt UDKAST Bekendtgørelse om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg (Varmeplanlægning og forudsætninger) I

Læs mere

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk

E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Side 1 af 8 E.ON Danmark A/S Frederikssund Kraftvarmeværk Projektforslag for etablering af el-kedel Marts 2011 Formål. På vegne af bygherren, E.ON Danmark A/S, fremsender Tjæreborg Industri A/S et projektforslag

Læs mere

Tillæg til Varmeplan TVIS

Tillæg til Varmeplan TVIS Tillæg til Varmeplan TVIS Forudsætninger for projektforslag Januar 2015 TVIS er ejet af Kolding Kommune Fredericia Kommune Vejle Kommune Middelfart Kommune 2 VARMEPLAN TVIS BILAG E FORUDSÆTNINGER FOR PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Skjern Papirfabrik A/S

Skjern Papirfabrik A/S Skjern Papirfabrik A/S Projektforslag vedrørende energiforbedringsprojekt, der skal levere overskudsvarme til Skjern Fjernvarme Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 24. juli

Læs mere

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby

Notat. Notat vedr. Projektforslag for etablering af en biomassekedel samt konvertering fra naturgas til fjernvarme for et område i Nørre Aaby Natur- og Miljøafdelingen Middelfart Kommune Østergade 21 5580 Nørre Aaby www.middelfart.dk Dato: 23. november 2011 Sagsnr.: 201105138 Telefon +45 8888 5500 Direkte +45 8888 4835 Fax +45 8888 5501 Vicki.schmidt@middelfart.dk

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 31-03-2009 rev. B 13-05-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Naturgas Fyn A/S over Nyborg Kommune af 10. april 2008 godkendelse af projektforslag for etablering af et biomassebaseret kedelanlæg og transmissionsledning til forsyning af Ullerslev

Læs mere

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk

Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj 2005 Skagen Varmeværk Amba Projektforslag for udskiftning af to gasmotorer på Skagen kraftvarmeværk Maj

Læs mere

Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg

Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Juni 2010 Samfundsøkonomiske beregninger for et nyt træpillefyret anlæg Juni 2010 Dokument nr. P-59697-A Revision nr. 0 Udgivelsesdato Juni

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. MEMO TITEL DATO 18. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Stråmosekær 1 6 samt små fleksible boliger. Egedal Kommune (Carsten

Læs mere

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel

Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel NOTAT Vedr.: Øster Hornum Varmeværk Projektforslag Ny Halmkedel Jens Birch Jensen Nordjylland Tel. +45 9682 0452 Mobil +45 6022 0815 jbj@planenergi.dk 24. marts 2014 Tillæg vedr. vurdering af varmeforsyning

Læs mere

FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ

FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ Til Fjernvarme Fyn A/S Dokumenttype Rapport Dato Juni 2014 FJERNVARME FYN PROJEKTFORSLAG UDNYT- TELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ PROJEKTFORSLAG UDNYTTELSE AF OVERSKUDSVARME FRA KIMS I SØNDERSØ

Læs mere

Varmeforsyningsplanlægning

Varmeforsyningsplanlægning Varmeforsyningsplanlægning Den offentlige uddannelsesdag, 4. oktober 2013 Ved specialistadvokat Agnete Nordentoft og advokat Kristian R. Larsen Disposition 1. Kommunal varmeforsyningsplanlægning generelt

Læs mere

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a.

Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. Punkt 11. Godkendelse: Etablering af solvarmeanlæg, Kongerslev Fjernvarme A.m.b.a. 2015-060394 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget godkender projekt for etablering af

Læs mere

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens

Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé Assens Assens Kommune Plan & Kultur Att.: Pia Damkjær Pedersen Rådhus Allé 5 5610 Assens ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATO 12. maj 2016

Læs mere

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN

FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN MARTS 2017 NÆSTVED VARMEVÆRK A.M.B.A. FJERNVARMEFORSYNING AF LOKALPLANOMRÅDE 044 SKYTTEMARKEN PROJEKTFORSLAG I HENHOLD TIL VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45

Læs mere

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN

UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN JANUAR 2014 FREDERIKSHAVN FORSYNING A/S UDVIDELSE AF FORSYNINGSOMRÅDE TIL FJERNVARMEFORSYNING AF FLÅDESTATIONEN PROJEKTFORSLAG IHT. VARMEFORSYNINGSLOVEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus

Læs mere

Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe

Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe Projektforslag for etablering af solfangeranlæg og grundvandsvarmepumpe hos Rye Kraftvarmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48

Læs mere

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej.

Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. MEMO TITEL DATO 5. december 2017 TIL Vurdering af høringssvar fra HMN GasNet P/S vedrørende projektforslag for fjernvarmeforsyning af Alfred Hansens Plads og Marienlystvej. Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk

Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk Projektforslag for etablering af solvarmeanlæg hos Vrå Varmeværk NORDJYLLAND Jyllandsgade 1 DK 9520 Skørping Tel. +45 9682 0400 Fax +45 9839 2498 MIDTJYLLAND Vestergade 48 H, 2. sal DK 8000 Aarhus C Tel.

Læs mere

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8

Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 ! " # $ % &' ( ) * ) " " +,! ) " " - % &' ( ) * ) " " Projektansøgning for udnyttelse af overskudsvarme fra Glud & Marstrand og Polyprint, Hedensted Side 1 af 8 Projektansøgning udnyttelse at overskudsvarme

Læs mere

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup

Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Notat vedrørende projektforslag til fjernvarmeforsyning af Haastrup Baggrund Projektets baggrund er et lokalt ønske i Haastrup om at etablere en miljøvenlig og CO2-neutral varmeforsyning i Haastrup. Projektet

Læs mere

Ulfborg Fjernvarme. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven. Den siddende bestyrelse samt den daglige driftsleder: Formand Povl Kastberg.

Ulfborg Fjernvarme. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven. Den siddende bestyrelse samt den daglige driftsleder: Formand Povl Kastberg. Ulfborg Fjernvarme Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven. Byggesag sags nr. 02.34.02-p19 Bum-nr. Byg-2017-16-9128. Pkt. 1 De ansvarlige for projektet. Den siddende bestyrelse samt den daglige driftsleder:

Læs mere

Nye forsyningsområder og etablering af fliskedelcentral i Hobro

Nye forsyningsområder og etablering af fliskedelcentral i Hobro Nye forsyningsområder og etablering af fliskedelcentral i Hobro Januar 2011 Nye forsyningsområder og etablering af fliskedelcentral i Hobro Januar 2011 Dokument nr. P-74508-A-3 Revision nr. 1 Udgivelsesdato

Læs mere

PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF SOLVAR- MEANLÆG

PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF SOLVAR- MEANLÆG Til Oksbøl Varmeværk Dokumenttype Rapport Dato Juni 2013 PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF SOLVAR- MEANLÆG PROJEKTFORSLAG UDVIDELSE AF SOLVARMEANLÆG Revision 1 Dato 2013-06-04 Udarbejdet af CHTF Kontrolleret

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Bredsten-Balle Kraftvarmeværk a.m.b.a. over

Læs mere

AffaldVarme Aarhus. Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket. Juni 2013

AffaldVarme Aarhus. Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket. Juni 2013 AffaldVarme Aarhus Projektforslag for elkedel til spids- og reservelast på Studstrupværket Juni 2013 Indholdsfortegnelse 1. Projektansvarlige 2 2. Baggrund og forholdet til varmeplanlægning 2 3. Lovgrundlag

Læs mere

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens

Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Udvidelse af forsyningsområdet i Assens Juni 2011 Dokument nr. 001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato 14.juni 2011 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt FJE PRJ

Læs mere

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi

Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi Røggaskondensering på Fjernvarme Fyn Affaldsenergi A/S. Projektforslag i henhold til lov om varmeforsyning 6. januar 2016 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Sammenfatning... 3 3. Projektorganisation...

Læs mere

Skjern Fjernvarme A.m.b.a.

Skjern Fjernvarme A.m.b.a. Skjern Fjernvarme A.m.b.a. Projektforslag iht. Varmeforsyningsloven og Projektbekendtgørelsen 1. maj 2015 Projektansvarlig Ansvarlig for projektet er: Skjern Fjernvarme A.m.b.a. Kongevej 41 6900 Skjern

Læs mere

PROJEKTFORSLAG. for. Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk

PROJEKTFORSLAG. for. Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk Bilag nr. 1 PROJEKTFORSLAG for Etablering af røggaskøling på eksisterende gasmotoranlæg hos Bjerringbro Kraftvarmeværk Hollensen Energy A/S 30. maj 2011 PROJEKTFORSLAG FOR ETABLERING AF RØGGASKØLING PÅ

Læs mere

Viborg Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011

Viborg Fjernvarme. Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011 Viborg Fjernvarme Projektforslag for fjernvarmeforsyning af nyt boligområde ved Kærvej i Viborg - lokalplan 357 Marts 2011 2 Bilagsliste... 3 3 4 3.1 4.1 4.2 4.3 4.4 4.5 4.6 4.7 4.8 4.9 4.10 Indledning...

Læs mere

Projektforslag - Egedal

Projektforslag - Egedal a.m.b.a. 19. november 2013 Indholdsfortegnelse Side 2 af 23 Indholdsfortegnelse Resumé og indstilling... 3 Konklusion... 3 Indledning... 4 Ansvarlig... 4 Formål... 4 Myndighedsbehandling... 4 Baggrund...

Læs mere